האם הרמטכ"ל זמיר היה קשור לקרן וקסנר?hamedinai
האם הרמטכ"ל זמיר היה קשור לקרן וקסנר?

ואם כן, זה מסביר עניין תמוהה שחייבים על זה דחוף חקירה דיסקרטית של השב"כ בראשות דוד זיני.

פרטים בהמשך.

תגידו לי למי לפנות בכדי לחסוך לכתוב ספקולציות בלתי מכבדות ברשת.

בושה שתושבי רמת גןקעלעברימבאר
צריכים לממן מהארנונה שלהם דגלי להטב מטעם העריה שתלויים בעיר.

הרי אם עריית בית שמש היתה תולה דגלי הרבי מלובביטש ישר היו נזעקים כולם

אני דווקא מרוצה מאוד מזהקפיץ

ובניגוד אליך - אני כן משלמת ארנונה לרמת גן

וכל עוד אתה לא — זה לא נוגע אליך בשום צורה

ובכן אני גרתי ביישוב שבו עשו את זה ושילמתי ארנונהחתול זמני

ולא הייתי מרוצה בכלל. לכן פשוט הרמתי את הרגליים והלכתי.

יישוב פרטי זה שונה. כי לא כל אדם יכול לגור בו, ישקעלעברימבאר
וועדת קבלה
יישוב בינוני לא וועדת קבלהחתול זמני
זה נוגע אליי כי אני עובר שם,קעלעברימבאר
וזה מקום ציבורי.

ולא קיבלו אישור מכל תושבי רמת גן.

גם אם הערייה היתה תולה דגלי הרבי מלובביטש מלך המשיח מטעם העריה או דגלי ארץ ישראל השלימה, היית טוענת אותו דבר?

זו אידאולוגיה פרטית ואין סיבה ששום עריה תתלה אידאולוגיות פרטיות.

העיקר על פאצ משיח של חייל פרטי שולחים לכלא.

רק בקיבוץ או יישוב פרטי אפשר לעשות זאת

בוא נעבור רגע על הקונספט של "נבחרי ציבור"קפיץ

יש ציבור.

והוא מאוד גדול, ולשאול אותם אחד אחד על כל דבר זה נורא מסורבל, לא נוח, ולוקח המון זמן

אז הנוהל הוא כזה, פעם בכמה שנים, עוברים אחד אחד ונותנים לכל אחד לבחור מי מוסמך להחליט את ההחלטות האלו בשמו. לזה קוראים "בחירות".

ואז האנשים שהציבור בחר - מחליטים החלטות כמו לצבוע מעברי חציה, להעביר תקציבים - וכמו כן, גם לתלות דגלים.

ואם הציבור ממש לא מרוצה - בבחירות הבאות הוא יכול לבחור אנשים אחרים.

וזה שאתה עובר שם - עוד פחות רלוונטי, בטח לא הגיוני לטעון שרק בקיבוץ או יישוב פרטי מותר לעירייה לעשות משהו

זה עריצות הרוב.קעלעברימבאר
האם היה לך בסדר אם ערית רמת גן תתלה דגלי ארץ ישראל עד הפרת, דגלי הרבי הוא המשיח, דגלי כהנא צדק, דגלי קומוניזם וכל אידאולוגיה פרטית?

הרוב לא יכול לכפות על הפרט דברים לא קשורים. כל עוד אין קונצנזוס.

האם כמחטף פוליטי של 61 חכים אפשר לחייב כל חייל לשים פאצ משיח כחובה בחוק כל עוד אין קוזצנזוס? לא

לא כל החלטה שאתה לא אוהב היא עריצות הרובקפיץ
עריצות הרוב זה שהרוב קובעקעלעברימבאר
לתלות שלטים במרחב הציבורי מטעם הערייה, על אידאולוגיה שנויה במחלוקת.

אם המדינה היתה מחר מחייבת כל חייל ללכת עם פאצ משיח, על פי 61 חכים. זה לא החה עריצות הרוב?

לעיריה שם אין ככ בחירהמשה
עיריית ירושלים נאבקה בזה והפסידה בבית המשפט...
זה לא העריה קובעת אם לתלות דגלי להטבקעלעברימבאר
מטעם הריה לצד דגל העריה?

בירושלים אין שום דגלי להטב מהעריה.

לא דיברתי על אדם פרטי שתולה על מרפסתו

יש. הם הפסידו בעבר בבית המשפט.משה
איפה ראית דגלי להטב בירושלים מטעם הערייה?קעלעברימבאר
בחיים לא ראיתי.

זה גם לא נשמע לי הגיוני. כי בירושלים זה היה גורר חסימות כבישים של החרדים והיינו שומעים על זה.

ובשם איזה חוק בית משפט יכול לחייב כל עריה לתלות דגלי להטב בחודש הלהטב, גם נגד רצון העריה?

אפילו הפרשנות הכי אקטיביסטית בבית משפט לא תצליח למצוא פרשנות לחוק כזה

אגב, הסיפור ההואמשה
הוביל להקמת מפלגת נועם. ניצול חוקי הבחירות כדי לכפות פרסום שהוסר.
לא הבנתי,קעלעברימבאר
הקמפיין של אבא אמא משפחה לא היה מטעם הערייה.

האם דגלי הלהטב נתלו מטעם העריה , או מטעם מפרסם פרטי שהעריה אישרה לו כמו לכל מפרסם בשלטי חוצות?

זה שונה לגמרי

העיריה, במצעד שלהם..משה
המצעד הוא לא של העיריהקפיץ
נכון. אבל העיריה תולה את הדגליםמשה
ברמת גן זה חודש שלםקעלעברימבאר
כרמל שאמה?משה
שיהיה. אגב יש דברים יותר גרועים מדגלים צבעוניים. לפחות מבחינת דת/הלכה.
עריית כרמל שאמה אגבקעלעברימבאר

, על פי חדשות מלפני שנתיים, הוריד בכוח שלט של מוכר פחאפל ברמת גן שתלה על החנות שלו כמחאה על הדגלים "והאלילים כרות יכרתון" או דבר,דומה.

בקיצור ערייה בולשביקית

כל דבר ציבורי קטן גרוע יותר מחטא פרטי חמורקעלעברימבאראחרונה

כדברי בעל העקדה נראה לי שפסק הלכתית שמוטב שיעברו על הרבה חטאים פרטיים חמורים, ושהציבור לא ימסד חטא ציבורי קל אחד.

מה גם שהתורה זה לא רק הלכה. יש גם ערכים תורניים, ונבל ברשות התורה

לא דיברתי על מצעד, אלא עלקעלעברימבאר
תליה מטעם העריה
וזה קורה כל שנה? באיזה רחוב התמונה?קעלעברימבאר

מתפלא איך החרדים בירושלים נתנו לזה לקרות.

בכל מקרה זה מן הסתם רחוב צדדי, לא כמו ברחוב זבוטינסקי ברמת גן שהוא הראשי וכולם עוברים בו בגוש דן.

וכמובן גם זה נורא ואיום שבירושלים תלו, אם התמונה היא אכן בירושלים והידיעה נכונה. ועוד נגד רצון רוב תושבי ירושלים. אם זה נכון אנחנו חיים ממש במדינה בולשביקית אנטי דמוקרטית

הרב יצחק נריה: גדול הדור הבא יצמח מהציונות הדתיתאיתן גיל

ואיפה צמחו גדולי הדור הנוכחי?

שאלה שהית צריכה להשאל. לא כך?

רובם - בציונות הדתית, תבדוקהסטורי
כמובן, קודם כל צריך להגדיר מי הם גדולי הדור הנוכחי.

וכמובן צריך לזכור שהחלוקה הדי חדה בין בתי מדרש שונים שקיימת היום, היתה הרבה יותר מטושטשת בשנות המדינה הראשונות לפני הקמתה.

רובם? נראה לי חצי חציקעלעברימבאר
אלא אם כן מדברים על מארי דאגדתא
גם רוב הרבנים שמזוהים היום כ'חרדים'הסטורי

גדלו ב'אזורי חיוג ציוניים דתיים' במושגים של אז. 

פונוביז', חברון ובוודאי קול תורה של לפני הקמת המדינה ושל שנות המדינה הראשונות - היו לא 'חרדיות' במובהק ובמידה רבה עם זיקה לציונות הדתית. 'הכולל של הרב הילמן' בו למדו כמה וכמה מגדולי הדור שליט"א וזצ"ל - היה בעצם של הרב הרצוג.

ועוד לא דיברנו על זה, שחלק גדול מעולם הישיבות החרדי נבנה מבוגרי חורב/כפר הרואה/מדרשיה, שבזכותם נשארו דתיים ובהמשך המשיכו לישיבות.

גדולי הדור הם בין היתר אלה שהציבור רואה אותם ככאלהאיתן גיל

בציונות הדתית של פעם היו נועצים ברבנים הראשיים ואחרים בשאלות דת ומדינה, עד שהגיע דור שלא ידע את יוסף (המר, בן מאיר, אבוחצירא, ועוד) והחליטו שמקומם של הרבנים הוא בבתי המדרש.

הרב חנן פורת ניסה להחזיר עטרה ליושנה, אבל היה קול קורא במדבר עד שהחזיר את נשמתו, והיום אף אחד לא באמת סופר אותם. הגיבור התרבותי היה אברום בורג, הבן של... עד שחצה את הקוים. אוי לאזניים שכך שומעות. 

עכשו תענה על שאלה: מי הם הרבנים שמייעצים לבצלאל לפני מהלכיו הפוליטיים?

האמת, אין צורך להשיב.

גדולי הדור לא נקבעים לפי ההמון בדור אחד, אלאקעלעברימבאר
לפי ת"חים הגדולים עם מי מתייעצים.

סמוטריץ אכן מתייעץ. אבל לא זה מה שקובע את גדולי הדור. יש גדולי דור בהחכה, באגדתא, בקבלה, בהנהגה.

אם אתה מדבר על גיבורים תרבותיים, אז בזרם התורני יש מספיק כאלה רבנים גדולים, ואצל הליברלים-לייטים זו הבעיה הכי קטנה שם...

רשימה של רבנים שמתערבים בענייני ציבור:קעלעברימבאר

הרב דב ליאור

הרב זלמן מלמד

הרב צבי טאו

הרב חיים שטיינר

הרב חיים דרוקמן כשהיה חי

(הרב יעקב אריאל יחסית נמנע כי רוצה להשאר בקונזנצוס של כולם, לדעתי. בחירה נבונה)

ועוד רבים.

אבל לא אמורים להיות 4 שמייעצים, אלא 100.

אפילו בסנהדרין היו 71.

הדיקטטורה אצל החרדים, שם הכל נקבע לפי "גדול" אחד או 3,  לא בריאה

עשית כאן כזה סלטהסטורי
לצערינו הרב, בשונה מחמש הקדנציות הראשונות - בעקבות כל מיני התערבויות פוליטיות (של המפדל של בורג והמר, שהיום כל מיני הר-המורניקים כל כך מתגעגעים אליהם), ששמו מוקשים לבחירת הרבנים, שהתפוצצו כעבור שנים- אין היום חפיפה בין המושג 'הרבנים הראשיים' (עם כל הכבוד והערכה האמתית אליהם) לבין המושג 'גדולי הדור'.

בניגוד לקשקושים שלך - בורג הבן, מעולם לא היה מוערך בציונות הדתית. גם לפני שרשמית הכריז על עצמו כקונסרבטיבי - הוא לא היה במפדל, אלא במפלגת העבודה.

בניגוד לקשקושים שלך, בצלאל בעצמו הוא איש בית מדרש, גדל על ברכי תלמידי חכמים והרבה יותר קשור אליהם ומחוייב להם באורחות חייו האישיים והציבוריים, ממה שהיו בורג והמר.

הר המורניקים מתגעגים בצדק להמר על פני בנטקעלעברימבאר

כי בנט מכיל את האידאולוגיה הכי רעה לעם ישראל "ישראלים בני דת משה"

לא משנה כמה תקציבים יביא לישיבות וכמה ילחם על יו"ש, מבחינתו "תנו את אשר לאלוקים לאלוקים, ואשר לקיסר לקיסר" הפרדת דת ולאום.

אידטולוגיה נוצרית רפורמית שיובאה אלינו חמה וטריה מארהב.

וראיה שהוא מתכוון לעשות נישואים להטבים בישראל. כי מבחינתו דת זה עניין פרטי לאדם. כלומר הוא ממשיך של פאולוס.

ופייגלין יש לו בעיות משלו

אבל איתן גיל, עסוק באובססיביות בסמוטריץ'הסטורי

לא בבנט.

ובגדול, כל הסיפור ההזוי של 'מפלגת נעם' מתנקז לגעגועים הללו.

איפה ראית הר המורניק שמעדיף את המר על סמוטריץ?קעלעברימבאר
ראיתי, ראיתיהסטורי
מאוד קל להתגעגע למי שכבר מזמן לא איתנו. בדיוק כמו השמאלנים שמתגעגעים לבגין, כאילו הם לא עשו לו את המוות, עוד יותר ממה שהם עושים לנתניהו.

ההודעה של איתן גיל, לה הגבתי - היא תמצית ההצדקה לזה שגם כשהזרם המרכזי של הציונות הדתית מובל לחלוטין ע"י אנשי בית המדרש - הפלגניים הכרוניים צריכים מפלגה לעצמם.

נראה לי המגמהקעלעברימבאר

של נעם זה להזכיר לפולטיקאים להלחם על התרבות ולא לשקוע רק בפוליטיקה מעשית.

מצוין שיש חכ אחד כזה בכנסת. לא צריך יותר. וטוב שיש מפלגה עצמאית כזאת

המגמה היא להתפלגהסטורי
כל השאר תירוצים...
תוכיחקעלעברימבאר
לפי מה שאני מכיר את הר המור זה ממש לא משם.

זה להכניס רובד אחר מהרובד הדתי-חרדלי הרגיל בפוליטיקה.

עיקר המלחמה היום היא מלחמה תרבותית מול הפרוגרס. חשוב שיהיה קול עצמאי לזה, מספיק ח"כ אחד

הר המור כל מהותה הוא פילוגהסטורי
ובזבוז הכח הפוליטי, על סבא חביב שמספר בכנסת סיפורי דירה להשכיר - זה צעד חבל מאוד, שההסבר היחיד לו הוא היותם בטוחים שרק הם מספיק טהורים.

בחפירות על הפרוגרס, יש להם מספיק במות למלא - לפוליטיקה באים בשביל לפעול.

הרב צבי יהודה ותלמידיו הצביעו לפועל המזרחי ולמפד"ל, כשהמובילים היו מזרוחניקים אמיתיים, רחוקים מבית המדרש עשרת מונים, מכל חברי הצה"ד היום.

אני מבין שיש לכבודו פוסט טראומהקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ט' בסיוון תשפ"ו 21:18

מהפילוג של מרכז.

אבל רוב הציבור כבר אחרי.

אם כבודו רואה זרם שלם בעל משנה סדורה רק כמהותו זה פילוג, אז חבל.

ב. לא יודע אם זה יעזור, אבל חייבים לנסות "אחוז בזה וגם מזה אל תמנע ידך, כי אינך יודע הזה או זה יצלח או שניהם כאחד"

ג. ההסבר הוא שמה שמניע את החברה וגם את הפוליטיקה הוא הפן התרבותי-חברתי, ואם זה יקרוס, לא משנה כמה סמוטריץ יבנה חוות, זה לא יעזור לטווח ארוך. כך סוברים רבים מהסוציולוגים וההיסטוריונים בעולם. וכך גם סובר הרמבם והרב קוק. וגם הרבה מתלמידי הרציה שאינם קשורים להר המור.

ד. האתגרים התרבותיים כיום  שונים לגמרי מאשר פעם, וגם רבנים ליברלים כמו הרב חיים נבון סוברים כך, כמו שנימקתי לכבודו דברים פשוטים וכבודו מסרב לקבל. בשל טענות לא קשורות "שגם בקיבוצים היו מקלחות ילדים משותפות". נו באמת.

ה. כבודו יכול לחלוק וייתכן שגם כבודו צודק, והפן המעשי משפיע יותר מהפן התרבותי "אחרי המעשים נמשכים הלבבות" גם בסוציולוגיית הכלל ולא רק בפרט, וייתכן שכבודו אינו צודק. אבל עם הזלזול הזה שגם נובע מחוסר נסיון הבנת הצד השני, ההפסד כולו של כבודו

ו. עד כאן נימוקיי הפרטיים כחכמה.

מכאן זה כבר עניין של תורה. חלק ניכר מתלמידי הרציה סוברים כך.

וגם אם חלק ניכר אחר לא, אז אי אפשר לזלזל בדעה השניה

אולי נעם פשוטקעלעברימבאר
מזכירים לסמוטריץ שלא ישכח שהוא חייב קודש ותורה, ולא יתבלבל מחמת כל האילוצים הפוליטיים.

טוב שיש לו גם "יועצים" כאלו שמזכירים לו את מימד הקודש תמיד. כי פוליטקאי עלול להסחף בים הפוליטיקה ללא שיזכירו לו

סמוטריץ' לא שוכח, זה בסדרהסטורי
והפלגנים הכרוניים לא מזכירים כלום, רק מבזבזים כח פוליטי על נאומי סרק.

יש נושא אחד, שבו הוא באמת נכנע לש"ס - זה בליץ מינויי הרבנים, בו הציבור שלנו קיבל בקושי כמה פירורים. נעם לא עזרו בנושא - רק הפריעו.

סמוטריץ עלול בטרדתקעלעברימבאר
הפוליטיקה תוך עשר שנים לשקוע בים האינטרסים הפוליטיים וויתור על התרבות כדי לממש מטרות מעשיות.

זה טבעי, זה קורא לכל פוליטקאי, גם לחשמונאים זה קרה. אם אתה לא דוד המלך, העוצמה של השדה הפוליטיקה גורמת לאדם לשקוע.

לכן חשוב שיהיו את נועם שיזכירו לו כל הזמן. זה לא שכחה בשנה אלא ב20 שנה. לאט לאט ובלי ששמים לב.

"בזמן שכל מלכי מזרח ומערב יושבים אגודות בכבודם, אני עוסק בדם שפיר ושליה כגי לטהר אשה לבעלה (כלומר מתעסק בלכלוך של הפוליטיקה כדי לטהר את השדה הפוליטי של האומה היהודית לבעלה שבשמים, שלא תהיה כטומאת הנידה), וכל מה שאני עושה, מתייעץ ברבי" 

סמוטריץ' בקשר קבוע ויום יומי עם תלמידי חכמיםהסטורי
והוא לא צריך שפלגני הר המור, שפלגנותם אומנותם, יציקו ויבזבזו כח.
אבל הת"חיםקעלעברימבאר
שבקשר עם סמוטריץ שמים דגש על הפן המעשי בעיקר, הוא זקוק גם לזרם תורני שמביא גישה אחרת ויאתגר אותו.

גם במודיעין יש איפכא מסתברא.

מלך שנועץ רק בחלק מהסנהדרין ולא בכולה, ייכשל. כי לא כל האמת נמצאת במקום אחד.

ועובדה שגם סמוטריץ מתייעץ עם הרב חיים גנץ, שהוא הר המורניק. אבל סמוטריץ לא משקלל את דעת כל תלמידי הרציה, ולעיתים מפלגה עצמאית שתדגיש רק נושא מסוים תצליח יותר.

הערה - מעולם לא בחרתי נעם. רק טענתי שגם אבי מעוז נצרך בכנסת

נו, באמת, הרב יהושע שפירא והרב דודקביץ'הסטורי
לא מספיק תורניים ורק הצקות של הר-המורניקים ישמרו עליו. יש לך את זה ביותר מתנשא?!
מה הקשר מתנשא?קעלעברימבאר
צריך את כל הדעות, גם וגם.

הפוליטיקה מטבעה נוטה לעסוק רק בפן הריאלי.

כשיש צורך פוליטי להאבק על הפן התרבותי-חינוכי-חברתי, ייתכן שצריך ח"כ אחד שלא יהיה כפוף לאילוצים של מפלגת הציונות הדתית, ויוכל לפעול חפשי.

זה כמו שהמוסד לא כפוף לצהל כדי לתת לו חופש פעולה גדול יותר

הוא מתייעץ עם כמה וכמההסטורי
שאכן מייצגים דעות וסגנונות שונים. אם ההר-המורניקים רוצים השפעה, שיצטרפו, יש ערך לכח פוליטי משמעותי.

הצורך שלהם בח"כ נפרד, חסר כל השפעה פוליטית, שרק מבזבז את הכח הפוליטי - מעיד רק על פלגנות והתנשאות. שום תועלת לא יוצאת לציבור מההצקות שלהם.

כשהוא נפרד הוא חפשי לפעול ללאקעלעברימבאר

אילוצים פרקטיים של מפלגת סמוטריץ.

אחרת לא היה יכול לפעול בחפשיות, כי זה היה מרחיק מסמוטריץ מצביעים שהיו עוברים לבנט.

כמובן ייתכן שאתה צודק ומפלגה אחת יעילה יותר, אני רק מציג את כל הסברות.

אני נוטה לראשןנה יותר אבל לא בטוח

הוא חופשי להקריא סיפורים, בנאומיםהסטורי
בני דקה במליאה. אני יכול לסדר לו שעת סיפור במתנ"ס הקרוב, אין צורך לבזבז עליו מנדט.
יש,לזה השפעה ציבורית גדולה,קעלעברימבאר
תשאל פרסומאים, אנשי קמפיין , פסיכולוגים ושרי תעמולה, כמה השפעות יש כמישהו לא מתבייש לשים את הדברים האלו על בימת פרלמנט.

חוץ מזה הוא גם פעל בשדה המעשי ולא רק בנאומים. ועצם זה שהוא התחיל, זה סנונית ראשונה לחכים אחרים שיעשו בעתיד ולא ייפחדו מבולשביזם השמאל.

צריך תמיד להסתכל לטווח ארוך, ולא רק לראות את הפרקטיקה המיידית.

ניכר,שאתה אוחז בcbt ולא בפסיכוטרפיה, ומה שנכון לפרט, נכון לכלל

נו, באמתהסטורי
אם היה עוד ח"כ לציונות הדתית או לעוצמה, היו הרבה יותר הישגים משמעותיים שהשפעתם לשנים רבות.
ממש לא, הרבה דבריםקעלעברימבאר

בדורות הבאים יקבעו לפי איך שהתרבות והחינוך שלנו יראו.

מכיר את המדרש על כך שיואב לא הרג את עמלק כי למד תורה בחיידר לא טוב?

כל הבעיות מאוסלו והלאה נבעו מאבדן דרך תרבותי.

לפן התרבותי יש השפעה גדולה יותר מהפן המעשי, לטווח ארוך.

גם נפוליאון אמר "המורל שווה פי 3 מהנשק"

אני מתפלא שתלמידי הרב קוק שכחו את הדבר הבסיסי הזה , שמובא רבות ברב קוק.

ואגב, אם הפן המעשי משפיע יותר, אז מוטב שכל לומדי התורה בישיבות יסגרו את הגמרא וילכו להיות פעילי שטח, והישיבות יתרוקנו. הרי לימוד הגמרא פועלת לכאורה בדיוק כמו הנאומים של אבי מעוז. לכאורה אני לא רואה בשטח שדף גמרא גורם ישירות לבניית עוד קראוון ביוש.

אבל הקטע פה שיש כאן השפעה תרבותית לטווח ארוך. ללא קומת התרבות והרוח,בסוף גם הריאליה הפוליטית תקרוס.

כך בנפש הפרט וכך בנפש הקולקטיב.

נראה שמרוב ריאליה מעשית פרי גוש אמונים, לפעמים שכחו את הדבר האלמנטרי הזה

דעה זאת מזכירה לי את הילדים האלה שאומרים:קעלעברימבאר
"הנה , אני רואה תכנים בעייתיים חצי שנה וכלום לא קרה לי ביראת שמים!"

מגמות בוחנים לטווח ארוך, לא רק בראיה פרקטית קצרה. אחרת זו חשיבה אינפנטילית ולא בוגרת

מי שעושה סלטאיתן גיל

כל המפלגות הדתיות רצו ברשימה משותפת: חזית דתית מאוחדת, אבל מרגע שהמזרוחניקים הכריזו על עצמם גשר בין דתיים לחילונים (=מפלגה סמי רפורמית), החבילה התפרקה.

ישיבות פוניבז', סלבודקה, והנגב, הוקמו על תשתית מיזרוחניקית, אבל במקום להדק את הקשר- התרחקו מהם, שמא נאמר השפילו אותם.

תקצר היריעה מלתאר את כל השגיאות, ולמעשה אין שגיאה שהמזרוחניקים דילגו עליה והגיעו לשני מנדטים בכנסת.

סמוטריץ' היה משב רוח רענן. הוא התחייב לפתור את סוגיית התחבורה הציבורית במגזר החרדי, ועשה עבודה מדהימה. בגין מעשיו המבורכים הוא תוגמל בשני מנדטים חרדים לפחות, אבל במקום להמשיך ביתר שאת וביתר עוז, הוא כרת ברית עם המתייוונים הפוליטיים, והעלה את עצמו על מסלול התרסקות.

עכשו הוא עומד בפני שוקת שבורה. אם איתמר יתן לו שני מקומות ריאליים, הוא יקח בשתי ידיים.

בזמן שנותר עד הבחירות הוא צריך למצוא פתרון הוליסטי שישאיר אותו על המפה. זה יקרה כששמעון פרס יחזור לכנסת.

קודם התענגת על ימי בורג והמר וכעת חזרת לרב מימון?!הסטורי
חזית דתית מאוחדת היתה בדיוק מערכת בחירות אחת,  לכנסת השניה כבר רצו בארבעה ראשים. אין שום קשר בין זה, לבין העובדה שרוב גדולי הדור דהיום, גם המזוהים כחרדים - גדלו והתחנכו לפחות חלקית בחברה ציונית דתית ובמוסדות שזהותם היתה כזאת.
הסברתי למה החבילה התפרקהאיתן גיל

וגם כתבתי שהישיבות החרדיות, לא כולן, גדלו על ברכי הציונות הדתית האותנטית.

ויודגש, לא גדלו על המוטציה של היום בראשות האיש שעושה מעשי זימרי ומבקש שכר כפנחס.

כולי תקוה שהאיש הזה לא יהיה בכנסת הבאה, ומתוך ההריסות שהוא מותיר ועוד יותיר, יצמחו כוחות שפויים שיבריאו את התנועה החולה הזו.

המצאת הסבר שאין לו שום ביסוס במציאותהסטורי
כל מיני מ. פורוש, שדור אחרי דור לא יכלו להכיל שמישהו אחר מעליהם, תמיד המציאו צידוק אידיאולוגי להתנהלות הפוליטית שלהם.
אין כזה דבר "גדול אחד בדורו" זהקעלעברימבאר
המצאה רפורמית-חרדית.

יש גם כיום אותה כמות גדולי דור בציונות הדתית כמו אצל החרדים.

ההבדל שהם לא מקבלים תארים מפוצצים, משב"קים וחצרות ועסקנים מסביבם

ואני חושד שאולי הוא הדיןקעלעברימבאר

לרבנים ליברלים *מסויימים* וחרדלים.

רבנים חרדלים מקבלים תארים מפוצצים יותר.

לכן יש אשליה שהרב ליאור גדול בתורה מהרב אהרון ליכטנשטיין, למרות שייתכן שהם שווים בגדולתם. אבל אולי אני טועה

הציונות הדתית לא כל־כך בנויה למוסד הזה.חתול זמני

– הציונות הדתית מאוד לא הומוגנית. זאת לא קבוצה אחת כמו חרדים ספרדים או אשכנזים ליטאים שמאוחדים פחות או יותר סביב משהו אחד (הרב עובדיה, הרב שטיינמן). כך למשל בציבור החסידי גם יש פחות קטע של "גדול הדור" כי ממילא כל חצר והאדמו"ר שלה, שהוא ממילא יותר כמו דמות רוחנית סימבולית מאשר "גדול הדור".

– במקרה הטוב כל אחד הולך אחרי מה שהוא למד בישיבה. אחרת נוטים להיות מאוד אוטונומיים ויש פחות דגש על הקטע של "עשה לך רב". וגם אם בוחרים רב לענות על תשובות הלכתיות, לאו דווקא הולכים אחריו בכל הדברים (הנהגה / השקפה / פוליטיקה). אין איזו נטייה (לא אישית ולא ציבורית) לחפש "גדול" ולהיתלות בו. יש גדולים, אבל פשוט לא ממש קיים המוסד הזה של "גדול הדור". לא יודע אם זה טוב או רע פשוט זה איך שזה עובד. (מבלי לדבר על חלק לא מבוטל ש"פוסק לעצמו" או עושה שופינג הלכות או סתם מחפש באינטרנט, וכמובן מגבש דעה פוליטית לבד, בשביל זה אין שום צורך במוסד של גדול הדור. רב זה יותר כמו טכנאי הלכה / כשרות לא דמות מנהיגותית "וואו").

– יכול להיות כמו שכתבתי במקום אחר שיש יותר קסם ל"אוסטיודן". איכשהו היהודי הגלותי בגלימה ובמגבעת, פרוש ומנותק מהבלי העולם, יותר נוסטלגי ו"אותנטי". לפחות עבור חלק מהאנשים.

– וודאי לי שיש רבנים בציונות הדתית שעוקפים "גדולים" מסוימים בהליכה ברמת ידיעת התורה כו' (מבלי לחלק ציונים פשוט אובייקטיבית רמת יצירה תורנית אחרת) אז הבעיה היא לא בזה.

– ברמה הטכנית יכול להיות שיש יתרון מסוים למוסדות החרדיים בין אם מצד אלף נכנסים אחד להוראה או פחות פיתויים לצאת לעולם הגשמי וכן הלאה אבל שוב לא נראה לי שזה הפקטור המכריע.

'גדולי הדור',בעיני מי?משהאחרונה
בעולם החרדי מי שקובע (בין השאר) הוא העיתון. ראה פיצול יתד נאמן להפלס.
אדישות בבחירות - שואל בתום לב..צע

שוב כמו שהקדמתי זה יכול להישמע מתריס אבל לא משם נובעת השאלה.

נניח שבנט גנץ לפיד אייזנקוט ליברמן מקימים ממשלה.

נניח אפילו שזה עם הדמוקרטים או עם המפלגות הערביות.

נניח שהם שורדים 4 שנים..

מה הדבר הכי נורא הראלי שיקרה?

שוב אני אשמח שהימין והציונות הדתית בפרט תיהיה בשלטון..

אבל (יכול להיות שמבורות/מתמימות) אני לא מבין מספיק מה כזה נורא אם הם יהיו בשלטון בפרט בהתחשב בעובדה שמסתבר שיהיו תחומים שאולי הם יטיבו (חינוך כלכלה אולי גיוס חרדים למי שבעד..)

לעמת זאת הנזק לא ככ ברור לי...

מצעד הגאווה וחילולי שבת כאן להישאר בלי קשר לאיזו ממשלה יש פה.

לפנות יישובים זה הדבר היחיד שאני חושש ממנו וגם זה אני תוהה עד כמה יקרה.

בגץ חזק גם בממשלה הנוכחית..

אשמח לשמוע..

גולדה, היא הדוגמה שלך?! היא ממש לא לקחה אחריותהסטורי
להפך, מהר מהר הקימה וועדה 'ממלכתית' שהמנדט שלה נוסח כך שהיא זרקה את כל האחריות על דדו, גורודיש וזעירא ורצה לבחירות חודשים ספורים אח"כ.

פרשה רק כשלא הצליחה להקים ממשלה.

גם באוטוביוגרפיה שלה, היא כותבת על כמה זה כואב וכד', אבל אין שם מילה אחת של לקיחת אחריות, של מחשבה שהיתה צריכה לנהוג אחרת באיזושהי החלטה.

בניגוד לספקנים כאן לא הפסקתי לרגע לסמוך על טראמפאיתן גיל

היה ברור שמי שהטרנספר רשום על שמו, וגם סילק משם את האויב הערבי עד האחרון שבהם, לא יקבל שום סיום מלחמה שלא כולל הנפת דגל אירני לבן, וכך היה.

<צ>

בד"כ הבעיה שלך היא שאתה קופץ בראש מכל שמועההסטורי
ולא מחכה עד שהמציאות מתבררת לאשורה.

הפעם גם את הקפיצה בראש, אתה עושה בדיליי של 12 שעות, כשהולך ומתברר שכל השמועות מערב והבוקר, היו רבעי אמיתות במקרה הטוב ובעיקר משאלות של מפיציהם במקרה המצוי...

תגובה מגעילהאיתן גיל

במקום להתייחס לדברי ידידי ישראל בארצות הברית, מייק פומפיאו, לינזי גרהם, מרק לוין, ואחרים, שיודעים דבר או שניים, אתה מקריא מדף מסרים המפלגתי שלך.

קבלתם החלטה אסטרטגית שלא להרגיז את נתניהו, שעשוי לסדר לכם מתוך רצון טוב וחסד, שניים או שלושה מקומות ריאליים ברשימה של בן גביר לכנסת. 

תשובה סופית תקבלו בחודש או בחודשיים הקרובים.

ושיהיה לכם בהצלחה.

אין לי מושג על איזה מסרים אתה מקשקשהסטורי
אבל בשעה בה פתחת את השרשור, כבר היה ידוע שכל השמועות משתים עשרה שעות קודם - אינן נכונות ובניגוד לכל מיני שמועות, ארה"ב אכן מציבה תנאים שמשמעותם כניעה אירנית.
אין חולק שטראמפ התקפל מול אירןאיתן גיל

אבל כשידידי ישראל שהוזכרו לעיל, ואחרים, נתנו בראש, הוא נתן ברקס, והתחיל להקשיב למרקו רוביו שהספיק לחזור הביתה מביקורו בהודו.

ככלל, להחלטות של טראמפ יש פג תוקף כעבור 24 שעות, ולפעמים מוקדם יותר, לכן האירנים לא לוקחים אותו ברצינות. בנוסף- דעת הקהל בארצות הברית מנתחת את מהלכיו ומוציאה מסקנה מתבקשת שהאיש הזה משחק בגפרורים.

ואכן, ימים ספורים אחרי שנכנס לבית הלבן בשנית- הזהרתי מפניו.

ואם יורשה להוסיף, הסכמתו לתווך של פקיסטן בת בריתה של אירן היא העתק הדבק של תווך קטאר בין ישראל לאויב החמאסי. האיש הזה לא מאופס. בעסקי הנדל"ן שלו הוא פשט רגל ארבע פעמים! ובפוליטקה- 44 פעמים.

לגבי ערוצי קפלן שעולצים, לשיטתם אם הם לא בשלטון, אז אפשר לסגור את הבאסטה... ויותר מזה, מדינת ישראל הגיעה לשיטתם לסוף דרכה, ממה נפשך.

אצל טראמפ המו"מ וההלוך ושוב, זה חלק מהאסטרטגיההסטורי
בנתיים, כמו שהעידו כמה וכמה מהלשעברים בארה"ב, שלושים שנה נתניהו מנסה לשכנע את נשיאי ארה"ב לתקוף באירן - כולם סירבו, טראמפ עשה זאת בשבילנו (והאמת שגם בשביל ארה"ב, אבל דעת הקהל שם לא מכירה בכך).

אם כתקוותך טראמפ לא היה נבחר, לאירן היה נשק גרעיני, החטופים במנהרות עזה, מדינת ישראל תחת אש מכל הכיוונים והלחץ הבין לאומי כולו עלינו כשקמלה הריס בחירתך, מנצחת על המלאכה.

אבוי אם קמלה שר"י היתה נבחרתאיתן גיל

אבל גם טראמפ אינו העפרון המחודד ביותר בקלמר...

נתניהו אכן שכנע אותו, אבל כעבור יום מישהו אחר שכנע אותו הפוך.

זה האיש.

ולכן אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמיים

טראמפ אינו משיח בן דודהסטוריאחרונה
ובוודאי אין תפקידו לעשות במקום עם ישראל את המוטל עלינו (טרנספר לערבים לדוגמא) - אבל הוא יותר טוב מכל קודמיו בתפקיד, ללא יוצא מן הכלל.
בן גביר: נרוץ בנפרד, סמוטריץ' יעבור את אחוז החסימהאיתן גיל

פירוש רש"י: מוטב ממשלה הבאה בלי ימין, מאשר כנסת הבאה עם סמוטריץ'

הפירוש הפשוט הוא הנכון, בן גביר אומר הפעםהסטוריאחרונה

את מה שפשוט לכל מי ששכל בקודקודו.

הוא נדפק לגמרי או מה?רועישםטוב

טראמפ כותב שאיראן צריכה להצטרף להסכמי אברהם

https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/116635193825443617 

שורש הבעיה: הסכנה הקיומית, לא הדו-פרצופיותhamedinai

שורש הבעיה: הסכנה הקיומית, לא הדו-פרצופיות

​רבים בימין נוטים להדגיש ללא הרף את ה"דו-פרצופיות" או את המניפולציות של השמאל. אך חשוב להבין שזהו רק סימפטום משני. הבעיה הראשית והאמיתית היא שהאידאולוגיה של השמאל מייצרת סכנה קיומית מוחשית למדינת ישראל.

​הגבולות הבלתי אפשריים: "גבולות אושוויץ" בעידן המודרני

מבט חטוף על מפת המדינה מבהיר מיד: נסיגה מיהודה ושומרון תהפוך את הגנת המדינה לבלתי אפשרית.

עוד לפני עידן הכטב"מים והרקטות המדויקות, שר החוץ המנוח אבא אבן (איש תנועת העבודה) כינה את קווי 67' "גבולות אושוויץ". אם בעבר הדבר נחשב לאזהרה תיאורטית, הרי שהמציאות של ימינו הפכה זאת לאיום מוחשי מתמיד.

​לקחי ה-7 באוקטובר: עזה כפרומו

​מה שחווינו ב-7 באוקטובר הוא רק "פרומו" קטן לתרחיש הבלהות שהיה מתממש לו היינו נסוגים מיהודה ושומרון. המספרים מדברים בעד עצמם:

​* אורך הגבול: קו התפר סביב יו"ש ארוך פי 5.2 מהגבול המקיף את רצועת עזה.

​* חזית משולבת: יחד עם עזה, מדובר בחזית הגדולה פי 6.2 מזו שהתמודדנו איתה.

​* אובדן העורף הלאומי: בניגוד לעוטף עזה, שם המרכז שימש כעורף אסטרטגי, נסיגה מיו"ש משמעותה שכל גוש דן וירושלים הופכים לקו חזית. לא יישאר "עורף" שיכול לחוש לעזרה.

​השורה התחתונה: בהערכה גסה, נסיגה מיו"ש במתכונת ההתנתקות מעזה הייתה מובילה לתוצאות קטסטרופליות – פי 10 יותר הרוגים, רחמנא ליצלן. זוהי ליבת הבעיה עם תפיסת השמאל.

​המניפולציה ככלי הישרדות

​היות ואנשי השמאל אינם מסוגלים להסביר או להצדיק רציונלית את האידאולוגיה המסוכנת הזו מול פני המציאות, הם מוצאים את עצמם עם הגב לקיר.

​השקרים, ההתחזות לאנשי מרכז-ימין והמניפולציות התקשורתיות אינם נובעים בהכרח מרוע אישי או מרצון לשקר; הם נובעים מכך שאין להם ברירה אחרת. כדי למכור לציבור הישראלי רעיון שממיט עליו אסון קיומי, הם חייבים להסוות אותו בכל מחיר.

השפיות הזמנית של השמאל היהודיhamedinai

שאלתי כבר כמה וכמה פעמים את אנשי השמאל היהודי – ממרצ, מפלגת העבודה, 'הדמוקרטים' של יאיר גולן ושלל ארגוני השמאל: האם מישהו מכם יכול להסביר לי במדויק מה ההבדל האידאולוגי ביניכם לבין מפלגה כמו חד"ש?

תשובה ברורה, לא קיבלתי. אז נאלצתי להבין את זה לבד.

מסתבר שאת ההבדל רואים בתופעה של "שפיות זמנית בעת חירום".

בזמן מלחמה קשה או פיגועים מזעזעים, השמאל היהודי חווה סוג של התעוררות רגעית, נזכר באיזה צד הוא ונאחז בקורטוב של שפיות לאומית. לעומת זאת, אלו שגם בזמן מלחמה לא בטוח האם הם בעדנו או נגדנו, לא מקבלים את השפיות הזמנית הזו אפילו כשהטילים מאיימים על כולנו – וגם בזמן מלחמה, עדיין קשה לדעת האם הם בעדנו או נגדנו.

השפיות הזמנית של השמאל היהודיhamedinaiאחרונה

שאלתי כבר כמה וכמה פעמים את אנשי השמאל היהודי – ממרצ, מפלגת העבודה, 'הדמוקרטים' של יאיר גולן ושלל ארגוני השמאל: האם מישהו מכם יכול להסביר לי במדויק מה ההבדל האידאולוגי ביניכם לבין מפלגה כמו חד"ש?

תשובה ברורה, לא קיבלתי. אז נאלצתי להבין את זה לבד.

מסתבר שאת ההבדל רואים בתופעה של "שפיות זמנית בעת חירום".

בזמן מלחמה קשה או פיגועים מזעזעים, השמאל היהודי חווה סוג של התעוררות רגעית, נזכר באיזה צד הוא ונאחז בקורטוב של שפיות לאומית. לעומת זאת, אלו שגם בזמן מלחמה לא בטוח האם הם בעדנו או נגדנו, לא מקבלים את השפיות הזמנית הזו אפילו כשהטילים מאיימים על כולנו – וגם בזמן מלחמה, עדיין קשה לדעת האם הם בעדנו או נגדנו.

אולי יעניין אותך