(מהצד שלה כמובן...)
אלא בינתיים רק 'להגיב בחומרה' נקודתית.
למה בעצם עוד לא הגיע הזמן?
בעזה המציאות כבר די סטטית..
יכול להיות שהמחשבה היא שיהיה קשה לנהל משא ומתן על עסקת חטופים, תוך כדי לחימה בחזית אחרת?
ומן הסתם עם הרוגים 'חפים מפשע' חדשים?
(מהצד שלה כמובן...)
אלא בינתיים רק 'להגיב בחומרה' נקודתית.
למה בעצם עוד לא הגיע הזמן?
בעזה המציאות כבר די סטטית..
יכול להיות שהמחשבה היא שיהיה קשה לנהל משא ומתן על עסקת חטופים, תוך כדי לחימה בחזית אחרת?
ומן הסתם עם הרוגים 'חפים מפשע' חדשים?
הבעיה היא עם הגיס החמישי, הקפלניסטי, שיפעיל לחץ על ממשל ביידן לעצור את המלחמה במצב תיקו מינוס, שזה בעצם תבוסה לישראל.
הקפלניסטים יסבירו שזו תבוסה של נתניהו ולא של ישראל.
איך זה קשור לשרשור שלי?
....עם הכובע של "הנצחון המוחלט". הוא מסונדל עם הסיסמה הפטתית זאת
ועם ישראל בארצו צריך לסבול.
היה לנו כאן ראש ממשלה כושל במיוחד מאז 2009 שאיפשר לחיזבאללה להצטייד בטילים מכל הסוגים וכל המינים. מדויקים יותר ומדויקים פחות, גדולים יותר או גדולים פחות, כטב"מים, רקטות קצרות טווח וארוכות טווח ועכשיו הוא יכול במכת אש אחת לשתק את כל המדינה.
מאות אלפי טילים מכוונים כרגע אל יעדים אסטרטגיים במדינת ישראל - כולל תשתיות כמו חשמל ומים.
למדינת ישראל, אין כרגע יכולת להתמודד עם איום כזה. למרות כל ההגנות שפותחו, עדיין חלק מהטילים יפגעו במטרתם. גם אם נניח שיש לחיזבאללה 100,000 טילים בלבד (ויש לו יותר) ורק 10% מהם יפגעו, זה אומר ש-10,000 טילים ייפלו על אזרחי ישראל כשחלקם כאמור, מכוונים לתחנות כח, בתי חולים ועוד.
כמו כן, בניגוד לרקטות של החמאס, מול הטילים של החיזבאללה, הממ"ד לא באמת יעזור יותר מדי.
מעבר לזה, כל טיל יירוט של כיפת ברזל עולה כ-50,000 דולרים וזה טיל היירוט הכי זול שיש לנו.
עלות טיל "קלע דוד" עולה כ-500,000 דולרים.
אם נצטרך ליירט 90,000 טילים ונניח ונשתמש רק בכיפת ברזל (מה שלא מציאותי) ועל כל טיל אויב נשגר שני טילי יירוט (כל עובדת המערכת), נקבל שהמחיר הכלכלי במקרה הטוב ביותר יהיה 9 מליארד דולרים שהם כ-33.3 מליארד שקלים.
כאמור, זה במידה ונשתמש רק בכיפת ברזל ושיש לחיזבאללה רק 100,000 טילים. במקרה הריאלי נגיע לפי חמישה מזה עם הרבה סיעתא דישמיא.
כמו בכל תחום אחר, המדיניות של ביבי היתה "אחרי המבול" - והנה, המבול הגיע קצת יותר מוקדם ממה שהוא חשב.
אם האויב שלנו לא ישתכלל, אז ככל הנראה תהיה לנו הגנה הרבה יותר אינטסיבית וזולה באמצעות יירוטי לייזר שאמורים להפוך למבצעיים מאוד בקרוב - בין שנה לשנתיים - אבל כרגע, אנחנו בבעיה מאוד מאוד רצינית.
אם יש את המודיעין הנכון, והמהלכים הנכונים, גם אם יש להם המון תחמושת אפשר להכניס אותם למלכודת, או לפגוע להם בקודקודים של הלחימה (בכירים, מחסנים, כלכלה).
וחוץ מזה, אם המלחמה מוכרחת, אז מה עוזר לדחות?
מה מצפים שיקרה?
מלחמת הטפטופים הזאת רק מייקרת לנו את המחיר הכולל של הלחימה, מכל הבחינות.
גם מרים לחיזבאללה, גם משפר לו את הטיווחים, גם פוגע באזרחים שלנו, וגם מחזק את חמאס בעקשנותו נגד עסקת חטופים.
שתכלול ירי של כ"כ טילים, רקטות וכטב"מים.
לא משנה איזה מודיעין יש לך ואילו מהלכים תבצע, עדיין, מדינת ישראל לא יכולה להתגונן מכח אש כ"כ מאסיבי.
גם אם תחסל את נסראללה, זה לא ישנה את העובדה הזאת.
מה עוזר לדחות?
בדיוק מה שכתבתי - מערכת "מגן אור" שאמורה להיכנס לשימוש מבצעי בחודשים הקרובים. מערכת לייזר תוכל להתמודד עם כמות אדירה של טילים ורקטות ובמחיר של כמה שקלים ליירוט.
לזה מחכים. (אגב, מערכת קוריאנית דומה נכנסה כרגע לשימוש בצבא דרום קוריאה).
מלחמת הטיפטופים הזאת יקרה ועולה בחיי אדם - אבל היא כאין וכאפס לעומת מלחמה כוללת מול חיזבאללה.
המדינה כרגע לא משותקת, בתי החולים פועלים ויש חשמל ומים - אל תיקח את זה כמובן מאליו.
מה שהיה ניתן לעשות זה להקים חיל טילים - כמו שליברמן ניסה להקים כשר ביטחון וביבי מנע זאת. (חיל האויר נעמד על רגליו האחוריות בגלל שהוא חשש שהיוקרה והתקציבים שלו ייפגעו) - אבל כרגע, אין כ"כ מה לעשות.
יש שתי אפשרויות:
1. לחכות למערכת היירוט החדשה.
2. להיכנס למלחמה עכשיו ולשאת בהשלכות שיהיו איומות.
לא מספיק שמעתי עליה.
אבל שנה-שנתיים זה נשמע כמו זמן שאין לנו בכל מקרה.
וגם הבריטים כבר עומדים להכניס מערכת כזאת.
פריסת הסוללה הראשונה - לפי התקשורת - אמורה להתרחש ממש בחודשים הקרובים, אבל כדי לכסות את כל הגבולות שלנו, ייקח זמן.
השאלה היא מה עדיף: להמשיך כמו שזה עכשיו למשך שנה-שנתיים ואז להיות יחסית חופשיים לפתוח במתקפה מבלי לחשוש לגבי העורף או להיכנס עכשיו למלחמה עם חיזבאללה ולהסתכן בשיתוק המדינה כול כולל חשמל, מים, בתי חולים וכו'.
..... שהתבוסתנות שבאה מתוך דבריך לא משקפת את הלך הרוח של רוב משתתפי הפורום
הזה לגבי ממשלת החורבן הזאת והעומד בראשה.
קודם כל צריך לצאת מאשליית "הנצחון המוחלט" וליזום עסקה שתחזיר את כל החטופים.
אחר כך ללכת לבחירות בתקווה שביבי והליכוד יעלמו מהמפה הפוליטית ( ואם לא יעלמו אז השם ישמור).
הממשלה שתקום בעזרת השם תסגור את החשבון עם כל אוייבנו.
אם צריך קודם־כל לצאת מאשליית הניצחון המוחלט?
אילו צעדים היא תנקוט?
.... קודם כל תדאג שממשלת החורבן הזאת שהכניסה אותנו לכל המצב הזה תעלם.
ברגע שבפורום הזה יביעו סלידה מממשלת החורבן הזאת אז אני אדע שיש תקווה.
אם תמשיכו בגלגול עיניים ובהאשמות של "רפיסות גנרלים" ,"פשעי אוסלו" "קפלינסקים" וכדומה
אז השאלה שלך תהיה לא רלבנטית.
לא התחתנתי איתה או משהו
אבל אני סקרן לגבי מדיניות
כי אתה אמרת דבר והיפוכו, מצד אחד הממשלה החדשה תפסיק לחשוב על "ניצחון מוחלט", מצד שני היא "תסגור חשבון", מצד שלישי היא תעשה "עסקה בכל מחיר"
אתה מדבר הרבה על ממשלת החורבן, אסון, כו' כו' OK אין בעיה אבל מה בדיוק המדיניות שמציעה האלטרנטיבה שבה אתה תומך ולמה היא טובה יותר
אולי הם רוצים לעשות בדיוק אותו דבר? אולי הם רוצים לעשות משהו יותר גרוע? יותר טוב? מה הם רוצים לעשות? אני לא מבין מה הם רוצים לעשות, אולי חוץ מ"עסקה בכל מחיר" (מה זה בכלל אומר אגב)
כאילו, אתה מבין שזה ממש מטומטם? אין כזה דבר "ממשלת חורבן" יש כזה דבר מדיניות חורבן
כך גם ממשלת השינוי שבה אתה תומך זה לא שבעצם היותה האופוזיציה בזמן הטבח מקנה לה קדוּשה או משהו
אולי היא מציעה מדיניות יותר טובה, מה אני יודע, אבל איך אני יודע אם אתה לא מוכן לגלות לי? ואם גם הם בעצמם לא רוצים לגלות?
כאילו סתם נניח מדיניות תחזוק / הכלת החמאס, זאת מדיניות רעה, אבל זאת הייתה בדיוק גם מדיניות האופוזיציה
...." מדיניות תחזוק / הכלת החמאס" וגם החיזבאלה זה מקור לכל הצרות וזה המשך טרגי לשאיפה
לשלום מדומה עם מדינות ערביות שהתחיל עם מצרים דרך הסכמי אברהם .
כל זה מדיניות של ממשלות בהנהגת הליכוד.
כשהפילו את "ממשלת בנט לפיד "ממשלת הזדון" שהקושי תפקדה בגלל בוגדים מתוכה לא שאלו הרבה שאלות על אופוזיציה.
אז כמו שאמרתי:
אם אתם תאבי שלטון בכל מחיר כי המגזר ישאר באופוזיציה אם הליכוד יעלם , וזה לא יקרה אז
השם ישמור
"...." מדיניות תחזוק / הכלת החמאס" וגם החיזבאללה זה מקור לכל הצרות וזה המשך טרגי לשאיפה
לשלום מדומה עם מדינות ערביות שהתחיל עם מצרים דרך הסכמי אברהם.
כל זה מדיניות של ממשלות בהנהגת הליכוד."
=> זאת הייתה המדיניות של כל הממשלות, זאת גם הייתה הגישה המובהקת של האופוזיציה, וכמו שזה נראה, זאת וזאת גם המדיניות (במילים עמומות ביותר אמנם) שמציע "גוש השינוי"
""החמאס הוא כבר מזמן פרטנר, אנחנו מדברים עם חמאס באופן עקיף, באופן ישיר ובאופן אחר. אנחנו מדברים כל הזמן עם ארגוני טרור. אנחנו מנהלים שיח עקיף עם חיזבאללה שהוא ארגון טרור ועם חמאס שהוא ארגון טרור, זה דבר שעדיף לנו בתור מדינה כדי לשמור על שלום אזרחנו. עדיף לנו להגיע להסדרים לפני המבצע ובלבד שהוא תורם לביטחון ישראל" [יאיר גולן, 2022]
בקיצור, זה בדיוק אותו דבר. לכן גם אם זאת ממשלת חורבן, גם האופוזיציה היא "חורבן", אבל האמת, אלה מונחים מטופשים, כי הם לא מדברים על מהות, המהות היא מדיניות והחלטות, או שהמדיניות וההחלטות גרועות, או שהן לא
כאילו OK אין בעיה הבה כולנו נסלוד מממשלת החורבן, נצעק "אתה הראש אתה אשם", מה שבא לך
מה קורה למחרת
איזו מדיניות אנחנו מקבלים למחרת
במה היא שונה מהמדיניות הנוכחית
במה היא טובה יותר
עכשיו תענה לי "העיקר שניפטר מממשלת החורבן"
נו בסדר אם עד־כדי־כך עושה לך טריגר לראות את ביבי בטלוויזיה אז נחליף לו את השם ליאיר לפיד והמדיניות שנקבל היא... (סימני שאלה)
עריכה: ואגב אתה סתם עושה איש קש וטוען דברים שלא אמרתי במקום לענות לגופו של עניין
כאילו באמת מה יהיה למה אתה כזה מתחמק
אין לך מה לענות? צריך לסחוט ממך?
ממש לא אכפת לי לא מהליכוד, בטח לא מהמפלגות החרדיות, גם לא מהמפלגות של הציונות הדתית באמת זה לא יטריד אותי אם הן תהיינה באופוזיציה אם האלטרנטיבה תוכיח את עצמה כבוגרת, אחראית, יודעת לקבל החלטות טובות כו' אז למה לייחס לי את זה. בינתיים מי שיש לנו זה: יאיר לפיד שיודע רק לצעוק בכל מחירררררררר, יאיר גולן שרוצה לחנך אנשים מחדש, בני גנץ שלא ברור מה הוא רוצה
ואיפה שצריך לתת קרדיט אין בעיה, ליברמן היה יכול להיות חלק מקו ציוני ניצי, גם בנט אמנם עשה טעויות אבל אני לא חושב שהוא בן־אדם רע, ציוני סבבה בסך־הכל, אם נניח היה צץ גוש פרגמטי רציני שבאמת מוכן לעבוד ולעשות דברים, אז לבריאות, אבל אין כזה, לכן גם בחירות עכשיו זה מטומטם, אין טעם לצאת לבחירות לפני שיש אלטרנטיבה טובה מושכת ורצינית
זה בפרוש לא הגיוני. זה גם לא מסתדר עם הלוגיקה של אותם שרוצים במיידית להדיח
"את כל הגנרלים הרופסים" , כי יש להם אינטרס לעמעם את אחריות הממשלה.
בזמנו הרבה הטילו ספק ביכולתו של לוי אשכול להכנם לנעליו של בן גוריון.
מלחמת ששת הימים היתה לנס להפריך ספק זה. לא אלמן ישראל.
הליכה אל העם ,קרי בחירות, ,תסגור את הדיון הזה לכאן או לכאן. אין דרך אחרת.
הגלגל התהפך.
להכשיר צבא לשם צבא ולא לשם פנסיות תקציביות לוקח שנים על גבי שנים, ובינתיים אויבנו מאתגרים אותנו מידי יום.
כשחיזבאללה אתגר אותנו לפני יותר משנתיים הוא קיבל שדה גז במתווה של פרוטקשן, כי פחדנו וגם עכשו אנחנו מפחדים. זה הצבא שלנו בין המצרים.
להחליף ממשלה במדינה עם צבא חובבני זה כמו להחליף הנהלה במועדון כדורגל עם שחקנים קטועי רגליים.
אני הבנתי שאתה טוען שגם האופוזיציה נשאה גישה כזאת:
"זאת גם הייתה הגישה המובהקת של האופוזיציה"
ואני טוען שמי שאחראי בלעדי זה הממשלה.
א' אם האופוזיציה גם היא הייתה בעד אותן החלטות גרועות שהובילו לטבח, כמו הכלת החמאס, הסדרים מדיניים כו' וכל מה שאתה והם מאשימים בו את הליכוד, איך היא הופכת להיות טובה יותר פתאום? טוב, מילא, היא הייתה אומרת: "וואו, טעינו, התפכחנו, עכשיו כל מה שעשינו, נעשה הפוך", אבל היא לא
ב' מה המדיניות הקונקרטית שמציעה האופוזיציה ובמה היא טובה יותר מאשר המדיניות הנוכחית
=> כמו שזה נראה לי, על פניו, אין בכלל תמימות דעים באופוזיציה והם לא ממש סגורים על עצמם
=> רעיונות כמו להכניס את הרש"פ, "עסקה בכל מחיררררררר", אני לא מבין במה זה טוב
=> יש גם רעיונות כמו נסיגה מהרצועה כו' בקיצור דברים שהחמאס בעצמו רוצה. איך משהו שהחמאס בעצמו רוצה, אמור לשרת את האינטרסים שלנו?
....לגבי א:
לקבוע שאין אלטרנטיבה ולהשאיר ממשלה כושלת
זה בפרוש לא הגיוני. זה גם לא מסתדר עם הלוגיקה של אותם שרוצים במיידית להדיח
"את כל הגנרלים הרופסים" , כי יש להם אינטרס לעמעם את אחריות הממשלה.
הליכה אל העם ,קרי בחירות, ,תסגור את הדיון הזה לכאן או לכאן. אין דרך אחרת.
וגם:
אני הבנתי שאתה טוען שגם האופוזיציה נשאה גישה כזאת:
"זאת גם הייתה הגישה המובהקת של האופוזיציה"
ואני טוען שמי שאחראי בלעדי זה הממשלה.
לגבי ב:
לפי תוצאות הבחירות כך תווצר התדיניות. יכול להיות שהעם שוב יבחר בליכוד.
אתה בעצמך ציינת שאין בכלל תמימות דעים באופוזיציה והם לא ממש סגורים על עצמם.
אוסיף עוד שהטבח במגדל שמס חידד את הצורך להעביר את המערכה לצפון אחרת בעלי בריתנו הדרוזים
יפקפקו ברצוננו להחזיק בברית אמת זאת.
אני פשוט לא רואה כזאת
לכן נניח אם תהיינה בחירות אז איך אני יודע למי אני מצביע? בארה"ב למשל אני יכול לצפות ב־debate ולראות מה כל נשיא עונה לגבי כל שאלה, מה המדיניות הכללית, להחליט מה יותר משכנע אותי או מה יותר מתאים להשקפת עולמי, כאן כלום
לגבי הצמרת הצבאית כנ"ל אם יש מפקדים ראויים יותר כמו וינטר למשל אז ראוי לקדם אותם אם לא אז אין טעם לעשות purge של קצינים כמו סטלין או משהו
"לפי תוצאות הבחירות כך תיווצר המדיניות"
לא הבנתי מה זה אומר
צריכה קודם להיות מדיניות כדי שאני אוכל להצביע עבורה
תווצר מדיניות ליכוד. וכן הלאה לגבי השאר.
לקבוע שאין אלטרנטיבה ולהשאיר ממשלה כושלת
זה בפרוש לא הגיוני.
העם הוא גם זה שבחר את הליכוד מלכתחילה...
אם הליכוד הוא חורבן אז זה בגלל בחירה גרועה של העם
זה לא אומר שאם "נחזיר את המנדט לעם" פתאום נקבל החלטה טובה יותר
כדי שתהיינה בחירות משמעותיות צריך שתצוצנה אלטרנטיבות מעניינות
לקבוע שאין אלטרנטיבה ולהשאיר ממשלה כושלת זה מאוד הגיוני תלוי בנסיבות
אם נגיד האלטרנטיבה היא עופר כסיף לראשות הממשלה
אז עדיף להשאיר את הסטטוס קוו מאשר להתאבד לגמרי
ואם יש אלטרנטיבה מעניינת כמו גוש פרגמטי רציני אז צודק אולי שווה להצביע לו
ואם יש יאיר גולן לפיד ושות'... אז אני לא מבין במה זה מועיל
אשכול היה חסר אונים, מעבר ללשלוח את שר החוץ להתחנן למדינות בעולם - הוא לא העז לעשות כלום.
אלופי המטכ"ל לחצו עליו לצאת לבצע מוקד, הוא גמגם עד שהם די הכריחו אותו להסכים. היו לו סיבות טובות לחשוש, ההצלחה העצומה של מבצע מוקד, שבעצם הכריעה את המלחמה (למרות שהיו עוד קרבות קשים אח"כ) היתה בשילוב של שלושה ניסים, שלכל אחד מהם היתה היתכנות נמוכה מאוד.
זה הסדר הנורמלי - אנשי צבא ששים אלי קרב, שהדרג המדיני אמור לאזן אותם עם כלל השיקולים המדיניים, דיפלומטיים, כלכליים ואחרים.
בעשורים האחרונים בכלל ובמטכ"ל וראשי אירגוני הביטחון של היום (שכולם מינויים של בנט/לפיד/גנץ בהסכמת עבאס) - המציאות הפוכה. במקום שהם ירצו להראות את כוחם הצבאי והדרג המדיני יאזן אותם - הם תקועים עמוק בקונספציית המזרח התיכון החדש לגילגוליה.
אמרתי :מלחמת ששת הימים היתה לנס להפריך ספק זה.
השתמשתי בכוונה בביטוי היתה לנס שלקוח מפרשת פנחס.
אבל כשאנשי המלחמה מחיים את האויב, כמו בפרשה - יש קצף.
אנחנו במצב ביניים, בו לוחמינו הגיבורים לוחמים בעוז ובמסירות. אבל פקודי החייל, בשונה ממלחמת ששת הימים, מתעקשים לרחם על אכזרים, מסרבים להוראת הממשלה הפשוטה - להשמיד את חמאס ויכולותיו. רמטכ"ל לשעבר מתגאה שפספס את חיסול נסראלה, שמא יהרגו 'בלתי מעורבים'. טייסים לא היו כשירים בזמן הטבח, בגלל סירובם לקבל את בחירת העם.
בששת הימים - הצבא לחץ על ראש הממשלה, להילחם ולנצח. היום הצבא לוחץ להכנע.
....לא סתם אשכול זכה להנהיג את העם בששת הימים.
מאידך לא במקרה ביבי וחבר שותפיו "לימין המלא" הביאו לנו את האסון של המאה.
אני שם לב שחלק מאנשי הפורום מתחילים להבין את זה.
בדיוק כמו שהקב"ה זימן את אשכול לששת הימים, הקב"ה זימן את נתניהו לימינו. אם אתה רוצה לעשות חשבונות שמים - לא תצא מזה.
החשבון הארצי (שלפי הנתונים שלפנינו, הוא מה שהקב"ה מטיל עלינו לעשות):
א. הבורות שלך היא להתייחס לראש ממשלה, אז והיום, כאדם שהכל תלוי רק בו ולהתעלם מכל ההקשר והדמויות הסובבות.
ב. בכל זאת - בנתונים הנוכחיים במה שתלוי בהחלטתו של ראש ממשלה, ראש הממשלה נתניהו, הוא היחיד שלא נכנע ללחצים המטורפים מבית ומחוץ לסיים את המלחמה בתנאים שירצחו את רוב החטופים מיידית וייסכנו את כולנו לטווח הבינוני והארוך.
איך אני יודע? פשוט מאוד, אני מקשיב לכולם!
את חמאס אפשר וצריך להכריע עד שלא יוותר ממנו שריד.
החטופים הם לא מטרת המלחמה הזאת. יהיה נפלא אם נוכל להציל אותם, אבל את זה צריך לעשות באמצעות מלחמת חורמה ואסור בשום פנים ואופן להסכים לשום עסקה שלא כוללת 0 מוחלט של שחרור מחבלים ואת ראשו של סינוואר על מגש עם תפוח בפה.
העסקה היחידה שמדינת ישראל יכולה להרשות לעצמה לקבל היא כניעה ללא תנאי של חמאס.
כן, ביבי אחראי וביבי אשם ואני כבר שנים כותב פה בפורום שביבי הוא אסון וסכנה קיומית למדינה - אבל זה לא אומר שאנחנו כמדינה צריכים להתאבד רק כדי לסלק את ביבי מהשלטון.
יותר מזה, למעט ליברמן, אני לא רואה אף אחד שבאמת חשב אחרת לאורך השנים ושתכנן אי אלו תוכניות כדי למנוע את המצב שבו אנחנו נמצאים היום כך שגם בחירות לא יעזרו כשהאפשרויות הן גנץ או לפיד.
.....לגבי המבצע . אז למה לדשדש????
כשהחליטו בעבר לא לעשות עסקאות כמו במעלות, מלון פרק, אנטבה פעלו מיד בלי דשדוש.
בבקשה אל תמעיט בערכו של כל מועמד שעוד לא הוכיח את עצמו משמעותית כראש ממשלה.
הביטוי היתה לנס לקוח מפרשת השבוע פנחס.
כי הוא מעולם לא היה בממשלה, לכן לא אחראי, ומי אמר שהוא לא יוכל לתפקד טוב, הרי לא אלמן ישראל
אתה מבין שאין לדבר סוף
לגבי החטופים בוודאי שהממשלה משקרת כדי להרגיע את הרוחות
אין שום אפשרות להחזיר את כל החטופים בלי עסקת כניעה לחמאס שתפגע משמעותית באינטרסים האסטרטגיים של המדינה
זה לא משהו שהולך להשתנות כי אין שום סיבה הגיונית בעולם שחמאס יסכים למשהו אחר, והמדיניות של הממשלה הנוכחית היא לא להפסיק את המלחמה וחזרו על זה כבר 1000 פעם
האם זה נכון מוסרית? נתון לויכוח, אבל תאר לעצמך שגרמניה הנאצית הייתה תופסת 50 שבויים אמריקנים, וזהו האמריקנים היו מבטלים את המלחמה, חוזרים ל־mainland, ומחכים שגרמניה תפתח נשק גרעיני או משהו, או תהרוג את כל היהודים בעולם, ואז חוזרת להילחם
לגבי למה מדשדשים? אני לא בשטח / חשוף לכל המודיעין
אבל ההשערה שלי היא כזאת:
– רוב המטרות העיקריות הושמדו כבר, אפשר אמנם לעבור סליק סליק אבל זה ייקח המוווןן זמן וזה לא נראה מרשים כמו לפוצץ מנהרות עצומות בתחילת המלחמה
– רוב הטרוריסטים או מתים או פצועים hors de combat, ואלה שלא, רובם המוחלט ירדו למחתרת, או פועלים "על אזרחי" ואין אפשרות לעשות פעולות גדולות באופן כזה, כשיש הזדמנות כמו עם שיפא 2, עשו את זה
– מבצעי חילוץ בלי שחטופים ימותו הם כמעט בלתי־אפשריים
– כלכלת חימושים, מעדיפים לעבוד לאט מאשר לבזבז פצצות כבדות
אולי יש סיבות אחרות אני לא יודע להגיד לך
יש לי ביקורת על איך שמתנהל המבצע. האמת היא שלדעתי, היה עדיף בשביעי לאוקטובר לעשות שימוש בנשק גרעיני ולהשמיד את העיר עזה - היינו מקבלים "נו,נו,נו" מהעולם אבל זה היה עובר והיום היינו כבר במצב אחר.
בכל מקרה, להשוות ארגון טרור שלם לחוליה שהשתלטה על מלון זה מגוחך.
"אין לדיין אלא את שעיניו רואות" וכשאני רואה את לפיד וגנץ, אני רואה שני אידיוטים.
הוא כבר 30 שנה בפוליטיקה, ועדיין לא רשום אפילו קמצוץ של הישג פוליטי ולאומי על שמו.
אה, כן. כמעט שכחתי, הוא הפציץ את סכר אסואן, וחיסל את הניה. חחחה.
ולמי ששכח, הוא כבר "החליט" שהגבול שלנו יהיה על כביש 6.
לגבי חמאס, צריך להשמיד אותו... ובלי פוליטיקלי קורקט, אם חטופים יהרגו כתוצאה מפעולות אגרסיביות נגד חמאס- זה מחיר מלחמה, ודמם של החטופים שנשארו בעזה אינו סמוק יותר מדמם של 700 נופלים למען שחרורם.
אבל עובדתית, הוא היה כמעט היחיד שתמך במלחמה להשמדת החמאס כבר ב-2014 (הצטרף אליו לדעתו יובל שטייניץ).
הוא ניסה להקים חיל טילים ב-2018 כשר ביטחון - מהלך שביבי טרפד בלחץ ראשי חיל האויר שפחדו על התקציבים והמעמד שלהם - ולו היה מוקם חיל כזה, היינו נמצאים כיום במקום אחר לגמרי.
הוא היה שר אוצר מוצלח מאוד - במיוחד לאור רשימת שרי האוצר הכושלים שקדמו לו.
האם הוא מושלם? לא.
האם אני מסכים עם כל דעותיו? לא.
אבל כרגע, זה בערך הכי טוב שיש למדינת ישראל להציע. (הייתי מעדיף את פייגלין, אבל נראה איך זה יתפתח).
ואני מסכים איתך לחלוטין לגבי המשפט האחרון שכתבת.
האמריקאים קיבלו החלטה עקרונית לפתח מטוסי קרב מאויישים עד 2040 בלבד, ואחר כך- כטב"מים וטילים בלבד. ליברמן טען שעל יסוד זה צריך להערך כבר מעכשו, וכנגדו טענו ראשי חיל האויר שההחלטה האמריקאית אינה סופית... ובכל מקרה אנחנו רחוקים משנת 2040.
כך או כך, אם תהיה מערכה כוללת נגד לבנון- תוצאותיה יקדמו או ירחיקו את סוגיית חיל הטילים.
אולי זה היה משהו שהוא אמר, אבל הוא הסביר את זה בזמנו עם סיבות אחרות.
אתה מוזמן לגגל.
אם לא נשאף ניצחון מוחלט, גם ניצחון חלקי לא יהיה לנו. ועיסקה שבתמורה לכל הנכסים האסטרטגיים שלנו מחזירה 30 חטופים, בלי לדעת אם הם חיים או מתים, ומשאירה את השאר להירקב שם למשך עשור לפחות היא רישעות והפקרות. אם יש לך שיטה להחזיר את כל החטופים מבלי להשאיר את חמאס קיים, ולדאוג שתושבי העוטף יהיו מספיק בטוחים כדי לחזור לחיות שם, אתה מוזמן לשתף את המידע עם הצמרת המדינית והצבאית. עד אז אנחנו בתקווה שאתה תיעלם מהמפה (ואם לא תיעלם אז השם יעזור).
וחיילים בכללי
וגם כי המלחמה בעזה הורגת על הכלכלה של ישראל
ועוד מלחמה תעמיס על הכלכלה.
וחיילי מילואים לא פתרון.
כי הם מאוד יקרים (פי 10 כמעט מחייל סדיר)
כל הזמן הזה אתה משלם למלא חיילי מילואים סטטיים, ולתחזוק ופיצוי קהילות של עשרות אלפי אנשים במלונות.
ואחרי זה בכל מקרה המלחמה היקרה מוכרחת להגיע..
...." מדיניות תחזוק / הכלת החמאס" וגם החיזבאלה זה מקור לכל הצרות וזה המשך טרגי לשאיפה
לשלום מדומה עם מדינות ערביות שהתחיל עם מצרים דרך הסכמי אברהם .
כל זה מדיניות של ממשלות בהנהגת הליכוד בראשות ביבי.
כשהפילו את "ממשלת בנט לפיד "ממשלת הזדון" שהקושי תפקדה בגלל בוגדים מתוכה לא שאלו הרבה שאלות על אופוזיציה.
אז כמו שאמרתי:
אם אתם תאבי שלטון בכל מחיר כי המגזר ישאר באופוזיציה אם הליכוד יעלם , וזה לא יקרה אז
השם ישמור
באופן ענייני, בכל הנושאים עליהם אתה מבקר (במידה רבה של צדק) את הממשלה הנוכחית - המועמדים כרגע להחליף אותה גרועים עשרת מונים.
זו לא תאוריה, זו מציאות. הם היו הממשלה עד לא מזמן. בכל הנושאים שבהם אתה מבקר את הממשלה, הם היו גרועים עשרת מונים.
...."המועמדים כרגע להחליף אותה גרועים עשרת מונים."
אז אני חושב שמיצינו את הדיון.
לפחות אנחנו תמימי דעים לגבי בצועי הממשלה הנוכחית.
רק שתדע שהמשך קיומה זה סכנה קיומית למדינה.
איו"ש בוערת, הצפון בוער , בעזה מדשדשים והמרכז מתכונן לקראת
עימות עם לבנון.
הממשלה הנוכחית פועלת לא מספיק חזק, לא מספיק בכח, לא כלפי האויב ולא כלפי ההשתוללות של המערכת הלא נבחרת שעושה הכל לתקוע מקלות בגלגלים.
אבל, למרות החולשה, היא נלחמת ולא נכנעת, מה שהיה מתרחש מזמן אם לפיד וגנץ היו קובעים מדיניות. הסכם כניעה שלפיד ואייזנקוט קוראים לבצע (כזה שאתה כתושב אוסטרליה לא מתקשה לתמוך בו ובה בעת תוקף את החוסר תוקפנות הקודם...), יכניס את כולנו לסכנה.
בנתיים, המציאות בתחומים רבים, בהם אחיזתנו בליבה של הארץ, משתנה לטובה.
...תראה איך לימור הר מלך בפניקה:
ח"כ לימור סון הר-מלך לערוץ 7: הפיגוע נובע מהמשך ההפקרה הביטחונית ביו"ש | ערוץ 7
העובדות שנקבעות בשטח, מבססות את אחיזתנו בארץ לדורות.
נכון שבמקביל ראשי מערכת הביטחון, עדיין עמוק בקונספציה שתפקידם לשמור על שקט ולא לנצח את האויב. לקונספציה הזאת יש מחיר.
במי תבחר?
ומי אתה רוצה שיהיה ראש הממשלה?
...1. אתה מתלבט ורוצה להתייעץ איתי אז קטונתי. לא אני הוא האיש.
2.אתה מודע לחולאים של הממשלה הנוכחית אבל חושב שהיא הרע במיעוטו אז עם כל הכבוד
מחשבותיך יכולות להתבדות כי אתה לא נביא ושהעם יגיד את דברו.
3.אתה דבק בהמשך הממשלה הקיימת בגלל נגיעה אישית כלשהי למרות שאתה מודע לחולאים
אז ממילה כל תשובה לא תרצה אותך.
אז עכשיו תסתכל בראי ותשאל את עצמך ותענה בכנות.
הוא מודע לכך שכל המועמדים לכאו' להחליף, יעשו את כל הדברים שהוא מאשים בהם את ההנהגה הנוכחית עשרת מונים ועדיין הוא צועק "בחירות בחירות..."
..... כאיש שיודע גמרא אתה יודע שיש הבדל בין לגור ולדור.
יש יהודים שגרים בארץ ישראל ויש יהודים שדרים בארץ ישראל.
יש יהודים שגרים בחוץ לארץ ויש יהודים שדרים בחוץ לארץ.
אז מספיק להשמיץ כי זה בן אדם לחברו ועל זה אין כפרה ביום כיפור.
אבל כרגע הוא רע במיעוטו.
אלא אם כן יכנסו מחליפים ראויים תחתיו
כי נכון לכרגע.
הצפי בבחירות הן שעולם כמנהגו נוהג
והתוצאות יהיו דומות להרכב הנוכחי
הוא עסוק בביבי כאילו ביבי הוא בעל כוחות על, שכל הצרות רק בגללו במנותק מכל הקשר ואם רק הוא יזוז נקום לעולם ורוד בלי שום צער ונזק לא ירעו ולא ישחיתו...
בכל הכבוד לגיבורי המקלדות מימין ומשמאל, הוא ניצב לבדו, לגמרי לבדו, מול ארצות הברית ואירופה, ולא מתקפל, כמו בתקופת אובמה. ע"ע נאום בר אילן הטקטי שנועד להרגיע את אובמה ותוך כך נקבר קבורת חמור. כך עם "עסקת החטופים".
ועדיין - אין כרגע אף אחד שיצליח לעמוד באתגרים שציינת טוב ממנו...
מצופה מ"החברים" בקואליציה לאפסן את האגו שלהם לתקופת מה, ולא לאתגר אותו לשווא. כך למשל, הדרישה של בן גביר להקים קבינט מלחמה היא בין קנטרנית למטומטמת. כך גם הסכסוך שלו המיותר עם דרעי.
ויש עוד הרבה, וגם לאחרים לא חסר.
...עכשיו גמרתי שעתיים וחצי לימוד יומי בגמרא בחברותא ואני לא חושב
שיש פסול בדבר.
איני יודע על איזה התבהמות אתה מדבר. אני רואה הרבה מאוד מסירות נפש, שמחזיקה גם מול מקטרגים מבית, כמו מערכת המשפח, ומחוץ כמוך...
בטח בהחלטה כמו האם לצאת למלחמה
– הצבא עדיין לא לגמרי מוכן
– זה כן יקרה בקרוב אילולא התערבות מצד ארה"ב או משהו כזה
א. הצבא שחוק.
ב. הנשק בידי חיזבאללה מטווח יותר טוב. ובכמויות גדולות מאוד.
ג. יש מצב שאם לבנון תבער. הם יתחילו ליילל. ויכפו הפסקת אש.
ד. יש את האיראנים הנאצים ברקע. שהעולם לא מבין שחייבים!!!!!! להמית אותם.
וזו ההתלבטות. אבל האמת שהם בכלל לא קיימים רק עושים קולות
של כאילו. צריך להבעיר את לבנון אין ברירה.
אנשים פה נהרגים, בתים ויישובים נהרסים. זו לא מלחמה?
אולי לעשות פעולות יותר משמעותיות, אבל מלחמה יש פה מזמן… והפקרות הזויה.
זה לא פשוט עם חיזבאללה כי הם הרבה יותר חזקים מחמאס ויש להם יותר גיבוי מאיראן
מכיוון שמלחמה היא לא משחק, והחזיתות שלנו כוללות גם את מחבלי הרשות הפלסטינאיצית וגם את המחבלים שנקראים "ערביי ישראל", וגם את ירדן החלשה שהמיליציות של איראן יכולות לפלוש אליה במהירות דרך עיראק ומשם לגבול שלנו, אז חושבים פעמיים לפני שיוצאים למהלך כזה. יהיו לזה משמעויות על הכלכלה ששוב תצטרך לגייס מאות אלפי לוחמים, יהיו לזה משמעויות מבחינת תחמושת, וכמובן שגם יהיו לזה משמעויות מבחינת החטופים. הצרחות הבלתי פוסקות על עיסקאות יחד עם הפעלת לחץ על הממשלה הישראלית במקום על כוחות בינלאומיים סינדלה אותנו, ואנחנו צריכים להתמודד גם עם זה.
שלג דאשתקדרואה בך רק ת'נקודות הטובות
עצום את העיניים תשכח את העבר
תתמסר אל החיבוק החם
ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו
אה, לא.
הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.
שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.
61 מנדטים לא טועים
חמוץ 🥒
..
אל תגידו שלא אמרתי לכם.
הוא עובד אצל מדינות המפרץ ולא אצלנו
לשיטתם, ספיחי הפלת משטר האייטולות האירני יציפו דרישות לדמוקרטיה בכל מדינות האזור, ויסתיימו בהפלת המשטרים הסונים- כולם.
מסתבר שגם באירן עצמה אחוז התומכים בהחזרת יורש העצר, אינו גבוה בלשון המעטה.
אמר טרנספר, אז אמר.
אמר לאירנים לצאת להפגין, אז אמר ושלח אותם לתליה.
ויש עוד כהנה וכהנה.
אנשים אומללים מצפון קוריאה
או ממדינות מסוימות באפריקה
או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות
ועוד
התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח
מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון
לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות
נצלה הזדמנות בסוריה
כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב
זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות
יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב
מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.
(סתם מציין עובדה)
ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)
רק אינטרסים
לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות
(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)
אמריקאי/ ישראלי
1. להשמיד/ להפחית איום צבאי
2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין
לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת
היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)
טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק
הוא בעמדת כל יכול
זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי
והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.
אירן היא רק עוד אחת מהן.
במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.
קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.
עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.
איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?
איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?
מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.
מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.
כמו המראיינים באולפנים.
התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…
לא לספק תשובות ופתרונות
מי כמוהם יודע כמה קשה ומסובך להפיל משטר.
זה יקרה, טראמפ יתקוף - איראן לא תוותר לעולם.
מה שקורה כרגע זה שהקואליציה של החירות מתארגנת לקראת המהלך הגדול. העם הפרסי צריך להיאזר בגבורה, ולדעת, שאוהבי החירות והאדם מכינים כרגע את המלאכים שישחררו בעז"ה את העול הנאצו-איסלאמיסטי שמכחיד אותם. אל תתיאשו!
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.
נבל ברשות התורה.
סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-
א. כמה סימים נדלקו? 3000 ולא עשרות כפי שפרסמו .
מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.
גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,
כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.
ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,
והכל הושתק .
תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.
ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו הפרטי -
מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.
זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,
ונוצרה סאגת החטופים בגללו.
ד.הוא עקב אחר:
1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,
ודיווח מן הסתם למפעיליו .
סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.
2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.
3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.
ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,
ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.
אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.
ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .
התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).
הראיון כאן:
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS
הפנים האמיתיות של inss:
כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.
ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.
לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.
הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.
בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם
מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.