הרי אם עריית בית שמש היתה תולה דגלי הרבי מלובביטש ישר היו נזעקים כולם
בושה שתושבי רמת גןקעלעברימבאר
אני דווקא מרוצה מאוד מזהקפיץ
ובניגוד אליך - אני כן משלמת ארנונה לרמת גן
וכל עוד אתה לא — זה לא נוגע אליך בשום צורה
ובכן אני גרתי ביישוב שבו עשו את זה ושילמתי ארנונהחתול זמני
ולא הייתי מרוצה בכלל. לכן פשוט הרמתי את הרגליים והלכתי.
יישוב פרטי זה שונה. כי לא כל אדם יכול לגור בו, ישקעלעברימבאר
יישוב בינוני לא וועדת קבלהחתול זמני
צודקקעלעברימבאר
זה נוגע אליי כי אני עובר שם,קעלעברימבאר
ולא קיבלו אישור מכל תושבי רמת גן.
גם אם הערייה היתה תולה דגלי הרבי מלובביטש מלך המשיח מטעם העריה או דגלי ארץ ישראל השלימה, היית טוענת אותו דבר?
זו אידאולוגיה פרטית ואין סיבה ששום עריה תתלה אידאולוגיות פרטיות.
העיקר על פאצ משיח של חייל פרטי שולחים לכלא.
רק בקיבוץ או יישוב פרטי אפשר לעשות זאת
בוא נעבור רגע על הקונספט של "נבחרי ציבור"קפיץ
יש ציבור.
והוא מאוד גדול, ולשאול אותם אחד אחד על כל דבר זה נורא מסורבל, לא נוח, ולוקח המון זמן
אז הנוהל הוא כזה, פעם בכמה שנים, עוברים אחד אחד ונותנים לכל אחד לבחור מי מוסמך להחליט את ההחלטות האלו בשמו. לזה קוראים "בחירות".
ואז האנשים שהציבור בחר - מחליטים החלטות כמו לצבוע מעברי חציה, להעביר תקציבים - וכמו כן, גם לתלות דגלים.
ואם הציבור ממש לא מרוצה - בבחירות הבאות הוא יכול לבחור אנשים אחרים.
וזה שאתה עובר שם - עוד פחות רלוונטי, בטח לא הגיוני לטעון שרק בקיבוץ או יישוב פרטי מותר לעירייה לעשות משהו
זה עריצות הרוב.קעלעברימבאר
הרוב לא יכול לכפות על הפרט דברים לא קשורים. כל עוד אין קונצנזוס.
האם כמחטף פוליטי של 61 חכים אפשר לחייב כל חייל לשים פאצ משיח כחובה בחוק כל עוד אין קוזצנזוס? לא
לא כל החלטה שאתה לא אוהב היא עריצות הרובקפיץ
עריצות הרוב זה שהרוב קובעקעלעברימבאר
אם המדינה היתה מחר מחייבת כל חייל ללכת עם פאצ משיח, על פי 61 חכים. זה לא החה עריצות הרוב?
לא הרוב, אלא עריצות המיעוט.hamedinai
גם בקרב חילונים, לא מכיר אפילו חילוני אחד שהיה מאחל לעצמו שיהיו לו ילדים הומואים.
זאת לא השאלהפשוט אני..
דגל גאווה לא מיועד לשכנע אף אחד להיות הומו, אלא לדרוש שוויון למי שכזה.
מהניסוח שלך עולה מסקנה אבסורדית, כאילו כולנו נגד עמותות שעוזרות לילדים חולי סרטן, שהרי ברור שלא היינו רוצים ילד עם סרטן...
באמת שאלה מעניינתשלג דאשתקד
כמתנגד, ממש לא.חתול זמני
שילמד רק גמרא ונפש החיים.
טוב בסדר, אולי קצת שפת אמת, אבל רק שפת אמת על המגרא.
מהן הזכויות שהמדינה לא נותנת לחבדניקים?פשוט אני..
להקים דוכן ברחובשלג דאשתקד
מילא ביביסט אבל חבדניק?קעלעברימבאר
זה כזה 2019 להיות משיחיסט
אפשר לשים דגל זכויות אדם או דגל שיוויון,קעלעברימבאר
כחלק מ"חודש השיוויון והדמוקרטיה" וכל אחד יפרש איך שבא לו.
דגל גאווה בעל מטען מאוד ברור של נסיון לנרמל אידאולוגיה שלא מקובלת על כל הציבור.
זה כמו ההבדל בין שעריית ירושלים תתלה דגלי ישראל וכל אחדיפרש איך שבא לו, אם זה מייצג אתחלתא דגאולה או ציונות חילונית.
לבין זה שעריית ירושלים תתלה דגלי " הרבי מלובביטש מלך משיח" שזו אידאולוגיה שנויה במחלוקת
אבל זה ידוע שהרבי הוא... וכו'חתול זמני
השאלה איזה רבי. רבי מנחם מנדעל או רבי ינון?קעלעברימבאר
אבישג השונמית הייתה בריסקרית, זה ידוע.חתול זמני
היא גם אהבה ללמוד שיעורי ר' דוד.
אחות שלה לפי הגמרא זה האשה השונמית,קעלעברימבאר
אז האדמור של אבישג היה הרבי מלך המשיח שליטא דוד בן ישי
מעניין אם הוא לימד אותה שיעורי ר' שמואלחתול זמני
לא יודע. אבלקעלעברימבאר
לא טיש. חבורה בגמרא פלפול עם מהרש"א.חתול זמני
כמו ליטאים אמיתיים.
דווקא בן גיי יכול להיות ממש טובחתול זמני
נגד כאבים
פעם היתה פרסומת בעיתון חרדי:קעלעברימבאר
עדיף מאשר חב"דניק בארון...חתול זמני
לעיריה שם אין ככ בחירהמשה
זה לא העריה קובעת אם לתלות דגלי להטבקעלעברימבאר
בירושלים אין שום דגלי להטב מהעריה.
לא דיברתי על אדם פרטי שתולה על מרפסתו
יש. הם הפסידו בעבר בבית המשפט.משה
איפה ראית דגלי להטב בירושלים מטעם הערייה?קעלעברימבאר
זה גם לא נשמע לי הגיוני. כי בירושלים זה היה גורר חסימות כבישים של החרדים והיינו שומעים על זה.
ובשם איזה חוק בית משפט יכול לחייב כל עריה לתלות דגלי להטב בחודש הלהטב, גם נגד רצון העריה?
אפילו הפרשנות הכי אקטיביסטית בבית משפט לא תצליח למצוא פרשנות לחוק כזה
ממממשה
אגב, הסיפור ההואמשה
לא הבנתי,קעלעברימבאר
האם דגלי הלהטב נתלו מטעם העריה , או מטעם מפרסם פרטי שהעריה אישרה לו כמו לכל מפרסם בשלטי חוצות?
זה שונה לגמרי
העיריה, במצעד שלהם..משה
המצעד הוא לא של העיריהקפיץ
נכון. אבל העיריה תולה את הדגליםמשה
ברמת גן זה חודש שלםקעלעברימבאר
כרמל שאמה?משה
עריית כרמל שאמה אגבקעלעברימבאר
, על פי חדשות מלפני שנתיים, הוריד בכוח שלט של מוכר פחאפל ברמת גן שתלה על החנות שלו כמחאה על הדגלים "והאלילים כרות יכרתון" או דבר,דומה.
בקיצור ערייה בולשביקית
וואו איזו השוואה עקומהפשוט אני..
בין דגל שמדבר על שוויון ולא פוסל אף אדם,
לדגל שבמהות בא להתריס/לאיים/לשלול חיים של אחרים.
השוואה ביניהם היא כמו להשוות בין קמפיין שמבקש "אל תרביצו לי" לבין קמפיין שדורש "רשות להרביץ". אלו לא שתי עמדות לגיטימיות באותו דיון.
השוואות כאלה עוזרות לי להבין למה נאור נרקיס מצליח לצבור אהדה בקרב ציבור גדול, כשהוא מצביע על כך שגם לחילונים יש רגשות שיכולים להיפגע ולא רק לדתיים.
והנה דברים שאמר הפילוסוף היהודי פרופ' קרל פופר:
סובלנות בלתי מוגבלת תוביל בסופו של דבר להיעלמות הסובלנות. אם נרחיב את הסובלנות הבלתי מוגבלת גם לאלה שאינם סובלניים, אם לא נהיה מוכנים להגן על חברה סובלנית נגד הסתערות של הבלתי-סובלניים, אזי הסובלנים יושמדו, והסובלנות איתם. בניסוח זה, אני לא מרמז, למשל, כי עלינו תמיד לדכא פילוסופיות בלתי-סובלניות; כל עוד אנחנו יכולים להתנגד להן על ידי טיעון רציונלי ולשמור עליהן באמצעות דעת הקהל, דיכוי בהחלט לא יהיה צעד חכם. אבל אנחנו צריכים לשמור לעצמנו את הזכות לדכא אותן במידת הצורך אפילו בכוח; כי אולי יתברר שהם אינם מוכנים "לפגוש" אותנו בדיון רציונלי, אלא מתחילים בפסילה של עצם השימוש בטיעונים; הם עשויים לאסור על חסידיהם להאזין לטיעון רציונלי, משום שהוא מטעה, וללמד אותם לענות על טיעונים על ידי שימוש באגרופיהם או באקדחיהם. לכן עלינו לשמור לעצמנו, בשם הסובלנות, את הזכות לא לסבול את חוסר הסובלנות. עלינו לקבוע כי כל תנועה המטיפה לאי-סובלנות מציבה את עצמה מחוץ לחוק, ועלינו להחשיב הסתה לחוסר סובלנות ולרדיפות כעבריינות, כפי שאנו צריכים להחשיב הסתה לרצח, או לחטיפה, או לחידוש סחר העבדים, כפשע.
כן, כי בישראל תולים להט"ב ברחובותחתול זמני
ואני גם לא מבין, אולי גם נחרים את ספר התנ"ך? הרי הוא קורא לשלילת חיים של אנשים אחרים, לא משנה מה נימוקיהם. או לגבי מסית ומדיח, אף אומר שאסור לחפש לו זכות.
התנ"ך קובע שיש דברים שהם בלתי־נסבלים גם אם יבוא דור שייראה לו לכאורה שהם תמימים ובלתי־מזיקים. מה לעשות.
קרל פופר לא היה פילוסוף יהודי, הוא היה פילוסוף ממוצא יהודי.

איפה כתבתי שבישראל תולים להט''ב?פשוט אני..
גם אם לפי ההלכה צריך לסקול אנשים מסוימים, זה בוודאי לא רלוונטי למציאות שלנו היום.
מן הסתם אם תסקול מחלל שבת, לא תמצא הרבה רבנים שינסו ללמד עליך זכות ולהעיד לטובתך בבית המשפט.
אם שלט של "והאלילים כרות יכרתון" אינו לגיטימי,חתול זמני
גם התנ"ך אינו לגיטימי, כי הם אומרים את אותו הדבר.
אותו "דגל מאיים" בסוף זה מסתכם בסתם אמירה. זה לא שהולכים לתלות אנשים. זה כמו הפרנויה של השמאל שהולכים להקים להם מדינת הלכה מתחת לאף ולהרביץ לנשים שהולכות עם קצר. לא קורה, לא יקרה. וגם כל אמירה נגד להט"ב בקונטקסט העכשווי משמעותה אינה אלא שהמדינה לא אמורה למסד את העניין, או לומר שזה משהו לא לגיטימי ולא ראוי, לא שצריך להרביץ לאנשים.
ומבחינתי, להט"ב זה סכנת נפשות כי כתוב "תקיא הארץ אתכם"
"ת"ר בזמן שהחמה לוקה סימן רע לכל העולם כולו [...] ת"ר בשביל ארבעה דברים חמה לוקה על אב בית דין שמת ואינו נספד כהלכה ועל נערה המאורסה שצעקה בעיר ואין מושיע לה ועל משכב זכור ועל שני אחין שנשפך דמן כאחד" כל ארבעת הדוגמאות לענ"ד הן חטאים ברמה חברתית יותר מאשר ברמה האישית.
ואם עירייה תחליט לתלות שלט שצריך לאנוס נערות מאורסות? סבבה? הנערה המאורסת (כמו כל אדם, וגם כל חיה) מקבלת את ההגנה המוסרית שלה מכוח התורה כך גם שאר הדברים מוגנים או מגונים על־ידי התורה.
זה שיש ציבור רחב עם פילוסופיה אחרת לא אומר שאני אוטומטית צריך להתקפל לדעת הרוב שהייתה גם מיעוט עד לא מזמן.
אני לא מכיר את הסיפור של השלטפשוט אני..
אבל לפי מה שנכתב כאן, השלט נתלה כתגובה לדגלי הגאווה.
אם יגור מולי מישהו מחלל שבת, ואני אתלה בכוונה מול הדלת שלו שלט עם פסוק בדבר סקילת מחללי שבת, אז זו ההגדרה החוקית של הסתה.
רוצה לגור במדינה שבה זה לגיטימי להרוג אנשים בגלל שהם לא שומרים על חוקי הדת? אם כן, אתה לא במקום הנכון.
ובקשר לליקוי חמה - תנוח דעתך, יודעים לחשב היום את ליקויי החמה אלפי שנים קדימה, ברמת דיוק של שניות בודדות. כלומר יודעים להגיד לצורך הדוגמה שבעוד 7,573 שנים, בדיוק בשעה 18:48:25, יהיה ליקוי חמה. זה מגיע באופן מחזורי ומתמטי ולא קשור להתנהגות של מישהו על כדור הארץ. כמו שאי אפשר להגיד שבכל פעם שיש גאות או שפל זה סימן להתנהגות שלנו, כי אלה תופעות מחזוריות שיתרחשו בין אם כולנו נהפוך לבודהיסטים קניבליים אוכלי חזירים ובועלי תינוקות ובין אם כולנו נהיה תלמידי חכמים ששומרים על קלה כחמורה.
זה לא בדיוק ידע חדשקפיץ
סתם הוצאה מההקשר כמו שאוהבים בדכ לעשות
גם אני איני מכיר,חתול זמני
אבל הנה, כמו שאמרתי, אתה משווה שלט להסתה וקריאה לרצח ומה לא, כשבקונטקסט החברתי העכשווי זה פשוט לא זה. סתם פרנויה.
ואגב, גם התנ"ך הוא ספר מסית. וקריאה של פרשת אחרי מות זאת הסתה (ועוד בציבור!) למה לא באמת לאסור על קריאתו? זה לא תוכן מסוכן? זה לא עלול להצמיח דור פשיסטי ומרושע שיקים מדינה שבה לגיטימי להרוג אנשים בגלל שהם לא שומרים על חוקי הדת? ולא היו כבר דברים מעולם (ישי שליסל)? מה דעתך?
בקיצור יש הרבה דברים שאפשר להפגין נגדם ולטעון שהם לא לגיטימיים וזה לא קשור לאלימות לפחות לא בחברה הישראלית העכשווית. אני לא מקבל את הנחת היסוד ש"חיה ותן לחיות" זה ערך מקודש ברמה כזאת שאיני יכול להביע מורת רוח ממה שנראה בעיניי עוול מוסרי גם אם לכאורה אינו פוגע באיש ברמה הפיזית. כשם שהחברה העכשווית גם לא מקבלת גילוי עריות בהסכמה, או משכב בהמה באופן שאינו מהווה פגיעה פיזית בבהמה (גם מה זה משנה בהרבעה מסחרית התהליך גם לא מלבב במיוחד וברמה הפילוסופית מה כבר ההבדל), או פורנוגרפיה בציבור (גם אם לכאורה הכל בהסכמה ואין פגיעה באיש ומה לא).
לגבי ליקוי חמה רואני שדברי חז"ל אור לרגליך אבל למה להיצמד לשטחיות אם כבר העירו על זה קדמונים מלפני מאות שנים והסבירו את מה שהסבירו בין אם זה כמשל לשינוי בהשגחה האלוקית או הסברים אחרים המניחים את הדעת. הרעיון העיקרי מובן גם אם מצריך קמצוץ מעוף.
או במילים אחרות, אם התנ"ך זה ספר להתבייש בו וחז"ל טיפשים הבנתי את דעתך ואינה מעניינת אותי.
המרחב הציבורי במדינת ישראל צריך להיות נאמן לתורה,קעלעברימבאר
שכן זו מדינת היהודים.
אבל בלי קשר, גם במדינת כל אזרחיה לא שייך לתלות דגל של אידאולוגיה שנויה במחלוקת, מטעם הערייה.
בין אם זה דגל להטב, בין אם זה להבדיל, דגל הרבי מלך המשיח.
יש הפרש עצום בין להתיר לאנשים לסוע בשבת, לבין זה שרשויות המדינה היהודית עוברות על התורה
בדגל לא מדבר על שוויון, אלאקעלעברימבאר
אפשר פשוט לשים דגלי שוויון. למשל הטריקולור הצרפתי שמסמל שיוויון אחווה וחירות, או כל סמל לירות ודמוקרטיה ושיוויון אחר.
דגל הלהטב הוא בעל מטען אידאולוגי מאוד ברור. וכל ניסיון אחר לטעון אחרת זה סתם התממות.
זכותו של בעל הפלאפל לצאת במחאה נגד עריצות הרוב בעירו. זה צביעות לאפשר עריצות רוב אך לא לאפשר מחאה שלו
כל דבר ציבורי קטן גרוע יותר מחטא פרטי חמורקעלעברימבאר
כדברי בעל העקדה נראה לי שפסק הלכתית שמוטב שיעברו על הרבה חטאים פרטיים חמורים, ושהציבור לא ימסד חטא ציבורי קל אחד.
מה גם שהתורה זה לא רק הלכה. יש גם ערכים תורניים, ונבל ברשות התורה
שווארמת הכהנים בכרמלקעלעברימבאר
לא דיברתי על מצעד, אלא עלקעלעברימבאר
וזה קורה כל שנה? באיזה רחוב התמונה?קעלעברימבאר
מתפלא איך החרדים בירושלים נתנו לזה לקרות.
בכל מקרה זה מן הסתם רחוב צדדי, לא כמו ברחוב זבוטינסקי ברמת גן שהוא הראשי וכולם עוברים בו בגוש דן.
וכמובן גם זה נורא ואיום שבירושלים תלו, אם התמונה היא אכן בירושלים והידיעה נכונה. ועוד נגד רצון רוב תושבי ירושלים. אם זה נכון אנחנו חיים ממש במדינה בולשביקית אנטי דמוקרטית
מותר לעירייה להעדיף ולקדם ערכים מסוימיםפשוט אני..
ותושבים שלא מרוצים מכך יכולים להצביע לראש עיר אחר בבחירות הבאות.
מותר לעירייה להוציא כספי ציבור על משהו שרק חלק מתושבי העיר מעוניינים בו, בדיוק כמו שהמדינה מוציאה כספי ציבור על מיליון ואחד נושאים שלא כולם מסכימים עליהם.
אם קשה לך לראות דגלי גאווה בציבור, אתה בהחלט מוזמן לעבור לגור / לעבוד / לטייל במקום שבו אין דגלי גאווה. ברמת גן ובתל אביב אתה משתייך למיעוט זניח שהדגל מפריע לו, והציפייה שלך שהעירייה תמלא את רצונם של 100% מהאנשים פשוט לא ריאלית.
לא נכון. תפקידה של ערייה הוא לתחזק את העיר, לאקעלעברימבאר
להנכיח במרחב אידאולוגיה פרטית שנויה במחלוקת.
מה תאמר אם עריית ירושלים תתלה דגל הרבי מלך המשיח? כהנא צדק? דגל הקומוניזם? ארץ ישראל עד הפרת?
זה לא תפקיד הערייה.
וגם אם הרוב רוצה, זה עריצות הרוב. לא כל דבר הרוב זכאי להנכיח במרחב הציבורי, אם זו אידאולוגיה שלא קשורה לערכי הלאום הבסיסיים.
הערייה למשל לא יכולה להתיר לאנשים לעשות מסיבות בפול ווליום כל שעות הלילה בכל ימות השנה בצורה שתמנע לישון, גם אם רוב העיר ירצה. זה עריצות הרוב. ובשביל זה יש את בגץ שיגן על המיעוט מעריצות הרוב. כלומר בגץ אידאלי, לא חבורת המושחתים שיש היום בבגץ.
ב. כבישים ראשיים שרוב מי שנוסע בהם הוא לא מהעיר, צריכים להיות ברשות המדינה.
הסיבה שרמת גן תלתה בזבוטינסקי לאורכו את כל דגלי הלהטב, זה כדי שנהגים שנוסעים מפתח תקווה ועד תל אביב יראו זאת. לא בשביל תושבי העיר.
לכן החלטה כזאת צריכה להיות שייכת למדינה ולא לערייה. כמו שתחזוק כביש 1 שייך למעצ ולא למועצה אזורית גזר
כל כך הרבה מה לענות...פשוט אני..
עכשיו יש לי זמןפשוט אני..
א. אני מסכים איתך שתפקיד העירייה הוא לתחזק את העיר, אבל רוב הציבור לא מסכים איתנו. אנשים רוצים עירייה שגם דואגת לספורט לתרבות ולפנאי וכו' וכו'.
כמו שאתה ואני יכולים להגיד עד מחר שתפקיד המדינה הוא רק לשמור על הביטחון וכיוצ''ב אבל בפועל רוב מוחלט של הציבור רוצה שהמדינה תממן גם ספורט ותרבות ובריאות ועוד ועוד.
אז להאשים את עיריית רמת גן או כל עירייה אחרת, בכך שהיא מוציאה כסף על דברים לא הכרחיים -זה לא רציני. אין עירייה אחת בארץ שהתקציב שלה כולו מופנה רק לתחזוקת העיר, ואם ראש עיר יעשה כן - הציבור יעיף אותו בבחירות הבאות.
יותר מזה - אין אפילו מדינה אחת בעולם, ואין אפילו עיר אחת בעולם, שבה השלטון משתמש בכספי הציבור אך ורק לצרכים הכרחיים. זה מודל שפשוט לא קיים. גם בארצות הברית הקפיטליסטית, יש מימון של תקשורת ושל תרבות ושל אינספור דברים לא הכרחיים.
ב. אידאולוגיה שנויה במחלוקת - וכי לממן אברכים זו לא אידאולוגיה שנויה במחלוקת? ומה לגבי מופעי תרבות עם הפרדה מגדרית? ומה לגבי ספורט בשבת?
עיריות ומדינות מוציאות המון כסף על דברים שנויים במחלוקת, וזה מחזיר אותנו לסעיף א. עירייה או ממשלה שלא תוציא כסף על דברים שנויים במחלוקת, בעצם לא תוציא כסף על שום דבר מלבד צרכים מאוד מאוד בסיסיים, וזה לחלוטין לא מה שהציבור בישראל רוצה.
ג. ''עריצות הרוב'' זה כאשר הרוב מכריח אותך לעשות משהו, מונע ממך זכויות, קובע שאסור לך לחיות לפי האמונה שלך או הדרך שלך למרות שהיא לא פוגעת באחרים. לתלות דגל זה לא עריצות לפי אף הגדרה של המילה הזאת.
הדגלים האלה אולי פוגעים ברגשותיך, אבל לא פוגעים בחופש הקניין שלך, בזכות התנועה שלך, בזכויות האישיות שלך, לא מונעות ממך שום דבר ולא גורמות לך לשום דבר. לא עריצות ולא נעליים.
ד. רוצה לדבר על עריצות הרוב? יאללה.
רוב של סטרייטים בכנסת, קובע שהומואים לא יכולים להתחתן במדינת ישראל. זה פוגע באופן מעשי ואישי בהומואים, קצת יותר ממה שדגל פוגע בך. זה אשכרה משנה את החיים שלהם: פחות הטבות מס, פחות זכויות שיש רק לנשואים, פחות אפשרויות ליהנות מירושות או תקציבים של אלמן צה''ל או קצבת שארים, יותר בירוקרטיה בהרבה תהליכים.
רוב של סטרייטים קובע שלהומואים אסור לאמץ ילדים. רוב של סטרייטים קובע שלהומואים אסור להשתמש בפונדקאות בישראל. רוב של סטרייטים קובע שצריך לזרוק, להשמיד ולאבד מנות דם של הומואים, כולל מנת דם של עבדך הנאמן שהושמדה בליווי מכתב מאוד משפיל וכל זה על לא עוול בכפי.
כל אחת מהדוגמאות האלה משפיעה על חיים של אנשים בפועל, אני לא מדבר על ''פגיעה ברגשות'' או משהו כזה, אלא ממש חיים של אנשים משתנים לרעה בגלל ההחלטות האלה!
מזל שאת חלקן בגץ ביטל...
בקיצור אתה לוקח קבוצת אנשים שבאופן עקבי וסיסטמטי פוגעים בזכויות היסוד שלה, וקובע שהיא זו שעושה עריצות בגלל... דגל? נו באמת.
ה. אין לי מושג למה נדמה לך שהמדינה צריכה להיות אחראית על כבישים עירוניים, אפילו אם מדובר בכבישים עירוניים מאוד ראשיים. מדובר ברחובות עם אינספור עסקים שמשלמים ארנונה לעירייה, עם בתים, פחי אשפה, גינות ציבוריות... ממש ממש לא תפקיד העירייה לדאוג להם.
וכמו בסעיף א', מה הקשר לדיון? זה המצב כרגע, זה לא שעיריית רמת גן לקחה כאן משהו שלא שייך לה.
מסכים עם כל מילה שלך!שלג דאשתקד
בהנחה שזה באמת המצב גם כלפי דת. בינתיים בתל אביב פירקו תפילת יום כיפור ורצו להכות את הרב יגאל לוינשטיין (אדם שתרם למדינה ולצבא יותר מחלק גדול מהתל אביבים הפרזיטים).
כשיהיה שוויון - יהיה שוויון.
זו באמת דוגמה טובהפשוט אני..
אף אחד לא מנע מלהטבים לעשות התכנסויות במועדוניקעלעברימבאר
להטב. שום ח"כ כולל החרדים מעולם לא הציע חוק כזה
איפה טענתי אחרת?פשוט אני..
אתייחס רק לדבר אחד:קעלעברימבאר
זה שמונעים מלהטבים להרשם כנשואים זה לא עריצות הרוב, כי לא כופים עליהם שו םדבר. להפך, אילו הלהטבים יכפו על המדינה לרשום אותם כנישואים למרות שזה דבר שנוי במחלוקת, זה יהיה עריצות המיעוט על הרוב.
ב. ערכי לאום בסיסיים דוחים עריצות רוב. מכיוון שהמדינה היא מדינת היהודים ולפי תורת היהודים אסור להתחתן גבר עם גבר, אז זה נגד ערכי הלאום, לרשום במדינה אותם כנשואים. כמובן זה לא מגביל את חייהם הפרטיים. במקרה כזה חובה לממש ערכי הלאום גם במחיר עריצות הרוב וגם במחיר עריצות המיעוט. גם אם רוב המדינה ירצה שהטפסים יהו בסינית, הם יהיו בעברית כי זה מדינת הלאום של העם היהודי, כנל הבירה בירושלם, חוק השבות וכל ערך לאומי בסיסי.
אגב, גם אלמנות מאירוסין לא מקבלות קצבה מצהל. וגם המדינה לא מחלקת בין אדם ששכל את אחיו היחיד, לבחן אדם ששכל אח מתוך 10. אז למה שהמדינה תפצה אלמני להטב כאשר ארוסות לא מקבלות? אם זה מפני הצער הנפשי, האם המדינה תפצה אותי על אבדן חבר נפש שלי שאבדתי במלחמה וחשך עלי עולמי? לא
אתה במיעוט גדולפשוט אני..
אם אתה חושב שערכי הלאום הבסיסיים של המדינה הם לשמור על ההלכה.
ושוב אני חוזר למה שכתבתי קודם: אם זה הטיעון שלך, מה אתה רוצה מעיריית רמת גן?
היא העירייה היחידה בארץ שלא פועלת לפי ''ערכי הלאום הבסיסיים'' כמו שאתה תופס אותם? העירייה הראשונה שהחליטה לעשות דברים בלי להתייעץ עם הרבנות הראשית?
אתה ממציא חוקי משחק שאף אחד בעולם לא משחק על פיהם, ואז כועס על עיריית רמת גן שלא משחקת לפי הכללים שרק אתה מכיר בהם.
לגבי ההבדל בין בני זוג הומואים לבין חברים טובים, ושאר טענות הומופוביות, עייפתי.
אז:קעלעברימבאר
אני לא במיעוט. כך סוברים מפלגות הציונות הדתית, בן גביר , שס, יהדות התורה. ודה פקטו הליכוד, עובדה שתומך באי הפרדת דת ממדינה.
זה לפחות 61ח"כים.
ב. הרוב פה לא משנה. ארץ ישראל שייכת לאומה היהודית לדורותיה, ודור אחד לא בעלים על הארץ כדי לשנות נוהל של ערכים לאומיים. כמו שהעברת הביאה מירושלים היא בגידה בלאום,כך הפרדת דת ממדינה היא בגידה בערכי האומה לדורותיה.
האם המדינה תפצהקעלעברימבאר
האם זה "אחופוביה"?
האם היא תפצה סבתא ששכלה את נכדה שראתה בו כמו בן שלה?
אין קשר.
המדינה לא מפצה לפי רמת ההרס הנפשי, אלא לפי נוהל.
הנוהל נקבע לפי אם החברה מגדירה את האדם הקרוב כ"נשוי" או "לא נשוי"
"אלמנות מאירוסין"קפיץ
וואו. באמת שאין לי מילים
אתה חצוף ורשע ברמה מדהימה
מחילה אם זה פגע🥺, לא מצאתי מילים אחרותקעלעברימבאר
יש ארוסות שחשך עליהם עולמן. אם להן לא נותנים פיצוי, אין סיבה לתת פיצוי לאלמן להטבי.
אחרת צריך לתת פיצוי לפי מדד ההרס הנפשי שמלחמה חוללה. יש מי שאיבד טת חברו הטוב והיחיד וחשך עליו עולמו. האם הוא מקבל פיצוי?
לא הבנתי.חתול זמניאחרונה
הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי
בס"ד
הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי
מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.
למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.
אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.
נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל
הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.
ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.
כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.
כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.
השוואה מדוייקת בעיניימרדכי
בס"ד
בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!
בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל
ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.
כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.
לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.
בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.
זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.
הטבלה מאוד ברורהמרדכי
בס"ד
היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.
אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.
לפי ההסבר שלךמשה
עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.
נכוןמרדכי
בס"ד
בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.
השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום
נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.
והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.
אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי
פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.
מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.
בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה
גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.
היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל
בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.
לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.
אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.
הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.
אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף
לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.
לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר
כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.
כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.
לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.
-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת
ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר
היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.
החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי
כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.
מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.
הסיפור של אבי מעוזאיתן גיל
הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.
יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.
וממילא הוא לא הטריל.
ההטרלות של אבי מעוז, ממש לא הסתיימו בדת ומדינההסטורי
פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.
בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.
בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.
בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.
ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.
שהימין לא יתבכן על שריפת חצי מנדטאיתן גיל
ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.
אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.
אבל אוי השנאה.
לזה יהיה אפשר להגיע גם בהמשךהסטורי
אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.
אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.
אני חושב שהוא ( לא) בכוונה עושה את זהנוגע, לא נוגע
זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.
בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.
רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).
הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?
כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.
אם וינטר יהיה גבולי בסוף המירוץאיתן גיל
ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.
בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.
אם וינטר לא עובר, הוא שרף את עצמו מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע
והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי
אם היא לא תיסגר...קורא נלהב לשעבר
אם בגלל מעוז ווינטר, תעלה ממשלת ליברמן-עבאסהסטוריאחרונה
היא אכן בסכנת סגירה.
העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.
לזה אני מסכים ולכן אין שום תועלת לעם ישראלהסטורי
מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.
נסיעה לירושלים לתפילה בכותל המערבי בכביש 90….סיעתא דשמייא1
…מעורר את התקווה להתחדשות.
כל הכבוד🙂קעלעברימבאר
תזכה לחזור בתשובה שלמה ולהשאר על אדמת הקודשהסטורי
שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.
אמן . הרצון קיים אבל יש אילוצים.סיעתא דשמייא1אחרונה
יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל
כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל
מי שלא טוב לו תמיד יכול להצביע נעםנקדימון
^^^^ יוסי בכר, כמו גם משה פלד, לא יוצב במקום ריאליהסטורי
אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.
מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור
להכרזה שלו יש ערך משמעותי.
בסופו של דבר, הוא הצטרף כהבעת תמיכה ולא כדי להיכנסארץ השוקולדאחרונה
לדעתי זה מעניין מאוד ומשמעותי שהוא ואיתם שהיו מפקדים במלחמה במילואים כעת מביעים תמיכה במפלגה של סמוטריץ',
אצל נתניהו יש את אלישע מדן וטליק גווילי ששילמו מחיר גדול במלחמה ותומכים בו,
אצל אייזנקוט יש בכירים לשעבר,
אצל גולן יש אנשי מחאה,
אצל וינטר יש אזרחים שהיו מעורבים במלחמה.
זה מעניין ומעורר מחשבה מה כל מפלגה מציגה
הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום
מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.
נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.
בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.
אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.
אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.
רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות
לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון
הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).
היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.
גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.
הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום
וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל
שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.
הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה
הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות
זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)
זה משיקולי ארנונהמשה
בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.
משהו לא ברור שםברגוע
הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??
היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל
אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.
מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע
וינטר כבר הגישמשה
לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל
וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע
גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.
בתור חרדיקבלה
יגמור מחוץ לכנסת.
תרשמו.
ברורמשה
אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.
הוא לא יהיה שווה כמעט כלום.קבלה
זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,
לא יודע מאיפה
אם יקבל מעל אחוז? בטח שיהיה שווהמשהאחרונה
יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.
נתניהו הגיש תביעה נגד עיתון הארץ. זה לא מספיקhamedinai
הבית המשפט לא מסוגל להגן על הבוחר מפרסומי כזב תקשורתיים
כשעיתון מפרסם ידיעה כוזבת וקשה נגד נבחר ציבור, התגובה הטבעית היא לחכות לתביעת הדיבה. אבל כשצוללים למורכבות המשפטית, מגלים אמת מטרידה: המערכת המשפטית לא בנויה להגן על תהליך ההכרעה הדמוקרטי בזמן אמת.
* אין פיצוי על "נזק פוליטי": בית המשפט בוחן פגיעה אישית בשם הטוב, ולא מתמחר אובדן מנדטים או נזק לאומי. מבחינה משפטית, תביעת דיבה עוסקת באדם הבודד ולא בתוצאות הבחירות.
* לתומכים אין מעמד משפטי: חוק איסור לשון הרע אינו מאפשר לאזרחים, לתומכים או לציבור שלם להגיש תביעה, גם אם הפרסום פגע קשות במדינה.
* צדק מאוחר הוא לא צדק פוליטי: פסק דין שמגיע שלוש שנים לאחר הפרסום, כשהבחירות כבר הוכרעו והממשלה כבר התחלפה, הוא חסר משמעות מעשית. מבחינת גוף תקשורת המונע מאג'נדה, הפיצוי הכספי המאוחר הוא פשוט "הוצאה מוכרת" בדרך למטרה.
המסקנה המתבקשת:
במציאות שבה המערכת המשפטית לא מסוגלת להתערב, נטל ההגנה על הדמוקרטיה עובר כולו לכתפי הבוחר.
אין לנו את הפריבילגיה להיות אזרחים פסיביים. כדי לשמור על המדינה ועל עתיד משפחותינו, כל אזרח חייב לפתח ספקנות בריאה, לגלות תחכום, לצרוך מידע באופן ביקורתי ולא ליפול בפח של הנדסת תודעה ופרסומים זדוניים. בית משפט זה טוב וראוי, אבל לא מספיק, התשובה לתקשורת מגויסת היא לא הבית המשפט – אלא ציבור ערני, חכם ומפוכח בקלפי.
רק גימטריה?hamedinai
עופר וינטר בגימטריה נפתלי בנט
שאלו את גרוק Ai האם נכון?
וזה מה שהוא ענה:
נכון. שתיהן 631.
עופר: ע=70 + ו=6 + פ=80 + ר=200 = 356
וינטר: ו=6 + י=10 + נ=50 + ט=9 + ר=200 = 275
סה"כ: 356 + 275 = 631
נפתלי: נ=50 + פ=80 + ת=400 + ל=30 + י=10 = 570
בנט: ב=2 + נ=50 + ט=9 = 61
סה"כ: 570 + 61 = 631
על דאטפת אטפוך...הסטורי
עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".
הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."
דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7
(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)
אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה
אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.
כמו שזה נשמע כרגענקדימון
גפני כנראה היה איש ימין חסוד ביחס למה שיחליף אותו.
וסוף מטיפיו?נקדימון
והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג
הם רוצים פטור מלא מגיוס
ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה
בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.
לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני
גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גיל
כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.
החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.
גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.
המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.
ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.
הנאמן של הרב שך היה הרב רביץ, שגפני העיף בביזיוןהסטורי
גדול הרבה יותר, מהבזיון שעשו לו השבוע.
כשהרב שך זצ"ל כבר לא היה, גפני הפעיל את מלא המניפולציות, כדי לנטרל את הרב רביץ (שאגב, בשונה מגפני באמת היה תלמיד חכם), דאג שב'יתד' לא יזכירו אותו במילה, למרות שזה הבטאון של התנועה שהוא עמד בראשה.
אפילו כשהרב רביץ נפטר, ביתד הוא לא הוזכר, לא הוספד, לא נערכו עליו כתבות. האבסורד היה שתנועת דגל התורה וכל הגורמים המסונפים אליה - שמו מודעות אבל עליו - ביתד, אבל בכתבות ובטורים לא היה לו זכר (או זייכער).
על דאטפת אטפוך על מלא.
למען ההגינותאיתן גיל
הח"כים הראשונים שנבחרו לכנסת מטעם דגל התורה היו רביץ וגפני. מאוחר יותר נכנס מקלב מקורבו של הרב אלישיב, שהתחמם על הקוים. רביץ פינה מקום, גפני התקדם, ומקלב סומן מספר 2.
38 שנים היה גפני בכנסת, תקופה מרשימה ללא ציניות. שורשיו חסידיים והוא חובש ספודיק בשבתות ובחגים, ובמובן מסויים הוא סדין אדום בעיני ליטאים רבים.
רביץ לא 'פינה מקום' מרצונו, גפני דאג לפנות אותו...הסטורי
יכול להיות שאתה צודק, אבל לא מצאתי לכך שום מקוראיתן גילאחרונה
ידוע שנפטר זמן קצר מאוד לאחר פרישתו או שהופרש מהכנסת.