הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליההסטורי

ובשאר הקהילות שעדיין בוחרות בגלות:

 

https://www.makorrishon.co.il/opinions/article/222773

 

@סיעתא דשמייא1 וכל פיצוליו

 

הדרשה מתחברת בטבעיות להפטרה:

(הציטוט מהכוזרי, מאמר שני)

 

(כג) אָמַר הַכּוּזָרִי: אִם כֵּן אַתָּה מְקַצֵּר בְּחוֹבַת תּוֹרָתְךָ, שֶׁאֵין אַתָּה מֵשִׂים מְגַמָּתְךָ הַמָּקוֹם הַזֶּה וּתְשִׂימֶנּוּ בֵּית חַיֶּיךָ וּמוֹתֶךָ, וְאַתָּה אוֹמֵר: "רַחֵם עַל צִיּוֹן כִּי הִיא בֵית חַיֵּינוּ", וְתַאֲמִין כִּי הַשְּׁכִינָה שָׁבָה אֵלָיו, וְאִלּוּ לֹא הָיָה לָהּ מַעֲלָה אֶלָּא הַתְמָדַת הַשְּׁכִינָה בָהּ בְּאֹרֶךְ תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה הָיָה מִן הַדִּין שֶׁתִּכָּסַפְנָה הַנְּפָשׁוֹת הַיְקָרוֹת לָהּ וְתִזַּכְנָה בָהּ, כַּאֲשֶׁר יִקְרֶה אוֹתָנוּ בִמְקוֹמוֹת הַנְּבִיאִים וְהַחֲסִידִים, כָּל שֶׁכֵּן הִיא שֶׁהִיא שַׁעַר הַשָּׁמַיִם. וּכְבָר הִסְכִּימוּ כָל הָאֻמּוֹת עַל זֶה. הַנּוֹצְרִים אוֹמְרִים, שֶׁהַנְּפָשׁוֹת נִקְבָּצוֹת אֵלֶיהָ וּמִמֶּנָּה מַעֲלִין אוֹתָן אֶל הַשָּׁמַיִם, וְהַיִּשְׁמְעֵאלִים אוֹמְרִים, כִּי הִיא מְקוֹם עֲלִיַּת הַנְּבִיאִים אֶל הַשָּׁמַיִם, וְשֶׁהִיא מְקוֹם מַעֲמַד הַדִּין, וְהוּא לְכָל מָקוֹם כַּוָּנָה וָחָג. אֲנִי רוֹאֶה, שֶׁהִשְׁתַּחֲוָיָתְךָ וּכְרִיָעְתָך נֶגְדָּה חֹנֶף, אוֹ מִנְהָג מִבִּלְתִּי כַוָּנָה, וּכְבָר הָיוּ אֲבוֹתֵיכֶם הָרִאשׁוֹנִים בּוֹחֲרִים לָדוּר בָּהּ יוֹתֵר מִכָּל מְקוֹמוֹת מוֹלַדְתָּם, וּבוֹחֲרִים הַגֵּרוּת בָּהּ יוֹתֵר מִשֶּׁיִּהְיוּ אֶזְרָחִים בִּמְקוֹמוֹתָם. כָּל זֶה עִם שֶׁלֹּא הָיְתָה בָעֵת הַהִיא נִרְאֵית הַשְּׁכִינָה בָהּ, אֲבָל הָיְתָה מְלֵאָה זִמָּה וַעֲבוֹדַת אֱלִילִים, וְעִם כָּל זֶה לֹא הָיְתָה לָהֶם תַּאֲוָה אֶלָּא לַעֲמֹד בָּהּ, וְשֶׁלֹּא לָצֵאת מִמֶּנָּה ְּבִעּתֹות הָרָעָב אֶלָּא בְמִצְוַת הָאֱלֹהִים, וְהָיוּ מְבַקְשִׁים לִנְשֹׂא עַצְמוֹתָם אֵלֶיהָ.

 

(כד) אָמַר הֶחָבֵר: הוֹבַשְׁתַּנִי מֶלֶךְ כּוּזָר, וְהֶעָוֹן הַזֶּה הוּא אֲשֶׁר מְנָעָנוּ מֵהַשְׁלָמַת מַה שֶּׁיְּעָדָנוּ בוֹ הָאֱלֹהִים בְּבַיִת שֵׁנִי, כְּמָה שֶׁאָמַר: "רָנִּי וְשִׂמְחִי בַּת־צִיּוֹן", כִּי כְבָר הָיָה הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי מְזֻמָּן לָחוּל כַּאֲשֶׁר בַּתְּחִלָּה אִלּוּ הָיוּ מַסְכִּימִים כֻּלָּם לָשׁוּב בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, אֲבָל שָׁבוּ מִקְצָתָם וְנִשְׁאֲרוּ רֻבָּם וּגְדוֹלֵיהֶם בְּבָבֶל, רוֹצִים בַּגָּלוּת וּבָעֲבוֹדָה – שֶׁלֹּא יִפָּרְדוּ מִמִּשְׁכְּנוֹתֵיהֶם וְעִנְיָנֵיהֶם. וְשֶׁמָּא עַל זֶה אָמַר שְׁלֹמֹה: "אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר", כִּנָּה הַגָּלוּת בְּשֵׁנָה וְהַלֵּב הָעֵר הַתְמָדַת הַנְּבוּאָה בֵינֵיהֶם. "קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק", קְרִיאַת הָאֱלֹהִים לָשׁוּב. "שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא־טָל" עַל הַשְּׁכִינָה שֶׁיָּצְאָה מִצִּלְלֵי הַמִּקְדָּשׁ, וּמַה שֶּׁאָמַר: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי", עַל עַצְלוּתָם לָשׁוּב. "דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן־הַחוֹר", עַל עֶזְרָא שֶׁהָיָה פוֹצֵר בָּהֶם וּנְחֶמְיָה וְהַנְּבִיאִים, עַד שֶׁהוֹדוּ קְצָתָם לָשׁוּב הוֹדָאָה בִלְתִּי גְמוּרָה, וְנָתַן לָהֶם כְּמַצְפּוּן לִבָּם, וּבָאוּ הָעִנְיָנִים מְקֻצָּרִים מִפְּנֵי קִצּוּרָם, כִּי הָעִנְיָן הָאֱלֹהִי אֵינֶנּוּ חָל עַל הָאִישׁ אֶלָּא כְּפִי הִזְדַּמְּנוּתוֹ לוֹ, אִם מְעַט – מְעָט וְאִם הַרְבֵּה – הַרְבֵּה. וְאִלּוּ הָיִינוּ מִזְדַּמְּנִים לִקְרַאת אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ בְּלֵבָב שָׁלֵם וּבְנֶפֶשׁ חֲפֵצָה, הָיִינוּ פוֹגְעִים מִמֶּנּוּ מַה שֶּׁפָּגְעוּ אֲבוֹתֵינוּ בְּמִצְרָיִם. וְאֵין דִּבּוּרֵנוּ: "הִשְׁתַּחֲווּ לְהַר קָדְשׁוֹ", וְ"הִשְׁתַּחֲווּ לְהֲדוֹם רַגְלָיו", וְ"הַמַּחֲזִיר שְׁכִינָתוֹ לְצִיּוֹן", וְזוּלַת זֶה, אֶלָּא כְצִפְצוּף הַזַּרְזִיר, שֶׁאֵין אֲנַחְנוּ חוֹשְׁבִים עַל מַה שֶּׁנֹאמַר בָּזֶה וְזוּלָתוֹ, כַּאֲשֶׁר אָמַרְתָּ מֶלֶךְ כּוּזָר.

 

 

בעברית פשוטה: היעודים שקראנו עליהם הבוקר, לא התקיימו בגדלותם בגלל אלו שנשארו בגלות כשהיתה אפשרות לעלות לארץ וליישב אות.

כי בארץ יותר בטוח כיום?מתוך סקרנות
אני מאוד בעד ארץ ישראל, רק לא רואה איך הטיעון הבטחוני יכול לשכנע מישהו...
כי בארץ זה המקום שלנו ואנחנו עומדים על נפשינוהסטורי
וחז"ל לימדו אותנו שארץ ישראל נקנית ביסורים. לעומת זאת אין שום עניין ביסורים על אדמה טמאה.
מי יתרום למדינת ישראל אם…סיעתא דשמייא1
… כל היהודים יעלו לארץ ישראל?
אם כל היהודים יעלו לארץ אז הכלכלה תתחזק,קעלעברימבאר
ולא יהיה צורך בתרומות
אם כל היהודים ישמרו שבת, מאיפה יהיה כסף?הסטורי

לא יודע איך אדם שבכל הזדמנות מטיף על 'השגחת השם', טוען שאם כל היהודים יעשו רצון הקב"ה ויעלו לארץ, ד' לא ישגיח עליהם.


לגופם של דברים, לא אתה המצאת את הטענה הבזויה הזו. כבר הרב אונטרמן לפני עשרות שנים נפגש עם קבוצת עשירים יהודים מארה"ב ולתדהמתם במקום לבקש תרומות, הוא דיבר איתם על כך שהם צריכים לעלות לארץ.

אחד מהם שאל את הרב, אם כולנו נעלה לארץ, מי יתרום לכם?

ענה לו הרב: כשלאשה יש ילדים, יש לה חלב...

השגחת השם זה שאנחנו בגלות!!!!…סיעתא דשמייא1
…הזחיחות של אנשים כמוכם ממסכת את המציאות הזאת. רוב תושבי ארץ ישראל עדין לא יהודים ורוב היהודים בארץ ישראל רחוק מלשמור תריג מצוות.
מי שמפר את ציווי ד', שלא ינאם לאחרים על השגחת ד'!הסטורי

ומי שמפר את מצוות ישוב ארץ ישראל, שלא יקטרג על האוחזים בה. בוש והכלם

47 אחוז לזכרוני מיוהדי העולםקעלעברימבאר

חיים בארץ. רוב אזרחי ישראל יהודי. גם בימי שלמה כמעט כל תושבי לבנון (שהיא חלק מגבולות המצומצמים של הארץ) היו גוים. אבל נתיני מלכות ישראל היו יהודים.


ובכלל איך אתה מחשיב את "רןב תושבי הארץ"? לפי גבולות עולי בבל? עולי מצרים? פרשת מסעי? גבולות ההבטחה?

מעולם לא שמענו עיסוק ב"האם רוב תושבי הארץ (לא המלכות) יהודים" אלא "האם רוב יהודי העולם נמצאים בארץ" . רוב יושביה עליה - הכוונה לכולי עלמא 51 אחוז מיהודי העולם נמצאים בחלק מהארץ.


אין קשר בין גאולה לשמירת מצוות. "אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות"

אז עדין אנחנו בשעבוד מלכויות…סיעתא דשמייא1
אתה בחרת להיות שםהסטורי
אנחנו במלכות שחזרה לישראל.


כן, הרמב"ם מדבר על יותר ממאתיים שנה, למרות שהוא ידע היטב מי היה ינאי ומי היה הורדוס. על זה אנחנו אומרים כעת שמונה ימים הלל.

נכון. ומכאן שאפילו מלכות ישראל המעלהקעלעברימבאר
מס לאומות, נקראת עצמאית (למרות שאפשר ללמוד זאת גם מהתנך או מדברי חזל שראו רק ביצחאת מצרים ובחנוכה יציאה משעבוד מלכויות. סימן שממצרים ועד גלות בבל לא מקרי שעבוד)
אנחנו עצמאיים בארצינו, לפחות בתוך הקו הירוקקעלעברימבאר
עצמאיים? ולא חסידי אומות העולם (חסידים של אומותירחמיאל

העולם)?

 

לכאורה מקבלי ההחלטות כפופים במידה זו או אחרת לגויים ברחבי העולם

אז:קעלעברימבאר

א. אנחנו יכולים לוותר על התקציב מארהב או ללכת לקנות נשק ממעצמה אחרת. זה בחירה שלנו. כמו מסחר. זה שאני בחרתי לעבוד בחברה ולהקשיב לבוס שלי לא אומר שאני עבד שלו אלא אדם חפשי

ב. כל מדינה כפופה להחלטות של מדינה אחרת כי אנחנו חיים באותו עולם במיוחד כשהעולם היום גלובלי. גם ארהב מושפעת מההחלטות של סין. גם שלמה היה תלוי בסוסים ממצרים.

ג. גם מה שארהב מתערבת אצלינו זה רק על דברים מעבר לקו הירוק או הפצצות שלנו בחו"ל. כך שגם אם נטען שאינינו עצמאיים - זה רק מחוץ לקו הירוק. בתוך הקו הירוק אנחנו עצמאיים לגמרי.

ד. לפי התורה גם אם עם ישראל מעלה מס למדינה אחרת אבל יש להם מלכות משלהם, זה נחשב עצמאות. אמנם לא מליאה אבל זה מקבל ציון עובר. עובדה שלא אומרים הלל על מרידת שאול בפלישתים. וגם הרמבם : וחזרה מלכות לישראל יתר 200 שנה עד החורבן, למרות שהורדוס המלך מונה על ידי הרומאים.

 

לאור כל זה יצאנו משעבוד מלכויות ואנחנו כבר לא בגלות

וזה שגויים קובעים מי יחליט (שיש להם זכות הצבעה)ירחמיאל

("מפני חטאנו גלינו בארצנו")

כל עוד זה לא רב האזרחים גוים זהקעלעברימבאר
לא משנה לגבי שעבוד מלכויות. בסוף אנחנו משעבדים את הערבים בארץ. הם כפופים למדינה יהודית. כשם שלצערינו ארהב משעבדת את היהודים בתוכה גם אם יש להם זכות הצבעה. שעבוד מצרים התחיל מרגע שירדו לשם, גם אם יוסף היה השליט.
מי אמר שרוב האזרחים במדינת ישראל יהודים?ירחמיאל
תבדוק:קעלעברימבאר
7 מיליון יהודים בערך. 1.5 ערבים. 300 אלף רוסים גוים לזכרוני.


לפלסטינים ביו"ש ובעזה ובמזרח ירושלים (עוד כמה מיליונים) אין זכות הצבעה והם לא אזרחים  

מי אמר שהם יהודים? זה שהם לא ערבים זה לא אומרירחמיאל
הם נולדו לאמא יהודיה. ישקעלעברימבאר
300 אלף רוסים גוים שנולדו לאמא גויה. ועוד מיליון עולי רוסיה שנולדו לאמא יהודיה או לשני הורים יהודים.
מי אמר שהם נולדו לאמא יהודיהירחמיאל

זה שהם טענו שהם זכרו בילדותם את סבא שלהם אוכל געפילעפיש זה אומר שאמא שלהם היא יהודיה?

הולכים בהלכה לפי חזקה, אםקעלעברימבאר

יש חזקה שהאמא יהודיה אז היא יהודיה. אין צורך במגילת יוחסין עד מתן תורה.

 

אני מעריך שגם לך אין מגילת יוחסין עד מתן תורה.

 

בהקשר למיליון יהודי רוסיה, מי ששני הוריו יהודים זה כמו כל יהודי. מי שרק אימו יהודיה אז בודקים שיביא הוכחות שאמא של אמא של אמא שלו היתה יהודיה. ההתבוללות ברוסיה היתה בעיקר רק ב80 שנה האחרונות, כלומר 60 שנה עד עליית רוב הרוסים, כלומר 2 דורות סך הכל.

 

בכל מקרה גם ללא עולי רוסיה יש רוב יהודי בארץ

טוב, יכול להיות. אני בעד שהם יהודיםירחמיאל
הם יהודים לפי ההלכה, חוץקעלעברימבאר
מ300 אלף שלא
כייף לשמוע, אני בעדירחמיאל
יהודים בארץ ישראל הם מיעוט…סיעתא דשמייא1
…. בלי קשר לאזרחות. זכות הצבעה זה לא אינדיקציה לגבי רוב או מיעוט.
גם היהודים באימפריה של שלמהקעלעברימבאר

הם מיעוט לשיטתך. כי בכל עבר הנהר מתפסח עד עזה תחום שלטונו של שלמה, הרוב היו גויים.


 

יש 1.5 מיליון ערבים בישראל.


 

עוד 3 מיליון מרוכזים מעבר לגדר ההפרדה וכמעט כולם לא יכולים לעבור אותה . עוד 2 מיליון בעזה.

אם עזה נקראת בעיניך "ארץ ישראל" אז גם לבנון באותה מידה הארץ.


 

בתחומי החוק של מדינת ישראל הערבים הם מיעוט, וגם ביו"ש הם לא אזרחים ורובם לא גרים בשטחי c .

 

בכל מקרה כשנספח את יו"ש, כנראה צריך להגביל את הערבים מיו"ש (שכמובן לא יקבלו אזרחות) מלעבור את גדר ההפרדה, כדי שלא תווצר מדינה דו לאומית דה פקטו.

 

בקיצור - כיום הערבים בשעבוד מלכויות, לא אנחנו. פעם הערבים שלטו עלינו, כיום אנחנו שולטים עליהם. ברוך ה'.

 

אם אתה וכל יהודי העולם יעלו לארץ, אז אחוז הערבים בין הירדן לים (כולל הפלסטינים) יהיה רק רבע מהאכלוסיה

הסתת הדיון לא תעזור לך לברוחהסטוריאחרונה

את הדרשה הזאת:

הדרשה שבאמת היו צריכים לשאת בכל בית כנסת באוסטרליה - אקטואליה וחדשות


היו צריכים לדרוש השבת בכל בית כנסת באוסטרליה. הדיון האם אנחנו כבר בגאולה או כמו שאתה טוען עדיין לא, הוא חשוב אבל לא קשור.


ההפטרה של השבת דיברה על היעוד האפשרי, כשהיו בארץ ארבעים ומשהו אלף יהודים משועבדים למלכי פרס, והרבה, הרבה יותר צרי יהודה ובנימין. כלומר - השאלה אינה האם דברי הנביאים כבר התקיימו, אלא האם אתה מתנדב להיות חלק, להיות מי שמכין את הכלי שעליו ישרו הבטחות הנביאים.


ר' יהודה הלוי כותב את דבריו, כולל הודאה באשמה על כל שאינו עולה לארץ - כשהארץ חרבה ושוממה, נתונה למאבק תמידי בין הכובשים המוסלמים לצלבנים שמנסים לכובשה. גם מתוך מעט האוכלוסיה הדלה והאומללה שהיתה אז בארץ - היהודים היו מיעוט קטן מאוד. עדיין, יהודי אמור לעשות את הארץ מקום חייו וגם מקום מותו.


הפיגוע אינו סיבה לעלות, אלא קריאת השכמה לעשות את מה שנכון ואמתי מאז ומעולם.

כן, בטח, עם חיילי ארה"ב בקריית גתshaulreznik

עוד עצמאות שכזאת, ונהפוך למדינה ה-51 של ארה"ב.

היותר ממאתיים שנה, שהרמב"ם סופרהסטורי

הם בערך 73 שבהן היינו בין אוטונומיה למדינה עצמאית, בהמשך מהורקנוס ואריסטובלוס ואילך וכ"ש בימי אגריפס השני, 'מלך יהודה' היה בסה"כ ווסל רומאי. עדיין אומרים על זה שמונה ימים הלל.

נכון. וכנ"ל מלכי יהודהקעלעברימבאר

מיוהיקים והלאה היו מלכי חסות של בבל. וחזקיהו חלק מהזמן של אשור. ושאול בתחילת דרכו של פלשתים (כשהוא נלחם בנחש מלך עמון עדיין נציב פלשתים יושב בגבע). וחצי מימי השופטים העלינו מס לגוים.

 

ועדיין כל אלו נחשבים עצמאות, ולא חלק משעבוד מלכויות.


 

(עובדה שלא אומרים הלל על כל שופט שמרד בגוים כמו אהוד בן גרא, או על מרידת שאול בפלישתים או חזקיהו באשור. כי גם בהיותם בני חסות זה נחשב עצמאות)

החיילים בקרית גת זהקעלעברימבאר

בשביל לפקח על עזה שהיא מחוץ לקו הירוק (שמבחינת ארהב לצערינו זה לא נחשב חלק מהמדינה), לא כדי לפקח על קרית גת. בקרית גת זה רק המפקדה שלהם.

 

חוץ מזה שאנחנו אישרנו לארח אותם פה, ואם היינו מסרבים זה לא היה קורה וזה אינטרס שלנו (גם אם מוטעה). ככה עובדים יחסים בינלאומיים בתן וקח. בריתות של מדינות. כל ברית כובלת מדינה, וגם שלמה כרת בריתות ושבועות.


 

גם בגרמניה יש מפקדה של צבא ארהב שגרמניה אשרה להם להיות שם

פרשת "כי תבוא" מלמדנו שמדינה יהודית יכולה לקרוסshaulreznik

והיא אכן קרסה בעוון תושביה כמה וכמה פעמים (ממלכת ישראל הצפונית, ממלכת יהודה, ממלכת החשמונאים). בניגוד לדרשות ולמדרשים, התורה מציגה מעין לולאה: עם ישראל חוטא, הקב"ה מעניש אותו בהדרגה, עד לשלב של חורבן והליכה לגלות. אח"כ עם ישראל עושה תשובה, שב לארצו, והכול חוזר חלילה. מי שחושב שעם הקמתה של מדינת ישראל הגענו אל המנוחה ואל הנחלה, שיקרא את התורה שוב. אנחנו יושבים על חבית של נפץ שכבר התפוצצה ב"שומר החומות", בטבח שמיני עצרת ועשויה להתפוצץ שוב ושוב.

 

בתור יהודי שעלה ארצה מחו"ל, הפעם לא הייתי מפציר ביהודי אוסטרליה או כל מדינה אחרת לעבור דווקא לישראל (על קונספציות הנפל והדגנרלים שוחרי השלום שלה), אלא להעתיק את מקום המגורים למדינה פחות אנטישמית. ואז לעבור שוב לכשהאנטישמיות תתעצם. כי אנחנו בתוך הלופ הנ"ל.

כתוב ביחזקאל שיבוא יום שה' ישרה את שכינתוקעלעברימבאר

בעם ישראל לעולם לנצח ולא יגלה אותנו יותר.

 

וישבו על הארץ אשר נתתי לעבדי ליעקב אשר ישבו בה אבותיכם וישבו עליה המה ובניהם ובני בניהם עד עולם ודוד עבדי נשיא להם לעולם


 

וכרתי להם ברית שלום ברית עולם יהיה אותם ונתתים והרביתי אותם ונתתי את מקדשי בתוכם לעולם


ובדברי חזל " 'והרבך ואהבך מאבותיך' - אבותיך משנגאלו נשתעבדו. אתה משאתה נגאל אינך משתעבד לעולם" 

 

וגם פשט ספר דברים אומנם לא אומר לנצח, אבל כך משתמע "והיה כי יבואו עליך כל הדברים האלה והשבות אל לבבך ושב ה את שבותך וקיבצך מכל העמים אשר הידחך (זה לא קרה בבית שני כי לא קובצנו מכל העמים אלא חלק נשארו בחו"ל). והבאיך ה אל הארץ אשר ירשו אבותיך וירשתה והרבך והטבך מאבותיך. ומל ה את לבבך לאהבה את ה בכל לבבך"

 

 

כלומר הלולאה בסוף נפסקת.

 

חוץ מזה שלולאה שנמשכת גלות של 2000 שנה כלומר חצי מההיסטוריה היא לולאה מאוד מוזרה.

 

גם עכשיו אין שיבת ציון במלוא מובן המילהshaulreznik

כמחצית היהודים נשארים בחו"ל, ולא נראה שכולם מתכוונים לעשות עלייה בזמן הקרוב. בנוסף, מרבית היהודים בארץ ומחוצה לה, לא שומרים מצוות. באשר לנבואתו של יחזקאל, היא יכולה להתגשם גם עוד 1000 שנה ולא עכשיו.

בסדר זה תהליך, לא קורה בבת אחת.קעלעברימבאר

לגבי זה שאחרי גאולה שלישית אין גלות:

 

יש מדרש שאומר זאת "גאולה שלישית אין לה הפסק".


 

וגם נרמז באיכה "תם עוונך בת ציון לא יוסיף להגלותך , פקד עוונך בת אדום" שמגלות אדום והלאה אין גלות אחריה (הפשט הכוונה שלא יגלה את שארית העם בארץ באותו הדור, או שלא יגלה את גולי בבל למקום רחוק יותר באותו דור).


 

אם עם ישראל נגאל אחרי 2000 (!) שנה, כנראה הוא ראוי לגאולה נצחית כבר עכשיו.

 

המדינה היהודית בארץ נותנת קצבה מלאה לכל עני די מחסורו אשר יחסר לו. בבית ראשון ושני היו חולמים על מצב כזה. אפילו לשחרר עבד אחרי 6 שנים הם לא עשו. הרמה המוסרית כיום היא פי אלף  מאשר פעם (חוץ מתכנים מסוימים ירודים מאוד שהם שגעון חולף)

"יש מדרש" = "יש דעתו הפרטית של הדרשן"shaulreznik

המדרש בתור ז'אנר הוא יריית חץ ואז סימון המטרה מסביב למקום הפגיעה, כלשון הבדיחה על אברהם אבינו: "איך יודעים שאברהם חבש כיפה? כתוב 'וילך אברהם', ולא ייתכן שהלך בלי כיפה". מדרשים אינם נבואות.

 

אכן, נגאלנו (חלקית) אחרי 2000 שנות גלות. הקב"ה לא עובד אצלנו, הוא יכול בקלות רבה לשלוח את עם ישראל ל-2000 שנות גלות נוספות. טבח שמיני עצרת הוא רמז דק לכך.

 

קצבאות זה לא משהו שמדינת ישראל המציאה. מדובר במדיניות רווחה שקיימת אצל כל מדינה מערבית מפותחת.

 

בימי שיבת ציון נבנה בית המקדש וחודשה עבודת הקורבנות. הדת שאנחנו מקיימים היום, היא פרומיל מתוך תרי"ג המצוות.

הוא גם יכול בקלות להחריב את העולם אז מה.קעלעברימבאר
זהו בדיוק, קצבאות זה לא המצאת ישראל. כל העולם כולו התעלה מוסרית כולל עם ישראל. לכן לא נחזור אחורה
גם חמאס התעלה מוסרית?shaulreznik
גם רוסיה שהקימה מחנות ריכוז של ממש לשבויים האוקראינים? גם סין שעושה את אותו הדבר למיעוט האויגורי? העולם נהיה עשיר יותר ומפותח טכנולוגית, ותו לא.
אז:קעלעברימבאר

א. סליחה שאני אומר את זה, אני לא בא להגן על חמאס, אבל אפילו חמאס ודעאש מחלקים קצבאות קבועות לעניים, וגם באיראן יש עובדים סוציאלים. המציאות המוסרית בעולם כיום נעלה לאין ערוך מפעם.

הסיבה לברבריות של חמאס שמתנהגים כמו הגוים לפני 3000 שנה (בלי להצדיק אותם. ואצל הגוים לפני 3000 שנה זה היה אצל כולם ודבר שבשגרה) היא גם אנטישמיות שמוציאה את כל הרוע גם מהעמים הכי מוסריים כי זה תכונה לא מוסברת. גם מכיון שעיקר מי שהתעלה מוסרית זה הפרט ואילו אומות העולם הקולקטיב שלהם נשאר חייתי כי הגויים הם אדם מצד הפרט ובהמה מצד הקולקטיב , דבר שמתבטא במלחמות אצלם (כנל אוקראינה-רוסיה). וגם המתירנות המינית הקיצונית המערבית, יוצרת תנועת נגד איסלמיסטית אכזרית שקיצונית באותה מידה כתמונת ראי למתירנות המינית, רק באלימות. כי כל האיסלאמיזם העולמי המודרני נוצר כתגובת נגד למתירנות המערבית (גם ייתכן שמלחמת רוסיה מקצינה בגלל שהם תופסים עצמם כנלחמים נגד המערב הפרוגרסיבי המטורלל, אבל זה דרוש הוכחה).

ב. אם היית אומר לאדם לפני 300 שנה שמדינות העולם מחלקות קצבאות לעניים (מה שגם סין עושה) הוא היה אומר לך שאתה חי בסרט. אין לך מושג מה היה ההתנהלות המוסרית פעם בהשוואה להיום

הרבנים שהכפישו את הרב טאו ולא חזרו בהם. לא יכוליםקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ו באדר תשפ"ו 11:57

לומר "ידינו לא שפכו את הדם הזה". בקשר להתאבדות שושנה סטרוק ז"ל.


 

אני עוקב כבר 3 שנים אחרי פרשיית הרב טאו ברשתות החברתיות.


 

מה שרואים זה שתמיכה של רבנים מסוימים בטענות בלי לבדוק, גרמה למקהלות "מאמינים.נות לך" שגרמה לאותם אנשים סכיזופרנים להגדיל את ההזיות שלהם, כמו גידול סרטני.


 

זה מתחיל בטענות הזויות על הרב טאו, וממשיך לעדויות של סכיזופרנים בעלי הזיות פסיכוטיות על כך שכביכול הרב שמואל אליהו והרב טאו הם פוגעים טקסית ומנהלים רשת של פדופילים, ומשם גדל להזיות גדולות יותר שכל זמן מקהלות ה"מאמינים לך" מחזקים אותם.


 

גם נראה שאותם אנשים גרמו לשושנה סטרוק להגדיל את ההזיות עד שהיא התאבדה.


 

זה התחיל אצלה מהזיות שהוריה יחד אונסים אותה. המשיך לכך לטענת הזיות שנועה גולדברג פעילת נגד הטרדות היא גם חברה ברשת פדופילים, והגיע לשיאו בהזיות שהוריה והרב טאו מנהלים פגיעות טקסיות ומכרו אותה לזנות בתל אביב.


 

כל זה בגלל מקהלת התומכים שמאמינים לה וניפחו אצלה את ההזיות כי נתנו לה גב, עד שזה גרם לה להאמין בהם ולהתאבד.


 

אם אותם 4 רבנים גדולים שהכפישו את הרב טאו ולא חזרו בהם, היה להםשמץ של יושרה לאמר קבל עם ועדה "טעיתי. אני חוזר בי. מתנצל" ייתכן שכל זה היה נמנע.


 

אז אותם רבנים  לא יכולים לטעון "ידינו לא שפכו את הדם הזה"


 

 


 

 

 

למה אתה סובר שברלנד לא אשם? לכאורה נראה שכןקעלעברימבאר
הפצ"ר בוגר וקסנר ביטל את כתבי האישום נגד כח 100איתן גיל

לא מאהבת מרדכי.

הוא התלבט והתבלט, ונסוג.... אחר ששוכנע שהחשודים לכאורה לא יוותרו על הזמנת המארה למסור עדות בפני בית המשפט.

שמור לי ואשמור לך בחלונות הגבוהים.

כרגיל אתה מחליף טיעון,הסטורי
במקום להודות שהפצ"ר עשה את הדבר הנכון ואתה שבאוטומט תקפת אותו ואת ממניו יצאת פיתה, אתה מתחפר בקונספציה שהמצאת.
מתי תביןאיתן גיל
לא פשוט להיות בעת ובעונה אחת גם בעד סמוטריץ' וגם בעד מיארה.
רפואה שלמההסטורי
גם לך, רפואת הנפש והגוף, לפי הסדר הזהאיתן גיל

ברור שעשה את הדבר הנכון מבחינת השכל הישר, אבל כבוגר וקסנר נקודת המוצא שלו היתה לחסן את מיארה מפני דרישה למתן עדות בפני בית משפט, לבקשת הלוחמים.

את המשקולת הכבדה הזו הוא הסיר מעל צוארה.

איפה החלפתי טיעון?

אם הוא היה עושה מה שמיארה רוצההסטורי
הוא היה נאחז בכתב האישום.

הוא עשה את הדבר הנכון, כמו שבעוד אין ספור צמתים, כמו שהעידו כל אלו שעבדו איתו, עשה את הדבר הנכון. אפשר להיות פחות אובססיביים.

אם הוא היה נאחז בכתב האישוםאיתן גיל

עורכי הדין של החשודים היו מזמינים את מיארה למסור עדות, והיא הרי עושה הכל כדי להתרחק מהתיק הזה, שלדעת היועצת המשפטית של משרד המשפטים, ולפי החלטת בג"ץ עצמו היא מעורבת ונמצאת בניגוד עניינים.

הפצ"ר הציל את מיארה כפי שהיא רצתה שיהיה

אבל עורכי הדין של החשודים, הם שדרשו לבטל אתהסטורי
כתב האישום.

מיארה לעומת זאת, מוכיחה פעם אחר פעם שאינה יודעת לרדת מעצים עליהם טיפסה, אפילו כשבג"ץ בעצמו זורק אותה בבושת פנים.

לא פליגאאיתן גיל

ביטול כתב האישום גובר על המוטיבציה להביך אותה, ולחשוף את ניגודי העניינים שלה. עם זאת יתכן שהמילואימניקים יתבעו את המדינה, או אז תבחן מחדש שאלת הזמנתה להעיד.

בג"ץ אכן זרק אותה כמה פעמים, ועדיין הוא שומר עליה מפני פיטוריה המתבקשים. 

בקיצור, בנית תילי תילים של קונספירציההסטורי
להאשים אותו, כשעשה מה שהחשודים רצו.
הוא עשה מה שהמארה רצתהאיתן גיל

וזה שירת את החשודים

עכשו הבנת את זה?

שבת שלום

כפי שציינתי, אין סיבה להניח את טענתךהסטורי
היות שמיארה אינה אחת שיודעת לרדת מעצים עליהם תיפסה.

אבל אם כדבריך המצב אבסורדי, כמו בסיפור על 'למה יש/אין לך כובע'.


אם הוא היה מסרב לבקשת הנאשמים ומשאיר את כתב האישום ההזוי - היית תוקף אותו שבגלל שהוא... הוא ממשיך,


עכשיו כשהוא נענע לבקשתם, אתה מסביר מתחת לאדמה, למה זה שהוא נענע לבקשתם זה בעצם נגדם.


דחילאק, אי אפשר לקבל את זה שהוא, כמו שהעידה עליו אורית סטרוק, פשוט ענייני?!

התיק נגדם נסגר מחוסר ראיות ולא מחוסר אשמהאיתן גיל

נמתין עד שיוגש כתב אישום נגד הפצרית לשעבר, אם יוגש.

איך שלא יהיה יש פה סיפור מסריח 

בזה אתה צודק, אבל זה לא קשור אליוהסטוריאחרונה
ולא בידיו.
היתה לו ברירה?זיויק
לא
תחושה רעה לגבי המלחמהרועישםטוב

אני מרגיש בימים האחרונים שהמלחמה הזאת תהיה שוב פעם סבב ולא באמת ובתמים מלחמה

שתעיף את השלטון האיראני וסוף סוף יהיה פעם אחת בחיים שלי נצחון אמיתי ולא רק דחייה

לסבב הבא שאז האויב הרבה יותר מחומש, חכם ויודע איך להתנהל.

והנה במקרה קראתי שגם ניר דבורי אומר את זה.

 

 

הערב הנוראי של ניר דבורי חשף משהו עמוק יותר על המלחמה הזאת | גיא מרוז

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ניר דבורי הוא אחד מכתבי התבהלה, יאוש ודכדוךהסטורי
ואתה משום מה מהדהד את התבהלה, יאוש ודכדוך.

הקב"ה לא הבטיח לנו כמה זמן ומאמץ אנחנו עוד צריכים עד הגאולה השלמה. עד אז יהיו עוד סבבים בוריאציה כזאת או אחרת, נגד האויב הזה או האחר. התפקיד שלנו אינו לפרשן מהצד ובוודאי שלא לזרוע דכדוך ויאוש. יש *איסור מהתורה* לירא בשעת מלחמה.


עם ישראל חי ומנצח. בשנתיים וחצי האחרונות שינינו את מפת ישראל ומפת העולם. רוב ככמעט כל ראשי הטרר שונאי ישראל, ירדו שאולה.


האיום הכמעט מיידי, של אירן גרעינית שמשמעותו ח"ו שואה, הוסר במבצע עם כלביא וכעת משלימים את המלאכה. חסרי סבלנות כמותך, התלוננו כל כך, על זה שלא סיימו. עם קצת סבלנות, היית מבין שהיו צריכים להיערך לכך - מבחינת תכניות, אימונים, חימושים. לכן עשו הפסקה ופייק מו"מ.


בנתיים החזרנו את כל החטופים (מי היה מאמין)! כשאנחנו נשארים עם פרימטר מאוד רציני ויושבים על 'רכס השבעים' השולט ברצועה. המשכנו להחליש את חיזבאלה ולבסס את האחיזה בבשן.


עוד רבה הדרך, אך אחד לא משלה את עצמו שמחר בבוקר גר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ. אבל קצת עין טובה לא תזיק...


הפלת משטר זה תהליךמרדכי
בס"ד

על פי הערכות זה משהו שיקח בין שנה לשנה וחצי. לא ארה"ב ולא מדינת ישראל מתכוונות להיות כל הזמן הזה להיות בלחימה מול איראן. מה שכן, האפקט של הלחימה כעת היא התשתית שתביא בהמשך להתקוממות גדולה יותר של העם האיראני אל מול משטר חלש הרבה יותר.


אגב, גם ההתקומומות הקודמת לא הייתה יוצאת אל הפועל בזכות 'עם כלביא'.

הנה זה מתחילרועישםטוב

בהתחלה אמרו נצחון נצחון נצחון נצחון נצחון, מילואים מילואים מילואים מילואים מילואים, יחד יחד יחד יחד 

וכל שאר האמירות כאילו שעכשיו זו המלחמה הגדולה, אם כל המלחמות, שאחריה יהיה נצחון אמיתי,

שינוי אסטרטגי בכל מה שקשור לבטחון וכל מה שכל ישראלי שפוי רוצה כבר עשרות שנים.

ולא עברו שבועיים, וכבר הופכים את זה באופן רשמי ל"סבב".

פעם הבאה, אחרי שסין וצפון קוריאה יעזרו להם לבנות הכל מחדש, הפעם הרבה יותר עמוק

כך ששום פצצה לא תוכל להגיע אליהם, יהיה מלחמה פי הרבה מאד יותר קשה.

כל מה שקורה עכשיו - לחינם. הבל הבלים. בזבוז זמן, כסף. הרוגים ופצועים לשווא.

 

 

דובר צה"ל: "כל יום במלחמה מרחיק את הסבב הבא"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

זה לא לשווא אף פעםמשה

גם אם נלחמת והרחקת את זה בשנתיים, בינתיים היה לך שנתיים של שקט. זה לא "ניצחון מוחלט" אבל אני חושב שהשגי המלחמה עד עכשיו לא רעים בכלל. אפילו בצד של עזה.

זה הרבה יותר משנתייםסודית
איראן בודדה את עצמה כשהחליטה למקש את מיצרי הורמוז. העולם יסתדר בלי הנפט שלה. יהיה יקר אבל יסתדר. לעומת זאת אי אפשר לאכול ולשתות נפט.  צריך להזיק לאתרי הגרעין כמה שיותר, כדי שקודם יגמרו להם המים והאוכל. זה מצור בלי שהצטרכנו להטיל אותו.

מזמור לתודה! 

שטויותנקדימון
הסיבה שיצאו למלחמה עכשיו ולא בעוד כמה חודשים זה כי גילו שאיראן הבינה כמה עמוק מסוגל להגיע הטיל מעמיק של ארה"ב ושהיא החליטה בעדבות זה לחפור עמוק יותר ושם לעבוד על הגרעין. במצב כזה האטום היה עניין וודאי, ובהתחשב בחומר המועשר שלהם, אז זה היה ממש עניין של שינוי מאזן הכוחות במזרח התיכון ובעולם בכלל.

איראן הייתה סוחטת את כל האזור, מכריחה את ארה"ב לנטוש את כל הבסיסים, ולקינוח הייתה כנראה פותחת מלחמת עולם בכל מקרה (או בהחלט משמידה את ישראל).


לכן, ארהב הביאה לפה למעלה משליש של הצבא שלה, ועוד היד נטויה. ללא החלפת משטר האסטרטגיה האיראנית תמשיך להתקדם, ובכך לא עשינו כלום.


לכן, המלחמה הזו לא תוכל להסתיים בלי שלטון חדש על איראן. וגם אם פתאום ייראה לך שעוצרים, זה יהיה שלב מחושב מאוד שיביא בעקבותיו את הקץ האיראני. כמו ש"עם כלביא" הכין את השמיים האיראניים למללמה הנוכחית, התחיל פגיעה אנושה בגרעין, ועיכב דרמטית את תיכנית הטילים הבליסטיים. עכשיו עושים שימוש בנצחונות של חודש יוני.


ולגבי טראמפ? הוא אוהב לבלבל את התקשורת, ואולי גם קצת את האויב (למרות שלאויב יש מודיעין, כך שההצהרות למעשה מכוונות אל ההמונים). תבחן את המעשים שלו, לא את הלוחמה הפסיכולוגית שלו.


עם ישראל חי!

מה יצאנחלת

לקב"ה   אם א נ ח נ ו ננצח ונביס את כל אויבינו?

 

האם זה השלום שהקבה" מתכוון אליו באומרו: "ונתתי שלום בארץ...."

 

אולי זה לא נגמר לגמרי ונמשך ונמשך, כי הקב"ה רוצה שנבין משהו?

 

אולי יש יותר מדי כוחי ועוצם ידי? אפילו טראמפ, כשהוא מודה, הוא

מסיים "ובמיוחד לקב"ה"?

 

אומנם יש המון סד"ש, ברחמיו עלינו, אבל האם לא נדרש מאיתנו,

לפחות, להבין שיש מישהו מלמעלה שמנהל הכל?

 

האם היעוד שלנו הוא לחסל את אויבינו וזהו?

 

למה בכלל הגענו לארץ הזו?

לא מבין מה את רוצה ומה הקשרנקדימון

למה שהמשתמש שאל ולמה שאני עניתי.


אגב, לידיעתך, הרמבם כותב במפורש בהלכות מלכים ומלחמות שהמלך המשיח יילחם לישראל.


אל תנצל"שי בבקשה. אם את רוצה דיון על הקב"ה בהקשר של מלחמות ישראל, תפתחי פוסט עצמאי.

ובכל מקרה לא הייתי רץ להחליט להקב"ה למה הוא עושה כל מיני דברים. אולי הייתה שואה דווקר כי כל מיני התנגדו לעלייה לארץ? אולי בכלל יש מלחמות כדי לאפשר לנו להרחיב את גבולנו?

בכבשי דרחמנא למה לך??

א. מה זה תנצל"שי? ב. איפה מאת השם היתה זאתנחלת

עם התייחסות למה שהזוהר, הגאון מוילנא, הרמח"ל וחז"ל כותבים לגבי תקופה זו?

לא אני מחליטה חס וחלילה לקב"ה, אבל יש התייחסות לתקופה זו במגוון מקורות

שלנו. אתה יודע, מדינת ישראל אמנם נולדה לפני פחות ממאה שנה, אבל היהדות

בהתייחסותה להיסטוריה, היתה הרבה הרבה לפני זה.

 

מבינה שאתם  מתייחסים לאיך זה פועל הגיונית וטבעית - מהלכים צבאיים וכו'

אבל אין פה איזו התעלמות ממהלך רוחני, מחלקים נוספים וחשובים (הכי)

בפאזל הענק שאנו רק פירור זערור ממנו?

 

האם אין כאן איזו השפעה של "כוחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה?....".

נצל"ש = ניצול שרשורפ.א.
משתמשים ב"נצל"ש" כשרוצים להעלות נושא חדש, שאלה או הערה בתוך דיון קיים (שרשור), כדי לא לפתוח הודעה חדשה לגמרי.

ובאמת הנושא שאת מעלה מתאים לפורום בית המדרש ולא לחדשות ואקטואליה 

אוקיי הקב"ה. כדי לקשור את הכל אליךנחלת

ולקחת גם אותך בחשבון, אאלץ לפתוח פורום חדש.....

 

מקווה שלא אכפת לך ותמשיך לתת לנו סד"ש ועצות טובות

איך ומתי להילחם באויבינו-אויביך........ולא רק בבית המדרש,

רכונים מעל הגמרות....

 

יש לי בעיה קטנה, הקב"ה - לא יודעת איך לקרוא לפורום החדש הזה

שבו ניזכר ונזכיר "מי עשה כל אלה".

 

יש למישהו רעיון?

 

תודה פ.א.  - מסביר הכל בסבלנות ובפירוט לבורת ועמת הארץ שכמותי!

 

 

את רודפת אחרי שד שחור-לבן שהמצאתנקדימון

או שדוחפים לכל מקום איזכור של אלוהים ורק אז הוא קיים בתודעה ורלוונטי בהנחות היסוד שלנו,

או שלא מזכירים את אלוהים ואז זה אומר שכופרים בו ומתעלמים ממנו ופויה...


אין שום קשר. אף אחד לא חייב לדבר על חיסכון והשקעה וגם לומר מה לאלוהים י ו צ א מזה. אין שום צורך לשאול שאלה על נישואין או גירושין ולהזכיר מה לאלוהים י ו צ א מזה. ולא נדרש לשאול שאלה על חיסכון והשקעה ולשאול מה לאלוהים י ו צ א מזה. גם לא להתייעץ בנושא מתכונים לשבת ולשאול מה לאלוהים י ו צ א מזה.


גברת, אל תנצל"שי. רוצה לפתוח על זה דיון? תפתחי פוסט חדש.

יש פורום בית המדרשרקאני
תפתחי פוסט נפרד בשביל זהנקדימון
אין לי מושג מה את רוצההסטורי
הקב"ה ציווה עלינו להילחם.

לשאול מה יצא לו מזה, זה כמו לשאול מה יצא לו משמירת שבת...

כאשר תלויים בטראמפ. בעיה מובנית.shindov
באמת כואב הלב שאנחנו מכסחים להם את הצורהאיתן גיל

שתה מים.

בדוק ומנוסה.

"לצמצם את האיום ולדחוק אותו ככל האפשר"רועישםטוב

איזו נפילה, איך מלנצח הגענו אל - "לצמצם את האיום ולדחוק אותו ככל האפשר"

בזיון של מלחמה. בזבוז זמן טוטאלי. עוד כך וכך שנים

יהיה מלחמה פי עשר במקרה הטוב יותר קשה, ופי הרבה מאד עשרות או יותר יותר קשה.

 

לא מפילים את חמינאי: המטרה החדשה והצנועה של צה"ל במלחמה מול איראן | דיווח 

האירנים עדיין מסוגלים לשלם לך?!הסטורי

סליחה על החריפות, אבל אין הסבר אחר לרצף ההודעות  המטומטמות שלך, אלא שאתה מרגל אירני שמייצג את האינטרס האירני ומנסה לייאש אותנו מהמלחמה.


קודם כל - כדאי לא להתרגש מכל כותרת ומכל ציטוט. הרבה פעמים האמירות לתקשורת, הן הישירות והן המודלפות - אינן כי מי שאומר אותן חושב שזאת המציאות אלא כי הוא מנסה להשיג משהו בהכרזה הזאת.  טראמפ אלוף ממש בלהגיד דבר והיפוכו כדי להוביל תהליכים כאלו ואחרים, אבל זה נכון על רבים.

פתחת כאן כאלו שירשורי הבל, על בסיס בדלי ציטוטים שהתבררו תוך שבועות ולפעמים אפילו ימים או שעות כקשקוש, שכדאי לנשום לפני שנלחצים מכל ציטוט.


ובכלל, אפילו אם לא נסיים את כל המערכה מול אירן בסבב הזה, מה השטויות הללו שהכל בזבוז?!


בעם כלביא הצלנו את מדינת ישראל משואה. אירן היתה שבועות ספורים מפריצה לגרעין ואם למדנו משהו משמחת תורה תשפ"ד, זה שכשהאויב אומר שהוא רוצה להשמיד אותך - תאמין לו. הצלת עם ישראל משואה, אינה בזבוז, גם אם נשארים אויבים.


בנתיים מה שמתברר, זה שגם אם היתה מחלוקת טקטיטת על המשך מסויים - היה תיאום מוחלט בין נתניהו לטראמפ, על כך שאחרי התארגנות מתאימה, תהיה תקיפה נוספת.


בחודשים הללו שאתה היית עסוק בלקטר כאן על כך שלא סיימנו, אחרים במקום לקטר, עסקו בהתארגנות למלחמה...


על הדרך בינתיים ניצלנו את המומנטום, החזרנו את כל החטופים, נגיד זאת שוב *החזרנו את כ-ל החטופים. העמקנו שליטה בגבול הצפון בדרך גם כוננו יחסים עם סומלילנד שזה צעד משמעותי מאוד מול החות'ים בפרט וגם אסטרטגית בין לאומית - שאנחנו לא מכירים בגבולות הקולוניליים, קריטי להחזקה שלנו בצפון הגליל ובבשן.


בסופו של דבר, החלפת שלטון שתהיה באמת אפקטיבית, צריכה להגיעה מעמי אירן. הפרסים, הכורדים, הבלוצ'ים ועוד. הנסיון של ארה"ב ואחרים לכפות שלטון על עם בכל מיני מקומות כשל וכשל עם הרבה אבידות.


בדיוק כמו שמלחמת השחרור לא היתה בזבוז, למרות שנשארו לנו אויבים, בדיוק כמו שמלחמת קדש לא היתה בזבוז, בדיוק כמו ששת הימים לא היתה בזבוז, למרות שאחריה היתה מלחמת התשה ומלחמת יום כיפור - גם המכות שנותנים לאירן אינם בזבוז, אפילו אם העבודה לא תסתיים בסבב הזה.

הפוך, זוהי בדיוק ההגדרה של ניצחון.נקדימון
ישראל שינתה את איראן, ישראל שינתה את המזרח התיכון, ישראל שינתה את המשוואה האזורית, ישראל שינתה את עצמה.

כל מלחמה עתידית תהיה רק יותר קלה, כמו ששאגת הארי קלה יותר בזכות ההצלחות המדהימות של עם כלביא. בשונה מסיפורי אגדות, ניצחון הוא תהליך איטי, עקבי, מתמשך ונחוש. ניצחון דורש תחזוקה. ניצחון הוא אצל מי שידו על העליונה.


האם ניצחנו במלחמת העצמאות? האם ניצחנו במלחמת ששת הימים? בוודאי. המלחמה שאחריה לא משנה את ניצחון המלחמה הקודמת.


בהיסטוריה של האנושות, ניצחון מעולם לא היה רק השמדה טוטאלית והגליה. צריך לשכתב את ההיסטוריה בשביל לטעון טענה כל כך מטופשת.


מה גם שניצחון או הפסד זה מאזן שסופרים בסוף, ולא באמצע.

מה גם שהפלת המשטר תלויה בעם האיראנינקדימון

אם בסופו של דבר הפחד יכריע אותם, או שנגלה שלמעשה הרוב דווקא לא רוצים הפלת המשטר אלא רק הקלה מהדכאנות החריפה,

אז לא יעזור כלום. הפלת משטר לא תתרחש.

 

אבל זה לא סותר את הניצחון, את השמדת פרויקט הטילים, את השמדת הצי הימי (אתם מבינים מה זה 60 ספינות מלחמה?), את חיסול מדעני הגרעין,

את חיסול הצמרת הבטחונית והמנהיגותית, את הפגיעה המטורפת בבסיג', את שינוי המשוואה האזורית, וכן הלאה.

אם הסרנו את האיום אז ניצחנו.

אם נצטרך לתחזק את הניצחון, זה רק אומר שאנחנו עדיין לא חיים באוטופיה.

אבל הלוואי שנראה במפלת הצוררים ובעליית תקופה חדשה גם בתוככי איראן.

כן בסדר תמיד יהיו לנו אוייביםמשה

אבל השאלה מה הם יוכלו לעשות.

 

איראן עכשיו יורה בערך עשירית ממה שהיא ירתה ב"עם כלביא". וזה לא כי היא לא רוצה אלא כי היא לא יכולה. עזה מוכה וחצי ממנה זורבב כבר. זה לא אידיאלי ולא מה שהייתי חולם אבל זה ממש עוול לא להכיר בטובה.

 

כן תהיה מלחמה עם איראן שוב. אז מה?

הבזיון נמצאoo

בשנים הארוכות שהדרום חטף וכולם שתקו

בסטנדרטים הנמוכים של הגנה על הגבולות שהיו פה


מלחמה זה לבל אחר

לתקוף ולהלחם באויבים

זה הרבה יותר טוב ממה שהיה קודם


כן איראן הצטרפה לסבבים

וטוב שכך

ראינו מה קורה כשמנסים למנוע את המלחמות 

בתקופה שהדרום חטףמשה

היו עיתונאים שכתבו ש"אם החמאס יפגע בתל אביב אז יעשו משהו".

ספויילר: תל אביב (וראשון לציון, ופ"ת) חטפה. וזה לא עשה כלום.

בהתחלה כן הגיבו כשזה הגיע למרכזשוקולד לבן
בהמשך התרגלו ולא הגיבו גם אז
הגיבו. חחחחמשה

יותר כמו לשים כיפת ברזל גם בתל אביב איפשהו.

אני מדברת על לפני כיפת הברזלשוקולד לבן
במבצע הראשון הגיבו כשזה פגע בדרום, אבל אחריהם הגיבו כשפגעו בתל אביב. ברגע שהקימו את כיפת הברזל הפסיקו להגיב 
כן. כיפת הברזל נועדה כדי שלא נצטרך להגיבמשה

וכך גם כל מערך ההגנה סביב עזה, שרובו (למעט הגדל העילית) עבד גם ב7.10. אם החמאס היה מצליח קצת פחות, היינו הודפים אותו קצת ושם זה היה נגמר עד לנסיון הבא.

 

כיoo

מי שלא מסוגל לשמור על שדרות וישובים

בוודאי שלא יכול לשמור על ת"א


למרות שנתיים וחצי מלחמות

הצפון נמצא במצב בלתי אפשרי

כלומר עדיין אין יכולת מספקת לשמור על גבולות המדינה 

זה בערך המצב מאז ברחנו מלבנון ב2000משה

כל מי שהיה קשור איכשהו ידע את זה ורק חיכה לרגע שבו זה יתפוצץ. אני אישית הייתי בפיקוד העורף ב-2018 והזדעזעתי ממה ששמעתי שם.

מעניין מה שמעתנפש חיה.
וייתכן שזו התשתית לחוסר תפקוד שגרם את 7.10
פקע"ר?משה

על כמות הטילים שירה עלינו חיזבאללה במלחמה הבאה. ועל ההשלכות הטכניות של זה. דווקא פקע"ר עבד כמו שצריך.

אוקיינפש חיה.

בכל מקרה

מאחורי הקלעים מעניין לדעת מה הלך שם....



שב"ש

הייתי שם ב2018משהאחרונה

והיה שם הסבר טכני שפעם כתבתי שכשאני הבנתי אותו חזרתי לאוטו וקיללתי את אהוד ברק על הבריחה מלבנון. קיללתי כל כך !.

מתי יתקפו את אתרי הגרעין?כמו🐌תמס
למה זה לא קודם להכל?
אין צורךאיתן גיל

המשטר באירן על סף קריסה. להמשיך לפתח את הגרעין כבר לא בראש שלו.

לא מצחיקכמו🐌תמס
העברתי את שאלתך למשרד ראש הממשלהנקדימון
ולאחר התייעצות עם טראמפ הוא יחזיר תשובה רשמית.
כן תוקפיםברגועאחרונה
רבותי הקונספציה נמשכתאיתן גיל

פועל יוצא מהסכמי אוסלו הארורים קבלנו תאגיד טרור דו ראשי: אש"ף וחמאס. בעוד אש"ף לובש חליפות ועיקר זמנו מופנה לעשיית דה לגיטימציה לישראל במוסדות בינלאומיים, חמאס מופקד על המאבק המזויין ששיאו היה בשבעה באוקטובר.

למראית עין, הם מסוכסכים ביניהם, אבל למראית עין בלבד. 

אותה הגברת יושבת מעבר לגבול הצפוני. לבנון כמדינת אויב, לא רוצה ללכלך את ידיה, ועל כן מסרה את תיק הטרור נגד ישראל לידי חברת בת- חיזבאללה.

והאירנים מממנים.

זה הפיל הגדול שבחדר שאנחנו לא רואים.

לבנון לא מוציאה את חיזבאללה אל מחוץ לחוק ולמדינתה, כפי שמתבקש שיהיה, ועל כן ממנה אנחנו צריכים לגבות את מירב המחיר.

לבנון מאד יפה אפשר להשאיר שטח בידינוכמו🐌תמסאחרונה
בדיקת ביוץ ...חיובי?נר לרגלי דברך


ממש אשמח לדעת מבעלות נסיון

תודה נשים יקרות

נראה לי שהתבלבלת בפורום....יעל מהדרוםאחרונה
תמי ארד צודקת וחשוב להגיד זאת בקול רםהסטורי
תמי ארד שתקה כשחיילים סיכנו חייהם בעזה, וגם נפלואיתן גיל

שתמשיך לשתוק.

כי סייג לחכמה שתיקה.

מה הקשר?!הסטורי
אחרי שפטפטה שלנתניהו לא איכפת מהחטופים והנעדריםאיתן גיל

היא הופכת עמדה, וטוענת שכוחות מיוחדים נשלחו ללבנון לשם מטרה מיותרת.

אוי הפוזיציה.

עדיין, כעת היא צודקת וצריך להגיד זאת בקול רםהסטורי
הרב יעקב אריאל שליט"א מדבר על כך שנים.

להביא חלל לקבר ישראל, זו מצווה גדולה מאוד, אבל לא מצדיקה סיכון חיים.

כשצה"ל סיכן חיילים כדי להשיב הביתה את רן גואליאיתן גיל

עדיין היא היתה מהצעקניות היותר בולטות של קפלן.

לו בשל כך בלבד, מול כל עמדה שלה תהיה אשר תהיה, אני אציג עמדה הפוכה.

יש לי תמיהות גם לגבי התנהלותה בחייה הפרטיים, אבל זה לא שייך לכאן.

אם מול *כל עמדה* אתה תציג עמדה הפוכההסטורי

אז אתה מודה בפה מלא שאינך ענייני.


תודה.

אשתמש בזה בהמשך, כשמול כל מיני אחרים שאינך מחבב, תציג עמדה הפוכה על כל הדברים הטובים שהם עושים...

*מול כל עמדה שלה*איתן גיל

זה מה שכתבתי, ובמטותא, אל תעשה מניפולציה על דברי.

זה לא יפה.

ולגופן של עניין, ידעו טייסי חיל האויר שמרחיקים טוס עד 2000 ק"מ מהבית, שצה"ל יעשה הכל, ה-כל, כדי להשיב הביתה אותם או את גופותיהם.

אמרת כל עמדה, הכוונה כל עמדהא.ק.צ
את. מתחיל לדון לגופו של אדם ולא לגופן של טענות
לא אני עשיתי מניפולציההסטורי

כלפי הדעות של תמי ארד  הודת שאינך עניני, זה נכון באותה מידה כלפי רבים וטובים אחרים, שאתה אובססיבי לגביהם.


לגופו של עניין, כשאתה אומר "צה"ל יעשה הכל, הכ-ל", מה זה כולל?

אם בשביל להשיב את גופותיהם יהיה צריך להפציץ את תל אביב על יושביה, או לשחרר את יחיא סינואר הבא, אתה גם בעד?!


מחילה, אתה מדבר כל היום על 'קפלניסטים' ומגדיר כל מי שבפרומיל לא מוצא חן בעינך כ'קפלניסט', אבל אתה נופל באותו מקום בדיוק. בדיוק השיח של "לעשות הכל כדי להחזיר אותם" - הוא השיח שגרם שלמרות הישגים מדהימים שלנו במלחמה, החמאס עדיין קיים ושולט בחלק מהרצועה.


אם אומה חפצת חיים אנחנו, חייבים לחזור לתודעה שבה הכלל קודם לפרט. כמובן, איננו רוסים ששולחים אלפים כבשר תותחים. כמובן נעשה מאמצים רבים שחיילנו יחזרו ממשימותיהם בשלום ונעשה *מאמצים רבים*, שמי שמסר נפשו - יושב לקבר ישראל. אבל ממש לא *הכל*.

תמי ארד זו תמי ארד והשבת גופות זו סוגיה אחרת.איתן גיל

הדעה שלה לגבי החזרת נעדרים היא פוליטית נטו, וכשגילתה הזדמנות לנגח את הממשלה היא קפצה כמוצאת שלל רב.

כשהיו חטופים ונעדרים בעזה היא נבחה בקפלן: את כולם ע-כ-שו... וכשחיילים נפלו במהלך פעילות מבצעית להשבתם, זה לא הזיז לה.

מעבר לכך, זמן קצר ביותר לאחר שנשבה בעלה היא היתה בזוגיות חדשה... שיהיה לה לבריאות.

בניגוד למשפחות נעדרי קרב סולטן יעקב שלא מוותרים על יקיריהם, רון מעניין אותה רק לשם עשיית הון פוליטי.

לכן, כל מה שאצלה שחור, אצלי הוא לבן, וכן להיפך.

לגבי איתור נעדרים, מדיניות משרד הבטחון לא השתנתה כהוא זה מאז מלחמת השחרור וטוב שכך, וגם עכשו אין לשנות.

אני לא עסקתי באשה לגופה, אלא בדעה שהיא הציגההסטורי

והדעה שהיא הביעה השבוע נכונה, בלי שום קשר לשום דבר אחר. לא טענתי שבגלל שהיא אומרת זה נכון (וממילא ממש לא חושב שכלל מה שאתה חושב עליה רלוונטי).

אמרתי שהדברים שהיא אמרה אתמול נכונים, לא בגללה, אלא כי אני משתדל להיות ענייני.


לגבי מה שכתבת ספציפצת , לא יודע אם היא אמרה "את כולם עכשיו" (חיפשתי בגוגל, לא מצאתי), אבל כן ראיתי אותך, כאן, בהודעה הזאת:

*מול כל עמדה שלה* - אקטואליה וחדשות

טוען שצריך לעשות *הכל* כדי להביא גופות לקבר ישראל. כולנו מסכימים שצריך לעשות מאמצים מרובים, אבל בשום אופן לא *הכל*. כשאתה אומר *הכל* אתה לחלוטין מאבד את השיקולים הכלליים לטובת השיקול הפרטי.

טוב, לא ה-כל. עכשו תגיד אתה, מה כן.איתן גיל

לגבי פדיון שבויים, ההלכה היהודית ברורה לגמרי.

וכאן זה סיפור אחר.

קודם כל - הסוגיא אינה 'פדיון שבויים', בכלל לאהסטורי

פדיון שבויים וכל מה שנאמר עליו בפוסקים, עוסק ביהודים שנשבו וגויים מחזיקים בהם על מנת להשיג כסף תמורתם או למכור אותם לעבדים וכד'. כאן יש הלכות שדורשות הכרעה בכל מציאות ספציפית, שמצד אחד זו מצווה גדולה, הקודמת לכל הצדקות ומותר למכור בשבילה ספר תורה וכד'.

מאידך יש הגבלה ברורה ש"אין פודין את השבויים יותר מכדי דמיהם", בדיוק בשביל לא להפוך את העניין לכדאי לגויים - כלומר גם במצב של גלות, הכלל קודם לפרט.


בימינו גם שבויים חיים, אינם בגדרי 'פדיון שבויים' המדובר. השבויים הם חלק מהמלחמה של האוייב בנו. השיקולים לפעמים דומים ולכן לפעמים אפשר בזהירות לדמות מלתא למלתא, מהלכות שנאמרו לגבי פדיון שבויים, אבל פשוט שאין זהות. השיקול הכללי - מצד אחד לא לתת לאוייב להשפיל אותנו במציאות של שבויים ומצד שני לא להפוך את השבי לנשק קטלני, היחיד שמדינת ישראל מתקפלת בפניו - גובר על שלל השיקולים הפרטיים והפרצופים של פלוני ואלמוני שדחפו לנו בכל פינה.


כשמדובר על גופה, זה בכלל לא הסיפור. אין כאן שבוי שנמצא בסכנה. כמובן, הבאתו לקבר ישראל היא מצווה גדולה של גמילות חסד עם המתים ועם החיים - אבל אינה מצדירה כלל סיכון חיים נוספים.

כתבתי שכאן זה סיפור אחר.איתן גיל

שים לב לצילום מסך שהעלתי בתגובתי הקודמת.

מתקשה להאמין שאינך מכיר את זה.

יפה. שמח שחזרת בך מהטענה ההזויה שהבאת אתמולהסטורי
לא חזרתי בכלוםאיתן גיל
היא מוקצה מחמת מיאוס, ולכן מול כל דעה שלה אציג דעה הפוכה...
כלומר אתה מתעקש להיות לא ענייני...הסטורי
הבנתי שחזרת מהאמירה ההזויה שצריך לעשות הכל כדי להחזיר גופה.

מבין שבשביל להתנגד לתמי ארד, אתה מוכן לזרוק את השכל הישר. רחמנות עליך.

לא חזרתי בכלום, לא חזרתי בכלום, לא חזרתי...איתן גיל
כלומר אתה עדיין חושב שבשביל להחזירהסטורי
גופה של טייס, צריך לעשות הכל כולל לאדות את תל אביב או לאבד את כל חיילי גולני?!
צריך לעשות הכל כדי לשמר את הנוהג שהתקבע כאןאיתן גיל

מאז מלחמת השחרור.

לא כולל לתלות את כל הג'ינג'ים... אם זה יהיה המחיר שידרשו מאיתנו לשלם.

אין נוהג מאז מלחמת השחרורהסטורי
ממלחמת השחרור ועד אחרי שלום הגליל - אף אחד לא העלה על דעתו לשחרר מחבלים, או בכלל 'לאבד את הראש' בשביל לשחרר חטופים. כמובן, בסוף מלחמה עשו, כמקובל בעולם עסקת חילופי שבויים, במסגרת הפסקת האש, אבל לא יותר מזה.

בשביל חטופים חיים, מדינת ישראל עשתה הסטוריה, בשורה של מבצעים הירואיים שאומרים שאכן הפרטים מוכנים לסכן את עצמם בשביל טובת הכלל, אכן חלק מטובת הכלל - שלא יהיו קלפי מיקוח בידי האוייב.


רק בארבעים השנה האחרונות, במסגרת רוחות השלום והעייפות ממלחמות, מדינת ישראל איבדה את הראש בנושא.

טען חיטין והודה לו בקישקושיןאיתן גיל

הדיון פה הוא על השבת גופות נעדרים, ולא על עסקאות שערורייתיות.

בענייננו, משרד הבטחון וצה"ל מעולם לא ויתרו על נעדר כלשהו. החריג הוא נעדרי הצוללת דקר שירדו למצולות.

הרבנות הצבאית מציינת מידי שנה את ז' באדר כיום זכרון לחיילי צהל שמקום קבורתם לא נודע.

ופתאום קמה בבוקר אשה שנויה במחלוקת פוליטית, ודורשת הלכה למעשה לנטוש את החיפושים אחר מי שהיה פעם, בעבר הרחוק, בעלה או בן זוגה.

מדבר על קשקושים? מתלבט אם הבעיה היא בהבנת הנקרא...הסטורי
לא אמרתי לוותר ולמרות שאתה נגד כל מה שהיא תגיד - גם היא לא אמרה לוותר על החיפושים. היא לא אמרה לא לחפש ובוודאי שלא אמרה לא לעשות אזכרה בז' באדר.

היא אמרה דבר שהוא כל כך פשוט והגיוני וגם נכון הלכתית, שאיני מבין איך הפוזיציה כל כך מעוותת את דעתך, שאתה מלביש תילי תילים של עניינים לא קשורים כדי להתנגח.


כל מה שהיא אמרה, זה שלא *לסכן חיים* בשביל הבאת חלל לקבורה. ככל הידוע לי, האזכרה של הרבנות הצבאית, לא כוללת סיכון חיים...

רון ארד לא נמצא מתחת לפנסאיתן גיל

ואין לנו קצה חוט אמין באשר לגורלו, משכך מרוכזים המאמצים בתחום המודיעיני, וכשמגיע מידע ולו קלוש, יוצאים למבצעים גדולים או קטנים במדינת אויב, שמטבע הדברים כרוכים בסיכון חיי אדם.

אשר לתמי ארד, אם נחושה שלא לסכן חיי אדם, משתמע שהשבת רון נמצא אצלה במקום לא גבוה, ולא יכול להיות אחרת.

אלא שלאור התנהגותה הקפלניסטית בסוגיית הגופות בעזה, אנן סהדן שבבחירה בין השבתו, מה שיביא אולי עוד חצי מנדט לנתניהו, ובין השארתו לנצח בידי האוייב- האפשרות השניה מועדפת עליה.

אתה בדיוק מהדהד את הביקורת הקפלניסטית על צביקה מורהסטורי
"אם הוא טוען שלא צריך לשרוף את המדינה בשביל הבן שלו - כנראה הבן שלו לא חשוב לו".

דחילאק, קצת יושרה. בשרשור הזה אתה משמיע בדיוק את המסרים ששנתיים פימפמו בקפלן.

נכוןאיתן גיל

קפלניסטים לא יכולים להטריד את טלי גוטליב ואחר כך ליילל שמרדכי דוד מטריד אותם.

ומרגע שהקפלניסטית תמי ארד פערה את פיה, היא תבחן לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.

וכאן גופו של עניין וגופו של אדם כרוכים וקשורים זה בזה.

מרדכי דוד מציב מראה, אתה מהדהד מסרי קפלן!הסטורי
גם אני מציב מראה.איתן גילאחרונה

סיימתי

עובדות זה לחלשיםאיתן גיל


צילמתי לך מסך

לא כתוב שם אף מילה על גופותהסטורי
אלא על החיים.

והאמת, לא ראיתי עד עכשיו וזה גם לא משנה במיוחד. כפי שציינתי, לא הבאתי את זה כי "אם תמי ארד אומרת - זה נכון", ממש לא. הבאתי את זה כי הפעם היא אמרה דבר נכון.

נכוןמשה
משה, אם כבר הגבת, הכותרת שהשרשור קיבל בראשיהסטורי
ממש לא מתארת את הרעיון של השרשור, אלא רק את המקום אליו @איתן גיל מתעקש לקחת את זה.

תודה רבה על כל תפעול הפורומים והאתר.

אני חושב שיש מקום הפעם לשתי הטענותמשה

תמי ארד באמת דיברה בכיכר החטופים וכו' וגרמה אז נזק עצום. אני לא ממעריציו של @איתן גיל  אבל חייב להודות שבמקרה הזה לטענה הזו יש מקום. נורא קל להשתמש בדבר הנכון הזה נגד הממשלה ולדבר הפוך לפני שנתיים במקדש של דת החטופים.

מוכרח להסכים איתך הפעםנקדימון
סוף דבריה לימד על כל דבריה.
הערה חשובה: התייחסתי לעיקרון שהחזרת חלל לקבר ישראלהסטורי

חשובה מאוד מאוד, אך לא מצדיקה סיכון חיים.


לגבי האירוע הספציפי - איני יודע יותר מידי. יש הרבה רחשים שלמרות הכרזת רוה"מ, היו לו עוד מטרות מה שמשנה את התמונה.

מלבד זאת, לפי מה שטוענים ברוטר ובכל מיני וואצפים, מעז יצא מתוק. כחות של חיזבאלה שבאו משני כיוונים וחשבו לסגור על כוחותינו, תקפו אחד את השני והרגו לעצמם עשרות רבות.

אין ציונות ללא יהודיםhamedinai
כי איך שלא תסובב את זה, נשאלת השאלה ‎באיזו_זכות❓️

באיזו זכות  מגיע לארצנו אוכל חזיר מארץ זרה, רוסיה אוקראינה ארגנטינה או כל ארץ אחרת, ועוד מקבל חבילת סיוע, ואילו צאצאי הטוענים שהיו פה בשנת 1948 אינם מורשים כלל.


ויהדות שנשענת רק על הגזע היהודי, בנוסף לזה, שזה גם לא נכון, כי היהודים כוללים כל כך הרבה גרים שהתגיירו במשך כל הדורות, אם היהדות תסתכם רק עם הגזע, יוצא שזו גזענות. וזה למה בן גוריון, על אף היותו חילוני, אימץ את חוקי הנישואין, השבת ואיסור חמץ בפסח, וקבע אותם כסטטוס קוו של המדינה.

אולי יעניין אותך