לפעמים איפוק זה כוח. בהחלט.בן מערבא
אבל לפעמים איפוק זה אינדיקציה ללב ערל, לקהות חושים ורגשות, ולתודעה מעוותת ורקובה.

בן אדם, שטבחו אנסו שרפו חיים והרגו בכל מיני מיתות משונות את העם שלו והדם שלו לא מבעבע ורותח, והוא מתעקש להגיב בצורה שקולה מתונה ומאופקת הוא אדם חולה. פשוט חולה.

הסרטון הזה ממש צרם לי. רואים שלגוי הערבי הזה (חסיד אומות העולם) כואב הרבה יותר ובוער בו מה שקרה, לעומת אותו האיש שיושב לידו וכאילו כל הזוועה הזאת לא נוגעת לו בכלל.

https://rotter.net/forum/scoops1/823489.shtml#27

הגוי אשר בקרבך ערב רב עמלקייםראשיתך
אני אישית לא מזדהה עם הדיבורים האלה על ״ערב רב״בן מערבא

נאמר על ישראל ״כשהם יורדים יורדים עד לעפר״ וזה המצב של אותם ערלי לב. שיבשו להם את התודעה ועקרו מתוכם כל שביב של רגש בריא ונכון של לאומיות, נקמה וכו׳ עד שהגענו למצב שבו הגוי מדבר כמו יהודי בריא בנפשו ואילו היהודי מדבר כאילו הוא איזה גוי מהאו״ם. 

מה לעשות שזה קיים? חמישה מיני נשמות ערב רבראשיתך
ואחד מהם מין עמלקי
אני לא התעמקתי בנושא אבל מההבנה שלי מהזוהרחסדי הים

וממה שקראתי, בד"כ עמלקים זה אלו שאכזרים מאוד ופועלים מאכזריות.

משמע גם מהגמרא בביצה (לב ע"ב) שעיקר התכונה של ערב רב זה אכזריות: "הני מערב רב קא אתו, דכתיב ונתן לך רחמים ורחמך, כל המרחם על הבריות - בידוע שהוא מזרעו של אברהם אבינו, וכל מי שאינו מרחם על הבריות - בידוע שאינו מזרעו של אברהם אבינו"

פה זה נובע בעיקר מרחמנות, אם כי יש ביטוי של אכזריות על עמינו.

אני לא אומר שחלק מהמתנגדים למלחמה, הם לא ערב רב, אבל הייתי מגדיר אותם יותר כ'רפאים': "רפאים מינא רביעאה, אם יחזון לישראל בדוחקא מתרפין מנייהו ואית לון רשו לשזבא לון ולא בעאן ומתרפין מאורייתא ומאלין דמשתדלין בה, למעבד טב עם עובדי כו"ם עלייהו אתמר (ישעיה כ"ו) רפאים בל יקומו בזמנא דייתי פקידה לישראל אתמר בהון (שם) ותאבד כל זכר למו" (זוהר בראשית כה ע"א).

זאת אומרת להסביר באופן שטחי, הם מחפשים טובת הגויים על פני ישראל.

אני נזהר מאוד להצביע על מישהו מסויים ולהגיד שהוא ערב רב, אבל וודאי שיש את הרוח הזאת, וכנראה גם יש כאלה בפועל, אבל קשה להצביע עליהם.

אני גם מסכים שמתלווה לזה אכזריות מסויימת על עם ישראל, כי כל ערב רב יש בו עירוב של אכזריות כמו שהגמרא בביצה אומרת.

זה אכזריות טהורה. אכזריות טהורה טהורהראשיתך
הרב שמואל אליהו אמראני:))))

האכזריות הכי גדולה זה לרחם על אכזרים.

אולי בתוצאה. אבל נדמה לי שעמלקים יש להםחסדי הים
מידת אכזריות קשה בפועל.

אולי אני תמים ויש כאלה שבצד השמאלי הקיצוני שבאמת אכזריים.

אני רק יכול להגיד שאני עובד אם אנשים כאלו ואני יודע שבוודאות אצלם זה נובע מרחמים.

..אני:))))

תראה אחרי אירועי יום כיפור אי אפשר להיות עוורים לאכזריות שלהם.

הכאילו 'מוסריות' שלהם זה לכל מה שזר ליהדות/יהודים.

הם אנטישמים עם כל כמה שזה לא הגיוני.

איך זה יכול להיות רחמנות כשמאפשרים ומקלים בחיים של יהודים תמימים וחפים מפשע? זה אכזריות לשמה.

וכל הרחמנות שלהם על הערבים. תעשה לי טובה. אני לא קונה את זה.

לא קונה את זה שהם דואגים לערבים.

במיוחד שהערבים פרמיטיבים וחשוכים בדעותיהם.

תראי לך יש דעות ישרות. מן הסתם גדלתחסדי הים

באווירה שחינכו אותך בדרך ישר באופן כללי בדעות.

ברגע שבן-אדם גדל עם דעות לא ישרות, אז המידות הטובות שלו הולכות לכיוונים לא נכונים.

אני מסכים שגם אדם פשוט בלי יותר מדי דעות, אז הוא לא יוכל להישאר אדיש כלפי האכזריות הנוראה של הערבים והפיגועים התמידיים ותאוות הרצח.

אבל אדם שגדל עם דעות מעוותות, אז גם המידות שלו הולכות לכיוונים לא נכונים.

ניקח דוגמא קיצונית. אלו מVoice of Peace שהם יהודים שפרצו לקפיטול ועם טליתות ותפילות התפללו ומחו בעד עזה, אני כן מאמין שזה נובע מרחמנות אמתית, שהם מרחמים על הילדים והאנשים הפשוטים שנמצאים בעזה.

רק הדעות שלהם מעוותות, כי הם גדלו באווירה שכל מיעוט מדוכא צריך לעמוד לצידו, והם לא מבדילים בין היהודים בשואה לערבים בעזה.

אני יודע שזה נשמע נורא, וזה כן נורא, אבל אלו דעותיהם. הם חושבים שצריך לעמוד בעד כל מיעוט מדוכא, אם זה יהודים, אם זה הומואים ולסביות וטרנסג'נדרים, ואם זה ערבים.

ברור שיש המון סתירות לוגיות בזה, כמו שראינו שגם ערבים פשוטים השתתפו בטבח, המחבלים מתחבאים מאחורי נשים וילדים, רוב הנשים והילדים מלאים שנאת מוות כלפי ישראל רוצים לפגוע בהם וגם ראינו פיגועים מנשים וצעירים ועוד סתירות.

אבל הם לא חושבים בכיוון הזה, הם שטופים מהשקפה ליברלית שמאלנית קיצונית, לכן הרגש האמתי של רחמים שלהם הולך כלפי עזה.

אני לא טוען שאצל כולם זה נובע מרחמים, ויש באמת אנשים עם כוונות אכזריות וזדוניות שלכן הם בעד עזה, וגם ברור לי שאלו שפועלים מתוך רחמים, יש להם גם סתירות מסויימות ברגש, כמו להכיר שיש חטופים ולהפנות להם עורף וכדומה, אבל אני עדיין חושב שהכוונה הכללית של רובם ברגש זה רחמים, זה רק נובע מודעות מעוותות.

השטיפות מח שיש היום בקולג'ים בארה"ב בדעות מעוותות אי אפשר לתאר בכלל. אני נגיד ממש מתפלא שבת של בת-דודה שלי עם כל הלימוד מגדר וכדומה, מצליחה לעמוד גאה בקולג' שלה בעד ישראל וממש לפעול למען עם ישראל, זה מדהים ולא מובן בכלל.

הסבר יפהנוגע, לא נוגע

גם בשמאל הישראלי (שמעתי גם כמה מהעוטף)-

יש כאלה שהמציאות שטפחה על פניהם גרמה להם להבין שטעו בהבנת האופי האמיתי של הערבי הממוצע, ויש כאלה שממשיכים לדבוק בקונספציה ולהאשים את הימין והכיבוש וכל זה.

אני מקווה שתהיה מסה קריטית של אנשי שמאל שהתפכחו שבעזרתם נוכל לתקן פה דברים.

גם אני חשבתי כמוך עד לא מזמןחושבת בקופסא

גם אני חשבתי שאנשי השמאל הליברלים פועלים מרחמנות מעוותת. שבשם ברחמנות הזאת הם מלאים שנאה לכל מי שלא מסכים איתם ופועלים בדבקות למען מי שהם מסמנים כמדוכא ומסכן גם אם המדוכאים האלו הם לא כל כך חפים מפשע.

מאז הטבח בדרום אני פשוט לא מצליחה לראות את זה יותר.

צפיתי בכמה סרטונים של הטבח הנורא הזה, ומה שיותר מזעזע אותי מהתמונות המזוויעות אלו התגובות של ייפי הנפש הרחמנים. אין להם שום חמלה ושום רגש חיובי כלפיי אזרחים תמימים, כלפי תינוקות. 

התגובות שם היו מלאות בתמיכה מלאה של חמאס וקריאה לשחרר את פלסטין from the river to the sea הם כבר לא מעמידים פנים שהם תומכים בשתי מדינות. 

הם טוענים שישראל היא כוח אירופאי כובש שאין לו זכות להתקיים בארץ ששייכת לפלסטינים "כבר מאות אלפי שנים" (זה קטע אמיתי מסרטון אנטי ישראלי. לפי כל התאוריות והאמונות שיש בעולם בני אדם לא היו קיימים לפני מאות אלפי שנים, אז במובן מסוים הם צודקים, כי הפלסטינים האלו הם לא בני אדם, הם חיות מאוד לא מפותחות)

הם מביעים תמיכה בלתי מעורערת בחמאס ובמעשי הטרור שלהם בלי שום התנצלויות והסתיגוייות. מבחינתם זה בסדר גמור להרוג יהודים ואפילו מומלץ ורצוי. אין להם אפילו טיפת חמלה.

קודם כל אני חושב שיש התפכחותאחואחרונה

הסנטימנט המערבי הוא בעד לצמצם כמה שיותר פגיעה בנפש בכל סכסוך גם תמורת ויתורים, חלק מזה זה המורשת ההומניטרית של האמנות וחלק זה אכזבה פוסטמודרנית ממלחמות כמו מלחמת ויאטנם וכיו"ב, ובאמת הגישה הייתה כאילו הסכסוך הישראלי־פלסטיני זה בערך כמו ה־Troubles של צפון אירלנד, אלא שכיוון שקשה מאוד לפתור אותו צריך להשאיר אותו על אש נמוכה בכל מחיר (... לא כזה שונה מהתפיסה בציבור הישראלי בשנים האחרונות)

אז בקרב הציבור הזה דווקא אפשר לראות מידה מסוימת של התפכחות, תלוי עד כמה אותו אדם מוכן לשמוע עד הסוף, כאמור המערביים פשוט מתחרפנים בשנייה שהם שומעים על אזרחים מתים מכל צד אז יש בזה קושי מסוים

במחנה הקיצוני יותר אני חושב שמדובר בסנטימנט קצת שונה, זה אותו סנטימנט של ANTIFA / אנרכיסטים / gender ideology שהמשותף להם הוא counter culture

הכרתי מישהי שאמרה שזה בסדר לערוך הפגנות אלימות בעד זכויות להט"ב כי הם oppressed והשוטרים מרביצים להם, כמובן הם מרביצים להם כי הם שוברים רכבים, אז היא אמרה שזה מוצדק לשבור רכוש כי נפגעות להם זכויות אדם בסיסיות, בקיצור יותר משזה דיון פילוסופי על זכויות אדם זה teenage angst ושנאה כלפי סמכות

הנרטיב הפלסטיני מייצג בעצם איזשהו נרטיב אלטרנטיבי לא רק לציונות אלא גם לנאורות, מנקודת מבט של נאורות קלאסית וואלק זה לא משנה מי כבש למי - התרבות הפלסטינית היא תרבות נחותה של רצח על כבוד המשפחה, מלחמות אינסופיות בין חמולות, עוני, שנאה, נקמה, קיצוניות דתית, סמים נשק ומה לא. אז טוב שבא הכובש הנאור והדמוקרטי ושחרר את הקניבלים מהתרבות הנחותה שלהם. אגב אם זה נשמע ביזארי אז החשיבה הזאת מאוד מאוד מקובלת בתרבויות המזרח הרחוק כמו צ'יינה או יפן (במיוחד בעבר). בכל־מקרה מבחינה סימבולית מדינת ישראל היא השוטר שנכנס לשכונת הפשע ומתחיל לעצור גנגסטרים כדי להשיב את החוק והסדר. אז מי שבאמת מחזיק בערכים מוסריים בסגנון נאורות (היגיון, סדר, מדע) זה הדבר הכי הגיוני שיכול להיות. אבל בארה"ב ובהרבה מקומות בעולם (ובוודאי גם מהגרים מוסלמים מאוד יזדהו עם הסנטימנט הזה) יש סנטימנט פוסטמודרני של אנרכיה, שבו שוטרים הם כוח אלים ומושחת שהורס את העולם (במקום נניח הבלש קולומבו החביב שתופס את ה"רעים") והגנגסטרים הם אנשים עם סיפורים נוגעים ללב שעושים מה שצריך בשביל לשרוד בסביבה קשה (כמו נגיד ג'ורג' פלויד ששודד אישה בהיריון). לכן זה בסדר לרצוח שוטרים כי הם מייצגים את הסדר החברתי הנכון (ההגמוניה של הנאורות) שמאיים על החיים הדפוקים שלהם (לכן גם אפשר לראות gays for Palestine, אין בזה שום היגיון חוץ מהמאבק הסימבולי מול ההגמוניה המודרנית וכמובן מי שלא מוכן לקבל על עצמו סדר חברתי מהר מאוד צדדים אפלים יותר באישיות באים לידי ביטוי החל מהביזות של ה־BLM כלה בעיוורון מוסרי מוחלט), ובכל מאבק מי שזורק אבנים על שוטרים / חיילים / סמלי שלטון הוא מי שצריך להזדהות איתו

צריך המון המון המון איפוק...חסדי הים
לכבוש את מידת הרחמים הזורמת בדמינו.

לגוי הזה שאני מעריך, פחות יש מידת הרחמנות בדמו.

חבל שיוסף חדאד לא הוריד לו באוזן איזה פלאקנוגע, לא נוגע

קטן כזה עם האמה.. ואז עוד אחד בשניה

מעצבן אותו ועוזר לו להוציא את ה"ברבריות המזרח תיכונית" שמתחבאת מתחת לפאסון האירופאי

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך