למה סמוטריץ לא מצליחרועישםטוב

לכאורה סמוטריץ הכי ימני במלחמה הזאת (מבחינתי עובד יותר נכון מבן גביר), פועל הרבה בשביל יהודה ושומרון,

באופן כללי מדבר בצורה אינטלגנטית וישרה (מה שחסר להרבה חברי כנסת), לא מושחת, נראה שיש לו יראת שמיים ועוד. אז יש לו חסרון קטן בעניין החרדים, אבל כולם כמעט

מביאים כסף לחרדים בשביל שיהיו איתם. אז למה בכל הסקרים הוא לא עובר את אחוז החסימה ומן הסתם המפלגה תיעלם?

למה אין לו לפחות 5 מנדטים?

האם זה הכל בגלל המראה ובגלל שהוא נראה חרד"ל? יש סיבה / סיבות אחרות?

צריך לדייק: זה לא החרדים - זה הגיוסמרדכי
בס"ד

אחרי ההסדרה של הישוב לשם כתבה אחת מתושבות הישוב לסמוטריץ' 'תודה על ההסדרה אבל "חרפת חוק הגיוס לא תשכח לכם. כשביד אחת אתם מסדירים ישובים וביד השניה מכשירים את השרץ של חוק הגיוס, שלא תחשבו שאנחנו טיפשים, אנחנו לא ולא נשכח לכם את זה".

ראינו את זה שוב לפני שבוע וחצי שקמפיין ההטבות למילואים התפוצץ והתברר שסמוטריץ' משלם למשפיענים שיפרסמו את ההטבות. אני מתעלם בכוונה מהעליהום התקשורתי, כי אני לא חושב שיש בעיה בדרך הפרסום הזאת, אבל אי אפשר להתעלם מהתגובות שהגיעו בעיקר מאנשי המגזר שלא מחפשים עוד חופשה או דירה בהנחה, אלא בעיקר נשיאה בנטל.

אני חושב שזה עיקר הסיפור. גם אתמול אנחנו רואים שתיקה מצד מפלגת הציונות הדתית ועוצר ראיונות בעוד  האש מופנית כלפי השר סופר, שאמר שיתפטר מהממשלה אם לא יהיה חוק גיוס אמיתי. ואם ציינת את העברת הכסף לחרדים בתקציב - אז זה חלק בלתי נפרד מאותו הסיפור. מצד אחד הוא העביר להם תקציב כדי לראות שהוא איתם, מצד שני הוא לא הכניס את זה לבסיס התקציב כפי שהם דרשו כדי להראות שהוא נגדם ואז שוב נוצרה אמירה לא ברורה בנושא.

אז נכון, יש קולות מאוד ברורים בציבור שלנו שאומרים הפוך - הם אומרים שבעת הזאת הכל שולי, גם גיוס החרדים, והעיקר זה להביא את ההכרעה על החמאס, במיוחד בתקופה הזאת שהוא (לכאורה) על סף שבירה. מחזיקים בדעות האלו גם דמויות בולטות כמו עמנואל שילה (עורך בשבע) ואיתמר סג"ל (עורך עולם קטן) - אבל בסוף הם בסיס הבייס של סמוטריץ' וזה לא מספיק בשביל לעבור את אחוז החסימה.

זה לא הגיוס- זה סמוטריץ'איתן גיל

הוא בחור טוב אבל בייס אין לו.

לפני כמה שנים בהיותו שר תחבורה הוא פתר מצוקות של הציבור החרדי, וכהכרת הטוב תגמלו אותו בפלוס מינוס שני מנדטים קריטיים כדי לעבור את אחוז החסימה.

ואכן הוא קנה את עולמו, יותר ויותר חרדים אמרו שאחרי עשרות שנים אבודות תם זמנם של העסקנים החרדים שדואגים לעצמם ולמשפחות הגרעיניות שלהם, ולא לציבור ששלח אותם לכנסת. 

ובתוך כך מלאך פוליטי רע יעץ לו להשתלח בחרדים, ולהצטרף לקמפיינים של קפלן, והם בתגובה אמרו לו: חפש אותנו... מעכשו אתה יכול לחזור לעשות עסקים עם בנט. 

סמוטריץ' בצרות, עם בן גביר הוא סיים את השותפות, והחרדים כאמור נעלו בפניו את הדלת. הוא מת להתרחק מהנוכל, אבל בלי בנט סיכויו לראות את הכנסת הבאה בדיגיטל גבוהים מאי פעם.

אתה מפריך את דברי חז"להסטורי
שאמרו שאדם לא משקר בדברים גלויים...
הטרגדיה של נציגי הציבור הציוני דתי לדורותיוהסטורי
וזה ממש לא התחיל היום או בקדנציות האחרונות, היא שיש ציבור ענק שתומך בעולם הערכי שלהם, נהנה מאוד מההישגים שלהם, סובל כשהכח הפוליטי שלהם נמוך, אבל מאלף תירוצים מצביע לכל המפלגות האחרות.
עזוב את הנציגים... הטרגדיה של הציבור הציוני דתיאיתן גיל

שמעולם לא סימן לנציגיו את גבולות הגזרה...

שהוא מפוצל בדעותיו יותר מכל ציבור אחר.

שהוא יורה צרורות לכל עבר.

שאין לו ערכים של ממש.

שהוא מתזז בין בנט לאברום בורג.

שהוא לא סגור על עצמו.

בפעם המי יודע כמה, הציבור הציוני דתי זקוק ליידישקייט, ולא לנבחרת חלומות בראשות נפתלי בנט, איילת שקד, ינון מגל, ואלי אוחנה. מה שהם זרעו- סמוטריץ' קוצר.

אשרינו שאצלנו החלוקה היא לא לפי הגלות של הסבאפשוט אני..
עשית כזה סלט של ששל טענות מנותקות מכל מציאות...הסטורי
הציבור הציוני דתי הוא ספקטרום רחבנעה ונדה

וזאת הסיבה לטענות שלך. אי אפשר להכניס תחת מטרייה אחת דת"ל ליברל תושב הוד השרון, עם גבעוניסט, עם חרד"לניק וכו'.

קטנוניות, ואומנות ראיית הרענעה ונדה
נכוןממציא הגלגל

כל כך נכון

כי הציבור הדתי הוא בעיקר טיפשנקדימון

כמובן שיש סחף לכיוון של דתיות לייטית, וזה משפיע.

אבל:

יש דתיים חזק שמעדיפים להצביע לחרדים, יש דתיים ספרדים שמעדיפים להצביע לש"ס של הרב עובדיה,

ויש דתיים שמאמינים שעדיף לחזק את מפלגת השלטון או מפלגה גדולה ולכן מצביעים ליכוד (למשל האמריקאים ביו"ש. ואולי זה הרגל מארה"ב).

אגיד את זה בפשטות, מי שלא מצביע לסמוטריץ בגלל ה"גיוס", לא היה מצביע לו גם אם היה "גיוס". היו מוצאים סיבות אחרות.

מה הקשר למראה החרדלי?פשוט אני..
הוא בכנסת כבר עשור, האם בעבר הוא היה נראה היפי?

התשובה נמצאת בערוץ הכנסתפשוט אני..

תראה את הדיונים בוועדות הכספים וחוץ וביטחון.

תראה עשרות נשים מתנחלות עם כיסויי ראש, את הרב קלמנזון, תראה את הבייס של סמוטריץ' במלוא תפארתו, צועק וזועק שאי אפשר עוד לתת לחרדים להשתמט.

תראה איך אלה שהצביעו לסמוטריץ' כבר 10 שנים פעם אחרי פעם, לא יכולים עוד לשאת לבדם את האלונקה.

תשמע את הכאב שלהם. תשמע את התסכול מכך שמי שאמור לייצג אותם, ממשיך לפגוע בהם אישית ולאומית.

כי הבייס שלו קנה את הלוקשים של השמאלshaulreznik

ברור שכל יהודי ארץ ישראל צריכים להתגייס, אבל הקמפיין הנוכחי לגיוס החרדים הוא פופוליזם טהור. המיינסטרים החרדי לא יתגייס, כי אידאולוגיות שנבנו במשך עשורים, לא קורסות ביום אחד בגלל מקלות וגזרים מטעם היועצת המשפטית ועושי דברה. 

כבר עכשיו רואים ששליחת הצווים ושלילת ההטבות לא הועילה. המקסימום שאפשר לעשות, זה לאתר שבאבניקים שגם ככה עם רגל אחת בעולם החילוני ולשלוח אותם לבקו"ם. כל השאר הם בבחינת תפסת מרובה, לא תפסת.

הבייס שלו לא חושב שמלחמת מצווה היא לוקש של השמאלפשוט אני..
אתה בעד כפיה דתית?הסטורי
מלחמת מצווה היא ממש לא לוקש של השמאל, אבל ככל הידוע לי הכנסת אינה עוסקת בכפיה דתית והרב קלמנזון לא יתמוך בחוק שמחייב יהודים להניח תפילין.

הדיון בכנסת ובציבור הוא על העול הציבורי ולא על מצוות. המחשבה שהתנהלות כזאת או אחרת של סמוטריץ', תגרום לחרדי אחד נוסף להתגייס היא נאיביות לשמה. 

אידיוטים שימושייםנקדימון

שלא מבינים שעושים עליהם סיבוב, כרגיל.

הסיכוי שהשמאל ישחרר אותם מהגיוס הוא ענק, כמו שכבר היה אמור להיות בממשלת הריפוי והאהבה והאחדות.

אנשים מוכנים להביא להפסד פוליטי שירמוס כל מה שחשוב להם, בשם הגיוס הקדוש. ואני בעד גיוס.

מי שרוצה חרדים בצבא, לא רוצה צבא אלא פשוט לא רוצה חרדים, וזו הדרך להילחם בהם. זה טריגר ציבורי נחמד, יש לזה להטוטנות משפטית יעילה, וטם זה ממש יצליח אז גם נאלץ אותם לשרת עם בנות, להיחלש דתית, ולשבור את הלכידות החברתית שלהם.

אם הגיוס היה חשוב אז כולם היו צריכים להירלם כדי לבנות מסגרות מותאמות לחרדים, אבל אז פתאום עולים דיבורים על עתירות לבגצ ו"פויה, הם יפגעו בשיוויון לנשים", וכן על זו דרך החלאות. יאיר גולן, שהיום הוא המפלגה השנייה בגודלה, דיבר על חינוך מחדש.

רק אידיוט שימושי יביא להפסד של סמוטריץ בקלפי.

השיח הזה מאוד מאוד מזלזלפשוט אני..

אתה חושב שהם טועים?

סבבה.

אבל המחשבה כאילו שטפו להם את המוח, כאילו הם לא באמת רוצים חרדים בצבא אלא לא רוצים שיהיו חרדים, כאילו זאת התשקורת והשמאל וכו' וכו'...

די נו.

דבר עם הרב קלמנזון, תגיד אחר כך אם הוא שטוף מוח שרוצה שהחרדים ייחלשו בצבא.

אולי לא הייתי ברורנקדימון

יש את כל מה שתיארתי לגבי החרדים,

ויש אידיוטים שימושיים שפריטה על מיתר רגשי הנחיתות או מיתר האובדן האישי גורם להם ליישר קו פרקטי עם השמאל.

הם בהחלט רוצים חרדים בצבאהסטורי
אבל הם לוחצים על הכפתורים הלא נכונים.
השמאלנים באמת רוצים חרדים בצה"לבינייש פתוח
ולא רוצים לחנך אף אחד. חוץ מההנהגה הרקובה שלהם.
למה דווקא סמוטריץ משלם את המחיר על אי גיוס חרדים?בינייש פתוח
מי עוד נבחר כנציג הציבור הדתי לאומי?פשוט אני..
ואפילו הרהיב עז לקרוא למפלגתו ''הציונות הדתית''...
ומה עם הליכוד?בינייש פתוח
מה איתו?פשוט אני..
המצביעים שלו לא נטחנים במילואיםבינייש פתוח
ולכן רוצים את החרדים בצה"ל? רק בציבור הדת"לי רוצים את זה?
המצביעים שלו מצביעים לו כי הוא ביביפשוט אני..
בלי שום קשר למה שהוא עושה, חושב או אומר.

מה זה קשור?הסטורי
יש סט ערכים שלם שכציוני וכדתי אני חושב שהוא נכון, זה כולל שירות צבאי, זה גם כולל שמירת שבת, כשרות, טהרת המשפחה, קביעת עיתים משמעותיות לתורה ועוד עניינים רבים.

האם הדרך להביא את עם ישראל לכל הערכים הללו היא כפיה? בדור הזה כנראה ששום כפיה שהציבור לא בשל אליה לא תעבוד.

האם המדד לפוליטיקאי טוב, זה כשהוא יעשה הוקוס-פוקוס וישלוף מהכובע פתרון לבעיות שכל המערכת הפוליטית לא מוצאת עשרות שנים?!

(והאם הסיבה האמתית לעומס המילואים וכמויות ההרוגים היא 'החרדים', או הנסיגה שוב ושוב שמצריכה להלחם שוב ושוב?)

אני יודע שזה מתרחשהסטורי
ואני מבין מאוד את הכאב.

אבל בצורה רציונלית, מה הם רוצים שסמוטריץ' *יעשה* בתנאים הנוכחיים?

פשוט מאוד,מרדכי
בס"ד

הקרע שנוצר הוא בעיקר בין המגזר הדתי לאומי, ששילם במלחמה הזאת את המחיר היקר ביותר, לבין הציבור החרדי שהקשה את עורפו ועמד מנגד. לכן זה מאוד פשוט שהמפלגה שמתיימרת לייצג אותם, ואף נושאת את שם המגזר (גימיק גאוני לשעתו, שבעת הזאת כמו בומרנג הפך לעקב אכילס שלהם) - היא זאת שתשלם את המחיר.

מצביעי הליכוד - כל מה שמעניין אותם זה שנתניהו ימשיך לכהן כראש ממשלה. לכן גם מי שבעד גיוס חרדים, מפנה את האש כלפי אדלשטיין בטענה שהוא בכוונה ניסה להכשיל את החוק. בעוצמה יהודית לעומת זאת מציגים את ההצלחה שהם גם מצליחים לגייס חרדים למג"ב ולמשטרה בכלל ומנגד עושים את זה בלי שום כפייה אלא בעיקר מהסברה (זכור לי שקראתי לאחרונה שיש רצון להרחיב את זה גם לשב"ס ומערך כיבוי האש).

התמיהה העיקרית שלי היא על המפלגות החרדיות - איך הן לא נפגעות. כמובן שאני לא מדבר הבייס החרגי אלא על המסורתיים שמצביעים לש"ס, החרדים העובדים וכדומה. אני ציפיתי לראות ירידה שלהם בסקרים, ולו במנדט אחד - אבל גם המעט הזה לא קורה.

סקרים על בחירות כשאין באמת בחירות בדרך לא שוויםבינייש פתוח

לנפתלי בנט היו מעל ל20 מנדטים בסקרים האלו והוא קיבל בסוף 6.

חוץ מזה שכרגע אין מפלגה שנתפסת היפר דתית, נחכה לראות איך תשפיע מפלגה של הרב אברג'יל

שני דברים:מרדכי
בס"ד

1. סקרים בעת ההיא לא נעדו לחזות מה תהיה התוצאה בבחירות, אלא מגמות. במיוחד אלו שמתפרסמים באופן קבוע, מידי שבוע או שבועיים. כך אפשר לבחון איך אירועי השבוע השיפעו על המפה הפוליטית.

2. אחרי התחקיר אתמול בחדשות 12, אני בספק גדול אם תהיה מפלגה של הרב אברג'ל. גם אם נניח יש מי שטוען שהן לא אומרות אמת (ולא ראיתי את התחקיר, אז אין לי שמץ של מושג) - יהיה קשה מאוד להקים מפלגה תחת העננה הזאת.

איזה תחקיר? מה פספסתי?משה
כל מצביעי הליכוד סוגדים לביבי?בינייש פתוח
אתה נשמע עכשיו כמו אחרון הקפלניסטים
לא כתבתי סגידהמרדכי
בס"ד

אבל אם אני מצביע למפלגה כלשהי, ובטח למפלגת שלטון, אני עושה את זה כי אני רוצה שהעומד בראשה יכהן כראש הממשלה. 

זה נכון, אבל לא בהכרח בכל מחירבינייש פתוח
כמה חרדים התגייסו למג"ב/משטרה?ברגוע
על פי הנתונים של 2024 - עליה של 93%מרדכי
כמה במספרים?ברגוע
אם המספר עלה מ 10 ל 19 זה לא באמת מראה על מגמה.
למעלה מ-300מרדכי
נחמדברגוע

אבל לא חושב שיספק את מי שכועס על סמוטריץ בעניין הגיוס.

מי שמתכוון להצביע לבן גביר כנראה פחות מפריע לו גיוס חרדים, או שהוא מבין שאי אפשר בכפייה.

לא נשמע כמו משהו שיפתור את המצבבינייש פתוח

לפיו אני צפוי להיקרא למילואים בקרוב בפעם החמישית בתוך פחות משנתיים, וזה לכמה חודשים טובים, וגם כשאני בבית אני לא פועל על מנת לבנות את העתיד שלי (כי בראש שלי העתיד הוא חאן יונס) ואני גם במילואים וגם בבית חושב רק על הישרדות.

אני ועוד המון חברים ומשפחה.

זה לא פתרון למצבמרדכי
בס"ד

הוא מראה שבשיטות הנכונות אפשר לגייס חרדים ולשלב אותם גם בלחימה (מג"ב) וגם בשח"מ (שירות חובה במשטרה). מהכרותי עם רב המשטרה, אני יודע שהוא גם עובד קשה מאוד בשביל להביא להישג הזה.

אתה טוען שהוא עושה אחרתבינייש פתוח

בגיוס למשטרה ולכן מצליח יותר?

כי 300 איש זה לא הרבה ומעולם לא היתה התנגדות חרדית למשטרה או טענה או חשש על חילון לאורך התקופה שעובדים במשטרה

שוב, מדובר בעלייה של 93%מרדכי
נשאל שאלה אחרת: למה הימין האמיתי לא מצליח?shaulreznik

למה לפי הסקרים, מי שעתיד לנצח בבחירות, זה הנוכל עם תסביך נפוליאון, ולא איזושהי מפלגת ימין הארד קור, החל מ"עוצמה יהודית"?

התשובה היא, כי הימין, כולל הימין הדתי, מושפע מהתקשורת החילונית. מי שהתקשורת הזאת משחירה את פניו, מושחר גם אצל הדתיים.

מסכימה כמעט בכל מילהנעה ונדה

סמוטריץ הוא אסטרטג-על, גאון בתחומו ופועל ועושה בשטח יותר מכל קודמיו ומקביליו בהווה. והוא לא רק ימין ערכי, הוא גם ירא שמיים גדול (צמח במרכז והמשיך בקדומים אצל הרב הגאון יצחק בן שחר שליט"א). מה שלא הסכמתי - ביחס לחרדים. השנאה התהומית נגד החרדים ה"משתמטים" וחוסר הכבוד הזועק לגדולי התורה שלהם הוא פשוט לא יאומן!! גדולי תורה הם גדולי תורה ואנחנו צריכים לכבד את דעת תורתם המחייבת את שומעי לקחם, גם אם רבותיי חולקים עליהם! צריך להיות כבוד גם במחלוקות שבתוך בית המדרש! בית הלל ובית שמאי חלקו, וכל אחד נהג כמנהג רבותיו, אבל הם לא קראו בשמות גנאי ונלחמו מלחמת חורמה אחד בשני! זאת מלחמה שלא לשם שמיים ושלא יספרו סיפורים!

כנראה שגם לבן גביר יש אוהדיםדורין השמיני

אתה יכול לראות בהפגנות מה קורה כשבן גביר מגיע

וגם יש את הסיפור שהוא סמוטריץ צווים לפנות גבעות

וגם אני לא עד כדי כך בטוח שסמוטריץ עושה יותר מבן גביר הם פשוט עובדים בדברים אחרים 

סמוטריץ ראש המנהל האזרחי אז הוא מאשר יישובים

ובן גביר שר הבטחון אז הוא מרביץ למחבלים ומאשר כלי נשק

לא קשה לראות בהתנהלות של השנייםנעה ונדה

שסמוטריץ מחושב, יעיל ופרקטי יותר מבן גביר.

בן גביר עדיין בעמדת האופוזיציונר, הקורבן המתלהם.

אז מה את רוצהדורין השמיני

ההוא יהיה קורבן לא מתלהם

חוץ מזה שעכשיו אתם נותנים דוגמה לדתיים שמושפעים מהתשקורת החילונית

בגדול, האוהדים של בן גבירהסטורי
הם טיפוסים יותר צווחניים...
אתה גם יכול להגיד שהאוהדים של בן גבירדורין השמיני

אשכרה עושים משהו עם החיים שלהם והולכים להפגנות במקום לבזבז ת'זמן בפורומים

סמוטריץ משקר המוןבינייש פתוח

הוא שיקר בנוגע לתקציבים, סיפר שהוא לא הכיר את הנוחבה, וכל חפ"ש הכיר אותם עוד מ2014.

רקם דיל מסריח לבחירות לרבנות הראשית על הגב של הרב כהנא והפסיד מכל כיוון אפשרי.

אחרי שהתייצב לשמאל גדולי המסיתים נגד חרדיםאיתן גיל

הוא מתחיל להתחנף לחרדים כאילו יש מצב שישכחו לו את מעשיו.

טיפש הוא לא, ומיום ליום הוא מתקרב עוד יותר למסקנה הכואבת שאת הכנסת הבאה הוא יראה בערוץ הכנסת.

הוא רק התחנף לחרדים לאורך כל הדרךבינייש פתוח

אם בגלל הפשרה כשלא הריץ את הרב שמואל אליהו לרב ראשי.

ואם כשהעלה את כל המחירים חוץ מחדפ ושתייה מתוקה בגלל הדרישות של המפלגות החרדיות, ואם כשקיצץ שכר מורים חוץ ממוסדות הפטור.

טוב שיש את שניכם ביחד לאזן קצת...הסטורי
כל אחד מספר נרטיב שונה, האמת רחוקה מאוד גם מהקשקושים על "לימין המסיתים" וגם מה"התחנף".

פוליטיקאי צריך למקסם בתוך תנאי המציאות את מה שיכול להיות הכי קרוב לאידיאולוגיה. סמוטריץ' עושה זאת הכי טוב שיכול בלי להתאמץ על קרבות אבודים (להריץ את הרב שמואל למשל, היה קרב אבוד מראש). בדברים רבים יש לו הצלחות משמעותיות מאוד שאף פוליטיקאי ציוני דתי לא השיג כבר שנים. ישנם נושאים שבהם לא הצליח, בעיקר בגלל שהציבור שלנו מתוכו מפוצל מאוד בנושאים הללו.

ספציפית המורים במוסדות הפטור אינם עובדי מדינה ושכרם לא משולם מהמדינה כך שהקיצוץ לא היה קשור אליהם. זו דוגמא לעלילת שווא מההתחלה עד הסוף.

בקיצור הוא מושלםבינייש פתוח

חוץ מזה שהוא שקרן וחוץ מזה שהוא תקע סכין בגב של הרב כהנא וקידם את הרב מיכה הלוי שהפסיד.

ושילם לכוכבי רשת שיהללו אותו בלי לציין שזה תמורת כסף.

אהה וכמובן הפכנו להיות המדינה הכי יקרה בעולם.

מרוב שהמחירים פה עולים אני עובד שישי ומוצש בקבוע ולא מבקר יותר את המשפחה בשבתות.

לא אמרתי מושלםהסטורי
והכלכלה כאן יציבה מאוד יחסית למדינה שכבר שנה ושלושת רבעי נמצאת במלחמה.

אני מסכים וגם כתבתי כאן בעבר שבהתנהלות סביב הבחירות לרבנות נעשו טעויות - לא שהן מה שהיה משנה את התוצאה.

גם אניממציא הגלגל

גם אני מאוד מעריך את בצלאל

וכואב לי כל המציאות של הפער בין האמת ללה"ר של התקשורת

ברור לי שאם חלילה לא יכנס שוב לתפקיד משמעותי - רק נפסיד

מאמץ כרגע גישה של 

מדבר סקר תרחק

מה היה הסיפור עם הרב כהנא לציעירים שבינינודורין השמיני
אני גם חושב ככהמשה
צודקכרבולתא

אם לא היה כזה נוכל בחלק מהפעמים היה מצליח

הפעם הרוויח את קולי ונראה ליסודית
שיעבור את אחוז החסימה יהיו לו 5 מנדטים, חבל מאד שלא רצים יחד הוא ובן גביר כי ביחד הם דו ספרתי
אוכרבולתאאחרונה

או שאנשים חושבים שהוא בסדר, אבל מעדיפים להצביע לאחרים 

מחילה מכבודכם!אישה רגישה

אני סבורה שאתם טועים בגדול!

הקב"ה בא חשבון עם מי שמחבל בעולם התורה ובמיוחד עם אלה שאמורים לקדש שם שמים!

כל הדיבורים על שוויון בנטל מושפעים פה משטיפת מוחות.

הגיע מישהו בכיר מאכ"א בצה"ל ואמר בכנסת מפורשות שרוב המשתמטים הם לא חרדים. הגיבו לו, בלי להתבייש: "מוטב היה שלא היית אומר את זה..."

יש כאן מגמה אנטי יהודית, אנטי קודש, סיטרא אחרא!

חפשו והקשיבו ליהודים כמו בן יעקב סבו, יהודי מדהים שמשרת איתכם בצה"ל ונושא בנטל, אבל יודע להגיד שהחרדים עושים את התפקיד שלהם 

בשמירה הרמטית על עולם התורה

וזה רצון ה'!

אלו התחנכו להיות אנשי צבא ואלו התחנכו לשמור על עולם התורה

ונכון - יש את אלו שבתווך ולומדים תורה ונלחמים

אז מה?  אלו ואלו דברי אלוקים חיים!  

ענווה - זו המידה היקרה ביותר! ולהגיד דברים נגד גדולי ישראל, זה הפך הענווה (במילים עדינות כמובן)

קוריוז - הבן שלי שגדל בעולם החרדי, התגייס ונאבק כדי שיתנו לו להיות קרבי!!

לגבי רוב משתמטים אינם חרדיםבינייש פתוח

הוא כי תורתו אומנתו מעוגן בחוק, ולכן הם אינם נחשבים משתמטים, אבל הם אינם משרתים בפועל.

לכן המחסור שיש בכח אדם שגורם לי ולחברים רבים להיקרא בפעם החמישית, ובמשך שנתיים להיות רוב הזמן בשירות פעיל, חייב להיסגר, והמאגר הלא מגויס הגדול ביותר הוא מהציבור החרדי.

אולי אנשים לא מבינים שהוא עושה את זהכרבולתא
כשאני שומע כל מיני תדרוכים והדלפות על "טראמפ לוחץ"הסטורי
"פערים בין נתניהו לטראמפ על..." וכד', אני לא נלחץ מזה שטראמפ נטש, אכזב וכו', אלא בעיקר מסוקרן, מה התרגיל הפוך על הפוך שהם עושים הפעם...
אני מחלקאיתן גיל

בין תדרוכים מגמתיים שתכליתם להרדים את האוייב, ובין זגזגנות פוליטית שמטרתה לרצות שני צדדים בעלי אינטרסים מנוגדים.

אני בעד תחכום ותחבולה והערמה, כמו נגד האירנים, אך מנגד חוששני שבוושינגטון עובדים עלינו בעיניים.

כך למשל, כשטראמפ מצהיר בריש גלי שהוא בעד הפסקת המלחמה בעזה, ההסתברות שהוא ימנע את חידושה בתום 60 יום- גבוהה ביותר.

זה מביא אותי לחשוב שבנקודת זמן זו צריך לשנות את הפרדיגמה ולהניח על השלחן תנאים להפסקת המלחמה מעמדת מנצחים, ולכרוך בה את החזרת כל החטופים בבת אחת.

נקודת הפתיחה חייבת להיות שעל מתקפת שמחת תורה ישלם האוייב באדמה, כולה או רובה, ושליטה צבאית על המעט שיוותר אצלו אם בכלל.

זו הנחה קצת משונההסטורי
בהתחשב בכך שבימים שבאופן מתואם לחלוטין התארגנו לתקוף באירן עם חימוש אמריקאי שהגיע במיוחד לשם כך ותוך שימוש רצוף במרחב האווירי העירקי שבשליטתם - טראמפ אמר בפומבי שוב ושוב שרוצה דיפלומטיה ולא תקיפה.
הוא שאמרתי, מול אוייב אירני בתחבולות תעשה לך מלחמהאיתן גיל
בדיעבד התברר שטראמפ תכנן מלכתחילה להיות המכה בפטיש נגד אירן כדי לגזור קופון של נצחון, ולראיה- אחרי שהמפציצים האמריקאים סיימו את פעילותם המבצעית הוא הכתיב ל- 52 מטוסי קרב ישראלים שהיו בדרך לתקיפה נוספת באירן, לחזור על עקבותיהם 
אבל אתה לא יכול להכחישברגוע
שהוא לחץ עלינו להגיע להפסקת אש הקודמת בתנאים לא הכי טובים
לא אני, מזכיר הממשלה אמר בקולו שזאת העיסקה שרצינוהסטורי
ממאי, כלומר - עוד ממשל ביידן. כל ה'לחץ של טראמפ' היה הצגה לבייס. ככה כל מיני יינון מגלים וגדי טאובים ודומיהם שמתנגדים לעיסקה אבל מגנים בכל מחיר על ראש הממשלה מצאו תירוץ.

טראמפ אם כניסתו לתפקיד הציע לפתוח על עזה את שערי הגיהנום. אם זה מה שהיו עושים, אין מים, אין חשמל, אין גרגר קמח רק אש ללא הפסקה - תוך מקסימום חודשיים היה הניצחון המוחלט. גם כל החטופים כבר היו חוזרים, רק אין לדעת כמה בחיים. מדינת ישראל ביקשה ממנו ללחוץ על עיסקה, זה מה שקיבלנו.

אוליברגוע
אבל בכ"מ אפשר לראות שלא תמיד יש תרגיל הפוך על הפוך. או שיש, אבל הוא לא הכרח לטובה..
הוא לא לטובה לדעתך (ולדעתי)הסטוריאחרונה
אבל הוא מתואם עם נתניהו לחלוטין
גם אנינקדימון

הם הוכיחו את עצמם כמנהיגים בסדר גודל מבריק. טעויות שהיו תוקנו. חששות שהיו קיבלו אומץ.

אנחנו בעידן אחר, ועם סיעתא דשמייא גדולה, אנחנו נוכל לראות עוד יותר ישועות. הלוואי ונהיה ראויים.

כמה יירוטים ראיתם?סביר11

האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמגיעה אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא.

ו אם ראיתם בסרטון- אתם יכולים לכתוב ל מומחה האלקטרו אופטיקה, חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים ,ו בעל פטנטים רשומים ומוכרים, והוא, אם הוא לא עמוס בפניות, יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק בסגנון פוטושופ ע"י תוכנה מסויימת שמשאירה הוכחות לזיוף.

ב. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

כנראה שלא, ואם כן, הוא כנ"ל יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק .

ג. יש פיתרון ש יעבוד, ולכן חשוב לפעול.

ד. ההוכחות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח

טילים -ביוטיוב: סיכום תמציתי.

וגם:

הסכנה העיקרית מהטילים, והיא רוב הטילים- היא כיפות ברזל, שיורים אותם לחינם כדי לתת פרנסה לבכירים ולאלפי משפחות שעוסקות בייצור ופיתוח שלהם. אלה רוב רובם של הבומים שאתם שומעים .

מאות רבותנפשי תערוג

כבר בעמוד ענן הייתי רואה את ירוטים.

אבל השיא הגיע עכשיו במלחמה מול איראן זה פשוט היה מטורף לראות את כל הירוטים. ממש מופע אור קולי מהחלון בסלון. בלילה הרבה יותר יפה

אציין לטובת הספקנים.

לא סיכנתי את חיי ואת חיי משפחתי.

הסתכלנו על הירוטים רק כאלה שלא הופעלה אזעקה באיזורנו אלא באיזור רחוק מאיתנו.

ואני ראיתיהעני ממעש

במהלך מילואים שנשארים בעמדה סטטית יירוטים רצופים

אבל אני לא זוכר אם שילמו לי לרשום את זה ואני לא יודע איך לעשות פרצופון תמה

אני ראיתי ענן זוהר כמה דקות אחרי היירוט, ומסתברקעלעברימבאר
שזו תופעה פיסיקלית כשהטיל מיורט באטמוספרה הגבוהה ובגלל החום של החלקיקים של הטיל שמתפזר באוויר
ואירן זורמת עם זה? או שגם חמינאי זהקעלעברימבאר
אשליה אופטית, ואולי כל אירן ופרס ואחשוורוש וכורש היו אשליה אופטית?
🤫הסטורי
אל תגלה, בסוף אולי נגלה שכולנו אשליה.
אני לא חבדניקקעלעברימבאר
מי שיראה את המומחה שבפוסט, ישתכנע ויפסיק ללעוגסביר11
לא לעגתי אל תעלב🙂 רק הבעתי ביקורת.קעלעברימבאראחרונה
מצטער אם זה העליב
למה אתה כ"כ אובססיבי על הנושא?ברגוע
39 חיילים נפלו מאז תום עסקת החטופים האחרונה.קעלעברימבאר
תזכירו לי כמה חטופים שוחררו בעסקה?
מה אתה בא לומר כאן?ברגוע

לא נלחמים רק בשביל שחרור חטופים, נלחמים בעיקר כדי להפיל את שלטון חמאס

נלחמים למען קיבוצי עוטף עזהhamedinai

השאלה אם לא היתה עסקה אם כל ההרוגים האלה היוקעלעברימבאר
כי עקב העסקה חמאס התחמש מחדש
אין ספק שנכון לעכשו יש לעדכן את מטרות המלחמהאיתן גיל

בעזה מוחזקים 20 נחשון וקסמנים חיים.

טוען אייל זמיר שאי אפשר לנצח את המלחמה וגם להחזיר אותם חיים. לא באותן מילים הוא אמר, אבל באותה משמעות.

גם לגופו של עניין, אתה לא דן עם האוייב על עסקאות, אלא בנסיבות מסויימות אפשר להמתיק לו את תנאי הכניעה.

המלחמה בלבנון ובאירן הסתיימו כי לא היו בידיהם חטופים לסחור בהם.

אם בעזה לא יהיו חטופים חיים, כניעת חמאס ללא תנאי תושג בתוך 48 שעות.

נכון שזה לא פוליטיקלי קורקט לדבר על זה כמו שפעם לא דיברו על טרנספר.

אהה הבנתיברגוע

אי אפשר לדעת

כנראה שהיו פחות הרוגים

מי אמר שזה קשור לעסקה?נפשי תערוג
גם לפני העסקה נהרגו חיילים
האם לא היו הסכמים עם החמאס בעסקה שסייעו לו להתחזק?קעלעברימבאר
אחרת, למה חמאס כל כך רצה את העסקה ולא שמר את החטופים לזמן אחר יותר מתאים?
חד משמעית שהעסקה חיזקה את חמאסנפשי תערוג

אבל לא בטוח שאם לא היתה עסקה לא היו הרוגים

אתה לא עושה עסקאות עם מי שאתה רוצה להשמיד אותואיתן גיל

בעסקה המוצעת מחלץ חמאס 60 ימי הפסקת אש, לא בלי שישארו אצלו 15 חטופים לפחות.

עד עכשו זה שיחק לנו וחזרנו להלחם מלחמת סרק לכאורה, כי מתוך השטח שאנחנו מחזיקים בו לא מתוכנן לספח שום דבר לישראל.

לכן הגיע הזמן להחליט מה רוצים, חטופים או נצחון. שניהם ככל הנראה לא יכולים לחיות יחד. 

אבל היו בוודאות פחות הרוגים, וזו רק ההתחלה לצערינוקעלעברימבאר
אם לא נגרש את העזתיםקעלעברימבאראחרונה
כל מי שטוען שכל החיילים שנופלים בקרבבינייש פתוח
זה למען שלמות הממשלה, הוא מנוול שיודע שאם תעצר הלחימה, גם אם נוכל לקבל בחזרה את כל החטופים, 7 באוקטובר הבא יקרה בעוד כמה שבועות.
לא נעים אבל זאת האמת על הכיפה:סביר11

תוכן הסרטון "סיכום תמציתי": הקישור בקיץ 2025 כאן:

11 הדקות הראשונות :הסבר- מה חסר בשלושת הטילים הידועים שלנו ומדוע הם לא מסוגלים ליירט כלום. בערך בשני שליש הסרט :מדוע הלייזר לא מסוגל ליירט כלום. 

בדקה 28:00 - השם של התוכנה לעריכת סרטים שנקנתה כנראה על ידי הצבא, שבה משתילים כביכול פגיעות, אך האמת היא שאין שום סרט אמיתי (אא"כ מהונדס ומעובד) ,שמראה פגיעה של כיפת ברזל בטיל כלשהו. 

בסביבות דקה 30:00- ב2014 בצוק איתן ירו עלינו בפועל כ400 טחלים כעשירית ממה שדובר צהל אומר. בסוף הסרטון- רבים מתושבי הדרום שומרים על הסוד שהכיפות לא עובדות, כי משלמים להם הרבה כסף, וגם מאיימים עליהם. 

כך כותב המראיין ד"ר מילשטיין:

חלק עשירי בסדרת שיחות עומק עם המומחה הישראלי לפיתוח טילי יירוט, חתן פרס ביטחון ישראל, על פיתוח מערכת הנחיה של הטיל אוויר-אוויר "פיתון 3". בחלק זה מסכם ד"ר שפר את טיעוניו בשש השיחות הקודמות וקובע באופן חד משמעי שלישראל אין הגנה ריאלית מפני מתקפת טילים, בגלל שלטילים שפיתחו התעשיות הביטחונית של ישראל אין תקשורת עם העולם החיצון ועם הקרקע ולכן אינם יכולים לקבל הצבעה על כיווּן המטרה. הביקורת העיקרית נגד טיעוניו של שפר בשיחות הקודמות איתי, היא שד"ר שפר הוא מתוסכל והיה מעורב בפיתוח טילים נגד טילים בעבר הרחוק ולכן דבריו היו מיושנים ולא רלבנטיים. אלה טענות "אד הומינם" הנוגעות לאיש ולא לטיעוניו, אבל איש מן המבקרים לא הפריך שום טיעון של שפר וזה אומר דרשני. פניתי לדובר של חברת רפא"ל להקצות מומחה בכיר שיפריך את טיעוניו של שפר ונעניתי בשלילה. אם הדובר ישנה את דעתו, אני פתוח לראיונות עם אנשי רפא"ל והתעשיות הביטחוניות האחרות.

נו, באמת.11111

במשך שלושת העשורים האחרונים, הציבור קיבל כמובן מאליו את קיומה של "רשת האינטרנט" – כביכול תשתית דיגיטלית כלל-עולמית המחברת מיליארדי משתמשים באמצעות מכשירים אלקטרוניים.

עם זאת, סקירה מחודשת של הנתונים, מגובה במודלים הסתברותיים ושיטות ניתוח פסאודו-אנליטיות, מובילה למסקנה מדאיגה:

לא רק שהאינטרנט כפי שאנו מכירים אותו אינו מתקיים בפועל, אלא שכל התופעה של "פורומים מקוונים" אינה אלא הדמיה מתקדמת שמופעלת על ידי גורמים ממשלתיים חוץ-טריטוריאליים.

1. הקדמה תיאורטית

המודל האלקטרו-ממשקי של תקשורת בינאישית מניח אפשרות קיום של מעבר מידע דו-כיווני בזמן אמת בין סובייקטים אנושיים. עם זאת, בבדיקה חוזרת של עקרונות הבסיס, כגון latency, אורך חיבורי סיבים אופטיים, והשפעות תהודת מיינדסט קוגניטיבי, נמצא כי תנאי הסף לתקשורת כזו אינם מתקיימים במציאות הפיזיקלית המוכרת לנו.

2. עדויות אמפיריות להונאה מערכתית

2.1. אפקט המשתמש הבלתי ניתן לאימות

ב-97.4% מהמקרים שנבדקו, המשתמשים בפורומים כגון "Reddit", "Stack Overflow", ו"פורום ערוץ 7", לא הציגו כל זיהוי ממשי, תמונה, או עדות חיים חיצונית. מדובר בישות טקסטואלית נטולת עקבות חיצוניות – דבר התואם את מודל "האדם הסינתטי" שנוסח על ידי חוקרי תודעה קוונטית באוניברסיטת ברלין.

2.2. סינכרוניזציה מחשידה בין תגובות

נמצא כי תגובות בפורומים מופיעות בקצב אחיד מדויק של 1.4 שניות בין כל תגובה לזו שאחריה, ללא סטייה תקנית. תופעה זו אינה תואמת התנהגות אנושית טבעית, אלא מצביעה על סקריפט תגובה ממוכן – ככל הנראה מנגנון NLP תת-קרקעי מבוסס GPT-0 של הממשל האמריקאי.

2.3. אי-קיום פיזי של "השרתים"

למרות הטענות לקיום "חוות שרתים", אף גורם עצמאי לא הצליח לצלם, לבדוק, או לנתח שרת שכזה מבפנים. כל תמונה זמינה מגיעה ממקורות ממשלתיים או מתאגידים שידועים בקשריהם לרשויות ביטחון גלובליות. למעשה, כל השרתים מצולמים מאותה זווית, באותם צבעים, עם אותם קופסאות – העתק-הדבק.

3. המטרה האמיתית של "הפורומים"

במודל שלנו, הפורום המקוון אינו אלא סביבה ניסויית למעקב אחרי תהליכים פסיכו-חברתיים. המשתמשים אינם משתמשים – אלא נבדקים. השאלות והתשובות בפורומים נכתבות על ידי תשתיות בינה מלאכותית שמפעילות ניסויים פסיכולוגיים הממומנים ע"י סוכנויות ממשלתיות חסויות (ראו: פרויקט ECHO-NET של ה-CIA).

4. מסקנה והמלצות

לאור העדויות, אנו ממליצים על הפעולות הבאות:

נתק את החיבור הביתי שלך לאינטרנט וחזור לתקשורת מבוססת גלי מוח ישירים (במדיטציה קבוצתית).

הימנע מהשתתפות בפורומים – כל שאלה שתשאל תוביל להטמעת פרופיל אישיותי חדש לך במאגר "המרכז הבין-פורומי".

אז אתה טוען ששנינו לא בני אדם אלא בוטים?סביר11אחרונה
שייח'ים מחברון רוצים להצטרף להסכמי אברהםאיתן גיל

ולהקים אמירות בשם אוסלו מינוס.

התבוסתן ברקת תומך.

במקום להציע להם לעלות על אוטובוסים ולעבור לעירק.

והדלק יהיה על חשבוננו.

אם אתה מעלה על קצה דעתך, שברקתהסטורי
מנהל את השיח הזה על דעת עצמו, יש לי קרקע על המאדים - עוד רגע מופשרת לבניה רווח צפוי של 1000% - למכור לך.

לגופם של דברים, אם הם מוכנים להכיר בשלטוננו באופן מוחלט, כולל לחנך את ילדיהם לשמוח על הזכות להיות ערבים פרטיים בלי שאיפות לאומיות/אסלמיות, גרי-תושב תחת השלטון של בני ישראל שחזרו למולדתם ולהתנגד לכל נסיון ערבי/אסלמי לפגוע בנו או בתהליך שיבת ציון - בכבוד רב. גם יהושע בן נון הציע הצעה כזאת ליושבי הארץ.

לעומת זאת, אם זו עוד 'ת'קיה' כזאת או אחרת, בנסיון להתחזק עד שיהיה את הכח לתקוע בנו סכין בגב - אתה בהחלט צודק וצריך להעלות אותם על משאיות לסעודיה, שעה אחת קודם.

תנוח דעתך עד 2100 אף ערבי לא יכיר במדינה יהודיתאיתן גיל

וגם מאוחר יותר.

לכן כל פתרון שאינו מבוסס על העברת האוייב אל מחוץ לגבולות ארץ ישראל צריך להדחות על הסף.

אני לא מסכים אתךהסטורי

ביום שהם יבינו סופית, שאנחנו כאן כדי להשאר ואין תקווה לזרוק אותנו וגם לא תהיה שום סבלנות לטרור - רבים יעדיפו לגור אצלינו מבמדינות המושחתות שלהם.

נ.ב.

אני שמח שירדת מהרעיון ההזוי לגייס ערבים לצבא

אני בעד לגייס ערבים לצבאאיתן גיל

כמובילי טנקים

כמוסכניקים

כאנשי רפואה בעורף

כעובדי מכבסה

כעובדי רס"ר

וכיוצא בהם.

עד 2100 לפחות הם לא יסכימו להכיר בבית הלאומי שלנו.

השם ישמור ויציל מרעיונות כאלוהסטורי

מה תעשה כשברגע האמת, הנהג יסרב להוביל את הטנקים (או ברגע של היסח הדעת, יחבל שם במערכת קריטית)?

מה תעשה כשהרופא הצבאי, יתן תרופה לא מתאימה?

מה תעשה כשעובדי הרס"ר יעבירו תרשימים של בסיסים לחמאס?

הזוי לתת למי שלא חלק מאיתנו, להתקרב לקצה קצהו של חיייל, בסיס צבאי, ציוד לחימה וכל דבר אחר.

את כל הערבים, למעט מי שמוכן במחשבה, דיבור ומעשה לעבור לצד שלנו על מלא - צריך לגרש שעה אחת קודם.

נהג סרבן או רופא סרבןאיתן גיל

תשלל זכותם לעבודה בישראל למשך 10 שנים, ויחוייבו בקנס כספי בשיעור 5 שנות עבודה לפי שכר ממוצע במשק.

או ויתור על אזרחות ישראלית וגירוש מהארץ.

רגע, אבל הם לא חרדים...

הוא לא חייב לסרב בגלויהסטורי
מספיק שהנהג יתעכב בדרך או יגרום תקלה שתתגלה מאוחר מידי. מספיק שהוא ידע איפה העמדות ויתנדב להעביר מידע לאויב.

את מי שמזדהה עם האויב צריך לגרש מכאן ויפה שעה אחת קודם.

ומה תעשה עם הקפלניסטים שמזדהים עם האוייבאיתן גיל
אותם לא תגרש?
ח"ו, כולנו בני איש אחד נחנוהסטוריאחרונה
גם אם הוא קפלניסט או משה גפני שמהדהד את מסרי החמאס, ישראל שחטא ישראל הוא.

נתפלל שהוא יחזור בתשובה ונתאמץ להחזיר אותו בתשובה.

זה גם מוטי קידר תמך בזהקעלעברימבאר
למישהו יש במקרה מספר של עמיחי רחמים?שמיניסט באמ"ש

או עוזר שלו?

לשלוח לי בפרטי

עוד חייל נהרג בגלל עסקת החטופים המופקרתקעלעברימבאר
וכי דם של חיילים שווה פחות מדם חטופים?
צודק. שערוריה. לצאת ,ולכבוש רק בירי מרחוק ומצורסביר11

אולי יעניין אותך