על חרדים והתנחלויות- הגירסה שלי:+mp8

שלום לכולם, אני פותחת את השרשור בעקבות האלה שהתעוררה כאן, על חרדים והתנחלויות והשרשור שהתארך עד בלי די:

אפתח בגילוי נאות: אני חרדית שגרה ביו"ש  (ולא עמנואל, לא קרית ספר, לא ביתר ולא כל הנ"ל, התנחלות אמיתית על ראש הר, עם שער חשמלי וש"ג, ואף חרדי חוץ ממני, אוקיי??)

אז כפי שאמרו לפני- יש את אלו שאוסרים זאת משום סכנת נפשות והתגרות באומות.

ויש את אלו שמטעמי נוחות והרצון לשמור על אורח חיים מסויים מאוד- חיים בקהילות הסגורות שלהם כקבוצות.

ויש את אלו שחושבים שיש להתמסר ולהשקיע את רוב המשאבים במצוות אחרות (חילולי שבת המוניים, למשל, חוסר צניעות ועוד)

לא שופטת אף אחד, לא מנסה לחלק ציונים.

אבל השאלה שלי, היא דווקא על הציבור הדת"ל:

מדוע מצוות יישוב ארץ ישראל הפכה אצלכם לחזות הכל?? למדד העיקרי לאדם ערכי, יהודי, מוסרי?? לערך שעבורו אפשר לזנוח הרבה ערכים אחרים?? לזלזול ואטימות מוחלטת למי שחושב אחרת?? (ואני משוטטת כאן בהרבה פורומים, וקוראת תגובות מתגובות שונות....)

שאלה לי, ותשובה אין....

כל דור ויעדיו כל דור ומשימותיואלעד
אנו סוברים שלאחר שנות הגלות הארוכות ושיבת ציון, הדרך לגאולה קשורה ותלויה במצבנו הלאומי, מדיני, והתיישבותי.
חזרנו לארץ ואנו טורחים לאכלס ולשלוט כאן.

זה ב2 מילים
ואילו החרדים חושבים-+mp8

שלאחר שנגדע עולם תורה כ"כ עשיר בשואה- יש צורך לבנות עולם תורה מחדש, ושיהיה רק תורה.

מתקבל על דעתך??

יש הרבה בדברייךאלעד
עם זאת, לא אוכל להתעלם מהידיעה שזו תורה שמעט מנותקת מהחיים הישראליים וממהלכי הגאולה. התורה הזאת לא כוללת מצוות רבות וערכים עמוקים שאבדו עם היציאה לגלות, אותם אנו הציבור הדת"לי חווים כל העת.
אוקי, כל אחד יחיה לפי אמונתו+mp8

וצריכים לכבד את הלגיטימיות של כל שיטה, ולא לחשוב שאם יישוב ארץ ישראל אינו בראש מעיינם- הרי שכל תפיסת עולמם ודרך חייהם פסולה ומופרכת.

הם לא רואים ב"ישראליות" ערך, אלא ברירת מחדל, וטעמיהם ונימוקם עימם (ואני בטוחה שאתה מכיר חלק גדול מהנימוקים הללו, ואני לא הולכת להיכנס לזה).

השאלה היא-רחלקה

בעזהי"ת.

האם א"י נמצאת בכלל ב"רשימת דברים לעשות"..

עד כמה שידוע לי היא ברשימה השחורה, של מה לא לעשות.

וגם זו אמונה שיש לכבד+mp8

גם אם אני לא מסכימה איתה, וגם להם יש על מה לסמוך.

לכבד- כןרחלקה

בעזהי"ת.

להסכים- לא.

להתנגד נחרצות, להוכיח אותם על זה- וודאי ובוודאי!

כל אחד יחיה לפי אמונתו??!?!?אלירז

אהמ אהמ!!!

הִנֵּה עֻפְּלָה לֹא-יָשְׁרָה נַפְשׁוֹ בּוֹ וְצַדִּיק בֶּאֱמוּנָתוֹ יִחְיֶה׃ (חבקוק ב, ד)

בתור דור גאולה בא"י, כדאי שיובן גם בצד החרדי

שאנחנו נדרשים לפתח תורה שמתאימה לחיים לאומיים כלליים בא"י!!!

חיי חיבור בין חומר ורוח בצורה הכי עמוקה!!

ולא להמשיך "לשמר" את הגחלת הקטנה שהיתה בגלות!!

זה הזמן לבעור, ולגלות את אש האהבה לקב"ה, לתורתו ולארצו!!

נגמר עידן השימור!

עכשיו אנחנו בצמיחה, בפריחה, בהאדרת תורה ובקיומה!!

ואיך מקיימים את התורה?!

מה התפקיד שלנו שעומד מאחוריה?

עם ישראל נועד לקרוא בשם ה' בעולם!

ע"י חברה מתוקנת בממלכת כהנים וגוי קדוש!!

אז משתדלים לא להזניח אף צד!

לא את חיי האומה בארץ ישראל ולא את חיי התורה!!

אפשר לשאול שאלה קצת כואבת?-כן. -יופי!רמ"ג

אולי העולם עשיר של תורה לא היה נגדע עם הם היו בארץ, אם היה לו אחיזה ממשית במציאות. כי אני יודעת ש

ארץ-ישראל אינה קניין חיצוני לאומה,

איננה אמצעי לקיום העם בחומריות, ואף לא ברוחניות

היא חטיבה עצמית המחובקה בקשר של חיים עם האומה (הרב קוק, אורות)

אולי 1 חלקי 70 פנים שמורה להם לשבת שבעה על ילד שסרר מן הדרך ועלה לארץ היה מוטעה ביסודו... אנחנו לא יודעים למה הייתה שואה. אבל אני יודעת שבא"י היא לא הייתה. ואם את אומרת הם לא עלו מסכנות של פיקוח נפש אחר בארץ אז אני יאמר לך :

"הצרות שבחוץ לארץ יש שהן לא מסוכנות

אך הן מחלות של זקנה, של התנוונות.

הצרות שבארץ יש שהן מסוכנות אך חבלי לידה הן!" (הרב קוק)

שאלתך נובעת מהשקפת עולמך+mp8

המבוססת על תורת הרב קוק זצ"ל.

למה אינכם מסוגלים להפנים שיש הסוברים אחרת?

שיש הרואים רק בגאולה האמיתית והשלמה- גאולה, ומה שיש כרגע, הוא לא שלב בזה??

למה לומר שאחד משבעים הפנים לתורה שלהם הוא מוטעה- ולחשוב שרק הצד שלכם הוא הצודק?

וסליחה על עוד שאלה-

האם אלוקים שיתף אותך בשיקולי המיקום של השואה וסיבותיה??

לא צריך את הרב קוק בשביל זהמשה

ראשי תנועת ביל"ו פנו אל האדמו"ר רבי שמואל שניאורסון וביקשו את תמיכתו במפעלם. הוא השיב להם כי השם ביל"ו הוא ראשי תיבות של חלקו הראשון של הפסוק "בית יעקב לכו ונלכה באור ה'", אך הם ניתקו את סופו של הפסוק מתחילתו ואין כוונתם לעלות לארץ-ישראל מתוך אמונה. הוא הצהיר: "אם הייתם שומרים על סופו של הפסוק ("באור ה'"), הייתי נוסע איתכם ולוקח איתי 100 אלף חסידים".

(וויקיפדיה)

המציאות הייתה (וזה לא נכתב בספרי ההסטוריה מסיבות מובנות) שאנשי בי"לו היו מיעוט כ"כ זניח של העולים ארצה (30 איש מתוכם כ-14 איש שרדו בסופו של דבר את כל הפרוייקט, וזאת מתוך כ-15אלף איש שעלו ארצה בשנים הרלוונטיות).

לא לשלוח 100 אלף חסידים לארץ בגלל 30 איש זה פספוס הסטורי עצום.

צריך להבין רק בעליה השלישית ואילך התחיל להתבסס השלטון של מפא"י וההסתדרות, וזאת פשוט בגלל נוכחותם המספרית המרשימה ברכיבי הקמת המדינה השונים.

זה זה השלטון שגזז את הפאות והעביר עולים על דתם.

מאה אלף חסידים לפני כל הבלגן הזה היו כמובן משנים את כל התמונה.

ייתכן שאתה צודק, אדמין+mp8

אך עדיין לא מובן לי איך הועמדה כל התורה על מצוה אחת, חשובה ויקרה ככל שתהיה.

העליה ארצה לא הייתה רק יישוב א"ימשה

אלא (הייתה יכולה להיות) גם שאיפה לחברה מתוקנת יותר ברוח יהודית. אבל במקום שומרי תו"מ הגיעו לפה כל פורקי העול...

לא במקומם, חלקם הפכו כאלה....+mp8
לגבי הרבי המהר"ש-הוא חזה את שיתרחש.הוא הבין ששורשאנונימי (פותח)

ב"ה

העליות ההם נבעו משורש שגודע את שורשו היהודי והערכי. שישנה רוח  שאינה קשורה לקבוצה אלא מהלך הסטורי -רוחני שקרה. וכידוע,

ההשכלה והאווירה היו והינם ההפיך הגמור במהותן ומטרתן מערכי התורה.

(שלא כמו היום שעושים את השכלה קרדום לחפור בו שע"פ התניא "אלא עשוה אותן קרדום בהם ,דהינו כדי להתפרנס מהם ברווח לעבוד ה'")

כך שאין זה רלוונטי שאותה קבוצה לא שרדה, הם נטעו רוח מסויימת אליה לא רצה להצטרף. כך לענ"ד ומקווה שלא פירשנתי לא נכון..

עובדה שראה ערך הישיבה בחברון, בית שניארסון והרבנית מנוחה רחל זצ"ל, שישבה את חברון במסירות נפש של ממש.

חיזוק לדבריךאממממ

אם הבנים שמחה, הרב טייכטל

אם היה צורך לצטט הייתי צריכה לצטט פה את כל הספר

והוא לא היה קוקניק בכלל

הוא היה אדמו"ר שבעקבות  צרות השואה נהיה ציוייני רחמנא ליצלן

א. אמרתי אולירמ"ג

השקפת עולמי לא מבוססת על תורת הרב קוק כמו שתורת הרב קוק מבוססת על התורה

דבר שני: ועל זה היתה מבוססת התגובה שלי, עם כל הכבוד והערכה השקפת עולמם לא עמדה במבחן המציאות.

דבר שלישי:  זה לא מדיוק, אני מסוגלת להפנים שיש הסוברים אחרת ובדיוק לכן אני משתייכת לזרם כלשהו אחרת לא היה זרמים. אולי אני לא מסכימה, זה כן. ועל זה יש עכשיו ויכוח- אז מה את רוצה ממני?

ועכשיו יש לי שאלה: הרב שינאורסון אמר שהוא לא הולך עם ביל"ו כי הם בלי תורה.אבל הוא מסכים איתם רעיונית ואפילו היה מוכן להביא איתו הרבה תלמידים. ואני שולאת למה הוא לא הקים ביל"ו עם התוספת "באור ה' "?

"השקפת עולמם לא עמדה במבחן המציאות"+mp8

רמ"ג- אתה יכול להסביר את דבריך??

באיזה מציאות היא לא עמדה??

וכיצד??

ולכל השאר- יש הרבה ציוויים בתורה.

יישוב ארץ ישראל הוא אחד מהם.

הוא לא דוחה הרבה אחרים, כפי ששמעתי מהרבה יהודים ציוניים טובים ויר"ש, שלשיטתם, עדיף יהודי פורק עול בא"י- מאשר יהודי שומר מצוות בחו"ל.

יש לזה איזה מקור הלכתי???

מסכת כתובות:רחלקה

בעזהי"ת.

ת"ר לעולם ידור אדם בא"י אפי' בעיר שרובה עובדי כוכבים ואל ידור בחו"ל ואפילו בעיר שרובה ישראל, שכל הדר בארץ ישראל דומה כמי שיש לו אלוה וכל הדר בחוצה לארץ דומה כמי שאין לו אלוה שנא' (ויקרא כה, לח) לתת לכם את ארץ כנען להיות לכם לאלהים וכל שאינו דר בארץ אין לו אלוה אלא לומר לך כל הדר בחו"ל כאילו עובד עבודת כוכבים.

[הציטוט נלקח מויקיפדיה.]

ציטוט זה מצדיק אי קיום מצוות?+mp8
אף אחד לא אמר את זהרחלקה

בעזהי"ת.

הציטוט הזה מסביר את השיטה: "עדיף יהודי פורק עול בא"י- מאשר יהודי שומר מצוות בחו"ל."

ברור ששניהם לא מצויינים. כל אחד ובעיותיו הוא.

אלא, שבדור שלנו הדגש הוא על תחיית האומה בארץ ישראל (ולהתעלם מהמציאות זה לא צעד חכם.).

הקב"ה זורק אותנו למציאות של התעוררות הלאומיות (במאה ה-19), משם זה התגלגל לשואה (מסר ברור לעמ"י- תבינו שהגולה היא לא המקום בשבילכם כבר!!), ומשם- להקמת בית יהודי בא"י.

איך אפשר להתעלם מרצף האירועים הכ"כ כ"כ ברור הזה?!

אז נכון שהחלוצים היו חילונים וחיו בהפקרות. ונכון שזה לא טוב בכלל, ואף אחד לא מעודד את זה.

אבל אנחנו כן שואפים להגיע לשיתוף פעולה מלא ככל האפשר- ללא טישטוש הזהות היהודית שלנו. וכן, מה שנקרא "לתקן עולם", למצוא את גילויי הקב"ה פה במציאות.

וכאן אפשר להפנות שאלה למגזר החרדי--- למה אתם לא שיתפתם פעולה עם הציונות?! למה אתם לא לקחתם את ההנהגה לידיים? והיו לכם הזדמנויות...

למה בעליית תלמידי הגר"א- לא באתם בהמוניכם??

אני מאמינה שאם החרדים היו שותפים מלאים להקמת המדינה כאן, המדינה שלנו היתה נראית אחרת לגמרי היום...

ממש בבחינת הבור ריק אין בו מים.

בעליית הגר"א החרדים עוד לא היו קיימים...nick

אבל את הטענה הזאת את כן יכולה להפנות כלפיהם לגבי התקופה של עליה שניה ושלישית.

יהודי פורק עול בא"י גרוע מיהודי פורק עול בחו"לאנונימי (פותח)

כי רצו עבדיך את אבניה. עבדיך. לא כופרים ומומרים להכעיס כראשי התנועה הציונית.

ואין שום היתר בתורה לשתף פעולה עם פורקי עול, ולכן הציונות הדתית היא שצריכה לתת

דין וחשבון ולא מתנגדיה. חז"ל אמרו "אל תתחבר לרשע אפילו לדבר מצווה", ו"אל תתחבר לרשע

אפילו לקרבו לתורה". אם חז"ל היו רואים את הקוקניקים של היום הם היו קורעים את בגדיהם ובוכים.

"תחיית האומה" וכל הקשקושים הלאומניים לקוחים מהנאציונליזם שפרח באירופה בדיוק באותו הזמן

בו הוקמה התנועה הציונית. הדת שלכם היא דת עניה מאוד שמבוססת על לאומנות חילונית באירופה

של המאה ה-18. פשוט לרחם עליכם, זנחתם מים חיים והלכתם לשאוב מים טמאים ועכורים ועוד חושבים

שזה יביא לגאולה.

התגובות של ATARI ניראות כמו ציטוט מהספר דת הציונותyannai

שהוא כידוע ספר של רשע שכתב דברים חמורים מאוד כנגד גדולי עולם, ופגע בכבודם של רבנים ותלמידי חכמים גדולים זצ"ל.(וזה בלי להכנס לעצם העניין שיש בספר הרבה בורות עיוותים ושקרים...)

הרב עובדיה שליט"א אמר דברים חריפים כנגד מחבר הספר, גם הרב אליישיב שליט"א דיבר נגדו וזה כבר מספיק אפילו עבור חרדי החרד ביותר.

מי שמצטט מתוך הספר הזה - לא ראוי להשיב לו כלל.

http://myim.co.il/main.php?mod=newsOpen&articleID=1031

שקר, לשה"ר והתקפה לגופו של אדםאנונימי (פותח)

לא מכיר את הספר. מה שאני כותב נכתב מדעתי, מיוזמתי ומידיעתי.

ככה אתם מתמודדים עם עובדות, עם דברי חז"ל? מסכנים ואומללים.

זה שיש אנשים שנפלואבגדה

לחילונות ובמקרה הם גם ציונים-לא סיבה להימנע מציונות

ורק הערה קטנה:הרב קוק עצמו אמר שהציונות החילונות-היא לקחת את הציונות הטובה ולהרוס אותה-ז"א

-גם הוא לא חשב שהם כ"כ טובים-ואין צורך ךלהתחבר אליהםתאלא אנו מצידנו נעשה את שראוי לעשות(כולל הליכה לצבא וכדו'-שאין צורך להתחבר אליהם בשביל כך)ואלט לאט הציונות שלנו תגבר על שלהם!

התנועה הציונית היא תנועה חילונית כפרניתאנונימי (פותח)

זה כמו לומר שזה שיש כמה בודהיסטים שמשתחווים לפסל זו לא סיבה להמנע מבודהיזם.

הציונות פסולה מלכתחילה. הציונות היא תכלית הכפירה והמרידה בהקב"ה. הרבי מליובוויטש הזהיר מאוד לא להתחבר לציונים בשום דרך שהיא.

הרב קוק תמך בהתחברות לציונים ובחנופה לרשעים והרב קוק טעה. אין לנו דרך אחרת מלבד התורה

והציונות היא היפך התורה. ביהדות אין דבר כזה שהמטרה מקדשת את האמצעים!

מה שבטוחרמ"ג

שבחו"ל הילדים של השומרי מצוות יתבוללו ואילו הסטטסטיקה מראה שהם יחזרו בתשובה.

בלי קשר. בקשר למדינה והצייונים אני שמעתי מהספר של הרב קוק שהוא מביא שהציונים החילונים מטרתם להקים מוסד שיכיל את רוח היהדות בארץ ושה'דוסים' יהיו כ"כ קנואים יותר מאגודת ישראל ולא יהיה להם שום שום קשר למדינה.. וכך יהיה הם יוהו הצבא ואנחנו נהיה הישיבות....בעז"ה אני יעלה את זה לכאן..

*ואילו הסטטיסטיקה מראה שבארץ הם....רמ"ג
מסקנה שלך מהציטוט שהבאת מעט צורםאבא שמואל

"עדיף יהודי פורק עול בא"י- מאשר יהודי שומר מצוות בחו"ל." ??? אין שום דרך להגיע למסקנה זה מהציטוט שהבאת.

אולי גם עדיף עובד כוכבים מישראל??? (האמת שזה צקת יותר קרוב מאשר המסקנה שלך..)

וודאי, הציטוט של רחלקה הוא סילוף ציוניאנונימי (פותח)אחרונה

אין מי שלא יסכים כי המורד נגד המלך בפלטרין המלך חמור פי כמה וכמה מהמורד במלך בכפר נידח.

מגדיל לעשות הרמב"ן ומגדיר את מהות המצוות והעברות כהשייכת רק בא"י. ומגדיל לעשות הרמב"ם

כשמוציא את ישוב א"י מכלל המצוות ע"מ להורות לנו שאין א"י במנותק מהמצוות האחרות ואין זו מצווה

נפרדת שאפשר למומר למצוות האחרות לקיימה.

התורה החדשה שבדו הציונים ועוזריהם מלבם מנוגדת לתורת משה.

וצריך לבחור בתורת משה. לא צריך להיות חסיד סטמאר או אפילו חרדי

בשביל זה. מספיק להיות יהודי יר"ש שמאס בסילופים ורוצה את האמת.

למה ארץ ישראל?כל התשובותרמת מגרון

קודם כל יש ציווי אלוקי מהתורה על מצוות ישיבה בא"י,ישוב א"י,וכיבוש בא"י.

למעלה מ90 פעמים בתורה מוזכרים בתורה הציווים הללו

.(שבת לעומת זאת מוזכרת פעמים מועטות ורוב ההלכות שלה הם כמו שמתארת הגמרא בחגיגה" כהררים התלויים על חוט השערה")

כיום עבודת ה' שלנו מצומצת וקטנה ובשביל עבודת ה' במדרגות אידאליות שנוכל באמת להתקרב לה' צריך גאולה ובית מקדש ולחזור למצב מרומם ואידאלי בעבודת ה'.בסדר הגאולה צריך קודם כל לפני הכל ישוב כל הארץ וכך קבע הגר"א עפ"י רוב חכמי חז"ל.

מי אמר שיש גאולה מעשית?

הרמב"ם הלכות מלכים יא,ואגרת השמד.רמב"ן,ריה"ל,מהרש"א,שם משמואל,המאירי,חתם סופר,אבני נזר,האדמו"ר מקוצק וקצרה היריעה מלהכיל.

אתם מעמידים את התורה על מצווה אחת?חזות הכל?זה לא גורם לזנוח דברים אחרים?

יש מצוות שהם יסודית ושורשיות ועליהם מתבססת התורה כמו ארץ ישראל כידוע ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות ואין עם ישראל ללא ארץ ישראל והרמב"ן קובע שכל מצווה תלויה אחת בשנייה וממילא בחוצה לארץ אין מצוות התלויות בארץ אז אין טעם לקיום מצוות,הספרי מסייג את הרמב"ן ואומר שהטעם של קיום מצוות בחו"ל הוא כדי שיתרגלו וידעו לקיים מצוות כדי שיגיעו אח"כ לארץ כדי לקיים את התורה.

זה שזה יסודי וצריך לשים לזה דגש עיקרי זה לא אומר שצריך לזנוח מצוות אחרות,להיפך א"י נותנת כוח לקיום כל המצוות "אוירא דא"י מחכים" וראיתי במהר"ל שאדם שמתמקד במצווה אחת וזונח מצוות אחרות הרי הוא קיצוני וטועה.

שהרב חרל"פ אמר שא"י היא הנקודה העיקרית הוא לרגע לא אמר שלא צריך להקפיד על כל סעיף בשולחן ערוך להיפך ברגע שתבין שארץ ישראל היא הנקודה העיקרית תקיים את כל התורה והמצוות בגדלות יתרה.

אני ממש לא חושב שהציבור של נאמני ארץ ישראל פוסח על מצוות או סעיפים בשולחן ערוך.

חז"ל אומרים שהמרגלים היו מגדולי הדור ובקיאים בכל התורה כולה אבל חטאו בדיבת הארץ.

אם הבנים שמחה מביא את האור שמח שאומר שאין קשר בין זה שיש לאדם תורה לבין זה שהוא עלול לחטוא בדיבת הארץ ושרוב הרבנים חוטאים בדיבת הארץ אם הבנים שמחה מגדולי הדור בשואה אומר קל וחומר להיום שרוב הרבנים החרדים חוטאים בדיבת הארץ ומעטים לא מוציאים את דיבתה,הוא אמר יש לי מקורות מכל חז"ל ומי שרוצה שיבוא ויביא לי מקורות אחרים לגבי חשיבות הארץ(הקדמה שנייה).וכן זה משמעותי לנו בעקבות כך היחס לרבנים שהם חוטאי חטא המרגלים.

אם יש רבנים חרדים שבנגלה לא פעם מוציאים דיבת הארץ זה לא משנה לי שיש להם תורה כי אני מבין שהם חוטאים בחטא המרגלים והרוב חוטאים בזה לצערינו.

הרב זצ"ל כותב בנפש הראי"ה שרוב הרבנים היו נגד כל העלייה וישוב הארץ ואף על פי כן תלמידי הגר"א עלו  ואחריהם רבים וטובים פעלו כך והרימו את קרנה של תורה בתחילת השיבה לארץ ישראל.

אבל הם 70 פנים? הרב איתמר אורבך אמר לי:תגיד אנחנו צודקים והם טועים.ככה צריך לחשוב.

דבר שני נניח במצווה פרטית אם לפתוח בקבוקים בשבת אפשר לשיטת המחמירים ואפשר גם להסתמך ולהקל.

אבל במצווה כללית כמו ארץ ישראל אין מקום לפשרות.אם נניח יקומו חרדים מעמנואל ויגידו הרבנים שלנו אמרו לנו אין מצוות ישוב כאן אנחנו לא נגיד :טוב הרבנים שלכם חושבים ככה אז בוא נוותר על עמנואל.בשום פנים ואופן לא.על עמנואל נלחם ונשאיר את המקום בידי יהודים וניישב אותה  גם אם רבותיהם לא סוברים ככה.

דעת תורה היא נגד זלזול בת"ח ולא ראוי ולא נכון לזלזל ברב אלישיב או באדמו"ר מגור למרות החילוקים הקריטים בינינו.

על השואה ספרים רבים שיכתבו ספק אם יצליחו לענות ואולי בראייה עוד כמה עשרות או מאות שנים נבין טוב יותר על האסון הגדול הזה שקרה ליהודים.

ההשקפה שלנו לא נובעת רק מהרב זצ"ל אלא מכל התורה וכל מה שכתב הרב זצ"ל שהיה ללא כל ספק היה גדול הדור הן ברמה האמונית והן ברמה של הלימוד היה אחרי עיון מעמיק בכל חלקי התורה. בנגלה ובנסתר.

אבל יש פיקוח נפש?מסירות נפש על א"י דוחה פיקוח נפש!רמת מגרון

בחינוך תכה ובמנחת חינוך עליו נפסק שמסירות נפש על ארץ ישראל דוחה פיקוח נפש!וכך נפסק בטור שולחן ערוך.

הרמב"ן הבדיל בין מציאות שיש בה אנשים שנהרגים כמו במלחמה לבין מציאות של פיקוח נפש שזה במצב הרבה יותר חמור ובוודאות כמעט כולם או כולם נהרגים בה.לכן עכשיו זה לא מציאות של פיקוח נפש.

נפסק בירושלמי שעל כל מצווה אתה יכול לההרג אלא על 3 המצוות גילוי עריות,שפיכות דמים,ע"ז.אתה מחוייב.ואם כופים אותך ממש ויש חילול ה' אתה צריך למסור את הנפש.

וכידוע הרב זוננפלד היה הולך בשער שכם בשביל להראות שיש נוכחות יהודית ואנחנו לא מפחדים אף על פי שמסוכן(ספר נחלת יעקב)

וכן הרב זצ"ל באגרת רל"ז מסביר למה מסירות נפש על ארץ ישראל דוחה פיקוח נפש.

וכך עונה הרצי"ה על השאלה:

לגבי קיום תורה ומצוות יש מדרגות,יש דברים חמורים יותר וחמורים פחות.ב3 דברים יהרג ואל יעבור:ע"ז גילוי עריות ושפיכות דמים,ואילו בכל התורה כולה-פיקוח נפש דוחה.

אולם כל ההבחנות הללו שבין דברים יותר חמורים לפחות חמורים קיימות במצבים נורמאלים,פשוטים,אבל במצב של כפייה וכפייה מאיזה צד שהוא:מגויים או אפילו חלילה כפייה מיהודים-כפייה הבאה לעקור איזה דבר תורה שהוא קל כחמור,מחוייבים אנו כולנו,כל אדם מישראל,במסירות נפש!

....אבגדה

רמת מגרון-האם יש משהו שמתיר זלזול בתורה כמו זה שקיים בציבור הדתי לאומי?האם יש משהו שמתיר להשחית את מידותיך בעבורו(ויש בהחלט כאלה שמתירים שחיתות בעבור הארץ)?

mp7-האם יש משהו שמתיר לזלזל במצווה מן התורה?או להמנע מלעסוק בה?

למה אתם רבים כאילו אחת מהאפשרויות לעיל חייבת להיות נכונה?

ואני לא מתכוון שצריך לעשות חצי-חצי,אלא הכל והכל.

איזון הוא לא חצי-חצי,איזון הוא שלמות!!!!

זה אפשרי ובשביל זה אנו קיימים פה.

וגם אם לא מחר-אם כמה אנשים יחנכו נכון את הילדים שלהם וילדיהם את הנכדים וכן הלאה,ותוך כדי יצטרפו עוד אנשים לתהליך-בעוד כמה שנים/דורות-הם יהיו השלטון!

ממש כמו שגם אותם 14 אנשי ביל"ו הפכו לשילטון-כך כל קבוצת אנשים שתציב לה אידיאל גדול באמת-אין מי שיוכל לעמוד מול האמת!

אני חושבתאנונימי (פותח)

שצריך להבין שבדברים האלה אין 70 פנים גורלו של העולם!!

mp7,דוסית גאה!

זה לא גאולה שאחרי למעלה מ-1900 שנה עם שגורש מארצו חוזר לפה ובונה פה חיים יהודיים?

אז נכון, נכון שהמדינה פה נראת זועה ולא הולכת לפי חוקי התורה,

אבל תפתחי עניים ותראי,

איזה קיבוץ גלויות מופלא מתרחש פה?!

כמה תלמודי תורה, ישיבות, כוללים...

סתכלי איך שסופסוף יש מקום מוצהר ומובטח ליהודים,

עצם העובדה שהכותל בדינו, מערת המכפילה, קבר רחל, וכו' זו סיבה להודות לה' על פעמי משיח!!!

זה כ"כ פשוט בענייך שהעם המושפל והדחוי מכל העמים הצליח לחזור בעזרתו יתברך לארצו ולכונן בה חיים יהודיים?

נכון, נכון שלא כולם, ואפילו הרב,

אבל בא אני אגיד לך משו-תמיד עדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה ולהודות עליה, וכמובן להתפלל על ההמשך ועל הגאולה השלמה!!!

באהבת ישראל,

הודיה

עצם העובדה שהכותל בידינו? מה כ"כ מיוחד בו?קטיף שנית
זה דבר גדול וטוב+mp8

אך זה עדיין לא שלב בגאולה.

אז מה כן שלב בגאולה לשיטתך?רחלקה
לשיטתי: התגלות משיח= גאולה+mp8

כל מה שקורה היום בארצנו הקדושה, נראה לי גלות חשוכה מתמיד.....

ובהנחה ואת צודקתאבגדה

האם בגלל זה לא צריך לעשות צבא?-צבא עניינו הגנה ותו לא.

האם בגלל זה לא צריך לעבוד?-מן הראוי שאדם יפרנס את עצמו-מלבד בודדים שהדור צריך להם.

האם בגלל זה לא צריך לפעול ליישוב הארץ?-מצוות יישוב א"י אינה תלויה בזמן.

ממילא יוצא שבין אם המדינה הינה "אתחלתא דגאולה"-ובין אם לאו-צריך לנהוג ע"פ דרך הציונות(אך נכון שאנו צריכים לשים דגש חזק יותר על לימוד תורה).

ולעניין אתחלתא דגאולה-לא כתוב שיהיו אז אנשים צדיקים,אבל כן כתוב בגמ' מפורשת שמברכת השנים ועד מצמיח קרן ישועה-אלה שלבים בגאולה,ואכן אנו רואים שהברכה בארץ כבר ישנה והברכה השניה בתהליכים-ומבחינה יחסית-העליה ב-70 שנה האחרונות גדלה בצורה בלתי רגילה בעליל. 

אבגדה- ממש תגובה לעניין+mp8

אתה מנסה להכניס לשרשור את כל מה שיש לך נגד הציבור החרדי ובזה להכריע את הוויכוח בנוק אאוט???

מה הקשר בין צבא/ עבודה/יישוב הארץ???

גם אם הנהגת הציבור החרדי אינה טובה בעיניך- זו עדיין לא תשובה לשאלתי, ואל תסיט את הוויכוח למחוזות לא קשורים בעליל.

ואת לא חושבת שיש מצב שהגאולה תגיע בשלבים?רחלקה

בעזהי"ת.

מה תגידי על הירושלמי בברכות:

ר' חייא בר אבא ורבי שמעון בן חלפתא היו מהלכין בבקעת ארבל וראו אילת השחר. אמר לו ר' חייא: כך היא גאולתן של ישראל, בתחילה קמעא קמעא, כל מה שהיא הולכת, היא רבה והולכת. כמו שכתוב: 'כי אשב בחֹשך ד' אור לי'. כך בתחילה - 'ומרדכי יושב בשער המלך', ואחר-כך 'ויקח המן את הלבוש ואת הסוס', ואחר-כך 'וישב מרדכי אל שער המלך' ואחר-כך 'ומרדכי יצא מלפני המלך במלבוש מלכות', ואחר-כך 'וליהודים הייתה אורה ושמחה'.

?

האם אצליח לשכנע אותך אחרת??+mp8

מסתבר שלא.

כך גם דעתי, (שהיא אינה דעתי, אלא דעת תורה עליה גדלתי והתחנכתי ועל פיה מעוצבת השקפת עולמי) לא תשתנה מדיון זה או אחר בפורום.

דעת הרבי שלי היא נר לרגלי, וופסוקים/ מדרשים שונים לא מערערים לי אותה.

כמובן שכל אחד ימשיך להאמין במה שהוא מאמין.

התחמקות אלגנטיתרחלקה

בעזהי"ת.

אני אמורה להסיק מכך שאין לך תשובה על המובאה לעיל?

ואני באמת מעוניינת לדעת מה התשובה שלכם, אני קשובה לכל מילה...

אני לא מתכוונת להתפלמס על דיעותינו השונות+mp8

ולא לשם כך פתחתי את השרשור.

את באמת חושבת שצדקת דרכי מתערערת ממובאה שהבאת?? נו, באמת, חשבתי שאת מזלזלת קצת פחות באינטיליגנציה שלי.....

שאלתי שאלה מאוד ברורה בתחילתו, ולא קיבלתי עליה תשובה מאף אחד- עד לרגע זה.

אינני מנסה לשכנע אף אחד בצידקת דרכי- ולא להשתכנע מדרככם,

רק לקבל מענה לנקודה שמאוד מפריעה לי, ואני לא מצליחה להבין.

מדוע מצוות יישוב ארץ ישראל הפכה אצלכם לחזות הכל?? למדד העיקרי לאדם ערכי, יהודי, מוסרי?? לערך שעבורו אפשר לזנוח הרבה ערכים אחרים?? לזלזול ואטימות מוחלטת למי שחושב אחרת?? (ואני משוטטת כאן בהרבה פורומים, וקוראת תגובות מתגובות שונות....) 

הנה התשובה:אבגדה

את צודקת!!!

זו באמת לא סיבה לזלזל בערכים אחרים.

ולגבי אתחתא דגאולה-את יכולה לראות את מה שכתבתי לעיל:

גם אם זו אינה אתחלתא דגאולה-

האם בגלל זה לא צריך לעשות צבא?-צבא עניינו הגנה ותו לא.

האם בגלל זה לא צריך לעבוד?-מן הראוי שאדם יפרנס את עצמו-מלבד בודדים שהדור צריך להם.

האם בגלל זה לא צריך לפעול ליישוב הארץ?-מצוות יישוב א"י אינה תלויה בזמן.

ממילא יוצא שבין אם המדינה הינה "אתחלתא דגאולה"-ובין אם לאו-צריך לנהוג ע"פ דרך הציונות(אך נכון שאנו צריכים לשים דגש חזק יותר על לימוד תורה).

ולעניין אתחלתא דגאולה-לא כתוב שיהיו אז אנשים צדיקים,אבל כן כתוב בגמ' מפורשת שמברכת השנים ועד מצמיח קרן ישועה-אלה שלבים בגאולה,ואכן אנו רואים שהברכה בארץ כבר ישנה והברכה השניה בתהליכים-ומבחינה יחסית-העליה ב-70 שנה האחרונות גדלה בצורה בלתי רגילה בעליל. "

לשאלתך- לא בגלל ה"אתחלתא דגאולה"+mp8

הם לא עושים את כל הנ"ל.

חרדים רבים משרתים בצבא, חרדים רבים עובדים.

וכל אותם רבים שלא עושים זאת- זה לא בגלל עניין עקרוני שהם נגד המדינה, אלא מסיבות שונות אחרות: בדרך כלל זהו לימוד תורה , או שהצבא מפריע לאורח החיים החרדי (צניעות, כשרות ועוד) ושוק העבודה, גם הוא אינו מסביר פנים לעובד החרדי, משום שהדרישות בו אינן מכוונות לתלמידי ישיבה, ותלמיד ישיבה אינו יכול להתאים לעולם האקדמי.

לגבי יישוב הארץ- כבר אמרתי לעיל:

יש פוסקים חרדים הסוברים שיש בכך חשש פיקוח נפש (וכן, מותר לכבד דעת תורה גם אם היא אינה דעת הפוסק שלך!!)

ויש הרבה חרדים שרגילים להתיישב בקהילות סגורות, וביו"ש אין רבות כאלה המתאימות לציבור החרדי.

עניין האתחלתא לגמרי לא קשור לכאן.

גם אני יודע למה הם נוהגים כךאבגדה

ובדיוק על כך אני מוחה-למה שלא ילכו לצבא-שנה וחצי בסה"כ!

ולגבי עבודה-לא סתם יש מצווה לאב ללמד את בנו אומנות ולא סתם מתעקשים שחרדים ילמדו ליבה-כדי שיוכלו להשתלב,ואם תגידי שאין שום סיבה שיתאמצו לעבוד-ואפשר שאחרים יעבדו והם ילמדו

-רמב"ם-הלכות ת"ת-פ"ג:

הלכה י

כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה הרי זה חלל את השם ובזה את התורה וכבה מאור הדת וגרס רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה אמרו חכמים כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם ועוד צוו ואמרו אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן ועוד צוו ואמרו אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.

הלכה יא

מעלה גדולה היא למי שהוא מתפרנס ממעשה ידיו ומדת חסידים הראשונים היא ובזה זוכה לכל כבוד וטובה שבעולם הזה ולעולם הבא שנאמר יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא שכולו טוב.

הערההכהניסט הנודד

בס"ד

אתם מוזמנים לעיין במאמר "קול דודי דופק" (מבוסס על שיר השירים) של הרב סולוביצ'יק זצ"ל, בו הרב מתאר את 6 הדפיקות שהדוד (הקב"ה) דופק על הדלת (תחילת הציונות), והדפיקה השביעית לאחר שהאחות התמהמהה לפתוח את הדלת היא השואה הנוראה.

אוי, נו.רחלקה

בעזהי"ת.

לא חשבתי שצדקת דרכך מתערערת. כפי שכתבתי- מעניינת אותי דעתכם בנושא הזה. מותר לי לקבל תשובה?

ולשאלתך המודגשת-

אז אני יכולה לומר ש"בעקבתא דמשיחא הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל וממנה נובע הכל..." (הרב חרל"פ, מעייני הישועה), ולהפנות אותך ללמוד את הטקסט החשוב ההוא.

אבל אני חושבת שזה באמת נהפך להיות קיצוני מדי בקרב חוגים מסויימים, עד שהשיר "מי שלא חושב כמוני ערב רב"- נהיה דיי מציאותי, וחבל.

יהודי נמדד רק בנאמנותו לתורהאנונימי (פותח)

זאת האמת המוחלטת ואין בילתה. א"י שקולה כנגד כל המצוות כמו הציצית וכמו הציצית היא תשמיש מצווה,

כלי נחוץ  למילוי מצוות התורה. הציונים פורקי העול עם כיפה או בלי הם האויב הכי גדול של התורה

ומה תועיל להם ישיבת א"י או ציציות לגופם אם הם באים לעקור גופי תורה ולהמיר את עמ"י

לדת הציונים?

כל המצוות קשורות לארץ ישראלאממממ

ויותר נכון- לפי גדולי התורה שעליהם אתה מדבר אומרים שהמצוות בחו"ל הם רק בבחינת "הציבי לכך ציונים"- רק כדי שלא נשכח מצוות מהם.

זה הולך גם לצד השניאנונימי (פותח)

עברות חמורות יותר בא"י וכפירה בהשגחת השי"ת חמורה פי כמה וגורמת לחורבן הדורות.

תחשוב על א"י כמו סוג של רמקול. מי שמדבר דברים יפים ומתקבלים עדיף ביעשה את זה ברמקול...

מי שרגיל לגדף  דברי כיעור עדיף להרחיק אותו מהמיקרופון.

"בני ישראל יושבים על אדמתם ויטמאו אותה"סוג'וק

אמרו חז"ל בשם הקב"ה: "ולוואי יהיו בני איתי בא"י ואפילו מטמאין אותה"!!!

אוקיי, קראתי בעיון את כל תגובותיכם.+mp8

הצלחתי להבין את הראש שלכם, ואני מכבדת את האמונה הזו, גם אם איני מסכימה.

(על קדושת ארץ ישראל אין לי עוררין, ושלמות הארץ היא בעיני עניין של פיקוח נפש, אבל כל הציונות ואתחלתא דגאולה- מנוגדים להשקפת עולמי)

מה שמאוד בולט, ותסלחו לי, שיש אצלכם פאנאטיות קיצונית- לא פחות מאשר אצל החרדים הקיצוניים, שאתם בכלל לא מוכנים להכיר בדעת תורה של מישהו אחר, שבעיניכם זה בכלל לא פנים לתורה, והצדק רק עימכם, ואין בלתו.

ראוי לערוך איזה חשבון נפש קטן בעניין........

ח"ו, אין מימרה כזו בחז"לאנונימי (פותח)
גם אם זו אינה אתחלתא דגאולהאבגדה

-שלטון יהודי ודתי הוא דבר מאד חשוב,וגם ישיבת הארץ הינה דבר מאד חשוב.

ומאחר וכב יש שלטון יהודי למה שלא ננסה לקבל את הרעיון של שלטון יהודי לשתף איתו פעולה, ולאט לאט להפוך אותו גם לדתי? הרי שלטון דתי לא יוכל להיות אם אין שלטון יהודי-ואם השלטון היהודי כבר קיים-אין צורך למחוק

אותו אלא לנצל אותו.

וכנ"ל לגבי ישיבת הארץ-אילוא השילטון הקיים-איננו יכולים להחזיק כאן מעמד.

(מה גם שלאחר שנצליח לקדם את השילטון לכיוון הדת-יהיה בזה כבר משהו מאתחלתא דגאולה)

ואם את כן מאמינה שזו אתחלתא דגאולה-עאכ"ו.

ואת באמת צודקת שבציבור הדתי לאומי יש בעיות-אבל זה שמישהו אחד ניסה לטפס על הצוק ונפל בצד השני-זה לא סיבה להתייאש מכיבושו של הצוק-צריך להמשיך להתקדם ולנסות-עד שמישהו יצליח לכבוש את הצוק-וכבר ישנם אנשים כאלה-שהצליחו לאזן כראוי-יש להצטרף אליהם ואז כבר יהיה טוב יותר.

אגב שלטון יהודי מושחתמשה

אליהו הנביא רץ לפני מרכבתו של המלך אחאב, שלא היה חשוד כצדיק הדור. גם שלטון יהודי שהיה בדורות קודמים לא היה בדרך כלל השלטון הטוב ביותר שאפשר לחלום עליו.

משום מה נראה לי שרשעות כל מיני ראשי ממשלה פה לא מתקרבת לרשעות חצרו של אחאב, רחבעם או ירבעם, ועוד כל מיני מלכים שהיו שם בתנ"ך.

תעמולה ציונית נגד דברי תושב"כ ותושב"ע מפורשיםאנונימי (פותח)

אליהו כיבד את אחאב אחרי שחזר בתשובה בעקבות הנס בהר הכרמל.

לעומת זאת הקב"ה אמר מפורשות למלך יהושפט "בהתחברך עם אחזיהו פרץ ה' את מעשיך".

במה התחבר יהושפט עם אחזיהו? להלחם נגד גויים רשעים צוררי ישראל. ובכל זאת ה' הזהיר

אותו. ומכאן למדו חז"ל שאסור להתחבר עם הרשע אפילו לדבר מצווה!

התעמולה הציונית מנסה לשכח דברי תורה מפורשים ע"מ להכשיר את טומאת השרץ של פורקי העול

ושונאי ה'. אין לך מה לעשות בא"י אם אתה מסלף את התורה לצרכים לאומניים חילוניים.

mp7 שאת אומרת אצלכם למי את מתכוונת??-משה ר-

אליי למגיב שמעליי או לאיזה הר המורניק? אי אפשר להכליל בדברים האלה? כי אם תשמעי דעת תורה יגידו לך שכן לכבד הראש ישיבה שלי לא פעם אמר בשיחות שלו שצריך לכבד את אותם לומדי התורה גם אם דעתם שונה ולמרות שהביא ראיות מהמון פוסקים על זה שהדעה של 3 השבועות לא רלוונטית בכלל ולמרות זאת יש לכבדם... וזה שיש אנשים שיוצאים נגד החרדים זה לא עושה ציבור שלם לכזה... 

אצלכם= אצל המגיבים שהגיבו כנ"ל+mp8

ואדמין- ההבדל הוא , שאחאב היה מלך, ממלכות ישראל, שינק את כוחו מבית המלכות, כך שגם אם חטא- עדיין נשאר מלך.

מה שאין כן השלטון היום, שאין לו דין מלוכה כלל, הם חוטאים- רק בלי המלך.

לא מדוייק!אנונימי (פותח)

על מלכי ישראל אומר הנביא "המליכו ולא ממני, השירו ולא ידעתי".

הם לא נחשבו למלכים ברצון ה'.

מובן מאליו שהדמוקרטיא היא לא מלכות בכלל אלא עריצות של ההמונים הנבערים.

אבל יש המון התיחסות בדברי חז"ל לתקופתינואממממ

באמת תקרא את "אם הבנים שמחה" של הרב טייכטל.

תקראי מה כתב הרמב"םאנונימי (פותח)

וכל אלו הדברים וכיוצא בהן- לא יידע אדם היאך יהיו, עד שיהיו:  שדברים סתומים הן אצל הנביאים.  גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים; ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו.  ועל כל פנים, אין סידור הווית דברים אלו ולא דקדוקן, עיקר בדת.

ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות, ולא יאריך בדברי מדרשות האמורים בעניינים אלו וכיוצא בהן; ולא ישימם עיקר- שאינן מביאין לא לידי אהבה, ולא לידי יראה.  וכן לא יחשב הקיצין; אמרו חכמים, תפוח דעתן של מחשבי קיצין.  אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר, כמו שביארנו.

מה ההשלכה המעשית לדעתך יש לזה אסור להתחבר איתם?אבגדה
*שאסוראבגדה
כל האוסרים הם האחראים לטבח היהודים בארץ ישראאנונימי (פותח)

קיים מדרש על שיר השירים - "אל תעירו ואל תעוררו", שהמציא את שלש השבועות, ולדעתי כבר באותו דור היה זה עיוות להמציא דבר כזה, והיום על אחת כמה וכמה. מה עוד שהגויים לא קיימו את השבועה המשביעה אותם לא להתעלל ביהודים.

כבר מצאנו שרק ההתייפיפות בעיני הגויים, היא המעלה אותם עלינו לכלותנו. וממש מעניין הקשקוש הזה על "מקום סכנה". שימי לב, ש"מקומות הסכנה" הם אך ורק אלה שהשמאל שונא כל כך ומת, תרתי משמע, למסור אותם לרוצחי ישראל, כי השמאל/ה"ציונות" מטרתם, לנתק את עם ישראל משורשיו, זה הכל.

במשך אלפיים לא התגרינו בגויים ושילמנו על כך במליוני חיים, לא רק ב"שואה", אלא, בכל דור ודור.

אילולא ה"ציונות", שתחמה את עצמה בקו-הירוק, יכלנו לשבת היום, לפחות, בכל חבלי ארץ ישראל ששוחררו במלחמת ששת הימים, ואיש לא היה מעז לחלוק על כך. יתר על כן, יכלנו לשבת בכל ארץ ישראל. רק התבוסתנות היא המדרדרת אותנו אל החידלון. לא היה נצחון יהודי שה"ציונים" לא התנצלו עליו והסיגו אותנו לאחור.

יש להתיישב, ובכח, בכל ארץ ישראל. חורבן קטיף הוא פשע "ציוני", והפושעים הגדולים מכולם היו בני ה"ציונות הדתית", שהשתתפו בו נגד מצפונם, כפויים על ידי מחלת הנפש ה"ממלכתית".

ודי לסיסמאות!!! איפה ראית שישוב ארץ ישראל זו חזות הכל? הרי דווקא מיישבי ארץ ישראל הם המעורבים יותר מכל ציבור אחר בעשייה למען הכלל! וכאשר "המדינה" רואה לעצמה חובה להחריב את הארץ, אז, לראות בישוב הארץ חזות הכל, זה בדיוק מה שדרוש עכשו. כי, לאחר שישליכו אותנו לים, אז כל הערכים האחרים, כמו - עזרה לזולת, לא יהיה להם שום ערך.

וכבר נאמר - יישוב ארץ ישראל שקול כנגד כל המצוות שבתורה.

די, די, די לסיסמאות ולדיקלומי התעמולה השטירמרית וההסתה הגבלסית. צו השעה וצו החיים, היום, ליישב את ארץ ישראל - להתגרות בגוי הנורא מכולם, להכריעו ארצה ולשחרר מידיו את השלטון על העם ועל הארץ - להילחם ב"ציונים" מלחמת חרמה!

או אדם, שגם שם כנ"ל.רחלקה
לא הייתי מתלהב מזה כ"כמשה
אתם מתכוונים אלי??+mp8

כי אם כן,  אני גרה בהתנחלות לא דתית בכלל, בלי שום קשר למשהו חרדי, ולא באף אחד מהמקומות שהוזכרו לעיל.

אני לא מתכוונת לעשות לעצמי אאוטינג, ואני לא כותבת פרטי מגורים פיקטיביים כדי למצוא כאן חן בעיני מישהו.

אני שליחה של חב"ד ביישוב לא דתי, אוקיי???

(ומתערבת איתכם, שאפשר לספור על יד אחת כמה דתיים לאומיים היו באים לגור ביישוב כזה לבדם ומרצונם החופשי......)

ורחלקה, אענה לשאלתך בקצרה מחר, בע"ה.+mp8

זה פשוט קצת מרגיש לי כמו להסביר את התורה כולה על רגל אחת, אבל אני אנסה.....

לילה טוב!!

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך