הן נמצאות בכל מקום.
אין אתר\שדכן\מיזם וכו' שמייעד את עצמו רק לאנשים יפים.
אז מבחינת השאלה הפרקטית, התשובה שלי שאתה מחפש משהו לא קיים. מה שאני יכולה להציע זה לחפש במקומות הרגילים, בנוסף למה שרשמת דברים כמו שגרירים ואלגו.
מבחינת השאלה המהותית,
ברור לי שאני לא מחדשת לך כלום, אבל אולי כן אחדש משהו אחר:
(ואני כותבת בשם עצמי, אבל מאמינה שיש כאן לא מעט בנות שיזדהו).
אם מישהו אומר לי שהוא רוצה לצאת איתי כי אני יפה, זה יותר ירתיע אותי.
למה?
כי יש בי צד פנימי, שהוא המהותי יותר בעיני. אני יודעת גם שהחיצוניות שלי תלך ותשתנה עם הזמן, ואני רוצה מישהו שיעריך אותי בגלל המידות שעבדתי עליהם, ולא בגלל הגנטיקה שלי שאין לי עליה השפעה.
בכלל, הערות על מראה חיצוני - לא שייך בעיניי בתחילת קשר.
אבל
יופי הוא מרכיב חשוב בקשר בעיני. זה צורך נפשי שלא צריך לזלזל בו. חשוב מאוד שאשתך תהיה יפה בעיניך.
הערה לגבי תמונות (באתרים, ואולי משדכנים): צריך לקחת אותם בערבון מוגבל. הרבה פעמים אנשים נראים במציאות אחרת לחלוטין.
לגבי להתבייש להגיד לשדכנים: אם אתה מקבל הצעות עם תמונה, ואתה שולל על בסיס התמונה, יכול להיות שהשדכן מבין שהפסילה היא חיצונית. מכירה יותר משדכן אחד, שמסרב להשתמש בתמונות עבור מי שמגדיר את עצמו תורני.
צריך לזכור ששדכנים הם בני אדם, ולפעמים הם באמת מתייגים אותנו בצורה מסוימת - בצדק או שלא בצדק. אבל אם חשוב לך החיצוניות, למה אתה מתבייש לשים תגית שתעזור לך לקבל הצעות רלוונטיות?
מכירה מישהו שרצה להתחתן אך ורק עם מישהי עם מאפיינים ספציפיים, לקח כמה שנים, והיום הם נשואים באושר. ומכירה גם מישהו שכנ"ל, אבל הוא עדיין רווק וכבר ממש לא צעיר. האם שני המקרים האלה מעידים על הכלל? לא. ושיהיה ברור, אלו לא אנשים רדודים! בשום צורה שהיא, ותורניים.
אני רוצה להרחיב קצת על מושג היופי, מתוך דברים שכתבתי בעבר:
* לדעתי, העולם מתחלק ל-3 חלקים: אחוז קטן של האנשים שמכוערים בצורה קיצונית, אחוז קטן של האנשים שהם יפים בצורה קיצונית, וכל היתר.
בהנחה שאנחנו מדברים על הרוב המוחלט, שהם החלק הגדול של העולם, התפיסה שלנו את החיצוניות שלהם נובעת הרבה מתוך תפיסת הפנימיות שלהם. לאנשים ברחוב יש מראה 'סתמי', אבל לחברים שלי יש מראה יפה. זה לא כי הם אובייקטיבית הכי יפים בעולם, זה סובייקטיבי כי אני רואה את הפנימיות שלהם. ושמתרחקים מהחברים, נניח חברים מגיל תיכון - פתאום כל החיצוניות שלהם משתנה, כי היה בינינו איזשהו ריחוק רגשי.
* מאוד חשוב שתהיה משיכה פיזית בין בני זוג.
בעיני, יש יופי אובייקטיבי ויופי סובייקטיבי. היופי הסובייקטיבי תלוי בראיית העולם שלנו - אנשים שאנחנו אוהבים ומעריכים יהיו יפים בעינינו, לעומת זאת יהיה מאוד קשה לראות יופי באדם רע, מחבל לדוגמה - גם אם הוא זוכה תחרות 'מלך היופי'.
בנוסף, צריך לזכור, שאיך שאתה (והיא) נראים בגיל 20, זה לא אותו דבר כמו שתיראה בן 40 (ולא היא אחרי כמה לידות בעז"ה), ולא כמו בגיל 60 וכו'.
החיצוניות חשובה, אבל צריך לזכור לתת לה את המקום הנכון. היא בסיס לבנות קשר פנימי ועמוק.
אתה צריך לזכור שמי שאתה מתחתן איתה, לא משנה מי זו תהיה - תשתנה עם השני מבחינה חיצונית. בעז"ה בהיריון, אחרי לידות וכו' - הגוף עובר שינויים (וזה קורה גם לגברים, ועוד בלי הריון...). לכן אני חושבת שזו נקודה שאתה צריך לברר מול עצמך - מה המשקל שמוענק לחיצוניות? האם זה בעצם משהו פנימי יותר שמפריע לך, ואתה רק נתפס לעניין הזה?
אני גם חושבת שכשאתה אוהב מישהו, הפנימיות שלו מקרינה על החיצוניות שלו, כפי שהיא נתפסת בעיניי. אחיינים שלי הרבה יותר חמודים מכל התינוקות האחרים בעולם, כי אני אוהבת אותם.
* אשר אנחנו מדברים על יופי,
יש מימד אובייקטיבי ומימד סובייקטיבי.
וכשאנחנו מסתכלים על קשר בין בני אדם, אני מאמינה שלמימד הסובייקטיבי יש הרבה יותר מקום - או צריך להיות הרבה יותר מקום - מאשר המימד האובייקטיבי.
כי המימד האובייקטיבי מרדד את האדם לחיצוניות בלבד, ואילו במימד הסובייקטיבי אנחנו נותנים מקום לפנימיות, שהיא בעיניי העיקר בקשר זוגי. (מדגישה, העיקר, לא הכל - אם המראה שלה דוחה אותך, אין על מה לדבר בכלל).
כשאני אוהבת מישהו, הוא הכי יפה בעולם.
וכשאני אומרת את זה, אני לא מתכוונת לזה שעשיתי תחרות יופי כלל עולמית.
סבתא שלי היא הכי יפה בעולם, והיא לא היתה זוכה באף תחרות כזו, כי היא סבתא שלי. כי אני מכירה אותה, אני יודעת מה היא עברה בחיים, מה היא עשתה איתם, ומה היא עוד עושה איתם.
אבל גם אחיין שלי הוא התינוק הכי חמוד בעולם, למרות שאני מניחה ששאר העולם רואה בו 'עוד תינוק'. כי הוא 'שלי', יש לי בו שייכות, הוא לא זר.
ואולי זה המקום למחלוקת בית הילל ובית שמאי על הכלה הנאה - כל כלה היא נאה.
ואני חושבת שאם בני זוג החליטו להתגרש - אני יכולה לתאר לעצמי כמה וכמה מצבים שמי שהייתה בעיני הגרוש האיש הכי יפה בעולם, הופכת עכשיו להיות האישה הכי מכוערת - לא בגלל שהיא השתנתה חיצונית, אלא כי הפנימיות בינהם השתנתה.
(מי אמר שצריך להתחתן עם האישה *הכי* יפה? - לקראת נישואין וזוגיות)