פריקה אחרי הנאום של לפידסודית

היה נאום מצוין

והייתי מצביעה לך

אם לא שאני יודעת

שאחרי שהזכרת את שמות הקדושים שלנו הי"ד

אתה תקים קואליציה עם יאיר גולן

שקרא לצבא שלנו מבצע רצח עם, הורג תינוקות

ואת הציונות הדתית תזרוק לאופוזיציה

למה סמוטריץ לא עונה לו

כנ"ל בנט, שפגע ביצוג המגזר שלנו

למה סמוטריץ שותק לו, הם היו פעם באותה מפלגה

מה יצא לנו מלהצביע נגד

אתם תתנו תקציב לישיבות שלנו כי אתם צריכים לוחמים

אבל תייבשו את ההתיישבות שהיא הבית של אותם לוחמים

ובגלל האנשים שאתם מיניתם בממשלת המעבר שלכם

באה עלינו הצרה הזאת

אם אתם רוצים לבטל את החוק תעתרו לבג"ץ

העתירה שלכם תתקבל

אותנו תעזבו בשקט

בדמוקרטיה המהות אמורה להיות לשכנע אותנוארץ השוקולד

ולא את בגצ,

שכל אדם יציג את דעתו ומה הוא יעשה.

אין לי מושג למי אצביע בבחירות הקרובות,

מקווה למען האמת שאנשים ממקומות כמו פורום הגבורה/אם תרצו/המילואימניקים דור הניצחון ירוצו

לא יודע למה את כל כך מתרגשת מהריקוד על הדם של לפידהסטורי
זה אותו לפיד שרק לפני שש שנים קרא לסגור את המכינה בעלי. כן, הוא רצה לסגור את בית הגידול של רועי קליין, עמנואל מורנו והדר גולדין הי"ד. כרגע הקמפיין בתקשורת הוא נגד חרדים, אז לפיד משתמש בדם הקדושים שהוא בז לדרכם ולרבותיהם ורוצה לסגור אותם, בנופת צופים שלוחצת בדיוק על הנקודות שכואבות לך ואת משתכנעת. עוד שבועיים יהיה קמפיין אחר ואז לפיד יזכר שאת המקום שגידל את הדר גולדין צריך לסגור ובכלל "הכסף שנשדד ממעמד הביניים, נמצא בין איתמר ליצהר" (לא יודע לתרגם את המשפט לגרמנית, אבל כנראה שהיה נשמע יותר אותנטי).

מי שבאמת רוצה להיות משמעותי. להצביע לא לפי הקמפיין העכשווי, אלא לפי מהלכי עומק, כדאי שיצליח לרומם את המבט. לברר ברצינות ובעמקות, מה צריך להיות היום בראש סדר היום. מה באמת ירומם את מדינת ישראל מהתהליכים שהביאו עלינו את האסון של שמחת תורה (רמז: לא גיוס החרדים, למרות שהם צריכים להתגייס). מה יוביל את עם ישראל למקום יותר טוב.

ממליץ להתחיל ללמוד.

והוא גם אמר שהכסף נמצא בין יצהר לאיתמר (שכח שהדם נאורין

נשפך שם). גועל נפש

סמוטריץ יאלץ להצביע בעד החוקכמו🐌תמס

בדיוק מהסיבה שאחרת הוא יזרק לספסלי האופוזיציה.

זה לא יעזור להגיב ללפיד

לפיד לא ישב איתו אף פעם

והוא מעדיף לשתוק עד שיהיו שינויים בנוסח שכביכול יאפשרו לתמוך.

בפועל זה חסר חשיבות כי גם החוק לא יהיה (יאיימו על ביבי שאין חנינה/ בג"ץ/ קפלן ), וגם הממשלה תקלע למשבר כשביבי יפרוש מהחיים הפוליטים.

סמוטריץ ינסה להספיק מה שהוא יכול בקדנציה הזאת, כי בבאה הוא כבר לא יהיה שר האוצר.

סמוטריץ' לא יצביע לא בעד ולא נגדהסטורי
כי הוא לא ח"כ.

אגב, לפי השמועות שזלגו השבוע אם נאמין להם, זה בערך מה שהח"כים אמרו לו. הם ולא הוא יצטרכו לחזור לבית הכנסת אחרי שהצביעו כך או כך.

סמוטריץ זה קיצור של מפלגת הציונות הדתיתכמו🐌תמס
וולדינגר אמרה שהסיעה תתכנס ותחליטאיתן גיל

סמוטריץ' הוא חבר הסיעה, וגם, ולפני כן, הוא מורה הנבוכים שלה. ככזה הוא לא יכול להסתתר מאחורי נימוקים פורמליים.

הוא עצמו אמור לכוון את הח"כים כולל וולדינגר האופורטוניסטית כיצד להצביע.

הוא עצמו גם חתום על ההסכם הקואליציוני שמופר עכשו ברגל גסה.

החוק ממילא לא יעבור בכנסת בגלל חמישה אדלשטיינים- לפחות. מן הטעם הזה לעולם לא נדע למה הוא מלכלך את ידיו וכפועל יוצא הוא צפוי לשלם מחיר פוליטי אישי משמעותי.

מי שמדבר על אופורטיניסטים....כמו🐌תמס
לא הציונות הדתית לא מצביע עם הקואליציה כבר חודשים.הסטורי
אתה צודק כי החרדים לא יפסידו מנפילת הממשלהאיתן גיל

יכול להיות,הסטורי

אבל מי שבגללו הקואליציה לא מצליחה להעביר חוקים כבר חודשים - לא יכול לבוא בטענות בשם ההסכם הקואליציוני.

(נ.ב.

במקומם הייתי מאוד נזהר מדינמיקה שעלולה להחזיר את ליברמן למשרד האוצר)

אתה בורחאיתן גיל

כל מפלגות הקואליציה, כולן, חתמו על התנאי המהותי של יהדות התורה לכניסה לקואליציה, קרי- הסדרה חוקתית של תורתו אומנותו.

וחתימות צריך לכבד. גם הציונות הדתית.

הליכוד יכול להתגבר על חמישה ח"כים סוררים מבין שורותיו, אבל כשנוספים עליהם עוד שבעת הח"כים של סמוטריץ', זה כבר לא מסתדר מתמטית. 

ונכון שהיתה מלחמה, אבל אף בר דעת לא יאמר שהחטיבה החרדית (החשמונאים) המוצעת תכפר על שחרור מילואימניקים מופקר, פרי יצירתם של גנץ, אייזנקוט, וכוכבי.

דהיינו, האירוע הוא פוליטי נטו.

במאמר מוסגר, החשמונאים תהיה נצח יהודה ב', והבעיות השונות שהיא תייצר יגדלו באופן יחסי.

ולעניינו, לחרדים אין מה להפסיד- כתבתי, כי הצעת הדף הריק של גנץ עדיין בתוקף, ואם הוא לא יעבור את אחוז החסימה, הדף יעבור למפלגת קפלן אחרת, שתקפוץ עליו כמוצאת שלל רב, הג'ינג'י לא יעתור לבג"ץ, אולי רוטמן... ויעיפו אותו מכל המדרגות.

החוק עוד לא הובא, בגלל הליכוד והחרדיםהסטורי

כל המפלגות חתומות, אבל הצבעה לא היתה ואין נוסח להצביע עליו. כל הדיבורים על פלוני יצביע כך ואלמוני כך כרגע, הם הכרזות ריקות.

כשיביאו סוף סוף את הנוסח, יהיה אפשר לבדוק מי מצביע איך.

הסיבה שאין נוסח אינה הציונות הדתית, אלא שעוד לא נמצא הנוסח שגם החרדים מוכנים לתמוך בו (שמענו מה פורוש 'המתון' אמר השבוע על הנוסח הסופר מרוכך של ביסמוט) וגם הייעוץ המשפטי מוכן לאפשר אותו.

אם החרדים היו מתגייסים להעברת הרפורמה המשפטית, (שגם עליה כל הקואליציה חתומה...) ולא משאירים לציונים לעשות את העבודה המלוכלכת (ודרעי ונעריו עוד תקעו מקלות בגלגלים) כל הדרמה הזאת היתה מתייתרת אוטומטית.

הסיומת כל כך נכונהסודית
היא לא נכונהאיתן גיל

החרדים אומרים: תנו לנו חוק הגיוס, וניתן לכם רפורמה. אלא שהליכוד לא יכול לספק את הסחורה כי יש לו חמישה אדלשטיינים, ושבעה סמוטריצ'ים, ולכן אין רפורמה.

ויש לו גם את בג"ץ שבכל מקרה יפסול את החוק, יהיה אשר יהיה... 

נותר איפוא לחרדים לעשות שביתה איטלקית, ולהתפלל שמישהו אחר יפיל את הממשלה.

כך או כך, ההתנהגות הסמוטריצ'ית אינה נקיה מספקות. פתגם סיני ידוע אומר: גם מסע בן אלף מיל מתחיל בצעד אחד קטן... הנכון היה לקבל את המתווה של החרדים עצמם, בבחינת "אל תפל דבר מכל אשר דברת", ומשם להתגלגל... עד להסכם הקואליציוני הבא שבו ירצו החרדים תופינים נוספים, והתשובה שיקבלו תהיה: כן, אבל תמורת הגדלת מכסות המתגייסים.

לא נכון, גולקנוף אומר שלא יצביע על חוק שישהסטורי
בו איזשהו גיוס ואפילו פורוש 'המתון' אמר שאת החוק הדררלה של ביסמוט צריך לקרוע.
אותם יהיה הכי קל לשכנעכמו🐌תמס

הציונות הדתית לבדה לא תפיל את חוק הגיוס, רק 2 מתנגדים ממש, הליכוד נכנס לפלונטר בגלל איום המילואימניקים

סערת חוק הגיוס: האיום ממנו חברי הכנסת של הליכוד חוששים מכל הגיע | צפו

נתניהו ילך הביתה עם חנינה

והאחרים ישלמו את המחיר בפריימריז.

אדלשטיין יחליף את נתניהו

נתניהו לא ילך הביתה כל כך מהרהסטורי
מסכים איתךזיויק
שם המשחק הוא הציונות הדתיתאיתן גיל

אם סמוטריץ' יורה לאנשיו להצביע- החוק יעבור ויתקע בבג"ץ, אבל כולם ידעו שהקואליציה מילאה את ההתחחיבות המקורית.

לגולדקופף ופורוש יש חשבון פתוח עם גפני, שהשתלט על הסיעה המאוחדת, וזה לא שייך לכאן.

ואם היא תצביע וזה יתקע בבג"ץכמו🐌תמס
מה הרווחתם?
למה להקשיב לבגץ?זיויק
כי מאז ה7.10 איננו מעונייניםכמו🐌תמס

לצאת למלחמה אם לא תישאו איתנו בנטל.

הרווחנו שהממשלה תוציא את ימיהאיתן גיל
וכל הסוררים יאלצו להפרד מהכנסת, מה שיאפשר את תיקון חוק יסוד השפיטה בכנסת הבאה.
חוק שיפסלכמו🐌תמס

כי אם היה תוחלת לחוק הזה הוא היה קודם כל עובר, ואז היה הגיון להעביר חוקים אחרים.

כעת בג"ץ דן בשאלה אם לשר המשפטים את הסמכות שיש לו בחוק.

זה חוק שאין עוררין עליו,  וזה לא מפריע לבג"ץ לדון אם יש או אין..

מה השמאל מציע להם?סודית

ליברמן - מריצה

בנט&לפיד- אין כסף

גולן - חינוך מחדש

הם חולמים על הדף הריק, אבל גנץ לא עובר את אחוז החסימה.

בכל מקרה הוא לא מוביל את המחנה. מוביל אותו יאיר לפיד, הבן של

וודאי שכןמרדכי
בס"ד

מהרגע שאופיר כ"ץ העביר את הכספים שמילבינסקי תקע למילואימניקים, הם חזרו להצביע עם הקואליציה. משבר שהחזיק פחות משבוע, אם אני זוכר נכון.

מי שחושב שחוק כזה או אחר, או העדר חוק כזה או אחרהסטורי
זה מה שיפתור את הבעיה - הוא מטומטם. אני לא משתמש במילה הזאת כקללה או כגנאי, אלא כתיאור עובדתי.

איני טוען שלפיד אינו מטומטם, אבל בהקשר הזה הוא יודע שהוא זורה חול. מטרתו אינה לגייס חרדים, כי אם זאת היתה המטרה, הוא היה פועל ההפך מאיך שהוא פועל - אלא לפורר את הגוש האמוני.

יום אחרי שהמהלך יצליח והגוש יתפורר בגלל כל מיני דתיים לאומיים שקנו את הקמפיין, לפיד ושות' יתנו לחרדים דף לבן עם חתימה למטה. פתאום כל הערוצים יסבירו כמה אי אפשר לגייס חרדים.

כשלפיד ישלח את הכוחות לפנות את עלי, כולל את החלקה הצבאית שם - תוכלי לבוא בטענות רק לעצמך.

לגופם של דברים - הצבא צריך לעבור הרבה רפורמות. אחת מהם צריכה להיות גיוס הרבה יותר מסיבי של חרדים, אבל הדרך לשם לא עוברת דרך פוליטיקאים ציניים ולא דרך משפטנים דווקנים.

לא הבאתי את דבריו כדי שיצביעו לוכמו🐌תמס

ואני לא מצביעה שלו.

אבל הטענות נכונות. זה שהוא ציני ויתהפך 180 מעלות זה ידוע. עדיין הטענות נכונות וכל החרדים שקוראים פה - צריכים להבין שהטענות אמיתיות. וכן, גם הטענות של החרדים הדאגה לעולם התורה גם אמיתיות. כי הפיתרון שהוא מביא (גם הוא לא חושב שהם יתגייסו)- זה לשלול את כל התקציבים. בסוף הוא מדבר על הכסף. לא על הגיוס. וזה יקריס את עולם התורה החרדי אבל ספק אם יגייס אותם. יש כאן שיח בין חלקים שונים של העם וצריך להכיר גם בטענות אמיתיות ולא לנסות כל הזמן להשתיק כמו שאתה עושה. לא צריך להצביע לו ולא צריך להאמין לו אבל צריך להקשיב לטענות כי קבל האמת ממי שאמרה. ואם הציונות הדתית לא אומרת את זה אז אני מביאה את דבריו

יש כשל לוגי בטענות שלו - והיסטורי צודקסודית

נניח שהוא באמת ישלול את כל התקציבים מהחרדים. הוא כבר עשה את זה בברית האחים בנט - לפיד. אז עולם התורה החרדי יקרוס, זה לא אכפת לו, וגם יהיו המון מקרי עוני וסעד ובסוף את ה60,000,000 שהוא רוצה לחסוך מהם ולפנק בכסף הזה את המילואימניקים, הוא ישלם דרך ביטוח לאומי... בשורה התחתונה הוא יביא בדיוק למה שהיסטורי טוען: התפוררות של הגוש האמוני ותו לא.

הוא צריך לתת דין וחשבון על מחאת קפלן ומה שהיא גרמה לנו אבל בזה הוא שותק.

יש שתי אליטות שנלחמות בינהן - האליטה השמאלנית חילונית שהקימה את המדינה ומרגישה בעלות עליה, שדורשת לשלוט בה גם כשהיא מיעוט קטן מהעם, אל מול אליטה חדשה שיצר ביבי -" שותפיו הנאמנים " -שהוא אפשר להם לשבת ללמוד על חשבון העם. סוג של הסכם זבולון ויששכר שהוא קבע בלי לשאול את זבולון... ואחרי שהתרגלו לזה, וכל המודל החברתי שלהם מבוסס על זה, למשוך בבת אחת את השטיח מתחת לרגליים שלהם לא יפתור את בעיית הגיוס ולא את שוק העבודה.

זה צריך לבוא מבפנים, הם צריכים להכיר מצפונית במה שהם גורמים לשאר העם, ולהציע בעצמם פתרונות. כי אי אפשר להמשיך ככה לאורך זמן, ומצד שני גם לא רוצים להקריס אותם.

יכול להיות שהתנגדות תקיפה לחוק תביא בסוף איזה פיתרון שיהיה מוסכם ומשם יתחיל השילוב. התוכנית המגלומנית של בנט לא תעבוד אז אולי נשאיר לנתניהו לפתור את הבעיה

ויש עוד משהוסודית
בשלהי כהונתו כראש ממשלה, הוא ובנט מינו את האנשים שאחראים במידה רבה ל7.10.

הם גם הובילו חוק זהההסטורי
ולולי נפילת הממששה שלהם, הסאגה הזאת היתה מאחורינו בלי גיוס כמעט בכלל...
יכול להיות שהם בכלל לא פונים אלינוסודית

כי הם יודעים את התהום האידאולוגית בינם לבינינו

אלא מנסים לשכנע את המצביעים שלהם לא ללכת לחוף הים בבחירות הבאות

וזה שלהם יהיה מותר להעביר כזה חוק - מי עוד לא הבין שלקומוניסטים מותר הכל

רק שהפעם נראה שהם מכוונים להשיג 61 אצבעות בלי החרדים

כמו שאמר יאיר גולן שר"י (מוציא דיבת צה"ל רעה בעולם) בשהוא מעדיף לשבת עם הערבים... האיש הזה כמעט היה רמטכ"ל של צה"ל.

עדיף לבלוע את הצפרדע של החוק ולהוביל שינוי במערכות , רק שלא נראה שזה עומד לקרות.

איכשהו היועצת ממשיכה לנהל פה את המדינה.

הפצרית לא נחקרית

ביבי פתאום רוצה חנינה

אמרתי ואומר שוב - החרדים צריכים להתגייסהסטורי
לא השתקתי לרגע. רק מי שרוצה לגרום שחרדים באמת יתגייסו, צריך לפעול הפוך מלפיד. מי שמהדהד את לפיד, נותן לו כח.

אני כן חושב חד משמעית שחרדים צריכים להתגייס , אבל זה לא הנושא הבוער כרגע. אם צה"ל יחזור להלחם בצורה מוסרית, לא רק שהעומס על החיילים ירד יהיו גם הרבה פחות נפגעים. כרגע צהל נלחם ביד אחת, שגם בה שתיים וחצי אצבעות קשורות וביד השניה מאכיל את חמאס. זה לא מוסרי, זה גורם להרבה נפגעים מיותרים וגם מונע את הניצחון וממילא מאריך את המלחמה ומעמיס על החיילים.

לדעת סמוטריץ החוסר בחיילים הוא זה שהובילארץ השוקולד

לכך שלא לחמו בצפון בהתחלה, דבר שגרם לשממה במקום יישובים בצפון במשך חודשים.

סמוטריץ' בהתבטאות דרמטית: "קרובים לזה מאוד"

איך זה לא בוער?

מה יותר חשוב מזה שנוכל להבטיח לא להחריב שוב את קרית שמונה?

כוונתו לא בוער להפיל את ממשלת נתניהוכמו🐌תמס
היסטורי חושש שעליית השמאל לא תגייס חרדים ותזיק להתיישבות.

זה השמאל שמינה את חליוה, בר, הרצי, היועמשית...

קראת את *כל* מה כתבתי?הסטורי
נראה ליארץ השוקולד
אולי פספסתי הודעה אחת אבל בגדול כן.
בהודעה הספציפית?הסטורי

אני בהחלט חושב שהחרדים צריכים להתגייס. אבל:

א. לא זו הסיבה שחיילים נהרגים, חיילים נהרגים כי בית מדרשו של אהרון ברק מעדיף חיילים הרוגים, על זה שקצינים בכירים במיל יחששו לטייל בחו"ל (לא אני אמרתי את זה, ארז וינר אמר את זה).

ב. גם אם כל החרדים היו מתגייסים, היינו בפרוץ המלחמה עם אותו מספר חיילים. במשך שלושים שנה אידיאולוגיית 'צבא קטן וחכם', הקטינה את המילואים וקיצרה את הסדיר.

ג. מי שרוצה לגייס חרדים צריך למצוא איך לבנות אמון, בנתיים יש כתבות יחץ על הקצין והפראמדיקית שהתאהבו על קרקע הנמר...

ג לא שייךסודית
לחרדים מסגרות מתאימות משלהם.

כשהם יהיו הרבה לא יהיה שירות משולב בכלל

מה הכוונה לא יהיה שירות משולב?זיויק
כשהדתיים והחרדים יגיעו למסה קריטיתסודית

לא יהיו נשים בצבא

או שיהיו בהפרדה מוחלטת לאלו שמתעקשות

בסוף הצבא מחליט על ההתנהלות שלו

אם המטכל דתי הסיפור נגמר

בטוחה?זיויק
קצת מכיר את הצבא ובינתיים יש מלא דתיים ששמים עליהם פס
בטוחהסודית

למה לדעתך לא רצו את החרדים בצבא עד עכשיו?

ישראל זה צבא שיש לו מדינה. כל האנשים הבכירים, הרבה מהפוליטיקאים הם יוצאי צבא, דגנרלים, דרגים גבוהים, שמוצנחים לתפקידי ניהול ושולטים במשק ובמדינה.

מסה קריטית תשנה את המדינה 

שלטון מיעוט אלים יודע לשלוט במאסה קריטיתזיויק
לא. אין לו נשקסודית

"לשופט אין חרב או ארנק"

נדמה לי המקור אהרון ברק

נכון לעכשיו המסה הקריטית חילונית.

הדתיים לאומיים בחוד החנית אבל הם לא הרוב

לכן לא יחריבו את עולם התורה רק זה חסר להם, צבא חרדי. הם צריכים עזרה אז הקימו את החשמונאים אבל לא יגייסו מאסה קריטית. 

זה לא נכון לומר דתיים וחילוניםזיויק
כי יש מסורתיים והם ימניים
אנסח אחרתסודית

שומרי שבת ושאינם שומרי שבת.

אין מסה קריטית לשומרים.

אגב, אם הרמטכל היה עולה לרבנים ומתאר את המצוקה, נראה לי היו מסתדרים טוב יותר מאשר דרך הפוליטקאים והעסקנים.

קשה לי להאמין שאין 20,000 בחורים שלא לומדים וזה כל מה שהצבא צריך 

שוב, הצבא לא רוצה חרדיםאיתן גיל

סוגית גיוס חרדים היא הבטן הרכה של הימין.

קפלן ניסו להפיל את הימין על רקע: "המחאה החברתית", הקורונה, הרפורמה המשפטית, הסרבנות, החטופים, ועוד. אלא ששום דבר מכל אלה לא צלח, ולכן חזרו למחסן נשק חלוד, ושלפו את סוגית גיוס חרדים.

בהערת אגב, בקפלן מרמזים לחרדים להקשיח עמדות, כי איתם (=קפלן) יקבלו כל מה שרוצים, ועם הבטחה שהסיכומים לא יאותגרו בבג"ץ.

בעניין זה, התנהגות והתנהלות הציונות הדתית-  כמפלגה, כמוה כהוספת קיסם למדורה, במקרה הקל.

לגבי המצוקה הלכאורית של הרמטכ"ל, זו אינה הסיבה שבגינה הוא ממליץ לדרג המדיני לוותר על סיבוב לחימה נוסף בעזה. ככל שהיא קיימת, היא בשאלה איך להשתלב בפוליטיקה הארצית, יום אחד אחרי שיפשוט את מדיו.

לא חושב שזה היה מספיק לצעריארץ השוקולדאחרונה
תבדקי מה הפיל את 'שחר כחול'...הסטורי

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.inn.co.il/news/631214&ved=2ahUKEwjl6NDh_6SRAxVwRvEDHWflN_QQFnoECA4QAQ&usg=AOvVaw2lgh4aCkR74p3JkoMfjfe1

@ארץ השוקולד, זה גם בשבילך...

נ.ב.

אני בהחלט חושב שאין להם זכות לא לרצות חרדים בצה"ל ושעל החרדים עצמם להיאבק בשביל הזכות לשרת בתנאים ראויים. 

אקרא בלי נדרארץ השוקולד
אנחנו אכן מסכימים עם הצורךארץ השוקולד

א. גם וגם, השאלה מה גורם ליותר הרוגים זה שאלה מעניינת.

אני די משוכנע שהחוסר משמעותי יותר לחיי אדם.

ב. המשמעות בתחילת המלחמה מלמדת על הצורך לעתיד.

ג. צריך לבנות אמון, אבל זה לא סותר את הדרישה מהמנהיגים שיפעלו לשם כך.

אדרבה, זה קואליציה שאחראית ואמור להיות אכפת לה, שיקדמו זאת.

אלא שכנראה הם לא רוצים ותירוץ ההסכמה שקול לתירוץ ההסכמה של דורשי הרפורמה בהסכמה...

רק שאלה אמיתיתארץ השוקולד

יש הצעה אפשרית להקים בעתיד ממשלה שכן תגייס עוד חיילים כדי שפחות חיילים ימותו ופחות משפחות יתפרקו?

האם יש סיכוי שתקום ממשלה שבאמת תחרים מי שלא מוכן לדאוג לחיינו פה? ותדאג בתור דבר ראשון שנחיה?

אני לא סומך על לפיד עם ממשלה בראשותו, אבל לא מבין למה אנחנו לא יכולים להקים ממשלת ימין שבו יהיו גם לפיד/ליברמן:

ליכוד, עוצמה יהודית, ציונות דתית, ליברמן ולפיד למשל.

אז כן, זה פחות ימין מהרצוי, אבל למה ימין חשוב יותר מיכולת להגן על חיינו פה?

מצביעי לפיד מבינים מה זה מחיר המלחמה וידאגו לנסות לתקן, מצביעי החרדים לא מבינים במה מדובר אפילו.

אף אחד בשמאל לא ישב עם בן גביר וסמוטריץכמו🐌תמס

כי זה ימחוק אותו.

לגבי החרדים יאיר גולן השתמש בביטוי השייקספירי האנטישמי 'ליטרת הבשר' אותו הוא מוכן לתת לחרדים בעדיפות שניה- עדיפות ראשונה מבחינתו: ממשלת בנט עבאס. חייבים לקרוא את שייקספיר כדי להבין כמה אנטישמי ומלא שנאה הביטוי הנ"ל -

יאיר לפיד אמר בפשטות שאם לא ניתן לגייס את החרדים, לא יתנו להם כסף. הוא כבר עשה את זה בעבר.

אז גם לחרדים אין אלטרנטיבה באמת

מצביעי לפיד לא רבים כל כך יהיה צורך שבנט ישב עם הליכוד. אם גנץ היה עובר היה יותר פשוט.

כך או כך לליכוד יהיה מנהיג חדש מקווה שהסרטון יפתח לכם

סערת חוק הגיוס: האיום ממנו חברי הכנסת של הליכוד חוששים מכל הגיע | צפו

מקווה שיהיו אופציות טובות יותרארץ השוקולד
ממשלת אחדות זאת האופציה הכי טובהכמו🐌תמס
גם אם לא נשב בה כי לפחות ינטרלו זה את זה ויתעסקו בחינוך, בבריאות, בביטחון 
זה שתגייס עוד חייליםהסטורי
לא יגרום שפחות חיילים ימותו, מקסימום שהחיילים שימותו יהיו מציבור יותר מגוון. אגב, מי שזה מה שמטריד אותו, כדאי שיבדוק גם את התפלגות ההרוגים ומשפחותיהם מהציבור שלכאו' הוא 'ברית המשרתים' של שבות רענן ושות'.

אם חשוב לך שפחות חיילים ימותו, הרבה יותר דחוף מגיוס חרדים, זה להשקיע בהסרת הכבלים המשפטיים חסרי הפרופורציות ששמה הפצ"רית הפושעת....

אם אתה באמת רוצה לגייס חרדים, תבדוק מול הרב לוינשטיין (שממש לא חשוד על חוסר מודעות לחיילים הרוגים), מה צריך לעשות, מה צריך לא לעשות ובעיקר מי דאג לתקוע מקלות בגלגלים של כל תכנית לגיוס חרדים שהתחילה להצליח.

כמה דברים:ארץ השוקולד

1. עיקר הנופלים הם אכן מהציונות הדתית, אבל אחריהם זה מצביעי לפיד כנראה. הלוחמים כעת ברובם הם ממגזר הציונות הדתית או ממודיעין/הוד השרון ודומיו, אזור חיוג עשירון שביעי-שמיני החילוני.

דיברתי על השותפים שלנו ולכן לא צריך לחדד שאני כולל אותנו וכמובן שכללתי את הימין העמוק גם.

2. אני חושב שההגבלות המשפטיות פחות מסוכנות מהחוסר בחיילים.

3. מנין הרב לוינשטיין מכיר מה קורה במגזר החרדי?

אם כבר, אביא כתבה מעניינת של יוסי יהושע בנושא של רשמיו מסיבוב בחשמונאים בנושא:

מספר המתגייסים לחטיבה החרדית צנח ברגע האחרון: "שיעבור חוק - והסכר ייפתח"

אגב הגבלות משפטיותארץ השוקולד

מי שיצר קשר בין הפרקליטות הצבאית לשוברים שתיקה זה מנדלבליט שמונה על ידי נתניהו, כך שהדרך היחידה שתהיה תפיסה שונה היא אם יבואו מינויים מאנשים שהם לא נתניהו.

אל תצפה מאדם שמינה את מנדלבליט שיביא מישהו הפוך בגישה.

אמרו פעם שאהרון ברק ראה הפגנה חרדיתסודית

והיא הדאיגה אותו.

אולי אם החרדים היו עושים הפגנות נוסח קפלן, אולי זה היה עוזר יותר מחוק.

בסוף מליון איש שמתייצבים להפגנה שוב ושוב, מעבירים מסר יותר מאות מתה בספר החוקים.

זה רק החרדים יכולים בגלל המבנה החברתי והציות לרבנים.

להפיל את הממשלה לא יועיל

נתניהו ינסה להעביר את חוק הגיוס - נראה מה יצא

לא חסיד של נתניהו בכללהסטורי
אם כי חייב להגיד שבלא מעט צמתים בשנתיים וקצת האחרונות הוא הפתיע לטובה ואני לא רואה כרגע מי במערכת או מחוצה לה, היה מצליח לעמוד בשלל הלחצים המטורפים יותר טוב.

ההגבלות המשפטיות על צה"ל, התחילו הרבה לפני מנדלבליט, אם כי נכון שבמשך שנים נתניהו ניסה (בטעות חמורה) להתנהל מול מערכת המשפט בדרך של איזונים ובלמים ולא לשים להשתוללות שלה סוף. האסימון נפל רק בשנים האחרונות וגם זה עם הרבה לחץ מלמטה.

הוא אכן הפתיע לטובה, אני לא חושב שהאסימון נפלארץ השוקולד
עובדה שהוא מציע בתמורה לחנינה למנוע רפורמה במערכת המשפט
הוא תחת אימת המשפטסודית

מי שכבר אחוז בגרון לא יכול לפתור את זה

הבעיה שהשיטה הצליחה להם אז הם יחזרו עליה מול כל ימני שיתייצב נגדם. למזלו של לוין הם פשוט מצפצפים עליו

זה מה שהק"ה אמר ואשיבה שופטייך כבראשונה ויועציך כבתחילה - זה רק בידיים של בורא עולם ההשתדלות נעשתה 

הוא לא הציע את זההסטורי
וזה גם לא בידיו. עוד שנה, עוד קדנציה. הציבור התעורר והרכבת יצאה מהתחנה.
פורסם שהנשיא דרש כתנאי את זהכמו🐌תמס

לא נתניהו

לגבי בגץ רק הציבור הימני התעורר השמאלי מעלים עין הם בהיסטריה שיהיה פה שלטון דתי...

משתמע מדבריו שהוא כן הציע את זהארץ השוקולד

בבקשה כתב נתניהו לנשיא הרצוג כי "בשנים האחרונות התגברו המתחים והמחלוקות בין חלקי העם *ובין רשויות המדינה השונות*. אני מודע לכך שההליך המתנהל בענייני הפך למוקד להתנצחויות עזות. אני נושא באחריות ציבורית וערכית רחבה, מתוך הבנה להשלכות של כלל האירועים".

"בשל כך, ועל אף האינטרס האישי שלי לנהל את המשפט ולהוכיח את חפותי עד זיכויי המלא, אני סבור שהאינטרס הציבורי מורה אחרת. *מתוך אחריות ציבורית כראש הממשלה לנסות להביא לפיוס בין חלקי העם, אין לי ספק שסיום המשפט* יסייע להוריד את עוצמת הלהבות בוויכוח שנוצר סביבו", כתב נתניהו.

הדגשתי עם כוכביות את המשתמע.

נטעאל בנדל טוען שזו בדיוק הסיבה שסמוטריץ' טרח לצייץ מעט אחרי המכתב שאי אפשר לוותר על הרפורמה.

כך שגם בנדל וגם סמוטריץ' הבינו כמוני.

מסכים לזה אם זה התנאיסודית

הסיכום כנראה סגור

רק מחכים לראות אם הממשלה שלו נופלת גם בלי חנינה

אגב, למה אתה חושב שבנט לא היה עומדארץ השוקולד

בלחצים הללו?

נתניהו היחיד שהקפיא בנייה,

בנט לא נכנע לאיומי חמאס ולא סגר את הר הבית ליהודים לעומת נתניהו,

בנט הסכים להפיל ממשלה שלו, כי  הארכת חוק עם חשיבות בטחונית לא עבר והוא החליט שהחוק חשוב יותר מהממשלה שלו.

כך שיש לו עמוד שדרה

יגל לוי טוען שאחרי הציונות הדתית זה הפריפריההסטורי
אני לא יודע מי זה בדיוק ההרוגים ממודיעין, אני יודע שההרוגים מתל אביב והפצועים מהרצליה הם אחד אחרי השני בוגרי התנחלות מ'הישיבות והגרעינים האלו שבאו להשתלט...'.

הרב לוינשטיין נמצא עמוק בשיח עם כל מיני ציבורים על האווירה בצבא. דיבר כמה פעמים על כך שכל תכנית חרדית התחילה עם הבטחות מכאן עד הירח ואז בג"ץ מתערב ומחייב להפר את ההתחייבויות עם הוראות להכניס חיילות וכד'.

לדבריו אנחנו משלמים מחיר רוחני כבד על תנאי הצניעות בצבא. אצלינו יש מספיק מוטיבציה אז אנחנו סופגים וסופגים. מי שבאמת רוצה לוחמים חרדים, צריך לוותר על אידיאולוגיות המגדר.

תפתח את אתר חללי המלחמהארץ השוקולד

מודיעין מובילה במספר ההרוגים וחלק גדול מהם חילונים.

https://www.idf.il/%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%9C%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%94/?page=3&city=%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%99%d7%a2%d7%99%d7%9f-%d7%9e%d7%9b%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%a8%d7%a2%d7%95%d7%aa

בעיר מודיעין גרים כאחוז אחד מהאוכלוסייה היהודית במדינה.

כלומר, הרב לוינשטיין משליך מהסיפור שלו על מה מפריע לחרדים, זה לא באמת טענה מבוססת.

מודיעין מובילה בייחס לגודלה?הסטורי
היא עיר ענקית.
כן, היא עיר לא גדולה בכללארץ השוקולד
פחות ממאה אלף תושבים.

נפלו ממודיעין כ3% מהנופלים במלחמה.

זה תמיד חוזר לבג"ץכמו🐌תמס
שהימין לא מצליח לשנות אותו.

זה יכול לקרות הפוךסודית

צבא דתי וחרדי שיעבור את המסה הקריטית - כל המערכות יהיו בידיים של הגוש האמוני

לכן החילונים לא רצו חרדים בצבא, עד ה7.10

מאז הנטל היה כל כך כבד שהבינו שאין ברירה וצריכים את עזרת החרדים.  הם סומכים על החרדים שיאפשרו רק גיוס מוגבל אבל אם החרדים יתגייסו כולם צה"ל הופך דתי

את אדם חכםזיויק
למה המפדל ( מפלגה פייק דתית לאומית) לא בממשלהאיתן גיל

מוקדש באהבה ל- @הסטורי

כי ב- 30 השנים האחרונות היא ניהלה משאים ומתנים קואליציוניים שלא בתום לב. היא משכה זמן על דרך השגרה, ובהמשך ניסתה לחמוד תיקים שבינתיים הובטחו לשותפות אחרות.

כאז גם היום. הים אותו ים, והיורשים מפטירין כאשתקד.

זה כל הסיפור על רגל אחת שבגינו ש"ס מגרדת את המנדט השנים עשר, וסמוטריץ' את הרביעי.

לא חינוך יהודי, לא שבת, לא כשרות, לא תריג מצוותאיתן גיל

רק ג'ובים עוד ועוד.

זרח וורהפטיג מתהפך בקברו.

חחחברגוע
באמת הבאת את ש"ס בתור דוג' למפלגה אידאולוגית שלא מחפשת ג'ובים?
אובססיה, כבר אמרנו?הסטורי
המפד"ל לא קיימת, אבל הציונות הדתית בממשלה והיא מובילה.

היא מובילה את החינוך היהודי - תשאל כל ראש ישיבה בציבור (שמעתי באוזני מכמה וכמה), כל ראש אולפנה, כל מנהל בית ספר.

היא מובילה את יישוב ארץ ישראל - בזמן שאתה מקשקש על אנטנות, יהודה אליהו מקים עוד ארבע חוות.

היא מובילה את שמירת שבת - כולל קידום הכלכלה על ידי לדוגמא פתיחת הבורסה עד שעתיים לפני שבת.

היא מובילה ואתה באובססיה וכפיות טובה מקשקש כאן בפורום. בהצלחה.

חיפאים סוחרים בבורסה בתל אביב עד שעתיים לפני שבתאיתן גיל

וחוזרים הביתה במקרה הטוב כעבור 4 שעות

בשעת ברכת המזון בכל בית יהודי.

"יהדות ליברלית".

הרב קוק מתהפך בקברו.

למה שיקח להם 4 שעות מת"א לחיפה?ברגוע
בכלל 'סוחרים' נוכחים היום בבורסה?הסטורי

אני לא מבין גדול בבורסה, אבל ככל הידוע לי כמעט כל המסחר היום הוא ווירטואלי, זה לא שבשביל לקנות/למכור מניות צריך להגיע פיזית.

נשמח לתגובת המבינים:

@משה

@אריק מהדרום

@פשוט אני..

מה פתאום?אריק מהדרום
הכל באפליקציה בלחיצת כפתור, אפילו המאמץ של לחיצת הכפתור נחסך מאיתנו, בטח שלא להגיע לתל אביב בשביל זה.
יישר כחהסטורי
מ.ש.ל

@איתן גיל, תתאמץ לבסס את ההשמצות המגוכחות שלך, לפחות על איזשהו רקע מציאותי...

כדאי שתטריח את עצמך לבורסהאיתן גיל

לפעם אחת- לפחות.

במקום לקשקש...

וכך זה עובד: עמך ישראל שקונה ומוכר מניות בסכומים קטנים, נותן הוראות דיגיטליות לנציג שלו בבנק או בבית ההשקעות.

ואפילו אין לו דריסת רגל בבורסה.

ויש את הסוחרים והמשקיעים הבינוניים והכבדים שנפגשים בבורסה וסוגרים עסקאות/ קומבינות בארבע או בשש או בשמונה עיניים.

כמו עם סיעת הציונות הדתית בכנסת.

שאל את סמוטריץ', הוא מבין בזה.

תקשיב לעצמךהסטורי

כמה וכמה ענו לך שאנשים לא צריכים להגיע פיזית.

אם אתה מדבר על פגישות שמתקימות ב'מתחם הבורסה', הן יכולות להתקיים בכל מקום אחר.

(וכפי שענו לך, מגיעים מרמת גן לחיפה בהרבה פחות זמן)

מתי היית לאחרונה במתחם הבורסהאיתן גילאחרונה

ספר לנו ממקור ראשון איך זה עובד.

קרא שוב מה שכתבתי קודם.

לא הסוחריםברגוע
אבל כן יש עובדים שצריכים להיות שם.

בכ"מ המסחר נגמר בשעה שתיים, ככה שאין סיבה שלא יספיקו לחזור הביתה לשבת.

למה זה אמור להיות שונה מכל מקום עבודה אחר?אריק מהדרום

למה נסיעה מתל אביב לחיפה אמורה לקחת 4 שעות?

למה אמורים להיות שם עובדים מחיפה?

למה אתה שואל אותי?ברגוע
כבר 30 שנים שהמסחר לא מתנהל במקום פיזיפשוט אני..

וב-4 שעות מגיעים לאילת, לא לחיפה

אם אתה כל כך מודאגהסטורי
תפסיק את האוטובוסים לשכונות/ערים חרדיות, שמגיעים רבע שעה לפני שבת. אין שום אופציה שהנהג מגיע לחניון ואז עובר לרכב שלו ומגיע הביתה לפני השקיעה.
מידע חדש על המרגל הסודי, ואשמת המשטרה בטבחסביר11

סיכום חלקי של הראיון המצ"ב-

א. כמה סימים נדלקו? 3000  ולא עשרות כפי שפרסמו .

מתי נפתחו? ארבעה -5 ימים לפני הטבח, ולא בחמישי כפי שטוענים.

גם המשטרה ידעה אז על פתיחת הסימים, ואיפשרה את כל הפעילות ומסיבת הנובה,

כלומר גם המשטרה אשמה בטבח הנובה.

ב. גם בלון התצפית של הקמ"ג בדימונה זיהה את הפעילות החשודה מספר ימים לפני הטבח, והודיע לכל מי שצריך ,

והכל הושתק .

תחליטו האם זה לא מריח כמו בגידה.

ג. כידוע המרגל הסודי עו"ד א' , שנצ"מ  אבי וייס אמר/אומר וכותב את שמו  הפרטי -

מנע את שחרור רוב/כל החטופים שהיו בתחילת המלחמה מתחת לשיפאא, הוא הוכנס לבור הפיקוד על ידי קצין בכיר מאחים לנשק.

זאת מכיוון שידידנו א' העביר למפעיליו את תוכניות הפעולות המיוחדות שישראל הכינה כדי לפרוץ לשם ולשחרר אותם -ודי מהר הועברו החטופים למרחבי העיר ומאות/אלפי הק"מ של המנהרות,

ונוצרה סאגת החטופים בגללו.

ד.הוא עקב אחר:

1 פעילות מדינת ישראל באוקראינה ,במיוחד אחר גופי המודיעין של ישראל שם ,

ודיווח  מן הסתם למפעיליו .

סיפור הכיסוי נקרא לב כחול ,שהוא כביכול סיוע ליהודי אוקראינה. חלק מסיפור הכיסוי שלו נחסף על ידי כתבת הארץ.

2. פעילות והתנהלות מערכת המשפט בישראל, וזאת עשה  כנראה בהיותו מתמחה במשרד עורך דין שהיה אחד המשנים של היועמ"שית ,שהוא נקי כפיים ולא קשור לבעיה כלשהיא.

3. ניסה להשפיע על התקשורת בישראל  ובמיוחד על עיתון /אתר ישראל היום, כנראה כדי  שהתכנים יהיו בצורה המתאימה למפעיליו.

ד.עו"ד בכיר סירב לטעון עבורו שאיננו שפוי כדי לפטור אותו מאימת הדין,

ומאז הוא מיוצג על ידי עורכי דין שהם אנשי הפצ"ריה והשבכ (בשירות מילואים), כנראה כדי להשיג את התוצאה הרצויה- שחרור מלא בטענת אי שפיות, וכך יוכל להמשיך בחייו.

אי-שפיות היא כידוע הטענה שבה צפויים לשחרר את הפצ"רית עצמה, והעולם יחזור לנהוג כמנהגו.

ה. 75 קצינים בכירים שעמדו איתו בקשר, בהם שני אלופים ,וכל השאר תא"לים ואל"מים ,לא נחקרו .

התרשמותי האישית מדבריו של נצ"מ אבי וייס היא שהמרגל הסודי עו"ד א' עבד עבור ה cia והעביר לו את המידע. (כמובן אולי אני טועה).

הראיון כאן:

הרצי שלנואיתן גיל

הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד

כ"ה בטבת תשפ"ו / 14.01.26

הסתיימה עדותו של הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי בפרשת הדלפת המסמכים לבילד. העדות נמשכה כשש שעות.

אם התכשיט הזה צח כשלג, על מי היה לו ללכלך במשך כשש שעות

א. שליטת INSS בויקיפדיה. ב. ויקיפדיחה ודברי חרטהסביר11

מי שמנסה לכתוב נתונים על הנפגעים בעזה בויקיפדיה (לפחות בתקופה שבדקתי) מקבל חלון קופץ  שמתריע בפניו שהגוף המוסמך לכתוב על זה בויקיפדיה הוא רק מכון INSS

הפנים האמיתיות של inss:

כשהשוויתי בעבר את מספרי הפצועים האמיתיים לעומת נתוני ויקיפדיה מצאתי פער גדול.

ויקיפדיחה: לצערנו המורים שולחים את התלמידים להביא חומר לעבודות, מפלטפורת ההסתה והשקרים ויקיפדיה.

לארי סנגר ,מייסד של הויקיפדיה,הביע חרטה לאורך השנים על הקמתה, וביקר את השינוי בגישה של ויקיפדיה והפיכתה ל"אפלה" או מוטה, והוא מביע תמיכה בפרויקטים אלטרנטיביים ששואפים לשמר את המודל המקורי של ידע חופשי, אך ללא הטיות.

הביקורת מתמקדת בהטיה פוליטית (בעיקר בכיוון השמאל( וניהול לא תקין של הקהילה.

בהמשך/מחר אשלח מקרה שקרה לי עם המנהלים הישראלים שם

קטע מה שכתבת על INSSמשהאחרונה

מעניין. צריך לבדוק את זה יותר.

יש דיבור על תקיפה שלנו באיראן ותקיפה שלהם כאן?צע
תלוי מה ההגדרה של "דיבור"?מרדכי

בס"ד

יש חשש. אין אידיקציות.

יש בעיקר דיבור על תקיפה של ארה"ב באיראןברגוע

בתגובה אולי הם יתקפו אותנו, אבל כנראה שבעיקר בסיסים של ארה"ב. ואולי הם יפחדו לתקוף בחזרה כדי לא לתת לנו או לטראמפ תירוץ לתקוף יותר חזק.

התקשורת מלאה בדיבוריםנקדימון
השאלה המרכזית כרגע היא אם איראן תיפול לפני שתצליח לשגר טילים או שקודם היא תשגר ואחכ תיפול.
יש דיבורים של טראמפ ואחרים על תקיפה אמריקאית באירןהסטוריאחרונה
וכל מיני איימו שאם ארה"ב תתקוף אותם, הם יתקפו אותנו.

חוץ מזה יש חשש שכשהשלטון שם ירגיש שזה הסוף, הוא ינסה כלפינו בחינת 'תמות נפשי עם יהודים'.

צריך להיות מוכנים, אך לא להכנס לפניקה. ד' איתנו, עם ישראל חי קיים ועומד על נפשו.

מצב התחבורה הציבורית ביהודה ושומרוןנ א

אם אתם מכירים בעייה בתחבורה ציבורית ביישוב/ בעיר שלכם ביהודה ושומרון, תכתבו כאן
אוטובוס שאיחר או שלא הגיע, צורך בשיפור הקווים, רעיונות לשיפור ועוד...

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60נ א

חשבתי על רעיון שיהיה קו רכבת 🚆 במקביל לכביש 60 ביהודה ושומרון. מצפון השומרון ועד דרום הר חברון ויעבור בירושלים (כביש בגין - כביש 50).
זה יפתור הרבה בעיות בתחב"צ של יהודה ושומרון. וכן, יעזור למערך התחבורה אל בית המקדש בשלושת הרגלים.

הנושא אינו קשור לפורוםמרדכיאחרונה
אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל

כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.

הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.

ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.

ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.

שזה נוראארץ השוקולד
ולכן אנחנו צריכים נבחרי ציבור אחרים שאכפת להם מחיינו פה, כי לצערנו המועמדים כרגע מכל הכיוונים מוכנים להתפשר על חיינו לטובת מועמדים ספציפיים.
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
למצוא דרך טובה לנציגינו.
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גיל

מנגד, בצלאל לא מבין.

ולכן מקומו באופזיציה

כי משם מבינים...

האובססיה שלך לבצלאלהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ' בטבת תשפ"ו 8:31

צריכה אבחון מקצועי.

אתה יודע טוב מאוד, שהסיבה שהחוק עוד לא עבר היא, שהמקסימום שהליכוד יכול לתת, נמוך בהרבה מהמינימום שהחרדים מוכנים לקבל וממילא גם חוק שיעבור, הוא רק קניית זמן עד שבג"ץ יפסול אותו. אבל משום מה אתה מתגולל על בצלאל.

השבוע היה נראה שהחרדים קיבלו סוף סוף קצת שכל והודיעו שיאפשרו לקואליציה להעביר את החוקים שנוגעים לתיקון מערכת המשפט. אם לפני שלוש שנים הם היו מבינים שזה צריך להיות על ראש שמחתם - כל שאר המורכבויות, שלהם ושל כל עם ישראל, היו הרבה יותר פשוטות. 

אם היה חכם, והוא לא.איתן גיל

היה מגיש לחרדים דף ריק- חתום בחתימת ידו, ואומר להם: בסוגית חוק גיוס תכתבו מה שאתם רוצים.

אם הקפלניסטים יתקפו, הוא יענה להם: למדתי מכם.

באותו עניין, כדאי שיתעסק במה שציונות דתית צריכה להתעסק באמת:

נכון- יידישקייט.

או שיחבור עם קבוצתו לליכוד במקום לשרוף 3.5 מנדטים לימין.

אם אתה היית פחות אובססיביהסטורי
היית מבין שבצלאל עדיין לא ראש הממשלה והחרדים צריכים לקבל או לא לקבל דפים וחתימות מהליכוד והבעיה הפוליטית שלהם היא מול הליכוד.

במהות - בני גנץ יכול להסכים ל'חלוקת עבודה', ניתן לחרדים לעסוק ביידשקייט של גלות - ד"א של הלכה בלבד (ונעצום עיניים מאלפי בטלנים שבמקרה הטוב עובדים בשחור ובמקרה המצוי מלסטמים את הציבור או מפגינים באלימות) ושהחרדים יתנו לבני גנץ לנהל את המדינה.

(ואז יום אחד נתניהו והחרדים מגלים שאחרי שניסו שנים לתת לאהרון ברק וכנופייתו שקט תעשייתי, זה מתהפך הכי חזק עליהם)

התורה שלנו, הרבה יותר גדולה וכוללת את ארץ ישראל, את המלחמה עליה, את הצורך והחיוב ההלכתי להחזיק בארץ כלכלה מפותחת כדברי החתם סופר ועוד תחומים רבים שמשום מה לשיטתך אינם 'יידישקייט'.

כשגנץ הציע דף ריק, הוא לא היה ראש ממשלהאיתן גיל

לא זו אף זו, סיכויו העתידיים להיות ראש ממשלה הם פחות או יותר כמו סיכויו של בצלאל...

כך או אחרת, נבצר מבינתי להבין איזה תועלת עניינית תצמח לציונות הדתית מריצה עצמאית לכנסת ברקע הסקרים הלא מחמיאים בלשון המעטה.

לצד זה, אם בצלאל יחבור לליכוד בתמורה לתיק התקשורת הוא יציף את יו"ש באנטנות, ללא הגבלה כמובן.

הוא היה מועמד ואם החרדים היו הולכים איתוהסטורי

הוא היה ראש ממשלה.

מציע לכם בדוברות הליכוד לטפל בבעיות הפנימיות במפלגה שלכם, ולא להפריע למי שכרגע מציל את מדינת ישראל מאסון המדינה הפלסטינית.

מה לי ולליכוד שמקדם פוליטית את יו"ר הכנסתאיתן גיל

שאורחות חייו לא עולים בקנה אחד עם דת משה וישראל.

הוא שותף טוב בשביל גפני, דרעי, וסמוטריץ' כמובן, אבל לא בשבילי.

תנוח, גם אבי מעוז הצביע למינוי יו"ר הכנסת...הסטורי
אני לא יודע מה לך ולליכוד,

אני כן יודע שמשום מה את עסוק באובססיה, בהשמצת אחד הנציגים הכי מוצלחים של הורדת התורה הגואלת למציאות הפוליטית הממשית מאז קום המדינה.

ויש מצב שזה סיפק יותר לגיטימציה ללהט"בארץ השוקולד

כזוג, שאפילו אבי מעוז בסדר עם קריאה לאוחנה ובו זוגו בכל טקס רשמי, יותר מכל מה שהורביץ עשה.

כי זה הרבה יותר קיצוני תפיסתית מהמקום של בנט בצד המדיני והכנסת רע"מ לקואליציה.

אפילו ארלוזורוב תמך בו... שמחת זקנתי...איתן גיל

כשהתורה מגדירה את אורחות חייו במילה: תועבה- איך אפשר לא להזדעזע.

זה לא נאמר על אח ואחות, בן ואימו, וכו'.

דומה שכתבתי את זה כאן מתי שהוא, אבל אתה וחבריך מתלהבים מכמה אנטנות ביו"ש, ונרדמים בשמירה.

על אלה אני בוכיה.

במילים אחרות, אתה אומר שמכל ענייני תורההסטורי
ומצוות שכמעט כל הנשיאים, ראשי הממשלה, יו"ר הכנסת ושאר בעלי תפקידים בכירים - לא קיימו ואף חיללו בפרהסיה שבת ומועדים, גילוי עריות (והדברים ידועים על רה"מ הנוכחי, כמו על כמה וכמה מקודמיו עד הראשון שבהם) ולמרות זאת העמדה של רבני הציונות הדתית כמו רבני המפלגות החרדיות היתה לשתף פעולה ע"מ לקדם מה שאפשר.

הנושא הזה לדבריך הוא קו אדום, שבו צריך לאמץ את עמדת 'העדה החרדית'/'נטורי קרתא' ולנתק קשרים?

איני יודע לפי מה קבעת את המדרג. לענ"ד מתוך עיון במקורות, הרבה יותר צריך להסביר איך משתפים פעולה בכלל ובוודאי ממנים עלינו לתפקידי הנהגה - מחללי שבת בפרהסיא.

לענ"ד הכרעת רבותינו (שאחרי כל ההתפתלויות בנושא, גם הציבוריות החרדית ברובה קיבלה דה-פקטו, אם לא דה-יורו) שכשלא מדובר על "יחידים הפורשים מדרכי ציבור", אלא על נורמות ש(לצערינו הרב ולחולשתינו בתורה ומצוות )התקבלו בציבור - משתפים פעולה עם עם ישראל במקום שהוא נמצא. זה נכון בנושא הזה כמו שזה נכון על מחללי שבת ונואפים עם אשת איש.

אם אתה מרמז על נתניהו, אז כןאיתן גיל
גם הוא צריך ללכת הביתה.
אני לא מרמז וזו לא הנקודההסטוריאחרונה

העניינים על נתניהו ידועים ומפורסמים ולפחות בחלקם הוא הודה בפומבי. גם על כמה וכמה מקודמיו הדברים ידועים ומפורסמים ולכן איני רואה בנתניהו מקרה חריג לצערינו הרב.

האיש הספציפי לא מעניין בדיון הזה.

מה שרלוונטי הוא שההחלטה מאז שהרב מוהוליבר הסכים לפעול עם פינסקר ב'חובבי ציון', מה שהרחיק לא מעט מיראי ד' שהיו עד אז בעניין ובהמשך ההחלטה של הרב ריינס להצטרף להסתדרות הציונית, למרות שראשיה היו רחוקים מתורה ומצוות - היא שאנחנו פועלים לטובת עם ישראל ואר"י עם מי שיהיה, אפילו שאורחות חייו המוצהרים רחוקים מתורה ומצוות.

גם אגודת ישראל, שרשמית קמה על רקע ההיבדלות מהציונות - אחרי השואה החליטה לשתף פעולה עם החילונים (הפיצול בין 'אגודת ישראל' לבין 'העדה החרדית', היה על רקע זה שבלוי החליט להצטרף לוועד הלאומי).

עם כל הצער שבדבר, איני רואה את ההבדל בין מחללי שבת, נואפים עם נשות איש או כאשת איש לבין אמיר אוחנה.

טעותנקדימון

Null

בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
לא, הוא לא מחשבהסטורי

הוא רואה את המציאות ורואה שהיא גאולה, לפי הגדרות פשוטות בשכל ולפי המפורש בנביאים ומבואר בדברי חז"ל.

אגב, אנחנו כבר לא באתחלתא. באתחלתא היינו בבוקר לח בשנת תרל"ח, באעלה בתמ"ר, בראשון לציון הנה הנם.

אנחנו כבר מזמן עמוק בתהליך הגאולה, אמנם עדיין הוא לא הושלם.

התפיסה של 'קץ מגולה', היא בדיוק ההפך מחשוב קיצים. חשוב קיצים הוא צפיה לתאריך מסויים שבו תבוא גאולה ותשבור את המציאות. כשמגיע התאריך ולא רואים את מה שציפו לו* - מתאכזבים ונופלים ליאוש.

קץ מגולה אינו שבירת המציאות, אלא התבוננות במציאות והבחנה ביד ד' שמובילה אותה.

*אגב, הרבה מהתאריכים שגדולים בישראל חישבו, בדיעבד אנחנו יכולים לראות שהתרחשו בהם דברים, שהיו משמעותיים בתהליך הגאולה. הבעיה שהמצפים ציפו לאירוע יחיד וסופי, אז הם התאכזבו.

אולי יעניין אותך