הפרסומת לקריאה לשחרר אסירים לאומיים יהודיםהיא בושהקעלעברימבאר

וחרפה.

זה שמשחררים מחבלים זה רשע ובושה אדירה, אבל לא מתקנים עוול אחד באמצעות חשבון עוול אחר של שחרור רוצחים יהודים. והרי באפשרות הראשןנה נחסל את המחבלים של החמאס, החנינה שלהם לא אמיתית ויש על ראשם אות קין של כוונת שבהזדמנות הראשונה נהרוג אותם.

אמנם יש טענה שאם כל פעם שישתחררו מחבלים גם נשחרר אסירים לאומיים יהוגים זה יגרום לאויב לחשוב פעמיים לפני שהוא יחטוף חטופים, אבל זה לא נראה, כבר ראינו שלחמאס לא אכפת שבני עמו נהרגים בכמויות, שחרור של אסירים יהודים לאומיים לא ירתיע אותם.

אבל הוא כן יגרום לחוסר הרתעה של אנשים שלא יהססו לרצוח סתם ערבים.

חוץ מזה הפרסומת מציגה כאילו רוצחים יהודים הם "שבויים" מבחינתם בידי המדינה, וצריך לפעול לשחרורם. זה בושה וחרפה. מדובר פה ברוצחים רשעים.

כל זה בלי קשר לדרישה שלי לסגור את המחלקה היהודית, משפט חוזר לבן אוליעל,  והקצבת עונש לאסירים לאומים יהודים לא יותר מרוצח פלילי, ובחינת חנינה לחוזרים בצשובה כמו לרוצח פלילי. ובלי קשר להתנגדות לעסקה המופקרת שקפלן-נוחבה הביאו עלינו

אין דבר כזה טרור יהודיבחור עצוב

אז כן, כשמשחררים מחבלים מתועבים, המינימום שאפשר זה לשחרר עבריינים יהודים.

אין כזה דבר טרור יהודי צודק. אבל יש רוצחים יהודים.קעלעברימבאר
והם צריכים לשבת בכלא כמו כל רוצח פלילי אחר.

שחרור רוצח יהודי סתם כך בין פלילי ובין לאומי, זה גם עוול וגם יגרום לחוסר הרתעה ולעליה ברצח סתם אנשים ערבים

תרענן את זכרוני על איזה רוצחים מדוברבחור עצוב

באמת שלא זכור לי כרגע.

היו 3 אנשים יהודיםקעלעברימבאר
שחטפו ורצחו את מחמוד אבו חדיר נער בן 14 משועפת בצוק איתן.

בן עוליאל ספק אם שרף משפחה שלימה או שזה רוצח יהודי אחר (הטענה שזה ריב חמולות נשמעת דחוקה).

אחד זאדה לזכרוני שרצח בשפרעם.

ברוך גולדשטיין (שעליו עוד אפשר טיפןנת ללמד זכות בטענה שהוא ראה הרבה אנשים מתים לו בידים בפיגועים. הטענה שהוא ידע על פיגוע במערת המכפלה ומנע אותו נשמעת דחוקה).

והיו עוד כמה אבל לא זוכר.

לא היו הרבה ב"ה. אבל היו כמה מקרים של יהודים שרצחו סתם ערבים.

לא דיברתי על חברי מחתרת יהודית שהתנקשו בחמאסניקים ראשי ערים ביו"ש, להם דווקא מגיע כל הכבוד 

אדייק - איזה יהודים שרצחו ערבים יושבים כרגע בכלא?בחור עצוב

מה הבאת את גולדשטיין? עד לשם הלכת?

המשותף לאלו שיושבים בכלא (ובן אוליאל בראשם) הוא שהרשיעו אותם עם 0 ראיות רלוונטיות. במשפט נורמלי כולם היו יוצאים זכאים (לפחות) מחמת הספק.

ואגב, אצל בן אוליאל 99% שזה ריב חמולות. כל הראיות פשוט צועקות את זה.

למען הסר ספק - אני רחוק מלהיות נער גבעות ומאוד מתנגד לדרך הזו, אבל זה לא הופך את העוול שנעשה להם למוצדק.

אנחנו חיים במדינת חוק - גם מערכת שלטון החוק מחוייבת אליו. לא הצלחת להרשיע- הבן אדם משתחרר. ויוכיחו על זה לא מעט ראשי משפחות פשע שחיים בסבבה שלה למרות שכולם יודעים בדיוק מי הם.

זה לא שמדובר כאן על פצצות מתקתקות או על התארגנות להשמדת המדינה. וכאמור - ק"ו כשמשחררים את כל הנ"ל.

הרוצחים של אבו חדייר יושביםקעלעברימבאר

בכלא והם בוודאות הרגו אותו.

השאר לא זוכר.

אם יש ספק בהרשעתם אז צריך לעשות להם משפט חוזר בלי שום קשר לעסקה. כמו שלמחבל ערבי שיש ספק בהרשעתו צריך לעשות משפט חוזר.

אני מבין שקשה לך לעכל את זה שיש כזה דבר רוצחים יהודים. אבל זה המציאות. אשריך שאתה מנסה לסנגר  על ישראל. אבל אהבתינו את האומה לא תסמא את עינינו מלראות את מומיה. כמובן השמאל אשם בזה כי הוא גרם לרצח יהודים שדחק את אותם יהודים לרצוח בכוונה.

אני מסכים שכדי להכניס לכלא צריך רמת וודאות שיש לרוצחים פליליים. במקרה של אבו חדייר יש רמת וודאות. לפחות על אחד מה3 שרצח בידיים שלו את אבו חדייר

גם אלו שנעצרו על אבו חדייר נעצרוו על הודאהבחור עצוב

שכאמור - הודאה לא שווה כלום.

לא הבנת כלום ממה שכתבתי - לא כתבתי עשו או לא (חוץ מבן אוליאל שהכל שם צועק הפוך), אמרתי שאין סף הרשעה! והעיפו אותם לכלא למרות זאת.

הנקודה היא שעשו משוואה מטורפת שבמסגרתה חוננים מחבלים בשביל לחלץ יהודים. היות שבני משפחתם ש העצורים היהודים לא ילכו לחטוף יהודים כדי לשחרר את קרוביהם, מתבקש להשוות במינימום את המשוואה.

בעיני זה פשוט מטורף שסינוואר הבא ישתחרר ובן אוליאל ישאר.

אגב הרב אליקים לבנון אמרקעלעברימבאר

שצריך להוציא להורג את הרוצחים היהודים של אבו חדייר כדי לקיים וביערת הרע מקרבך. לא מסכים, אבל הוא אמר.

לא הבנתי, אם הם באמת חםים מפשע, צריך לדרוש לעשות להם משפט חוזר ולהעלות את סף הוודאות.

הרי במילא דרישה לשחרורם בעסקה לא תעבוד ואף אחד לא יעשה זאת. לא ביבי לא סמוטריץ ולא בית המשפט ולא הנשיא. זה לא ראלי.

אני מסכים שאת הדרישה ההזויה  להשוות בין מחבלים ערבים לרוצחים יהודים צריך למחוק עד היסוד. וראשיתה היא סגירת המחלקה היהודית.

הודאה עם פרטים שרק הרוצח יכל לדעת בהשוואה למה שיש בשטח, שווה לראיה חיצונית

הנקודה היא שהמערכת המשפטית אבודה כרגעבחור עצוב
ומשפט חוזר יוביל לאותו מקום. אז רוצים חנינה. 
אז שיתקנו את הפרסומת ל:קעלעברימבאר
דורשים חנינה לבן אוליעל ושאר החפים מפשע שיושבים בכלא.

הם כתבו שאר האסירים הלאומים. כאילו צריך לשחרר את כל הרוצחים היהודים שרצחו ערבים מסיבה לאומית. גם במקרה שברור שהם רצחו. כאילו להיות רוצח זה להיות גיבור גדול

מה???ירחמיאל

איפה מצינו עונש מוות על רצח גוי?? ועוד בימנו שאין ב"ד מומחה לדיני נפשות????

לא נראה לי שהרב אליקים לבנוןקעלעברימבאר

התכוון ברצינות. חוץ מזה שמלכות יכולה להוציא להורג כהוראת שעה שלא על פי דין תורה. עיין רמבם הלכות מלכים

תוכיח, שקרן.ימח שם עראפת
הנה הקישור לדברי הרב אליקים לבנון:קעלעברימבאר
ברכותיי, מצאת לך אידיוט.ימח שם עראפת
אה עכשיו גם הרב אליקים לבנוןקעלעברימבאר

הוא אדיוט לשיטתך?

אני מקווה שלא התכוונת אליו.

אם התכוונת שהוא אדיוט, אז אתה חוטא ומבזה ת"ח עד שתחזור בתשובה.

אני לא חושב שאתה רשע, גם כי אתה נראה לי תינוק שנשבה לעניין זה, וגם כי נראה לי זכיותיך מרובים על חטאיך.

אבל אתה חוטא.

אני לא אשתוק על ביזוי ת"ח

כן.ימח שם עראפת
אל תשתוק. תדמיין שאני מוציא לך לשון.

ותזכור את אשר אמרתי לך לגביו במסרים. התכוונתי לזה.

אני כבר התייאשתי מללמד אותך לכבד ת"ח...קעלעברימבאר
יופי לך, אני התייאשתי מזמן ללמד אותך תורה.ימח שם עראפת
כשזה מתאים לך לבזות תלמידי חכמים פתאום זה מותר מבחינתך, רשע.
מתי ביזיתי? רקקעלעברימבאר
אמרתי שכותבי תורת המלך לא מספיק גדולים להכריע בעניינים כבדי משקל. ובכלל נראה שהם כתבו דיון תיאורטי אז זה בסדר
בכלל, אתה אדיוט.ימח שם עראפת
מניין לך?קעלעברימבאר
והנה גינוי לרצח מהרב יעקב אריאל, הרבקעלעברימבאר

של הרב אהרלה:

רבנים למשפחת אבו חדיר: אנו בושים ונכלמים. אין שום הצדקה למעשי זוועה - כיפה

ואגב הרב יעקב אריאל קורא לרוצחי אבו חדיר "בני בליעל"

שלחת לי את זה כבר.ימח שם עראפת
ואגב גולדשטיין - הוא נרצח ע"י ערבים באותו אירועאורין

אם זה היה הפוך, הרוצחים היו בכלא והיו מתעללים בהם כמו שעשו לאלאור אזריה. אבל מכיוון שגולדשטיין יהודי, זה התקבל בהבנה ורוגע...

לא נכון. היו מספיק יהודים שניטרלוקעלעברימבאר

מחבלים בעת פיגוע וקיבלו אות הצטיינות.

גולדשטיין לא *נרצח* על ידי ערבים, אלא נוטרל למוות. מה ציפית, שבזמן שהוא יורה עליהם הם יגישו לו זר פרחים או יהרגו אותו?

הוא חוסל על ידיהם עם גרזןבחור עצוב
עכשיו תשאל את עצמך מה עושה גרזן במערת המכפלה. 
צודק. ועדיין אי אפשר לבוא אליהם בטענותקעלעברימבאר
שחיסלו אדם שירה עליהם
אם באמת הם תכננו להוציא משם פיגועבחור עצוב
כן, אני אבוא בטענות. אחרת כל מי שפותח באש על מחבל באיו"ש בעצם מזמין את הרצח שלו. 
מי אמר שהם תכננו פיגוע?נשמעקעלעברימבאר
כמו עוד רצון לסנגר על יהודי ללא יכולת להבין מורכבויות שיש יהודים רוצחים . זו תופעה שחוזרת יל יצמה בחברה
אידיוט, שלא יודע, ולא מכיר, ומעז בחוצפה להביע דעה.ימח שם עראפת
מי אמר?!? כל תושב חברון שהיה גר שם. איך הוא ידע?!?! כי המנוולים כרזו כל זה במואזין במשך שבועות.

כל מי שמכיר את מערת המכפלה יודע שאין סיבה שיהיו 800 מתפללים ערבים בחמש בבוקר. יש עוד מלא מסגדים בעיר. ובטח שהמתפללים לא צריכים להיות עם צעיפים ירוקים ואלות ברזל.

ברור התושבים בחברוןקעלעברימבאר

הכירו את גולדשטיין, טבעי שיירצו להגן עליו. גם אני הייתי עושה את זה.

חמש בבוקר זה זמן תפילה של הערבים. אתה גרת החברון שאתה יודע?

חצוף, שקרן, ואידיוט.ימח שם עראפת

עכשיו אתה מוציא לעז על כל תושבי חברון שהם שקרנים, ושהם מחפים על ברוך גולדשטיין.

אז אולי גם הערבים במלחמת ששת הימים לא תכננו לתקוף אותנו, וזה רק תירוץ של הזקנים כדי להצדיק את התקיפה שלנו במלחמה.

חמש בבוקר זה זמן תפילה של הערבים, אבל אם היית מכיר את חברון היית יודע שיש הרבה מאד מסגדים, ומערת המכפלה לא רגילה לכמויות כאלה של מתפללים צעירים. לא צריך לגור בחברון כדי לדעת את זה.

אתה כל כך עז פנים, רשע ואידיוט, שאתה מעז לומר שכל תושבי חברון דאז בעצם שקרנים.

וכל זאת אתה עושה בלי שבכלל דיברת עם מישהו לברר האם מישהו מכיר את זה, פשוט החלטת מהדמיון שככה זה. רשע ואידיוט.

תרגע. קרובים שלי פעם גרו בחברון. אניקעלעברימבאר
לא מוציא לעז על תושבי חברון
לא מרגש אותי. אתה בדיוק מוציא לעז,ימח שם עראפת
זה שקרובים שלך היו גרים בחברון לא אומר כלום!!! זה לא אומר שאתה יודע משהו, ובטח לא אומר שאתה יכול לקבוע בחוצפה שכולם שקרנים!! אתה חצוף ושקרן, שלא מפסיק לשקר ולקבוע עובדות מהדמיון
יש לך הוכחה שהם היו עם אלות ברזל?קעלעברימבאר
לא היו עם אלותנפשי תערוג

הרגו אותו עם מטף

והיו כמה ברזלים ששימשו לתמיכה אז גם בעזרתם

כן ראיתי את זה עכשיו.קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"א בתשרי תשפ"ו 13:22

הטענה על האלות רק מראה את הלך הרוח בציבור שמייד מנסים להגן על כל רוצח יהודי אוטומטית, ולסנגר עליו שהוא חף מפשע.  דבר טבעי ומובן, אבל חוטא לאמת

חכם בלילה, אלה זה מקל.ימח שם עראפת
ויפה שאתה יודע לצטט מויקיפדיה, עכשיו בוא תסביר לי לתמיכה במה צריך מקלות ברזל.
תמיכה במחיצותנפשי תערוג
לדוג' הפרדה בין גברים לנשים או הפרדה בין יהודים לערבים (בזמנו היהודים והערבים היו יחד ורק מופרדים במחיצות)

קישקוש נחמד שלא מחזיק מים.ימח שם עראפת

אתה טוען שהיהודים והערבים היו מופרדים במחיצות? תוכיח. על פי הדו"ח 800 הערבים היו באולם יצחק.

לא היו יהודים באולם יצחק. באולם אברהם התפללו 13 יהודים ותיקין, ברוך אחד מהם.

אולם יצחק זה האולם הענק, שצמוד אליו יש את אולם אברהם, שהוא בעצם חדר קטן שמוביל לאולם יצחק. בינו לבין אולם אברהם יש קיר אבן עם שער ברזל. גם אז היה ככה.

על פי הדו"ח גולדשטיין עבר מאולם אברהם לאולם יצחק, והתחיל לירות בהם.

ובכן- איפה המחיצה? דבר ראשון תוכיח שהייתה כזו, ושלא הייתה הפרדה. אבל נניח שהייתה. איפה היא ממוקמת? להפרדה בין יהודים לערבים? יש קיר, למה צריך מחיצה? יותר פנימה? באמצע אולם יצחק?

ובכן, אולם יצחק גדול, אבל הוא בערך 750 מ"ר. הצטופפו בו יותר מ800 ערבים אותו בוקר. כל אחד מהם צריך איזה מטר בשביל להשתחוות. אז אתה רוצה לומר שעוד היה להם מחיצה איפשהו? אמין כמו נעל בית.

ואיך בדיוק תמכו המקלות במחיצה? איך הם נשלפו לפתע והפכו לכלי נשק?!

וכל זה כמובן, רק לפי התאורייה שלך, שלא הוכחת אותה בשום צורה. רק ציטטת מויקיפדיה שהם היו שם "לתמיכה"

היו עוד יהודים במערהנפשי תערוג

אף אחד לא טען שה800 ערבים עשה משהו לפני שהוא התחיל לירות בהם.

ולצה"ל גם לא היה שום מידע מודיעני על כך שהם מארגנים איזה פיגוע.

ר

אוסף קישקושים של חסר ידע.ימח שם עראפת
אתה בכלל יודע איך נראית המערה? היא מחולקת לחדרים, אם לא הבנת.

זה שאתה לא שמעת טענות, זה בעיה שלך. מוזמן לשאול אולי את ותיקי חברון הבקיאים בסיפור, מי היו ה800 ערבים במערה אותו בוקר. (סתם ככה תחשוב למה 800 ערבים צריכים להידחס באולם יצחק כשיש עוד הרבה מסגדים בעיר)

זה שאתה שמעת שלצה"ל לא היה מידע מודיעיני, זה גם כן בעיה שלך. גם לטבח בשמחת תורה לא היה לצה"ל מידע מודיעיני, כי הוא סירב לשמוע לאזהרות התצפיתניות. מוזמן לקרוא בספר ברוך הגבר או לדבר עם הותיקים.

אל תהיה פתי שמאמין לכל השקרים של הצבא. המערכת תמיד תחפה על עצמה, גם אחרי כישלון שבעה באוקטובר גילגלו הבכירים את האחריות לזוטרים, והאשימו את התצפיתניות.

קראתינפשי תערוג

נשמע לגמרי לא סביר מה שכתוב שם

ואני יודע איך המערה נראת

אולי טוב ממך.

יופי לך שנשמע לך לא סביר.ימח שם עראפת
אז אולי גם התצפיתניות שקרניות, ואולי גם לוחמי מלחמת יום הכיפורים שגילגלו עליהם את כישלון הממשלה.

אם אתה יודע איך המערה נראית, אתה מבין שאין הגיון בתאוריה המופרכת שלך על מחיצות.

אין מה להשוותקעלעברימבאר
בין ההגיון שלך לבין המציאות, נכון.ימח שם עראפת
לא, בין המיקריםקעלעברימבאר
אתה בכלל לא קראת את הספר, חתיכת דבילימח שם עראפת
אז אתה בכלל לא יכול להביע דעה האם יש מה להשוות או שאין. פשוט תשתוק, מטומטם
זה לא קשור. יש הבדל בין להסתיר כשלון, לביןקעלעברימבאר

לטעון שמישהו רצח. אבל אתה צודק שיש,קצת משהו מחשיד. אבל כל עוד אין ראיה. אז ברוך גוחדשטיין בחזקת רוצח עד שיוכח אחרת

מטומטםםםםםםםםימח שם עראפת
אז,תביא הוכחהקעלעברימבאר
תקרא את הספר או שתלך לדבר עם זקני חברון, טמבל!!!ימח שם עראפת
הם ראו בעיניים שלהם זקני חברון?קעלעברימבאר
מטומטםםםםםםםימח שם עראפת
עדי ראייה. עיין בספר "ברוך הגבר".ימח שם עראפת
כותב הספר ראה בעצמו?קעלעברימבאר
או ששמע מכלי שלישי?
חפש. תקנה. בעייתך.ימח שם עראפת
לא נראה לי יש אתקעלעברימבאר
זה בפלדהיים או דברי שיר.

אבל גם אין לי למה לקנות

חפש בגוגל איפה אפשר לקנות.ימח שם עראפת
אין לך למה, כי האמת לא מעניינת אותך, כי אתה צבוע, שקרן וחצוף.
לא. אין לי לצה לקהותקעלעברימבאר
את הספר. כי אני לא אקנה ספר שלם רק בשביל העניין הזה
לא. כי האמת לא מעניינת אותך.ימח שם עראפת
כי אם היא הייתה, זה לא היה "רק בשביל העניין הזה" זה היה בדיוק בשביל זה, לדעת את האמת.
לא נכון. אין לי עניין לקנות את הספר. בסוף אני לאקעלעברימבאר
בית דין
אתה כזה צבוע.ימח שם עראפת
אתה גם לא תלך לדבר עם זקני חברון הבקיאים בסיפור, כי האמת לא מעניינת אותך. זה לא קשור לזה שאתה לא בית דין, זה קשור לזה שאתה אוהב ללכלך ולחרטט, ואין לך כוח לבדוק כי זה לא מעניין אותך.
ברןר, אני מחר בבוקר אחליט לסועקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ו בתשרי תשפ"ו 22:09

לחברון, כי הרי אני בבית דין שאמור לקבוע על ברוך גולדשטיין...

אמרתי שהוא רוצח עד שיוכח אחרת.

אתה רוצה לזכות אותו, חובת ההוכחה עליך. לא עליי

לא, לא מחר, טמבל.ימח שם עראפת
מתישהו במהלך החיים, אני מניח שתיסע למערת המכפלה. אז אם זה היה מעניין אותך, היית מברר עם מי אפשר לדבר על זה.

אמרת שהוא רוצה עד שיוכח אחרת, כאילו מי אתה??! איזה צבוע אתה, מצד אחד אתה לא בית דין, מצד שני אתה קובה משהו, ומצפה שיוכיחו לך אחרת. יש הוכחות!! רוצה? אתה יודע איפה להשיג. לא רוצה? אז סתום ת'פה!

אגב הרב דב ליאור שליט"א לא אמר כך,קעלעברימבאר

אלא אמר שהשתבשה על גולדשטיין דעתו והשתגע

הרב דוב ליאור גר בקריית ארבע, ולא בחברון,ימח שם עראפת
ותוכיח שככה הוא אמר.
מה זה משנה אם הואקעלעברימבאר
היה גר בקרית ארבע או חברון? עשר דקות הליכה מהשער של קרית ארבע למערת המכפלה
יופי, אז רק שתדע, שקרן דביל,ימח שם עראפת
שהרב דוב ליאור אמר על ברוך גולדשטיין שהוא קדוש יותר מכל קדושי השואה, ושהרב דוב ליאור נתן את הסכמתו וברכתו לספר "תורת המלך" שאתה כל כך מתעב.

תיחנק בגהינום רשע!

אגב. בגיהנום לא נחנקים, אלאקעלעברימבאר

נשרפים. אלא אם כן טובעים במים רותחים.

או כשיש שיטפון בגי בן הינום ומישהו טובע בשיטפון

היית בגהינום שאתה יודע?ימח שם עראפת
בתכל'ס לא מופרך כשמדובר בך
טוב אולי יש שם 4 מיתותקעלעברימבאר
אז אולי אחד זה חנק. שמעתי פעם על מושג בסוד שנקרא גיהנום של שלג.

יש אומרים שסקילה כנגד עפר, חנק כנגד מים, שריפה כנגד אש, וסיף כנגד רוח

זה שרב נותן הסכמהקעלעברימבאר

לספר לא אומר שהוא מסכים אם מה שנאמר בו, ובטח לא פוסק מה שנפסק בו.

הסכמה עניינה שהוא התרשם שהספר רציני וכתב אותו ת"ח ושווה ללמוד אותו.

אתה באמת חושב שעל כלספר שגדולי ישראל נותנים הסכמה הם עוברים עמוד עמוד? זה חא מטרתה של הסכמה.

הרב דוב ליאור מעולם לא פסק מעשית את מה שכצוב בצורת המלך. מבחינתו זה ספר עיון תיאורטי כמו הלכות הריגת עמלק

וכשהוא נעצר על אותה הסכמה?!ימח שם עראפת
אתה שקרן, דביל, שלא יודע כלום!!! הרב דוב ליאור ידע טוב מאד למה הוא מסכים, ואתה קוף מטומטם.
הוא נעצר בגלל שילוב שלקעלעברימבאר
רשעות ובורות של המשטרה. ונראה לי זה אהוד ברח היה שר הבטחון אז מה אתה מצפה
הבור והרשע פה הוא אתה.ימח שם עראפת
(לא שהמשטרה לא רשעים, אבל פה אתה רשע.)
השוטרים בכללקעלעברימבאר
לא הבינו מה זה אומר בכלל הסכמה לספר תורני. אז הם בורים.

כמו הבורות של בן כספית שלא מבין מה זה חג סוכות. שום דבר לא השתנה אצל החילונים. בורים היו ובורים נשארו

אתה אדיוט. כי זה לא עניין אותם.ימח שם עראפת
השוטרים היו רק המבצעים בפועל.

ואתה בור לא פחות, אם לא גדול יותר.

בור זה מי שחושב שכל הסכמה לספרקעלעברימבאר
זה פסיקה כמוהו. כאשר כל מי שקרא אי פעם הסכמות לספרים תורניים יודע מה משמעות של הסכמה
בור זה אתה, שלא מבין מה פירוש המילה הסכמה.ימח שם עראפת
אתה מפגר, הסכמה זאת אומרת שאתה מסכים לדבר הנכתב, או על כל פנים למהלך הכללי שלו. אם אתה מתנגד- אתה לא תיתן הסכמה נקודה, כי אתה לא מסכים. אתה סתם דביל.
קראת פעם הסכמה לספר תורני?קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ד בתשרי תשפ"ו 11:39

הרב ליאור לא מתנגד לתורת המלך. אבל הוא טוען שזה דיון תיאורטי טוב בבית מדרש, דיון לעיון ולא לפסיקה  למחר. ולכן הוא משבח את הספר.

אם היה יוצא ספר "פניני הלכה: הלכות הריגת גוי" הוא היה מתנגד (טוב בכל מקרה הוא מתנגד לפניני הלכה, אז נגיד זה היה אהלי הלכה)

אתה שקרן חצוף!ימח שם עראפת
אם הרב דוב ליאור היה אומר את זה ניחא. אבל את משקר וממציא דברים כדי להתאים לגירסא שלך, ימח שמך רשע!!

אתה יודע למה הוא לא היה מתנגד?!?! מכיוון שבניגוד אליך הוא יהודי שומר תורה ומצוות, שיודע שיש דינים מתי מותר ומתי אסור להרוג גוי. לכן הוא היה קורא את הספר, רואה את המסקנות, ואם הוא היה חושב שמהלך הפסיקה נכון- הוא היה חותם עליו, מסכים לו, וכל מה שתרצה!!! כי ההלכה חשובה יותר מקשקושי הקישקע שלך, ימח שמך נבלה!!

הרב ליאור מעולם לא תמך ברצח ערבים סתם. עלקעלעברימבאר

ברוך גולדשטיין הוא אמר שהשתבשה עליו דעתו.

וחוץ מהלכה יש נבל ברשות התורה

נכון, זה לא סתם!ימח שם עראפת
הרב ליאור לא אמר שנטרפה דעתו, אמר ש*אולי* וכן אמר שהוא קדוש כקדושי השואה, אז סתום.

חתיכת מטומטם, כשההלכה אומרת לעשות משהו, אין נבל ואין ברשות.

שטויות. ההלכה מעולם לא אמרה שיש חובה להרוג גויםקעלעברימבאר
חה! בור ועם הארץ, שקרן דביל.ימח שם עראפת
כן איפה יש הלכה שחובה להרוג גוי?קעלעברימבאר
עיין בספר עמוד הימיני סימן טז' פרק ג'.ימח שם עראפת
את המקור הבאתי לך מתוך הספר הנפלא תורת המלך.
מי הפוסקים שאומרים זאת?קעלעברימבאר
שום פוסק היום לא פסק זאת להלכה
ימח שם עראפת
ברור! אז כל הפוסקים שקראו להתגייס כי זו מלחמת מצווה בעצם לא התכוונו באמת! מטומטם נשאר מטומטם
אין שום קשר בין חיוב להתגייס,קעלעברימבאר
לבין ההמצאה שלך על חיוב רצח תינוק ערבי בכפר
טיפש מטופש.ימח שם עראפת
אתה לא יודע לנהל שיחה ענייניתנפשי תערוג
בלי לקרוא לכל מי שחולק על דעתך קוף מטומטם?
שמת לב שלך אני לא קורא ככה?ימח שם עראפת
הברנש הנ"ל ראוי לתארים הללו, מאין ספור דיונים שדנתי איתו, והוא לא מפסיק לשקר ולקבוע עובדות מהדמיון, להעיז פניו בחוצפה בדברים שאינו מבין בהם, ובקיצור- אלו שבחים לעומת מה שראוי לו.
גם לי קראת כךנפשי תערוג

מוזמן להסתכל בשרשורים אחרים

אולי לא קוף מטומטם

אבל בשלל ביטויים אחרים

כפי שציינת, לא באותם ביטויים.ימח שם עראפת
אכן ביטויים אחרים התאימו לך, אני זוכר, כמו ששמת לב אני ציני כלפיך, כיוון שאני זוכר היטב את השטויות שלך. אילו היית מגיע לדרגת רשעות כמות הנ"ל, היה בטוח שהיית זוכה לאותם כינויים.
הרב דב ליאור ידע למה הוא מסכים, אבלקעלעברימבאר
איפה תמצא בהסכמה משפט כמו "אני פוסק כמו כל סעיף שכתוב בספר".

ההסכמה היא בסגנון "ראיתי את ספרו של כבוד הרב החשוב... ויישר כוח לו ובטוחני שספר זה יזכה להעמיק תורה ולהאדירה" 

אתה קראת את הספר בכלל?ירחמיאל

או שאתה מתנגל אליו רק בגלל שהוא לא חוקי?

הספר הוא יחסית שמואלני, למרות שאי אפשר כל כך להגיד על ספר כזה ימני ושמואלני כי זה ספר תורני שאומר מה דעת התורה בענין, הוא פשוט מנתח את הסוגיות לעומק, המדינה כל כך מחדת ממנו בעיקר בגלל הכריכה, (דיני הריגת גוי בימנו +-)

אתה קראת את ההסכמה של הרבקעלעברימבאר

ליאור או לא?

לא קראתי אותה אבל שמעתי שזה כולא הסכמה, כמו כל הסכמה בספרים שזה בערך "יישר כוח של הרב הנ"ל, ספר יפה מאוד. שיזכה להגדיל תורה"

אתה מפגר במוח.ימח שם עראפת
לא רק שלא קראת, אתה פשוט חצוף שקרן מטומטם.
אתה קראת?קעלעברימבאר
כן! ושלחתי לך גם כדי שתקרא, חתיכת דביל.ימח שם עראפת
עכשיו ראיתיקעלעברימבאר
מתייג מישהוימח שם עראפת
@נפשי תערוג

אתה מבין למה הוא מקבל ממני כזה יחס?

לא.נפשי תערוג

מה הוא כתב כאן שזה מצדיק כינויי גנאי כאלה?

שאל שאלה לגיטימית 

חשבתי שככה תגיד.ימח שם עראפת
אבל די ברור לי שאתה תבין יותר.

זה לא עניין השאלה, וזה לא רק כאן. הוא לא ראה את המקורות, ולא יודע כלום, ובכל זאת מעז בחוצפה לקבוע מה כתוב בהם ולצטט אותם כדי להפריך ראיות שמביאים לו.

במקרה דנן מדובר בהסכמה לספר 'תורת המלך' שהוא טען שהיא הסכמה שניתנה סתם, מן "יישר כוח שלמדתם" ותו לא, וכשמישהו שאל האם הוא בכלל קרא את הספר, שכל כך ברור לו שהרב דב ליאור לא מסכים איתו, הוא שאל בתגובה אם הוא ראה את ההסכמה, כאילו כדי לומר "אחי, מההסכמה רואים שהוא לא ראה את הנכתב, ורק מהנהנן ליישר כוח", אבל הקטע המרתיח שהוא אומר שהוא בעצמו לא ראה אותה, אלא רק שמע שזו הסכמה כזו! כמה טמטום וחוצפה?!?

אני אסביר עוד טיפה-ימח שם עראפת
זה לא הפעם הראשונה שהוא ממציא מקורות, זה דפוס של סילוף, טענות משום מקורות שהתברר שכתוב שם דברים אחרים לגמרי.

מילא ההסכמה, שזה מרתיח, אם זה היה פעם ראשונה ניחא. אבך זה דפוס שחוזר על עצמו של בן אדם שקרן שלא יודע כלום, מתווכח בלי ידע ובלי מקורות, ולפעמים אומר כתוב ברמב"ם בהלכות מלכים כך וכך. וחיפשתי שם בהלכות מלכים, עברתי על הכל, הבנתי למה הוא התכוון, ואיזה פלא- כתוב הפוך ממה שהוא אומר.

מתי אמרתי רמבם שלא כתוב?קעלעברימבאר

כשאני אומר מהזכרון אני מוסיף "לזכרוני". לפעמים אני מצטט מקור מהזכרון ולא מהכתב, ואז כותב "לזכרוני"

ימח שם עראפת
מתי? בתחילת הוויכוחים בינינו, לפני שהבנתי שאתה מפגר לחלוטין והתחלתי לקלל אותך כל הזמן, כשעוד התייחסתי אליך יפה וחשבתי שיש משהו בקודקוד שלך.

לפעמים אתה מצטט מקור שמישהו אמר לך, ואז אתה לא טורח לומר "לזכרוני" ולא לציין שמישהו אמר לך אותו. ואז מתברר שאתה שקרן דביל.

ויחד עם זאת. לא מצדיק לקרוא בכינויים כאלהנפשי תערוג

זה פורום.

מטרתו היא לא לשכנע את האחר אלא לדון

וזה לא נעים לדון כך

את הרשע הזה אי אפשר לשכנע, כי הוא לא רוצה.ימח שם עראפת
אתה לא חייב לקרוא לו בכינויים, אבל אני לא מתכוון לגרום לו להרגיש נעים.
מעולם לא אמרתי שראיתי את ההסכמה, כתבתיקעלעברימבאר
במפורש ששמעתי ולא ראיתי.

חתיכת רשע, הנה תקרא!ימח שם עראפת

אתה מעלה תמונה על הצד, והוא הרשע?פשוט אני..
ימח שם עראפת
פאשלה של הפלאפון, לא יודע למה זה ככה. אבל שיתמודד, מגיע לו
התירוץ היה מתקבלפשוט אני..

אם זה היה פורום גהז 

(גיל הזהב)

ימח שם עראפת
אני צילמתי ישר, אין לי מושג למה זה על הצד🤔
אולי זה רמז מהשמיםקעלעברימבאר

"והפכתם דברי אלוקים חיים"

רמז מהשמיים שזה היה מיותר,ימח שם עראפת
כי גם אם נביא לך את הרב דב ליאור בעצמו שידבר איתך ויגיד לך שצריך לעשות מה שההלכה אומרת, אתה תתחיל לבלבל במוח על נבל ברשות התורה.

אתה נבל שלא ברשות, רשע מרושע.

נכון. אם הרב ליאור יאמרקעלעברימבאר

שאמנם ההלכה מתירה, אבל יאמר שמי שעושה זאת הוא נבל ברשות. 

אז מי שיעשה זאת הוא נבל ברשות התורה.

גם ההלכה מתירה ללכת לבית בשת לקדש פרוצה ללילה ולגרש אותה למחרת. אבל עדיין מי שעושה זאת הוא רשע באותה רמה של בעילת זנות, כי הוא נבל ברשות התורה

מטומטם, דביל, חסר מוח.ימח שם עראפת
אם ההלכה אומרת *לעשות* משהו, אז אין כל קשר לנבל ברשות. אדיוט.
ההלכה מעולם לא אומרת לחייב להרוג גוי סתם ככהקעלעברימבאר
אדיוט מפגר!!!! זה אף פעם לא סתם ככה!!!!!!!!!!!!!!ימח שם עראפת
אתה החלטת כל הזמן שזה סתם ככה, זה אף פעם לא סתם ככה, מטומטם!!!
אין שום חובה הלכתית להרוגקעלעברימבאר
גוי שמישהו אחר מהעם שלו רצח יהודים
אתה בור ואדיוט.ימח שם עראפת
ועיין במקור שנתתי לך, בספרו של הרב שאול ישראלי עמוד הימיני סימן טז' פרק ג'.
הרב ישראלי זצ"ל מעולם לא פסק שישקעלעברימבאר

חובה הלכתית בימינו להרוג גוים

חה! גם בור גפ שקרן גם חצוף.ימח שם עראפת
במקום לדמיין תסתכל במקור ששלחתי לך.
הוא מעולם לא אמר שזהקעלעברימבאר

הלכה למעשה. הוא כתב "יש לדעת מה עמדת ההלכה האמיתית" אבל לא כתב שהוא פוסק כמו הספר.

זה הסכמה נוסח "ספר יפה מאוד. חשוב מאוד להוציא ספר כזה ולברר בבית מדרש  את עניינים אלו"

אתה רשע מרושע מטומטם.ימח שם עראפת
דווקא מההסכמהנפשי תערוג

נראה שהוא לא מסכים עם הנאמר ונפסק בספר אלא חושב שזה נושא שחשוב לדון עליו

אתה לא צריך לקרוא לי רשע.

רק תסביר לי למה אני טועה

בספר לא הוכרע דבר.ימח שם עראפת
הספר הוא ספר דיון, המביא את המקורות- גמרא, ראשונים, אחרונים, מציג את המהלך, מיישב את הסתירות, ומציג את הדברים באופן פשוט על פי דברי חז"ל והפוסקים.

אין בספר פסיקת הלכה כגון "מותר לקטוף זיתים מעצים של ערבים כי-" זה ספר עיוני, שלא יורד על לפרטי ההלכה והיום יום. ההסכמה של הרב דוב ליאור מאד מובנת למי שמכיר את הספר, ויודע שלא נפסק כלום בספר.

הוא שמח על החיבור, כי הוא עושה סדר בהלכות שרובן לא מספיק ידועות, ואין בהם מחלוקת, הוא ראה אותו, קרא אותו, והוא חושב שזה ספר טוב ללימוד, מסיבה טובה. זה ספר דיון וסיכום הגמרא והראשונים והאחרונים.

אז עוד יותר מתיישבת הטענהנפשי תערוג

שהוא לא מסכים עם הרג ערבים.

כי ההסכמה שלו לספר לא באמת אומרת את זה.

יכול להיות שדעתו שכן צריך

אבל ההסכמה לספר היא לא ההוכחה לכך.

אתה מתחיל להישמע כמו הטמבל השני, אתה יודע?ימח שם עראפת
קודם כל, בוודאי שהוא מסכים עם הרג ערבים, השאלה באיזו מציאות. אני בטוח שאתה לא חושב שהוא התנגד ללחימה בעזה.

דבר שני, אולי תשקיע קצת בהבנת הנקרא- גם הספר לא אומר את זה. לא כתוב בספר "מותר להרוג ערבים". בשום מקום. הספר מסביר באיזה מציאות מותר (וצריך לפעמים) להרוג גויים.

הספר הוא ספר דיון הלכתי. הוא לא מביא מקרים מחיי היום יום ופוסק אותם, הוא מסכם את הגמרא והפוסקים, ומיישב את הסתירות.

זה ש @קעלעברימבאר מתעקש לומר שהרב דוב לא מסכים עם הספר זה טמטום שלו, כי הוא לא מכיר את הספר ובונה בניינים על דברים שהוא מדמיין שכתובים שם.

מעניין שכולם טמבלים ורק אתה החכם היחיד פה. וכולםקעלעברימבאר
רשעים.

לא נשמע לך מוזר קצת?

אני לא החכם היחיד, אבל אתה בהחלט טמבל.ימח שם עראפת
שמת לב שזה לא כולם? זה רק אתה שאני קורא לו רשע וטמבל? שמת לב שרק בשרשור הזה כבר כמה אנשים חושבים שאתה טמבל, גם אם משתמשים במילים יפות יותר, כמו נאיבי?
נאיבי זה היה במקרהקעלעברימבאר
שהיסטורי אמר לי, בקשר לעניין על זיכויו של אוליאל.

לא קשור להיתר לרצוח תינוקות שאתה המצאת ממוחך הקודח 

ימח שם עראפת
אתה מטומטם אמיתי.
מבהיר את טענתינפשי תערוג

לא קראתי את הספר במלואו

וגם מהחלקים שקראתי סתם כך. אני לא באמת זוכר.

הדיון כאן הוא האם מותר להרוג "סתם" ערבים.

לא כתוצאה מפעולה מלחמתית.

אלא סתם. כמו שניטען שעשו במערת המכפלה או מדומא.

הטוענים שמותר, מביאים חזקה שהרב דוב ליאור מסכים עם הספר "תורת המלך" שטוען כך.

אבל הספר (כמו שאמרת בעצמך) לא ספר הלכה אלא ספר דיון.

אז עצם זה שהרב ליאור מסכים על הספר, אומר שהוא מסכים שזה דיון חשוב. אבל לאו דווקא שהוא מסכים שלהלכה אכן מותר להרוג סתם כך ערבי.

לדעתי זה גם מה שקעלעברימבאר טוען. אשמח אם הוא יתקן אותי.

זה בדיוק מה שטענתי. לא הייתי ברור?קעלעברימבאר
לא סתם. אף ערבי לא מת "סתם".ימח שם עראפת
לא הבנת את הדיון.

הדיון התחיל מהרג ערבים בכלל, ועבר לדיון אחר על תורת המלך, כי קעלברימבאר דחף אותו לעניין.

לעניין הספר- הספר דן בהלכה. זה לא סתם "ספר דיון" זה ספר שמסכם מה ההלכה. הוא לא יורד לפרטים והכרעות במקרי היום יום, אבל הוא כן אומר מה ההלכה, כפי שהיא מופיעה בגמרא והראשונים.

קעלעברימבאר לא מבין שחוץ מתורת המלך יש עוד אפשרויות ללמוד את הנושא, ולהבין שמותר להרוג גויים במציאות מסויימת. לכן כל פעם שמדברים על הרג גוי הוא דוחף את תורת המלך כאילו זה המקור, ואז הוא אומר שאי אפשר ללמוד משם כי הרי ברור שהספר מתועב ומשוקץ.

לא אמרתי שתורת המלך הוא משוקץ.קעלעברימבאר

מעולם לא אמרתי כזה דבר.

והדיון בשרשור היה על רוצחים יהודים בכלא, שרצחו סתם ערבים.

לא על חיילי צהל שהרגו בפגיעה אגבית במלחמה.

כתבתי במפורש שאני בעד אנשי המחתרת היהודית שהתנקשו בראשי ערים פעילי חמאס.

זה כן יש הרג סתם של ערבים. זה שזה לתועלת לטענת הרוצחים היהודים, לא מעניין. זה כמו שמישהו ירצח ואז יאמר שהוא לא רצח סתם אלא לדלל את האוכלוסיה למנוע את התחממות העולם

כן, היה לך ביטויים אחרים.ימח שם עראפת

לזכותך יאמר שהפעם אתה לא משקר, היה לך אמצעים אחרים להסביר שהוא מתועב בעיניך.

מזה הדיון התחיל. הוא התקדם.

יופי, אז אתה בטח גם בעד ברוך גולדשטיין שהתנקש בחייהם של פעילי טרור שעמדו לבצע טבח ביהודי חברון.

אם ככה גם החיילים בשבעה באקטובר שדרסו עזתים שנכנסו לעוטף עם הטנק הם בעצם רוצחים שצריך לשים בכלא?

אולי אתה רוצה לשים בכלא את הזקנים מיחידה 101, יחידת התגמול?

שאלה תאורתיתנפשי תערוג

בוא נגיד וברוך גולדשטיין לא ידע שהם מתכננים פיגוע

אלא לקח רובה והרג "סתם" אנשים רק בגלל שהם מוסלמים.

זה מותר?

אם כן. אשמח לקבל הפניה להלכה של רב שפוסק כך.

לא תורת המלך. כי נטען שזהו לא ספר הלכתי.

בגלל שהם מוסלמים? ברור שלא.ימח שם עראפת
אבל גם אם הוא לא ידע שהם מתכננים לעשות פיגוע, הוא לא היה הורג אותם בגלל שהם מוסלמים, אלא בגלל שהם חיים בארצנו ורוצחים אותנו. אז היה ונניח ובכלל לא היה כל זה, וברוך היה יורה בערבים במסגד בלונדון- אזי ודאי שהיה אסור לו.

ותורת המלך הוא כן ספר הלכתי, וזה לא מה שאמרתי, אמרתי שהוא לא פוסק הלכה- דהיינו לא מכריע מעצמו, אלא רק מביא דברים כהווייתם. כשם שאנשים אוהבים את ליקוטי יוסף בגלל שהוא מביא את המקורות, אז ככה גם תורת המלך, מביא את המקורות.

האמת,קעלעברימבאר
אף אחד מהרוצחים היהודים לא רצח ערבים כי הם ערבים, גויים, או מוסלמים.

כולם רצחו את הערבים כי הם חלק מעם שרוצה לזרוק אותנו לים ורוצח אותנו.

זה עדיין לא פוטר אותם מהיותם רוצחים רשעים. כי מי שרוצח בימינו סתם כך אדם רק כי הוא חלק מעם אויב, הוא עדיין רוצח רשע

האמת, אתה הרשע היחיד פה.ימח שם עראפת
יודע מה? כל כך אתה רוצה לומר שהם רשעים? תוכיח הלכתית. תסכם את הגמרא, את הראשונים והאחרונים, ותוכיח.

אתה לא תעשה את זה. אתה יודע למה? כי אתה שקרן ובור ועם הארץ, ורשע. רשע מרושע!!!

לא צריך לסכם את ההלכה. מספיק שהם נבלים ברשות התורהקעלעברימבאר
כדי לדעת שהם רשעים
אתה לא יכול לדעת את זה אם לא ביררת את ההלכה, רשע!!ימח שם עראפת
שקרן מטומטם ורשע
נבה"ת לא קשור להלכה, אלא למוסר תורני.קעלעברימבאר
כל הקטע שהוא נבל *ברשות* ההלכה
מטומטם רשע!!!!ימח שם עראפת

אתה לא יכול לומר שהוא נבל, אם אתה לא יודע אם ההלכה לא מצווה אותו לנהוג ככה!!!

ובטח שאתה לא יכול לקבוע שהוא נבל, אם הוא לא עושה את זה עבור עצמו ואם התורה מתירה לפעול כך!!!! אתה הנבל היחיד והמטומטם פה, רשע מרושע ימח שמך!!

כבר סיכמנו שאין חיוב להרוג גוים. לא?קעלעברימבאר
לא. סיכמת את זה עם עצמך, כי אתה רשע אדיוט.ימח שם עראפת
לא הבאתי לי אפילו לא בדל של הוכחה אחתקעלעברימבאר
הבאתי לך, חצוף ושקרן, אבל אתה לא פתחת את המקור.ימח שם עראפת
איזה מקור?קעלעברימבאר
מהרב ישראלי, בעמוד הימיני, שקרן אידיוט.ימח שם עראפת
אה צודק. שכחתי. מחילה. אבל אין לי את הספרקעלעברימבאר
תחנק. בעיה שלך. תחפש מישהו עם אוצר החכמה.ימח שם עראפת
אני רק אציין שלא מצינו בשום מקום ביהדות שהורג גויירחמיאל

נקרא רוצח, רוצח זה הורג יהודי, לא גוי

אז הם רשעים הורגים. לא רשעים רוצחים.קעלעברימבאר
אתה רשע. הרשע היחיד בסיפור.ימח שם עראפת
רוצחים בטוח לא יהודי שהורג גוי אף פעם לא נקרא רוצחירחמיאל
אם אכן ברוך גולדשטיין הרגקעלעברימבאר
טרוריסטים שרצו לעשות פיגוע, אז הוא קדוש.

אבל אין לזה הוכחה מספיקה. אז הוא רוצח עד שיוכח אחרת.

לא טוען שתורת המלך מתועב, אלא שמחברי הספר תועים והם לא ת"ח מספיק גדולים לעסוק בעניינים כבדי משקל כאלו. אלא אם כן זה תיאורטי לחלוטין ואז הם יכולים

זה לא שאין הוכחה- זה שאתה לא מכיר אותה. אדיוט.ימח שם עראפת
אתה לא מוכן לשמוע לאנשי חברון כי אתה טוען שגם אתה היית משקר כדי לחפות על חבר שלך, וכך בחוצפה אתה הופך אותם לשקרנים ומחליט שאין הוכחה.

ובכן לעניין תורת המלך- טועים במה?! אתה אפילו לא מכיר אותם, איך אתה יכןל לקבוע בחוצפה שהם לא מספיק גדולים בשביל לדון בזה?!? מי כן יכול?!? מי אתה שתקבע מי יכול?!? ימח שמך רשע מרושע!!!

לא אמרתי שאנשי חברון משקרים, אלא שהם מוטים. וזהקעלעברימבאר
טבעי, גם אני הייתי מוטה אם הייתי מאנשי חברון
אדיוט.ימח שם עראפת
אנשי חברון, לא אמינים. כי אנשי חברון, מוטים. הווי אומר- כנראה אנשי חברון שקרנים.
הם לא שקרנים. הם פשוט טענו משהו עם הטיה ולכןקעלעברימבאר
השיפוט שלהם לקוי. הרי כתוב שאפילו לאהרון אסור לדון את משה מדין קרובים. אפילו הנביאים יכולים להיות מוטים בסברה הנוגעת להם
אדיוט.ימח שם עראפת
השיפוט שלהם לקוי, אז הם לא זוכרים שהערבים תכננו טבח נורא, הם פשוט מוטים אז הם מדמיינים.
אז חזרנו להתחלה.נפשי תערוג

אם הספר הוא אכן ספר הלכתי.

אי אפשר להבין מההסכמה שלו שהוא מסכים עם ההלכות שם אלא רק מסכים שזהו דיון חשוב וצריך לעסוק בו.

אתה מבין את המהלך חשיבה שלי?

כן. הוא שונה ממהלך החשיבה שלך.

זה לא אומר שאני רשע

וואי אתה מייגע.ימח שם עראפת
לא נראה לי שהרב דוב ליאור חולק על הגמרא והראשונים, תקן אותי אם אני טועה.
הרב דב ליאור לא וונצפן, אלא הולך לפי מסורת הפסיקהקעלעברימבאר
ומהי אותה "מסורת הפסיקה"?!ימח שם עראפת
כי לרב דוב ליאור יש תכלת בציצית, מה שלדידך הוא עוון חמור.
מעולם לא טענתי שתכלת זה עוון!קעלעברימבאר
אמרתי שלפי רוב הפוסקים זה לא נחשב תכלת כלל. אבל לא עוון.

בכל מקרה לא אמרתי שמי שפוסק תכלת סוטה ממסורת הפסיקה. אבל אפילו על פניני הלכה הרב ליאור אמר שהספר סוטה ממסורת הפסיקה לשיטתו

ימח שם עראפת
יופי לך טמבל, אז  לדידך הרב דוב סוטה ממסורת הפסיקה.
לא טענתי שהוא סוטה ממסורת הפסיקה, אלאקעלעברימבאר

שרוב גדולי ישראל מצריכים מסורת.לתכלת.

הרב ליאור טוען שלא צריך מסורת לתכלת וגם הרבי מרוזין ואחרים מאז ועד היום, וזה בסדר גמור שייפסוק כך ושאנשים ילכו לפי פסיקתו. זה לא סטיה ממסורת הפסיקה, בניגוד לוונצפנים, 

ומהי אותה מסורת?!?ימח שם עראפת
אתה המצאת אותה?!?
לא אבל גדולי ישראל יודעיםקעלעברימבאר
ימח שם עראפת
והיא עוברת במסורת ביניהם?

אם אתה לא יודע מהי, איך אתה יודע שהוונצ'פנים לא פוסקים לפי כלליה?! הא?! רשע ואדיוט.

ומיהם "גדולי ישראל"?! איך הם נעשים ל"גדולי ישראל"?! כמו הבחינות לרבנות יש בחינות ל"גדולי ישראל"?! מה התוקף ההלכתי שלהם?! מהם?! איפה הם מוזכרים בגמרא?!

אולי הוונצפנים במקרה יוצא שמתפקשש להםקעלעברימבאר
לפסוק לפי גדולי ישראל. גם לפעמים הרמדאן יוצא במקרה על יום כיפור
אדיוט כבר אמרתי?ימח שם עראפת
אשמח לתגובה ענייניתקעלעברימבאר
לכשיהיה עניין בדבריך תקבל תגובה כזו.ימח שם עראפת
מחילה אם זה העליב. לא זהקעלעברימבאר
היתה כוונתי. אלא להסביר שזה שלפעמים פסיקה וונצפנית בדיוק גדול הדור גם פסק כך,זה לא ראיה, כי במקרה יצא כך.

לא באתי להשוות וואנצפניות לאסלאם חס וחלילה

ולי לא נראה...נפשי תערוג

אי אפשר להסתמך על לא נראה לי.

במיוחד בדיני הלכות

מה גם שיש לו מעט דברים בגמרא ובראשונים שלא נפסקו להלכה.

אתה מעוניין לשכנע שהרב ליאור פוסק כך?

אנא צרף הוכחה חד משמעית

ועוד פעם.

אני לא רשע

אולי אני כן מייגע כי אני דורש ממך לחפש היטב

תגיד לי אתה דפוק במוח?!ימח שם עראפת
אין דבר כזה משהו בראשונים ובאחרונים שלא נפסק להלכה, אלא אם כן יש דעה חולקת או שאתה רפורמי.

אמרתי בציניות שלא נראה לי שהוא חולק על הגמרא, הוא לא חולק. אם אתה רוצה תרים אליו טלפון.

אתה לא רשע, לפחות בינתיים, אבל אתה כן מטומטם. אני לא אטרח לציין את זה בפניך כל הזמן, אבל אם תתן לי סיבה טובה אני אציין גם בפניך זאת.

באמת?נפשי תערוג

כל מה שכתוב בראשונים נפסק להלכה?

יש לא מעט מקרים שיש פסיקה מנוגדת לגמרי למה שכתוב בראשונים

אם תרצה. תעיין ותמצא

אם לא. מוזמן לסמוך עליי

ואני לא דופק במוח. 

תוכיח.ימח שם עראפת
לא אמצא ולא אעיין, אתה טוען טענה תוכיח.

אתה ממש דפוק במוח, ואתה מתחיל להיות כמו הטמבל השני, זה מאד מובן למה אתה מגן עליו- אתה בדיוק כמותו. טוען טענה ללא הוכחות.

תביא מקור לכך שאנחנו פוסקים כנגד הראשונים, במקום שאין בו מחלוקת עם ראשון אחר שאומר כמונו. עד אז, אני אמשיך לחשוב שאתה דפוק במוח.

לא צריך ללכת רחוקנפשי תערוג

לא מעט מהפסיקה הספרדית (בן איש חי וכו') מתבססת על דברי האר"י שהיה אחרון ויש לא מעט התנגשות עם השו"ע שהיה ראשון.

עזוב. קח מקרה קלאסי.

ריבית אסורה בין יהודים מתורה

אסורה במשנה. בגמרא

השו"ע (הוא ראשון) פסוק שאסור ריבית בין יהודים.

וזה הגיעו האחרונים ומצאו "היתר עסקא"

עכשיו ברור לכל שגם התורה ידעה על כך

וגם הגמרא

וגם השו"ע ידע שאפשר לעשות היתר עסקא

ועדיין פסקו אסור ריבית. איסור גמור ומוחלט. בלי "קומבינות".

היום. כמעט רוב מוחלט של הרבנים מסכימים על ריבית שמגיעה בהיתר עסקא.

גם לחובה וגם לזכות.

וואו. באמת? באמת?!?!ימח שם עראפת
אף אחד מהרבנים כיום לא חושב שאאין דבר כזה איסור ריבית.

כל הפוואנטה של קומבינה זה שהיא עוקפת את החוקים.

אם היה כתוב בתורה ובגמרא איסור על הקומבינה הזו, היה לך קייס.

ולא כולם סומכים על היתר עיסקה, לידיעתך.

מה אתה רוצה להוכיח?קעלעברימבאר
אם זה היה מכוון אליך, היית יודע.ימח שם עראפת
ימח שם עראפת
תכל'ס זה נכון, הספר נפתח ב"איסור הריגת גוי"
לא התנכלתי לספר. התנכלתיקעלעברימבאר
למי שחושב שמותר לאדם פרטי להכנס לכפר ולרצוח סתם ערבים.

ישע פשוט טען שמהספר ומהסכמת הרב ליאור אפשר ללמוד שמותר לרצוח סתם ערבי

צדיקכל קול קן כן

ניכר שאתה נשמה גדול וידען לא קטן בכלל

וזה באמת כיף ומשכיל לקרוא אותך.

משום מה זה נראה שחשוב לך מאוד שלא ימות ערבי ע"י יהודי

ולא מצליח להבין למה זה משנה לך? יש להם מספיק סנגורים ערבים או סתם

גויים ברחבי העולם שנלחמים על כל ערבי ארור בין אם הוא נהרג או התפוצץ על "דעת" עצמו.

אם כל כך חשוב לך צדק ואתה רוצה להלחם, תלחם על כל יהודי שעובר עוול 

על כל יהודי שיושב בכלא על דבר שלא עשה, על כל יהודי שאין לו לחם לאכול.

תבחר את המלחמות שלך צדיק תבחר על מה להוציא אנרגיות

חסר שאיזה שמאלן יקרא אותך ויגיד "יש! הנה אחד משלנו" ונראה כרוזים ברחבי ירושלים

נבל ברשות התורה. 

אתה צודק, לכן התעלמתי עד עכשיו.קעלעברימבאר

פשוט הפרסומת על השחרור רוצחים יהודים הרתיחה אותי, ומשם זה התגלגל.

ואגב רוב התגובות שלי בפורומים זה נגד רצח יהודים. פה זה החריג.

אני פחות כותב בשרשור הספציפי הזה כדי לפרסם, יותר כדי לפרוק.

פשוט על יד קשה נגד מחבלים ערבים על רצח יהודים אני מתווכח מספיק עם אנשים ביום יום.

לא נראה לי ששמאלנים קוראים פה. במילא יש פה מקסימום 50 איש. לא?

בפלטפורמות שיש בהם הרבה יותר אנשים כמו פייסבוק וטוויטר, לא הייתי מפרסם כזה דבר. כי באמת שם השמאל יכול לעשות בזה שימוש

אותיכל קול קן כן

שחרור ערבים רוצחים או לא רוצחים מרתיח יותר

עדיף שיסתובבו במדינת היהודים, יהודים רוצחי ערבים מאשר 

ערבים רוצחי יהודים. אני בטוח שתרגיש יותר בטוח ליד היהודי מאשר הערבי

אך זו סתם מחשבה שקפצה לי הרגע לראש.

אני קראתי בשבע תקופה לפני שידעתי בכלל שאפשר ואיך נרשמים, אני בטוח שיש 

עוד כמה כאלו וביניהם שמאלנים שמחפשים סיבה למסיבה

בכל מקום שיש קדושה הטומאה רוצה לינוק גם כן 

אם האמת היא שרוצחים צריכים לשבת בכלאפשוט אני..

אז את מי זה מעניין מה יגידו שמאלנים על זה שאדם דתי אומר את זה?

אם זו האמת אז זו האמת, ואין שום סיבה להתבייש בה.

בנוסף, יהודי שרודף צדק, לא צריך להתנצל על זה שהוא רודף צדק. הטענה "תדאג לאנשים רעבים" פשוט לא רלוונטית. יש מיליון עוולות בעולם, אז לא נזעק על אף אחת מהן כי "למה אתה מדבר דווקא על זה ולא על זה"?

אל תתנצלכל קול קן כן

שאתה רודף צדק, אדרבא כיהודי זה חלק מהמהות שלך

אבל כשאתה במציאות שזה הם או אנחנו

כשהצדק או במקרה הזה עיוות הצדק

הוא לטובת שונאי הצדק האמת והיושר 

אתה בהחלט תאמר למה אתה מדבר על זה ולא על זה

מסיבה אחת פשוטה, אם יש לך יכולת להשפיע ובמקום למנוע את שחרור הערבי

עסקת בלא לשחרר את היהודי, אתה בהחלט יכול לפגוש את אותו ערבי מעבר לפינה.

אומנם כאן זה סה"כ שרשורים, הודעות, אשכולות. אך בסופו של יום זו המציאות שלנו

השרשור הפסציפי הזה אולי לא ישנה כלום אך את הרעיון הבנת.

מסכים איתך. פשוט כאןקעלעברימבאר
בשרשור הספציפי כתבתי כדי לפרוק בעיקר, לא כדי להשפיע
לא נכון. מלבד האמת , צריך לחשוב על מהקעלעברימבאר

כל אמירה תפעל במציאות. זה לא דיון אקדמאי מנותק מהמציאות, אלא דברים אפקטיביים.

אדם שרואה כבאים מכבים שריפה ומבזבזים יותר מדי מים לא יאמר להם שהם מבזבזים מים למרות שזו האמת. יש לנו משאבי נפש מוגבלים, ואי אפשר לבזבז אותם על דברים פחות נחוצים.

זה למשל אם אני זוכר נכון הרב לונדין נימק למה הוא לא יוצא נגד רצח ערבים ודברים דומים, הוא אומר שמספיק יש שמאל שיוצא נגד זה וברגע שרב ידבר על זה ישר השמאל ייקח את זה לטובתם, ובטווח ארוך ההרתעה שלנו נגד הערבים תפגע עקב כך.

גם אותי זה מרתיח יותר. אבל כבר הוצאתי על זה את כלקעלעברימבאר

העצבים עוד לפני, לא בפורום.

חוץ מזה להתעצבן על שחרור מחבלים בפורום בו כולם ימנים חזקים לא מחדש כלום. זה כמו שאני אכתוב כאן שצריך לשמור שבת. זה פשיטא כאן לכולם.

אגב איך הגעת לפורום לראשונה?

הפסקתיכל קול קן כן

לצרוך חדשות באתרים רגילים והגבלתי את עצמי במנועי חיפוש

עד שמצאתי דפדפן עם אתרים מובנים וערוץ 7 בתוכו

טוב השאלה כמה אנשים בכלל קוראים את הפורומים, ומהקעלעברימבאר
הסיכוי שיקרא אותו איש שמאל
אני חושבכל קול קן כן

שלערוץ 7 יש ביקוש לא קטן

לא יודע לגבי שמאלנים ספציפית

אבל שבע מזמן כבר לא רק ציבור הדתי ציוני

כן אבל כמה קוראים את הפורומים? האמת אין לי מושג,קעלעברימבאר
אבל תמיד חשבתי שמעט. בפורום הזה יש בערך 100 מגיבים נראה לי בחדשים האחרונים, ואולי פחות
זו הסיבהכל קול קן כן

שאמרתי שקראתי את שבע תקופה לפני שנרשמתי

זה כלל גם את הפורומים, קורא ולא מגיב

ואני בטוח שיש עוד שעושים את אותו הדבר

ישנם אנשים שנהנים לקרוא ולא מחפשים להגיב לכן

מס' המגיבים הוא לא מדד למס' הקוראים

שקרן, אתה טענת את זה.ימח שם עראפת
אני אמרתי לך שגם אם נניח שיהודי הרג את דוואבשה, הוא יכל ללמוד ולהכריע שמותר לו. אתה החלטת שהוא למד והכריע מתורת המלך, כי כל שאר הראשונים והאחרונים לא מסווגים אצלך כקיצונים.
גם מחברי תורת המלך לזכרוניקעלעברימבאר

התכוונו לדיון תיאורטי ולא להלכה למעשה.

אדם פרטי לא יכול להכריע מההלכה איך שבא לו ולא לשאטל את גדולי הדור בעניינים כאלו.

"אל תהי וונצפן הרבה"

חה! לזכרונך!!ימח שם עראפת

אף פעם לא ראית את הספר, שקרן.

מה התכוונו חברי תורת המלך לא רלוונטי כרגע, מה שרלוונטי הוא הספר. והוא ספר לימוד מצויין.

גדולי הדור זו המצאה ריקה מתוכן הלכתי, ואם אתה רוצה אתה מוזמן להוכיח שיש כזה דבר.

אדם פרטי בהחלט יכול לפסוק לעצמו הלכה, בטח כשמדובר בהלכה פסוקה, שמופיעה כבר בגמרא והראשונים.

אל תהי אדיוט הרבה, גם אוויל מחריש חכם יחשב.

לגבי התכנון של פיגוע..אדם כל שהוא

ראה כאן- הרב יצחק גינזבורג ופניה הרבים של האמת: תגובה למבקרים – הרהורי תשובה

בפיסקה רקע ולימוד זכות.

לגבי השאלה עם היה פיגוע שהיה אמור לצאת ממערת המכפלה, ראה שם בהערה 7.

הערבים תלו מודעותירחמיאל

בערבית שקראו לערבים להכין הרבה אוכל בבתים כי הולך להיות עוצר

(אחרי פיגוע יש עוצר על המקום)

יש תיעוד של המודעות האלה?נפשי תערוג
ויכול להיות שתלו את זה בעקבות כך שהרמדאן מתחיל ואם יהיה עוצר (סתם כי חג יהודי) יהיה בעיה לצום כך
באמצעות מטףנפשי תערוג
לא גרזן
זו הגרסה שפורסמהבחור עצוב
אני שמעתי בזמנו אחרת מאנשי חברון. 
למיטב ידעתינפשי תערוג

גם היהודים שהיו בזמנו במערה העידו בוועדת שמגר.

ועדת שמגר כתבה שזה באמצעות מטף (והאמת איך מישהו מלבד הערבים שהיו שם יכול לדעת? אנשי חברון לא נכחו בזמן הירי)

כמו שיודעים שלא עמירם שרף את דוואבשהימח שם עראפת
הערבים שהיו שם מדברים
הערבים אמרו מטףנפשי תערוג
לוועדה. חכם בלילה.ימח שם עראפת
ואז הם הלכו למתיישבים וסיפרו להםנפשי תערוג

שהם באו אליו עם גרזן?

ייתכן.ימח שם עראפת
כמו הסרטון של הערבי מדומא שאומר לקבלן היהודי שלו שאומרים בכפר שזה בכלל לא היהודים.

אם אתה רוצה באמת לדעת- תפנה לוותיקי חברון שבקיאים בסיפור. אני נחשפתי אליו קצת, אבל אני לא בקיא בו.

אבל יהודי אחר שרףקעלעברימבאר
את דוואבשה.

יימח שמו של היהודי ששרף אותם

שקרן רשע! אתה לא יודע כלום!ימח שם עראפת
ערבים מהכפר אמרו שזו הייתה מריבת חמולות. ואתה יכול לבדוק בויקפדיה על מקרים בהם ערבים הסוו מריבת חמולות כתג מחיר.

וימח שמך אתה, שאתה לא מנסה בכלל לחשוב אולי אם באמת זה היה יהודי, הוא פסק שמותר להרוג אותם כי זו אומה שנמצאת איתנו במלחמה וזה יועיל למלחמה להרוג אותם ולזרוע פחד באויב. אתה רשע וטיפש!!!

נו אז אם שןם יהודיקעלעברימבאר
לא רצח את דוואבשה. במילא אין לקללה שלי על מי לחול.

גם רכב ובענה אמרו שזה יועיל למדינה להרוג את איש בשת שמפצל את העם ל2 ממלכות.

זה לא מנע מדוד לכנותם רשעים ולהרגם

ציפיתי שכשאלאור אזריה יורה במחבל שכבר דקר לא יצפואורין

למשהו אחר. אז הייתי מבינה את ההבנה כלפי גולדשטיין ש"נוטרל למוות". המצב היום הוא שמי שנפגש עם מחבל רועד מפחד ומנסה "לנטרל" מבלי להרוג אותו, גם במחיר שיסכן את חיי עצמו. והמצב הזה נמשך כבר הרבה זמן. לא ישכח צ'רלי שלוש שנדמה לי איש ימ"מ, שירה במחבל ברגליים כדי לא להרוג חלילה את החיה הרעה, והמחבל התאושש והרג אותו.

זה נכון. אבל איך זה קשור לברוך גולדשטיין?קעלעברימבאר
ברור שצריך לצמצמם את ההוראת פתיחה באש , ולא להעניש יורים במחבלים
בינתיים מענישים את היורים במחבלים, אבל את הערבים שאורין

הרגו את גולדשטיין הבינו...

זהאסון שמענישים יורים במחבלים. אבל איך זה קשורקעלעברימבאר
לעניין?
אתה שבוי בתקשורתנשוי שמח

אין ולו הוכחה אחת שבן אוליאל קשור לרצח, דווקא הפוך, יש עדויות שהוא בכלל לא היה בסביבה... השב"כ החליט לא לשמוע את העדויות האלה...

שלא נדבר שמה שהיה כתוב בעברית, החוקרים גילו שלפי סוג הכתב זה ערבי שכתב.

ולא משנה שבית המשפט המתועב במקרה אחד אמר שהודאה בעיוניים היא לא הודאה והקטין שטענו שהוא שותף לו חזר הביתה (ד"א הוכח שהיה רק אדם אחד באירוע ובכל זאת שב"כ חקר את הקטין..)ובית המשפט החליט שבקרה של בן  אף שהיה עיוניים זה הודאה קבילה, ולא נדבר שבהודאה בלבד במעשה אי אפשר להרשיע...

ויש גם עדיות של אנשי הכפר שמי שהדליק את השריפה היה ערבי...

בקיצור, כנראה אתה מושפע מאוד מהתקשורת..

אני לא מאמין פה לאף אחד לא לשמאל ולא לימיןקעלעברימבאר

בעניין בן אוליאל.

השמאל רוצה אותו בכלא בכל מחיר, הימין מתכחש לזה שיש כזה דבר רוצחים יהודים בכל מחיר.

אי אפשר להאמין לאף אחד כאן.

לכן צריך משפט חוזר מדוייק ופומבי לבן אוליאל.

אם היית מכיר אותי הית יודע שאני לא מושפע מהתשקורת של ערוצי התבהלה ימ"ש. אני פשוט חושב ביקורתי. נאמר שבן אוליאל מסר בהודאתו פרטים שרק הרוצח יכל לדעת ותואמים בשטח. השאלה אם זו עובדה נכונה ולכן צריך משפט חוזר וציבורי שיברר זאת.  זה שהוא יהודי לא הופך אותי אןטמטית לסניגור עליו בלי לחשוב ביקורתי.

אני מכיר אישית את המשפחהנשוי שמח

אני אומר את הדברים מידיעה לא מספק...

הוא היה בבית באותו זמן וזה ודאי ויכולים להעיד על זה כמה עדים (הוא עזר להסיע כמה אנשים)

הבעיה שהשב"כ אפילו לא שאל...

יש רוצחים יהודים... אבל פה זה פשוט לא קרה...

ראית את השחזור? 

מה פתאום?ירחמיאל

לא מכיר את הסיפר של ההוא משועפט בצוק איתן אבל בן אוליאל זה וודאי לא היה הוא, ההוכחה היחידה שהשבכ מנפנף בה זה הודאה שניתנה אחרי עינויים ושהמענה היה נוכח בחדר באותו זמן והיה מחזיר אותו מיד לעינויים קשם אם לא היה נותן הודאה כך שהאמינות של זה היא מתחת לאפס. (לעומת עדות של אשתו שישן באותו זמן בביתו וכו' וכן עובד ערבי אחד שעבד בבית של יהודי בכוכב השחר אמר סתם כמשיח לפי תומו שכולם שם בכפר יודעים שזה ריב חמולות).

"ברוך גולשטיין ידע על פיגוע" לא רק הוא ידע אלא עוד (אולי אפילו כל) הצוות הרפואי שהיו שם ידעו, הצבא אמר להם להיות בכוננות כי עומד להיות פיגוע ענק, ויש לזה עוד מלא דברים שאין כאן המקום.

לא יודע מה קרהקעלעברימבאר
אצל בן אוליאל ואני מעריך שגם אתה לא יודע. נטען שהוא מסר בהודאה פרטים שרק הרוצח ידע והיו גם בשטח. אבל אי אפשר לדעת אם הטענה הזו נכונה או לא.

לכן צריך משפט חוזר ופומבי לבן אוליאל

מתי קראת את התגובה?ירחמיאל

אם קראת אותה מיד אז תקרא אותה שוב כי שכחתי לכתוב שם פרט חשוב ואז עשיתי עריכה והוספתי אותו

'הטוענים' הם אותם גורמי חקירההסטורי
ששיקרו שיש לו מידע על אירוע שהוא 'פצצה מתקתקת', כדי לקבל אישור לחקור בעינויים באופן שהוא לא חוקי לגבי חקירת אירוע שכבר התרחש. בפועל, הם הודו בבית המשפט, שלא היה חשד לאירוע עתידי, רק היו חייבים למצוא את בני עמו של ריבלין, שבחרו בטרור

מי שמאמין לאנשים שעינו יהודי כדי להוציא ראיות, על 'פרטים מוכמנים', הוא פתי לחלוטין.

ברור שהיה אסור לענות אותוקעלעברימבאר

ואסור לענות שום פעיל יהודי גם על רקע לאומני, מאחר ואינם טרוריסטים ואינם סכנה למדינה. ולכן צריך חסגור את המחלקה היהודית.

אבל יש לך הוכחה שהטענה שבן אוליאל מסר פרטים מוכמנים שרק הרוצח ידע , לא נכונה והם שיקרו? יש לך הוכחה לזה? אחרת זה סתם קונספירציה. באטתה מידה ניתן לומר שתפרו לברלנד תיק או על כל אדם במדינה.

אני לא מאמין להם. אבל גם לא מאמין לצד השני שקובע בוודאות שאוליאל לא מסר ראיות מפלילות. מי שמאמין לזה הוא פתי.

ועוד, נראה לך סביר שמשפחת דוואבשה נשרפה בגלל ריב חמולות שכתבו יחי המלך המשיח? וכי לא היו מקרי רצח של ערבים בידי יהודים?

אני לא מאמין לשמאל שרוצה את אוליאל בכלא בכל מחיר, ולא לימין שרוצה להתכחש לכך שיש רוצחים יהודים בכל מחיר.  

לכן צריך לעשות לאוליאל משפט פומבי וחוזר ומדויק

אין לי דרך שתהיה הוכחההסטורי
כי לא הייתי שם.

אבל אלו שטוענים שהוא ידע פרטים מוכמנים, הם אלו שעברו על החוק ושיקרו על הממונים עליהם, כדי לענות אותו. ממילא אינם אמינים בשום דבר.

אגב, גם בשחזור, שבו טוענים שהוא ידע את הכיוון של פתיחת החלון והחוקר 'לא ידע' (יש בדיוק 2 אפשרויות), באופן לא חוקי נכח שם החוקר שחקר אותו קודם לכן. יש לי איזשהי סיבה להניח שלא כמו שהונו ועברו על כל כך הרבה חוקים כדי להוציא ממנו הודאה, גם הונו וטענו שהחוקרים 'לא ידעו', כשבעצם מישהו לחש לו בניידת, שאם הוא לא רוצה לחזור לעינויים ש'יפתיע' אותם עם הכיוון של החלון?!

הכלל במדינה דמוקרטית למרות המחירים הכבדים של הכלל הזה - שאזרח זכאי עד שתוכח אשמתו לחלוטין. העובדה שבמקרה הזה 'רוח המפקד' מהנשיא לשעבר ומטה בכל המערכת, הכריחה למצוא 'שעיר לעזאזל' שהורשע למרות חורים מאוד רציניים, היא כתם על מדינת ישראל.

זה שמישהו עבר על החוק לאקעלעברימבאר

אומר שעכשיו נשחרר את כל האסירים שאי פעם נעצרו על ידי המחלקה היהודית ימח שמה, נכון?

מן הסתם ייתכן שלשופט יש יכולת לדעת מתי שבכ משקר לו ומתי לא, וגם ראש השבכ מפקח על השבכ, השאלה טם אצה סובר שרונן בר ילך כזה קיצוני עד שיתפור תיק למישהו. ייתכן שכן ייתכן שלא. לכן צריך משפט חוזר.

אבל העסק מריח גם כשמאל בעייתי, וגם כקמפיין טבעי שמנסה להגן על בחור שגדל בכרמי צור.

לפי הכלל שלך צריך לשחרר מהכלא את כולם. כי  מי יודע אולי כל המשטרה מושחתת עד היסוד?

במחילה זה כבר מגיע לקונספירציה

אבל חייבים משפט חוזר לבן אוליאל, והפעם ציבורי ופומבי

זה לא 'מישהו עבר על החוק', זה לא שהחוקרהסטורי
במקרה נסע לחקירה על 90 קמ"ש, בכביש של 80 קמ"ש.

החקירה הספציפית הזאת, התנהלה תוך שימוש באמצעים שאינם לגיטימיים בחקירה במדינת ישראל, תוך שקר והונאה לא של החשוד, אלא של האמונים על שמירת החוק. זו חקירה מזוהמת מראשיתה ואי אפשר להאמין לאף מילה שיוצאת מפיהם של החוקרים.

'רוח המפקד' במקרה הזה, דרשה למצוא 'שעיר לעזאזל' ולא שינתה להם המציאות.

אין פרוטוקולים? השבכקעלעברימבאר
לא מנהל רגולציה על החוקרים? השופט לא רואה את הפרוטוקולים?

אם כן, צריך משפט חוזר והפעם ציבורי.

אבל לא לתת לו חנינה

השופט ראה והכשיר את העוולהסטורי
אצל כל אנס/מאפיונר/רוצח באירוע שאין בו רוח המפקד שצריך כבר למצוא את האשמים - לא היו מרשיעים בנתונים אלו ובכלל לא היו מגיעים לעינויים ולהוציא הודאה בסיטואציה כזאת.
למה ששופט ידע שהמציאוקעלעברימבאר
נתונים ועדיין ישלח לכלא?

או אולי זה שהוא גדל בכרמי צור גורם לציונות הדתית להתגייס אוטומטית לטובתו?

כי היא לא יכל להוציא את כל המערכתהסטורי
מרובי-בני עמי בחרו בטרור-ריבלין ומטה - פטטיים. המערכת כולה חגגה על 'הטרור היהודי' בסיפור. עצרו בסיפור הזה, לחקירות שב"כ בלי שום ראיות ובלי שום אשמה שהתבררה עשרות אנשים. כולם יצאו בלי כלום. המערכת היתה חייבת למצוא שעיר לעזאזל.

בדומא נשרפו בתים לפני ואחרי, באף מקרה לא היתה הרשעה וידוע שיש שם מלחמת חמולות. במקרה הזה זה יצא החוצה, הנשיא מיהר להתנצל, שר הביטחון דיבר כולם גינו, הוגש בג"ץ על איך לא עוצרים והמדינה התחייבה שהיא כבר כבר עוצרת - אז השופט, שהוא חלק מה'משפוח'ה' לא יכל לפדח.

בזה אתה צודק חלקית. לכןקעלעברימבאר
צריך משפט חוזר והפעם פומבי
אין שום טעםהסטורי
אתה משום מה מניח שמערכת המשפט מחפשת צדק. איני טוען שאין שם אף אחד כזה, אבל בגדול היא מערכת עובדת בתוך כללים ומחויבויות. דוגמא פשוטה: האם אי פעם נשפט שופט, על עבירה שעשה בתפקידו? התשובה היא לא.

אתה משום מה מניח שאם השופט הכריע - זו האמת. צר לי לאכזב אותך, זו ממש לא המציאות. זה לא רק במשפטים של פוליטיקאים בכירים, זה גם במשפטים של אנשים פשטים.

אני מכיר מקרים של פדופילים, שיש עליהם עדויות של עשרות ילדים, שיצאו זכאים, או בעונשים מגוכחים בגלל התעקשות על ענייני פרוצדורה וזיהום חקירה ומכיר מקרים אחרים, של'מערכת' יש עניין בהם, שבהם פתאום מדלגים על כל מיני שלבים ואף אחד לא מתייחס גם אם זה על השולחן. משפט נתניהו - על העיוותים הרבים שהתגלו וההתעללות הלא חוקית ולא מוסרית בעדים - אינו חריג. הדבר החריג זה שלנתניהו יש את הכסף ואת העצבים לעמוד עוד ועוד על כל קוץ ותג. בד"כ לאדם מהשורה אין את הכסף והכוחות לזה והוא נשבר ומסכים לעסקת טיעון שתוציא אותו בזול ואת המערכת מנצחת בלי צורך להתאמץ.

אין לי אמון במערכת הזאת - לא שמי שהיא מרשיעה באמת עשה את המיוחס ולא שמי שהיא מזכה, באמת זכאי.

אם לבתי הדין היה כח - ברלנד, שיינברג או אלון, היו מוכנסים לכיפה ולא רואים אור יום עד יום מותם. מערכת המשפח משאירה את הרשעים בציבור.

מוטב שאלף עברייניםקעלעברימבאר
יהיו חפשיים ולא חף מםשע אחד בכלא
איך דבריך רלוונטיים למה שכתבתי?הסטורי
הצגתי שני צדדים - הצגתי פער עצום בין כאלו שלמערכת נח להרשיע, לבין כאלו שהמערכת חפצה ביקרם.
לגבי פוליטיקאיםקעלעברימבאר

אתה צודק דצערכת המשפט לא חוששת לעוות דין כדי לחסלם פוליטית. אבל היא לא תכניס לכלא ביודעין אדם חף מפשע (אלא אם כן זה בשנתיים האחרונות, והנאשם הוא איש ציבור שמאיים על הדיפ סטייט, וגם זה סיכוי קלוש)

אתה נאיביהסטורי
אני אומר מידיעה גמורה - יש מקרים של פוגעים, פדופילים, אנשי מאפיה ואחרים שאשמתם ברורה לחלוטין וכל איש מקצוע שתדבר איתו יאשר זאת, אבל בגלל כל מיני דקדוקי עניות של עורכי דין מתוחכמים - יוצאים זכאים.

יש גם רבים אחרים, שהאישומים נגדם אינם עומדים בשום רף סביר, אבל אין להם את הכח והכסף לעמוד מול המערכת והם נשברים ומסכימים לעסקאות טיעון מפוקפקות.

אני ממש לא מבין אותך - אם היינו מתווכחים לפני עשור מילא. היום, אחרי שזודורוב זוכה, אחרי כל מה שרואים מעיוותי הדין והעבירות על החוק והנהלים של מערכת החקירה עצמה והעובדה שהשופטים עוברים על כך לסדר היום, אחרי שיצאו ההקלטות של ראש המחלקה היהודית, איך אתה עדיין מאמין למערכת הזאת?!

זדורוב רצח כמעט בוודאות. הוא זוכה מחמת הספק.קעלעברימבאר
כלומר במקום שיש 99 אחוז וודאות שרצח, עכשיו יש 90 אחוז וודאות וזה לא מספיק. חלק מהשופטים הצביעו להרשיע אותו גם במשפט חוזר, אבל הרוב זיכו אותו לפי הכלל שמוטב אלף עבריינים בחוץ ולא חף מפשע אחד בכלא.

אני מבין אותך שאתה סולד ממערכת המשפט. לכן גם יש אופנה בארץ לטעון שזדורוב זכאי וכל המשפט מעוות. אבל זה לא הופך את זה לאמיתי.

אתה צודק שעבריין עם כסף יצליח להמלט מהכלא, בעוד שעבריין בלי כסף לא. אבל זה קשור לאי הרשעת עבריינים, לא להרשעת חפים מפשע.

ההקלטות של ראש המחלקה היהודית מראות שהוא שונא מתנחלים ולכן צריך לבדוק אם הם לא מוטים ולעשות משפט חוזר לאסירים היהודים, אבל לא זיכוי אוטומטי.

לגבי אוליאל, ביררתי עכשיו עם מישהו שמבין. ואכן אוליאל זכאי לגמרי, אני חוזר בי לגבי אוליאל. צריך לשחרר אותו מייד

זה לא ש"הוא שונא מתנחלים", זה מה שהמערכת הזאת עשתההסטורי
שלושים שנה. פתאום, בגלל הלחץ של בן גביר, המשטרה לא לגמרי שיתפה פעולה, אז זה צף.
לא הבנתי איך זה קשור לזדורוב?קעלעברימבאר
זה קשור לפסקה הרביעית שלך ובעיקר למאמץ ההזוי שאתההסטורי
עושה לראות כל עץ כעץ בודד ולהתעלם מהיער. לראות כל עיוות שגם אתה מודה שקיים, כמשהו עם הסבר מקומי בלבד ולהמשיך להחזיק מתקינותה של המערכת המסואבת.

מערכת המשפט ומערכות החקירה והתביעה, (שאגב בכל מדינה דמוקרטית אמורה להיות מחיצה של ברזל בינהן ואצלינו הן מיליה אחת) מוטות לחלוטין, מושחתות לחלוטין, לא עוסקות בכלל בביקורת עצמית, מציבות לכלל משרתי הציבור סטנדרטים שהן עצמן מפרות בגלוי ומהמקפצה. יש שם הטייה פוליטית והטייה ציבורית. יש כאלו שיש להם חסינות מוחלטת ויש כאלו שלא כדאי להם לעצבן את המערכת.

יש שם לא מעט אנשים טובים, עם רצון כן להגן על הציבור, אבל במציאות כל כך מוטה, הם מבלי משים משרתים את המדיניות ואז בזעם קדוש הופכים ל'יותר צדיקים מהאפיפיור' בייחס לאזרח מהשורה שמעד במשהו, אבל על ראשי המערכת המושחתים אין להם טיפת כח.

אני מחלק בין עיוות משפטקעלעברימבאר
של ממון או אי הרשעת עבריין, שעם זה אדם ישן בלילה לצערינו, לבין הכנסה לכלא של חף מפשע ועוד מאסר עולם, ששום שופט מלבד פסיכופתים לא יישן בלילה בגלל זה
אתה מדמיין שמערכת מושחתת ומשחיתה, כזאת ששום דבר לאהסטורי
עומד בפניה, כזאת שבראשה עומד עבריין, שטיפל בעניינים שיש לו נגיעה בהם תוך הסתרת זהותו, דבר שלא היה נותן לשום איש ציבור לעשות ועיוות את החוק כדי למנות את עצמו לנשיא - היא מערכת ישרה.

מה אני אגיד, כנראה מגן עליך לחיות בחלום טוב. לא נצליח לבלבל אותך עם עובדות. פתקא טבא.

מי העבריין שעומד בראש המערכת?קעלעברימבאר
יש הבדל בין נשיא בית משפט רמאי, לבין נשיא בית משפט שיכניס חפים מפשע לכלא. יש "קצת" הבדל תהומי בין להיות מושחת לבין להכניס לכלא חף מפשע.

אני מבין שאתה שונא את מערכצ המדפט וגם אני איתך בזה. אבל אני לא סובר שהם מרחיקים לכת עד להכניס חף מפשע לכלא ביודעין.

אפשר גם לדרוש לעלות על בגץ עם די ניין (לגמרי בעד) בלי לטעון שהם "רצחו את ארלוזורוב", בחייח יש מורכבויות, וזה לא או רשעים או צדיקים 

פתקא טבא. חג שמח. אם אתה מתעקש לא להבין שכשמקוםהסטורי
המשפט שם הרשע - אז כל המערכת כזאת מלמעלה עד למטה, אין טעם להסביר לך.
מה הקשר?קעלעברימבאר
אם אני מכיר אדם שמרמה בעסקים? זה אומר שאין לו בעיה לרצוח אותי?

אתה אומר או הכל או כלום. אם הוא מושחת אז ודאי הוא משחת עד הסוף, כך אתה טוען.

בחיים יש מורכבויות

לא, אני טוען שאם יש מערכת מושחתת מהראש ועד הרגלייםהסטורי
אם יש מערכת שעינתה אדם ללא הצדקה חוקית תוך רמיה, אם יש מערכת שפגעה וחיללה את כבודם של אנשים מכובדים באופן לא חוקי, רק כדי לשבור אותם שיעלילו על ראש ממשלה, אם יש מערכת שזורקת אנשים לארבע ימים לתאים עם עכברים ללא ראיות וללא חשד אמיתי ובמקביל פדופילים שפגעו בעשרות ילדים מזוכים או במקרה הטוב נשלחים לשנים בודדות ומאפשרים להם לחזור למקום הפשע -

אז כן, מערכת כזאת מסוגלת גם לשלוח לכלא חפים מפשע.

כפי שהסברתי לך קודם, על כל אחד מהפרטים היה אפשר לקבל שזה רק הוא כי... כשרואים עד כמה המערכת הזאת מושחתת ומשחיתה - אז כן, היא מסוגלת לכל דבר. היא גם עשתה זאת.

אני מסכים איתךקעלעברימבאר

שהכל מושחת במחלקה היהודית לגבי מעצרים מנהליים, ובזה המחלקה היא יודו-נאצית ששונאת אנשים רק בגלל הגוזמבות שלהם.ראינו בהקחטה של ראש המחלקה.

יש פער עצום ממעצר מנהלי להרשעה למאסר עולם. ועוד כאן יש שופט שהוא לא המחלקה עצמה אלא חיצוני.

במעצר מנהלי אומר השבכ לשופט: אנחנו מבינים יותר ממך וזה "הצלת חיי אדם" אז השופט מתיישר לפי הקו של השבכ.

בהנרשעה ועוד למאסר עולם כל האחריות על השופט והוא לא יישן בלילה בהרשעת חף מפשע.

במעצר מנהלי מביאים חף מפשע לשופט, כשהשופט רוצה לשחרר אותו, השבכ מפעיל על השופט לחץ: "האדם ירצח עוד חודש ערבים ללא מעצר מנהלי! אתה רוצה לשחרר אותו והדם יהיה על הידיים שלך?!" ואז השופט מתקפל

אתה נאיבי. לא נותן לעובדות לבלבל אותך. רחמנות.הסטורי
אתה לא מבין את ההבדל הפסיכולוגי, ביןקעלעברימבאר
שופט ששולח למאסר לבין שופט שדולח למעצר מנהלי? למה כשאתה לומד את סוגית אין אדם מעיז בפני בעל חובו אתה כן עושה חילוק פסיכולוגי?
זה לא רלוונטי, יש חילוק פסיכולוגיהסטורי
אין חילוק מציאותי. אתה נתפס לנקודה, אבל המערכת הזאת כבר שלחה יותר מחף מפשע אחד לשנות מאסר ארוכות מאוד.

הרבה לפני ההכרעה הסופית וגם מי שחושב שהפסק הסופי אולי נכון - איך שופט מודע לשקר המודע שבשמו אישרו עינויים לא חוקיים כלפי בן אוליאל (זה מופיע כדבר פשוט בפרוטוקולי בית המשפט!) ולא מורה למח"ש לחקור מייד את מי שביצע זאת?! שוב, זה בכלל לא קשור לשאלת ההכרעה, גם אם הוא סובר שהעדות שהתקבלה תחת עינויים (או תחת איום בהחזרה לעינויים) קבילה - מי שעשה זאת עבר על החוק ועל הרף המוסרי המקובל במדינה דמוקרטית. איך אף אחד לא עמד על כך לדין?!

גם התרגיל שעשו לפילבר, כולל פגיעה בגופו שאינה חוקית ואינה מקובלת במדינה שיש בה זכויות אדם, גם לא כלפי סוחרי סמים שיודעים שדחפו לשם דברים. איך גורמים רבים במשטרה, בשב"ס ובפרקליטות ידעו על כך ואף אחד לא הגיש תלונה?! איך שופט קורא את זה ועובר הלאה, בלי לדרוש ממח"ש לחקור?!

זאת מערכת רקובה מלמעלה עד למטה, מעבריין הבניה, שדן בניגודי עניינים ותוך הסתרת זהותו, בתיקים שנוגעים לרכושו הפרטי, שעוסק 90% מזמנו בזכויות הנוחבות ועוזריהן ומצידו שירצחו כמה יהודים שירצחו, שמינה את עצמו באופן לא חוקי לנשיא ביה"מ ועד הבורג האחרון במערכת.

כמה אפשר להיות נאיבי?

אתה אומר או הכל או כלום.קעלעברימבאר
זה כאילו אני אומר: פוליטקאים הם מושחתים, אז הם בטח גם הורגים כמה אנשים כל יום.

יש פרופורציות. יש דברים שאנשים מסוגלים לעשות, ויש מה שלא.

לא. זה לא מה שאני אומרהסטורי
אז למה התכוונת?קעלעברימבאר
השופטים שזיכו את זדורוב לא חושבים שיש 90% ודאות..אדם כל שהוא

שהוא רצח.

מהכרעת הדיו:

אשר קולה - "האם אוכל לקבוע בוודאות שהנאשם לא רצח את תאיר ז"ל? זאת יכול, שבשם הזהירות המתבקשת, לא אקבע. אולם, השאלה במשפט הפלילי אינה האם הנאשם לא רצח. השאלה היא האם הוכח שהנאשם ביצע את המיוחס לו, ולעניין זה ולטעמי התשובה היא בלאו מוחלט, ואחזור שוב, המאשימה לא הצליחה להוכיח את אשמו של הנאשם ומשכך ובהתאם לכללים הנקוטים במשפטנו, הנאשם זכאי!"

כלומר, ייתכן שהוא לא משוכנע לגמרי, אבל משתמע מאוד, שהאפשרות הסבירה יותר בעיניו היא שזדורוב חף מפשע.

והשופט דני צרפתי - .נוכחתי כי הוצגו ראיות  ונימוקים כבדי משקל המעמידים בספק את משקל ההודאה – כהודאת אמת. טענת הנאשם כי מסר הודאת שווא, נמצא המסתברת להערכתי ואף על פי מאזן הסתברות אזרחי, מאזן המשקף את הנטל המקסימלי אשר יכול להיות מוטל על נאשם בדין הפלילי ובכל סוגיה שהיא. מסקנה זו די בה והותר, על מנת לעורר ספק סביר באשמת הנאשם.

כלומר, גם אם לא היינו שואלים האם האשמה הוכחה מעל לכל ספק סביר, כפי המקובל במשפט הפלילי, אלא היינו שואלים מה מסתבר יותר, כפי שמקובל במשפט האזרחי (ע"פ חוקי המדינה, אך לא ע"פ דין תורה, שבו המוציא מחבירו עליו הראיה), הרי שעדיין המסקנה הסבירה יותר שזו הייתה הודאת שווא.

כלומר, שני השופטים שזיכו לא אמרו בוודאות שהוא לא רצח, אבל זו האפשרות הסבירה היותר בעיני שניהם. 

השופטת השלישית הצביע על האשמת זדורובקעלעברימבאר
בוודאות והכנסתו לכלא.

הפרקליטות טוענת ש2 השופטים מוטים.

אני בעד לשחרר את זדורוב , לפי הכלל שמוטב אלף עבריינים בחוץ ולא חף מפשע אחד בכלא, אבל מבחינתי הוא רוצח , עד שיוכח אחרת.

אז זה 70 אחוז רוצח ולא 90. מה זה משנה? רוב הסיכויים שרצח. בעיני זה עוול שהוא גם רצח וגם יקבל פיצויים.  כל עוד יש מעל 50 אחוז שרצח אסור לו לקבל פיצויים, למרות שאני בעד,שחרורו

מבחינתך הוא רוצח..אדם כל שהוא

לדעת שופט שישב במשפט וראה את הראיות ואת טענות הצדדים, רוב הסיכויים שהודאתו ברצח היא הודאת שווא.

גם שופט נוסף רומז שרוב הסיכויים שהוא חף מפשע, כשהוא מסביר שאינו קובע בוודאות שהוא חף מפשע, בגלל הזהירות המתבקשת. 

אתה טוען בשם הפרקליטות שהשופטים מוטים, ונשמע שגם אתה נוטה לטענה הזו.

אז איך יש לך אימון במערכת המשפט אחרי הנ"ל?

אין לי אמון בזיכוי עבריינים, יש ליקעלעברימבאר
אמון ששופט לא ישלח חף מפשע לכלא
אתה נאיבי. נקודה.הסטורי
זה לא נאיביות. זה פשוט לא להאמין לקונספירציות. גםקעלעברימבאר

אם מאוד נוח לי להאמין בהם ולהאשים את השמאל ומערכת המשפט בכל מה שזז. אני עדיין אלך לפי דרך האמת.

(אגב השמאל ומערכת.המשפט אשמים ברוב מה שזז, אבל לא הכל)

האם בדומא נשרפו בתיםקעלעברימבאר
על יושביהם לפני זה?
חודש אחרי הייתה שריפה בבית עם נפגעים (לא הרוגים).אדם כל שהוא

היו עוד שריפות בלי נפגעים.

כן, לפני ואחרי וזה לא הפריע למערכתהסטורי
אגב, גםקעלעברימבאר
על חיים ולדר אתה חושב שתפרו לו תיק עם ההטרדות המיניות?
לאהסטורי
על חיים ולדר יש הרבה עדויות, שנאספו על ידי אנשים נאמנים. הואעצמו לא הודה עד הרגע בו רצח את עצמו.
אז אני לחלוטין טוען את זה גם עליובחור עצוב
לא כי אני באמת יודע מה קרה, אלא כי דברים כאלו מוכיחים בבית דין. נקודה.

הפכה להיות תרבות של חיסול אנשים ברחוב. בלי משפט. 

זה לא היה ברחובהסטורי
ישבו על זה בתי דינים בינהם בית הדין של הרב שמואל אליהו שליט"א ובית הדין של הרב יהודה סילמן שליט"א.

כשניסו להזמין אותו לבית דין הוא עשה תרגיל על תרגיל כדי לעבור מאחד לשני לשלישי.

מוזמן לחפש בערוץ שיחה של הרב יהושע שפירא שליט"א שמסביר את כל העניין, כולל על הקושי הגדול להוכיח במקרים כאלו והצורך להציל את המוני הנפגעים.

זה הרחובבחור עצוב
עם כל הכבוד וההערכה שלי לרבנים הנ"ל - אין להם שמץ של סמכות לזמן לבית דין.

גם אני לא הייתי מגיע אם היו מזמנים אותי ככה. רוצים לזמן - בית דין של רבנות ראשית או( אם אין ברירה) בית משפט. 

לבתי הדין הרבניים, אין היום אפשרות לדוןהסטורי
מעבר לדיני אישות. ח"ו שנגיד שאין אפשרות לדיני תורה.

נכון שהנתבע יכול לבחור את בית הדין, אבל הרשע וולדר בחר בית דין ואז כשהבין שבית הדין יקבל את הראיות נגדו סירב וטען שרוצה אחר שוב ושוב. בית הדין האחרון הזמין את הרב שמואל להציג את הראיות, אלא שבדרך התברר שוולדר רצח את עצמו.

ח"ו שעד שלא יגיעו למערכת המשפט של המדינה על חולייה הרבים והימשכות ההליכים בה - ניתן לפוגעים להמשיך לרצוח אנשים.

איזה חוליים יש במערכת המשפט?קעלעברימבאר
אתה סובר שתופרים תיקים כיום לאנשים? (למעט פוליטקאים. או אישי ציבור חשובים בשנתיים האחרונות)
בוודאי, ע"ע תיקי נתניהוהסטורי
שבהם צף שהמשטרה עברה על חוקים, כדי להגיע לתיקים מקושקשים. ובכל זאת העבירות החמורות שנעשו בתיקי נתניהו, מחווירות לעומת עיוות הדין כלפי בן אוליאל.
אצל פוליטקאים ידועקעלעברימבאר
שמערכת המשפט מורה היתר לעצמה להיות מושחת כי בפןליטיקה מותר הכל. כך זה בכל העולם לצערינו. וכמעט תמיד לצורך הורדת פןליטקאי אך לא להכנסתו לכלא.

כאן שום שופט לא יעוות דין ויכניס למאסר עולם אדם שהוא יודע שהוא חף מפשע. שום שופט לא יישן עם זה בלילה 

אתה נאיביהסטורי

בתיקי נתניהו זה צף, כי יש לו כסף וכח להתמודד עם זה ויש לו תומכים רבים שמציפים את העיוותים.

מערכת המשפט, מידיעה מלאה עיוותים מצדיקה רשעים כי הם מהחבר'ה ומרשיע אזרח מהשורה, שאין לו את הכוחות להתמודד מול עיוותי המערכת.

חח אז אתה לא מכיר את מערכת המשפטנשוי שמח

המערכת המשפט רקובה ובראשם השופטים עצמם.

מזכיר לי סיפור ששמעתי ממקור ראשון.

שהיה דיון על מבנה ברובע הנוצרי אם הוא של יהודים או של ערבים, ועו"ד של היהודים הציע להם שיציעו לשופט פשרה עד 12:00 בצהרים (מקווה שזה השעה שנאמר לי), כי אחרת השופט ניהיה רעב והוא ישפוט לרעת מי שמושך את הדיון 

תפתח שמירת הלשוןבחור עצוב
יש חרם של חז"ל על מוציא שם רע על המתים. 
זה לא שם רע. ולדר אכן עבריין מיןקעלעברימבאר
שמעתי תלמיד חכם גדול אחר. בפרוטרוטבחור עצוב
אני מביא את תמצית דבריו. 
לא יודע למי אתה מתייחסהסטורי
כמו שהרב יהושע מציין שם - פגיעה מינית היא תחום מאוד עדין, שמי שלא התמחה בו והתמקצע בטיפול בו - לא מבין בו, גם אם הוא תלמיד חכם גדול.

כמה מגדולי תלמידי החכמים בדור, טעו בשני מקרים חמורים של ראשי ישיבה שבהמשך התבררה רשעתם לכל - אם היו מטפלים נכון ובזמן, היו יכולים להציל תלמידים רבים מפוסט-טראוומה שלעיתים נוראית ממוות לכל החיים. 

ומצד שני כיום ישקעלעברימבאר

החתמת שם לאנשים בגלל המי טו, וראינו ב3 שנים האחרןנות דוגמאות למקרים הזויים שהתקבלו בציבור תוך הכתמת חפים מפשע, אמנם לא במערכת המשפט. אבל בתקשורת ובחברה. ודי לחכימא ברמיזא

זה לא הדיון בכללבחור עצוב
הדיון הוא על הלכות לשון הרע ועל הרשעה בדין. בשניהם פשוט עושים משפטי שדה לאנשים. 
בזה אתה צודק. אבל על ולדרקעלעברימבאר
זה הוכח
הרב יהושע מתייחס לזה בשיחתו בנושאהסטורי
אתה צודק שישקעלעברימבאר
חיסול אנשים ברשתות החברתיות ללא משפט. אבל על בית המשפט אני לא מאמין שיתפור למישהו תיק אלא אם כן זה בשנתיים האחרונות והוא איש ציבור שמאיים על הדיפ סטייט כמו ביבי או זיני או דומיהם. כאן זה כבר לא קונספירציה, אלא השמאל הוכיח בשנתיים האחרונות שכדי למנוע את עליית הימין הוא מסוגל לכל דבר
לטענתך כמוקעלעברימבאר
ששבכ יכולים לתפור תיק על אוליאל, אז המשטרה יכולה לתפור תיק ולגייס עדי שקר על ולדר.

השאלה אם אנחנו מאמינים לקונספירציות או לא

הסיפור שם זה לא תיק ולא המשטרההסטורי
אלא בתי דין שקיבלו עדויות של נפגעים.

ובכל מצב - בסיפור של בן אוליאל נחצו קווים אדומים בוהקים שאין טענה שקווים כל כך חמורים נחצו במקרים אחרים. כל הטענות שהצגנו לעיוות הדין אצל בן אוליאל, הם דברים שאושר בבית משפט שכך התרחש. העובדה שהשופטים לא יכלו 'לאכזב' את המערכת והרשיעו, לא משנה את זה.

הוא לא הודה ישירות אבל יש הקלטותפשוט אני..
הקלטות בקולו בהן הוא מודה, למשל כשאמר לאשה מסוימת בשיחת טלפון שלא תספר מה הם עשו ביחד, כדי שהיא לא תיאסר על בעלה, תוך הוספת איום ''אם תספרי אני אתאבד''
אשה לאקעלעברימבאר

נאסרת על בעלה אם נאנסה תוך כדי הנישואין אלא אם כן הוא כהן וגם אז רק אם היא מספרת לו.

אדם שלא כהן אשתו נאסרת עליו רק אם היא נאפה בהסכמה, וגם אז רק אם מספרת לו.

השאלה אם היה שם אונס או הסכמה. או שהוא סתם אמר כדי שלא תספר

זה לא היה אונס אליםפשוט אני..
אבל המציאות מורכבת יותר, זה שלא מדובר באונס אלים - לא אומר בהכרח שיש הסכמה.

גם מוטי אלון לא הרביץ ולא איים עם נשק על קרבנותיו, ועדיין זה לא היה בהסכמה במובן של שני צדדים שווים שמעוניינים במגע.

👍קעלעברימבאר

אגב נראה לי שבאמת מוטי אלון נשפט אבל הוכרע במשפט שלא עבר על החוק כי זה היה בהסכמה. או שאני לא זוכר טוב

בטח שעבר על החוק, הוא הורשעפשוט אני..

הורשע בעבירות של מעשה מגונה בכוח,

ולפי הרב אריאל ''המקרים שהגיעו למשפט הם דגי רקק לעומת הסיפורים הקשים באמת'', בגלל התיישנות של חלק מהמקרים ובגלל שחלק מהנפגעים לא רצו להתלונן במשטרה.

אז למה לא נכלא?קעלעברימבאר
כי לא על כל הרשעה נכלאיםפשוט אני..

הוא קיבל חצי שנה עבודות ועוד מאסר על תנאי

הוא קיבל עונש כלשהו? עבודות שירות?קעלעברימבאר
כן, ערכתיפשוט אני..
יחי המחך המשיח?ירחמיאל

זה בדיוק ההוכחה שלא יהודי עשה את זה. מה הקשר יחי המלך המשיח? זה לא קשור אבל הערבי שעשה את זה לא ידע אז הוא כתב את זה כי הוא חשב שזב קשור

בן אוליאל וחבריוקעלעברימבאר
רוצים להקים מדינת יהודה ולהמליך מלך וכחלק מזה הם פועלים בשטח
פחחח...הסטורי
הוא התקרב לברסלב מאה שערים. מעולם  ברסלבר כזה לא עסק ביחי המלך המשיח.
אתה יודע בוודאות? זה לא קשורקעלעברימבאר
לחבד, קשור למחאה על המדינה ועל התקווה למשיח במקומה. דבר נפוץ אצל חלק מנוער הגבעות שליט"א
פגשתי ססמאות אחרותהסטורי
את הסיסמא הזאת פגשתי רק בחב"ד
עשית סקר מה אנשיקעלעברימבאר
תג מחיר מרססים על הקירות?
אתה עשית?נקדימון
התגובות שלך הם בדיוק כמו של המטומטמים שעל כל רכב נוסע בשבת אומרים "הנה יולדת".
נכון ברור זה ריב חמולות. הריקעלעברימבאר

לא הגיוני שחס וחלילה יהודי ירצח! זה כמו העולים  שחשבו שאין גנבים יהודים בארץ ישראל

תגיד, אתה מפגר באמת?נקדימון
הדבר היחיד שיש פה בסיפור של עמירם בן-אוליאל אלה הודאות שנלקחו בעינויים, ונפסלו בבית המשפט בגלל שכל אדם יודה בכל דבר תחת עינויים כאלה. לא היה קיים מידע שמלמד שהוא מסתיר משהו.

יתר הראיות ההופכיות שמביאים לך פה הם דברים שמצטרפים לטיעון שמזכה אותו.

ואתה פשוט החלטת שהוא אשם, ומתוך כך עושה שמיניות באוויר כדי לצייר מטרה מסביב לחץ שירית לבן-אוליאל בלב.

נטען שהוא מסרקעלעברימבאר
פרטים מוכמנים, כלומר מידע שרק רוצח יכול לדעת שמסתדר עם ממצא בשטח, למשל הוא אומר עמדתי על העציץ הימני דרומי וזרקתי בקתב ואכן מוצאים טביעת נעל טריה על העציץ הימני דרומי. כך מתואר בתקשורת.

צריך לבדוק אם אכן היו פרטים מוכמנים.

לא החלטתי שהוא אשם. החלטתי שהוא חא זכאי בוודאות, ולכן צריך משפט חוזר

חף מפשע עד שיוכח אחרתנקדימון
גם אם המראה שלו לא מוצא חן בעיניך וגורם לך להעדיף לראות בו מפלצת משיחית.

זהו דבר ידוע שאפשר לשתול זכרונות אצל נאשמים, וברגע שהחקירה התנהלה בצורה בלתי-חוקית ומרושעת אין שום סיבה לעשות פלגינן פה.

מי שהיה מסוגל להוציא הודאה לא חוקית בעינויים, רק כדי להציג הודאה בבית משפט - הוא גם מסוגל להשתמש בכל טריק מלוכלך שיש בספר. רמת אמינות: החמאס מורתע.

הוכח בבית משפט. עכשיוקעלעברימבאר

צריך לבדוק את אמינות המשפט במשפט חוזר.

אחרת תאמר כם על ברלנד חף מפשע עד שיוכח.

המראה שלו מוצא חן בעיני. ויש לי קרובים ביישוב בו הוא גדל. יש לי את כל הסיבות בעולם לתמוך בו.

אני חושב שכבר הוכח כאן עד כמה אני ימני ותומך בנוער הגבעות ואין לי בעיה עם "משיחיים".

אבל אני לא זורם עם העדר שכולם אומרים "הי הוא משלנו אז נהיה סנגורים".

לא, צדק הוא צדק

אתה היחיד כאן שטוען שתומכים בו כי 'הוא משלנו'הסטורי
תומכים בו כי עיוות הדין גלוי וידוע ומפורסם.
אם יד על הלב. אם היה לומד איתךקעלעברימבאר
בישיבה מישהו שהיה נחשד שרצח ערבי, האם היית נטרלי בעניין? זה לא רק מגינים עליו כי הוא משלנו, אלא כי לא מוכנים לקבל את העובדה שיש יהודי רוצח ערבים, ולא מוכנים להכיל מורכבויות, ושהשיח נעשה רדוד ואתה או ימין או שמאל
הבאנו טיעונים ספציפיים לגבי המקרה הזההסטורי
אתה נעול על 'בית המשפט הכריע' ולא מוכן להתייחס ברצינות לעיוות הדין הזועק בסיפור הספציפי.
אמרתי כברלגבי בן אוליאל שהוא זכאי וצריך לשחררו.קעלעברימבאר
אבל זה מקרה חריג ומעורר תמיהה ולא מעיד על שאר הנאשמים ברצח לאומי היהודים. בדרך כלל זה לא קורה.

לא קראת את התגובה שהוספתי היום?

הגבתי לזה, אתמול התעקשת שאנחנו תומכים בו רק כיהסטורי
'הוא משלנו'. היום סוף סוף נפל לך האסימון.

אולי מחר יפול לך האסימון, שמערכת שמסוגלת לעיוות הדין ולעינוי אדם בלי הצדקה, כמו מה שנעשה לבן אוליאל. שמערכת שמסוגלת לעשות דברים לא חוקיים ושפוגעים בכבוד האדם ברובד הכי בסיסי, כמו מה שעשו לפילבר ולחפץ ואחרים, רק כדי להשיג כתב אישום נגד ראש ממשלה ולטרלל מדינה שלמה שנים, עם משפט מקושקש שכבר ברור שלא היה מתחיל - היא מערכת מושחתת ומסואבת כולה, מהראש ועד הרגליים.

אני עדיין חושב שרוב הציבור לא מפעיל ביקורתיותקעלעברימבאר
ומזכה אותו בלי לבדוק.

כל עוד לא שמעתי הוכחה אז הייתי מסופק אם הוא זכאי או אשם. אחרי ששמעתי הוכחה אז הוא זכאי.

אבל הוא וודאי לא זכאי באופן אוטומטי.

אלא מאחר שהבנתי שכל החקירה היתה בעייתית מהיסוד שלה, אז כרגע הוא בחזקת זכאי.

המקרה של בן אוליאל הוא חריג כי הוא שילה מקרה חריג של מחלקה יהודית, לחץ בינלאומי ועוד גורמים אחרים.

אבל זה חא ששבכ כל שני וחמישי גוזר מאסר עולם על חף מפשע.

לא כל שני וחמישי הגיעו למאסרי עולםהסטורי
אבל כן שלושים שנה אנשים נזרקו על כלום ל"ארבעה חמישה ימים עם עכברים". אנשים נכלאו במעצרים מנהליים לחודשים ארוכים, כשאין להם מושג על מה או יכולת להוכיח את חפותם. אנשים עד היום מורחקים מביתם, פרנסתם ובני משפחתם - כשאין להם שום יכולת להתגונן או להוכיח את חפותם.

אתה מגן על מערכת, שבהחלט כולאת אנשים סתם, אבל נח לך לדמיין שהיא כולה צודקת.

אני מסכים איתך שהכל מושחת בענייןקעלעברימבאר

מעצרים מנהלתיים.

יש הבדל בין לזה לבין לזרוק לכלא חף מפשע למאסר עולם.

זה נכון שכיוון שעשה אדם עבירה נעשית לו כהיתר, ואם ראש השבכ מושחת זה משחית אותו ומקהה את מצפונו. אבל גם לזה יש גבול , ויש גם את מערכת המשפט. במעצרים מנהלתיים מערכת המשפט די פסיבית מול השבכ כי היא תופסת את זה ככלי מניעתי ולא ענישתי בעוונתיה הרבים. בעניין הרשעת אדם ועוד למאסר עולם זה שונה לגמרי

כלומר אתה מניח שהם רק זורקים אנשים לכלא בלי הצדקההסטורי
לשנה, שנתיים, שלוש. הורסים להם את הפרנסה ואת שלוות הנפש של הילדים, אבל לא יכול להיות שליותר מזה?!
יש הבדל בתפיסה המוסרית של בן אדם ביןקעלעברימבאר

מעצר מנהלי. אני אציג לך למה השופטים מורים היתר לעצמם במעצר מנהלי:

בתפיסת השופטים ברשעותם זה כמו לגייס מילואימניק ולשלוח אותו 3 חדשים לבסיס עם עכברים. מה גם שהם ברשעותם אומרים שזה צעד מניעתי ולא ענישתי אז הם ישנים טוב בליחה, כי לטענתם הם מונעים באופן ישיר אצח ערבים, ומקסימיום הוא ישתחרר עוד 3 חדשים מה קרה? ואז מאריכים את המעצר שוב ושוב. ולגבי שלוות נפש של ילדים הם תופסים שזה כמו מנכל שמפטר אדם או בנק שמעכל בית והם אומרים שככה זה העולם.

לגבי הרשעה ועוד למאסר עולם, שום אדם נורמלי לא יישן בלילה לזה שהוא שלח חף מפשע למאסר עולם

אתה נאיבי. נקודה.הסטורי
אבל הוכחה אשמתו 🫣פשוט אני..
יש לך הוכחה לזה?קעלעברימבאר
השאלה אם אתה סומך על השבכ. אני כבר לא סומך במקרה הזה. הם תפרו לו תיק כנראה
פסק הדין מלא בהוכחותפשוט אני..
כבר היו לי על זה דיונים כאן בפורום, אין לי כוח להיכנס לזה שוב, במיוחד כל עוד יש''ע עדיין אינו חסום.

אין לי יכולת להתמודד שוב עם האלימות המילולית שלו.

את ההוכחות אני יודע, פרטים מוכמנים שאוליאל אמר.קעלעברימבאר
אבל איך אתה יודע אם להאמין לשבכ בזה? בסוף השופט רואה מה שהשבכ מביא לו. שבכ גם יכול להכריח את אוליאל לומר את הפרטים המוכמנים הספציפים האלו אחרת נענה אותך...
אתה עשית?!הסטורי
אין דבר כזה 'אנשי תג מחיר'.

גם אם נספור את כל ההרשעות, זו לא תופעה, זה פחות ממקרי הרצח בתל אביב. בשביל למצוא רשימה, היית צריך לחזור שלושים שנה אחורה וגם אז הרשימה דלה ממש. העובדה שגם אתה שותף להדהוד הקמפיין המרושע על אלימות המתנחלים, שכמו שקלמן כתב - מספרית היא הרבה פחות מ'אלימות התל אביבים', היא בזויה.

אין תג מחיר שמרססים גרפיטי?קעלעברימבאר
(אגב כל הכבוד למרססי גרפיטי בכפרים ערבים שיעלו ויצליחו וירתיעו את הערבים. כל עוד זה רק גרפיטי)

אני לא שותף לקמפיין. אני חושד ב2 הקמפיינים מימין ומשמאל. אתה שותף בקמפיין זיכוי אוליאל בלי ביקורתיות, במחילה

יש כאלו שמרססים גרפיטיהסטורי
ככל הידוע לי במדינת ישראל לא שופטים אדם למאסר עולם, כי חבר'ה שדומים לו במראה מרססים גרפיטי.
הגרפיטי עלהקעלעברימבאר
כדי להסביר למה ברסלברים מרססים גרפיטי פשוט. אני לגמרי בעד גרפיטי, מלבד העובדה שצהל צריך לעשות זאת ולא אנשים פרטיים
אני מכיר חברה ברוח הזאתירחמיאל
ממש לאירחמיאל

יש הרבה סיסמאות, לא כאלה בטח לא ע"י ברסלברים (ומשהו פה כבר כתב שגרפולוג או משהו כזה אמר שרואים שהכתב נכתב על ידי ערבי

זה ברסלברים נעריקעלעברימבאר
גבעות שאוליאל וחבריו שאפו להקים מדינת יהודה ולהמליך מלך במקום מדינת ישראל. או ששאפו למשיח שיבוא במקום המדינה, וזה חלק מפעילותם החתרנית
המצאת סיפורהסטורי
ובשם סיפור מומצא, אתה משוכנע שהרשע שהגיע נגד כל הכללים המקובלים במדינה, היא מוצדקת.
אה אין נערי גבעות שרוצים להקים מדינתקעלעברימבאר
יהודה או שמייחלים למשיח במקום מדינצ ישראל? ועכשיו אתה פוסל כי הם כתבו משפט דומה לחבדניקי.

במדינה דמוקרטית, אשמה צריך להוכיחהסטורי
לא לבנות נרטיבים ולכלוא מישהו עד יום מותו, כי 'יש נערי גבעות שמשהו...'.

החקירה והמשפט התנהלו בעיוות הדין חמור,כולל דברים רבים שלא היו מתרחשים במדינה, בגלל שהיו צריכים למצוא 'שעיר לעזאזל'. אם אחר כל העיוותים אתה מאמין להכרעת הדין זו בעיה שלך.

בניגוד להתעקשות שלך, הסיבה שאנחנו לא מאמינים, אינה ש'הוא משלנו', הוא ממש לא טיפוס משלי, לא הכרתי אותו וחבריו אינם חברי. הסיבה שאיני מאמין הוא שהחקירה והמשפט היו מלאים עיוותים וחיפוש האשם מתחת הפנס בסיפור שהתקשורת והפוליטיקאים כבר חרצו את דינו.

דיברתי רק עלקעלעברימבאר
העובדה שברסלברים כתבו יחי המלך המשיח.

את העניין עם אוליאל זה הוכח יל יגי פרטים מוכמנים.

עכשיו צריך משפט חוזר כדי לבדוק אם באמת היו פרטים מוכמנים

זה לא 'הוכח' לפי פרטים מוכמניםהסטורי
כש'רוח המפקד' גרמה שהיה צריך למצוא שעיר לעזאזל, השופט החליט שלמרות -שהשקרים החמורים של צוות החקירה היו לפניו והשקרים הללו אפשרו להם לענות אדם כשאין לכך הצדקה חוקית ומוסרית והשקרים וזיהומי ההליך המשיכו בעינויים ובהמשך בחקירת המשטרה (כשבניגוד לחוק, המענה הוכנס לחדר והרמז היה ברור) ובניגוד לחוק החוקר הקודם נכח בשחזור- למרות כל זה הוא מאמין שהפרטים ה'מוכמנים' לא היו ידועים לחוקרים השקרנים.

אם אתה קונה את זה, אין לי מה להמשיך לדון איתך.

מה הקשר?ירחמיאל

הם רוצים להקים מדינה יהודית, אבל זה לא קשור ל'יחי המלך המשיח'. בחבד שמים דגש על המשיח ולכן הם אומרים יחי המלך המשיח, נערי גבעות שמים דגש על הגאולה ולכן הם לא מרססים יחי המלך המשיח

יש כאלו שרוצים למנות כיום מלך בצורהקעלעברימבאר
אקטיבית. לא חבדניקים
נכון, אבל זה לא המטרהירחמיאל

שלהם. בסופו של דבר אין להם מישהו שעומד לבם בראש כ'מלך ישראל' שצריך למנות, הם רוצים לקדם את זה וכשיתקדם הם יראו מי הכי שייך, המלך הוא לא המטרה אלא האמצעי למטרה, המטרה זו הגאולה

..יהודי חסידי

מה זה קשור? הם מנסים להגן עלינו, שיהיה בטוח. שנוכל ליסוע בכבישים מגינים על היישובים..

אזקעלעברימבאר
א. השאלה כמה זה אפקטיבי. בסוף צהל צריך לעשות זאת ולא אנדים פרטיים. רק אז זה אפקיבי כשפועלים כגוף אחד.

ב. לא מגינים במחיר של כניסת אנשים פרטיים לכפר שירצחו תינוקות ערבים

אבל זה הגיוני שיכתבו יחיקעלעברימבאר
המלך המשיח. זה לא חייב להיות משפט חבדניקי
מציאות, זה כןירחמיאל
גרפולוגיה לא נחשבת ענף מדעי אלאקעלעברימבאר
רפואה אלטרנטיבית
גרפולוגיה לזיהוי הכותב של כתב יד נחשבת..אדם כל שהוא

ענף מדעי. גרפולוגיה לאבחון נחשבת רפואה אלטרנטיבית.

בכל זאת, השב"כ לא עשה את ההשוואה הגרפולוגית הזאת. אני מצטט מהודעה שכתבתי בפורומים בעבר-

"בעדותו בבית המשפט, הסביר ארז כי בהתאם לניסיונו בחקירות קודמות של תג מחיר, לא ניתן להשוות כתבי יד כשמדובר על כתובות גרפיטי (פרו' עמ' 1291) שו' 23-27).

יש ממש בטענה כי היה על המאשימה לעגן אמירה זו של החוקר ארז במסמך ערוך על-ידי מומחה או לכל הפחות במזכר על כך שהנושא נבדק. ואולם, אין מדובר במחדל אשר יש בו כדי להפחית משמעותית ממשקלן הרב של ההודאות."

בחיפוש בגוגל, מצאתי גרפולוגים משפטיים שמתייחסים לזיהוי כתב יד בגרפיטי.

זמיר סיון - "לא אחת נשלחתי לבוא לבחון כתובת גרפיטי שרוססו על מבנים, שלטים, תחנות אוטובוס ומבני ציבור או אנדרטאות ומתן חוות דעתי באשר להתאמה בתכונות הכתיבה בין כתובות גרפיטי אלה לבין דוגמאות כתב יד של חשודים פוטנציאלים בכתיבה, יש לדעת שבדיקת כתובות גרפיטי שונה במקצת ומורכבת מעט יותר ..

ועדיין, פרמטרים גרפיים מסויימים, חלקם בלתי מודעים ושאינם בהכרח קשורים לצורה, עשויים לקשור בים כתובות גרפיטי של "פלוני" לבין דוגמת כתב ידו, במשפט שעדיין לא הסתיים ואינני יכול לפרט את כל הפרטים, אני נדרש לדוגמא לבצע השוואה.."

מלי קדוש - "תחום הגרפולוגיה המשפטית עוסק בזיהוי כתב יד, בזיוף חתימות, במסמכים מודפסים, חותמות נוטריוניות, שינוי תיעוד רפואי, מכתבי איום, גרפיטי וזיופים היסטוריים."

ואז מהנשוי שמח
אז כל מי שהוא נער גבעות אז הוא גם פועל בשטח לרצח?
לא, זה בא להסביר אתקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"א בתשרי תשפ"ו 12:43

זה שברסלברים כתבו יחי המלך המשיח. כנראה שיהודי רצח את דוואבשה, אבל לא בן אוליאל

הוא נתן בהודעה פרטים שאמרו לו להגידנשוי שמח

אמרו לו שבהודאה יגיד כך וכך כדי שזה יראה שהוא מכיר את הפרטים, אחרת יחזירו לעינויים...

הנסיון להאשים מישהו על סמך הודאה בעינויים זה לא קביל בבית משפט בשום צןרה

יש לך הוכחה לזה? מן הסתם יש פרוטוקוליםקעלעברימבאר
כן, יש הקלטותנשוי שמח
תבדוק עם העו"ד שלו...
יש הקלטות שאמרו לו לומרקעלעברימבאר
פרטים מוכמנים? מי הקליט בדיוק? למה ששבכ יומר לו להגיד זאת ועוד יקליט את עצמו?
הוא חייב להקליטנשוי שמח
העניין שעד היום יש צו שאוסר על פירסום הדברים.. תשאל את עצמך למה
ולמה ששבכניק יאמרקעלעברימבאר

לו להגיד כך אם הוא יודע שהכל מוקלט?

אני מעריך שבכל חקירת שבכ יש איסור פרסום הקלטות, כדי שהערבים לא יגלו את שיטות החקירה

כי הם יודעים גם להסתיר את זהנשוי שמח

שאל את עצמך איך במקרה של ה7 באוקטובר השב"כ דאג שהרבה פרטים לא ידעו על מה שהוא ידע, כמה דברים הוא מחק ולא נתן אותם כמו שצריך למי שדרשו שיביא...

זה שב"כ, זה גוף שיודע להסתיר את מה שהוא עושה גם מול הממונים עליו

אתה טוען ששבכ בגד והיה בקשר עםקעלעברימבאר
מחבלים בשמחת תורה? 
לא יודע..נשוי שמח

רק יודע שהיה הרבה מידע על מה שהולך לקרות ולא דאגו לעדכון את הדרג המדיני ולעשות מהלכים נגד..

ולא אני אומר את זה.. אף מופיע כך בתחקיר של השב"כ ברמז

זה נכון. אבל איך זה קשור לעניין?קעלעברימבאר
להרוג ערבים זה לא רצחכְּקֶדֶם
למה לא רצח?קעלעברימבאר
מסוג הנושאים שלא מדברים עליהם. אבלכְּקֶדֶם

אתן לך ראשי פרקים

מורידין ולא מעלין

גר תושב

טוב שבגוים הרוג

אזקעלעברימבאר

א. בעניין גר תושב. הציווי להרוג זה עובדי ע"ז מ7 עממים. לא יותר. גם אם יש היתר להרוג שאינו גר תושב, מי שעושה זאת נבל ברשות התורה. גם יש היתר לאשת יפת תואר, האם אתה לא מסכים שזה אסור בכל זאת?

ב. מורידין ולא מעלין זה לא חיוב. כנ"ל מי שעושה זאת הוא נבל ברשות התורה. מעולם לא שמענו על תנא או אמורא שהרג סתם גוי. חז"ל באו בביקורת למלך אמציה שזרק לתהום שבויי מלחמה אדומיים.

ג. טוב שבגויים הרוג זה לא כפשוטו, זה מדרש ולא הלכה. כתוב גם שמצווה אם אתה פוגש עם הארץ יהודי לקרעו מגבו כמו דג.  טוב שבגויים הכוונה שצריך לחשוש גם מגוי טוב, כי הוא נותן עצמה לעם הרשע שלו על ידי מוסריותו

רק אמרתי שזה לא רצחכְּקֶדֶם

לא אמרתי שזה מותר

אז זה הריגה.קעלעברימבאר

"שופך דם האדם באדם דמו יישפך כי בצלם אלוקים עשה את האדם". נאמר לבני נח

גם אם זה אדם רשע שחלק מהאויב הפלסטינאצי,כל עוד אין היתר להרגו , זה הרג. קל וחומר תינוק של משפחת דוואבשה

הם לא בני נוחכְּקֶדֶם

לכן אמרתי שתשים דגש על גר תושב

אין קשר בין בני נוח לגר תושב. גם מיקעלעברימבאר

שלא גר תושב חייב ב7 מצוות.

גם בן נוח שלא מקיים 7 מצוות הוא בן נוח.

גם בן נוח שלא גר בארץ הוא בן נוח.

אמנם יש עניין שה' התיר להם 7 מצוות כשראה שלא שומרים אותם, שלא יקבלו שכר כמצווים ועושים אלא כמי שאינו מצווה ועושה, למרות שהם מצווים. עמד וראה ארץ ראה ויתר גויים. ולכן נהגו שגוי יקבל בפני בית דין 7 מצוות כדי שיחשב לו שכר כמצווה ועושה.

אמנם הערבים מחפפים באיסור רצח. אבל תמיכה עקיפה מאוד ברצח לא פוטרת מ"שופך דם האדם באדם דמו ישפך". אחרת אפשר להחיל את זה על חצי מארהב ואירופה. ובטח לא תינוקות.

ואגב לא כתוב "כי בצלם אלוקים עשה את בני נח" אלא עשה את האדם. פשוט לאדם הראשון נאסר להרוג חיות. ולנוח שהותרו חיות, הודגש שאסור להרוג אדם 

אני נגד פעולות ביטחוניות ע"י אנשים פרטיים, כי ישהסטורי
לנו מדינה ב"ה והסכנה לכלל ישראל בהפיכתה של המדינה לאנרכיה כשכל אחד יפעיל כח - גדולה בהרבה מהתועלת שתופק מאירוע כזה או אחר של יחידים.

ואחרי ההסתייגות הזאת, הרמב"ם מסביר על סמך מה כל אנשי שכם היו חייבים הריגה, הרמב"ן (על התורה שם בוישלח) חולק על הסברו ונותן הסבר אחר, המהר"ל בגור אריה חולק על שניהם ונותן הסבר שלישי.

*להלכה ולא למעשה* (בגלל מה שציינתי בכותרת) לפי שלושת השיטות, מה שכתבת לא נכון להלכה.

זה בכלל לא משנה מה ההלכה לעניין מעשי,קעלעברימבאר

בסוף גם לפי ההלכה מותר אשת יםת תואר אבל מי שעושה זאת הוא נבל ברשות התורה. גם כיום יש דברים מותרים הלכתית אבל זה נבל ברשות התורה.

גם צהל לא יכול להכנס לדומא ולהרוג את כל התינוקות הערבים שם.

בימי שכם המציאות היתה ברברית אצל אומות העולם ואם לא היינו הורגים את כל האויב אז הם היו קמים כזאבי ערב לכלותינו, כמו שכוצב הרב קוק באגרות. כיום יש אנחנו חיים בגן עדן לעומת לפני 3000 שנה. אתה מבין שטבח שמחת תורה היה אירוע שהגויים היו עושים לישראל בשגרה בתקופת התנ"ך?

אתה מערבב דברים לא קשוריםהסטורי

כפי שכתבתי אני מסכים למעשה שאזרחים לא צריכים לעשות פעולות פרטיות.

הצבא משום מה מחמיר על עצמו (או שבג"ץ מחמיר עליו) הרבה יותר מהמקובל בין האומות הנאורות. התוצאה של הרחמנות על האכזרים הזאת, היא בהכרח אכזריות על הרחמנים. אם לא היו עושים הקש בגג (בשטחים שכבר הודענו שהם שטחי השמדה) נסראלה היה מושמד כבר לפני תשע עשרה שנה והרבה פחות יהודים ולבנונים היו נפגעים.

אם היו משמידים את הנהגת חמאס, כשנודעה הפגישה המפורסמת בפצצה שהורסת את הבניין:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://he.wikipedia.org/wiki/%25D7%259E%25D7%2591%25D7%25A6%25D7%25A2_%25D7%25A7%25D7%2598%25D7%2599%25D7%25A3_%25D7%259B%25D7%259C%25D7%25A0%25D7%2599%25D7%2595%25D7%25AA&ved=2ahUKEwjBn9XclKeQAxXtVEEAHcKUAeYQFnoECCcQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw1GHejrX1JarR7bDVTl6prt

היו נפגעים כמה עשרות ילדי אוייב (הנוחבות של לפני שנתיים...) אבל לדורות היו נהרגים הרבה פחות יהודים וגם הרבה פחות ערבים.

הפסדו-מוסר המערבי, שאצלינו אימצו ביתר אדיקות מכל המערב, לא מסוגל להתמודד עם זה שהערבים הברברים, הם אותם ברברים - הטכנולוגיה רק משמשת אותם להפיץ את הברבריות יותר.

מה שעשו בשמחת תורה, זה לא אירוע חד פעמי. 'החידוש' היחיד היה המצלמות גוף. דעאש לפני עשור פלוס, עוד היו צריכים להעמיד מצלמה. כשבתרפ"ט עשו אותם דברים בדיוק, פשוט לא נשארו תיעודים, כך גם במעלה עקרבים וכך בשלל אירועים אחרים.

הערבים הם אותם ברברים ועד שהעולם לא ימחץ אותם, העולם ימשיך לסבול מההתפרצויות שלהם.

אשרי שיגמול לך את גמולך שגמלת לנו, אשרי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע.

מסכים.קעלעברימבאר
רק העניין שאין כבר בעולם ברבריות ברמה של לפני 3000 שנה. אז לא היה אמנת זנבה ולא אום. העולם התעלה מוסרית מאז
תוכיח.כְּקֶדֶם

האום שמום לא עשה כלום כאשר היטלר הנעלה מוסרית רצח 6 מליון יהודים באופן שיטתי. גם הכנסייה הייתה מודעת לזה, והמון מבעלות הברית ואף אחד לא נקט אצבע. נעלה מוסרית בטוסיק שלי

השואה זה אירוע חריג. ומאז גםקעלעברימבאר

העולם התקדם. השואה זה אירוע חריג של שילוב טכנולוגיה ושכל עם רשעות ואידאולוגיה והרבה תכנים אפלים בנפש הגרמנית שהתפרצו. עובדה שמאז לא היתה עוד שואה.

אני לא אומר שחא יכול להיות טבח באירופה, אבל אין ספק שהעוחם התקגם מוסרית.

הרב קוק כותב זאת במפורש.

אתה קולט שלפני 3000 שנה טבח ניפוץ תינוקות ואונס היו דברים שבשגרה אצל כל עם בכל שנה ובכל מלחמה ולא היה שום שיח על זכויות אדם ושום כלום?!

הרב קוק חולק עליך מפורשותקעלעברימבאר
מה הקשרכְּקֶדֶם
לא נכוןכְּקֶדֶם

תמיכה עקיפה מאד באונס דינה על ידי שכם גרמה להתרת הדם של כל העיר.

אחרת אתה מאשים את שמעון ולוי ברצח לפי מה שמשתמע מדבריך. חוץ מהתמיכה ברצח יש עוד מצוות שהערבים לא מקיימים(וכן כל העולם)

אך לערבים יש גם דין שונה של שונאי ה'/עם ישראל

הם האויבים של עם ישראל בגלוי

אזקעלעברימבאר
בימי שכם המציאות היתה ברברית אצל אומות העולם ואם לא היינו הורגים את כל האויב אז הם היו קמים כזאבי ערב לכלותינו, כמו שכוצב הרב קוק באגרות. כיום יש אנחנו חיים בגן עדן לעומת לפני 3000 שנה. אתה מבין שטבח שמחת תורה היה אירוע שהגויים היו עושים לישראל בשגרה בתקופת התנ"ך כל שנה וזה עוד בקטנה?

שוב לא נכוןכְּקֶדֶם
הפרשנים מסבירים שזה לא מהסברה שהבאת, אלא מהסיבה שהם לא דנו את שכם בבית דין ולכן עברו על אחד מה7 מצוות מה שהתיר את דמם על ידי שמעון ולוי
אגב בן נח בהגדרה הוא מי שמקיים 7 מצוותכְּקֶדֶם

אין גוים כאלה כמעט כיום, בטח שלא הערבים. אז אתה טועה

לא לעניין שמותר להרגו , גםקעלעברימבאר
עליו נאמר "שופך דם האדם וכו'
מי אמר שמותר להרוג?!כְּקֶדֶם

לא נכון.תוכיח.

אגב אם זה היה ככה יהודי היה נהרג במיתה על הריגת גוי מה שלכל הדעות לא קורה. הוא פטור וגולה

ויש דעות שהוא עובר בכלל רק על דרבנן

לא נכוןירחמיאל

גוי שקיבל עליו לקיים 7 מצוות נחשב גר תושב, גוי שמקיים 7 מצוות בלי להגיע לבי"ד נקרא בן נח וגוי שלא מקיים  מצוות לא נחשב בן נח

גוי שנמצא בארץ ישראל ולא מקיים 7 מצוות בן נחירחמיאל

יש התר להרוג אותו בעד אחד ודיין אחד, ויש מי שסובר שזה יכול להיות אותו אחד (אותו אחד הוא גם העד וגם הדיין) כך שאם ראית גוי עובר על אחת מ7 מצוות בני נח יש לך התר לפי זה להרוג אותו

אבל זה נבל ברשות התורהקעלעברימבאר
למה נבל?ירחמיאל

ככה יש הרתעה. נבל זה מי שמרחם על אויב. הוא נבל. מרבה דם יהודי. על אויב לא מרחמים גם אם הוא בן חצי שנה

אם כך אז הגבול נפרץ לגמרי. אםקעלעברימבאר

מתירים שאנשים פרטיים ייכנסו לכפר ויהרגו תינוק ערבי. אז איפה הגבול? אז גם מותר לי ללכת לסין ולרצוח סתם סיני ברחוב כי הממשלה הסינית מוכרת נשק לאיראן ואולי זה ירתיע אותם? אולי גם מותר לפי מי שאומר שיש התחחמות בכדור הארץ להרוג חצי מאוכלוסית כדור הארץ כי זה ידלל את הצפיפות ויציל חיי אדם בעתיד? אין לדבר סוף

בקיצור זה סתם תירוצים. כל מי שחושב נכון יודע שאדם פרטי שנכנס לכפר ורוצח תינוק ערבי הוא רוצח רשע.

אגב זה לא מציל מרצח יהודים. רק אם צהל יעשה פעולה מאורגנת זה מרתיע

אם כבר אתה נבל (שלא ברשות התורה)כְּקֶדֶם
אומרים לך הלכה מפורשת ואתה אומר שזה לא נכון ולא הגיוני כי זה לא מוסרי. לפי מה? לפי המוסר השמאלני שאתה מאמץ?

להזכירך יהושע בן נון טבח רצח ושרף גברים נשים וטף

לא לרצוח תינוק זה מוסר שמאלני?קעלעברימבאר
אין שום פוסק שמתיר לרצוח תינוק ערבי סתם כך.

יהושע חי בתקופה כל כך ברברית שהיינו חייבים להרוג את כולם אחרת היו קמים עלינו כזאבי ערב לכלותינו. עיין אגרות הראיה לא זוכר איזה אגרת.

יש לך רב שאתה מכיר שאמר לך שמותר לרצוח תינוק ערבי?

אסור לרצוח גוים היום בעיקר כי זה אסור על פי החוקכְּקֶדֶם

אבל לא על זה הדיון נסוב נכון?

הדיון מתמקד בשאלה התיאורטית וההלכתית גרידא מה דינו של מי שהורג גוי(שלא שומר 7 מצוות/שהוא במקרה גם חלק מעם אויב שלנו)

הוכיחו לך כאן כבר באופן ברור כשמש את הדברים.

ברור שאף רב לא יתיר את זה כי הוא ימצא את עצמו בכלא

מאידך כן יהיו רבנים שיגידו אמירות לא מציאותיות ובמובסטיות בהוואי שמאלני על מנת להתקבל בסבר פנים יפות על ידי המדינה.

ראית את הקישור שהרב אליקים לבנוןקעלעברימבאר

כותב שצריך להוציא להורג את היהודים שרצחו את הנער הערבי?

פסק הלכה: "גזר דין מוות לרוצחי הנער הערבי"

והנה עוד קישור לרב אליקים לבנון:קעלעברימבאר

הרב לבנון: להרוג את רוצחי אבו חדיר

אם תאמר שאתה לא מאמין לאתר סרוגים

הרבקגג

יצחק שפירא כתב בספרו שמותר להרוג ערבי והרב אליקים לבנון אמר שכתוב בספר מבחינה תאורטית וזה נכון הלכתית תאורטית ואם חושבים להעמיד אותו לדין על זה ואני מצטט את הרב אליקים "מבחינה טקטית יש לדון האם היה נכון להתבטא כך ולפרסם את הספר והוא עצמו היה נוהג אחרת, אך יש דעות כאלה בהלכה והרב שפירא מבסס את דבריו עליהן. אם מישהו חושב להעמיד אותו לדין, אז קודם שיעשה זאת לפרופ' שטרנהל שקרא בפועל להרג מתנחלים ולא רק ברמה התיאורטית. אפשר גם להעמיד לדין את הרמב"ם ופוסקים אחרים ורק בסוף את הרב שפירא". וכן הרמב"ם כותב שמצוה להרוג כל ערבי ונכון יש דעות שונות בהלכה כמו למשל הרב אבינר והרב יעקב אריאל אבל יש גם דעה כזאתי בהלכה וזה מחלוקת! ואני מצטט את דברי הרמב"ם (בפרק ח’) שבן נח שאינו מקיים שבע מצוות בני נח צריכים להורגו כל עוד הוא תחת ידינו. 

הנה קישור לרב אליקים לבנוןקעלעברימבאר

שאמר שצריך להוציא להורג את הרוצחים היהודים של נער ערבי שהם עשו כפעולת תגמול על רצח יהודים:

הרב לבנון: להרוג את רוצחי אבו חדיר

ברור שצריך לעמיד לדין את השמאלנים. אבל זה לא קשור

נראה שהדברים שמובאים פה מאוד לא מדוייקים..אדם כל שהוא

ומסתמכים על כתבה, ולא תואמים למה שהרב יצחק שפירא באמת כתב בספר.

הרב אליקים לבנוןקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ד בתשרי תשפ"ו 18:10

אמר שצריך להוציא להורג את היהודים שרצחו את הנער הערבי אבו חדייר.

אז הוא נבל?

הנה הקישורים:

פסק הלכה: "גזר דין מוות לרוצחי הנער הערבי"

לאירחמיאל

בארץ ישראל אסור שיהיו גויים שלא שומרים 7 מצוות בני נח לכן גוי שראיתי בארץ ישראל שעובר על אחת מתוך 7 מצוות בני נח מותר לי להרוג אותו. מה הקשר סין??? הגבול הוא גבול ההלכה, אם זה ההכלה אז זה מותר ואם זה לא אז זה אסור. אני לא מבין מה הקשר נפרץ הגבול. איזה גבול? גבול השמולאניזם? הגבול שבו דם יהודי נשפך כמים ואין פוצה פה ומצפצף?

(אגב, גם במדינת ישראל היה דבר כזה. על יחידה 101 שמעת? יחידה שנועדה לפעולות תגמול אחרי פיגועים. לצערנו היא נסגרה ומדינת ישראל בחרה להשאיר את הצבא כצבא ההגנה ולא ההתקפה. לחכות לאויב שיתקוף בשביל לחשוב האם להגיב ואיך לעשות את זה בצורה הכי מינימלית בלי שהאויב ירגיש בכלל שהיה תגובה)

יש גם נבל ברשות התורה. לא רק הלכהקעלעברימבאר
מה הקשר נבל?? אם זה מותר אז זה מאד חשוב נצרך ויעילירחמיאל

אתה לא יכול לנופף כל הזמן בטענה של נבל, צריך לדעת מה ההלכה

גם אם זה מותר לפי ההלכה, זה אסורקעלעברימבאר
לפי המוסר התורני. כמו שאשת יפת תואר מותר בהלכה ואסור בכל זאת כי זה נבל ברשות התורה.

כל הקטע בנבל ברשות התורה, שזה מותר הלכתית אבל עדיין אסור לפי המוסר של התורה.

גם אם זה מועיל זה לא אומר שזה מותר. אולי גם לירות בכל נהג שעובר באדום יועיל להוריד הרוגים בתאונות. אז מה.

גם לא ברןר שזה מועיל בכלל

מי קובע את המוסר של התורה?ירחמיאל

מה ההגדרה של נבל ברשות התורה? כל מי שעושה מעשה שלא מסתדר עם הערכים המערביים הוא נבל ברשות התורה? ומה תאמר על פינחס? הוא גם נבל ברשות התורה שהרג את זמרי? הוא קיים את הלכה ואין מורים כן (מה שנקרא בימנו 'להלכה ולא למעשה'). גם עם ישראל חשבו ככה והקב"ה העיד עליו וכו'...

כל עוד אתה לא נותן הגדרה מדוייקת של נבל ברשות התורה אתה לא יכול להשתמש במושג הזה ולהכניס אליו כל מה שעולה בדעתך כ'לא מוסרי' וכדו'

פינחס הרג אדם רשע. אז מה הקשר?קעלעברימבאר

איסור לרצוח תינוק ערבי זה לא קשור למוסר המערבי, אלא למוסר התורה

שאותו (מוסר התורה) מי קובע?ירחמיאל
גדולי הדורקעלעברימבאר
מה זה אומר גדולי הדור? איזה? מי מחליט מי גדול ומיירחמיאל

לא?

ותינוק עמלקי, מותר? מה ההבדל?ירחמיאל
עמלקי זה ציווי מפורש וחובה. וה' סידרקעלעברימבאר

שכיום לא יהיו עמלקים, כי העולם התעלה כבר ואנחנו לא זקוקים למצווה המעשית הזאת כבר, למרות שההשלכות שלה רלוונטיות גם היום

אהה, אז אם עכשיו יבוא גוי עם שושלת להמן הרשע אתהירחמיאל

לא תהרוג אותו כי זה נבל ברשות התורה. מעניין.

עוד לא ענית לי מי אמור להחליט מה המוסר של התורה. ובאופן כללי, מה זה המושג 'מוסר של תורה'? מי המציא אותו? מה הפירוש שלו?

אתה מדבר דברים כאלה לא ברורים ולא מוחלטים במציאות, ועל פיהם אתה מחליט איזה הלכות צריך לקיים ואיזה לא.

ואם אני יחליט שלשים מחיצה להפרדב בין גברים ונשים זה לא תואם את מוסר התורה אז מי ששם מחיצה הוא נבל ברשות התורה כי הוא עושה הדרת נשים?

זהו. *אם* יבוא גוי בן לשןשלת המן. הדגש הוא עלקעלעברימבאר

אם. זה מקרה תיאורטי שלעולם לא יקרה היום. לא במקאה ה סידר,שאין היום עמלקים הלכתית, ולא היה 2400 שנה מאז פורים.   ההלכה היא שהגוים התערבבו ואין כבר את האומות העתיקות הלכתית.

ברור שלהרוג עמלקי זה חובה, (וצריך לעיין מה דין עמלקי שהשלים).

זה כמו לשאול אם לסבתא היו גלגלים, מה דינה בהטבלת כלים.

אין מה להשוות בין הפרדת גברים ונשים לבין רצח תינוק.

לא אמרתי שמוסר תורה זה מה שהשמאלנים אומרים או מה שהמערב אומר. אנחנו צריכים להציב קומת רוח יהודית שלא מתחשבת בערכי המערב המעוותים.

חלק מקומת רוח יהודית זו היא שאסור לרצוח סתם ערבי.

ולא מעניין אותי אם המערב אומר זאת גם או לא

את זה אתה החלטתירחמיאל

אתה החלטת שהמוסר שאנחנו צריכים להציב הוא שאסור להרוג סתם ערבים.

למה אתה חושב שאתה יכול לקבוע את מוסר התורה?

וחוץ מזה. מה זו ההמצאה הזאת 'מוסר התורה'?

התורה היא מספיק מוסרית. לא צריך להגיד על דברים שהתורה מתירה שהם לא לפי 'מוסר התורה'. מי המציא את השטות הזאת?

יש רמח מצות עשה, שסה מצות לא תעשה וז מצות דרבנן.

איפה נכנס פה 'מוסר התורה'?

למה זה נצרך? מה זה ההמצאה הזאת?

אם (לטענתך) זה קיים, מי אמור לקבוע את זה?

(ענית לי 'גדולי הדור', מי הם? מי קובע מי הם גדולי הדור?)

לא נכון. יש כזה דבר לפי הגמרא נבל ברשות התורה,קעלעברימבאר
סימן שיש דברים שההלכה מתירה ועדיין מוסר התורה אוסר.

יש מצוות: ועשית הישר והטוב, והלכת בדרכיו, וקדושים תהיו

שכוייחירחמיאל

אז אתה יכול לאסור בגלל ועשית הישר והטוב, והלכת בדרכו וקדושים תהיו,

אבל מה זו ההמצאה 'מוסר התורה'?

ולגופו של ענין, בשביל לאסור משהו משום הדברים שאמרת צריך להיות לזה מקור בגמרא/ראשונים/אחרונים.

אתה לא יכול להחליט שמשהו הוא לא "הישר והטוב" לפי דעתך ואז לאסור אותו בגלל זה.

ובטח אתה לא יכול להעניש אנשים בגלל שהם לא חושבים על זה שהוא נוגד את הישר והטוב.

מוסר התורה נובעקעלעברימבאר
ממצוות ועשית הישר והטוב, והלכת בדרכיו, וקדושים תהיו. ומשם האיסור להיות נבל ברשות התורה.

וחוץ מזה מוסר התורה נובע מהחובה ללכת בדרכי 3 האבות, שאנו מחוייבים אליהם עוד לפני שניתנה לנו תורת משה, מתוקף היותינו בני אברהם יצחק ויעקב, ומתוקף ברית ה' עם האבות

ואז? מי קובע אותו? ולמה אתה חושבירחמיאל

שלהרוג ערבים זה לא "הישר והטוב"?

ומה הפירוש של "ומשם האיסור להיות נבל ברשות התורה"? אם זה אסור אז זה לא ברשות התורה, ואם זה ברשות התורה אז זה לא אסור. זה פרדוקס.

(ובדרך אגב, בדברים שמלפני מתן תורה הם פחות חזקים הלכתית מאשר צוויים אחרי מתן תורה)

נבל ברשות התורה הכוונהקעלעברימבאר
נבל ברשות ההלכה, אבל נגד המוסר התורני שהוא החלק השני של התורה מלבד ההלכה, ונלמד מהאגדה (כל מה שלא הלכה נקרא אגדתא, לא רק מה שאנו מכנים היום אגדתות).

הגמרא טבעה את המושג נבל ברשות התורה, לא אני.

דווקא הגמרא טוענת בנימוק הלכתי בפרק רבי אליעזר דמילה בשבת, שברית מילה חמורה יותר משאר מצוות כי נכרתו עליה 13 בריתות עם האבות, לפני ציוויה בתורה.

אבל אתה מדבר חזקים הלכתית, העניין שיש עוד דברים בתורה חוץ מהלכה, ויש דברים ביהדות חוץ מתורה - והם דרכי האבות. לכן ספר בראשית קדם לשאר התורה. ישראל קדמו לאוריתא. לכן אומרים אלוקי אברהם יצחק יעקב, ולא אלוקי משה למרות שמשה נתן לנו תורה

ומי קובע את אותו מוסר התורה?ירחמיאל

ומי קובע מי קובע את אותו מוסר התורה?

ומי קובע מי קובע מי קובע את אותו מוסר התורה?

וכו'

גדולי ישראל בכל הדורותקעלעברימבאר
והם קבעו שאסור להרוג ערבים בזמן שהאומה הערביתירחמיאל

נלחמת בנו?

רק אצתת את @יהודי חסידי מסוף השירשור הזה:

*המצוות הפשוטות שכל יהודי כיום שהורג ערבי מקיים :קידוש השם, הצלת נפשות, נקמה, ביעור הרע, ומלחמה על ארץ ישראל.

אפשר גם להאריך במצוות האלהיהודי חסידי

בחוברת 'ברוך הגבר' שיצאה אחרי שברוך גולדשטין הצדיק הציל את יהודי חברון ששם מבואר באריכות על המצוות האלה

מי כתב אותה? מן הסתם אנשיםקעלעברימבאר
שאינם ברמה של גדולי הדור להכריע בעניינים כבדי משקל אלו
מי אתה מגדיר בתוריהודי חסידי

'גדולי הדור' ????

גם אין צורך להיותיהודי חסידי

'גדול הדור' צריך ללמוד הלכה ולהבין מה הפוסקים כותבים.

כתבו אותה בין היתר גדולי הדור, לדוג', הרב גינזבורגירחמיאלאחרונה
אז:קעלעברימבאר
א. יש פה חילול ה'.

ב. זה לא מציל נפשות אם יהודים פרטיים עושים פעולת תגמול ולא צהל. חוץ מזה שגם אם זה מציל נפשות אז מה. ואם כל פעם שאהרוג יהודי שעבר באדום אני אציל נפשות בגלל הרתעה, אז קיימתי מצווה או עבירה?

ג. נקמה היא ערך חשוב אבל לא מצווה מתריג. וכנ"ל כמו ב

ד. אין מצווה מתריג של ביעור הרע. כנל כמו ב.

ה. אין פה מצוות ירושת הארץ כי זה לא צהל.

צה''ל לא כובש את הארץיהודי חסידי

א.יש פה קידוש ה' כמו שמתברר עם הזמן שיהודים לומדים להגן על עצמם, אנחנו פתאום מוגנים, ולומדים להעריך. 

אם היו קצת פחות גיינוים של יהודים זה היה מגדיל את הקידוש ה' לאין ערוך אבל גם עכשיו הקידוש ה' מיהודים שלא חוששים הוא עצום!

ב. מה הקשר בין יהודי פרטי לבין צה''ל?

בימינו צה''ל לצערנו לא עושה כמעט כלום ממה שמוטל עליו, אפילו לא מהמשימה הכי פשוטה 'הגנה' שזה הגדרה לא מדויקת, כי בוודאי עיקר התפקיד שלנו הוא לשהגן על חייהם של תושבי ארה''ק, אבל עכ''פ הדרך הפשוטה והבהירה של המשימה הזאת היא להתחיל ב'תקיפה' וגירוש של כל מי שלא מכיר בנו בתור הריבון.

לא קשור להרתעה - קשור בצורה ישירה של הגנה על היהודים, באופן ישיר! שיש מחבלים וערבים בסביבת יהודים זה גורם למוות! 

לא רוצה להיכנס לדוגמאות ואני מקווה שאתה מבין שיש הבדל תהומי בין מלחמה, וחייהם של כל יושבי ארה''ק והעולם כולו, לבין עבריין שמסכן חיים, ועם מאבק רציני בתופעה אפשר למגר את התופעה הזאת, ולא צריך להגיע בכלל למצב כזה.

ג. גם אם אינה נכללת בתרי''ג מצוות להרמב''ם (אינני פוסק ולא בקי בהלכה ובפוסקים), נקמה היא בוודאי ערך חשוב, כמו שראו אצל שמעון ולוי, שזה בער להם, וגם אם זה לא התאים בדיוק אז, הם בוודאי לא פושעים, כך גם פנחס שנקם את נקמת השם בזמרי, וזה הלכה ואין מורין כן אבל מי שעושה כך הוא צדיק ולא פושע. גם אם הדוגמאות האלה אינם מדויקות הם באות להסביר שיש דבר כזה בעם ישראל, בתורה, במצוות - נקמה!! וזה דבר פשוט אצל יהודי עם לב חם שאכפת לו מאחים שלו ומהארץ שלו ומהעם שלו.

ד.לא בקי בהלכות אפשר לעיין בפנים.

ה. צה''ל היום הוא בוודאי לא כובש כלום מארץ ישראל, וגם קצת (משתדל לא להיות כפוי טובה) לא עושה כלום במקומות שהוא צריך להגן עליהם.

לכן בוודאי שעל כל יהודי מוטלת החובה לכבוש את הארץ כדברי הרמב''ן בספר המצוות, השגות על הרמב"ם, מצות עשה ד': 
מצוה רביעית. שנצטוינו לרשת הארץ אשר נתן האל יתברך ויתעלה לאבותינו לאברהם ליצחק וליעקב ולא נעזבה ביד זולתינו מן האומות או לשממה, והוא אמרו להם 'והורשתם את הארץ וישבתם בה כי לכם נתתי את הארץ לרשת אותה' (במדבר לג, נג), 'והתנחלתם את הארץ' (שם לג, נד). 'אשר נשבע ה' לאבותיכם' (דברים א, ח). ופרט להם במצוה זו כולה בגבוליה ומֵצָרֶיהָ, כמו שאמר, 'ובאו הר האמורי ואל כל שכניו בערבה בהר ובשפלה ובנגב ובחוף הים' (דברים א, ז) וגו' שלא יניחו ממנה מקום. 

עמי פופר למשלפשוט אני..
דוגמא מעולה למישהו שהיה צריך להשתחרר מזמןבחור עצוב
ומוחזק רק כי אף אחד לא רוצה לקצוב אותו בזמן שמחבלים שפלים שוחררו באלפיהם. 
אני מסכים שאם קוצבים לרוצחים פלילייםפשוט אני..
אז גם לרוצחים כמו פופר צריך לקצוב.

אלא ש...

לדעתי לא צריך לקצוב לרוצחים משום סוג. שיישבו בכלא עד יומם האחרון.

אבל זה לא המצב..בחור עצוב
כל הדיון הוא על שחרור בעקבות השחרור של המחבלים. 
זה דיון משונה מאודפשוט אני..

אם אדם אחד מחזיק סכין ליד צווארי ומכריח אותי לתת לו כסף,

אז אני כבר אתן כסף לכל הפושעים בעולם כי זה לא פייר שנתתי רק למי שהכריח אותי?

הפסדתי פעם אחת כי הכריחו אותי, אז למה שאתנדב מרצוני להפסיד עוד?

מסכים לגמרי על זהקעלעברימבאר
יש את השיקולקעלעברימבאר
שאולי אם בכל פעם שנשחרר מחבלים אז נשחרר גם רוצחים יהודים, אולי זה ירתיע את החמאס מלחטוף עוד.

אבל כנראה שגם זה לא ירתיע אותו, כי אין לחמאס בעיה שערבים נהרגים

ממש אכפת לחמאס ממשפחת דוואבשהפשוט אני..
הוא רק ישמח שעוד ערבים ימותו בידי יהודים, זה יעזור לו לחמם את האזור ולעשות תעמולה שתוביל עוד מחבלים לרצוח יהודים.
נכון. לכן אמרתי שהשיקול לא נכוןקעלעברימבאר
למה? ואם אדםקעלעברימבאר
רצח בגיל 18 כי נולד לשכונת פשע ועברו 30 שנה והיום הוא אדם אחר לגמרי והתחרט על מעשיו. למה לא לתת לו הזדמנות? בגלל מה שעשה בגיל 18?
הזדמנות?פשוט אני..
יש לך מישהו עם חיים מיותרים, כדי ש''מקסימום'' ההזדמנות תיכשל והוא יירצח?
נגיד שכבר עברוקעלעברימבאר

30 שנה והוא במקום אחר לגמרי. הוא רצח כי היה חבר כנופיה בגיל 18 בשכונת פשע, וכיום בגיל 50 הוא אדם אחר שהתהפך ב180 מעלות, אדם טוב ועוזר לזולת שעבר שיקום.

הסיכוי שהוא ירצח זה כמו הסיכוי שאני ואתה נרצח.

או חגי סגל שהיה חבר מחתרת בציערותו. מה הסיכוי שכיום הוא יהיה חבר מחתרת? (נגיד תיאורטית שהיה רוצח בצעירותו ערבי).

השאלה גם אם בגלל סיכוי של אחד לאלף שירצח, אתה מוכן להגביל חירות ולהרוס את החיים למישהו שחזר בתשובה, השתנה 180 מעלות ממה שהחה צעיר והוא אדם אחר ואינו אותו האיש שעשה את המעשה. כאשר יש אפשרות לשקמו ושיבנה את חייו. כאשר עשרות שנים בכלא הם עונש מאוד לא נעים והוא ריצה אותם כבר

אני רואה 4 סיבות לכלוא אדםפשוט אני..

א. למנוע מראש את הפשע.

אם תדע שאתה צפוי לשבת בכלא בגלל מעשיך, יש סיכוי טוב שלא תעשה אותם.

ועל זה אמרו חזל אילולא מורא מלכות וכו'. כלומר עצם הידיעה שצפוי לך עונש, תמנע ממרבית האנשים לעשות פשע.

ב. עשיית צדק.

לא הוגן שרוצח יהיה חופשי בזמן שהקורבן מת, לא הוגן ששודד יוכל לחיות באותה הרמה כמו אדם שלא שדד. צדק: פגעת? תסבול.

ג. להרחיק פושעים מהחברה, בגלל הסכנה שהם מהווים לציבור.

ד. אמירה ערכית לציבור: יש מעשים שלא נוכל לעבור עליהם לסדר היום, שהם בלתי מקובלים בצורה קיצונית, כ''כ לא מקובלים עד שאנחנו נמנע חירות ממי שעושה אותם.

לשחרר רוצח אחרי 30 שנים, לדעתי פוגע בכל הסעיפים ב-ד, וממילא גם בסעיף א.

כלומר שחרור רוצח מהכלא:

*לא צודק, כי הקרבן לעולם לא יוכל להשתקם, לו אף אחד לא ייתן הזדמנות נוספת.

*מחזיר פושע מסוכן אל החברה, והמציאות מוכיחה שהסיכוי של פושעים לחזור על פשעיהם גבוה מאוד מאוד, רבים מאוד חוזרים לכלא או שהם לומדים מטעויות ולכן לא נתפסים בפעם הבאה.

*מראה לציבור שרצח זאת עבירה סבבה, שב בכלא 16 שנים אחרי ניכוי שליש ואתה יכול להתחיל מחדש. לרצוח בגיל 20 ובגיל 36 אתה כבר חופשי, עם 50 שנות חופש לפניך לעשות בהן ככל העולה על רוחך. מה זה אומר על קדושת החיים?

*וממילא כשאלה ההשלכות, אז כאמור גם סעיף א' בעניין ההרתעה לא מתקיים.

עכשיו אתה רוצה להגיד לי שהוא כבר לא מסוכן?

אז קודם כל אני חולק מהותית. מי שרצח פעם אחת הוכיח שהנפש שלו מסוגלת לזה, ולכן הפעם הבאה תהיה הרבה יותר קלה עבורו.

אתה עצמך כתבת בשרשור הזה ממש:

שכיוון שעשה אדם עבירה נעשית לו כהיתר.

וגם אם תוכיח לי באותות ובמופתים שהוא לא ירצח שוב, גם אם הוא חולה סרטן סופני שמרותק למיטה וחי על מורפיום, עדיין נשארות כל שאר הסיבות שמניתי שמטרתן לשמור על שלום הציבור.

עדיין יש לנו חובה מוסרית, ערכית ובטחונית לשמור עליו בכלא.

אם הוא חזר בתשובה שלמה אז זה התפקיד של הקב''ה לסלוח לו. התפקיד שלנו הוא לשמור על אלה שעדיין לא נרצחו.

אתה יודע איזהקעלעברימבאר

סבל זה 30 שנה בכלא?

חוץ מזה נראה שלדעתך המטרה מקדשת את האמצעים.לדבריך עולה אז גם נתלה כל מי שעובר ברמזור אדום כדי להציל חיי אדם. זו שיטת תועלתנות קיצונית.

ב. האם זה יעזור למשפחת הנרצח שהרוצח בכלא? קצת אבל זה לא הרבה. צדק תשאיר להקב"ה. אינך יודע מי מגיע לו לסבול ומי לא, ואל תדון את חברך עד שתגיע למקומו. אני מסכים שיש עניין שכך שהחוטא יסבול, כבר הוא כבר סבל 20 שנה בכלא ונהרסו לו החיים והוא חזר בתשובה, יש גם את מידת הרחמים. דבריך הם מידת דין קיצונית ללא שיתוף מידת הרחמים. לפי זה צריך לנקום ולנטור לכל אדם.

ג. אדם רצח בגיל 18 כי היה בשכונת פשע. היום הוא אדם אחר לגמרי. לא משאירים אדם בכחא רק בגלל סיכוי אחד לאלף שירצח, שוב פעם זה המטרה מקדשת את האמצעים ותועלתנות קיצונית של גרמי בנתם וגון סטיוארט מיל.

אני כל כולי מדבר ממידת הרחמיםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"א בתשרי תשפ"ו 14:01

רחמים על אלה שיירצחו אם נשחרר רוצחים.

ביום שבו תראה לי סטטיסטיקה לפיה רק אחד לאלף מהאסירים המשוחררים, מבצע את הפשע פעם נוספת - אשקול את דבריי שוב. 

כרגע אתה פשוט ממציא נתונים ואז מצפה ממני לשנות את השקפת עולמי לפי המספרים שאתה זורק באוויר.

נ.ב.

גם אחד לאלף זה המון. במדינה עם 10,000,000 אזרחים, רוצח אחד לאלף זה 10,000 רוצחים, מספר בלתי נתפס. אתה רוצה לחיות במדינה עם לפחות 10,000 נרצחים?

נ.ב.2

אתה כותב להשאיר את הצדק לקב''ה.

מעניין, כי בתורה הצטווינו להרוג רוצחים, אז אתה מעדיף שנקיים את הצדק האלוקי?

כך לא תהיה דילמה אם לשחרר או לא לשחרר אחרי 30 שנים...

אתה מדבר בתועלתנות כמו בנת'ם ומיל,קעלעברימבאר
לשיטה הזו אם תליית נהגים עוברים באדום תצמצם את ההרוגים, אז מוצדק לעשות זאת.

או אולי עדיף שנשאיר את האסירים קשורים בכיכר העיר על עמוד שבוע בלי חאכול, וזה יצמצם את כמות ההרוגים באלף? אולי צריך.לענות בחקערה כל נהג שדרס ברשלנות? אם אתה עובד על מספרים סטיסטיים, אז זה פתח לתועלתנות אכזרית שכל מטרה מקדשת כל אמצעי כל עוד הוא גבוה ממנה בטטיסטיקה.

אנחנו לא הולכים היום לפי דין תורה. ורבי עקיבא ביטל עונש מוות וסנהדרין הורגת פעם ב70 שנה. מה גם כשהורגים אז אדם מגיע לעולם הבא ושם נשפט בדיוק לםי רמת חטאו. כאן בעולם שלנו אנחנו לא באמת יודעים זכאותו ורשעותו של אדם כי לפום צערא אגרא, ולעיתים אדם שהיה עליו לחץ חברתי בגיל 16 לרצוח בשכונת פשע וחינוך גרוע לא מגיע לו לשבת בכלא כל החיים. גם לפי מידת הדין.

אני מעדיף שיהרגו ברציחות 10000 איש ולא נענה אפילו פושע פלילי אחד. המטרה לא מקדשת את האמצעים ואנחנו לא חיים בשיטת מוסר תועלתנית של ג'רמי בנת'ם וג'ון סטיוארט מיל. למזלינו. וגם התורה חא, אחרת היתה פוסקת להסגיר לאויב אדם אחד שאויב בעקש להסגיר לו אדם אחד לא ספציםי ולא שימותו כולם, ואילו ההלכה שונה בעניין זה

על תשובה כמו שלך נאמרפשוט אני..
כל המרחם על אכזרים וכו'
הם לא אכזרים. הם חזרו בתשובה האיסירים הפליליים.קעלעברימבאר
לשיטתך עולה צריך לנקום ולנטור לכל אדם שעשה לי משהו רע כי הוא אכזר בעניין הזה.

דובר במדרש על תרבות אכזרית כמו עמלק או חמאס. לא על נער שרצח בשכונת פשע ואחרי 30 שנה הוא אדם אחר לגמרי.

אחרת גם דוד המלך אכזר לשיטתך שהסגיר את אוריה וגם עליו חל הכלל "כל המרחם על אכזרים"?

אתה מסתכל על הרוצח בן ה16פשוט אני..

אני מסתכל על הקרבן שלו,

על הקרבנות הבאים שלו (סטטיסטיקה וזה),

ועל נערים אחרים שעלולים לחשוב שבגיל הזה רצח יהיה נסלח ולכן זה לא נורא. בקטנה.

לזה קוראיםקעלעברימבאר
תועלתנות קיצונית. שיטתם של גרמי בנת'ם וסטיוארט מיל. אף אחד בימינו לא הולך לפיה.

אם נזרום איתך עד הסוף, אז גם נתלה נהגים שעוברים באדום, כי אתה מסתכל עח הנהג התלוי, ואני מסתכל על ה10 האנשים שזה יציל בעתיד...

לא נכוןפשוט אני..

אתה ממשיך להקצין את דעתי שוב ושוב, עד עכשיו התעלמתי כי זה מגוחך אבל די, זה לא נעים וזה דמגוגי.

דיברתי על רוצחים, אם קשה להתמודד עם הטענה - זו לא סיבה להסיט את הדיון לעבירות תעבורה.

במדונות רבות כולל דמוקרטיות מהשורה הראשונה, אהמממ ארצות הברית, רוצחים עשויים לשבת בכלא עד יומם האחרון. זו בכלל לא דעה קיצונית, זה המצב במדינות רבות.

בכוונה הקצנתי, כדיקעלעברימבאר

להראות את אי המוסריות בשיטה התועלתנית הקיצונית.

אנחנו כן הולכים לפי תועלתנות אבל לא קיצונית.

לפי השיטה שלך שמשקללים את התוצאה רק בסטטסיקה, אז מה ההבדל בין נהג רשלן לבין רוצח שחזר בתשובה אחרי 30 שנה? אתה אמרת שמתחשבים רק בתוצאה התועלתנית.

ארהב ידועה באכזריותה לפושעים. אבל גם אין מה להשוות כי שם יש הרבה יותר פשע מכאן. גם הקפטליזם שלה תועלתני באכזריותו וזורק אנשים לרחובות בשם התקדמות הכלכלה, מזכיר טיפה את השיטה הכלכלית האכזרית באנגליה שהלכה לפי שיטת התועלתנות שעליה צ'ארלס דיקנס מחה בסםר אוליבר טוויסט.

צריך לאזן,ולא ייתכן שלא נספור את האינדבדואל בכלל רק בשם תועלת עתידית.

לגבי החטופים למשל, היה צריך להקריב את חיי החטופים כדי להציל מאות חיילים בעתיד גם כי:

א. לא אנחנו כולאים אותן אלא חמאס

ב. הסכנה למדינה גדולה בפרופורציה מכל סכנה של עברייני פשע

ג. במלחמה מאמצים באמת הרבה יותר תעלתנות, למשל הורגים חפים מפשע בהפצצות כדי לחסל מחבל בבניין, או יורים בחיילים סורים בהפצצות על אף אי היותם עבריינים, כי במלחמה מסתכלים יוצר על הקולקטיב ולא על הפרט. אבל מלחמה היא החריגה.

ד. החטופים לא היו אמורים להיות כל חייהם בשבי, הם או היו משתחררים או מתים תוך כמה שנים. בעוד שנכי צהל יהיו כך כל חייהם

להקצין את הצד השני זו דמגוגיהפשוט אני..

מוזמן להיכנס לערך דמגוגיה באנציקלופדיה המועדפת עליך.

מאוד קל להשתמש בשיטה הזו, אבל היא מעקרת את היכולת לעשות דיון רציני. 

הנה, תראה אותי: 

לפי ההיגיון שלך, רוצח בן 17 שביקש סליחה צריך להשתחרר אחרי 4 חודשים, כי זו לא אשמתו שהוא נולד לפשע ועכשיו הוא מרגיש ממש רע עם מה שהוא עשה! אין סיכוי שהוא יעשה את זה שוב, אז למה שהוא יישאר בכלא?

כיקעלעברימבאר
א. החוטא כן צריך לסבול. 10 שנים זה סבל בכלא. אפשר לשחרר אותו בגיל 30 אחרי שנהרסו לו החיים חלקית.

ב. 4 חדשים לא מרתיעים, אז מה אם הוא ביקש סליחה. אני לא טוען שלחוזר בתשובה אין עןנש. אבל אחרי 30 שנה אפשרי לסלוח לו.

אני טוען שצריך לאזן בין תןעלתנות לשיטות מוסריות אחרות. וכן המשנה טוענת כך בסוגיית האויב שבירש להסגיר אדם.

אתה בחרת בשיטת התועלתנות הקיצונית

אתה החלטת שזה קיצוניפשוט אני..

לדעתי לשים רוצח בכלא לכל חייו זה לא קיצוני.

לשחרר רוצח בידיעה שמבחינתו לקטול חיים זו אפשרות, זה קיצוני הרבה יותר.

בגלל שזה באמת לא קיצוני, כשאתה מנסה לגרום לי להישמע קיצוני אתה מכניס לי מילים לפה כאילו גם על פשעים אחרים אני טוען את אותו הדבר.

לא הבנתי, אם אתה דוגלקעלעברימבאר
בשיטה התועלתנית שרק משקללת סטטיסטיקה, אתה אמור גם לשקלל סטטיסטיקה גם אצל נהגים שעברו באדום ולהיות בעד לתלות אותם. מה ההבדל?

או שאתה לא בעד תועלתנות טוטלית, אז תנמק.

מחילה אם הרגיש שאני מנסה לפגוע🙂

אני לא בגישה תועלתנית ולא רק משקלל סטטיסטיקהפשוט אני..
בבקשה, אם לא אמרתי משהו על עצמי, אל תניח אותו לגביי.

אני בגישת ''רוצח צריך להיות בכלא כדי שפחות אנשים יירצחו''.

על הזלזול בחיי אדם?פשוט אני..

לשחרר רוצחים זו זילות בחיי אדם, כי רוצחים חוזרים לרצוח. לא כולם, אבל רבים.

שלא לדבר על ההרתעה שנשחקת, כלומר מראש היו פחות רוצחים אם העונש היה מאסר עולם ולא 16 שנים (25 בניכוי שליש).

על זה צריך לבקש סליחה, לא על דברים אחרים שכתבת...

טוב עכשיו אתה מכניס לי דברים לפה.קעלעברימבאר
לא טענתי שאני מזלזל בחיי אדם.
לא אמרתי שאתה מזלזל במודעפשוט אני..
אמרתי שלדעתי לרצות לראות רוצחים מחוץ לכלא, ולא משנה כמה זמן עבר, זה לזלזל בחיי אדם. זה שנרצח וזה שיירצח.
עלקגג

איזה רוצח אתה מדבר? אולי עמירם בן אוליאל שהכניסו אותו סתם לכלא על סמך הודאה בעינויים, ויודע מה אם אתה גבר בוא תתווכח כמו גדול על האם עמירם בן אוליאל חייב או זכאי, אולי אתה מדבר על אופיר סער שעצור בטענה ש" במלחמת שמחת תורה הוא רצח מחבל נוחבה בעת שיצא להגן"!!

לא עליהם. אבל יש אחרים שיש וודאות שרצחו.קעלעברימבאר
ולא דיברתי על אנשי מחתרת יהודית שהתנקשו בראשי ערים פעילי חמאס
ואז מה?ירחמיאל

אתה סתם מדבר, ואם הם רצחו באמת זה אומר שצריך להכניס לכלא את כל מי שראה אותם אי פעם בחיים? יש 2 צדדים במלחמה עם הערבים, ולצערנו המערכת בחרה את הצד הלא נכון, אם יש הרבה הוכחות חזקות לפיגוע שערבי עשה אבל אם עו"ד משופשף אפשר להגיד שיש צד קטן של ספק - המרצח יוצא עם עונש קל. לעמת זאת אם תפרו ליהודי תיק על מעשה שנעשה ובמקרה פרט אחד מהטיאורייה של תופר התיק ופרט אחד במציאות מתאימים אז הוא יוצא עם קנס ענק ו4 מאסרי עולם, זה פשוט גזענות.

הקריאהכל קול קן כן

היא קריאה מוצדקת.

ישנם לא מעט יהודים שיושבים בצינוק מבלי שעשו דבר

וגם היה וחלקם עשו הם לא קיבלו משפט צודק.

אף אחד לא טוען שצריך לשחרר רוצח רק בגלל שהוא יהודי

אך אם אתה כבר משחרר חלאות מהזן הנחות שבבריאה 

אז תשחרר גם יהודים שלא עשו כלום או לפחות תעשה משפט צודק.

אם אתה מדבר עלקעלעברימבאר

מעצר מנהלי אז צריך לשחרר את כל מי ששם. זה בושה שמשתמשים במעצר מנהלי נגד יהודים.

אם אתה מדבר על אסירים.  מי עוד חוץ מבן אוליאל יטשב בכלא חף מפשע?

גם אתה היית מודה כמו בן-אוליאלנקדימון

אם היו עושים לך מה שעשו לו. כל אחד היה מודה.

לכן זו הודאה אסורה ובלתי חוקית ששווה אפס עגול.

כשמוציאים ממחבלים מידע בצורה כזו, זה כאשר ידוע שיש להם מידע שהם מסתירים. יש מידע מודיעיני מקדים.

אצל אוליאל זה לא היה המצב, ולכן בית המשפט פסל לחלוטין את ההודאות שנלקחו בעינויים. אם זה היה אמיתי כמו במקרה של מחבל אמיתי, בית המשפט לא היה פוסל.

זה לא ההודאה, זה הטענה (המוטלת בספק כמובן)קעלעברימבאר
שבהודאתו הוא מסר פרטים מוכמנים שאק הרוצח יכול לדית ומתאימים לממצאים בשטח.

בית המשפט פסל את ההודאה אבל לא את הפרטים המוכמנים, ועל פיהם נטען שהרשיעו אותו.

צריך משפט חוזר לאוליאל, לבדוק באופן ציבורי אם באמת היו פרטים מוכמנים.

אגב זה חא הנושא של הפתיחה שלי. סתם שמו תמונה של אוליאל

זה קישקוש הזוינקדימון
זה דבר ידוע שאפשר לשתול זכרונות אצל נאשמים, וברגע שהחקירה התנהלה בצורה בלתי-חוקית ומרושעת אין שום סיבה לעשות פלגינן פה.

מי שהיה מסוגל להוציא הודאה לא חוקית בעינויים, רק כדי להציג הודאה בבית משפט - הוא גם מסוגל להשתמש בכל טריק מלוכלך שיש בספר. רמת אמינות: החמאס מורתע.

יש פרוטוקולים בעניין. אם אתהקעלעברימבאר
טוען שניתן לעשות זאת אצל אוליאל. אז אתה אמור להטיל ספק בכל השבכ, כולל בחקירותיו עם ערבים.

זה קונספירציה.

השבכ בדרך כלל אמין ולא מכניס חפים מפשע לכלא, למעט מקרים נדירים. כאן צריך משפט חוזר.

כי לדבריך, צריך משפט חוזר לכל ערבי שהורשע בשבכ

כמו תמיד, קובע מהדמיון עובדות.ימח שם עראפת
אתה שקרן, רשע המשקר במצח נחושה בדברים שאין לו בהם טיפת הבנה.
יש פרוטוקולים בכל חקירה במדינה. אתה לא יודע טת זה?קעלעברימבאר
אתה כל כך דביל.ימח שם עראפת
אתה טוען שהשב"כ והפרוטוקולים שלו אמינים, למרות כל הפרשות המטויחות לאורך השנים, שאפילו לא שמעת עליהן. אתה קובע כעובדה שהשב"כ אמין ולא מכניס חפים מפשע לכלא, למרות שכל מי שיש לו טיפת הבנה בנושא יודע כמה חפים מפשע השב"כ מכניס לכלא.

אתה דביל.

סתם קונספירציותקעלעברימבאר
אה כן?! פרשת קו 300 קונספירציות?!ימח שם עראפת

כל העצורים והמורחקים המנהליים, קונפירציות?!?! שיחות האיומים, קונספירציות?!?

אתה דביל, חצוף, ושקרן. אתה לא מכיר כלום, ולא יודע שום דבר על השב"כ. פשוט שתוק.

אתה לא יכול להשוות ביניהםקעלעברימבאר
כי מה?!ימח שם עראפת
כל ההקלטות של ראש המחלקה היהודית, האיומים על חוננו, הסוכנים המדיחים שהשב"כ שלח, כל אלה אני לא יכול להשוות?!

להשוות ולהבין שהשב"כ לא אמין בנעל?!?!

אתה קובע במצח נחושה שהשב"כ אמין, וכשמציגים לך כמה הוא לא, אתה קובע שאי אפשר להשוות. מה אתה יותר? שקרן? רשע? סתם אידיוט?

אתה אומר או הכל טו כלום.קעלעברימבאר
אין באמצע לדבריך
אתה מטומטם אמיתי.ימח שם עראפת
יש אינספור ראיות ועדויות לכך שהשב"כ הוא ארגון לא אמין, שהושיב בעבר חפים מפשע בכלא, ובכל זאת אתה מתעקש לומר שזה חריג ושהארגון אמין בדרך כלל ושאין סיבה לחשוב שהוא יכניס חפים מפשע לכלא.

מטומטם!!!! דביל!!!!! אדיוט!!!!!

אין מה להשוות מעצרקעלעברימבאר
מנהלי שהשבכ באמת משליך חפים מפשע למעמר מנהלי, לבין להרשיע חף מפשע במאסר עןלם בקטע של תפירת תיק
יש, מטומטם אדיוט,ימח שם עראפת
זה מוכיח שלשב"כ ממש לא אכפת לזרוק חפים מפשע לכלא אם זה משרת את האינטרסים שלו, וזה שולל את העובדה שקבעת כי השב"כ הוא גוף נאמן בדרך כלל, שלא זורק לכלא חפים מפשע.
יש הבדל בין שחיתות קטנה לביןקעלעברימבאר
לתפור תיק מאסר עולם לחף מפשע.

(קטנה לעומת מאסר עולם, כן. ברור שהתפירת מעצרים מנהליים זה פשע נוראי)

קטנה!!! חה!!!! מטומטםםםםם!!!!!ימח שם עראפת
אם זה היה רק מעצרים מנהליים, היה לך קצת קייס. חלש רצח, אבל משהו.

אבל חוץ מזה יש לך את כל שאר הדברים עם השב"כ, שמוכיחים שהוא ארגון מושחת.

כמו ההקלטות של ראש המחלקה היהודיתימח שם עראפת

כמו פרשת קו 300

כמו הסוכנים המדיחים ששלח השב"כ ונחשפו

כמו שיחות האיומים שהשב"כ מוציא לכל מי שעשה משהו שלא מוצא חן בעיניו- למשל עלה להר הבית והשתחווה

כמו ראש שב"כ לשעבר שמאיים להדליף מידע

כמו התעלמות שב"כ מהברחות נשק "פליליות"

כמו עוד אלף דברים.

כל הדברים שכתבת לאקעלעברימבאר

משתווים ללזרוק למאסר עולם חף מפשע בתפירת תיק.

זה שאדם מרמה בעסקים לא אומר שהוא רוצח.

ושכחת שיש שופט שמחליט בסוף

מטומטם!!!!!!!!ימח שם עראפת
אתה יודע בכלל מה הסוכני שב"כ המדיחים עשו?!?! חפש את הסרטים של כאן 11 ושל ערוץ 14 על השב"כ, ואז תדבר איתי על תפירת תיק.

וכן, יש שופט בסוף, שגם אם הוא צדיק תמים אין לו ברירה אלא להאמין להוכחות המפוברקות שהשב"כ ימציא לו.

וכמובן שיש שופטקעלעברימבאר
בעסק. השבכ לבד לא יכול לזרוק אדם לכלא. צריך שופט
נכון, לא סתם רוצים לעשות רפורמה.ימח שם עראפת
ותתפלא, שופטים נוטים להאמין לאנשי שב"כ.
הרפורמה היא נגדקעלעברימבאר
בגץ. לא קשור לשופט מחוזי שהוא דן בתיק. עליון זה ערכאת ערעורים.

חוץ מזה גם שופט שמאלני לא ישלח חף מפשע למאסר עולם ביודעין.  ייפסול חוק כן, אבל לא יתפור תיק לחף מפשע למאסר עולם

טיפש.ימח שם עראפת
אני לא אתעסק עכשיו בלהסביר לך על הרפורמה.

מה שכן- תקרא את מה שכתבתי בתוך התגובה. לשופטים יש נטייה להאמין לאנשי שב"כ. למה לא, בעצם? אם איש שב"כ אומר לשופט משהו, הוא הרי איש מקצוע. הוא הרי אמור לדעת מה שהוא אומר, בטח טוב יותר מהשופט.

שופט בוחן את הטענה מכלקעלעברימבאר
הצדדים לפני שמכריע.

אמורים להיות פרוטוקולים.

ועובדה שהשופט פסל את ההודאה של אוליאל שנסחטה באיומים

בטח, לכן אף פעם לא ישב אף חף מפשע בכלא,ימח שם עראפת
בזכות השופטים הצדיקים שלנו.

אז מה אם יש פרוטוקולים?!?! יא חתיכת דביל!!! חוץ מזה שפרוטוקולים אפשר לזייף, גם אם הם לא זוייפו, מה אתה מצפה למצוא בהם?!?!?

איזו עובדה מקסימה, אדיוט, סחטו ממנו הודאה שניה יום אחרי ההודאה הראשונה שניתנה באיומים, שברור שהוא עדיין תחת ההשפעה של העינויים, ואותה הוא כן קיבל.

ובשחזור רואים שאין לעמירם מושג לאיפה הוא הולך, וכל פעם שהוא מתחיל להתחרט החוקר שעינה אותו ובכלל לא אמור להיות שם אומר לו משהו בסגנון של "תזכור מה שדברנו" שרק אדיוט לא יבין מה הוא אומר.

איזה חף מפשע ישב בכלא?קעלעברימבאר
יכול להיות שאחד לאלף קורה שבטעות מרשיעים מישהו למאסר עולם. בטח לא בתפירת תיק אלא בשגגה.

לזדורוב לא תפרו תיק, הראיות בהתחלה הצביעו עליו

אדיוטטטטטטימח שם עראפת
זה שלא תפרו תיק לא אומר שלא ישבו חפים מפשע בכלא. אפשר להכניס חפים מפשע לכלא כמו רומן זדורוב, כי השופט לא בודק כמו שצריך
זדורוב לא חףמפשע, זה מעולםקעלעברימבאר
לא הוכח שהוא חף.

רוב הראיות מצביעות עליו. פשוט במקום שיהיה 99 אחוז וודאות שהוא רצח, עכשיו יש רק 90 אחוז וודאות. אז זיכו אותו

חה!ימח שם עראפת
קראת מה השופט שזיכה אותו כתב על השופטת הקודמת?! שקרן מטומטם
זדורוב זוכה ברוב 2 מול אחד.קעלעברימבאר

לא היה ברור אם לזכות אותו או לא.

אבל זיכוהו לפי הכלל שמוטב 1000 עבריינים בחוץ ולא חף מפשע טחד בכלא.

כנראה שבוא כן הרוצח. זוכה מחמת הספק

2 שופטים שחשבו כנראה שרוב הסיכויים שהוא לא רצח..אדם כל שהוא

כפי שציטטתי. אם אתה חושב שהם טעו או שיקרו, ראוי שתסביר מה בחומר הראיות גרם לך לחשוב כך.

תודה לך, אני אתן לך להמשיך מכאן🙏ימח שם עראפת
כי לי כבר מזמן נמאס
בכל מקרה, יש הבדלקעלעברימבאר
אדיר בין טעות של שופט לבין תפירת תיק למאסר עולם ביודעין
כל הראיות שהובאו כברקעלעברימבאר
במשפט הקודם והרשיעו אותו.

לזכרוני זה רק עניין של טביעת רגל בדם שלא שלו שזיכתה אותו. ומומחים אמרו שיד סיכוי שהדם יצא כפרמדיק הזיז את הגופה ואז מישהו דרך שם

הבעיות ממש לא מסתכמות בטביעת הרגל-אדם כל שהוא

ראה למשל מעמ' 741 עד עמ' 745

פסק דין זדורוב המלא - נבו.pdf

אתה לא יודע לקרוא טיעוןנקדימון

מה הנימוק, מה המסקנה, ומה הקשר ביניהם. וזה חבל מאוד.

אני אשאיר פה לאחרים להנות איתך. בזבוז זמן משווע. במקומך, אגב, הייתי עושה "אל תעקוב" ומנסה לתת לדיון לשקוע במקום להמשיך ולאדות כל טיפת כבוד עצמי שכבר לא נשאר. 

עינו אותו בנוהל פצצה מתקתקתקעלעברימבאר

שהשבכ השיג ברשעותו על ידי החוק. מהעינוי הם הוציאו א. הודאה ב. פרטים מוכמנים.

את ההודאה בית המשפט לא קיבל, את הפרטים כן

אתה כנראה חי בסקנדינביהאהבת ה'

או שאתה מיתמם ואין לך מושג מה השב"כ יכול לעולל ליהודים

או רשע שלא אכפת לו מאחיו היהודים

או, כפי שאנחנו כבר מכירים אותונקדימון
סתם אידיוט.
מעניין. אז כנראה שכלקעלעברימבאר
המגינה סתם אידיוטית, כולל הרבה אנשי ימין שקראו למשפט חוזר אך עדיין הטילו ספק בזיכויו
מעניין, כנראה שכל המדינה סתם אידיוטית,ימח שם עראפת

כולל הרבה אנשים מהימין שתומכים בלהט"ב כמו אלי אוחנה למשל.

אידיוט.

ימין בהגדרה זו שיטה פרו להטביתפשוט אני..

מבחינה עקרונית, עמדת ימין קלאסית מדגישה חירות אישית, אחריות פרטית ומינימום התערבות של המדינה בחיי האזרחים. אם כך, תמיכה בזכויות להט"ב איננה עניין "שמאלני" אלא מימוש ישיר של עקרונות הימין.

הרי אם המדינה לא צריכה להתערב בחיי הכלכלה, באורח החיים, ובבחירות האישיות של אדם איך לגדל את ילדיו או במה להאמין, אז באותה מידה אין למדינה מקום להתערב במי אדם אוהב, עם מי הוא חי, או את מי הוא בוחר לשאת לאישה או לבעל.

ימין שמאמין באמת בחירות הפרט צריך להגן על זכותו של כל אדם לחיות את חייו בלי שאף פקיד ממשלתי, רב או פוליטיקאי יחליט בשבילו מה מוסרי או “נכון”.

המדינה צריכה להגן על האזרחים, לספק להם צבא ומשטרה ובתי משפט וכו',  היא לא צריכה להיכנס להם ללב או למוח ולהחליט עבורם איזו אהבה מותרת ואיזו אסורה.

מה שהבאת זה השיטה הליבריטאנית,קעלעברימבאר

שכמדומני הנציג שלה בארץ זה פייגלין.

המפלגב הליבריטאנית בארהב היא מפלגה אחרת מרפובליקנים, והיא שמאל בכל העניינים אבל קפיטליסטית ובעד חירות כלכלית וזכות נשיאת נשק וחוסר הגבלות של שמאל כמו הרפובליקנים.

הימין ההרד קור בכל העולם לא תמיד בעד חירות אישית. נגד נישואי להטב, נגד הפלות נגד סמים. ככה זה גם בארהב.

בכל מקרה המחלוקת היא לא להתיר נישוטי להטב שכן בכל מדינה מערבית הם מותרים, אחא האם המדינה צריכה לרשום אותם כנשואים. זה כבר לא עניין של חירות אישית

בארצות הברית ובעוד מדינות, כולל ישראלפשוט אני..
יש ערבוב בין ימין פוליטי לבין דתיוּת ושמרנות.

התנגדות להפלות היא דוגמה מעולה - היא סותרת לחלוטין את ערכי הימין הפוליטי, אבל בארצות הברית השמרנית העמדה הזאת פופולרית מאוד בקרב דתיים, ובגלל שאותם דתיים משתייכים לימין אז נוצר מצב לא טבעי לפיו ''הימין מתנגד להפלות''.

כמו שבישראל אנשי ימין ושוק חופשי יכולים להתנגד לפתיחת עסקים בשבת, כי לפני שהם ימנים פוליטית הם דתיים ושמרנים, אבל זה עדיין לא אומר שלתמוך באיסור על פתיחת עסקים בשבת זו עמדה ימנית.

שוב פעם ערבבת בין ימין לבין ליבריטאניות.קעלעברימבאר

הימין בכל העולם מתנגד להפלות סמים ועוד, גם בשמרנים בבריטניה ובעוד מקומות.

הליבריטאנים הם היוצאים מהכלל והחריגים.

ימין זה לא קודם כל חירות אישית. ימין זה חירות כלכלית. 

לא מסכיםפשוט אני..

אפשר להיות ימני ושמרן, כפי שאכן קורה במדינות רבות,

אבל אפשר גם להיות ימני ליברלי ולהאמין שחירות כלכלית וחירות אישית הן שני צדדים של אותו מטבע.

מיליוני אנשי *ימין* חילונים מכל העולם, תומכים בהפלות ובזכויות להט''ב  ובהתערבות מינימלית של המדינה על חייהם, בלי שהם מגדירים עצמם ליברטריאנים.

זה נקרא ימין ליברלי קלאסי: אחריות אישית, חירות אישית, ממשלה שלא מתערבת בחיי האזרחים כל עוד הם לא פוגעים אחד בשני.

אם אני לא טועה, מפלגת שינוי של טומי לפיד דגלה בדיוק בדברים האלה. כלומר אם לא הסיפור הישראלי הייחודי בנושא ביטחון, יש''ע וכו', מפלגת שינוי של לפיד הייתה מפלגת ימין במובן הכי קלאסי של המילה.

כלומר בכל מדינה שהיא לא ישראל, מפלגת שינוי הייתה נחשבת מפלגת ימין ולא מרכז.

קוראים לזה ליבריטאנים.קעלעברימבאר

השאלה אם ליבריטאנים הם שמאל או ימין היא טרמינולוגיה.

מעשית כשאומרים כיום בעולם ימין מתכוונים לשמרנים.

ברוב מפלגות הימין בעולם מתנגדים להפלות סמים וכדומה,אבל זה עניין שמשתנה.

בארץ פעם הפועל הצזרחי היו סוציאליסטים אבל ימנים ביטחונית וארץ ישראל

אני יודע. לכן צריך משפט חוזר וציבורי.קעלעברימבאר
אבל לא לזכות אותו סתם כך
חובה מהתורה להרוג את חמס גיהאד בעזה ולאכלס ביהודיםפטריוט צנחן
נכון מאוד. מה זה קשור?קעלעברימבאר
אתה אידיוט. ואינך ראוי ליחס.ימח שם עראפת
לא דיברתי על בן אליאל בכותרת.סתם שמו את התמונה שלוקעלעברימבאר
לא אכפת לי על מי דיברת. אתה אדיוט.ימח שם עראפת
אם משחררים רוצחיםסודית

צריך גם לעשות בדק בית פנימי

האם לא טעינו כלפי יהודים

כל מקרה לגופו

ומי שעינו אותו להוציא הודאה וההודאה לא נכונה זה עוול חמור מאד, אתה לא חושב ככה? מה אם יושב אדם שלא ביצע את הפשע? 

חוזר בי. בן אוליאל זכאי לגמרי וצריך לשחררו. דיברתיקעלעברימבאר

עם מישהו שמבין, וכנראה שבן אוליאל זכאי. ולכן צריך לשחררו מייד.

אבל זה לא נכון לכל האסירים היהודים הלאומיים, והפרסומת צריכה לתקן את זה, ולכתוב לשחרר את כל החפים מפשע, לא את כל האסירים הלאומיים.

אתה מזכיר לי אנשיםפשוט אני..
שראו סרטון טיקטוק ואז הבינו שהעולם עגול...
לא, דיברתי עם מישהו שמביןקעלעברימבאר

בעניין ואני סומך על שיקול דעתו ואין לו סיבה להיות מוטה.

לא בגלל התגובות כאן חזרתי בי.

כמובן ייתכן שהוא טועה, אבל את דעתי הוא שינה. וייתכן שגם אני טועה

🎯🎯🎯🎯ימח שם עראפת
לא אמרתי מעולם שאוליאל אשם. אמרתיקעלעברימבאר
רק שכל עוד אין ראיה לכאן או לכאן. זה נשאר בתחום הספק.

עכשיו שהיתה ראיה לכך שהוא זכאי, אז זה השתנה

איפה בדיוק שיקרתי? מעולם לא אמרתי שאוליאל בוודאותקעלעברימבאר
אשם. הדגשתי שאני לא מאמין פה לא לימין ולא לשמאל והדגשתי שצריך משפט חוזר לאוליאל, גם בתחילת השרשור
איפה בדיוק לא? הנה הרגע.ימח שם עראפת
מקסים שלא אמרת את זה בשרשור הזה, חתיכת צבוע דביל. היו מספיק שרשורים הכשת את הטינופת שלך.
לא נכון. היה רק עוד שרשורקעלעברימבאר
אחד שדיברתי על אוליאל. וגם שם לא אמרתי שהוא אשם, אלא שלא ברור אם עשה זאת או לא
אתה מוזמן לבדוק בו ולהווכח בעצמךקעלעברימבאר

ואתה עצמך התעצבנת עליי שם כשאמרתי ש*אם* אוליאל עשה זאת הוא רשע

שקרן.ימח שם עראפת
בהתחלה טענת שזה הוא. אמרתי לך שאתה שקרן ושדי ברור שזה לא הוא, ואז אמרת שאם זה הוא, אז הוא רשע. ובהחלט התעצבנתי, כי גם אם זה הוא אתה לא יודע כלום, אתה לא יודע מה הסברה ההלכתית שהייתה לו לעשות את זה, ואתה הרשע היחיד פה, שדן אותו לכף חובה בלי שאתה אפילו בקיא בסוגיות הקשורות להריגת גוי ומלחמה. אתה רשע מרושע ואדיוט.
תודה רבה לך, מר "מבין"ימח שם עראפת
אבל זה לא נכון לגבי שאר האסירים.קעלעברימבאר
מי שמואשם ברצח באמת רצח שם. זה ספציםית לבן אוליאל הבעיתיות
חסר תקנה.ימח שם עראפת
עיין אגרת תקנ"ה.קעלעברימבאר

גם מי שיהודי בסגולה יכול להיות רשע במעשיו. גם אם הוא נראה כמו "צדיק"

איך מצאת את זה באגרת תקנ"ה?!הסטורי
נו זה היה בצחוק🙃 ישע אמר לי חסר תקנהקעלעברימבאר

אז כבר דרשתי על נושא האגרת. הכי קרא שמו ישע, כל השומע ישתעשע לו

אני בטוח שאתה אפילו לא נראה כמו צדיק.ימח שם עראפת
מי שהולך בלי תכלת בציצית יש לו מראה של צדיק?קעלעברימבאר

כי אני הולך בלי תכלת

יש כאלה שאתה רואה שהם טועים, ויש כאלה רשעים.ימח שם עראפת
אז אם תאייר הגדה של פסח,קעלעברימבאר

בבן הרשע יציירו בייניש בלי תכלת בציצית?😅

מי שהולך עם תכלת בציציתבחור עצוב
זה הבן התם\שאינו יודע לשאול. 
וואי וואי פתחת כאן חזית עם ישע😅קעלעברימבאר
לא יודע מי זה ולא מעניין אותי.בחור עצוב
מי שהולך בלי זה התם-בל.ימח שם עראפת
כל כך תם שלא יעלה בדעתו לעשות אחרת מגדולי הדור, וכל כך טמבל שכן יעלה בדעתו לעשות כנגד רצון ה' כי כך עשו גדולי הדור.
הבנתיבחור עצוב
אתה ילד קטן וטיפש. מוסיף לרשימת ההתעלמות שלי. 
יופי לך.ימח שם עראפת
ואתה ילד מגודל וטיפש. אני עוד יכול לגדול.
בבן הרשע יציירו אותך.ימח שם עראפת
אבל אתה לא יודע איך אני נראהקעלעברימבאר
קל לי לדמיין.ימח שם עראפת
מעניין. איך אתה מדמיין אותי?קעלעברימבאר
תדמיין רשע רגע, ותבין איך אני מדמיין אותך.ימח שם עראפת
אה אז אני נראה הפוך במציאות.קעלעברימבאר

אלא אם כן מראה ביינישי בעיניך זה מראה מרושע😈

אבל אתה תמיד יכול להוסיף קרניים😅

(וכמובן בלי תכלת)

עד הפסקה האחרונה הסכמתי איתךפשוט אני..
אגב, שכחת את עמי פופר, שרצח גם פועלים ערבים (ולכן קיבל מאסרי עולם) וגם יהודים (יצא לחופשה מהכלא, נהג בלי רישיון נהיגה וגרם לתאונה קטלנית)
למה הפיסקה האחרונה לא נכונה?קעלעברימבאר
בסוף רוצחים יהודים לאומיים הם לא סכנה לבטחון המדינה, בניגוד למחבלים ערבים. לכן הם לא טרור ולא מחבלים, וצריך להתייחס אליהם כמו כל רוצח פלילי רגיל לכל דבר, כולל חנינות לחוזרים בתשובה, והקצבת עונש ותנאים כמו לרוצח פלילי. ולסגור את המחלקה היהודית בשבכ
בגלל מה שכתבת בהפשוט אני..
ומה לא נכון במה שכתבתי?קעלעברימבאר
חשבתי קצת ואולי יש שיקול מסויםקעלעברימבאר
כן לשחרר את כל או רוב הרוצחים היהודים.

זה יכול כן להרתיע את האויב. לא בהרתעה לטווח קצר, אבל זה ישדר לאויב שאנחנו לא פראיירים ועל כל שחרור מחבלים יש מחיר כואב.  לטווח ארוך זה יעזור כי כשהאויב מריח חולשה הטא מסתער כמו כריש המריח דם, ואילו שידור עוצמה מרתיע אותו. זה גם מינימום גינוי בינלאומי כי העולם עסוק בשחרור המחבלים ואך אחד לא יגנה אותנו עח שחרור אסירים יהודים.

זה עדיין עוול ובושה שמשיררים רוצחים יהודים שלא חזרו התשובה אבל אולי זה חיוני להרתעה, לא יודע. זה שיקול אהל מולו יש שיקולים נגדיים.

בכל מקרה הפרסומת היא בושה כי היא משדרת כאילו הרוצחים הם גיבורים שצריך לשחרר מהשבי  

וואו, באמת?! יש שיקול מסויים?! מה אתה אומר!!ימח שם עראפת
איך לא חשבנו על זה בעצמנו!

הבושה האמיתית היא שאתה חושב שהם פושעים, ולא מבין שהם גיבורים שצריך לשחרר מהשבי. 

רוצח יהודי שרצח סתם ערבים בלי סיבה הוא רשע.קעלעברימבאר
אלא אם כן חזר בתשובה והתחרט
בהגדרהכל קול קן כן

אתה כנראה צודק

אך סביר להניח שמצד המציאות הוא מנע פיגועים עתידיים

אז מה. גם לירבעם בן נבט היו סברות והצדקותקעלעברימבאר
לחזק את קיום הנבואה של אחיה, ולכן שם את העגלים. זה עדיין לא פטר אותו מזה שאין לו חלק לעולם הבא
ואולי אתה רשע?!ימח שם עראפת
הוא פוסק אחרת ממך, והוא הכריע שמותר לו להרוג ערבים לצורך המלחמה. אז אולי אתה הרשע?!

יודע מה, במקרה שלך לא אולי, בטוח: אתה רשע. אתה לא מברר שום דבר, רק זורק את הדמיונות שלך, מאמין לכל הלשון הרע שמספרים לך בתקשורת על האסירים היהודים, ולא מתעניין באמת בשקל. אתה שקרן, צבוע, חוצפן, ורשע!

אז הוא פוסק על פי דת אחרת. גם ישו פסק שמותר לוקעלעברימבאר

לקטוף בשבת.

ההבדל שאני לא רצחתי תינוקות

אתה כזה קוף מטומטם ורשע!ימח שם עראפת
גם ספרדי שפוסק שמותר לחמם נוזלים בשבת הוא פוסק על פי דת אחרת?!?! אתה בכלל תופס כמה גאוותן חוצפן אתה?!? אתה מלא בישות של עצמך, ואתה פשוט אדיוט ורשע!
אבל אין עדה שמתירה רצח אנשים.קעלעברימבאר
חוץ ממרוקאים כשמעצבנים אותם
יש תורה שמתירה. ורק מכוחה יכול חייל להילחם.ימח שם עראפת
אבל אתה קוף אדיוט, נפוח ורשע.
יש גם נבל ברשות התורה.קעלעברימבאר
למשל מי שהולך לבית בשת מקדש פרוצות ואז מגרש אותן אחרי שעה וכך עושה כל החיים שלו, הוא רשע בדיוק כמו בועל בעילת זנות
ויש אותך. רשע שלא ברשות.ימח שם עראפת
מי שהורג סתם אנשים גםקעלעברימבאר
אם יש היתר הלכתי, הוא נבל ברשות התורה. כלומר רשע
זה לא סתם, אדיוט!!!ימח שם עראפת
אתה קובע שזה סתם, אז אתה הופך אותו לנבל. כשעם ישראל הרג את כל הנשים והטף של יריחו, זה היה סתם?!?
זה היה ציווי מפורש. גםקעלעברימבאר
המלכים הרגו כל מי שהמרה את פי המלך.

האם תרשה שיהרגו אותך היום אם תעבור באדום כהולך רגל מדין מורד במלכות?

האם אני "ארשה"?!ימח שם עראפת
למה מישהו אמור לשאול אותי?! עושים מה שההלכה אומרת, כי זו ההלכה!!! לא שואלים את הראוי לסקילה האם זה מוצא חן בעיניו!!!
ההלכה לא מחייבת את המלךקעלעברימבאר

להרוג מורד במלכות, אלא נותנת לו שיקול דעתו.

גם ההלכה לא מחייבת להרוג את כל הזכרים במלחמה, אלא נותנת שיקול דעת למדינה (הכה תכה את כל זכורה זה היתר להרוג זכרים, לא חיוב). לכן דוד באדום הרג את כל הזכרים, במואב רק שליש, ובארם בכלל לא, רק את מי שנלחם נגדו ישירות.

אתה סתם יוצא טמבל.ימח שם עראפת
נתתי לך דוגמא, כדי שתבין שזה אפשרי להרוג על פי ההלכה, ושזה לא סתם. אז בטיפשותך אתה מתווכח על הדוגמא.

אבל בכל אופן, זה לא משנה שזה נתון לשיקול דעת המלך, לשיקול דעתי זה ודאי לא עומד, וזה לא משנה אם אני שמח למות או לא.

גם אם זה אפשרי על פי ההלכה, דברקעלעברימבאר

שאתה צריך להוכיח. זה לא אומר שזה לא נבל ברשות התורה.

גם אם המדינה תהרוג אותך עכשיו כי עברת ברמזור אדום כהולך רגל, היא צהיה נבלה ברשות התורה.

שיקול דעת המלך צריך להיות על פי המוסר. לכן דוד חטא שהרג את אוריה גם אם הוא מורד במלכות. כי על פי המוסר מי שהורג אדם רק כי סרב ללכת לביתו או כי קרא ליואב אדוני, זה אמנם מותר הלכתית אבל אסור לפי מוסר התורה וזה נבל ברשות.

ולכן דוד אומר חטאתי לה', למרות שלפי הגמרא לא עבר על שום הלכה

אני אפילו לא אענה לך, טמבל.ימח שם עראפת
כי אין לך מה לענותקעלעברימבאר
לא, כי אתה דמגוג טיפש.ימח שם עראפת
אין לי כוח להיכנס איתך שוב ללופ האידיוטי של האם מדינה היא מלכות, ומה זה מוסר, ומה בכלל הגמרא אומרת שם בשבת. בקיצור, אתה טמבל ורשע, נוכחתי כבר בעבר שגם כשמוכיחים לך שאתה משקר וממציא ומביאים לך אלף מקורות והוכחות זה לא מעניין אותך, אז די, אין לי כוח אליך.
זה בכלל לא קשור להאם זה מדינה זה מלכות טו לא. גםקעלעברימבאר

פרט בישראל שמציל את ישראל מייד צר בשם עצמו ללא מדינה צריך לעשות את השיקול המוסרי במלחמה. אחרת הוא נבל ברשות התורה.

אם אתה חושב שאין כזה דבר מוסר תורני מלבד ההלכה. אז אתה אבוד מבחינה רוחנית. 

ואל תביא לי הכרעות שאמרו רבנים חבדניקים. כי החבדניקים על אף צדקותם וחחכמתם לא מבינים בכלל ישראל והם לא יכולים להכריע בעניינים כאלו. חבדניק שיתעסק בכלל ישראל מתוך דבקות בצדיק פרטי ולא בכלל ישראל, בהכרח ידבק גם בחסרנותיו של הצדיק  (כמו שכותה הרב קוק על הסכנה שבחסידות בדבקות בצדיקים פרטיים ולא בכלל ישראל) לא סתם הגרא אמר מה שאמר על החסידים. כנל כל חסיד. לא סתם מי שדקר תמונה של תינוק בחתונת השנאה וחגג בהנפת נשק כאילו הוא קוזק או עשיו הרשע שעל חרבך תחיה , עשה זאת באווירה של רבנים חבדניקים. ולא סתם בן אוליאל היה חסיד.

חסידים שיעסקו בכיבוש הארץ באופן פרטי ולא ידבקו בכלל האומה אלא בצדיקים פרטיים, סכנה שיושחתו. אתה אמנם לא חסיד אבל מושפע מהאווירה.

מה שכתבתי זה לא נגד חסידים. אלא נגד חסידים שעוסקים בכיבוש הארץ בשם הפרט ולא מתוך כלל ישראל

נכון, זה קשור להאם יש לך שכל או לא.ימח שם עראפת
חוששני שהתשובה שלילית.
ערכתי את התגובהקעלעברימבאר
תשמור על הכבוד שלךפשוט אני..
ואל תגיב למי שמדבר אליך ככה. שיתווכח עם עצמו.
כמובן מבלי לגרוע בכבודם של כל החסידים כולל גםקעלעברימבאר
המדוברים. שהם אנשים טובים וצדיקים
למה רשע?ירחמיאל
מחזירים אותם הביתה עכשיו - Bring Them Home Now.!!!יהודי חסידי

כל מי שהרג ערבי על רקע לאומני - הוא חייל של עם ישראל!

לא משנה האם הוא טעה או לא טעה, עשה או לא עשה.

המציאות שבה בלב המדינה של היהודים - יהודה ושמורון הרבה יהודים לא מרגישים בטוחים ואיפה שיש גבעות או חוות או שגרים דשם יהודים שלא חוששים להסתכן על מנת להגן, והדבר היחיד שהם חוששים ממנו, ומונע מהם להגן לגמרי על עם ישראל זה מוסדות המדינה - משטרה, שב''כ (אמן שדוד זיני יפרק את המחלקה היהודית), מערכת המשפט וכו', זה מציאות עגומה מאד.

אפילו חיילים בצה''ל חוששים לפעמים להגיב לאירוע כמו שצריך בגלל מערכת המשפט - זה מצב מחפיר.

לכן כל פעם שיש הזדמנות לגרום למי שהגן על עם ישראל - (גם נניח ונזרום עם הטענות המופרכות של הרג ערבים חפים מפשע, שעל זה כדאי לפתוח שרשור חדש ולהסביר שאין דבר כזה בארץ ישראל כיום) - להשתחרר מכליאתו - אנחנו דורשים את זה, גם אם זה משוואה עצובה מאד של מחבלים תמורת חיילים.

מצידנו זה קצת מרגיש כמו חטופים (בשכמל''ו) ח''ו.

יש חיילים שיצאו להגן עלינו ובשביל זה היו צריכים מעט להציק לאויבים שלנו - ובגלל מערכת משפט ואכיפה רקובה לחלוטין נמצאים כיום מאחורי סורג ובריח!

כולנו צריכים לדרוש שחרור מיידי לכל מי שיצא להגן עלינו ועל כל עם ישראל! 

מחזירים אותם הביתה עכשיו! 

בושה וחרפה. כל מי שהרג סתם ערבי הוא רוצח רשעקעלעברימבאר

אלא אם כן חזר בתשובה על זה

תוכיח. אתה הרשע היחיד פה, בוש והכלם מטומטם.ימח שם עראפת
פשיטא שהם רשעיםקעלעברימבאר
לך, כי אתה גאוותן נפוח ורשע,ימח שם עראפת
ומבחינתך אם מישהו פוסק אחרת הוא בהכרח רשע. אתה הרשע היחיד בסיפור.
פשיטא שמי שאדם פרטי שנכנס לכפרקעלעברימבאר

ורוצח תינוק ערבי, הוא רשע.

גם שבתאי צבי פסק אחרת

פשיטא שאתה רשע מרושע,ימח שם עראפת
שלא מבין כלום בפסיקת הלכה, ולא מנסה, פשוט רשע. ימח שמך.
יש גם נבל ברשות התורה, לאקעלעברימבאר
רק הלכה
ויש אותך, כאמור, רק נבל.ימח שם עראפת
מה רוצח רשע? איפה מצינו שמ שהורג גוי הוא רוצח?ירחמיאל
פשיטא שהוא רשעקעלעברימבאר

על עצם השאלה אתה צריך לחזור בתשובה, במחילה.

זה כמו שאני אשאל: מי אמר שמברך ה' ומגדפו הוא רשע?

אתה באמת משווה?! אתה ממש מטומטם.ימח שם עראפת
כן. מה הבעיה להשוות רצח וברכת ה'?קעלעברימבאר
הרג גוי וברכת ה'?!ימח שם עראפת
עשרת הדיברות ולאו?!
אתה מדבר רק הלכתית. יש גם מוסר תורני,קעלעברימבאר

"שופך דם האדם באדם דמו יישפך. כי בצלם אלוקים עשה את האדם".

ללא מוסר תורני, התורה הופכת לאוסף פרטים טכניים של צו לצו קו לקו, ומשם הדרך קצרה לנבל ברשות התורה.

מי שחושב שזה בסדר לרצוח תינוק ערבי סתם כך. צריך להשלים הרבה בתחום הזה של התורה

אתה מקשקש בטמטום.ימח שם עראפת

המוסר שלך נובע מהקישקע, לא משום יסוד תורני.

המוסר התורני קובע לעשות מה שהתורה אומרת, בלי לנסות לעשות קומבינות.

ההלכה היא אמות המוסר של התורה, התורה היא המוסר.

נבל ברשות התורה הוא לא באמת ברשות, זה רק ביטוי מושאל. הדוגמא שאתה כל הזמן מנפנף בה כדי לומר שזה נבל ברשות התורה אסורה משום קדושים תהיו.

תשמש תלמידי חכמים ואחר כך תדבר.קעלעברימבאר

נבל ברשות התורה הכוןנה נבל ברשות ההלכה ונגד המוסר התורני.

את המוסר התורני לומדים מגדולי הדור ולא מסברות וונצפניות

ימח שם עראפת
צוציק עלוב, תשמש את בוראך ואחר כך תעיז לפתוח את הפה.
אתה שמשת את בוראך? איך? עליתקעלעברימבאר
למרום כמו חנוך ואליהו?

הרוצה ללמוד טת מידותיו של ה ישמש ת"ח. אחרת הוא בכיוון להיות קראי.

את ה אלוקיך תירא, לרבות ת"ח , אמר רבי עקיבא

קודם תתרכז בקיום מצוות,ימח שם עראפת
אחר כך תחפש אטרקציות.
אבל כדי לפסוק צריך לשמש ת"ח,קעלעברימבאר
ולא מספיק סברות וונצפניות
אדיוט.ימח שם עראפת
אין לי כוח להסביר לך, אז לך לרב הקרוב אליך, ותשאל אותו מה זה אומר לשמש תלמידי חכמים, והאם באמת אי אפשר לפסוק הלכה בלי שהיית המשב"ק של איזה רב.
לשמש ת"ח זה לאו דווקאקעלעברימבאר

לשרת אותם ולמזוג להם מים.

אבל זה אומר להתחכך בחייהם, ולא רק ללמוד מספרים.

גילוי נאות: אני בקושי שימשתי ת"ח. אבל מעולם לא התיימרתי לפסוק על דעת עצמי

יופי, אז אני רואה שיש משהו קצת אחרי הכלימח שם עראפת
אבל לא מספיק. לך תדבר עם הרב שלך.
ורק דבר אחרון-ימח שם עראפת
זה לא סתם כך!!!! חתיכת דביל מטומטם!!!

נראה לי כדאי מאד שתלך להר המור, תדפוק על הבימה ותכריז שכל חייל שהרג תינוק ערבי שיבוא אליך להשלים בתחום הזה של התורה.

יש הבדל בין להרוגקעלעברימבאר
ערבים כפגיעה אגבית במלחמה של צהל, לבין לבוא לכפר ולהרוג תינוק בכוונה.

בוודאי שמותרת פגיעה אגבית של צהל בסתם ערבים בזמן מלחמה.

אבל לא על זה דובר. אוליאל חשוד ברצח תינוק ערבי.

עמירםקגג

בן אוליאל  עבר הודאה בעינויים!!! צריך לעשות משפט צדק עכשיו...

והנה רבנים שאומרים את זה : הרב חיים דרוקמן זצ"ל בסרטון זה:

לא דיברתי בכותרת הראשית על אוליאל. ואמרתיקעלעברימבאר
כבר בהתחלה שצריך לעשות לו משפט חוזר. עכשיו אחרי שביררתי אני חושב שהוא זכאי לגמרי וצריך לשחרר אותו במיידי
אתה לא עונה עניינית, זה אסור וזה מותר על גבולירחמיאל

המצווה

יש לך רב שאמר לך שזה מצווה או מותר?קעלעברימבאר
וודאי, יש הרבהירחמיאל

לדוג' הרב יצחק שפירא. הרב יוסי אליצור. ועוד רבים

צודק, אולי.יהודי חסידי

מי שהורג ערבי לשווא הוא כנראה עובר על איסור.

אבל אם הוא בא להרוג אותך, או שאתם במלחמה זה כבר כללים אחרים, וכל ההסתכלות היא שונה, יש כללים והלכות איך כל יהודי צריך להתנהג במלחמה עם אויב, איך צריך למסור נפש על עם ישראל, ובהקשר ל'מוסר' שכתבת עליו פה בהמשך, מה החובה המוסרית והפשוטה של כל יהודי לקום ל'עזרת ישראל מיד צר', ולהצטרף על ההגנה על עם ישראל ועל היישובים והכבישים שלנו.

מי שמגנה את החיילים - היהודים האמיצים שלא חוששים - הוא כפוי טובה עצום! במציאות שבה אנו חיים היום, אם לא נקום ונגן על עצמנו, ירצחו בנו.

המציאות מוכיחה שאיפה שיש יהודים שקמים על אויביהם ואיפה שיש גבעות וחוות וכיוצא בזה המצב הביטחוני הוא משופר לאין ערוך, מי שמפחד ובורח בסוף נופל - כדוגמת 'עוטף עזה' שקיבל במשוואה פשוטה אחרי הגרוש מגוש קטיף וההגנות המפוחדות והלא אמיצות את שמחת תורה לפני שנתיים.

*המצוות הפשוטות שכל יהודי כיום שהורג ערבי מקיים :קידוש השם, הצלת נפשות, נקמה, ביעור הרע, ומלחמה על ארץ ישראל.

עם ישראל קומו על אויבכם להגן על עצמכם!

אני לגמרי תומך בגבעות ובחוותקעלעברימבאר
לא לגמרי בכלליהודי חסידי

מי שמגן עליך, ובשביל זה צריך להכינס לכפר ולהרוג מישהו או שתיים, ולוואי גם היו הורגים ילדים, ולו מדין נקמה.

❤️‍🔥❤️‍🔥👍👍👍ימח שם עראפת
אוי ואבוירועישםטוב

הפצרית ועכשיו ראש להב 433??????

תכתוב תנצ אבי וייס סרטוניםכמו🐌תמסאחרונה
הוא מסביר
למה לא מורידים מהאוויר את המחבלים ברפיח?ט'

מה טיבו של המשא ומתן הזה?

הם מחבלים, הם חמאס, הם במקום שהם לא אמורים להיות, למה כולם מתערבים ולא שולחים אותם לגהינום?

אתה לא רוצה שחיילי הבסיס הצבאי בקרית גת ילחמו בךמתוך סקרנות

הלוא כן?

הרי זאת מטרת הימצאותם כאן, לשמור שלא יקרו "חלילה" דברים כאלו, ואפילו יותר מינוריים.

למה לבזבז עליהם טיל?!מרדכי
בס"ד

לפי הדיווחים המחבלים שם כבר כמעט ללא מזון ומים. אין דבר יותר צודק מלהרעיב אותם למוות כפי שעשו לחטופים שלנו.

הם לא רעביםאיתן גיל

קמפיין ההרעבה יצא מאצלנו, מקפלן, והופץ בכל העולם למרות עשרות אלפי משאיות שנכנסו לשם במצטבר.

לעצם העניין, עזה ורפיח וכל הרצועה, עדיין מרושתות במנהרות. דרך המנהרות עובר הכל, כולל כביסה קפה וסיגריות.

להערכת גורמים בצהל, כ- 40 אחוז מהמנהרות הושמדו, זה הכל.

אם הם היו רעבים באמת, המשא ומתן על כניעה היה מסתיים בתוך שעות אחדות.

עמוק מידיאברהם גלסראחרונה

יש כאלה בעומק של 50 מטר ויותר, צריך בשביל דברים כאלה חודרות

מסכנה, הפצרי"ת...טויוטה

יחד עם תחושת העוינות,

והמחלוקת העמוקה,

האם יש בכם רחמים על אשה במצב אומלל,

שמאיגרא רמה,

לבירא עמיקתא !

בושות, טרללת, נסיון התאבדות, בגידות של משפחה וחברים וכו'

האם יש בכם רחמים ?

הזוי שאנשים לא מבינים דבר כ"כ פשוטזיויק
היה לה כוח בלתי מוגבל אבל מרחמים עליה 🤣
זה עוד לא שמעתם על הפצ"ר המיועד:סביר11

להלן בדקה 14:00 מספר נצ"מ וייס שהפצ"ר המיועד איתי אופיר הוא שותף לפרשייה החמורה של המימד החמישי, שהיא מסירת מאגרי המידע המשטרתיים על תושבי ישראל , וגם תורת הלחימה המסווגת של המשטרה, לידי ידידתנו הגדולה קטר:

אוי. תודה שפרסמתכמו🐌תמס
כן...הציבור לא יודע הרבה דברים בסיסייםסביר11
הציבור עוד בהלם מפרשת הפצריתכמו🐌תמס

קודם כל לעכל את משמעות ההדלפה.

אחר כך  שורת הדרמות:

הטלפון שלא נתפס בזמן

ההישרדות המופלאה במי מלח

ההתאבדויות

האשפוז באיכילוב

וזה

חדשות ישראל | ערוץ 7

חוזר ואומר: אם הפצ"ר המיועד מחליק לקפלניסטים בגרוןאיתן גילאחרונה

זה אומר שהוא אחד משלהם.

הם נלחמו נגד זיני

הם נלחמים נגד קולה.

הם נלחמים נגד כל מינוי שבסמכות הממשלה.

הם נלחמים בעד האמא של הגנב.

אני מקנא בהחלטיות שלהם, שאין לנו.

... כי בצלם אלוקים עשה את האדםגבר יהודי

לא לשכוח את תחילת הפסוק!

הפסוק משתמש בנימוק הזה כדי להצדיק עונש מוות לרוצח.

נ.ב. ע"פ תורה - לגויים (רוצחים וכדו') יש עונש מוות גם בזמן הזה שבטלו דיני נפשות מישראל.

לא חייבים פה להסתמך על דין תורה עצמו, כי לפי התורהקעלעברימבאר
למלכות ומדינה יש רשות להוציא להורג לצורך הרתעה
אין רשותגבר יהודי

יש חובה!

בן-נוח שרוצח - אחת דתו להמית, בלי משוא פנים!

לא בטוח. צריך לעיין בפוסקים. בקשר למחבלים אכן חובהקעלעברימבאר

סתם גוי רוצח רגיל לא נראה, שהרי גויים היו תמיד בארץ ישראל תחת רשות סנהדרין ועדיין סנהדרין שהורגת אחת ל70 שנה היא סנהדרין קטלנית, ורבי עקיבא אומר שאילו היתה סמכות לסנהדרין בימיו אז לא היה נהרג אדם מעולם בה.

כמובן שמלכי בית ראשון ושני תמיד הרגו את אויבי ישראל

דיברו שם על סנהדרין שהרגה יהודיחירטטתיאחרונה
גוי יותר קל להרוג
איך נדע שהפצ"ר החדש אינו קפלניסטאיתן גיל

אם הוא יגבה את שר הבטחון בתכנית המתגבשת לסגור את גלי צה"ל באופן סופי ומוחלט.

קלזיויקאחרונה
תן משהו כבד יותר
על הקשר בין מגה רצח ושמאל במזרח התיכוןבינייש פתוח
עבר עריכה על ידי בינייש פתוח בתאריך כ' בחשוון תשפ"ו 12:31

כל חמשת המנהיגים הערבים המגה רוצחים הכי גדולים היו שמאל כלכלי:

נאצר- ניסה לעשות לנו ג'נוסייד ב1967, והשתמש בגז רעיל נגד מתנגדיו בתימן, והלאים את הכלכלה.

סאדם חוסיין- איש הבעת', מפלגה סוציאליסטית, רוצח המונים מוכר וידוע.

אסד- גם איש בעת' שטבח במתנגדיו, לפעמים גם בשימוש בגז רעיל.

קדאפי- כתב ספר כלכלי סוציאליסטי, טבח במתנגדיו ותמך בטרור בכל העולם.

ומי שתוהה איך כתבתי חמשה מנהיגים והזכרתי ארבעה, אז היו שני אסד, אבא ובן.

חוץ מדרום תימן הקומוניסטית ותוניס לתקופה קצרה מאוד, כל שלטון ערבי שמאל כלכלי היה בן ברית שלהם, כולל אלג'יר.

אמרת ערבי אמרת רוצחאיתן גיל

תן לי שם של מנהיג ערבי שאינו רוצח.

יורש העצר הסעודי בן סלמאן, עוד לא מנהיג רשמי, וכבר רצח עיתונאי בטורקיה

יש הבדל בין רוצח לבין מגה רוצחבינייש פתוח

ושמעתי את האמירה הזאת מהרב אבינר.

חוץ מזה שאף מנהיג של מרוקו, טוניס, רוב מנהיגי לבנון, כווית, עומאן ואיחוד האמירויות לא רצח אף אחד. אותו דבר לגבי מובראק, ועבדאללה השני.

מנהיגי לבנון היו נוצרים-מארוניםקעלעברימבאראחרונה
פעם נראה לי הלאומיות הערבית הלכה עם סוציאליזם,היוםקעלעברימבאר

זה יותר איסלאמיזם שבעיקר נוכח בשנאה לעם ישראל, למרות שעדיין קיים הטרור החילוני הערבי הלאומני בתור אשף וגם הוא אנטישמי. זה נבחה וזה טרפה

נתניהו הציע ועדת חקירה שתורכב על ידי כל המפלגותhamedinai

כמו שעשו בארה"ב על אירועי 11/9.

הטענה שלי שקיים הבדל עצום בין 11/9 ל-7/10:

ב-11/9 בארה"ב לא היה בדל של ספק שלא הייתה שום קבוצה פוליטית בארה"ב ששאפה שזה יקרה, חס וחלילה.

ואילו אצלנו, הייתה קבוצה פוליטית מסוימת שעשתה מאמצי-על להשבית את הצבא – זה תועד. בנוסף לכך, יש סימני שאלה קשים שבעת מעשה נתנו למחבלים להיכנס בהעלמת עין.

אתה צודקכמו🐌תמסאחרונה

אבל איזו ברירה יש לו?

הם רוצים ממלכתית כדי ששופט משלהם יפיל הכל על נתניהו

ממשלתית הוא משום מה לא מקים

מנסה לחתור לפשרה איתם

אולי יעניין אותך