אני פשוט לא מצליח להבין את החשיבה השמאלנית שרוצה לשחרר מחבלים תמורת חטופים. מילא האמהות של החטופים וכדו', אני לא שופט אותן, הן מדברות מדם ליבן ורוצות את יקיריהם, ובהקשר הזה לא ציפיתי מהן לחשוב בהגיון. אבל בן-אדם שזה לא קרוב שלו, איך ייתכן שיחשוב שצריך לשחרר מחבלים בשביל לשחרר חטופים? אם אכפת לו מחיי אדם, החיים של האחים שלו, וזה מה שמניע אותו, אז ברור ששחרור מחבלים יגרום למוות של יותר יהודים (אא"כ מדובר בעסקה של אחד תמורת אחד או משהו כזה, שאז אולי אפשר לטעון שייגרם פחות מוות). האם הם מתעלמים מהעובדות שיש אחוזים מטורפים של חזרה לטרור? ומבחינת האדם החיצוני לא אמורה להיות העדפה של חיים של מישהו אחד על פני מישהו אחר. אז אני מנסה להבין מדוע הם חותרים לעסקת חטופים כל הזמן (אא"כ נטען שמה שבאמת מניע אותם זה הרצון להפסיק את המלחמה, ולכן הם כל הזמן רוצים לעשות עסקאות ולהפסיק עם הלחימה. אבל קשה לומר את זה).
יש לכם תשובה לשאלה שלי?תות"ח!
יש גישה שאומרת, שבאחריותנו למצוא פתרון עכשיו לקושיהסטורי
(גם אני חושב שזו גישה קצרת רואי, כמו שמי שבתזרים בעייתי עכשיו ולוקח הלוואה בשוק האפור בריבית גבוהה מאוד, כשאין לו מאיפה לשלם. אבל בגדול, זאת הגישה)
וזה גישה של רוב העם!!!!אוהב העם וא"י 3
כמובן, עברת ושאלת חמישה מליון בני אדם...הסטורי
מה שנכון, זו גישה של רוב נותני הטון בתשקורת, אלה שהובילו את הקמפיין הרב שנתי של: "להחזיר את הילד של כולנו, בכל מחיר".
עסקה וסיום המערכה בעזה....אוהב העם וא"י 3
.... היא דבר נחוץ לא רק כדי לשחרר את החטופים. זה נחוץ כדי לסיים את העבודה בצפון
ולתגבר את הכוחות באיו"ש שאתם מייללים בצדק שזה נחוץ.
כהרגלך, העברת נושאהסטורי
ממש לא. כל בר דעת...אוהב העם וא"י 3
....יודע שהדברים קשורים , גם אתה. הבעיה שקשה להודות שאנחנו הולכים מדחי לדחי
בגלל גאווה מסריחה וממשיכים לתלות את האשמה למצב בשמאלנים, בקפלניסטים, באוסלו ועוד.
ממש מפחיד שאתם רואים מקרים שקראו כניסים בזמן שהם התראות מלמעלה.
טענת טענות בשם רוב העםהסטורי
(או שבכלל התכוונת לרוב העם האוסטרלי, אין פלא שמי שעיסקת כניעה כזאת לא תסכן אותו תומך בה)
עכשיו אתה מפקפק בתמיכת הרוב....אוהב העם וא"י 3
כמובן, במדינה דמוקרטית יש בחירותהסטורי
משום מה, אלו שמתימרים כעת לדבר בשם רוב העם, הם אלו שלרגע אחד לא קיבלו את תוצאות הבחירות...
איזה אטימות….אוהב א״י והעם 4
איזה צביעות...הסטורי
הדיון ביננו היה על משהו אחר - אתה טוען, אין לי מושג על סמך מה, שרוב העם בעד עיסקת כניעה והתאבדות לאומית. אני לא מרשה לעצמי לדבר בשם רוב בלי שיש לי את היכולת לבדוק זאת*. אני כן יכול להביע את דעתי שלי ולהיות מרוצה מכך שלפחות בנתיים המנהיגות הנבחרת מחזיקה מעמד ולא הולכת לעיסקת כניעה והתאבדות.
*(למרות שלתחושתי, אם השאלה תוצג בצורה ישרה, על משמעויותיה, רוב מוחלט של העם יתנגד לעיסקה שחמאס יסכים לקבל. אבל שוב, אין לי ואין לך באמת את הדרך לבדוק זאת)
אתה מסכים לפחות שלתפיסתך….אוהב א״י והעם 4
אתה גוזר דין מוות על רוב החטופים?.
ראה ממשלות קודמות לממשלת הליכוד באמת לא נכנעו ומיד פעלו לשחרור בכוח. זה היה במעלות , במלון פרק, באנטבה ועוד . מילת המפתח היא מיד. מי ששבר את הקוד הזה היה בגין וממשלתו בעסקת ג’יבריל הראשונה.
מכוון שלא פעלנו מיד ..
גם לתפיסתךהסטורי
אין על הפרק עיסקה שכוללת את שחרור רוב החטופים. להפך, העיסקה שנדונה עכשיו אומרת שבשלב א' ישוחררו כעשרים, בהמשך ידונו.
אלא, שהחמאס דוחה פעם אחר פעם את המתווה, בגלל שהוא דורש כתנאי לשלב א' - נסיגה כללית. מה שאמר שלא יישאר לנו שום מנוף לחץ לשלבים הבאים.
בניגוד לטענתך, ברגע שהיה מידע, ביצעו מבצעים לא פחות הרואיים ממעלות (ובהרבה פחות חטופים שנפגעו תוך כדי המבצע). הבעיה שעזה, בשונה ממעלות גדולה ולא יודעים איפה הם.
אבל בסופו של יום, אפילו אם באמת זאת השאלה שתעמוד על הפרק, חיי תשעת מליון היהודים בארץ, קודמים לחיי כמה עשרות חטופים.
"חיי תשעת מליון היהודים בארץ, קודמים....אוהב העם וא"י 3
.....לחיי כמה עשרות חטופים".
חיי תשעת מליון היהודים בארץ:
1. גם עם שליטה בציר פילדלפי נהרגו ונפצעו יהודים בארץ ישראל ולצערי העתיד לא ורוד.
2. כמו שציינתי בעבר מסקנה עתידית זה חשבונות שמיים.
חיי כמה עשרות חטופים:
1. זה הצלת נפשות ממש.
2. זה נחוץ כדי לסיים את העבודה בצפון
ולתגבר את הכוחות באיו"ש שאתם מייללים בצדק שזה נחוץ.
עלינו להפעיל את השכל הישרהסטורי
הדיון עכשיו הרבה יותר חמור מבעסקאות קודמות. אם החמאס יצא כמנצח מהמערכה, התקדים של הטבח בשמיני עצרת, יהיה ח"ו רק המתאבן. כל האויבים מסביב יקבלו מוטיבציה.
הממשלה והעומד בראשה הסכימו, לצערי הרב, לוויתורים רבים מידי תמורת שחרור חלק קטן מהחטופים. הדבר היחיד שב"ה הם מצליחים לעמוד עליו - זה לא להסכים לחזרה למצב של הושענא רבא, כשחמאס שולט ללא עוררין ברצועה ויש לו מעבר חופשי למצרים. כל זה כשבידו ימשיכו להיות מוחזקים שבעים חטופים, מה שאומר שהטרללת במדינה תימשך וכשתמורת החטופים הנותרים הם ימשיכו לדרוש דרישות מעבר, וכל הרגשנים כמוך יצעקו שצריך להתקפל גם כאן...
הנה עוד מכונית תופת נוטרלה כשמעבר פילדלפי בידינו..אוהב העם וא"י 3
ביקשתי ממך להפעיל את השכל...הסטורי
מה הקשר?
שוב אתה עם מה הקשר????….אוהב א״י והעם 4
שוב אני?!הסטורי
אירגוני הטרור היו ויהיו. צריך להילחם בהם עד חורמה. הטרור אכן מתגבר ביהודה ושומרון, כמו כל פעם שהם מצליחים. כל הנסיונות להסביר רציולית את המוטיבציות שלהם, מתנגשים אל המציאות.
הפתרון הוא להילחם כמו שצריך. זה ממש לא מחייב הקצאת כחות משמעותית. זה מחייב רצון של הגורמים הרלוונטיים - לשנות את הוראות הפתיחה באש ולהכיר ס"ס בכך שהרש"פ היא מחוללת טרור ולא פרטנר ושהאויב הוא הערבים ולא היהודים...
ברגע שישנו את הוראות הפתיחה באש, אפשר עם הכחות הקיימים לחסל מהאוויר את מצעדי החמושים, לעצור את מנהיגי המחבלים, להחזיר את המחסומים ועוד צעדים פשוטים מאוד.
זה לדעתי ראיה פשטנית….אוהב א״י והעם 4
…המחבל שרצח את השוטרים הלך ישר להסגיר את עצמו למשטרת הרשות והם פשוט גרשו אותו משם. לא במקרה כוחותינו אתרו את המבנה שהוא הסתתר ובאו איתו חשבון. יש שיתוף פעולה בטחוני עם הרש״פ. זה אומנם לא מתאים לתזה שלך אבל זה קיים.
הקצאת כוחות נחוצה באיו״ש ובטח שגם בצפון.
ססמאות לא יוצרות בטחון.
אם תמשיכו לילל בלי להיות רציונאלית לנשוך שפתיים ולתמוך בעסקה המצב יוביל לאסון. נצחון מוחלט זה אשליה במקרה הטוב וגאווה מסריחה במקרה הרע.
הרוצח אתמול הוא מהפתאח של אבו מאזןהסטורי
עשרות מהמחבלים שחוסלו ביו"ש תוך כדי פעילות - הם חברי הפתאח ורבים מהם במקביל משרתים במנגנונים של הרש"פ. אמנם הפעם קשה להאשים אותך, כי דובר צה"ל עובד קשה לטשטש זאת. אבל גורמים שעוקבים אחרי מקורות גלויים רואים זאת בבירור. גם רב המחבלים שחוסל שבוע שעבר בלבנון, הוגדר בהודעת דו"צ כמחבל בהכוונה אירנית וגם כשעמית סגל חשף את מודעת האבל הרשמית של הפתאח ואת תמונת המחבל עם אותות של הפתאח, דובר צה"ל טען שאינו מכיר...
הרש"פ משלמת משכורות לכל מחבל בכלא וככל שעונשו יותר חמור, כלומר הוא פגע ביותר יהודים, המשכורת יותר גבוהה.
הרש"פ מאמנת את אנשיה בלוחמה בשטח בנוי, בהפעלת רחפנים ובשאר תכניות בשביל לבצע את הטבח הבא. רק שגורמי הביטחון כל כך שקועים בקונספציה, שהם בכלל לא ידעו על האימונים באפגניסטן, עד ש'הקול היהודי' ביקש מהשב"כ תגובה לתחקיר, שכולו היה מבוסס על מקורות גלויים לחלוטין - עמודי פייסבוק וטלגרם של גורמי הרשות.
ברור שהם לא חובבי ציון….אוהב א״י והעם 4
….וזה מה שיש. עם כל הצער כל ערבי בארץ ישראל לא רוצה אותך ולא ירצה אותך. אתה רוצה לגרש אותו והוא רוצה לגרש אותך (אגב רוב העם רוצה הפרדה ודו קיום אבל אני מדבר על המגזר שכולל אותך). במלחמה בניכם אתה לא יכול לעשות מה שהוא עושה כי אתה מדינה והוא לשמחתי לא. לכן צריך להתנהג בחוכמה או לחילופין לוותר על המדינה ולהכריז שאנחנו נלחמים ראש בראש באותם תנאים עד הסוף ומקווים שהעולם לא יתערב.
אגב נצני המרד הגדול שבסופו חרב בית מקדשינו היה סכסוך בין היהודים לגויים בארץ ישראל על ההגמוניה לאחר מותו של הורדוס. כל זה כתוב בספרו של יוסף בין מתיתיהו.
רמת אמינות: הבוגד יוספוס פלביוסהסטורי
זה לא שהם לא 'חובבי ציון', הם אויב מר, שבדיוק כמו אחיו מתאמן ומחכה לרגע המתאים לרצוח את כולנו.
אתה לא צריך להגיד לי מי זה יוסף בן מתיתיהו אבל…..אוהב א״י והעם 4
אחריות לכלל ישראל, אינה לב אבן! מספיק עם הדמגוגיההסטורי
אין לי וויכוח עם מי שאיבד את היקר לו מכל, אבל אי אפשר לקבל החלטות ציבוריות ממקום רגשני.
אחת ההמלצות המרכזיות של וועדת שמגר, שלמרבה הצער פוליטיקאים קצרי רואי לא העבירו כחוק מחייב, היתה איסור על פגישה של מקבלי ההחלטות עם משפחות חטופים.
אחמד ג'יבריל שר"י, אמר לשבוי "אני לא צריך להתאמץ, אמא שלך עושה לי את העבודה". אישית, אפשר להבין אותה, אבל מדינה לא יכולה להתנהל כך.
אני מתפלל על השבויים יום יום. אישית לא זכיתי להלחם, אבל כמה מאחיי, גיסיי, שכני, חברי הקרובים ותלמידי יותר מכולם - יצאו במסירות נפש למלחמה, תוך סיכון אישי, כדי לנצח את האויב שחטף אותם וכדי לחלץ אותם. אין יותר חוצפה מלהגדיר את מי שלא מסכים לסיכון עצום של כלל ישראל כבעל לב אבן.
אמרתי לך אתה תומך במי שיצר את התקדים…..אוהב א״י והעם 4
…..ואל תגיד לי שזה הרע במיעוטו אתם תעדיפו אותו כי רק הוא ישים את המגזר בקואליציה אפ מפלגה כולל מפלגת ימין לא תקח אותכם בעתיד . אתם מעדיפים משרות ותקציבים ולעזאזל המדינה.
.פעולה מהירה והחלטית בעזה עם רפיח וציר פילדלפי מיד היתה שמה קץ לסגה המכוערת הזאת. אבל השפן ביבי לא היה מסוגל לעשות את זה. אז נשארתם עם לב של אבן כמו שאתה מכנה אותי ואת שכמותי בניהם דרך אגב בן של חבר כנסת בכיר ממפלגתך כיורדים.
ביבי, ביבי, ביבי וביבינקדימון
תלכו אתם לטיפול עם האובססיה שלכם….אוהב א״י והעם 4
… לקדש אדמה מול חיי אדם. זה המטרה שלכם כאילו רק לכם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל וכולה שלי ועכשיו קודם לכל דבר אחר כולל חיי אדם (אגב במבחן התוצאה השגתם ההפך איו״ש נעשה יותר שדה קרב מאשר ארץ אבות וזה במשמרת שלכם בהנהגת האדמור)
פילדלפי זה האפשרות למנוע מחמאס להתחמש שובארץ השוקולד
זה יציל חיי אדם למנוע מהם את האפשרות להתחמש...
במבחן התוצאה, יצאנו מלבנון ונהיה הרבה יותר מסוכן ממה שהיה כשהיינו ב"בוץ הלבנוני", אז היה קשה להיות שם אבל היציאה הובילה למחיר גבוה בהרבה.
יצאנו מעזה ותראה את ההבדל בין עזה ליו"ש ואיפה הרבה יותר מסוכן.
הפוך ידידי …אוהב א״י והעם 4
…. ההתעקשות להשאר בלבנון יותר ממה שהיה צריך היה גורם מספר אחד לאיבוד ההרתעה שלנו. ועכשיו הדישדוש בעזה ממריץ את מחבלי איו״ש לנהוג ביותר תעוזה.
עזה זה סיפור של שנים עם אסטרטגיה של שקט יענה בשקט כי צריך מדיניות של הפרד ומשול מדיניות שהתנפצה לנו על הפנים ביום שמחת תורה.
אתה לא רואה את ההבדל בין עזה ליו"ש?ארץ השוקולד
ללא אדמה גם חיי אדם לא יהיונקדימון
אם אתה רוצה, אתה מוזמן לאמץ את מקל הנדודים בחייך הפרטיים ולוותר ולברוח בכל פעם שמישהו דורש את הבית שלך.
תוחלת החיים שלך תתקצר דרמטית, והיכולת של צאצאיך לשרוד יתאדה באופן מיידי.
נתנו את סיני וקיבלנו דחיה במלחמת ההשמדה ממצרים. נתנו את הסכמי אוסלו וקיבלנו אלפי נרצחים ונטבחים.
נתנו את עזה וקיבלנו את האחות הקטנה של השואה. אתם לא מקדשים לא חיי אדם ולא את האדמה, ואז האדמה רק נטמאת בדם שנשפך.
אגב, במבחן התוצאה ערי המרכז לא נכבשו ונטבחו כמו בעוטף. לך תמדוד שוב את רוחבה של הארץ ללא יו"ש.
אולי תבוא לסיור פעם, נראה לך בדיוק איפה המקומות הטובים ביותר להציב בהם קני שיגור למקומות הכי טובים.
השרון יהיה פרוש לפניך באהבה, גם המגדלים היפים של גוש דן והשפלה. אה, ושכחתי כמובן את נתבג - תגיד להתראות לנמל התעופה שלך.
מה הקשר?!הסטורי
השאלה שעסקו בה בשרשור, זה האם טובת עם ישראל, לעשות עיסקה בה ישחרורו חלק קטן מהחטופים, כל האחרים יופקרו למוות כשלמדינה לא יישאר אף מנוף לחץ לשחררם ומדינת ישראל תיכנס לסכנה קיומית, מוויתור על כל השגי המלחמה וחיזוק מעשי ומורלי לאירגוני הטרור ע"י המחבלים המשוחררים וע"י הידיעה שהם הכניעו את ישראל. זו השאלה, כל ערימת המנטרות הקבועות שלך שדחפת כאן, כמו שאתה דוחף בלי שום קשר כבר שנים - לא קשורה לעניין בכהוא זה.
(ואין לי מושג מי זה 'בכיר במפלגתי', אין אף מפלגה ששייכת לי...)
נ.ב.
בזמן שאתה לעסת בפעם המאה, את ערימת הקלישאות הקבועה שלך, אני נסעתי להתפלל בכותל להצלחת עם ישראל במלחמה ובכלל זה לחזרתם ושלומם של החטופים.
.
עוד פעם מה הקשר?….אוהב א״י והעם 4
החיים קצת יותר מורכבים...הסטורי
יותר חשוב שהמגזר יחזור לימים ….אוהב א״י והעם 4
אשמח לדעת, מה הצליח אז יותר מהיום...הסטורי
אז כן, בתפיסה הגלותית שלך, היינו במצב טוב כשהמפא"ייניקים שאתה כל כך מתגעגע לשנות שלטונם המושחת, אהבו אותנו כגלגל החמישי שנכנס לכל קואליציה ומסתפק בקצת ג'ובים במשרדי הדתות והסעד. כשמתברר שבית המדרש התורני לאומי, הצמיח אנשי מעשה שמעורים ומובילים בכל התחומים, כבר אי אפשר להרגיש מספיק יהודון גלותי בארץ וצריך לרדת לאוסטרליה.
ביבי, ביבי, ביבי וביבינקדימון
לך לטיפול. אפילו אם זה באנגלית אוסטרלית.
וקח איתך את בנט ולפיד שיסבירו איפה הם היו כראשי ממשלה. קח את גדי אייזנקוט ואת בני גנץ שהיו רמטכלים לאחרונה.
קח את ליברמן שהיה שר חוץ, קח גם את הרצי הלוי ואת חליוה. קח את ידלין ששיפרפר את השמאל ואת החמאס. קח את גלנט
שהיה פה שר ביטחון גם לפני הטבח ולא מנע את המלחמה. יש סוללה שלימה שתצטרך לקחת ותלבנו ביחד את הבעיות שלכם.
התסכול מיכר בדבריך יהודי יקר. חודש טוב.אוהב העם וא"י 3
השקרים ניכרים בדבריךנקדימון
תחסוך מאיתנו. ואם קשה לך, אז תתאמץ.
מה בדיוק שיקרתי?אוהב העם וא"י 3
בכל מילה שלישית שלךנקדימון
סתם דיבורים חשבתי שתוכל להיות ספציפי.אוהב העם וא"י 3
אין יוצאי דופן אז אין טעםנקדימון
קח בחשבון שכל מי שלא תומך בעסקהאלפיניסטית
עובר רצח אופי ודמוניזציה כך שהוא לא יהיה להוט לחלוק את דעותיו.
לפי דעתי בעקבות המאורעות האחרונים כל עסקה שתוצע עכשיו תהיה הרסנית לישראל עוד יותר מקודם.
אגב אני לא זוכרת עם מי התווכחתי. אבל חלק מהטעות של המתנגדים זה המנטרה המטומטמת שחמאס יתחנן להחזיר את החטופים. זה לא היה נכון ולא יהיה נכון ועדיף מראש לומר שאנחנו צריכים לקבל את המחירים הכואבים.
נכון , אנחנו שוקעים בביצה כמו….אוהב א״י והעם 4
…ששקענו בזמנו בביצה הלבנונית.
הכל בגלל גאווה מסריחה בצורה של ״נצחון מוחלט״ שלא יתקיים בזמן הקרוב.
הסכנה הרבה יותר גדולה שהביצה לא מתוחמת רק לעזה היא מתרחבת לאיו״ש, לגליל, לרמת הגולן כרגע ומתפשטת לכל חלקי הארץ.
אתה גם ניצחון רגיל לא רוצהנקדימון
עוד מעט תעשה את הרב אלחנן דנינו….אוהב א״י והעם 4
הם רחוקים מדעותיך שנות אורנקדימון
אל תנכס את מה שאינו שלך.
אם הוא היה מתרפק על נתניהו, היית מדבר עליו כמו הפושעים שדיברו על נועה ארגמני.
קל וחומר יהודי יקר….אוהב א״י והעם 4
עבר עריכה על ידי אוהב א״י והעם 4 בתאריך ז' באלול תשפ"ד 1:07
…. היה לו האומץ לשנות את דעתו כלפי ״המלך ואשתו״.
רק חבל שהוא לא שאל על הבן היקר שנמצא במיאמי מוקף בשומרי ראש על חשבונך בזמן מלחמה.
איזה התנהגות בזיונית של שרה. מעניין מה היה קורה אם היה באותו מצב ראש ממשלה אחר עם אשתו איך מגלגלי העיניים מהמגזר היו מגיבים.
אתה סוכן שבכ, לא?נקדימון
ביקורת אינה שנאה.
אתה לא מגיע לקרסוליים שלהם. גם אם היית רוצה.
סוכן כאוס, רואים אותך.
אתה מלה שנאה ותסכול. תשחרר.אוהב א״י והעם 4
כשתלך מכאן, אשחררנקדימון
למה ממשלת הימין לא מקדמת עונש מוות למחבלים....אוהב העם וא"י 3
....הרי לדידם זה יפטור אותנו מלשלם מחירים כבדים. לדבר על זה כדי
לקבל קולות ואז לשתוק זה מסריח.
אל תשקרנקדימון
הממשלה לא מדברת על זה. אין שום מדיניות כזו, ולא עלתה על הדעת שום מדיניות כזו. דיבורים של גורמים שונים לא מעידה כלום על המדיניות הכללית.
גם אם הדבר המוסרי הוא עונש מוות למחבלים, עדיין צריך זמן מתאים לכל דבר. וכולם מבינים את זה.
אל תעוות, אל תשקר, ואל תהיה פה.
סוכן כאוס.
קיים עונש מוות דה פאקטואיתן גיל
פעם היו יורים להם ברגליים, והיום יורים להם בראש.
ולפעמים מפספסים בהוצאתם להורג, וזה באמת לא בסדר.
קיים גם דה יורהאלפיניסטית
ולפעמים הורגים אזרח שניסה לעזוראלפיניסטית
זה בגלל שמדברים על זה כדי לקבל קולותאוהב העם וא"י 3
לא זה לא.אלפיניסטית
נמקי והסבירו בבקשה….אוהב א״י והעם 4אחרונה
אולי אתה טועה בהבנת הרוב?ארץ השוקולד
נכון, אבל זה מלמד שאין רוב בעם בעד עסקהארץ השוקולד
בסדר. נקווה לטוב, ימים יגידו, חודש טובאוהב העם וא"י 3
שמח שאתה רואה שהרוב נגדארץ השוקולד
אפילו INSS חושב שזה לא הרובארץ השוקולד
בממשלות שאתה אוהב..אדם כל שהוא
נהרגו עשרות אנשים, בגלל החלטות לשחרר בני ערובה בכוח, ולא להכנע לדרישות החוטפים.
והדרישות אז היו מזעריות ביחס למה שממשלת נתניהו מוכנה לקבל כיום, ובוודאי ביחס לדרישות של חמאס כיום.
איך רוב העם?רקאני
זה לא באמת עונה על השאלהתות"ח!
מבחינה מוסרית זה פשע, עוול ורצח לעשות עסקה שבמאת האחוזים תגרום להרג יותר גדול. כל בן-אדם בעל שכל יודע שאם תשחרר מחבל, ביום המחר הוא יעשה פיגוע (והעובדות מדברות בעד עצמן על אחוזים מאוד גבוהים). לכן, כיוון שגם השמאל ניחן בשכל, אני מנסה להבין איך המחשבה הזאת תופסת שכל.
קשה להסביר שכל השמאל הוא כמו אותו בן-אדם חסר שכל שלוקח הלוואה בלי שיש לו כסף לשלם. רוב האנשים עם שכל בקודקדם, ויש להם חשיבה לטווח-ארוך בסיסית, מדובר ב1+1, לא בניתוח עומק של המציאות וחשיבה של כמה צעדים קדימה.
אתה מניח שרק אדם חסר שכל...אדם כל שהוא
לוקח הלוואה בלי שיש לו כסף לשלם. נראה לי שהרבה אנשים שיש להם שכל, בעיקרון, אבל נקלעו למצוקה כלכלית והרגישו שאין להם ברירה, לקחו הלוואות בעייתיות שסיבכו אותם עוד יותר. כי במצב כזה, אנשים רואים את ההווה, והרבה פעמים מדחיקים את העתיד.
וכשיש אווירה ציבורית שדוחפת להדחקה הזו, זה קורה עוד יותר.
ומה שמחזק את האווירה הציבורית הזו, זה גם המשפחות, שכתבת שאת לא מצפה מהם לנהוג אחרות, וגם גורמים שמנצלים בצורה מתוכננת ובקמפיין אגרסיבי לצורך מטרות אחרות, כמו הפלת הממשלה.
ויש גם את הפסקת המלחמה, ומניעת מלחמה בצפון. אבל גם זה בסופו של דבר נובע בעיקר מאותה גישה שרואה את הבעיה בהווה, ומדחיקה את העתיד.
.....תות"ח!
אדם שלוקח הלוואה שאין לו מאיפה לשלם זה עוד איך שהוא הגיוני, כי יכול להיות שהוא ימצא דרך להשיג כסף (יש בזה מימד של סיכון, כמובן, אבל זה לא אנטי שכל לגמרי). לעומת זאת, אדם שרואה נתונים ויודע ששחרור מחבלים יגרום להרבה יותר הרג, אין סיבה הגיונית שיעשה את זה. אלא אם כן הוא טוען שאותם מחבלים ייתפסו ונצליח למנוע וכדו', שאז גם אם אני חולק עליו מציאותית, אני יכול להבין מה הסברה שלו. אבל רוב האנשים לא טוענים את זה, ועם זאת חושבים שצריך לעשות עסקה.
לגבי המשפחות, ציפיתי מהם להתנהלות אחרת, אבל אני יכול להבין למה הן לא חושבות בשכל. מובן למה זה לא מובן.
אתה מסביר לי מה אולי המניע שבתת-מודע, אבל בסופו של דבר מדובר באנשים עם שכל שאמור להיות להם איזה שהוא הסבר שכלי לעצמם מדוע הם פועלים כך וכך.
הצעה מזווית אחרת של יהודה יפרחארץ השוקולד
..אלפיניסטית
עובדתית זה לא נכון
הרוב המוחץ בציבור החרדי מתנגד לעסקה
מענייןארץ השוקולד
כי הם רוצים להדיח את ביבי וכל סיבה היא עילה למסיבהספק
בתור מי שלא סובל את ביבי וחושב שהוא אסון מהלך וראש ממשלה הכושל בהיסטוריה של מדינת ישראל, אני רואההסיבה היחידה של אותה חבורה פסיכוטית להפגין בעד עסקה שתסכן את עצם קיומה של המדינה היא שהם רוצים להדיח את ביבי בכל מחיר.
היה לפני כמה חודשים ראיון עם אחד מהקפלניסטים שדורשים עסקה ושאלו אותו שם "ומה אם חמאס ידרוש בעסקה שביבי יישאר ראש הממשלה לעוד חמש שנים?"
ופתאום החטופים כבר לא היו כ"כ חשובים...
החבורה הפסיכוטית הזאת פשוט ירדה מהפסים. מבחינתם, שתישרף המדינה אם הם לא מקבלים את מה שהם רוצים - בצורה הכי מילולית שיש.
לשאלתך: החטופים מעניינים את הקפלניסטים כשלג דאשתקדאיתן גיל
סוגיית החטופים היא קרדום לחפור בו. אם היא לא היתה מזדמנת להם כפרי בשל, היו נרתמים לשרוף את המדינה בגלל רפורמה משפטית, או יוקר המחיה, או מזג האויר המזרח תיכוני. נקודה.
לגופו של עניין, לו היתה בתוכנו עמדה ציבורית אחידה, האמריקאים היו תומכים בה מן הטעם הפשוט שבסכסוך בין מדינה ריבונית לארגון טרור שפל ולא לגיטימי, הם עם המדינה הריבונית.
יגעתי וחיפשתי דרישה קפלניסטית מהקהילה הבינלאומית ללחוץ על חמאס, אם באמצעות צווי מעצר בינלאומיים, ואם באמצעות הקפאת נכסים וחשבונות בנק, ולא מצאתי. במקום זאת יש לנו השכם והערב: אתה הראש אתה אשם.
אשים נפשי בכפי, לאור ההתנהגות וההתנהלות הקפלניסטית שחשודות בעיני באספירציות פוליטיות, אין לי עוד שום אמפטיה למשפחות החטופים, וארחיק לכת- גם לחטופים עצמם בבחינת אוי למשפחתם, ואוי להם עצמם.
יתר על כן, אנשים שדעתם נחשבת בעיני קובעים נחרצות ששחרור מאות ואלפי מחבלים עם דם על הידיים, או "קצת" דם הידיים, יסכן בעין תשעה וחצי מיליון אזרחים, ואני כמובן בתוכם.
משכך, אז כן, ובלי פוליטיקלי קורקט: חייך וחיי חברך, חייך קודמים.
סתם עלילה זדונית שלא תכופר ביום כיפור!!!!!אוהב א״י והעם 4
תענה בבקשה לגופו של ענייןאיתן גיל
ממרחק מושבך תביא לנו ראיה, ולו הקלושה ביותר, שלקפלניסטים איכפת מהחטופים.
קח עצה: אל תחפש! כי ממילא לא תמצא שום דבר.
לא אני אשפוט אותך על העלילה הזדונית הזאת.אוהב א״י והעם 4
לא משפחות החטופים, אלא משפחות של חטופיםנקדימון
החטופים הנוכחיים אכן מסכנים ואומללים, ואשמח לראותם במהרה בבית ובשלום. אבל כל חטוף שמאלני שייחטף בעתיד בגלל עיסקות ההפקרה שלהם, מצידי שיישאר להירקב אצל סינוואר לנצח. אין שום סיבה שנמות בשביל כלום. עיסקה שבה החמרס מנצח הייתה אפשרית כבר מזמן בלי הצורך לשפוך את דם אחינו. 9 לוחמים נפלו במעגלים האישיים שלי. מותם לא יהיה לחינם, ויהי מה!
אתה בכנות מאמין שנצחון מוחלט….אוהב א״י והעם 4
החטופים הם רק חלק מהסיפורנקדימון
חלק חשוב מאוד, אבל עדיין חלק. למלחמה יש מטרות: להשמיד את החמאס ולשנות את עזה, ולהחזיר את החטופים (ועדיף שיהיו בחיים).
ברגע שמחיר החזרת החטופים פירושו הבטחת הטבח הבא, הברחת תושבים מחבלי ארץ, עידוד לחטיפות נוספות, ופתיחת התיאבון הנאצי למלחמת השמדה כוללת,
אז הברירה היחידה היא המשך הלחימה עד השמדת השטן העזתי. החיילים שנפלו במעגלים הקרובים לי לא נפלו לשווא, ולא אתן שמותם יהיה לחינם.
חיים רבים נוספים מוטלים פה על הכף. החטופים זה לא ג'וקר, ואסור שיהיו ג'וקר. התמונה גדולה יותר. החזרת היא מטרה במלחמה, אבל לא המטרה היחידה.
נדייק, החזרת החטופים אינה ממטרות המלחמההסטורי
הם לא הצהירו על זה בתקשורת בהתחלה?נקדימון
ככה זכור לי
נאמרו כל מיני התייחסויות, ע"י כל מיני אנשיםהסטורי
אני חושבנקדימון
לא חושב שזאת מטרתו, הוא הגיב לדברים של אורית סטרוקהסטורי
דווקא הרושם שלי היה, שהוא בא לספר לציבור את האמת - החזרת החטופים אינה המטרה הראשית של המלחמה ואינה יכולה להיות כזאת.
התחלת להעתיק מדף המסרים של יאיר לפיד?איתן גיל
לא, להפךהסטורי
אני בהחלט חושב שהצורך הלאומי קודם לפלוני ואלמוני הפרטי.
לכן אני בהחלט חושב שעם כל החשיבות, שאין להקל בה ראש של הצורך להחזיר חטופים, מטרת העל של המלחמה צריכה להיות ניצחון מוחלט של עם ישראל על האויב הערבי. לולי נצחון כזה, מדינת ישראל כולה, על מליוני היהודים שבה, יהיו בסכנה קיומית.
ככל שאנשים יפנימו זאת, יהיה פחות לחץ בכל דילמה.
אני יכול להבין למה דוברי הממשלה, מנסים להרגיע את הציבור בדיבור על שתי מטרות, אבל בזה הם שמים לעצמם רגל, כל פעם שנראה לכא' שיש סתירה בין המטרות.
המצב בעזהאיתן גיל
ציר פילדלפי הורחב ל- 800 מטר. ציר נצרים הורחב ל- 4 ק"מ.
אלה אוטוסטרדות ולא צירים, ובהכרח יש לומר שהורחבו על מנת להשאר שם, (אחרת לא היו משקיעים בהם כל כך הרבה כסף).
כששאלו את נתניהו אם כוונתו להשאר בעזה, הוא ענה: זה לא ריאלי, וחטף מעמית סגל: הוא לא אומר אמת.
לענייננו, יכול להיות שמצפונו מציק לו בגלל תמיכתו בגירוש, ועכשו הוא מתאמץ להמתיק... בלי להרגיז יותר מידי את יריביו.
ר' לוי יצחק היה מזכיר לנו שמותר לשנות בשביל שלום בית.
הוא ענה "לא ריאלי" על התיישבות בעזהברגוע
והוא טועה בגדול, המציאות הפוכההסטורי
המציאות הוכיחה שהחזקה צבאית בלי התיישבות - קורסת.
זה מה שהיה בלבנון ואגב, זה גם מה שהיה בפילדלפי בגירוש.
נתניהו אכן תמך בכל ההצבעות הקריטיות בהחרבת התתישבות והפקרת השטח לאויב הערבי ואכן התנגד נחרצות לעזיבת פילדלפי. אבל אחרי החרבת ההתיישבות, עזיבת הציר היתה גם היא עובדה מוגמרת.
גם צפון השומרון שעקרונית צה"ל נשאר בו, הפך למוקד הטרור אחרי החרבת הישובים. כשאין ישובים בשטח, כל פעילות דורשת פתיחת ציר, בעוד כשיש התישבות הציר פשוט פתוח.
לא ראלי להחזיק בשטח לאורך זמן בהחזקה צבאית בלבד. להקים את ההתישבות זה המעשה הראלי, היהודי והציוני ביותר.
במקום בו תעבור המחרשה - שם יעבור הגבול.
אמר *לא ריאלי* לדבר על זה עכשואיתן גיל
כוונתו היתה גם לנוכחות צבאית קבועה, וגם להתיישבות אזרחית.
בינתיים יש לו ולנו את האוייב הפנימי הקפלניסטי, והוא אמור להטריד אותנו לא פחות מחמאס.
את פצעי הרפורמה המשפטית והסרבנות שהוצמדה אליה עוד לא הפסקנו ללקק.
כך לעניות דעתי הקלושה .
הוא לא אמר "עכשיו"ברגוע
הוא לא הזכיר את המילה עכשואיתן גיל
אבל זאת הכוונה.
בנקודת הזמן ששאלו אותו, זה לא ריאלי, ואני מסכים.
כי קודם צריך לנצח מלחמה.
אחר כך צריך לפנות הריסות.
אחר כך לטפל בתשתיות אזרחיות וכבישים.
ורק אחר כך התיישבות.
זה הסדר.
האמת שהתחילו כבר בצירים נצרים ופילדלפי, ומתוכננים עוד ציר מרכזי במרכז הרצועה, וציר מרכזי שיחתוך את הרצועה לאורכה מנתיב העשרה עד הגבול הבינלאומי עם מצרים.
סבבהברגוע
גם וגםאיתן גיל
החזרת החטופים הוגדרה כאחת ממטרות המלחמהאיתן גיל
חטופים, ולאו דווקא חטופים חיים.
לגבי *יצירת תנאים*, אותי זה מפחיד, ובמשתמע- אפילו החזרת המצב לקדמותו כפי שהיה בהושענא רבה.
לא הבנת, זה בדיוק להפךהסטורי
אני בעד טרנספראיתן גיל
אבל זה לא ישים בינתיים, לא בגלל מה יאמרו הגויים, אלא בגלל מה שיעשו היהודונים הקפלניסטים.
כשהם נערכים להשמדת המדינה מן היסוד, ולמסור את האדמה מן הירדן עד לים, לבן טיפוחם אבו מאזן/ סינוואר, אצלנו עסקים כרגיל, וחרב איש באחיו.
השם ישמור.
הבו לנו אנשים חכמים.
לדעתי אלה מטרות סותרותפשוט אני..
בטח אם הכוונה היא להחזיר אותם בחיים ולא להחזיר רק גופות.
המלחמה מסכנת את החטופים בארבעה מישורים:
א. הסכנה שצה"ל עצמו יפציץ מבנה או מנהרה בהם נמצאים חטופים, והם ייהרגו מאותה ההפצצה. לצערנו זה כבר קרה מספר פעמים.
ב. כפועל יוצא מכך, הרצון לא להרוג חטופים גורם לצבא פעמים רבות להימנע מתקיפות של מקומות בהם ידוע שישנם מחבלים, רק בגלל הספק ספיקא שמא יש שם חטופים.
ג. הסכנה שכאשר מחבל רואה את הצבא מתקרב למקום מחבואו, הוא יוציא להורג את החטופים כי הוא לא רוצה שהם ישתחררו במבצא צבאי בלי שחמאס יקבל דבר תמורת שחרורם. וכמו שלדאבוננו קרה בשבוע שעבר.
ד. אם חמאס יאמין שדרכו לאבדון ואין תקווה שישראל תאפשר לו להמשיך להתקיים בזכות עסקת חליפין, אז אין לו שום אינטרס לשמור על חיי החטופים.
הרי מראש הסיבה היחידה שהוא חטף אותם ולא רצח אותם, למרות שהרבה יותר קל לרצוח מאשר לחטוף ולזון ולכלכל, היא בשביל שהם יהיו חבל ההצלה שלו אל מול כוחו של צה"ל. אם הם יבינו שהחבל לא יעזור והצבא לא ייסוג תמורת החטופים, אין לחמאס עוד אינטרס לשמור עליהם בחיים.
לא סתם במשך 11 חודשי מלחמה, רק 7 חטופים (אאל"ט) שוחררו בחיים על ידי צה"ל, מתוך מעל 250 חטופים שהיו שם בהתחלה. גם כשמשמידים את חמאס זה לא עוזר לחטופים, או לפחות לרובם, לחזור הביתה בחיים.
בעיסקה הקודמתנקדימון
כשהחמאס ראה שהוא הולך לגווע ברעב ולהותיר את עזה חרובה ושממה הוא נכנע והלך לעיסקה. את המצב הזה צריך לשחזר.
לא יקרהפשוט אני..
עכשיו כשהוא יודע שזה אפשרי, הוא לא יסכים שוב.
בכירי חמאס אמרו זאת בפירוש, זאת לא פרשנות שלי. הם אמרו שהם לא יסכימו שוב לשחרר חטופים בלי ערבויות לכך שהמלחמה לא תתחדש
הם ידעו שהמלחמה תתחדשנקדימון
כל מה שהם אומרים עכשיו זה תעמולה ומניפולציה פסיכולוגית.
אפילו מפלצות אפשר לדחוק לפינה. בנחישות, באומץ ובעוצמה.
אדייק: משפחות חטופי קפלןאיתן גיל
אלה שנותנות זכויות שימוש בשמות חטופים לצרכים פוליטיים מובהקים.
מיום ליום אני בז להן יותר ויותר.
חבל שהצד הימני של המפה (השפוי) לא מרים, או לא יודע להרים, קמפיין הפוך שמוקיע את ההמון הנבער שמתגודד בקפלן ובמבואתיו.
בית משפט קבע אתמול שהשביתה של ההסתדרות היא פוליטית. בהנתן שהיא היתה חלק בלתי נפרד ממהומות קפלן, צא ולמד מכללא שמהומות קפלן אף הן פוליטיות.
השמאל שבוי בקונספציות פילוסופיות מוזרותshaulreznik
אם תדבר עם איש שמאל מצוי, תגלה שהוא לא בדיוק שולט בהיסטוריה צבאית, לא מבין את מהותה של דמוקרטיה ובאופן כללי מעדיף לקרוא ציוצים פופוליסטיים על פני ספרי עיון. מהבחינה הזאת הם שווי ערך לחרדים שמאמינים במימרות ודוחים חשיבה רציונלית. "נו שוין, נצא מעזה ואם נצטרך, נוכל לכבוש אותה מחדש, ובכלל כל בעיות הדור הן בגלל אקיבוש" = "האדמו"ר מכתריאליבקה הבטיח שמי שיאמר 100 פעם 'אשר יצר', יגן על מדינה שלמה מפני כטב"מים, וחוץ מזה, כל המלחמות התחילו בגלל פאות נוכריות, אייפון ודומיו".
הם מחללים את המיליםנקדימון
כשהם אומרים "דמוקרטיה" הם מתכוונים למשהו אחר ממה שכולם חושבים. בעוד שבעולם מדובר על שלטון הרוב בשבתו כעם, אצלם מדובר על ערכים מסויימים שצריך לכפות על כולם אפילו אם כולם יתנגדו. מה הערכים האלה? יש לשאול את מרקס.
המשפט השני הוא סתם מפגר לדעתי. לא חושב שיש אפילו משהו שמסתתר מאחורי זה.
לגבי הפורד, זה באמת קונספציה מוזרה 😀
תודה רבה לכל המגיבים!תות"ח!
לא פנוי עכשיו, אקרא בהזדמנות את כל התגובות....
נתחיל בחלק הפשוטכבר לא צעיר
כל הנוחבות מהחמולהה שגרה בסמוך לאתר הרצח נניח 600 יוצאו להורג. זה יבטיח את שלום החטופים
מגיבה כדי לסדר לעצמיאגוז16
אני חושבת שמה שעומד במרכז הגישה של השמאל זה האדם הבודד. האדם הפרטי הוא המרכז ולכן, אין אפשרות של מלחמה לאומית מצד הערבים, כי אין הסתכלות על ציבור אלא רק על פרטים. ובתור פרטים למה שירצו להרוג ולטבוח? כי כנראה משהו לא תקין אצלם, אולי השמאל לא מצליחים לסדר לעצמם במחשבה את העניין הספציפי הזה , אבל מכאן ברור למה להסתכל על הערבים כמי שדוכאו במשך הרבה שנים כי אז יש סיבה, אנחנו דיכינו אותם. אחרת אין שום סיבה הגיונית לפיה אדם פרטי עושה מעשים כאלו של רשע.
אחרי ההסתכלות הזאת, ההשלכה על החטופים היא- כרגע יש אנשים פרטיים שסובלים- אנחנו חייבים לעשות כל שביכולתנו כדי להושיע אותם.
אם נסתכל על המציאות רק כאינדוודואל ולא כציבור, גם מעלימים את הרצון הציבורי של הערבים לרצוח אותנו, וגם מעלימים את ציבור האנשים במדינה שעלולים להיפגע ממחיר העסקה. הציבור לא מעניין, רק הפרטים. וזה בעיני, הבעיה הכי גדולה שעומדת במרכז הגישה השמאלית. הם לא חושבים שיש לנו זכות כעם להתיישב במדינה הזאת. הם מאמינים שמכורח נסיבות השואה והאנטישמיות מגיעה לנו הזכות הזו אבל כפרטים לא ככלל.
פעם חשבתי ככהנקדימון
ואז שמתי לב שהשמאל מסרב להכליל את הערבים, אבל הוא שש, אץ ורץ להכליל את כל הימין, את כל הדתיים, את כל החרדים, את כל הרפובליקנים, את כל השמרנים, ובעצם את כל מי שמחזיק באידאולוגיה הפוכה משלו. לכן אני לא חושב שהתפיסה הפרטית היא הסיפור או המניע, גם אם בפועל זה נראה שככה זה בא לידי ביטוי. יש משהו אחר שצריך לחפש.
אתה צודקאגוז16
בהתאם לשאלה ניסיתי להתחקות אחרי ההיגיון שעומד בחשיבה מאנשי שמאל וזה היה דבר שבלט לי במיוחד.
אבל כמו שאמרת באמת יש סתירה לגבי התנהלות שלהם לאוכלוסיות אחרות ז"א יש נרטיב שהם אוחזים בו..
כרגע הם לא כל כך מובנים לי, וגם יש בי צד שאומר שעליהם להסביר את עצמם ולא עליי לנסות להבין ולהלביש עליהם מחשבות ורגשות בכח.
לגבי הסתירהאיתן גיל
הקפלניסטים די מבולבלים בשאלה איך ליירט את המדינה היהודית במובנה הפשוט והקלסי. נתניהו שאינו דתי סומן משום מה למטרת על, אולי מתוך מחשבה מטומטמת שאחרי נתניהו יבוא המבול.
הויכוח שחזר לאחרונה בשאלת תפילות בתל אביב במרחב הציבורי הוא חלק מן המכלול לא לגנוז אף אחת מן הרעיונות לפרק כאמור את המדינה היהודית.
זה משליך גם על ציר פילדלפי שנמצא בכותרות, אבל אין לי כח למגילות ארוכות.
ימין מלא מלא!הצל
החטופים זה רק תירוץ למטרה הגדולה, שהיא: "רק לא ביבי!"
אני לא מבין את החשיבה הימנית…אוהב א״י והעם 4
…. מבחינה דתית יש לנו עסק עם חיות דו רגליות שעל אביהם נכתב בתורה שהוא פרא אדם. הם לא מפחדים למות, הם רוצים הכל ולא מתפשרים.. השם מלכתחילה מקשה את ליבם. אז למה אנחנו קופצים בראש ולא נותנים לצד השני להמשיך לסרב ותוך כדי כך לתת לו מכות.
הרי הימין זה החלום הרטוב שלו. הוא גם מתמסכן בכל העולם וגם משפיל אותנו .
ממשלת ימין על מלה רק מביאה עלינו אסונות.
סיעתה דשמיא היא בטח לא מקבלת.
השיפלות היא בקיומם של אנשים כמוך בעם שלנונקדימון
אנשים שלא בוחלים בשום אמצעי כדי לעשות דמוניזציה לבני העם שלהם עצמם: ממציאים אנשי קש, ממציאים שקרים, מוציאים דיבה, משתפים פעולה עם האויב, שורפי אסמים וצמאי שלטון וכפייה.
ביום שתתנקה מכל הזוהמה אתה משתמש בה כאסטרטגיה, אז תוכל להתחיל לשמוע מה אומר הימין ו/או מה אומרת תורת ישראל. כשתבוא עם יושר וענווה, יהיה אפשר להתחיל דיאלוג.
עד אז תחזור לך למחילות של עיתון הארץ.
הבושה כולה שלך . תתמודד עם עובדות…אוהב א״י והעם 4
כשתפסיק להסתיר עובדות, נתמודד איתןנקדימון
הדבר היחיד שאתה מראה פה בפורום זה כמה שפל ואנטישמי אתה. כמה השנאה והתיעוב לימין ולדת, וכמה התאווה לשלטון מניעה אותך.
אנשים מוסרים את חייהם במלחמה, מקריבים את הזוגיות, הפרנסה ושעות הפנאי כדי להחזיר את החטופים ואת ההרתעה, ואתה עומד וצוהל. אתה שמח בכל כישלון או הפסד שקורה במדינת ישראל, ובתנאי שזה משרת את המטרה של הדיקטטורה של השמאל.
לא שכחנו את נוכלים שהמיטו עלינו את אסון אוסלו שאנחנו עדיין אוכלים את פירות הבאושים שלו.
לא שכחנו את הגירוש מגוש קטיף, ואת הצחוק והבוז והלעג שלכם למול הידיעה הברורה שאתם הורסים לאנשים את הבתים ואת החיים בתמורה לאלפי טילים יהתכצמות מדינת הטרור בעזה. ידעתם והתעלמתם. הפקרתם את ישראל כדי "ללמד שיעור בדמוקרטיה". כך אמר החלולפיד, וכך הדהדתם אחריו כעדר גועה.
לא שכחנו את הבכירים שהסתובבו באולפנים בזחיחות ונאמו בכל מקום שהחמאס מורתע, שהערבים רק רוצים פרנסה, ושעוד רגע קט והשלום פורץ מתוך עדת יונים צחורות.
לא שכחנו כלום!
לא שכחנו ש"חומת יריחו" לא עלתה לדרג המדיני, ולא שכחנו את חליוה ובינדר וידלין וארגמן שנהני במיטה החמה שלהם בזמן שילדים נשרפו ונערפו בעוטף עזה.
לא שכחנו שגנץ ואייזנקוט וכוכבי והרצי היו אחראים על סירוס הצבא הישראלי. גם לא שכחנו את חליל לפיד שלא לוקח אחריות על מה שלא קרה כשהיה ראש ממשלה, ולא שכחנו את האלימות השלטונית שלו כשמסר לחיזבאללה שטחים כלכליים ריבוניים של ישראל בניגוד לחוק יסוד מפורש ותוך בעיטה ביועמשית שאסרה על זה.
לא שכחנו כלום! ולא נשכח לעולם!
אתה פושע!
אתה ממש סלקטיבי עם "הלא שכחנו" שלך.אוהב העם וא"י 3
אתה סוכן שבכ, לא?נקדימון
די, הגזמתםסודית
תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.
אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.
אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??
לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.
סנקציות על מבוגרים זה סביר.
אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.
לפיד, הפסדת את הקול שלי.
חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)
הם גרים פה?shindov
כאשר המכונים חרדים יתחילו להבין שהם גרים פה. יהיה להם למי לבוא בטענות. הם עושים מה שבא להם, ושמדינת ישראל תמשיך לשלם. אז לא. אי אפשר לשיר בשלטון הכופרים. ולכתוב נמות ולא נתגייס וגם לקבל כסף. לא בא בחשבון!!!!!!!!!!
שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה
יש כאן אנשים שרק רוצים להשמיע את קולם..נ א
ורק שיתנו להם תשומת לב
חשוב לשמוע לגבי מערכת הלייזר החדשה אור איתןסביר11
לצערי הרב כמי שמכיר הרבה מקורות גלויים על הנושא הלייזר,
צריך להאמין למומחה חתן פרס ביטחון ישראל , חושף השחיתויות השנוא על המערכת,
שמוכיח בצורה משכנעת שאין סיכוי להפיל בלייזר שום דבר פרט למזל"ט, אם בכלל.
כל שאר הדוברים בקישור אינם מוסמכים בכלל בנושא ולא מגיעים לקרסוליו.
כדאי להקשיב רוב קשב כאן ל-12 הדקות הראשונות:
זה לא נגמר
ברגוע
ואיך נדע אם להאמין לו או שהוא לא מבלף אותנו?קעלעברימבאר
מי אמר שאין לו אינטרסים?
וגם אם הוא לא מרמה. האם הוא ד"ר לאלקטרו-אופטיקה? זה שהוא ד"ר להנדסה כללית לא אומר שהוא מבין בזה, וייתכן שהוא עצמו נפל להאמין לקונספירציה
חבל שאנשים לא מתעניינים בפרטיםסביר11
אין מומחה יותר ממנו בתחום שקרוב לכך, גם אם לא עשה דוקטורט בלייזר אלא בנושאים קרובים ותואר שני באלקטרו אופטיקה, עם פטנטים רשומים על שמו.
מי שלא מוכן להקדיש 10 דקות לשמוע ממנו פיזיקה פשוטה שלמדנו בכיתה י': אין מה לדבר פה
אני עדיין לא מאמין שלא קראו למערכת "לייזר מציון"ספק
שמע, גם אנשים מומחים יכולים להיתפס לכל מיני אמונות לא רציונליות.
הדוגמא הכי טובה היא לינוס פאולינג שזה בפרס נובל לכימיה.
במשך שנים התנגד פאולינג להכיר בתגלית של פרופ' דן שכטמן בנוגע לקיומם של קוואזי גבישים. הוא אף אמר ש"אין קוואזי גבישים, יש רק קוואזי מדענים".
בסופו של דבר, דן שכטמן זכה גם הוא בפרס נובל על תגליתו.
גם המדענים הגדולים ביותר יכולים להיות מקובעים. אגב, זה קרה גם לאיינשטיין עם שזירה קוונטית - איינשטיין פרסם את הרעיון כסתירה בלתי אפשרית לתורת הקוונטים והתברר שהדבר אכן קיים במציאות...
אז עם כל הכבוד לאותו "מומחה" - שאני באמת לא מכיר ולא יודע עד כמה הוא מומחה - לא כל דבר שהוא אומר קדוש.
ולעצם הענין: צה"ל לא היה רוכש את המערכת הזאת אם היא לא היתה מוכחת כעובדת ובטח שצבאות אחרים לא היו קונים אותה.
היתה פריצת דרך מאוד משמעותית בשנים האחרונות בתחום ועובדה שלא רק ישראל ייצרה מערכת מבצעית כזאת - אלא גם דרום קוריאה.
המדע וההנדסה עשו קפיצה משמעותית.
בקיצור, הוא שייך לאנשי האתמול. אתמול הוא היה מצוין אבל הוא נשאר באתמול.
בתעשייה הזאת, מי שנשאר באתמול הוא פשוט לא רלבנטי.
אנחנו מכירים את המהנדס הראשינקדימון
רבי לייזר?קעלעברימבאראחרונה
איך מישהו חושב שהאדם הזה איכשהו קשור למחנה הימיןרועישםטוב

לא יודע מי קובע את גבולות 'מחנה הימין', או כל מחנההסטורי
אחר, אבל זאת עמדת ז'בוטינסקי (בנאום קיר הברזל) מאז ומעולם,
על זה בגין-מפקד האצ"ל- חתם בקמפ-דיויד,
על בסיס זה שמיר-מפקד הלח"י, נכנס למו"מ במדריד,
זבולון המר-הסמן הימני במפד"ל של שנות השבעים- טען שרעיון הטרנספר הוא נגד היהדות,
ואפילו גאולה כהן שפרשה מהליכוד על רקע קמפ-דיויד, סירבה לרוץ בבלוק טכני עם גנדי, כי 'רעיון הטרנספר הוא דגל שחור' והביאה לעליית ממשלת רבין והסכמי אוסלו.
בגלל יתר הדברים שהוא אומרנקדימוןאחרונה
כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א
בס"ד
תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג
אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש
תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א
דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון
כביש 465 חוצה בנימיןנ א
מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.
מצטרף לשאלהמרדכי
אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.
זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.
רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט
מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה
בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.
כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
זה עדיין לא קרה...
למה לא מקדמים את הכפלת כביש הגישה 466 ליישוב בית אל?
"נעלמו לי ראשי הרשויות ביהודה ושומרון"
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים
אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א
דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)
אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון
מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א
אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים
כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א
שצריך לשדרג אותם?
מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן
מה הקשר?___
כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.
לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...
הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
לא צריך להכפיל את 466משה
מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.
זה מסוכןנקדימון
אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.
דרך אלוןנ א
דרך אלון (כביש 458, כביש 508, כביש 578)
מתחיל בצומת כפר אדומים על כביש 1 ומסתיים בצומת מחולה על כביש 90
עובר ליד היישובים כפר אדומים, אלון, מעלה מכמש, רימונים, כוכב השחר, גוש שילה, מגדלים, מעלה אפרים, גיתית, מכורה, חמרה, בקעות, רועי, חמדת, משכיות, רותם, מחולה
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון.
חבר, איני יודע מה המטרה שלך, אבל הדברים לא נכוניםהסטורי
בכמעט כל דרך אלון יש שולים, על הצמתים ובעוד נקודות מסוכנות יחסית יש תאורה. הכביש עבר ועובר שדרוגים משמעותיים בזמן האחרון כולל הסדרת צומת גדעון, ריבוד מחדש של קטעים ארוכים, הוספת תאורה, שילוט מתאים ועוד.
אתה בא להוכיח את דבריי כנראהנקדימון
למה בכביש 60 בבנימין כל הצמתים מרומזרים חוץ מהצומתנ א
שפונה למעלה מכמש ולכוכב השחר (כביש 457)?
יש רמזור בצומת שער בנימין, כיכר במעבר מכמש, רמזור בצומת גבעת אסף, רמזור בצומת עפרה, רמזור בצומת המשטרה הבריטית, רמזור בצומת שילה, רמזור בצומת עלי ורמזור בצומת רחלים
לכאורה, חסר גם בשני הצמתים שמובילים למעלה לבונה
משנים ומרחיבים עכשיו את כל הכבישהסטורי
אתה באמת חושב שרלוונטי 'לחפור' עכשיו על למה אין רמזור?
ואז מה.. זה לא אומר שלא היו צריכים להקים רמזורנ א
בצומת הזה לפני שהתחילו את העבודות
אני בטוח שהרבה אנשים ונהגים שנוסעים שם חושבים שהיה צריך להקים שם רמזור מזמן
במיוחד שדאגו לכך שעל כל צומת בכביש 60 בבנימין יהיה רמזור ורק שם אין..
לא, אני ממש לא חושב שמוצדק לעכב פעם שלישיתהסטורי
בשלוש דקות, את הנוסעים מדרום לצפון.
יש חשבונות מתי עושים רמזור. בשער בנימין לפני שהיה רמזור מי שרצה לפנות משער בנימין דרומה, היה צריך לחכות דקות ארוכות מאוד, עד שלא יצטרך לתת זכות קדימה. כך גם היה בעופרה, שילה ועלי - אז טוב וחכם שעשו רמזורים. כך גם בגבעת אסף לנוסעים צפונה.
המגיעים מכיוון מכמש, צריכים להמתין קצת, אבל המעגל בצומת של תחנת הדלק מווסת, כך שתוך 2/3 דקות אפשר לפנות אפילו בשעות עומס. רמזור גם יוצר עיכוב, שצריך שיהיה מוצדק.
אבל אני שוב מנסה להבין מה המטרה שלך בכל השרשורפלצת הזה -
קטע הכביש הזה, כפי שרואה כל מי שנוסע בו בחודשים האחרונים - עומד להיות מורחב בקרוב, לשני נתיבים כל כיוון. כמובן ששינוי כזה יצריך שינוי גם של הצמתים ומן הסתם במסגרת שדרוג כביש 60 - חשבו גם על תכנון הצמתים.
מה נרוויח מלקונן על הרמזר שלא עשו לפני כמה שנים?
קודם כל דבר יפה - ואל תכתוב "פלצת"..נ א
דיברתי יפההסטורי
'שרשורפלצת' זה מושג ידוע כאן בפורומים, לפני כמה שנים היה בשימוש תכוף יותר (כשהפורומים בגדול היו הרבה יותר פעילים) לשרשור שמתארך ומתארך.
לגופם של דברים, אני באמת לא מבין מה אתה מנסה להשיג בשרשור בכלל ובזה בפרט. כביש 60 בכל האזור שם נמצא עכשיו באמצע שיפוץ ושדרוג. ממילא המצב הנוכחי עומד להשתנות, על בסיס תכנון משמעותי.
לבחוש בדיון התיאורתי, האם כשלפני ארבע שנים הכניסו רמזורים לאורך הכביש, היה צריך גם בפניה למכמש?
- לדעתך כן, לדעתי (כמי שנוסע שם קבוע) וכנראה גם לדעת מומחי התחבורה שעבדו שם - לא. אגב, אם ציר מוזנח, יתכן שפשוט פספסו. אם שמו רמזורים/ככרות בשאר הצמתים על הציר ושם לא - זו לא הוכחה שצריך, אלא להפך, שבדקו ולא צריך.
אבל זה ממש לא רלוונטי, כי עם ההרחבה לדו נתיבי לאורך כל הכביש מהמשטרה הבריטית עד אדם - כל הצמתים יוסדרו מחדש.
צריך לשנות את השיח הזה בפורומים.. לא ראוינ א
דיון על שינוי השיח, הוא דרך להתחמק מתגובה לענייןהסטורי
השפה שלך בכוונה לא מכבדת.. למה אתה מצפה לתשובות?!נ א
לא יודע מה אתה רוצה ממניהסטוריאחרונה
למעשה היה צריך לחבר את מכמשמשה
דוגמא: צומת שילת.
זה דווקא קרה מסיבות יותר פשוטותמשה
את הצומת הבעייתית ההיא שידרגו הרבה לפני שביצעו את הרמזורים אחריה. בתקציב (קטן יותר) אחר.
אשמח שתכתבו כאן על כבישים ביהודה ושומרון שצריכיםנ א
שידרוג.
בהר חברון, בגוש עציון, בבנימין, בשומרון, במגילות-ים המלח ובבקעת הירדן.
סמוטריץ', אשריך שנתפסת על דברים כדורבנותאיתן גיל
^^^^^זיויק
שעון מקולקל שמראה פעמיים ביום תוצאה מדוייקתאיתן גיל
ופתאום מגיח רוטמן משום מקום ומתאמץ להבהיר את דברי הבוס, בניגוד לכלל הידוע מוסיף והולך.
יפה שאתה יודע לפרגןהסטורי
כוונתו ברורה לכל מי שיש לו שכל ישר, אבל בשלוש המילים הללו הוא נתן לצבועים באופוזיציה ובתשקואת, הזדמנות להפוך את הדברים עליו (תוך עיוות נוראי, אבל זה לא משנה. ככה זה עובד).
כשנכון לפרגן, אני מפרגןאיתן גיל
יצחק עמית גולדפריינד, מיקם את עצמו ביודעין במשבצת הפוליטית הקפלניסטית, המסוכנת ביותר, והגיע הזמן שדעת הקהל, ולמצער- הימנית, תתהפך עליו, ותסמן לו את גבולות הגזרה.
ההשתוללות שלו אינה מהיום. יריב לוין ושמחה רוטמן נבחרו כל אחד במקומו לעשות סדר במתח שבין הרשות המבצעת למחוקקת, אבל מסתבר ששניהם נתפסים יותר ויותר כאקדחי צעצוע מקולקלים שאסור שישארו בתפקידם אפילו יום אחד נוסף.
איוב ששתק נידון ליסורים.
סמוטריץ' באמצעות האמירה הבוטה שלו, אבל הנכונה והצודקת, יכול להוביל את נושא הבחירות המרכזי בעוד פחות משנים עשר חודשים.
ולהזכיר למי ששכח, שתפקידו של השופט הוא לפרש ולפרשן את חוקי הכנסת, ולא לאתגר אותה בחקיקה נגדית מתוצרת עצמית ומפרי מוחו הקודח.
כי הגיעו מים עד נפש.
אז כן, אני מברך את בצלאל.
אז לאור החדשות מהלילה אתה מוזמן לפרגן גם ל:הסטורי
לטראמפ אני לא מפרגןאיתן גיל
תקשורת הוא מבין. מאחורי החיבוקים והמחמאות לנתניהו, הוא מפעיל שני יהודונים חמדנים ואוטואנטישמים. אחד מהם הוא חתנו, בעלה של "הגיורת".
ולהם הוא מקשיב.
כשהוא יתחיל לטרנספר באמת את האויב הישמעאלי מעזה, כהבטחתו המתועדת, אפרגן לו
הוא עדיין רוצה להביא לכאן את הטורקים כדי שיתגרו בחיילי צהל, ויעשו לנו מרמרה 2, אז על מה לפרגן.
"חסיד אומות העולם" הזה לא מקבל את הנוסחה המתבקשת שעל טבח 2000 ממיטב בנינו ובנותינו צריך האויב לשלם באדמה, ובאדמה בלבד. אז על מה לפרגן.
מה פתאום להימנע?!נקדימון
מצעד הזעזועים שלהם לא מעניין. הם יעשו רותו בכל מקרה. אם סמוטריץ לא היה משתמש במילים הספציפיות האלה, עדיין היו עושים אייטם (עם כותרת אלימה משל עצמם) על הדיקטטורה והאיומים שיש על הדמוחארטה שלנו.
פה אני חולק עליך מכל וכל.
הוא נגע להם בקודש הקודשיםאיתן גילאחרונה
ועל זה לא יסולח לו בקפלן
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת
ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.
השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.
המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.
והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.
חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.
לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.
השר סמוטריץ', מילא פיו מים.
לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.
אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.
"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".
אויויוי, הוא אפילו לא פרופסור!ימח שם עראפת
יום עיון שלקעלעברימבאר
ארגון תנא דבי ישמעאל.
הרב איימן עודה: קריעת ים סוף והטבעת המצרים, הילכו יחדיו?
הרב אחמד טיבי: עיונים במשנת הרב עראפאת
הרב מנצור עבאס: התנועה האסלאמית ואנטישמיות, האמנם?
הרב עופר כסיף: בוגדים, ישמעאלים, ומה שביניהם במשנת חז"ל
הרה"ג ראאד סלאח: לקדושת המלחמה בתורת השייח זצ"ל
לזכותו ייאמרנקדימון
לגנותו ייאמר שהוא טיפש שלא יודע מה הוא מצטט.