שרשור על בין המיצריםהרמוניה

כל מי ששמע משהו יפה שעוזר להתחבר למשמעות התקופה ורוצה לשתף מוזמן לכתוב כאן

שמעתי שיעור של הרב דוד אמיתיאם רק נאמין
שהימים האלה הם ימים גדולים, ולכן לעתיד לבוא הם יהפכו לחגים ויכללו את כל החגים האחרים. למשל יז בתמוז הוא היום שנשברו בו הלוחות, כלומר אם המצב היה מתוקן אז הוא היה יום מתן תורה של הלוחות הראשונים, שנאמר עליהם שאם היו מקבלים אותם התורה לא היתה משתכחת. במובן הרחב "לא משתכחת" זה אומר שהיינו מזדהים כל כך עם התורה עד שהיא היתה חלק מאיתנו, ולא היינו מתמודדים עם קשיים של חוסר חיבור לתורה ופיתויים להעדיף דברים אחרים על פניה.

אז באותה תקופה ההזדמנות הזאת לא נוצלה על ידי אבותינו במדבר, אבל זה קיים בכוח עד לעתיד לבוא שזה יצא לפועל. ובינתיים אנחנו מציינים בצער ואבלות את הריחוק מהמדרגה הזאת ואת החורבן שנגרם בעקבות הריחוק הזה, במטרה לעשות חשבון נפש ולתקן מתוך ציפייה להגיע למדרגה של הגאולה.

יפההרמוניה

כאילו זה שיש חיסרון גדול זה דווקא בגלל העוצמה של המילוי והדרגה הגבוהה שהיה יכול להיות, ואם נתגעגע אליו אז בסוף נשלים אותו...

זה מזכיר לי שאומרים שבפרשת פנחס יש את כל החגים וזה גם מרמז על הנחמה משהו כזה(:

הערב ומחר זה היה פעם חג כי צאצאי דוד המלךחסדי הים

תרמו עצים למזבח.

גם אני שמעתי שיעור ממש מחזק של הרבנית חגית שירההרמוניה

סליחה מראש אם הניסוח לא הכי מסודר🙏

ימי בין המיצרים אלו לא ימים של עצב הם ימים של געגוע. 

אנחנו עוברים עם ה' בהרבה מעברים, לדוגמא בחגים ובשעות שמחה המעבר רחב. אבל בשעת צרה של יהודי, ובימי בין המיצרים אנחנו עוברים עם ה' במעבר צר, וה' צמוד איתנו. אלו ימים שה' שומע תפילה ויש בהם הרבה סייעתא דשמיא להתחזק. כי כשיהודי במיצר ה' הכי קרוב אליו. 

כשאנחנו נמצאים בצרה אנחנו נוטים לברוח משם לדברים שמשמחים אותנו- למה שעושה לי טוב כמו שירים, שוקולד, לברוח למיטה, כל אחד ומה שעושה לו, אבל בעצם אנחנו מפספסים שעת רצון עצומה לתפילה שיכולה לקרוע עלינו את הדין ולהביא ישועות. אחת המטרות של הצער היא התפילה הזאת וה' מחכה לה. 

למה בימים האלה של שלושת השבועות מצמצמים אותנו ככה?הרמוניה

אסור בגד חדש ופרי חדש, ואסור לשמוע שירים ולחגוג וללכת לים לבריכה?

כי ההגבלות האלה משתיקות לנו את רעשי הרקע. לוקחות אותנו פנימה מהשגרה של הבילויים והעיסוק במה שעושה לי טוב, ועוזרים לנו להתכנס ו"לרדת" כפי שאומר ר' פנחס מקוריץ- לעם שבנו- מה זה העם שבנו? המידות הלא טובות. כלומר העבודה בימים האלה היא עבודת מידות. 

והרב וולבה אומר שאי אפשר להגיע לראש השנה ולחגים של הימים הנוראים בלי לעבור את ההצטמצמות הזאת של ימי בין המיצרים.

רק מעירultracrepidam

עד ראש חודש אין איסור ללכת לים ולבריכה

אצלנו נהגו בשלושת השבועותלאצעיר
משום סכנתא
לא חייבים ללכתultracrepidam
נכוןלאצעיר
רק הגבתי על מה שכתבת על ראש חודש. 
"כל המתאבל על ירושלים..."הרמוניה

מהשבת (פנחס) ועד ראש השנה (ניצבים) יש 10 שבתות שבהן כל שבת אומרים הפטרה.

לפי הקבלה עשר מתחלק ל-3 ו-7 כאשר ה-3 זה בעצם הבסיס וה-7 זה כל העניין. 

שלושת ההפטרות הראשונות נקראות שלוש הפטרות של פורענות, ואח"כ יש לנו 7 הפטרות של נחמה. 

עכשיו, ההיפך מנחמה זה אבל. אז למה לא נקראות ההפטרות האלה הפטרות של אבל? למה דווקא פורענות? מפני שבימים האלה, מי שמצטמצם בימים האלה, בלי חדש וים ומוזיקה ורק עבודה וגעגוע למקדש ולשכינה, פורע צערים לכל השנה. ז"א אם נגזר על אדם צער כלשהו, בכך שהוא מצטער בבין המיצרים הצער שנגזר עליו נמחק. ובימי ראש השנה כשפותחים את הספרים ורואים מה מגיע לאדם ורואים שהוא הצטער בימי בין המיצרים על השכינה וירושלים מבטלים לו את זה מידה כנגד מידה. אבל זה ממקום לא של עצב אלא ממקום של כיסופין וגעגוע, להרגיש את החוסר ולצפות שיושלם, שיבנה ביהמ"ק בע"ה.

את ממש חכמהטליהk1
זה לא אני!הרמוניה

זאת הרבנית חגית שירה חחח

עדייןטליהk1
אל תורידי מעצמך כפרה
יפה מאודאם רק נאמין

שמעתי מהרב בנימין רוזנצווייג משהו קשור

שבניגוד לעמון ומואב שהתמודדו עם החרפה והחיסרון של היצירה שלהם ע"י הסתרה והדחקה (עמון) ואידיאליזציה (מואב), דוד המלך הפך את הקושי והחיסרון לאמצעי קשר לקב"ה.

גם אומרים שבמזמור "ה' רועי לא אחסר" רואים את זה, שבהתחלה דוד המלך מתאר מצב טוב של רווחה ושם הוא מדבר על ה' בגוף שלישי, וכשהוא מגיע לדבר על מצב של צרה הוא עובר לדבר על ה' בגוף שני - "גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי".

וגם על החורבן נאמר שבזמן שהגויים פרצו לבית המקדש הכרובים היו מעורים זה בזה, יש על זה הרבה הסברים אבל אפשר לקחת גם לכיוון הזה. שבזמן של החורבן מתוך הצרה התעוררו געגועים עזים בין כנס"י והקב"ה, ומאז זה מאיר כל שנה בזמן הזה והעבודה שלנו היא לנצל את זה לתפילה לקירבה ואיחוד מחודשים.

וואו... שנזכההרמוניה

יפה וממש נוגע לחיים שלנו

עוד משהו שהרבנית חגית שירה אמרההרמוניה

דבר נוסף שצריך להזהר ממנו בימים אלה זה לא ללכת בין חמה לצל במקום מרוחק ממקום יישוב.

כי יש מזיק שנמצא שם (שנקרא קטב מרירי), שהוא לא שולט בחמה ולא שולט בצל אלא הוא נמצא באיזור של בין החמה לצל. 

זה גם מבחינה פיזית וגם מבחינה רוחנית: בימים האלה שולט שרו של עשו, עשו זה עמלק ועמלק זה הספק

יכולים להתעורר בנו הרבה ספקות בזמן הזה. ובמקום של ספק תמיד יש מזיקים. 

אנחנו צריכים לא ללכת במקומות האלה שהם לא פה ולא שם, ולבחור כיוון לחיים שלנו איפה אני רוצה או חמה או צל.

וגם, רצוי שיהיה שגור בפינו פרק תהילים צא "יושב בסתר עליון" שמסוגל לשמירה.

@חתולה ג'ינג'ית 

וואי תודה!חתולה ג'ינג'ית
שנזכה להתבהרות הספיקות
אמן. כולנו😊הרמוניה
חידש הימ"ג: "דנראה להגיד שאפשר לפרש מיצר כגבולחסדי הים
ובבין המיצרים אנחנו מעוררים אהבת ארצנו הקדושה, כנגד חטא המרגלים, שהארץ שוכנת בין המיצרים-הגבולות שקבעה התורה וספר יהושע. בגלות יצאנו מעבר למיצרים אל האדמה הטמאה בחוץ לארץ. בימי בין המצרים אנחנו מתגעגעים לשכון כבוד בארצנו על ידי חזרת ישראל לארצם וחזרת השכינה שתקונן עלינו כאם על בניה. ובאמת מתוך הצמצום של בין המיצרים והגבולות, יוצאים אל המרחב. 'הרחיבי מקום אהלך ויריעות משכנותיך יטו אל תחשכי האריכי מיתריך ויתדותיך חזקי. כי ימין ושמאול תפרצי וזרעך גוים יירש וערים נשמות יושיבו'."
שיעור חזק כדאי לכם לראותהרמוניה
באמת מהמם!הרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ב בתמוז תשפ"ג 22:57

תקשיבי הוא מדבר על הדברים הכי נוגעים שיש תודה רבה שהבאת את השיעור הזה!

אתמול ראיתי חורבן. כל-כך כואב.פשוט אני..

הצד שלו:

ייתכן שזו תמונה של ‏‏‏2‏ אנשים‏ ו‏טקסט שאומר '‏@ 19:21 חפשי עמיאל הירשפלד הסווט השנים מה שהיית הבחורה הראשונה להאמין הסוף שאין התרסקו ומצאתי אותו. עצמותי מאד אנשים בהשלכות. מצער קשהב lאד אנשים שיישאו לנו בבביייוה נדם. שיתופים תגובות נוספים LSC‏'‏‏

הצד שלה:

ייתכן שזו תמונה של ‏‏אדם אחד‏ ו‏טקסט שאומר '‏轻业织可团袋 חפשי עמיאל Hirshfeld Renana נמצאת הירשפלד להגיד ליהבבה כמה חודשים הרבה להגיד ואני צריכה הכוחות בתקופה הזאת,אין שום לבזבז אקטיבית לתקופה, כששאלו הייתי שלי. אבא מפנק שעמיאל סבלני האמת שנים נחצה כלכן אבל להאמת מורכבת. שלפני ארבע אפילו במדבר, מסתבר, אפשר מבינים ולמרות אבל שעבר איתי נפרדים עמיאל, המסע מיליון פעם, ולעעזזל, באשמתו עמיאל דבר קשה מזה. שלנו לא אח בעולם ישלם אחד בעולם אולי יודע המחיר דבר להההירות דרך. .שניסינ שבחרנ לקרות. ,עמיאל. טובות יותר מאלה שהיו. מאמינה גדול הבאות, שיתופים 112 תגובות שיתוף 5980 598 תגובה אהבה‏'‏‏
וואועשב לימון

זה כל כך מורכב, וכואב.

תודה על השיתוף

וואי וואי.... האמת מביא לי הרבה תהיות קיומיותדי שרוט
לא יודע אפילו איך לכתוב במילים את התהיות.

אבל הלוואי והם באמת ישארו חברים בלב ובנפש. שיהוו דוגמא לעולם שזה אפשרי.

אז תכתוב בתוויםפשוט אני..
ואחר כך תתן לי את התווים😉מבולבלת מאדדדד
וואי זה מטורףמבולבלת מאדדדד

בכלל שיש אהבה כזו

עם כ"כ הרבה כאב במקביל

כואב ממש💔💔

..איןליכוח

וואי מסכן כואב הלב:/

היא לא פחות מסכנהפשוט אני..
..איןליכוח

כמובן שלא 

אוי זה נורא.נעמי28
הלב נשבר. אמאלהחצילוש
אוי מסכנים. איזה עצוב וכואב ומפחיד.פה לקצת
חורבן הביתחתולה ג'ינג'ית

ממש כך.

איזה עולם.

איזה כאב.

איזה לבד.

אמאלה.

ואיך אנחנו מתחזקים מזה?הרמוניה

אתה וכל מי שכתב פה משהו שהוא לא חיזוק נדרש להוסיף עכשיו משהו שלומדים ממנו.

לא להתחמק.

השרשור הזה יחזור ליעדו ויהיה מלא במה שכוווללככם כותבים

יש לכם עד שקיעה. לא זה יותר מדי. עד 17 אחה"צ.

דברו.

להפך, זה מחליש. מחבר לחורבן. עושה קווץ' בלבפשוט אני..
גורם לנו מתוך החולשה והכאב לבקש שייפסקו הצרות 
זה גם...הרמוניה

זה עושה ממש קווץ' בלב וזה חורבן.. אבל אפשר ללמוד מזה איך להתאבל מתוך אמונה.

קראתי סיפור על מתנדבת אחת שנכנסה לבית חולים וראתה שם מצב קשה, טרגדיה. אז היא אמרה למתנדבת אחרת: 'אי זה זוועה...' 

והמתנדבת האחרת אמרה לה: 'על הדברים שה' ברא את אומרת זוועה?' 

ואז היא סיפרה סיפור אישי שלה גם סיפור שאומרים עליו "זוועה" אבל סיפרה את ההמשך ושהיא צמחה ממנו וכמה טוב זה נתן לה... 

ואמרה שהיא יודעת שרק ה' יודע איך זה טוב לאותו אדם וכשהיא רואה מצבים קשים היא רק מתפללת שגם הם יזכו לראות איך זה לטובה ולצמוח מתוך זה.

ברור שלא אומרים את זה לאנשים כש- הם מתאבלים. אבל אחכ מזכירים

שמאמינים שנכון שיש חורבן אבל הוא לטובה אז אנחנו יכולים להבנות מתוכו. 

הבטחון בנחמה שתהיה בסוף ואמונה שהכל משמיים ולטובה נותן את הכוח לתקן ולבנות

המצב הקשה גורם לנו לא להיות שאננים ולקום

וכשזה נראה מלא לתקן צריך לזכור שכשמתחילים ה' כבר עוזר

עוד סיפור- שמדגים את זה- היו 2 בחורים חרדים שנתקעו במעלית שבת בשבת בבוקר והערבים לא הצליחו לחלץ אותם, רק יהודי היה יכול (שהבין בזה)

ואז קראו לרב (הרב חיים זאיד) ושאלו אותו מה לעשות הוא אמר שזה לא פיקוח נפש ושאם הם מסוגלים לקבל על עצמם שמירת שבת ומקדשים שם שמים הם עושים מצווה ממש עצומה... והוא אמר שיעשו שיריים וריקודים במעלית וזה...

טוב הם באמת קיבלו על עצמם את זה ואז אחרי איזה שעה פתאום אחד הערבים הזיז איזה משהו והמעלית השתחררה והם יצאו...

הם קיבלו על עצמם שמירת שבת הם עמדו בניסיון אפילו שהם לא נשארו שם 10 שעות.

אז הרבה פעמים זה קורה שמתחילים לתקן למרות שזה עצום ומלא- כמו רבי עקיבא שהיה צריך להתחיל מא'-ב' ואז ה' זיכה אותו להיות רבי עקיבא... זה נס. אבל למי שעושה את מה שנכון זה קורה.

אימלאאאאאאמדרשיסטית20

חברה יקרה מאוד מאוד שלייייי.

וווואיייי, הלב נשבר. איזה קשה, אוף.

לא אבל בבקשה אל תפתחו את הדיון הזה עכשיו!הרמוניה

פתחו שרשור נפרד אם באלכם לריב על זה

אין ולא יהיה כאן ויכוחפשוט אני..

ואני גם לא מתכוון לפתוח על זה שרשור נפרד.

הבאתי סיפור אמיתי על זוג שחווה כאב עצום, לא הבאתי שום סיפור על אידאולוגיה או על פרוגרס.

איך אפשר להתווכח על זה שכואב למישהו אחר? להתווכח על זה שביתו נחרב?

אולי גם נתווכח על תמונה של אדם עם שבר ברגל, ונגיד שלא באמת כואב לו וזה הכל הצגה?

פשוט מיותר.

אהבתי את ה"לא יהיה כאן ויכוח"...😅הרמוניה
רבות מחשבות בלב איש וכו'פשוט אני..
חחחהרמוניהאחרונה
the horses have left the barnדי שרוט
מסכים. השאלה העיקרית היאלאצעיר

למה צריך לפתוח את זה מול כל העולם? מה זה נותן להם?

זה כתוב בפוסט עצמופשוט אני..

''אני רק מקווה שאנשים אחרים לא יעברו בגיהינום הזה. אל תתנו לזה לקרות בקלות דעת וכו'.''

נראה שיש כאן האשמה מסוימת (למרות שהוא אומר שהוא לא עוסק עכשיו בהאשמות), והוא רוצה שלא יהיו עוד אנשים שיסבלו כמותם.

ואיך אפשר להסכים שהפרוגרס אשם כאן?

מה הקשר בכלל?

היא הייתה נשואה, הלכה לכל טיפול אפשרי, עשתה כל מה שאמרו לה לעשות ואפילו בחרה לוותר על חלק מאישיותה בשביל להתחתן עם גבר.

אז עכשיו כשזה נכשל, זה בגלל שהפרוגרס השתלט עליה?

איזה פתרון אתם מציעים כאן?

גם להאשמה המרומזת הזו התכוונתילאצעיר

ולא רואה בהוצאת הכביסה המלוכלכת החוצה הדרך לעשות זאת, בטח בצורה שמערבת אמפטיה עם מצב של סטיה.

אוי לא, אמפטיה ללהטביםפשוט אני..
נירמול התופעהלאצעיר
ואכן אוי ואבוי. 
אז איך לא מנרמלים?פשוט אני..

ממשיכים להגיד לאנשים שהם חייבים להתחתן, גם אם זה אומר להסתיר מבן/ת הזוג את הנטייה המינית?

יהיו הקרבנות אשר יהיו, יתפרקו משפחות, ילדים יעברו בין בתים, העיקר שלא יהיה "נרמול"?

ארוך, מורכב ולא הנושאלאצעיר

הנקודה היא האמפטיה המעורבבת לזה.

תחליף את המילה ל"פדופילית" ותקרא שוב את הפוסטים. 

ואם אשה תכתוב שבעלה מסתכל על נשים יפות ברחובפשוט אני..

נכתוב לה "את חייבת מיד להתגרש ממנו! תחליפי את המילים "מסתכל על נשים יפות" במילים "רוצח זקנות חסרות ישע" ואז תביני כמה חמור מה שבעלך עשה"?

זאת שיטה מוזרה, אין לה שום קשר למציאות.

כשמישהו נמשך לגברים בגילו הוא לא פדופיל, ואם קשה לך להסביר לעצמך או לאחרים למה זה כל-כך חמור ולכן אתה נאלץ "להמיר" את הנטייה שלו באחת אחרת - זה מראה שהטיעון חלש.

לאלאצעיר
אני מציג לך 2 סטיות שלצערנו אחת מהן נורמלה יחסית, אז משתמש בכלי הזה כדי להדגיש את הבעיתיות שבכתיבה הנ"ל.

אתה יכול גם להחליף ב" חולת נפש"אם אתה רוצה. פחות קשור אבל יכול לעזור להבין את הנקודה. 

ומה הבעיה לתת אמפתיה אם היא "חולת נפש"?חצילוש
סתם דוגמאות לא קשורות. אין פה שום נרמול, יש פה מציאות כואבת והמון המון צער, כאב ואובדן. הבחורה הזאת כנראה שלא בחרה בנטיה שלה, ונלחמה בה בכל דרך אפשרית.. אני באמת לא מבינה מה הבעיה לתת פה אמפתיה. זה לא משהו מגמתי או פרוגרסיבי, זה מקרה פרטי של טרגדיה אמיתית. לתת אמפתיה פה או לחוש אמפתיה זה בסך הכל אנושי..
כתבתי בשאר התגובותלאצעיר
עייני שם. 
ואגב, לגבי הדוגמא של הפדופיליהחצילוש
אני מכירה מישהו שמתמודד עם משיכה לילדים בעקבות פגיעה שעבר בעצמו בגיל קטן. הוא התגרש גם בעקבות זה מאשתו.. והוא ממש אומלל, הוא בליווי צמוד, פסיכיאטרי, טיפולי ותורני, נלחם בעצמו מאוד. אני לא אשאיר אותו לבד עם הילד שלי, או עם כל ילד.. אבל יש לי המון המון אמפתיה כלפיו. כן. זה ממש שובר את הלב, מכל כיוון. הוא מסכן. אז כן, פדופיליה זה דבר רע, אין לנרמל את זה חס ושלום, אבל יכולה להיות לך אמפתיה כלפי בן אדם שמתמודד עם דבר נוראי שכזה. זה מה שאלוקים בחר בשבילו.. 
אני מסכימה איתך לגמרי לגבי תעמולהחצילוש
שקיימת גם קיימת. ולגבי בלבול ילדים ונוער. אל תדאג. כאן ספציפית, זה ממש לא המצב. אין פה שום נרמול. רק כאב. בכ"מ ביקשו לא להמשיך בדיון..
אגב, אפילו הרבנים הכי קיצוניים בהתנגדות ללהטבפשוט אני..

מדגישים תמיד את ההבדל בין ההתנגדות שלהם ללהט"ב כתנועה חברתית/פוליטית, 

לבין התמיכה חסרת הפשרות שלהם באינדבידואל הלהט"ב שצריך ללא כל צל של ספק לקבל אמפטיה.

אין רבנים "קיצונים"לאצעיר

יש תורה שאוסרת, מגדירה כתועבה ורבנן שמשווים.

דיברתי על התופעה. לגבי היחס לפרט - לרחם על המסכנים ולהלחם ברשעים. לא קשור לכאן כלל. 

לא אמרתי שהרבנים קיצונייםפשוט אני..

אלא שההתנגדות שלהם ללהט"ב קיצונית.

אתה יודע, הרב עובדיה למשל לא הקים מפלגה פוליטית ש-90% מהמצע שלה עוסק בלהט"ב, לעומת זאת רבנים אחרים כן הקימו מפלגה כזאת.

זה שהתורה אוסרת מעשה מסוים - אין כלל ויכוח.

ואם אתה מסכים שצריך "לרחם על מסכנים" - אז איני מבין למה אתה לא מרחם על הזוג הזה, ובמקום זה תוקף אותו כאילו הם רשעים.

עכשיו אתה מחלק ציונים. יפהלאצעיר

הרב עובדיה גם לא נלחם על קצינים בקרבי ובנות בצה"ל. לכל אחד יש את תפקידו.

ולא תקפתי - אני מדגיש שזה טשטוש וקלקול בנושא הזה. יש אגב עוד המון דברים שלא כתבתי שמשתמעים משם, יכול להיות מאוד שזו לא מטרתם אבל זו התוצאה.

שורה תחתונה - בן אדם (ועוד דתי) שכותב בריש גלי דברים כאלו - הבושה ממנו והלאה. 

לא חילקתי ציונים, תיארתי עובדות.פשוט אני..

בכנות,

באמת בלי טיפה אחת של זלזול בדעה שלך (קל וחומר שבלי טיפה של זלזול בך),

הדעה שלך הייתה במיינסטרים הדתי לפני 15 שנים.

אני כל כך שמח, באמת מאושר, מכך שהיום הדעה הזאת נמצאת במיעוט.

זה אומר שלהט"בים צעירים היום לא יסבלו כמו שהם היו סובלים אם היו נולדים 15 שנים מוקדם יותר. העובדה הזאת באמת משובבת את הנפש.

כנראה שאני קצת יותר מבוגר ממךלאצעיר

ומכיר בתופעות חולפות, גם אם לוקחות כמה שנים.

ב"ה אני המיינסטרים, גם אם יש כמה רעשנים. התרבות החולנית הזו תחלוף מהעולם כמו שבאה כאשר כל הטינופת, הרעל והנזק שלה יתגלו ויובנו.

והמתמודד הצעיר יחזור לעולם נורמלי שבו זו סטיה ובושה.

וכך 95% יתביישו ויתגברו, 4% יתמודדו ויטופלו ויצליחו לבנות בתים ו1% לצערנו אכן יסבול. יש מצבים לא פשוטים בעולם. מה לעשות.

ה"אמפטיה" המזוייפת הזו שקוברת כל סיכוי לבניין בית נורמלי, משפחה וילדים היא היא זו שמפרקת את המתמודד הנ"ל (עוד משהו שרמזתי עליו, צעיר שקורא תוכן כזה ומתמודד מעצמו מקבל רושם שאין סיכוי). 

99% הצלחה. וואופשוט אני..

אין אף רב שמתעסק בנושא הזה ואף איש טיפול שבכלל מעלה על דעתו מספרים כאלה.

בעולם מדומיין שבו 99% יכולים לחיות חיים הטרוסקסואלים גם אם הם אינם כאלה, באמת אפשר להגיע לדעות כמו שלך ועוד לחשוב שהן מיינסטרים...

העולם ה''נורלמי'' של סטייה ובושה זה עולם שבו דתיים להטבים יוצאים בשאלה במקרה הטוב ושולחים יד בנפשם המקרה הרע.

כשנגמרים הטיעונים מתחילה הדמגוגיהלאצעיר

העולם הזה היה קיים עד לפני 15 שנה.

אתה מוזמן לשחק קצת עם האחוזים. לא הרבה. 

אתה מדבר על 99% ואני דמגוג🙄פשוט אני..
אכן אתה דמגוגלאצעיר
מוזמו לשחק עם האחוזים ובעיקר להשוות למצב שלפני שניסו לנרמל את הסטיה. לא לאגדות, למציאות. 
בבקשה תעברו לשרשור נפרדחתולה ג'ינג'ית

או לפרטי, אם קריטי לכם להתווכח.

הויכוחים האלה עם הנימה האישית הזו הם גם סוג של חורבן.

קצת מוגזם בעינילאצעיר
אבל בסדר. מפסיק. 
היא בקשה לא לנצלש את השרשורadvfb

נראה לי שראוי להתחשב בכך

"כל רודפיה השיגוה בין המצרים" (תחילת איכה)advfb

הוורט החסידי אומר כל רודפי י-ה דהיינו כל מי שרודף אחרי ה' בימים הללו מגיע להשגות.. זאת שאלה טובה מה מיוחד בימים הללו.

אומרים שאנחנו לא יודעים מה זה להיות בחסרון של ביהמ"ק. אבל מה המטרה כן? אולי להשיג קצת, לתאר קצת מה חסר.

בעצם אנחנו מתחילים הלכות אבילות על חורבן הבית, האשכנזים בנינו לא מתגלחים ולא מסתפרים מתחילת שלושת השבועות.

ההבדל בין אבילות על שבעת הקרובים לבין אבילות של ימי בין המיצרים היא בסדר. בשבעה ל"ע כל המנהגים ישר חלים ואחרי השבעה אז החומרה של האבילות יורדת (אומרים שלום, יוצאים מהבית, תשמיש המיטה וכולי) ואחרי השלושים האבילות יורדת עוד בחומרתה, ואחרי השנה כבר מפסיקים להתאבל אלא רק ביום הפטירה יש מנהגים. לעומת זאת באבילות של בין המיצרים האבילות מתחילה לאט לאט מהקל אל החמור. מתחילים מנגים מסויימים ואז מגיע שבוע שחל בו או תשעת הימים שאז גם לא אוכלים בשר ובתשעה באב ממש מתאבלים קצת כמו שבעה. ההבדל הוא שאדם שיושב שבעה ל"ע ישר מרגיש את האבלות באופן טבעי - אז המנהגים והלכות באים כדי לעורר אותו להתנהג לפי מה שמרגיש לו טבעי. לעומת זאת, חסרון המקדש אנחנו לא מרגישים באופן טבעי מה אנחנו חסרים, אז צריך לאט לאט ובהדרגה להכנס לאבילות. אולי זה הרעיון של קניית תחושת החסרון שכל כך חסרה לנו - בהדרגה להכנס לזה, לאט לאט.

חסרון המקדש הוא רעיון מאוד גדול ומספיק שמשיגים קצת זה עוד המון אור ורגש לחיים.

כל רודפי י-ה השיגוה בין המיצרים.

פעם לפני שנים(9 לפחות) קראתי קטע של יהודה גליקחופשיה לנפשי

הוא כתב שם בעיקר על הקושי להרגיש את המחסור בבית המקדש כשמעולם לא חיינו בעולם שבו הוא היה קיים

הזדהיתי מאוד 

עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
תיאורטית לאנוגע, לא נוגע

אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.

אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.

"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.

חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך