לגבי השאלה ה"משעממת" על בחירת הרב הראשיעם הפנים לעתיד

נושא זהות הרב הראשי נשמעת כמו נושא משעמם.

אבל - יש לרב הראשי תפקיד שפחות מודעים אליו והוא להיות נשיא בתי הדין הרבניים שקובע את המדיניות שלהם בנושאים שונים.

יש נושא קריטי על הפרק של עיוות דין (שבשלו באה חרב לעולם- פרקי אבות, פרק ה' -משנה ח')  ורציחה כלכלית של אבות גרושים וילדיהם שקיים היום בבתי הדין הרבניים בצורה גרועה יותר מבתי המשפט (מאז בע"מ 919 למי שמכיר).

וזה לכאורה כי הם מנסים להיות "יותר צדיקים מהאפיפיור" בעיני ארגוני הנשים הפרוגרסיבים והמרקסיסטים (מאותו "בית מדרש" המצדיק את החמאס במלחמה נגדנו כי הוא "מוחלש")...

הרבנים שלדעתי יש סיכוי טוב שישנו משהו, הם הרב שמואל אליהו שלהבנתי בעד מהפכה. 

/news/645267

וגם הרב מיכה הלוי, שלהבנתי קצת בכיוון גם אם בהצהרות פחות דרמטיות...

מה אומרים?

אפשר לפנטז ששניהם ייבחרו?

סוגיית אבות גרושים היא חתיכת סוגיהנקדימון
בכל מקרה, לדעתי אין שום סיכוי לרב שמואל אליהו, ודווקא בגלל שברור שהרבנות הראשית תחתיו תהפוך למשהו ידידותי, מאיר פנים, רגיש ומקדש שם שמיים. התנועה הרפורמית כבר עתרה נגדו עוד בטרם הגיש מועמדות (ממש לפני שבוע-שבועיים) כדי לחסום אותו. יש להם "קייס" בגלל דברים שאמר ואומר על שכנינו המחבלהון. הסיכויים שהעתירה תתקבל דומים לסיכויים שהרפורמה המשפטית תעבור. והחרדים לא מעריכים אותו בכלל, כנראה גם כן דווקא בגלל כוחו הגדול. הוא מפחיד אותם אז הזילזול מגן עליהם.

לגבי הרב מיכה, אני לא מספיק מכיר. הוא תלמיד חכם עצום, והמהפכה שעשה בכשרות בפתח תקווה היא ידועה. יש אומרים שהחילונים שמכירים אותו מאוד אוהבים ומעריכים אותו (אלה שמכירים מהישיבה שלו בתל אביב). הוא בוגר מרכז הרב (וזה לטובתו או לרעתו? קשה לדעת). לא היו סביבו מעולם שום פרשיות בשום תחום; נקי וזך.

השאלה היחידה, ככל הנראה, היא רק מה החרדים חושבים עליו? הכוח כולו נמצא בידיים שלהם. אני מכיר מישהו שאבא שלו הוא רב חבדניק במועצת הרבנות, וכשהוא מדבר על הכוח שיש בידיים שלהם (יש קבוצה גדולה של חבדניקים ברבנות) הוא מתמוגג מנחת. לצערינו, יש כאן רק פוליטיקה מהזן הנמוך והנחות.

אם באמת תוהה אם לא יהיה נבון יותר לתת לרבנות להמית את עצמה, מאשר להכניס ראש בריא למיטה חולה וסופנית. ח"ו לא להרוס את הרבנות, אבל לא בטוח שכבר אפשר לתקן. אולי עדיף לבסס את המוסדות הרבניים שמתקיימים מחוץ לידה של המדינה ולידם של החרדים. אולי לא, לא יודע.

מעניין, מה שכן- גם אצל החרדים יש התעוררותעם הפנים לעתיד

שוב, כי החרדים בעצמם התחילו לסבול מהעיוותים של הרבנות (בביה"ד הרבני - גם אני חרדי).

אבל מבין גם את הצד השני שעד שמשהו יזוז יקח הרבה זמן...

יכול להיות שהפיתרון כאן כמו בכל תחום זה באמת הפרטה, שהרבנות תפקח על שירותי הדת אבל לא תהיה ספקית השירותים היחידה...

הפרטה זה בעיהנקדימון
זה לשפוך את התינוק עם המים. תחפש את המחקר והניתוח שארגון כושרות עשו על הרפורמה של מתן כהנא בכשרות. את זה וודאי אי אפשר להפריט. לגבי דברים אחרים צריך לחשוב.

בוא נגיד שההתעוררות של החרדים נשמעת לי כמו ההתפכחות של השמאלנים. קוריוז שחולף עם הרוח. יש מכנה משותף גדול בין החרדים לשמאלנים מהבחינה של "כל האמת אצלנו" ואסור לאף אחד אחר להביע דעה בדיון. האמת נמדדת לפי המחנה ולא לפי הטענה. כך נדמה לי.

יש משהו במה שאתה אומר לגבי החרדיםעם הפנים לעתיד

אני מדבר יותר על התעוררות מ"למטה" של אנשים שפשוט סובלים משלטון העסקנות (גרושים חרדים לדוגמה), השאלה כמה באמת זה מחלחל לפוליטיקאים מ"למעלה", מאמין שברמה כלשהי - השאלה עד כמה...

לגבי המחקר של כושרות - לא נכנסתי לעומק אבל אתה מזכיר לי שכן נחשפתי לזה בעבר (אבל אאל"ט הם התייחסו בעיקר לכשרויות, מעניין אם זה נכון גם לדיני משפחה ושות'). מעניין אם בכל זאת לרב מיכה הלוי יהיה פיתרון בדומה למה שעשה עם מערכת הכשרות בעירו.

כושרות הם ארגון כשרות בלבדנקדימון
לא מתן הכשרים אלא סוג של מכון מחקר, לימוד והמלצה. הם לא בדצ. אני מאוד ממליץ ללמוד את הנייר עמדה שלהם בנושא הרפורמה של כהנא.

מעניין- תודה.עם הפנים לעתיד

עכשיו ראיתי שסמוטריץ' מקשיב לי

משמונה ייבחרו שני רבנים ראשיים: ביקורת בש"ס על סמוטריץ'

מי ישמע - תפיסה "חריגה", שביהמ"ש (ורוב רבני ישראל מחוץ ל"מערכת") מחזיקים בה, ועוד מעט גם בג"ץ יכפה אותה על בתי הדין (לצערי העמוק, על כך שגורם חיצוני חילוני צריך ליישר את בתי הדין הרבניים, בין היתר לכן חולם על כך שהתיקון יבוא מבפנים).

ליינט חסום אצלי בטלפוןנקדימון
מחילה, אבל אין לי איך לקרוא את מה שצירפת
מעתיק את החלקים הרלוונטייםעם הפנים לעתיד

אם זה נכון, כל הכבוד לסמוטריץ', ואם זה יצליח -כ חרדי אשקול להתחיל להאמין שיש סיכוי בעז"ה למערכות של המדינה שלנו...

"בשבועות האחרונים ניסו בש"ס לגרום לאנשי הציונות הדתית להעמיד את הרב אליעזר איגרא כמועמד המוסכם על שתי המפלגות. גורמים בש"ס הניחו שהרב איגרא, שכיהן כממלא מקום נשיא בית הדין הגדול, הוא בעל הסיכויים לנצח. אבל אנשיו של סמוטריץ' בחרו לעמוד מאחורי הרב מיכה הלוי. בסביבתו של שר האוצר הסבירו בימים האחרונים כי הם יתמכו במועמד שנראה להם בעל הסיכויים הגדולים ביותר.

Ad

Unmute

בעקבות כך, גורמים בש"ס אמרו בשיחה סגורה כי הסיבה לחוסר ההסכמה על מינויו של הרב איגרא מצד אנשי סמוטריץ' היא סירובו של הרב לתמוך ברפורמת המזונות של הדיין אוריאל אליהו. זאת, במקביל להנחה כי הרב מיכה הלוי יוכל לבצע את הרפורמה.

הרב אוריאל אליהו מונה לכהן כדיין בבית הדין בנתניה והוא עומד מאחורי תפיסה חריגה, שקובעת שיש להוריד משמעותית את סכומי המזונות. אליהו פועל בכל הכוח כדי לקדם את תפיסתו, למרות שהיא מנוגדת לתפיסתם של רוב אבות בתי הדין בארץ ודייני בית הדין הגדול.

אלא שהרב איגרא מתנגד לרפורמה ועומד מאחורי ביטול החלטות רבות של הדיין אליהו. לפיכך, סמוטריץ' מתעקש שלא לעמוד מאחורי הרב איגרא, למרות שגורמים בש"ס פנו ליועצו של סמוטריץ' בימים האחרונים והתעקשו כי "הוא היחיד שיכול לנצח". גורמים בש"ס גם מפנים ביקורת קשה כלפי סמוטריץ' ואומרים: "מי הוא שיגיד משהו על מזונות-לא מזונות, מה הוא נהיה דיין?"

גם הדיינים מבקרים את תפיסתו של הדיין אוריאל אליהו ומתנגדים אליה נחרצות. דיין בבית הדין הגדול ביקר השבוע בחריפות את הפסק החדשני".

ההזייה פה היא שהם מנסים להציג את הפסק שלו כ"חדשני", כשזה מה שמקובל כבר שנים בביהמ"ש (הבוס האמיתי כיום של ביה"ד הרבני כפי שהודה בפה מלא ראש ההרכב שלי בביה"ד), וגם היה מקובל בעבר בביה"ד הרבני לפני שהתחילו להיות צדיקים יותר מהאפיפיור מול ארגוני הנשים

כן, שמעתי על רפורמת המזונותנקדימון

זה באמת סיפור עצוב מאוד. ההתנגדות האטומה של הדיינים לפסיקות של הרב אוריאל אליהו היא הפנים המכוערות באמת של השמרנות היבשה.

אין לי מילה טובה להגיד עליה במקרה הזה. הרע הרפורמה של הרב אוריאל אליהו היא לא הלכתית אלא עובדתית. הוא טוען, על בסיס מחקר שעשה, שאין קשר בין הסכומים הנהוגים לבין המציאות. זו ערלות לב לשמה של המתנגדים, לצערי. אני לא רואה דרך אחרת לפרש את זה.

נכון, להבנתי מה שבכל זאת קרהעם הפנים לעתיד

זה ערבוב בין כמה תפיסות בצורה לא מותאמת שדופקת את הגברים מכל הכיוונים.

מצד אחד, ה"חובה" ההלכתית של האב לפרנס את ילדיו היא עד גיל 6 ולצרכים בסיסיים בלבד וכפי יכולתו וכו', ומנגד הרכוש ה"משותף" שייך לגבר (איזון בין זכויות יתר  לחובות יתר), באה הרבנות ותקנה להעלות את הגיל ל-15 (תקנה שאגב - החזו"א והגרי"ז מבריסק התנגדו לה, אז סתם מוזר שבנושא זה גם החרדים הולכים ל"רבנות").

מצד שני, יש את תפיסת "טובת הילד" המודרנית, במסגרתה לא מסתפקים בצרכים בסיסיים בלבד (נראה לך שזה מספיק כדי לגדל ילדים במדינת ישראל כיום? וכו'), אבל בתפיסה המודרנית מחייבים את 2 ההורים לדאוג לאותה "טובת ילד"...

מה שקורה ברבני, הוא שיש כלאיים לדפוק את האבות, שמצד אחד העלו את הסכומים מעבר לחובה ההלכתית (בפרשנותה המחמירה) בשל הפחד מכך שיצטיירו ככאלו ש"לא אכפת להם מהילדים", אבל מצד שני גם את כל העניינים העודפים מטילים רק על האב כי "זאת ההלכה" כביכול (למרות שכאמור, ההלכה גם אם נקבל את תקנת הרבנות מדברת על צרכים בסיסיים בלבד ולפי יכולת האב בהתאם לדיני צדקה...).

עוד סיבה למה כדאי להתגרש בגלות…אוהב א״י והעם 4
… אני קבלתי מזונות מגרושתי בגלל שהילדים בחרו לגור איתי.
יפה, אבל מניח שהיה בבימ"ש ולא בבי"דעם הפנים לעתיד

הלוא כן?

ברורנקדימון

אם אתה עוד לא מכיר את הניק הזה, אז תדע שהמטרה היחידה שלו בפורומים פה היא לעורר פרובוקציות ולהתסיס (וגם להרעיל ולהסית, אם מתאפשר).

המשמעות היחידה בתגובה שלו אליך היא לומר לך שהדת היא איכסה, ושחיים בארץ זה זוועה. הוא לא מחפש להגיד לך שום דבר מורכב. הוא סוכן כאוס, וזה קל מאוד לזיהוי. תקרא כמה פוסטים ותגובות שלו ותיווכח לבד.

אל תנסה להיכנס לדיון רציני איתו, כי זה לא יתקדם לשום מקום. הסיכויים שהוא אדם אמיתי עם הפרטים שהוא מספר על עצמו הם מאוד נמוכים. במקרה הכי טוב הוא סוכן איראני, במקרה הכי גרוע הוא סוכן קפלן.

לא יודע, פה דווקא התחברתי למה שכתבעם הפנים לעתיד

.

עוד סיבה למה כדאי להתגרש בבימ"ש בגלות?!נקדימון
אתה רוצה לראות שינוי בתוך בתי הדין, כמו זה שמנסה לקדם הרב אריאל אליהו - ואילו הוא רוצה לראות שאין יותר בתי דין רבניים. אתם לא חולקים את אותה דעה.
זה מורכב, אני גם חושב שכל עוד אין בתי"ד לפי ההלכהעם הפנים לעתיד

עדיף להתגרש בבימ"ש, כדי לא לתת "הכשר" למקום כלאיים, שלוקח מהשיטה המשפטית הקיימת כיום את מה שדופק גברים ומההלכה (בפרשנותה המחמירה ביותר) את מה שדופק גברים.

לאב ביה"ד שלי היה לפחות את האומץ לרמוז לכך...

מסכים שהניסוח ציניעם הפנים לעתיד

.

נכון מאוד. בית דין רק נתן את הגט וזהו.אוהב א״י והעם 4
עכשיו הבנתי, התגרשת מחוץ לישראל?עם הפנים לעתיד

האם נכון שישראל היא אחת המדינות עם האפלייה הגדולה ביותר כלפי גברים?

במקום בו התגרשת אין בית דין לקהילה היהודית בו אמורים להסדיר גם נושאים כאלו?

בית הדין רק סידר את הגט….אוהב א״י והעם 4
…. כל השאר נסגר בפגישה אחת בבית משפט .
תודה, זה המנהג הנפוץ בחו"ל?עם הפנים לעתיד

או שיש גם בתי דין פרטיים שאמורים לפסוק בקהילות לפי ההלכה, גם בנושאים כמו מזונות ורכוש?

איפה זה היה? באוסטרליה?

כן באוסטרליה. בית דין לא יכול…אוהב א״י והעם 4
לפסוק בעניינים אזרחיים. אגב כאשר הילדים ממש קטנים זה קצת מסובך אבל מגיל 14 הילד יכול להחליט בעצמו עם מי הוא רוצה ללכת. אם זה מעניין אותך אני יכול להכנס יותר לפרטים בהתקשרות אישית.
מעניין, אפילו לא בהסכמת 2 הצדדים?עם הפנים לעתידאחרונה

והחרדים מאיימים שאם לא יתנו להם לפעול כפי רצונם, ירדו לחו"ל...

המקרה של בתי הדין, היא דוגמא של משהו..אדם כל שהוא

שאי אפשר לייצר לו תחליף פרטי, כי צריך משהו מאורגן ובעל סמכות חוקית.

[אני לא מדבר על התפקיד שמילאו בתי הדין בעבר, כבוררות לממונות, שלו יש תחליף].

ייתכן מאוד שיש הרבה תפקידים אחרים, שמערכות פרטיות יוכלו לבצע בצורה טובה יותר.

כבר כתבתי שמועצת הרה"ר צריכה לבחור נשיא מתוך עצמהאיתן גיל

ככלל, הרבנות הראשית צריכה לעבור רוויזיה משמעותית.

נתחיל בזה שרבני ערים אינם כפופים ארגונית ועניינית לרב הראשי, ונמשיך בזה שמועצת הרבנות הראשית צריכה יותר הנהגה מובילה ופחות גדלות בתורה.

מועצת הרבנות הראשית צריכה להיות גוף סטטוטורי מחוקק, כעין כנסת, בעוד בית הדין הגדול צריך לדון בסוגיות עקרוניות, וחבריו גדולים בתורה.

נכון לעכשו, כל רב עיר וכל רב שכונה קובע כללים לעצמו, ולא רואה אף אחד ממטר.

ובין לבין נוצר מצב שכל מי שיש לו חתימת זקן ומקושר לפוליטיקאי זה או אחר רואה את עצמו מועמד ראוי למשרת הרב הראשי.

יודגש, מה שהיה נכון בתקופת הרב קוק והרב הרצוג, רחוק מאוד מלהיות נכון בזמננו.

לגבי מועמדות הרב אליהו, לא ניתן להתעלם מן היריבות ההסטורית שבין משפחת הרב יוסף לבין משפחת הרב אליהו, ובנסיבות האמורות, סיכויי הרב אליהו קלושים עד אפסיים.

מעניין, ועדיין נקווה להפתעות...עם הפנים לעתיד

אולי ריבוי המועמדים ייצר מצב של "כמה רבים, והאחר לוקח"

מקווה שיבחרו רבנים שינהגו ע"פ תורהאדם פרו+3

ויחקרו וידרשו היטב.

ולא יאמינו לי לאיזו "אשת מקצוע" חילוניה

שבאה לסמן וי.

ומבחינתה לזרוק את כולם לים

העיקר שתשאר בתפקידה.

וואו, אני מאמין שזה כי זה תחום עניין שלךעם הפנים לעתיד

ולמשתמש אנונימי זה פחות יגיע, אבל לך תדע

עכשיו ניסיתי על גלישה בסתרפתית שלג

זה עדיין מופיע

ויפה גם לרב שמואל אליהו..

תנסה

מעניין, אני פחות מבין בזהעם הפנים לעתיד

גם בגלישה בסתר אני רשום עם המייל שלי...

אנסה עוד מעט אצל מישהו נייטרלי...

אבל מעניין בכל מקרה

בקצב הזה אולי נצליח להשפיע על מישהו

גם אני ראיתי אצלימשה

ואני לגמרי לא מתעניין בסיפורי הרה"ר.

ב"ה, אולי זה מכאן זה יחלחל ללמעלהעם הפנים לעתיד

.

בדקתי עכשיו אצל מישהו שלא קשור לערוץ 7 בכלל ואכןעם הפנים לעתיד

כמה קליק-בייטים נותן דבר כזה?

שאתחיל להרגיש כבר משפיען רשת?

המפגינים באיראן שואלים אתכם למה אתם לא עוזרים להם.זיויק
מה תענו?
תוסיף לשאלהoo

אנשים אומללים מצפון קוריאה

או ממדינות מסוימות באפריקה

או נשים במדינות מוסלמיות קיצוניות

ועוד

התשובה היא שהם לא מעניינים את בעלי הכוח

מה שמעניין את בעלי הכוח זה הון ושלטון

לאדם הפשוט אין הרבה מה לעשות 

לא דומה כי כאן יש אינטרס ישראלי גדולזיויק
ישראלoo

נצלה הזדמנות בסוריה

כנראה שמי שאמור לעקוב אחר הזדמנות באירן ערני למצב

זה שמתו אלפי מפגינים לא אומר בהכרח שזו ההזדמנות

יכול להיות שעדיין מסוכן להתערב

צודקתזיויק
גם בסוריהשלג דאשתקד

מתו מאות אלפים וישראל לא התערבה. היא התערבה הרבה יותר מאוחר בנסיבות אחרות לגמרי.

(סתם מציין עובדה)

זה הענייןoo

ההרוגים לא מענינים אף אחד (בעמדת כוח)

רק אינטרסים

לכן ההתערבות באירן (אם תהיה) תהיה רק כשהתועלת תעלה על העלות

(כמו ההתערבות הגלויה הקודמת)

נכוןזיויק
ומה ההסבר? מתי יגיע אינטרס שכשזה?
אינטרסoo

אמריקאי/ ישראלי

1. להשמיד/ להפחית איום צבאי

2. להחליף לממשל ידידותי/ פחות עוין

לא חושבת שהפגנות אלימות זו הזדמנות מספקת

היו הפגנות דומות בעבר (לא עוקבת אחרי העוצמה המדויקת בעבר/ בהווה)

טראמפ יכול להרשות לעצמו לאיים ולעשות מעצמו צחוק

הוא בעמדת כל יכול

זה שהוא איים לא בהכרח אומר שיהיה משהו עכשיו או עתידי

טובי המומחים מתלבטים בנושאזמירות
מאמר הבוקר במקור ראשון

האינטרס עכשיו הוא לא להתערב במחאותברגוע
מדינות העולם מלאות בדיקטטורות עם מנהיגים מושחתיםזמירות

והתנהלות אכזרית מול האזרחים המשוועים לחיים אחרים.  

אירן היא רק עוד אחת מהן.  

במדינות רבות האוכלוסייה סובלת מדיכוי זכויות אדם, רבים נמצאים בעוני קיצוני, ורדיפה פוליטית.

קוריאה הצפונית, אריתריאה, אפגניסטן, סוריה, סין, אירן, תימן, ועוד ועוד.

עזרה וסיוע יעיל הוא רק ברמות הבינלאומיות.  

אין לי f16ברגוע
כי הם לא פלסטיניםאני:)))))
תסביריזיויק
היא מתכוונת לצביעות העולמיתזמירות

איפה כל אלו שהפגינו והרעידו עולמות נגד ישראל במלחמתה בעזה, בגלל הסבל שנגרם לאזרחים הפלסתינים, כאשר השלטון האיראני טובח באזרחים שלו?

איפה כל אלו שצרחו “זכויות אדם” בעזה, כשבאיראן השלטון יורה, תולה ומענה את העם שלו?

מוסר שלא עקבי הוא לא מוסר — הוא פוליטיקה.

מי שבאמת נלחם על זכויות אדם — לא בוחר קורבנות לפי אג'נדה.

במה בדיוק אני יכול לעזור להם?הסטורי
זיויק הוא זה ששואל. ומבקש מאחרים לענותזמירותאחרונה

כמו המראיינים באולפנים.

התפקיד שלהם רק הוא רק לשאול…

לא לספק תשובות ופתרונות 

מילואימניק - מי אוהב אותך יותר מבנט? 🥰🥹צדיק יסוד עלום

וואי וואי וואי תאמין לי להכנס לים עם כרישים עם בשרקעלעברימבאר
מדמם פחות מסוכן מלפתוח שרשור על בנט בפורום אקטואליה😂
אין לי אלוהיםצדיק יסוד עלום
בנט זה אחוקעלעברימבאר
הוא מנסה לשחד אותנו להצביע לו?!נקדימון
הוא אוהב אותך והוא תמיד מתפאר בךצדיק יסוד עלום

רואה בך רק ת'נקודות הטובות

עצום את העיניים תשכח את העבר

תתמסר אל החיבוק החם

הנוכל שידע לספר לנו איך לנצח מגיפה מגיח שובאיתן גילאחרונה

ומביא לנו תכנית איך להחזיר את כספי הבית היהודי שנעלמו

אה, לא.

הוא גם זכור כמתווך האגדי שבין רוסיה לאוקריינה שגבתה עד עכשו מיליוני קורבנות משני הצדדים, ועוד לא רואים את התחתית.

שומר נפשו ירחק מן הכיעור ומן הדומה לו.

למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גיל

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
אכן כךאיתן גילאחרונה

כשהערתי למישהו שהוא פלש לתחום חילול שבת דאורייתא הוא ענה לי שיש עוד 4 דקות עד כניסת שבת.

נבל ברשות התורה.

מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי

בס"ד

יש חשש. אין אידיקציות.

יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע

בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.

התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
השאלה המרכזית כרגע היא אם איראן תיפול לפני שתצליח לשגר טילים או שקודם היא תשגר ואחכ תיפול.
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
וכל מיני איימו שאם ארה"ב תתקוף אותם, הם יתקפו אותנו.

חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.

צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.

מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.

הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה

אולי יעניין אותך