יוצא עם מישי שלא שומרת נגיעהכְּקֶדֶם

צריך עצה מבנים שהיו באותו מצב, איך הצלחתם לשמור ולא להגיע למצבים בעייתים?

אני לא בן, אבל בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

ועצה שלי- אל תהיו רק שניכם ברכב או מקום נסתר אחר. ולהקפיד על ייחוד עוזר ממש.

ולדבר על זה מראש. אולי גם ללמוד על זה קצת יחד אם מתאים. ולהסביר כמה לך זה חשוב. 

חחחחח נוסעים ביחד והיאכְּקֶדֶם
כבר ביקרה בדירה שלי🙊
איך זה עובד דוד?שפלות רוח

מהעולם שאני בא ממנו דברים כאלו נגמרים רע מאוד, נראה שאתה לא מודע למה שעלול לקרות או שאתה כן ואתה מחזיק שאתה לא תיפול כי זה "קו אדום" , איפה נעלם "אין אפוטרופוס לעריות" בתור אחד שמעיד על עצמו שהוא אוהב תורה וכו' איך בשניה כל האיסורים והאזהרות נמחקו כלא היו?

וגם יותר מזה דוד, איך אתה מכניס אליך הביתה אישה שרק התחלת לצאת איתה? אני נזהר במילים שלי אבל נראה שאתה אפילו גאה בזה. אל תשכח שערך עצמי גבוה הוא לא רק רצל נשים והצניעות שלהן. כל אדם שמפזר יותר מדי את הפנימיות שלו בסוף מתרוקן.

כשאתה מכניס אליך הביתה אישה זאת אמירה, בואי תראי איך אני חי ואיפה אני ישן וזה יוצר קירבה, זאת אמירה מאוד חזקה. איך מכניסים הביתה אישה שהיא לא מעותדת להיות אשתך? אף פעם לא חשבתי לשתף אף אחת מהנשים שיצאתי איתן בחיי משפחה שלי ברמה של מה קורה בבית או חלילה להביא אותה הביתה, האחת שאי פעם תיכנס לבית שלי זאת אשתי נקודה. היא היחידה שאני רוצה שם והמקום הזה שמור ומיוחד רק לה.

יותר מדי נורות אדומות עולות לי מקריאת הדברים שלך. 

אתה צודק לחלוטיןכְּקֶדֶם
מבין את הבריחה אח, לפחות תחשוב על זה עם עצמךשפלות רוח
אני לא בורח. אומר לך דוגרי תאמת. אתה צודק בכל מילהכְּקֶדֶם

זה ישנה אם אגיד שאני שובב

ושטיפה חיי בסרט ועף על עצמי ? לא.

אז אתה סותר את כל השרשור שלך דודשפלות רוח

מה באת לשאול פה בעצם ? איך נזהרים? זה לא מעניין אותך אם כבר בחרת לדבר דוגרי, אם זה היה מעניין אותך היית יודע איך להיזהר, בן אדם שלא רוצה להישרף מאש, יודע איך להתרחק ממנה. לעניות דעתי דוד אם נדבר עוד יותר דוגרי, באת פה להדגיש עניין אחר.

מניסיון אח, אין בזה כלום ושום דבר זה נוצץ מבחוץ ונראה טעים אבל אחרי זה זה רקוב ומרוקן ומגעיל. עשה כטוב בעינך אבל לפחות תבוא כנה ולא במסווה של "איך אני נזהר".

ונשמע מהדברים שלך כמו שאמרתי שאתה גאה בעניין, ומתקשר לשאלה שלי ממקודם, איך זה עובד?

איך זה מסתדר עם התורה?

אני לא. ואתה סתם מהסה להתנשא עליי באצטלה של קדושהכְּקֶדֶם

שאלתי איך מתמודדים עם זה כי אני רוצה את הקשר הזה ולא מתכוון לנתק רק בגלל שהיא לא שומרת. כמו שאתה לא תנתק קשר עם מישהי שאומרת לך שנופלת בלשון הרע.

ואני לא טמבל ההבדל כאן הוא שונה כי כאן מדובר בניסיון כביכול מפתה רק שאותי זה פחות מפתה מאשר אותך ולכן התגובות שלך ושל כמעט כל האחרים כאן היא שאין חיה כזו וזה בלתי אפשרי.

לא דוד..שפלות רוח

רצית דוגרי לא? אז אם היית מחפש להיזהר לא היית שואל פה, הרי אתה בעצמך אומר (ואני אישית לא מאמין לך) "רק שאותי זה פחות מפתה" נו מדהים יא גיבור, זה פחות מפתה אותך, מה באת להתייעץ עם אנשים בעלי יצרים כמונו? נראה שמי שמנסה להתעטף בקדושה פה זה אתה אח. תעשה חושבים עם עצמך.

באת להדגיש פה עניין אחר ואני מפאת כבודך לא מעלה אותו על הכתב, העלתי אותו אתמול בהודעה הקודמת אבל ערכתי כי אין לי עניין להגיד דברים שאתה מנסה להסתיר במסווה של "איך אני נזהר".

וההשוואה שלך בין מישהי שמדברת לשון הרע למישהי שלא שומרת נגיעה...לא יודע מה איתך דוד אני לא מעוניין לצאת עם מישהי שמחבקת גברים אחרים או בכלל מסוגלת לתת לגבר לגעת בה על כל המשתמע מכך, מישהי שמדברת לשון הרע ? "וכולם באבק לשון הרע" אם תמצא לי לא רק אישה, אלא אדם שלא דיבר מימיו לשון הרע, דבר איתי, אבל אני יכול למצוא לך המון נשים שגבר מעולם לא נגע בהן. שוב דוד עשה כטוב בעינך רק שאני פחות מעריך חוסר כנות.

וגם לא הבנתי למה אתה עדיין שואל פה, אתה בעצמך אמרת שזה לא מפתה אותך כמוני, ושאתה קצת שובב, אז אתה רק מוכיח שאתה לא מחפש להיזהר, למה זה עדיין נמשך?

זה מסוג הפעמים שאני מבין שההתלהמות של דתייםכְּקֶדֶם

לא נובעת באמת מחשבון של יראת שמים אלא מחשבונות אחרים של תרבות/מה יגידו  הסביבה (שזה לגיטימי לגמרי) רק אל תסווה את זה באצטלה של קדושה כי זה לא

דתיים נגעלים מגייז ומכניסים את זה למקום של "זו התורה לכן זה מגעיל" וואלה?

לא רואה אתכם נגעלים ממחללי שבת שטכנית מבחינה הלכתית עושים יותר עבירות מגיי.

כנ"ל כאן "לא יודע מה איתך אני לא מעוניין לצאת עם מישהי שמחבקת גברים"

מבחינתך אין אפילו מה להשוות בין זה לבין בחורה שנגועה בלשון הרע אע"פ שעל כל פעם כזאת היא נופלת בלפחות 18 לוואים דאורייתא. ובחיבוק היא נופלת בספק לווא אחד (בעיקר תקנת חכמים) להזכירך יהושע בן נון התחתן עם מישהי שהייתה זונה 40 שנה.

וכן, חדמש הכרתי אנשים ששומרים על עצמם בלשון הרע וזה אחד הדברים היותר מרשימים שנתקלתי בהם.

והכל טוב אחי אני לא מצפה שתאמין לי שאני שונה בקטע הזה כי הפוסל ..,

מי שמכיר אותי כאן יודע מי אני באמת.

סייג לחכמה תשתוקימח שם עראפת

לפני שאתה מתחיל לבטש מישהו, תעשה חושבים עם עצמך מי אתה בכלל, ומה בעצם הביטוש שלך יעשה.

כמו כן, תעשה חושבים איפה אתה מבטש, כי לבטש מישהו באמצע פורום באינטרנט, לא נראה לך שזו הלבנת פנים מיותרת?

המילים המקסימות בהן אתה עוטף את החרבות שלך הן עדות לכך שאתה עצמך זקוק לביטוש רציני שינער לך קצת את מידת הגאווה.

אין אתה כלום!!!

זה לא עניינך!!! לך פשפש במעשיך, לפני שאתה מוציא דיבת אחרים רעה.

ורואים כמובן כמה שאתה זהיר במצוות, כשאתה כותב "אם תמצא לי לא רק אישה, אלא אדם שלא דיבר מימיו לשון הרע, דבר איתי".

אני מציע שתעיין בחפץ חיים, כמה חמורה עבירה זו.

אתה פורץ כאן גדרי תורה. שמיעת נגיעה, דאורייתא או דרבנן?! לשון הרע, דאורייתא!!!

מה אתה מקשקש בכלל מישהי שמחבקת אחרים?! ולפני גיל מצוות, מה אתה חושב עשו הנשים האחרות?! אז תתחתן עם איזו נזירה שלא נגעה בה יד אדם מעולם?!

אפרופו חוסר כנות, על ראש הגנב בוער כובע הרב.

כתבת יפהזיויק
למעשה הוא כתב מתנשא.ימח שם עראפת
חחחחח הוא השתיק אותך יא פינצר נבחן🐶שפלות רוח
אני בשידוכים בשנה האחרונה.אדם פרו+

וכבר כמה וכמה נשים דתיות וחרדיות

סיפרו לי על כשלונות..

וכמה בעיות זה יוצר.

לא כזה חמוד בכלל.

אני שואל את עצמי אם נכשלה,

מי ערב שלא תיכשל שוב?

ולמה מגיע לי מישהי שנכשלה? ומה יקרה בימים שנהיה אסורים?

לכן שיניתי את הגירסה בשיר

המפורסם "עוד יותר טוב"

והגירסה הנוכחית היא:

"ונשואים ונשואות, יהיה להם זיווג"

כי רווקים ורווקות,אין אנו מתפללים שיהיה להם זיווג.

וההפך

לצערי לצערי שמעו אוזני השנה,

לא אחת ולא שתיים נשים, שסיפרו לי,

במסגרת השידוכים,

שכבר היה להם לרווקים ורווקות זיווג.

ועל דא קא בכינא.

ואפשר להפסיק להתפלל על זה בשיר.

ויש להן יסורי נפש,

ולפי דעתי נוצרות אצלן בעיות נוספות בריאותיות.

אבל זה בגדר השערה.

אני סקרן. למה שבנים אחרים יהיו באותו מצב ?מוקי_2020

זה נראה לי משהו חריג ביותר לא ?

למה שמישהו ששומר נגיעה יסכים להפגש עם מישהי שלא שומרת ?
בוא תדליק מדורה ותרקוד בתוכה ותשאל אם למישהו יש מטף תוך כדי,  זה יותר הגיוני.

למד אותי בבקשה. אם תוכל.

אין שום ביקורת בדבריי, רק סקרנות להבין.

למה חריג?קפיץ
קצת מצחיק שאתה שואל למה חריגשפלות רוח
עובדה. שאני במצב כזה. ואני בטוח לא היחידכְּקֶדֶם

אתה צודק לכתחילה אני ממש לא מחפש מישהי שלא שומרת,אבל התחברנו כבר מדיי כך שהאישיות שלה הרבה הרבה יותר מושכת אותי מהרצון לגעת בה.

הייתי יכול ליפול איתה אם אני רוצה אבל זה ממש לא. מבחינתי

אבל חיבור זה הרבה יותר מזהנוגע, לא נוגע

איך אפשר להגיע לחיבור אמיתי עם מישהי שעשיית רצון ה' לא הכי חשובה לה?

עם מישהי שלא חזרה בתשובה על מגע עם אחרים?

זה לא משחק, בפנימיות זה עולם אחר לגמרי משלך. יכול להיות שאתה חושב שאתה מבין אותו אבל אתה לא באמת מבין אותו

אם הוא מוכנה להקשיב ולהשתנות זה משהו אחר. אם לא, זו נורה מאוד אדומה.

לא הייתי ממהר לקבוע. הייתי מייעץ להתייעץקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ה 10:02

עם רב או אדם מומחה אחר על הנושא.

@כְּקֶדֶם 

לא קבעתי, ייעצתינוגע, לא נוגע
זה בסדרקעלעברימבאר
גמור

האמת שהתגובה היתה מכוונת ל @כְּקֶדֶם

תודהכְּקֶדֶם
כע אתייעץ עם הרב שלי ב4 עיניים אחרי בים הזמנים
בהצלחה! טיפים: להיות במקומות עם בני אדםארץ השוקולד

להקפיד מאוד על ייחוד,

להזכיר בתחילת הפגישות את המדרש הבא:

"אמרו לו (תלמידיו) : רבינו (רבן יוחנן בן זכאי) ברכנו.

אמר להם: יהי רצון ושתהא מורא שמים עליכם כמורא בשר ודם.

אמרו לו תלמידיו: עד כאן?!

אמר להם: ולואי תדעו כשאדם עובר עבירה אומר שלא יראני אדם." (תלמוד בבלי מסכת ברכות דף כח עמוד ב)

לדעתי עוזר בזמנים שזה קשה

זה באמת קשהנוגע, לא נוגע

עוד כל כל הרבה ימים בלי, והיא רוצה כבר קשר עמוק ודוחקת בך.

להבהיר לה שאתה לא תלך,

אלא אתה רק מחכה לזמן הנכון.

שבינתיים אתה מתכונן אליה, מתקן את המידות כדי להיות ראוי לה.

שאתה רוצה להתאמץ ולא לקבל אותה בקלות.

שאתה רוצה שהיא תהיה שלך לגמרי רק אחרי מעמד מיוחד וכריתת ברית.

באמת קשה לא ללמוד תורה 49 ימים.

חחחחחחחחכְּקֶדֶם
זו סיטואציה מאוד מורכבתהפי

ובגלל זה מומלץ לחבר בינה לבין רבנית .

כך היא תסביר לה כמה זה דבר חשוב לפני החתונה לשמור נגיעה .. ותעריך את זה שאתה שומר ובמקביל מכבד ככה את האנרגיה שלה בתור בת מלך .

עצה שלי :

ליווי עם אישה דתיה תורנית+ לשים את הגבול שלך (את לא נוגעת בי זה קו אדום ) לפני שאתה יוצא תיאום ציפיות .

ותפילה קטנה לדרך תשמור על עצמך ועל הטוהר שלך, תדבר עם ה' את הטובה לי תקרב את הרע תרחיק .

והעיקר שלא תאבד את עצמך בדרך 

הצלחה רבה 

היה לכםadvfb

שיח פתוח וכנה לגבי זה? 

היא יודעת כמה זה חשוב לך?

וואו קשוחקרן שמש~

תיזהר..

בנות הן נחשות לא קטנות ויכולות להשיג כל מה שהן רוצות🫣😅

הייתי מציעה שתבהיר את הצד שלך, שאתה שומר ואתה מתכוון לשמור על הגבול הזה.

אם היא בעניין שלך היא תכבד את הגבולות שתשים 

היא לא הראשונה😏 לא יהיה לה ככ פשוט אתיכְּקֶדֶם
אין אפוטרופוס לעריות. תמיד.קרן שמש~

לא משנה כמה אתה חזק, זה ממש יכול לקרות תמיד.

ובכללי, נשים יש להן כוח להרוס או לבנות…

זה בטבען. לא נראלי שהיית רוצה לחיות עם אישה שלכתחילה באה לנגיעה ממקום כזה.

כדאי שתחשוב עם עצמך טוב אם זה החיים שאתה רוצהשוקולד לבן

שמירת נגיעה לא נגמרת אחרי החתונה

גם אחרי החתונה צריך לשמור, לפעמים לתקופות ארוכות

ולפעמים זה אפילו קשה יותר מאשר לפני החתונה

וזה איסור מדאורייתא לגמרי

תחשוב אם אתה רוצה לחיות עם מישהי שזה יהיה מאתגר עד בלתי אפשרי לשמור על זה איתה

מצטרפת. ותחשוב עם עצמךחושבת לעצמי
שנניח ותהיו בסוגיות בעתיד. איך זה יהיה מהצד לראות את אשתך לא שומרת נגיעה? 
מסכימה ומחזקתקרן שמש~
את צודקת. שמירת טהרת המשפחה מבחינתי זה א' ב'כְּקֶדֶם
ולא נראלי שאקים בית עם מישהי שלא מתכוונת לשמור עלזה
יש לך אפשרותקעלעברימבאר

לנסות לשכנע אותה גם לשמור?

האמת ממש לא מבין בזה.

רק אף פעם לא הצלחתי להבין את אלו ששמירת נגיעה לפני חתונה (או לפחות לפני אירוסין או כשהכיוון כמעט וודאי) זה לא דבר טבעי ופשוט אצלם.

איך אדם יכול להביע מגע זוגי לאדם שלא בטוח שיחיה לצידו לתמיד?

(ואני לא מדבר על לעמוד בנסיון אלא על קביעה כזאת כדרך חיים כללית.  וגם לא מדבר על לחיצות יד וכדומה)

אשריך שאתה במקום כזהכְּקֶדֶם

אני דווקא כן יכול להבין את ההתמודדות שברצון לגעת באדם שאתה מחובר אליו , גם כשלא בטוח שיש עתיד ביחד. כרגע הם ביחד וזה דיי מעצים את זה ומשכיח תעתיד

אה ברור שאני מבין את ההשתוקקות הגדולהקעלעברימבאר

שבהווה.

פשוט זה בא לי טבעי שלמרות ההשתוקקות זה ברור לי טבעי ששומרים נגיעה.

כמו שאני אהיה מאוד צמא ועדיין לא אתפתה לשתות ממים שכתוב עליהם "רעיל" (לא דימוי משהו, אבל זה מה שעלה לי).

אולי תמיד כשיש נסיון כזה אז לחשוב על העתיד יחד/לא יחד יוכל לעזור?

אני יכולה להגיד משהו מנקודת מבט של בתמבולבלת מאדדדד
בדיוק כמו שאני מחבקת חברה (ואפילו מישהי שאין לי קשר איתה כמעט) אז למה שלא אוכל לחבק חבר?

תחשוב שהרבה בנות, כל פעם כשנפגשות, ישר מתחבקות. זה משהו שממש חסר וקשה שאין כשיוצאים עם מישהו…

אבלקעלעברימבאר
כשמחבקות בקשר זוגי, זה לא הרבה יותר מסתם לחבק ידידה?  כאילו אין בזה מטען רגשי הרבה יותר זוגי מאשר סתם חיבוק של ידידות?
מנהסתם ברור שישמבולבלת מאדדדד
ועדיין. בשביל בנות מגע הוא משהו טריוויאלי.

אגיד על עצמי ויודעת על עוד הרבה בנות, מבחינתנו מגע בגבר לא חייב להיות קשור למשהו מיני בכלל. כמו חיבוק של חברות כשנפגשים או כשקשה למישהי, חיבוק של חבר וחברה כשנפגשים או כשקשה. 

לא דברתיקעלעברימבאר

דווקא על מגע שקשור לרגש מיני.   גם מגע שמעורר קשר של קרבה זוגית רומנטית שלא קיימת כלל במצב ידידות.   האם יכול להיות מגע שלא יעורר רגש כזה ואפילו קטן? במיוחד בדייטים

אין לי מושגמבולבלת מאדדדד

אבל גם אם כן- מה רע?

תחשוב שרוצים להתקרב רגשית, וזו לגמרי אחת הדרכים.

כשאני יוצאת עם מישהו, הוא כרגע בן זוג שלי. יכול להיות שזה ישתנה. אבל כרגע יש לי מחויבויות כלפיו. וכחלק מזה, יש לי רגשות נוספים כלפיו. 

ברור שהרגשות האלו קיימיםקעלעברימבאר
וגם מביעים אותם.

אבל מגע זה דבר שונה, לפחות ממה שאני מרגיש. זה שמור רק לאחת שאחיה איתה לאורך כל חיי

זה לדעתי אופי של אנשיםמבולבלת מאדדדד
ואיך הם מתקרבים אחד לשני.

וכן, אצל בנות שהמגע הרבה יותר מובן מאליו, זה חלק ממש מהרגש. (לא מכלילה, שלא יצעקו עלי פה)

...אני:)))))

זה מצחיק ההיתממות כביכול מה כבר אמרת.

"אבל גם אם כן-מה רע?" אני מזכירה שזה פורום דתי, ברור מה רע.

ואם ככה למה לעצור בחיבוק? אם מגע זה דרך ליצירת קשר רגשי ואת רואה בזה כאמצעי לגיטימי לפני החתונה למה לעצור שם?

בואי נפרוץ את כל הגדרים ונחיה כמו שבא לנו וזהו.

לא דיברתי על הקטע הדתימבולבלת מאדדדד
דיברתי מבחינת המגע עצמו. התורה אומרת שלא וזה דבר שונה לפעמים ממה אנחנו רוצים או חושבים. 
מנקודת מבט של בת אחרתאני:)))))
זה ממש לא אותו דבר. לחבק בת ובן זה ממש לא אותו דבר. זה אפילו מצחיק להציג את זה כאילו אין הבדל.

למה שלא אוכל? מהסיבה הפשוטה שזה סותר את דרך התורה.יש עוד סיבות אבל זאת המרכזית.

בסדר, לא הכללתימבולבלת מאדדדד
כשהיית קטנה, חיבקת את בני דודים שלך?ימח שם עראפת
וזה לא היה כמו לחבק את הבנות דודות שלך?
כשהיית קטן אכלת בכיפור?שפלות רוח

אז תאכל גם עכשיו דוד, מה ההבדל?

שחרר אותנו מהדעות הנפולות שלך והגאווה הסרוחה שלך.

הוי שוטה.ימח שם עראפת
כתבתי תגובה ומחקתיאני:)))))

כי זו שאלה לא רצינית לדעתי.

כן, גם השטות הזו שאמרת שלחבק חבר זה לא אותו דברימח שם עראפת
כמו לחבק חברה זו טענה לא רצינית לדעתי.
חחחחחחאני:)))))

אם מבחינתך לחבק בחור או בחורה זה אותו דבר. אז יש לך בעיה

לא, אין לי בעיה, לך יש בעיה,ימח שם עראפת
שאת לא מבינה שזה אכן אותו דבר, לחבק חבר וחברה.

רק מכיוון שישנה תקנת חז"ל אנחנו נמנעים מלעשות זאת.

חחחחח אוקייאני:)))))
יש לך משו לומר? נשמח לשמוע.ימח שם עראפת
יש לי פשוט פאנץ', את רק צריכה לומר את מה שאת חושבת, אם אני חושב על מה שאת חושבת
כבר אמרתיאני:)))))
אמרת שזה לא אותו דבר. לא הסברת למה.ימח שם עראפת
למה לא טענה רצינית? דווקא טענה רציניתקעלעברימבאר
כשקטנים זה אחרת מאשר כשגדוליםקעלעברימבאר
לאדם בוגר יש רגש רומנטיקה ויצר עריות
נכון, לכן גזרו חכמים.ימח שם עראפת
אבל זה לא רק בין בת לבן, גם שתי נשים, נשים המסוללות, הנן נשים עם רגש רומנטי ויצר עריות.

(ושני גברים אותו דבר.)

דיברתי על האדם הממוצע. ונגיעה שלקעלעברימבאר
חיבה זה דאוריתא לחלק מהפוסקים.   מה שאני)))) אמרה זה ממש נכון. אי אפשר להשוות חיבוק של אשה את אשה מאשר חיבוק של אשה את גבר, שזה מעורר בוודאות רגש אהבה רומנטי או מיני אפילו קטן (לא דיברתי על אמא אחות בת)
נגיעה של חיבה זה דאורייתא? תוכיח, בבקשה.ימח שם עראפת

נגיעה של חיבה היא זו שנאסרה, ליתר דיוק. אני לא מחבק את דודה שלי, אבל כשהיא מעדה וכמעט נפלה שלחתי יד ותפסתי אותה שלא תיפול.

מה שאמרה אני הוא ממש לא נכון. לא כל חיבוק של גבר ואישה מעורר בוודאות רגש רומנטי. ראה למשל בגמרא, שאומרת על רבן גמליאל אני חושב, שלא היה מניח לבנותיו לישון יחד.

יש גבול עד כמה יכלו חכמים לגזור כדי להרחיק את האדם מן העבירה. הם גזרו מה שיכלו, אבל האם נדמה לך שכל אימת שחילוני מחבק אחת מידידותיו בהכרח יש לו רגש מיני?

אם אתה לא חי בתודעה שאסור לגעת בה, הרגש הזה לא מתעורר. לכן גם כשאתה מחבק חבר הוא לא בהכרח מתעורר.

כמובן, יש טעם לגזירה, וכמובן שהיא שרירא וקיימת. אבל הדברים שלך ושל אני הינם פשוט חוסר הבנה מציאותית.

לכאורה טעות בכותרת.אדם פרו+

אשה פנויה בחזקת נידה

כל GPT דחד יומא מודע לאיסורי הרחקה. מהעריות הקרובות.

ומכל אשה שהיא נדה.

מהמילים "לא תקרב" שנאמרו בפרשת אחרי מות (ויקרא י"ח, ו') — "איש איש אל כל שאר בשרו לא תקרבו לגלות ערוה" — למדו חז"ל שעצם הקרבה האינטימית, גם בלי קיום בפועל של איסור עריות, אסורה.

מתוך דברי חז"ל:

חז"ל דרשו מהמילה "תקרב" שהאיסור אינו רק על המעשה עצמו (קיום יחסי אישות האסורים), אלא גם על הקרבה שמובילה אליו — כגון חיבוק, נשיקה, או מגע שיש בו משום גירוי — אפילו אם אין גמר מעשה.

גזירה להרחיק מהאיסור:

זהו חלק מהעיקרון התורני של "עשו סייג לתורה" — כדי להרחיק את האדם מהחטא עצמו, התורה אסרה גם את ההתחלה או הקרבה המסוכנת.

רש"י למשל מפרש:

> "לא תקרבו – לגלות ערוה. לגלות כבר נאמר. ומה תלמוד לומר לא תקרבו? שלא יקרב אדם לאחת מן העריות דרך קריבה, כגון חיבוק ונשיקה וכיוצא בהן." (רש"י על ויקרא י"ח, ו’)

כן, זה נכון. אך לא עסקנו באיסור נידה,ימח שם עראפת
אלא בגזירת חכמים לגבי איסור נגיעה וטעמה.
יש הבדל בין חיבוקקעלעברימבאר
ידידות ששאלה אם הוא בגדר חיבה, לבין כל חיבוק במסגרת דייט
לא ראיתי שעסקנו בדייטים. בדייטים אתה צודק.ימח שם עראפת
גם לא בדייטיםקעלעברימבאר
תלוי לפי הסיטואציה
השאלה גם מה הגדרקעלעברימבאר

של נגיעה של חיבה.

כיף זה חיבה?

חיבוק בין ידידים זה חיבה?

טפיחה על השכם זה חיבה?

נשיקה נימוסית על הלחי כמו אצל הצרפתים זה חיבה?

השאלה מה הגדר של חיבה

נגידקעלעברימבאר

מוסכם שלחיצת יד רשמית זה לא חיבה

נגיעה של חיבה דאוריתא לפי חלק מהפוסקים.קעלעברימבאר

נגיעה לא של חיבה היא דרבנן, כמו לחיצת יד וכו'.

נגיעה לצורך כמו לתפוס יד שלא תמעוד נראה לי מותרת.

תוכיח, בבקשה. אינני ת"ח גדול,ימח שם עראפת
אבל אינני זוכר דבר שכזה.
לא זו השאלה החשובההסטורי
השאלה החשובה היא האם אתה רוצה להקים בית שמחוייב להלכה, או בית שבוחרים בו איזה הלכות זורמות לנו ולמה לא מתחברים.

לשמור נגיעה זה לא איזה שיגעון של דוסים, זה חיוב הלכתי מוחלט בדיוק כמו שבת וכשרות. 

אני באמת לא מבין בזה, אבלקעלעברימבאר
אולי צורת הסתכלות פחות "אסור לשמור נגיעה כי זה ההלכה" ויותר "ברור שאשמור נגיעה כי לא אביע מגע זוגי לאדם שלא ברור שהוא תמיד יהיה בן זוגי" יותר תוכל להועיל?
אולי ואולי לאהסטורי
כפי שהגיבו לך כאן, רוב העולם סובר אחרת ממך בזה. הסיבה האמתית לשמירה, היא התורה. התוצאה של כך היא גם שיש לנו בלעדיות בקשר הזוגי. זו תוצאה מצויינת כנשואין, שדורשת הרבה הקרבה כשלא נשואים.

אגב, כפי שהעירו כאן, בשיא הזהירות - גם אחרי החתונה יש תקופות שאסור לגעת. לפעמים הן ארוכות מאוד. אם יש גבול ברור שהוא אנחנו חיים לפי התורה - הגבול ברור גם שם.

אתה בטוח שרוב הדתיים הרצינייםקעלעברימבאר

במצב רווקות לא מרגישים ששמירת נגיעה באה להם בטבעיות, למרות ההשתוקקות למגע והקושי?

לא זה מה שאמרתיהסטורי
מסכים לגבי רוב הדתיים הרציניים. גם אצלי זה לא היה בכלל נושא, אסור וזהו. גם לא הייתי נפגש עם מישהי  שזה בכלל נושא לדיון מבחינתה (או שלא רוצה בחור ממרכז הרב על כל המשתמע מכך). אם כבר יש אתגר בלעשות נכון את המעבר בחתונה.

התכוונתי לרוב העולם כפשוטו. לולי התורה, כל השיקולים הללו לא מחזיקים. אל מול היתרון בבלעדיות, אפשר למצוא יתרונות אחרים בכן מגע. השאלה היחידה שאינה נושא לדיון היא לאור איזה עולם ערכי מחייב אנחנו חיים.

(אגב, אני חושב כך על כל מצווה אחרת. אפשר לראות כל מיני רווחים אישים, משפחתיים או ציבוריים משמירת שבת לדוגמא, אבל באותה מידה אפשר גם לא. הסיבה שאנחנו שומרים שבת היא ציווי הקב"ה. "אל תאמר אי אפשי, אלא אפשי ואפשי ומה אעשה שריבוני גזר עלי...")

אצלי זה מרגישקעלעברימבאר
שלמרות ההשתוקקות והקושי, ההמנעות ממגע למי שלא תהיה אשתי באופן וודאי, באה בצורה טבעית אפילו אם התורה לא היתה אוסרת
מעולההסטורי
אבל לא זאת הסיבה לשמור
אין באמת סתירה בין הדבריםנוגע, לא נוגע

אדרבה, הם משלימים זה את זה.

אנחנו מקיימים כי ה' ציווה, אבל אחרי זה אנחנו יכולים וצריכים לנסות להבין חלק מהסיבות לכך שהוא ציווה, ובזכות זה קל לנו יותר להמשיך לקיים ולקיים גם מתוך יותר חיות. בזכות ההבנה אנחנו מזדהים יותר עם המצוות, וממילא מתחברים יותר לקב"ה על ידן.

ואפילו יותר מזה- כשאדם רואה שמצווה מסויימת מתאימה לטבע שלו (כמו שאתה מתאר את הרצון לא לגעת כי אולי בסוף היא לא תהיה בת זוגך כרצון שלך גם בלי קשר להלכה), זה מלמד אותו שזה נכון לגבי כל המצוות. כלומר, שההרגשה שיש לנו לפעמים שהמצוות כפויות עלינו נובעת רק מזה שהטבע שלנו לא מתוקן מספיק. אם הוא היה מתוקן, היינו רואים בכל המצוות עד כמה הן מתאימות לטבע שלנו מבחינה מוסרית, שכלית ורגשית.

בזכות זה שאנחנו פשוט מקיימים, גם בלי להבין, וחיים את המציאות הזו, נפתח לנו הפתח להבין יותר למה מתוך החוויה הרגשית שלנו.

במצוות שבת התורה עצמה נותנת כמה סיבות מדוע היא ציוותה. זה בניין אב לשאר המצוות, שלצד הקיום פשוט כי ה' ציווה, חשוב לנסות להבין למה.

כמובן שצריך לזכור שלעולם לא נגיע לעומק תכלית המצוות וטעמיהן. וגם שיתכנו שינויים בהסברים.  אבל זה בדיוק היופי, שבכל דור או תקופה אפשר למצוא טעם חדש/חדש ישן שמראה איך המצווה נשארה אותה מצווה אבל קיבלה פנים חדשות ורלוונטיות מבחינה רעיונית. זה גם ממחיש את נצחיותה של התורה.

אגב, בנידון דידן, אפשר להוסיף טעם נוסף- מוכר ההסבר על "וארשתיך לי לעולם".

אם אדם מבין שהזמן של טרום החתונה הוא זמן שעיקרו הוא התחושות הרגשיות המיוחדות של האהבה לפני שהיא "יורדת לעולם המעשי" על כל בחינותיו, ושזה ילווה את הזוג בכל ימי חייהם- הוא פחות יחפש את המגע, אלא את החיבור הפנימי, העמוק, וזה מה שיספק אותו. ואדרבה, הוא לא ירצה לגעת. הוא לא ירצה לאבד את המקום של ההרגשה המיוחדת והיפה הזאת. וככה הוא לא רק הגיע עם הלשון בחוץ (סליחה על המטאפורה) לאחרי החתונה, אלא הגיע לשם בצורה האולטימטיבית.

(אני לא טוען שכל זה הכרחי כדי להתחתן).

והיום במדור "חנן פורת":
 "חרותה ליום השביעי, ככלה בין רעותיה משובצה. טהורים יירשוה ויקדשוה במאמר כל אשר עשה"

רגע, אם מחפשים הסבר, הוא הרבה יותר פשוטהסטורי
ע"פ הגמרא, מגע של חיבה בנידה (=כל בוגרת היום) הוא בכלל איסור "אל אישה בנידת טומאתה לא תקרב".

אמנם יש בזה מחלוקת ראשונים, האם יש כאן לימוד גמור וממילא איסור הנגיעה הוא דאוריתא (רמב"ם, והבית יוסף מבין ע"פ דבריו שזה בכלל היהרג ואל יעבור!), או שזו רק אסמכתא והאיסור הוא מדרבנן, שמא מהקרבה הזאת יגיע לביאה (רמב"ן).

האם אפשר להרוויח מהעניין עוד תועלות כמו הבלעדיות בקשר? כן. האם אפשר לטעון שהבלעדיות הזאת מתאימה לרצון התורה הכללי? אפשר, מתאים לפשט הפסוקים בבראשית, אבל יש על זה כמה קושיות כמו ההיתר לשאת כמה נשים. האם זה ההסבר ל*איסור* לגעת באשה זרה - לא, זה לא ההסבר, ההסבר הוא מה שכתבתי למעלה.

מרגיש לי קצת צורםקעלעברימבאר

זה כמו לשאול מה המקור ההלכתי לאיסור לא תרצח והאם רצח בשינוי או טריפה נחשב, ואז להשליך מכאן על הטעם הפשוט והאינטואיטיבי של לא תרצח.

בכל מקרה הרב קוק אומר שאסור לייראת שמיים שתדחק את המוסר הטבעי

מה הקשר ליראת שמים ולמוסר טבעי?!הסטורי
שמירתקעלעברימבאר

נגיעה של חיבה במסגרת מצב רווקות שייכת לתחום המוסר הטבעי. זה לא מובן מאליו?

ואגב , גם מי שטוען שזה דרבנןקעלעברימבאר
לא טען מעולם שמי שעושה זאת גם לפני התקנה, לא נחשב נבל ברשות התורה
ההסבר הפשוטקעלעברימבאר
(לאו דווקא ההלכתי)   הוא "ודבק באשתו" ולא באשת חברו. שום קרבה בעלת אופי רומנטי, לא מלאה ולא חלקית
ןאין מה להשוות לנשיאתקעלעברימבאר

2 נשים.    גם אם זה היתר בדיעבדי שם, שם זה לפחות קשר קבוע לכל החיים.

במקרה של נגיעה ממש לא 

מאיפה לך שזה היתר בדיעבד?ארץ השוקולד
רבותינו אמרו היכנשהו שזה היתר רק בדיעבד או שבגלל שכיום זה נתפס כדבר רע אז אנחנו מעלים השערה שזה דיעבד?
אדם נשא רק את חווהקעלעברימבאר

יצחק רק את רבקה כי הוא עולה תמימה.

יעקב רצה להתחתן רק עם רחל.

באופן כללי כל מקרי הפוליגמיה בתנך זה או בגלל עקרות. או אצל מלכים שם כל ההתנהגות היא בדיעבדית (כמו אצל דוד -להרוג אנשים לחתוך להם את הידיים ולתלות מעל בריכת המים בחברון).

מדרש שלאה אומרת בגד - יעקב בגד בי שנשא את שפחתי.

עצם זה שהתורה קראה ל2 נשים נשואות לאיש אחד בשם צרות זה אומר הכל.

"ודבק באשתו" כתוב, לא בנשותיו.

לפי המקובלים לזכרוני לכל גבר יש רק נשמה אחת של אשה שהיא זיווג ראשון וה"באשערט" שלו.

למך הראשון שנשא 2 נשים וזה כחלק ממנהג דור המבול לפי חזל.

לכהן גדול אסור לפי הרמבם לשאת 2 נשים, ולראבד אסור לו ביום כיפור להיות במצב של נשוי ל2 נשים.

יש מן הסתם עוד הרבה אבל לא זוכר. וכך שמעתי מרבנים

ואגבקעלעברימבאר
מה תאמר לגבי רווקה טהורה שטבלה.  למה אז אסורה נגיעה?
היא נעברינית על דברי חכמים בזה שהיא טבלההסטורי
ואם היא קטנה שלא טבלה (או עברינית שספרה וטבלה כדין), אין בה איסור נגיעה מצד עצמו - יש כן איסור לגבר לגעת בה מצד "ונשמרת מכל דבר רע - שלא יהרהר וכו' ויבוא וכו'" ואם היא שותפה לזה, גם מצד מסייע לדבר עבירה.
אבל הדיון בשרשור זה הוא לא הלכתיקעלעברימבאר

אלא רווקים שואלים איך מתמודדים עם הפיתוי באי שמירת נגיעה.   הסיבות ההלכתיות לא רלוונטיות לכאן

זה הסבר שלא מכסה את כל המקריםנוגע, לא נוגע

אנחנו מדברים על הסבר שנכון גם בשאר המקרים

אבל בכל אופן אין בעיה שיהיו הרבה הסברים.

ברובד הפשוט ההסבר זה כדי לא להגיע לחטא כמו שהבאת (בין אם החטא מדאורייתא בין אם החטא הוא מדרבנן),  וברובדים המתקדמים יותר המטרה היא הבלעדיות ואיכות הקשר שהשמירה תביא.

זה הבדלקעלעברימבאר

בין נגיעה של חיבה לסתם נגיעה כמו לחיצת יד.

איסור נגיעה של חיבה היא עניין בפני עצמו.  איסור נגיעה סתם הוא סייג שלא יגיעו לדברים אחרים

לא דיברתי על נגיעה סתםנוגע, לא נוגע
אז לגבי נגיעה שלקעלעברימבאר

חיבה יש דעות שזה דאוריתא. לכן יש כאן עניין עצמי ולא רק סייג

לא בהכרח. יתכן שהתורה אסרה את זהנוגע, לא נוגע

משום סייג.

אבל בכל אופן זה לא משנה לדעתי. כי זה לא שיש רק טעם אחד

גם אם התורה לא היתה אוסרת זאת הלכתיתקעלעברימבאר

זה היה אסור משום "ועשית הטוב והישר" מפני הטעם של דבק באשתו ולא באשה אחרת

בסדר. במה זה סותר?נוגע, לא נוגע
לא סותר, רקקעלעברימבאר

הבהרתי שיש הבדל בין מהות המצווה לטעם נלווה

לא אמרתי שאיןנוגע, לא נוגע
מה?ארץ השוקולד
מאיפה הלימוד הזה?
מהמוסר הטבעי ודרכה של תורהקעלעברימבאר
די מנותק מבסיס לדעתיארץ השוקולד
כי לא הבאת ראיה לכך, אז זה תיאוריה באווירארץ השוקולד
הראיה מהמוסר הטבעיקעלעברימבאר
אז לא צריך ראיה מהתורה
לגבי "ודבק באשתו" זה לא לימוד, פשוטקעלעברימבאר

הגמרא אומרת "ודבק באשתו" ולא באשת חברו.

לא עשיתי כאן לימוד הלכתי. פשוט עניין איסור נגיעה קשור לעניין הזוגיות הקבועה, והזוגיות הקבועה מופיעה בתורה בפרשת בראשית. זה הבאת מקור מוסרי, לא הלכתי (כמו לומר שהכנסת אורחים נלמדת מאברהם)

אדרבהארץ השוקולד
לא באשת חברו ולא בפנויה
נוקעלעברימבאר

ולא בפנויה כולל גם נגיעה של חיבה

אבל לא נאמר "ולא בפנויה"ארץ השוקולד
נאמר "ולא באשת חברו", יש הפרש עצום בין פנויה מהרחוב ובפרט מישהי שיוצאים איתה לאישה שנשואה לאחר.
נכון, ובכל זאת שניהםקעלעברימבאר
אסורים מהמוסר הטבעי
לא נאמר ולא בפנויהקעלעברימבאר
כי זה דרוש הלכתי. והלכתית פריצות מותרת לבן נוח, אף על פי שזה נבל ברשות המוסר הטבעי. עובדה שהנביאים מוכיחים את הגוים על פריצות
הטעם של "וארשתיך"קעלעברימבאר

הוא לא ממש הטעם של איסור נגיעה, אלא תועלת היוצאת ממנה.    הוא יותר טעם למה נהגו לחכות שנה בין האירוסין לנישואין. וכן למה ה' גילגל בעולם שלא נוכל להתחתן מייד עם ההכרות ומה הרווח הרוחני מזה.      בא נגיד שליצחק ורבקה לא היה בכלל וארשתיך כנראה. הם מייד התחתנו.

בגלל שיש תועלת כזו ממילא זה גם טעםנוגע, לא נוגע

אפשר להחליף טעם במטרה, כדי שזה יותר יובן.

זה שלא לכולם יש את הטעם לא סותר את זה שזה טעם.

אבלקעלעברימבאר

ודבק באשתו ולא באשה אחרת זה לא טעם. זה מהות המצווה.   כמו שמהות איסור לא תרצח זה קדושת חיי אדם. לא טעם נלווה

דיברתי על וארשתיךנוגע, לא נוגע
והלימוד מ"ודבק" הוא לא בהכרח לאן שאתה לוקח אותו אבל אני לא נכנס לזה. העקרון עצמו נכון, גם בלי להביא ראיה משם.
זה הסבר יפההסטורי

שאולי מצטרף לטעמים אחרים.

קשה להכריח שזה טעם עיקרי.

(סליחה שאני שובר את הססמאות מהסמינריונים...)

מי אמר שזה טעם עיקרי?נוגע, לא נוגע
וחבל שאתה חושב על אחרים שאת התורה שלהם הם למדו בסמינריונים
אתה מערבב בין גדר הלכתי לביןקעלעברימבאר

מוסר תורני-טבעי.    לגדר הלכתי ייתכן שנמצא דרך לעקוף אותו ב"טריקים" כמו מכירת חמץ, עדיין העניין המוסרי יישאר בתוקף - ועדיין נגיעה תהיה אסורה

אם אתה מדברקעלעברימבאר

על העניין שיקדם הקשר הרוחני לפיסי, בבחינת "וארשתיך" זה באמת לא הטעם העיקרי.  כי אצל חסידים שיש 3 פגישות וחתונה אחרי חודש אין כמעט את ה"וארשתיך" הזה.

יש הבדל בין 2 סוגי מצוותקעלעברימבאר

מצוות שמעיות (כמו כלאים, איסור חמץ וכו') מקיימים כי ה ציווה בתורה.

מצוות מוסריות (רוב איסורי עריות, רצח, גזל , ואהבת לרעך כמוך, איסור ברכת ה, מצוות תיקון המידות וכו') מקיימים בקומה הבסיסית כי ה' הורה לנו אותן דרך זה שנטע אותם במוסר הטבעי שלנו (עיין ערך מוסר טבעי אצל הרב קוק).  קומה על גבי זה מקיימים אותן כי זה רוח התורה ומידות ישראל, ורק קומה על גבי זה אנו מקיימים כי ה' ציווה אותנו בהלכה בשולחן ערוך.

לזכרוני "אל יאמר אי אפשי" נאמר לפי הרמבם רק על מצוות שמעיות. אבל לא בטוח.

בכל מקרה הרמבם אומר שיש מצווה דאורייתא לאמץ את מידותיו של ה' ומידות מתוקנות. מידות שיספגו בנפש האדם באופן טבעי.  כך שנראה שעולה מהרמבם שיש מצווה *להשתדל* לתקן את הנפש כך שבאופן טבעי אדם באמת ירצה לבטא מגע רק לאשתו 

מסכים מאוד עם האמירה בסוףארץ השוקולד
אנחנו מקיימים מצוות כי כך ה' קבע, לא כי זה מעניק לנו רווח
אבל זה לא רווח גשמי, הרווחקעלעברימבאר
כאן הוא אימוץ מידותיו של ה', שהיא עצמה מצווה דאוריתא "והלכת בדרכיו".

חוץ מזה זה לא קשור לרווח. לא מבטאים מגע רומנטי לאדם שהוא לא בן זוג לכל החיים. נקודה. לא קשור כלל לרווח עתידי

דובר על תועלת ועל כך הסטורי העיר שזה לא סיבהארץ השוקולד

ועם האמירה הזו הסכמתי.

לומר שיש תועלת בכך שקיימנו מצווה, זה אמירה לא ברורה בהתחשב בטענה.

למה אמירה לא ברורה?קעלעברימבאר

יש הבדל בין אדם שהתחתן כאשר המגע של חיבה הראשון שלו זה לאשתו, לבין אדם שעבר אינטרקציות כאלו עם המון בנות בדרך עד לאשתו

כי אם אתה מדבר על תועלת שהיא עצם קיום מצווהארץ השוקולד

אז זה מה שאמרנו שמקיימים מצוות כי ה' אמר ולא כי יש תועלת אחרת.

ואם אתה מדבר על תועלת אחרת, אז הסטורי אמר שהוא לא מקיים מצוות בגלל זה ואני מסכים איתו בזה.

במצוות שמעיות מקיימיםקעלעברימבאר

כי ה' אמר בתורה.

במצוות מוסריות מקיימים קודם כל כי ה' אמר את זה בכך שנטע בתוך נפשינו מוסר טבעי (ראה מוסר טבעי בדברי הרב קוק).  על גבי זה יש את הקומה ההלכתית של מקיימים כי זה אסור לפי ההלכה.    האם אתה מקיים "לא תרצח" ו"ואהבת לרעך כמוך" רק כי זה כתוב בשולחן ערוך?

שני דברים:ארץ השוקולד

א. אתה בוחר פה דרך שהחזיקו בה חלק מרבותינו, אבל היא לא מוסכמת.

אפנה לרב עובדיה מברטנורא למשל על כך שמשתקים חזן שמבקש שה' ירחם עלינו כמו שהוא מרחם על קן ציפור בשילוח הקן:

"משתקין אותו - שעושה מדותיו של הקב"ה רחמים, והן אינן אלא גזרות מלך על עבדיו:" (פירושו למשנה ברכות פרק ה משנה ג, הוא מצטט את אחד האמוראים בגמרא שם שמסביר את העניין בזה, דף לג עמוד ב בבבלי מסכת ברכות)

ב. הבעיה המובהקת בטעמים היא שלפעמים הסיבה לא מספיק טובה ואולי יותר מובן הפוך,

אולי דווקא קשר של מגע לפני נישואין ויכולת השוואה של קשרים כולל מגע תורמים יותר לקשר נשוי?

אני לא יודע.

אתן דוגמא אחרת:

אנחנו אוהבים לדרוש כיום שמצוות השבת מדהימה ומתקדמת בגלל יום החופש השבועי שברור לנו שזה מדהים. אבל בתחילת ימי ההשכלה, אחד המשכילים אמר שדווקא השבת היא בעייתית כי ברור שיום חופש שבועי זה רע.

אופנות של מה טוב ומה רע משתנות עם הזמן.

ג. אני מבין שזה חשוב כי כך ה' ציווה.

מידותיו רחמיםקעלעברימבאר

זה לגבי מצוות שמעיות כמו שילוח הקן.  לא לגבי לא תרצח וכו'.   חשוב להבדי לבין מצוות שמעיות לבין מצוות מוסריות.

ב.   לכן אמרתי שהבעיה המוסרית היא בכאן ועכשיו בלי קשר לעתיד.  אבל גם אם זה תורם פסיכולוגית, זה מזיק קיומית - פשוט אדם שנגש לאשתו עם זכרונות פיסיים מבנות אחרות זה כבר לא קשר נקי שלא מעורב בו דברים אחרים. כמובן אפשר לעשות תשובה ולתקן, אבל מראש לא נכנסים לזה.  זה כמו שתאמר אולי יש תועלת לשנוא את כולם וזה תורם לשלוות נפש.  גם אם זה נכון יש עניין פשוט וברור ששנאה זה דבר רע.

ג. ה' מצווה לא רק דרך התורה, אלא גם דרך ערכים ומידות שטבועים בנפשינו - כמו אהבה חסד נאמנות גבורה וכו'.   האבות לא קיימו הלכות אבל ביטאו מידות של ה' "ושמרו דרך ה' לעשות צדקה ומשפט"

כך מסביר הרמב״ם, אבל לא כך מסביר הרב עובדיהארץ השוקולד

מברטנורא.

ואכן, מדובר במחלוקת בין גדולי רבותינו.

יש מחלוקות בהשקפה וכדאי להכיר בזה.

ב. אתה יודע אם זה מועיל או מזיק או שזה תיאוריה באוויר?

אני לא, וממילא אני לא אתן סיבות שאולי יופרכו.

ג. ביחס לתפיסה הזו של העולם, זה מחלוקת.

וביחס לאבות, אתה אמנם מסתדר יפה יותר עם הפשט בפסוקים אבל פחות מסתדר עם הגמרא שהאבות קיימו את התורה.

הרב קוק כבר הכריעקעלעברימבאר

שאסור שיראת שמים תדחוק את המוסר הטבעי.

טענה ש"שלא תרצח" היא לא מהמוסר הטבעי אלא מצווה שמעית דוחקת מאוד את המוסר הטבעי.

ואני לא בטוח שיש קשר בין מידות רחמים למוסר טבעי.    ייתכן שהרב מברטנורא (לא עיינתי עדיין) מדבר לגבי מה הסיבה התיאולוגית שה' החליט משהו (למשל למה החליט שאהבה עדיפה משנאה ונטע אותה בנפשינו) , וכלל לא מדבר מה קורה עם ערך שכבר קיים במוסר הטבעי בנפש

הרב קוק לעולם לא מכריע!!!ארץ השוקולד

לרב קוק יש דעה, אבל הוא לא הרב היחיד ולעיתים חולקים עליו.

אחר המחילה, לומר במחלוקת אמוראים שהמשיכה למחלוקת ראשונים בין הרמב״ם לרב עובדיה מברטנורא שרב מסוים הכריע זה פשוט חוצפה וזלזול בגדולי ישראל האחרים.

העניין מהרב עובדיה מברטנורא זה לא על מיגת רחמים, אלא שמצוות הם כי כך ריבונו של עולם גזר ולא כי הסיבה היא...

אתה מכיר רב כיום שאוהב אנשים רקקעלעברימבאר

כי זה כתוב בשולחן ערוך?    זה נשמע יותר כמו רובוט הלכתי מאשר רב

נגיד שזה בגלל שה' גזרקעלעברימבאר

אז ה' גזר שערך האהבה הוא ערך עצמי ומתבטא במגע פיסי.

ה' גזר שאין אהבה רומנטית לשניים אלא רק לאחת, ולכן אדם צאיך לשמור את מגעו רק לאשתו.

למה? לא יודע. כי ה' גזר.

היה יכול לגזור גם תיאורטית בבריאת העולם ששנאה סה דבר טוב ואהבה זה רע.

את כל הגזרות האלו ה' נטע במוסר הטבעי בנפשינו.

גם מידותיו של ה' הם גזרות. הוא החליט לברוא טת העולם עם חסד כי כך גזר רצונו  , אנו רוצים לדבוק במידת חסד זו

ה' לא נראה לי גזר שאהבה היא רק לאחתארץ השוקולד
זה גזרת רבינו גרשום
זה מציאות קיימתקעלעברימבאר
רבינו גרשום רק פסק שהמציאות בשלה מספיק כדי לחיות לכתחילה ולא בדיעבד.

אבל זה הגיון פשוט - אהבה טוטלית יכולה להיות רק לאחת, כי לשניים זה כבר לא טוטלי. כי תהיינה לאיש שתי נשים - במילא אחת אהובה ואחת שנואה.

המשפט "אין אהבה לשניים" אמר כבר המהרל בהקדמה לתפארת ישראל.

תשאל כל אדם , יאמר לך שאהבה זוגית היא רק לבן זוג אחד

ומה סוברים הפוסקים הספרדיםארץ השוקולד
שחלקו על רבינו גרשום?
לזכרוניקעלעברימבאר
גם לספרדים יש משהו שאוסר עליהם לשאת שתי נשים.  ולתימנים בארץ זה מדין מלכות.

בכל מקרה תראה לי רב תימני שיתיר למישהו היום לשאת 2 נשים ולא יאמר שזה נבל ברשות התורה

לספרדים אין, הם נשבעים שבועה חמורה לקיים זאתארץ השוקולד
למרות שברור מפוסקי ספרד שהם לא הסכימו עם גזרת רבינו גרשום והיא פגה תוקף לדבריהם. (כך למשל כתב הרשב"א בנחרצות)

הוא לא יתיר כי זה אסור חוקית, אבל תמצא לי מקור בראשוני ספרד ואחרוני תימן שיאמרו שזה נבל ברשות התורה.

אז בסוף גם לספרדיםקעלעברימבאר

אסור מסיבה כזו או אחרת.

תמצא לי רב תימני מכובד כיום שיאמר שזה לא נבל ברשות התורה גם בלי קשר לחוק המדינה (אני לא מדבר על רב שיתעקש שזה יהיה מותר בחוק רק כדי לכבד את התימנים ותו לא).

בדורות עברו חיו במציאות בדיעבדית ולעיתים היו נשים שללא פוליגמיה היו נשארות רווקות או אלמנות כל חייהן, מה גם שזה היה פתרון לזוג חשוך ילדים. כל זה בדיעבד גמור.     מה גם שאין להשוות לאיסור נגיעה כי פוליגמיה היא לפחות קבועה לכל החיים, ואילו נגיעה זה זמני

תמצא מישהו מאחרוני תימן שאמר שזה לא רצויארץ השוקולד
אם אין איסור, למה שיגיד שזה בעיה?

ברור שכיום יגידו לא כי זה אסור חוקית וממילא לא ידונו בכך כי זה ייתפס רע ציבורית.

אבל שוב, כאן לא מדובר על פוליגמיה אלא על מגע בין אחרים שאתה מעלה תיאוריה בלי שום סימוכין.

בבקשה, תראהקעלעברימבאר

לי רב תימני מכובד כיום שאומר כך. בלי קשר לחוק המדינה.  מבטיח לך שאין.  גם אם לא אסור הלכתית - יש נבל ברשות התורה.

נגיעה במובן מסוים חמורה מפוליגמיה,   כי פוליגמיה היא לפחות קבועה, ואילו נגיעה היא זמנית.   יש כאן אינטראקציה של אהבה רומנטית פיסית בצורה זמנית.  ואילו אהבה רומנטית מלאה (כולל במישור הפיסי) אמורה להיות דבר קבוע, כי היא אהבה טוטלית.

כל ז הסברתי לך בצורה לוגית, אבל זה ברור ופשוט אינטואיטבית במוסר הטבעי בנפש.    אהבה רומנטית היא לתמיד, לא זמנית

רב מכובד לא יגיד כי ציבורית זה רעארץ השוקולד

וחכמים הורו להיזהר בדבריהם.

פוליגמיה ומגע הם פשוט שונים בתכלית, אין קשר בין הדברים.

תמצא רב מכובד שיאמר זאת בסתרקעלעברימבאר
רב מכובד הוא לא טיפשארץ השוקולד
ולכן הוא לא אומר גם בסתר דברים שיעשו רע, בפרט כשאין בהם תועלת כי ברור שאסור בהם חוקית.
שאל כל רב מכל עדה בסתרקעלעברימבאר
מה דעתו על נשיאת 2 נשים אצל תימנים
שאל רב שיכול להיות כנה איתךקעלעברימבאר
בכל מי מקרה אני יודע על לפחות רב אחדקעלעברימבאר
שאמר שפוליגמיה בימינו היא דבר לא מוסרי, גם לתימנים.  בלי קשר למקובל ולדין המלכות
יש קשר חלקיקעלעברימבאר

בין איסור פוליגמיה ואיסור נגיעה של חיבה.

בשניהם יש עניין שקשר האהבה הרומנטית הפיסי יהיה מסור רק לבן זוג אחד לתמיד.      בפוליגמיה זה קשר פיסי מלא, בנגיעה זה קשר פיסי חלקי

אבל פה זה מישהי שיוצאים איתה למטרות נישואיןארץ השוקולד

ריבונו של עולם אסר את המגע (מחלוקת באיזה רמה)

אבל אין פה חלוקת רגש למספר נשים.

אבל זה עדיין נחשב קשר זמני, עד שמתחתניםקעלעברימבאר
ומקבעים את הקשר לתמיד. (מה גם שלא בטוח שמהדייט הזה תצא חתונה).   ואהבה רומנטית זוגית היא טוטלית ולכן מגע במסגרתה צריך להיות או בקשר קבוע לתמיד, או בכלל לא
צריך לעיין מה באמתקעלעברימבאר

הראשונים אמרו בעניין. בכל מקרה בקטע ההיסטורי אולי בתקופת הראשונים שהיה צריך להשליט את השכל הקר לעיתים אז היה עניין לעבוד את ה' תוך דחיקת המוסר הטבעי. כיום בארץ ישראל וודאי שאין לזה מקום

הפניתי אותך למקורותארץ השוקולד
מוזמן ללמוד
מה גם שלא שייך לערבב ביןקעלעברימבאר

המוסר הטבעי לטעמי מצוות. 2 דברים שונים.

אדם יודע מהמוסר הטבעי שאסור לרצוח גם אם לא יודע את טעם המצווה.

כך גם באיסור נגיעה של חיבה, העניין הוא שזה פשוט שביטוי פיסי של מגע של אהבה רומנטית לא במסגרת זוגיות קבועה, הוא פסול כבר מהמוסר הטבעי,   לא משנה מה התועלת  שיוצאת מהאיסור

לא מבין איך איסור נגיעה נובע ממוסר טבעיארץ השוקולד
אתה מבין למה זהקעלעברימבאר

שאין אהבה רומנטית לשתיים אלא רק לאחת ,  שזה נובע ממוסר טבעי?

אתה מביןקעלעברימבאר

שאהבה רומנטית היא בעלת אופי טוטלי?  כלומר שמתמסרים לחלוטין לאהבה ומתמקדים במושא האהבה ורק בו לגבי הקשר הזה? 

אבל לא כל מגע הוא אהבה רומנטיתארץ השוקולד
אתה מסכים שמגע של חיבה יוצרקעלעברימבאר
רגש אהבה רומנטית או משהו דומה לו?
ב. ברור שאדםקעלעברימבאר
שכמתחתן עם אשתו יש לו זכרונות פיסיים מבנות אחרות, עצם זה זה נזק. לא צריך להסביר למה.  פשוט אין אהבה רומנטית לשניים אלא רק לאחת. כל אדם יאמר לך זאת. זה לא עניין פסיכולוגי אלא קיומי.     ברור שאפשר לעשות תשובה למי שנכשל ומעז יצא מתוק, אבל לא לכתחילה.

ג. גם אם האבות קיימו את התורה גם חזל אומרים שאת המידות אנו לומדים מהאבות. ו3 מידות טובות יש בבני אברהם יצחק ויעקב - רחמנים ביישנים וגומלי חסדים (אגב שמירת נגיעה נגזרת ממידת הביישנות).

ב. יש לך נתון שמראה שכך אומרים אנשים עם נסיון?ארץ השוקולד
או שזה תיאוריה שברור שיסכימו לה?

ג. רגע, אז שמירת נגיעה היא מצד ביישנות כמו יעקב שנישק בת דודה בפרהסיא?

ב.קעלעברימבאר

זה שאין אהבה רומנטית לשניים אלא רק לאחת?  זה לא קשור לנסיון, זה ברור מאליו.

ג. בפשט יעקב נשק לרחל כנימוס,  ואפילו יהודי אתיופיה שהיו גדורים מאוד בעריות שמעתי שהיו נותנים נשיקת נימוס לדודות/בנות דודות.  זה לא נחשב נגיעה של חיבה.

בעומק הפשט יעקב ידע שרחל אשתו כבר בנשמה ולכן לא היה לו בעיה לנשק אותה כי היא כבר אשתו. לכן התורה טרחה לכתוב את זה. הוא בוכה בעומק הפשט על כך שתמיד אהבה זוגית תצטרך להיות פנימית ולא תקרין החוצה לציבור, ואת ההקרנה החוצה תצטרך להשלים לאה.   במדרש כתוב שבני נוח גדרו עצמם בעריות וזלזלו ביעקב שנשק לרחל ולכן הוא בכה. או כמו שכתוב "מי יתנך כאח לי אמצאך בחוץ אשקך גם לא יבוזו לי"

ב. לא, זה שקשר עבר שכלל מגעארץ השוקולד

פוגע בנישואין.

יש לך נתונים שמגבים זאת?

ג. כלומר, יש הבדל בין סוגי המגע.

ולפי עומק הפשט שהבאת, האם יש לקח מזה למאורסים בימינו?

(לא בא לומר שכן כמובן, אלא שצריך זהירות במשמעות של פירושים שונים)

ב. לא שמעתי טענה בדוקה,קעלעברימבאר

אבל שמעתי את זה מרבנים.  בכל מקרה אפשר לחזור בתשובה על זה ומהחסרון יוצא ייתרון, אבל לא לכתחילה.

ג. כבר כתבתי שמגע שלא של חיבה הוא דרבנן ומבחינה מוסרית נטו מותר אך אסור הלכתית, למרות שצריך תמיד לשקלל את הייתרון החברתי שבנוהג זה של שמירת מגע שלא של חיבה. התרבות כיום שונה מאצל יעקב וכיום נשיקה של נימוס יכולה להתפס אחרת. בימי יעקב זה היה כמו לחיצת יד רשמית.  בכל מקרה השאלה כאן בשרשור היתה על מגע של חיבה, לא על לחיצות יד וכו'. ברור שחיבוק ואפילו חברי הוא חיבה כשזה בדייטים, ונתינת כיף נמצאת התחום האפור אך צריך לבדוק.

אירוסין אפשר לבטל, ובכל מקרה יש שינוי פסיכולוגי בסטטוס בין מאורס לנשוי. אין מה להשוות ליעקב ורחל שהיו נביאים וידעו את הקשר הנשמתי.

ב. כלומר, בדיוק כמוני אתה לא באמת יודעארץ השוקולד

אם זה חיסרון או יתרון.

אבל נח לך להאמין שזה חיסרון ועל זה אתה בונה תיאוריה שמלמדת על חשיבות ההלכה.

לעומת זאת, אני לא יודע ואני לא בונה שום תיאוריה על זה.

ג. מחלוקת אם מגע של חיבה הוא דאורייתא או דרבנן.

מסכים שמגע של זוג בקשר של דייטים הוא מגע של חיבה.

ב. זהקעלעברימבאר

פשוט מסתבר ולא נראה לי צריך כזה נסיון.

אבל גם אם יטענו הפסיכולוגים שאי שמירת נגיעה מועילה בסוף לזוגיות הקבועה,   יש בזה עניין מהותי שפסול.  אם הפסיכולוגים יטענו שניאוף מועיל לזוגיות, האם לא יהיה לנו ברור מהמוסר הטבעי שניאוף זה פסול מהותית (ולא רק חברתית או מה יקרה לזה לחברה או לאדם)?

כלומר, נראה לך תיאוריה הגיונית אבל אין לך שום ראיהארץ השוקולד
שזה נכון מציאותית.
גם אם לא,קעלעברימבאר

אז אמרתי שזה פסול מהותית ולא רק רע פסיכולוגית.  אבל עדיין סביר שזה גם רע פסיכולוגית

הפסול המהותי היחיד שאנחנו יודעים הוא ההלכהארץ השוקולד
השאר זה תיאוריות באוויר בלי שום ראיה
לא נכון. יש ערכים בעלי ערך עצמי (כלומר שה'קעלעברימבאר
מתגלה דרכם) גם בלי שהתורה תאמר זאת.    האהבה (ובתוכה האהבה הזוגית) היא אחד מהם. אנו יודעים שזה ערך עצמי מהנפש שלנו. מאותו מקום שאנו יודעים שיש אלוקים ושהתורה אמת.
ואגב, בלי קשר לנושאקעלעברימבאר
עיקר ביישנות נלמד מיצחק, ואצל יצחק הוא בכלל לא יצא לדייט, הוא שלח מישהו אחר... והכל הסתדר לו בסוף. אבל זו דוגמא לביישנות טוטלית.

גמילות חסדים מצד אברהם, ורחמנות מצד יעקב - שמשלבת חסד וביישנות

אני פשוט לא חושב שיש מה לקשרארץ השוקולד
בין ענייני נגיעה למידות בני האבות.
לא כזה קשור -קעלעברימבאר

זה היה נושא צדדי.   פשוט איסור נגיעה זה ענף מידת הגבורה, מידה של לשים גבול.    ביישנות קשורה למידת הגבורה של לא להתפרץ לתוך האישיות של האחר אלא לשים גבול לעצמי.   צניעות זה לא ממש ביישנות אבל זה מהענף.  (יש גם מידת גבורה של לשים גבול לזולת - מידת הגבורה של שרה, של דוד, ובדרך כלל שמתארים את ה' כגיבור זה קשור דווקא לזה).

בפועל רואים את שמירת הנגיעה מיוסף (שקשור לכל הקדושה והטהרה של תחום העריות)

כתבתי את זה בעיקר להדגיש שלפני ההלכה ישקעלעברימבאר

ביהדות מידות

גם אם זה לא קשור ל3קעלעברימבאר
מידות המוזכרות. זה עדיין בכלל המידות שהצטוונו לדבוק בהם
הן מהמוסר הטבעי והןקעלעברימבאר
מדרכי האבות/השבטים והן מרוח ישראל והן מרוח התורה
למוסר הטבעי אין צורך במקור כי הוא טבעי.קעלעברימבאר
לרוח התורה אבדוק
מקור ראשון שעלה לי זה דבריקעלעברימבאר

איוב "ברית כרתי לעיני ומה אתבונן על בתולה".

איוב היה גוי ומעשיו הם מהמוסר הטבעי. אם מוסר טבעי הוא לא להנות מיופי אישה שאינה אשתו (חוץ מבדייטים שמותר וגם אז כתוב בשו"ע שלא יביט דרך פריצות).  אז קל וחומר שמוסר טבעי אוסר מגע של חיבה שלא במסגרת זוגיות קבועה.

אבדוק עוד מקורות

לגבי דבריךארץ השוקולד
סביר שיש הבדל, אבל זה לא הסיבה שאני שומר נגיעה.
אני מסכים שעיקר הסיבה היא מפניקעלעברימבאר

ההווה.    מגע של חיבה של אדם במי שלא תהיה אשתו באופן וודאי, הוא דבר פסול בכאן ועכשיו ללא קשר להשלכות העתידיות.   בדיוק כמו איסור ניאוף.     אבל הוא פסול כבר מהמוסר הטבעי עוד לפני שהיה ציווי כזה בתורה

די לבלבל בין רמות איסורארץ השוקולד

לומר על איסור דרבנן שהוא איסור דאורייתא זה איסור בל תוסיף לפי הרמב"ן. ובעניין דומה, השוואה בין איסורים ברמות חומרה שונות היא בעייתית ופסולה גם אם אין בה איסור.

בסופו של דבר, יש איסורים ויש דרגות באיסורים, זה פסול לשים את כולם באותה רמה מכמה סיבות:

1. הקב"ה החליט להבחין ביניהם, מי אתה שתשווה ביניהם?

2. נניח ואי אפשר לקיים הכל, לפעמים יש סתירה בין ערכים, לחנך שהכל שווה יכול להוביל לבחירה שגויה.

עיין בפירוש הרמב״ם ל"שכר מצווה כנגד הפסדה" ובגמרא על "בואו חשבון"

לא קבעתי מה דאורית אומה דרבנן, אבלקעלעברימבאר

לזכרוני יש פוסקים שאומרים שמגע ל חיבה הוא דאוריתא.

לא דיברתי על חומרה הלכתית אלא על חומרה מוסרית. לעיתים דבר קל הלכתית אך חמור במוסר התורה.

שיקולים חינוכיים ותרבותיים לוקחים גם מסיבות מוסריות ולא רק הלכתיות טהורות. יש דברים קלים שגדולי ישראל יוצאים נגדם בתרבות, ויש דברים חמורים שפחות יוצאים נגדם.

1.   ה' נטע בתוכינו בנפש מוסר טבעי עם סולם ערכים והיררכיה שלעיתים ברורה (רצח חמור מגזל למשל)

2.מה שכתבתי

קבעת שניאוף ומגע של חיבה שקוליםארץ השוקולד

והם ממש לא שקולים,

גם לדעת הסוברים שמגע של חיבה הוא דאורייתא, זה לא כמו ניאוף.

לא מכיר חומרה מוסרית שלא מתבטאת בהלכה, כל דבר כזה נראה לי שגוי מיסודו. הקב"ה בנה מדרג, מי אתה שתטען שהמדרג הוא אחר???

הפניתי לרמב"ם שאומר דברים ברוח זו.

1. רצח חמור מגזל גם ברמת האיסור.

לא אמרתי שקולים, אמרתיקעלעברימבאר

שנובעים מאותו מקור מוסרי.  ברור שניאוף חמור יותר. כמו שרצח חמור מחבלה באיבר.

דוגמא לחומרה מוסרית שמתבטאת - גדולי ישראל יוצאים נגד זה שאשה תתחתן עם אשה  יותר מאשר איסור נידה.     למרות שהלכתית נידה חמור יותר.

בדברים שלא ברורים מוסרית טבעית, אז גדולי ישראל יכריעו מוסרית מה יותר חמור.   למשל ייתכן שגזל גוי חמור יותר מוסרית מעבירה אחרת שחמורה יותר הלכתית ממנו.

בסוף שפוסק פוסק הלכה הוא משקלל בנפשו את הטיעונים המוסריים גם בלי לחשוב עליהם במודע - לכן רק רב פוסק ולא בינה מלאכותית, ולכן רק רב ששימש ת"ח פוסק

ועל דבריך בסוף חלק הרמב״םארץ השוקולד

רמב"ם על אבות ב – ויקיטקסט

ולא מפתיע שיש עולם רבני כיום שחולק על הרמב״ם, בבסיס ההשקפה יש הבדלים עצומים.

אגב לאקעלעברימבאר

השוותי בחומרה ביו ניאוף לנגיעה.   רק אמרתי שהם אסורים מוסרית מאותה הסיבה.

ודברתי על סיבה מוסרית, לא הלכתית

יופי, שמח שהבנתי לא נכון את ההשוואהארץ השוקולד
ועל הטענה שלך אני חולק, אני מקיים רק בגלל ההלכה ולא בגלל הסיבה.
וזה חיוב באותה מידה שאסור לדבר לשון הרעמבולבלת מאדדדד
ועדיין לא מצאתי בית בלי לשון הרע בכלל…

אתה צודק לגבי שאיפות. איך אתה *שואף* שייראה הבית שלך. 

אנחנו מאוד משתדליםהסטורי
גם בעצמינו וגם להדריך את הילדים. מה מספרים ומה לא, מה מספרים רק לאבא ואמא שצריכים לשמור עליך אבל לא בפורום משפחתי וכו'.

האם קורה שנכשלים? אולי, זה בהחלט מאוד מורכב. אבל מעולם לא הגדרנו את עצמינו כ'לא שומרי לשון הרע'. 

המילה היחידה שעולה לי היא:ראשיתך
תהנה.

ואני לא בטוחה שאני רוצה לקחת אחריות על האיחול הזה, כמו שזו האנרגיה המתבקשת מהבקשה שלך.

תבחר אם לקבל ותישא באחריות.

כך או כך, זו יכולה להיות גם מסקנה. 

חחחחחכְּקֶדֶם
זה כזה את
חח... זה גם אתה, ממש משתדל להיות במשבצת הזו לאחרונראשיתך
תתבגר
היא מכבדת אותך?ultracrepidam

מספיק כדי להזהר מנגיעה בזמן שלך זה חשוב?

כי בהנחה שאתם תרצו לקדם את הקשר, היא הולכת כנראה להסתובב לך במטבח כשאתה לא רואה, ובסבירות גבוהה להיאלץ לדווח לך שנשפך חלב לסיר של הבשר... 

בקיצור, לא כל כך ברור לי מה השאלה. כמו שאתה לא הולך לגנוב לשכן את הארנק, אתה לא אמור לגעת בה. והיא אמורה לכבד את זה.

האם אתה רוצה לחיות בזוגיות שבה היא ממלאת את תפקיד היצר הרע ולא בקטע טוב?

בהנחה שהיא מכבדת אותך ואת הערכים שלך, זה אומר ששניכם שומרים נגיעה כרגע (או לפחות היא לא נוגעת בך... באחרים זה סיפור אחר) וחזרנו למגרש הרגיל, של ההתמודדות עם שמירת נגיעה כמו כל אחד אחר. וכאן אני מבין את הקושי אבל מעולם לא הייתי בסיטואציה שהרגשתי שזה קשה להתמודד - על אף שאני יכול להבין שיש מצב שבו זה אכן נסיון.

הלכות יחודאדם פרו+
לא לצאת איתהבינייש פתוח

אני לא אוהב לומר לאנשים מה לעשות, במיוחד כשהם לא שאלו אותי, אבל מבחינתי עניתי בדיוק למה שאתה שואל.

אם אתה מתפלל כל בוקר לא להיכנס לנסיון, אל תכניס את עצמך לזה.

אני לא מתפלל על זנ אבלכְּקֶדֶם
אתה לא מברך כל בוקרבינייש פתוח

"ואל תביאני לא לידי חטא, ולא לידי נסיון, ולא לידי ביזיון"?

או שאתה לא מברך ברכות השחר אבל כן שומר נגיעה?

לא. אני קורא את זה כמו רובוטכְּקֶדֶם
רק לפני שאני מתחיל משמרת אני מתפלל שלא יביא אותי לידי ניסיון בכעס, גזל, גזל זמן ןכאלה
מה זה אמור להביע?אני:)))))
תרבות בפורומים הללואדם פרו+

שתמיד תמיד צריך ללטף את מי שנחלש בדת

ולהכיל ולהבין אותו עד אין סוף

ואין בושה בלכתוב מול כל העולם

על עבודת ה' מרושלת בכוונה

של קריאה רובוטית בלי נסיון הבנה

ובלי כל כוונה ליישום או לתוכן התפילה

ואפשר להקל בכל נושא ולחפף לעד ולעולמי עולמים

בגלל שזה פורום ציבורי 

לא יהיה מועיל לעניין לפנות בפרטי

ולנסות לחזק.

כי כבוד התורה והמצוות לא יכול להיות מחולל מבחינתי.

לידיעת הציבור כתוב בגמרא 

"אשרי נשוי פשע כסוי חטאה "

שלא לפרסם עבירות שבין אדם למקום.

כן אבל זה נראה לי יותר בקטע של שיתוף כנה בשבילקעלעברימבאר
להתחזק
למיטב הבנתי לומר ברכות בלי כוונה זו לא עבירהכְּקֶדֶם
להשמיץ מישהו בפומבי באצטלה של קדושה זה אבוה אבוה עבירה עיין ערך אביה מלך יהודה שהשמיץ את ירבעם ועם ישראל.
לא משמיץ אותך.אדם פרו+

סיפרת על עצמך משהו.

וכתבתי שגם בכנות ובסיפורים

על כמה חיפפתי / כמה אני חלש בעבודת ה'

יש משהו שהוא פוגע בכבוד ה'

צא מהסרט גבר. אתה לא ר' עקיבאכְּקֶדֶם

בלי קשר אליי

אין אפשרות להוכיח היום , וגם אם כן אז זה בדרכים מאד מיוחדות שדורשות המון סייעתא דשמיא. מה שבטוח שלך אין. לפחות לא בזה.

הוא בדיוק אמראני:)))))

שלא יהיה מועיל לחזק בפרטי היינו להוכיח.

הוא לא הוכיח אותך,הוא אמר את דעתו על העניין.

משתגידי. תמשיכי להגן על מר "כבוד התורה"כְּקֶדֶם

אין קנאים יותר. זה חז"ל מעידים.

וכל מי שמתנהג כאילו הוא כן רק מעלה אצלי גיחוך השגור בתרבות הפורומים

- "פפפ"

אני לא חושבת שהוא צריך הגנה כדי לבטאאני:)))))
את דעותיו.

תגחך כמה שאתה רוצה, אבל גם לנו מותר להתנער מהאמירות שלך.

מה קשור קנאים? 

להתנער מהאמירות שלי? פפפפפ לא הבנתיכְּקֶדֶם

לא נופפתם עד עכשיו בדגל ה- "זה לא אישי"?

תעברי שוב על שער החסידות במסלש על מידת הקנאות ותביטי שוב על התגובה של

הוד קדושת אדם פרו

ותיוכחי שהוא חיי בסרט .

הנה זה שובבבב בין אדם לחברו אתם פשוט לא קולטיםשפלות רוח

כמה זה מצחיק😂

אח תלמד לקבל ביקורת "אוהב מוסר אוהב דעת ושונא תוכחת..." כן לא אמשיך לצטט וכו' וכו'.

אז אתה רומז שהחכם באדם שכתב את הפסוק היה בער?כְּקֶדֶם

כי כשירבעם "הוכיח" את שלמה על סתימת המילוא שלמה לא ככ קיבל את זה בעבוטות אהבה.

אלא מה?

יש הבדל בין תוכחה אמיתית שנובעת מיראת שמים ואהבה טהורה לישראל ולמקום.

לבין תוכחה באצטלה של קדושה

כמו זו של ירבעם בן נבט זצ"ל.

לקח לך זמן עד שמצאת איך להפוך את הדברים שלישפלות רוח

אבל ציפיתי לזה, אשקר אם אומר שלא.

ואגב, ירבעם בן נבט הוא אחד משלושה מלכים שאין להם חלק לעולם הבא ועליו אתה קורא " זצ"ל " זה גובל בכפירה ממש, אבל לא ציפיתי ליותר מאדם שמתיר לעצמו התירים שלא שיערום אבותיכם.

לא לשכוח דוד, מי שציווה אותך לכבד אחרים, ציווה אותך לברך אותו בכוונה. אין לך איך לברוח מזה. מבין שלא נוח לך לשמוע כי זה מערער את היסודות שעליהם בנית את האמונה שלך וכבר ביססת לך חיים בראש ועכשיו הכל מתערער, אבל זו האמת אח. ושוב, ממליץ לך להיזהר בדברים שלך אתה אשכרה בז לגמרא. ולמה "מזהיר" ולא אומר? כי אין לי כח להתייפיפות שלך "אתה לא יכול להוכיח אותי"

ואגב רמזתי את הפסוק עליך לא על שלמה מלכנו. אתה רק מוכיח את זה בתשובה המזוויעה שלך.

אני לא מחובר פו כל רגע הרגע חזרתי מהעבודהכְּקֶדֶם

בשניה עלתה לי הקושיא הזו כי מה שעשית זו דמגוגיה וכבר נאמר עם דמגוג תדמגוגן.

אגב עדיין לא ענית על השאלה וישר ברחת לדברים אחרים שמת לב?

כפירה? מבין שלא למדת את פרק חלק. דורשי רשומות קובעים שלמלכי ישראל הרשעים יש חלק לעולם הבא. אתה אומר שלא?כופר!

כתבת הרבה שטויות אענה לכל אחד בנפרד אין מצווה בתריג מצוות לברך בכוונה, אדרבא חז"ל כבר קבעו שלא מצוות לא צריכות כוונה קל וחומר בנוגע לתקנות.

השאר זה בלהבלהבלה אז אתעלם

עדיין מדרבן אותך לחשוב למה לדעתך שלמה המלך התרעם מהתוכחה של ירבעם.

יש כלל ידוע בחזל שכל הפסוקים הקדושים או האמרות של חז"ל שנאמרות על ידי האומר חייבות לעמוד אצלו באופן מזוקק ומתוקן לחלוטין. אחרת זה בבחינת קשוט עצמך תחילה והדברים לא היו קדושים כלל.

הוי, נבער שוטה וחסר דעתימח שם עראפת
מי שציווך לכבד אחרים, ציווך לברך בכוונה?? מאן דכר שמיה?? והלא תפילה, גם אם תימר דדאורייתא היא, נוסחה דרבנן הוא לכולי עלמא!! ואין אתה כי אם בור ועם הארץ! בינו בוערים בעם!!

איצטלת אהבת ישראל המזוייפת שלך, אינה גדולה מספיק. שים לב, בפינות, מזהים את שיקוצי הגילולים שלך.

אז מדרבנן יש צורך לכוון לכתחילהקעלעברימבאר
ומי אמר שבתפילה ספונטניתקעלעברימבאר
דאוריתא אין צורך לכתחילה מדאוריתא לכוון?
תוכחה?! מוסר?!ימח שם עראפת

רצונכם לקיים מצוות הוכח תוכיח?! והלא יש צורה לדבר! שיחה אישית יש בפורום חביב זה!

אין זאת כי אם צביעותך המתכסה בטלית שכולה תכלת, איצטלה מתחסדת ואוהבת הטומנת בחובה חרב פיפיות.

😂😂😂שפלות רוח
הבאת פה חתיכת טקסט אבל באופן כללי אתה עדיין מביך, ואתה עוד יותר @כְּקֶדֶם תתבגר ותפסיק לחפש הכלה ועזרה דוד.
אני כבר דיי בטוח שמצאתי תכלה שלי תודהכְּקֶדֶם
אף אחד לא דיבר על למצוא, דובר על להתמודדשפלות רוח
איתה בלי עזרת חבר דוד. אם בשיח אתה לא מסוגל מה תהיה אחריתך בביתך?
מי אתה, איכר נבער, שתאמר לו כיצד להתמודד?!ימח שם עראפת

מניין לך מה טיב השיח ביניהם?!

מי שמך, איכר נבער וחסר בינה?!

א"ר יוחנן משום רבי שמעון בר יוחאי:ימח שם עראפת

"אסור לאדם שימלא שחוק פיו בעולם הזה"

והנה מגיע חצוף זה וחולק על דברי חכמים.

הס! בלום פיך נבער!

אין אתה כלום, לא מלך ולא סנהדרין, לא רב ולא חכם, לא סב ולא אב, לא יועץ ולא חבר.

@כְּקֶדֶם יחפש הכלה ועזרה כאשר יחפוץ, ואתה תבלע את גאוותך הסרוחה ותבלום פיך.

אתה מביך [@175570|כְּקֶדֶם]שפלות רוח
מעדיף אני להיות מביך כמו כקדם,ימח שם עראפת
מלהיות אידיוט נבער כמותך.
עדיין מביך [@175570|כְּקֶדֶם]שפלות רוח
עדיין שוטה נבער המגיס ליבו בהלכהימח שם עראפת
מביך [@175570|כְּקֶדֶם]שפלות רוח
@כְּקֶדֶם אתה מביך דוד
מבוכתך היא סימן שגם אתה יכול לשוב בתשובה.ימח שם עראפת
כן לא באופן אישיאני:)))))
האמירות עצמם, במקרה אתה אמרת אותם.

רק אדם המוגדר קנאי יכול להסתייג מדבריך? מה זה פה? רוסיה הסובייטת?

אה מחילה הייתה פה אי הבנה קטנה. הבנתי את הכוונהשפלות רוח
אם תמשיכי לנסות לעצבן אותי אני אקרא לישעכְּקֶדֶם
אני יכול להחזיק לך את היד במקומו דודשפלות רוח
עד שתלמד להתמודד עם ביקורת
חחחחאני:)))))

אבל שהיה ברור  אני הרבה פעמים לא מסכימה עם הגישה שלך.

היא מדי מוגזמת לדעתי.

אל דאגה, עיניך הרואות אני יודע להתמודד מצוייןכְּקֶדֶם
עם דמגוגיה
לא, לא תוכל, אין חפצו במשענת קנה הרצוץימח שם עראפת
זה מה שיש לך להגיב?אני:)))))
היידה ישע הגיעע אני בטוח שהם בורחיםכְּקֶדֶם
מהפחד ומהריח
אתה יכול לשחרר לי את היד עכשיו?שפלות רוח
אתם מתאימים אתה והוא. שניכם בעלי אותן דעות נפולות, אשכרה מצא מין את מינו.
ב"ה איך זכיתי, אני מכיר הרבה חבר'ה מכאןכְּקֶדֶם

ישע הוא ללא ספק אחד מהאנשים שאני מוכל לקבל צמנו תוכחה (ואני תמיד מקבל)

ואני מקבל ממנו כי אצלו זה אמיתי. בשונה מהרבה אנשים משועמים באינטרנט ואפילו מרבנים

..אני:)))))

אתה גם בכת ה'נגד רבנים'?

אם אתה מסכים עם דעותיו זה מאוד עצוב בעיני.

פפפ אין לא משנה מה אגיד תמיד תמצאו דרךכְּקֶדֶם

לצאת עליי טורבו על משו שלא אמרתי.

רק אצרתי שאני יכול לקבל תוכחות ממנו יותר מרבנים מסוימים.

חוצמיזה זו את שאלרגית לרבנים לא אני, אלא אם כן עשית תשובה

התגובות שלו בשמך מביכות בעיניי דודשפלות רוח

מתי תתבגר ותלמד להתמודד? בסוף יש לך בית להקים מה תעשה כשאשתך לא תסכים איתך "חכי רגע אני קורא לישע" זה מביך אח.

יעיל , ולא מביך בכלל שנינו אומרים את האמת תמידכְּקֶדֶם

אני אוהב אנשי אמת ואין לי סיבה להיות מובך מהם אפילו אם הם קטנים ממני בהרבה וישע הוא גוזללל

גוזל יורק אזשש

אני חושבת שבגיל 19 זה כבר לא מצחיק להגיד אמירות כאלה.

כע, גם אני חשבתי שבגילך ראוי להתבגר.ימח שם עראפת
ראיתי שלא קיימת, אז אני מרגיש בנוח
אתה אוהב אמת?שפלות רוח
אתה אוהב אמת כמו שישע אוהב רבנים.
מדוייק! אני כל כך אוהב רבנים!!ימח שם עראפת
במילוי צנוברים, אם אפשר!
(מסמיק)(מסמיק)ימח שם עראפת
שמע נא,ימח שם עראפת
ישנו מקום מקסים, נקרא הר העזאזל. ישנו צוק מדהים באותו מקום, והנוף ממש מדהים כשמביטים בו ממש משפת הצוק, אבל רק אם עומדים ממש חצי באוויר מבחינים בו. טיסה נעימה.

נ.ב. שתחכה שני רגעים, אני תקוע פה בפקק, יש פה איכר נבער בכביש.

אתה לא שפויאני:)))))

אתה אומר לו להתאבד? מה עובר עליך?

באמת?? את כל כך נאיבית?? מה עובר עלייך, אם כבר??ימח שם עראפת
ואם הייתי אומר לו מפורשות, תתאבד, וכי זה היה אומר משהו?! ברור לכל בר דעת שאין בכוונתי שיעשה זאת, אלא שזו דרכי בקודש לומר שהוא אידיוט.
יש גבולות שלא חוציםאני:)))))

גם לא בדיונים סוערים.

וזה בהחלט דיון סוער.

פפפפפ. את יכולה לא לחצות גבולות שהצבת לעצמך,ימח שם עראפת
את לא תציבי לי גבולות כיצד לנהל דיון, תודה.
ביקשנו שקט מספיק לנבוח🐶שפלות רוח
הס לך, בן בלייעל. לך עשה תשובה, בטרם תובא למשפט.ימח שם עראפת

מה זה אשמתי שאתה מבין דברים אחרת?

אני בסה"כ שאלתי שאלה. זה נקרא לצאת בטורבו?

אני אלרגית לרבנים? 

מעולה אז אשרייך שעשית תשובהכְּקֶדֶם

מתי הייתי אלרגית? מה אמרתי?

אל תזרוק דברים סתם

אפילו רבנים שיצאו נגדם בציבור וכו' אני לא מעיזה לזלזל בהם.אז תעשה לי טובה.

הוצאת שם רע זה לא חלק מבן אדם לחברו?

חחחחחח הרחקת לכת לא אמרתי כלום חוצמיזה זה דבריםכְּקֶדֶם

שאת אמרת לי באישי פעם אבל זה היה לפני שנים לכן הגיוני שהשתנת כבר אם באמת מעניין אותך אצטט לך באישי

לא אמרת כלום?אני:)))))

אם להגיד על מישהי שהיא אלרגית לרבנים זה סבבה מבחינך אז זה עצוב מאוד!

בוא תגיד כאן את רוח הדברים..לפני שנים??

לא, כי לומר על אנשים שהם חברים ב"כת נגד רבנים"ימח שם עראפת
זה סבבה, נכון?!
העיקר אתה מתהדר בבין אדם לחבירושפלות רוח
אבל מוציא לעז על כל מי שמתנגד לך ולא מלטף אותך וקורא לך קדוש, כאמור דוד זה מזכיר את השמאל הדיקטטור שמתהדר בהיטת דמוקרטי בכאילו, כך גם אתה משקיע בביל אדם לחבירו עד שזה מגיע לאלו שחולקים עליך. כאמור, מביך @כְּקֶדֶם
הו הו הו הו!! אתה יכול להיות איכר כשתהיה גדול!!!ימח שם עראפת

אתה מעיז פנים לומר שהוא הוציא לעז על מתנגדיו?! בוש והכלם חצוף הראוי לסטירה!! עמוד בפינה לחמשת הדקות הבאות, ילדון מן הגנון!!

כקדם הזכיר דבר מה על @אני)))), כתגובת נגד להוצאת דיבתנו רעה משל הננו חברים ב"כת נגד רבנים". אתה הפכת משפט בודד זה להוצאת לעז על כל מתנגדיו!!! הא!! חצוף עז פנים ונטוי גרון!!!

שוב בתשובה פן תשסף יד האלהים את גרונך הנטוי!!

למה אתה לא מתייחס לעובדה שהוא לא ביסס את דבריו?אני:)))))

אולי אני אגיד שהוא רצח אתמול אבל אני לא אוכיח את זה?

אני מחכה להוכחה. אחרת הוא צריך להודות על הטעות ולהתנצל.

הנהכְּקֶדֶם

ויש עוד. היה שירשור בשריטות לפני עידני עידנים שכתבת דברים נגד רבנים 

וואווואני:)))))

זה נקרא אלרגית לרבנים????

אם יש לך קצת מוסריות אתה צריך להתנצל על הביטוי.

אני בכיף אתנצל אם את כבר לא שםכְּקֶדֶם
בוודאות שזוכר שאמרת פעם דברים שאפילו אותי הפתיעו ואכזבו על רבנים. וזה לא צץ אצלי סתם. אני יכול לבדוק על שלל פצלשי וגילגוליי 
וואו..אתה מביך ושקרן, איזה סילוף של הדבריםשפלות רוח
אתה מביך @כְּקֶדֶם
הס בן בלייעל!!!! על ראש השקרן מרקד השטן!!!ימח שם עראפת
זה ההוכחה שהבאתאני:)))))
זה נקרא בעיניך להיות אלרגית לרבנים ואני צריכה לחזור על זה בתשובה??
זה נקרא הדובדבן שבקצפת.ימח שם עראפת
את אלרגית לתלמידי חכמים המעיזים לאמר על הפסיקה המוכרת לל שהיא שקר, הו  כן בהחלט.
ממש לא.אני:)))))

אני יכולה להגיד שאני הולכת עם רבנים אחרים או כיוון אחר.

אתה אומר שמשקרים או שרש"י ממציא.

מה את אומרת. זוכרת את הדיון הקודם שהיינו בו??ימח שם עראפת
שטענת טענות כרימון, ואז התברר שאופס הרב עובדיה אומר הפוך?
נראלי אתה לא זוכראני:)))))

הרב עובדיה לא התיר לבנות ללכת עם מכנסיים

אה, נכון, זה היה על מכנסיים,ימח שם עראפת
חשבתי שזה היה על פאה נכרית.

כע, נכון. אז יפה, כפי שאת זוכרת, טענת דברים חריפים שנעבעך היו רבנים שדברייך נפלו עליהם.

על פאה נוכרית. הרב עובדיה גם מתנגדאני:)))))
אני לא זוכר כרגע, אבל אפשר לפתוח את זה.ימח שם עראפת
באיזה עולם זה נקרא להיות אלרגית לרבנים??אני:)))))
באיזה עולם אנחנו חברי כת???ימח שם עראפת
אמרתי רק עליך. לא לצרףאני:)))))
ראשית, זה לא משנה.ימח שם עראפת
שנית את שאלת האם גם הוא חבר בכת.

באיזה עולם אמרת את זה כך או כך, ולמה נראה לך שמגיע לך התנצלות אחרי דברי בלע שכאלו??

אמרתי רק לך וממך אני לא מבקשת התנצלותאני:)))))

חוץ מזה שבינינו אתה עומד מאחורי זה

איזו היתממות צבועהימח שם עראפת
שאלת האם הוא חבר בכת,ועל כך הוא ענה לך בשאלה האם אינך אלרגית לרבנים. התנצלת בפניו על כך?!

בינינו? רני עומד מאחורי מה??

שתוק כבר חפרת ילד🐶שפלות רוח
אל תהין לתחוב אפך בטרם עשית תשובה!ימח שם עראפת
תפסיק לנבוח 🐶שפלות רוח
הס לך, איכר נבער! שערי תשובה לא ננעלו!ימח שם עראפת
בעצמך התגאת שאתה כלב יהודי, ליצןשפלות רוח
אז כעת חזור למלונה מאסנו בפשפשים שאתה מפזר פה, הס פינצי🐶
הס לך, שוטה אוויל. בלום פיך, בן בלייעל, ושוב לה'!ימח שם עראפת
אין לך עוד מה לנבוח חוץ מזה?🐶שפלות רוח

מכיר את הכלבים שמקציפים מהפה? ככה אני מדמיין אותך, פינצי המקציף, הליצן המביך עכשיו במופע חדש לכבוד העומר, התקשרו ל@כְּקֶדֶם בשביל פרטים.

קצף ה' על אבותיכם קצף, אומר הנביא. ועודנו קוצף!!!ימח שם עראפת
עליך הוא קוצף!!!
מישהי פה מעזה לדבר על ביסוס דברים?!?!ימח שם עראפת
ובואי, גברת, זו תגובה ראויה ומצוינת לדברייך משל הננו חברי כת שונאי הרבנים. בססי נא את דברייך, אם כבר!

לא אמרתי שהוא בכת הזאת.

אני חושבת שאתה בעצמך יכול להודות בזה.

אמרתי נגד רבנים. שונאים אתה הוספת

הו, אז לומר שאנחנו מכת א' ולא כת ב' זה בסדר???ימח שם עראפת
אל תקשקשי, גם הוא לא אמר שאת אלרגית לרבנים, הוא שאל האם את אלרגית לרבנים, ואת שאלת האם הוא חבר בכת.

והיכן הביסוס לכך שאני חבר בכת??

מה התעוררת?אני:)))))

תוכיח

אני עובר עכשיו מלמטה למעלה, לא ראיתי הכל לפני זהימח שם עראפת
להוכיח מה?
חחחח אנשים כבר התקדמו. דיאני:)))))
עכשיו סיימתי להגיב.ימח שם עראפת
את יכולה להתעלם, לא אכפת לי. את אשר היה לי לומר אמרתי.
אתה ממציא דיון חדש חחחחחאני:)))))
מצידי סבבה, אם את לא זורמת את לא חייבת להגיב.ימח שם עראפת
מה את מיתממת?! "שאלת שאלה"?!ימח שם עראפת
ואז עוד אחת, עוקצנית?! ואז עוד אחת?! מה את מקשקשת?!
אגבאני:)))))
איזה מצחיק שאמרת לי להפסיק להגן על ניק מסויים שבכלל לא הגנתי עליו ויש כאן מישהו שהוזמן או לא הוזמן על ידך שכאן כדי להגן עליך.
בדרכ ישע מזמין תעצמו למסיבהכְּקֶדֶם

אפם עד היום לא קראתי לו

סתם קראתי לו הפם כי הצחקתם אותי 

אני בטוח..שפלות רוח

זה עדיין מביך אח.

ה"הצחקתם אותי" אומר בעומק, לא הצלחתי להתמודד ולא ידעתי איך אז קראתי לעזרה. שמחתי לעזור לפרש את שנסתם.

אכן, אני בטוח שאתה מובך משנתגלה קלונך ברביםימח שם עראפת
מציע שתחשוב על כך פעם הבאה שאתה מתחיל לבזות מישהו ולהלבין את פניו בפומבי, באיצטלת האהבה והתורה.

תורתך מונחת בקרן זווית, ואהבתך כאהבת זאב לקרבנו.

יש לציין שהייתי מגיע בכל אופן בימים הקרוביםימח שם עראפת
כבר אמרתי מקודםשפלות רוח
זה מזכיר את צביעות השמאל וניסיון ההשתקה שלהם תוך התהדרות בקריאות "דמוקרטיה" כשבפועל הם דיקטטורים, אתה מביך דוד @כְּקֶדֶם.
דיי כבר לומר דוד תמיד עולה לי דוד אירו וצוקוכְּקֶדֶם
אפשר לסדר את עניין הצלקת באגני קאי פשוטימח שם עראפת
אין לו סיכויכְּקֶדֶם
חארם
אמת, הלא זאת מה שרצינו, הלא כן?ימח שם עראפת
בשבילכם כל זה זה בדיחהאני:)))))
רק להטיח מילים קשות על אחרים ולהגיד סתם דברים קשים ולצחוק על זה.
שומעת, הם מקרה אבודשפלות רוח
עשי כטוב בעינייך אבל כבר הבנת שאין להם באמת תכלית.
אתה עדיין אינך אבוד, ידידי, עשה תשובה!ימח שם עראפת
כל זמן שנר נשמתך היהודית דולק, תוכל עוד לתקן דרכיך! כי לא במותך יחפוץ ה', כי אם בשובך מדרכך הרעה וחיית!
🐶שפלות רוח

זהו כבר אין לך מה להגיד? מה קרה הבעלים הלך אז נרגעת? פינצי הילדון מטיף מוסר, מחזה משעשע אם יורשה לי לומר. מקלל ומגדף רבנים וגדולי עולם, משל היה עם השם יתברך בבריאת העולם, גאוותך היא שמעוורת אותך פינצי הליצן, קצת למדת ועכשיו אתה בטוח שאתה מוכן! אתה לא מוכן, אתה סך הכל ליצן, מול ענקי עולם תהפוך לעשן. וכעת פינצי הס לשון הבעלים המביכים @כְּקֶדֶם רוצה לישון.

ארצה🐶

הו הו, הנה שב האיכר הנבער ומתכסה באיצטלת מדבר!ימח שם עראפת
סור מרע, איכר שוטה. מרומם ומגדל רשעים, וצדיקים מבזה.
זהו נגמרו לך המילים פינצר ליצן🐶שפלות רוח
נובח ללא היכר כמו כלב על סטרואידים, יאללה שחרר אותנו ילדון.🐶🐕‍🦺
הס לך שוטה קשיש, כל מילה עשויה לשמש נגדך במשפט.ימח שם עראפת
כל מעשיך בספר נכתבים. סור מרע, פן תפגע!

שחרר את השרשור מנוכחותך, איכר נבער.

אוקיי, זוהי צביעות גבירתי.ימח שם עראפת
הלא את זו שאמרה שאין זה מעליב אותה, ואין זה מפריע לה?! אין זה משחק עבורנו, אולם כאשר יתחילו לעלוב בנו לא נטמון ידינו בצלחת, ונשיב מנה אחת אפיים. וכן, נצחק על הדרך מהמאורע, זה אכן יכול להיות משעשע לפעמים.
זה שזה לא מעליב אותי לא אומר שזה בסדראני:)))))

מי העליב אותך סתם נדחפת לחגיגה. 

הו, נקודה חשובה, אולי כדאי לך ליישם אותה.ימח שם עראפת

אף אחד לא העליב אותי עד שנכנסתי לחגיגה, אולם מדוע זה שנכנסתי לחגיגה מתיר לך לעלוב בי ואוסר עליי לעשות אותו הדבר?!

אכן, ראיתי דמגוגיה חוצפה ועזות, והגעתי להגן על ידידי. נדחפתי לחגיגה?! פורום פתוח כאן, גבירתי. דחפת אפך לענייניו, אם כבר.

ומאי חגיגה? כלום כל זה הינו בדיחה עבורך??

"כת הנגד רבנים"?ימח שם עראפת
אגב, @שפלות רוח בכת הזו.

אני לא בכת נגד רבנים, אני פשוט בדת היהודית, מאמין בתורת משה ולא בכתות מאוחרות כמו הנצרות או שבתאות וכו'.

וודאי כי למה צריך רבנים בכלל?שפלות רוח

הרי הם סך הכל הורסים את החיים שאתה מנסה לחיות עם כל האיסורים שלהם, ניקח כמו שעשית את הדברים שמשרתים אותי כמו מה שאמר רבי עקיבא בגמרא ואת השאר נזרוק, עדיף ללכת יד ביד עם אדם שמלטף אותי ואת התאוות שלי ויוצא עליהם בכל הזדמנות אפשרים כאילו הוא משה.

ממש זכות דוד. מי אתה חושב יחכה לך שתעלה למעלה אחרי 120? בודדים הם שהשם דן אותם, אז כנראה אותך ידונו אותם רבנים חחחחחח זה יהיה מפגש משעשע.

וואי וואיאני:)))))
אתה ממש כותב בלי פילטרים..
אכן, ללא פילטרים יוצא כל הג'יפהימח שם עראפת
ככה זה כשלא מסננים מים, החלודה והבוץ מגיעים גם. (לפילטרים קוראים שיחה אישית בצורה מכובדת)
שתה כוס מים אחיכְּקֶדֶם
תעזוב לי ולישע את היד ואלך למזוגשפלות רוח
@כְּקֶדֶם תפסיק להיות מביך דוד
איש אינו אוחז בידך, שוטה נבער,ימח שם עראפת
אתה משלב ידך הימנית בשמאלית, לדמות כביכול מחזיק ממך אדם, משל הנך חכם גדול.

הנך דרדק שלא הגיע ללימוד, וכבר מעיז אתה להגיס ליבך בהלכה. הוי, שוב בתשובה איכר!

דבריך מבהרים מדוע הנך בז להם,ימח שם עראפת
לאותם בתי דינין ורבנים, משל הנם עפרא דארעא לרגליך, רק הנך החכם הגדול המבחין בצדיקותו העילאה של הרשע ברלנד.

סור מדרכיך הרעה, איכר נבער!!! סור מדרך חתחתים זו, נדמה אתה בעיניך כצדיק, והלא אינך אלא שוטה! שוב בתשובה, רד אלינו ממרום דמיונך, ענן!!

איכסההה אל תגיד לי שהוא חסיד של ברלנדכְּקֶדֶם

התחבטות גדולה צצה אצלי מידה פם

את מי הייתי מעדיף להרוג אותו או מחבל ועד היום אין לי תשובה 

אתה עדיין מביך [@175570|כְּקֶדֶם]שפלות רוח
אתה עדיין יכול לחזור בתשובה.ימח שם עראפת
אתה עדיין מספיםכְּקֶדֶם
זה דוגמא למשהו שלא הייתי מעיזה להגידאני:)))))

ואתה עוד מעיז להגיד שאני אלרגית לרבנים.

בושה

לקרוא לברלנד רב זה בושה גדולה יותר מכל.כְּקֶדֶם

הבנאדם אומר שהוא אלוה

והעיד שנגע באשת איש

איש בזוי ושפל.

מי שלא רואה כמה הבנאדם הזה רקוב שיעשה בדק בית דחוףףף

אתה עדיין מביך [@175570|כְּקֶדֶם]שפלות רוח
@כְּקֶדֶם יא מביך דוד
אתה עדיין רשע. סור לך, פגע רע!! שוב בתשובה!!!ימח שם עראפת
אני לא מדברת בצורה כזאת בכלליאני:)))))
אפילו על רב שכבר דיברו והוכיחו עליו דברים

אז אתה רוצה להגיד לי שאני אלרגית לרבנים??

תקשיב הצהרת פה הצהרה.או שתסביר למה ראוי לקרוא לי ככה או שתתנצל.

אמרתי כבר שמתנצל בתנאי שעשית תשובה עלזהכְּקֶדֶם

אגב עד היום השמצת אותי עשרות פעמים ובחיים לא דחקתי אותך לפינה ככה ,ולא צריך תסליחות שלך.

את ואני יודעים טוב מאד מה אמרת פעם נגד רבנים

את מוכנה להעיד כאן שאף פעם לא התבטאת ככה?

אם אפנה שעה למצוא טצ זה אני אמצא אבל זה מרגיש לי מיותר. כי שנינו יודעים גם מה את מנסה לעשות כאן עכשיו. וניסית המון פעמים אבל זה לא יעבוד לך גם עכשי ו סורי

למה אני צריכה להתנצל על זה?אני:)))))

איפה פה הבעיה?תחכים אותי. אני מחזיקה בדעה הזאת, אני מחפשת מישהו כזה, למה זה לא בסדר לחפש משהו שאני רוצה, לבטא את הרצון הספיציפי הזה?

אתה ואני? אני לא חושבת שאי פעם שמרתי את הדעות ההשקפתיות שלי מהפורום וסיפרתי דווקא לך.עם כל הכבוד.יש לי כאן חברות שעם כל הכבוד לחברות איתן בפורום אני לא עושה להן דין מיוחד @מבולבלת מאדדדד תעיד.

מה זה התבטאת ככה? בוא תגיד על איזה התבטאות אתה מדבר? איך אני יכולה להעיד על משהו שאתה לא אומר.

מה זה שנינו יודעים מה אני מנסה לעשות כאן? אני לא מבינה למה אתה חושב שאתה מכיר אותי. מה שאני מבינה זה שאתה עושה לי כאן קטע מגעיל.

העיקר מדגיש את הבן אדם לחברו. תעשה לי טובה. זה לא מכבד.

כאילו משעמם לי בחיים ואני פשוט מחפשת אותך. תעשה לי טובה.

אמרתי כבר מההתחלה שאת בטח במקום אחרכְּקֶדֶם

ומיהרת להיתפס על מה שאמרתי ולהיאחז בזה כמו בקרנות המזבח. 

עם יד על הלב כמה פעמים את יצאת לי על הצורה ולא עשיתי לך כלום? היו רק איזה פעמיים בערך שהתנצלת מתוך עשרות (שאגב גם את זה אני מעריך)

אני לא מכיר אותך אבל אני מכיר את הלך הרוח שלך לפחות על גבי הפורום, ויצא לנו לדבר בעבר על שלל פצלשנו (אגב מיפ מוסרת דש)

היו לנו בעבר שיחות על קורונה ועוד משם אני זוכר את היחס שלך לרבנים.

אם מה שאמרתי פגע בך -מצויין. אני שמח על זה (לא בקטע רע בקטע טוב) כי זה אומר שזה באמת בליבך ואת במקום אחר ואני מצטער שפגעתי ושמח שאת לא שם יותר. 

מכל השירשור המעיק הזה את היחידה שטיפה מזיזה לי. 

יש מצב ששפלות ופרו זה אותו פצלש ממורמר והוא פשוט כותב שטויות והמידות שלו לא 100 בלשון המעטה

אבל אצלך זה שונה ואני טיפה מכיר את האהבה שלך לתורה אבל גם יודע כמה מהר את נדלקת לרמוס. קיצר סליחה ולילט

אני חושבת שזה היה תגובה של פיוס אז אני יהיה יותר עדינה (למרות שאני חושבת שבכללי אני כותבת בצורה מכבדת, טוב לפחות אני יודעת כמה אני מעדנת את מה שאני רוצה להגיד)

אני לא חושבת שאתה צריך לעשות לי משהו, זה לא מלחמה חחח מה אתה רוצה לעשות? אני מסכימה לך להחזיר לי באותו מטבע.

אני חושבת שאני עניינית.

בסדר הייתי טיפש עשרה.וחוץ מזה אני לא חושבת שדיברתי עם מיפ על הקורונה.ובתקופה הזאת גם לא דיברתי באישי.דיברתי בפורום.

אני מצטערת אבל כל הפעמים שלא התנצלתי זה כי האמנתי בדברים. כנראה שזה נתפס כלא מכבד או פוגע.

אני לא חושבת שאני צריכה להזיז לך. זה אמור להיות דיון אישי.

המילים האחרונות מדוייקות להפליא.אבל לא לרמוס.לפחות אני לא רואה את זה ככה.

סלחתי כדבריך.

חחחחחח איזה כיף. בדיוק הסברתי ל- ב'כְּקֶדֶם

שכל הפייט שלנו כאן נראה קשוח אבל זה לא באמת כי כולנו כאן סגנון שאוהב לפרוק קיטור מדיי פם ושאפחד לא באמת נפגע. ואני יודע שיש לך עור של תנין בדברים האלה לא משנה מה ישע יכתוב זה לא יזיז לך.

אגב כנל על פרו והפצלש השני שלו אני מאמין שהם סתם טרולים וכל הקטע הזה היה משעשע.

על ישע אני לא צריך לתרץ לך את יודעת איך הוא

ותמאיני לי שהוא מתוק מדבש אם הייתי מיפ כנראה הייתי חוטפת אותו כבר

אה... בקשר לזה...ימח שם עראפת

כע אני לא בטוח שלגברת יש עור תנין ושכל מה שאני אומר לא יזיז לה, אתה יודע, החיצים שלי לא עשויים ספוג, בדרך כלל...

גם לניקים האחרים אני סבור שהזזתי...

חחחחאני:)))))

זה מצד אחד נורא מצחיק ומצד שני נורא מכעיס.

אבל דברים עלי? לא אכפת לי.סליחה אם הייתה לך כוונה לפגוע.(:

ימח שם עראפת

כע, אני יכול להבין אותך. התלבטתי אם להוסיף התנצלות, אבל עיצבנת אותי עם זה שאמרת שאת לא צריכה להתנצל כי את מאמינה במה שאמרת. כע, גם אני מאמין במה שאמרתי, סואו וואט?

נעעע, לא קונה את זה שלא אכפת לך, את לא רובוט והלב שלך לא עשוי אבן.

בתגובה הקודמת לא התכוונתי לפגוע, אז סליחה אם הייתה לך כוונה להיפגע

לא יודעת מה כתבת קודם.

אבל אתה יודע לא נפגעם מאנשים שלא מכירים/לא אכפת לנו מהם. ואותך אני לא מכירה ולא אכפת לי מדעתך עלי אלא אם אני רואה שיש דברים בגו' ואז אני אשתדל לתקן. אבל אני לא נעלבת ממך.

אני שמח לשמוע שאת לא נעלבת ממניימח שם עראפת
אם ככה אני ארגיש חופשי לעלוב בך ולא להתנצל

התגובה הקודמת זו התגובה עליה ענית ש"סליחה אם התכוונת לפגוע"

מה אתה מרוויח מזה לא יודעת. אבל בסדראני:)))))
פפפ, אל תהיי נאיבית, זה היה הומור משובח במיוחדימח שם עראפת

כן. יש בזה משהו נחמד.. אני מוצאת את עצמי צוחקת במהלך הדיון, האמת קצת לא נעים...

לא אכפת לי כמה הוא מתוק אם זה הדברים שהוא כותב.

אדרבא העובדה שהוא כזה מתוקי וככה גם כזה שובבכְּקֶדֶם
הופכת אותו ליצור מרהיב
היי, על הדבש ועל העוקץ שמור נא לי אלי הטובימח שם עראפת
תגיד לי שאתה מפחד ממני בלי להגיד לי שאתהשפלות רוח

מפחד ממני..."הפצלש שלו" עד כדי כך אני מרתיע אותך אה ? אתה אחד האנשים הכי חלשים שיצא לי להכיר. נפשית ואני בטוח ב100% שגם פיזית (לא שזה בעיה) אבל אתה משדר חולשה פשוט היא זועקת, אתה צריך בדק בית דחוף על מה שמתחולל בתוכך גיבור חיל, וגם אתה צריך להפסיק לשקר לעצמך, אין לך יכולת להתמודד ולהתדיין ובטח שלא להבין שטעית ואתה טועה רוב חייך. עמדתי נשארה כשהייתה, אתה מביך @כְּקֶדֶם מביך מאוד.

לך לך קישטא, אמרת שאתה הולך אז לך. סור פגע רע.ימח שם עראפת
מתחיל הוא בדברי חלקלקות, ומשלא נענה, עובר הוא לדברי הבלע, לירידה לחיי הפרט, העלבות והשמצות לגופו של אדם. ושוב מתכסה הוא באיצטלה חלקלקה של שקר
אתה סך הכל כלב שמירה אם לא הבנתשפלות רוח

הוא לא מסוגל להתמודד אז הוא קורא לך לבוא לנבוח @כְּקֶדֶם יא מביך

אתה מביך לא פחות ילדון.

הס לך, איכר נבער. אני הוא כלב השמירה היהודי,ימח שם עראפת
שומר מכל איכר נבער הרוצה לפגוע בעמי
🐕‍🦺שפלות רוח
אין אימוגי של פינצר יא ילדון אז שמתי מה שיש🐶
אשרי שזכיתי להיות כלב שמירה יהודי, ואוי לך,ימח שם עראפת
שהנך כלב משוטט ותו לא.
🐶שפלות רוח
פויה פינצי, מה זה הבעלים שלך ככה נותן לך לנבוח ללא היכר? אה כן זה @כְּקֶדֶם....הוא מביך מותר לו.
הו לא, כקדם אינו הבעלים שלי. בעליי הוא ה' יתברך.ימח שם עראפת
כקדם מביך אותך, כיוון שככה זה, המשוטט באשפתות נבוך בקרב בני המלכים. אילו היה המשוטט מתנהג בכבוד ובדרך ארץ, היו בני המלכים מקרבים אותו למלכם.
🐶אתה גם לא מחונך אני רואה..שפלות רוח
הבעלים אומרים לכלב מה לעשות, המביך @כְּקֶדֶם קרא לך ובאת לנבוח משל אמר לך "שים בהם!" ואתה ביצעת זאת למופת אי לכך, הבעלים שלך הוא הנ"ל המביך מכיוון שדרך הטבע, הכלב עונה לבעלים. וכעת פינצי ארצה🐶
ראו מה היה לזה,ימח שם עראפת

שבתחילה הסתתר מבעד לאיצטלת אהבת ישראל ודיבורי תוכחה, איצטלת צדיקות, יראה ואהבת ה', והנה כעת נחשף פרצופו של זה, דמשנסתתמו טענותיו ונחשף קלונו, שוב אין אהבת ישראל מפעמת בו, ואינו אלא איכר נבער המכלה זמנו בנסיונות שכנוע עצמיים שהאדם המתווכח איתו הינו כלב.

יהי כן! בוש והיכלם לך, שהובכת בידי כלב השמירה היהודי!

🐶שפלות רוח
12 בלילה מה הנביחות @כְּקֶדֶם בוא תטפל בגור שלך
הוי שוטה, סור מרע! חזור בתשובה!ימח שם עראפת
אני רואה שאתם מתפייסים, אז אני אנצור את לשוניימח שם עראפת
לצערך.אני:)))))
הו, דווקא לאימח שם עראפת
אני שמח שאתם מתפייסים, אבל כן יש לי עלייך עדיין. מניח שזה הדדי
שום דבר לא השתנה בקשר אלייךאני:)))))
אני לא מסכימה איתך.
אל תדאגי, זה הדדי, וגם כקדם לא מסכים איתך.ימח שם עראפת
זה לא אומר שאני שונא אותך או משו, אבל יש לי מה לומר לך.
חחחח העובדה שהיא אויבת מושבעת כמו אזולה לא אומרכְּקֶדֶם

שהיא לא בנאדם.

עיין ערך פרק 45 באי אמבר,, רואים שם שלאזולה יש לב.

חוצמיזה העולם היה ממש משעמם בלי אזולה מבין,צוצו?

היי היי, לא צריך להגזים, אזולה היא באמת אויבימח שם עראפת
חוצמיזה שאמרנו שאיך קוראים לו הוא צוצו, אז איך אני פתאום?

אני היא יותר כמו הגברת הקודרת עם הסכינים, בסוף היא תשתחרר מאזולה ותצטרף אלינו

איכס לא אין סיכוי שאני היא מיי הדיכאוניתכְּקֶדֶם

אגב בקומיקס מראים שאזולה חוזרת בתשובה אחרי שהיא מובסת.

אז @אני)))) יש תקווה לאחריתך

הקומיקס הזה הוא הברית החדשה, גועל נפש מלא זימהימח שם עראפת
מילא הייתה עלילה נורמלית, אבל זה גיבובי שטויות ונשיקות

אל תיתן לה להיות אזולה, היא תירה עלינו ברקיםםם!!!!!!

תקווה לאחריתך? חשבתי שצריך להיות סוף טוב. מה זה??
למה לערב אותי במריבות שלכם?🥺מבולבלת מאדדדד

ואוף, אני בטוחה ש @כְּקֶדֶםלא התכוון שהשרשור שלו יגיע לזה.

אם אתם ממש רוצים לריב, תעשו את זה בקבוצה משלכם.

(אולי לנעול את השרשור @ארץ השוקולד?)

לאאאאני:)))))
לא לנעולאני:)))))
זהו זה לא הממלכה שלך;)
לאאאאאכְּקֶדֶם
תני לנו להנות למה להיות חנונה מעצבנתת
אם אינך רואה סיבה להתנצל, אין סיבה שיתנצלו בפנייך.ימח שם עראפת
הפסיקי להיתמם ולהתמסכן כשה תמים ומסכן, חטפת כפי שהחטפת, איש לא עושה לך קטע מגעיל, את עושה לעצמך בכך שאת מצהירה הצהרות ומוציאה דיבת אחרים רעה.
זוהי בעיה שלך, והיא אכן בעיה חמורה.ימח שם עראפת

בושי והכלמי שאינך מוקיעה רב שסרח ושהוכיחו שהנו רשע. התביישי לך, הדבר נובע מסגידתך המוגזמת לרבנים באופן כללי, ולמי שאומרים עליו חסידיו שהוא צדיק בפרט.

עד לאן הדבר הגיע?? ראי, הנה את אפילו לא מוכנה להוקיע רשע זה!!!

אינך ראויה לקבלת סליחה, אל תחציפי פנייך לדרוש זאת!! ראשית התנצלי שהוצאת דיבתנו רעה משל היינו חברי כת, ורק אחר כך תינתן לך הזכות לבקש הסבר!!!

טוב אני עוצר חברםשפלות רוח

נראה לי השרשור הלך רחוק מדי, הנקודות פה הובהרו ראו אותי במחוץ לשיח. 

נשמח לראותך מחוצה לו.ימח שם עראפת
נתפלל שלכשתשוב יהיה זאת לאחר עשייתך תשובה
בושי והכלמי!!! את מעיזה להתרעם על שנאתו לרשע???ימח שם עראפת

כלום גם את נגועה באותו רשע??? האם גם את סבורה שבתי הדינים העדים והרבנים כולם הנם שקרנים ורשעים, וברלנד הצדיק????

המעזה את עוד לומר שאינך אלרגית לרבנים???

איני בטוח אם חסיד הוא,ימח שם עראפת
אך הוא בהחלט אוחז ממנו כצדיק בעל יכולות על טבעיים, ושאר שקרים.
בעעעע אני משתדל בדרכ לדון לכף זכות אנשים כאלה שהםכְּקֶדֶם

פשוט יותר מדיי תמימים וכמו תינוקות שנשבו אבל באמת שזה מטריף לי תשכל

בקטע שהם אפילו יותר מעצבנים אותי מ0מאלנים  שתבין

שמע נא, אתה רואה מה רמת חכמתו.ימח שם עראפת
הוא תינוק שנשבה, אבל השמאלנים לדעתי גרועים יותר. מכיוון שבעוד שהשוטים הסוככים בצילו של הרשע בטוחים שהם דבקים באמת ואני ועמי הרשעים, השמאלנים מונעים מאגואיסטיות גרידא, ורצון לכפוף את המדינה למרותם ואת אזרחיה לדרך חייהם
(מסמיק)ימח שם עראפת
אגב, נקרעה לך הציצית. מתי אתה מתכוון לתקן אותה ולהטיל בה תכלת?
עדיין מביך [@175570|כְּקֶדֶם]שפלות רוח
עד שלא תשוב בתשובה, תישאר מובךימח שם עראפת
הו, ממש לא. איננו בעלי דעות נפולות.ימח שם עראפת

אתה הוא השוטה, הנבער, המגיס ליבו בהלכה, המרומם רשעים ומוציא דיבת צדיקים רעה.

ולא רק על @כְּקֶדֶם אני מדבר, רבים הם תלמידי החכמים שהכרעת שהינם פתיים המאמינים לשקרים, ושאינם אלא בורים ושוטים. רבים הם הדיינים אשר חרפת, ואילו היינו מנדים היום, היית מנודה פעמים רבות מן מספור, רבות מן הפעמים בהם רצו אחרים לנדותני.

להסתייג מדבריו?! וכי זאת עשית?!ימח שם עראפת
הכוונה קנאים להשםשפלות רוח
לא קנאה באחר, קנאים כמו קנאת פנחס וכו'
ברוראני:)))))

לא הבנתי איך קשור הנושא של הקנאות לזכות שלנו לא להסכים על צורת ההתבטאות והתייחסות לתפילה.

האם אנחנו בגדר קנאים או לא לא קשור לשיח, זה סטייה מהנושא.

..שפלות רוח

הוא קרא ל@אדם פרו+  יעני קנאי להשם הוא אמר לו שאין קנאים יותר אז אל תנסה להוכיח אותי באצטלה שאכפת לך מהשם.  

להתנער מאמירותיו???ימח שם עראפת
כלום הוא הכליל אותך בהן??? (אני כן, אבל בתגובה אחרת)
למה החמיצות דוד?שפלות רוח

נכון מעטים היום שיודעים להוכיח אז בוא פשוט נעשה מה בא לנו וכשיגידו לנו לעצור פשוט נשתמש במה שאמר רבי עקיבא בגמרא.

ונשכח את כל מה שהזהיר רבי עקיבא (ושאר התנאים אגב) על ריחוק מעריות ועברות ואיך צריך להתפלל ולעבוד את השם ברוך הוא וכו' וכו' כי זה לא משרת אותנו ואת החיים שאנחנו מנסים לחיות מדהים

הקלות שבה אתה אומר "אני קורא את זה כמו רובוט" בלי שום רגש של טיפה אולי לשנות, ומתהדר שאתה מתפלל לא לכעוס וכו' אני בז לעבודה כזו, תפסיקו לנסות לדחוק את השם החוצה ולהתהדר בבין אדם לחבירו ואז כשאומרים לכם "די תפסיקו להוציא את השם מהתמונה" אתם בורחיך לצטט את רבי עקיבא מהגמרא כדי לשרת את החיים שאתם מנסים לחיות. צריך גם וגם. גם לעבוד את השם *כמו שהשם רוצה* וגם להיות עבד השם בבין אדם לחבירו, אבל לבוא ולהגיד, לא בברכות אני חצי וזה בנימה שנשמעת אפילו חס ושלום מזלזלת ואז להתהדר בבין אדם לחבירו מזעזע בעיניי. אל תשכח מי ציווה אותך לכבד אחרים. הוא גם ציווה אותך לברך בכוונה.

נע הוא לא ציווה אוצי לברך בכוונה. אין חיה כזוכְּקֶדֶם

ומצחיק שכבר הסקת מסקנות עליי ועל העבודת השם שלי כשאין לך שמץ מי אני.

רק אמרתי שיש סדרי עדיפויות

ומה לעשות שהוא כן ציווה על אדם לחברו כוונה בברכות זה אפילו לא תקנה של חז"ל אלא הוספות של חכמי תורת הסוד (לא שאני מזלזל)

רק מציין סדרי עדיפויות, שמשומה מעצבנים אתכם

אף אחד לא התעצבן חוץ ממך אחשפלות רוח
"צא מהסרט גבר" ועוד שלל התבטאויות שמעידות על חוסר היכולת שלך לנהל שיח שמערער את הדברים שלך, זה מעיד על דברים לא טובים אח. זה בסדר להגיד "טעיתי" או "הבנתי אך אני לא מקבל" אשכרה מזכיר לי את השמאל שצועק דמוקרטיה ובפועל הוא הכי סותם פיות ודיקטטור שיש, ככה אתה צועק בן אדם לחבירו ובועט בכל מי שלא מלטף אותך וקורא לך קדוש.
מי אתה, איכר ערל לבב?!?!ימח שם עראפת

מי אתה, שתתיימר לדעת צפונותיו של @כְּקֶדֶם, חדרי מוחו וסתרי לבבו?! אין אתה כלום כי אם איכר עז פנים המתכסה בטלית גנובה.

מחציף אתה פנים לומר כביכול דבריך הם מחשבותיו של כקדם, כביכול אומר כקדם שנשכח כל מה שהזהירו חז"ל אודות ריחוק מעריות ועבירות.

חצוף אתה במיוחד לומר כך, לאחר שהעזת פנים לזלזל באיסור לשון הרע, ואמרת לכקדם שלכשימצא אדם שלא אמר לשוה"ר מימיו שידבר איתך. כלום על כך לא הזהירה **תורתנו**??? כלום על כך לא הזהירו חכמינו????

לא די לך בזאת?! דמגוג חצוף!!! הנך דבק במידותיו של ברלנד, הרשעות מחלחלת בך.

אפילו חרב חדה מונחת על צווארך, אל תתייאש מן הרחמים!!! שוב בתשובה!!!

כקדם הציף בעיה של חוסר כוונה בתפילה. אתה הצפת גאווה ועזות פנים שאיך הוא מעז בכלל לא לכוון בתפילה, קבעת בחוצפתך שאין לו כל רצון לשנות, והוצאת עליו לעז משל הייתה לך מכסת תפוקת דיבה לייצר.

אני אאמין לך, אם תאמר לי שבזמן התפילה אתה עוצם עיניים. אני אאמין לך אם תאמר שאתה מתונענע בדבקות. אני אאמין לך אם תאמר שאתה מנופף באגרופים בתפילתך.

אך אם תאמר שאתה מכוון בתפילתך, לא אאמין לך. אינך יודע אפילו כוונה מהי.

פוגע בכבוד ה'???ימח שם עראפת

בוא תן לי לחדש לך, להלבין פני חברך ברבים, זו פגיעה בכבוד ה'.

להציף בעיות אישיות בעבודת ה', אינה פגיעה בכבוד ה'.

כבוד התורה והמצוות לאמבולבלת מאדדדד
אבל כבוד הבריות כן?

דרך ארץ קדמה לתורה…

זה לא רק בפורומיםאני:)))))
אבל נכון.
נא לא לקשקש, רבותיי.ימח שם עראפת

@אני))))

@אדם פרו+

אני לא חושב שאתם יודעים אפילו מהי "כוונה" הצריכה להיות בתפילה.

כמו כן, ברור שאין לכם שמץ של מושג מה כתבו האחרונים אודות כוונה בתפילה בימינו.

קשטו עצמכם תחילה. אם רצונכם לסייע ולחזק, תנו טיפים, וחידלו עם הוצאת דיבת אנשים אחרים רעה.

@כְּקֶדֶם ידידנו כנה, ואמת בפיו. ופיותיכם? דומה כי אין זאת אלא שקר החן והבל היופי של אצטלת מילים כדורבנות שיוכיחו כמה עובדי ה' רציניים אתם, שאתם מכוונים בתפילה ואוי לו לשייגעץ שאינו כמוכם. הס!

אתה מביך ילדשפלות רוח
זה נכון. הוא הביך אותך, ילד. אתה מתבטא כמו ילדכְּקֶדֶם
הוי, להיכן נעלם ה"דוד" החביב?ימח שם עראפת
בוש והיכלם שאתה מובך בידי ילד, ולך שוב בתשובה
הטיפ שלי לכוון בברכת "ברוך שאמר" ו"ישתבח"אדם פרו+

בכל מילה. ולשים עליו את כל הדגש על אמירת

כל פסוקי דזמרה, בקצב שיכולה לחול עליו הבנה והתפעלות.

ויברך דוד להגיד לפעמים עם טעמים.

ולשאוף להכניס שמחה בשירת הים,

שמוחלין לו על כל עוונותיו.

לא לדלג על פסוקי.

לשים עליהם את כל הדגש.

כמובן אם הצלחנו גם קרבנות לפחות קרבן התמיד ככה.

אז זכינו.

כי אם אמרת את כל פסוקי דזמרה בקצב שיכולה לחול עליו הבנה והתפעלות

שזה התוכן של ברוך שאמר "בשירי דוד עסדך נגדלך ונפארך ונמליכך ונשבחך וכו'"

אז ניצחת, כי יוצר אתה כבר תכוון מכח האנרציה

כי יותר קל להתפעל מהנהגת ה' ואז אתה על הגל.

ימח שם עראפת
יש לי מה לומר, אבל אני אשתוק כי שינית עמדה. אשריך!
אולי כדאי לנסות לכוון פעם אחת קעלעברימבאר
אני משתדל אבל דקה אחרי שאני קם בבוקר המוח שליכְּקֶדֶם

עדיין במצב שינה.

מאניעשה

תחכה רבע שעה במיטה.אדם פרו+
ואז תקום.
וואו תודה איך לא חשבתי על זה עד היוםכְּקֶדֶם
בדקתי את הנושא עם תוכנה.אדם פרו+

שמריצה טקסט.

מעין טלפרומטר.

וגיליתי שברבע שעה הראשונה

אני מצליח לקרוא בקצב של 75% בלבד

מהקצב קריאה הרגיל שלי,

(שלפיו תיכננתי את התוכנה.)

אז הגדרתי בתוכנה

שהוא יעלה לקצב הרגיל

בסביבות פיטום הקטורת ככה

מזכיר לי סיפור ששמעתיקעלעברימבאר

פעם שאלו את הרב חיים נבון למה הוא מתכוון כשמברך כל בוקר "שלא עשני אשה".

הוא ענה - "לא יודע, אני מת מעייפות בדיוק כשאני אומר את ברכות השחר ומה שעובר לי בראש זה כמה אני רוצה לישון"

העיקר נצחק על הליברלים ולא נחשוב על עצמנוארץ השוקולד

בתחנון ושני וחמישי אומרים כל מיני דברים על מצבנו כעם, מה אתם מכוונים כשאומרים:

"קוֹלֵנוּ תִשְׁמַע וְתָחוֹן, וְאַל תִּטְּשֵׁנוּ בְּיַד אֹיְבֵינוּ לִמְחוֹת אֶת שְׁמֵנוּ.

זְכֹר אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתָּ לַאֲבוֹתֵינוּ, כְּכוֹכְבֵי הַשָּׁמַיִם אַרְבֶּה אֶת זַרְעֲכֶם.

וְעַתָּה נִשְׁאַרְנוּ מְעַט מֵהַרְבֵּה.

וּבְכָל זֹאת שִׁמְךָ לֹא שָׁכָחְנוּ, נָא אַל תִּשְׁכָּחֵנוּ."

האם באמת נותרנו מעט מהרבה?

מתי עם ישראל היה יותר ממה שהוא כיום בכל ההיסטוריה של עמנו?

או הקטע על העיר השוממה מאין יושב בנחם?

האם ירושלים בלי תושבים?

יש הרבה חלקים בתפילה שלצערנו רבים מאיתנו לא חושבים ולא מכוונים על מה נאמר

בשיבת ציון היינו כחולמיםכְּקֶדֶם
ולעניות דעתי הרדומים ההכי גדולים באופן אירוני הם דווקא אלו שהכי מסורגים ב4 אמות של הלכה.
כותרת נפלאהארץ השוקולד
חס וחלילה לא צחקתי על הרב חיים נבון!קעלעברימבאר
דווקא די אהבתי את הכנות והישירות. לא באתי לזלזל. אני דווקא חושב שהוא תלמיד חכם וירא שמים ומעריך אותו.

הוא גם לא בדיוק ליברל.  די נחשב מהשמרנים שבליברלים שמציב גבולות מאוד מדויקים לליברליות, די המשך של הרב ליכטנשטיין זצ"ל והגרי"ד סולובייציק זצ"ל.

הייתי מספר את הסיפור הזה בדיוק גם על רב סופר שמרן

אגב רוב השטח המקודש של ירושליםקעלעברימבאר
ללא יהודים.  הרובע המוסלמי הנוצרי והארמני עיר דוד והר ציון ומורדותיו, יש שם פה ושם הנחליויות של יהודים.  עשו לנו טובה ונתנו לנו את הרובע היהודי בעיר הבירה של ישראל.    האם בעיר העתיקה של רומא יש רובע איטלקי?

כל הקטע של נחם זה בכי על החסרןנות של הדור ולא מדקדקים על הפיוט. האם באמת שריה היו כאיילים ללא מרעה? האם באמת נשבה ארון ה במודעות אבל? יש לשון גוזמאות בפיוטים.

אחרי השואה נותרנו שני שליש מהרבה. ומעט לעומת מה שהיינו אמורים אם לא היו פרעות. וזה די לשון פיוטית שנותרנו מעט מבחינת איכות ממה שהיינו פעם. לא מדקדקים בפיוט. כמו שאמרה נעמי שמר שאמנם כיכר השוק לא ריקה אבל כאילו ריקה

אם אתה קורא כמו רובוטבינייש פתוח
הגיע הזמן ליישם ולהיפרד
לא אפרד מה' לעולםכְּקֶדֶם
להיפרד מבחורה שלא שומרת נגיעהבינייש פתוח
כך תפסיק לקרוא את ברכת השחר כמו רובוט ותיישם את התפילה של להתרחק מנסיון ומבזיון
עד היום יצאתי עם מלאנטלפים בחורות שומרות נגיעהכְּקֶדֶם

ועדיין לא הצלחתי לכוון🥺

מי יודע אולי דווקא עכשיו זה ישתנה😏

ברגע שתחתוך ממנהבינייש פתוח

הרחקת את עצמך מנסיון ובזיון.

כשאתה יוצא עם שומרת נגיעה זה לא התחלה של פתח לשום נסיון.

תאמת שהיו דוסות שיצאתי איתן ודיברוכְּקֶדֶם

אתי על דברים לא צנועים

והן התחילו את זה.

בקשר האחרון עם האקסית ששברה לי תלב אמנם לא עם מראה של דוסה אבל לא היה רגע אחד כזה.

יש צניעות ויש צניעות.

יש ניסיון ויש ניסיון

זה לא שחורלבן אחי

פפפפפ, מה אתה אומר.ימח שם עראפת
אני מכיר הרבה אנשים שהם לא בקשר עם אף בחורה, וגם כן הם לא מכוונים בברכות השחר.

ואתה, אתה לא קורא כמו רובוט? אתה מכוון? מהי כוונה, בדיוק?

שלחן ערוך מצריך כוונה.אדם פרו+

אני מכיר את הסימן, בהחלט.ימח שם עראפת

עם כל הכבוד לשו"ע, זו לא ההלכה היחידה שהוא מביא שאינה מיושמת כהלכה.

ועיין בעצמך בצילום שהבאת, בסעיף ב'.

🐶שפלות רוח
תפסיק להיות ליצן פינצי, אנחנו מכירים את הסימן הזה ועליו אתם יודעים שדיברנו, פשוט לכם יש שולחן ערוך משלכם כנראה.
שוטה אוויל המגיס ליבו בהלכה,ימח שם עראפת
קרא את לשונו של השולחן ערוך!! קרא!!! הוי רשע, עוד יכול אתה לשוב בתשובה!! 
זה מאוד מאתגרסוסה אדומה

בדרך כלל אישה היא הבייבי סיטר בהקשר הזה.

אתה ממש בסדר עם זה שזה מאתגר אותך, זה מאוד טבעי.

חשוב לי להגיד לך את זה ואל תקשיב ליצר הרע שמתחפש לנביא מוכיח בשער עם שטריימל.

אתה אנושי, גבר רגיל וטבעי שמעוניין לשמור על קדושה אפילו שהוא יכול לחטוא כל רגע בקלות. כל הכבוד לך. ואני אומרת את זה בהערכה ענקית.

מעבר לזה שאתה יודע שזה זמין לך, אישה יכולה גם להיות מתוחכמת ופתיינית, גם בשוגג, או לא שוגג אבל שובבות. כמו שגם לך יש.

זה בסדר שאתה שובב. תתן לשובב שבך חיבוק.

אני די מעריצה אותך על ההתמודדות הזאת.

קראתי כאן כמה תגובות של ילדים, אל תתרגש.

זה לא נובע מרוע, זה נובע מגבולות חלשים שמבוססים על פחד ושנאה עצמית.

טיפים שלי -

לשמור על ייחוד קלה כבחמורה.

בלי משחקים, לא אוטו ולא דירה.

תציב את הגבולות שלך במקום יותר מסוייג ממה שאתה עושה בד"כ.

כי ליפול זה לא (רק) עבירה על דבר המלך, זו התרחקות מאבא.

וזה משהו שאתה בטוח לא רוצה.

אז הרבה סייגים.

ובלי לדבר על שום דבר שמעורר אתכם.

ובלי לעשות שום דבר גבולי. כי כשהגבול פרוץ, צריך לשים גבול חדש, לפעמים הוא קצת גוזל את השטח האמיתי, אבל זה נצרך.

והכל תעשה באהבה.

אתה כנראה מהזן שעובד את ה' באמת.

חזק ואמץ אחי. גאה בך.

יעס גברת, אהבתי את התגובה שלך🤗ימח שם עראפת
רוב תודה(: מעריך ממש תתגובה ומעריך תפרגוניםכְּקֶדֶם

אני צריך ללמוד לעשות איזון בין השובבות שלי לבין עבודה ה שלי 

וזו הייתה בעצם מהות השירשור הזה, לא חשבתי שזה מדיי ימשוך ככה אש.

נו טוב, זה לא שאמנע מזה פם הבאה אני נהנה להכניס קצת חיות פו ולעצבן כמה דוסים

אתה מביך דודשפלות רוח
"השובבות שלי"...מביך @כְּקֶדֶם ותקשור את הכלב שלך פעם הבאה עשה פה מלא בלגן.
כולנו עושים את העבודה הזאתסוסה אדומה

וכל החיים.

אבל יש כאלה שמתכחשים לזה.

הם דתיים. הם לא עובדי ה'.

דתיים הם מלאכים,

בזמן שהתורה ניתנה לבני אדם.

הכל בסדר.

תמשיך להיות בן אדם, ותשתדל להיות צדיק.

^-^ יישר כוחך!ימח שם עראפת
יש סיפור על החזון אישמעוז...

פעם בא אליו תלמיד ואמר לו שהוא רוצה להתחתן עם מישהי והיא גם מסכימה לעשות את כל החומרות (לא קל בכלל) של החזון איש בבית אבל יש דבר אחד שהיא לא מסכימה וזה החומרה של המים בשבת. (החזון איש אמר שבעייתי להשתמש במים ממקורות בשבת ולכן בשבת משתמשים במיכל מים ששמים מראש על הגג או בגיריקנים).

אז החזון איש אמר לו שבאמת זזה חומרא מוגזמת ואפשר לוותר עליה, אבל שלא יתחתן עם אותה אישה. התלמיד שאל אותו, למה? הרי עכשיו אין שום מניעה להתחתן, אז החזון איש ענה לו שאשה שעושה תנאים כאלה היא לא יודעת מה זה עובד ה'. הרי בייניש כל יום יקום לה עם כריזה אחרת ואם היא לא בראש הזה יהיה לה קשה להתמודד עם זה.

אני לא יודע באיזה מקום דוסי אתה שם את עצמך, אבל כן להבדיל מלשון הרע זה שונה (אע"פ שמבחינת הדין זה אולי דרבנן וזה דאורייתא) וזה שהיא "רק" לא שומרת נגיעה זה יכול מאוד להעיד על מהות, ממש לא מחייב כי כל מקרה לגופו. אבל תחשוב על כל ההתנהלות, אם זה באמת הדבר שאתה מחפש, או שיש כאן אהבה שמכסה על ההבדלים שיבוא יום ויתפוצצו.

אם למשל הילדות שלך ירצו ללכת עם מכנסיים או כל שאלה בהמשך החיים זה יכול ליצור מורכבות. כדאי לשים לב להבדלים האלה לפני שיהיה מאוחר, ואין הכי נמי אם שמודעים לכל זה אז ללכת על זה.

ובלי קשר כל דבר שיש בו פער, גם באופי גם בהשקפה, ששמים דברים על השולחן ומדברים הכל פתוח זה מאוד מפתח את הקשר גם אם זה קצת לא נעים לפעמים

בהצלחה!!!

כאישה נשואה- לסכם מעכשיו מה יהיה המצב אחרי החתונהים...

האם תשמרו נידה כהלכתה או לא

לפי זה ההחלטה אם להמשיך בקשר או לסיים עם כל הכאב.

לגבי הזמן עד לנישואין. לא רואה סיבה לחשוש כל כך מנפילות, אנחנו בני אדם. להגדיר קווים אדומים וזהו (אז לא תשמור נגיעה מלא, אז מה?). גם כשיש תאריך זה פחות קשה לשמור ולחכות לאותו זמן גם אני מבינה שאתם כבר זמן מה בקשר.

מבינה שאני בדעת מיעוט, רובכם רווקים שגדלתם על ערך שמירת הנגיעה כערך עליון. אבל מנקודת מבט של חיים שלמים, זוגיות ונישואין, אני לא רואה כזו בעייה אם יהיו נפילות קטנות בזמן הדייטים לקראת חתונה. רק לשים לב שאנחנו לא מתפתים אחרי הנגיעה ונכנסים לקשר שאולי אחרת לא היינו נכנסים אליו. 

לדעתי זה בדיוק להיפךנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך כ"ו בניסן תשפ"ה 17:21

מנקודת מבט של חיים שלמים, זוגיות ונישואין, בוודאי שיש בעיה שיהיו נפילות קטנות בזמן הדייטים לקראת חתונה וחיים ארוכים ועשירים יחד מכל הבחינות. 

ואגב, זה שאת נשואה וגם כבר רגילה לחיים עם מגע, לא הופך את נקודת המבט שלך לשלמה יותר משל רווקים שגדלו על שמירת נגיעה כערך עליון (אני לא גדלתי על זה אבל הגעתי לזה). 

אם כן שמרת ברווקות, אז אחריה פשוט התרגלת למגע אז נראה לך קשה מדי בלי ולכן את ממעיטה בחומרה של מגע לפני נישואין. ואם לא שמרת, בוודאי שאין לך נקודת מבט שלמה יותר משל רווקים שלא היית במקום שלהם.

כשהקשר נבנה לכתחילה על מבט של "נפילות זה לא נורא", זה לא טוב בכלל.

פשוט כי זו תקופה קצרהים...

שמעתי פעם שיעור ל הרב שרקי שדיבר על המפתה בתורה

שהתיקון של החטא הוא בנישואין. ואמר שזה התיקון הכי קל, כי זה חטא של אהבה.

החברה הדתית היום מאוד מקפידה על השמירה הזו בין גברים לנשים. אבל באיזשהו מקום גם איבדנו את הטבעיות והנורמליות של יחסים בכלל.

ולדעתי חלק גדול מבעיית הרווקים היא בגלל המרחק הזה שנוצר בחברה. שבה גבר מחפש אישה ולהפך והם מחפשים רשימת מכולת, ולא שמים דגש מתאים על העולם הפנימי שלי ושל בן/ת זוגי.

ביצירת המרחב הזה

זה נכון אם בטוח זוג שיוצא לדייט יתחתן, אבלקעלעברימבאר
מה אם ייפרדו ונכשלו בשמירת נגיעה?
זה לא משנה,ימח שם עראפת

את יכולה גם לומר שהלכות כשרות מונעות מאיתנו להתחבר עם החילונים, אבל ההלכה לא תשתנה.

צריך כמובן למצוא פתרונות לבעיות, אבל אין דבר כזה פשוט לבטל את תקנות חכמים, או לעבור עליהן רק קצת.

זו תקופה קטנה בכמות וגדולה באיכותנוגע, לא נוגע

חוויות מעצבות את היחס שלנו לדברים. ברגע שתהיה נגיעה לפני שהגיע זמנה, נפגעות חוויות חשובות ורגשות מיוחדים.

גם אם באמת יש בעיה, לא פותרים אותה ע"י יצירת בעיה אחרת, שכנראה גם לא תפתור (יש נתונים על זה שדתיים לייט מתחתנים בקלות יותר ומהר יותר?).

אם לרווקים בלי מגע קשה להתגבר על פרידות כואבות, מה יקרה כשמגע יתווסף למשוואה?

רק שנייה,ימח שם עראפת

זה לא משנה אם את רואה בעיה בכמה נפילות בזמן הדייטים, זה משנה אם ההלכה רואה בזה בעיה.

כמובן, אם את חילונייה אז מבחינתך זה סבבה, אבל אנחנו עוסקים ביהודים שומרי תורה ומצוות, לכן לא גדלנו על "שמירת נגיעה כערך עליון" אלא על "התורה וההלכה כערך עליון".

אני גם לא חושב שצריך לחשוש בטירוף מנפילות, אבל אם יש נפילות זה לא סבבה, זה בעיה. כמובן, לא צריך להתחרפן, לעשות תשובה ולהתחזק בעבודת ה'.

אבל *יש* בזה בעיה. זה לא ערך מוסרי, כמו לא לקחת לילד טופי, זה ערך תורני, כמו לא להדליק בשבת את האור.

סליחה על העוקצנות, זה בא לי טבעי בשרשור הזה...

זה גם ערך מוסרי מהמוסר הטבעיקעלעברימבאר
עיין דברי הרב קוק על המוסר הטבעי באופן כללי
חשוב לדעת ששמירת נגיעה היא גםקעלעברימבאר

מהמוסר הטבעי, ובאה ממקום אינטואיטיבי ופשוט בנפש. אחרת רואים בה עוד הלכה כמו כלאיים, ולא מפנימים את חשיבותה

מה מגדיר את המוסר הטבעי?ימח שם עראפת
הערכים שיש להם חשיבות בפני עצמם שאנו יודעיםקעלעברימבאר

בוודאות מתוך הנפש שלנו, כמו שאנו יודעים בוודאות על מציאות ה' והתורה.

אהבה היא אחת מהערכים האלו.

שאני אומר בפני עצמם אני מתכוון שה'מתגלה דרכם גם ללא התורה

מי קבע? מי החליט?ימח שם עראפת

מיסר טבעי זה לא מה שאתה החלטת, וגם לא מה שהרב קוק החליט, כבודו במקומו מונח.

מוסר טבעי זה מה שאדם נולד, וברור לו שיש דברים שלא עושים, ודברים שכדאי לעשות. למשל, ברור לבן אדם שלרצוח זה לא טוב. ברור לבן אדם שלגזול זה לא טוב.

אם היה ברור לבן אדם שנגיעה באישה זה לא טוב, הוא היה נמנע מכך.

מוסר טבעי זה לא הרגל חברתיקעלעברימבאר

אלו ערכים וודאיים בתוך הנפש שלנו.

וודאי לנו שללא אהבה, וכן ללא אהבה זוגית,  מוטב לו לעולם שלא נברא (אולי הקצנתי אבל העקרון מובן).

אי שמירת נגיעה פוגמת בערך זה

אתה חושב שלא לרצוח זה הרגל חברתי?!ימח שם עראפת

אתה החלטת ששמירת נגיעה פוגמת בערך הזה. אתה ממציא סתם ממוחך הקודח עובדות שלא היו ולא נבראו.

גוי מבטא את אהבתו לחברתו באי שמירת נגיעה. נראה לך שזה פוגם באהבתו אותה?!

גם אצל גוי זה פוגםקעלעברימבאר
כי הוא מממש אהבה רומנטית בצורה פיסית לא במסגרת קבועה לכל החיים.

עיין במה שהסברתי את כל זה באמצע השרשור לארץ השוקולד, היסטורי ונוגע ואינו נוגע

אתה מה שמכונה בעגה המקצועית חש"ו.ימח שם עראפת
אבלקעלעברימבאר
הכמרים לא מסכימים איתך
אתה יודע מה זה חונקי הכמרים?ימח שם עראפת
שיאכלו את זה
אבל זה מעידקעלעברימבאר
שגם אצל הגוים מוסכמה זו קיימת
חונקי הכמרים זה פסטה. שיאכלו פסטהימח שם עראפת
לא זה ניוקי קעלעברימבאר
צוצוצו. פסטה בכלליות.ימח שם עראפת
אתה יודע למה קוראים לזה חונקי כמרים? קעלעברימבאר
כי רצו שהכמרים יאכלו את זה,ימח שם עראפת
יחנקו, ויברחו מהבית שהם נפלו עליו לקבת ארוחת חינם, וישאירו למארחים את הבשר
אגב מה עם חונקי קערים? קעלעברימבאר
למה רק קמרים?
יש כזה דבר קערים וקמריםקעלעברימבאר
אתה למשל גר על קער שהתהפך, שכנך באיתמר גר על קמר
ברור לאדם שסיגריות זה לא טובקעלעברימבאר
האם הוא נמנע מכך? האם חברה אנושית לא יכולה לאמץ הרגלים לא מוסריים כחלק מתרבותה?
חחח "בשרשור הזה"ברגוע
(מליט פניי בידיי)ימח שם עראפת
אתה המפקד כאן בשרשור,קעלעברימבאר

@כקדם, אולי תורה להפסיק את כל הריבים כאן?

@כְּקֶדֶם 

קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדדאחרונה

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

מסכימה אבל איך זה נראה בפועל?מישהי 1

אני אומרת תחזרו לעולם הישן והטוב שלא מבקשים תמונות

הלואי

המציאות כבר נסעה משם

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

אממ תאמת שזה כן דיי נכוןכְּקֶדֶם

הכרתי כמה בחורים שהודו שמעדיפים אישה פחות יפה בגלל זה. וגם לי בעבר הרחוק היה את זה..

אבל מאז הרבה מים ואקסיות דוגמניות עברו בים(;

והפי, לגבי היופי הטבעי שהזכרת יש משו מאד מושך דווקא בזה גם כי זה פשוט יפה כמו שאמרת, אבל בעיקר כי זה משדר פשטות וצניעות מסוימת.

ובחורות יפות שמאפרות תעצמן וכו הן נתפסות אצלנו כמתנשאות ועפות על עצמן וזה מוריד

אי לכך ובהתאם לזאת אני מכריז שהבחורות ההכי שוות שיש הן דווקא אלו ההכי זרוקות שיש, אלו שלא יודעות מזה איפור או אודם ובטח שלא דאודורואנט😌 היחפניות עם הקשרגל והפשמינה @מיפ

__הרמוניה

איפור זה סגנון ומובן לי למה לא כל אחד יעוף..

אבל אם מישהו לא רוצה בחורה יפה שנראית עדינה וצנועה זה כבר חוסר אהבה עצמית...😅 

לא יודעת לא הצלחתי להבין איך זה הגיוני.

מרגיש כאילו כל רגע היא תשתדרג למישהו טוב יותרבחור עצוב
😳הרמוניה

למה שהיא תעשה את זה? זה רק בראש שלכם... אבל תודה על ההסבר

כי גם לגבר יש חוסר בטחון לפעמיםבחור עצוב
אז שיתגבר עליוהרמוניה

סתם צוחקת

עצוב ביותר

לא קרה לך אף פעם?בחור עצוב
היית עם מישהו ואמרת לעצמך "למה הוא איתי, הוא יכול להשיג מישהי טובה יותר?" 
תאמת לא...הרמוניה

כן חשבתי שהוא גבוה ממני ברמה האישית אבל רציתי שהוא ירצה אותי.

אבל אני לא דוגמא, ואני מבינה שזה יכול לקרות- בגלל פרטים מהותיים. אבל בגלל יופי? טוב כנראה אני לא אבין את זה.

העולם שלנו מלא בחיצוניותבחור עצוב
לא סתם כל שרשור שלישי פה הוא על תמונות. אז ברור שיש לזה השפעה. 
השאלה עד כמההרמוניה
ברור שאין לזה סוףזיויק

וברור שהיהדות רוצה שהשימוש בחיצוניות יהיה רק לצורך ולא יותר.

ממש ממש מתחבר לי לחנוכה..

אני מסכים איתךבחור עצובאחרונה
רק מתאר מצב 
תמונה טובה זה תמונה טובהמישהי 1

לא משנה מארוע או לא

מה שיותר טוב מוכיח את עצמו.

לגבי מה שכתבת אחר כך אני לא מכירה את זה

צודקת..בנות רבות עלי

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

כן, רק צריך להגיד ביחד עם זה לצד שמקבל את התמונההרמוניה

שלא צריך לחשוב שהיא משקפת את הכל...

אם הייתי יוצאת רק עם מי שיש לו תמונה יפה כנראה הייתי יוצאת עם בן אדם אחד לשנה

מצטרף מוסיף נקודה.אני הנני כאינני
אני יוצא עכשיו עם מישהי שבען השאר מבחינת התמונה פסלתי ואחרי שלחצו עלי קצת (ב"ה) נפגשנו והתברר שהתמונה לא משקפת בכלל.

פסיכולוגית גבר נמשך למראה ואישה נמשכת לאופי - ברור, יש אנשים לכאן ולכאן אבל זה המקבץ העיקרי. בין השאר זה מסביר למה ה'התאהבות' של גובר חולפת מהר יותר (כי הוא מתרגל ליופי החיצוני) ושל האישה הולכת ונבנית (שיותר ויותר מהאופי מתגלה עם הזמן). ברור שכל אחד צריך לעשות עבודה וברור שיש קומה שצריך לפתח ולבנות, אבל כמו שאנחנו מתנגדים (ברובנו) לתופעת הלהט"ב והמגדר העצמי בטענה שיש טבע מוגדר בלתי ניתן לשינוי טרופי יסודי - כך צריך להבין שזה עובד ביסוד ובעומק, בטבע, אצל הגברים והנשים וזה בסדר, ככה נוצרנו ונבראנו ומשם אנחנו מבקשים רק להתקדם.

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסאאחרונה

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
כמה הגבר צריך לדחוף בהתחלה?קופפיו

כמה זה התפקיד של הגבר להחליט איפה ואם ומתי נפגשים. וגם לגבי טלפונים בין לבין כמה זה התפקיד שלו לשלוח הודעה ראשון?

כי אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש, הולך די טוב אבל קצת לא ברור לי הקטע שכל דבר אני היוזם. זה נורמלי או שפשוט אין לה כוח אליי ולא נעים לה לחתוך[זה יהיה מוזר כי הפגישות היו די טובות].

וגם אם כן איך רומזים שזה קצת מפריע לי...

שומעת? כיף לי לקבל ממך הודעה באמצע היוםבחור עצוב
ואו בולהפי
תשאל את הנחשחסדי הים
הוא הראשון שדחף אשה
בגדול זה בהחלט טוב שאתה כגבר היוזם בשלבים הראשוניםדרייב

עם הזמן זה צריך להתאזן לדעתי ושהאישה גם תתפוס פיקוד לפעמים ותביא רעיונות טובים, לפחות זו הזוגיות אליה אני מכוון.

אם אתם כבר יוצאים תקופה, אפשר קצת לבחון את הקשר. לבדוק שהיא מעריכה את המאמצים שלך עד כה, ושהיא מחוברת לקשר, חשוב שלא תיקח אותך כמובן מאליו..

אתה יכול להוריד טיפה מהגז, לראות איך היא תגיב.

לא לכתוב איזה יומיים ולחכות לראות: האם היא מתעניינת? חושבת עליך? מצפה לדייט הבא?

לא ממקום נידי שלך, שאתה מחכה לאישור שלה.. אתה לא זקוק לה. רק תן לה להיות מושקעת יותר בקשר בניכם.

אם היא אכן בעניין ולא סתם זורמת כי למה לא, אז היא תגיב ותתעניין.

ויותר מזה, לא רק שההשקעה שלה תעיד על רצון חיובי, אלא ההירתמות שלה לקשר היא שתעורר יותר חיבור ואהבה מצידה!

אנחנו כבני אדם אוהבים את מה שאנו מטפחים. וגם יודעים להעריך יותר את מה שבא במאמץ על פני מתנת חינם..

היא תעריך יותר כשתבין שאתה כגבר לא מובן מאליו בחיה.. אתה מישהו שראוי לרצות אותו.

כל זה במידה שאתה אכן רוצה לפתח את הקשר הזה הלאה. אבל אם אתה לא מתלהב כל כך אז זאת נקודה אחרת..

מה שכן, ברגע שתפעל ככה גם קשר מנומנם יכול להתעורר מחדש. גם מצידך.

אני אוסיף שיש הבדלי אופי בין בחורות, יש כאלו שמצפות שיחזרו סביבם הרבה, וכאלה שמההתחלה מסורות לעניין.

כדאי לחשוב על זה טוב, מיהי ובאיזה שלב אתם בקשר. האם הגיע הזמן לערב אותה יותר או להמשיך עוד במתכונת הזו..

קרה לי בעבר שלא חישבתי נכון את המצב ובחנתי מוקדם מדי את הבחורה.. היא לא ממש הבינה למה ניתקתי מגע. מבחינתה היא נהנתה בקשר וציפתה שאמשיך לקחת את המושכות.

בקיצור צריך רגישות והטיימינג חשוב. אבל זה בהחלט צעד שיכול להקפיץ קדימה קשר תקוע

אפסלגיטימי?

זוגיות, היא, ובכן, משהו זוגי.

זה אמור להיות אינטרס של שנינו להיפגש.

אני לא מצפה שהוא יקבע עבורי איפה ומתי נפגשים. ("אם" מבחינתי כן תלוי בו, כי אם הוא לא מעוניין אין טעם שניפגש).

בעיני זה צריך להיות קביעה משותפת, שבאה מתוך שיח של שני הצדדים.

לגבי השיחות בין לבין - אם זה מפריע לך שאתה שולח ראשון - דבר איתה על זה! ככה יוצרים קשר של קרבה - מדברים ומשתפים (גם) על הדברים שפחות נעימים לנו.

כמובן שיש דרך וצורה לעשות את זה, ברגישות. לשתף אותה שאתה מרגיש שאתה יוזם כל דבר, ושזה לא המקום שהיית רוצה בקשר. ותשאל אותה איך היא מרגישה עם זה, ואיך היא רואה את הקשר.

זה הזדמנות לצלול לעומק גדול יותר. יכול להיות שהיא רואה את הדברים אחרת לגמרי, שהיא מגיעה מתרבות\מנטליות שונה לחלוטין, ואולי תופתע לשמוע מה היא מרגישה ומה היא חושבת על הקשר.

מה נשאר לו בתור גברהפי

אם קשה לו לשלוח הודעה

יאללה בכיינים

בוא נשים את הדברים על השולחן אתה חייב לשלוח הודעה אחרי הדייט ראשון 

ככה לפחות בכל שלב הדייטים.

לגבי הפגישות איפה לעשות זה צריך להיות משותף דברו בניכם תגיעו בכיף למה שבא לכם .

למה לרמוז שאפשר לדבר?advfb

לפני שתגיד לה מה אתה מעדיף שאל אותה "איך את עם זה שאני תמיד קובע ויוזם?" תראה מה זה בשבילה, תן לה לפרש את זה.

אם זה קשה לך מבחינה כזו או אחרת או שאתה תשמח למוערבות שלה, אתה יכול גם לשתף.. ככה זה נראה לי בזוגיות.

נ.ב - 

העולם אומר שנשים אוהבות שמחמאים להן.. אפשר לפתוח בכמה מילים טובות ;)

לא מסכימה..הפי

הניסוח: איך את עם זה שאני תמיד קובע ויוזם.

נשמה אתה רושם לאישה לא לגבר אתה זוכר את זה?

(זה עקיצה המשפט שלך 

מה עם עדינות?

וגם למה להיכנס לזה מראש

אם אפשר להגיד מה בא לך 

תגיד פשוט בצורה נכונה: " ואי את יודעת ממש עושה לי טוב לקבל ממך הודעה 

או 

"שאת משתפת איפה את רוצה להיפגש .. " 

ככה פשוט

אני לא חושבת שהוא התכוון בכלל כעקיצהריבוזום

אלא כדי להבין את המקום שלה. זה צריך להיות בשיחה ולא בהודעה, עם האינטונציה הנכונה והתעניינת כנה, להבין מאיזה מקום זה מגיע מבחינתה. (אישית לא חושבת שיש בעיה לומר קודם מה חסר לו ולא חושבת שיש בעיה קודם לשאול מה דעתה, רק רציתי לומר איך הבנתי את ההודעה)

ברור שהוא לא התכוון כעקיצההפי
ועדיין זה מיותר כי זה נשמע ככה 
כתבתי את זה מהמותן ויתכן שהניסוח לא טובadvfb

אך ניסוח אחר שיותר טוב הוא יכול להשאל.

"זה כיף שאת זורמת עם הרעיונות והדברים שאני מביא, תודה לך היית רוצה להביא דברים והעלות רעיונות בעצמך? איך את מרגישה ביחס למה שאני מביא וליוזמות שלי?"

זה יותר טוב?

בהחלט לא טוב אם זה נשמע עקיצה. לא עלה על דעתי.. 

וכן, לא התכוונתי לאותם מילים.. אולי בגלל שאני אוהב קצת להתבטא בצורה צינית וזה מה שיצא חח

כאילו, אני כתבתי את זה בלי פילטרים, כי רק רציתי להעביר את המסר בצורה ברורה.

כמובן שצריך לשאול בצורה נעימה וחמודה.

תודה על החידוד

זה נשמע כבר אחרת עולם אחרהפי
אם היא מוצאת חן בעיניךמוקי_2020

ואם אתה מרגיש שהדייטים שלכם -באמת- סבבה ויש פידבק ממש ממש טוב ממנה בזמן הדייטים,

אז לא הייתי מתעסק במי יוזם הודעה ראשון ומי יוזם לאן הולכים ומתי, לפחות לא בחודשים הקרובים.

אם כיף לה ככה, וכל עוד היא מתנהגת אליך יפה בדייטים וומשדרת שהיא בעניין לגמרי, אז זה דבר טוב.  אין טעם לנסות לשנות משהו כרגע.

זה בסה"כ חודש. אתה בונה את הבסיס כרגע. אח"כ תוכל לבקש ממנה מה שתרצה וכשיש בסיס, זה לא יפריע לה בכלל. הסבלנות במקרה הזה משתלמת.

אבל אם הדייטים עצמם גם לא משהו.

אז זו הבעיה העיקרית כאן ועדיף שתברר כאן יותר. תנסה לגשש מה היא חושבת עד עכשיו על הקשר..וכו'...

ושם תדע יותר אם באמת אכפת לה או לא ואם תבין שאכפת לה, שם תנסה להכניס לפחות את שליחת ההודעה (הייתי משחרר לגמרי את נושא מי מחליט איפה ומתי נפגשים).

בהצלחה.

נורמלי לחלוטין.אני הנני כאינני
נשים בטבען מבקשות את מקום המנוחה הזה, להשאר באנרגיה האסופה שלהן, ולכן מעדיפות (על פי רוב) להיות 'מובלות'. זה בריא שאתה יוזם, אסרטיבי, מוביל ודומיננטי.
עם זאת!אני הנני כאינניאחרונה
עבר עריכה על ידי אני הנני כאינני בתאריך ל' בכסלו תשפ"ו 23:06

שווה לתת לה גם להתאמץ על הקשר (כשמתאמצים ויש ניגוד מסוים זה מראה לה שאתה לא 'מובן מאליו' בעולם שלה, וזה מקנה למציאות שלך איתה, ולזמן הזה כשאתם בפועל ביחד, יותר ערך). אפשר להעלות את זה באופן מילולי כמו שהציעו, אבל אני חושב שכדאי להיות חכם ולגרום שזה יעלה מצידה. לא ב'פאסיב-אגרסיב' אלא בכנות. ברור שיש זמנים שברגעל אתה לא זמין לשוחח/להתכתב/להפגש עם חברים - וכרגע היא לא אמורה להיות מאוד שונה מהגדר הזה (מבחינת הזמינות שלך).

אז תעשה בחכמה, בלי לנסות להפוך את היוצרות, אבל לפעמים לתת לה לקחת אחריות וכו'.

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

אולי יעניין אותך