אני אשמח לטיפים וכללי אצבע אם אפשר להגדיר את זה לתפעול בית עם מספר ילדים קטנים.
איזה משימות מתאים לבקש בגילאי 7-8 ומטה.
ואיך אתם מצליחים לגייס אותם למשימות.
אני מרגישה שכל הזמן הבית מתנהל בבלגן. מתקשה להטמיע הרגלי סדר וניקיון יש פעמים שמשלימהעם הבלאגן והלכלוך ויש פעמים שממש מרגישה קושי לתפקד בין ערמות הבלאגן בכל פינה.
הקושי הוא לא רק מול הבלאגן אלא גם מול בעלי והילדים אני מרגישה במאבק תמידי בתחזוק הבית.
לבעלי אין הרגלים של סדר וניקיון. הוא לא רואה בזה מטרה שמצדיקה השקעת אנרגיה מבחינתו הוא ישים מוזיקה להרגע בסוף היום וזה מספיק גם אם הכיור והשולחן עולים על גדותיהם.
הוא השתפר מאז שהתחתנו אבל המשימות מתרבות ותנאי השטח מאתגרים יותר כי נמצאים פחות בבית הילדים במסגרות עד מאוחר שנינו עובדים במשרה מלאה בחוץ ואין שום איפוס של הבית.
כמה שאני מנסה לגייס את הילדים והבעל לאיפוס יומי או שזה מחזיק בדיוק שעה או שזה דורש כל כך הרבה אנרגיה שאני מרימה ידיים.
הבית קטן עם הרבה חפצים וזה עוד מאבק כל הזמן לזרוק. ומציף תסכולים כי אנחנו גרים בשכירות הרבה זמן ולוקח לי זמן להתחבר לבית לא כיף לי לסדר.
זה נורמלי לנהל בית עם ערמות כביסה. וחפצים כל הזמן מסביב?
כשמזמינים אורחים הבית מאורגן ומסודר וזה נראה פשוט לתפעול אבל תוך שעה אין סדר עד שחייבים שוב.
יש דברים שאין לי מקום בשבילם כמו כביסה נקיה או ניירות מסמכים ציורים וזה תמיד מגיע לשולחן ולספה.
בסלון. יש דברים שיש להם מקום אבל איכשהו הם לא חוזרים לשם סוג של הרגל רע שהתקבע בבית.
ואולי הציפיות גבוהות? אני קורסת בערב בלי כוחות ובלי מוטיבציה לארגן אץ הבית. מרגיש לי שזה המקום לגייס את הילדים כי בעלי פחות מגוייס לעניין. אבל לא מצליחה.
יש לי עוזרת פעם בשבוע אבל זה איפוס כללי ולא יסודי ומחזיק יום אחד עד שבת.

אבל אני כבר הגעתי לשלב בחיים שאני כבר יכולה לדמיין את היום שבו לא יהיו פה ילדים קטנים ומבלגנים😃 (ואז לא יהיה לי את מי להאשים בבלגן שייווצר חוץ מאת בעלי ואת עצמי🤭)