לא יודעת אם זה מתאים ואם הבנתי נכון, אם לא קלעתי אז תדלגי…
בעצם עד עכשיו היית דתייה לא מבחירה. ככה גדלת, ככה חונכת, אף פעם לא חשבת 'למרוד' אז נשארת במקום שבו גדלת. ואף פעם לא בחרת בזה באמת.
ועכשיו את מתעוררת לשאלה הזו, ורוצה לבחון הכל מאפס, להתעלם מכל מה שהיה עד עכשיו ולהתחיל בירור חדש, כדי שזו תהיה בחירה אמיתית, מתוכך.
אז קודם כל, עצם הרצון לבחור הוא עצום. זה ממש מתחבר למדרש ה'נסירה' - המעבר מ'אחור באחור' שזה חיבור טבעי אבל בלי בחירה, ל'פנים בפנים' - חיבור שלם יותר ומתוך בחירה אמיתית.
ואת עכשיו נמצאת בשלב ה'נסירה' - נפרדת מהחיבור הטבעי שהיה לך, אבל עוד לא בחרת באמת להתחבר מחדש. זה השלב של הבירור, שהוא השלב היותר קשה וכואב.
וזה מדהים שאת באמת מבררת ומחפשת ורוצה להתחבר. בעז"ה אני מקווה ומתפללת שתהיה לך סייעתא דשמיא ותצליחי להתחבר מחדש בחיבור משמעותי ועמוק יותר ממה שהיה לך עד עכשיו.
אבל אני רוצה להוסיף על זה משהו.
יש אנשים שנולדו בלי שום רקע ביהדות, והגיעו אליה מאפס. אבא שלי גם היה ככה, הוא גדל בברה"מ בלי שום שום ידע על יהדות, והתחיל לברר ולחקור אחרי שהוא ראה שאפילו במדע ובמתמטיקה שכל כך אהב יש סתירות, וגם כשחווה אנטישמיות שהובילה אותו לנסות להבין מה באמת זה אומר להיות יהודי. והוא ניסה כל מיני כיוונים, בין השאר גם דיבר הרבה עם איזה 'יהודי משיחי' (שבעצם דיבר איתו על נצרות), אבל כשהוא התחיל ללמוד על היהדות האמיתית הוא הבין והרגיש שזו האמת.
ולפעמים גם לנו יש רצון לעבור תהליך כזה כדי להרגיש שגם הבחירה שלנו היא באמת בחירה אמיתית.
אבל אני חושבת שצריך גם להבין שבאמת זו זכות להיוולד ישר לתוך חיי תורה ואמונה.
זו זכות לא להתחיל את החיפוש מאפס, אלא להתחיל מתוך היכרות עם הקב"ה, עם התורה ועם המצוות.
אולי ההיכרות עדיין שטחית, וצריך להעמיק עוד ולהתחבר באמת. אולי אפילו יש דברים שלא למדנו כמו שצריך וזה יכול לגרום לריחוק, וצריך להעמיק ולהבין מחדש כדי להתחבר באמת.
אבל יש אנחנו עדיין מרוויחות הרבה מזה שהחיפוש שלנו מתחיל מנקודת מוצא שכבר גדלנו על אמונה.
כי אמונה היא לא רק בשכל. מי שמרגיש את האמונה שלו באמת, מרגיש אותה עמוק בפנים, הרגשה עמוקה כמו ההרגשה של עצם הקיום שלנו.
הוכחות שכליות לא יפתחו בנו את ההרגשה הזו. אבל עבודת לב כן יכולה לפתוח אותנו להרגשה הזו.
ומי שכבר מכיר את הקב"ה, יכול להתפלל אליו, יכול לפתוח את הלב ולאפשר לקב"ה להתגלות אליו, לתת לו 'חיבוק' פנימי של חיבור.
זה יכול להיות כמובן במקביל לחיפוש ולבירור השכלי, לא במקום. אבל אני חושבת שזה מאפשר להגיע לאמונה גם ממקום פנימי יותר, וזו הזכות שלך בתוך מי שכבר נולדה לתוך זה.
(אני חושבת שזה אולי גם מתחברת למה ש@אם מאושרת כתבה בשם הרב צבי יהודה, שאת האמונה לומדים ולא חוקרים. כי גם אחרי שכבר זכינו לאמונה, אנחנו עדיין צריכים ללמוד ולהעמיק אותה. אבל להמשיך מתוך אמונה ותפילה לקב"ה, ולא לזרוק את מה שכבר קיבלנו ולנסות לחקור מאפס).