ואולי אני קוראת את מה שכתבת בצורה קצת ביקורתית מתוך פרשנות שלי, ולא כי התכוונת)
שהדברים שנאמרו כאן על לבדוק האם אפשר לדחות או להקל, הם כתגובת נגד למסירות הטוטאלית שיש במקרים מסויימים, והם לא מגיעים בחלל ריק.
אני הכי חושבת שהמלחמה הזו חשובה, ולי למשל אין ילדים צפופים אז שמחתי שאני במצב שאני יכולה להגיד לבעלי ללכת מתי שצריך, ואני אסתדר.
אבל אני רואה מסביבי גם מצבים אחרים.
את האישה שקורסת עם ילדים קטנטנים
את אלו שפורטו מהעבודה
את הגירושין
ומנגד את התמונות והפוסטים שמראים את האיש שחזר למילואים אחרי שאשתו ילדה תאומים והוא כבר רץ לעזה.
וזה לא שמסירות זה לא חשוב.
אבל יש הילה של מסירות, שלפעמים מוחקת אותנו. ומצד אחד היא חשובה ממש, כי בזכות המסירות אנחנו כאן. מצד שני, צריך להבין שהמחיר של בית שמתפרק, או אישה שקורסת הם ממש לא מחירים שוליים. כי יש כאן גם עניין של כמה העורף חזק.
אז האמירות האלו של "תבדקי האם את יכולה, או האם יש אופציה אחרת..." לא באות כדי להחליש.
אלא באות כדי להשמיע עוד קול, שלפעמים בטוטאליות של המלחמה לא שמים לב אליו.
קול שאומר שחלק מהמלחמה זה גם להצליח להחזיק את הבית. או לכל הפחות, להבין את המחיר שמשלמים, להיות מודעים אליו.
מודעות זו לא החלשה, אפשר להיות מודעים ואחרי זה לבחור שהוא ילך וזה מדהים. אבל בלי להכחיש או לסרב לקחת בחשבון את המחיר.
וזה מה שאני חושבת שהקול שאנחנו מביאות מנסה להגיד. חס וחלילה לא מתוך החלשה. אלא מתוך זה שגם אנחנו חווינו את זה, ויודעות את הקושי. אנחנו מבקשות לשים לב גם לעצמנו, ולא רק למחוק את עצמנו לטובת המלחמה הזו. כי זה משהו שבתוך האידיאל הגדול לפעמים נשכח