"עיקרי התחיה"--!-מתנחל גאה.
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י"ד שבט תשס"ח 22:58
עיקרי התחיההנסוח המלא של "עיקרי התחיה" אשר נכתבו על ידי אברהם (יאיר) שטרן ופורסמו בגיליון ב' של עיתון "במחתרת" אשר יצא לאור בחשוון תש"א:

א. העם-  עם ישראל הוא עם סגולה; יוצר דת היחוד; מחוקק מוסר הנביאים; נושא תרבות עולם; גדול במסורת ומסירות הנפש; ברצון החיים וכוח הסבל; באור רוחו, בבטחונו בגאולה.

ב. המכורה- המכורה היא ארץ ישראל בתחומיה המפורשים בתורה ("לזרעך נתתי את הארץ הזאת מנהר מצרים עד הנהר הגדול נהר פרת", בראשית ט"ו י"ח), היא ארץ החיים, בה ישכן לבטח העם העברי כולו.

ג. העם ומכורתו-  את ארץ ישראל כבש ישראל בחרב. בה היה לעם ובה בלבד ישוב לתחיה. לפיכך יש לישראל ורק לו זכות הבעלות על ארץ-ישראל. זכות זו היא מוחלטת. היא לא פקעה ולא תוכל לפקוע לעולם.

ד. היעוד- 1. גאולת הארץ. 2. תקומת המלכות 3. תחית האומה; אין תקומת המלכות בלא גאולת הארץ, ואין תחיית האומה בלא תקומת המלכות.

אלה תפקידי הארגון בתור המלחמה והכיבוש:

ה. חינוך-  חינוך העם לאהבת החרות וטפוח נאמנות קנאית לקנייניו הנצחיים. השרשת הרעיון כי גורל העם נתון בידיו הוא. חדוש ההכרה "הסיף והספר ניתנו מכורכין מן השמים" (ויקרא רבה, ל"ה, ח').

ו. אחדות-  איחוד העם כולו סביב דגלה של תנועת החרות העברית. שמוש בגאוניותם, מעמדם ומאודם של יחידים - וכיון מרצם, מסירותם ולהטם המהפכני של ההמונים למלחמת השחרור.

ז. בריתות-  כריתת בריתות עם כל המעונינים במלחמת הארגון המוכנים לסייע לו במישרים.

ח. כח-  חשול הכוח הלוחם והאדרתו במכורה ובתפוצות, במחתרת ובקסרקטין, להיותו צבא-גאולה עברי על דגלו, נשקו ומפקדיו.

ט. מלחמה-  מלחמת תמיד בכל העומדים לשטן לקיום היעוד.

י. כיבוש-  כיבוש המכורה בחיל מידי זרים לאחוזת עולם.

ואלה תפקידי התנועה בתור האדנות והגאולה:

יא. אדנות-  חידוש האדנות העברית על הארץ הגאולה.

יב. משטר הצדק-  הקמת משטר חברותי ברוח מוסר ישראל והצדק הנבואי, במשטר זה לא יהיה רעב ומובטל. בו יחיו חיי אחוה, כבוד ורעות כל בני האומה באשר הם בניה, אות ומופת לגויים.

יג. החייאת השממות- בנין החרבות והחיאת השממות לעליית המיליונים, פרייתם ורבייתם.

יד. משפט הזרים-     פתרון בעיית הזרים על ידי חלופי האוכלוסים.

טו. קיבוץ גלויות-  קבוץ גלויות שלם במלכות ישראל.

טז. שלטון-  האדרת העם העברי להיותו גורם צבאי, מדיני תרבותי וכלכלי ראשון במעלה במזרח ובחופי הים התיכון.

יז. תחיה-  החיאת הלשון העברית בפי כל העם, חידוש עצמותו ההיסטורית והרוחנית של ישראל. צרוף האופי הלאומי בכור התחיה.

יח. הבית-  בנין הבית השלישי כסמל לתור הגאולה השלמה.

כדאי לקחת את יאיר הי"ד בערבון רחב, אך מוגבלעמישב
בס"ד לק"י

הוא היה יהודי ענק, אחד מהטובים שהיו (מי אני שאשפוט?), אך עדיין הוא לא שמר מצוות בצורה מלאה. לכן צריך להכיר גדולתו מחד, ולהכיר בכך שהוא לא האידיאלי המושלם, ובדעותיו גם הסתננו השפעות חיצוניות...

בכל מקרה שכוייח על ההעלאה.
מצטרף לנאמר. שימו לב מה עלה בגורלם של שמיר ובגיןאנונימי (פותח)
לא מסכים!ציר 60
יאיר היה יהודי אמוני יותר מרוב האנשים שאני מכיר!
מי אנחנו שנקבע שזה שהוא למשל לא חבש כיפה זה יותר חמור מהלשון הרע שבו אנו נכשלים לרוב.

הוא בא ממקום עמוק מאד של תורה, וכל האידיאולוגיה שלו התבססה על על תורה (בהשפעת חברו, תלמיד "מרכז" לשעבר, דוד רזיאל). הלכך הוא אחד המנהיגים האמיתיים היחידים שקמו לעמ"י.

ובנוגע לעיקרי התחיה (שכוייח עצום על ההעלאה), להדפיס ולתלות.
לא בכך נמדדים הדבריםעמישב
בס"ד לק"י

לא באתי לעשות לו חשבון מצוות ועבירות, ולא באתי להגיד שהבעיה היא העברה מאחורי אי הנחת הכיפה על ראשו, אלא שהכיפה מסמלת דבר הרבה יותר גדול וחשוב.
הכיפה מסמלת האם באופן כללי הבן אדם מקבל על עצמו את עול מלכות ה' או לא, במקרה שלו, אמונתו, אולי, היתה חזקה, וידיעתו בתנ"ך גם כן, אך עול מלכות ה' ושמו, לא נישא מעל למראשותיו...

"אחד המנהיגים האמיתיים היחידים שקמו לעמ"י", הרשה לי לפקפק בדבריך... (לגבי היחידים כמובן).
אתה צודק!!!נעם הנשמות
ראינו מה יצא ממשיכיהם של אנשי ה'מזרחי' (בורג, אורלב, וכו' וכו') ומאנשי ש"ס (א"צ לפרט, הדברים ברורים) כך שהמדד הוא בהחלט לא כיפה. יאיר הי"ד לא הגיע מבית דתי במובן שלנו, אך יחסית למקום שממנו בא - רואים שהיה קרוב מאד למסורת, ואני מאמין שלו היה חי עמנו, היה מגיע - במוקדם או במאוחר - לשמירת התורה באופן מלא הרבה יותר. לבד מזאת, הוא נרצח ע"י ערלים ועל קדושת השם - דבר שלכשעצמו מקנה לו את התואר 'קדוש'. (כמובן, אינני מדבר כלל על עניין של ציונות ח"ו, אלא על עניין של יחס עמוק ושורשי לדת היהודית. להבדיל א"א הבדלות, חוזה המדינה הידוע שר"י היה מתבולל ורצה לשמד את היהודים רח"ל, וכל בר דעת מבין כי אין להשוות בין אנשים הקרובים ליהדות ובין לבין הרחוקים ממנה שנות אור - רק משום שלשניהם אין כיפה על הראש. אמנם הבהרה זו היא אך למותר והיא ברורה מאליה, אבל משום שישנם כאלו שלא מבינים כל דבר, ראיתי לחובה לומר זאת).
לעמישבדינמית
גם בדיעות שלנו לאט לאט מסתננות השפעות חיצוניות לצערינו.
אני לא חושבת שיש כאן אדם שלקח את יאיר הי"ד והפך אותו ל"אליל" שלו.
למרות שהוא לא שמר מצוות לפי איך שאתה רגיל אנחנו רואים שהוא כבר ידע את הדרך והאמונה שלו נראת חזקה מאוד.
לא אמרתי זאת, רק נתתי איתות אזהרה שנשכח לפעמיםעמישב
מסכים איתך! בערבון,אומנם היה גדול שבגדולים,אבל-מתנחל גאה.
בע"ה...

בלי תורה...כמעט ולא שווה מה שהוא עשה..(במחשבה שניה... הוא אחד מהכליפות המגינות על הפרי....)
הגזמתם! (ציטוט: "בלי תורה") הוא הלך עם האמת!מתנחלוס
ראינו כבר לאן אפשר להגיע גם עם תורה...
אני מכיר הרבה אנשים שלא מוגדרים 'דתיים' (אני שונא את ההגדרה הזאת)
אבל הם הרבה יותר קרובים לאמת ולקב"ה, מהרבה 'דתיים' שאני מכיר.
אז מספיק להתנשא ולהמשיך לשבת בבית המדרש המוגן והחמים.
מתי כל האידיאלים והאמת שנלמדים בבתי המדרש יצאו לפועל בשטח?
האם נמשיך לשבת בבועה שלנו ונקטר על שצריך לקחת את 'יאיר' ב'ערבון מוגבל' ונגביל את עצמינו בד' אמות של בית המדרש?
סליחה?!(= לא ד-אלא ו' אמות....מתנחל גאה.אחרונה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך