נשים בצבא.,.

שלום לכולם

אני מחפשת מאמרים ומקורות הלכתיים שעוסקים בגיוס נשים לצבא ליחידות עורפיות, אם מישהו יוכל להכווין אותי אשמח

או אם מישהו יוכל להסביר למה כיום הרבנים אוסרים לנשים להתגייס גם אם הגיוס הוא לא לתפקידי לוחמה אלא למודיעין/תצפיתניות/לוגיסטיקה או כל תפקיד עורפי אחר ונעשה בכל גדרי הצניעות הנדרשים, אני אשמח לשמוע דעות מבוססות

ללמוד באקדמיה שלא במסגרת נפרדת, הרבנים מתירים?פ.א.
מי שמתגייסת, לא בהכרח מחפשת היתר מרבנים.   
יש כמה טענותטוב שם

ישנם כמה ספרים שעסקו בנושא, הכי מקיף של הרב שלוש. עיקר הטענות:

1. מצד לא ילבש בהחזקת נשק.

2. מצד המציאות הצבאית שלא מתאימה (איש דרכו לכבוש)..

3.מצד חוסר בצניעות וכדו'.

4. יש עוד כמה עניינים פחות הלכתיים.

בכל מקרה זה קשה להגיד אסור כאשר אין תחליף, כי נגיד הרבנים יגידו שאסור לגמרי לנשים להיות, ויבואו כל הנשים לקיים הפסק, הצבא לא יוכל לתפקד במחסור של כחצי. לכן צריך תחליף של כוח אדם.

לא מצינו בשום מקום בתנ"ך וחז"ל שנשים השתתפוחסדי הים

בצבא או בתפקידים עורפיים.

דווקא הם אמרו ש"אשה דרכה לא לקדם" (יבמות עו ע"ב-לפחות במסגרת שיש גברים כמו שהגמרא אומרת) ו"דרכו של איש לעשות מלחמה" (קידושין ב ע"ב)

רק לגבי יעל ויהודית שהיו מקרים מיוחדים שהרגו באופן עצמאי ולא יצאו בצבא.

על 'לא יהיה כלי גבר על אשה'- דעת התרגום התרגום אונקלוס ודעת רבי אליעזר בן יעקב (נזיר נט ע"א) שבד"כ פוסקים כמותו, שהכוונה שאשה לא יהיה לה כלי מלחמה.

גם אם אפשר להתיר במקרים של פיקוח נפש נשיאת נשק, רואים שהדרך לא היה לאשה לשאת נשק וכלי מלחמה.

הרדב"ז והתפארת ישראל מדייקים מהמשנה (סוטה ח, ז) אפשרות שמותר לה תפקידים עורפיים כמו "לספק מזון ולתקן הדרכים אף היא יוצאת".

הדיוק עצמו לא מוכרח ויש הסברים אחרים.

יכול להיות שמותר לה תפקידים עורפיים במסגרת לגמרי נשית. על כל פנים כשמעורב מפקד גבר, וזה מסגרת של צבא, הפוסקים אומרים שזה יהרג ואל יעבור להתגייס לדבר כזה, כי הוא יכול לצוות עליה דברים של עריות והיא מפחדת לא להישמע לו, וכבר קרו מקרים בצבא.

יש בתנך נשים רופאות? מורות? גננות? רואות חשבון?פשוט אני..
איזו דרך מוזרה לפסוק הלכה
זה חוזר כמעט בכל פוסט. התרפקות על אורח החיים כפיפ.א.

שחיו אבותינו וחז״ל, ממה שמשתקף מהתנ״ך, הגמרא והראשונים.  

מי שכאן בפורום כבר רגיל לזווית ההסתכלות

של הכותב ולרוח הדברים של התגובות שלו.   

איכס 2מתנות באדם

הבסיס ללימוד הלכה זה מהתנך, לא יודע ממה אתה בוחר לעשות צחוק.

כל דף בגמרא שואלים מאיפה לומדים דין זה או דבר זה, ומה מיד מצטטת הגמרא?

"דאמר קרא" ומיד מגיע פסוק מהתנך...אז לא יודע מאיפה הזלזול נובע.

במתן מענה לשאלות - ראוי לתת גם מקום והתייחסויות,פ.א.

הפניות וציטוטים, גם מתוך הספרות התורנית העצומה שנכתבה במאות השנים מאז התנ״ך והגמרא, ובמיוחד ובפרט מדברים מהדורות האחרונים.

ככל שהספרות התורנית חדשה יותר, כך היא מתייחסת ביתר אקטואליות לנושאים מחיינו הנוכחיים.

להתייחס לשאלה על גיוס נשים לצבא - רק מהבאת דוגמאות מהתנך והגמרא, בלי להזכיר מה נכתב ונאמר בדורות האחרונים בנושא, על ידי גדולי התורה ומנהיגי הציבור הדתי על זרמיו השונים, זו החמצה מהותית לטעמי.  

וכך בנושאים אחרים שמזדמנים כאן בפורומים. 

אף פעם לא ראיתי ציטוטים מהספרות התורנית של הדורות האחרונים. להרגשתי, ברובם המוחלט של התגובות יש ציטוטים מהגמרא והראשונים - מרחק של דורות רבים רבים אחורה.  

אף אחד לא התעלם מגדולי הדורות האחרוניםמתנות באדם
עבר עריכה על ידי מתנות באדם בתאריך ט"ו בכסלו תשפ"ד 00:45

וההלכה הגיעה מגמרא..מאיפה הפסקים בגמרא הגיעו? מהתנך..אז קצת קשה שאתה מחזיק מהתנך סך הכל מקור ל"הפניות וציטוטים".

אחזור על דבריי פעם שניה עם דגשים.

בגמרא כמעט בכל דף יש שאלה מנין לומדים דין או דבר זה? ומיד מצטטת הגמרא פסוק("דאמר קרא.."), ומה דיברנו לפני רגע? מנין לומדים *דין* זה משמע הגמרא לומדת דינים והלכות מהתנך..זה שהתקדמנו והיום הדברים לא כמו פעם זה אמת..אבל לבטל ככה את התנך ולהגיד שזה "מקור להפניות וציטוטים" כאילו זה איזה ספר יפה ונחמד חס ושלום שכתב איזה פילוסוף זאת בורות במחילה מכבודך.

וגם לא הבנתי מה זה "התרפקות על אורח החיים כפי שחיו אבותינו בגמרא ובתנך" מה אתה אמיתי? יעני אנחנו יהודים והכל ולומדים תורה אבל חס ושלום להתגעגע לבית המקדש בגמרא ולחיים שחיו אבותינו הקדושים..וחס ושלום לרצות לחיות כמו שחי רבי עקיבא או רבי יהודה הנשיא או אברהם אבינו..זה רחוק מאיתנו אנחנו לומדים בשביל הכיף ןבשביל הנשמה..עכשיו קצת יותר ברור מאיפה הבאת שהתנך זה מקור "לציטוטים והפניות"..

אני לא חושב שהיית רוצה לחיות בתנאים שחיו אז,פ.א.

במציאות שחיו אז. בתנאים הפיזיים, באוהלים ובתים ארעיים, לנדוד עם הצאן הבקר והגמלים, לחפור בארות מים.  

זה אפילו פחות ממה שחיים הבדואים כיום. לבדואים יש חשמל ומים זורמים ומערכת רפואה מודרנית.  

התורה, המצוות, ההלכות, החגים שלנו, העליה לרגל לבית המקדש - סובבים סביב אורח חיים חקלאי.

בעוונותינו נחרבו שני בתי המקדש, גלינו מארצנו ונתרחקנו מעל אדמותינו - ולפני 75-80 שנה זכינו להתחלת קיבוץ הגלויות, סימן מובהק של התחלתא דגאולה.

איפה החזרה של הציבור התורני לחיי עמל חקלאיים?

לקיום המצוות התלויות בארץ?

לחיים של אז?

להיות כמו אברהם אבינו ועדרי הבקר והצאן שלו?

כמו יצחק אבינו ויעקב אבינו?

כמה מושבים וקיבוצים הוקמו בידי הזרמים החרדיים - מול מה שהוקמו על ידי הציונות הדתית, תנועת הפועל המזרחי והקיבוץ הדתי?

מי לא מתמודד עם מציאות של שנת שמיטה במדינה מודרנית ומפותחת, ובורח לפתרון הקל לרכוש אך ורק תוצרת חקלאית מחו״ל, מבני דודינו ושונאינו?

שלא לדבר על המשמעויות המאוד רחבות ומקיפות של מציאות של מדינה יהודית ריבונית , מודרנית, כלכלה וצבא, תעשייה ומדע.

איפה ואיך הציבור התורני משתלב באופן פעיל בכל הנושאים הללו?

יפה לדבר גבוהה גבוהה על אידיאלים תורניים כמו של אבותינו וחז״ל- ומה קורה בפועל.  

כנראה יש לך כח רק לקרוא רק כותרת. אז אמשיךחסדי הים

רק לצורך המהות, כי כנראה אתה כבר לא קורא מכאן ואילך.

לגבי רופא זה בתורה לגבי חניטה, אבל בגמרא מופיע גם לגבי נשים.

מורות מופיע בתנ"ך, כמו דבורה הנביאה ועוד.

גננות לא מופיע העיסוק בתנ"ך, אבל במשנה בקידושין ד, יג מופיע לגבי איש ואישה.

רואות חשבון לא מופיע העיסוק בכלל.

בוודאי שהיה מקום לציין נשים לוחמות או מסייעות מלחמה, כי העיסוק הזה היה בימיהם.

זה חוץ מזה שהבאתי מחז"ל שזה לא היה הדרך של נשים לצאת למלחמה. 

דווקא קראתי הכלפשוט אני..

לא ראיתי בשום מקום שכתבת ''למרות שכתבתי בכותרת שנשים בתנך לא עסקו במלחמה, מובן שאין לפסוק מכאן הלכה או מנהג או השקפה''...

לא היו בימי התנך צבאות משוכללים. רק אנשים עם חרבות וסוסים.

לא תצפיתניות, לא 8200, לא תכנות.

לכן לא שייך להגיד ''העיסוק הזה היה בימיהם''.

אז מה היית מגדיר סיפוק מים ומזון ותיקון דרכים?חסדי הים
זה לא תפקיד עורפי.
סיפוק מים ומזון זה חיל לוגיסטיקהנפשי תערוג
תיקון דרכים זה חיל הנדסה
הגמרא אומרת שהגברים שלא יוצאים למלחמהחסדי הים
עצמה בגלל ירא ורך הלבב ושלושת הדברים האחרים עוסקים בזה, אז רואים שזה לא תפקיד מלחמתי.
אבל אפילו המשנה אומרת שכלה יוצאת מחופתהנפשי תערוג

במלחמת מצווה.

"וכלה מחופתה:    אשה לאו בת מלחמה. רק לספק מזון ולתקן הדרכים אף היא יוצאת." (תפארת.ישראל)

אז היא לא תהיה לוחמת.

היא תהיה תומכת לחימה.

מודיעין. חימוש. הנדסה. מזון. לוגיסטיקה.

יש לא מעט תפקידים בצבא חוץ מלהיות לוחמת  פיזית

הבאתי את התפארת ישראל הזה. לא כולםחסדי הים

מסכימים לזה.

יש מפרשים שזה מליצה על פי הפסוק ויש מפרשים שהיא יוצאת מחופתה כי החתן יוצא למלחמה אבל היא בפועל לא יוצאת לכלום.

על כל פנים גם אם פוסקים ככה, כמו שכתבתי על פי הגמרא ביבמות עו ע"ב זה חייב להיות גדוד רק של נשים.

איך הבנת את זה שחייב להיות גדוד רק של נשים?נפשי תערוג
כי כתוב שם שגם אצל גוים ראוי בסיפוקחסדי הים

מזון שיהיה נשים לקראת נשים וגברים לקראת גברים, אז גם בסיפוק מזון שזה אחד מתפקידי העורף, צריך למעט את המגע בין נשים לאנשים.

על כל פנים, מעצם מסקנת הגמרא ש'כל כבודה בת מלך פנימה'. נראה כסוברים שהיא בכלל לא יוצאת ליחסי חוץ, גם לתפקידי העורף.

אני מסכים שאפשר להידחק ולהגיד ששם זה לצרכי שלום, ולמלחמה היא כן יוצאת כי זה נחוץ.

אבל זה פחות נראה ביסוד של 'כל כבודה בת מלך פנימה'.

הפוך!נפשי תערוג

משתמע מכך שצריך גדודי לוחמות כמו שצריך גדודי לוחמים.

גדודי לוחמים נגד הגברים.

וגדודי לוחמות נגד הנשים.

לא יוצאת ליחסי חוץ,

גם לא יוצאת לעבודה

ומתוך כך שאין רב שפוסק כך היום.

מובן שמסקנת הגמרא שם לא שייכת כיום.

ומכך שגם לצורכי שלום ופרנסה אנחנו מתירים לאישה לצאת

ק"ו לצורכי מלחמה.

שם בגמרא זה לספק אוכל לעם אחר.חסדי הים
מסקנת הגמרא שלא עושים את זה.

לא הבנתי אותך. נשים לא יצאו לעבוד בזמן הגמרא? יש גמרות מפורשות שכן עבדו בשוק.

רק כאשר מדובר ביחסי חוץ כלפי עמים אחרים וקל וחומר מלחמה, שיכולים לחלל את כבוד האשה, מסקנת הגמרא עומדת.

אוי ואבוי...מתנות באדם

אני כבר לא מדבר על ההלכה, או גמרא או תנך, השכל הישר והלב היהודי מבין שאי אפשר שאישה תשרת בצבא וכל שכן כלוחמת..זה שאתה מבין שמותר "נשים נגד נשים" ו"גברים נגד גברים" זה ממש אסון..לא זוכר שראינו אצל דוד המלך נשים לוחמות..

וגם מה שכתוב "כי תצא למלחמה..וראית בשביה אשת יפת תואר" אז מי ראה ? לפי טענתך חס ושלום טעה התנך שכתב וראית אשת יפת תואר..אלא נשים נגד נשים לא? אז "ראית בשביה גבר יפה תואר" ולא כתוב כך כדמוכח מהתורה אז קצת לא מסתבר כדעתך

או שתגיד שחסורי מחסרא וחיסרה כאן התורה פרשה על אישה, "כי תצאי למלחמה..וראית בשביה אשת יפת תואר"...

דבורה היתה מורה?נפשי תערוג

היתה שופטת ומנהיגה-מצביאה

וגם נביאה

אבל מורה?

מול כיתה עם ילדים?

עד לפני כ100-150 שנים זה היה מקצוע גברי נטו

בטח ובטח אצל היהודים.

ובימי התורה לא היה רופא.

על כל מחלה היו הולכים לכהן

כהן ולא כוהנת

התכוונתי שדבורה הייתה מורה לעם ואפילו לדייני ישראלחסדי הים

כלשון התוספות.

ובשפתנונפשי תערוג
שופטת / ראשת ממשלה
דווקא תוספות רוצים להגדיר אותה כמלמדתחסדי הים

לדיינים ולעם תורה והלכות.

ברור שהם יסכימו שהיא בעיקר הייתה מנהיגה.

אבל הם מדברים על התפקיד שלה בללמד.

הרבה שופטים בזמן השופטים לא עסקו בללמד, אלא בלהנהיג.

לא יודע איך לקרוא לזה. היא לימדה תורה. התנא דביחסדי הים

אליהו רבה י אומר: "כך דבורה הולכת ויושבת תחת דקל ומלמדת תורה ברבים".

כאמור תוספות בכמה מקומות אומר שהיא גם לימדה הלכות.

על כל מחלה היו הולכים לכהן?! מאיפה הוצאת את זה?אריאל יוסף
כהן - נביאנפשי תערוג
הולכים לברר על מה החטא. חוזרים בתשובה ונרפאים.

לצערי לא זוכר את המקור.

לא מכיר שום מקור כזה.אריאל יוסף

אדרבה. חז"ל למדו מפסוק שרופא מרפא (ב"ק פה) והתורה קבעה תשלום הוצאות ריפוי למזיק את חברו.

תשלומי חובל – המכלול

אין שום מקום לטענה "בימי התורה לא היה רופא".

דבורה היתה מורה? - צעירים מעל עשרים

מי היה רופא בתורה?נפשי תערוג

מתחילת הדרך שאברהם (הנביא) מתפלל לה' על אבימלך.

משה (הנביא) שמתפלל שיוסר השחין

נגע הצרעת שהכהן מטפל בו

נחש הנחושת שמשה (הנביא) מכין כדי להציל מהמגפה

ו "אני ה' רופאך"

הרפואה היתה רק על ידי תפילה (וחזרה בתשובה)

ואת זה עשו בעזרת הנביאים (תפילה)-כהנים (קורבנות)

אפילו בתנ"ך. אין (למיטב זכרוני) רופא בפני עצמו.

אלישע שהיה רופא (בן שונמית ונעמן)

אליהו היה רופא (עשה החיאה לבן הצפתית)

הם היו נביאים.

רופא בעם ישראל כמקצוע זה המצאה מאוחרת יותר מתוארכת לסביב תקופת המשנה בערך (אולי קצת לפני אחרי) של סביב התנאים וכו'

ולכן כדי "להכשיר" את המקצוע הזה. שבעצם סוג של שולל את הסתמכות המוחלטת על הרפואה מה' דרשו את "רפוא ירפא" כדי להכשיר את המקצוע רופא ולהגיד שהוא בעצם שליחו של ה' לרפא אותך

אתה מתעלם מתשלום "ריפוי" של החובל שהוא מן התורה.אריאל יוסף

אתה גם מתעלם מגניזת ספר רפואות בימי חזקיה (המאחרים את כתיבתו מייחסים אותו לשלמה המלך).

כבר ליוסף במצרים היו רופאים (בראשית נ, ב). יש עוד ואכמ"ל.

כאמור - אין שום מקום לטענה "בימי התורה לא היה רופא".

דבורה היתה מורה? - צעירים מעל עשרים

ספר הרפואות נגנז בדיוקנפשי תערוג

מהסיבה הזאת. של חוסר ביטחון בה'

וחלק מהפרשנים סוברים שספר הרפואות לא היה ספר של תרופות כמו שאנחנו מכירים.

אלא ספר לחשים-כשפים.

בימי יוסף היו רופאים במצרים.

בעם ישראל לאחר קבלת התורה אין עדויות (מסורת/גמרא וכו' ) לרופאים שהם לא כהנים-נביאים.

ושוב התעלמת מכך שהתורה חייבה חובל בתשלום ריפוי.אריאל יוסף
עד לפני כ150 שנה אני בספק אם היו בתי ספרמתנות באדם

במתכונת של היום עם מגמה לחלן..וגם אם כן אז אצל היהודים זה היה תלמודי תורה ולכן רק גברים לימדו..אז עדיין קצת קשה על דבריך מורי ורבי

ובגלל שהיו רק תלמודי תורהנפשי תערוג

ורק גברים יהודים למדו ולימדו.

זה סיבה להדיר היום את כל האוכלוסייה הנשית?

לא יודע מתי אמרתי להדיר נשים..מתנות באדם

אבל אתה מביא טענות שגויות ומנסה להוכיח את דבריך על ידי טעות..וזה מפיל את הדברים מהיסוד.

וכמה נשים בתנך אתה מכיר כמו דבורה?

זה קצת מפיל את הטענה שלך..בגלל שהיא הייתה מהבודדות(אם לא היחידה)שעשו זאת, אתה לא יכול ללמד ממנה על עכשיו, בטח לא כשעכשיו זה לא במתכונת שהיה אז כשהיא הייתה צדקת וקדושה וכיום אני בספק..אז לא מסתייע כל כך הטיעון.

כמה תנאיות היו? כמה אמוראיות היו?נפשי תערוג

אל תשכח שהעולם עד לפני 100-150 היה שובנסטי להחריד.

גברים שלטו בהכל ונשים היו אחריות על הבית והילדים.

.

גם בימי התנ"ך זה היה ככה.

ולכן אין פלא שאין הרבה דמויות נשיות בתנ"ך.

תמיד הן היו דמויות משנה.

מעטים הנשים שהיו דמות בזכות עצמן.

ואני לא בטוח שזה בגלל אי יכולת או מסוגלות

אלא בגלל אופי הדורות ההן

העולם, עד לפני 2-3 דורות, היה מאוד פטריארכליפ.א.
ובעולם המוסלמי, זה נשאר עד היום באופן קיצוני.  

החברה היתה כזו חברתי שהסמכויות היו מרוכזות בידיו של גבר, והשליטה במוסדות החברתיים נמצאת, ברובה או כולה, בידיהם של גברים, המעבירים את השלטון ביניהם. הכוח נשאר ונשמר תמיד בידי הגברים נותני הטון, וכולל זכויות יתר על הנשים בנושאים הבאים: דת, כלכלה, פוליטיקה, שפה ותרבות והן השתלטות על כל הנגזרות כגון: אומנות, משפט, מדע, רוחניות ואידאולוגיה. 

רגע אז רק כדי להבין..מתנות באדם

לשיטתך אברהם אבינו היה שוביניסט?

המלאכים שאלו אותו "איה שרה אישתך" וענה להם "הנה היא באוהל" איפה היא? באוהל בבית עם הילדים(הגם שלא היו להם אז ילדים אבל כך דרשו), זה שלא נעים לך לשמוע את זה ואתה מנסה לשנות סדרי עולם שקבע הבורא ברוך הוא זה אחד אבל להגיד שבגלל שהעולם היה שוביניסטי והיום הוא לא אז היום נשים צריכות לבלוט בכל מקום אפשרי זה מאוד מאוד דחוק ומצחיק אפילו.

איך אנחנו משנים סדרי עולםנפשי תערוג
ונוסעים במכונית במקום לרכב על חמור?

איפה כתוב בתורה שחמור זה יהרג ובל יעבור וזהו?מתנות באדם

רק עם חמור מותר להתנייד? חמור זה סדרי עולם שקבע בורא עולם? תביא לי מקור אשמח לשמוע..

רק אעיר שהתגובה שלך מאוד צינית ובורחת מהדיון, כנראה כי אין לך איך להגיב. סדרי עולם לא מתבטאים בדברים טכניים כמו רכב או חשמל, אלא הנהגות ודרכי התנהגות שטבועים בבריאה ובאדם, כמו למשל, מורי ורבי, העובדה שגבר לא יכול להיות אישה..ואישה לא יכולה להיות גבר..היום באו כל מיני יפי נפש חולים, שמנסים להוכיח שלא! אישה יכולה, ויותר מזה, אף ראוי שתנהג כמו גבר.

עוד דוגמא לסדרי עולם, זה שגבר לא מתחתן עם גבר..והיום? וואו בוודאי שאפשר כי ככה הם מרגישים.

נחזור לעניין שלנו,אבל כן כתוב "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך"

עכשיו, אני יודע מה רוב הפסיכים יפי הנפש פה בפורום יגידו, "אוי ואבוי שוביניסט" "פרימיטיבי" , לא פרימיטיבי ולא שוביניסט, מכבד נשים ברמה שכנראה לא תוכל להבין. לא אמרתי שאישה לא תעבוד לא אמרתי לסגור אותה בבית ולנעול אותה..לא נראה לי שכתבתי את זה פה מתישהו.

אלא מאי? סך הכל האישה לא צריכה להיות חיצונית, הגבר דואג לענייני חוץ והאישה לענייני פנים, ככה זה עבד מאז ומעולם וכשמנסים לשנות את זה, בדיוק כמו שאתה מנסה לעשות, זה מוביל לאחוזי גירושין בשמים. ראה ערך ימינו אנו ואחוזי הגירושין. יש המון סיבות כמו חוסר הדרכה נכונה וכו' אבל אחת הסיבות המרכזיות היא שגבר היום לא יודע להיות גבר ואישה לא יודעת להיות אישה.

אני לא רוצה שאישה תהיה גברנפשי תערוג

אבל גם לא רוצה תהיה מוגבלת בגלל דברים שלא באמת היא מוגבלת בהן פיזית/שכלית.

אלא רק כי זאת הכתבה של החברה.

ואני גם לא בטוח שרצון ה' כיום זה שאישה תהיה בענייני הפנים והגבר עיניי חוץ כמו שהיה בעבר

לפי מה אתה מבין את זה שזה לא רצון ה' היום?מתנות באדם

ולגבי העניין שאישה לא מוגבלת פיזית או שכלית.

רחל הייתה רועה את צאן אביה לבן. קצת תמוה, הבת שלך הקטנה אתה נותן לה לרעות צאן עם גברים אחרים, אלא מאי? לא היו לו בנים. מה שכתוב שאחר כך אמרו בני לבן על מקנה יעקב מהצאן של אבינו עשה את כל העושר הזה, מפרשים שם שאלו בנים שנולדו לו אחרי שיעקב הגיע אליו.

ומכאן נלמד שנכון, אישה לא מוגבלת לעשות דברים כמו גבר בעניינים מסוימים, אבל *עדיף* שגבר יעשה אותם, מרגע שיעקב בא לבית לבן, מי רעה את הצאן? יעקב.

כמובן שיש דברים שיד האישה שולטת בהם ולגבר עדיף לא להתערב.

אני לא מבין את זהנפשי תערוג

אני מנסה למצוא מקור הלכתי לכך.

כל הטענות ששמעתי לא ממש מספקות אותי

קיבלת הפניה לציץ אליעזר וקובץ ובו מאמר הלכתי.אריאל יוסף
אחלה דרך לקיים דיון. מאוד בוגר, שקול, מעמיקפשוט אני..

אין ספק שהבאת זווית חדשה שטרם נראתה, והדעות של קוראי הפורום לא יהיו אותו הדבר לאחר עיון מעמיק בתגובתך זו.

וואו תודה רבה🙏😁מתנות באדם
אני יודעת על סיבה אחתט2

יש חשיבה שלא נכון עבור אישה להיות תלויה במישהו , שחלילה יהיה צורך לרצות מישהו כדי להתקדם..(ואני לא מדברת על ריצוי שהוא לא חוקי, סתם דינמיקה בין אישית) כבת שירות למשל את יכולה להגיד ממחר אני לא באה שלום ואין לזה השלכות כמו בצבא שזה כלא.. לא יודעת אם הצלחתי להסביר טוב, מקווה שכן 

ונקודה שהיא הדעה שלי, ראינו מה עשו לצערנו הערבים לגופות של ישראל, אני חושבת שכאשר מדובר באישה זה חמור יותר...

לא יודע מה איתכם, אבל המלחמה הזאת הוכיחהדי שרוט
שבנות הן לוחמות-על לפחות כמו הבנים. מלא בנות נלחמו כמו פנתריות, הורידו ים מחבלים, לא פחדו אפילו לרגע לחתור למגע ולרוץ לתוככי התופת להציל אנשים, נפלו במהלך לחימה וחילופי אש, לא ויתרו עד טיפת דמן האחרונה.

אשרינו שאלה הבנות הלביאות שלנו.

ויש גם טייסות ונווטות דתיות.פ.א.
נכון אבל יש הבדל. בעוד שהקבלה וההכשרה של טייסותדי שרוט
היא המאתגרת והקשה, הסכנה שלהן פחותה ביחס לחי"רניקיות ולוחמות יבשה שאצלן הסכנה היא המאתגרת.
זה היה גם במחתרות - לא רלוונטיהסטורי
מאז שרה אהרונסון ( או מאז יהודית בת יוחנן כהן גדול, יעל אשת חבר הקיני וכו') - יש נשים שבשעת משבר מגלות גדלות ומביאות לנצחונות גדולים.

זה לא משנה את זה, שבאופן כללי היכולות שלהן בנושאים הללו, נמוכות בהרבה משל הגברים בממוצע והסיכונים הפיזיים והנפשיים (ובזה אני כולל גם, לא רק, את הפגיעה בציניעותן) שלהן - גדולים בהרבה משל הגבר הממוצע.

ממילא, סיפור הירואי כזה או אחר, הוא מרשים מאוד, אבל לא לפיו מנהלים מדיניות.

בעוד שאלה מקרים של לוחמות בודדותדי שרוט
במקרה שלנו מדובר על לוחמות מערכתיות. כלומר. ממש חלק ממערך שלם. פלוגות שלמות. זה שינוי תפיסה.

אני חושב שהמלחמה הזאת הוכיחה שמבחינה נפשית הבנות לא פחות חסינות/פגיעות מבנים. לא בזה מדובר גם.

ונכון, בממוצע, המבנה הגופני של בנות לא נועד לסחיבת משקלים למשל. אבל מבחינת לוחמה לקרוב, איפה שיש פחות צורך בסחיבת משקלים גדולים, הן לא נופלות מהבנים כולל טנקיסטיות.

המלחמה לא הוכיחה כלוםהסטורי
וזה שכלי תקשורת מסויימים, מפיצים בכל בכח כמה סיפורים הירואיים של לוחמות/רבש"צית אחת, וכמעט לא מדברים על אין ספור סיפורים מקבילים של לוחמים/אזרחים גברים - לא משנה את המציאות.
למה שידברו על גברים? גברים זה מובן מאליודי שרוט
יש פשוט אישיו ספציפי עם נשים לוחמות - כן או לא ולכן על זה מדברים. אין אישיו של גברים - כן או לא. זה פשוט לא הנושא.

ולהפך, התקשורת מאוד מאדירה סיפורי גבורה גם של חיילים וגם של אזרחים כמו הבחור שהעיף החוצה 8 רימונים מתוך המיגונית והגשש הבדואי שחיסל 20 מחבלים כי התחזה למישהו משלהם וכאלה. פשוט קרה משהו יוצא דופן ובנות נלחמו בהמוניהן באומץ רב ונפלו בלא פחות גבורה. 

פשוט מאוד, המלחמה לא הוכיחה כלוםהסטורי
עדיין רוב מוחלט של הבנות, לא מתאימות לקרבי. עדיין רוב מוחלט של הבנות שיתעקשו ללכת לקרבי, יצטרכו שרפרף כדי לעבור את הקיר, יצטרכו לסחוב משקל נמוך יותר של ציוד לחימה הכרחי, יצטרכו הקלות בקורס טייס ובכל קורס קרבי אחר ואחרי כל ההקלות - יהיו עם פי 2 פציעות מהבנים באותו מסלול שלא קיבלו שום הקלה. על הנזק המנטלי שיגרם להן, עוד לא דיברנו ועוד בכלל לא התחיל להיבדק כראוי, ארגוני המגדר לא נותנים לזה מלגות מחקר.

ואחרי כל זה, האדרת סיפורי הגבורה, האמתיים כשלעצמם אך בלי כל פרופורציה מוצדקת, של מספר מועט של לוחמות, יוצר אשליה של "הוכח שבנות הן לוחמות על כמו הבנים".

ההאדרה הלא מוצדקת הזאת, הזאת מתדלקת מנטלית את הרוח שכבר דוחפים כל מיני ארגונים, שבשאר התחומים דווקא לא בוער להם חוסנה של מדינת ישראל, להכניס בנות לכל יחידות הצבא.

אבל אף אחד לא מדבר על רוב מוחלט.די שרוט
מדברים על קבוצות של בנות שמעוניינות בזה. ולא רק זה שמאז בגץ אליס מילר ב 1995 לא הייתה שום פגיעה לא בחוסן, לא במקצועיות, לא בשלל הדברים שכל מיני גורמים מנסים להמציא בחיל האויר, הוא עם השנים הפך לקטלני ומקצועי יותר.

על המגבלות הפיזיות ביחידות מובחרות כבר בעתירה האחרונה והמדינה/צה"ל כרגע דחה את האפשרות לבנות להתמיין לשם דווקא בגלל תנאי הסף הגבוהים שזה דורש. בינתיים, בשביל להיות חי"רניקית, עבודת מטה מקיפה שמבוסבת על נתונים וניסיון הראו שבנות מקבלות תנאי סף כמעט זהה לבנים וההבדל הוא לגמרי לא מה שפוגע לא בחוסן ולא בשום דבר אחר. הבנות הוכיחו חוסן ומוטיבציית לחימה גבוהה מאוד במלחמה הזאת בכל מה שקשור ללחימה לקרוב.

יש גידול של 180% בלוחמות משנת ב 2005 ואין שום פגיעה בשום צ'ק ליסט שהגורמים השונים מנסים כל פעם לטעון.

הכל בסדר. בצבאות חו"ל כבר פתחו מזמן לנשים את האפשרות להתמיין ליחידות המובחרות שלהם כולל ארה"ב שנחשב לצבא חזק והוא לא סובל משום פגיעה בשום דבר.

למען ההלצה, כן יש תופעה נרחבת בצבא ארה"ב של היריונות לא מתוכננים, אבל זה כבר נושא אחר

זה לא נכון עובדתיתהסטורי
יש בהחלט הקלות בהרבה יחידות. זה בהחלט פוגע ובהחלט אחרי כל ההקלות - יש הרבה יותר פציעות.

יש גם הרבה מאוד כסף זר, שבין כך הנסיונות להחליש את הצבא בשלל דרכים, מושקע בשלל עתירות לבג"ץ ובדוחות מוטים שלא מכירים את התופעות שכל חייל פגש.

אתה כנראה לא מודע למגמות ותהליכים שקוריםדי שרוט

בצבא.

קודם כל, גם לחי"רניקים גברים הצבא בשנים האחרונות הוריד רף מסויים.

כל ענייני המסעות הרגליים הארוכים של לפני 18 שנה כשאני הייתי חייל לא כמו היום. אני עשיתי מסע כומתה של 65 קילומטר. הצבא הוריד בהדרגה את מסעות הכומתה והיום זה סביב ה 40-50 קילומטר. אפילו בצנחנים, ששם מסע הכומתה הוא הארוך והמפרך ביותר בקרב חטיבות החי"ר הורידו את הערך האקוויוולנטי של 90 קילומטר ל 60 קילומטר.

יש הקלות מסויימות לבנות, כן, אבל ההקלות לא פוגעות במקצועיות של הצבא בכלל. המגמה הכללית בצהל זה להוריד את המאמץ הגופני פשוט מהסיבה שהבינו שאין צורך במאמץ כמו שהיה פעם. גם ההחלטה של שילוב בנות בתפקידי לוחמה מגיע על הרקע של ההבנה של סרגלי המאמצים האלה. הכל נלקח בחשבון.

לפיסקה השניה שלך לא רואה צורך להתייחס.

ומה עם אלה שאולי גרמו בכלל למתקפה לקרות. לאחסדי הים

רוצה להוציא לעז סתם כי אין תחקיר, אבל על פניו נראה כי נשים לא התריעו ולא עיבדו מידע מספיק ונסו על נפשן.

גם במודיעין שקידמו המון נשים וגם בתצפתניות.

שוב לא שופט ללא שאני יודע את האמת וברור לי שגם גברים כשלו. אבל תצפתניות הן בעיקר נשים וגם במודיעין שמעתי שהציפו אותם בנשים.

הקיצור, צריך להסתכל על התמונה בכללותה.

ברור, שיהיו נשים שיצליחו להילחם כמו אריות, אבל צריך להסתכל באופן כוללני.

זה בלי להיכנס לנזק הרוחני שיכול להיות.

מה???ברגוע

דווקא התצפתניות וקצינות המודיעין של 8200 התריאו כל הזמן על התוכניות של חמאס, והמפקדים שלהם (או המפקדים של המפקדים) הם אלה שניפנפו אותם.

וגם בזמן המתקפה עצמה, התצפתניות נשארו בחמל שלהן במשך שעות על גבי שעות והמשיכו להכווין כוחות, בזמן שהמוצבים שלהם תחת התקפה.

מאיפה המידע הזה מהתקשורת. התקשורת כלחסדי הים

פעם מציג תמונה של נשים גיבורות וכדומה, כי יש להם אינטרס.

בפועל קשה לי להאמין הגיונית שאם היו מתריעות באופן מדוייק, בשעת מעשה שלא יתייחסו אליהן ברצינות.

לי נראה שהן נלחצו ולא דיווחו במדוייק מה קורה.

זה לפי ההיגיון.

לגבי מודיעין, שמעתי מאיש צבא שדווקא זה שהיו במודיעין יותר נשים זה הקליל את האווירה בכלל, וגם הנשים באו עם גישה יותר רחמנית.

שוב אני לא יודע מה קרה בפועל, אני רק יודע שלא להאמין לתקשורת, ועד שיצאו יותר עובדות מוצקות, נראה מה באמת קרה.

מה שברור שבאופן כללי נשים נלחצות יותר בשעת מלחמה ומגלות יותר רחמנות מטבען, וגם אם יש יוצאים מן הכלל, זה לא מלמד על הכלל.

בקיצור אתה לא יודע מה באמת קרהברגוע
סבבה שאתה לא רוצה להאמין לתקשורת, אבל זה לא סיבה לכתוב כאן האשמות חמורות רק על סמך הדעה הקדומה שלך.
זה לא רק על סמך דעה קדומה. זה על סמך סבראחסדי הים

אני כן יכול להבין שהן התריעו לפני ה7 באוקטובר על תזוזות של חמאס, ולא התייחסו אליהן ברצינות ואולי זה קרה.

אבל בשעת מעשה, כשהן רואות שהמחבלים בהמוניהם מתקרבים לגבול, הן היו צריכות להתחיל להתריע לכל הפלוגות שנמצאות שם, ובשטח זה היה נראה שזה תפס את כולם בהפתעה גמורה, והפלוגות רק ידעו כשהם כבר עברו את הגבול וזה היה קרב פנים אל פנים.

זה כמו שאם תוקפים מתקרבים למישהו, והעיניים לא רואות את זה, ואז הגוף צריך להתמודד עם התוקפים כשהם כבר נותנים לגוף מכות, אז מאשימים את העיניים שלא ראו.

הפעם הגזמת. הלכת רחוק מידי.פ.א.
זה דמוגוגיה. אתה סתם אומר אמירות בליחסדי הים

להסביר.

תסביר לי למה הן לא התריעו בשעת מעשה כשראו הרבה מחבלים מתקרבים לגדר, והודיעו לפלוגות שהיו שם.

אם הן הודיעו, אז למה לא היה מיד תגובה של הפלוגות שמאומנות לשמור על הגזרה.

יותר קשה לי להאמין שהפלוגות לא יגיבו מיד כשיודעים שהמחבלים מתקרבים כי הם יודעים שהמחבלים עומדים לפגוע בהם עצמם.

יותר קל לי להאמין שהטעות נמצאת אצל התצפתניות כי טעו בשיקול קלות הדעת וחשבו שזו התקרבות רגילה של מפגינים לגדר, ולא שמו לב שזה מחבלים חמושים, וכאשר שמו לב זה היה מאוחר מדי.

לא היו כוחות להגן על הגזרה. אפס. כלום.פ.א.

ההתקפה של החמס החלה בירי מסיבי של רקטות ופצצות מרגמה.

שלחו רחפנים שפוצצו את כל המצלמות של מערכת התצפיות - פוצצו בבת אחת את העיניים של התצפיתניות.  

לפי הסרטונים, בתחילת מתקפת הפתע פגע רחפן של חמאס במערכת "רואה-יורה", המופעלת מרחוק על ידי תצפיתנים ונגד מחבלים המתקרבים לגדר. לפי חמאס, 35 רחפנים לקחו חלק במכת הפתיחה, ובהם הכטב"מ המתאבד "זווארי".

בגלל מתקפת הטילים והמרגמות, כל מי שכן היה בבסיסים במשמרת, הסתגרו בחדרים ממוגנים.  

החמס, שפוצץ את החומה והגדרות, פשט באלפיו על יחידות הצבא שהיו בתורנות באותה שבת, ולא היה מי שיעצור אותו.  

הפיקוד המרכזי של הצבא בקריה, במרכז השליטה, לא ידע מה קורה לאורך הגבולות בתחילת המתקפה ועד שעות הצהריים.  בגלל שגם המצלמות הושמדו וכל החיילים והחיילות שנשארו במשמרת - רובם הגדול נהרג ונשבה בתחילת הקרבות.  

החיילות בתצפיות התריעו הרבה פעמים על האימונים ועל הפעילויות של חמס בתקופות שקדמו לשבת השחורה.

הן מספרות שכבר התרגלו לכך ש"לא סופרים" אותן, גם לא את האזהרות החוזרות והנשנות שסיפקו טרם המתקפה של חמאס. אזהרות שנדמה להן כי נכנסו מהאפרכסת של טלפון צה"לי אחד ויצאו מהשנייה. אלה כללו דיווחים על ההכנות של חמאס בקרבת הגדר, על פעילות הרחפנים שלו בחודשים האחרונים, על קדימון להוצאת המצלמות מכלל פעולה, על שימוש נרחב בטנדרים ובאופנועים וגם על חזרות גנרליות לפגיעה בטנקים.

התצפיתניות מאמינות שחמאס דווקא התרשל, הוא לא ניסה להסתיר דבר והכל היה גלוי וידוע. אולם בכל התקופה הזו, הפיקוד הבכיר באוגדת עזה ובפיקוד הדרום סירב להקשיב להתרעות של התצפיתניות. הן סבורות שזה נבע מיהירות, וגם משוביניזם. "זה מערך שכולו בנות צעירות ומפקדות צעירות", אומרת אחת מהן. "אין ספק שאם היו יושבים על המסכים האלה גברים, הדברים היו נראים אחרת".

זה לא הוויכוח לגבי התראות לפני. אני יכולחסדי הים

להאמין לזה שהיו התראות לפני לפקידים בכירים שנפלו על אוזן לא קשבת.

קודם כל הכותרת שלך לגמרי פייק. אפס? כלום? יש תמיד כמה פלוגות שיושבות שם על הגבול, והיו שם בעת מעשה.

כל מתקפה כשמתארגנת אז רואים את ניצני ההתארגנות מרחוק, עם המצלמות שיש לצה"ל. לא יכול להיות מתקפה שהוא לגמרי פתע. זה התפקיד של תצפתניות לגלות אפילו ניצנים של תחילת מתקפה.

הן לא הצליחו לעשות זאת.

אם תגיד שחשבו ששוב לא ישמעו להן: 1. עדיין הן צריכות לנסות להודיע, אם הן רואות ניצני תקיפה. 2. אני לא בטוח, אבל זה נראה שלא הודיעו לפחות למפקדים בשטח שהיו את ניצני התקיפה, רק מאוחר יותר הודיעו, כי זה היה נראה בהפתעה גם למפקדים בשטח.

אני לא משליך את כל האשמה עליהן, והיו עוד הרבה כשלים במערכת, אבל נגיד מישהו מאומן ומקצועי לתפקיד היה מזהה את ניצני התקיפה.

ראו. התריעונפשי תערוג
התעלמו מהן
גם המפקדים בשטח?חסדי הים
טוב. לי זה פחות מסתבר: 1. איך שלחמוחסדי הים
היה נראה שכולם מופתעים. 2. אני יותר סומך על מפקד בשטח, שיש לו יותר נסיון ויש לו חיילים תחת ידו ועצמו לשמור עליהם, וגם יכול לבחון את השטח בעצמו ולראות את הסכנה ולצרף את זה למידע של התצפתניות, אם היה מידע כזה.

טוב. אתה אומר שחלק המפקדים בשטח טעו, לי יותר מסתבר התצפתניות.

ואי חסדי אתה כותב פה ים של שטויותהפי

רק בגלל שהן נשים 

וזה מביך מאוד

לי יותר קל להאמין שאין אלהים, אז מה?די שרוט
אז אין אלהים? מה זה "יותר קל לי להאמין". זה סופר סובייקטיבי.

מה שקרה פה זה המחדל הכי גדול בתולדות המדינה ותאמין לי שהרבה יותר מסתבר להאמין שזה לא היה בשום שלב ברמת התצפיתניות.

כל הטענה שלי סובקייטיבית בשכל שלי.חסדי הים

יש לי את השכל שלי לדון בכל דבר.

בנתונים שיש לי, קשה לי להבין איך לא היה כשל בתצפתניות, כי היו צריכות לראות את ניצני התקיפה ולדווח עליה.

אם יתגלו לי נתונים שלא ידעתי אשנה את דעתי.

ברור לי שהיו עוד כשלים.

כתבתי וציטטתי. החמאס השמיד בבת אחת אתפ.א.

האמצעים הטכנולוגיים של כל מערך התצפיות.  

עוד בטרם החלה ההתקפה.  

מצלמות התצפית הופצצו, המאו"ג היה נצור בחמ"ל - פרטים חדשים נחשפים

אבל אני מדבר על שלב קודם לזה. רואיםחסדי הים

התארגנות מסויימת גם לפני השלכת הרחפנים.

אנשים מקצועיים יכולים לזהות את השלב הקודם הזה בקלות. נגיד, סתם דוגמא אם צבי יחזקאלי היה שם, הוא היה שם לב להתארגנות בשנייה.

אני רואה את זה אצל מקצוענים בכל תחום שהם מזהים בשלב מוקדם מאוד את ההתפתחות.

כמה בנות שרק עברו קורס לא יצליחו לזהות את השלב המוקדם הזה.

בסוף זה מתקשר לשרשורים אחרים שהבעתי בהם דעותיי. צבא עם או בלשון הבסיס האידיאולוגי בהתחלת מדינת ישראל צבא סוציאליסטי או אפילו קומוניסטי, לא שווה כלל לצבא מקצועי.

אם היו ממתמקדים יותר באיכות של החיילים, שזה גם נוגע למבחר וגם נוגע לשכר וגם לאימונים, אז היה לנו צבא הרבה יותר טוב וממוקד.

אני מניח ששלושה תצפיתנים מאומנים היטב ומקצועניים, היו לוקחים את המקום של 50 תצפתניות, והיו פועלים הרבה יותר טוב.

כמובן שבאופן כללי מחקרים הוכיחו שגברים עומדים יותר במצבי לחץ ויותר מקצוענים באופן כללי בצבא (לא שיכולים להיות לזה יוצאים מן הכלל פרטיים).

אתה נוגע כאן בהיבט מערכתי. לא רק תצפיות.פ.א.

מה זיהו באמצעות שלל היכולות והאמצעים המודיעיניים שעמדו לרשות מדינת ישראל בכל זרועותיה הבטחוניים - תצפיות, מודיעין טכנולוגי, מודיעין אנושי, כיצד המידע עובד ותורגם הלכה למעשה.

בשחזור מדהים של אירועי השבת השחורה שהוקרן בטלוויזיה, הציגו את מה שנעשה בשנתיים האחרונות מעבר לגבול.

האימונים שלהם על מודלים של מחנות צבא,

איך בחסות ההפגנות העצומות לאורך גדר ההפרדה הטמינו מטעני חבלה, שפוצצו ביום הפריצה והפילו את החומות.

בסוף השבוע פורסמו ידיעות שהיו סימנים מודיעיניים מובהקים לתכנון הפשיטה בליל הסדר, הצבא נערך לקראת הסכנה, החמאס הבחין בהערכות הצבאית וביטל את המתקפה.

ולקראת האירוע הנוכחי מישהי ותיקה ומנוסה במודיעין חזרה על ההתראה, והפעם ראש אגף המודיעין ביטל ונפנף אותה.

הכשלון של גופי הביטחון על שלל אמצעיהם ויכולותיהם - קשה להבנה ולעיכול.  

מחדל: ראש אמ"ן התעלם מהתרעה מדויקת על הטבח - סרוגים

עכשיו הן חטופות בעזההפי

חלק נרצחו

ומה שאתה כותב אין לזה תוקף בשום צורה.

גם מוזר איך אתה מפיל הכל על התצפניות שיש כבר עדויות מוצקות שהן התריעו ולא רק באותו יום גם לפני .

מה עם מה שקורה בתוך עזה איפה המידע מתוך השטח זה לא ברור, איפה 8200? מה קרה להאזנות ?

השבכ ואמן ידעו שקורה משהו באמצע הלילה.. הגורמים של המודיעין החליטו שאין סיכון.

על סמך סברא אתה מאשים אחרים?ארץ השוקולד
נכון אתה בעצם טרול ממש עקבי?פסידונית
הייייריבוזום

את המקמבקת השנייה בתוך כמה ימים

מה נשמע?

מה שלומך!פסידונית
מוזר להיות פה
יש מי שאומר שמוזר זה טוב! הישארי עמנוריבוזום
מי הראשוןפסידונית
נכון! ריבוזום
אבל אותה "פגשתי" בפורום אחר ושם התייחסתי להפצעתה המשמחת
אולי. לפחות אני יודע שהשגתי את המטרה שליחסדי הים

לפרסם דעות שאני חושב שהם אמתיות, גם אם לא  מקובלות לפחות בקריאה ראשונה לקורא.

אני לא יכתוב פה דעות שהן מקובלות, בלי חידוש, כי אז לא עשיתי כלום.

זה נקרא Echo Chamber

אני שמח שחזרת. בהצלחה! 

הדעות שלך מאוד מקובלות בקרב אנשים מסויימיםפסידונית
אבל אין ספק שהן מהוות לפעמים תרגיל אינטלקטואלי מעניין
תלוי איזה. אני מקווה שבשרשורים אחרים אניחסדי הים
מצליח לאתגר את אותם ניקים שהדעות שלי מקובלות אצלם בשרשור אחד.

אם לא היו מגבלות, כמו קו אדום שאני שם לעצמי, כללי אתיקה וכללי הקבוצה, הייתי יכול להתפרע, אבל גם את האמת צריכים לפעמים לתחום.

וואו, אני מבין שהייתה מטרה בתגובה של חסדיארץ השוקולד
לקרוא תגובה ממך
ההפך. התצפיתניות עשו עבודת קודש עד הסוףדי שרוט
פשוט נפנפו אותן כנראה בין השאר בגלל תפיסות של "יאללה כולה חיילות בנות מה הן מבינות ".

ודווקא בפיגוע שנהרגה השוטרת רוז לובין היה שוטר גבר שנטש את העמדה שלו והודח מהתפקיד שלו.

הפוךנפשי תערוג
דווקא כאן הגברים אשמים שלא התייחסו ברצינות להתרעות (לא בגלל שהן נשים. אלא בכללי זלזלו בדרגות הנמוכות)
כמה שטויות בהודעה אחתארץ השוקולד
אם כבר, האשמים בנושא היו קצינים גברים לפי המתואר בתקשורת, אבל לא יודע מה היה
אני יודעת שהבעיה העיקרית היא עניין הבעלותמתואמת

חייל בצבא שייך לצבא, על כל המשתמע מכך. (הוא לא יכול להחליט שלא בא לו להגיע/לעשות מה שמתבקש ממנו, למשל)

אישה אמורה להיות ברשות אביה או בעלה וזהו, ולכן בעייתי שהיא תהיה ברשות הצבא.

הבעיה הזו לא קיימת בשירות לאומי.

אין לי כרגע מקורות לזה, אבל זה מה ש"גדלתי" עליו...

אין חיה כזאת בצבאהסטורי
'בכל גדרי הצניעות הנדרשים'. נקודה.
אבל זה גם לגברים כך.נפשי תערוג
אולי בנצח זה ככה. גם לא בטוח
אבל זה התפקיד שלהם.אריאל יוסף

צריך צבא וגברים צריכים להתגייס אליו. נשים לא צריכות להתגייס אליו (יותר מדויק: צריכות *לא* להתגייס אליו).

ככל שתהיינה פחות נשים - "והיה מחניך קדוש". ככל שתהיינה יותר נשים - "ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחריך".

בנצח אין נשים בכלל.

אז תאורית אם יהיה צבא על טהרת הנשיםנפשי תערוג
זה יהיה בסדר מבחינתך?
מול מי תשלח את הצבא הזה להילחם בדיוק?אריאל יוסף

אתה אשכרה מוכן שהצבא שישמור על המדינה שלך יהיה על טהרת הנשים?!

בכל מקרה, עניתי לשאלתך - צריך צבא וגברים צריכים להתגייס אליו. נשים לא צריכות להתגייס אליו (יותר מדויק: צריכות *לא* להתגייס אליו).
בלשון חז"ל: "איש דרכו לכבש ואין אשה דרכה לכבש" (יבמות סה).

בתיאוריה, אם אומרים לך שיש צבא נשינפשי תערוג

שלא יורד באיכותו מצבא גברי

האם תסכים לזה?

אתה מבין לבד שאין אפשרות תיאורטית כזו.אריאל יוסף

בערך כמו לומר שיש מחר שהוא בעצם אתמול.

עניתי לך פעמיים:

צריך צבא וגברים צריכים להתגייס אליו. נשים לא צריכות להתגייס אליו (יותר מדויק: צריכות *לא* להתגייס אליו).
בלשון חז"ל: "איש דרכו לכבש ואין אשה דרכה לכבש" (יבמות סה).

מאיזה סיבה?נפשי תערוג

רוב הלוחמה כיום לא מבוססת על יכולת פיזית.

ראה ערך הגדודים הלוחמים. רובם לא אנשים הכי גדולים והכי חזקים.

ק"ו ביחידות המובחרות, יש שם גם חיילים שהם "רבע עוף"

בטח ובטח טייסות/נהגות/טנקיסטיות וכו'

או בקו אחורי כמערך מודיעין וכו'

וגם כל כבודה בת מלך פנימה.

אז לא יצאו לעבוד?

כי גם בעבודות היום יש יותר מדי זימה (לא פחות מהצבא ואולי יותר)

הצעת צבא נשי. צבא כולל גם לוחמה.אריאל יוסף

אתה מבין לבד שאין חיה כזו שהוא לא ירד באיכותו מצבא גברי.

עניתי לך כבר שלוש פעמים: "איש דרכו לכבש ואין אשה דרכה לכבש" (יבמות סה).

אישה לא צריכה להיות בצבא. נקודה. אין קשר ליכולות פיזיות. זו הדרכת התורה.

הוצאת את הדברים מהקשרם.נפשי תערוג

יבמות שם בכלל מדובר על מי חיוב "פריה ורביה" אם על הגבר בלבד או גם על האישה.

אין שום קשר להדרכה של תורה לעניין יציאה למלחמה או לצבא.

ואם כבר הדרכה של תורה.

"אפילו כלה מחופתה"

ק"ו סתם בחורה שלא כלה בחופתה.

אתה הוצאת את הדברים מהקשרם.אריאל יוסף

הגמרא דורשת שמי שחייב בפריה ורביה הוא מי שדרכו לכבוש.

אישה אין דרכה לכבוש ולכן היא פטורה.

אם אתה טוען שדרכה לכבוש - היא חייבת בפו"ר.

יש עוד גמרות מפורשות בנושא (למשל: נזיר נט; קידושין ב).

ציץ אליעזר (כ, לא) הביא ראיות רבות לכך שאישה לא יוצאת למלחמה.

הפוסקים כבר דנו באריכות בנושא הזה והדברים פשוטים ומוסכמים בין גדולי ישראל המעודדים גיוס (גברים) לצבא.

על "כלה מחופתה" כבר ענו לך כאן וגם הציץ אליעזר כתב ע"ז שם. אתה ממחזר טענות.

אגב -

על כל מחלה היו הולכים לכהן?! מאיפה הוצאת את זה? - צעירים מעל עשרים

א. אתה לא צריך מנוי לעיתון. - צעירים מעל עשרים

בשני המקורות שהבאתנפשי תערוג

גם בקידושין וגם בנזיר

מדובר על דרך הנהוגה.

ההנהגות השתנו.

(ואם ממש תרצה ואפשר אפילו אפשר לדייק.

לא תצא בכלי זין למלחמה.

אבל ללא כלי זין יוצאת.)

חז"ל לא דיברו על "הנהוג" -אריאל יוסף

כי אם כן לשיטתך נשים מצוות כיום בפו"ר ודו"ק.

הבאתי גם ציץ אליעזר שלא טרחת כנראה להציץ בו.

למדו מי חייב בפו"רנפשי תערוג
מהנהוג בכבישת הארץ.

אם המשנה-גמרא היתה רוצה לפסוק דיני מלחמה. היא היתה עושה את זה בצורה ברורה יותר.

אבל הכל שם מדובר על דיני נישואין-פו"ר וכך ולכן ברור שעל זה לשם מכוונים למצוא את ההלכה.

ולא הפוך. שמתוך ההלכה של פו"ר תסיק על דיני מלחמה.

הלימוד בגמרא הוא לא מ"הנהוג".אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ט"ו בכסלו תשפ"ד 03:30

לחכמים היתה מסורת איך לדרוש פסוקים.

הם דרשו שהתורה קבעה "פרו ורבו... וכבשוה" ולמדו שהכובש מחויב במצווה הזו.

אם אתה טוען שאשה כובשת - גם היא מחויבת במצווה.

עדיין לא טרחת להציץ בציץ אליעזר. בינתיים הנה בירור תורני בסוגיה: 20231128023250.pdf @.,.

(אם אתה כבר מחפש מקורות בענייני מלחמה ובמקביל מחפש פסוקים מהתורה בשביל רפואות -

התורה גם אומרת שמי שאירס אישה ישוב לביתו ולא הזכירה אישה ארוסה...).

ברור שלא יהיה כתוב על אשה ארוסהפשוט אני..

שוב,

הצבא של פעם זה לא הצבא של היום.

פעם לא היו בצבא תפקידים שאינם קרביים (בטח לא בכמות משמעותית כמו היום), והנשים ככלל לא עסקו בדברים מחוץ לביתן.

מכל מה שכתבתי, התייחסת לסוגריים הציניות שבסוף...אריאל יוסף
אני לא מאמין שאתה באמת כותב את זהמתנות באדם

זה פשוט מצחיק ברמות "ק"ו ביחידות המובחרות" ? באמת כתבת את זה אתה או שבטעות זה נשלח?

כי אם כן כתבת בכוונת תחילה לשיטתך אישה יכולה לשרת בסיירת מטכ"ל.

רואים שלא היית שם שאתה ככה כותב דברים, או לפחות עברת גיבוש או יום סיירות...

ונניח שיתנו לנשים לשרת שם חס ושלום ויורידו את המבצעיות של היחידה ביותר מ100 אחוז..כשהם ילכו למבצע של נניח שבועיים בשטח אויב..מה אתה חושב שיקרה? אישה אחת או שתיים בחברה של עוד 10 גברים? זה ממש להכשיל אותם בכח ואם תאמר שלא..אז אגיד לך שתנאים מחיי מתים כמעט נפלו אז בדור שלנו? כשהם שם לבד ?

ויותר מזה לא מצליח להבין את הסברה שאישה יכולה לשרת כמו גבר ועוד ביחידת עילית. בוא אחדש לך מורי ורבי.

היא לא. נקודה. היא פיזית הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר חלשה מכל גבר ממוצע..לא מדבר איתך על גברים שמתאמנים ליחידות האלה. וכן גם ה-"רבע עוף" הזה שאמרת כנראה שאם תכניס אותו לזירה נגד כמה אנשים או תיתן לו לסחוב 50 אחוז מהמשקל גוף שלו במסע של 50 קילומטר הוא יצליח. רואים שאתה לא מכיר את המנטליות של היחידות האלו. מה שאני לא יכול להבטיח לגבי אישה, יתירה מזאת, יכול אני להבטיח שהיא לא תצליח את זה. לא כי אני מזלזל בנשים חלילה אלא כי פיזית היא לא מסוגלת.

ומה עוד לגבי עניין הרחם שלא נרחיב בו..כבר שאלו חכמים את בר כוכבא(או כוזיבא), עד מתי אתה עושה ישראל בעלי מומין? ומה לגביך? אתה לא חושש מהעניין שלא תוכל ללדת? מאיפה כל הסברות הדחוקות האלו נגד ההלכה זה נשגב מבינתי.

מכיר לוחמים ביחידות מובחרות (בעבר. כיום לא)נפשי תערוג

בוא נגיד שיכולת הנשיאה שלהם היא לא הסיבה שבגללה גוסיו לשם.

שוקלים בקושי 45-50 ק"ג.

נמוכים וקטנים.

אני לא אומר שכל היחידה המובחרת תהיה כזאת

ויחידה מובחרת לאו דווקא הולכת במסע של 50 ק"מ עם תיקי ענק.

יש להם עוד תפקידים,

ואפילו אם תחליט שלא טוב לך לוחמות

אבל טייסות. נווטות כו' ברור שאפשרי בלי להוריד את הרמה

אתה צודק, כיום אתה לא מכיר..לא יודע מה הגיל שלךמתנות באדם

או של חבריך שהיו שם. אבל פשיטא שהיום אתה לא מכיר.

מסע של 50 קילומטר זה עוד היה בקטנה...לא רציתי ללכת רחוק מדי..תשאל את חברים שלך תגיד להם מסע של 50 קילומטר הם כנראה יצחקו כי זה ממש בקטנה ביחס למה שעוברים שם. וזה שיש להם עוד תפקידים..כן זה נכון, אבל בשביל להגיע למצב שאתה יכול לבצע את התפקידים הללו אתה חייב לעבור את ההכשרה שכוללת את כל מה שהיא כוללת, שאישה באופן וודאי לא יכולה לעבור אותה..שוב לא זיזלול חס ושלום אלא חוסר יכולת פיזית(בלי להיכנס לבעיות ההלכתיות).

וגם לגבי טייסת ונווטת גם שם יש הכשרה ומסלול לעבור זה לא ככה כמו שזה נשמע לך..יאללה בואי תהיי טייסת ושם על כל אחד שלא טוב תמיד יש מי שיחליף..אז סותר את הצורך בנשים שם..כי כין מחסור, אלו המקומות שתמיד יהיו "מפוצצים" בכח אדם.

נשים צריכות לא להתגייס?פשוט אני..

ומי ימלא את החסר?

יביאו פועלים תאילנדים?

איזה קל לכתוב מהבית, בכיף, בלי לשאת באחריות כלשהי, שהצבא צריך ויכול לתפקד גם בלי שליש* מהכוח שלו...

*איני יודע באמת מה אחוז הנשים בצבא

אולי אז הציבור החרדי יתייחס אחרת לשירות הצבאי.פ.א.
בתור מי שמכיר לא מעט את הציבור הנלפשוט אני..

העובדה שיש בצבא נשים היא בעיה טכנית,

בעוד הסירוב שלהם לשרת בצבא הוא מהותי.

זאת הסיבה שכל המסגרות שנועדו לגייס חרדים לסביבה גברית בלבד שבה רובם ככולם שומרי מצוות, מצליחות בקושי לגייס אחוזים מביכים במיוחד.

הבעיות שלהם עם שירות בצבא הרבה יותר עמוקות.

כן. נשים צריכות לא להתגייס. נקודה.אריאל יוסף

כמו עוד הרבה דברים לא אידאליים במצבנו היום, גם זה דבר לא אידאלי.

ההתנהלות התבוסתנית היא גורם משמעותי מאוד בצורך בסד"כ הנדרש כיום.

לו היתה המדינה מתנהלת בצורה אידאלית יותר, ניתן היה לצמצם משמעותית את מספר המשרתים.

לך תבדוק כמה סד"כ נדרש בעזה לפני עידן אוסלו ושות' וכמה סד"כ היה נדרש ביו"ש.

היינו מסתדרים מצוין גם לו היו מקזזים יותר משליש. בלי תאילנדים.

ועוד: המוטיבציה לשירות בכלל וקרבי בפרט היתה עולה משמעותית אם הצבא היה מתנהל כראוי

(למשל: לא נלחם במתיישבים ונוהג בסלחנות כלפי "בלתי מעורבים" וד"ל ואכמ"ל).

גם לחרדים היה קל יותר להתגייס במצב כזה.

היו מבטלים את ההסדר כדי לסגור את הפער?ארץ השוקולד
זה דבר שהישיבות מוכנות לעשות?
ההסדר מעלה את האיכות של המתגייסיםאריאל יוסף

גם אם מקצר את השירות של חלק מהם (מוטיבציה, שירות משמעותי וכו').

הצבא מרוויח ממנו ולא מפסיד. לכן גם לא לוחץ לבטל אותו.

עניתי כבר על השאלה איך היו סוגרים את הפער. קרא שוב.

אין שום סיבה וצורך לבטל את ההסדר.

ההלכה כלל לא דנה בזהפשוט אני..

מציאות של מדינה ריבונית עם צבא משוכלל היא מציאות חדשה לעם היהודי.

בעבר להיות בצבא פירושו היה להחזיק חרב או סוס ולהסתער.

לא היו בימי התנ״ך/משנה/תלמוד וכו' טנקים, בטח שלא 8200 או יחידות תצפית.

לכן אין שום הלכה שעוסקת בזה מפורשות.

במקום זה, יש הלכות ''מדרגה שנייה'' שעוסקות בכך, והן לא מצביעות לאותו הכיוון.

זאת הסיבה שכמו בנושאים אחרים, מדובר כאן בשאלה השקפתית/ערכית ולא הלכתית.

בדיוק כמו שגם הרב עובדיה וגם היואל משה הכירו היטב את התלמוד והשולחן ערוך ובכל זאת יחסם למדינת ישראל היה הפוך אחד מהשני,

ובדיוק כמו שראש ישיבת ''חברון'' בגבעת מרדכי מכיר את אותם ספרי הלכה כמו ראש ישיבת ''שבי חברון'' בחברון, ובכל זאת הראשון חושב שגיוס זה כמעט ''יהרג ובל יעבור'' והשני לא טוען שזה מותר אלא שזו חובה שאסור להתחמק ממנה.

וכמו בכל נושא,

יש זרם אחד שטוען שהאמת רק אצלו ומי שחושב אחרת הוא בכלל לא רב ואסור להקשיב לו, ויש צד אחר שמכבד גם את הרבנים של הצד הראשון.

אני מניח שמצאת בינתיים מספיק מקורות הלכתייםחייל צבא הקודש

אני רוצה לדבר מהצד שאני חווה בפיקוד על נשים בהקשרים שכתבת.

מטבע הדברים הסביבה שעובדים בה בעת הזו היא לא הכי מתאימה לבנות. זו סביבה עם עומס, מתח, משמעת ושדורשת לא מעט רצינות, זריזות וקור רוח. תחשבי שבתוך הסיטואציה הזו יש לך שתי בנות שרוצות כל פעם ללכת לשירותים ביחד ולא מחוברות לסיטואציה במעין עולם משל עצמן.

מעבר לזה רובן לא ירגישו נעים לעבוד כבת יחידה בין הרבה גברים שרובם מבוגרים מהן בלא מעט שנים.

זה עשוי להשתנות לפי רמות הפעילות של היחידה והאופי של הבחורה, אבל אין הבטחה שכל אחת תגיע למקום המתאים לה, ושהמקום הזה יישאר מתאים לה. אני מכיר מספיק בנות (חלקן גם קצינות) שבזמן הזה לא עומדות בעומס לכן את חלקן שיחררו לבית ואת חלקן העבירו ליחידות עורפיות…

דבריך קשיםפשוט אני..

"מטבע הדברים הסביבה שעובדים בה בעת הזו היא לא הכי מתאימה לבנות. זו סביבה עם עומס, מתח, משמעת ושדורשת לא מעט רצינות, זריזות וקור רוח"

יש נשים רופאות (ממש לא מזמן רופאה כירורגית ניתחה את הבן שלי שסבל מאפנדציטיס), יש נשים בפוליטיקה, יש ראשות עיר ושרות, יש הייטיקסטיות... העבודות האלה לא בהכרח פחות מלחיצות מעבודה של חייל ג'ובניק. אני מהמר שחלקן מלחיצות ותובעניות אף יותר.

לנשים אין זרירות? הן לא רציניות? אין להן קור רוח? הן רצות לשירותים ולא מחוברות לסיטואציה?

בחיי, נשמע כאילו זכית לפגוש נשים מאוד מאוד בעייתיות ובגלל זה אתה מחתים את כל הנשים.

שים לב שאמרתי לא הכי מתאימהחייל צבא הקודש
ברור שיש מנעד רחב ושלא מעט יהיו בסביבה הזו, אבל גם ג’ובניקיות יכולות להגיע ליחידות תומכות לחימה או ברמת פעילות גבוהה כשהן בכלל רצו להיות משקיות ת"ש. זה חלק מרכזי מהעניין, בעוד הנשים שציינת בחרו להגיע למקום הזה, בצבא אין בחירה כמו באזרחות.

וברור שלא כל הנשים ככה, אבל מטבע הדברים כשמישהי מגיעה בגיל 18-20 זה יותר קיצוני מאשר גבר כזה, שאגב גם נערים שרק סיימו בית ספר קשה להכשיר בחירום מאפס.

וואו טענות יפות..רק שאלה קטנהמתנות באדם
ביחידות המיוחדות, סוחבים בין 30%-45% משקל גוף(לפעמים אף יותר מזה תלוי מסע ויחידה)למסעות של עשרות קילומטרים. לשיטתך ולשיטת עוד כמה מתומכי גיוס נשים ליחידות העילית פה בשירשור, אישה ששוקלת נניח 60 קילו תצטרך לעשות את זה כשהיא סוחבת עליה עוד 20-27 קילו..היינו 80-87 קילו במקום 60, אם תמצא לי אישה אחת שתצליח לעשות משקל כזה למשך 10 קילומטר אגייס אותה בעצמי ואלחם שתצליח להגיע ליחידות העילית. וכמובן אישה שלא אכפת לה מעניין הרחם וכו'
לעוות את דבריי ואז לשאול שאלה על העיוותפשוט אני..
זה לא כוס התה שלי
שניה עושה לך חדש אחימתנות באדם
דעה לא פופולריתשניצלים

לא ממקור הלכתי או רבני, רק דעתי האישית:

טוב שיקימו יחידות קרביות שהן רק לבנות ויעמדו ברף הפיזי הנדרש לתפקיד שיקצו להן (הגנת גבולות, טנקיסטיות תותחנים וכדו').

שירתתי בבסיס סיירים איפה שכל הגדודים המעורבים עוברים הכשרה (וגם התצפיתניות). ואגיד בלשון צנועה שפקודות 'השילוב הראוי' היו יותר לכיוון השילוב המאוד לא ראוי...

וכן גם שמענו סיפורים ממקור ראשון על בנות קרביות שהיו להן בעיות רפואיות קשות כתוצאה ממאמצים פיזיים קשים (צניחת רחם ובעיות ברכיים וגב).

אבל מצד שני בלי הסד"כ של נשים בקרבי וגם בתפקידים עורפיים - הצבא לא היה מתפקד.

לכן אני בעד להתאים את המסגרת כך שתהיה הפרדה מלאה בין הנשים לגברים כמעט בכל התפקידים וק"ו בתפקידים קרביים.

לא יודע אם יש רב שיסכים איתי חוץ מהר"מ שלי בישיבה שפעם היה לנו דיון על זה והוא הסכים. 

כאישה לא הייתי ששה להתגייס וגם לא לתת לאחות/ בתאביי

אני בכנות לא חושבת שגוף האישה או צורת המחשבה של האישה מתאים ללחימה (כלומר אלא אם כן יש לה יכולות)

מה שגם שגוף האישה אמור לעבור שינויים ויכולות אחרות בהריונות ולידה ולמרות שאני ממש בעד לחימה (לשטח את עזה!) אני לא מוצאת בעצמי כלי יעיל חוץ מתפילות.

ממה שקראתי (באופן חלקי) אני לא חושבת שנשים לא יכולות באופן מבצעי להיות בתפקידי תצפיתנות אבל צבא שבנוי על טהרת הטטסטורון לא באמת מייחסת יותר מידי חשיבות לדעותיהם או פועליהם של גברים ולכן כבר עדיף לעשות משהו אחר (תפילות כבר אמרנו?)

אבל יש לי שאלה (מוזרה, כן, כן)

אם באופן היפוטתי (כדוגמא) מותר לאישה לשאת נשק והיא גרה באזור סכנה 

האם מותר לה לשאת נשק? (סכין קטנה, אקדח, אנא עראף)

יש נשים המתגוררות ביו״ש באיזורי סכנה, הנושאות נשקפ.א.

המפורסמת שבהן - איילה בן גביר.  

יש די והותר תפקידים צבאיים חשובים ומועילים,פ.א.
בהם בנות יכולות להשתלב מצויין, ואינם תפקידים גבריים.  

למשל - מקצועות התכנות והפיתוח וניתוח מודיעין. 

יש שני עניינים עיקריים שאני יודעהיום הוא היוםאחרונה
1. בצבא בהרבה מהיחידות יש גם מגורים או לפחות שעות רבות של עבודה ביחד. אז הקשר מאד קרוב. בצבא כמעט כל הנשים והגברים לא נשואים אז הצניעות לא ככ פשוטה באווריה הכללית ובאופן אישי.

2. בצבא המחוייבות היא מוחלטת, כל החיובים הם פקודות ואם מישהי נמצאת במקום שלא מתאים לה היא לא יכולה לעזוב, מקסימום לבקש. גם היחסים עם המפקד, שהוא בדרך כלל גבר, הם יותר טוטאליים. הוא יכול לשפוט אות2ה אם הוא מספיק בכיר. וזה גם מורכב נפשית וגם מבחינת צניעות לא בריא שגבר יפקד על אישה באופן מוחלט ככ.

3. ביחידות מסויימות הערבוב בין גברים לנשים גורם לזה שגם הגברים לא יוכלו לשמור על צניעות.

4. אחרי שהרבנים החליטו, חשוב מאד לקיים את דעתם ולא ליצור מצב שהחילונים יאמרו שהדתיים לא שומעים לרבנים (אני יודע שיש מעט רבנים שמתירים, אבל הם מעט בכמות ולא זרם מרכזי בפסיקת ההלכה)

המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותooאחרונה

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
לאפצלשי"תאחרונה
זהו?זיויק
סליחה, טרמפיסטית יקרהפשוט אני..

נסעתי היום ברחבי ארצנו, בשטח שנמצא מחוץ לגבולותיה הרשמיים של מדינת ישראל (כלומר יו"ש).

באחת מתחנות האוטובוס שבהן לא עוברים אוטובוסים,

עמדה נערה צעירה והושיטה ידה לכיוון הכביש.

עצרתי לידה, פתחתי את החלון, ואחרי שהבנו שהיעדים שלנו קרובים זה לזה - היא חשה להיכנס לתוך המכונית.

אחרי מספר דקות במכונית, הטלפון התחיל לצלצל. על המסך הגדול של הרכב היה כתוב באותיות קידוש לבנה: מוחמד אל חטיב.

עניתי למוחמד, קולגה בעבודה, ביולוג הגאון, בעל מבטא ערבי כבד. 

אתה לא יודע מה גיליתי, הוא אמר לי. אבל אני יכול לספר לך רק אם אתה לבד.

מצטער, מוחמד, יש לי טרמפיסטית במכונית. 

אה, אמר מוחמד, אז נהיה בקשר, הפטיר וניתק את הטלפון.

המשכתי לנסוע עוד כמה רגעים, עד שהבחנתי שהבחורה רועדת מפחד.

היא עלתה על טרמפ, ולא רק שהיא שמעה שיחה עם מוחמד במבטא ערבי כבד, אלא היא שמעה שמוחמד קיבל דיווח על זה שיש לי טרמפיסטית ברכב.

כנראה הראש שלה התחיל להריץ סרטים.

מיד כשקלטתי את המצב שלה, הסברתי לה שמוחמד עובד איתי, סיפרתי לה על מהות העבודה שלנו, ואפילו הקראתי לה בע"פ את שיר של יום. 

של יום רביעי כמובן, של הביוקר.

התנצלתי על הלחץ ועל החרדה שהיא חוותה.

בקיצור,

מסר לקהל הקדוש:

לא לענות למוחמד כשאתם עם טרמפיסטים. וגם אם כן, לא להגיד להם שיש לכם טרמפיסטים.

*שם המשפחה שלו כאן שונה כדי למנוע זיהוי. שאר הפרטים נכונים.

למנוע זיהוי? סיפרת סיפור ספציפי כל כך.די שרוטאחרונה

כמו שאספר שהעלתי טרמפיסטית, לחצתי על הכפתור שהופך את האוטו לרובוטריק מעופף בשביל לדלג על הפקק במחסום חיזמא, טסנו מעל ירושלים רבתי ונחתנו בכותל ובירכנו הגומל בסידור אדום בנוסח רפורמי.

צבע הסידור שונה על מנת למנוע זיהוי. ככה אין מצב שהיא תזהה אותי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"תאחרונה

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולדאחרונה

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

שנאת עצמית: "כי כמה שונאים יש לו לאדם, ובראשםחסדי הים

שנאת האדם בעצמו, כי האדם שונא לעצמו יותר מכל שונאיו"

(אמר דודי זקני רבי פנחס הורוביץ זצ"ל בדרשתו הידועה בשם 'כל המפרשים וספרי המוסר')

איך אתם מבינים את המשפט? איזה תחושות יש לכם סביב זה?

הוא מתאר הפרעה פסיכיאטרית כאילו זה המצב הרגילפשוט אני..

כלומר שנאה עצמית היא לא הפרעה בפני עצמה, אלא תסמין של הפרעות ומחלות שונות, בעיקר דיכאון מג'ורי והפרעות חרדה למיניהן.

או שהוא מדבר על בעיה נפוצה אצל רוב בני אדם, שרובנוקעלעברימבאר
מלאי ביקורת עצמית על עצמינו, אכזבה מעצמינו, תחושת פספוס, כעס על עצמינו על דברים שעשינו/לא עשינו בעבר, רגשי אשמה. או קנאה באחרים והרגשה שאנחנו לא שווים, או שאין לנו מה שצריך להיות, או תחרות עם אחרים והרגשת נחיתות
כן. הוא התעסק בזה בכמה מקומות לגביחסדי הים

מכמה היבטים לגבי קנאה וכעס שמבלבלים את הדעת.

בפירושו לתורה 'פנים יפות' בכמה וכמהחסדי היםאחרונה

מקומות מהיבטים שונים.

בכללי הוא כותב עמוק עם המון מקורות והסברים קצרים, וכדי להבין את השפה שלו ואת הרעיונות שהוא מנסה להעביר, צריך הרבה יגיעה. גם צריך להשוות בין כמה וכמה מקומות.

אתן לך דוגמית מהפרשה שהייתה:

"שענין הפגם שהוצרך לתקן הוא בחינת חטא עץ הדעת כמבואר אצלינו בהרבה מקומות, ופגם עץ הדעת הוא בג' בחינות קנאה ותאוה וכבוד המוציאין את האדם מן העולם [אבות פ"ד מכ"א], והוא נתקן ע"י ג' אבות שהם בבחינת אהבת ה' ויראתו ותפארתו כמש"ה [ישעיהו מט, ג] ישראל אשר בך אתפאר שהוא תיקון ג' בחינות אלו, והרמז לזה כי ג' אבות עם הכולל כמספר עץ הדעת".

ביקורת היא שנאה? אכזבה היא שנאה?פשוט אני..
הוא אומר שם בפירוש שזה לא אידיאליחסדי הים

כלל וכלל ושצריך להתגבר על זה, רק הוא מציין תופעה. הוא אומר בלשונו שדווקא צריך להפוך את המחשבות עלמא דחירות.

משפט נכוןשם פשוט

הרבה פעמים (לרוב) לאדם יש דימוי עצמי נמוך

זה גורם לו לשנאה עצמית, תיעוב עצמי מוסתר או יותר גלוי.

וזה הרבה ממה שהורס לאדם בחיים, זה התעללות עצמית.

בלי מודע האדם בעצמו מחבל לעצמו בחיים. 

כן. לצערנו זה קורה.חסדי הים
תהיות פילוסופיות של ליל סערהאוי טאטע!

הטוב

מה זה בעצם אומר שמשהו הוא טוב?

מה מגדיר משהו כטוב?

מה בעצם מיוחד בדברים טובים?

ומה בעצם אנחנו מתכוונים שטוב לנו?

מנסה טיפה להעמיק מה זה בעצם אומר הטוב הזה

זה מושג יומיומי אבל הוא חמקמק

אשמח למחשבות שלכם

את שלי אשתף בהמשך בעזרת השם ובלי נדר, כשהם קצת יותר יתבשלו

מעניין ממשאוי טאטע!

תודה

האמת שאני כתבתי טוב לא התכוונתי דווקא לטוב במובן של נכון מוסרית אלא גם לטוב במובן הנעים והמועיל

כלומר גם מסעדה טעימה היא מסעדה טובה למרות שאין בה שום דבר מוסרי

אבל ברור שהמוסריות היא גם חלק מהטוב הזה

כש...נחלת

כשחיים את האדם שאנחנו בכל המובנים. כשמחים בחלקנו אבל משתדלים

לדייק יותר במה שממלא אותנו סיפוק. בנתינה לעצמנו ולאחרים בצורה מאוזנת,

כשמצליחים להתגבר על משהו אצלנו, ולו אחת ליום ומבחינים בזה.

כשמצליחים לגרום למישהו (במיוחד במשפחה) שמחה. כשמצליחיףם

לבטא את הכשרונות שבנו, כשבסוף היום, כשמתבוננים אחורה, מרגישים

שהיום מוצה. היטב ולא בוזבז. מוצה נכון. כשזוכרים שהשם מלווה אותנו

תמיד בכל זמן ובכל מקום.

את אומרת הרבה דברים נכוניםאוי טאטע!
אבל אני מנסה למצוא איזה מכנה משותף יותר יסודי ושורשי
כי האל ציווה כמהר"ל, לא כמו הרמב"םחסדי הים
במו"נ, וגם הוא מודה כשעובדים את ה' ולא עוסקים בפילוסופיה, עושים את זה שהאל ציווה כמבואר במשנה תורה.
בהחלטנחלת

מותר לשאול ולתהות כפי שהיא תוהה (בליל סערה...). בטוחה שיש הרבה ספרי קודש שמדברים על זה והוגים בזה.

צריך למצוא אותם.  אולי תנסי לשמוע שיעורים של הרב אהרן לוי בהידברות. מאוד מתקבל על הדעת שגם הנושא

הזה עולה באחד השיעורים, או ביותר.  אפשר גם לשאול אותו בתגובות. הוא עונה, אמנם בקצרה, אבל זה יתן

כיוון מחשבה...

מה עם הרב נויגרשל? אם לא טועה, בימי שלישי בערב (22.00?). שואלים אותו כל מה שמעניין, מטריד,

מעלה תהיות....מאוד ממליצה. הוא גם יכול להפנות לשיעורים ו/או ספרים העוסקים בזה.

הוא עמוק וירא שמים ויודע ה מ ו ן.  

אולי אפשר לחפש גם באינטרנט , כמובן, עם ביקורת ולא לקבל כל דבר  - עם ביקורת ומחשבה.

להשוות לחכמינו, לדרך התורה.

בצורה שטחית אולי, שהטוב הוא הקב"ה. הוא מקור הטוב וכל מה שנובע ממנו הוא טוב.

ועדייןנחלת

מו"נ נחשב לספר פילוסופיה, לא?

כן. לכן שם הוא טוען שיש סיבות וטעמים למצוותחסדי הים
מה שמראה חיות רוחנית וגשמית בצורהחסדי הים
הרצויה לאל.
בתמצותבמשפנחלת

במשפט אחד, למצוא חן בעיני אלוקים ואדם.

אולי, זה הטוב.

אני מבין את זה בעומק כדברי דודי ההפלאהחסדי הים
כתובות קיא ע"ב: "וכמו שבקבלת התורה מסרו נפשם בדביקות להשי"ת וירד עליהם ט"ל והחיים, כן האדם בעסקו בתורה לשמה ומיחד כל איבריו וכל עצמות בחינותיו בעין השכלי לאמתות אחדות הבורא יתברך שורש נשמתו אז הטל הוא מחייהו ומתפשט בכל בחינותיו ובכל איבריו חיות פנימי, והוא שאמר הכתוב [דברים ד ד] ואתם הדבקים בה' אלהיכם חיים כולכם היום, רצ"ל כולכם כל בחי' רמ"ח איברים ושס"ה גידים מתפשט בהן מצות עשין ולאוין כמ"ש חז"ל את האלקים ירא זו מצות ל"ת ואת מצותיו שמור זו מצות עשה כי זה כל האדם באיבריו וגידיו ומחייה אותם. ומ"ש היום הוא ענין שאמר עולמך תראה בחייך שמרגיש בנפשו חיות פנימי הוא בחינת התחיה אשר יהי' לעתיד נגלה לעין כל."
טוב - טוב אנושי שמבטא את הטוב האלוקי המוחלטזיויק
נכון.נחלת
אם הבעיה היא שאתה לא נרדםשלג דאשתקד

אני מציע לך לקרוא את הדיאלוג האפלטוני הידוע "אותיפרון", או למצער לקרוא את "פרוטגורס". הם עוסקים ממש בנושא הזה.

אני לא בטוח שתצא מהם תשובה חד משמעית, אבל אני בטוח שתירדם די מהר

לכאורה ככל שמשהו הוא יותר קשור לחייםנקדימוןאחרונה
ככל שמשהו מוסיף חיים, בכמות או באיכות, אז זה טוב. ככה חשבתי פעם. זו שאלה עמוקה מאוד.

ולגבי איפה ה' בסיפור? ובכן, הוא זה שיצר את המערכת ואת האדם, ולכן הוא יודע מה עובד הכי "טוב" כלומר מה מתאים לחיים בצורה המושלמת.

מרגיש לי קצת שטחי, אבל אולי זה מועיל כנקודת פתיחה כלשהי.

רטוב לי 🥶⛈️🪖בחור עצוב
מקווה שבינתיים החלפת טיטול, ואתה יבש ונקי 🤭פ.א.
"רטוב הוא לפני שמש"חסדי היםאחרונה

אולי יעניין אותך