"כשמדברים על חיי הנישואין ב-2024 ברור לכולם שחלוקת התפקידים בין הגבר לאישה היא לא זאת שהייתה אצל ההורים שלנו. העולם התקדם, ואיתו גם הגברים - כשהתפקיד של הגבר כבר לא רק "זה שאחראי על הפרנסה". כל אבא מודרני מקלח, מכבס, מבשל, מחתל, לוקח למסגרות, הולך לאספות הורים. הוא לא "עוזר בבית" או "הורה מעורב", אלא הוא חלק בלתי נפרד מתפעול הבית בכל התפקידים ובכל השלבים. האבא המודרני יודע לעשות צמות, בוכה מעת לעת, רך ומחבק.
בעוד שבחיי הנישואים נראה שעברנו עברת דרך מרשימה, בעולם הדייטים אנחנו עדיין חיים בעולם מיושן ופרימיטיבי. קשה להבין, למה דווקא בשלב שבו מנסים להקים בית בישראל אנו עדיין מיושנים? אנחנו יודעים שמבקשי הזוגיות הם הגברים החדשים, אז למה בעולם הזה עדיין משתמרים סטנדרטים של הגבר הישן?
טרום הדייט. הגבר צריך "להתחיל" אם הוא רואה מישהי נחמדה, או להיות הראשון שמאשר את ההצעות. למה? כי רק הגבר יכול לאזור אומץ כדי לבקש ואין לו את הפריבילגיה לקוות שיהיה מחוזר? רק הוא יהיה מסוגל לקבל דחייה שוב ושוב? האם אישה ש"מתחילה" היא נואשת בעיני הגבר?
מהלך הדייט. האם רק הגבר יודע להחליט על מקומות שאליהם אפשר לצאת? רק הוא יודע להיות מקורי ולחשוב מה יעשו בדייט? רק הוא מחויב להקשיב מרבית הזמן ולהתעניין באישה? האם גבר שאוהב לשתף בחוויותיו האישיות הוא קשקשן \ מרוכז בעצמו \ לא מתעניין במי שיושבת מולו?
נגמר הדייט. חובה לעבור את הטקס של מי משלם? גם אם מדובר בפמיניסטית עדיין מתנהל הטקס כדי שלפחות יוסכם על "חצי-חצי". נהנית מהדייט? לא בא לך להציע לו 'שמע, היה לי כיף ממש ובא לי לשלם עלינו'? משום מה, על הגבר חובה להיות הראשון לשתף את חוויותיו מהדייט בהודעה. היה לך טוב? ספרי לו, אל תחכי שהוא יגיד, גם אם הוא לא היה שותף לחוויה.
ועוד כמה תהיות. רק גבר יכול להיחשב רדוד כשהוא רוצה בחורה 'יפה' כשזה סופר לגיטימי לבחורה לדרוש שהגבר יהיה גבוה? רק לנשים מותר להיפרד בהודעה בלי להיחשב "לא רגישות" או פחדניות שלא מסוגלות להגיד את הדברים בשיחה מילולית אמיתית? מותר לגבר להמתין עם התגובה 'גם אני אוהב אותך'? מותר לגבר להמתין שגם דברים יתבשלו אצלו, בלי שייפגעו וכתוצאה מכך ידרשו להפסיק את הקשר? האם באמת קשר שלא הצליח זה באמת רק בגלל אותו גבר הזוי ובבון?
ושאלה אחרונה, למה למען ה', למה גבר שדורש שדברים ייראו אחרת הוא לא גבר?"
(ע. ש. בן 31, פורסם ב'באים בטוב').
