אז לכל מי שחושב שאני חייב לו דין וחשבוןאני הנני כאינני

הנה התוכניות שלי להמשך - (בעצבים, "מוציא את הזבל החוצה").

את הזמן הזה (קיץ) והבא (אלול) משקיעים בלימוד למבחני רבנות של תפילה וברכות ומסכת שבת, כהכנה ללימוד הלכות שבת בזמן קיץ הבא, עם הכולל, ולא בזמן חורף הקרוב, לבד (צעד מאוד טפשי, כי אז אין מסגרת והכוונה ברורה, וזה מבחן גדול, משלושת העיקריים). בזמן חורף הקרוב אני אלמד כתובות בעיון, לא בהכרח מתחייב לבקיאות של כתובות כי אני רוצה גם לקנות את מסכת שבת יותר טוב. אם יהיו לי סדרי ערב - מה טוב. אם לא - אשקיע את הצהרים. 

בזמן חורף הקרוב יש יתכנות סבירה שאני אתחיל ללמוד הוראה - וכן, יתכן שאני לא אלמד הוראת מתמטיקה, כי למרות שאני ממש סבבה עם המקצוע הזה - אני לא יודע כמה הוא מעניין אותי ויגרום לי להשפיע. אני מעדיף ללמוד הוראת לשון, כי זה מסקרן אותי, זה נשמע לי מעניין, ואולי אני טועה, אבל למה אני צריך להחליט עכשיו? לא אכפת לי כמה אני ארוויח, אני צריך לעשות את ההשתדלות, לעסוק בדבר שאני טוב בו כדי להביא כסף הביתה (לבית שעדיין אין לי) - מה זה משנה איזה מקצוע? גם אם יש מגמה כללית שכזו שעל מתמטיקה משלמים יותר - זה נכון מתחת לגלגל הירח, אבל אני בוטח בה', אז למה לעזאזל זה אכפת לי? כל מי שמשדל אותי למשהו אחר - הבעיות הן אצלו ולא אצלי, והן בעיות חמורות יותר, קיומיות, כי יש לו בעיה רצינית באמונה ובטחון. ויתכן שבכלל אני אתחיל להיות מדריך בישיבה, שזה אחלה כסף, ואני יכול לעשות את זה בעיקר כרווק, וזה יתן לי דברים שכמדומני לפי האופי שלי והייעוד שלי יכולים יותר לעזור לי בהמשך - עבודה לעומק עם נוער. 

האם הוראה זה מספיק? אם אני ממש את היכולות שה' נתן לי ואני כשרוני בהם, ויש לי אמונה בה' - אז כן. באמת, קצת אמונה, מה כבר בקשתי? (אדם פוחד שלא יהיה לו כסף בבנק, אין לו בטחון בה' וכל זה מתבטא בכיפה בגודל חצי שקל שיש לו על הראש - משהו פה קצת התהפך לא? מה שאתה פוחד שישאר לך בבנק - אתה שם על הראש? אז אתה בעצם מצרף ומזהה את הכיפה עם כל הבעיות שלך? הדבר שצריך להזכיר לך להיות ולחיות ביראת שמים הוא בגודל של הפחד הנמוך שלך?)

וגם אם אני לא אלמד השנה, וגם לא בעוד שנתיים - אם אתחיל בעוד שלוש שנים, לא יהיה לי איך לחיות ולהסתדר? הנה, חבר קרוב מהעיר שלי לא לומד הוראה או כל מקצוע אחר, רק עושה עבודה מהצד והם מסתדרים יפה! ולא חסרים כאלה בישיבה. ואז הטענה, שיש כאלה שהם כבר אחרי צבא וכבר מחזיקים תעודה - והתשובה, הם לא התחילו בישיבה, הם הגיעו מישיבות הסדר. אצלנו זה לא קורה. אנשים כאלה שגדלו אצלנו בישיבה הם בודדים. אפשר לספור על יד אחת או שתיים, וב"ה יש דורות מפוארים לישיבה.

אז הם רוצים את טובתי, אבל בוחרים את טובתם - לא שואלים אותי מה הצד שלי, מה התכנון, רק קובעים לי שהגיע הזמן לבחור, שהם רוצים לשמוע שנרשמתי. פעם אחת לא עבד לכם, אתם רוצים לאמלל אותי בכח? להוליך אותי בדרך שאני לא רוצה ולא בחרתי? אם אני אעשה את זה שלא מבחירה שלי - זה יעשה בלא חשק, בלא אידאל שיחיה את זה, בחפיפניקיות, ואז מה הועלנו?

לסיכום - הבל הבלים אמר קהלת, הבל הבלים הכל הבל. אז תעזבו אותי עם המזרוחניקיות הרדודה שלכם ותנו לי להיות עובד ה' באמת.

אה, ושכחתי להוסיף, שאתם לא מודעים לעוד חמש-שש צרות שיש לי וכנראה שאני לא משתף אתכם בהם. כי אתם חושבים שאין לי צרות ובעיות, אולי כי אני לא מספיק אדם בעיניכם, אולי יותר מכונה להגשמת חלומות, ועל הכל - "שהזבל לא יצא החוצה", 'רק שהרצפה לא תהיה מלוכלכת', ותראו אילו בעיות חינוכיות צומחות אצלכם בבית (נקברות באישיות של שאר הילדים). זה כמו אדם שאוכל דג ואומר שהוא "אוהב דגים" - ד' מיתות בית דין העבירו את הדג הזה כדי שתאכל אותו, ואתה אומר שאתה אוהב אותו? אלא שאתה באמת אוהב רק את עצמך, וביעקב נאמר "באהבתו אותה", זה משהו אחר. תחשבו על זה פעמיים. ועוד פעם.

בהצלחה רבהadvfb

בלי קשר למזרוחניקיות, עדיף לבחור בנחת ושיקח כמה זמן מאשר להיות לחוץ בגלל תכתיבים חברתיים. לעשות פרסה ולפרוש מלימודים וולמוד משהו אחר זה הוצאת כסף, כוחות, זמן שאפשר לחסוך זאת.. 

מסכיםארץ השוקולד

ורק מעיר שממש לא נורא להחליף מקצוע תוך כדי הלימודים מנסיון

מעולהadvfbאחרונה

זה באמת ממש לא נורא, עדיף להחליף לפני שמסיימים את התואר מאחרי..

יפה כתבת אחינע"ג האגדי

תהיה מה שמתאים לך. העיקר שנעשה בשכל

זה מה שקורה שלוחצים על מישהוהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך א' בסיון תשפ"ג 15:36

עבר עריכה על ידי הפי בתאריך א' בסיון תשפ"ג 15:35

במקום לבוא בהקשבה..

הוא מתפוצץ 

חוץ מזה למה שלא יהיה לך כסף? לשון זה אחלה ממש ואתה יכול להעביר גם לבגרות ואז בכלל 

מכירה בחור שמרוויח על חצי משרה עשר אלף שזה אשכרה יומים וחצי בשבוע בתיכון..

מכירה עוד בחור אחר מורה לספורט שכבר קנה חצי דירה וצוחק על כל העולם .. מסיים באחד והולך לגלוש וללמוד. וזה עם משרה מלאה

אתה יכול לעבוד עוד או לטייל או ללמוד ואם תעשה שיעורים פרטיים בכלל תגיע ל15000 ועוד עם זמן פנוי.

הכל עניין של מזל משמיים בחינוך מכירה גם בנות מוכשרות שהיו שנתיים במקצוע וברחו  או שנופלים טוב או שנופלים לא טוב בכלל ועושים הסבה או עושים הפסקה ולוקח זמן עד שמוצאים את הנישה ובסוף מוצאים..

ועזוב רגע ..

שטויות .

הכל משמיים העיקר שתחייך לעזאזל

אתה מזכיר לי שהייתי יותר קטנה מישהי (שלא דיברתי איתה שנים ולא אמרה לי שלום שנים ) שאלה אותי 

אז מה את עושה שנה הבאה? (ודווקא החלטתי אבל לא רציתי שתדע)

אמרתי לה מזה עניינך ..עם חיוך 

בהתחלה אמא שלי היתה בהלם והיום היא מבינה שאני לא חייבת שום דבר לאף אחד בטח לא אנשים רחוקים שסתם רוצים לרכל.

תודה על הדברים.אני הנני כאינני
אין מישו בפורום הזה שלא יזדהה אם מה שכתבת כאן.ekselion

אני לא מהאלה שיאמרו לך ללכת עם הלב והאמת שלך. כאילו, כן. אבל לא רק. 

הדאגות לדברים האלה לא באים לדעתי ממקום של רפיון באמונה וביטחון, אלא אדרבא דווקא ממקום של אמונה. -ממקום של להופיע בחיים. רק שאנחנו לא בטוחים מהי נוסחת הקסם.

ההורים הם האנשים שהכי אוהבים אותנו בעולם. והם הכי רוצים לטובתנו, וגם יש להם ניסיון יותר מלנו. 

כן צריך להתחשב בכובד ראש במה שישלהם לומר. 

(לא כותב את זה כאן עליך אלא יותר כביקורת עליי או בכללי)שדווקא בדור שלנו אנחנו נוטים להחליט דברים נטו על דעת עצמנו. וזה אמנם יפה אבל לא בטוח שזה תמיד נכון. בע"ה שכולנו נזכה להופיע בעולם כמו שהלב והחיים שלנו מובילים אותנו.

שתי נקודות שהן בעצם אחתאני הנני כאינני

יש לי מן "כלל" שמנחה אותי בחיים - אם אתה לא מבין במשהו, או שיש לפניך אדם שמבין יותר ממך - אל תתווכח איתו, תקבל את דבריו בהכנעה (או תביע דעה באופן כזה). שמעתי רבנים שאומרים שזו תפיסה לא כ"כ נכונה, שלכל אחד צריכה להיות דעה על כל דבר. אולי יותר נכון לומר שלכל אחד מותר שתהיה דעה על כל דבר, גם אם הוא לא מבין בו. אפשר גם לומר שזה לא חולק - מותר שתהיה לך דעה, גם אם היא לא נכונה, אבל תדע להרכין ראש מול אנשים שמבינים יותר.

נובע מזה - המשל הידוע של הכוזרי. יש אדם עם רצון טוב לעזור לאנשים חולים. הוא הולך לחנותו של הרוקח ומחלק תרופות לאנשים סתם - ברור שהוא מזיק יותר מאשר מועיל. יש לו רצון טוב, אפ' הרצון הכי טוב בעולם - אבל הוא לא יודע את ה"למעשה", אז יש לו שתי ברירות בריאות לעשות: או ללמוד רוקחות או לקרוא לרוקח (אחרת אין הבדל בין התרופה שהוא בוחר לחולה שלפניו לבין התרופה שהחולה יבחר לעצמו בעצמו - הכל הבל, ומי עדיף אחד מן השני?). ההורים שלנו רוצים שיהיה לנו רק טוב. נכון, יש להם נסיון חיים, אבל יש כאן שני עניינים שאסור לפספס. רצון לא עוזר במציאות, עם רצון לא קונים במכולת ולא מחלקים תרופות - רצון הוא מפתח לדברים אחרים שיבואו בסופם להגעת התרופה הנכונה אל החולה. גם אם ההורים רוצים בטוב הילד - אסור להם לקבוע את הטוב לו אלא אם הם מומחים לכך, או שהם מביאים אדם אחר שמומחה בכך. בנוסף - נסיון חיים הוא בעצם שכל אנושי, ואל לנו לשכוח - הוא נקנה מטעויות. הדבר המעולה מנסיון חיים הוא דבר חכמה - הדרכת התורה, שהיא שכל אלקי ולא נלמדת מטעויות, (שעלולות להביא את הלומד מהם למסקנות שגויות). אני מעדיף שהרוקח יביא לי את התרופה שאני צריך שלא על סמך טעויות קודמות.

יוצא מדבריךekselion

שהאנשים היחידים שאנחנו אמורים להתחשב בדעתם, הם הרבנים ולא אף אחד אחר. שזה סבבה לגמרי, יש באמת גישה כזאת - הגישה החרדית. 

אני לא נמנה על ההשקופה הזאת אז מבחינתי ההמלצה של רב שמכיר אותי כמה חודשים עם כל הכבוד לידע התורני שלו, כנראה שאתן פחות משקל למה שהוא אומר לעומת מה שההורים שלי יאמרו. ייתכן באמת שזו לא דרכה של התורה, אבל שוב זו רק תפיסתי, מבין את מה שאתה אומר ואשריך אם התורה ורק התורה תהיה נר לרגליך.

אני חושב שקצת התקבעת יתר על המידה.אני הנני כאינני

לא, לא התכוונתי דווקא לרבנים. יש אמת גדולה בכך שרבנים הם מורי דרך ואנשי חינוך, שכן תורה לשון הוראה והדרכה, אבל הם לא תמיד בעלי עומק נפשי ובעלי הכשרה ליעוץ תעסוקתי.

התכוונתי למי שמבין בכך, נקודה. אפ' יהיו כמה, וצריך לשלב את דבריהם. העיקר שלא לכפות את עצמך על נתיבו של ילדך, של המתחנך, לא לשטוף לו את המוח באמירות כמו "כשתהיה גדול תהיה רופא" ולהורות לו דרך חד-משמעית בלי לעצור רגע ולהתבונן על האוצר שיש לי בידיים. יש רוח הקודש להורים בקריאת השם לילד - משם הלאה לא מקובלנו שישנה, ולכן תחושות בטן שמקורן במאחורה של המוח של ההורים, בציפיות ותקוות (אינטרסנטיות-כלכליות או רגשיות), הן הרסניות.

(ההתיחסות בסוף היתה נקודתית לתורה, ראשית כל בגלל שזה הדיון שממנו בין השאר הגעתי לכתוב את הדברים ושנית - בגלל שזה באמת נכון, כאשר נדע את התורה, שהיא תוכנית העולם, כמו שצריך לדעתה, לאורכה ולרחבה, ונשנה ת' פרקים במסכת עבודה זרה - אכן הרבנים יהיו הכשירים ביותר).

ראשית, המון בהצלחהארץ השוקולד

שנית, הדיבור ברחוב הוא לא ברמה האישית ואנסה לתווך אותו.

ברמה האישית, חשוב שתלך על מקצוע שתיהנה ממנו ושיפרנס אותך בטוב, ואם הלימודים מלחיצים אז תוסיף שנה ותלמד אותו ברוגע.

אם התכוונת לדיבור ברחוב על מקצועות ולא לפרוק על כאלה שמעצבנים אותך באופן אישי אז אנסה להסביר:

יש רצון בציבור כיום שהמדינה תתן מגוון שירותים, כדי שהמדינה תוכל להמשיך לתת אותה צריך שרוב האנשים יתפרנסו טוב או לחילופין לשנות את מבנה המס.

למשל, אפשר לחנך מגזרים שלמים להסתפק במועט, אבל אז צריך לשנות את מבנה המס כך שהם ישלמו שיעור ניכר מהמס, כיום חצי מתקציב המדינה מגיע מעשרים אחוז מהאוכלוסייה שבקושי מקבלת חזרה וזה לא הוגן פשוט.

באלי ללכת עוד פעם לסליחותאורי ציון

חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.

יש עניין?

זה סוג של תחושה של בזבוז?משה

כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?

זה פשוט ניצול הזדמנויותאורי ציון

לא הלכתי אגב

לפחות ניסית לישון?משה

(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)

כן, בהצלחה רבהאורי ציון

מעניין, חוששני אבל שפה זה לא העניין, אין לי שום בעיה ללכת לישון או להרדם..

אז למה בעצם נשארת ערה עד כזה מאוחר?משה

חסרות סיבות?אורי ציון

בכל מקרה, אני מאוד אוהבת את הלילה, אז אם לא צריכה לקום מוקדם למחרת לא ממהרת לישון.

נגמר לי הערב, רוצה את הלילהמשה

מה בעצם את אוהבת בלילה מאוחר?

אני יודע להגיד קצת על הרקע שלי מתי אהבתי לילות ומתי בקרים. וזה היה מאוד קשור למסגרות שפעלתי בהן.

הלילה הוא קסוםאורי ציון

אוהבת את השקט, את העולם הרדום, הרוגע שיש.

אבל מסכימה שהלילה שייך למביני עניין בלבד.

אני פשוט סידרתי את הלוז שלי כך שיתאים לי לאופי הזה. אפילו העבודה שלי היא בין היתר בלילה.

במה את עובדת?משה

אני יכול להגיד שמתישהו הגוף התהפך ואהב את הבקרים. אבל זה בעיקר בגלל סיפורי עבודה וזה שנגמרו המסגרות שתופסות את הבוקר.

עם נועראורי ציוןאחרונה

כשיש שגרה שלא מאפשרת אז אין ברירה. השאלה מהי ברירת המחדל של ההעדפות.

יש עניין לחזור בתשובהאריק מהדרום

אז יש הרבה על מה😅אורי ציון

מי זוכר אותי?😉 ואת השרשור הישן שליכתר הרימון

שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.

סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים

בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.

יאללה שוטו

זוכרים 😃משה

(שמחתי לראות אותך)

יאא, זוכרתנערת טבע

כשהייתי בישיבה הגבוההאריק מהדרום

אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.

אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".

המשפט הזה משפיע עלי עד היום.

תמיד לזכור את קרבן התמידכתר הרימון

גםאריק מהדרוםאחרונה

יִשְׂמַח יִשְׂרָאַל בְּצַל סֻכָּתוֹדורש טוב לעמי

מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה

אותך כן, אותו לאנוגע, לא נוגע
ולחשוב מה חושב צבי סוכות אם הוא יראהנוגע, לא נוגע

את השלט הראשון תלוי בסוכה. דיסוננס לא קטן

מקווה שאתם זוכרים לטובה😉כתר הרימון

זה היה ביתינוגע, לא נוגע

סוכת חירות, מהבחירות

איזה כיף שהשנה סוכות בשבת

אני חושב שאם זה אפשרי אז לעשות המחשות יותר מעביר את המסר.

נניח לעשות משהו יפה של עננים ושמיים ואופק בצבע מתאים ולכתוב באמצע "שכינה".

אפשר גם לעשות שני כלים שבורים בהתאמה (או אולי לא שבורים), ולכתוב על אחד "ויהי בשלם סוכו" ועל השני "ומעונתו בציון" (ככה זה ממחיש את החיבור ביניהם)

יש לי באמת משהו עם כלי שבורכתר הרימון

ועל אחד השברים כתוב: הרחמן הוא יקים לנו את סוכת דוד הנופלת.

ויש עננים - לענני הכבוד

ויש לויתן גדול

ויש עוד מלאאא קישוטים מיוחדים ב''ה😊

אבל אני אף פעם לא שבעה...

נשמע מיוחדנוגע, לא נוגע

חשבתי עכשיו על לעשות אותיות גדולות כאלו בנפרד ולכתוב "בשעה שמלך המשיח בא", אבל לא יודע אם זה ישים.

אולי אפשר לשים אותם על מסגרת עם רקע של צהוב ואור (ראו באורי שזורח)

(המדרש הקצר הזה הוא תמצית העבודה שלנו בדור הזה של טרום המקדש: שעובדים בשביל המקדש ולא מחכים שיצנח, ומאידך מבינים שהשלמות שלו - הגג- השראת השכינה בו, לא תלויה בנו, וזו ענווה אמיתית ושלמה ולכן אנחנו נקראים "ענווים ענווים". ויש רצון כל כך גדול עד שקשה להאמין שהדבר העצום הזה, תכלית כל הבריאה, מתממש, ואז ההארה שזורחת)

אני לא בעד לכתוב פסוקיםדורש טוב לעמי

אך אם כבר כותבים, אפשר

יֵשְׁבוּ בַסֻּכָּה לְמוֹ־אָרֶב - עם של אריות!

(הפסוק הקודם הוא "הֲתָצוּד לְלָבִיא טָרֶף וְחַיַּת כְּפִירִים תְּמַלֵּא")

איוב לח, לט - מ

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

אולי יעניין אותך