אני מתייחס לדברים כנקודות נקודות על פי הסדר שקראתי אותם. בסוף אתיחס אל הכלל.
כנראה שישנן גישות שונות למושג צדיק וצדיקות. כן, הבסיס של כולם הוא שמירת תרי"ג מצוות, רמ"ח עשה ושס"ה ל"ת אבל אל לנו לשכוח שמן המצוות הראשונות היא ההליכה בדרכיו, מה הוא חנון וכו' - א"כ גם דרך ארץ ומידות כבר כלולות בתוך התרי"ג. הרמח"ל במסילת ישרים מגדיר שכדי להיות צדיק צריך להגיע לקיום ה' ה"מדרגות" הראשונות: זהירות זריזות נקיות פרישות טהרה. לאח"מ זו כבר חסידות. (יש גם השקפה של המהר"ל בנתיב הצדק, האמירה הכללית שלו שם היא שהצדיקות שווה אצל כולם, אותן תרי"ג מצוות. היושר הוא אחד, הסטיות ממנו רבות).
[בקיצור - שמירת ההלכה הבסיסית לענ"ד כוללת את המושג הגבוה של הצדיקות בעיניך. אני מסכים שכיום הסלנג די הרס את המושגים הנכונים].
אז, על פי הדיוק של כוונתי ודברי אני חושב שהפסקה השניה פחות רלוונטית לקו המחשבה שאני מכוון אליו. מ"מ אני שמח מאוד שהיא נכתבה. את האמת שאני לא מספיק מכיר את "הצד השני" אבל אני כ"כ שמח לשמוע דברים שיוצאים מן הלב בסנגוריה של אמת. אני לוקח את הדברים לתשומת ליבי ושמח מהם עד מאוד.
נקודת "התנועה לשלימות" היא חשובה לדעתי, חשובה עד כדי קריטית. יש להרחיב בזה, אולי בהמשך. לגביי מה שכתבת בסוגרים - לא כ"כ הבנתי, או שאולי יותר נכון לומר - לא הבנתי למה את חושבת כך.
נכון, צריכים לדבר את אותה השפה, אבל (ביחס לתגובות אחרות שנכתבו כאן שנשמעת מהפסקה הזו קשר לדבריהם, על אף שזו חריגה מההקשר) האם אנחנו צריכים להיות באותה מדרגה? האם ראוי/צריך/חייבים/לא נכון בכלל לצפות למישהי/מישהו ברמה יותר גבוהה משלי? [במובן מסוים, אני מחפש את השלימות, את "מה ה' אלקיך דורש מעמך", את מה שיקדם את העולם, היהדות ואותי ע"י הרצון האלקי (קצת דיבור גבוה)]. למה לדעתך זה חשוב שניהיה באותה מדרגה? (הסברת, נכון, אשמח לקצת יותר).
ח"ו, אני לא רוצה להתפשר, והחינוך זו אחת מן הנקודות (אם לא 'ה') כואבות של התפשרות לדעתי.
[ביחס ל"הערה הצדדית האחרונה" - אענה שלא ע"פ הסדר: אני לא מתפשר על מה שחשוב לי. מצידי יש דבר חשוב אחד, מה אמירת התורה, מה הדרישה האלוקית ממני כשאני בא להקים בית לשמו ית'. מצידי זו הנקודה הראשונה שאני בא לחקור אחריה, האם התורה אומרת לי ([כגבר או כאישה] בעקיפין, ע"י שלמה המלך וחז"ל) להתפשר או לא? אני מאמין שבאופן בסיסי ומוסכם לעולם צריך לומר שישנה נקודת בחירה שלי מצד ההדגשות, ה"חסידות" (נ"ל), אחרי שישנה צדיקות (במידה והיא נדרשת) מה יותר בולט או תופס מרכזיות - זה נתון לבחירה (וויתורים)].
מתנצל כפליים על האורך. (מצדיע למי ששרד/ה). אחר הדברים האלה - תודה רבה על התגובה המעמיקה! היא הייתה לגמרי לעניין, ונגעה במקומות נכונים. מקוה לתשובה חוזרת, אהכ"א.