פעם אחרונה שאני שואל על כך בלנד.לעבדך

אני מסתובב בעבודה, במשפחה הקרובה וגם המורחבת ושומע את הכעס על כך שאין עסקה, על ההפקרה של החטופים..

ולא יודע לדברר ולהסביר אפילו לעצמי בלב את העמדה שמתנגדת לעסקאות מסוימות. אין לי שמץ למה זה מוסרי להתנגד לעסקה.

אם מישהו/י יוכל לענות אני פה כדי לקרוא. תבורכו.

בשורות טובות בעה.

ראה....אוהב העם וא"י 3

...ברגע שנכנס למסלול של עסקה המערכה בעזה מן הסתם תפסק.

הצבא יתפנה לצפון  ואיו"ש.

בינתיים יחזרו חטופים חלקם לצערי בארונות מתים וישוחרו מרצחים מבית הכלא וזה פוליטית

מאוד הרסני למפלגת השלטון ולמגזר אז עדיף למשוך את המערכה עד "הנצחון המוחלט"

ושהחטופים ימתינו בסבלנות.

זה בעיקר הרסני לחיים של יהודיםנקדימון
אולי באוסטרליה אין מחבלים שמחפשים להשמיד אותך, לעומת זאת כאן יש והרבה.

סינוואר שוחרר בעיסקת שליט. סינוואר אחד יותר מידי.

יש כאן בפירוש הונאת דברים.....אוהב העם וא"י 3

.....אם לא רוצים עסקה צריך להסתכל בעיניים של המשפחות ולאמר זאת בקול רם.

ממשלות יותר רציניות בעבר פעלו כך בהצלחה מיד ובנחרצות (סבנה, אנטבה, מעלות , מלון פרק ועוד)

וזה לא לקח 10 חודשים ואולי יותר. תמשיכו לתמוך בממשלה תבוסתנית ואז באמת חס ושלום

זה יהיה הרסני לחיים של יהודים.

שוב אתה שקרן ומנוולנקדימון
בתחילת המלחמה הייתה עיסקה שיכולנו לסבול, שידינו הייתה על העליונה, וששילמנו מעט מאוד עבורה. אנחנו בני אדם והם תתי-חיות, אנחנו מדינה והם ארגון טרור - אנחנו למעלה והם למטה.

העיסקה המדוברת עכשיו לא דומה בכלום לעיסקה הקודמת. הפעם אתם מבקשים שנפסיד. אני מוכן לעיסקה שתפקיר את הילדים שלך. אני לא מוכן שתשחק בחיים של הילדים שלי, של השכנים שלי, ושל העם שלי.

אני מבין את התסכול אבל מי שמשקר...אוהב העם וא"י 3
... זה מי שחא רטצה להודות בקול רם שהוא לא רוצה עסקה.
מי שמשקר הוא מי שמעוות מה שאחרים אומריםנקדימון
אתה מוכן להפקיר חיים של אלפים בעיסקת החטופים והעיקר להפיל את נתניהו. גם אני יכול להפיל עליך את הרוע שאתה משתמש בו. גועל נפש.
אני לא יודע על מה אתה מדבראוהב העם וא"י 3
היו בני ערובה במלון פארק?!פשוט אני..
הוא התכוון כנראה למלון סבוי..אדם כל שהוא
צודק. סליחה על הטעותאוהב העם וא"י 3
בסבנה אנטבה ומעלות נהלו משא ומתן..אדם כל שהוא

עם החוטפים, ותוך כדי יצאו למבצע.

לא הכריזו מראש שלא רוצים עסקה. גם עכשיו, להכריז שלא רוצים עסקה זה להגביר את הסכנה לחטופים.

הפיגוע במעלות ממש לא היה הצלחה, (היו שם 28 הרוגים) וגם במבצעים המוצלחים של אנטבה וסבנה היו הרוגים אבל בסופו של דבר, ההתנהלות של הממשלות ההם מנעה אסונות גדולים יותר. 

נתניהו כבר ביצע עסקה אחת במלחמה הנוכחית, ואם יציאו עסקה שדומה לעסקאות שהוצאו במעלות ואנטבה הוא יקבל אותה בשמחה, אבל הוא לא מוכן לעסקאות שיסכנו אסטרטגית את ישראל.

ולגבי להביט בעיניים של המשפחות, יש המלצה של ועדת שמגר להביא לניתוק בין משפחות השבוי לבין מקבלי ההחלטות ברמה המדינית.

משא ומתן כדי להרוויח זמן ...אוהב העם וא"י 3

.... נכון שגם היו תוצאות טרגיות אבל העקרון של לא לעשות עסקה נשמר.

ממשלות הליכוד לא רק שיצרו תקדים אלה כמו עכשיו מנהלים את כל העסק הזה

בצורה שלומיאלית וחסרת אחריות.

למשל:

1. שר הבטחון וראש הממשלה לא עובדים בהרמוניה בזמן מלחמה.

2. הדלפות בצורה לא אחראית.

3. שיקולים פוליטיים לא ענייניים.

4.התלהמיות מיותרות .

כל זה לא היה בבית ספרינו בעבר.

הרבה דברים לא היונקדימון
כשהשמאל קיבל את החלטת הבוחר.

כשראש הממשלה רצה לפטר את שר הביטחון בגלל שהם לא עובדים בהרמוניה, אז השמאל נעמד על הרגליים האחוריות כדי לא להפסיד את תוקע המקלות בגלגלים שיש להם בליכוד. ועכשיו השמאל מתלונן שהם לא עובדים בהרמוניה - צביעות במיטבה.

כמות ההדלפות ירדה פלאים כשגנץ ואייזנקוט פרשו מהקואליציה. כך יודעים מי היו המדליפים.

לא יודע מה זה שיקולים פוליטיים. זו אותה סיסמא והאשמת שווא שהשתמשתם תמיד, אז אני לא מתרגש. מילים חסרות משמעות.

התלהמויות? לא ראיתי יותר מידי, וזה גם פחות אכפת לי. הסגנון הוא הדבר האחרון שרלוונטי,  בטח בהשוואה להתבטאויות של ראש הממשלה המיועד בשמאל כרגע "יאיר טסטוסטרון מהה התהליכים גולן".

כשהשמאל יתחיל להתנהג כמו בדמוקרטיה, הרבה בעיות מדומיינות ייפתרו.

למה כל מי שלא ימין קיצוני...אוהב העם וא"י 3

...אז באופן אובססי אתה חושב שזה שמאל????

לידיעתך שמעתי עוד בהתחלת המלחמה את יאיר גולן ממליץ להתחיל את המערכה מדרום.

אל תזלזל ביכולת הצבאית שלו.

אם אתה לא מזדהה כשמאל, אז למה זה מפריע לךנקדימון
ולגבי גולן, יכולות צבאיות זה לא גוקר. 
קיצוניות זה שואה. שמעת על דרך האמצע?אוהב העם וא"י 3
לא, רשע זה שואהנקדימון
אל תהיה לי דמגוג. שבענו ממך מספיק בקטע הזה. יש לך טענות רציניות? תביא אותן. סיסמאות? תזרוק לפח הקרוב לביתך.
השימוש במושג "שיקולים פוליטיים" פשוט מגוחךפשוט אני..

"ראש הממשלה פועל משיקולים פוליטיים" - כן, בשביל זה הוא נבחר לתפקיד! בשביל לממש את החזון הפוליטי שלו!

מי שלא אוהב את השיקולים הפוליטיים שלו, מוזמן להצביע לאנשים שהשיקולים הפוליטיים שלהם שונים.

ואתה חושב שכשנהלו משא ומתן כדי להרוויח זמן..אדם כל שהוא

עשו את מה שכתבת "אם לא רוצים עסקה צריך להסתכל בעיניים של המשפחות ולאמר זאת בקול רם."?!

הצהרה כזו זה לסכן את החטופים ללא תועלת.

סליחה לא הבנתיאוהב העם וא"י 3
אנסה לענותמרדכי
בס"ד

שיקול מדיני אסור להתבסס רק על מה שקורה עכשיו או בטווח הקצר, אלא גם על ההשלכות בעתיד. לעסקה, כפי שהיא מוצעת כיום יש השלכות מאוד מאוד קשות על העתיד של מדינת ישראל.

רק בשבועות האחרונים צה"ל חיסל שלושה מחבלים ששוחררו בעסקה הקודמת ושבו לטרור. זה היה בעסקה של הילדים והנשים בלי דם על הידיים - ולא צריך להיות נביא מה יקרה שמחבלים עם דם על הידיים ישוחררו לרחובות ויחזרו לארגוני הטרור. עסקת שליט התפוצצה לנו בפנים (סינוואר, חטיפת שלושת הנערים וכדומה) ואסור לנו לחזור על הטעות הזאת שוב.

נקודה נוספת היא שאסור לחזור למצב שבו תושבי העוטף ימשיכו לחיות תחת איום, לא של טלים ולא של אירוע כמו השבעה באוקטובר, חלילה. סליחה על הדימוי, אבל ברגע שהחזרת סוסים מבלי לסתום את הפרחה בגדר האורווה, יש חשש שהם יברחו שוב.

זה על קצה המזלג. כולנו רוצים את החטופים בבית, אבל כאומה חפצת אנחנו חייבים להסתכל על התמונה הכוללת ולמצוא דרך אחרת ללחוץ על החמאס שישחרר את החטופים. עסקה נוספת תתפוצץ לנו שוב בפנים, ותביא חלילה לפי כמה וכמה נרצחים.

יש כאן בפירוש הונאת דברים.....אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך א' באלול תשפ"ד 9:57

.....אם לא רוצים עסקה צריך להסתכל בעיניים של המשפחות ולאמר זאת בקול רם.

ממשלות יותר רציניות בעבר פעלו כך בהצלחה מיד ובנחרצות (סבנה, אנטבה, מעלות , מלון פרק ועוד)

שוב אתה שקרן ומנוולנקדימון
בתחילת המלחמה הייתה עיסקה שיכולנו לסבול, שידינו הייתה על העליונה, וששילמנו מעט מאוד עבורה. אנחנו בני אדם והם תתי-חיות, אנחנו מדינה והם ארגון טרור - אנחנו למעלה והם למטה.

העיסקה המדוברת עכשיו לא דומה בכלום לעיסקה הקודמת. הפעם אתם מבקשים שנפסיד. אני מוכן לעיסקה שתפקיר את הילדים שלך. אני לא מוכן שתשחק בחיים של הילדים שלי, של השכנים שלי, ושל העם שלי.

אתה אומר דברים שאינם נכוניםהסטורי
היחיד מההנהגה, שדיבר עם המשפחות על עסקה קרוב , הוא גלנט והוא בהחלט פועל בכיוון (לדעתי, בחוסר אחריות מוחלט).

אף אחד אחר לא הבטיח להם עיסקה. מה שהבטיחו להם זה שעושים כל מאמץ להחזיר את החטופים. את זה עושים, הן במו"מ בתקווה להגיע לעסקה סבירה (אולי דומה לראשונה שהיתה רחוקה מלהיות אידיאלית, אבל אפשר להבין למה עשו אותה) והן בפעולות צבאיות הרואיות, כמו כמה וכמה פעולות שנעשו ברגע שהיה מספיק מידע והיתכנות מבצעית.

אחד המחירים של ההתנתקות (וכוכבי, שהיה אז מפקד הגזרה, הודה בפני המגורשים שזה מה שיהיה) הוא שהמדינה איבדה כמעט לחלוטין את מקורות המידע בעזה. בכל הדוגמאות שאתה מביא, ידעו היטב היכן החטופים ובאלו תנאים הם נימצאים.

אין יכולת להחזיר את רוב החטופים ללא עסקה ולכן....אוהב העם וא"י 3
....."כל מאמץ להחזיר את החטופים" זה הונאת דברים.
גם עם עיסקה אין יכולת להחזיר את רובםנקדימון

החמאס מוכן לשחרר בקושי 30 חטופים, מתוכם 18 בחיים והשאר גופות - ולקבל בתמורה יציאה מצירים אסטרטגיים, החזרת מיליון תושבים לצפון הרצועה, והתחלת שיקום של ההריסות. ואז מבחינתו נכנסים רק לשלב ב של העיסקה, ובה דנים במשא ומתן ללא תאריך יעד על תבוסה מוחלטת של ישראל. ישראל לא תוכל לחזור להילחם, והחטופים לא יחזרו לעולם. רק רגל שלוחצת על הצוואר הסינווארי מסוגלת להחזיר את החטופים, ממש כמו שקרה בתחילת המלחה. כשהם ידעו שהם יגוועו ברעב ושעזה תשיאר חורבה ושממה הם מיהרו להסכים לעיסקה הקודמת. וגם בה הם עשו קונצים ולא עמדו בסיכומים.

ההונאה היא שלךהסטורי
כשאתה מפעיל לחץ, להחזיר (חלק קטן) מהחטופים, בצורה שמפקירה מיידית את כל השאר ומפקירה לטווח ארוך את כל היהודים בארץ וקורה לזה "החזרת החטופים", אתה משקר למשפחות רוב החטופים שנאבד כל מנוף לחץ להחזיר אותם ומשקר לאזרחי ישראל, שרבים מהם לא מבינים את ההשלכות הישירות והעקיפות על חייהם, של עיסקת הכניעה שאתה תומך בה.

ברור לכל מי שמפעיל את השכל  שכשאומרים 'כל מאמץ', הכוונה כך מאמץ בגבולות האפשריים, בדיוק כמו שכשעורך דין אומר ללקוח שיעשה כל מאמץ שיזכה בדין, הוא לא מתחייב לשרוף את שרתי המחשב בפרקליטות או לשים לתובע מטען חבלה ברכב...

שני נקודות הבהרה בבקשה לצופה העתידות....אוהב העם וא"י 3

....הסבר בבקשה:

1. כמה זמן הצפון ואיו"ש יוכלו לחכות עד "הנצחון המוחלט" בעזה?

2. מה לא הגיוני בדברי הרמטכל: "צה"ל ממשיך להכריע את הזרוע הצבאית של חמאס ועושה הכל כדי להביא את החטופים בחיים. כל חטוף שנחזיר עכשיו בחיים יהיו לו עוד שנים רבות, וכל מחבל בסוף יחוסל"

בדוגמאות שהבאת הגיבו בדרכים צבאיות- לא בעסקאותאיתן גיל

חמאס רוצה "עסקה" ללא מועד סיום. בחיים לא ראיתי ולא שמעתי על עסקה שלא מקובעת בתאריכים.

וביבי רוצה "נצחון מוחלט" ללא מועד סיום.אוהב העם וא"י 3
בן גוריון הודיע במלחמת השחרור שאם לא מנצחים..אדם כל שהוא

עד תאריך מסויים אז אנחנו מפסיקים את המלחמה חד-צדדית?

בן גוריון התקפל ב- 1956 כמו אוריגמיאיתן גיל

יש לנו מסורת מפוארת להעריץ אנשים לאחר מותם.

בן גוריון הוא אחד מהם.

"אחרי מות קדושים אמור"

ניצחון לא תלוי בזמן אלא בהישגיםנקדימון
אתה משתוקק לשמוע תאריך יעד (מה שלא ריאלי בעצם הגדרתן של מלחמות) כדי שתוכל להשתמש בעוד טיעון דמגוגי וכושל לוגית על כך שהוא לא עמד בתאריך שהוא קבע. אולי אם הוא היה אלוהים אז הוא היה קובע דבר כזה.
לא יודע איפה אתה גר אבל....אוהב העם וא"י 3

....המלחמה לא צריכה להסתיים עם החמס.

מה שקורה בצפון ובאיו"ש זה השפלות במיטבה

"לתפארת מדינת ישראל".

אם יש איזה ליכודניק שגר בצפון

אז באמת עדיף לסגור את המדינה

לא הבנתי אותך כאןנקדימון
אתה מסכים ש....אוהב העם וא"י 3

...מה שקורה בצפון ובאיו"ש זה השפלות במיטבה

"לתפארת מדינת ישראל".

אם ננבה לפתור את בעיית החטופים נוכל להתרכז בצפון ובאיו"ש. ברור שעזה תתערב שוב ואז

כשהחטופים בידנו נוכל לגמור את העבודה גם שם.

אתה חי בדמיונותהסטורי

1. אין כרגע דרך לפתור את בעיית החטופים. מדובר כרגע על עיסקה שבה בשלב הראשון תמורת שמונה עשר חטופים, אנחנו נכנעים ומוותרים על כל הישיגי המלחמה. אח"כ תמורת כל מיני הטבות, החמאס אמור להועיל בטובו לשחרר את האחרים. אין שום סיבה הגיונית להניח שזה יקרה.

כלומר, נישאר עם בעיית החטופים (וממילא חוסר הפנויות הצבאית והציבורית, לכל מה שציינת), אבל עם חמאס שחוזר לשלוט ממחסום ארז ועד ציר פילדלפי, מתחמש מחדש הן בכל מה שיוברח משם והן בכל הנפלים של התחמושת הצה"לית שמפוזרת ברצועה.

יותר גרוע מזה, תודעתית, נישאר עם חמאס שניצח את ישראל. הם לא סופרים הרוגים או חורבות. אם הם היכו בנו ובסופו של יום נשארו בשלטון באותם קווים - בתודעה הערבית, האוייב הכי חלש, הביס את מדינת ישראל.

2. גם למי שכל הדוגמאות הקודמות ממבצע קדש, דרך ששת הימים ומלחמת ההתשה לא הספיקו - תשע עשרה השנים האחרונות היו אמורות להוכיח. הטענה שכשהם יתערבו נוכל לגמור את העבודה, היא קשקוש.

שנים הם ירו פצמ"רים, טילים, בלונים, על העוטף בעיקר, אבל גם על ירושלים ותל אביב. כל התגובות שלנו היו מאוד מוגבלות. אפשר להתפלמס הרבה על הסיבות והנסיבות לכך, אבל זאת המציאות. לא היתה לא לגיטימציה בנ"ל ולא מספיק מוטיבציה פנימית לפעולה בהיקף של היום, עד שמחת תורה.

אתה דורש יושר, אז תהיה ישר בעצמך ותגיד לתושבי העוטף שלדעתך בשביל לשחרר שמונה עשר חטופים, הם צריכים להיות מוכנים לספוג שוב טבח, אונס, שריפת תינוקות חיים, התעללות, חורבן הישובים שלהם, להמשיך?

אני רק שאלהמתוך זה

אז איך כל כך הרבה אנשים מהעם שלנו צורחים על עסקה עכשיו אם זה ידוע שזה רק 18 חטופים וכל השאר נידונים בעצם למות ולהיות מוברחים?

כאילו באמת שואלת מה ההגיון של מי שמפגינים וצורחים בעד החטופים אם אפילו לחטופים עצמם זה רע?

לא מאמינה שככ הרבה אנשים עיוורים הרי אז מה העניין? למה זה ככה?

התשקורת אינה כל כך הרבה מהעםהסטורי
רוב המפגינים לא יורדים לפרטים ולא מונחים בהם. הכאב מביא אנשים לצרוח ולהסחף אחרי גורמי שוליים בעלי אינטרסים.

כמובן, אותם גורמים שהעריכו ש'חמאס מורתע' ו'חמאס כממשלה עסוק ברווחת החיים בעזה', עכשיו 'מעריכים', שגם כשנוותר על כל מנופי הלחץ - חמאס ימשיך בשלבים הבאים של העיסקה.

כמו כן, אותם גורמים שבאוסלו, בנסיגה מלבנון, בהתנתקות, בעיסקת שליט ובעוד אין ספור וויתורים, תמיד טענו שכחות הביטחון מספיק חזקים, כדי להתמודד עם ההשלכות - מבטיחים זאת גם עכשיו. אם מישהו עוד מאמין להם אחרי שמחת תורה, אין לי אלא להתפלל לרפואתו.

אני לא מבינהמתוך זה

בנקודות האלה אשמח לפירוט כי אני לא מצליחה להבין חלק גדול מהעם שלי. המפגינים בעד בכלל לא יודעים מה כוללת העיסקה?

ומיהם גורמי השוליים בעלי האינטרסים?

והכי אני לא מבינה איך אפשר להציל מדינה מסכנת השמדה כשמדובר בעיוורון? אתה אומר בעצם שנדונו להכחדת העם ח"ו? זה די גורם ליאוש ואני לא יודעת מה אפשר לעשות עם זה בפועל?

מנסה לפרטהסטורי

קודם כל אין 'חלק גדול' מהעם שמפגין. ככל הידוע לי, אף אחת מההפגנות, לא הגיע לגודל של עשרות מההפגנות בהן השתתפתי במהלך חיי.

חלק מההטעיה, שכלי התשקורת המרכזיים, תומכים בהפגנות וממילא מדווחים עליהם הרבה יותר מהפרופורציה האמתית, או ממה שהם מדווחים על אירועים דומים בסדרי הגודל של הגורמים המתנגדים לעיסקה.

הגורמים שכן מגיעים להפגנות מתחלקים לכמה קבוצות:

1. הרל"בים המקצועיים - אותם גורמים שכבר שנים מסרבים לקבל את הכרעת העם. פעם זה הצוללות ופעם המצאות על שחיתות (רק שלשום נחשפנו ל'נקיות הכפיים' המדהימה של מגישי כתבי האישום...), פעם על אבי מעוז ופעם על הגיוס. ברפורמה יחסית הצליח להם, הפעם הנושא זה עסקה.

אל תקני את זה, זה רק התירוץ המתחלף.

אגב, הכסף הגדול שממן את ההפגנות, מגיע מהקבוצה הזאת. בעזרת מסעות פרסום אגרסיביים חלקם ממומנים וחלקם כי רבים בתשקורת בעצמם בדעות הללו, הם מצליחם לסחוף אחריהם אנשים שונים בעלי עמדות שונות.

מביא בהודעה נפרדת בגלל האורך, את המאמר של קלמן ליבסקינד על העניין וההתנהלות המופקרת של ראשי האופוזיציה.

2. הוזי השלום הקבועים - קבוצה קטנה, שבאמת מאמינה באמונה דתית, שאם רק נוותר, נתפשר, נתקפל - הערבים יהפכו לצדיקים ועזה תהפוך לסינגפור. הקבוצה הזאת הולכת וקטנה במהלך השנים, כיוון שרבים הבינו שההזיה התפוצצה בפנים - אבל כמו בכל דת, יש מאמינים אדוקים שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם.

3. קבוצה שלישית היא חלק מקרובי החטופים, שהכאב והצער הנוראי באמת, לא מאפשר להם לראות מעבר לסיכוי להציל את הקרוב שלהם. הכאב מובן מאוד, אבל מדינה לא יכולה להתנהל לפי זה. מצער מאוד, שאנשים עתירי ממון ורטוריקה מהקבוצה הראשונה, השתלטו על מטה משפחות החטופים ומנצלים את מצוקתם בשביל ההתנגחות הקבוע בנבחרי העם.

4. קבוצה רביעית אלו אנשים שבאמת לא אוחזים את הפרטים. אומרים להם בתקשורת שככה החטופים יינצלו, אז הם בעד. כשהם מבינים את הפרטים והמשמעויות, הם כבר לא בעד.

מוסיף את הטור של קלמן במעריבהסטורי
(לא פותח מעריב, העבירו אותו)

*את הטקסט החשוב הזה של קלמן ליבסקינד אתם חייבים לקרוא:

הרגע הזה, שבו מחבל של חמאס עובר, מאחד לשני, בין שישה יהודים שנחטפו משטחה הריבוני של מדינת ישראל, ומוציא אותם להורג, בזה אחר זה, בירייה בראשם, הוא רגע שנראה כאילו נלקח מתוך סיפורי השואה. מי שיעצום את עיניו ויתחבר לתמונה הזו, לא יתקשה לדמיין אותה כמו סצינה מהסיפורים שסיפרו לנו ההורים שלנו על האופן שבו נאצים רצחו יהודים בדם קר, על גדת הנהר או מול קהל גדול במרכז העיירה.

במציאות נורמלית, נבחרי הציבור שלנו, מהקואליציה ומהאופוזיציה כאחד, היו עוברים למחרת פרסום הבשורה הנוראה הזו מערוץ טלוויזיה זר אחד לשני, מדלגים בין מראיין מ־CNN למראיינת מ־BBC, מתארים להם את התחושה שחש כל ישראלי, נוכח תמונותיהם של צעירים שכל עתידם לפניהם, שהוצאו להורג רק משום שהם יהודים.

במציאות נורמלית, יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד היה יוצר קשר עם מקבילו האוסטרי ומקבילו הצרפתי, מתאר להם את התמונות, ותובע מהם להעביר את ציור המציאות מקפיאת הדם הזו לאנשים שלהם. שיבינו. שיזדעזעו.במציאות נורמלית, פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית, יחד עם עמיתיו מבר־אילן ומרייכמן, היו מזמינים לזום רחב את מקביליהם באקדמיה האמריקאית ומשתפים אותם בטלטלה שעברנו השבוע, מקטן ועד גדול.

ובמציאות נורמלית, ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי, ראש עיריית גבעתיים רן קוניק וראש עיריית הרצליה יריב פישר היו יוצאים למסע הסברה בערים התאומות שלהם בחו"ל, ומתארים שם איך נראה פרצופה המפלצתי של שנאת יהודים מודל 2024.

כל זה, לדאבון הלב, לא קרה. תחת זאת ראינו את יאיר לפיד ("קבינט המוות החליט לא להציל את החטופים"), ואת בני גנץ ("יש מי שלא עשו הכל כדי למנוע את המוות הזה... צאו להפגין"), ואת ארנון בר-דוד ("אין עסקה בגלל שיקולים פוליטיים"), ואת רון חולדאי ("ממשלת ישראל הפקירה את החטופים"), ואת ראשי האוניברסיטה העברית ("אנשינו מופקרים בעזה"), כשהם פונים אל המיליארדים בעולם הרחב שעוקבים אחר המתרחש כאן, ומכריזים באוזניהם "זה ביבי. זה הכל ביבי. ביבי הוא האשם. ביבי הוא הסיפור. ביבי הוא האחראי לכל הרוע שראיתם" .

לא על התמונות של צעירים יהודים שנורו בראשם הם דיברו. גם לא על האכזריות חסרת הגבולות. אפילו לא על שנאת יהודים באשר הם יהודים. ביום שלמחרת הוצאתם להורג של שישה מבני עמנו על ידי ארגון טרור רצחני, שהאמנה שלו שואפת להשמדת מדינת ישראל, באדיבותם של כל המנהיגים הללו - מהפוליטיקה, מהאקדמיה, מהמגזר העסקי ומהשלטון המקומי - כלי התקשורת בעולם שידרו ממדינת ישראל מסר אחד ויחיד: "זה ביבי". ואם יש דוגמה וסמל לטירוף שאחז בחלקים חשובים בחברה הישראלית – זו הדוגמה וזה הסמל.

אפשר למתוח ביקורת על נתניהו בכל עניין ובכל נושא, אבל השנאה העמוקה אליו הפכה להיות המצע הכמעט יחיד של אזורי חיוג רחבים מדי בחברה הישראלית. ואני לא אומר את זה כי שמעתי את חבר הכנסת לשעבר אלי גולדשמידט, איש מפלגת העבודה, שדיבר אל האגף שלו וקבע: "אנחנו יותר שונאים את ביבי מאשר רוצים בטובת החטופים". אני גם לא אומר את זה על רקע הציטוטים שהביאה השבוע דנה ירקצי בכאן 11 מתוך קבוצת הוואטספ של פורום בכירי המשק, שמהם עלה שבמגעים שלהם עם ארנון בר-דוד סביב השביתה, מה שהעסיק אותם בעיקר הייתה הפלת הממשלה.

אני אומר את זה כי יש שאלה אחת שלא נותנת לי מנוח. אם לא נתניהו מעסיק את כל אלה, אלא החטופים, ורק החטופים, איך זה שלא נתקלנו מכיוונם בשום זעם פומבי על חמאס? אני לא חושב, חלילה, שיש באגף הפוליטי הזה מישהו שלא רואה בחמאס אויב אכזר. ועדיין, איך זה שלא שמענו מהם שום דרישה נוקבת לגביית מחיר ממנו, כדי שבעתיד יחשוב מיליון פעמים לפני שיעז שוב להרים נשק על יהודי? לא תמיכה בעונש מוות. לא קריאה לעצירה של הסיוע. לא תביעה ליישר לגובה הקרקע שכונה עזתית אחת על כל חטוף שלנו שנרצח. לא דרישה לספח אל שדות בארי או כפר עזה דונם אחד של אדמה עזתית על כל חטוף שנורה למוות. כלום. לא מסינוואר הם דורשים לגבות מחיר. רק מנתניהו.

ואפילו אם נקבל את עמדתם, שלפיה נתניהו הוא שורש כל רע - עדיין מדובר במציאות מטורפת. איך זה שעל כל 1,000 מפגינים מול נתניהו, לא ראינו מפגין אחד שעמד בקפלן ודרש להפסיק את החשמל ואת המים לרצועת עזה? להעניש בעוצמה אנשי חמאס באיו"ש. למנוע את כל הזכויות והפינוקים שמהם נהנים נציגי הארגון הזה בכלא. לשדר שבעל הבית השתגע. שרצח יהודים זה לא משהו שאנחנו עוברים עליו לסדר היום. רק נתניהו מעניין אותם?הרי במציאות נורמלית, אופוזיציה ישראלית פטריוטית הייתה דורשת לגבות מרצועת עזה מחיר כזה שיוציא לאוחז הנשק הבא את החשק לכוון אותו אל ראש של יהודי.

איך לא היה איש שהבהיר ש"לעשות הכל" כדי להחזיר את החטופים זה לא רק לתקוף את נתניהו, אלא גם, נגיד, להפריע להכנסת אספקה לעזה?איך זה שלא שמענו מגנץ, מלפיד או מארנון בר-דוד תביעה שחמאס ישלם מחיר על מעשיו? שממשלת ישראל תבהיר לו, ואני סתם זורק דוגמה, שגם אם היא תהיה מוכנה לסגת מציר פילדלפי, היא מודיעה רשמית שמהיום והלאה כל יהודי שיירצח בשבי הארגון יוריד קילומטר אחד מהשטח שממנו אנחנו מתכוונים לסגת. אבל זה בדיוק העניין. למפגינים, אם לשפוט לפי מה שהם השמיעו השבוע, אין שום עניין להתעסק עם סינוואר או לגבות ממנו מחיר. רק מביבי.

המוני ישראלים, ובראשם אופוזיציה מופקרת של פוליטיקאים, של אנשי המגזר העסקי, של ראשי האוניברסיטאות, של מנהיגי השלטון המקומי ושל יו"ר ההסתדרות, הגשימו השבוע את חלומו של יחיא סינוואר ולימדו אותו שאפשר לקבל מאיתנו במבצע שניים במחיר אחד. גם לרצוח יהודים, וגם לזכות כבונוס במדינה משובשת, משותקת, חסומה ומסוכסכת, שבכירים בה מגבירים את תמיכתם בדרישות חמאס משא ומתן מול מדינתם שלהם, ודורשים מממשלתם ליישר קו עם ארגון הטרור. האם יחיא סינוואר היה יכול לייחל ליותר מזה?

לא מסכיםנקדימון

החמאס והאדוניל שלו יודעים היטב את המשמעויות שת ניצחון על עזה למול ניצחון של עזה. אתה חי בסרט.

בכל מקרה, בעיסקת ה18 אנחנו מוותרים על כל ההישגים במלחמה, ומשאירים את רוב החטופים להירקב או להיות מוברחים החוצה. וכפי שבאמת גם פורסם אתמול.

אחרי שצהל יצא מהרצועה, ומיליון עזתים יחזרו צפונה, אז העולם לא יתן (והפעם באמת) לחזור להילחם. ואפילו אם נשים עליהל פס ונחזור להילחם, המוני חיילים ימותו שוב. לשווא!! 350 חיילים זה מינימום, כמו שראינו עד כה, ובגלל שהחמאס לומד אותנו אז זה יהיה הרבה יותר. גם נהרוג לכצמנו סתם חיילים, וגם לא נחזיר את החטופים, ובעיקר לא נסיר שום איום ושום סכנה מעזה הארורה.

חוץ מזה שאתה מדמיין סיטואציה שאתה לא יכול להבטיח, והיא שעזה "תתערב" שוב אלא רק אחרי שננקנק את לבנון ואת חמאס יו"ש. אתה גם מניח שערביי ישראל לא יתערבו. כלומר אתה מדמיין לעצמך איזה משחק שולחני שבו המציאות מסתדרת לבקשתך, וזה הזוי לגמרי. אתה רוצה שנפסיד בעזה כדי שנתמודד עם חזיתות אחרות (שהניצחון בהם גם לא מטריד אותך במיוחד), ומה שאתה מציע זה שנפתח בעצמנו את כל החזיתות ונפסיד בהם. לא תודה.

אני בספק גדול אם אתה יהודי אמיתי או בוט בתחפושת. הטענות שלך הן לא של אדם שמזדהה עם עם ישראל.

רוצה לשאול גם אותךמתוך זה

את זה

אני לא מבינה - אקטואליה וחדשות

(ולגבי מה שכתבת בסוף גם אני תוהה כי איך אפשר לטעון בעצם בעד השמדת העם שלנו בפועל אני לא מצליחה להבין)

יש פה מורכבותנקדימון
הכל פה דעתי בלבד, כמובן.

ראשית, יש פה כוחות גדולים חיצוניים למדינה (!) שמשקיעים הרבה מאוד כדי להביא לפילוג פנימי, החלשת העם, והפסד במלחמה. הנה ראיתי דיווח היום על כך שתובעים גוף תקשורת בארה"ב על כך שהטעה, הסית וגרם לעיתונאים מוכרים ומע בי דעת קהל להדהד אינטרסים של רוסיה. ברור שזה גם קורה בארץ, ואנחנו מכירים חלק מהארגונים והקרנות שבוחשות בצלחת.

שנית, יש באמת קבוצה פוליטית של אנשי מרצ, שלום עכשיו ושאר יהודים שונאי ישראל שמוכנים לעשות שימיש בכל דבר כדי להביא להקמת מדינה פלסטינית. אם היית נחשפת לשיחות וראיונות של כל מיני "אישים" מהמחאה של החטופים/קורונה/רפורמה אז היית שומעת בבירור את השמאלנות המר"צית שלהם. הם לא מסתירים את זה כל כך, התקשורת עושה את זה בשבילם.

שלישית, אנחנו כבר מכירים את הרעיון של "אידיוטים שימושיים" מימי ברית המועצות. יש המון כאלה. הטקטיקה היא לנצל רגשות של אנשים ואת הבורות הבלתי נמנעת שלהם (כי כשאנשים טרודים לפרנסתם, במשפחתם וכו אז הל לא יכולים באמת להקיף את כל המידע שנדרש ונאלצים להסתמך באופן שרירותי משהו על אחרים), ולהסית אותם בהתאם למטרות של המניפולטור.

תחברי הגל וזה מה שאנחנו מקבלים במחאות חטופי קפלן.

במקרה ראיתי סרטון סיכום יפהנקדימון

לא ראיתי את זה כשהגבתי לך קודם, אבל עכשיו ראיתי פרסום ברוטר וזה בדיוק מה שראיתי בעצמי.

מוזמנת לצפות

הדוגמאות שלך לא טובותמרדכי
בס"ד

באנטבה כל החטופים (למעט אחת שבאמת נרצחה) הוחזקו באותו המקום. בוודאי גם במקרים של בית הספר במעלות או בסבנה. אי אפשר בשום צורה שהיא להשוות את זה למציאות היום שיש חטופים פזורים לכל אורכה ועומקה של רצועת עזה. אי אפשר פשוט להגיע למקום אחד ולנסות לחלץ את כולם ביחד. לכן ההשוואה לאירועים שבעבר - היא פשוט לא נכונה.

לגבי הרישא של הדברים - זה לא נכון להגיד שמדינת ישראל או ממשלת ישראל לא רוצה עסקה בכלל. יש מה שנתניהו חוזר ואומר שגם למדינת ישראל יש קווים אדומים. אם מחר בבוקר סינוואר ידרוש תמורת שחרור כל החטופים כמקשה אחת ובתמורה להוריד את כל הגדרות סביב הרצועה ולתת להם טויטות חדשות ברור לכל בר דעת שזאת בקשה שאם כל הצער והכאב על החטופים - אי אפשר לקבל. אז כמובן שהקצנתי בדוגמה, אבל שחרור של מאות מחבלים (ע"פ פרסום היום של ברק רביד, זה כבר לא 150 אלא יותר) זאת סכנה קיומית למדינת ישראל.

מרדכי היקר הדוגמאות לא חשובות אלה העקרון....אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך ג' באלול תשפ"ד 9:11

...שלצערנו נשבר כמו הרבה עקרונות שמפלגת השלטון מאז 1977 שברה ואתם סולחים לה על זה ושותפים לדבר.

אסור לנו להיות קשוחים על חשבון אזרחים שהוצאו ממיטותהם בגלל סכנה עתידית שאני מאמין שבעזרת השם נעמוד בה.

הרב מאיר כהנא אומר:"תָּמִים תִּהְיֶה עִם ה' אלוקיך" (דברים יח, יג). באופן פשוט, משמעות הפסוק היא שנפעל בתמימות ולא נחקור אחר העתיד להתרחש בעולם. כך גם רש"י אומר לנו: "התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות".

לכן צריך לחתור לעסקה.

בכלל נצחון מוחלט לא יהיה בקרוב והצפון ואיו"ש בוערים אז מה טעמה להמשיך את המערכה בעזה?

אין לי מושג למה דחפת את הרב כהנאהסטורי
הדברים שציינת פשוטים בחז"ל ובמפרשים. אבל תמימות אינה להיות טיפש, ממש לא זו כוונת חז"ל. הכוונה היא שאין לנו לנסות ללכת לכל מיני חוזים בכוכבים, מדמיינים, או נביאי המזרח התיכון החדש, אלא להפעיל את השכל שלנו, כפי מה שההגיון אומר.

ההגיון והנסיון אומרים שעיסקת כניעה כזאת, היא גזר דין מוות מידי על רוב החטופים וסכנה עצומה לכל מדינת ישראל.

אז לא הבנתי את הרב לדעתךאוהב העם וא"י 3
פשוט מאודהסטורי
אתה מן הסתם מסכים, שלא יתכן שדעת התורה שעלי להיות תמים ולרוץ לכביש סואן, בלי לקחת בחשבון את מה שעלול בסבירות נורמלית להתרחש בעקבות כך, נכון?

מה שהתורה אומרת זה שאדם צריך להתנהל בתמימות, לפי הנתונים המונחים לפניו והתוצאות הסבירות שיתרחשו ממעשיו.

הוא לא באמת מחפש שתסביר לונקדימון

הוא מחפש להתסיס אותך.

שים לב איך שוב ושוב הוא חוזר ומהדהד את אותם המסרים, משתמש ב"תורה" מצד אחד, ובטרמינולוגמה של השמאל הקיצוני מצד שני, מנצל את השם של "הרב כהנא" מבלי לומר באמת כלום (וגם ללא ציטוט), לא מתעניין בעובדות ולא מוכן להתעמת עם העובדות שמביאים, והוא לא מתאמץ להשתמש בהיגיון אלא כגזלייטינג.

רק כשתנסה לחשוף אותו, אתה תראה שהוא או נעלם מהדיון או חוזר להיות "איש תם" ואז נעלם מהדיון. תעקוב ותפתח עין. אני כבר ניסיתי והתנסיתי.

הוא או בוט איראני (או אחר), או סוכן שבכ. כך או כך זה סוכן כאוס.

ואם יש לי בטחון שאם אני...אוהב העם וא"י 3

...אקיים מצוות פדיון שבויים אז השם יצליח דרכי זה לא תמימות?

הנסיון העכשווי מוכיח בפרוש שגישת "הנצחון המוחלט" הורגת את אחינו

במנהרות שלדעתי ולדעת הרב אלחנן ביבי עזר בבנינם.

נכון ששחרור מחבלים עלול להגביר טרור אבל גם בלי שחרור מחבלים הטרור גובר.

אז אולי כדאי לשחרר אותם לחסוך אוכל ולינה ונוכל להגדיר אותם בני מוות.

ועל הדרך להשיב את החטופים. 

החטופים הם חלק חשוב, אבל רק חלקנקדימוןאחרונה
שיחרור סינוואר בעיסקת שליט זה הגורם הישיר לטבח של שמחת תורה. השיחרור שלו לא "הגביר" טרור, אלא כמעט הוביל לאובדננו. אלמלי הנס הגדול של הימנעות חיזבאללה וה"נס" של מסיבת נובה, 6000 המחבלים שפלשו לישראל היי מגיעים למקומות הרבה יותר מרכזיים, משמעותיים, והומי אדם.

אתה יכול להפקיר רק את חייך. תוריד את הידיים המטונפות שלך מהחיים שלנו. ותעזוב בשקט אב שכול. אתה ציני נפשע. סוכן שבכ כבר אמרנו?

אז בוא נלך צעד אחד אחורה -מרדכי
בס"ד

אסור לנו להיות קשוחים על חשבון אזרחים - אילולה סינוואר לא היה משתחרר בעסקת שליט, יכול להיות שכל זה לא היה קורה. גם לא חטיפת שלושת הנערים וגם לא עשרות פיגועים.

ההסתכלות חייבת להיות לא רק על ההווה אלא גם על העתיד.

נשים את הדברים על השולחןאיתן גיל

אסור לשחרר אף מחבל מהכלא הישראלי, כי מניסיון, כל משוחרר הוא הסינוואר הבא- בפוטנציה.

מצד שני לא מעשי להחזיר הביתה את החטופים בלי לייצר במו ידינו את הסינווארים הבאים.

פוטין היה סוגר את הסיפור הזה מזמן. הוא היה מזרים גז קטלני לתוך המנהרות והורג את כולם... זהו שאנחנו לא פוטין.

העתיד זה חשבונות שמיים. לדוגמא...אוהב העם וא"י 3

....הרבה צחקו על המנהיגים שניהלו את מלחמת לבנון השניה ומסתבר שהאוייב

הורתע. הבעיה שמיד לאחר מכן עלה ביבי לשלטון ולא עמד על כיבוד ההסכמים עם האוייב

כי שקט תמורת שקט זה הוא.

תגיד מה על הצפון? אתה לא חושב שצריך להטיל את כובד משקלינו שם?

האויב הורתענקדימון
כי ביבי היה בשלטון. לא כי רמטכל כושל הוביל את מלחמת לבנון השנייה
העתיד זה חשבונות שמיים?!מרדכי
בס"ד

אז אנחנו לא צריכים בכלל להסתכל קדימה? מה זה השטויות האלה?!

בבקשה תבאר לי את דברי הרב:....אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך ו' באלול תשפ"ד 7:37

....הרב מאיר כהנא אומר:"תָּמִים תִּהְיֶה עִם ה' אלוקיך" (דברים יח, יג). באופן פשוט, משמעות הפסוק היא שנפעל בתמימות ולא נחקור אחר העתיד להתרחש בעולם. כך גם רש"י אומר לנו: "התהלך עמו בתמימות ותצפה לו ולא תחקור אחר העתידות".

צריך לחסום אותו מהפורוםנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ו' באלול תשפ"ד 8:17

הוא לא דתי, לא ימני, לא ציוני, ולא תומך במדינת ישראל. הוא סוכן כאוס מיומן שמהדהד טקסטים מאוד ספציפיים. הוא לא מאמין ב"עקרונות" וב"סיסמאות" שהוא מפיץ פה, אלא המטרה היא להרדים ולהחליש את שאר המשתתפים.

אם צריך, אני מוכן לקבל הרשאות ניהול רק כדי לחסום אותו באופן עקבי מעשרות המשתמשים הפיקטיביים שהוא פותח. אתה יכול לפנות אלי בפרטי כדי לסדר את זה. אתחייב לא לגעת בשום דבר ניהולי למעט המאבק בבוט האיראני הזה (או שהוא סוכן שבכ, זו גם אופציה ריאלית).

תרגע. המלך בשדה תזהר.אוהב העם וא"י 3
אל תאיים, בריוןנקדימון
אני מחכה שתסביר לי איך אתה מבין את דברי הרב.אוהב העם וא"י 3
אהה, אתה מתלמידי הרב כהנא?נקדימון
אתה גם אוחז בשיטתו על הפרדה בין יהודים לערבים בחופי רחצה? או שאתה נתלה בו רק כדי ליצור כאוס? סוכן חמוד שכמוך.

אגב, להגיד "דברי הרב כהנא" ואז להביא את דברי רש"י זה לא טריק שעובד. תנסה שוב.

כל כך פשוטהסטורי
השכל צריך לשלוט על הרגש.

העיסקה היחידה שחמאס מסכים אליה, היא כזאת שבשלב הראשון חוזרים לקווים של הושענא רבא ובתמורה לזה הוא משחרר כעשרים חטופים, כולל ערבויות בין לאומיות שהמלחמה לא תחודש.

זו הפקרה מיידית וגזר דין מוות על שאר החטופים וזה גזר דין מוות על מדינת ישראל היל"ת.

אם עושים עיסקה כזאת, הספירה לאחור לטבח נוסף דוגמת מה שראינו בשמחת תורה, מתחילה באותו רגע. טבח מעזה, כי החמאס עם ציר פילדלפי פתוח - יחזור לכוחו תוך מספר שנים וטבח כזה ח"ו משאר הגבולות כי כל אויבינו יראו שמדינת ישראל הוכנעה ע"י האויב הכי חלש שלה.

השאלה אינה איך מוסרי לא להיכנע, אלא איך מישהו מעלה על דעתו שמוסרי להציל 20 חטופים ולהפקיר מיידית את כל האחרים ולהפקיר לטווח קצת יותר ארוך את כל עם ישראל.

מה עם ההפקרה של שאר האזרחים?נקדימון

העיסקה לא מבטיחה שנקבל חזרה את כל החטופים, אבל כן מבטיחה שאנחנו נפסיד במלחמה. אנחנו מתבקשים לוותר על כל הישג אסטרטגי שהשגנו ברצועה, להשאיר את חמאס על כנו, לשקם במו ידינו את עזה, ולהבטיח שלא נמשיך להילחם עד שהם יטבחו, יאנסו ויחטפו שוב.

החמאס מצידו לא בדיוק מבטיח לקיים את חלקו בעיסקה, יהיה מותר לו להחליט אחרת כשזה יתאים לו (כמו שראינו בעיסקה בתחילת המלחמה), וזהו. כמובן שבמקביל ימשיך להתנהל לחץ על הקמת מדינה פלסטינית. מדובר בהפסד מוחלט. הסכנה נשארת ואף מתעצמת, כי זה מברר שמה שהם עשו זה הכלי הכי יעיל: טבח, אונס וחטיפות המוניות משיג את המטרות שלהם.

נזכיר כמובן שחיזבאללה לא מחויב לכלום מזה ברמה הפורמלית. כך גם לא הרשות הפלסטינאצית.

תושבי העוטף לא יוכלו לחזור הביתה בביטחון, הצפון לא יקבל את המענה שלו, ויהודה ושומרון יממשו את מה שלמדו מחמאס עזה. תנחומיי מראש לאזור השרון והמרכז.

מרגע חתימת העיסקה, תספור לאחור את הזמן לטבח הבא ולמלחמת חטיפה. הפעם יהיה מדובר בשעון חול קצר יותר. אם עד היום חטיפות השיגו להם יחסית מעט, מעכשיו זה יהיה הכלי המרכזי ביותר, בדגש על ילדים ובחורות. 

אין ולא תהיה עסקהאיתן גיל

עסקה שמתאימה לצד אחד בלבד נקראת תחבולה, והונאה.

ראשי הצבא מציעים למסור את פילדלפי לסינוואר תמורת 20 חטופים, וכעבור 42 יום להשתלט מחדש על הציר, כאשר החטופים אצלנו.

סינוואר לא מסכים ובצדק, כי אין סרט כזה לשלם בעד סחורה, וכשהכסף כבר בידי המוכר הוא ישתלט עליה שוב, בכח הזרוע. 

הדרך היחידה לשחרר חטופים הינה באמצעות חסימת מעברי הדלק והמזון, ושחרורם בהדרגה אלה כנגד אלה.

ותודה לארצות הברית שהבאיתנו עד הלוםנקדימון
כשהם יראו עיסקה שבה החמאס מפסיד, הם ישימי מקלות בגלגלים. אין להם עניין בנעצחון ישראל אלא רק בהישרדות שלנו. חמאס מעניין אותם כקליפת השום דאשתקד.
כל מילהאיתן גיל

נתפלל שטראמפ יחזור לבית הלבן, וישנה את כללי המשחק לטובתנו.

התשובה נורא פשוטה: לניהול מלחמות יש חוקים ברוריםshaulreznik

מטרת העל של כל מלחמה היא להביס את היריב, כל השאר, כולל השבת השבויים, הוא אופציה בלבד. מי שמתמקד במשהו ששונה מהשמדת היריב והבסתו המוחלטת, סופו שיפסיד במלחמה.

חסידי העסקה מוזמנים לשאול את עצמם, מה היה קורה אילו בעלות הברית היו עוצרות את מלחמת העולם השנייה בגלל מיליוני אסירים, כולל ילדים נורא חמודים, שנמקו במחנות ריכוז. התשובה: הרייך השלישי היה מתקיים עד עצם היום הזה ואולי היה מספח לעצמו חלקים נוספים.

יש עסקה = יש חמאס ברצועה = יחודש ירי לדרום ולמרכז, ייבנו מנהרות חדשות, הטבח הבא יהיה עניין של זמן. אז כן, התינוקות ביבס הם נורא חמודים ומסכנים, אבל מדינה שפויה שרוצה להמשיך להתקיים, אמורה לחשוב על הפתרון שייטיב לא רק עם המיעוט (החטופים ובני משפחותיהם), אלא עם העם היושב בציון. שזה אומר השמדת חמאס ושליטה צבאית ברצועה. שוב, כל השאר הוא אופציה בלבד שתתממש אך ורק לאחר הניצחון הצבאי המוחץ.

כתבת יפהנקדימון
>>>>אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך א' באלול תשפ"ד 20:51

בצלאל סמוטריץ'

הנה גם בטקסט -

רוב מוחלט של העם רוצה ניצחון!

מה שמתרחש עכשיו בדיון על עסקת החטופים זה תהליך מסוכן שבו רק דעה אחת נשמעת ומוצגת כלגיטימית, בעוד הדעה האחרת מושתקת ומוצגת כשולית וסהרורית. המטרה בשיח המשתיק והמדכא הזה היא להעביר את הציבור שטיפת מוח ולמנוע דיון אמיתי וענייני מצד מי שחושש להפסיד בו. כבר הרבה שנים שצד אחד של המפה הפוליטית בישראל לא מבקש לנצח בדיון אלא למנוע אותו באמצעות עריכת דה-לגיטימיה לדעות ולעמדות ולערכים של הצד השני.

אתמול היה זה נשיא המדינה שקבע ש"רוב מוחלט בעם תומך בעסקת חטופים". והאמירה המופרכת והקמפיינרית הזו מזכירה לי אנקדוטה ישנה: במשך הרבה שנים בסקרי דעת קהל היה רוב בחברה הישראלית להסדר שלום עם הפלשתינים, גם במחיר ויתור על חבלי מולדת והקמת מדינה פלשתינית. אבל כששאלת את הציבור הישראלי האם הוא תומך בחזרה לקוי 67 התשובה היתה שלילית, כששאלת מה לגבי חלוקת ירושלים התשובה היתה שלילית, ומה לגבי הכותל והר הבית התשובה היתה שלילית, וגושי התיישבות - כמובן חייבים להשאיר אצלנו, וכך גם לגבי בקעת הירדן. ופינוי מאות אלפי מתיישבים? חס וחלילה. אז בשורה התחתונה הציבור הישראלי מעולם לא תמך במדינה פלשתינית כמשהו ריאלי שיש איזה שהוא סיכוי שהצד הערבי היה מוכן לקבל. הציבור הישראלי מקסימום תמך באיזו אשליה רחוקה שמכרו לו באריזה יפה על שלום אמת במחירים סבירים.

וזה עכשיו בדיוק אותו הדבר. כולנו רוצים מאוד להחזיר את החטופים. בהחלט יתכן שיש רוב לעסקת חטופים כל שהיא. כזו שלא תפגע במטרות המלחמה, ולא תעניק ניצחון לסינואר, ולא תסכן את הלוחמים שלנו ואת תושבי הדרום, ולא תוריד לטמיון את הישגי המלחמה ולא תכלול שחרור מאסיבי של רוצחים מתועבים ושל מחבלי הנוחבה. בקיצור, עסקה שאין כרגע עם מי לחתום.

אבל האם יש רוב לנסיגת כוחות צה"ל ממסדרון נצרים באופן שיאפשר למיליון עזתים ובתוכם אלפי מחבלים לחזור לצפון הרצועה, להשתמש בעשרות טונות חומר נפץ שיש שם מנפלים של פצצות שלנו שלא התפוצצו כדי לשקם מהר מאוד את יכולת הירי לעבר שדרות וישובי העוטף, למקש ולמלכד מחדש את כל מה שזז שם כדי שכשנצטרך לכבוש את השטח מחדש אחרי הפסקת האש ימותו לנו עשרות לוחמים חלילה? האם יש רוב למסמוס כל הישגי המלחמה שנקנו במחירים קשים וכואבים? האם יש רוב לנסיגה מציר פילדלפי וממעבר רפיח באופן שיאפשר לחמאס לחזור ולהתעצם? האם יש רוב לשחרור מאות מחבלים רוצחים עם דם על הידיים שיחזרו לרצוח יהודים? האם יש רוב לשחרור סינואר הבא אחרי שאת הנוכחי שחררנו בעסקת שליט המופקרת? האם יש רוב לתמונת ניצחון אדירה של סינואר, שיצא מהמנהרות, יסמן ווי בשתי אצבעות, יחבק את מאות המחבלים המשוחררים בעזה, יהפוך לגיבור לאומי במדינות ציר הרשע שתמונתו תפאר כל רחוב וכיכר ויוכיח לעולם שהטבח שהוא ביצע באזרחי ישראל בשמחת תורה משתלם והטרור הוא הדרך היחידה לנצח את מדינת ישראל? האם יש רוב להשפלה הלאומית הזו וליריקה בפרצופן של משפחות הנופלים שאיבדו את היקר להן במלחמה הצודקת ביותר בתולדות ישראל? האם יש רוב להפקרת עשרות החיילים החטופים שלא יכללו בשלב ההומניטרי הראשון של העסקה ולמעשה נגזר דינם? האם יש רוב לעסקה שהמשמעות שלה שכל המחירים הכבדים ששילמנו תשעה חודשים היו לשווא ושהופכת את המלחמה הזו לבסך הכל עוד "סבב", שלאחריו תוך שנים ספורות חמאס משקם את יכולותיו וחוזר בדיוק לאותה הנקודה שבה הוא היה ב 6 לאוקטובר ומתכונן לטבח הבא?

אני משוכנע במאת האחוזים שהתשובה לכל השאלות האלה היא לא! עם עשרה סימני קריאה! וממילא מרגע שהציבור ידע את מחירה הנוראיים של העסקה שעומדת על הפרק הוא יתנגד לה ברובו המוחלט.

אבל יש גורמים חסרי אחריות שדוחפים לעסקה בכל מחיר, תקשורת שמועלת שוב ושוב בתפקידה, מסתירה מהציבור את האמת ומשתתפת בקמפיין שקרי ומגמתי, ואז מגיע נשיא המדינה וקובע ללא כל בסיס שרוב מוחלט בציבור תומך בעסקה. כי מי מאיתנו לא רוצה להיות חלק מהרוב ולשמוח עם החטופים בבית?! ככה עובדת הנדסת תודעה.

אבל היה לנו כבר יותר מדי מזה בקמפיין "הילד של כולנו", שהביא להתפרקות מוחלטת מכל גרגר של אחריות לאומית ושכל ישר. קמפיין שהביא לשחרורם של סינואר ורבים ממחבליו ואחראי במידה רבה לטבח שביצע בנו חמאס. לא עוד אדוני הנשיא. לא עוד.

רוב מוחלט של העם רוצה להשמיד את חמאס, להחזיר את הביטחון לתושבי הדרום ולהסיר את האיום שנשקף מעזה לעבר אזרחי ישראל לתמיד. רוב העם רוצה עמידה נחושה וגאה שתחזיר לנו מעט מהכבוד הלאומי האבוד שלנו שהושפל עד עפר ב- 7 לאוקטובר. רוב מוחלט של העם רוצה ניצחון!

איך זה מוסרי לא להשמיד את האוייב?advfb
די, הגזמתםסודית

תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.

אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.

אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??

לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.

סנקציות על מבוגרים זה סביר.

אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.

לפיד, הפסדת את הקול שלי.

חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)

שמח שהתפכחתזיויק
בכנות
למה מגיל 16איתן גילאחרונה

בגיל 8 ימים צריך אביו להתחייב שבנו ישרת בנח"ל החרדי או בגלי צה"ל.

שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:

סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

זו לא שיטה תמוהה וצדדית, ידועים דברי הגמראקעלעברימבאר

אל מי שהרופאים אמרו לו שאין לו רפואה עד שיבוא על אשה, שימות ואל ידבר עימה מאחורי גדר. ימוצ ואל יהיו ישראל פרוצים בעריות. גם אם לא נפסק. הגמרא מביאה עקרון מוסרי.

מעולם לא הוקעתי מי שסובר אחרת.

אז נגיד שזה לא חמור כמו ג"ע אלא קצת פחות. מה זה משנה?

חשוב לשמוע לגבי מערכת הלייזר החדשה אור איתןסביר11

לצערי הרב כמי שמכיר הרבה מקורות גלויים על הנושא הלייזר,

צריך להאמין למומחה חתן פרס ביטחון ישראל , חושף השחיתויות השנוא על המערכת,

שמוכיח בצורה משכנעת שאין סיכוי להפיל בלייזר שום דבר פרט למזל"ט, אם בכלל.

כל שאר הדוברים בקישור אינם מוסמכים בכלל בנושא ולא מגיעים לקרסוליו.

כדאי להקשיב רוב קשב כאן ל-12 הדקות הראשונות:

זה לא נגמרברגוע
ואיך נדע אם להאמין לו או שהוא לא מבלף אותנו?קעלעברימבאראחרונה

מי אמר שאין לו אינטרסים?

וגם אם הוא לא מרמה. האם הוא ד"ר לאלקטרו-אופטיקה? זה שהוא ד"ר להנדסה כללית לא אומר שהוא מבין בזה, וייתכן שהוא עצמו נפל להאמין לקונספירציה

סמוטריץ', אשריך שנתפסת על דברים כדורבנותאיתן גיל
לפוליטיקאי יצחק עמית אין מקום בחיינו הציבוריים.
שעון מקולקל שמראה פעמיים ביום תוצאה מדוייקתאיתן גיל

ופתאום מגיח רוטמן משום מקום ומתאמץ להבהיר את דברי הבוס, בניגוד לכלל הידוע מוסיף והולך.

יפה שאתה יודע לפרגןהסטורי
בכל זאת הוא אמר בתוך הדברים שלוש מילים שהיה עדיף להמנע מלהגיד אותם.

כוונתו ברורה לכל מי שיש לו שכל ישר, אבל בשלוש המילים הללו הוא נתן לצבועים באופוזיציה ובתשקואת, הזדמנות להפוך את הדברים עליו (תוך עיוות נוראי, אבל זה לא משנה. ככה זה עובד).

כשנכון לפרגן, אני מפרגןאיתן גיל

יצחק עמית גולדפריינד, מיקם את עצמו ביודעין במשבצת הפוליטית הקפלניסטית, המסוכנת ביותר, והגיע הזמן שדעת הקהל, ולמצער- הימנית, תתהפך עליו, ותסמן לו את גבולות הגזרה.

ההשתוללות שלו אינה מהיום. יריב לוין ושמחה רוטמן נבחרו כל אחד במקומו לעשות סדר במתח שבין הרשות המבצעת למחוקקת, אבל מסתבר ששניהם נתפסים יותר ויותר כאקדחי צעצוע מקולקלים שאסור שישארו בתפקידם אפילו יום אחד נוסף.

איוב ששתק נידון ליסורים.

סמוטריץ' באמצעות האמירה הבוטה שלו, אבל הנכונה והצודקת, יכול להוביל את נושא הבחירות המרכזי בעוד פחות משנים עשר חודשים.

ולהזכיר למי ששכח, שתפקידו של השופט הוא לפרש ולפרשן את חוקי הכנסת, ולא לאתגר אותה בחקיקה נגדית מתוצרת עצמית ומפרי מוחו הקודח.

כי הגיעו מים עד נפש.

אז כן, אני מברך את בצלאל.

אז לאור החדשות מהלילה אתה מוזמן לפרגן גם ל:הסטורי
טראמפ המוכר והרגיל ולהודות שהשרשורים החוזרים שלך על 'טראמפ החדש' היו דה-מורליזציה מיותרת.
לטראמפ אני לא מפרגןאיתן גיל

תקשורת הוא מבין. מאחורי החיבוקים והמחמאות לנתניהו, הוא מפעיל שני יהודונים חמדנים ואוטואנטישמים. אחד מהם הוא חתנו, בעלה של "הגיורת".

ולהם הוא מקשיב.

כשהוא יתחיל לטרנספר באמת את האויב הישמעאלי מעזה, כהבטחתו המתועדת, אפרגן לו

הוא עדיין רוצה להביא לכאן את הטורקים כדי שיתגרו בחיילי צהל, ויעשו לנו מרמרה 2, אז על מה לפרגן.

"חסיד אומות העולם" הזה לא מקבל את הנוסחה המתבקשת שעל טבח 2000 ממיטב בנינו ובנותינו צריך האויב לשלם באדמה, ובאדמה בלבד. אז על מה לפרגן.

מה פתאום להימנע?!נקדימון
לא מפיהם אנו חיים. מה שהוא אמר היה נכון ומדויק. וגם ברור מאוד.

מצעד הזעזועים שלהם לא מעניין. הם יעשו רותו בכל מקרה. אם סמוטריץ לא היה משתמש במילים הספציפיות האלה, עדיין היו עושים אייטם (עם כותרת אלימה משל עצמם) על הדיקטטורה והאיומים שיש על הדמוחארטה שלנו.

פה אני חולק עליך מכל וכל.

הוא נגע להם בקודש הקודשיםאיתן גילאחרונה

ועל זה לא יסולח לו בקפלן

יום עיון שלקעלעברימבאר

ארגון תנא דבי ישמעאל.

הרב איימן עודה: קריעת ים סוף והטבעת המצרים, הילכו יחדיו?

הרב אחמד טיבי: עיונים במשנת הרב עראפאת

הרב מנצור עבאס: התנועה האסלאמית ואנטישמיות, האמנם?

הרב עופר כסיף: בוגדים, ישמעאלים, ומה שביניהם במשנת חז"ל

הרה"ג ראאד סלאח: לקדושת המלחמה בתורת השייח זצ"ל

ח"כ איימן עודה ציטט את מאמר חז"ל

לזכותו ייאמרנקדימון
שמבין דבריו הוא מודה שאנחנו המלאכים אליהם ה' דיבר במדרש.

לגנותו ייאמר שהוא טיפש שלא יודע מה הוא מצטט.

אי אפשר לבוא אליו בטענות. הוא למדקעלעברימבאראחרונה
מיהודים שמאלנים טפשים שלא יודעים להבין מדרש
אתמול פורסם סרטון אווילי,ימח שם עראפת

ובו מתפארים השר סמוטריץ' וחבר הכנסת סוכות בהכפלת היישוב יצהר. ובכן, כתושב היישוב אני יודע היטב על איזו הכפלה הם מדברים, על בנייה בתוך תחומי היישוב בשטחים הפתוחים שבין שכונה אחת לאחרת, מגדלים שירימו את גטו יצהר לשמיים ויתנו לכפרי האוייב- בורין, מדמא, עצירה אל-קבליה, עוריף, עינאבוס, וחווארה, להמשיך בהשתלטות על השטחים סביב היישוב, לחנוק את צירי הגישה ואת המרחב הפתוח עד שיגיעו אל הגטו.

השר סמוטריץ' בחוצפתו הזכיר את עוקף חווארה. במקום לטפל בבעיה והיא מחבלי חווארה עינאבוס וביתא, שזרקו אבני על רכבים שעברו בכפר חווארה, שמו פלסטר על שטף הדם ובנו לנו "עוקף". עכשיו לא עוברים בתוך הכפר, אלא מאחוריו, בתוך כלוב מגודר משני צדדיו.

המחבלים כמובן לא התרשמו מכך שכעת הכביש מאחורי הכפר ולא בתוכו, מהמבתר אפשר לזרוק אבנים בדיוק כמו מבין הסמטאות, וכלוב הגדרות מונע מהחיילים שיגיעו לרדוף אחריהם. העוקף הוא מטווח ברווזים.

והיום, לפני כמה שעות, פגשתי חבר שלי. שלפני כמה חודשים נורה בגבו בידי שוטר מג"ב. פעמיים.

חבר הכנסת צבי סוכות, שתק.

לא מיחה, לא עורר מהומה. לא זעק על הדבר הנורא, שנערים נורים בידי שוטרים יהודים.

השר סמוטריץ', מילא פיו מים.

לא עצר את יומו, לא דפק על השולחן, לא עשה כלום.

אז שלא יספרו לי סיפורים, פוליטיקאים צבועים. לא מדובשך ולא מעוקצך אנו רוצים. לא את גטו הדיור שלכם ולא את ההרס וחורבן שאתם ממיטים על הגבעות שפורצות את הגטו הזה.

"הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן, נראין כאוהבין בשעת הנאתן, ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו".

לא.ימח שם עראפת
כתבת שברור שהם מגזימים, אבל רמזת שזה לא רחוק מהמציאות ולכך התייחסתי.
כבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוגנ א

בס"ד

תכתבו כאן על הכבישים ביהודה ושומרון שצריכים שידרוג

אם אתם מכירים כביש שצריך שידרוג - תכתבו את מספר הכביש, ליד איזה יישוב/ עיר הוא נמצא ותפרטו את הבעיה שבכביש

תכתבו אם חסר תאורה, שוליים, עיקולים, צמתים מסוכניםנ א
מה מטרת השרשור?ברגוע
דרך עמק פסגותנ א

דרך עמק פסגות (כביש 4578) בין היישוב בית אל ליישוב פסגות
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, צמתים כמוקדי סיכון

כביש 465 חוצה בנימיןנ א

מתחיל בצומת המשטרה הבריטית על כביש 60 ומסתיים בצומת גבעת כח על כביש 444 (קרוב לאלעד)
עובר ליד היישובים עטרת, נווה צוף (חלמיש), בית אריה, עופרים.
כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, צמתים כמוקדי סיכון.

מצטרף לשאלהמרדכי
בס"ד

אני אסביר. אתמול בלילה הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם מקורב לחבר כנסת מהקואליציה. בין היתר הוא סיפר לי שיצא לו לנסוע בשבוע שעבר בצומת שדיברתי איתו עליה, שאני עובר בה מידי יום, שהיא מאוד פקוקה ועמוסה. הוא אמר לי שהוא גם נתקע בה, אבל מצד שני שהוא רואה שגם המאמצים הצליחו, והתחילו שם את הבנייה לרמזור והרחבת הצומת.

זה בדיוק הסיפור. לפני כמה חודשים שהייתי בכנס עם השרה מירי רגב, כשכולם קפצו לשרה, אני קפצתי על העוזר שלה ושאלתי אותו מתי יתחילו העבודות על הצומת הזאת. שראש המועצה פרסם פוסט על שדרוג כביש בקרבת מקום, הגבתי לו על אותה צומת ספציפית. ככה פועלים, לא נראה לי שרשור בפורום יעזור.

רמזור?משה
הייתי שמח למחלף, אבל גם רמזור יקל מעט מרדכי
אגב, שרשורים במקומות כאלה כן מועיליםמשה

בסוף אנשים כאלה מחפשים את השם שלהם בגוגל עם מייל התראה כמו שאתה בטח יודע. לפעמים מספיק לאזכר את השם שלהם והם רואים או הנציגים שלהם רואים.

כבר מזמן הבטיחו שיכפילו את כביש הגישה לבית אל 466נ א
בשבועות הקרובים בעז"ה יצא מכרזברגוע
ברכת "שהחיינו" במעמד החתימה בבית אל

אבל האמת היא שהוא לא עמוס, ויש כבישים יותר דחופים

אין בעיה. אבל מה עם לשדרג את דרך עמק פסגות (4578)?נ א

דרך עמק פסגות (כביש מס' 4578) - קטע הכביש מעין תות לפסגות (מסתיים בצומת יחי"ש ציון)

אין תאורה, אין שוליים, סיבובים מסוכנים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון

מסכים שלא יזיק לשדרג אותוברגוע
אבל עוד פעם- בקושי נוסעות שם מכוניות ויש כבישים יותר דחופים
לדעתי, צריכים לעמוד על זה. הכביש הזה ספציפית הואנ א

אחד מהכבישים המסוכנים לנסיעה... במיוחד שרכב יכול להפתיע אותך באחד הסיבובים

כמה תאונות היו שם בשנים האחרונות?ברגוע
לא יודע... איזה כבישים ביהודה ושומרון אתה מכירנ א

שצריך לשדרג אותם?

מי שמכיר כבישים ביהודה ושומרון שצריך לשדרג אותם - שיכתוב כאן

מה הקשר?___
מה זה צה"ל פה? מחכים לדם שישפך כדי שיהיה דיו לכתוב את ההוראות?

כביש מסוכן, גם אם הוא נידח, חייב טיפול.

לא שאני הבנתי מה מטרת השרשור, אבל טענות לעניין בבקשה...

הקשר הוא שיש היום השקעה מטורפת בכבישיםהסטורי
אבל כיוון שהתקציב והכחות מוגבלים - מקדימים את המקומות הקריטיים יותר.
לא צריך להכפיל את 466משה

מה שצריך לעשות זה לחבר את בית אל ישירות לכביש 60. המרחק זה 300 מטר וצריך פשוט לעשות את זה ולהעביר את הש.ג למקום קצת יותר הגיוני על המפה.

זה מסוכןנקדימון
אם המטרה היא להעביר לדרג גבוה את המידע כדי ליצור תוכנית עבודה, אז עדיף להפיץ טופס שירגור רק אצלך את המידע.

אחרת, לדעתי זה מסוכן ליצור באינטרנט רשימה כזו מפורטת של מקומות שמועדים לפורענות. לא צריך לספק מודיעין גלוי חלילה.

דרך אלוןנ א

דרך אלון (כביש 458, כביש 508, כביש 578)

מתחיל בצומת כפר אדומים על כביש 1 ומסתיים בצומת מחולה על כביש 90

עובר ליד היישובים כפר אדומים, אלון, מעלה מכמש, רימונים, כוכב השחר, גוש שילה, מגדלים, מעלה אפרים, גיתית, מכורה, חמרה, בקעות, רועי, חמדת, משכיות, רותם, מחולה

כביש ללא שוליים, חסרה תאורה לאורך הכביש, עיקולים רבים, בעיות שדה ראיה, צמתים כמוקדי סיכון.

חבר, איני יודע מה המטרה שלך, אבל הדברים לא נכוניםהסטורי
ולא מועילים.

בכמעט כל דרך אלון יש שולים, על הצמתים ובעוד נקודות מסוכנות יחסית יש תאורה. הכביש עבר ועובר שדרוגים משמעותיים בזמן האחרון כולל הסדרת צומת גדעון, ריבוד מחדש של קטעים ארוכים, הוספת תאורה, שילוט מתאים ועוד.

אתה בא להוכיח את דבריי כנראהנקדימוןאחרונה
והמטרה שלך היא זדונית.
וגם כדאי שיקימו רכבת במקביל לכביש 60 🚆נ א

מעפולה ועד לבאר שבע. יחסוך הרבה בעיות עם בעיית התחב"צ ביהודה ושומרון.

אם כבר, אז רכבת מירושלים למירוןאיתן גיל

עם תחנות עצירה בכמה וכמה ישובים מרכזיים בבנימין ובשומרון.

על ההזנחה הפושעת של ארץ בנימין אנחנו משלמים ביוקר. אוי לכם מיום הדין. 

היתרון ברכבת במקביל לכביש 60 זה שזה יעזור למערךנ אאחרונה

התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים כי כביש 60 עובר בירושלים (כביש בגין 50)

אולי יעניין אותך