בנושא הזה יש 2 רובדים. אידאולוגית, אני לא מאמינה בלא להזדהות (לא, עם כל הערכה לחברות שנעצרו, ויש המון כזאת, אני אישית הייתי מדהה.), ועל זה אפשר לדון ולהתדיין שעות, ובהחלט יש עניין בכך. אבל לא ממש יש לי הכוח לפרוס את דעתי עכשיו, זה נושא מורכב מאוד.
עכשיו מעשית, אני חושבת שזה קצת טיפשי (ושוב, זה לא שאני מזלזלת במאבק של הבנות. אני מעריכה את המסירות וההקרבה עד הסוף שלהם.) לא להזדהות, ולסבול מהשפלות נוראיות שגורמות לצניעות להיפגם. ויותר מיזה, חבל על הזמן, באמת. את תיהיה כל-כך יותר מועילה בחוץ. אז נכון, עוררתן רעש תיקשורתי מטורף. אבל בואו נדגיש- אם המטרה היא רעש תיקשורתי, הרי שקיבלנו את הרעש, אבל לא בנושא שרצינו. אז עכשיו כולם יודעים שהיו חבורת בנות 14 גיבורות שהתעללו בהן, ואז מה? נכון, זה עורר אהדה והזדהות. נכון, זה עורר רחמים אצל כולם. אבל מה מעבר? כלום. זה שווה את הצלגת הזאת, את הפגיעה המיותרת הזאת בנשמה? זה פשוט לא שווה את זה.
יש גיבורות כמו צביה, שמרגישות שזאת היא השליחות שלהן, (בעצם אין 'גיבורות' כמו צביה, יש את צביה. תיקון קל.) ואולי להן הו באמת התפקיד והמקום הנכון. אבל אני חושבת שלגבי עם-ישראל הפנאטים הקצת-פחות מוכנים להתייבש פעם בחצי שנה 3-4 חודשים בכלא- אני באמת חושבת שחבל לעלות על העץ של 'לא מזוהות'.
בקשר לפינויים. חשבתי על זה הרבה, וזה קצת מתחבר לי.
עד עכשיו הייתי בדי הרבה פינויים, והאמנתי שזאת היא הדרך הנכונה. עכשיו ניצב בפניי גורם חדש: אני לא רוצה להעצר (לא רוצה עוד תיקים, אבאמא, אין לי זמן לזה), ואני לא רוצה שישפילו אותי במעצר.
ככה:
יש לנו קונפליקט בין שתי דברים; התועלת של פינוי (חוזרים לבסיסו של עניין. אז מה היא באמת התועלת של פינוי? להראות שאנחנו כאן, ואנחנו נחושים וחזקים, ולא ניתן למאחז\בית\אוהל\גג\עץ\פח להיות מפונה מכאן בקלות.), לעומת מה שאנחנו מפסידים ממנו (מעצרים, מכות, השפלות, פגיעות פיזיות ונפשיות.).
האם מה שאנחנו מפסידים בפינוי, שווה למה שאנחנו מרוויחים. הרבה דנו בזה, מה עולה על מה: צניעות או ארץ-ישראל. אני לא חושבת שיש עניין בכלל לדון בזה, ברור לכולנו ששני הגורמים האלה משולבים יחד. האם אין דרך אחרת להראות את העקשנות שלנו, חוץ מפינויים בכוח? הרי ברור לכולנו שהמאחז בסוף יפונה [שניה, יש הבדל גדול בין לדוגמה, השוק בחברון- לבין שבות-עמי. חברון צריך לעשות הכל; מלשרוף ניידות ולפנצ'ר מכוניות של ערבים (בעצם,עדיפות להפוך.) לבין להתבצר בתוך הבתים כמה שיותר זמן. כי במאחזים אנחנו בפעולה של 'בניה'. המטה שלנו היא לבנות משהו שקודם לא היה, אנחנו יוצרים מקום חדש. לעומת זאת בפינוי, הפינוי הוא די סופי (טוב, לפחות באופן רישמי.)- יותר לא יגורו אנשים בבתים האלה. לעומת מאחז שבו ברור לכולנו שאנחנו בכלל לא משחקים במשחק שלהם, אנחנו נמצאים בזירה אחרת. אנחנו יודעים שיפנו ויהרסו, אבל אנחנו יודעים גם שמה שהם לא יעשו במאחז (כמה קירות שהם לא ישברו "בטעות"), אנחנו נחזור ונבנה. בפינוי בחברון, המטרה היא לעורר כמה שיותר מאבק- שיראו וידעו, אנחנו לא זזים מכאן בקלות, אנחנו נלחמים. הפינוי הוא כזה שהמטרה מצידנו היא רק לעכב אותו לעשות ממנו כמה שיותר רעש. במאחזים, המטרה היא לבנות, לכן אולי עדיף להשקיע כוחות במקום אחר.] השאלה היא איך הוא יבנה מחדש. אני חושבת (ושוב, אני לא לגמרי בטוחה בזה, אני עדיין בהתחבטויות) שאולי עדיף להשקיע את הכוחות בבניה, מה שיצא יותר מועיל ויותר חכם. ככה גם נפסיד פחות, וגם נרוויח יותר. (לדוגמה, אם מחליטים שהבנים הולכים לעשות רעש מסביב, והבנות יורדות מהמאחז ומחכות כשהכוחות הורסים- ואז ישר עולות להתחיל לסדר: יכול להיות שזה יהיה יותר מועיל מאשר מה שעושים בד"כ: בנים ובנות בפינוי, מפנים וחלק נעצרים.).
שבת שלום.