אוי שדרות! מצאתי סיפור קצר שאולי יעניין את הגולשיםיוסי פ.

[זהו כמובן סיפור דמיוני, וכל קשר בינו לבין המציאות הוא על אחריות הקורא בלבד. הסיפור נכתב עוד כשעמיר פרץ היה שר ה"בטחון". אבל זה באמת לא משנה....]

שטח הפקר – סיפור

אי שם בדרום, כך מספרת האגדה, התגורר גרישה, עולה מרוסיה, עשר שנים בארץ. לבו הרחב וידי הזהב שלו חיבבו אותו על כל האנשים שהיו באים עם הרכב לטיפול במוסך הקטן שפתח בשדרות. הדבר האחרון שעניין אותו היה פוליטיקה. "בשביל זה משלמים כסף לאנשים שם למעלה, שידאגו לנו. זה לא עניין שלי. לי יש אשה וילדים, ובכל שבת אני הולך לבית כנסת. מה הבן-אדם עוד צריך?" היה אומר בחיוך רחב.

אך הימים השקטים חלפו ונעלמו. מידי פעם החרידו את האזור שריקות של טילים. בהתחלה זה היה נושא לבדיחות, ותמיד היה גרישה מסיים בחיוך ובנימה פטריוטית "איזה 'קליקרים'. עוד תראו איך אנחנו נכניס להם..". אבל משום מה, הקסאמים הוסיפו לנחות בעקשנות, וכמו ענן שחור מתקדר באופק היה ניתן לחוש בסערה מתקרבת.

בערב ישב גרישה מול הטלויזיה וראה את המיניסטר מאיים על משגרי הטילים ומבטיח ש"נעשה כל שביכולתנו". "את רואה", אמר גרישה לאשתו, "זה עם השפם כמו סטאלין הבטיח שיטפלו בהם. יעשו להם בית-ספר כמו שעשינו לגרמנים בצבא האדום". יום ועוד יום עבר, וגרישה התחיל להתבלבל, למה עוד מחכים?

הצבא האדום התמהמה, ובינתיים רחובות העיר החלו להראות שוממים יותר ויותר, ובין הבתים והחנויות אנשים דברו על עזיבה. הלקוחות במוסך התמעטו והאוירה הלכה ונעשתה כבדה. החיוך של גרישה איבד חצי סנטימטר, ומה שבטוח הוא שלח את המזוזות לבדיקה והוסיף קופת צדקה גדולה מול הכניסה. "קצת עקשנות ונעבור את הגל הזה" – הוא שינן לעצמו את המשפט ששמע מאיזה מישהו ש"הגיע לחזק" – אבל לא ממש היה משוכנע.

יום אחד התפרץ הבן הגדול של גרישה למוסך ופניו לבנות כסיד, "אבא, זה תומר, הבן של השכנים. הוא בדיוק עמד ברחוב, ועכשיו", ואז הוא התיישב ופרץ בבכי... למחרת היתה הלוויה, ושוב אמר איזה מישהו שנראה מאוד חכם "רק צריכים להיות חזקים. אנחנו השליחים של כולם". מישהו בקהל צעק "מפקירים אותנו", אבל מייד השתיקו אותו, "ששש.. לא יפה. באמצע ההלוויה". בדרך הביתה גרישה שמע את הצעקה הזאת שוב ושוב בתוך הראש, "מפקירים אותנו", ולא ידע מה לחשוב. החיוך נעלם.

גרישה לקח יום חופש. "אני חייב לנשום קצת אויר". הסתובב עם הרכב בכל שבילי העפר באזור, ולפתע מצא את עצמו ליד חורשה ובה סוללת ארטילריה, תותחים-מתנייעים מוסווים בין העצים. מתוך סקרנות הוא ניגש לחייל משועמם שעמד ושמר שם, והתחיל לגלגל איתו שיחה, "כל הכבוד לכם. בטח תפגיזו אותם רציני, אה? תגיד, כמה עזתים אתה מחסל בפגז אחד כזה?". אבל החיילצ'יק, ירון שמו, אמר "הי סבאל'ה, תרגע. מה, אתה לא יודע שאנחנו יורים רק לשטחים ריקים?"... גרישה נדהם, "אתה לא רציני". "רציני רציני", אמר ירון, "איפה אתה חי?"... "אז ככה אתם מפקירים אותנו?" שאל גרישה. "תראה, זה לא כל כך פשוט" ...

בערב בבית, גרישה לא נגע בארוחת הערב. הוא היה נסער, "את שומעת? כלום, פשוט כלום. אנחנו כאילו 'השליחים של כולם' וככה הם מתייחסים אלינו. בשר תותחים. תגידי, את שמעת פעם על מישהו שמתנהג ככה, נותן את הלחי השניה, זה נורמלי זה? הם פשוט מפקירים אותנו". שבוע ימים גרישה הלך כמו סהרורי, במוסך הוא הפסיק לדבר על ראש-מנוע וקרבורטור. רק על "ה-ה-בושה הזאת". קירות המוסך הסמיקו מהקללות העסיסיות ברוסית מדוברת שהשתלחו ב"כל הגווארדיה הזאת שיושבים על הכסא, ושולחים אותנו למות כאן. כל ערבי שהחלב עוד לא התייבש לו מהשפתיים עושה לו מַשגר ו-בום יורה עלינו קסאם, וכל הגנרלים של צה"ל הגדול לא מסוגלים לשלוח פצצה עלובה אחת לעזה"...

עד שיום אחד אמר לו יעקב, ההוא מהחנות ממול, "יאללה תפסיק לקטר, כל הרחוב כבר מלא עשן ממך. עזוב אותך מהפוליטיקאים, עזוב אותך מהצבא הזה שעושה רק מה שאומרים לו. אתה לא רואה ששום דבר לא יצא מהם. אם אתה היית בצבא האדום, תעשה משהו בעצמך. איך אמרנו בשבת בפרקי אבות, אם אין אני לי מי לי"... המילים של יעקב נכנסו לגרישה כמו יתוש בראש "תעשה משהו. תעשה משהו". כל שריקה של טיל נשמעה לו "פססס... תעשה משהו". וכל דיבור ברחוב נשמע לו "תעשה משהו"...

בחדר האחורי של המוסך, האור התחיל לדלוק גם בלילות. גרישה נסע במיוחד לתל-אביב והביא כמה מכונות חדשות, פרזול וריתוך וכאלה. וגם כמה שקים סגורים שאף אחד לא ידע מה יש בהם. "שום דבר מיוחד", הוא אמר לאלי השותף שלו, "זה תחביב שלי. אתה עוד תראה. אני אוציא על זה פטנט".

ויום אחד בבוקר, הוציא גרישה לחצר האחורית איזה מתקן מוזר, והתחיל לטפל בו. כמה קילומטרים משם, ברחוב השהידים בבית-חנון, נשמעה שריקה מוכרת. "הנה השבאב שוב יורים על היאהוד", אמר אחמד למחמוד בבית הקפה. אבל מחמוד הביט בעינים נדהמות לצד השני של הרחוב, "לא לא, יא אחמד. זה היהאוד, הם יורים עלינו".

אי שם בדרום, מאחורי מוסך קטן, גרישה הוציא עוד סיגריה מהכיס, ובפעם הראשונה אחרי הרבה זמן, הוא חייך.

* הבהרה: כמובן שאין כאן כל כוונה לעודד מעשים פיראטיים המנוגדים לחוק, אלא להפנות אצבע מאשימה כלפי השלטון שאינו ממלא את חובתו הבסיסית, ובאזלת-ידו הוא אחראי למצב של הפקרות בטחונית – מצב שעלול להביא לידי אנרכיה. וד"ל.

אשריך! רק ה"הבהרה" לא ניצרכה..מתנחל גאה.
‏..
אשריך! רק ה"הבהרה" לא ניצרכה..מתנחל גאה.
‏..
ההבהרה נצרכה בשביל האח הגדוליוסי פ.
הרב,האח הגדול לא ידל מיזה תיהיה בטוח!מתנחל גאה.
בעקבות המצב שדרות - לחזור לגוש קטיף! - ראו פה:אנונימי (פותח)
מתקשה להזדהות עם תושבי שדרות
מאת ד"ר יהודה צורף

יש לדרוש את תחיית ההתיישבות העברית בגוש קטיף.

עקירת גוש קטיף עקרה ממני את הסולידריות כלפי כל ציבור ישראלי של חוטפי קסאמים למיניהם, שאפילו מצוקת הטרור אינה מצליחה להפיק מהם יותר מאשר פעיות התבכיינות של תחנוני ביטחון, ביטחון, ביטחון...

עקירת גוש קטיף עקרה ממני את הסולידריות כלפי כל ציבור ישראלי של חוטפי קסאמים למיניהם, שאפילו מצוקת הטרור אינה מצליחה להפיק מהם יותר מאשר פעיות התבכיינות של תחנוני ביטחון, ביטחון, ביטחון...
גם לאחר כל פגעי הקסאמים לא הצליחה שדרות להתעשת ולערוך את חשבון הנפש המתחייב בזעקה מרה של הכאה על חטאי "ההתנתקות" שתזעזע את אמות הסיפים של המדינה. פרט לסיסמאות המוכרות והמוכתמות באותו טון מזויף של התייפייפות, לא הקימה שדרות מבין שורותיה שום מנהיגות אמת ראויה לשמה.

אני מתבונן בתמונות הטלוויזיוניות של אדומי שדרות, אך רואה מול עיניי את פליטיה הכתומים של ההתיישבות העברית המפוארת בגוש קטיף. פרט למספר צדיקים בסדום, לא העמידה שדרות מתוכה שום התנגדות ציבורית נחרצת נגד עקירת הגוש ההתיישבותי השכן. כמו כל תושבי הארץ בעידן הדמדומים של ימי "ההתנתקות", הייתה שדרות שבויה רובה ככולה תחת מקסמי השווא של חונטת החווה הסמוכה.

כמרבית אזרחי המדינה בחרו גם תושבי שדרות להשתכשך בתוך מי האפסיים של עינוגי האדישות, הפסיביות וגנבת הדעת העצמית שהתמקדה במנטרת הטמטום הלאומי, אשר מיצתה את התקווה החדשה כי לאחר "ההתנתקות" הכל יהיה בסדר. על הטמטום עוד אפשר לסלוח, על הרשעות קשה לסלוח, ועל הבוגדנות קשה יותר. היחס הציבורי הכללי לעקירת הקהילות היהודיות בצפון מערב הנגב היה נגוע באות הקלון של טמטום, רשעות ובוגדנות גם יחד. על כך באמת קשה לסלוח, ובורא עולם הוא שיכריע. בינתיים אומרת המציאות את דברה.

לכל אזרח במדינה מתוקנת המושתתת על מוסר, מצפון וצדק, מובן מאליו מה בסך הכל רוצים תושבי שדרות מהשלטון, ומדוע הם מטרידים את תושבי המדינה בבעיותיהם המקומיות. אך האם מוכנים תושבי שדרות עצמם להודות בתרומתם המקומית למוסר הסדומי שמחלחל בתוך שורשיה הרקובים של המדינה הזאת. "ההתנתקות" הייתה נגע מוגלתי שסימל את הפתולוגיה הסדומית המקננת בהוויה הישראלית. הסדומיות היא זאת שדרשה מיהודי גוש קטיף להיעקר, להיחרב ולהיגרש למען "טובת הכלל" שהיא העילה האולטימטיבית של המהות הסדומית לדורותיה.

מדוע אם כן מטרידים אותנו כעת תושבי שדרות שבימי "ההתנתקות" הסתגלו היטב לקוד הסדומי של גירוש למען "טובת הכלל". על פי אותו היגיון סדומי מכונן שהונהג באופן ממלכתי בעידן "ההתנתקות", על תושבי שדרות לשאת את גורלם בשקט, בהכנעה ובהשלמה למען "טובת הכלל". שכן, לעומת הקרבתן של קהילות קטיף שהועלו על מוקד החורבן והגירוש למען המדינה, הקסאמים היומיומיים הם באמת בטלים בשישים. יתרה מזאת, פליטי קטיף יכולים לספר לתושבי שדרות עלילות מסמרות שיער על מטחי פגזים יומיומיים שהיו ניתכים עליהם, ובכל זאת הם לא העלו על דעתם לזעוק ולערב את המדינה כולה בבעייתם המקומית.

גבורתם היומיומית של תושבי גוש קטיף אמורה להוות השראה לתושבי שדרות המתבכיינים, אך המדינה ההזויה הזאת מעדיפה לעקור את גיבוריה ולטפח את בכייניה שכבר החלו לנטוש את עירם תחת איום הקסאמים.

את מהלך הפתיחה לתנופת ההתיישבות המחודשת אמורה לסמל החזרה לגוש קטיף. אם אכן חפצים תושבי שדרות בביטחון, עליהם לדרוש את תחיית ההתיישבות העברית בגוש קטיף
על כל פנים, כלל לא ברור איזה פתרון ביטחוני דורשים תושבי שדרות מהממשלה. הרי אפילו מהדורות החדשות שוב אינן מסתירות את מערומיה של הממשלה המודה בחצי פה שלאחר מהלך "ההתנתקות" אין שום פתרון צבאי לבעיית הקסאמים. כפי שמודה כל פרשן מדיני וצבאי המכבד את עצמו, "ההתנתקות" היא זאת שהעלתה את החמאס לשלטון וסתמה את הגולל על הפתרונות המדיניים והצבאיים גם יחד.

אשר על כן, הביטחון שדורשים תושבי שדרות במפגיע פשוט איננו בהישג יד. ידיה של הממשלה כבולות מאז "ההתנתקות", שמרביתם תמכו בה או השלימו איתה מתוך אדישות או הכנעה. אין זה הזמן הראוי לערוך חשבון מוסרי עם תושבי שדרות על עמדתם בעבר, אלא רק על גישתם בהווה. מתוך סיסמאות הביטחון שהם מפריחים בקול זעקה, משתמע שהם לא למדו את לקחי העבר ולא עשו שום חשבון נפש עצמי נוקב למען עתידם ועתיד ילדיהם. שכן, המהלך היחידי שיכול להשיב את הביטחון לתושבי שדרות ולכל תושבי המדינה הוא ההתיישבות המאסיבית בכל חבלי הארץ.

את מהלך הפתיחה לתנופת ההתיישבות המחודשת אמורה לסמל החזרה לגוש קטיף. אם אכן חפצים תושבי שדרות בביטחון, עליהם לדרוש את תחיית ההתיישבות העברית בגוש קטיף.

לא חבל בשביל זה לשבת בכלא?נשארת חסויה
מילא אם זה היה פוטר את הבעיה, אבל סתם ככה? גרישא הזה בטח ישב על זה הרבה.
למען ציון-לא אחשה!.. כן, גם לשבת בכלא,מתנחל גאה.
גדול ואדיר!צחקן
ב"ה

לפי איך שאני מריח את השטח, מישהו עלול לעשות א תזה עוד.
הלואי שבאמת קיים איזה "גרישה" כזה...יונהאחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה