למי שבקטע של מספרים - לקראת נישואין וזוגיות
בשנה שעברה, שגרירים בלב דיווחו על:
"1880 שגרירים
185 זוגות שהתארסו
9465 מועמדים
240 זוגות שיוצאים כרגע
אירוסין בממוצע כל 4 ימים."
השנה, ראיתי דיווח על:
2,914 שגרירים
299 זוגות שהתארסו
12,750 מועמדים
אירוסין בממוצע כל יומיים.
בסה"כ מאז הקמת המיזם הוצעו כ-368,000 הצעות, שמתוכם 12,794 הובילו לקשר מסוים (1 ל-29 הצעות. הם טוענים שמדובר באחוז נמוך שמייצג דיוק ואיכות של השיטה, ושיש להם הצלחה של פי 2.5 עד 3.5 מכל מיזם אחר.)
זה אומר שבשנה האחרונה התווספו למאגר:
3,285 מועמדים (גידול של 35%)
1,034 שגרירים (גידול של 55%)
114 זוגות שהתארסו (גידול של 162%)
[ולפי החישוב שלי זה יותר זוג כל 3.8 ימים]
בשנה שעברה, אלגו דיווחו על:
"25414 מועמדים (פי 2.68 משגרירים).
12212 זוגות יצאו דרך אלגו.
87 זוגות התארסו (0.68% מהרשומים).
בממוצע, התארסו כ-4 זוגות בחודש."
השנה, אלגו מדווחים על:
30,544 מועמדים
19,875 זוגות שיצאו
142 זוגות שהתארסו
זה אומר שבשנה האחרונה התווספו למיזם:
5,134 מועמדים (גידול של 20%)
7,663 זוגות שיצאו (גידול של 63%)
55 זוגות שהתארסו (גידול של 63%)
[שזה בערך זוג בשבוע].
ומחשבה אישית:
הפרשנות שלי לנתונים האלה היא שיש כמות עצומה של אנשים שמחפשים בן\בת זוג, אך המיזמים האלה מסייעים לטיפה בים להתארס (פחות מאחוז ממשתמשי אלגו, כ-4.5% משגרירים). כלומר, רוב המועמדים כנראה לא ימצאו את בני זוגם דרך המיזמים.
ולכן
אני חושבת שכל אחד ואחת שרוצה להגדיל את סיכוייו - לנסות ביותר מדרך אחת. לא להתבייש לפנות לחברים ולמכרים (שהם אלו שמשדכים את רוב הציבור), להירשם למיזמים\אתרים, לפנות לשדכנים, לפנות לאנשים ששייכים למוסד\קהילה שמתאימה לרוחכם - ומידי פעם לתזכר את הסביבה ואת השדכנים. לא להתבייש. לא לפחד ליזום. לבדוק אם רלוונטי לחזור לקשרי עבר. לנסות לשדך חברים ומכרים שלנו (הי, גם אלו שמציעים לך לא דיברו איתך כמה שנים, אז מה אכפת לך לנסות גם?).
ובאותה נשימה - לוודא שהכרטיס שלך מייצג אותך, כדי לא לקבל עומס\חוסר הצעות, אלא הצעות רלוונטיות (מספיקה אחת כזאת!). לשלוח לחבר ולהתייעץ. אולי לבדוק שוב את התמונה.
אני מקווה שבשנה הבאה המספרים יהיו יותר גבוהים, אבל עדייין לא צופה גידול מאסיבי. לא מציעה להסתמך *רק* על זה. (ומי שנמצא בשגרירים - לוודא שהשגריר שלו על זה, ואם לא - להחליף שגריר).
(ובמבט לאחור - די דומה למה שכתבתי בקיצור בשנה שעברה...)

- לקראת נישואין וזוגיות