זה נשמע לי ממש באופנה לשפוט רווקים אז אציג שלוש מקרים שבהם הרגשתי ששפטו אותי רק בגלל שאני רווק ואשמח לשמוע אם אתם מזדהים או לא.
א' - ידיד מהתיכון (אי שנים לפני עשור) מציע לי הצעה, אומר לו שאני בהפסקה כרגע. מתחיל לנסות לשכנע אותי למה זה לא נכון לצאת להפסקה. אומר לי
"רק תשמע פרטים", "אחרי זה היא תהיה תפוסה", "החיים קצרים".
הוא נשוי +3, ב"ה. אז מה, בגלל שאתה נשוי אתה יודע יותר טוב ממני מה טוב בשבילי?
ב' - קרוב משפחה, גם כבר עם כמה נכדים (הוא יחסית צעיר למעמד הזה). פונה אלי,
"איך הולך?" "סבבה ב"ה"
"נו יש לי מישהי להציע... אבל אני לא יודע מה לספר עליך" אני אפילו לא מגיב לו - "נו, אין צורך לברר היא מעולה" - "גם אם היא מעולה זה לא אומר שמתאים" - "היא ממש יפה, בטח מתאים".
בלי לשאול אותי מה אני מחפש, בלי לשאול אם אני פנוי בכלל אפילו ישר רוצה למכור לי... וגם מראש בה בעמדה שאני טועה, כל עוד אני לא מקשיב לו כמובן.
ג' - חבר של חבר שהצעתי לו פעם מישהי פנה אלי. הסברתי לו קצת מה שאני מחפש, מציע לי הצעה. מורכבות מסויימת של שני ערכים שחשובים לי ואני רוצה לא לוותר על שניהם, אני שואל אותו.. במקום לומר לי ישר שהוא לא יודע עד הסוף הוא מתחיל להגיד לי שמה שאני מחפש לא קיים. סליחה, מי אתה? ביקשתי ממך עצות? אומדן מציאות מה קיים, מה לא קיים? לאחר משא ומתן (שבהם לא אמרתי לו מה אני חושב על הגישה שלו) הוא אמר לי "תכלס לא יודע אם זה קיים בה", הו, תודה באמת.
אלו ממש מקרים מעטים מתוך רבים, זה רק קצה המזלג.
חוויתי לצערי עוד הרבה מקרים כאלה, אנשים בטוחים שאצלם הישועה, או לכל הפחות אתה חייב להקשיב להם כי הם ממש מבינים ואתה לא. אף אחד לא בדק מה אני יודע או לא יודע. אף אחד מהם גם לא היה קשוב למה אני חושב ומרגיש. אף אחד מהם לא כיבד את הרגש והמחשבה הרבה שאני יודע שאני משקיע בנושא.
אני מבין עד כמה התופעה הזאת שורשית על פי המקרה השלישי.
כאשר רווק בעצמו שופט אותי.
אתה היית רוצה שישפטו אותך?
אם אתה חושב ששיקול הדעת שלך לא וואו ואתה רוצה שיצילו אותך משיקול דעת לא נכון, אני אשמח לנסות לעזור בקצת, אבל מי אמר לך שאני כמוך?
ואם שיקול הדעת שלך פיקס ואתה יודע בבירור מה אתה מחפש בדיוק, למה אתה מניח שאצלי זה לא כך?
באלי לומר - הצעות מתאימות, לצערי אין לי יותר מדי. אנשים ששופטים אותי לצערי יש לי בכמויות. אם אתה חושב שבאת להושיע אותי, בבקשה תוריד קצת את האף ולא תשפוט. כי את זה יש לי די והותר..
*כן, אני מאוד מעריך כל אחד שמציע הצעה ושיש לו רצון טוב לעזור. אני לא מטשטש את הרצון הטוב והפרגון של האנשים הנ"ל שהזכרתי. חשוב מאוד להעריך את זה לדעתי, גם כשיש סיגים.