מאמר חדש מאת הג"ר יצחק ברנד | ארץ ישראל - לפני ה'אנונימי (פותח)
ההכנה לתשעה באב, בארץ ישראל אנו כיושבים לפני ה', וכיבוש אר"י הוא מצווה ולא רק מקום לגור בו. והמצב שלא משתתפים בצבא הוא הוראת שעה אולם כשיתאפשר זה מצווה, מצורף אודיו לשמיעה ומאמר לקריאה

סנהדרין דף קד עמוד ב

ותשא כל העדה ויתנו את קולם ויבכו העם בלילה ההוא. אמר רבה אמר רבי יוחנן: אותו (היום) (מסורת הש"ס: הלילה) ליל תשעה באב היה, אמר להן הקדוש ברוך הוא לישראל: אתם בכיתם בכיה של חנם - ואני אקבע לכם בכיה לדורות.

תחילת דיבורו של משה רבינו בספר דברים התחיל עם המילים (דברים פרק א)

(ו) ה' אֱ-לֹהֵינוּ דִּבֶּר אֵלֵינוּ בְּחֹרֵב לֵאמֹר רַב לָכֶם שֶׁבֶת בָּהָר הַזֶּה:

(ז) פְּנוּ וּסְעוּ לָכֶם וּבֹאוּ הַר הָאֱמֹרִי וְאֶל כָּל שְׁכֵנָיו בָּעֲרָבָה בָהָר וּבַשְּׁפֵלָה וּבַנֶּגֶב וּבְחוֹף הַיָּם אֶרֶץ הַכְּנַעֲנִי וְהַלְּבָנוֹן עַד הַנָּהָר הַגָּדֹל נְהַר פְּרָת:

(ח) רְאֵה נָתַתִּי לִפְנֵיכֶם אֶת הָאָרֶץ בֹּאוּ וּרְשׁוּ אֶת הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ה' לַאֲבֹתֵיכֶם לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב לָתֵת לָהֶם וּלְזַרְעָם אַחֲרֵיהֶם:

ולכאורה קשה, הרי בסיני עסקו הרבה בתורה, וא"כ בתחילת הדיבור היה מן הראוי לחזק אותם בלימוד התורה ולמה התחיל לומר שמספיק להיות בסיני במקום שלמדו תורה וללכת לכבוש את א"י

אולם יסוד הענין הוא, שעיקר מטרת התורה היא בגדר נעשה ונשמע, דהיינו שעיקר מטרת הלימוד הוא לקיים המצוות, היינו ללמוד וללמד לשמור ולעשות, ולכן כל ישיבה בהר סיני שלמדו הרבה תורה שם, היה בגדר הכנה לכבוש את א"י ולקיים שם את התורה בכללות, 

ולמידים מזה שיש מצב של שינוי, שעד עכשיו עם ישראל היו לומדים תורה וכעת הגיע הזמן לכבוש את א"י, ובודאי שצריך תמיד להמשיך ללמוד, אבל כעת עיקר עיסוקם הוא לכבוש את א"י.

אולם בגלל שלא רצו לכבוש את א"י, בזמן של חטא מרגלים, נדחה הדבר לדור הבא, וכן נגזר גם הגלות בזמן חורבן בית המקדש ע' מסכת סנהדרין דף קד עמוד ב

ותשא כל העדה ויתנו את קולם ויבכו העם בלילה ההוא. אמר רבה אמר רבי יוחנן: אותו (היום) (מסורת הש"ס: הלילה) ליל תשעה באב היה, אמר להן הקדוש ברוך הוא לישראל: אתם בכיתם בכיה של חנם - ואני אקבע לכם בכיה לדורות.

הנה מקור של חז"ל זה הוא בתהילים פרק קו

(כד) וַיִּמְאֲסוּ בְּאֶרֶץ חֶמְדָּה לֹא הֶאֱמִינוּ לִדְבָרוֹ:

(כה) וַיֵּרָגְנוּ בְאָהֳלֵיהֶם לֹא שָׁמְעוּ בְּקוֹל ה':

(כו) וַיִּשָּׂא יָדוֹ לָהֶם לְהַפִּיל אוֹתָם בַּמִּדְבָּר:

(כז) וּלְהַפִּיל זַרְעָם בַּגּוֹיִם וּלְזָרוֹתָם בָּאֲרָצוֹת:

אולם ע' בילקוט שמעוני ריש פ' בשלח שאחד מן הסיבות שנדחה הכיבוש היה, כדי שילמדו תורה במשך ארבעים שנה, אולם גם לזה יש גבול והגיע הזמן בדור השני לכבוש את א"י.

ולכאורה דברי הילקוט סותרים את התורה שכתובה בה שסיבת העיכוב היה בגלל חטא מרגלים, ויש לומר שבודאי עיקר הסיבה היתה משום חטא מרגלים, אולם הנהגת הקב"ה הוא שגם בתוך העונש יש תיקון.

להמשך המאמר לחץ כאן

http://www.rabbibrand.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=77345

יפה מאוד!!אנונימי (פותח)אחרונה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך