חזרתי לאחרונה מחופשת לידה לעבודה...
וממש עמוס לי.
ברמה שכל ערב רק בעשר אני מתפנה להתחיל לישוב על דברים אחרים מעבר לשגרה בבית, אם זה מקלחת, סדר, הכנות לעבודה אם יש לי... מרגיש לי שכל היום אני במרתון הספק למרות שאני ריאלית ולוקחת משימות בהתאם לכוחות שלי (למשל ביום שאכבס לא אנקה או שאקח עזרה בנקיון).
ועם כל זה,
המצב הבטחוני לא מוסיף בכלל.
והפחד שיש לילדים (לא רוצים להיות לבד בחדר...)
וצריך להכיל אותם
ולהכיל את הבעל
ומאז המילואים הראשונים מרגיש לי שמשהו קצת נחלש בזווגיות (אנחנו בטיפול זוגי). ודברים שבעבר ביקשתי ממנו עכשיו אני לוקחת עליהם אחריות, אחרת או שלא יעשו או שיעשו עקום ואז נישא שנינו בתוצאות...ככה שיש לי עוד משימות ועוד דברים לעשות או לבדוק.... . ועוד משימה שנוספה בגלל שאני לא הייתי מעורבת בה בהתחלה...
וכמובן הקטן עוד קם בלילות
והיו ימים בסוכות שמה שהחזיק אותי הייתה הידיעה שעוד מעט חוזרים לשגרה (וביאס אותי שאין לי מסוגלות להיות עם הילדים שלי ואני חסרת סבלנות ועצבנית עליהם).
ועכשיו יש לנו פרויקט גדול שדורש מאיתנו ופעם הייתי לוקחת אותו כאתגר ובתחושת הצלחה ועכשיו הוא נחווה לי כהתעסקות וכמשהו כבד ומעיק.
ועם כל זה יש לי שאלות באמונה מאז ה7.10. לחלק קיבלתי תשובות ולחלק לא.
ופתאום אני שמה לב שהרבה פעמים כבר אני אומרת אין לי כח. רוצה לישון ובאמת עייפה. תחושה של לאות.
תחושה של יאוש כששוב צריך לנקןת אץ המטבח בפעם המיליון. וכששוב הבת לא רוצה סינר ושוב צריך להחליף בגדים.
והכל מרגיש לי כבד, דברים שפעם עשיתי עם כוחות וחיוניות.
וכבר יש פחות חיוך ביום יום
איך אנשים מתמודדים עם הכל ומחייכים? ויש להם כח ואנרגיה להשקיע בדברים?