קודם כל,
אני רוצה להגיד שאני מאוד מעריכה את זה שאת מציעה, ויותר מפעם אחת.
להציע הצעות זה סיזיפי ולא מתגמל*. במיוחד שלנו, הרווקים, יש דרישות מוזרות שמוציאות את החשק. אבל אנחנו לא מנסים לרצות את השדכן, אלא למצוא בן זוג.
(ואני מפנה אותך לשרשור הזה: דברים ששדכנים צריכים לדעת - לקראת נישואין וזוגיות)
עכשיו לביקורת:
המשפט: "ואת לא כזאת יפה" מאוד הפריע לי.
את מניחה כאן שחיצוניות קובעת עם מי אדם צריך להתחתן. אם אתה יפה, מגיע לך מישהו יפה, ואם לא אז לא. השיח של מגיע לי לא נראה לי מתאים ושייך.
וזה צורם עוד יותר, כי מיד אח"כ את מתפלאת על זה שהיא פוסלת על תמונה.
ושתינו יודעות שבזוגיות שני הצדדים חשובים - גם היופי הפנימי, וגם המשיכה החיצונית.
האם ניסית פעם לשבת איתה, להבין מה בדיוק היא מחפשת? למה היא מתקשה למצוא בן זוג?
האם את בטוחה שהתמונה זה מה שמפריע לו, או שאולי לא נעים לה לומר משהו אחר?
מה בדיוק מפריע לה בתמונה? האם זה איזשהו מאפיין חיצוני ספציפי (יש לו שיער ג'ינג'י, יש\אין לו זקן\פאות)? האם זה הסגנון (הוא עם חליפה\בלי חליפה\כיפה כזאת או אחרת)?
אולי אפשר לבקש ממנו לשלוח תמונה אחרת?
האם מעבר לתמונה מפריע לה משהו נוסף?
כן, גם אני מתבאסת על זוגות שניסיתי לשדך, שנראו לי מדהימים ומתאימים, והם לא רצו בגלל דברים שנראים לי שוליים (כמו השם, כמה ס"מ לכיוון הלא נכון, מקום מגורים...)
אבל כשאמרו לי לא, לא לחצתי. כיבדתי את ההחלטה שלהם.
אם את חושבת שהיא מספיר בוגרת להתחתן, למה את לא חושבת שהיא מספיק בוגרת לקבל החלטה לגבי עם מי להתחתן?
לפעמים צריך הדרכה והנחייה - אבל צריך לוודא שזה מגיע מתוך מקום של כבוד והערכה לרווקה, לא מתוך זלזול של "את רוצה להתחתן בכלל?!". גישה כזאת היא כואבת ומייסרת - כי תזכרי, בסופו של דבר, היא זו שכל לילה חוזרת למיטה ריקה...
ובכל זאת, אני רוצה לחזק את ידייך. ככל שהגיל עולה, כך כמות ההצעות הולכת ופוחתת. גם אם היא אמרה לא להצעה, עצם הפנייה שלך אומרת לה - את חשובה לי, אני אוהבת אותך, אני רוצה בטובתך ומנסה לפעול עבורך. ולפעמים החיבוק הזה הוא משהו ענק.
*בדיוק דיברתי עם מישהי שהציעה לי כמה הצעות בכמה השנים האחרונות - וחלקם היו רלוונטיות, ויצאתי איתם, וכל אחד מהם גם הציע לי לצאת עם חבר שלו - אז יצא שבזכותה יצאתי עם מספר כפול של אנשים... לא מדובר במישהי שהיא רשמית שדכנית, אבל היא כן מנסה להציע להרבה רווקים בסביבתה. היא משקיעה בזה כמה שעות בשבוע, ועושה את זה כבר כמה שנים, ויש לה בסה"כ 2 זוגות שהתחתנו.
תחשבי כמה השקעה זה, ומה יצא מזה. אפשר לחשוב שאולי זה לא שווה את ההשקעה - אבל מצד שני, ארבעה אנשים הקימו בתים! וכל אחד מהם הוא עולם ומלואו!