(הלוואי ואתבדה)
שאלת בונוס: האם זה יהיה הרגע שבו נתניהו סוף סוף יודיע לחונטה שזה לא בסמכותה וממילא הוא לא יכבד את הוראותיה?
(הלוואי ואתבדה)
שאלת בונוס: האם זה יהיה הרגע שבו נתניהו סוף סוף יודיע לחונטה שזה לא בסמכותה וממילא הוא לא יכבד את הוראותיה?
לגבי השאלת בונוס: זה בדיוק מה שנתניהו עשה הערב, לא?
(אני כמעט משוכנע, שביום שזו תהיה התשובה, בג"ץ כבר לא יעזו לבדוק עד כמה היא רצינית)
לצד זה ומטעמי זהירות חייבת הקואליציה להעביר חקיקת בזק שתבהיר שסמכות הממשלה לעניין זה, ולכל מינוי אחר, הינה אבסולוטית/ משרת אמון, ואינה שפיטה, והחריגים הם: קטין, פסול דין, אינו אזרח ישראלי, וכיוצא בהם.
נ.ב. בהנתן שבג"ץ פוסל אוטומטית כל מינוי של הממשלה, ורק הנימוקים מתחלפים, אין זאת אלא שראש הממשלה הוצא לנבצרות דה פאקטו.
או ששפיט, אבל החלטה חדשה יכולה שתתקבל בו במותב פה אחד בלבד, וכל שופטי בית המשפט העליון ישבו בהרכב.
ויש עוד פתרונות יצירתיים.
סיכויו לקבל את המינוי הם פיפטי פיפטי.
הסבר:
בג" ץ לא דן בשאלות תיאורתיות, ואם הוא דן- סביר להניח שהוא מחזיק במידע לפיו רונן בר יחזור בו מהתפטרותו סמוך מאוד ליום שנקבע לפרישתו, היינו 15.6.
ימים יגידו.
זה לא ייגמר עד היום שבו אנשי החוק וסדר בליכוד, יחליטו שהם לא מצייתים להחלטות בלתי חוקיות של בג"ץ.
(אם מותר להרחיב את השרשור שלך...)
בעצם קיומה של מדינת ישראל ולא ינסה לשרוף אותה בעצמו ביום שהוא לא יאהב את הממשלה?
וגם אותם הוא עשה כי מישהו אחר לחץ עליו.
למשל, מתווה הגז שהיה בעיקר עבודה של שטייניץ. אני מניח שגם עכשיו יש איזשהו לחץ שמופעל עליו מכיוון כלשהו אבל בכל מקרה, זה מינוי טוב.
אבל באמת שכמעט ואין לי דוגמאות לדברים טובים שביבי עשה. לך, יש?
גם לגנץ יש את הישרות הזאת.
כמה פעמים הוא בא ואמר דברים שלא כ"כ מתכתבים עם פוליטיקת הזהויות, בגלל האמת שלו (דרך אגב, לא תמיד הסכמתי עם אותה אמת..)
ישרות ואידיאליזם אמיתי זה דבר שקשה למצוא בפוליטיקה.
כמו לכל מי שלא מאפשר לתקן את מערכת המשפט או גרם למערכות בחירות מיותרות תוך החרמת הממשלה המבטאת את רצון העם.
גנץ בן אדם מנותק שבחודשים הראשונים בהם פתח את הפה התברר שאין חוט חשיבה שממש מקשר בין המשפטים שיוצאים ממנו, עד כדי שאפילו בתקשורת השמאל לא התאפקו וצחקו
בחלוף הזמן המושכים בחוטי השמאל השתמשו בדמות הזו כדי לפזר מסרים ונשיקות לכלל המגזרים, כאילו הניתוק מעצמו הוא בעצם ממלכתיות שמחברת את הכל
אני גם לא מסכימה עם ההתנגדות שלו לרפורמה, אבל הוא לא חייב להיות במחנה הפוליטי שלי כדי שאני אעריך אותו כאדם ישר.
בכל מה שקשור לפליטות פה שלו - זאת היתה אכזריות לשמה. הוא אדם טוב, פשוט קצת טירון. לפעמים הוא הולך לפי עצת היועצים שלו, והיא מנתקת אותו ממי שהוא.
אני מצטערת שאני לא זוכרת דוגמאות לפעמים שבהן הוא אמר דברים שמאוד לא הסתדרו עם הקו של המחנה שלו, פשוט כי הוא ישר.
העובדה שאני שייכת למחנה מסוים, לא אומרת שאני חייבת להסכים עם כל דבר שמחזק את הנרטיב שלי. וכנ"ל הפוך, שאני חייבת לא להסכים עם כל דבר שלא מחזק את הנרטיב שלי.
צריך לדעת להיות ישרים, להודות על האמת גם כשהיא לא נוחה לי. וגנץ יודע לעשות את זה, לפעמים.
"עובדה שאני שייכת למחנה מסוים, לא אומרת שאני חייבת להסכים עם כל דבר שמחזק את הנרטיב שלי..." וכו'
אין ויכוח. זה נכון. אך לא כשהצד השני רומס אותך במזיד וחבל שלא יודעים לזהות את זה וממשיכים לדון אותו לכף זכות.
בני גנץ טרלל את המדינה במערכות בחירות מיותרות כשהוא מנהיג גוש חוסם שמחרים את המפלגה הנבחרת על ידי העם, ומחבר אליו הכל חוץ ממנה, גם תומכי טרור במידה כזו או אחרת.
הטיפשות והרשעות של בני גנץ לא קשורות לפליטות פה. האמירה שראש הממשלה רוצה להרוג אותו מוכיחה כמה רפש הוא מוכן לשפוך על הצד שלך כדי לפלג, וגם מוכיחה כמה הוא טיפש, תשאלי את יונית יונית [צחקו מהיונית יונית, בסדר, אבל עצם האמירה רעה בהרבה]
בני גנץ יעשה הכל כדי שתוקם ממשלה ללא סרוגים (משיחיים), ללא ביבי או כל איש ימין (חלק מאנשי ליכוד), ואם אפשר ללא חרדים (פחות חשוב לו). הוא מוכן להכיל בתוך ממשלתו את יאיר גולן שפוגע בחיילים ועוד הרבה דברים גרועים.
ואכן הוא מפזר אמירות של אחדות, של חיבור, של דאגה.. הוא רוצה קולות.. ברגע ויכוח הוא ישאל את מי שתוקף אותו מה עשית בצבא ובזה זה נגמר. הוא לא מסוגל מעבר לזה.
אבל זה לא אומר שאני חייבת לקטלג כל אמירה וכל מעשה שלו כרעים.
אני לא בטוחה שהוא מחרים את הימין ואת החרדים, הוא הצטרף לממשלת אחדות איתם מיד לאחר הטבח - למרות הפגיעה האישית שלו מנתניהו.
הוא עזב את הממשלה הזאת כי הוא לא הצליח להשפיע את עמדות המרכז-שמאל שלו (ב"ה), לגיטימי בסה"כ.
בינתיים כל מה שביבי מחליט, מתבטל אחרי רגע. בפרט דברים שביבי עשה מהר, התברר שביבי עצמו ידע מראש שכל מה שהוא יעשה יסוכל והוא בעצמו לא מאמין שזה יקרה...
עובדתית, עד שלא מגדירים איזונים ובלמים בין הגופים השונים בדמוקרטיה (בהנחה שהמציאות של בגצ והיועמש בישראל קשורה למשהו דמוקרטי, ושבכלל לא אמורים להדיר אותם לחלוטין מהחקיקה), כל המשחקים של הימין זה סתם כמו ילדים שמשחקים אבא ואמא עד שאמא ואמא אומרים להם שהמשחק נגמר וצריך ללכת לישון.
אני יודע שאלו אמירות מייאשות, אבל לדעתי זה המצב כעת. ליבי אומר לי שדווקא בגלל שהשמאל כל כך מהפכני ודיקטטורי, כל המהלכים הקטנים והמתרפסים של הממשלה הם אפילו לא בדיחה.
או לפחות נסיון להראות לצה"ד ולימין האמיתי שניסו לשים מישהו משלהם ולא הלך אז שלא יעשו בלאגן לביבי.
הם מתכוונים להשאיר אותו מחוץ לצבא, ולא יקבל את מינוי ראש השב"כ. זה מה שהם מתכננים. ואת כל זה תסדר החונטה. אבל נסים יכולים לקרות.
לכשיוגשו עתירות לבג"ץ, ושופטיו יכריזו על מינוי של זיני כעל צעד בלתי חוקי, בלה בלה בלה, רוב הסיכויים שביבי יעדיף להתקבל במקום לגרום למשבר חוקתי.
הממשלה תוכל לתת כותרת אחרת למינוי שלו. למשל, הממונה על השב"כ.
אתה תקוע בטעות של יריב לוין עצמו. היו לו תכניות מאוד יפות ונכונות. אבל, הוא משחק בתוך הכללים מול כאלו שקובעים את הכללים.
ביום שהממשלה תחליט שהיא מושלת, שהיעוץ הוא רק יעוץ, שמתייחסים לפסיקות בתי המשפט - רק כשבית המשפט עוסק במה שהוסמך אליו על פי חוקים מפורשים ופוסק על פי חוקים מפורשים - כל השאלות יהיו מאחורינו. כל עוד שלא - כל החלטת ממשלה וכל חוק שהכנסת מעבירה, הם סתם דיו שפוך על נירות. חבל על הדיו והנייר.
התאום הפוליטי שלו רוטמן לא יותר טוב ממנו.
כיו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט מצופה ממנו לקדם חוק הפרדת הרשויות שבו יקבעו אבסולוטית סמכויותיהם של שלוש הרשויות.
לגבי הרשות השופטת יקבע מפורשות שלא תנתן החלטה שיפוטית ללא מקור סמכות מפורש, ושבסמכות בית המשפט לבחור מבין שני פירושים אפשריים את הפירוש הסביר יותר בעיניו.
ושבתי משפט מנועים מלהתערב בטיבם של מינויים של רשות אחרת, זולת אם המינויים מנוגדים להוראות חוק מפורשת.
אבל רוטמן כמו רוטמן נחזה יותר בביקורת דרכונים בנתב"ג מאשר במתחם הכנסת.
אחר בקשת מחילה, ככה לא מייצרים משילות.
במקום זאת צריך לחוקק חוקים שיפקיעו את סמכות בג"ץ לעשות מה שבא לו על פי הסיטואציה הפוליטית המתאימה.
לגבי אי ציות יעויין בפרקי אבות: אם לא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו.
השאלה שבמחלוקת היא מי זו המלכות, הכנסת או בג"ץ.
מיום השבעת הכנסת הנוכחית בתאריך 15/11/2022 שמחה רוטמן הוא חבר הכנסת שנמצא במקום הראשון בשעון הנוכחות של חברי הכנסת. אתה משקר ביודעין, בזדון, ובניבזות.
הנה שעון נוכחות. הזינו תאריכים ותקבלו תוצאות:
במבחן השוואתי מול 119 בטלנים, ועם הופעה אחת בועדות הוא אכן יוצא לא רע.
אבל ממי שכתב ספר על בג"ץ מצופה ליותר, והרבה יותר.
שאלתי מישהו שמבין בזה, איזה חוק העביר רוטמן שאפשר לומר עליו וואו, ומסתבר שאין אפילו אחד כזה.
כשתפגוש את רוטמן ברחוב שאל אותו איזה חוק הוא העביר.
ותחזור לכאן עם תשובות.
והופעה אחת בוועדות? אתה אידיוט או שזה יצא לך בטעות? הבן אדם הוא יו"ר ועדה, הכי עמוסה בכנסת בעת הזו. ברור שהוא לא ינכח בועדות אחרות.
ולגבי חוקים, זה מדד די מטופש. ח"כים לא אמורים להיות עסוקים בבולמוס חקיקה. מעטים החוקים ה"חשובים" שמרימים אותך ל"היי" בכל קדנציה. רוב העבודה נמצאת בתקנות, בהחלטות, בהכנות לחקיקה, בבקרה על הממשלה, וכו.
וכנראה שפספסת את העונה של הרפורמה המשפטית, אם אתה אשכרה מסוגל ללהג על "מצופה ממנו ליותר". רוץ לכנסת ותוכיח לנו את יכולותיך יוצאות הדופן. עם כישרון מוכח כמו שלך, חבל שאתה לא רץ להציל את המדינה.
איפה טענתי שהוא בקושי נמצא בכנסת?
וכן טענתי שמצופה להרבה יותר ממי שכתב ספר על בג"ץ.
האיש שעומד בראש ועדת החוקה היוקרתית מזה שנתיים וחצי אמור היה להכניס אל ספר החוקים שלנו את גבולות הגזרה של בג"ץ, הוא ולא אחר, מה שלא עשה.
האיש ששומע השכם והערב דרישה לעצמאות בג"ץ לא השכיל אפילו פעם אחת לשאול מה עם עצמאות הרשות המבצעת, ואיך יכול להיות שפעם אחר פעם שומרי הסף בעיני עצמם מפנצ'רים את עבודת הממשלה, וקוראים תגר על סמכות חקוקה למנות את נציב שרות המדינה, וראש השב"כ.
במהלך הרפורמה המשפטית הוא ניסה להעביר חוקים להגבלת בגץ, אבל בלי תמיכה של כל מרכיבי הקואליציה אי אפשר להעביר חוקים, בטח לא כאלה.
החרדים וחלק מהליכוד לצערנו לא תמכו עד הסוף ברפורמה.
לגבי רוטמן, מצופה ממנו להציף את הבעייתיות בהתנהלות בג"ץ ללא קשר לגופה של השאלה אם בקונסטרוקציה המסובכת של הקואליציה הנוכחית ניתן לעשות משהו מועיל לתיקון המצב.
אני שומע כל הזמן שהוא ויריב לוין מתואמים ביניהם עד לקוצו של יו"ד, מה שמדאיג עוד יותר.
בבג"ץ ראש השב"כ נידונה לראשונה סוגיה תאורתית פר אקסלנס, והתקבלה החלטה שערורייתית ברוב שניים נגד אחד, וכיצד הגיב על כך רוטמן- כלום.
אבל אחרי שהוא מוביל, צריך תמיכה של הקואליציה כדי שיהיה לחוקים רוב בכנסת. מה נעשה שפעם אחת נתניהו התקפל וגנז את רוב ככמעט כל הרפורמה ואחר כך ראשי הקואליציה החליטו לעצור בגלל המלחמה, למרות שבג"ץ לא מפסיק להשתולל.
הוא כמו בליכוד.
למיטב ידיעתי היו לו קשרים בליכוד עד שסמוטריץ' מסר לו הצעה שאי אפשר לסרב לה.
תן לי פירוט של החוקים שהוא עובד עליהם, ועכשו בלי ציניות.
ובטוח שפספסת את העונה של הרפורמה המשפטית, אם אתה אשכרה מסוגל ללהג את עצמך לדעת על "מצופה ממנו ליותר". רוץ לכנסת ותוכיח לנו את יכולותיך יוצאות הדופן. עם כישרון מוכח כמו שלך, חבל שאתה לא רץ להציל את המדינה.
האיש שארגן מסיבת עיתונאים רגע לפני הבחירות תחת התחייבות מפורשת לתקן את קלקולי בג"ץ, אבל גאשר הוצע לו ולמפלגתו תיק המשפטים הוא ברח כמו ארנב.
האיש הזה נוכח בכנסת אולי יותר מסדרני הכנסת, אבל בולט יותר בביקורות דרכונים בבג"ץ.
בסיבוב הקודם שלחתי אותו לכנסת כנציג מטעמי, אבל הפעם אשקול את עצתך ברצינות לרוץ עצמאית, שהרי גרוע יותר מרוטמן אי אפשר להיות.
ואני לא בטוח שלשר המשפטים יש יותר כוח והשפעה לטווח הרחוק מאשר ליו"ר ועדת חוקה.
גפני מעדיף להיות שר אוצר או יו"ר כספים? איפה יש יותר תועלת?
אני באמת אשמח לראות אותך רץ לכנסת, ההתבזות שלך תשמח אותי. וגם אתה תרוויח מזה, לפחות תצא עם יותר ענווה.
וחרף השקרים שלך אתה צודק בקביעתך שליושבי ראש ועדות יש יותר כח פוליטי מאשר לשרים הממונים.
הבעיה של רוטמנוביץ זה השת"פ שלו עם השר הממונה, במקום להיות מקורי ויצירתי.
אבל אין לי כח בשבילך. שתה מיץ
השמאל רואה, גלי מיארה חומדת, וכלי בגצ גומרים. לדעתי הוא לא יהיה, וגם אם יהיה אז יפרוש, ואם לא יפרוש אז יופרש. כך או כך, זה לא בר קיימא.
אם היא תרצה לסכל היא תסכל. זו לא בעיה. רונן בר אומר שהוא נשאר בתפקיד ולא יוצא מהמשרד למען הדמוקרטיה, כדי למנוע כאוס וכדי שהממשלה לא תעבור על החוק.
השאלה אם יבחרו בדרך הזו או שיתנו לימין להרגיש שהוא צד מעשי כלשהו במדינה. יכול להיות שעבור שנה שנשארה עד הבחירות והם יקחו את השלטון זה לא כ"כ נורא עבורם כל עוד לא שמנו יד על מערכת המשפט, הם מכוונים שאח"כ אפשר יהיה לקצר את כהונתו כי ראש הממשלה השמאלני לא מצליח לעבוד איתו בנוח
מוקדש באהבה ל- @הסטורי
כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.
כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.
זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.
רק ג'ובים עוד ועוד.
זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.
היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.
היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.
וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות
בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.
"יהדות ליברלית".
הרב קוק מתהפך בקברו.
אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.
נשמח לתגובת המבינים:
לפעם אחת- לפחות.
במקום לקשקש...
וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.
ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.
ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.
כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.
שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.
כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.
אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.
(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)
ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.
קרא שוב מה שכתבתי קודם.
למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?
למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?
וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד
כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26
הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.
אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות
מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS
הפנים האמיתיות של inss:
כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.
ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.
לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.
הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.
בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם
מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.
בס"ד
יש חשש. אין אידיקציות.
בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.
חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.
אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...
חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.
כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.
הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.
ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.
ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.
מנגד, בצלאל לא מבין.
ולכן מקומו באופזיציה
כי משם מבינים...
צריכה אבחון מקצועי.
אתה יודע טוב מאוד, שהסיבה שהחוק עוד לא עבר היא, שהמקסימום שהליכוד יכול לתת, נמוך בהרבה מהמינימום שהחרדים מוכנים לקבל וממילא גם חוק שיעבור, הוא רק קניית זמן עד שבג"ץ יפסול אותו. אבל משום מה אתה מתגולל על בצלאל.
השבוע היה נראה שהחרדים קיבלו סוף סוף קצת שכל והודיעו שיאפשרו לקואליציה להעביר את החוקים שנוגעים לתיקון מערכת המשפט. אם לפני שלוש שנים הם היו מבינים שזה צריך להיות על ראש שמחתם - כל שאר המורכבויות, שלהם ושל כל עם ישראל, היו הרבה יותר פשוטות.
היה מגיש לחרדים דף ריק- חתום בחתימת ידו, ואומר להם: בסוגית חוק גיוס תכתבו מה שאתם רוצים.
אם הקפלניסטים יתקפו, הוא יענה להם: למדתי מכם.
באותו עניין, כדאי שיתעסק במה שציונות דתית צריכה להתעסק באמת:
נכון- יידישקייט.
או שיחבור עם קבוצתו לליכוד במקום לשרוף 3.5 מנדטים לימין.
במהות - בני גנץ יכול להסכים ל'חלוקת עבודה', ניתן לחרדים לעסוק ביידשקייט של גלות - ד"א של הלכה בלבד (ונעצום עיניים מאלפי בטלנים שבמקרה הטוב עובדים בשחור ובמקרה המצוי מלסטמים את הציבור או מפגינים באלימות) ושהחרדים יתנו לבני גנץ לנהל את המדינה.
(ואז יום אחד נתניהו והחרדים מגלים שאחרי שניסו שנים לתת לאהרון ברק וכנופייתו שקט תעשייתי, זה מתהפך הכי חזק עליהם)
לא זו אף זו, סיכויו העתידיים להיות ראש ממשלה הם פחות או יותר כמו סיכויו של בצלאל...
כך או אחרת, נבצר מבינתי להבין איזה תועלת עניינית תצמח לציונות הדתית מריצה עצמאית לכנסת ברקע הסקרים הלא מחמיאים בלשון המעטה.
לצד זה, אם בצלאל יחבור לליכוד בתמורה לתיק התקשורת הוא יציף את יו"ש באנטנות, ללא הגבלה כמובן.
הוא היה ראש ממשלה.
מציע לכם בדוברות הליכוד לטפל בבעיות הפנימיות במפלגה שלכם, ולא להפריע למי שכרגע מציל את מדינת ישראל מאסון המדינה הפלסטינית.
שאורחות חייו לא עולים בקנה אחד עם דת משה וישראל.
הוא שותף טוב בשביל גפני, דרעי, וסמוטריץ' כמובן, אבל לא בשבילי.
כזוג, שאפילו אבי מעוז בסדר עם קריאה לאוחנה ובו זוגו בכל טקס רשמי, יותר מכל מה שהורביץ עשה.
כי זה הרבה יותר קיצוני תפיסתית מהמקום של בנט בצד המדיני והכנסת רע"מ לקואליציה.
כשהתורה מגדירה את אורחות חייו במילה: תועבה- איך אפשר לא להזדעזע.
זה לא נאמר על אח ואחות, בן ואימו, וכו'.
דומה שכתבתי את זה כאן מתי שהוא, אבל אתה וחבריך מתלהבים מכמה אנטנות ביו"ש, ונרדמים בשמירה.
על אלה אני בוכיה.
הנושא הזה לדבריך הוא קו אדום, שבו צריך לאמץ את עמדת 'העדה החרדית'/'נטורי קרתא' ולנתק קשרים?
איני יודע לפי מה קבעת את המדרג. לענ"ד מתוך עיון במקורות, הרבה יותר צריך להסביר איך משתפים פעולה בכלל ובוודאי ממנים עלינו לתפקידי הנהגה - מחללי שבת בפרהסיא.
העניינים על נתניהו ידועים ומפורסמים ולפחות בחלקם הוא הודה בפומבי. גם על כמה וכמה מקודמיו הדברים ידועים ומפורסמים ולכן איני רואה בנתניהו מקרה חריג לצערינו הרב.
האיש הספציפי לא מעניין בדיון הזה.
מה שרלוונטי הוא שההחלטה מאז שהרב מוהוליבר הסכים לפעול עם פינסקר ב'חובבי ציון', מה שהרחיק לא מעט מיראי ד' שהיו עד אז בעניין ובהמשך ההחלטה של הרב ריינס להצטרף להסתדרות הציונית, למרות שראשיה היו רחוקים מתורה ומצוות - היא שאנחנו פועלים לטובת עם ישראל ואר"י עם מי שיהיה, אפילו שאורחות חייו המוצהרים רחוקים מתורה ומצוות.
גם אגודת ישראל, שרשמית קמה על רקע ההיבדלות מהציונות - אחרי השואה החליטה לשתף פעולה עם החילונים (הפיצול בין 'אגודת ישראל' לבין 'העדה החרדית', היה על רקע זה שבלוי החליט להצטרף לוועד הלאומי).
עם כל הצער שבדבר, איני רואה את ההבדל בין מחללי שבת, נואפים עם נשות איש או כאשת איש לבין אמיר אוחנה.
Null
הוא רואה את המציאות ורואה שהיא גאולה, לפי הגדרות פשוטות בשכל ולפי המפורש בנביאים ומבואר בדברי חז"ל.
אגב, אנחנו כבר לא באתחלתא. באתחלתא היינו בבוקר לח בשנת תרל"ח, באעלה בתמ"ר, בראשון לציון הנה הנם.
אנחנו כבר מזמן עמוק בתהליך הגאולה, אמנם עדיין הוא לא הושלם.
התפיסה של 'קץ מגולה', היא בדיוק ההפך מחשוב קיצים. חשוב קיצים הוא צפיה לתאריך מסויים שבו תבוא גאולה ותשבור את המציאות. כשמגיע התאריך ולא רואים את מה שציפו לו* - מתאכזבים ונופלים ליאוש.
קץ מגולה אינו שבירת המציאות, אלא התבוננות במציאות והבחנה ביד ד' שמובילה אותה.
*אגב, הרבה מהתאריכים שגדולים בישראל חישבו, בדיעבד אנחנו יכולים לראות שהתרחשו בהם דברים, שהיו משמעותיים בתהליך הגאולה. הבעיה שהמצפים ציפו לאירוע יחיד וסופי, אז הם התאכזבו.