כלב עם פרצוף ממורמראדם לאדם

כותב פה פוסט מחשבות, סלחו לי

שיהיה לנו שבוע טוב.

רק לאחרונה נחשפתי לשיר הנפלא הזה של אברהם טל, ובמוצאי השבת הזאת, שמעתי אותו בלופים, ונשארתי עם הוויבים הטובים.

יאללה, שילכו כל האנרגיות השליליות!

אז אמרתי, אשב לי ואדבר לעצמי דרך פוסט חסר משמעות שלאף אחד לא אכפת ממנו בערוץ 7.

אחלה עם השירים היפים באוזניות הטובות קצת יותר מידיי שרכשתי לאחרונה, ואני אקרא לרשימה הזאת -

*בין הזמנים האחרון*.

ואתחיל...

בין הזמנים האחרון. מבחינתי. אז נכון שדיי קצת כל בין הזמנים שעבר עליי היה קצת "בין הזמנים האחרון" בשבילי, הפעם זה יותר. סוג של חותם החתימות. סוף. זמן של סוף...

והפעם, אפילו לא של החלטות מכריעות וצמתים גורליים. הפעם, אין שום לחץ, פחד או חרדה. יש ציפייה.

כזאת שממלאת את כל הגוף אדרנלין. וזה אמת ידידיי הקוראים, אני רועד על המקלדת. רועדדדד. הלב מאיץ, העיניים נפערות, ועומדת לי צרחה אילמת בגרון.

ציפייה למה?

נו על מה אני מדבר? ציפייה ל *סוף.*

נו, על מה אתה מדבר?.? חופר. - רק על מה שלא יוצא לי מהראש: סוף. ואין סוף.

אני כמהה לו בכל כולי.

אני לא מעוניין בהתחלות חדשות, והרפתקאות מרגשות. מיציתי. הבנתי תקטע של הגיל המקסים הזה וכל התקופה המפגרת הזאת,

אפשר לסיים את הפרק, לחתוך את הסצינה,

לכבות את האורות.

אני סיימתי לקחת אחריות. שהעולם השרוט הזה יעשה איתי מה שהוא רוצה, שהגוף הדוחה הזה יעשה מה שבראש המלוכלך שלו, שהנשמה הטהורה הזאת תפרע את כל חובותיה וזכויותיה בייסורי גיהנום וכל מעין עולם הבא,

זה הזמן להוריד את השאלטר,

לתת לכליון, לעובש, לריקבון, למחלות, לשקצים ולרמשים ולכל עוף השמיים,

לסיים את הנובלה של חיי, שבשבילי היא כל קיום של כל מציאות, ולכלות את הנבילה הנסרחת שליבטיל ולהווי כעפרא דארעא. (שתתבטל ותהיה כעפר הארץ).

דרמטי משהו?

אולי קצת, אפשר לרחם למי שזה עוזר לעכל אבדון.

גילו - "גילו" - לי סוד השבת:

הייתי אמור לחתום כרטיס על החיים האלו כבר מזמן.

ה"חיים האלו" היו נתונים ליותר מידיי הימורים מסוכנים וסיכויים מאכזבים של פוטנציאל אבוד.

מזמן נגזר עליי להיות רק טראגדיה בסיפור של אנשים אחרים.

האדם התפתח והתפכח אבל עדיין לא תוכנת לסבול כל מחיר.

ברוך ה'.

לא אני שתלתי בראש היותר מידיי צעיר שלי מחשבות אובדניות, הם היו קיימות שם כאופציה מאז ומתמיד.

לא כאב שאני סוחב איתי, לא מעמסה שמעיקה על קיומי, ולא שום הסברים לשום כישלון שנלווה לחיי.

ההפך הוא הנכון.

מיצרים בשבילי זה העולם הזה. היציאה מעבדות לחירות ומשעבוד לגאולה, בשבילי היא אותה יציאה של נשמתי במכות קשות על גזרי ים סוף מגופי שאינו אלא ערוות הארץ.

כל שנייה בחוויה הסיוטית שנצטיירה לשירת הברבור הזאת, היא כבר פרעון על אין סוף גיהנום בכף הקלע, ועל מזמורי ארץ חמדה בגאולה שלימה למעלה למעלה בבניין המקדש ובעבודת הקודש לפני ולפנים בכל תיקון, בכל שמץ רושם, מכל צד שיהא.

כל שנייה נוספת כבר סיפרה, אמרה וגזרה, תם ונשלם השבח לאל, חסל כל סדרי פסח, אין עוד שנה הבאה, בארעא דישראל בני חורין, הודה של ירושלים הבנויה, ירושלים של מעלה וירושלים של מעלה, בישר שכבר תמו כל הקיצין, ועבר לו הנצח בשלום על ישראל.

והנה, חסרה תמה ופעקה לה כל משמעות מכל קיום שיהא.

אבל לא.

לא.

לא.

פשוט לא.

משהו דפוק קרה והתערב בחוסר הקיום התהומי שלי באותו רגע שהייתי לבד, בלילה, מאחורי חדר המדרגות בבניין הישן בו באתי לקבל שיעורים בקריאת התורה לקראת בר המצווה שלי. שפוף על המעקה המחליד והנמוך מידיי בשביל בניין על הר, צופה אל נוף פתוח, עיר האורות על מפרץ הים הגדול ורחב הידיים.

כבר פתרתי לעצמי את השאלה מה יקרה אם אעביר יותר מידיי ממשקל הגוף שלי אל הצד הלא הנכון. כבר התגברתי על הפחד, בכלל כבר מזמן הייתי מת, שעיר לעזאזל שנעשה  "איברים איברים", התמונה נעמה וערבה לי.

אבל הייתה סטייה מהקו, חריגה מהתסריט, הפרעה בסטטיות של השיממון הניצחי.

הקיום חזר אליי. או: חזרתי להתקיים. או: לא חדלתי מעולם. מי ימלל כמה חסרת משמעות בשבילי היא הברירה.

נשלח שליח מלמעלה.

התלבש לו איזה חלק אלוקי מגילגולי המלאכים, לברוא מציאות אחרת בשביל אותו נער אובד.

מולי בחושך ניצב בחור, בטח גדול ממני רק בכמה שנים, בשקט אלמותי הוא צרח את חיי ברציחה נוראית של ה"עולם הזה", וסירב לתת לדטרמיניזם אי איזה פתחון פה להוות את ההשגחה העליונה בעודו נופח חיים לתוך אותו גולם בשר ודם שבטח קטן ממנו רק בכמה שנים.

בטח אתם תמהים איך נראה לי אותו מלאך האלוהים.

בקור החורף שפוגש באותו הקור של פחית שתייה זולה ומסרטנת, בניצנוצי אלפי אורות של נוף לילה עירוני הפוגשים באותו אור כחול קטן של מכשיר סלולרי, המתנסך על שיממון פנים וזיגוג עיניים. באותה חזות מחוספסת של הלך רע ברחובות הפוגשת צלם אנוש מכסה בקפוצון את גילוי ראשו.

היצירה הפרועה שמגלמת את חיי בחרה לכתוב לעצמה סוף אחר.

איכס.

בושה.

בבנאליות איומה ואכזרית היא עקרה את הסוף הרומנטי לטובת סוף משוחק בקוביות.

כאן עמדה ופסקה אותה בת קול מלגלות לי רזים. וכמה שכספה נפשי עוד, עד ומעבר למאחורי אותו פרגוד,

כאן זה עצר. חלף. נגמר.

מה שהושלך אליי, כמו עצם לכלב עם פרצוף ממורמר.

..אני:))))
לא הבנתי עד הסוף אבל ניכרים פה יכולות התבטאות וכתיבה גבוהות.
קראתי הכלlee2345

והתלבטתי מאוד מה לומר... על איזה חלק להגיב... כי זה נושא מאוד טעון. האם מה שאגיד יכאיב או יועיל? ומי אני בכלל לומר משהו?

אבל אני רק אספר משהו שקרה לי בימים האחרונים. נסעתי לעיר מסוימת, אחרי שנים שלא הייתי בה. הלכתי ברחובות שהייתי רגילה ללכת בהם כל יום בדרך למקום בו הייתי למדתי, ויחד עם כל הריחות, הצבעים והצלילים של העיר הזו - הזכרונות צפו, יפים ורעים יחד. אבל זיכרון אחד פתאום הכה בי כשירדתי במדרגות ברחוב, וזה כמה שנאתי את החיים באותה תקופה ארוכה ומייסרת, וכמה קיוויתי שהם יסתיימו. ובמדרגות האלו כל בוקר מחדש הייתי מייחלת שגם אם לא יהיה לי אומץ, יבוא מחבל או רכב שאיבד בלמים ויעשה זאת במקומי.

והזיכרון הזה הפתיע אותי,

כי הוא היה רחוק.

ואני מאחלת גם לך שיום אחד גם אתה פתאום ממש תופתע להיזכר בהרגשה כזו מרוב שהיא תהיה רחוקה. כי אפילו כמה שרגשות כאלו הן חלק כל כך משמעותי בך עד כדי כך שקשה להפריד בינן לבינך עדיין הן לא אתה. ובכל זאת תוכל להשתחרר מהן יום אחד, הנה, זה קרה לעוד אנשים וזה יקרה גם לך. ויום יבוא ותתקשה לזכור איך הרגשת... 

הכתיבה שלך מיוחדת ואנטליגנטית, תמשיך לכתוב, לדבר, לספר, ולשמוע, ולהרגיש, 

ולקוות,

ולחיות

יש מי שאכפת לו

..אדם לאדם

תודה על הקריאה,

ועל האיחול המשמעותי.

אני שמח שהגבת ולא שקעת בלבטים שאת מתארת ברישא.

זה אחד הדברים הכי מעוררי השתאות שקראתיכְּקֶדֶם

אתה עולם שלם. וברור שזה רק הצצה קטנה מעבר לפרגוד לעולם שבך. אם תרצה תוכל לדבר בפרטי, מאחל לך המון טוב

..אדם לאדםאחרונה

תודה גם לך.

ואף אם אני חושב שהגזמת,

אני מקבל את זה כמחמאה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך