שכונה ערבית ב-------------נתניה!!!!!420mal

כן כן שמעתם נכון!!!

המכללה האקדמית בנתניה, שנמצאת צמודה ממש לשכונת משה"ב הדתית במזרח נתניה, מתכננת לבנות עכשיו מעונות חדשים לסטודנטים. בדובר בכ-350 יחידות דיור אם אנלא טועה. הקיצר לא רק שכווולם שם חילונים, הממשלה המפגרת שלנו חוקקה חוק- שחייב לתת 20% לפחות לערבים!!משמע שיהיו לנו לפחות 200 ערבושקים שיסתובבו לנו בין הרגלים!!!

והמקום הזה נמצא מול בית ספר ממ"ד, ממש 10 מטר ממנו, וגם ליד המרכז המסחרי של השכונה.

בשבוע שעבר גם ישבה נערה על ספסל בגן הציבורי החדש שבנו ועשתה בייביסיטר.היא התחילה לדבר עם איזה ערבי שם, והם גם קבעו פגישה למחר!אם לא היה שם איזה אחד שעצר את זה מי יודע לאן זה היה מתגלגל!!!

אנחנו עוד לא סגורים בדיוק מה לעשות ,אבל אני אשתדל לתת כאן עידכונים לגבי מחאות, שליחת פקסים וכו'.

בציפייה לבניין אריאל והעפת כל הערבים מארצנו!!

מלאכי

אסור  לתת להם לבנות.תפוזה 1
בס"ד

אחר כך זה יהיה הרבה יותר קשה להעיף אותם..
פשוט בושה.... אשכרה ממשלה מפגרת!לאל
נתניה?חמסית
עושה לי סבאסבתא.
לדעתי המצב כזה ברוב המוסדות.
אלה זה בכה הרב בצריאומן ר''ה
די נמאס מערבים גם אלצנו ברעננה בפתח תקוה הם כול הזמן מטיילים לנו שילכו לגור בירדן
יש שיא הבעיה שזה ערבים אבלסתם משהי
למה כתבת, לא רק שזה חילונים... מה הבעיה עם חילונים? את הערבים צריך להעיף אבל חילונים צריך לקרב לא להעיף...
לאומן ר"ה: חס ושלום ירדן זה גם ארץ ישראל!מתנחלוס
שילכו לאומן!
לפני כמה חודשים עשיתי תאוריהמשה
(ועברתי)

כמות הערבים שם פשוט לא תיאמן. הם התנהגו שם כאילו היו מלכי העולם (וכן, אחדים מהם הגיעו ברכב לבחינה)
אני מכירה את הנושא יחסית מקרוב אני גרה שם  בנתניהבדולח
ו אגן פשוט לא יאמן , גם פתחו חנות חזיר ממש בלב העיר .

ואני כחלק ממדרש=ה חדשה בנתניה מממשתתפת בעניינים האלו באופן די פעיל אני מאמינה שכאשר ימצא לנכון העניין יטופל

לא ניתן לזה לקרות בעזרת ה
אז תמחו על זה!!!תפוזה 1
תגובהמרדכי
סבתא שלי גרה בנתניה והיא אמרה לי שבנתניה אין חנויות שמוחרים שם בשר חזיר
אוי נו...מאחורי הקו
גם פה יש כפרים ערביים. טוב נו, דרוזים. אותו הזבל. אבל פה!!! בגולן!!! הם מטמאים את הגולן!! איכס!!
שלא נדבר על הגליל..תכלת דומה לים
חמודה בגליל זה בערך 50 אחוז יהודיים.
ולא- אני לא אומרת שדרוזים הם זבל. יש ויש.
יש שם חנות בשרים וגבינות, לוידעת אם זה בשר חזיר,eliya
אבל כתוב בשלט שלהם -" בשרים, גבינות, דגים, ונקניקיות..."

פעם נכנסנו לשם ושאלנו את המוכר אם יש להם הכשר של הרב מחפוד על הבשר...חחחח
אולי של הרב בריחמאחורי הקו
חה חה חה--- לא מצחיק..
מאחורי הקו, את טועה!יהודי!
דבר ראשון, הדרוזים הם לא אותו זבל.
הדרוזים דווקא מאוד עוזרים לעם ישראל והם חסידי אומות העולם, משרתים בצה"ל ביחידות הקרביות (כולל סיירות וכמעט נכנס אחד למטכ"ל רק שהוא נהרג בתאונה לפני שהספיק) וברגע זה הרבה מהם מגינים עלייך. אז הכרת תודה צריך, גם לגויים.
אמנם היו כאלו שבגדו, אבל אני יגלה לך סוד מזעזע ומצמרר: יש יהודים שבוגדים.
בצורה הכי מזעזעת שאפשר.
איך?
הם מכניסים מחבלים דרך הגדר והחיילים לא חושדים בהם כי הם חושבים שהם בני משפחות (לצערנו כבר יש ערבים שאם מתלבשים כמו שצריך נראים ממש כמו יהודים ומדברים ערבית שוטף ולהרבה אין מבטא ערבי), והיהודים האלו מקבלים 200 ש"ח על כל ראש.
לא מזעזע?
ואלו יהודים!
אח שלי סיפר לי... הוא בצבא ועכשיו הכניסו אותם לגזרה חדשה (ה' ישמור אותם ברחמיו הרבים!) והנוהל שברגע שתופסים יהודי כזה להזמין את השב"כ כי הם יודעים להרביץ כמו שצריך ואחרי זה לעשות את מה שהם צריכים לעשות..

דבר שני, מותר שיהיו גרי תושב בארץ ישראל.
את התכוונתיהודי!
לבדואים.
הם באמת זבל וגם גנבו לי את הכדורסל ככל הנראה.
והם משתלטים על שטחים גדולים של הנגב וחוץ מזה שבתי פח שלהם מכערים את הארץ שלנו זאת גם השתלטות וגם הם גנבים מומחים ביותר.
ובקשר לבשר הלבןיהודי!
גם ברחובות יש...
שרפו להם כבר פול פעמים את המקום (חח כל הזכויות שמורות לחסידים או של ויז'ניץ או של קרעטשניף.. החבדניקים לא חשודים) והם כל הזמן בונים מחדש.

אוי באמת. אם הכדורסל שלך הייתה הבעיה..מאחורי הקו
אבל בכל זאת, זו הארץ שלנו, לא?!? והם מתיישבים כאן ברוב עם ובלי בושה ונתקעים לנו בעיניים, סליחה??!!?! וכשנכנסים להם (דרוזים) לכפרים מעלי הצחנה שלהם הם לא מסתכלים עלי בשנאה?? בסדר- יש גם ערבים טובים! או שהם מתים או שהם מתגיירים. אני מסכימה שהדרוזים עדיפים על הערבים, אבל עד לאן הגענו?? להוקיר להם תודה על זה שהם משרתים בצבא? הם חייבים לשרת כי זו חוצפה מצידם וגם עבירה על החוק אם הם לא ישרתו- כי הם עם רב בארץ הזאת!

ובנוגע ליהודים חוטאים- אני יודעת!!! מה, כל היהודונים האלו שלמרבה הצער והבושה יושבים בראש המדינה הזו מתלקקים לאויבינו הכי גדולים שלנו- זו יותר בושה מהערבים שיושבים כאן..
אבליהודי!
למה לא להוקיר להם תודה על זה שהם משרתים לצה"ל?
אנחנו לא שונאים גויים!
אנחנו שונאים גויים ששונאים יהודים, אבל סתם גויים אנחנו לא שונאים!
והם גויים שסך הכל עוזרים לעם ישראל.. אז אנחנו לא שונאים אותם ומכירים להם תודה.
זה פשוט!
שמעת על המגבניק שנפצע בעטרות בשבת?
זה היה בדואי..
תביני שהוא מגן על המדינה אפילו על חשבון החיים שלו.
וצריך להודות לו על זה.
קודם כל אני לא בטוח שהם חייבים. אבל גם אם כן, אז מה זה משנה?
אם מישהו עושה לך טובה שהוא חייב לעשות, את לא תגידי לו תודה?
בטח כשהם מסכנים את החיים שלהם ביחידות קרביות.

אני דווקא דיברתי על יהודים שרוצים להרוויח כסף (אפשר לעשות 10 ראשים ליום, שזה אומר 2000 שקל ליום.. אני יודע שזה נשמע ממש מגעיל אבל על זה הם חושבים) ולא על הממשלה הפושעת הזאת.
אבל גם הם אותו דבר מתחנפים לאויבים.
רק שפה זו דרגה יותר קדימה... כמו הבעל מונית היהודי הזה שהיה פעם, שהכניס מחבל שבדיוק כמה שעות פיצץ את עצמו והרג יהודים.
זאת כבר דרגה אחת יותר.

והכדורסל שלי זאת באמת בעיה...
הם באמת מסריחים?יהודי!
כן. הם מסריחים כמעט כמו ערבים...מאחורי הקו
סתם.. כשאנחנו נוסעים בתוך הכפרים שלהם אנחנו נוסעים עם חלונות סגורים.

אבל אוף! תה לא מבין?? הם חייבים לשרת! אם לא אז מן הסתם יעצרו אותם, כי הם אזרחים <לצערי> במדינה הזו, ולכן הם חייבים לתת משו מהעדה שלהם לצבא שלנו, כי זו בכל זאת הארץ שלנו פה. בעצם- בשבילם, השלטון שלנו פה...
אף אחד לא אמר שהם משרתים בצבא כי הם רוצים להגן על עם ישראל ואף אחד לא אומר שדווקא הם לא משתמשים בזה כדי לסחור בסמים ונשק עם החברים שלהם ממצרים וסוריה! (בעצם סוריה לא. רק לאו"ם יש מגעים איתם... מכוערים! אפשר לראות את הצבעים של הבתים שלהם מכאן.. אח! מקלקל את הנוף!)
אבל אני פשוט לא חשוב שאת צודקתיהודי!
כי זה שהם חייבים לתת משהו לא אומר שהם חייבים לסכן את החיים שלהם.
הם היו יכולים להיות ג'ובניקים או לאידע מה אבל הם לא היו חייבים להיכנס לקרבי, בטח שלא חייבים להיכנס לסיירות.

בואי נאמר דבר כזה.
אם את קונה משהו אממ בסופר או לא משנה איפה.. את לא אומרת תודה?
נכון שאת אומרת? (אני מקווה) או לדוגמה אוטובוס.. אגב באוטובוס זה הכי חשוב להגיד לנהג תודה כי הוא פשוט כל היום על ההגה וזה מאוד מאוד קשה ועבודה שוחקת.. אז כשאומרים לנהג תודה ויום טוב בחמימות זה ממש מחמם לו את הלב!
קיצר..למה בעצם את אומרת תודה? הרי הם היו חייבים להביא לך כי שילמת להם!
אלא שאומרים תודה גם על משהו שחייבים לעשות בשבילך..

וגם הדרוזים מסכנים את החיים שלהם בשבילנו ואנחנו צריכים להגיד להם תודה. ולכל הפחות לא להשמיץ אותם.

הם לא משתמשים בזה לסחר בסמים... לפחות לא רובם. ושוב יש גם יהודים שעושים את זה.

את יכולה לרצות שהם לא יהיו אזרחים במדינה אבל לפחות להכיר להם תודה... זאת מידה ממש חשובה להכיר תודה.

ועד כמה שזכור לי הריח של הפיתות על הטבון שלהם ממש מגרה אותי (אבל הבעיה שזה בטח אסור בגלל הבישול גויים).
אוף לא הייתי ברמת הגולן כבר הרבה זמן! (ב"ה בחופש אני ביהודיה!!!)
מתנחלוס שילכו לארה''באומן ר''ה
כמה דברים:נ נח בנשמה-בת
הדרוזים נאמנים למדינה בטרוף

הדרוזים מאמינים בה' (באל אחד)! אומנם לא בדרך שלנו...
לפי אמונתם הם נלחמים עבור המדינה שבה הם שוכנים ולה הם נאמנים!- בגלל זה הם ביחידות הכי מובחרות ועליהם מאוד סומכים , כך שיש להם המון נרצחים (כ350) .

הבעיה היא ב4 כפרים שממש בצפון הארץ (המפורסם בהם הוא פקיעין לדוגמא)
הדרוזים שם פוחדים (ות'אמת שיש להם סיבה טובה במצב של היום) הם פוחדים שהם ילחמו לטובת ישראל ואז בוקר אחד הממשלה הדפוקה שלנו תתן תשטחים שלהם לערבים ימ"ח והערבים יגדירו אותם כבוגדים ויהרגו אותם!

...לפני שבועיים עשיתי בגרות על צפון הארץ....

לא עברתי על מה שכתבתי סליחה אם זה לא מובן....
...אנונימי (פותח)
מה הרעיון של כל מה שאמרת על יהודים פושעים?! זה ידוע, וזה לא קשור לעניין כי גויים בארץ שפושעים צריך להעיף, ויהודים - יש דרכים אחרות לפעול בהם.

ודבר שני, גר תושב לא נוהג בזמן שאין יובל [ז"א שלא כל עמ"י בארץ] לכן עדיף לגרש אותם עכשיו!

ואגב, הם משרתים בצבא כי כך אומרת הדת שלהם - להיות נאמנים תמיד לשלטון שהם נמצאים תחתיו בכל מחיר. [ז"א שאם הם היו בסוריה, הם היו נלחמים בנו]
זה עדיין לא משנהיהודי!
יכול להיות שאם הם היו בסוריה הם היו נלחמים נגדנו.
אבל עכשיו הם עוזרים לנו?
מצוין.
אז צריך להודות.

ומה שאמרתי על יהודים פושעים, התכוונתי שגם יהודים יש שלא יותר טובים מהם.

גם אם גר תושב לא נוהג כיום, זה לא אומר שצריך לגרש אותם. אם הם עוזרים ליהודים, אז לא צריך לגרש אותם.
את הבדואים צריך לגרש את כל הרוסים שעלו לפה (הלא יהודים כמובן) צריך להעיף והרשימה לא קצרה לצערנו.
אבל למה את הדרוזים?

וחוצמזה שזה לא רלוונטי.. אי אפשר לגרש אותם. אבל לפחות קצת להודות, קצת!

נכון, צריך להכיר תודה, אבל -אנונימי (פותח)
צריך גם לזכור את מה שהם עשו בפקיעין למשל [ואני משערת שהיו עוד דברים מעולם] ולנהוג בחכמה!
יש לנו מצווה לרשת את הארץ, ויש לנו זכות לגרש אותם מהארץ!

אתה אומר שזה לא רלוונטי כי מן הסתם זה לא יגיע למחשב הפרטי של אולמרט שר"י וישנה את דעתו, אבל חשוב והכרחי להבין לפחות בראש שלנו איך ומה צריך לעשות, וזה עושה המון! ההנהגה הבאה בעז"ה כבר תהיה יותר טובה, וכך הלאה! כל מה שמפריד אותנו מהגאולה הוא שעבוד מלכויות!
רבקה ק-נ נח בנשמה-בת
בס"ד

על תשווי בין הדרוזים בפקיעין לדרוזים שנמצאים במרכז-צפון (באזור חיפה)
הדרוזים בפקיעין לא נאמנים מפני שהם על הגבול!!!

קחי לדוגמא את הכפר דלית אל כרמל הם עושים בעיות??
לא הם מאוד נאמנים לנו !

וזה שהם לא יהודים לא אומר שאנו צריכים לשנוא אותם אלא להפך כמו ש"יהודי" אומר אנו חייבים להוכיר להם תודה!
א. קוראים לי רבקה ש.אנונימי (פותח)
ב. צריך להכיר תודה, אבל צריך גם להכיר תודה לקב"ה שנתן לנו מצוות וכו' ועלינו להוריש את הארץ!!
איך את רוצה להכיר תודה? בזה שאת משאירה אותם בארץ? יש עוד מליון דרכים, זאת הכי קלה והכי גרועה.
אם ח"ו סוריה תתקוף את ישראל, וביניהם כמובן גם הדרוזים הנאמנים להם, הדרוזים שבארץ ישבו לנו כמו עצם בגרון וילחמו בנו מבפנים! ואז נשב כולנו ונבכה שלא גרשנו אותם עוד קודם.. צריך לחשוב על הכל!
זה מזכיר לי את המצרים.. הם הגיעו למסקנה נבונה שאם תהיה עליהם מלחמה, בני ישראל שיושבים בתוכם יצטרפו לשונאיהם. אבל במקום לגרש אותנו מיד [דמיינו מה היה קורה אז!] הם העבידו אותנו בפרך, ותראו מה קרה להם בסוף... ח"ו אני לא משווה אותם אלינו! סתם דוגמא..
"וירישתה וישבת בה"צביהודה
הדרוזים הם גם גויים אחד משבעה עממים המקום שלהם הוא לא בארץ ישראל לא משנה כמה הם "נאמנים" למדינה, גם אותם צריך לגרש ארץ ישראל היא לעם ישראל. העם הנבחר הוא עם ישראל לא עם ישראל ונספחים.

אותם הדרוזים רשעים לא פחות מערבי חמאסניק גם הם שונאי ישראל, מאות בנות יהודיות שמשרתות בצבא ניטמאות בידים של חיילים דרוזים
יד לאחים פועלים חזק מאוד נגדם כי הטמיעה אצלם חזקה מאוד, הדרוזים האלה משום מה מככבים טוב מאוד במשימות של חורבן א"י ושל חילול קדשי ישראל

הדרוזים לא מאמינים באל אחד הם בעצמם לא יודעים מה האמונה שלהם רק הזקנים שבשבט יודעים במה הם מאמינים
עמ"י לא חייב הכרת תודה לגויים כל פעם בכל דור ודור אותו סיפור היהודים מאמינים לגויים בסוף היהודים מתים- אפשר להוציא את היהודי מהגלות אבל קשה מאוד להוצים את הגלות מהיהודי

אנשים תתעוררו!! אנחנו צריכים בא"י ישראל יהודים עובדי ה' ולא דרוזים גם אם הם משרתים בצבא הם עדין לא משלנו לא צריך אותם פה
אני ממש לא מסכימה איתך!נ נח בנשמה-בת
בס"ד
למדתי את זה לבגרות ב א"י ודרוזי מהכפר דלית אל כרמל דיבר איתנו שם ולא כל מה שמפורסם זה מה שנכון ... מי כמונו יודע .... נכון שבפקיעין יש בלגן אבל הם לא נאמנים לישראל המולדת שלהם היא סוריה!

אתה בכלל יודע ממתי הדת הדרוזית??? איזה שבע עמים בראש שלך? הם רק מהמאה ה- 11

ולפי מה שרואים היום אם תפרוץ מלחמה כמו שהזכרתי למעלה הדרוזים שנמצאים על הגבול ביננו לסוריה ילחמו לטובת הסורים כי זו המולדת שלהם אבל רוב הדרוזים לא!

אה והבעיה של התבוללות היא בעיה מאוד חמורה-אבל לפי הדת הדרוזית רק יליד העדה יכול להיות דרוזי ואנחנו לא יכולים

כך שרובם המוחלט מתחתנים רק עם דרוזיות

אה הם כן מאמינים בה' ויש להם מצוות מאוד דומות לשלנו.

חס וחלילה שלא תבינו שאני רוצה אותם בארצנו אבל לפי עניות דעתי כרגע יותר חשוב לגרש את הערבים

חחח לפני שהתחילה השיחה עם הדרוזי המורה שלנו אמרה לנו לא לשאול שום שאלה פוליטית כי לא נצא משם ... כשהגענו כבר הבאנו למה (היתהשם תמונה ענקית של יצחק רבין על הקיר מינימום 6 מטר גובה... ) הם עושים כל מה שהצבא אומר גם מפנים למזלינו הרע...

אם כתבתי דברים פעמיים או לא קשורים מחלו לי היו לי שתי דקות על המחשב...
זה יצא ממש רוסי מקווה שתבינו....נ נח בנשמה-בת
מן הסתם הם לא מהמאה ה-11ואלאד
מקורם הוא כנראה באסיה, כמו הצוענים, ולכן הם לא "ערבים" מבחינה אתנית. במאה ה-12 הדרוזים באיזור החרמון תועדו לראשונה בספר המסעות של רבי בנימין מטודלה. הוא תיאר אותם כפגאנים שבטיים השקועים עמוק בזימה ובגילוי עריות, אך בעלי יחסים טובים עם יהודים.

במשך הזמן הם נעו לכיוון האיסלאם אבל נשארו בהם אמונות שבטיות.
... מצטער להרוס לך- דרוזים דינם מוות ככול העמים,-מתנחל גאה.

צביהודה- אשריך! רק שככת...- "והורשתם וגו'-" "ולא תחיו כול נשמה"

ולא תחיו >כול< נשמה,כאן דייק הכתוב לומר שלא רק מז' עממין-(שלפי הרמב"ם אין כיום מהם,ולפי המהר"ל כול אומה שכמה על עמ"י היא בבחינת עמלק.. ולא חסר כאלו היום.. גם בין הדרוזים, מצוה להשמיד את עמלק...) אלא את כול יושבי הארץ!!!!!....
יפה דיברת.חמסית
ממש מצמרר..נחמה
בס"ד,

קודם כל, אני מצטרפת לברכה המסכמת שלך, ערבים החוצה.
הייתי מזועזעת שהבת כמעט קבעה פגישה,
אחרי שאני שומעת מלב לאחים, או ליד אחים איך שזה ניקרא, שהבנות סובלות אצל הערבים,
ממש כואב,
תגיד , אי אישפר לקיים שם שיחות , לפחות לפתוח לבנות קצת את העינים ז?
בת שמכירה בחור, קודם קום תעודת זהות, לאחר שתווכח שהוא יהודי, אז תמשיך השיחה ?
הרי שעל היהודי אין היום לסמוך, אז איך לסמוך על ערבית ??
הייתי שמחה על הקמת גרעין אצלכם, שיעשה שם פעולויות חזקות
ראשית להביא לתודעת הבנות את המצב הקשה הזה.
על הממשלה אי אפשר לסמוך,
היום הבעיה, שלא רק שהממשלה שמלאנית ועושה שטויות, זה לא מענינם אותם בכלל,
הם לא חוברים לתורה, כך שהם לא מבינים את מהות הסכנה .
מה איכפת להם שיהודיה מסתובבת או נישאת לערבי ?
רק איכפת להם שיהודי לא יכנס לכפר ערבי , זה גורם להם קצת בעיות, שה' יחזיר לנו עטרה ליושנה, יהיה רצון, נמאס כבר ממשלת הזדון הזאת.
תאמינו לי, בפעם הבאה, הייתי משכנעת את כל עם ישראל, לא לבחור בכלל,ף לאף מפלגה, אפילו לא לדתיים,
פשוט שיראו שלא רוצים בכלל אותם, מצידי שבית ה"נבחרים" יסגר.
ובכן תאדכן אותנו, זה כואב, צריך לחשוב איך מקדמים כזאת בעיה לטובה.
סדר בבלגןמשה
ערבים / מוסלמים - אוייבי העם המדינה, גייס חמישי
ערבים נוצרים - מעדיפים את השלטון היהודי בדרך כלל, מחשש לרצח בידי המוסלמים.
דרוזים - נאמנים למדינה החזקה באופן בסיסי. משרתים בצה"ל מאז אמצע מלחמת השחרור כשהתברר להם שהיאהוד חזקים
בדואים - נאמנים למדינה במקום בו זה מתאים להם. כנראה משמשים את הצבא כמקור פרנסה.

והבעיה שתוארה של חיילים דרוזיים וחיילות יהודיות ממש לא קשורה. הדרוזים רק משתתפים בחגיגה הרקובה בכלל צה"ל.
ערבים נוצרים מעדיפים את השלטון היהודי?ואלאד
אתה מתכוון לערבים נוצרים חיפאיים, כמו עזמי בשארה הידוע בנאמנותו?
או לערביי נצרת שרקדו על הגגות בזמן ההפגזות במלחמת לבנון 2?

הדרוזים הנאמנים למדינה באופן בסיסי, הם הדרוזים בפקיעין ששרפו 9 בתים של יהודים, כשהח"כים הדרוזים סרבו לגנות את הפרעות?
ת'כלס! יהודי! איך אתה יכול להגיד שצריך להודות להםמאחורי הקו
בזמן שהם שורפים רכוש של יהודים בפקיעין!??
אתה באמת לא קורא את מה שאני כותב ?משה
לא אמרתי שהם נאמנים למדינה, אלא שהם מעדיפים את השלטון היהודי בדרך כלל (וזה נכון בעליל).
עבריי נצרת מוסלמים באחוז לא מבוטל בכלל.

לגבי הדרוזים תקרא שוב. נאמנים למדינה *החזקה* באופן בסיסי. כמובן שהם מריחים חולשה שלנו ולכן מגיבים בצורה שבה הם מגיבים.
לדייק משה!- דורוזים-מתנחל גאה.
בע"ה ית'!..

דרוזים זה סוג של כלב,הם הולכים אחרי החזק,החזק כרגע אלו הציונים,אז הם נאמנים להם,אבל ח"ו יכול להיות ההפך.. ואנחנו כבר שומעים על וכו'.. וכו'..

ומיצידי שיהיו פרסים!! צריך להרוג אותם! או שיברחו לבד, (ההלכה היא שלפני שהורגים אותם צריך להזהיר אותם שיקומו ויצאו בלי מלחמה,הרבה פוסקים-אומרים שכיום לא צריך להזהיר,ההזהרה ניתנה להם בכניסת עמ"י לא"י, לכן מותר יש להרוג... )

שנזכה..
'ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחוץ בדם הרשע'.....
**אהה סליחה,לא ראיתי תשורה התחתונה...מתנחל גאה.
ערבים נוצרים ברובם מזדהים לחלוטין עם המוסלמיםואלאד
ובשארה הוא דוגמא מובהקת.

אפילו בלבנון ישנה קבוצה גדולה של נוצרים שמזדהה עם הסורים ועם החיזבאללה (רה"מ הלבנוני אמיל לאחוד הוא דוגמא אחת)

לגבי הדרוזים אתה צודק.
להרוס להם פשוט להרוס להםאנונימי (פותח)
היום זה שכונה אחת ומחר הם ירצו להישתלט על כל נתניה.
חייבים לעצור אותם!
ג-ז-ע-נ-י-ם!!!!!!!!! (אתם!)אנונימי (פותח)
נקלעתי לאתר הזה במקרה, ולאחר שקראתי את השרשור הזה הזדעזעתי. פשוט גועל נפש. מחריד לראות שרשור שלם, לפחות 20 אנשים, שכולם נגועים בגזענות, פחדנות, בארות, שנאת חינם, ואפילו לא הודעה אחת לרפואה שמבטאת ולו קמצוץ של גישה שפויה, שמכירה בכך שה"ערבים" הם בני אדם.
אתם חושבים שרק אתם בני אדם???? מאיפה לעזאזל אתם מביאים את השנאה המזעזעת הזו?!?!? "הם עושים פיגועים הם אונסים ורוצחים" זה מה שתגידו נכון???? אז בואו אני אחדש לכם כמה דברים: גם יהודים עושים פיגועים אונסים ורוצחים, בכל עם ועם יש טירוריסטים אונסים ורוצחים, על אחת כמה וכמה עם שנמצא תחת שליטה ודיכוי של עם אחר יתנגד בשלב מסוים ומידת וטיב ההתנגדות שלו תלויה באופיו ומנטליות שלו. מזל טוב הרחקתם אותי מהיהדות עוד קמעה
אנחנו גזענים גאים!!מאחורי הקו
אנחנו גזענים!! ואאין לנו בושה!! יום יבוא וכולם יראו שהגזענות <יש סוגים של> משתלמת!!

גם משה זר אומר.

וד"א- היהודים האמתיים לא עושים פיגועים (או אולי כן) ואונסים ורוצחים.

א-נ-ח-נ-ו היהודים האמיתיים, וזה שהציבור שלכם שאוהב את הערבים ומתחנף אליהם בכל דרך אפשרית זה לא אומר שאתה מושלמים. להיפך. אז תוריד מהנפח של עצמך ומהר!
נראה לי שכולם פה יסכימו איתי שלא היה צריךמשמו
להתייחס ל"רוניגם" הזאת בכלל!!
אה...מאחורי הקו
אם היא היתה נכנסת שוב אז אולי כן. לפי דעתי כמובן. אבל מן הסתם לא...
אל תתרגש רוני.זה שיעור חשוב ללמוד עם אילו מין חיותאנונימי (פותח)
אנחנו חיים פה בארץ.
הם שקוראים לעצמם "יהודים", אינם מחנכים את ילדיהם לדבר מלבד רצח ודם.

עליך להבין שקבוצות של קיצונים יהודיים איימו על קיום עמינו מאז ומתמיד, אך ההיסטוריה והחיים מלמדים אותנו שלבסוף יכלנו להם.
דווקא' ניראה ההפך!אנונימי (פותח)
ההיסטוריה מראה לנו ש "אותם קבוצות קיצונייות" הם שניצחו!
יהודים מעטים נגד רבים שהיו מתיוונים ויוונים,מתתיהו לפי התאוריה שלך היה איזה קיצוני פנאט.. מעניין..
גם משה רבנו,'ויפן כה וכה-ויך את המצרי'
גם בקום המדניה הציונית,הם הקליפה,בילעדם אין לא היה סיכוי לפרי לגדול,הכליפה שמרה עליו,וכיום אנחנו צריכים לשבור תכליפה כי היא חונקת מתישהו,ואותם אנשים, היו פאנטים קיצונים משום מה..(סבא שלי ז"ל לדוגמא-סיפר וגם קראתי שהם היו אולכים עם הקדחים ויורים בכול בריטי או כלב-(יהודי=שמסר מידע,(דינו מוסר בן השאר..)) שמלקק לבריטים,
ההפך,ההורים שלי ניסו לחנך אותי אחרת,אבל מלעשות שאנשים ניחטפים,נרצחים,וכו' מסביבי ובכול מקום,כשאני שומעת שנפל פצמ"ר בשדרות כואב לי,אני שומעת על מישהו שניפגע כואב לי,
יש לי דוד אח של אבא שמולאני-אני דיברתי איתו-מה שיש לו ברוש זה איך להשניא אותנו ואיך לפגוע בנו-לא מעניין אותו עם אנחנו צודקים או לא,כנ"ל הרבה אנשים בעיר, אבל זה מיעוט-הרוב רוצים אותנו! יודעים שאנחנו צודקות!
אחות של מישהו סיפרה לי השבוע שאח שלה אולך קבוע עם סווצ'ר של 'מדינת הלכה עכשיו!' ואנשים פשוט שואלים אותו איפה גם הם יכולים לקנות תחולצה! עם ישראל יודע תאמת,אבל יש שמולאנים שזה 99% תשקורת ו!1% משוגעים...(השאר זה ארכיסטים שמגיעים בשביל לחטוף מכות.. מהכרות אישית איתם..(=)
אז דיי לבלבל תשכל ולחשוב את עצמך לבנאדם הכי מושלם וצדיק וחכם, כול ערבי צריך למות,גם ערביות,גם ילדים,גם תינוקות,וגם כולם,! אנחנו ניתנהג כמו בנות מלך מלכי המלכים וניתן להם לפנים משורת הדין לצאת מארץ הקודש בלי מלחמה,-לא יצאו עליהום יטבחום...

"בדם ואש יהודה נפלה בדם ואש יהודה תקום"! (אתה יודע של מי היתה הסיסמה הזאת?> 'ברית הבריונים'< בין המחתרות הראשונות שקמו להילחם באויב הצר הבריטי..ולא היו שליחים של המוסד\בן גוריון שר"י-כי הם היו סומכים עליהם אנחנו עדיין היינו תחת שלטון בריטי..)

באהבת ישראל אני הקטנה..
איך זה חמישים תגובות וסגור?מאחורי הקו
WOW כמה צומי חח..כנראה ששינו את זה420mal
מצטער אבל אין לי שווםםם עידכון בינתיים כי הייתי בישיבה...אולי השבת הרב ידבר עלזה שוב ועל דרכי פעולה
אם ביום השואה אתם תעיזואנונימי (פותח)
לעשות כאילו אתם עצובים
כאילו אכפת לכם מהסבל
או לעמוד בצפירה
או להזדהות
או להגיד כמה הנאצים היו חיות אדם...
אם אני אפגוש אתכם
אני אישית אקסח לכם את הצורה

אתם לא פחות גרועים מהגזענות הנאצית!!!
אם הייתי מחליפה את המילה "ערבים" בכל מה שכתבתם ל"יהודים", זה היה נשמע כמו איזה משהו שנאצי אמר בשנות ה30
תתביישו, אתם מביישים את האנושות, מחליא
אההה!! אני מכירה אותך!!מאחורי הקו
כן!! עכשיו אני בטוחה בזה!! לפני כמה ימים עלתה באתר כתבת וידיאו בה נראו כמה מתושבי שדרות <ימין> מנופפים בדגלי ישראל ובדגלים כתומים, ומנגד- כמה מאותם עוכרי ישראל שמלאניים שנופפו בדגלי אש"ף <כמה שאתם צדיקים פששש...> עכשיו אני מבינה!! זו את שהתלהבת שם שמצלמים אותך ושאת זוכה לטיפת פרסום משפילה עם דגל אש"ף!!

תתביישו. אתם פשוט עוכרי ישראל. מחליא.
צר לי לנפץ לך את התיאוריה, אני ממש לא שמאלניתאנונימי (פותח)
אני ממש ממש ממש לא שמאלנית, יש לי דעות ימניות לכל דבר ואני אצביע לליכוד בבוא היום. לא תמצאי אותי מנופפת בדגלי אש"ף, מיידלע
אבל כשאני רואה גזענות טהורה, שנאת אדם, קנאות, פנאטיות, הסתה לרצח
זה פשוט מחליא אותי
מחליא

אופס, הא?... פעם הבאה תשקלי את המילים הנלוזות שלך ותצאי מהסטריאוטיפים המטומטמים שאת תקועה בהם
ב'ונה....תרגיעי את עצמך ומהר!קראתיך
גם אם את לא שמאלנית,אז יש לך דעות של שמאלנית ואפילו גרוע מיזה....
תדברי בכבוד הראוי....
אני מציעה לכל אלא שמגיבים שפשוט נתעלם ממנה....היא פשוט דורשת צומי בכמויות אדירות והיא לא מבינה כלום מהחיים שלה.....אז בואו פשוט נתעלם ולא נרד לרמה הרדודה הזאת!

רוניגם-כל כלב בא יומו....
"כל כלב בא יומו"?...נו באמתאנונימי (פותח)
לא!!קומי אורי
אתם כל כך מפספסים את הנקודה...
את חושבת שלהתעלם יעזור? זה רק יזיק!
את באמת חושבת ש'רוניגם' ברמה נמוכה? אני ממש לא חושבת. היא פשוט רואה את העולם מזווית ראיה הגיונית מאד, אבל לא נכונה ע"פ האמת.
אז בבקשה מכם, אם אתם רוצים לענות תענו מתוך הגיון בריא, ומתוך דרכה של תורה.

'רוניגם' - אני לומדת עכשיו על השואה, על היטלר ימ"ש ועל הנאציזם. מה שהוא רצה לעשות זה למחוק את העם היהודי כי ידע שאנחנו עם הנצח, ורצה להראות לעולם כולו שאין דבר כזה 'עם נבחר' שהא-לוהים איתו, ושרק החזק שורד בעולם - אז הוא יצא למלחמה נגד כל החלשים, כי טען שהגזע שלו הוא החזק, המושלם, אחרים נועדו להיות עבדים של הגזע החזק, והיהודים ועוד עמים נוספים צריכים להכחד מן העולם.
אין לך מה להשוות בין זה לבין הצורך שלנו לגרש מכאן או להרוג את הערבים השוכנים בארץ. אין לנו שנאה לערבים עצמם, יש לנו אהבה עזה לקב"ה ולעמו, העם היהודי. לכן כל עם שיחלל את שם ה' בכך שהוא פוגע בעם ה', יושב במקום מקדשו, וטוען שנחלתנו שייכת לו - מובן שעלינו לגרש אותו מהארץ, ואם לא יסכים - להלחם בו עד כלותו!
התורה מצווה אותנו לרשת את הארץ - איך יורשים אם לא במלחמה? ואם אפשר, גם בקניה.
במצב של היום, שהממשלה מתנגדת לכל הליך כזה של פגיעה בזכויות הערבים, [ומה שהיא עושה בעצם זה פגיעה בתורה!] הדברים האלה לא מתקיימים, ולכן זה מעורר כעס עצום על השלטונות, ומלבה את השנאה לאוייבי העם היהודי, כי אין לנו יכולת להלחם בו באמת!

בהודעה הקודמת שלך הזכרת כמה דברים שונים, בואי נעשה סדר -
גזענות טהורה - אין לנו משהו נגד כל ה'גזע' הכרבי בעולם, אלא נגד אלו שיושבים בארץ, ואלא שפוגעים או תומכים בפגיעה בעמ"י.
שנאת אדם - שנאת אדם ששונא את עמ"י ואת א-לוהיו, כמו שהסברתי לעיל.
קנאות - כן! קנאות לשמו של ה', קנאות למצוות התורה, קנאות לייחודו של עמ"י.
פנאטיות - [זה קיצוניות, נכון? סליחה מראש אם אני טועה..] עם התורה - צריך ללכת עד הסוף! גם אם זה לא תואם למוסר שפיתחתי לעצמי! התורה היא לא בע"מ!!
הסתה לרצח - עוד קרבן תקשורת.. כן, רצח, יש מקרים שצריך לרצוח, להלחם. אנשים תפסו מכל התורה את הדיבר 'לא תרצח' ועשו ממנו כלל לעולמי עד... זה הרבה יותר מורכב מ'לא תרצח' ושב בשקט.

אשמח לתגובה.
שבוע טוב ומבורך!

תודהאנונימי (פותח)
על התגובה שלך! התגובה היחידה שקראתי שבאמת הבנתי דרכה איך אתם רואים את העניין. ושנכתבה ב... רצון באמת להבין את הצד השני?

כן, אני יכולה להבין את זה שאתם רואים בתורה משהו אבסולוטי וטוטאלי, שאין פשרות. לי באופן אישי קשה לקבל את העניין הזה שיש איזושהי אמת אבסולוטית אחת ששייכת בבלעדיות לקבוצה מצומצמת של אנשים, שהיא האור וכל מה שנכון ושכל השאר טועים וטיפשים. ז"א- בחייך. תסתכלי סביבך, יש פה בעולם 6 מיליארד בני אדם. יש בעולם עשרות שונות של דתות, שכל אחת מהן בטוחה (בדיוק בדיוק כמו שאת בטוחה בתנ"ך) שהיא היא האור והאמת היחידה! ושכל השאר טועים! זה לא קצת מחשיד את העניין...? המוסלמים סגורים על זה שהאיסלם הוא הוא האמת הטוטאלית ושכל השאר טיפשים, הבודהיסטים בטוחים שהם הם העם הנבחר או משהו ושרק להם יש את ה"אמת", הבהאים משוכנעים לגמרי שלהם יש את האמת האחת והיחידה ושכל השאר טיפשים, והיהודים סגורים על זה לחלוטין שהאלוהים שלהם הוא האלוהים האמיתי, שרק להם יש את האמת, ושכל השאר גווים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם וחיים בכל מיני דתות שיקריות. ויש בעולם עוד עשרות (ואני באמת מתכוונת עשרות) דתות שכל אחת מהם משוכנעת עד כלות שהיא היא האמת היחידה והאבסולוטית שעל פיה מתנהל העולם ושכל שאר הדתות הן שיקריות.
זאת אומרת, בחייך- תסתכלי על זה ככה. זה לא קצת מצחיק?... זה לא מעורר בך אפילו צל של חשד?...
אם יש לנו כאן עשרות דתות, וכל אחת בטוחה שהיא האמיתית, אז דווקא את היחידה שצודקת וכל השאר שבטוחים שהם הם הצודקים, הם טועים וחיים חיים של שקר?...
זה לא אפילו טיפה טיפה מעורר בך ספקות? שאולי אין רק אמת אחת טוטאלית? שאולי יש... כמה אמיתות?...

זה באמת נראה לך הגיוני שיש פה בעולם עשרות של דתות שכל אחת משוכנעת ל-ח-לו-טין שהיא האמיתית, ושבאמת רק אחת מהן היא הנכונה וזו דווקא במקרה הדת שאת התחנכת וגדלת לברכיה?...

תסתכלי פה מסביב, יש כאן בעולם 6 מיליון בני אדם שאפילו לא אחד מהם דומה לרעהו. השוני וההבדלים בין בני אדם הם תהומיים שזה מפחיד (אם את רוצה אני יכולה לפרט על זה... קשה להבחין בזה כי לכאורה אנחנו "דומים", אבל מבחינת אישיות/ראיית עולם ההבדלים עצומים) קחי שני אנשים אקראיים לחלוטין לחלוטין, ותדברי איתם על העולם והחיים, ותמצאי הבדלים תהומיים, של שמיים וארץ ושל שחור ולבן בתפיסת עולם ובראיית עולם שלהם.
לנוכח ההבדלים העצומים עצומים בין שני אדם, רק שניים! - שבעבור כל אחד משניהם ה"אמת"=תפיסת המציאות והחיים, היא אחרת לחלוטין - איך אפשר באמת לקבוע איזו אמת פשטנית (כמו מיתולוגיה דתית של כל דת באשר היא) כאמת האבסולוטית של כ-ל העולם?
איך אפשר "לכפות" על העולם כולו ועל האנושות כולה אמת אחת ויחידה מאד פשטנית, מין סיפור אגדה כזה (=דת), כשאפילו על ההבדלים בין שני בני אדם בודדים, (הבדלים בתפיסת העולם והחיים) קשה מאד לעמוד וקשה לתאר?
תסתכלי על המורכבות של בנאדם אחד. את באמת חושבת שכבנאדם יחיד הוא כל כך כל כך מורכב, זה הגיוני שיש רק אמת אחת ל6 מיליארד בני אדם, אמת מאד מאד פשטנית - "סיפור אגדה" כזה מאד פשוט להבנה וליישום? כשבנאדם אחד כל כך כל כך מורכב זה הגיוני שהמהות של היקום כולו היא פשטנית כל כך כמו שהדת מציגה לנו אותה?

באמת, אם תעני לי על זה תשובה מושכלת ואמיתית אני ממש ממש אודה לך...באמת!

זה בקשר לזה, ואני חושבת, בנוגע להמשך- שגם אם את רואה את התנ"ך והיהדות והעם היהודי כמשהו טוטאלי וכקדוש מכל דבר ולא אכפת לך שומדבר חוץ מזה -
אני חושבת שגם אז, בתור בן אדם ובתור יהודיה, את צריכה לדעת את הגבולות האדומים שלך. אני חושבת שלתרץ רצח ומלחמה בזה שאתה דבק ונאמן ומסור לדת ולאלוהים שלך, זה לא טוב וזה רע. זה פשוט תירוץ מאד נלוז, די שפל ולצערנו גם מוכר. במהלך ההיסטוריה נערכו אינספור מעשי רצח ומלחמות בשם דתות ואלוהים שונים. זה רע! הדת והאלוהים תמיד היוו עילה למעשים שונים, שלצערנו רבים מהם היו שליליים מאד. אני לא מדברת כאן על היהדות, אלא יותר על הנצרות, האיסלאם ועוד רבים רבים... קנאות דתית עד כדי רצח והפרת זכויות אדם וגזענות, זה א.לדעתי מערער את היסודות הדתיים של כמעט כל הדתות הלא-פאגניות ובוודאי של הדתות השמיות (יהדות,נצרות,איסלאם) ז"א סותר דברים מאד בסיסיים בדת כמו חמלה, קדושת חיי אדם (שהיא מעל הכל ביהדות לפי הבנתי), זכויות אדם בסיסיות וכו'. ב. זה באמת סוג של "תירוץ" כדי לשחרר לחופשי כל מיני יצרים "שפלים" שמסתתרות בכל אדם באשר הוא אדם (גם בי גם בך גם בשכן), אבל ברוב הזמן אנחנו כחלק מחברה אנושית מרסנים אותם ולא נותנים להם לבוא לידי ביטוי. תאווה לגאווה ולאליטיזם (אנחנו יותר טובים מכל השאר), לשנאה לשונה, לאלימות, להתרסה, עד למעשי רצח. ז"א זה מאד נוח להגיד שבשם הדת אנחנו נשנא את הערבים, כשבעצם זהו טבע האדם לשנוא אחרים ושונים ממנו, להתנשא מעליהם. וזה נוח לתרץ אלימות וקנאות בזה שזה בשם הדת כשלמעשה בכל אחד מאיתנו יש יצר אלים שרוצה לבוא לידי ביטוי אבל במרבית הזמן אנחנו מרסנים אותו.

בכל מקרה, אני מבינה את המסירות שלך ליהדות ולעם ישראל, אבל אני ממש לא מוכנה להבין את זה שאת אומרת שבשם היהדות וכו' את מוכנה לשנוא ואפילו לרצוח. אם תוקפים אותך-תגיני על עצמך, זה כן. אבל לא לקרוא ל"להרוג את כל הערבים" ולזה שאתם ממש מתגאים בזה שאתם שונאים ערבים, ומישהי פה אמרה שהיא "גזענית גאה" או משהו... זה פשוט לא, זה סותר את היהדות וסותר כל אנושיות בסיסית. תיהי קנאית כמה שאת רוצה, אבל כשזה מגיע לגזענות ולהסתה לרצח ממש, את זה אני לא יכולה להבין. באמת, צריכים להיות גבולות אדומים שלא חוצים. לא רוצחים, לא. בני אדם, אנחנו בני אדם. את בן אדם והזה שאת קוראת לו ערבי הוא בן אדם.

כמו שאמרתי-אם תוקפים אותך תגיני על עצמך. אבל תאמיני לי, המצב בארץ הוא הרבה הרבה הרבה יותר מורכב מ"הערבים הם רעים ונוראיים, הם שונאים אותנו ורק רוצים לרצוח אותנו ואנחנו עם ישראל טובים וצדיקים". בחיי, תעשי לך סקירה היסטורית של ה80 שנה האחרונות בארץ, ותראי שזה לא ככה. המצב מורכב, יש פה שני צדדים בסכסוך אחד ושניהם אשמים מאד. אין הצדקה לרצח של כל הערבים. אנחנו מאד אשמים באיך שהסכסוך הזה התפתח גם כן. וגם הם מאד אשמים! זה סכסוך וצריך שניים לטנגו. סכסוכים צריך לפתור. ולסכסוך מורכב כמו זה שיש כאן, גם הפתרון יהיה מורכב. והפתרון לא יהיה פשוט, זה לא יהיה "נזרוק אותם לים" כי זה פשוט לא יקרה, וגם אין לזה שום הצדקה.

באמת, יש לכם קטע כזה שאתם נורא נורא דבקים בתנ"ך. אבל אנחנו לא חיים בתקופת התנ"ך. אנחנו חיים היום. והיום המזרח התיכון הוא כבר לו כמה ממלכות שלכל אחת יש מלך והן נלחמות זו בזו בלי הפסקה ואין זכויות אדם בסיסיות ושרצח וגניבה ואונס הם משהו נפוץ... היום זה היום, וצריך להסתכל סביב ולראות מה חדש. אנחנו לא גרים בממלכת ישראל, אנחנו גרים במדינת ישראל שהיא מדינה דמוקרטית ומודרנית. ואני מבינה שאתם דבקים בדת וביהדות, אבל צריך לדעת לעשות פשרות ולהתאים את עצמנו למציאות. את לא יכולה לדבוק בתפישה תנ"יית של "כל עם שיחלל את שם ה' בכך שהוא פוגע בעם ה', יושב במקום מקדשו, וטוען שנחלתנו שייכת לו - מובן שעלינו לגרש אותו מהארץ, ואם לא יסכים - להלחם בו עד כלותו!התורה מצווה אותנו לרשת את הארץ - איך יורשים אם לא במלחמה? ואם אפשר, גם בקניה." (ציטוט שלך) כי זה אולי היה נכון לתקופת התנ"ך הגישה הזאת, אבל היום העולם השתנה, המוסר התחדד, מלחמות זה כבר לא דבר של מה בכך, לא "מגרשים עמים" שלמים. זה בסדר שאת רוצה לרשת את הארץ, אבל צריך גם להכניס את המציאות של העולם למשוואה הזאת.

זהו, זה היה ארוך מאד, מקווה ששרדת והבנת כל מה שניסיתי להעביר... אני ממש אשמח לתגובה!! יומטוב!

בשמחה!קומי אורי

את ילדה חכמה. [אגב, בת כמה את? אני 16 וחצי] נראה לי שיהיה לי קשה לנסח את עצמי בהתאם..
אני שמחה שהבנת אותי נכון..

האמת, חשבתי על זה לא מעט פעם - איך זה שמתוך כ"כ הרבה אנשים, דווקא אני הגעתי אל האמת? אני חושבת שאין לזה תשובה שאנחנו יכולים לדעת בעולם הזה, אבל קיימת תשובה. [נכון מבאס?] בכל אופן, לעולם לא יהיה לי ספק שזו האמת. האמת הזאת היא האמת של כולם, היא אוניברסלית בניגוד לדתות אחרות. באחרית הימים המשפט והצדק של ה' עתידים לשפוט את כל העולם! כל העמים יעלו לירושלם, לבית המקדש! כלומר, היהדות היא היחידה שרואה עצמה כאבסולוטית ואוניברסלית ששייכת לכולם.
יש דתות שהאמונה ע"פ דרכם באמת לא נתפשת. למשל בודהא, שזה עבודה זרה ממש - בעבר היה יצר כזה לעבוד לפסלים ודברים כאלה, אבל הוא עבר מן העולם. האמונה שלהם היא יותר כפולחן, הרי באמת לא הגיוני שאדם יפסל פסל ויאמין שהפסל הזה עושה משהו!
בעצם, כל הדתות ככה. זה ידוע שהיהדות היא הדת הראשונה שהיתה קיימת, ובמקביל היתה עבודת אלילים שכמו שהסברתי - לא הגיונית ועברה מן העולם.
הנצרות מאמינה שה' עזב את עמו בזה שהיתה גלות וכו' ועכשיו הוא עבר אליהם, ישו הוא השליח שלו, והמצוות השתנו. א-ב-ל הרי היהדות היתה קודם, זה מובן! וה' הרי הבטיח שלעולם לא יטוש את עמו, וגם אם נגלה מהארץ היא תמיד תהיה שייכת לנו ותמיד נהיה זכאים לה!
באיסלאם אני לא כ"כ מבינה, אבל גם שם יש כאילו שליח של ה' שמעוות ומסלף דברים, וגם זה יצא מתוך היהדות, כך שזה לא הגיוני!
עכשיו, איך זה שמיליארדי אנשים לא מבינים שזה לא הגיוני?! -כי אנחנו בעצמנו לא מבינים, לא מכירים באמת של עצמנו! אנחנו מנסים לחכות את הגויים בתרבות שלהם, ומנסים להתחנף לערבים.. איך אפשר לצפות בכלל שמישהו יסתכל לכיוון שלנו, ויחפש משהו שכביכול לא קיים? הם הרי חונכו על ברכי הדת שלהם, ולא העלו על דעתם שיכול להיות משהו אחר. גם אם יש חוקר דתות גוי שחקר את התורה קדימה ואחורה ולצדדים, הוא בוודאי יחשוב שזאת באמת עברה מן העולם, שהספר הזה הוא המצאה ח"ו - כי עם ישראל ברובו לא מקיים את התורה, ר"ל!!
כמו שאמרת, לכל אחד יש ראיית עולם אחרת לגמרי, ופה אני אקצר - היהדות מתאימה להכל. כל אחד שילמד יהדות [אבל באמת! ולא לבגרות בבית ספר..] יראה שזה מתאים לכל תחומי החיים. זה אמיתי, הגיוני, חכם, וטבעי. התורה היא גם לא "סיפור אגדה מיתולוגי" כמו שאמרת. היא הרבה מעבר לזה, היא דרך חיים. זה לא עניין של אם אני מאמינה או לא שלשרה נולד בן למשל.. אם אני מאמינה בה' שברא את העולם, אז אני מאמינה בתורה כולה [אם תרצי אני אסביר למה] ואם אני מאמינה בתורה כולה, אז אני מקבלת כלי את כל המצוות שאני צריכה לקבל. וזה לא פשוט, זה ממש ממש לא פשטני, ולא קל בכלל לישום, זה המון המון מעבר, והרבה מזה לא די בשכל שלנו כדי להבין!!
אני מציעה לך ללמוד, אבל לא יודעת איפה להציע לך, כי אני בעצמי מחפשת..

בקשר לגבולות, לפי מה את קובעת אותם? לפי ראות עינייך, לפי מה שחינכו אותך, לפי מה שהעולם קובע, נכון? אז אני לא מאמינה לראות עיני ולהרגשה הפנימית שלי, היא הרבה פעמים שקרית ומטעה אותנו. הרי בהגיון פשוט, ה' ברא אותך, והוא ברא לך את השכל והדריך אותך איך לחיות בעולם. מי את שתשתמשי רק בשכל ולא תקבלי את כ-ל מה שכתוב בתורה? [רק את התורה אי אפשר לקחת, כי משתמשים בשכל בכל מקרה ע"מ לקרוא ולהבין.]
זה לא ממש נכון שזה תירוץ לשחרור יצרים שפלים, א'- כי זה בלתי אפשרי שכל דת תבוא בשם האלוקים שלה, כשכמו שכבר ניסיתי להסביר קודם, האלוקים שלהם לא אמיתי - והכל נובע מכך שעם ישראל לא מכיר ביהדותו. אפשר בהחלט לומר שזאת הסיבה לכל אי הסדר בעולם. ב'- כי זה לא באמת היצר של האדם, זה צורך כשאפשר לקרוא לזה כך, וזה מצב נפשי רע כשאי אפשר לקרוא לזה כך. לאדם מטבעו יש רחמים.
מה שכן - לעם היהודי צריכה להיות סוג של גאווה כנגד עמים אחרים, שכן הוא העם הנבחר ע"י אלוקים, ומצד שני שפלות וענווה כנגד אלוקים וכל יהודי אחר - שהוא כלום לעומתו.

המשך בפעם אחרת, פשוט התעייפתי לכתוב.. כל שניה או שאח שלי בוכה או שאח אחר שלי שואל שאלה, ואני פשוט לא מצליחה..

ותגובהאנונימי (פותח)אחרונה
שלום שלום. קודם כל אני כמעט בת 17... הגבתי פה לכל מה שרשמת (כן זה שובפם יצא ארוך ), אם התגובות שלי היו נחרצות או שוללות או תקיפות, זה רק לשם הדיון

האמת, חשבתי על זה לא מעט פעם - איך זה שמתוך כ"כ הרבה אנשים, דווקא אני הגעתי אל האמת? אני חושבת שאין לזה תשובה שאנחנו יכולים לדעת בעולם הזה, אבל קיימת תשובה. [נכון מבאס?] בכל אופן, לעולם לא יהיה לי ספק שזו האמת. האמת הזאת היא האמת של כולם, היא אוניברסלית בניגוד לדתות אחרות. באחרית הימים המשפט והצדק של ה' עתידים לשפוט את כל העולם! כל העמים יעלו לירושלם, לבית המקדש! כלומר, היהדות היא היחידה שרואה עצמה כאבסולוטית ואוניברסלית ששייכת לכולם.

פה את פשוט טועה. הטענה הזאת פשוט מגוחכת. "היהדות היא היחידה שרואה עצמה כאבסולוטית ואוניברסאלית"? קודם כל נראה לי שאת טשטשת מאד את המושג אוניברסאליות, ואין לי ממש חשק להיכנס איתך לנבכי המושג הזה... דבר שני היהדות ידועה מאד בכך שהיא מתבדלת וקנאית. להוכחה אפשר לראות את יחס הרבנים השונים והציבור היהודי לגיור. זה משעשע לומר על דת שכל כך מקשה על אחרים להצטרף לשורותיה, שהיא אוניברסאלית. אם היהדות כל כך אוניברסאלית, למה היא לא מברכת ושמחה על כל אדם נוסף שרוצה ללמוד מן האמת הגדולה שלה? אה, כי כל השאר נחותים ולא ראויים לאמת הזאת, כמו ש"בני ישראל" ראויים לה?... היהדות היא מתבדלת, נקודה. תגידי שזה לא סותר את זה שהיא "אוניברסאלית", תגידי. יש סתירה.
את לא חושבת שזה קצת מתיימר להכריז ש-היהדות היא היחידה שרואה את עצמה כאמת היחידה הטוטאלית? נו באמת. זאת טענה בלי שום בסיס, טענה די מגוחכת.
כל דת ודת מעצם היותה דת רואה את עצמה כאמת טוטאלית של העולם כולו. כל דת היא אבסולוטית.
לפי האמירה שלך, מה הן כל הדתות, בעצם? ז"א מה הבודהיסטים חושבים? שהם סתם משתעשעים להם באיזה אל? ובעצם האלוהים היהודי הוא האלוהים האמיתי? ז"א, שובפם, הטענה שלך חסרת עוקץ לגמרי. פשוט לא נכונה. כל דת מעצם היותה דת רואה את עצמה כאמת אבסולוטית. זאת המשמעות של דת, שהיא אמת אחת מוחלטת שתקפה לעולם ולאנושות כולה. לכל דת יש במידה כזאת או אחרת חזון "אחרית הימים", בו העולם כולו והאנושות כולה, וגם את וגם אני נראה את האור ונקבל עלינו את אותה הדת. כמו שאת רואה את היהדות כמשהו טוטאלי שתקף לעולם כולו, כך נוצרי רואה את אמונתו כטוטאלית ונכונה לעולם כולו, וכך גם הבודהיסטי, האינדיאני, המוסלמי, הקונפציני, ההינדי והבהאי. יש בעולם מאות דתות שכל אחת מהן בטוחה שהיא האמת הטוטאלית וכוללת את האנושות כולה וגם אותך בתוך חזון אחרית הימים שלה. מה לעשות, זה פשוט ככה. האמירה שלך שרק היהדות היא כזאת היא פשוט לא נכונה.

יש דתות שהאמונה ע"פ דרכם באמת לא נתפשת. למשל בודהא, שזה עבודה זרה ממש - בעבר היה יצר כזה לעבוד לפסלים ודברים כאלה, אבל הוא עבר מן העולם. האמונה שלהם היא יותר כפולחן, הרי באמת לא הגיוני שאדם יפסל פסל ויאמין שהפסל הזה עושה משהו!
בעצם, כל הדתות ככה. זה ידוע שהיהדות היא הדת הראשונה שהיתה קיימת, ובמקביל היתה עבודת אלילים שכמו שהסברתי - לא הגיונית ועברה מן העולם.

תשמעי, את אומרת כל מיני אמירות בלי שום בסיס ובלי שום ידע. את יודעת בכלל משהו על הבודהיזם (מה שקראת לו "בודהא") שאת מרשה לעצמך לפסול ולשלול את כולו במשפט וחצי? סליחה, אבל את עושה כאן ממש אבל לבודהיזם ולעצמך. הבודהיזם היא דת עתיקה (600 שנה לפני הספירה), מורכבת, מפוארת, עם תיאולוגיה דתית שלא נופלת מזו של היהדות ואף עולה עליה. יש למעלה מ500 מיליון בודהיסטים בעולם. את יכולה להגיד לי משפט אחד על הבודהיזם? את בכלל יודעת על מה היא מדברת? מהי תפישת העולם הבודהיסטית? את לא.
"למשל בודהא, שזה עבודה זרה ממש - בעבר היה יצר כזה לעבוד לפסלים ודברים כאלה, אבל הוא עבר מן העולם. האמונה שלהם היא יותר כפולחן, הרי באמת לא הגיוני שאדם יפסל פסל ויאמין שהפסל הזה עושה משהו!"
יצר כזה לעבוד פסלים? זה מה שאת יודעת על הבודהיזם? אז בואי אני אגיד לך משהו, את טועה פה בענק. בודהיזם זה לא להשתטח לפני פסלים כל היום. זאת דת מורכבת ומסובכת שכלולה בה תפישת עולם מעניינת מאד, אנושית בצורה יוצאת דופן, ואם יורשה לי בצורה שהיהדות מעולם לא היתה, תפישת עולם שראויה לכבוד רב. זה שאת בלי לדעת כלום פוטרת ושוללת תיאולוגיה שלמה של אלפי שנים שמאות מיליוני בני אדם חיים לאורה חיים שלמים, זה ממש אבל. לפני שאת קובעת כל מיני עובדות, תטרחי לבדוק שאת לא אומרת כל מיני דברים שאין להם שום בסיס ומבוססים על דעות קדומות גרידא.

הנצרות מאמינה שה' עזב את עמו בזה שהיתה גלות וכו' ועכשיו הוא עבר אליהם, ישו הוא השליח שלו, והמצוות השתנו. א-ב-ל הרי היהדות היתה קודם, זה מובן! וה' הרי הבטיח שלעולם לא יטוש את עמו, וגם אם נגלה מהארץ היא תמיד תהיה שייכת לנו ותמיד נהיה זכאים לה!
באיסלאם אני לא כ"כ מבינה, אבל גם שם יש כאילו שליח של ה' שמעוות ומסלף דברים, וגם זה יצא מתוך היהדות, כך שזה לא הגיוני!

את שובפם את אומרת כל מיני אמרות מאד פשטניות, את מרשה לעצמך לפסול בשני משפטים שתי דתות ענק שיש להם תיאולוגיה גדולה ומורכבת ותפיסת עולם מורכבת, ושלאורם חיים מאות מילוני אנשים, ועוד בטיעונים מאד פשטניים, שהם לא כל כך טיעונים.
כמו שטרחת לצמצם למשפט, בנצרות "ה' עזב את עמו בזה שהיתה גלות וכו' ועכשיו הוא עבר אליהם, ישו הוא השליח שלו, והמצוות השתנו." כן. זה מאד מאד פשטני, אבל כן.
"א-ב-ל הרי היהדות היתה קודם, זה מובן! וה' הרי הבטיח שלעולם לא יטוש את עמו, וגם אם נגלה מהארץ היא תמיד תהיה שייכת לנו ותמיד נהיה זכאים לה!"
נו אז מה? זה מה שכתוב בתנ"ך. ואז באה הברית החדשה ואמרה דברים אחרים. אז מה אם התנ"ך היה ראשון? הברית החדשה מבטלת את התנ"ך. אין לך בכלל טענה פה.
עצם זה שאת חושבת שבמשפט אחד את יכולה לבטל ולפסול דת שלמה של מילוני מאמינים ותיאולוגיה מורכבת, זה ממש מגוחך, ממש אבל. הלוואי שהעולם, האנושות והדתות כולם היו כל כך פשוטים שהיינו יכולים לפטור אותם במשפט או שניים. או בעצם, מזל שהם לא כאלה.

עכשיו, איך זה שמיליארדי אנשים לא מבינים שזה לא הגיוני?! -כי אנחנו בעצמנו לא מבינים, לא מכירים באמת של עצמנו! אנחנו מנסים לחכות את הגויים בתרבות שלהם, ומנסים להתחנף לערבים.. איך אפשר לצפות בכלל שמישהו יסתכל לכיוון שלנו, ויחפש משהו שכביכול לא קיים? הם הרי חונכו על ברכי הדת שלהם, ולא העלו על דעתם שיכול להיות משהו אחר. גם אם יש חוקר דתות גוי שחקר את התורה קדימה ואחורה ולצדדים, הוא בוודאי יחשוב שזאת באמת עברה מן העולם, שהספר הזה הוא המצאה ח"ו - כי עם ישראל ברובו לא מקיים את התורה, ר"ל!!

שובפם טענה מאד פשטנית. את באת חושבת שאם מחר על הבוקר כל עם ישראל יתחיל לשמור מצוות וללמוד תורה, ישר, על המקום, כל העולם רואה את האור, מכיר באלוהים היהודי ובתנ"ך ורוצה להתגייר? לא נראה לי. את בכלל יודעת מה קורה למשל בקרב מאמיני הבודהיסטים? את יודעת כמה מהם מקיימים את הדת וכמה לא שומרים אותה? את יודעת כמה נוצרים הם אדוקים וכמה הם אתיאיסטים גמורים? את יודעת כמה מההינדים לומדים את התורה ההינדית וחיים לפיה וכמה לא? את יודעת כמה מוסלמים חיים ע"פ האיסלאם וכמה מפירים את חוקיו וכופרים בו?
תני לי לנחש, את לא יודעת וזה גם ממש לא מעניין אותך.
את חושבת שעיני כל העולם נשואות לעם ישראל ובוחנות כל הזמן האם הוא מקיים מצוות ולומד תורה או לא?! את חושבת שלנוצרים אכפת כמה עם ישראל מכיר באמת היהודית? לא אכפת להם ואנחנו לא מעניינים אותם. את חושבת שלהינדים או לבודהיסטים אכפת כמה מעם ישראל שומרים מצוות? לא אכפת להם, הם לא יודעים וגם לא ידעו.
תני לי לחדש לך, גם אם מחר בבוקר, כל עם ישראל יתחיל לקיים מצוות וללמוד תורה בצורה מושלמת, יכיר באמת וכל מה שתרצי בצורה טוטאלית, אף אחד אפילו לא ישים לב. לא הבודהיסטים ולא ההינדים ולא הנוצרים ולא המוסלמים. אם מחר בבוקר כל הבודהיסטים מתחילים לחיות בצורה מושלמת לפי התורה הבודהיסטית, זה יזיז לי משהו? לא. מה, פתאום כל העולם יתפקח ויבין שהבודהיזם היא האמת הטוטאלית בגלל שכל הבודהיסטים חיים לפיה? לא. כנ"ל מכופל לגבי התיאוריה שלך.

כמו שאמרת, לכל אחד יש ראיית עולם אחרת לגמרי, ופה אני אקצר - היהדות מתאימה להכל. כל אחד שילמד יהדות [אבל באמת! ולא לבגרות בבית ספר..] יראה שזה מתאים לכל תחומי החיים. זה אמיתי, הגיוני, חכם, וטבעי. התורה היא גם לא "סיפור אגדה מיתולוגי" כמו שאמרת. היא הרבה מעבר לזה, היא דרך חיים. זה לא עניין של אם אני מאמינה או לא שלשרה נולד בן למשל.. אם אני מאמינה בה' שברא את העולם, אז אני מאמינה בתורה כולה [אם תרצי אני אסביר למה] ואם אני מאמינה בתורה כולה, אז אני מקבלת כלי את כל המצוות שאני צריכה לקבל. וזה לא פשוט, זה ממש ממש לא פשטני, ולא קל בכלל לישום, זה המון המון מעבר, והרבה מזה לא די בשכל שלנו כדי להבין!!
אני מציעה לך ללמוד, אבל לא יודעת איפה להציע לך, כי אני בעצמי מחפשת..

סבבה, את זה אני מבינה ומכבדת.

בקשר לגבולות, לפי מה את קובעת אותם? לפי ראות עינייך, לפי מה שחינכו אותך, לפי מה שהעולם קובע, נכון? אז אני לא מאמינה לראות עיני ולהרגשה הפנימית שלי, היא הרבה פעמים שקרית ומטעה אותנו. הרי בהגיון פשוט, ה' ברא אותך, והוא ברא לך את השכל והדריך אותך איך לחיות בעולם. מי את שתשתמשי רק בשכל ולא תקבלי את כ-ל מה שכתוב בתורה? [רק את התורה אי אפשר לקחת, כי משתמשים בשכל בכל מקרה ע"מ לקרוא ולהבין.]

אוקי, נגעת פה בשני דברים, אני אתייחס לכל אחד בנפרד.
לגבי השאלה, איך אני מגדריה את הגבולות המוסריים של האנושות. את שואלת שאלה מאד רחבה ומאד עמוקה. ופה באמת אני יכולה לקחת צעד אחורה, ולהגיד- קטונתי. אני לא מתיימרת להגדיר מהי מוסריות ומהם גבולות המותר והאסור. היו לי הרבה ויכוחים עם הרבה אנשים בקשר לעניין הזה (בינהם היו הרבה דתיים.. ואז הויכוח היה הכי מעניין ) ואני יכולה להגיד לך שכדי לענות תשובה ראויה לעניין הזה אני אצטרך להקדיש לזה כמה חודשים, כמה מאות ספרים, הרבה הרבה מחשבה והרבה ספקות, וגם אז לא תוציאי ממני תשובה מוחלטת. אבל, למרות זאת, אני כן יכולה להצביע על כמה קווים משותפים לכולם שהאנושות גיבשה במשך אלפי שנים. אני יכולה להגיד לך שמוסריות היא להימנע מפגיעה לא צודקת ו/או מכוונת בבני אדם ואף בחיות. זה ככה, ניסוח מאד מאד כללי שאפשר לפרש ולעשות לו מניפולציות שונות ככה שגם את תוכלי להשתמש בו כטענה בעניין שדיברנו עליו. זה נכון שהמוסר הפנימי של בנאדם מושפע מאד מהסביבה, התרבות והמשפחה שבה גדל. הכל נכון. ובהגדרה של מוסר את תוכלי למצוא הבדלים של שחור ולבן בין בני אדם שונים. אבל למרות זאת האנושות כן גיבשה איזשהם קודים בסיסיים של "מותר" ו"אסור". לדוגמא רצח, אונס, גניבה. יש תרבויות שבהם הם נפוצים יותר ויש שבהן הם נפוצים פחות. אבל באופן כללי הם נמצאים בגדר "אסור" או לפחות "רע" בקרב האנושות כמעט במלואה. יש מושג של "רע" אנושי, ויש מושג של "טוב" אנושי. הם מאד מעורפלים וסובייקטיביים, אבל הם קיימים.
וזה בדיוק מה שכיוונתי אליו. כל בנאדם מעצם היותו בנאדם צריך שיהיו לו, הגבולות הפנימיים הבסיסיים של הכרה בזכות קיום של בנאדם אחר, לא משנה מאיזה לאום/דת הוא. ושיבין שכמו שהוא לא רוצה שבנאדם אחר ישנא אותו שנאת שווא, או ירע לו או יהרוג אותו, כך גם אחרים רוצים. כמו שלו יש את הזכות המלאה להלך פה על פני האדמה בלי להיות מאוים ע"י בני אדם אחרים, בלי להיפגע מידם, כך לכל בן אדם אחר יש בדיוק את אותה הזכות. ואם נלך טיפה יותר רחוק, כל בנאדם צריך להפנים שסכסוכים לא פותרים ב"נזרוק אותם לים", שיש לנו מוח בשביל שנשתמש בו, ושנשכיל לראות שכולנו בני אדם ולכולנו זכות קיום וכמו שאנחנו נושמים וחושבים ומרגישים ורוצים לחיות, ככה גם כולם, ושסכסוכים בין בני אדם פותרים במילים ובדיבורים ולא באלימות. את האלימות והכוחניות צריך להשאיר לחיות, שאין להם לא שפה ולא אינטליגנציה ברמה שלנו, שלא מודעות למעשים שלהם, למשמעות שלהם ולהשלכות שלהם. הגבול, הוא פשוט להיות אנושי כלפי בני אדם אחרים. לראות בהם בשר מבשרך.
אמר פעם איש חכם, נלסון מנדלה קוראים לו: "אי האלימות היא עוצמתה הגדולה ביותר של האנושות, ולא כל כלי ההרס שהומצאו על ידי מחשבת האדם"

והדבר השני שהתייחסת אליו קצת בערפול – תפיסת העולם שלך היא כזאת שכל הערכים שלך וקני המידה שלך (ותקני אותי אם אני טועה) מקורם במקור חיצוני = באלוהים ובדת היהודית. את אומרת שאת לא מאמינה לראות עינייך ולהרגשה הפנימית שלך, כי היא יכולה להטעות אותך, ושה' ברא אותך עם שכל והדריך אותך ע"י התורה איך לחיות, ואת אומרת שמי אנחנו כבני אדם שנחליט לחיות רק לפי השכל ונבטל את ה"הוראות" של אלוהים (התורה).
אני, פחות או יותר, ההפך הגמור ממך. את אומרת שאת לא מאמינה לעצמך ולמה שאת מרגישה? אני יכולה להגיד לך, שזה הדבר היחיד בעולם כולו, שאני יכולה להאמין לו. אני מקרה קיצוני אבל, כי יש לי עניין שטבוע בי, להטיל ספק בכל דבר, כולל בעצמי ובתפישת עולם שלי. אני מטילה ספק בהכל כולל הכל כולל הכל, כולל בדברים שבתוך הגבולות של הנורמטיביות הם מוגדרים מאד מאד מאד טריוויאליים.
אני חושבת, שהדבר היחיד שיש לי, כבנאדם, הוא העולם הפנימי שלי, איך שאני רואה את הדברים, הנקודת מבט שלי על העולם, ואיך שאני חווה את החיים. זה הדבר היחיד שיש לי. זה פשוט יהיה בלתי אפשרי עבורי לקבל עלי איזושהי דוקטרינה/תורה/אידיאולוגיה ממקור חיצוני לי. כי זה לא אני, זה כפוי. אני לא יודעת מה המקור של זה, זה דברים שמוכתבים לי. זה דברים שהם זרים לי. מי היא האידיאולוגיה הסוציאליסטית/הפשיסטית/או היהדות/הנצרות – שיתיימרו לדעת מה טוב לי ומה נכון לי? רק אני יודעת מה טוב לי ורק אני רואה את העולם כמו שאני רואה את העולם. העולם שלי הוא שלי בלבד, ורק אני יכולה לדעת איך לחיות בו.
אני חושבת שהפערים בין בני אדם הם כל כך גדולים שאפילו לנסות לכלול שני בני אדם תחת אותה תפיסת עולם או ראיית עולם, זה פשוט יהיה שקר ופשטנות נוראית ואבל גדול. אני לא כופרת רק ברעיון של דת כפי שהוא רווח היום בציבור, אלא בקיום של כל אידיאולוגיה או רעיון קיבוצי אחר. אבל שובפם אני מקרה גבולי  אני לא מייצגת את כל החילוניים ואני חושבת שזאת לא תהיה הגזמה להגיד שאני לא מייצגת בדעות שלי כמעט אף אחד אחר.
בעניין ה"שכל" שאנחנו לא אמורים לסמוך רק עליו אלא להקשיב למה שאלוהים אמר לנו לעשות. אני חושבת שאם באמת אלוהים, או איזשהו כוח עליון, או איזשהו משהו, יצר אותנו, או משהו בסגנון (וזה בהחלט יכול להיות) או שפשוט נוצרנו בדרך כלשהי עם שכל ועם מודעות ועם יכולת לבקר, אז לא רק שאנחנו יכולים לבקר ולבחון, אני חושבת שאותו משהו שיצר אותנו היה מאד רוצה שנבקר ונבחן. הוא לא היה רוצה שנלך כמו זומבים אחרי איזה דוקטרינה, ולא היה רוצה שנקבל עלינו בלי אף שאלה אמונה כזו או אחרת. להפך. אני חושבת שכל הקיום שלנו פה הוא ספק אחד גדול, ואני גם חושבת, שאם אכן משהו ברא אותנו או משהו כזה, ככה הוא רצה שזה יהיה. וצריך לחיות בספקות ולא בוודאות. כן, זה נשמע נוראי, אבל זה לא. מעל לכל אני פשוט חושבת שבנאדם (או לפחות אני) צריך להתוות לעצמו את החיים שלו ולחוות אותם בדיוק בדיוק דרך העיניים שלו ולא להסתפק בכל מיני תפישות עולם תפלות יד שנייה.
אני חושבת שההבדל הכי מהותי בינינו הוא שאת רואה את עצמך לפני הכל כחלק מציבור, כשותפה במשהו גדול ממך. אני רואה את עצמי לפני הכל כאינדיבידואל. פשוט עניין של תפישת עולם שונה.

רוניגם תראייהודי!
שימי לב שאת נכנסת לפורום ראש צעיר.
כמעט כולם הם בני עשרה, חלק עדיין לא עשו אפילו בת מצוה וחלק עשו לפני שנה.

את כתבת דברים מאוד חשובים, שאני לא מבין למה את כתבת אותם פה.
רוב הסיכויים שאנחנו לא נוכל לענות לדבר כזה. כי אנחנו לא יודעים מספיק.

אבל אם את רצינית ואת באמת רוצה לדעת, תשלחי לי מסר"ש, ואני מוכן לתת לך מספר טלפון (או טלפון או פלאפון, מה שתרצי) של הרב אבינר ותדברי איתו (והוא רב מאוד מאוד חמוד.. מבין מאוד בענייני אמונה, ומאוד כיף לדבר איתו ולשמוע אותו).

בכולופן, שיהיה לך בהצלחה!
טוב... יהודי!
בס"ד

ענו לך!
סליחה שקצת זילזלתי..
יישר כוח לשניכן.
אני בכל מקרה יכול להביא לך את הטלפון שלה הרב אבינר אם תרצי.

כל טוב
אבינר דווקא???קומי אורי
טוב, לזה ממש אין לי כח עכשיו להכנס..
חבל..יהודי!
קומי אורי.. אני חשבתי שכתבת בדף משתמש שלך שאת מקפידה על קלה כבחמורה.

ביזוי תלמיד חכמים לא נכנס לקטגוריה הזאת?
ועוד ליד חילונית?
זה מה שאת רוצה שהיא תדע על הדתיים?
מה שכל יהודי צריך לדעת -קומי אורי
זה שהיהדות היא דרך חיים של יושר. אני רוצה שכל יהודי חילוני יכיר את האמת, לא את ההתיפיפות של הדתיים. כן, מה לעשות, בעהדות יש גם דברים שהראים לעין שלנו נורא "לא יפים" אפילו "מזעזעים". אבל ככה זה, ויש משפט שיודע מה הוא עושה, ולמיטב הבנתי הורו לא לקרוא אף את ספריו. "רב" שפועל נגד התורה - הוא לא רב. חברה מתוקנת צריכה להוקיע את פירותיה הרקובים.

כתבתי שאני לא רוצה להכנס לזה, ובכל זאת נכנסתי, אז זהו..
ובמחילה, אני אגיב רק פה ולא במסר [מפאת חוסר זמן]
ולא, ממש לא נפגעתי ואם כן - סלחתי.
המשך..קומי אורי

כמו שאמרת, סקירה הסטורית של הסכסוך הערבי-יהודי -
עם ישראל גלה מהארץ ופוזר בכל העולם, בודדים נשארו בארץ. מהמאה ה-14 למניינם שלטה האמפריה העותמאנית בארץ ישראל, שזה אומר - ערבים. בתחילת המאה ה-20 האמפריה התחלשה, והיתה הצהרת בלפור בה הבטיחה בריטניה שתתמוך בבית לאומי ליהודים בארץ ישראל. בעיני הערבים זה כמובן לא מצא חן, והם עשו פרעות ביהודים. מה היהודים רצו בסך הכל? לשבת בארצם המובטחת להם. סכסוך הכותל למשל - המופתי חאג' אמין אל חוסייני ימ"ש רצה לעורר את כל הציבור הערבי לפרעות ביהודים, ואמר שמה שהם רוצים זה לא רק להגיע לכותל, אלא להגיע בסוף לכבוש גם את הר הבית [הלוואי שזה היה נכון!!!!] ובכך הפך את הסכסוך לסכסוך דתי גדול. היהודים לא רצו מריבות, ואמרו שהם בכלל לא רוצים את הר הבית!! הערבים רצחו בנו, ואז פרצו מאורעות תרפ"ט, אלפי יהודים נרצחו בדם קר בו זמנית בכל רחבי הארץ, ובעיקר בחברון.
היהודים לא דרשו כלום. לצערי את לא צודקת - מספיק צד אחד כדי לרצוח. הלוואי שהיינו קמים, נוקמים, מקדשים שם ה'. אבל לא - כמו היום אנחנו רק מנסים לפתור את ה"סכסוך" בדרכים יצירתיות. [אבא שלי ביקש ממני להיות יצירתית במשהו.. שאלתי אותו מה אני, אולמרט?! ח"ו..] זה לא יפתר בשום אופן אחר מלבד מלחמה, את רואה פתרון אחר באופק? מישהו באמת חושב שאם "נחזיר" להם את השטחים ונהיה רק בגבולות "ההבטחה" האמריקאית יהיה שלום? יש לנו גבולות הבטחה מה'..
צריכה להיות פה מלחמה, ואנחנו מרשים להם בחפץ לב לברוח מכאן לפני כן. וכשאין פעולה מדינית כזאת, הפרט חייב לפעול. היו מקרי רצח בודדים של גיבורים שמסרו את נפשם כדי להרוג ערבים. מה שבטוח - אין כאן "חפים מפשע", כי הם פשוט גרים כאן - רק שאף אחד [כמעט] לא גורם להם להבין שזה פשע.
אני אשמח אם תסבירי לי איך בדיוק אנחנו אשמים בהתפתחות הסכסוך, חוץ מזה שביקשנו לגור כאן..

אנחנו נורא דבקים בתנ"ך, כי התנ"ך הוא דבר תמידי - לא משתנה. אם אנחנו לא כמה ממלכות, אנחנו כמה מדינות. זכויות אדם - אני רואה אותן עפ"י התורה. ורצח, גניבה ואונס - בחייך, את שומעת/רואה חדשות?!
מה שחדש היום, הוא כלום, פשוט כלום, לעומת התורה שנכונה תמיד. מי אמר שהדמוקרטיה והמודרניזציה הן דבר טוב? יש בזה דברים טובים, אבל ברור שלא הכל. [אגב, יש לי חזון/רעיון קטן בקשר לזה, אבל לא כ"כ קשור.. שבזמן הגאולה הטכנולוגיה כ"כ תתפתח עד שלא יצטרכו להתעסק בשום דבר, ונהיה עסוקים רק בעבודת ה' ולא נוכל לחטוא. הערה במאמר מוסגר.]
מה שאמרתי הוא לא תפישה שמתאימה רק לימים בהם נכתב התנ"ך, זה מתאים לתמיד, אנחנו רק צריכים לרענן קצת את הזכרון ולראות שאנחנו יהודים.. כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, ואני רק מבינה את זה עכשיו יותר ויותר, הכל תלוי בזה!! אמות המוסר צריכות להיות שונות לגמרי! ומה גם - שהיום אי אפשר בכלל לקרוא לנו מוסריים, קחי לדוגמא כמה חוקים במדינת ישראל - מותר לפרסם שמות של חשודים עוד לפני שבודקים אם הם אשמים, אפשר לשלם כסף במקום לרצות עונשים [והעונשים עצמם אפילו לא הגיוניים], ועוד כל מיני..
מלחמות זה לא עניין של מה בכך, נכון, צריך להיות יותר חכמים ובעלי כלי מלחמה חדישים - אבל יש מלחמות כל שני וחמישי.. ולא חייבים לגרש בתוקפנות, אפשר להגיד - או שאתם הולכים, או שנפרוץ במלחמה..

אני מקווה שהבנת קצת, כי לרוב כתבתי באסוציאציות, אז אולי אין כ"כ רצף.. יום טוב וחודש אדר שמח!!

תורי עכשיו..-אנונימי (פותח)
קודם כול, תעשי טובה לעצמך ולנו, אנחנו שמות לב איך נוטפת ממך שנאה טהורה לאחים שלך ואהבה לערבים "בני אדם-נבראו בצלם אלוקים".. רק בקשה קטנה.. בתור התחלה,תיזכרי רגע בכול רצח ורצח,בלינץ ברמלה,ברצח של שני היהודים ליד חברון שסה"כ רצו לטייל בארץ שלהם,ונרצחו! תחשבי על עידו זולדן,עידודיייייי הי"ד במהרה בימינו ועל ידינו!!! רק תחשבי,נרצח,השאיר מאחוריו אישה ילדים,למה שהמשפחה של מוחמד בפונדוק שהערבים שם גיבו תרוצחים,למה משפחה שם צריכה להמשיך כאילו לא היה כלום, עין תחת עין שן תחת שן, ולא כתוב ממי ומתי ואיפה, שמעתי על יהודי שנירצח אני יצא ויפוצץ ערבי,במידרחוב,בכביש,באמצע רמזור,בכול מקום!

יהודיה?- את?? אני מרגישה פשוט בוז נוטף אליך- מלקקת לצייונים וערבים, הרמה הכי גרוע, כועסת על זה שאנחנו מדברים דיברי אמת ומשווה אותנו בו זמנית לנאצים ואת מוכנה עד כדי כך שתכסחי לנו תצורה!!!!! מה הרמה הזאת?.. אני מוכנה,להיפגש איתך איפה שהוא ופשוט תרביצי ותרביצי ותרביצי לי עד שיימאס לך, ואז אני ידע על בטוח שאת לא יהודיה,כי יהודיה שמדברת ככה פשוט........ רחמנן ליצלן..

וזה מה ששלחתי לך במסר"ש.. אחרי שירדת קצת עלי, נפרסם תתשובה גם כאן,-

-העניין שערבים אומרים שמה שהנאצים עשו לנו זה טוב, את,כן את! לא רואה,את סגורה בבועה שלך,לא רואה מה הם אומרים לך,חוץ מהפרצוף של ה"חיוך" שהוא עושה לך בשוק מחנה יהודה או בשוק הערבי להבדיל,
שם לצערי יהודים עדיין קונים מערבים,

את תיתבישי לך! אין לך גאוה יהודית,את חיה במחשבה גלותית לגמרי, לא האלוקים הוא האלוקים שלך והתורה ספר החוקים שלך,אלא האו"ם שר"י,הקוראן\הספר הלבן\

במקום להראות לי כמה את שונאת אותי את מסכימה לפרט ולנמק ת'דברים שלך? פשוט אין אמת בגרוש,אז לשקר אין רגלים,בסוף זה יפול,אז אני ישמח שתפרטי ותגיד דוגמאות(ואם את דתית אז תביא פשוט תהלכה ומאיפה את שואבת את כול זה. אני ישמח לענות,אפילו שאני מורידה את עצמי לכאלו הבלים ושטויות,)

בברכת נקמה בגוים!
'ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע' !!!!!!!!
העם עם קראתיך!!!!!!!!!!!!משמו
שלחתי לך מסראנונימי (פותח)
ארוך ארוך ארוך, אבל אני מקווה שבכל זאת תקראי הכל...
כן, זה בהחלט היה שוקאנונימי (פותח)
לראות את הגזענות שקראתי עליה בספרי היסטוריה, חיה ונושמת ממש מול העיניים שלי
ועכשיו תורימאחורי הקו
אה אה אהו אחותי להרגיע ומהר!!
אה כאילו- את הולכת להצביע לליכוד- העלק ימין המתפרק. מוזר, גם אריק שרון ימ"ש היה בליכוד!!
או- אם תרצי:

ע-בודה
מ-רץ
ל-יכוד
ק-דימה.

ימני אמיתי מצביע מרזל\אפי איתם או איחוד. היו עוד, אבל הם מפורקים (מולדת)
אבל את אפילו לא יהודיה אמיתית לפי איך שאת מביעה ת'דעות האוויליות שלך, אז למה אני מבזבזת ת'זמן בכלל? יאללה לכי לאמריקה. ציונות מה ציונות עלק ציונים.. אם היה אכפת לכם מהארץ הזאת אז הערבים היו בים מזמן. חבל שהאנשים האמיתיים שבאמת אכפת להם מהארץ לא מקבלים אפשרות לממש!

אז יאללה תורידי מהנפח שלך ותנמיכי פרופיל כי את לא מושלמת מובן?
מי שמשפיל את העם היהודי סופו יהיה רע!

<וד"א, הוצאת את עצמך אהבלה לגמרי. שמת לב למי אמרת שלא יעיז לקלל את הנצאים?? לנו! אנחנו שונאי הערבים המושבעים! בקיצור, אחרי שתלמדי מה זה 'יהודי' תחזרי ונראה.>
אם את אומרת משפטים כאלהאנונימי (פותח)
"לנו שונאי הערבים המושבעים"... הדבר היחיד שאני יכולה להגיד לך זה שאת עיוורת עיוורת עיוורת משנאת חינם

מי את שתקבעי למי מצביע ימני ולמי לא?! מי את לעזאזל שתגידי לי שאני לא יהודיה??? איך את מעיזה בכל??? "יהודים אמיתיים", אם להשתמש בביטוי שלך, לא קוראים לשנאת חינם ולא קוראים לרצח!!!! הם לא קנאים ולא פנאטים!! זה עיוות טוטאלי של היהדות מה שאתם עושים

"אם היה אכפת לכם מהארץ הזאת אז הערבים היו בים מזמן"- אני מצטערת אבל מה שאת אומרת זאת פשוט שטות. זה לא נכון. זה פתרון שהוא א.לא פרקטי מכל הבחינות, זה פשוט לא יקרה...מצטערת ב.לא אנושי, זה בני אדם לא מפלצות ג.יש פה סכסוך מאד מורכב בין שני צדדים וסכסוכים מורכבים לא נפתרים בפתרונות קסם של "נזרוק אותם לים", זה סכסוך מורכב, גם הפתרון יהיה מורכב וכואב

<וד"א, הוצאת את עצמך אהבלה לגמרי. שמת לב למי אמרת שלא יעיז לקלל את הנצאים?? לנו! אנחנו שונאי הערבים המושבעים! בקיצור, אחרי שתלמדי מה זה 'יהודי' תחזרי ונראה.>

אהההההההההה, לא. את יצאת אהבלה עם המשפט הזה... אמרתי שמי שמתבטא בכזאת גזענות נגד בני אדם מעם אחר, שלא ילך אחר לבכות ביום השואה כמה זה נורא מה שהנאצים עשו לנו בשם הגזענות, מי שגזען בעצמו שלא ילך לבכות ולמרר ולהגיד כמה נוראית היתה גזענות אחרת, גזענות זאת גזענות זאת גזענות נקודה
אני לא ארד לרמה שלך.מאחורי הקו
וגם מחמת הזמן הדחוק לפי כניסת שבת, לא אענה לתגובות האוויליות שלך.
רוניגםתפוזה 1
בס"ד

הכל טוב ויפה שאת כ"כ נזהרת מהגזענות ומשנאת האדם. אבל ברגע שזה מגיע לזה שהם מסכנים אותנו הערבים האלה ימח שמם(!!) אי אפשר עוד להתעלם מזה.
וצר לי אבל הדיעות של באמת נשמעות שמולאניות.
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה