האם אנחנו באמת יודעים מה אנחנו מחפשים? - לקראת נישואין וזוגיות?
האם "התאמה דתית ורוחנית" הוא תנאי הכרחי לקשר?
לא.
האם אפשר להיות עם פערים משמועתיים ברוחניות ובדת ובכל זאת לנהל זוגיות טובה?
כן.
האם מלכתחילה כדאי להיכנס לזוגיות עם פערים כאלה?
לדעתי, לא. (אבל מכירה לא מעט שעשו זאת).
לי חשוב להסתכל על עולם הערכים וההשקפות של האדם.
בעולם הערכים וההשקפות שלי, חלק מהדוגמאות שכתבת לא מעידים בעיני על רמה רוחנית נמוכה יותר.
כשאתה כותב, "חולם על מישהי דוסית" - למה הכוונה שלך בדוסית? במה זה מתבטא? מה פירוש המילה דוסית מבחינתך?
לגבי הפער, ראה מה שכתבתי פעם כאן: https://www.inn.co.il/forum/t1314915#14168566
לדעתי, זה לא אוקסימורון דוס ועוקב אחרי ספורט. כל עוד נותנים לזה את המקום הראוי, את סדרי העדיפויות - זה נראה לי דבר טוב ומצויין (ומכירה כמה אנשים שהם תלמידי חכמים עצומים ועוקבים באדיקות אחרי ענפי ספורט מסוימים).
בוא נהיה ראליים רגע, זה לא שרוב האנשים בעולם, מכל ציבור שומר תו"צ, תמיד או לומד תורה, או בעבודה\לימודים, או ישן\אוכל. ואם אתה עכשיו רואה מכבי, ופתאום יש תקלה בשידור שלא תאפשר לך לצפות יותר - האם תלך עכשיו לפתוח גמרא? במילים האחרות, האם הספורט באמת בה על חשבון לימוד תורה, או על חשבון משהו אחר? (כמובן שיש מה לדון בתרבות הפנאי ביהדות, אבל זה לא שייך לכאן לדעתי). בעיני, פסילה של ספורט בתואנה של בזבוז זמן לימוד תורה, זה דבר לא נכון ולא בריא לעשות.
ולכן אני חושבת שאתה צריך לשאול את עצמך:
למה מוריד לך שמישהי צופה בסרטים וסדרות?
האם זה בגלל הזמן?
מה היית מעדיף שהיא תעשה בזמן הזה?
האם ריאלי לעשות את מה שענית בשאלה הקודמת לכל רגע פנוי?
האם אותה אחת עושה את מה שענית בשאלה הקודמת קודמת בשעות אחרות?
האם זה בגלל התוכן?
האם ביררת איזה סוג של תוכן היא צורכת? או האם מבחינתך כל דבר על המרקע מוריד?
(ואתן דוגמה, מכירה מישהי שמבחינתי נתפסת כדוסית רצינית (ואני מאמינה שהיא תענה על כל מדד שתכתוב), ויש דבר אחד שהיא עוקבת אחריו בסדרות: סדרות בישול והכנת אוכל. היא מנסה ללמוד מזה ולשפר את ביצועיה במטבח.)
אז שורה תחתונה -
מה חשוב *לך*?
למה זה חשוב לך?
איזה צורך זה ממלא?
לי יש את התשובות שלי מה אני מחפשת מבחינה רוחנית, ויש דברים שלא אתפשר עליהם, כי החלטתי שהם חשובים לי, לזוגיות ולבית שאני רוצה להקים. אני יודעת שהקווים האדומים שיצרתי לעצמי גורמים לזה שאני דוחה הצעות של אנשים מדהימים מבחינה אישיותית, מידות וכו' - אבל מבחינתי, כאשר הם לא עונים לדרישות הרוחניות שלי, אני לא מוכנה לנסות.