קודם כל יש ציווי אלוקי מהתורה על מצוות ישיבה בא"י,ישוב א"י,וכיבוש בא"י.
למעלה מ90 פעמים בתורה מוזכרים בתורה הציווים הללו
.(שבת לעומת זאת מוזכרת פעמים מועטות ורוב ההלכות שלה הם כמו שמתארת הגמרא בחגיגה" כהררים התלויים על חוט השערה")
כיום עבודת ה' שלנו מצומצת וקטנה ובשביל עבודת ה' במדרגות אידאליות שנוכל באמת להתקרב לה' צריך גאולה ובית מקדש ולחזור למצב מרומם ואידאלי בעבודת ה'.בסדר הגאולה צריך קודם כל לפני הכל ישוב כל הארץ וכך קבע הגר"א עפ"י רוב חכמי חז"ל.
מי אמר שיש גאולה מעשית?
הרמב"ם הלכות מלכים יא,ואגרת השמד.רמב"ן,ריה"ל,מהרש"א,שם משמואל,המאירי,חתם סופר,אבני נזר,האדמו"ר מקוצק וקצרה היריעה מלהכיל.
אתם מעמידים את התורה על מצווה אחת?חזות הכל?זה לא גורם לזנוח דברים אחרים?
יש מצוות שהם יסודית ושורשיות ועליהם מתבססת התורה כמו ארץ ישראל כידוע ארץ ישראל שקולה כנגד כל המצוות ואין עם ישראל ללא ארץ ישראל והרמב"ן קובע שכל מצווה תלויה אחת בשנייה וממילא בחוצה לארץ אין מצוות התלויות בארץ אז אין טעם לקיום מצוות,הספרי מסייג את הרמב"ן ואומר שהטעם של קיום מצוות בחו"ל הוא כדי שיתרגלו וידעו לקיים מצוות כדי שיגיעו אח"כ לארץ כדי לקיים את התורה.
זה שזה יסודי וצריך לשים לזה דגש עיקרי זה לא אומר שצריך לזנוח מצוות אחרות,להיפך א"י נותנת כוח לקיום כל המצוות "אוירא דא"י מחכים" וראיתי במהר"ל שאדם שמתמקד במצווה אחת וזונח מצוות אחרות הרי הוא קיצוני וטועה.
שהרב חרל"פ אמר שא"י היא הנקודה העיקרית הוא לרגע לא אמר שלא צריך להקפיד על כל סעיף בשולחן ערוך להיפך ברגע שתבין שארץ ישראל היא הנקודה העיקרית תקיים את כל התורה והמצוות בגדלות יתרה.
אני ממש לא חושב שהציבור של נאמני ארץ ישראל פוסח על מצוות או סעיפים בשולחן ערוך.
חז"ל אומרים שהמרגלים היו מגדולי הדור ובקיאים בכל התורה כולה אבל חטאו בדיבת הארץ.
אם הבנים שמחה מביא את האור שמח שאומר שאין קשר בין זה שיש לאדם תורה לבין זה שהוא עלול לחטוא בדיבת הארץ ושרוב הרבנים חוטאים בדיבת הארץ אם הבנים שמחה מגדולי הדור בשואה אומר קל וחומר להיום שרוב הרבנים החרדים חוטאים בדיבת הארץ ומעטים לא מוציאים את דיבתה,הוא אמר יש לי מקורות מכל חז"ל ומי שרוצה שיבוא ויביא לי מקורות אחרים לגבי חשיבות הארץ(הקדמה שנייה).וכן זה משמעותי לנו בעקבות כך היחס לרבנים שהם חוטאי חטא המרגלים.
אם יש רבנים חרדים שבנגלה לא פעם מוציאים דיבת הארץ זה לא משנה לי שיש להם תורה כי אני מבין שהם חוטאים בחטא המרגלים והרוב חוטאים בזה לצערינו.
הרב זצ"ל כותב בנפש הראי"ה שרוב הרבנים היו נגד כל העלייה וישוב הארץ ואף על פי כן תלמידי הגר"א עלו ואחריהם רבים וטובים פעלו כך והרימו את קרנה של תורה בתחילת השיבה לארץ ישראל.
אבל הם 70 פנים? הרב איתמר אורבך אמר לי:תגיד אנחנו צודקים והם טועים.ככה צריך לחשוב.
דבר שני נניח במצווה פרטית אם לפתוח בקבוקים בשבת אפשר לשיטת המחמירים ואפשר גם להסתמך ולהקל.
אבל במצווה כללית כמו ארץ ישראל אין מקום לפשרות.אם נניח יקומו חרדים מעמנואל ויגידו הרבנים שלנו אמרו לנו אין מצוות ישוב כאן אנחנו לא נגיד :טוב הרבנים שלכם חושבים ככה אז בוא נוותר על עמנואל.בשום פנים ואופן לא.על עמנואל נלחם ונשאיר את המקום בידי יהודים וניישב אותה גם אם רבותיהם לא סוברים ככה.
דעת תורה היא נגד זלזול בת"ח ולא ראוי ולא נכון לזלזל ברב אלישיב או באדמו"ר מגור למרות החילוקים הקריטים בינינו.
על השואה ספרים רבים שיכתבו ספק אם יצליחו לענות ואולי בראייה עוד כמה עשרות או מאות שנים נבין טוב יותר על האסון הגדול הזה שקרה ליהודים.
ההשקפה שלנו לא נובעת רק מהרב זצ"ל אלא מכל התורה וכל מה שכתב הרב זצ"ל שהיה ללא כל ספק היה גדול הדור הן ברמה האמונית והן ברמה של הלימוד היה אחרי עיון מעמיק בכל חלקי התורה. בנגלה ובנסתר.