בכיה לדורותרועישםטוב
עבר עריכה על ידי רועישםטוב בתאריך ל' בתשרי תשפ"ו 3:07

במקום לקבל את תכנית טראמפ מלפני 10 חודשים - לעודד הגירה

של כל העזתים, במקום באופן מיידי להביא ספינות, לפנות לעזתים ולהגיד

שכל מי שרוצה להגר יגיע וכו', ביבי ועשה ועושה בדיוק ההפך הגמור ועושה הכל 

כדי לשקם את המקום ולהפוך אותו לגן עדן בשביל העזתים!!!

כל המלחמה הזאת עם כל ההרוגים, הפצועים, מאות מיליארדים ועוד

אינספור נזקים עקיפים ומה התוצאה - עזה יותר יפה מאיך שהייתה לפני,

עם כוחות זרים בתוכה, ועוד 5-15 שנה התקפה פי 10 (או יותר) יותר

קשה ממה שהיה ב-7.10, ואולי הפעם (או שבוודאות) יהיה גם סיוע מיהודה ושומרון ועוד מקומות.

למה ישראל עבדה כל כך קשה לשטח את המקום אם יבנו הכל בשביל העזתים חזרה ויותר טוב ויותר יפה.

אלו השלבים הראשונים בדרך למדינה פלסטינית בעזהנוגע, לא נוגע

ואז ביו"ש.

כל עוד ציבור הימין בישראל ימשיך לפלוח ולסגוד למאחז העיניים ביבי, שמממש את מדיניות השמאל יותר טוב מהשמאל, אין לנו מה לצפות.

פטריוטיות למדינה הפכה לפטריוטיות לביבי.

הזוי שלא מזמן, בתחילת הקדנציה של טראמפ, שמענו הצהרות מהאנשים שהוא מינה על ריבונות ביו"ש (ואפילו על מקדש..) ועל הגירה מעזה, ועכשיו זה כמעט ההיפך.

אבסורדי שאנשי ימין מדברים על אלופי הקונספציה וכו' שהביאו ל7.10, ושקועים עד האף בקונספציה אחרת. הוא משנה את שם המלחמה למלחמת התקומה והם מתלהבים במקום להסתכל על המהות- שהוא מרחיק את התקומה. תקומה זה כיבוש, גירוש, התיישבות.

אני מתחיל לחשוב אולי אתה צודק. אבלקעלעברימבאר
אני מחכה קצת, אולי זה איזה מזימה דיפלומטית של ביבי שבסוף תוציא אותנו ווינרים, כמו בעסקת המאה שמעולם לא תוכננה באמת אלא מזימה לאפשר,דלום עם האמירויות 
נניח שכן. למה זה כזה קריטי?נוגע, לא נוגע

הרבה יותר חשוב שהוא היה מנהל את המדינה כראוי במהלך שנות כהונתו הרבות.

בבג"ץ הוא לא טיפל.

גם לא בפשיעה הערבית.

הרמטכ"לים שהוא מינה הם חלק ממחנה הקונספציה ודרדרו את הצבא יחד עם הפרקליטות הצבאית (אגב, זה כ"כ אבסורדי שכמעט כל אלו שהוא מינה יוצאים נגדו. לדוג' גנץ, אייזנקוט, ארגמן, יורם כהן, תמיר פרדו. אפילו בוז'י שמשחק אותה נשיא של כולם התמנה בתמיכתו על חשבון מרים פרץ הבאמת ראויה).

השב"כ תחתיו התעמר וממשיך להתעמר ביהודים. אם זה ישתנה עכשיו זה בזכות זיני בלבד (שביבי מינה אותו כדי להשתיק את הימין ולזרוק להם עצם או מתוך תקווה ואמונה שבג"ץ יפסול אותו).

ביבי תמיד היה כפוי טובה לציונות הדתית וניסה להשאיר אותה בחוץ או לגמד אותה, כידוע.

ועוד ועוד.

ביבי הוא לא איש ימין. אם כבר יש לו מזימה בראש, זה לקבל פרס נובל חסר חשיבות לשלום יחד עם טראמפ.

אם זה היה תלוי בו, הוא מזמן היה בועט את הצה"ד החוצה והולך לעסקת חטופים מופקרת (כמו שעשה עם גלעד שליט), עצירת המלחמה ושיקום עזה.

השאלה אם יש אלטרנטיבה טובה יותרקעלעברימבאר
מביבי
אם נלך עם קו המחשבה הזה שום דבר לא ישתנהנוגע, לא נוגע

נמשיך איתו ונמשיך ונפרוש רק כשזה כבר יהיה מאוחר מדי.

אין אלטרנטיבה? צריך לבנות אחת כזו (וזה נצרך לא רק מבחינת זה שביבי לא ימין מדיני, אלא מעוד הרבה בחינות).

זה יהיה קשה, ויהיו מלחמות עם כל הביביסטים, ונצטרך לשבת בחוץ בהתחלה, אבל אם זה הדבר הנכון לעשות זה מה שצריך לעשות וה' יעזור לנו שזה יצליח כי זה גם רצונו.

וקודם כל צריך להתחיל לעבוד בתוך הצה"ד עצמה. לצאת נגדו ולהראות/להזכיר לאנשים מי האיש (הרי בסופו של דבר זה מה שנעשה אם הוא ילך למדינה פלסטינית, אז למה עכשיו מתעלמים מזה? באמת חושבים שהוא השתנה פתאום?).

הבנאדם הוא סופר שקרן ומניפולטור והמון אנשים מאמינים לכל השקרים שלו בעיניים עצומות.

יש בי מחשבה שכל מחאות השמאל בשנים האחרונות באה כדי לפקוח לנו את העיניים- אלו שמסתכלים על המציאות ושואלים מה רצון ה'.

ורצון ה' הוא שנתנתק מביבי ונעבוד על יצירת הנהגה ראויה יותר. הבעיה היא שלוקחים את זה לכיוון ההפוך- מצופפים שורות מאחוריו.

אני באמת מקווה שנתפכח עכשיו ולא אחרי שביבי ידפוק אותנו.

מי שעוצם עיניים או מנסה להצדיק את המעשים של ביבי, פשוט בוחר לחיות בשקר ומתרחק מהקב"ה.

ומי אמר שביבי הוא לא הכי טובקעלעברימבאר
מכל האפשרויות. וכל השקעת אנרגיה לאלטרנטיבה לא תהרוס יותר מאשר תבנה.

לפעמים צריך ללמוד לעבוד עם המצב הנתון

עבדנו איתו כבר הרבה שניםנוגע, לא נוגע

ולא התקדמנו, אלא הלכנו אחורה.

תמיד אפשר לטעון את הטענה שאתה טוען, שלא כדאי לנסות לשנות כי אולי זה יגרום יותר נזק.

אני לא רואה מה כבר אפשר יותר מדי עוד להרוס.

אגב, זה אבסורדי שהרבה אנשים ממחנה הימין תמהים איך השמאל לא התפכח (או לפחות לא התפכח בקול), ולא שמים לב שהם עצמם לא התפכחו.

הלכנו אחורה בגלל התנאים מסביב, לאקעלעברימבאר
בגלל ביבי.

כשיש סערה בים הקברניט לא גרם לה

רוב ככל התנאים הסביבתיים נובעים מזה שהואנוגע, לא נוגע
יצר אותם או לא טיפל בהם. פירטתי מקודם כמה וכמה דוגמאות.

ואם כבר להיפך, היה לנו תנאי סביבתי שלא היה מעולם- טראמפ ואנשי הממשל שלו. אבל הוא אדם מעשי ולכן כשהוא ראה שביבי הססן ומורח דברים, הוא שינה כיוון והלך על פתרון אחר.

לדעתי המציאות ברורה מאוד לכל מי שמסתכל עליה בצורה רציונלית. רק שביבי הוא אשף רטורי ברמה הכי גבוהה שיש, ואנשים לא מסוגלים לתפוס שהוא בעצם משקר ומסובב ומערבב אותם.

וראש ממשלה אחר היה מטפל בהם?קעלעברימבאר
מי היה מעז להכנס לעזה במחיר של הרבה חיילים הרוגים?

עוד פעם, השאלה אם זה ראלי ליצור אלטרנטיבה שרוב העם יצביע לה. אני לא חושב שעש סיכוי לסמוטריץ להבחר לראש ממשלה

ראש ממשלה אחר, ימני אמיתינוגע, לא נוגע

היה גורם לזה שלא נגיע לשם מלכתחילה.

האלטרנטיבה זה לא סמוטריץ', אלא לבנות מפלגה לא מגזרית בהגדרה, של אנשים איכותיים. אבל זה לא הדיון פה ואני לא נכנס לזה.

מה שצריך זה קודם כל להפנים את כל הנזקים שביבי גרם וגורם ולהפסיק לחשוב שאין לנו על מי להישען חוץ ממנו ולנסות להסביר כל מהלך שלו בזה שלא הייתה לו ברירה או שיש לו איזו כוונה נסתרת טובה.

נציע כמה אנשים איכותיים ו'ימניים אמינים'הסטורי

הרבה יותר מנתניהו:

*בני בגין

*אריאל שרון

*אהוד אולמרט

*אביגדור ליברמן

*משה כחלון

*גדעון סער

*בוגי יעלון

*נפתלי בנט

*איילת שקד

*מתן כהנא

כל הרשימה הזאת וכנראה יש עוד כמה וכמה שפספסתי נחשבו בתקופות מסויימות ימניים ואמינים מנתניהו. כולם נשברו מול הלחץ המשפטי/ התקשורתי/ השגת השלטון.

נתניהו רחוק מלהיות משיח בן דוד ועם זאת - הוא עצר את רכבת אוסלו מדהירתה למדינה פלסטינית, עם הצגות והמרחויות הוא לא נשבר לא מול הלחץ של אובמה ולא מול הלחץ של מערכת המשפט שכבר עשור מתעללת בו ויותר מרמזו לו שתמורת 'מהלך מדיני אמיץ' יאתרגו אותו.

מאוד קל להיות פייגלין, תמיד לדעת מה נכון לעשות ולא לקבל שום מורכבות. רק שפייגלין, הדבר הכי רציני שעשה בחייו הציבוריים זה לחסום כבישים. פייגלין (או תמיר דורטל, או מיכאל בן ארי שאני מאוד מעריך) מעולם לא היה צריך לקבל החלטות בשלוש לפנות בוקר בקבינט, כשהוא מודע למצב החימושים ולמשמעות של איום אמריקאי באי הטלת ווטו  או של ההסתדרות הרפואית העולמית על אי אספקת תרופות למדינה (קרה לשלושה ימים באחד המבצעים, כמדומני עופרת יצוקה).

ראש ממשלה 'ימני אמתי' אכן לא היה מאפשר את כל מה שציינת, אבל הוא לא נבחר. לימין האמתי הזה יש מקסימום עשרים מנדטים כרגע. הנסיון לדמיין שכל 2 מליון מצביעי הליכוד הם ימניים כמונו ורק ביבי מהפנט אותם הוא זהה לטענות משמאל שהם בעצם תומכי שמאל אבל ביבי מהפנט אותם.

זה לא, זה מה שהם - הם עם אורנטציה ימנית, הם אוהבי ארץ ישראל, עם חיבה למסורת ומחוייבות ברמה כזאת או אחרת - אבל הם צורכים את התקשורת המסורתית, הם בכלל לא היו מודעים למעללי אהרון ברק עד שהדברים צפו דרך משפט נתניהו, כשיש צו 8 הם יתייצבו אבל הם רוצים להאמין שהילד לא צריך להלחם ושאפשר להעסיק את מוסטפה כשזה עולה קצת פחות.

אתה גם מתעלם מכך שאין קואליציית ימין בלי החרדים שמצטרפים כי הימין נותן יותר, אבל ממש אין להם עניין במלחמות על סדרי שלטון. הם הצביעו עם הקואליציה אבל חוץ מאייכלר אף אחד מהם לא שידר שהרפורמה מעניינת אותו, למרות שהם הסובלים העיקריים ממעללי מערכת המשפט - הם לא יצאו להפגין ולא בכדי.

אחד המשפטים האמתיים שבנט אמר (וכמובן כדרכו הנכלולית נהג הפוך) זה שראש ממשלה עם עשרה מנדטים - זה לא דמוקרטי. לכן טוב מאוד שסמוטריץ' ובן גביר לא מתיימרים כרגע להחליף את נתניהו. גם אם יהיה אפשר לנצל איזו קונסטלציה פוליטית ולכפות מהלך כזה בצורה לגלית - כל עוד שאין בסיס של מליונים שתומך בזה, הממשלה לא לגיטימית. ממילא כל ה'ימניים האמתיים' שמימין לנתניהו ששאפו להחליף אותו, היו חייבים להשבר מול האליטות.

וטוב מאוד שסמוטריץ' ובן גביר אינם מקשיבים לך ונשארים בחוץ, כי פוליטיקה היא אומנות האפשר, היא לקדם את עולם האידאות שלנו, בתוך המציאות הראלית לפי הכח שיש. סמוטריץ' בעיקר בהתיישבות וגם בתמיכה במערכות החינוך ובעוד תחומים - יוצר כרגע מהפכה, שאפילו אם לא תימשך, את פרותיה נאכל עוד שנים רבות. בן גביר (שממש איני חסיד שלו) - הציל חיים עם רפורמת הנשק ומאוד משמעותיים גם השינויים שיוצר במערכות בטחון הפנים.

בן גביר הוא דוגמא מובהקת (כמו החרדים כמה עשרות שנים קודם) למי שחצה את הרוביקון הזה. תלמידי הרב כהנא כל השנים, בחרו בעמדת זה שצועק מבחוץ. אם נפסלים מלרוץ זה הכי טוב, ככה אפשר להתבכיין שלא נותנים לנו, אם רצים לא אכפת לשרוף קולות, כי ממילא כולם שמאלנים חוץ מאתנו וגם אם נכנס במקרה נציג לכנסת - התועלת הכמעט יחידה מזה היא שיש לו עוד מיקרופון לצעוק בו. בן גביר כיום מועיל לעולם הערכים ששותפיו לשעבר רק ידעו לצעוק אותו.

אני כן מסכים שחבל שבתוך מחוזות הימין האמוני מצביעים ליכוד. בהחלט 60% מהמצביעים בהר ברכה וכמוהם רבים אחרים, זה בהחלט בין 3 ל6 מנדטים שיכלו להתווסף לצה"ד/עצמה ולחזק את כח המיקוח מול נתניהו, כח שאין באמת לכל מיני אביחי בוארונים ועמית הלויים.

בהחלט מסכים שצריך לבנות ציבור. אם בבחירות האחרונות היו 14 מנדטים לאיחוד הזה, צריך לפעול שבבאות יהיו 18 (ושלא המריבות הפנימיות יפילו הכל). לא בטוח שנראה את זה תוך שנה, אבל סביר מאוד שרבים יצאו מהלוחמה עם שאיפות להשפעה ציבורית משמעותית. כשנגיע לשלושים מנדטים, בהחלט נוכל לתפוס את ההובלה, אבל אם עד אז נזניח כי 'ביבי לא מספיק...' נפסיד הרבה מאוד.

הציבור האמוני צריך להתעסק באמונה (יידישקייט)איתן גיל

ולרוץ ברשימה אחת לכל הזרמים האורתודוקסים.

ולתת לנבחריו חופש הצבעה בסוגיות ששנויות במחלוקת פנימית, כגון: שרות לאומי, תורתו אומנתו, ועוד.

כמובן שאין לזה שום סיכוי ריאלי, וכמוהו כגידול עגבניות על הירח. 

הר ברכה היא דוגמה מצויינת ומוחשית מדוע המפלגות הדתיות, כולן, איבדו את הארומה שלהן, הלכה למעשה.

מאוד מוזר שאדם מאמיןהסטורי
יתמוך במפלגה או מועמדים, שבשביל כסף למוסדות וג'ובים למקורבים מוכנים לתמוך בהחרבת יישובים בארץ ישראל והפקרת השטח לצפורני המרצחים, רק כי הם נחשבים 'אורטודוקסים'.
בפוליטיקה אין רציונאל, יש דווקא.איתן גיל

אם פלוני ממפלגה דתית יעשה יד אחת עם עוכרי ישראל מהאגף הקפלניסטי אל יופתע מתגובת הנגד שתבוא.

כסף מטהר ממזרים, ופוליטיקה מטהרת שבעתיים.

לא יודעהסטורי
משום מה ממשיכים להצביע לדרעי וגפני, למרות שכל אחד בתורו אפשר נסיגות, חורבן ונשק ושלטון לאוייב - בשביל כמה ג'ובים וג'ובות.
זה בכלל לא מה שאני אומרנוגע, לא נוגע

אני לא טוען בהכרח שהם צריכים לפרוש, ובוודאי לא טענתי שסמוטריץ' ובן גביר צריכים להתיימר להחליף את נתניהו. אגב אני לא רוצה אף אחד מהם כראש ממשלה.

אני לא מדבר על המפלגה, הבעיה היא עם קו המחשבה שלנו כציבור. מה שאתה אומר אולי נכון, אבל זו התנהלות של דיעבד. הרי לא משנה כמה מנדטים יהיו לנו, הדברים המהותיים לא ישתנו כל עוד ביבי ראש ממשלה כי הוא לא באמת סופר אותנו, רק זורק לנו עצמות (14 מנדטים, רוב הלוחמים כנראה מבני הצה"ד, וביבי דוחק אותנו ולא מוכן שנשב בקבינט המצומצם. גם אחרי שהמחנה הממלכתי פרש).

הנקודה הבעייתית המרכזית פה היא שהכל נתון לחסדי ביבי. אם הוא יחליט שהוא הולך למדינה פלסטינית (אני מניח שגם אתה לא באמת תופתע מזה), הוא ילך. החרדים ורוב הליכוד יתמכו בו יחד עם מרכיבים מהאופוזיציה.

הסיבה שרוב השמות שהבאת לא שרדו, זה בגלל שהייתה להם התנגדות מתוך מחנה הימין עצמו, מה שלא קורה עם ביבי.

מרוב הכלת המורכבויות, מנרמלים את הבסיס המעוות- אם ביבי היה רוצה הוא היה כבר מזמן מנסה באמת לתקן את מערכת המשפט (זוכר שהוא מינה את ציפי לבני יו"ר התנועה לתפקיד שרת המשפטים כשהייתה קואליציה גם בלעדיה?). אם ביבי היה רוצה הוא היה ממנה רמטכ"לים וראשי שב"כ מתאימים. אם ביבי היה רוצה הוא היה פועל נגד הפשיעה הערבית. אלו דברים בסיסיים שביבי נכשל בהם פשוט כי היא לא באמת ניסה לשנות. ויש עוד תחומים.

בסוף ביבי יתהפך עלינו, ואז כולם יגידו חבל שלא ניסינו לשנות כבר אז, כשהנורות האדומות היו דולקות במשך שנים.

ואתה טועה- אני מכיר המון אנשים מסורתיים שהם ימנים כמונו, רק שהם ביביסטים (או ביביסטים אבל בוחרים ש"ס). אני אומר לך מהיכרות איתם שאם לא ביבי הם בוחרים בבן גביר.

זה כ"כ אבסורדי שהצה"ד שהייתה אמורה לעלות מאוד בסקרים, ירדה. למה זה ככה? כי ביבי רוכב על ההישגים שאנחנו הבאנו וכי אנחנו נתפסים כמגזריים.

אז אפשר להמשיך בדרך שאתה מציין ולחכות ליום שביבי ילך בתקווה שיקום מנהיג ראוי יותר ובתקווה שהוא לא ישאיר לנו מתנת פרידה בדמות הכרה במדינה פלסטינית.

אבל הפתרון לדעתי גם אז וגם עכשיו זה להקים מפלגה לא מגזרית של אנשים איכותיים וישרים, שתשאף להנהיג. עכשיו אחרי המלחמה זו שעת כושר להקים גוף כזה כי גם אנשים שלא היו ימנים כמונו לפני זה מבינים שזה לא קשור לימין ושמאל- מדינה פלסטינית זה מתכון לאסון. ומבינים גם שהאחדות חשובה מאוד. ושיש פה בעיות קריטיות שצריך לתקן. כרגע אין להם למי להצביע ובסוף הם יברחו לבנט או אייזנקוט או לכל אחד אחר לא ראוי שלא יהיה. אם לא יקום קול חדש, אנחנו נראה שוב את כל המלחמות בין אוהבי ביבי לשונאיו. צריך שתישאר מפלגה מגזרית של הצה"ד, אבל לא משם תבוא הישועה לדעתי. ומה שמפריע לי זה שכציבור אנחנו לא מנסים לדחוף לפתרון הנ"ל.

אם השינוי הדרסטי בהתיישבות הוא 'עצמות'הסטורי

אם מהפכת הנשק היא 'עצמות'.

אם העובדה שבשתי הפסקות אש, היה תנאי בהחלטת הקבינט שחוזרים למלחמה היא 'עצמות'.

אם העובדה שמוסדות החינוך שבונים את הדור הבא של הציונות הדתית לגווניהם במצב הרבה יותר טוב זה 'עצמות'.

אם העובדה שבקדנציה הבאה לא יהיו נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים, היא 'עצמות'.

אז אין לנו מה להתווכח.

יש מהקדנציה הזאת הישגים מדהימים, באמת. רק עיוור או מי שמתעקש להרכיב משקפיים שחורות לא רואה זאת. זה לא הכל? נכון, גם אהרון ברק לא בנה את שדידת הדמוקרטיה הישראלית ביום אחד, המהלך לקח לו כמעט ארבעים שנה.

נכון, בהחלט אם היו עשרים מנדטים ולא ארבע עשר - היו הישגים יותר משמעותיים. אני בהחלט בעד לשכנע את מי שאפשר להצביע למפלגות יותר תורניות-לאומיות מהליכוד.

אבל, במיוחד אחרי העמידה במלחמה מול הלחץ של כל העולם והפירוק השיטתי של כל ציר הרשע, כולל דברים שכל מתנגדיו מימין ומשמאל היו מוכנים להשבע שהוא לא יעשה, אני חושב שצריך להוריד את מפלס הדמוניזציה שעושים לרה"מ.

זה לא בזכות ביבי. הוא עשה את זה בשביל השרידות שלונוגע, לא נוגע

הוא רואה שהציבור שלו זז ימינה.

ואתה מדבר על ההישגים היפים שלנו, אני מדבר על היחס של ביבי אלינו.

לגבי הסוף- זה לא קשור לדמוניזציה, אלו עובדות. זה שהוא התנהל במלחמה בצורה טובה לא סותר את זה שהוא גרם להרבה בעיות (חלקן התפוצצו במלחמה הזו, כמו הקונספציה ששלטה בצבא).

כרגע נבנה ציר רשע אחר (קטאר, טורקיה, מצרים) שאנחנו בידינו מכניסים לכאן.

ואם ביבי יקח אותנו למדינה פלסטינית גם אתה תדבר אחרת. אני חושב שצריך ליצור אלטרנטיבה לפני שנגיע לשם.

קודם כל - פשוט שהוא עצמו עבר טלטלההסטורי
מעבר לזה, אפשר להיות נטורי קרתא. מי שרוצה להיות חלק, פועל לטובה עם מה שאפשר.

אני הכי אהיה בעד הפלת נתניהו, אם תהיה אופציה ממשית יותר טובה. בנתיים, כל השנים מאז עליתו הראשונה לשלטון שבהם היה מישהו אחר, היו רעות מאוד לעם ולארץ.

אני מקווה שאתה צודקנוגע, לא נוגע

אני לא סומך עליו ולא פשוט לי כלום לגביו. ואני חושש שאת הזרעים שטראמפ מניח למדינה פלסטינית (מה שלדעתי הוא לא היה עושה אם ביבי היה פותח על חמאס שערי גיהנום כמו שטראמפ הציע בהתחלה יחד עם תכנית ההגירה. ואגב יש אומרים שתוכנית טראמפ היא בכלל תכנית שביבי ודרמר בנו),

מישהו אחר יבוא ויגדל, רק בלי ההגבלות שטראמפ הציב.

אני טוען שצריך לבנות אלטרנטיבה ולא לחכות לכזו. זה מה שעם ישראל צריך במקום הביבי או לא ביבי שיש כרגע.

צריך לבנות אלטרנטיבה רעיונית, בהחלטהסטורי

ויש כל מיני שעובדים על כך ויש כמובן מה להוסיף. ברור שסמוטריץ' או שמחה רוטמן עובדים היום בהישגים לא מבוטלים, על סמך תשתית רעיונית ותוכניות מעשיות שהם ואחרים בנו שנים רבות.

יחד עם זאת, נסיונות כמו של פייגלין לבנות מפלגה 'לכתחילא' או לריב על ראשות הליכוד, הם בזבוז אדיר של אנרגיה כבר חצי יובל, אנרגיה שיכלה ללכת למקומות טובים יותר.

זה שפייגלין ניסה לבנות מפלגה בצורה לא נכונהנוגע, לא נוגע

לא אומר שזו לא דרך טובה.

בפרט כיום שהרבה אנשים מסתכלים על דברים אחרת מלפני המלחמה ומחפשים משהו חדש, שונה, מאחד ואמין.

אני מקווה שלא יהיה שינוי לרעה מבחינה מדינית, ושבקדנציה הבאה נראה סופסוף את השינוי המיוחל בביהמ"ש העליון.

הוא החליף את הפלטפורמה כמה פעמיםהסטורי
זה ממש לא הסיפור. עצם היומרה לפעול בתוך המערכת הפוליטית, אבל להיות רק 'לכתחילא', זו יציאה לדרך של בזבוז זמן, כסף ואנרגיה.

כל ההכרזות היומרניות של פיגלין על "מפלגת זהות (= הוא) תמליץ רק על העומד בראשה (=הוא) ותכנס לממשלה רק בראשות העומד בראשה (=הוא)", מעבר לכך שברמה האישית מדהים שהוא מסוגל שלוש פעמים לדבר על עצמו בגוף שלישי במשפט אחד, מעיד כאלף עדים שהצבעה לו היא בזבוז קול אפילו אם יעבור את אחוז החסימה.

ברגע האחרון כשבכל זאת רצה לעבור, צירף אליו כל מיני אנשי חירות (כולל חירות מברית מילה) והכריז שיכנס לממשלה עם מי שיסכים לליגליזציה של סמים. כלומר זה היהרג ועל יעבור שלו. עדיין לא עבר.

לא דיברתי על פייגלין בכללנוגע, לא נוגע
דיברתי על העקרוןהסטורי
להשקיע במפלגה אחרת, לכתחילאית, שתפעל רק נכון, שלא תרצה להצטרף לביבי על הפרנציפ - זה בזבוז זמן וכוחות ורק יפגע בכל הטוב שאנשי ארץ ישראל הנאמנים יכולים להשיג כיום.

להשקיע בתכניות/רעיונות/תכנון וכד' אני בהחלט בעד.

אני לא חולקנוגע, לא נוגע
לא ככה הבנתי משלל הודעותיך.הסטורי
אני חושב שצריך להקים אלטרנטיבה לליכוד בכל מקרהנוגע, לא נוגע
בדמות מפלגה לא מגזרית.

אני מסכים עם הקו שלך באופן כללי. רק שבמצב הנוכחי לדעתי ביבי בדרך למדינה פלסטינית ולכן לא צריך לשבת איתו אם הוא לא מבהיר ומראה בצורה חד משמעית שזה לא יקרה.

לא חושב שזה משהו שמקימים בצורה מתוכננתהסטורי
כלומר היו נסיונות רבים, זה פשוט לא תופס.

אגב, בדיוק כמו שבשמאל מאז ירידת קרנה של מפלגת העבודה - הוא מפוצל לרסיסי מפלגות, שלפעמים תופסות גודל לקדנציה או שתיים ויורדות מגדולתן.

לא חושב שבקלות יקום 'ליכוד' אחר, שיהיה שונה באופן מהותי ובכל מקרה - התקווה לא תגיע משם. יש אנשי ימין חילוני ערכיים ומסורים. לאורך זמן בלי בסיס אמוני מוצק של בית מדרש יציב ומחוייבות לעולם ערכי מוחלט - זה לא יחזיק.

אחרי מה שעברנו זה יכול להצליחנוגע, לא נוגע
אנשים חוו מה זה חמאס וגם מבינים שהאחדות בתוכנו חשובה.

כרגע אין לאנשים האלה קול. ואם נלך שוב למערכת בחירות של כן ביבי לא ביבי והשיח ישאר דומה- זה הפסד גדול.

כבר היינו בסרט של בנט שאתה מהדהד כאן:הסטורי

מפלגה 'ימנית',

על מגזרית,

לא ביבי,

זה הסתיים בממשלה ש:

מחרימה את רוב עם ישראל (חצי כנסת, שכולה יהודית)

שפועלת להידברות עם אבו מאזן ובמסגרת זה מחזירה את הטרור למרכזי גוש דן אבל מול הרבנות עושים רפורמות חריפות באפס הדברות,

שמכניסה עשרות אלפי מרגלים מעזה תמורת 'שקט'

שממתינה להחלטות מועצת השורה

שמוותרת באופן מוחלט ללבנון על הגבול הימי ששנים היה במחלוקת, כולל אזור אסטרטגי וכלכלי עצום

במינוי כל גרנלי הקונספציה, תוך עקיפת כל נוהל מקובל

להמשיך?

פשוט לא קשור לענייןנוגע, לא נוגע
עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך ד' בחשוון תשפ"ו 11:41

וגם אני יכול להגיד על הטענות שלך "כבר היינו בסרט הזה של תמימות והערצת מנהיגים חילונים ימנים שבסוף דפקו אותנו" (בפרט שביבי מלכתחילה לא היה ימני).

אני גם נגד בנט. וזה אירוני שכמעט בכל הדוגמאות שציינת הטעויות שבנט עשה זה או חיקוי של הטעויות של ביבי או הליכה לקיצוניות השניה בגלל ההתנהלות של של ביבי:

ביבי מצידו היה משאיר את מפלגת הצה"ד בחוץ ומחרים אותה אם לא היה לו צורך בה (בניגוד לחרדים שנוח לו איתם).

ביבי במשך שנים לא דאג לשום הידברות וניסיון לרפורמה מול ההתנהלות החרדית ברבנות (היה שינוי בעל כרחו כשהחרדים היו בחוץ בגלל ברית בנט לפיד). 

ביבי תמיד חתר לשקט מדומה עם חמאס כשהוא ידע שהם בונים שם מפלצת טרור.

ביבי הסכים לשבת עם רע"מ ראשון. הצה"ד התנגדה.

ביבי עצמו מינה רמטכ"לים וראשי שב"כ ממחנה הקונספציה. ואישרר את מינוי רונן בר.

ביבי במשך שנים לא טיפל בביהמ"ש העליון, תוך עקיפת רצון הבוחר הימני. 

בקיצור, אם בוחנים את העובדות במבט בלתי משוחד המסקנה הפשוטה היא שאי אפשר לסמוך על ביבי שלא תקום פה מדינה פלסטינית. טראמפ הציב תנאים שהם לא יעמדו בהם, אבל יתכן מאוד שהנשיא האמריקאי הבא כבר יקח את עצם ההסכמה שלנו למדינה כזו וכבר יציב תנאים אחרים.

לא מעריץ של נתניהו, מעולם לא הצבעתי לו ומעריך שגםהסטורי

לא אצביע לו.

אני בהחלט חושב שצריך לחזק את הכחות שהאידיאולוגיה שלהם בשמים, שהאידיאולוגיה שלהם שואבת משקידה בבית המדרש ויחד עם זאת - רגליהם בארץ ויודעים איך לקדם כאן בגבולות האפשר. ממילא הם משתפים פעולה עם מי שאפשר, כל עוד שאפשר להשיג מזה הישגים לטובת העם, התורה והארץ ומפילים ממשלה - כשאפשר להצליח להקים אחת טובה יותר.

לא אמרתי שאתה אישית בעד פייגלין/בנט.

אני כן מתעקש שהנסיון לבנות:

"תנועה ימנית אמתית, לא מגזרית, כן אמונית אבל של כל הציבורים, לא ליכוד אבל כן כזאת שכוללת חילונים, מסורתיים ודתיים" - בהכרח או מתאהב בתאוריה ומתנגש במציאות (פייגלין) או מתלהב מהתפקידים ושוכח מהאידיאולוגיה (בנט).

ההבדל הוא שאתה מדבר על תנועות שאיש אחד ייסדנוגע, לא נוגע
אני מדבר על תנועה שמיוסדת ע"י קבוצה ולא ע"י אדם אחד
מי הקבוצה, מאיפה היא צומחת, מי מייסד אותה?הסטורי
אגב, מנהיגות יהודית הוקמה ע"י קבוצה, לא ע"י אחד. אחרי שהקבוצה הבסיסית כבר היתה קיימת, הם פנו לאחד שיצטרף, כמו שפנו לרבים אחרים.

האחד הזה היה מספיק כשרוני כדי להשתלט על המותג ועל סדר היום, מה שגרם לכל המייסדים לפרוש במוקדם או במאוחר, אבל לא מספיק כשרוני כדי להגיע לתוצאות משמעותיות...

אנשים שאכפת להם ולמדו את הלקח מהמלחמהנוגע, לא נוגעאחרונה
וממה שהוביל אליה
לגבי מה שכתבתי בתחילת הסוגריים-נוגע, לא נוגע
אני כתבתי משהו דומה עוד לפני שפרטי ההסכםהסטורי
היו ידועים.

כתבתי אז (אין לי כח לחפש כעת) שנתניהו וטראמפ חוזרים על התרגיל מהסכמי אברהם של להציף את נושא הריבונות ואז 'לוותר עליו' תמורת הסכמים עם מדינות ערב.

דיברתי על ההתחלהנוגע, לא נוגע
שביבי העדיף את החטופים על הכרעת חמאס, בניגוד לדעת טראמפ
זה נכון, אבל גם את זה אי אפשר לנתקהסטורי
מההקשר הישראלי הכללי.

בעייני זו טעות חמורה, שבגללה לא ניצחנו מזמן.

אבל זה המצב במדינה משנות השמונים וכמעט כל הלחץ היה הפוך.

כלומר הרבה יותר פלא שנתניהו עמד בלחץ הציבורי/פוליטי/תקשורתי ולא הסכים ל'כל מחיר', כולל הפסקת המלחמה כבר לפני כמעט שנתיים - ממה שבסוף קרה.

גם כאן - אני מסכים לחלוטין שצריך לעבוד חינוכית וציבורית להסתכלות נכונה על יחסי כלל מול פרט, על המוכנות למסירות של הפרט בשביל הכלל, בשביל הנצחון. וכעת כשאין חטופים חיים עכשויים, צריך ללחוץ על הפוליטיקאים שיעבירו את מסקנות וועדת שמגר.

השרידות הפוליטית שלו הייתה תלויה בזהנוגע, לא נוגע

וחוסר ההחלטה שמכריעים את חמאס ומריחת הזמן גרמה ליותר נפגעים וליותר דעת קהל נגדנו.

ובסוף קיבלנו משהו שנראה לא טוב.

וודאי שחוסר ההחלטה גרם לנפגעים רביםהסטורי
יותר מזה, כמו שעקיבא ביגמן הביא מאין ספור עדויות - שתי מטרות המלחמה היו סותרות ופעליות רבות שיכלו לקדם נצחון נמנעו מחשש לפגיעה בחטופים, איני חולק על כך.

הנקודה שלי היא אחרת - הרל"בים מימין כמו הרל"בים משמאל מאמינים שנתניהו הוא סופרמן, כאילו יש לו כפתור פלא ואם הוא רק ירצה, אז...

המציאות יותר מורכבת. נתניהו על על חולשותיו, עמד מול לחצים עצומים. לקבל החלטה שמורה לצבא שמטרת המלחמה היא רק נצחון מוחלט ואת החטופים להביא על הדרך אם אפשר במבצעים צבאיים ואם לא - לא להתחשב בהם, זו החלטה שהוא כנראה לא היה מסוגל לקבל ואני לא מכיר מנהיג מציאותי שהיה מסוגל לקבל כרגע.

זה מבט ורוד מדינוגע, לא נוגע

ביבי פשוט לא רצה. מה שהוא כן התעקש עליו זה בשביל לשרוד פוליטית בגלל הלחץ מימין.

מי שארה"ב אומרת לו לך על זה ותסיים את זה והוא מפחד בגלל התקשורת של השמאל וקמפיין החטופים- הוא לא אדם שמספיק רוצה.

אבל כשזה נוגע למשפט שלו, ראינו איך הוא נלחם כמו אריה ואיך כל כח הרצון שלו נמצא שם נגד התקשורת והשמאל.

אני חושב שהמבט הורוד על ביבי נובע מהדיסוננס בין הישגי הצה"ד תחתיו לבין מה שהוא רוצה ועושה, ולא מניתוח אמיתי של המציאות.

וזה מה שהפריע לי מלכתחילה ובגללו הגבתי- הצה"ד (המגזר) הפכה להיות סנגורית של ביבי, מתוך תפיסה מוטעית שההתנהלות שלו במלחמה נובעת מזה שהוא באמת איש ימין, ולא בגלל שאין לו ברירה.

אבל הוא לא היה איש ימין וגם עכשיו הוא לא איש ימין.

הוא לא השתנה, מה שחשוב לו זו השרידות שלו, והוא נשאר אדם הססן שמחפש להשאיר את המצב הקיים ולא לשנות אותו לכאן או לכאן. הסיבה שהוא לא הלך להסכם עם חמאס לפני זה, זה נטו בגלל הלחץ מימין, של הצה"ד ושל הציבור הביביסטי.

אם הוא היה איש ימין מפוכח, הוא היה קופץ בשתי ידיים על ההצעה הראשונית של טראמפ. גם לא צריך בשביל זה הרבה אומץ.

אין לי בעיה שנגיד שהגענו להסכם הזה ולא לעסקה מופקרת בזכות הצה"ד, אבל לא צריך בשביל זה להלבין את ביבי ולהגיד שלא הייתה לו ברירה. הוא פשוט לא רצה מספיק כי זה לא חשוב לו יותר מדי.

איך אתה יודע שהוא לא רצהאיתן גיל

דיברת איתו? לא!

שמעת בערוצי קפלן? לכאורה כן!

די!

אני לא שומע ערוצי קפלןנוגע, לא נוגע
גם על הכניסה לרפיח הוא נלחם כמו אריההסטורי
גם על לחסל את נסראלה, כולל לריב עם כל המערכת וממש להכריח את שר הביטחון והרמטכ"ל. אף אחד מהציבור לא ידע שהזדמנו התנאים המתאימים לפעולה הזאת.
כי הוא רצהנוגע, לא נוגע
זו בדיוק הטענה שלי- הכל תלוי ברצונו. אם הוא רוצה הוא יודע לעשות. הבעיה היא ברצון ולא ביכולת.

יש דברים שהוא רוצה מעצמו, יש דברים שהוא צריך לפחד שהוא לא ישרוד פוליטית כדי שהוא ירצה לעשות אותם.

חשוב לזכור שזה שר בטחון שהוא מינה, ורמטכ"ל שהוא אמנם לא מינה אבל הוא בצלם הקודמים לו שאותם הוא כן מינה. ביבי מראש ממנה אנשים בעייתיים כי הוא לא רוצה אנשים ימנים אידיאולוגיים בתפקידים האלו.

למושג 'רצה' יש הרבה רבדיםהסטורי
אני לא מאמין שאני נאלץ להגן כל כך הרבה על נתניהו, ברמת דעותי האישיות אני מסכים פחות או יותר לכל הביקורות שלך, בחלק מהדברים אני יותר חריף.

השאלה היא אחרת, בדיוק כמו שכל מיני מרקסיסטים טוענים שהקומוניזים כשל, לא כי הוא כושל במהותו, אלא כי אף פעם לא עשו אותו כמו שצריך - הכשל בטיעון הזה הוא שכל תאוריה צריכה להחזיק במציאות. המציאות היא שהקומוניזים בכל המקומות ובכל המדדים כשל מהמקומות בהם נהג שוק חופשי (שגם הוא אף פעם לא היה בתנאי מעבדה).

גם ההתייחסות בסופו של יום לראש הממשלה, צריכה להיות בעולם המציאותי ולא בתנאי מעבדה. בעולם המציאותי ההיישגים שהוא השיג מול מערכת לחצים פנימית וחיצונית בלתי אפשרית - הם פנומינלים.

אנסבכר בראיון אצל תמיר דורטל על מרכבות גדעון, סיים בזה שנתניהו יבחן באם באמת ימנה את זיני ואם באמת יעז לתקוף באירן - הוא תקף באירן וזיני ראש שב"כ. אולי לא שמעתי כי אני לא מספיק עוקב, עוד לא שמעתי אותם מתנצלים.

הטענה על מה היה עושה 'ראש ממשלה ימני אמתי' היא היפוטטית, כי אין כזה. אין מישהו שמתאים שכרגע מסוגל לעמוד בסך הדרישות והעומסים וגם ובעיקר להיות כזה ציבור של מליונים יזדהה איתו. העובדה שהרבה ליכודניקים נשמעים כמו בן גביר (גם הרבה לא) לא אומרת שברגע האמת כשצריך לקבל החלטות של להיות או לחדול - האדם שהם רוצים שיהיה על ההגה הוא תואם בן גביר (אגב, גם בן גביר עצמו כנראה לא רוצה. טוב לו עם ההשפעה כשהו יכול והיכולת לבדל את עצמו מהחלטות הכרחיות כשלא מתאים לו).

בעז"ה ובהשתדלותינו זה יגיע. יגיע המנהיג האמוני. אנחנו במקום הרבה יותר קרוב לשם ממה שהיה כשהייתי ילד שמקסימום השאיפה היתה לשר החינוך. יש לנו היום (אתה יכול יותר או פחות לאהוב את פלוני או אלמוני, זו לא הנקודה) שרים בקבינט ובתפקידים בכירים שבעבר מפלגת השלטון היתה משאירה אצלה. יש לנו חברי כנסת שמובילים סדר יום בכלל הנושאים ולא רק בענייני השטיבל. יש לנו ראשי מועצות מובילים, יש ראש שב"כ מבית המדרש והוא נהיה אלוף בזכות עצמו. יש לנו קצינים בכירים יותר ויותר. נכון שאת חלקם תוקעים, אבל כשהייתי ילד התלונה היתה שחוסמים אותם מלהיות מ"פים, בהמשך מג"דים - המציאות הצביע ברגליים.

רבותינו למדונו שצריך להתפלל ולפעול שמשיח בן יוסף יעביר את השרביט למשיח בן דוד ולא שמשיח בן יוסף ימות.

אני מסכים לגבי הסוף🙂נוגע, לא נוגע
המטרות לא היו סותרות, המחלוקת היתה בסדר העדיפותאיתן גיל

הנכון היה להכניע את חמאס, ולהמתיק את עונשם של אנשיו תמורת שחרור החטופים.

זה השתבש בגלל טרור קפלן ובתמיכת שרי ממשלה הגנרלים גנץ אייזנקוט וגלאנט שדרשו לשחרר תחילה את החטופים "בכל מחיר". לא שכחנו.

הקריאות והלחצים להפסקת המלחמה יצאו מכאן לבית הלבן, ולא להיפך. הממשל של ביידן שמע את הקולות והחליט להוסיף קודם קיסם למדורה, ואחר כך חבילות עצים...

יאמר לזכותו של נתניהו שניהל את האירוע בתבונה רבתי. הוא צלח את ביידן, ושרד את אמברגו הנשק שלו בלי להפסיק את המלחמה.

ואז הגיע טראמפ החדש, שיותר משהוא פרו ישראלי הוא אנטי ביידן. ביטול אמברגו הנשק לא בא מאהבת ישראל, אלא כדי לשים אצבע בעין לביידן ולאיילת שקד שלו- קמלה האריס.

זה האירוע בקליפת אגוז.

חמאס עדיין לא הוכרע, וההסתברות להכרעתו אינה גבוהה, ולמצער כל עוד זמיר עומד בראש המטה הכללי.

כך או כך, חמאס הוא מטרד, שהשיג את שהשיג כי הרצי, חליווה, ורונן בר נתנו לו לבעוט מול שער ריק.

ומנגד, קפלן הוא איום אסטרטגי אמיתי, ואם לא נחסל אותו פוליטית הוא יחסל אותנו פיזית.

ועל זה לא מדברים בימין שמימין לימין.

מקווה שהעזתים לא יחכו 10 שנים באוהליםסודית

כשאירופה מתאלסמת

וחמאס כורת איברים לעזתים חיים בשביל להשליט את הטרור שלו מחדש.

מקווה גם שיאפשרו להם לצאת.

יותר מדאיג אותי הכוח הבינלאומי המוסלמי שטראמפ דוחף לנו

אני לא מתגעגע לביידן, אבל מסתמן שזה בדרך.איתן גיל
אני מתלבט אם איש העסקים עדיףקעלעברימבאר
על ביידן, או שיתברר שהרוח העסקית הזו תביא עלינו אסון. מה שנקרא שמור אותי מידידיי
ההגירה מתבצעתכל קול קן כן

קח בחשבון שכל עניין השיקום הזה יקח שנים

עד אז הרבה יכולים להגר וסביר להניח שזה מה שיקרה

כי הרבה התחילו לעזוב.

לא יפתיע אותי אם תקבל את עזה על מגש של כסף אוטוטו(שנה שנתיים...חמש)

ותודה לביבי ששיטח את כל עזה בכדי שזה יצא לפועל.

רק תדאג שהמנחה הנמוך לא ימצא מישהו נוסף שיעזור לו לגנוב קולות

אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
אבל בתנאי אחד: אתם מקימים מפלגה ומריצים את עצמכם עם נבחרת. מה המצע של המפלגה שלכם? בונוס: מי האנשים שאתכם ברשימה?
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
הבעיה היתה ונשארה איוש המועמדים - ליצור נבחרת שתהיה מקובלת ואטרקטיבית על פלח משמעותי מציבור הבוחרים, שתוכל לזכות במספיק מנדטים כדי להגיע לייצוג הולם בכנסת.  
מה פתאוםזיויק
לוגית, אם לכל אחד היה תקציב, הרבה יותר היו רצים והיה לך היצע גדול יותר. בלי לקבוע אם זה מצב טוב יותר או להפך.
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
עבר עריכה על ידי פ.א. בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 7:27

באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.  

בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים.  איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?

מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?

אני לצערי לא מכיר. 

עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב

פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב

ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת - 

יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.

למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.

בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".

עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.

אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אין כאן שום דבר על ראש הממשלה. ארה"ב דורשת, נו שוויין. היו גם כותרות כאלו, רק לפני קצת יותר מחודש, על המחבלים ברפיח ש"ארה"ב דורשת שניתן להם לצאת" וכל שונאי נתניהו חגגו כאן. היא דרשה, הוא סירב. היום המחבלים הללו מתים או בכלא.
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה

כי נראה שלא.

מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.

אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
"ירידה חדשה"סיעתא דשמייא1
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

מה הקשר 'עובדי חקלאות', ההצדקה לגייס כחובההסטורי
היא לצרכי המלחמה באוייב לא לכל מיני דברים אחרים.
שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.

ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)

2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.

וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.

האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.

3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?

4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".

כן ראיתי. פיזית.נקדימון
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
ראיתי מלאזוזיק העכבראחרונה

גם אתה היית רואה אם היית גר באיזורים מסויימים בארץ.

ראיתי כיפת ברזל רודף אחרי טיל ופוגע בו לפחות שלושים פעמים. ראיתי שיגורים של כיפת ברזל יוצאים מהקנים. ראיתי והחזקתי בידיים המון רסיסים - גם של מיירטים.

אולי מישהו השתיל לי שבב עם דמיונות לתוך הראש, כשנכנסים לעולם הקונספירציות אפשר להיות מאד פוריים ואין גבול לאפשרויות. 

ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11

לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של  תחילת ואמצע דצמבר  מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות

ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,

פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר

ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס

שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד

כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי

מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה

או לפחות תשתנה שם רוח המפקד

אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון

ספוילרזיויק
לא יקרה
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה

ומתנערים מזה.

עכשיו יש להם מפקד חדש

שימו לב: התרמות לישיבת פוניבז'שלג דאשתקד

חברים, אני מבקש לתאר כאן תופעה שנרמזה בכל מיני כתבות מוזרות שגוגל מעלה לי, אך על מימדיה לא פיללתי. אלמלא ראיתיה בבית כנסת אצלינו - לא האמנתי:

כידוע, לפני תקופה קצרה התקבלה הכרעה סופית - לכאורה - בנוגע למריבת רבת השנים בישיבת פוניבז'. המריבה הייתה, כזכור, בין הרבנים הוותיקים והיורשים הישירים של הישיבה, ובין הרב שמואל מרקוביץ' שראה בעצמו יורש אולטימטיבי לחלק גדול מהסמכויות בישיבה. הפסק של השופט חעשין, הדהד סברות של הרבה אנשים, ודרש מהרב מרקוביץ לסגת מכל הנכסים והסמכויות שהוחזקו על ידו, ולהסתלק עם תלמידיו מהישיבה לקראת סוף שנה"ל הנוכחית.

בפניבז', כצפוי, מריבה לא מסתיימת מהר כל כך. כבר יש דיבורים על ערעור (בפעם המי יודע כמה), וכן על דינר להקמת ישיבה חדשה, ועוד. ההפתעה שחיכתה לי מחוץ לבית הכנסת השכונתי, הייתה שני תלמידי ישיבה חינניים, שסיפרו שהם מישיבת פוניבז' ו"כידוע" רוצים לזרוק את הישיבה שלהם לרחוב,  ולכן הם מבקשים את עזרת הציבור. כמובן שהם לא סיפרו מי זה פוניבז', ואת מי רוצים לזרוק ולאן (הרי אם נער רוצה ללמוד תורה, לא תחסרנה ישיבות שתכלנה אותו ולא יחסרו רבנים שילמדו אותו בבחינת "ספי ליה כתורא"). ובכלל, ממתי בחורים צריכים לאסוף כסף לישיבה שלהם, הרי כל מטרת הישיבה היא כדי שיוכלו ללמוד תורה ללא טרדות (למעט זריקת סטנדרים/ לבנים/ ג'ורה, כתיבת גרפיטי, גניבת פראק או למצער, חסימות כבישים ברחבי הארץ).

כך או כך, ובאמת לא מתוך נקודת מבט של צד מסוים. דומני שרוב הציבור לא רואה בעין יפה את ההיאחזות של הרב מרקוביץ בקרנות המזבח, ודווקא הוא שבכל כך הרבה הזדמנויות היה יכול לסגת ולכבד את עצמו ואת התורה, ותמורת זאת הותיר את המריבה המסריחה הזו באוויר. כך, שגם אם הוא צודק ובאמת מגיע לו הכבוד המפוקפק הזה של "יורש ראשות ישיבת פוניבז' על פי פסק בית משפט", הרי שמרב ומרביץ תורה הציפייה היא אחרת.

לכן, אני מבקש ליידע את הציבור, שהתרומות הללו אינן לישיבת פוניבז' (אם מישהו כ"כ משתוקק לתרום לה), אלא לרב מרקוביץ, שעדיין מנסה לשוות אווירה של מלחמה, וגם אם יילך - רבים היו מצפים ממנו לעמוד בכוחות עצמו, כמו כל ראש ישיבה אחר (ואולי זו הבעיה התמידית, שבמקום לקבל דברים בזכות, מנסים לקבל דברים בכוח הירושה), ולא לשלוח את תלמידיו לקבץ נדבות.

מפליא אותי שאתה בכלל מביא את הסיפור/ידיעה הזו כאןזמירות
כי מה לציבור שלנו, דתי לאומי - ולחרדים של פוניבז'?
ביטלתי את הוראת הקבע לצדקה למוסד חרדיסודית
ונותנת לדתי לאומי שלומד בישיבה ועשה למעלה מ250 ימים בצבא 
הבאתי את הידיעהשלג דאשתקד

כי פגשתי אותם בבית כנסת באזור שלי, שהוא כללי, לאו דווקא חרדי.

הם אוספים כסף במקומות שאנשים תורמים, וזה לא בהכרח מקומות של חרדים. אז מחר אתה יכול לפגוש אותם מתחת לבית שלך.

הם הסכימו לקבל את הבורר הזהנקדימון

ועכשיו כשפסק נגדם, פתאום זה לא מתאים.

הם עושים חילול השם של הרמה השפלה ביותר.

בפעם הבאהברגוע
תגיד להם שלפי הפסק אסור להם לקרוא לעצמם פוניבז'.

ד"א זה לא כ"כ חריג שבחורי ישיבה מתרימים לישיבה שלהם

אולישלג דאשתקד

באמת לא מעניין אותי מי צודק ולמי מותר לקרוא לעצמו פוניבז'. בעיקרון מהמעט שאני מבין, רק מתחילת שנהל תשפ"ז יחול עליהם האיסור הזה, אבל זה באמת לא משנה.

ממה שאני מכיר בעולם החרדי, בחורים שאוספים כסף לישיבה, זה או לת"ת (תומכי תורה - עזרה של הישיבה לתלמידים וחתנים מעוטי יכולת) או אסיפת כספים נקודתית לבניית ספרייה וכדו' (כשהייתי בישיבה קטנה חרדית, היו אוספים לפני פורים לספרייה של הישיבה. אבל היה סתם בכמה רחובות ליד הישיבה, בעיקר כדי להעסיק את הילדים). וגם זה, בדרך כלל באזור מסוים או לפי כתובות של בוגרים. ככלל, תלמידים לא עומדים כמו בבית כנסת קבצנים ומתרימים בשביל האחזקה השוטפת של הישיבה שלהם.

לא הבנתיאוהב כל יהודי

נראה שאתה מזדהה כנראה עם צד אחד, ומעמיד פני תם כאילו אין לך דעה בעניין,

אני יושב בבית כנסת שאליו מגיעים המון בחורים לא פעם ולא פעמיים, לא בהכרח אוהב את זה,

אבל לא רואה בזה דבר כזה הזוי,

מה שאתה כותב זו דמגוגיה זולה במיטבה,

כמובן שיש הרבה ישיבות, אבל יש משפחות רבות שמבחינתם זו הישיבה שמייצגת את תפיסת עולמם, כמובן שזכותך המלאה כפי שנראה עשית לא לתרום, אבל כזו צרות עין, שאכפת לך שחלילה מישהו יתרום להם כמה פרוטות,

עוד לא ראיתי

אסביר לךשלג דאשתקד

אבל אני חייב לפתוח בזה שאתה משתמש בהרבה מילים שיפוטיות (מעמיד פני תם, דמגוגיה זולה במיטבה, כזו צרות עין). זה לא תמיד נעים לקרוא את זה. אבל זו הערת אגב.

לגופו של עניין:

אין לי דעה לגבי מי צודק בדיון עצמו. אין לי מושג על סמך מה הרב מרקוביץ חושב שמגיע לו והרב פלוני חןשב שלא מגיע לו. באמת אין לי מושג.

ברמה האישית, מבחינתי יש אנשים טובים בכל צד ובימים שהייתי בחרדי היו לי חברים משני הפלגים והערכתי מאוד את הנחמדעם והחכמים שביניהם, ללא הבדל. מבחינת קשר לצד מסוים בפוניבז' - צר לי ידידי, אין לי חיבה לישיבה הזו ולא למגזר שהיא מייצגת, משום כיוון.

מבחינת התנהלות, כתבתי בצורה ברורה בהודעה הראשונה, שלטעמי הרב מרקוביץ לא נהג בהגיון ובאחריות בכך שהוא לא עזב את פוניבז' מזמן והקים לו ישיבה משלו. הוא אדם אחד ועד כמה שהוא ראוי, הוא יוכל לבסס טת מעמדו בעצמו. בצד השני יושבים הרבה אנשים שנמצאים שם הרבה שנים וחלקם אינטגרליים בישיבה (כמו המנהל ואוספי הכספים וכו'), אז טבעי שהציפייה תהיה ממנו, לקום וללכת, לא מתוך צדק אלא דווקא מתוך אחריות לכבוד התורה (אתה לא תאמין, אבל ממש לאחרונה אמר לי את זה בדיוק, אדם שמאוד מחובר ושותף בהגיונות הפלג הירושלמי וכו).

עד כאן דברים שלא מאוד רלוונטיים לפתיחת השרשור, אבל הוצהרו בפירוש בפתיחת הדברים.

אני מדבר על תופעה שרב מבוגר רוצה לפתוח ישיבה, אז שיילך ויפתח ישיבה. למה הוא שולח בחורים לקבץ נדבות בבתי כנסת? קורה שישיבה עושה אירוע התרמה גדול והיא פונה לציבור, אבל זו תמיד ישיבה קיימת שפונה בדרכים יחסית מכובדות, לבוגרים, שכנים ומקסימום בפרסומות באינטרנט, ובוודאי לא שולחת תלמידים לשוטט ולקבץ נדבות. מה גם, שתמיד סרטון הישיבה וההיסטוריה שלה חשוף לציבור כפרסומת.

כאן מדובר בפנייה לציבור שמבזה את התלמידים, במצג שווא לציבור התורמים ובכלל בהקמת מוסד שלא ברור למה הוא מוקם. הרי אם מדובר בישיבה שנפתחת, למה שלא יסדרו את ההיבט הכלכלי בדיוק כמו כל ישיבה שמוקמת. הרי לא מדובר באנשים טיפשים או חסרי ניסיון.

זה מה שאני מבהיר, וכמובן מי שבא לו - שיתרום לאן שבא לו.

עוד מילה, אם זה חשוב ככשלג דאשתקד

אני לא בא להצדיק שום צד מבעלי המחלוקת. למעשה, כמעט מאז שהתחיחו המחלוקות היו אנשים טובים שניסו לשבת על הגדר או אפילו לפשר. המציאות היא ששני הצדדים דחו והפריעו לכל גורם כזה, וזה ממש לא כבוד גדול לאף אחד.

כן אציין שהתופעה הזו חוזרת על עצמה הרבה. גם במחלוקת היעב"ץ והרב אייבשיץ, היו רבנים שניסו לפשר וכמדומני הרב חיים רפפורט כתב אז בכאב שחבל שאף צד לא מוכן להקשיב ולהגיע להבנות.

ההסבר יותר פשוטארץ השוקולד

כשלא עובדים, כסף הופך לאישיו ובסוף פועלים באופן לא ראוי להשיג כסף.

כך כבר פירשו רבותינו על המשנה במסכת אבות:

"רַבָּן גַּמְלִיאֵל בְּנוֹ שֶׁל רַבִּי יְהוּדָה הַנָּשִׂיא אוֹמֵר:

יָפֶה תַּלְמוּד תּוֹרָה עִם דֶּרֶךְ אֶרֶץ,

שֶׁיְּגִיעַת שְׁנֵיהֶם מְשַׁכַּחַת עָוֹן.

וְכָל תּוֹרָה שֶׁאֵין עִמָּהּ מְלָאכָה,

סוֹפָהּ בְּטֵלָה וְגוֹרֶרֶת עָוֹן.

וְכָל הָעֲמֵלִים עִם הַצִּבּוּר,

יִהְיוּ עֲמֵלִים עִמָּהֶם לְשֵׁם שָׁמַיִם;

שֶׁזְּכוּת אֲבוֹתָם מְסַיַּעְתָּן,

וְצִדְקָתָם עוֹמֶדֶת לָעַד.

וְאַתֶּם,

מַעֲלֶה אֲנִי עֲלֵיכֶם שָׂכָר הַרְבֵּה כְּאִלּוּ עֲשִׂיתֶם:" (מסכת אבות פרק ב משנה ב)

רש"י שם:

"שיגיעת שניהם משכחת עון. שמתוך שהוא לומד ועוסק בתורה ובסחורה להתפרנס אינו חומד וגוזל ממון אחרים:"

הרמב"ם שם:

"רוצה לומר בדרך ארץ הנה - העוסק בפרנסה.

ואמרו וגוררת עון - כמו שבארנו במקום אחר, אמרו "סופו, שהוא מלסטם את הבריות"."

הרב עובדיה מברטנורא שם:

"דרך ארץ - מלאכה או סחורה:

שיגיעת שניהם משכחת עון - שהתורה מתשת כחו של אדם, והמלאכה מפרכת ומשברת את הגוף, ומתוך כך יצר הרע בטל ממנו:

וכל תורה שאין עמה מלאכה - ואם תאמר יהא עמל בתורה תמיד ויגיעתה תהא משכחת עון, ומה צורך למלאכה, לכך הוזקק לומר וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה, לפי שאי אפשר לו בלא מזונות, ומלסטם את הבריות ומשכח תלמודו:"

הטור:

"ואחר כך ילך לעסקיו, דכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עון, שאם אין לו מה יאכל העוני יעבירנו על דעת קונו.

ומ"מ לא יעשה מלאכתו עיקר אלא עראי ותורתו קבע, כמו שמצינו בחסידים הראשונים שהיו עושין מלאכתן עראי ותורתן קבע וזה וזה נתקיים בידן, כי אין מעצור לה' להושיע ברב או במעט.

וישא ויתן באמונה, ויזהר מלהזכיר שם שמים לבטלה, שבכל מקום שהזכרת השם מצויה מיתה מצויה.

ומאד מאד יזהר אדם בענין השבועה, שהרבה הפליגו רבותינו בענין שבועת שקר, ואפילו לישבע באמת, כמו שאמרו אלף עיירות היו לו לינאי המלך וכולם נחרבו מחמת שבועת אמת.

ויזהר מלהשתתף עם העו"ג, דשמא יתחייב לו שבועה וישבע בשם יראתו ועובר משום לא ישמע על פיך. מיהו אם נשתתף ונתחייב לו שבועה, יכול לקבלה. ומיהו אין כל אדם יכול לעמוד בזו, וגם רש"י התירם שאין עכשיו עו"ג." (טור אורח חיים סימן קנו)

הבית יוסף:

"ואח"כ ילך לעסקיו וכו' כלומר ולא תימא למה אתה אומר ילך לעסקיו יותר טוב היה לו שילמוד לעולם בתורה לכך אמר מדה טובה הוא שילך לעסקיו כדתנן (פ"ב דאבות) כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה כלומר שיכלה ממונו ואח"כ יצטרך לחזור אחר פרנסתו ולא יוכל אפי' לקבוע עתים לתורה וגם יגרום לו עון כי העוני יעבירנו על דעת קונו." (על הטור באורח חיים סימן קנו וכך הוא פסק בשולחן ערוך)

"ואחר כך ילך לעסקיו דכל תורה שאין עמה מלאכה מה שהביא רבינו הסיפא ולא הביא הרישא יפה ת"ת עם ד"א וכו' הוא לפי דנראה דהתנא מדבר בשתי כתות מישראל הא' הם התגרים דפורשין בספינות הים והולכים בסחורות בדרך רחוקה וארז"ל ולא מעבר לים היא לא תמצא תורה בתגרין ועליהם אמר יפה תורה עם ד"א דאצל כת זו ד"א עיקר והתורה טפלה ולכן אמר יפה הוא דיהיה יודע מה שכתוב בתורה שיגיעת שניהם משכחת עון וכת אחרת הם לומדי תורה ויושבים בביתם שהתורה אצלם הוא עיקר אמר עליהם וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון דבכת זו צריך שיתפרנס במלאכה והוא יושב בביתו ועוסק בתורה כי בזה יש לתורה קיום אצל כת זו. ורבינו מדבר כאן בכת זו שיושבי' בביתם ומתפרנסים במלאכה או בשאר עסקים כגון רבית וכיוצא כדי שיוכל לישב בביתו וללמוד תורה על כן הביא על זה הסיפא נ"ל אמת וצדק:" (על הטור באורח חיים סימן קנו)

רבותינו היו חכמים, מי שמשנה ופועל נגדם בסוף משלם מחיר.

מי אמר שהוא לא עובד? ראשות ישיבה זה עבודהקעלעברימבאר

בפני עצמה, ניהול חינוכי של המוסד.

אחרת גם הטענה שלך צריכה להיות מופנת לראשי ישיבה/רבני עיר/ר"מים בציונות הדתית שמקבלים על זה משכורת.

חוץ מזה שכל ישיבה זקוקה לתקציב, כמו שתיאטרון הבימה זקוק לתקציב או כל מוסד

מי אמר שדיברתי עליו?ארץ השוקולד

לגבי ראשות ישיבה והיתר להתפרנס מלימוד תורה - זה אכן נושא השרוי במחלוקת בין הפוסקים.

(בכלל, זה קצת עצוב שכל כך הרבה לומדים תורה בישיבות ובודדים מהם למדו הלכות תלמוד תורה מהתחלה ועד סוף ברמב"ם או בטור או בשולחן ערוך...

זה כמו שאנשים לא ילמדו הלכות חגים לקראת החגים.)

זה שהטענה נכונה על רבים בציונות הדתית זה לא סותר את נכונותה.

לא הבנתי איך הטענה שלך בסוף רלוונטית להלכה או לדברי רבותינו.

(ואגב, אפשר לוותר על התקציבים לשניהם)

לא מצדיק רק מסבירדרור אל
לגמרי מחוץ לעניין, אני דתי לאומי, ולא הייתי תורם לאף צד שם.

אבל ממה שאני מבין, זה הרבה יותר מסכסוך פרטי בין גיסים. זה הפך לוויכוח מגזרי בין פלגים אידיאולוגים ליטאים.

הנקודה היא לא למצוא מקום ללמוד. באמת שיש הרבה מקומות. הויכוח הוא מיהו הפלג האידיאולוגי שממשיך את המותג "פוניבז', אם הישיבות". לכן זה לא סתם לפרוש ולהקים במקום אחר.

כמובן שמבחינתי זו בדיוק הסיבה לא לתרום, רק מסביר למה זה לגיטימי מבחינתם.

זה בערךדרור אל
כמו שאם בישיבת מרכז נגיד, היה קם פלג אידיאולוגי שמתנגד להנפת דגלי ישראל וגיוס לצבא. ומצליח משפטית לקבל את הזכויות על הישיבה.

ברור שלא הינו בקלות מוותרים.

אני נתקלתי גם, אבל בעיקר בעולם החרדימשה

שאני קצת עובד בו.

אני לא חושב שאתה מציג את הרב מרקוביץ בצורה נאמנה.ימח שם עראפת
ניכר שיש לך דעה אישית אודותיו ואתה דוחף אותה. אני מזכיר שמי שהתחילו את האלימות לא היו תלמידי הרב מרקוביץ.
צר לישלג דאשתקד

אין לי שום דעה אישית עליו. כעיקרון למדתי בבני ברק בשנים קשות וחוויתי את האלימות שהייתה בעת הפילוג עצמו (לפני כ21 שנה, לאחר פטירת הרב ברמן זצ"ל). היו לי חברים משני הצדדים, כולל בנו של הרב מקרוביץ עצמו.

עדיין אני חושב, שאם אדם אחד חושב שמגיע לו משהו ובכדי להשיג את זה הוא יצטרך לבלגן סדרי בראשית, הייתי מאוד מעריך אם הוא היה מוותר - וכל עוד מדובר בתלמיד חכם ובבלגן כל כך עוצמתי, בפירוש הייתי מצפה שהוא יעשה את הצעד הזה - זה לא אומר שהוא טועה או שהוא לא בסדר, הבהרתי את זה קודם ואני חוזר ומבהיר את זה שוב.

אני לא בטוח שאת האלימות הפעיל צד פלוני או אלמוני, המריבות הראשוניות בפוניבז' התחילו עוד לפני הרב מרקוביץ (כמדומני שגם אז צד "המחבלים" היה אלים ומחלל שם שמים גדול בהרבה מ"השונאים", ואכן השונאים הבינו את משמעות המחלוקת ולקחו צעד אחורה כפי שראוי לנהוג). לכן כלל לא הזכרתי את האלימות בדבריי (רק לגלגתי שיש לזה לגיטימציה בישיבת פוניבז', אבל לא התכוונתי בהכרח לצד מסוים).

כדי להבין איך כן אמורים להתנהג במצב כזה, אני מציע לך להסתכל על מריבות דומות שאירעו בישיבות שונות: במרכז הרב, הרצי"ה לא הסתדר עם הרב אריאלי, אז הרב אריאלי עזב והמשיך את הרבצת התורה שלו באופן שכולם היו מרוצים; הרב שפירא לא הסתדר עם הרב טאו, אז הרב טאו עזב והקים לעצמו ישיבה משלו, היה קצת מריבות הם לא הפכו את הישיבה לזירת קרב ואת התלמידים ללוחמים/קבצנים; בישיבת חברון היו לא מעט מריבות - עם הרב חיים סרנא (ובכלל זה עם הרב פרבשטיין), הרב אזרחי, הרב זקס ועוד ועוד - איכשהו הישיבה הצליחה להישאר שפויה, ומקסימום הלך תלמיד חכם ומימן בעצמו ישיבה למי שאוהב אותו ורוצה לשתות את דבריו בצמא (ולא תמיד זה קל, תבדוק כמה היה קשה לתחזק כלכלית את ישיבת עטרת ישראל, וכמה כסף וזמן ודיני תורה היו עד שישיבת כנסת הגדולה עמדה על הרגליים). גם אם היו מריבות קטנות, הן הסתיימו מהר, ובוודאי שלא ציפו שהתלמידים יסתובבו ברחובות כדי לגייס כסף. בישיבת גרודנא, איך שהתחילו מריבות, הרבנים המבוזים הודיעו שכל התלמידים הולכים הביתה עד להודעה חדשה, ואכן קבוצת התומכים שלהם פתרה את הבעיה תוך שבוע-שבועיים.

נתתי לך רשימה די ארוכה של אנשים לא פחות יפים, חכמים וצודקים מהרב מרקוביץ, ואתה רואה ארסנל של פרקטיקות שמשאירות את המריבות במקום מכובד ופותרת את הבעיה בלי להפוך את התלמידים ל"מוציאים לפועל" של הרב שלהם. על זה אני מדבר, ופירוש לא על צדק ויושר ולמי מגיע.

תמונה AI של סופת ביירון. מה דעתכם על זה?נ א

אהבתיסודיתאחרונה

אולי יעניין אותך