זאת ההחלטה להתעקש במו"מ מול סמוטריץ', שתיק הביטחון יישאר בידי הליכוד...
החלטה הפוליטית שנתניהו הכי מצטער עליההסטורי
אני לא בטוחברגוע
ההחלטה שהוא מצטער עליה היא למסור את תיק הבטחוןאיתן גיל
לאדם נקמן שבטוח שהרמטכ"לות נלקחה ממנו באמצעות תפירת תיק.
לגבי סמוטריץ', האמריקאים מחרימים אותו בגלל מלשינים מתוצרת בית, ושום תיאום בטחוני לא יכול היה להתקיים בהשתתפותו.
הוא לא יכל למסור לאדם אחר מתוך הליכודהסטורי
אבל אם הוא היה מסכים לדרישת הציונות הדתית, הוא היה מסביר לחברי הליכוד שבגלל שאחרת לא היתה קואליציה, זו היתה הברירה.
מתפקדי הליכוד מיקמו את גלאנט במקום גבוה והם טעו.איתן גיל
כן, גם מתפקדים יכולים לטעות...
המציאות מוכיחה שלקצין מדרגת אלוף ומעלה אסור אפילו להתקרב למשרד הבטחון.
שאלתי בר סמכא, מי מהגנרלים הצליח במשרד הבטחון, והוא התקשה להשיב.
לגבי רבין, מוסכם שאם לא היה נרצח, הוא היה הופך להערת שוליים בפוליטיקה הישראלית.
זה בדיוק מה שאמרתיהסטורי
בדיוק על ההחלטה להתעקש להשאיר את התיק אצל הליכוד - נתניהו מצטער.
לא מסכים.איתן גיל
שר הבטחון צריך להיות ממפגלתו של ראש הממשלה, ובכל מקרה ראוי שתקבע תקרת זכוכית לשותפות קואליציות.
החלטה שנתניהו באמת מצטער עליה היתה לתת את תיק הבטחון לבנט, וההמשך ידוע- כעבור זמן הוא סחט את ראשות הממשלה בהיותו לשון מאזניים עם 6 מנדטים.
לפני בנט היה ליברמן, לא ממפלגתו של רה"מ...הסטורי
נתניהו העדיף את חבר פורום החווה, על פני נאמן לעם ולארץ, עכשיו הוא משלם את המחיר.
ליברמן זה אותו דבר.איתן גיל
אזכיר לך שלנתניהו היתה קואליציה מצומצמת של 61 מנדטים, שנשענה על שני מורדים קבועים: אמסלם, והאתיופי ששכחתי את שמו.
ליברמן, שועל פוליטי ותיק, זיהה את המצוקה, ודרש וקיבל את תיק הבטחון תמורת הצטרפותו לקואליציה, תיק שהוחזק בידי בוגי יעלון.
בנט זה ליברמן מלא מלא.
מכל מקום, בוגי הודח, ופתח על נתניהו שערי גהינום וצוללות.
וכפי שציינתי למעלה, אין תבונה פוליטית במסירת תיק הבטחון למי שנושא דרגת אלוף, ומעלה.
עוד לא בשלה השעהנקדימון
אתה צודק, הציבור עדיין לא בשל להצביע למי שמייצגהסטורי
אותו באמת.
לכן אחוזים ניכרים שנהנים משלל הפעולות שרק מפלגת הציונות הדתית מקדמת, מצביעים לשלל מפלגות אחרות ומשאירים את מי שבאמת מייצג אותו קטן וחלש.
אני לא יודע אם אתה ציני או לאנקדימון
הציבור מצביע ברגליים בגלל חוסר אמון בהנהגה הקיימת.איתן גיל
המציאות מוכיחה שרוב מוחלט של הציונות הדתית הוא "מיונז", ולא "חרד"ל".
הוא נמצא באזור החיוג של חילי טרופר, אלעזר שטרן, יולי אדלשטיין, ונפתלי בנט. הייתי מוסיף גם את אלקין.
הוא ממש לא באזור של סמוטריץ', שמחה רוטמן, ומיכל וולדינגר.
לכן הגיע הזמן שההנהגה הקיימת תשב שבעה נקיים, ותקבל החלטה לאן מועדות פניה.
בסבירות גבוהה ניתן להעריך ש- 2025 תהיה שנת בחירות. סמוטריץ' מדשדש קבוע סביב אחוז החסימה, ועליו להחליט על המשך דרכו הפוליטית במתחם שבין 3 מקומות ריאליים אצל בן גביר, ובין לשרוף 3 מנדטים, ולהשאר בבית.
בן גביר לא שכח לו אפילו לרגע את השיטות המאפיוזיות שנקט בהן לפני הבחירות האחרונות.
זה לא מדוייקנקדימון
צריך להבדיל בין הדתיים ביהודה ושומרון לבין הדתיים מחוצה לה.
אלה שביו"ש מתחלקים בין ציונות דתית לבין ליכוד, אלה במרכז מתחלקים בין ציונות דתית לכל היתר, ואלה שהר המורניקים מתחלקים בין ציונות דתית לחרדים.
לדעתי, בן גביר לא מקבל הרבה מהציונות הדתית. זו בין היתר הסיבה בגללה הוא נהיה יותר "כלל ישראלי" וליכודי אחרי הבחירות. ברגע שהתברר מי היה עיקר קהל הבוחרים, השתנו לו דברים.
הציבור יחסית קטן ביחס למגוון הדעות.
תכל'ס, איך סמוטריץ' מארגן לעצמו 6 מנדטים יציביםאיתן גיל
מאז תחילת הקדנציה הוא עוסק בדברים חשובים באמת, ואני לא ציני, אבל בינם ובין ציונות דתית אין ולא כלום.
בסיבוב הקודם הוא קיבל בין 1.5 ל- 2 מנדטים מהחרדים, אבל אחרי שנכנס בהם ב- 200 קמ"ש, הוא הפך למוקצה מחמת מיאוס.
למפדל הישנה תמיד היה קשהנקדימון
שמעתי אותם אומרים: "אשובה אל אישי הראשון"איתן גיל
אני דווקא שמעתי אומרים נלכה דותיינהנקדימון
גם אני שמעתיאיתן גיל
תרתי דסתרי הוו דבריךנקדימון
הסבר, נמק.איתן גיל
אשובה אל אישי, ואומרים נלכהנקדימון
לא הבנתי, אבל- טוב.איתן גיל
הסברנקדימון
אבל, שמעתי אומרים נלכה דותינה זה כשהאחים לא רוצים לפגוש את יוסף, כלומר זה התרחקות.
יפה, מכל מלמדי השכלתי.איתן גיל
מי שנקט (ונוקט) שיטות מאפיוזיות זה בן גבירהסטורי
נכון מאודאיתן גיל
הוא עושה הכל, הכל, כדי לבדל את עצמו מסמוטריץ', שייבש אותו לפני הרכבת הבלוק הטכני לכנסת.
או במילים אחרות, בצלאל הרויח ביושר.
עיוות מוחלט של המציאותהסטורי
פשוט שסמוטריץ' לא פנוי למו"מ עם בן גביר, בזמן שהוא עסוק בפריימריז. בן גביר לא רצה להיות שותף בפריימריז למרות שהוצע לו וכל הזמן הזה היה עסוק בלכלוך על סמוטריץ'.
אתה מעוותאיתן גיל
המציאות היא שמרזל ובן ארי נפסלו מלרוץ לכנסת, והבא בתור היה בן גביר, ואל תאמר שלא ידעת.
לגבי סמוטריץ', מתוך התנשאות פר אקסלס, הוא הציע לבן גביר להתמודד במפלגה שכל כולה היא יצירת כפיו.
זה היה כמו להציע לגפני, או דרעי, או נתניהו, להתמודד על מקום ברשימה. ברי שכל אחד מהם היה מקבל במקרה הטוב את הקול של עצמו.
דווקא הוא צודקנקדימון
עכשיו בן-גביר מרגיש בטוח, אבל בל נשכח שהוא ניסה לרוץ מספר פעמים וגרף כפית אחת מצביעים מתוך בריכה שלימה שיש. סמוטריץ בעיקר הציע לו לא לדפוק את הימין כמו שהוא עשה במספר בחירות קודמות. הגלגל מסתובב והמשתנים השתנו, אבל זה רק חוכמה שבדיעבד.
בן גביר מרגיש בטוח, אבל לא לעולם חוסןאיתן גיל
קח פרשנות, שלא בהכרח תסכים איתה.
נתניהו ימשוך את הקדנציה שלו עד שיוודעו תוצאות הבחירות בארצות הברית.
אם האריס תנצח, כפי שמסתמן מרוב הסקרים האמריקאים- לא יהיה לו עניין לעבוד איתה, והוא יפרוש מהחיים הפוליטיים על אתר באמתלה שנמאס לו להיות גננת של סמוטריץ', בן גביר, ודרעי.
מנגד, אם טראמפ ינצח, הוא ינסה למשוך עד למועד החוקי של הבחירות לכנסת, ובתוך כך להביא לאולי עוד הישגים פוליטיים, אולי הסכמי שלום עם עוד מדינות ערב.
בסבירות גבוהה, מעל 90 אחוז, הוא לא יתמודד שוב, כאשר מאחוריו כמעט 20 שנים בראשות הממשלה, הרבה יותר מכל מנהיג מערבי אחר.
הוא יישב לכתוב את זכרונותיו, כמו צ'רצ'יל.
נכון להיום, נראה שההנהגה הבאה של הליכוד, ללא נתניהו כאמור, לא תרכיב את הממשלה הבאה, מה שיביא למערכת בחירות סוערת בתוך הימין הקלסי, ומלחמה על כל קול.
בתרחיש כזה, סמוטריץ' ובן גביר, יחד ולחוד, יסיימו את הבחירות וידיהם על ראשם.
צלם מסך.
הסקרים בארה"ב שווים כמו הסקרים כאןהסטורי
אבל אכן טראמפ עשה טעות, כשהוא הביס את ביידן בנוק-אווט מוקדם מידי, בזמן שאפשר לדמוקרטים להתארגן.
הפוסל במומוהסטורי
לגבי השותפות - לגיטימי שהוא לא רצה להצטרף לפריימריז. לא לגיטימי שהוא עשה קמפיין מלוכלך על הראש של סמוטריץ', לפני הפריימריז.
איתמר אינו טלית שכולה תכלת... הוא מעולם לא היה כזהאיתן גיל
אבל גם סמוטריץ' לא טומן ידו בצלחת.
במדד נכלוליות הם שווה ערך, ומתאימים זה לזה כמו כפפה ליד.
כי מטו אגישרא קמו גמלי אמר להו ההוא טייעא מאי האי אמרו ליה, וכו' (מועד קטן כ"ה).
ואידך זיל גמור.
התבלבלת, כנראה התכוונת לכתובהסטורי
ובטעות הקלדת סמוטריץ'...
תכתוב מה שתרצה. את תוצאות הבחירות הבאות אתה תנתחאיתן גילאחרונה
טוב יותר מכל חסיד שוטה אחר.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
טוב שהוא מסתפק בכך ש'בנט יגיד בקולו' ולא מבקש שבנט יחתום על זה בשידור חי...
את ההפגנות על הגדר - בג"ץ אילץהסטורי
אבל את הכנסת הפועלים-מרגלים, בנט (לפי דבריו עצמו בכתב ובראיונות) יזם, בשונה מנתניהו שסירב ללחצים שנים (גם זה לדברי בנט עצמו), בנט ידע (שוב, לדבריו עצמו) שהצעד הזה הוא *נגד* עמדת גופי הביטחון, מתוך הנחה שבזכות זה חמאס יתן לנו שקט לשנים ארוכות.
לגבי הממשלה באופן כללי - רע"מ היתה רק הקצה.
*המתנה של גנץ לאבו מאזן - שבשונה ממדיניות 'כיסוח הדשא' ביו"ש, שהקפידו עליה כל הממשלות מאז חומת מגן - צה"ל הפסיק להכנס למחנות הפליטים במשולש של שכם-ג'נין-טול כרם, מה שהביא עלינו את גדודי גוב האריות ואת גל הטרור ביו"ש וגם בערי המרכז תל אביב, בני ברק אלעד וכו'.
*שר הבריאות ממרץ, הבריז מישיבת קבינט הקורונה, בשביל לעלות לרגל לאבו מאזן ובאופן כללי בשיאה של מגיפה, היה עסוק בניתוחי המרה.
(בכלל, מרץ התייבשה באופוזיציה 21 שנה, עד שבא בנט).
ממשלות נתניהו היו רחוקות מאוד מלהיות אידיאליות. אבל צריך להיות ממש עיוור כדי לטעון שממשלת בנט-לפיד לא היתה הרבה מאוד שמאלה (מבחינה מדינית).
תעדכן אותם שזה לא חטיבת חשמונאיםברגועאחרונה
אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל
כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.
הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.
ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.
ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.
שזה נוראארץ השוקולד
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גילאחרונה
מנגד, בצלאל לא מבין.
ולכן מקומו באופזיציה
כי משם מבינים...
בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
המשפט האחרון שכתבתשלג דאשתקד
זה בערך מה שעתוב שם במאמר הזה.
הציטוט שהובא הוא חלקי ולא משקף
סוף סוף חדשות טובותרועישםטוב
מי כאן מבין בפאשיזם?זיויק
בכל לאומיות טבעית שאינה יונקת מאלוקים, ישקעלעברימבאר
קצת פשיזם. לכן מי שטוען "עם ישראל הוא עם ככל העמים, ולא עם האלוקים" הוא טוען טענה אידאולוגית פשיסטית במקצת. למרות שמבחינה רגשית ברגש הלאומי שלו אין בו כלל פשיזם וזה בסוף מה שקובע.
לא ייתכן כזה דבר פשיזם לאומי-יהודי ברגש הלאומי. מכיוון שהאתוס של עם ישררל הוא בבסיסו אלוקי ולהיות אור לגויים ולהיטיב לכל העולם ולא רק אגואיזם קולקטיבי לאומי, והאתוס הקולקטיבי לא מוחק את הפרט בישראל מכיוון שהפרט קשור בנשמתו לקולקטיב.
גם אם האידאולוגיה של יאיר גולן טיפונת פשיסטית , זה ממותן בטענה המפא"יניקית שכל עניינו של עם ישראל מראש זה להפיץ את מוסר הנביאים הכלכלי-סוציאלי בעולם, וטענתם על הציונות והסוציאליזם כבלתי ניתנים להפרדה. כלומר מפא"י הודו שאנו ישורון אבל כפרו בהיותינו ישראל (לפי המינוח של הרב קוק באורות ישראל)
לא בדיוק, הוא טוטליטריהסטורי
יאיר גולן ממש לא כזה. הלאומיות לא מטרידה אותו. הוא כן טוטליטרי - בצורה הטוטליטרית נפגשו הפאשיזים מימין והקומוניזים משמאל - לא רק שלטון מוחלט כמו דיקטטורים רגילים, אלא שלטון על המחשבות, על הדעות, חינוך מחדש של כל מי שחושב אחרת.
כשאדם עם רקע קרבי-פיקודי, רוצה לשלוט גם על הדעות, זה מסוכן, מסוכן מאוד.
כן ולאנקדימון
לפי ההגדרה המלומדת - לא.
לפי האופן בו משמשת המילה הזו היום, קרי ככינוי גנאי לאנשים בריונים וטוטליטריים, אז כן בהחלט.
לא, הוא סתם סותם פיותshaulreznikאחרונה
די, הגזמתםסודית
תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.
אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.
אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??
לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.
סנקציות על מבוגרים זה סביר.
אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.
לפיד, הפסדת את הקול שלי.
חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)
העוני נושךכבר לא צעיר
הבעייה היא לא החרדים הבעייה ההנהגה. תתחיל מהילדים, אל תעניש אותם, בנה מסגרת חינוכית, כמו חמאס תתחיל באלה שפשוט אין להם. אל תתקצב בחור ישיבה, תקצב את החטיבה. צן לכל ילד שעומד בבחינות תלת חודשיןת 1000 שקל, שים רף שיהיה שווה להורים ולילדיםלעבוד בשבילו.לא מקל, גזר
