וכמובן שמשהו שמחזק מישהו אחד יכול להחליש מישהו אחר.
מה שחיזק אותי פה זה בחורה שהתארסה וששאלו אותה "תנו איזה מסר או משהו מחזק" אז היא אמרה "וואלה, אני לא טובה יותר ואין לי שום דבר לחדש לכם. קטונתי" וזה היה הדבר הכי יפה בעיני.
כי מה זה אומר? שאין שום סיבה שסטטוס זוגי יפריד בכוחות/תקווה ביני לבין משהו אחר. כל אחד מתמודד עם מה שיש לו עם המשאבים שיש לו וזה מה שרבש"ע רוצה באותו זמן.
אני רווק. אני מסתובב עם רווקים. אני גם שמח שמגלים אמפתיה כלפי וכלפי הכאבים שלי, שבדידות בתחום הזוגי הוא אחד מהם.
אבל אני לא מגדיר את הזהות שלי כרווק. כי רווק זה חוסר.
אין פה הם ואנחנו. כולנו באותה סירה מבחינתי.
לכן מסר כמו "תזכרו ש..." נוגע לי בנקודה כואבת. ברור לי שלא חשבת שכולם שכחו את זה ואתה בא להזכיר לנו. ברור לי שזאת לא הכוונה.
אבל עצם היכולת לומר מסר כללי לרווקים בעיני הוא דבר לא נכון. דבר שמכליל את הרווקים למקשה אחת.
ואם יש משהו שקשה לי בתור רווק מהסביבה - היא שתייחסים אלי בצורה מכלילה. זה מרגיש לי יחס כאל חסר זהות.
אם מתייחסים אלי בצורה מסויימת, לא משנה איזה צורה, רק בגלל שאני עדיין לא נשוי, זה קשה לי.
אנשים רווקים או נשואים יהיו בסיטאוציות שונות ויוכלו להתמודד איתם בצורה נכונה יותר ובצורה נכונה פחות.
זה מישהו התחתן זה לא אומר שהוא התמודד בהכרח בצורה מייטבית בתקופת הרווקות, וכן להיפך, זה שמישהו עדיין רווק לא אומר שהוא לא מתמודד עם צורה בצורה מייטבית.
אם אני יבוא לנשואים ו"יזכיר" להם משהו ביחס לקשיים בחיי נישואים ברור שזה יהיה מכליל. אבל את זה בדרך כלל לא יעשו. כי ישנה יותר מודעות לכך שחיי נישואים הם מורכבים בכך שהם משתנים מאדם לאדם ומזוג לזוג ותקופה לתקופה וכן על זה הדרך. גם קשיים ברווקות הם מורכבים לא פחות והם משתנים מאדם לאדם ומסביבה לסביבה ומתקופה לתקופה כך שאי אפשר להכליל בדיוק באותה צורה.
היה לך משהו קשה ומשהו שעזר לך ויכול לעזור - אדרבה אני אשמח מאוד שתשתף. אבל קצת רגיש לי הביטוי "להזכיר". מי אמר לך ששכחתי?
מתחילת המסע ידעתי שהוא לא יהיה פשוט ולא חיכיתי לקסמים ותמיד הערכתי בצורה עמוקה אנשים שמתמודדים עם התארכות המסע של חיפוש זוגיות, גם כשהייתי יותר בתחילתו.
דווקא אצלי ואצל הרבה אחרים האמון בדרך היא לא בעיה. לפעמים החברה מפריעה יותר שהיא מכריזה עלי כ'שונה'. כאחד ש'צריך להאמין בו'. מרגיש לי יחס כאל מסכן.
אני מודה אני רגיש מאוד לכך, ואין לי ציפייה לא ממך ולא מהסביבה לעמוד בסף הרגישות שלי. באמת לא שופט באופן אישי אף אחד. כן חשוב לי לשתף את מה שעולה לי על ליבי ואולי יוסיף כאשר מדברים מלב אל לב.
ולהיפך, אם מישהו חושב עלי, אני הכי אהיה שמח שבעולם אם הוא יפנה אלי ישירות. "וואלה אחי, אני כואב איתך" "וואלה מה זה כבר בא לי שתראה ברכה גדולה בתחום". זה ממש מרים אותי.
רק שיתפתי החוויה האישית שלי. לא חושב שמונחים אובייקטיבים ביחס למה נכון לעשות ומה ראוי להתייחס. הבאתי את החשיבה האישית והמוגבלת שלי בנושא.
ואם כבר באלי לשתף פה פסקה לאחרונה שראיתי בשמונה קבצים (וכמו שהייתי משתף אותך בימים ההם ;) )
נא
שנואה היא העצבות, מפני שהיא נובעת ממקור היותר משחת שבדעות וברגשות. הידיעה, שהאדם בהתגלותו בתור בעל רצון, אופיו משתלם כולו בנקודת רצונו דוקא, האושר שלו הוא רצון טוב, כל קוי האושר וההצלחות הרוממות, שלב כל אדם כל כך עורג להם, אינם כי אם תולדות מנקודת חיים מלאים זו, נקודת הרצון הטוב הקדוש והבהיר,ובתוכן זה דומה האדם בחופשו ליוצרו, ליוצר כל, בחפצו המקיף והחפשי מכל מועקה, כשידיעה זו מתבררת, מיד מוצא האדם את עצמו מלא חדוה, מסולק מכל עצבות.
הוא מכיר שהוא אינו צריך כי אם לאמץ את רצונו לטוב, וזה מסור בידו בכל עת ורגע, ותיכף כשרצונו מתעלה, הרי הוא מתעלה, וכל הספירות העולמיות התלויות בו מתעלות עמו. ואיך לא יהיה האדם מלא תמיד עז וחדוה, אם טובת הטובות, עושר העשירות, הצלחת ההצלחות, מסור ונתון בידו, והוא מושל בכל המכמנים הנפלאים האצורים באוצר נחמד ושמן זה. המחשבה שהאושר תלוי במה שהוא חוץ ליכלתו של האדם, ממה שהוא חוץ להוייתו, וחוץ לרצונו, מחשבת פגול הוא, רשעות וסכלות היא מרופדת. והיא מעוררת את כל התכונות השפלות וכל המדות הרעות שביסוד הרשעה, שכחת ד' וטובו, אורו וישעו, חכמתו חסדו וגבורתו. על כן ישרי לב שמחים תמיד, שמחו בד' וגילו צדיקים והרנינו כל ישרי לב.