כנראה ששוב סמוטריץ' הבין, את מה שבן גביר לא מסוגלהסטורי

העיסקה התפוצצה אתמול. בזמן שמדבררי החמאס בתשקורת (לצערי שמעתי 4 דקות מרשת ב') התפללפלו בזה שהחמאס לא באמת מתכווין ובכלל הממשלה שלנו אשמה, טראמפ כבר הטיל אולטימטום לשחרר את כולם.

 

במילים אחרות, העיסקה שנעשתה, על המחיר המשמעותי שלה בשחרור רוצחים וחזרת העזתים - היתה תרגיל מתואם בן נתניהו לטראמפ, כדי לצלוח את הימים האחרונים של ביידן ולהסיר את החשש שבמחטף ביידן יאפשר החלטה חמורה נגדינו במועצת הביטחון.

 

אבל, ישבו על קוצים בהמתנה לרגע שיהיה תירוץ מספיק להפר אותה. כרגע זה ווין-ווין - אם בעז"ה, ישחררו את כל החטופים כשצה"ל שולט בפילדלפי ותכנית הטרנספר על השולחן - הרווחנו הרבה. אם לא - יש לנו את כל הלגיטימציה לחזור ולהלחם כמו שצריך.

 

חסדי ד' שסמוטריץ' החזיק מעמד. אם היה נענע ללחץ של בן גביר, נתניהו אמנם היה בנתיים נשאר ראש ממשלה עד קריסת העסקה כהבטחת השמאל, אבל אף אחד בעולם לא היה לוקח ברצינות ראש ממשלה שבעצם ממשלתו כבר נפלה. תכנית פינוי העזתים לא היתה מקבלת לגיטימציה והביקור המשמעותי בארה"ב לא היה רלוונטי, חימושים לא היו מגיעים וצה"ל היה נשאר תקוע.

 

נראה שבעוצמה מתחילים להבין את הפאשלה ועכשיו מסתובבים סביב תנאים שונים ומשונים, שמשתנים בכל ראיון - לחזרתם לממשלה. הם חייבים איזשהו היישג להציג לבייס, לתרץ את הבריחה מאחריות שלהם...

ראיתי מישהו שכתב שהשילוב בין עוצמה לציונות דתיתזיויק

עשה טוב, צריך את המשחק הכפול

וואו. נכון. סמוטריץ' נביא. אולי הוא אפילו המשיח.ימח שם עראפת

בן גביר לא הועיל בכלום לכאורה בכך שהתפטר, חוץ מבסמליות החשובה שהוא לא מוכן שדבר כזה יקרה והוא לא מוכן להשלים עם זה.

 

סמוטריץ' משדר לשמאל בדיוק הפוך. הוא לא רוצה שזה יקרה, אבל הוא מוכן להתפשר כדי לשמור על הכיסא.

כדי להמשיך להשפיע מבפנים, לא כדי לשמור על הכסאקעלעברימבאר
מה אתה אומר.ימח שם עראפת

אגב, עוד לא שמענו את דבר השר על ארבעת הנערים ששוכבים בבית החולים בעקבות ירי השוטר מלפני שבועיים.

ירי שהתרחש שני קילומטר מהבית שלו, ראוי לציין.

 

הלנו הוא?

יש שיקולים פוליטיים לומר או לא לומר דבריםקעלעברימבאר
אהא. בסופו של יום,ימח שם עראפת

יוצא שכל מה שבשבילו בחרנו בו, הלך פארש. כי מר סמוטריץ', לא עושה כלום משיקולים פוליטיים.

 

הוא מתיר את דמנו בשתיקתו!!! בושה וחרפה!!!

בזמן שאחרים עסוקים בהצהרות וגינוייםהסטורי

סמוטריץ' משנה בפועל את המצב בהתיישבות. 

 

כמות הישובים שקיבלו הכרה, החוות שהוסדרו, התחלות הבניה בפועל, אישורי הבניה להמשך, ההכרזה על אדמות מדינה והריסת הבניה הערבית הבלתי חוקית - משנים דרסטית את מצב האחיזה באדמות יו"ש, כמו שלא שינו אותה מאז ממשלת שמיר (כן, לפני שנולדת).

נכון, הוא עושה טוב. לא מספיק.ימח שם עראפת

ביבי להזכירך גם הוא עשה דברים, וכן הבטחת הבחירות שלו הייתה להחיל ריבונות על יו"ש.

 

אז מעכשיו נלקק לביבי?

 

ולייחס לו את כל הנ"ל זה לא נכון בכלל, אם כבר השרה סטרוק והשר כ"ץ.

חכם עדיף מנביאהסטורי

בן גביר לא הועיל לעם ישראל בהתפטרות שלו. כתבתי כבר באותו שבוע שהייתי מוכן לקבל מי שיגיד שהממשלה חצתה קו אדום ולכן הוא נלחם להפיל אותה יהיה מה שיהיה.

 

בן גביר, בסה"כ עשה הצגה לבייס, כשמצד אחד יש לו קלף לקמפיין כשילדים בני 19 וגם מבוגרים שנשארו בהבנה פוליטית של ילדים, קונים את זה שהוא אידיאולוג. מצד שני הבהיר שלא יאפשר להפיל את הממשלה. אם לא תאפשר להפיל, לא עדיף לעם ישראל שתמשיך להשפיע לטובה?! 

 

ממש איני טוען שסמוטריץ' נביא, רק שיש לו הבנה פוליטית, מה שאין לבן גביר. אגב, סביר גם שראש הממשלה שיתף אותו בסיכומים השקטים. את בן גביר אי אפשר לשתף, כי הכל דולף...

 

 

אני לא חושב שבן גביר אידיאולוג גדולימח שם עראפת

אבל אני חושב שהוא הרע במיעוטו לעומת סמוטריץ', שעם כל הכבוד לו לא עושה כלום, ולא שכחתי את אישורו לביצוע ההרס בגבעה בתור האחראי על המנהל האזרחי.

 

גם בן גביר לא צדיק גדול, אבל סמוטריץ' גרוע ממנו.

 

להזכירך, העיסקה כבר בוצעה. מחבלים עם דם על היידים, ביניהם זכריה זביידי שוחררו. זה שכרגע היא נעצרת זה מבורך, אבל זה כמה קרונות מתוך הרכבת שכבר הגיעה לאושוויץ.

כן.ימח שם עראפת

נכון, הוא עושה טוב. לא מספיק. - אקטואליה וחדשות

 

ולא בהקשר הזה דיברתי, אלא בהקשר המחבלים ששוחררו ועומדים לרצוח אותנו נפש. והשוטר שירה בחברינו שני קילומטר מהבית שלו. ותרגילי הצבא בהם מדמים את המתנחלים כאויב.(כן, היה עכשיו עוד תרגיל, במהלכו יש מחבל בגזרה, אבל צריך לשלוח עשרות מגבניקים לאיתור עיזים שנגנבו על ידי גבעת עוז ציון)

המציאות מורכבתהסטורי

יכול להיות שבגילך קשה להבין זאת (וכן, אני יודע, יש גם מבוגרים שמעולם לא התגברו) - לא הכל בידינו. עדיין אין רוב בכנסת של הציבור האמוני, כי עדיין אין רוב כזה בעם וגם כי חלק מהציבור הזה מאלף שיקולים מצביע ליכוד/ש"ס/כל שאר המפלגות.

 

במציאות הזאת יש שתי דרכים להתנהל, השיטה של תלמידי הרב כהנא - הכל או לא כלום. אין ספור מערכות בחירות בהן לא עברו/נפסלו מראש. אבל גם כשעברו, חוץ מנאומים לא השפיעו כלום, כי לא מוכנים לפשרות.

 

שיטת הציונות הדתית מעל מאה עשרים שנה (בדיעבד גם החרדים אמצו) - לפעול במסגרות הקימות, להטות לטובה את כלל ישראל.

 

אני בהחלט חושב שיש ערך גדול גם להצגת האמת בלא כחל ושרק וטוב שיש מי שעומד עליה. יחד עם זאת, במערכת הפוליטית השיטה הזאת רק מבזבזת כוחות שיכולים לפעול למען התורה, העם והארץ.

 

כתבתי כאן בעבר לא פעם - אישית אני מאוד מעריך את ד"ר הרב מיכאל בן ארי, למדתי ממנו בעבר ועד היום משתדל לעקוב אחרי הפרסומים שלו, בהחלט הושפעתי מתפיסתו ההסטורית וההסטוריוסופית. יחד עם זאת, אני חושב שהשפעתו היום כאיש רוח, כמרצה, ככותב - גדולה בהרבה מהכמעט 0 השפעה שהיתה לו בשנות הפעילות הפוליטית.

 

את הנקודה הזאת בן גביר תפס, בשלב שגם את המפלגה של מרזל ובן ארי הוא תפס. לכן הוא שינה כיוון והתנער מהם. זה בהחלט חוסר דרך ארץ, אני בהחלט מקבל שהיה צריך להקים מסגרת חדשה ולא לגנוב להם - אבל ברמה הפוליטית הוא צדק.

 

יחד עם זאת, מתברר שהצורך להיות אופוזיציה, גדול ממנו. גם בכל התקופה שישב בממשלה, הוא התנהל בחוסר לויליות מוחלט וגרם לקואליציה להזיע על שטויות ושקרים וגם הפרישה שלו לא קידמה את עם ישראל בכלום.

 

סמוטריץ' לא בעד שחרור המחבלים, לא משנה כמה פעמים תחזור על זה. השאלה שעמדה בפניו אינה אם מחבלים ישוחררו, זאת היתה עובדה קיימת. העיסקה היתה המוצא בלחץ בין טראמפ שצריך הישג לחשש שביידן ברגע האחרון יגרום נזקים נוראיים.

 

פרישה של סמוטריץ' היתה מורידה ממנו כמה פשקעווילים, אבל לא מקדמת את עם ישראל בכלום. העיסקה היתה יוצאת לפועל כך או כך - אבל נתניהו היה הופך לברווז צולע שימיו בשלטון ספורים וממילא את כל ההישגים של השבועות האחרונים, היינו מפסידים.

 

 

 

 

 

 

 

לא אמרתי שסמוטריץ' בעד שחרור מחבלים.ימח שם עראפת

אמרתי שזה שסמוטריץ' נשאר בממשלה לא שינה את העובדה שהם שוחררו, גם אם עכשיו חמאס מגמגמים.

 

לא הבנתי את הצורך שלך במלל על כהניסטים, הם לא מעניינים כרגע. אמרתי לך כבר, אני לא תומך גם בבן גביר.

אבל עם כל הכבוד לכך שהמציאות מורכבת, מר סמוטריץ' לא עושה מספיק. 

לא שמעתי גינוי לאירוע המזעזע בו ארבעה נערים כמעט מצאו בו את מותם, שני קילומטר מהבית שלו.

 

או בכלל להתנהלות הצבא והמשטרה, ובייחוד השב"כ, המתנהלים כאילו אנחנו האוייב.

אנחנו צריכים מנהיג שכשקורה אירוע כזה, מכל סוג שהוא, הוא לא ישב בחיבוק ידיים, אלא ירים קול, גם אם רפה, ויאמר שהוא לא מוכן שדברים כאלה ישנו.

זה באופן הכי חלש שיש. שירים את קולו. שיגנה. שיאמר שזו בושה וחרפה שהשב"כ מגרש יהודים מביתם ללא הסבר. שיפנה לשר כ"ץ בבקשה לבטל את הצווים המנהליים, או על כל פנים לאפשר לאריאל דנינו לגור באריאל בשומרון, כדי שיוכל להמשיך את לימודיו באוניברסיטה ומשפחתו לא תצטרך לחפש מוסדות לימוד חדשים. הרי אריאל אינה מקום עם חיכוכים, ואילו הר חברון אליו מתיר צו ההרחקה לאריאל דנינו להיכנס כן רווי בחיכוכים.

 

בקיצור, שידבר. שלא ישתוק כשהציבור שלו נרמס.

או שאנחנו לא הציבור שלו?

 

וחשוב לשים אצבע על זה שדיין היה זה ששלח אנשים לגור ב'פיתחת רפיח' חבל ימית. והוא היה שר החוץ שהציע את רעיון השלום ומסירת סיני.

אז אולי גם סמוטריץ' ידידנו נמצא בדרכו לשם? כרגע עוזר, לכאורה. או שלא כל כך. ומה שמעתי? הוא צייץ "להחזיר את כולם"? האם הוא התכוון בכל מחיר?

 

פשוט מאודהסטורי

אתה מתעקש על רשימת פעולות/אמירות ספציפיות שמבחינתך הם המדד. הבהרתי שסמוטריץ' פועל הרבה מאוד ומשפר באופן דרסטי הן את האחיזה שלנו ביו"ש, הן את מצב מוסדות החינוך והתורה (שמעתי באוזני מכמה ראשי ישיבות/מנהלים שונים, חלקם ממש לא מחסידיו מראש) והן בשלל תחומים אחרים. 

 

כל איש עשיה, חייב לתעדף דברים אלו על אחרים. מדד ההצהרות, אינו מדד לשום דבר, למרות שהח"כים של עוצמה מצטיינים בזה (ורק בזה...).

 

האם הוא צודק בכל החלטה ובכל תיעדוף? מטבע הדברים, מי שלא עושה כלום לא טועה לעולם ומי שעושה, לפעמים טועה.

 

וכמובן, הכי קל לשבת בחוץ ולזרוק האשמות.

ברור שהמציאות מורכבתאיתן גיל

כי אם סמוטריץ' היה פורש, הממשלה היתה נופלת והכנסת היתה מפזרת את עצמה.

ופועל יוצא, הולכים לבחירות שמבהילות את סמוטריץ' מפני תוצאותיהן הנחזות. 

אני לא אומר שסמוטריץ' יראה את הכנסת הבאה מהבית, אבל יש די והותר אנשים שמהמרים שכך יהיה.

אשר ליחסיו עם בן גביר, יש משהו סודי במערכת שביניהם, משהו בסדר גודל של מפעל הטקסטיל בדימונה, בגינו שני השוורים האלה כבר לא יחרשו יחדיו.

או במילים אחרות, סמוטריץ' הוא בעת ובעונה אחת, גם אידיאולוג גדול, ואף אחד לא יקח את זה ממנו, אבל גם חנווני פוליטי לא קטן.

אם סמוטריץ' היה מפיל את הממשלה על רקע העסקההסטורי

הוא היה מרוויח הרבה נקודות בבייס. הרבה יותר קל לשווק את זה, מלשווק את ההשארות. בכל זאת הוא תיעדף את ההשארות וההשפעה, על פני הנקודות בבייס וההמנעות מזריקת הבוץ ע"י בן גביר.

 

(טוב, האמת שבן גביר זרק בוץ גם קודם, עם שלל טענות מהגורן והיקב. כל פעם שהטענה הקודמת התבררה כספין שקרי, הוא המציא ספין חדש)

אצלי הוא היה מפסיד נקודותנקדימון

הסיבה שאנחנו מתנגדים לעיסקה היא כי אנחנו מסתכלים לטווח הארוך ולא רק לכאן ועכשיו.

אם הוא היה מפיל את הממשלה אז זה היה נזק גדול לטווח הארוך (בחירות, עצירת המלחמה, קמפיין שמאלי בזוי על סטרואידים, סכנת חזרת השמאל לשלטון, חטופום נמקים לנצח), וגם לטווח הקצר (לפיד היה נכנס במקומו, וכל שאר שונאי ישראל, והנזק היה גדול עוד יותר).

 

 

אני גם נוטה להסכים אתךהסטורי

וזה מה שאני טורח להסביר כאן כבר חודש.

 

יש כאן שאלה מהותית, מתי הגבול שבו ממשלה איבדה את הלגיטימציה. מבחינתי הצעד של בן גביר - גם לאבד את מוקדי ההשפעה שלו וגם להמנע מלהפיל את הממשלה, זו האפשרות הכי מטופשת.

כן עסקה, לא עסקה, סמוטריץ׳ גאון, או לא גאוןintuscrepidam

בסופו של דבר נבחרי הציבור שלנו איכזבו אותנו כבר לאחר חודשיים מהמלחמה כשהתברר שאין כוונה לנצח לא בצפון ולא בדרום.

הם פשוט מגלגלים את הבעיות כדי שאנחנו נתמודד איתן רק על סטרואידים בעוד 15-20 שנה      

עוצמה עשו בשכל, כי הרבה עושים דמגוגיה למה שחררוhamedinai

כל כך הרבה מחבלים והחזירו את המחבלים בעזה וטןענים שבגלל זה יצביעו לימין מפוקפק כמו בנט או שלא יצאו להצביע.

 

עם בן גביר יש למי להצביע.

טוב שיש לך למי להצביעהסטורי

השאלה איך זה יקדם את עם ישראל, בצעקות מהמליאה?

במבחן המציאות נראה שלא יהיה כלום כי אין כלוםאחו
לי נראה שכדאי להמתין בסבלנותהסטורי

אלא אם כן יש לך אופציה אחרת. כל עוד שאין ממשלה טובה יותר, צריך לראות איך מקדמים מתוך המציאות הזאת.

 

נפתחו בשבועות האחרונים אופציות, שגם אם לא יתממשו מחר בבוקר - מרחיבות את האופק הלאומי בצורה משמעותית. נכון שנתניהו עם רזומה ארוך של חיפוש שקט לטווח קצר, תוך מישכון הטווח הארוך, אבל המציאות מקדמת.

תראה בתור אדם פשוט בין כך ובין כך אין לי מה לעשותאחו

חוץ מלחכות...

נקווה לטוב אבל נראה לי לא יקרה שום־דבר מעניין, מקווה להתבדות

אני לא מאמין לטראמפ החדשאיתן גיל

חמישה ימים לפני השבעתו הבטיח לפתוח את שערי הגיהינום על עזה.

אמר עזה והתכוון לישראל.

במקום למרוח את חמשת הימים, הבהיל לכאן את היהודון סטי ויטקוף שאילץ אותנו (מעכשו לעכשו) לשחרר אלף רוצחים עם דם על הידיים, תמורת 33 חטופים, רבע מהם מתים.

ועכשו, בעצומה של עסקת כניעה שנושאת את שמו, ההפכפך הזה משחק אותה גיבור גדול, ופולט אולטימטום לשחרר את כל החטופים "עד 12 בצהרים". חחה.

חמאס כמובן לא ספר אותו, ובצדק לא ספר אותו, וזה ממש לא מצחיק.

כשהעזתי הראשון יטרונספר מעזה, מדינת ישראל תתחיל לגדל עגבניות על הירח.

לא נראה לי שהבעיה בטראמפאחו

אולי אני לא מעודכן, אבל למיטב ידיעתי בכל הסוגיות האחרות – קנדה, מקסיקו, פנמה, ענייניים פנים־אמריקאיים – טראמפ אומר ועושה

בעיה של הממשלה שהיא לא ממנפת

במבחן התוצאה - נראה שבן גביר צדקמרדכי

בס"ד

 

כל האיום הגדול על פתיחת שערי הגיהנום היה כדי להחזיר את העסקה המופקרת למסלולה הרגיל אחרי שחמאס הודיעו שבכוונתם להפר אותה. במקום זה, הגענו למצב שאפילו נשיא המעצמה הגדולה ביותר, עוקף את ממשלת ישראל מימין. אגב, מאוד יכול להיות שכך יהיה גם עם תוכנית הטראנספר של טראמפ, שבינתיים במדיניות הערביות כבר משרטטים תוכנית חלופית להציג בקרוב לנשיא בביקור בבית הלבן.

 

בקיצור, בינתיים אנחנו בשלב הדיבורים מצד אחד, ומצד שני בעזה ערבים מתקרבים לגדרות ורקטה נופלת רק בטעות בשטח רצועת עזה ולא בישראל. בינתיים, אמש פורסם מגורם מדיני (=רוה"מ) שלאחר התייעצות ביטחונית הוחלט שנושא הקרוואנים יידון בימים הקרובים (ולא, לא מדובר בקראוונים של תנועת נחלה או שמטרתם היא חידוש ההתיישבות היהודית ברצועה. ההפך). כל זאת בזמן שהשרה סטרוק (ע"פ פרסום בטלגרם של דפנה ליאל ביום ראשון ולמחרת באתר ישראל היום) אומרת שמה שראינו זה "רק קצה קצהו למה שמחכה לנו". אז נשאלת השאלה - איפה ההשפעה?!

 

אגב, לגבי טענת ההדלפות שעלתה פה באחת התגובות. תראה איזה מוכשר בן גביר - גם שהוא לא חבר ממשלה ובטח של חבר קבינט, נראה שהוא עדיין מצליח להדליף דברים לתקשורת מתוך הישיבות. גם הטענה שבן גביר הוא זה שמנסה למצוא את הסולם לחזור לממשלה - אינה מדוייקת. כמובן שאם תחזור הלחימה או שתוכנית הטראנספר תצא אל הפועל - זה יקרה, אבל בינתיים מי שמנסה לשכנע אותו לחזור כבר עכשיו, והוא מסר (כך על פי פרסום של יערה שפירא מיום רביעי בכאן חדשות), זה נתניהו שצריך את האצבעות שלו. לא הפוך, בטח לא אחרי השבוע האחרון שכאמור נכון לרגע זה, נראה שהוא בהחלט בהחלט צדק שפרש.

לי עד עכשיו נראה שסמוטריץ צדקנקדימון

וזה מאוד מגוחך בעיניי שכל פעם שהרוח נושבת אז באים תומכי פלוני ותומכי אלמוני ומביאים את הסיטואציה העכשווית כראיה לשיטתם. נצחונות סופרים בסוף. מי באמת צדק נוכל לראות רק בסוף של שלב. אי אפשר על כל תנועה לבוא ולהסיק מסקנות, זה טיפשי לגמרי. "אל יתהלל חוגר כמפתח".

תראה,מרדכי

בס"ד

 

אני חייב לציין שאני עדיין מסתכל מאוד בחשדנות בנוגע לטראמפ. נראה, ולא רק בהקשר של ישראל, שהמדיניות שלו מאז תחילת הקדנציה זה לאיים בענק בשביל להשיג תוצאה קטנה. הטרנספר, לדוגמה, בא במטרה לגייס את מדינות ערב להביא פתרון משלהם. אבל שטראמפ עצמו מסתכל בהשתהות ושואל למה מדינת ישראל לא ממשה את האשראי שניתן לה, אין אלא לשאול 'דרשני'.

 

שראיתי את ההצהרות בשבוע שעבר, אכן קיוויתי שכך יהיה. לכן המתנתי עם התגובה הזאת עד הדד ליין הסופי. אבל הדד ליין עבר ולא נותר לי לתהות בקול מה עוד יקרה?

 

אגב, אחד "הצ'ופרים" שהבטיחו לסמוטריץ' זה שינוי המדיניות ביו"ש. מה שקורה בימים אלו זה מחסומים שהיו סגורים מתחילת המלחמה, נפתחו חזרה לתנועת פלסטינים. חלקם ממש מתחת לחלון ביתו של השר. זאת אומרת שגם לצד המבצע הנחוץ בטול כרם וג'נין - מחסומים אסטרטגיים באזור שכם נפתחים.

בן גביר לא צדק בין כך ובין כךהסטורי

כשבנאום הפרישה שלו הוא הבטיח להחזיק את הממשלה מבחוץ וגם הסביר מתי יחזור...

 

ממה נפשך, אם הממשלה איבדה לגיטימציה, תפעל להפלתה! אם אתה ממילא ממשיך לתמוך בה, למה לוותר על מוקדי ההשפעה שלך?!

 

לצערי הרב, ההסבר היחיד הוא שהפרישה היא הצגה לציבור שלא מבין בפוליטיקה ובמורכבויות המציאות.

את הויכוח הזה כבר ניהלנו - אין לי מה להוסיףמרדכי
שניהם לא הבינוה-מיוחדאחרונה

אחרי 7 באוקטובר היה צריך להגיד בצורה פשוטה נכשלנו.

ולהתפטר

כל הממשלה הזאת ולא רק הם

הפרדה מגדרית4ne1

מה דעתכם על הצעת החוק שאושרה על הפרדה מגדרית באקדמיה? 

אני חושב שצריך לעשות הפרדה בהכל לא רק באקדמיה. ערים לנשים וערים לגברים, תחבורה נפרדת, רפואה נפרדת, מקומות עבודה נפרדים. 

זה יפתור המון בעיות

במאה שערים יש הרבה שניםoo
לפחות בחגים
אופיר סופר פורש מהפוליטיקהאיתן גיל

יומיים לפני פיזור הכנסת הפנים הבן יקיר לי שהבוס הרמאי רימה אותו.

אופיר סופר, אל תלך בלי חברך סלומון,

מי זה ומה ההישגים שלוזיויק
מי זה? אה, הפודל של בצלאלאיתן גיל
שהביא ארצה עשרות אלפי גויים, וטרפד את חוק הגיוס
כתבת כאן שני שקרים, ממליץ להמנע מהוצאת שם רעהסטורי
תמיד ובמיוחד בתשעת הימים

הוא לא 'הביא' ארצה עשרות אלפי גויים, להפך, הוא שינה כיוון מכל שנות השליטה של ליברמן מהשקעה רק ביוצאי חבר העמים - שממילא רובם המוחלט גויים - להשקעה בהבאת יהודים מארצות מגוונות, שמהם גוים לא מחפשים לעלות.


שנית - ממש לא הוא זה שטרפד את חוק הגיוס. את חוק הגיוס טרפדו אגודה, שכל נוסח שהוצע לא היה מספיק טוב בשבילם. מה שהם רצו, היו מספיק ליכודניקים שלא יכלו לבלוע, גם בלי קשר לאופיר סופר.

וכמובן, גם הביטוי המזלזל שכתבת על פצוע מלחמההסטורי

פשוט לא נכון, אם זה היה נכון - הוא לא היה פורש.
 

הוא פורש על רקע חילוקי דעות בינו לבין סמוטריץ' איך נכון לנהוג במצב שבו מצד אחד נציגי הציבור החרדי התגלו בעליבותם ואוגואיסטיתם, כשמשתמש בדיבורים על 'לומדי תורה' כדי למנוע שבבניקים מהחלצות למלחמת מצווה ומצד שני - אין לנו קואליציה אחרת...

 

תשלם בשביל בטחון ישראל מה שהוא שילם, לפני שאתה מתמש כלפיו בביטויים מזלזלים כאלו.

הוא גיבור ישראל, ואף אחד לא יקח את זה ממנואיתן גיל

אבל בכל הנוגע לחוק הגיוס הוא התנהג כמו חנווני קטן, ויש אומרים שהיה שלוחו של הבוס, כדי שחס ושלום לא ידבק רבב בבגדו של הבוס.

על רקע זה לא בלתי  אפשרי שהתגלעו חילוקי דעות ביניהם. 

בדבר אחד (כמעט) הכל מודין. טלית שכולה תכלת הוא לא, וקל וחמר לגבי הבוס שלו.

אתה כרגיל, קודם ממציא תאוריה ואח"כ מתבסס עליההסטורי
מסכים לגמרי שההתנהלות שלו, לא הוסיפה אף מתגייס חרדי והוסיפה למתח הקואליציוני, שהחרדים בחוצפתם גרמו.

למרות הצדק בדבריו על הגיוס, ואין לי מושג איך מישהו יכול להתנגד לדרישה שבמקביל להסדרת מעמד לומדי התורה, עליו הוסכם בהסכמים הקואליציונים, הציבור החרדי יראה שהוא חלק מכלל ישראל ויוביל בגאון ובהובלה של מנהיגותו - מהלך של גיוס משמעותי של אלו שבזמן שאחיהם נחלצים לעזרת ישראל מיד צר - הם יושבים בצ'ונטיות במקרה הטוב ועל הברזלים ובטרמפיאדות לאילת במקרה המצוי, מבחינה קואליציונית זאת היתה התנהלות לא חכמה ולכן נוצר פער בינו לבין בצלאל.

כפי שכתבתי קודםאיתן גיל

הוא עוזב כי רימו אותו.

וגם הרויח ביושר. 

לא שמעתי אף אחד מחבריו, ובמערכת הפוליטית בכלל, שקורא לו לחזור.

וגם, נכס אלקטוראלי מעולם הוא לא היה, נהפוך הוא- מאז ההודעה על פרישתו המפלגה מתחזקת בסקרים.

עכשיו הנפצת עוד תאוריה...הסטורי

הוא (וגם משה סלמון) לא עוזבים כי רימו אותם, אלא כי נוצר פער משמעותי.
 

שמחה רוטמן אתמול בגלי ישראל הביע צער משמעותי. 

 

ואגב, ההתחזקות בסקרים היתה כבר שלשום. הופתעתי שאחד כמוך, שכל כך התבחבש בסקרים שלכאו' טענו שלא עוברים, לא פתח שרשור על כך...

אפקט סופר נרגעאיתן גיל

סמוטריץ' נחלש ועומד שוב על 4 מנדטים, כשהוא מגרד את אחוז החסימה מלמעלה.

ובשרשור בתוך שרשור, במיוחד בשבילך, לפי סקר מעריב מהבוקר, סמוטריץ'+בן גביר מאבדים יותר מעשרים אחוז מכוחם האלקטוראלי בקיזוז הריבוי הטבעי. בלעדיו הנפילה היתה כ- 25 אחוז.

לגבי הפער המשמעותי שנוצר, אם נוצר, כי במקום לקדם יידישקייט, קידמה המפלגה מלחמת חורמה בחרדים.

רחמנות על צביקה מור שהימר על הסוס הלא נכון.

כידוע, כתבתי לשיטתך, איני מחזיק מסקריםהסטורי
בכלל, בוודאי לא מסקרים שמתהפכים מידי יום.

אבל אם כבר אז הפוך - אפקט סופר הוא ההחלשות לא ההתחזקות.


יש בעיה אמתית כרגע שהציוני דתי הממוצע מגבעת שמאול או פתח תקווה, מנווה שאנן או רחובות - לא מוצא את בני דמותו במפלגה. כל הנציגים שנשארו חוץ מוולדיגר שגם לא ברור את תהיה בשביעיה הראשונה בכנסת הבאה - הם מציר 60. הפרישה של סופר וסלמון, שביטאו (גם אם אני חושב שהיו צריכים לעשות זאת בצורה יותר חכמה פוליטית) קול משמעותי בציבוריות הציונית דתית - מצמצמת את הציבור שרואה במפלגה את מיצגיו.


במידה רבה, וסמוטריץ' היה מודע לזה כשהשתדל בפריימריז לקדם את רחלי צינקין ודומיה, על זה תלויה השאלה אם באמת זאת מפלגת הציונות הדתית, או שזה רק גרסה של תקומה - חייבים לומר - גרסה עם הישגים כבירים.


ממילא אני ממש לא מבין למה האנשים שסמוטריץ' מנסה לגייס הן דמויות כמו עופר וינטר או הרב זרביב, גיבורי ישראל אבל זה לא רלוונטי. אין שום הוכחה שמי שהיה אריה בשדה הקרב, יצליח בפוליטיקה, על פי רוב זה להפך. אבל מעבר לזה - שניהם דמויות ש'ישכנעו את המשוכנעים', לא אלו שהציוני דתי הממוצע מדרום ירושלים או נו"ש ימצא בהם את מי שהוא רוצה להצביע לו.

חותם על (כמעט) כל מילהאיתן גילאחרונה

לשמאל אין מה למכור, לא בדיוק, כי הוא מוכר רק לא ביבי, ומסתבר שזה עובד לא רע.

ולענייננו, סמוטריץ' מנסה לגייס כוכבים, אבל כוכבים לא מדברים לקהל שלו.

דוגמאות יש בלי סוף, וחלק מהם הזכרתי בהזמנויות קודמות. עופר וינטר זה אפי איתם החדש, ועל הרב זרביב אני לא רוצה לכתוב.

מפלגות צריכות להתמקד באויבים ולא לקושש כוכבים.

בענייננו, סמוטריץ' מתמקד במנסור עבאס, ולא בליברמן, והוא טועה, אבל מי אני שהוא יקשיב לי.

אם סמוטריץ' יעמיד למבחן הבוחר: אופיה היהודי של המדינה, מול וודקה וחזיר, ומחיקת הרוב היהודי השברירי, הוא יחזור ל- 14 מנדטים, ובגדול. 

או במילים אחרות, ה"רק לא ביבי" של סמוטריץ' והציונות הדתית צריך להיות רק לא ליברמן.

 

נ.ב. ליברמן עושה את המנדטים שלו מ- "משיחיים" ומריצות, ולא שיש לו משהו אחר למכור.

 

אשתי נתנה לי פטורפשוט אני..אחרונה
מה ההבדל הגדול בין עמיר לבן אוליאל?סביר11


גם הוא יושב כי הודה בדבר שלא עשה, ויש עשרות הוכחות לכך ברשת.
🛎🛎שנימה ההבדל?
עמיר מן הסתם  הודה בגלל איומי רצח שקיבל ,
ובן אוליאל הודה בגלל העינויים.
זה משנה כל כ

תקלה לא מאפשרת לפרט:סביר11

אני לא רואה הבדל גדול, 

שניהם הודו במה שלא עשו 

וחיים לניתוק מהמשפחות

אתה מבין שבהשוואה הזאת אינך עוזר לאף אחדהסטורי

רק מזיק לבן אוליאל?


ההבדל הוא עצום -

יגאל אמיר הודה במעשיו באותו רגע ובחקירה הראשונה, הוא גם התגאה בכך. אגב, בעייני, על עצם ההודאה הנלהבת שלו וההתנהלות שלו בבית המשפט - ראוי שישב בכלא עד סוף ימיו.

כל מי שטוען כל מיני קונספירציות, צריך להסביר גם למה יגאל אמיר שיתף איתן פעולה.


בן אוליאל הודה רק תחת עינויים, חזר בו כשהחקירה לא היתה תחת עינויים והסכים 'להודות' שוב, כשבניגוד לחוק הכניסו את המענה לחדר.

לא מזיק ולא עוזרפשוט אני..

שניהם הורשעו בפשעים שביצעו,

אצל שניהם ההודאה היא לא הראיה היחידה נגדם (אחד עשה זאת מול קהל רב ואחד ידע פרטים מוכמנים שאפילו החוקרים לא ידעו),

שניהם היו יהירים בבית המשפט ולא הביעו כל חרטה,

שניהם יישבו בכלא ובצדק עוד שנים רבות.


תגובה אחרונה, כי באמת אין לי כח לריב על זההסטוריאחרונה
איני יודע מה בן אוליעל ביצע או לא ביצע.

אני כן יודע שאלו שטוענים שהם 'לא ידעו' כל מיני דברים, הם אלו ששיקרו למעלה, שיש הצדקה לעינויים, שמבוצעים במדינה רק במקרה של פצצה מתקתקת - כשהם ידעו טוב מאוד שזה שקר.


הם עינו עצור, נגד החוק, נגד התקנות ובעיקר נגד כל נורמה אנושית, רק כי 'רוח המפקד' היתה שאת התיק הזה חייבים לפענח (משום מה כעשר שריפות בתים בדומא, לפני ואחרי, כמעט לא נחקרו...).


הם גם עברו במהלך השחזור המדובר על הכללים, כשהחוקרים מהחקירה נכחו בשחזור.


אגב, אני גם מתקשה לסמוך על מערכת חקירה, שהיתה כל כך שיטחית, שבמשך שבועות ארוכים מהאירוע ושלושה שבועות שהחשוד הספציפי ועוד עשרות נחקרים בהם בחקירת שב"כ (שגם בלי עינויים, היא פגיעה חמורה באדם באשר הוא) לא טרחו לשלוח את מעבדת הזיהוי הפלילי, לבדוק אם החלון נפתח ימינה או שמאלה...


אני גם יודע שההודאה שלו, לא מתאימה לעדי הראיה שהעידו על שניים.


אני כן יודע בוודאות, שפדופילים שיש עליהם ידע וודאי שפגעו בעשרות ילדים מסתובבים חופשי, בגלל דיקדוקי עניות של כללי החקירה וזיהום חקירה. אז כן - אני מצפה שהעובדה שיש לאדם גזומבות זו לא הצדקה לדה-הומניזציה.

דלפ: אייזנקוט לא היה כל כך נאיבי, זה היה סרקזםhamedinai

## **דל"פ: גדי אייזנקוט לא היה כל כך תמים ונאיבי, יאיר גולן פשוט לא הבין סרקזם**


בסרטון שהתפרסם לאחרונה, יאיר גולן מספר שבזמן ההתנתקות, גדי אייזנקוט אמר לו על המחבלים:

> *"הם פשוט ישבו על הטריבונה, ימחאו לנו כפיים ויהיה לך משעמם"*.

>

התגובה האוטומטית של כולם היא לתפוס את הראש ולשאול: איך קצין בכיר כל כך היה מסוגל להיות כזה נאיבי? במיוחד אחרי שכולנו ראינו את תוצאות הסכמי אוסלו והנסיגה מלבנון.


אבל האמת היא קצת שונה, ואולי אפשר להסתכל על זה אחרת:


**אייזנקוט לא היה תמים. הוא הבין מצוין לאן זה הולך.**


### **הסבר חלופי: הומור שחור מול חוסר הבנה**


אייזנקוט הבין היטב את גודל האסון והפיאסקו של ההתנתקות, וביטא את זה ב**ציניות מוחלטת ובסרקזם שחור**.


מי שלא הבין את הציניות הזו הוא יאיר גולן (שהיה אז קצין צעיר יותר ולא ניחן, איך לומר בעדינות, ביותר מדי חוש לניואנסים או חכמה יתרה בקריאת המפה), ולקח את הדברים פשוטם כמשמעם.


### **אז למה אייזנקוט לא אמר את זה בפירוש?**


נשאלת שאלת מיליון הדולר: אם אייזנקוט הבין שההתנתקות היא אסון, למה הוא התנסח ברמזים סרקסטיים במקום להציג עמדה ברורה ואמיצה?


* **מכבש הלחצים של התקשורת:** באותם ימים, המערכת הממסדית והתקשורתית אתרגה את התוכנית לחלוטין. כל מי שהעז להשמיע קול ביקורתי נגד ההתנתקות – סומן מיד, ספג שיימינג והוצג באור שלילי, קיצוני ומסוכן.


* **ההקבלה לימינו:** קל מאוד לראות את הדמיון לימינו אנו – כאשר כל מי שהעיז להביע התנגדות לעסקת כניעה מול מחבלים, או חושב אחרת מהמיין-סטרים בנושא החטופים, נתקל במתקפה תקשורתית חסרת רחמים שמציירת אותו כ"אוכל מוות" ואויב העם.


### **השורש הרוחני: מנטליות של גלות**


הפחד הזה לומר את האמת הפשוטה, והצורך להסתתר מאחורי מסכות ורמזים, מראה בדיוק באיזה מצב רוחני ומנטלי אנחנו נמצאים. אנחנו עדיין בתוך מציאות של גלות, שעליה נכתב בתוכחה:


> **"וְרָדַף אֹתָם קוֹל עָלֶה נִדָּף..."** (ויקרא כ"ו, ל"ו)

> **"וְכָשְׁלוּ אִישׁ בְּאָחִיו כְּמִפְּנֵי חֶרֶב וְרֹדֵף אָיִן..."** (ויקרא כ"ו, ל"ז)

>

כשמנהיגים וקצינים מפחדים לומר את האמת הברורה רק בגלל צל של ביקורת תקשורתית, זוהי התגלמות ה"עלה הנידף" והרדיפה העצמית של זמן הגלות.

העמדת פניםhamedinaiאחרונה

מרוב הפעמים שהוא עשה את עצמו כאילו שהוא טיפש חסר שכל, בסוף הוא נהיה כזה

[url]https://x.com/OhevTziyon/status/2077708681840394321?s=20[/url]

הנשיא הרצוג התגלה עוד פעם כפחדן חסר עמוד שדרה.קורא נלהב לשעבר

כשזה אנשי שמאל הוא חונן בלי לחשוב פעמיים (שלא להגיד בלי לחשוב בכלל...) אבל כשזה אנשי ימין פתאום צריך לשמוע מה הפרקליטות חושבת... מה צה''ל חושב...

-זה בדיוק הסמכות שניתנה לך- לחון גם כשלא חושבים כך במערכת אכיפת החוק.

אם כולם מסכימים שאפשר לחון לא צריך את כל הסיבוך הזה שנקרא חנינה של הנשיא

הוא שמאל, זה הכל.נקדימון
אין צורך להתפלפל. הרצוג הוא איש שמאל שאפילו לא טורח (או לא מסוגל) להסתיר את זה.

הוא גם פחדן וחסר עמוד שדרה שאישתו אמרה (לפני הבחירות מול "נתניהו מאוחדת") שכשיש לחצים אז הוא הולך לישון. בדיוק בגלל זה הוא נמצא שם בנשיאות. בובה מרצון על חוט מרצון.

לא הבנתיפשוט אני..

א. מתי הוא נתן חנינה לשמאלנים שהרגו אנשים?

ב. מי קבע שלהרוג מחבל מנוטרל זה ימין?

ג. למה אתה כותב בלי לדעת את החוק? החוק *מחייב* את הנשיא לקבל חוות דעת של משרד המשפטים ושל גורמים אלה ואחרים לפני שהוא מחליט, למרות שבסוף מותר לו להחליט ההפך מהם.

 

https://www.gov.il/he/pages/department_pardons_about

 

ד. יש לך דוגמה מ-30 השנים האחרונות למשל, שהנשיא נתן חנינה לאדם שמעולם לא הצטער על הפשע שהוא עשה? 

 

ואם תאמר שאליבא דאלאור הוא לא עשה פשע, אז בוודאי שהנשיא לא יכול לחון אותו, שהרי סמכות החנינה היא לא ערכאת ערעור ואין בסמכות הנשיא להתערב בהחלטות עובדתיות ומשפטיות שקבע בית המשפט.

ה"חנינה" שאזריה ביקש היא לא ביטול ההרשעה אלאנקדימון

על קיצור תקופת הרישום הפלילי.

 

חשוב לזכור שהרמטכ"ל לשעבר איזנקוט כבר קיצר את העונש שאזריה קיבל במשפטו,

שוועדת השחרורים קיצרה לו שליש, ולפי כ"ץ אזריה היה לוחם מצטיין בעת שירותו (אני מקווה שהוא לא ממציא).

 

אולי אני טועה אבל נדמה לי שאתה מנסה לייצר איזו השוואה מוזרה בין סתם פושע שרצח לבין חייל בלב חברון בעת אירוע מתגלגל.

זו עדיין חנינה, בלי מרכאותפשוט אני..

ואני לא מנסה לייצר השוואות, את זה עשה פותח השרשור. 

 

אגב, קיצור שליש ניתן כפרס על התנהגות טובה בכלא, השתתפות בתוכניות שיקום וכו'. זה לא מעיד כהוא זה על כך שהוועדה חושבת שהפשע הוא לא פשע או שבית המשפט הגזים עם גזר הדין.

 

---קורא נלהב לשעבראחרונה

א- זה לא 'הרגו אנשים'- זה לוחם, באירוע מתגלגל, בסביבה עויינת, שירה ב*מחבל שדקר*, שהיה חשוד מאד עם מעיל.

ולאירוע כזה, עם כל כך הרבה גורמים מקלים וחריגים, הנשיא נתן הרבה פעמים חנינה.

ב- שוב זה לא סתם 'מחבל מנוטרל'. זה תוך כדי אירוע וכו'.

לא אמרתי שהמעשה עצמו ימין. אלא אזריה הוא איש ימין והריגת מחבל נתפס כמשהו 'ימני'.

ג- דווקא ידעתי את החוק. בגלל זה אמרתי שיש לו סמכות גם אם הגורמים הנ"ל לא מסכימים. אלא שפתאום אצל אנשי ימין הם אומרים דעתם וזה קודש קודשים וחלילה לעשות כנגד זה.

ד- נגיד שזה לא היה בעבר. נגיד שהוא לא התחרט כי הוא סבר שפעל נכון בסיטואציה. זה לא משנה בכלל. יש לנשיא סמכות רחבה להפעיל שיקול דעת ממגוון סיבות ולוחם מסכן ששגה בסיטואציה סבוכה שכזאת וכבר קיבל עונש משמעותי, בהחלט ראוי לחנינה מהנשיא.

 

האם העוות דין של וועדת מירון גרר אסון נוסףhamedinai

קשה להכריע בוודאות האם מחדל ה-7 באוקטובר נבע מרשלנות רבתי או מבגידה פנימית מכוונת. עם זאת, אם נבחן את תרחיש הבגידה, הרי שוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון היא שייצרה את התשתית ואת התמריץ למהלך.


​1. תקדים ועדת מירון והכשרת הכלי הפוליטי


ועדת מירון קבעה תקדים חסר תקדים כאשר הטילה אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה, במנותק מהדרגים המבצעיים ומההחלטות בשטח. מהלך זה סימן למתנגדי השלטון כי הוועדה הממלכתית יכולה לשמש כלי פוליטי יעיל לעקיפת המנגנונים הדמוקרטיים והפלת הדרג המדיני.


​2. כשלון המניפולציה מול המגזר החרדי


הניסיון למנף את אסון מירון כדי להנדס את תודעת הציבור החרדי ולייצר דה-לגיטימציה לנתניהו נחל כישלון חרוץ. הקהילה החרדית, המסתמכת על ערוצי מידע עצמאיים, זיהתה את המניעה הפוליטי שמאחורי המסקנות וסירבה לקבל את הנרטיב התקשורתי.


​3. העתקת הזירה: ממירון לעוטף עזה


הכישלון בהנעת הציבור החרדי הוביל, על פי תאוריה זו, לחשיבה מחדש: כדי לייצר אפקט פוליטי דרמטי, נדרש אירוע שיפגע באוכלוסייה החשופה ומגיבה יותר לזרם המרכזי של התקשורת. המנגנון שנוסה במירון – יצירת קשר ישיר בין מחדל בשטח לבין אשמת ראש הממשלה – הועתק ושודרג לקראת הזירה הבאה.


​4. מנגנון ההפעלה: אסון מבוקר לשם שינוי משטר


תרחיש זה מניח כי ההחלטה לאפשר את פריצת הגבולות התבססה על אמון מלא ב"מנגנון האשמה" הממסדי:

​השלב הראשון: יצירת אסון הומניטרי וביטחוני בעוטף עזה.

​השלב השני: הקמת ועדת חקירה ממלכתית כסמכות עליונה ובלתי מעורערת.

​השלב השלישי: ניתוב הזעם הציבורי באופן בלעדי לעבר ראש הממשלה, תוך הסרת אחריות מיתר הגורמים – בדיוק על פי התקדים המשפטי של מירון.

לסיכום:

מסקנות ועדת מירון יצרו קונספט משפטי חדש לפיו ראש הממשלה אחראי מיניסטריאלית ואישית לכל כשל במדינה. קביעה זו היא שנתנה, ככל הנראה, את האור הירוק לגורמים המעוניינים בהפלת הממשלה לפעול בצורה קיצונית, מתוך ידיעה ברורה כי מערכת המשפט והתקשורת יספקו להם את הגיבוי ויסמנו אשם יחיד.

במבט עמוק יותר, מתגלה כאן העיקרון הרוחני וההיסטורי לפיו "עבירה גוררת עבירה", ועיוות דין סופו לגרור אסון כבד. כאשר התרחש עיוות הדין הממסדי והתקשורתי הבוטה באסון מירון, רבים במחנה הפוליטי הנגדי בחרו לעצום עיניים. הם חשו והבינו שמדובר באי-צדק משווע, אך ניחמו את עצמם במחשבה הצינית שהפעם – העוול משרת את האינטרס שלהם ומניב להם נקודות פוליטיות.

אולם ההיסטוריה מלמדת שחוקי המוסר אינם נעצרים בקווי הפרדה פוליטיים. השתיקה מול עיוות הדין במירון הכשירה את הקרקע, והאי-צדק הזה חזר כבומרנג והמיט אסון נוראי, חסר תקדים, על כולנו יחד – ללא הבדל מחנה או דעה.

מתוך ההבנה כי רק צדק אמיתי ומערכות משפט נקיות מפוליטיזציה יוכלו להשיב לנו את הביטחון והאחדות, אנו מסיימים בתפילה:


"הָשִׁיבָה שׁוֹפְטֵינוּ כְּבָרִאשׁוֹנָה וְיוֹעֲצֵינוּ כְּבַתְּחִלָּה, וְהָסֵר מִמֶּנּוּ יָגוֹן וַאֲנָחָה".

זה מתאים לבחור ישיבה לראות מונדיאל?אריה ישאג

ובאופן כללי כדורגל.

הרי התפקיד של בחור זה ללמוד

אוףאריה ישאג
הייתי בטוח יהיה תגובה נחמדה יותר
נראה ליאשר ברא

שמצד האמת לא.. כי באמת צריך לעמול ולהשקיע בתורה ובלימוד וזה קצת לשרוף זמן על דברים שאין בהם תכלית.

מהצד השני, עדיף אולי לראות מונדיאל מדברים אחרים.

נראה לי שזה תלוי בך, גם איפה אתה מונח בעבודת ה' שלך והאם זה סתם בילוי? או בריחה? או גם וגם?

נראה לי יותר עמוק מסתם לראות משחק כדורגל.

מצד האמת?אריה ישאג

מצד האמת יש כל כך הרבה דברים שאני לא צריך לעשות. השאלה אם זה משהו שמוריד ומפריע בעבודת ה' שלי.

מה יהיה עדיף? שאני ישמע חדשות ואקטואליה?

שזה בעצם שאלה בפני עצמה. מה עדיף לבחור ישיבה, לצפות בכדורגל או לשמוע חדשות

נדמה לימשה

שהעולם של "בחורי ישיבה" מכיל מעט מדי פעילויות גבריות חיוביות והרבה מדי ישיבה (מבורכת לכשעצמה) על ספרים. 

האנרגיה הזו צריכה לצאת איפשהו. רואים את זה בהפגנות האלימות של הפלג אבל האמת שגם כדורגל זה דבר די נפוץ אצל גברים "רגילים".

 

אתה רוצה להפסיק כדורגל מסך? תסתכל בעין אוהבת למה אתה צריך ללכת לשם. אולי תלך לחדר כושר או לגינת כושר ציבורית כדי לעשות "ספורט" ולהיות גבר אמיתי ולא רק ספורט כורסא. לך תשחק כדורגל במגרש. עם בני אדם אמיתיים ועם הגוף שלך. הגוף שלך יכיר לך טובה וגם הלימוד שלך יכיר לך טובה על זה. ומצד שני האנרגיה בגוף שרוצה את זה תקבל את המענה שלה.

אם מדובר על עצמך-פתית שלג

שמע, יש בך מלא אנרגיות בגיל הזה ותחומי עניין, אם אתה לא תוציא אותם על משהו הם יתפרצו בצורה לא מבוקרת או שהם ידכאו אותך.

כדאי לך לא להזניח את תחומי העניין שלך בזמן הפנוי, וככה גם הלימוד בשאר הזמן יראה אחרת..

אם לצרוך תרבות כדורגל מתאימה למי ששואף שתורתו תהיה אומנותו? כנראה שלא🤷‍♂️ אבל אם כל הסביבה סוחפת לזה+הנפש שלך מנסה להשתחרר ואתה לא נותן לה מענה ראוי- אז  זה באמת קשה להגיד לזה לא.

תנסה למקד את עצמך מה מעניין אותך באמת ותן לזה מקום בלו"ז. 

 

נ.ב המגיב אינו משגיח.

מנין לכותב על כמות האנרגיות שיש בי?אריה ישאג
עבר עריכה על ידי אריה ישאג בתאריך כ"ז בתמוז תשפ"ו 15:29

והלא כמדומני שאין אנו מכירים פנים אל פנים..

אתה מכיר בחור ישיבה\נער שאין בו מלא אנרגיות?פתית שלג
נו נואריה ישאג
לא כל אנרגיה היא לדברים ככדרורגל. יש אנשים הנהנים משחמט למשל או דברים דקים ועדינים יותר
הוא שאמרתיפתית שלג

תנסה למקד את עצמך מה מעניין אותך באמת ותן לזה מקום בלו"ז

יש אנשיםoo

שתפקידם לשבת בבית/ בבר/ ברחוב לצפות בטלוויזיה לשתות בירה ולשאוג?

אנשים יכולים לעבוד/ ללמוד/ להיות בטלנים

זה לא קשור לתחביבים שלהם


מונדיאל זה תחביב שנחשב די צנוע כי נראה לי שכולם שם גברים

אז הוא יכול להתאים גם לבחורי ישיבות 

אמתאריה ישאג
אך מצד שני הנפש מוגבלת ולא יכולה לחבב גם דברים מצד הקדושה וגם מצד קליפת נוגה 
נפשoo
זה הדבר הכי פחות מוגבל שיש

אלא אם עושים שטיפת מוח רצינית שמשתלטת עליה 

מענייןאריה ישאג

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/mekorot/3a-2.htm&ved=2ahUKEwjk5cnA5s2VAxXFXUEAHSAyPJwQFnoECB8QAQ&usg=AOvVaw3u9W5R8nybYTaQWr3kZZ9j

נאמר פה אחרת. נפש (איך שהיא בתוך גוף האדם) היא אכן מוגבלת, וכוחה להנות או לאהוב דברים מוגבל. ולכן אין ביכולת וכח האדם להתחבר לתענוגות עוה"ז וקדושה יחד...

לא יודע, אבל במונדיאל ספציפית יש בעיה.מבקש אמונה

אם בליגת אלופות לדוגמא, 99% אחוז מהזמן לא מראים את הקהל ולא שאר שטויות, רק את מה שקורה על המגרש.

 

במונדיאל מראים הרבה את הקהל וביניהם בחורות מאד לא צנועות, 

ולפעמים גם יש שופטות עם מכנס קצר.

שאלה מורכבתהסטורי

כלומר התשובה הפשוטה היא לא פעמיים -

פעם אחת לא, כי בחור ישיבה (וכל יהודי שיש לו זמן) צריך ללמוד תורה.

ופעם שניה לא - כי אשרי האיש וגו' ובמושב לצים לא ישב.


אבל בחור שרוצה להחזיק, צריך להיות מודע למקום שלו. לא להפוך את החולשה לאידאל, אבל לדעת שהוא אינו מושלם ואם מה שמציק לו בנפש זה הגעגוע למונדיאל - עדיף שיתן לעצמו במידה מסויימת ובתקווה ושאיפה להשתחרר מזה, משישב מול הגמרא, כשהראש במונדיאל.

לאנפשי תערוג

באידאל לא

אבל מצד שני. זה גם לא כזה נורא. משמע אפשר להיות תלמיד ישיבה ועדיין ולראות מונדיאל.


אם נפשו שואבת אותו לשם.

לדעתי שיתן לעצמו "פיצוי לראות"

אבל יוסיף לימוד וקדושה במקום אחר.


לא.shindov

מותר וצריך לשחק כדורגל, לפעמים. לצפות במשחק ביטול תורה מוחלט.

כן ולא, ובפועל לא.אברהם יאיר שטרן

כן כי צריך מקום לנפש, לנשום לנשוף ולנפוש...

לא כי זה תרבות מטומטמת וגויית...

אפשר למלא את הצורך באוויר גם בדרכים אחרות (ציור, סרטים, שירים, שחנשים/נעייסים/שיבבובים, ספרים ועוד...

יוצא שלא...

לא ממש יש בעיהמה שנכון
בהחלט כןהאברך דוד

מי שלא לומד בהתמדה כל היום וגם חלק מהלילה, הוא לא באמת תלמיד ישיבה, ואז יכול לעשות כרצונו. 

על מה זה מבוסס?פתית שלג

מבחינה חוקית יש התחייבות ל9 שעות ביום

ההגדרה תלמיד ישיבהמה שנכון

זה בחור שהלך למסגרת ישיבה קטנה או ישיבה תיכונית. והוא צריך ללמוד מ9:00 בבוקר עד 21:30 בלילה הוא לא צריך ללמוד בלילה ובכל היום. ויש לו הפסקות ואז בהפסקות הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. 

וגם בלילות הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה... כי אם לא היה לו זמן פנוי הוא לא היה יכול לראות מונדיאל. שזה על מה שאנחנו דנים בפורום הזה!

לא נשאל האם אפשר תכנית מבחינת זמןאברהם יאיר שטרן

או הלכתית מבחינת גניבת דעת הציבור, או מבחינת ביטול תורה...

נשאל האם מתאים מבחינת זה שאתה בחור ישיבה וזה מונדיאל...

האברך דוד אמר שמי שלא לומד כל היום וחלק מהלילה הואמה שנכון

לא באמת תלמיד ישיבה. רק עניתי לו מה זה תלמיד ישיבה...

מחילה, חשבתי שזו תגובה על השרשור מתחילתו...אברהם יאיר שטרן
ההתנצלות מתקבלתמה שנכוןאחרונה
לא!!!!!!!!!ףךלצ

לא!!!!!!!!!

אין כזה בעיהמה שנכון

אם הוא לומד וגם רואה אז סבבה. העיקר שילמד אבל אם הוא לא לומד זה ביטול תורה אז סביר להניח שאסור. אבל רוב הבחורי ישיבות לומדים. אז זה לא כזה בעיה לראות...

אולי יעניין אותך