למה לא כתוב שום תשים עליך מלך מזרע נחשון בן עמינדב?
למה דוד המלך לא מוזכר בתורה?קעלעברימבאר
לא מבין את שאלתךהסטורי
אבל בסוף ה כרת ברית עולם רק עם דוד,קעלעברימבאר
ולפי הרמבם יש איסור למנות מלך שלא מבית דוד, בירושלים
נכון ועדיין המצווה מתקיימת בכל מלךהסטורי
אבל לפי הרמבן למנות לא מבית דוד זה חטאקעלעברימבאר
שוב, לא קשור למצוות מינוי זו הפרת צוואת יעקב אבינוהסטורי
אגב, בפרשה שלנו הרמב"ן דווקא כותב שבדרך הפשט - אפשר למנות כל מלך שאיני גוי ומשמעות "אשר יבחר ד"א" זה שמי שיבחר מתברר שהוא בחר.
הרמבן פוסק להלכה שאסור למנות שלא על םי נביאקעלעברימבאר
מישהו שלא מבית דוד, וכותב שחשמונאים חטאו ונענשו. משמע ממנו שזה גדר ב"אשר יבחר ה בו" ולא יסור שבט מיהודה זה רק אסמכתא. שהרי יעקב היה לפני מתן תורה. או שזה שמשה כתב זאת בתורה זה הפך להיות גדר במצווה, כשם שלומדים דיני ברית מילה ממילה של אברהם, למשל מ"וערל זכר". או וכבשוה בפריה ורביה
עכשיו שקראתי זאת שוב נשמע שאתה צודק. וזה רק הפרתקעלעברימבאר
ועדיין השאלה למה בחירת זרע נחשון לא מפורשת בתורה,קעלעברימבאר
יש נפק"מ לנחלות וזו הוראה של יעקב אבינוהסטורי
זה בחירה של ה ביוסף, יעקב לא היה אומר דברקעלעברימבאר
האיסור הזה תקף רק מהמלכת דוד לא לפני כמדומניכְּקֶדֶם
נכון. השאלה למה התורה לא אמרה "שוםקעלעברימבאר
כי יש חשיבות למלוכה מבנימין כמו שמובא בפרשת האזינוכְּקֶדֶם
אבל בסוף ה כרת ברית עולם עם דוד,קעלעברימבאר
ואומרים חזל מצאתי דוד עבדי בסדום, וכבר יעקב אמר לא יסור שבט מיהודה, וה' בורא אורו של משיח מבריאת העולם. וה ידע ששאול יחטא כקורא הדורות מראש.
לא יתכן שברית נצחית תקרה רק בגלל מעשי האדם המקריים. עיין מהרל
אתה כבר מערבב עניינים של בחירה חופשיתכְּקֶדֶם
וידוע שלרמב"ם ולמהר"ל יש גישה שהאדם אינו מרכז העולם ומאד פסיבי.
עיין שמואל יב,יב כמדומני שם מובא שכיבכול היה פוטנציאל נצחי למלכות שאול.
אגב, מלכות דוד התממשה רק לאחר מפלתו של שאול, חז"ל אומרים במקום אחר שעוד מהמלכתו הראשונה של שאול נפסלה מלכותו דווקא מעצם היותו צדיק מדי.
והרב גם מזכיר זאת בקבצים א פסקה תמד כמדומני
במהרל טוען שכלל ישראל כןקעלעברימבאר
גם לפי הרמבם, האדם לא המרכז, אבל הברית עם דוד היא מצד ה אז היא אלוקית. ועם היא נצחית אז לא ייתכן שתהיה מדבר מקרי כמו בחירה חפשית. ה יודע מראש מה אנשים יבחרו, אילו שאול לא היה חוטא, אז ה היה בורא את העולם בצורה אחרת שתאפשר לדוד לקבל את מלכות שאול. הסיבה שדוד ממונה רק אחרי חטא שאול, זה כי דוד מקים עולה של תשובה, הוא מגחה שהבדיעבד שלנו זה הלכתחילה של ה
זה כמו לומר שהתורה לא נתנה למלאכיםקעלעברימבאר
או כמו בשילה וירושלים, התורהקעלעברימבאר
מכילתא בא:טיפות של אור
"עד שלא נבחרה ארץ ישראל, היו כל הארצות כשרות לדברות, משנבחרה ארץ ישראל יצאו כל הארצות.
עד שלא נבחרה ירושלים, היתה כל ארץ ישראל כשרה למזבחות, משנבחרה ירושלים יצאת ארץ ישראל. שנאמר 'השמר לך פן תעלה עולותיך וכו' כי אם במקום אשר יבחר' [דברים יב].
עד שלא נבחר בית עולמים, הייתה ירושלים ראויה לשכינה, משנבנה בית עולמים יצאת ירושלים שנאמר (כי בחר ה בציון) ואומר 'זאת מנחתי עדי עד' [תהילים קלב].
עד שלא נבחר אהרן היו כל ישראל כשרים לכהונה, משנבחר אהרן יצאו כל ישראל שנאמר 'ברית מלח עולם היא לפני ה' ' [במדבר יח] ואומר 'והייתה לו ולזרעו אחריו' [שם כה].
עד שלא נבחר דוד היו כל ישראל כשרים למלכות, משנבחר דוד יצאו כל ישראל שנאמר 'הלא לכם לדעת כי ה' אלקי ישראל נתן את הממלכה לדוד' [דברי הימים ב יג]"
כן, אבל ארץ ישראל אהרון וכו' מטזכרים בתורה, כיקעלעברימבאר
בסוף ה כרת ברית עם דוד ברית עולם, למה זה היה צריך לחכות 400 שנה?
בסוף השאלה למה ירושלים לא נבחרה בתורה נשאלת בידי רבים מהראשונים
כי רק אחרי שדוד נבחר יצאו כל שאר ישראל?טיפות של אור
במחשבה נוספתטיפות של אור
'המקום אשר יבחר' אומר שה' יבחר
אבל אולי לפני דוד בכלל לא היה הכרח שה' יבחר דווקא שושלת אחת
אשר יבחר ה אלוקיך בו. גם המקום אשר יבחר לאקעלעברימבאר
זה כבר התירוץ של החזקוני...טיפות של אור
"לא פירש המקום לפי שהשכינה שרתה בכמה מקומות כמו גלגל שילה נוב וגבעון ובית עולמים"
שאר הראשונים חשבו שהמקום אשר יבחר ה' זה דווקא ירושלים
ואז במילא עולה השאלה למה ירושלים נבחרה מראש, ואילוקעלעברימבאר
כי רק בזכות המעשים הטובים שלו דוד זכה?טיפות של אור
מקומות לא צריכים מעשים טובים...
דבר אחר: עקידת יצחק וכו'...
לא נבחר בזכות מעשיו הטובים אלא זה סגולת נשמתו:קעלעברימבאר
הבריתות עם אברהם היו לפני עקת יצחק.
יצחק נבחר לפני שעוד נולד.
אהרון לא נבחר בגלל מעשיו הטובים אלא כי לוי נבחר קהת נבחר עמרם נבחר משה ואהרון נבחרו.
יוסף לא נבחר בגלל מעשיו הטובים, וגם יהודה למלכות. וכן שם בן נוח. וישי.
ראה ערך סגולה בכוזרי
לא חושב שזה נכוןטיפות של אור
זה הפשט. איך אתה מסביר אותו?קעלעברימבאר
את מה? את הפסוק ומצאת את לבבו נאמן לפניך?טיפות של אור
שזה נאמר על ניסיון עקידת יצחק, שבזכותה אברהם זכה לעוד ברכות. ואילו הבחירה של אברהם הייתה בזכות מעשים טובים קודמים שהוא עשה
ומה עם יצחק יוסף ואהרון ושם בן נח וישי?קעלעברימבאר
איך אתה לומד שהם נבחרו לפני שהם נולדוטיפות של אור
"ולישמעאל שמעתיך...ואת בריתי אקים את יצחק אשר תלדקעלעברימבאר
על יוסף לא מוזכר שבגלל מעשיו הטובים, ומן הסתם בגלל שהיה הבן של רחל והרי יעקב העדיף אותו כבר שהיה בן 17.
האם זה מקרי שלוי נבחר ולא מוזכר מעשיו הטובים, קהת כנ"ל, עמרם כנ"ל, ואהרון במקרה אח של משה?
כנ"ל לא מוזכר על מעשיו של ישי, וגם לא של שלמה. כתוב שה אהבו ישר כשנולד שלמה
טוב בעיניי זה הפוךטיפות של אור
יצחק כתוב מפורש שנבחר לפני הלידהקעלעברימבאר
יצחק זה בזכות המעשים של אברהםטיפות של אור
אבל גם ישמעאל הוא בנו, אז מהקעלעברימבאר
שרהטיפות של אור
ואם שרה היתה יולדת עוד?קעלעברימבאר
היא הייתה בת תשעים וה' עשה נס שהיא תלד ילד (אחד)טיפות של אור
ומה לגבי ירמיהו בטרם אצרך בבטןקעלעברימבאר
כרדק שםטיפות של אור
הוא ובניו בקרב ישראלקעלעברימבאר
"מגיד שאם בנו הגון למלכות, הוא קודם לכל אדם" (רשי)טיפות של אור
זה שהר המוריה זה ירושלים זה ברור, הריקעלעברימבאר
זה שירושלים נבחרה בכוח כולם מודים. גם דוד המלך נבחר בכוח כבר, לכן נחשון מקריב ביום הראשון. וגם כלב שיצא מזרעו דוד רומז על זה וייתכן שחור בן כלב ובצלאל , אהרון וחור תמכו בידי משה, הכהונה והמלכות.
השאלה למה ירושלים ודוד לא נבחרו גם בפועל
יפהכְּקֶדֶם
(אמנם כן נזכר עניין 'לא יסור שבט מיהודה')טיפות של אור
יהודה, לא דוד. זה כמו "וישכון באהלי שם", זה כלליקעלעברימבאר
(לכן הסוגריים
)טיפות של אור
(וגם לפי הרמבם ייתכן שכוונת הפסוק אחרתטיפות של אור
ואז הוא יקרא את הפסוק בשמואל כפשוטו: "ויאמר שמואל אל שאול נסכלת לא שמרת את מצות ה' אלהיך אשר צוך כי עתה הכין ה' את ממלכתך אל ישראל עד עולם")
אבל בסוף ה כרת ברית עולם עם דוד, וכל דברקעלעברימבאר
אני לא חושב שזה נכון אז אני לא יכול להועיל
טיפות של אור
איך מעשי האדם יכולים להשפיע על הנצח?קעלעברימבאר
" לא ייתכן חסרון נצחי" כי ה' טוב כאילו?טיפות של אור
זה ששאול לא קיבל מעלה נצחית, לדבריךקעלעברימבאר
בעיניי מניעת מעלה לא מעלה שום קושיה על היות ה' טובטיפות של אור
למה? מניעת מעלה היא עצמה חסרון, שהרי היהקעלעברימבאר
כמובן אתה יכול לתרץ לשיטתך שאין כאן מעלה. זהקעלעברימבאר
לא הבנתי אבל העיקר שהכל מיושב
טיפות של אור
התכוונתי שלישטתך אתה יכול לתרץ שזהקעלעברימבאר
ברור שזה בעצם ועדיין המצווה מתקיימת גם בשאולהסטורי
גם בירבעם וגם ביהוא - שנמשחו ע"י נביא.
זה לא קשור לעובדה המציאותית שאין איתם ברית וממילא המלכות לא תחזיק.
אגב, לדברי הר"ן כפי שמרן הרב זצ"ל מבאר בתשובתו, בכל שלטון שאנו מקימים מתקיימת מצוות מינוי מלך (אלא שאיני קבוע)
אז בדיוק השאלה היא על טעמי המצוות. למה התורהקעלעברימבאר
לא קבעה מראש שרק נחשון וזרעו כשרים למלכות, ואילו מלכים אחרעם יהיו רק בהוראת שעה של נביא.
ב. אם למדינת ישראל יש גדר של מצוות מינוי מלך, לפי הרמבן מדינת ישראל חוטאת שהרי ראשיה אינם מבית דוד, ולפי הרמבם אסור לשים את מוסדות השלטון בירושלים? לא מצינו שהרמבם בדבריו שאין ממנים מלך שלא מבית דוד בירושלים חילק בין תחום העיר המקודשת לקדשים קלים לבין שאר העיר, שהרי דוד וירושלים נבחרו לפני קידוש ירושלים לקדשים קלים, ושלמה נמשח בגיחון שזה מחוץ לחומה של קדשים קלים וגם עדיין לא התקדש, כך שנראה שירושלים לעניין שאין מושחים מלך שלא מבית דוד, זה כולל את מגרשי העיר 2000 אמה, וכיום את כל מה ששם ירושלים עליו לעניין שושן פורים ונפילת אפיים. ואגב תמיד הרציה מזכיר שמדינת ישראל זה מצוות ירושת הארץ, למה הוא לא מזכיר שזה גם מצוות מינוי מלך ואז זה גם לרמבם מצווה?
אתה מסבך עניין מאוד פשוטהסטורי
יש מציאות - שהקב"ה כרת ברית רק עם זרע דוד, לכן כל מלכות אחרת במציאית מתחסלת. גם מלכות דוד היתה על סף חיסול כמה פעמים - רק שהברית שמרה עליה ובניסי ניסים יואש ניצל ובהמשך יהויכין מוליד נגד הטבע בבית הכלא וכו'.
לשום עניין הלכתי אין משמעות של ירושלים לשטח שאינו מקודש, חוץ מאולי לעניין 'הכל מעלין' שאינו נובע בירושלים ממצווה (אין כזאת) אלא מהשיכות לקדושה.
אז השאלה למה ה כרת ברית עם דוד, ולאקעלעברימבאר
עם נחשון וזרעו על ידי משה, כמו שכרת עם אהרון וזרעו על ידי משה בתורתו. או שלחלופין שדוד היה נולד בימי משה.
הברית עם דוד היא גם ברית של בחירה ולא רק עניין טכני של שמירה מחיסול. כשם שהברית עם האבות על זרעם היא לא רק שמירה מחיסול אלא להיות לך לאלוקים ולזרעך אחריך.
ב. חובת ההוכחה שגבולות ירושלים לעניין מלוכה היא ירושלים של קדשים קלים. קדשים קלים נלמדים מ"לפני ה אלוקיך תאכלנו". ואילו ירושלים של מלוכה נלמדת לפי המאירי מ"למען היות ניר לדוד בירושלים" וייתכן שנלמדת מדברי אחיה לירבעם "למען היות ניר לדוד בירושלים. ואתה תמלוך בכל אשר תאווה נפשך" כלומר בכל עיר חוץ מירושלים. מכיוון שירושלים נבחרה לפני בניין המקדש, חובת ההוכחה של הטוען שירושלים של מלוכה חייבת לחפוף בדיוק לירושלים של קדשים קלים ששם זה לפי חנוכת לחמי תודה, שהיו בגבעון בימי דוד ולא בירושלים
מסכים לגמרי שהברית עם דוד היא של בחירההסטורי
הדבר הפשוט וההגיוני הוא שכשאין צאצא לבית דוד, יהיה שלטון בירושלים והיא לא תופקר לאנרכיה.
השאלה היא בכללי בתורה למה הבחירה בדוד או זרע נחשוןקעלעברימבאר
ברור שצריך שלטון ריכוזי. אבל מי אמר שמוסדות המדינה הם מצוות מלך ממש הלכתית, ולא רק בחינת מלך אמונית ללא קיום מצווה הלכתית.
אם זה מצוות מלך ממש, לשיטתך אסור לשים את מוסדות המדינה בעיר העתיקה לפי הרמבם? ממתי פרלמנט זה מלך ולא רק "מלכות" כמו גדעון ויהושע?
בנוסף נראה לי שמכיווןקעלעברימבאר
אין לרמבם איסור שמלך לאקעלעברימבאר
אגב ביבי מלך ישראלכְּקֶדֶם
ביבי לוי, אז הוא לא צאצא שלקעלעברימבאר
מעולם לא שמעתי שהגר"א צאצא של דוד. זה על המהר"ל מהאבא, ועל רש"י מהאמא
צדקת שהגרא צאצא של דוד, אבל נשמעקעלעברימבאר
כנראה שביבי צאצא של בן דוד של הגרא,קעלעברימבאר
כי בזוהר דוד כנגד תורה שבעל פהחסדי הים
יפה!קעלעברימבאר
למה בפרשת בא לא מוזכר חטא המרגלים והשלכותיו?shaulreznikאחרונה
למה...סיעתא דשמייא1
...במעשה העגל השם סלח כאשר העניין הוא עבודה זרה ממש במזיד
ואילו בעניין המרגלים שזה לשון הרע לכאורה ועוד שהם עשו תשובה השם לא סלח?
לדעתי השם תכנן מראש שדור יציאת מצרים לא יכנס לארץ ישראל.
כמו שנאמר "אל נורא עלילה".
גם בכבוש הארץ הם היו….סיעתא דשמייא1
תשובה על סחיטהפשוט אני..
נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד.
למשל לשדוד בנק.
אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.
הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.
אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.
אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?
מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.
מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).
מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?
מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר
צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת
כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר
כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)
אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאר
כשהיה מגיע ר"ע אצל פסוק זה היה בוכהחתול זמניאחרונה
"ומה מי שנתכוון לעלות בידו בשר חזיר ועלה בידו בשר טלה טעון כפרה וסליחה המתכוון לעלות בידו בשר חזיר ועלה בידו בשר חזיר על אחת כמה וכמה"
=> מסקנת הגמרא במסכת נזיר היא:
– אם התכוון לאיסור ועלה בידו היתר, צריך כפרה
– גם אם התכוון לספק ועלה בידו היתר, צריך כפרה
"כי ישרים דרכי ה' וצדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם משל לשני בני אדם שצלו את פסחיהן אחד אכלו לשום מצוה ואחד אכלו לשום אכילה גסה זה שאכלו לשום מצוה וצדיקים ילכו בם וזה שאכלו לשום אכילה גסה ופושעים יכשלו בם אמר ליה ר"ל האי רשע קרית ליה נהי דלא קא עביד מצוה מן המובחר פסח מיהא קא עביד אלא משל לשני בני אדם [...]
ואחד אכלו לשם אכילה גסה - או מחמת תאוה שאכלו ברעבון:"
=> כאן היות ואין שום צד של איסור במעשה אלא פגם בכוונה אז אמנם לא עשה מצווה מן המובחר אבל בהחלט עשה מצווה
ולדעתי החתולית הזמנית זה המקרה הכי דומה, אין שום צד של איסור במעשה הדיווח / איום עצמו, זה שהכוונה כזאת או אחרת אמנם פוגע במצווה מן המובחר אבל עבירה אין כאן
האם לקיים את "ככל אשר יורוך"?סיעתא דשמייא1
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.
והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות.
אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום
אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.
אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.
אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה
שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי
קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך,
בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה
אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה
אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.
המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום
אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?
תודה🙏
אש החסידות חזק מאודאחד איש
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד
ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ
מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה
קשה לקריאה?
או תובעני מבחינת עבודת השם?
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת
מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...
גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...
אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)
בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
תודה רבה!מתואמת
אני לא יודעהסטורי
יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.
תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור
בהשראת המכילתא
"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"
"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"
תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14
א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?
ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?
(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)
(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)
אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..
אני אתחיל.
א. קלאסי- ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).
ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..
הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום
על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.
אבל מי יקרא את זה?
א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14
בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?
אשמח לחידוד..
בהחלטאריק מהדרום
אני.סיעתא דשמייא1
שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני
זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.
או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.
יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה
ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד
(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)
אההה , שאלה מעולה!אני:)))))
אכתוב ב"נ בהמשך
שומרת את השרשור
הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול
כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).
לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).
ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)
כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
כן, ואפילו בנפרד
מרגול
ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.
ובנפרד בשביל הפרקטיות…
אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)
הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)
יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.
פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא
בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..
ה' ישמח אתכם, תודה 
אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14
ידעו..
זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי
האדמור מפיאסצנה היד..
אכן.אחד איש
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש
הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.
בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה
וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14
אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..
אבל שוב זה קצת שונה..
שווה לעיין שם בכל מקרה😃
זהו..אשר ברא
על שמחה ועצבות יש מלא!
אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..
תודה
צריך לדעתאחד איש
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
לא מכירה🙈אשר ברא
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.
אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.
השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה
בהצלחה!