נכון, הצעת לי הצעה, אבל מי ביקש ממך לשפוט אותי?advfb

זה נשמע לי ממש באופנה לשפוט רווקים אז אציג שלוש מקרים שבהם הרגשתי ששפטו אותי רק בגלל שאני רווק ואשמח לשמוע אם אתם מזדהים או לא.

א' - ידיד מהתיכון (אי שנים לפני עשור) מציע לי הצעה, אומר לו שאני בהפסקה כרגע. מתחיל לנסות לשכנע אותי למה זה לא נכון לצאת להפסקה. אומר לי 

"רק תשמע פרטים", "אחרי זה היא תהיה תפוסה", "החיים קצרים". 

הוא נשוי +3, ב"ה. אז מה, בגלל שאתה נשוי אתה יודע יותר טוב ממני מה טוב בשבילי?

ב' - קרוב משפחה, גם כבר עם כמה נכדים (הוא יחסית צעיר למעמד הזה). פונה אלי,

"איך הולך?" "סבבה ב"ה" 

"נו יש לי מישהי להציע... אבל אני לא יודע מה לספר עליך" אני אפילו לא מגיב לו - "נו, אין צורך לברר היא מעולה" - "גם אם היא מעולה זה לא אומר שמתאים" - "היא ממש יפה, בטח מתאים". 

בלי לשאול אותי מה אני מחפש, בלי לשאול אם אני פנוי בכלל אפילו ישר רוצה למכור לי... וגם מראש בה בעמדה שאני טועה, כל עוד אני לא מקשיב לו כמובן.

ג' - חבר של חבר שהצעתי לו פעם מישהי פנה אלי. הסברתי לו קצת מה שאני מחפש, מציע לי הצעה. מורכבות מסויימת של שני ערכים שחשובים לי ואני רוצה לא לוותר על שניהם, אני שואל אותו.. במקום לומר לי ישר שהוא לא יודע עד הסוף הוא מתחיל להגיד לי שמה שאני מחפש לא קיים. סליחה, מי אתה? ביקשתי ממך עצות? אומדן מציאות מה קיים, מה לא קיים? לאחר משא ומתן (שבהם לא אמרתי לו מה אני חושב על הגישה שלו) הוא אמר לי "תכלס לא יודע אם זה קיים בה", הו, תודה באמת.

אלו ממש מקרים מעטים מתוך רבים, זה רק קצה המזלג.

חוויתי לצערי עוד הרבה מקרים כאלה, אנשים בטוחים שאצלם הישועה, או לכל הפחות אתה חייב להקשיב להם כי הם ממש מבינים ואתה לא. אף אחד לא בדק מה אני יודע או לא יודע. אף אחד מהם גם לא היה קשוב למה אני חושב ומרגיש. אף אחד מהם לא כיבד את הרגש והמחשבה הרבה שאני יודע שאני משקיע בנושא.

אני מבין עד כמה התופעה הזאת שורשית על פי המקרה השלישי.

כאשר רווק בעצמו שופט אותי. 

אתה היית רוצה שישפטו אותך?

אם אתה חושב ששיקול הדעת שלך לא וואו ואתה רוצה שיצילו אותך משיקול דעת לא נכון, אני אשמח לנסות לעזור בקצת, אבל מי אמר לך שאני כמוך? 

ואם שיקול הדעת שלך פיקס ואתה יודע בבירור מה אתה מחפש בדיוק, למה אתה מניח שאצלי זה לא כך?

באלי לומר - הצעות מתאימות, לצערי אין לי יותר מדי. אנשים ששופטים אותי לצערי יש לי בכמויות. אם אתה חושב שבאת להושיע אותי, בבקשה תוריד קצת את האף ולא תשפוט. כי את זה יש לי די והותר..

*כן, אני מאוד מעריך כל אחד שמציע הצעה ושיש לו רצון טוב לעזור. אני לא מטשטש את הרצון הטוב והפרגון של האנשים הנ"ל שהזכרתי. חשוב מאוד להעריך את זה לדעתי, גם כשיש סיגים.

אז מה אתה מחפש ? מה הם 2 הערכים ? בוא נשמע.מוקי_2020

סיקרנת עם המורכבות של 2 הערכים.

לכל שאר הדברים אני מתייחס כפריקה. אין מה לדון כזה. זה שלך.  וזהו. אין מה לטחון כאן.
תפתור את זה איך שבא לך. כל דרך מקובלת.

מה לא ברור? שני ערכים בסתמאפתית שלג

זה 1.דוסית 2.אבל זורמת

רואים שאתה חילוני-מסורתי...

😜

קראתי את זה בכמה תגובות.. אבל..מוקי_2020

(הערה : מניח שפותח השירשור לא התכוון לזה, אלא ל 2 ערכים אחרים. אבל זה עדיין מסקרן ללמוד ולהבין).

מה זה אומר בתכלס  ? ״מחפש דוסית אבל גם זורמת״

היא דוסית.
במה היא יכולה לזרום למשל ? 
כמובן להגיב, תוך כדי שמירה על כללי הצניעות, ההלכה ותורת משה.

לייטיתבחור עצוב

אבל סגורה.

רוצה לשמוע?advfb
מוזמן לשיחה אישית
הופה.מוקי_2020

אבל אתה יודע מה קורה עכשיו ?
אלה שקוראים אותנו אומרים לעצמם :

״מה ? לא יפה. גם אנחנו רוצים לדעת.
אולי אלה 2 ערכים שגם אנחנו צריכים לחפש ?
 נכון שזה יגביר את התחרות ויהיה יותר ביקוש, 
אבל מי שמזווג זיווגים יסדר מה שצריך, בזמן שצריך, למי שצריך גם בתחרות קשה״

אבל, מה שתחליט.
תמיד מוזמן לשלוח הודעה בשיחה אישית. (סודיות מובטחת)

חמודיadvfb
א' - אני בטוח שאני מה מעניין אותי לא מעניין הרבה אנשים וזה לא מושך אותם. כל אחד מושך דברים שונים אני ממש לא חושב שזה יגרום לאנשים לחפש את מה שאני מחפש וממש לא חושב שמה שמתאים לי מתאים לאחרים.

ב' - את הסתקרנת, אתה מוזמן לפנות. אני כבר יודע מה אני רוצה, לספר לך לא ימלא לי את יצר הסקרנות.

אין בעיה. אני אפנה. מתי נח לך ?מוקי_2020

פשוט אתה צדיק, אז אני לא יודע מתי אתה עמל בתורה, אז חשבתי שיהיה לך יותר נח שאתה תפנה בזמנך החופשי.
אצלי, אני יכול לעצור את הנטפליקס בכל רגע. קל.

מתי שאתה רוצהadvfb
אני יגיב מתי שיהיה נוח לי. סגור?
סגור.מוקי_2020
מקווה שמותר לי גם לומר- אבל מזדהה מאוד מאוד!!!מדרשיסטית20

אמנם אני כבר נשואה, אבל זו נקודה שחוויתי בהחלט ומעצבנת אותי עד היום. אני מוצאת את עצמי מתווכחת המון עם אנשים (דווקא בעיקר אחרי שהתחתנתי) על הנקודה הזאת. על איך אנשים ניגשים לרווקים ולשידוכים עם אף גבוה, כאילו מי שרווק אוטומטית משהו אצלו חסום/לא מבורר מספיק/דפוק. ואתה פיצחת איזה משהו שהוא לא- כי הרי אתה נשוי והוא לא. זה מבט כל כך מעוות ומרתיח.

(אגב לעניות דעתי, אחד מהדברים שניפחו את צורת השיח הזאת זה התופעה החדשה של ה'מאמנים לחתונה' וצורת השיווק של לא מעט מהם.)

ויש לי חלום לחולל שינוי בשיח, אני עוד במחשבות על איך בדיוק.

תודה לך!advfb

מוזמנת לשתף את הרעיונות על שינוי השיח בנושא.

בכלל, אני חושב שהשיח סביב רווקות התפתח עם השנים. פעם הוא לא היה בכלל.

אני מאוד לא מזדהה עם השיח שפרוייקט 252 מעלה (שיש בו הרבה דברים טובים כמובן) וכל הקרנבל של המאמנים, לא יודע אם זה הביצה או שזה התרנגולת.

ובכללי, נראה לי שזה שיח שיפוטי בכללי. לפעמים חברות עם תחושת שייכות גבוהה סובלות משיפוטיות כלפי מי שחלילה מערער על הסדר החברתי.

כל כך נכוןתמיד בבטחה

במיוחד הרגיז אותי כשחניכה שלי, שהתחתנה ישר אחרי האולפנא עם הבחור הראשון שיצאה איתו, כמה חודשים אחרי החתונה באה אלי ואמרה בנימה מתנשאת כזאת "אני ובעלי מתעסקים בשידוכים, אם את מעוניינת"

כאילו מה את מבינה מהחיים שלך??

או חברה שעוסקת בשידוכים (סבבה, היה לה כמה וכמה הצלחות, היא בדר"כ בסדר בקטע הזה) אומרת לי שאמא שלה למדה עכשיו אימון לחתונה והיו לה כמה עצות בשבילי. זה היה מעצבן כי היא השדכנית שלי, אז היא יודעת טוב מאוד כמה דיוקים וניסוחים מחדש אני עוברת כל הזמן, וגם - אמא שלי מאמנת חתונה כבר שנים...! והיא הלכה אליה בעצמה בזמנו! כאילו, את לא חושבת שאם זה מה שיעזור לי אז אמא שלי כבר עזרה לי?

וגם, אני עובדת בסביבה חרדית, ונורא מעליב אותי שאני "בחורה" אבל חברה שלי שקטנה ממני אבל יש לה מטפחת היא "אישה"

והבעיה שאתה גם מרגיש לא נעים להעיר על זהנוגע, לא נוגע

שלא תצא רווק פגיע או נרגן

חשבת לענות ככה?

"אחרי שראיתי איך בחרת בעל בפזיזות כי העיקר להתחתן.. וואלה לא סומכת על ההצעות שלך.."

"אממ, נראה לי כדאי שקודם אמא שלך תבוא לעשות סטאז' אצל אמא שלי. או אפילו אצלי. רק אומרת"

"מאיפה לך שזו לא פאה?"

לא חושב שצריך לרדת על השניadvfb

מספיק להעמיד במקום בסגנון של "למה שתתערב בחיים שלי בלי שביקשתי ממך?"

"למה שאתה יודע יותר טוב ממני?" אם הצד השני יענה על זה בסיבה טובה, אדרבה מעולה.

קצת דוחה אותי התייחסות שהיא מרצה של "מה יגידו עלי".

צחקתינוגע, לא נוגע
באופן אישי אני משתדל להסתכל על הצד החיובי ועונה בצורה קצרה ומנומסת. נניח בדוג' הראשונה שלה "תודה. אם אצטרך אפנה".
אין לי הרבה מה להוסיףפיטוניה

אבל מסכימה עם כל מילה שכתבת

אל תשים עליהם. תעמיד אותם במקום. מה הבעיה?העני ממעש
יש הבדל בין לא לשים עליהם לבין להעמיד אותם במקוםadvfb

אלו שני קצוות.

מי שאני לא שם עליו אני אפילו לא עונה לו, כי זה לא מזיז לי.

לאו דווקא האדם הבודד מזיז לי. מזיז לי בעיקר שזאת תופעה.

לצדדין קתני .העני ממעש
ואני מחבב את הפתגם האלמותי mind your own business 
או כמו שאני אוהבת להגיד בעבריתתמיד בבטחה

"תשמור את האף שלך לעצמך"

בהחלט מזדהה.לגיטימי?

לא פעם אנשים (בדגש על אנשים שאינם קרובים אלי) אמרו לי משפטים בסגנון של - אם תעשי ככה וככה, תשתני בנקודה הזאת או האחרת, אז תצליחי למצוא, כי עכשיו את לא בסדר.

אבל,

אני רוצה להגיד שבעיניי זה לא רק בעניין הרווקות.

אנשים הם שיפוטיים, חושבים שהם יודעים טוב יותר מהנשוא, ודואגים גם להגיד את זה. והכל מתוך כוונה טובה.

(ואפילו אמירות של - כמה אני מתפללת עלייך יכולות להיות דוקרות, כמו ההודעה שנפתחה פה לאחרונה.)

ואני רואה את זה בעוד תחומים רבים בחיים. וזה מעצבן, מעיק, ותמיד שם.

אני לא חושבת שיש לי דרך לשנות את העולם מהבחינה הזו, מלבד להתבונן על עצמי. ואני יודעת שאני גם נופלת בזה, לפחות במחשבה.

מקשרת לתגובה שכתבת פעם בנושא המשיק:

יש כאן נקודה שאני רוצע להעיר עליה - לקראת נישואין וזוגיות

וואו אני מבינה ממש,קרן שמש~

אני גם חוויתי כזה דבר לאחרונה עם מישהי שהציעה לי בחור שממש לא הסגנון שאני מחפשת ואמרתי לה למה זה פחות מתאים והיא המשיכה בשלה- ״הוא בחור טוב, מה את צריכה יותר מיזה?״

ודאגה שתוך כדי זה יגיע גם דרך עוד שדכנית.

עשו עלי מבצע רציני עד שפשוט הרגשתי שה ככ מיותר ומטומטם מה שאני חושבת.

וכשקלטתי את המקום שאליו נכנסתי, ישר הלכתי אחורה, אמרתי לה ״לא״ בנחרצות וזהו. עד היום זה עוד על אש קטנה.🤦🏽‍♀️

תראה את הצד החיובימרגישחסרתקווה

אתה מקבל הצעות!

יש אנשים שגם בגיל 27 עוד לא קיבלו הצעות 

בודאי שראוי להודות על מה שישadvfb

אגב, אני לא אוהב את המונח "לקבל הצעות", זה נשמע פסיבי.

מי שלא מקבל הצעות צריך לרדוף אחרי הצעות, מיזמים, אתרים, שדכנים... אין לנו פריוילגיה להתייאש.

דברי ביקורת הם חשובים בעיני, וזה חשוב מבחינתי להעביר ביקורת על תופעה חברתית פסולה. לא צריך עין רע חלילה כדי לעשות זאת.

לא נעים בכללארץ השוקולד
שולח חיבוק ובע"ה תמצא את המתאימה בזמן ובאופן המתאים
לי יש שיטההפי

פעם הייתי מתעצבנת .. מתכווצת נפגעת.. לפעמים אומרת שקט .

היום אני אומרת כן .. (לא על ההצעה אלא על הנאום ההעצמה המאולתר והלא יעיל לאף אחד).

ואם המצב ממש קשה זה כן את/ה צודק/ת.

מסכימה מאודעת הזמיר הגיע

ממש מרגישה שהיום כל המאמנים לחתונה משחקים על הנקודה הזו בשיווק העצמי שלהם..

ז"א אם עוד לא התחתנת בטח עשית משהו לא נכון.

ואני חושבת שרוב הרווקים והרווקות ממש בסדר גמור, פשוט עוד לא הגיע האדם הנכון.. מעטים אלה שאפשר "להבין" למה עוד לא מצאו.

כולנו אוהבים לחרטט סיבות רק כדי להצליח להתמודד עם המציאות איכשהו.

זה בעיני מתחיל בעבודה עצמית של האדם על עצמו להאמין בדרך שלו. 

^^^^^^כְּקֶדֶם

מסכים ממש..

זה ממש ךהמציא שקר ועוד להרוויח ממנו

לגופם של דבריםadvfb

יש סקאלה רחבה בין מי ש"פשוט לא מצא" למישהו "יש סיבה למה לא מצא".

לא הייתי טוען גם ההיפך שהרוב הרווקים כאלה.

בכללי, לא חושב שכדאי להכליל בהקשר הזה רווקים, לא לחיוב ולא לשלילה.

מה הבעיה עם הראשון?פעם ב

וגם לשני - במקום לא להגיב לו, למה לא שאלת עליה קצת?

הבעיה שהוא מנסה להטיף ליadvfb
שני - התחושה שאין עם מי לדבר..
בקשר לא. ממש מזדהה עם המציע כיאורין

אני נשואה מהמנסים לשדך, ומצד שני אחות לרווקים שכואבת את כאבם ומרגישה שבמגזר שלנו לא מספיק מתאמצים להכיר לרווקים. אז במקרה של א. לפעמים נראה לי שכשהמשודך אומר שהוא בהפסקה או סיבה אחרת, והמציע ממהר לרדת מההצעה, זה כאילו עשינו V למצפון וזהו. כשהמציע מנסה לשכנע לעצור את ההפסקה, כי ההצעה נראית מתאימה וחבל לו שתפסיד אותה - לדעתי זה מראה על אכפתיות ולא על התנשאות. בהחלט יתכן שההפסקה קריטית לך ואז תתעקש, ולפעמים אולי תשתכנע ויצא משהו מהשידוך.

תלוי באיזה מקרהadvfb

"אני עוצר קצת לנשום באמצע מרתון"

"נו.. נשמת, אפשר להמשיך?"

אז זה לא סבבה בכלל

צא מהתיבהshindov

אם תמשיך ככה, אתה לא תתחתן. צר לי. אתה לא רוצה שישפטו אותך וזה בסדר. אבל אתה שופט אחרים מאוד לחומרא. אולי תפגוש מישהי באוטובוס, אבל בסלחנות בבקשה.

בטל ומבוטלהפי

את לא מכירה אותו.. והאיחולים שלך לא סבבה

הוא פורק זו פריקה ... ויש כאלה שמציעים ומתנשאים.. וזה בהחלט הזיה.

את מי שפטתי?advfbאחרונה
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצובאחרונה
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

הגיוניintuscrepidam
"ידידי, אילו היה באפשרותי לתת לך דבר אחד בלבד, הייתי נותן לך את היכולת לראות את עצמך כפי שאחרים רואים אותך. אז היית נוכח לדעת עד כמה הינך אדם מיוחד במינו" ב. בילינגס
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

זה מתחבר טוב עם "חוסן - זה סדר נשים"intuscrepidam
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך