אחת לכמה חודשים מתפרסמת איזושהי סגולה חדשה שנוטעת בך תקווה ומעין נחמה שאולי הפעם זה יקרה, הפעם זה יעבוד, הפעם אפגוש את ה'באשערט'. את באה עם כוונה טהורה, לב פתוח, ומנסה להאמין שהפעם באמת יתרחש הנס המיוחל. אז את קונה מה שצריך, תורמת כמה שאפשר, אומרת את הפסוקים המתאימים וממשיכה להתפלל לבשורות טובות.
כל אחת מהן מבטיחה לרווקים זיווג מתאים, אם רק יקפידו לקיים את הסגולות המתאימות. כל אחת מהן גורמת לציפייה דרוכה לקראת הגשמת השאיפה להכיר את הזיווג המתאים.
ובאמת אין כמעט סגולה לזיווג שלא ניסיתי.
קניתי טלית וגביע לקידוש (עבור החתן המתוק), ולי קניתי מטפחת ראש, אמרתי 40 יום פרקי תהילים מיוחדים לזיווג, שירת הים, שיר השירים, כוונתי בכל מאודי שאזכה להתחתן השנה תוך כדי ציון שמי ושם אמי בעת אמירת יעלה ויבוא במילה לטובה בתפילת נעילה. ואפילו אכלתי שבע סעודות כנגד שבע ברכות בערב יום כיפור, שמרתי חתיכות מצלחות אירוסין של חברות, שתיתי פעם אחת מכוס היין לאחר חופה וקידושין, ואף הגדלתי ראש וישבתי בכיסא הכלה, כדי להבטיח את קיום הסגולה. מה יש לי להפסיד?
בחג החנוכה הנחתי פתק מתחת לחנוכייה עם בקשה צנועה שבשנה הבאה אהיה כבר נשואה ואולי גם בהיריון, התפללתי בקברי צדיקים על כל הרווקים והרווקות, כי כידוע כל המתפלל על חברו נענה תחילה. לשמחתי הרבה, שמעתי על כמה מתוך אלו שעליהם התפללתי, שזכו להתחתן.
אבל מה קורה אם עוברים הימים מסיום ביצוע הסגולה והחתן ממשמש לבוא? אפילו לא הצעה מתאימה? את חושבת לעצמך שכנראה שזה לא הזמן המתאים. הרבנית אולי תאמר שכל כוונה ותפילה מקרבת אותך יותר לכיוון הזיווג שלך.
ומי באמת יכול להבטיח שאם אבצע את הסגולות לזיווג פתאום הוא פשוט יגיע? ולמה שהסגולה הבאה תעבוד, אם הקודמת לא עבדה?
לפעמים בא לי להמציא סגולות לזיווג משלי.
מה אתם אומרים? אם אמציא סגולה חדשה לזיווג אולי הפעם זה יצליח לי?

..