באריאל משכירים לערבים?מושיקו

ערבי-ישראלי מנצרת שעובד בשומרון, ביקש לשכור דירה באחד הכפרים הסמוכים למקום עבודתו, אך נדחה בידי אחיו הערבים משום שהוא עובד אצל יהודים. דווקא אצל היהודים באריאל הוא הצליח למצוא דירה בקלות

יוסוף יושב מתחת לגג הבטון שמגן עליו מהגשם, ולבו מר. הוא מוזג לי קפה שחור חזק שהרתיח על גזייה קטנה. סביבנו לבֵנים, קרשים ומסמרים. הרוחות הקרות שמנשבות בחוץ שורקות בעוז, כאילו מבקשות להשמיע קול אחר, לקבל מעט מתשומת הלב הנתונה כולה לממטרים.

"במקום לקבל אותי יפה, הם רואים בי מצורע. לא מוכנים להשכיר לי דירה, בעלי הבית. אפילו לא חדר קטן", הוא אומר. "הם לא מוכנים לקבל את הכסף שלי, הם חושבים שאני משתף פעולה עם האויב". "איזה גזענים", אני מסנן בשקט, מקווה שיוסוף לא ישמע. "אני ממש לא מבין איך הם יכולים להתנהג ככה", הוא מוסיף, "הרי הכנסת אורחים זה אל"ף-בי"ת - כך לימדו אותנו מילדות".

יוסוף (השם המלא שמור במערכת), תושב נצרת, הוא קבלן בנייה. במשך שנים ארוכות עבד במקומות רבים בישראל, בהם הרצליה, נתניה וכפר-שמריהו. "וילות מפוארות בבנייה איכותית ומפוארת, אפילו למפורסמים", הוא מתגאה. אחר כך החל לעבוד גם בשומרון, ביישובים קדומים, נופים, רבבה ואחרים. השעות הרבות שהוא מבלה בנסיעות על כביש 6, מהצפון למרכז ובחזרה, התישו אותו. בזבוז זמן, בזבוז כסף, עייפות מצטברת. "זה נזק כספי גדול כי אני צריך למלא הרבה דלק. בוא נגיד שהדלק נשפך כמו מים". הפתרון שעליו חשב הוא שכירת דירה באזור השומרון שבו הוא עובד כעת, כדי ללון בה בימי החול. בשבתות יחזור לביתו שבנצרת.

חיפוש מהיר באינטרנט הוביל את יוסוף לכמה דירות להשכרה בעיר אריאל. כמובן, הוא לא יהיה הערבי-הישראלי היחיד שלן באריאל: מאות סטודנטים ערבים-ישראלים, תושבי כפר-קאסם, טייבה וקלנסווה, לומדים במרכז האוניברסיטאי אריאל וישנים במעונות הסטודנטים. יוסוף סייר בין הדירות שפורסמו כמיועדות להשכרה. הן מצאו חן בעיניו, והוא פנה אל בעליהן. "לבעלי הבתים לא הייתה בעיה עם זה שאני ערבי", הוא מספר, "הבעיה הייתה שהם רצו 2,300 שקל בחודש. הדירות באמת היו בסדר גמור, אבל מחיר כזה לא משתלם לי".

מחיר הדירות שהאמיר ביישובים היהודים בשומרון הובילו את יוסוף לפתרון אחר, והוא יצא לערוך סקרי שוק בכפרים סלפית, חארס וכיפל-חארס הסמוכים, בהנחה שכעת כל מה שנותר לו הוא לבחור את הדירה הנוחה ביותר בעיניו.

"נכנסתי לכמה כפרים", הוא מספר, "הם קיבלו את פניי יפה. נתנו לי קפה, גלגלנו שיחה על סיגריה, אבל כשהגענו לתכל'ס, הם לא היו מוכנים להשכיר לי דירה אצלם. הם אמרו לי שהם מוכנים לקבל אותי כאורח, ככה כמו שבאתי, אבל לישון בכפר שלהם - זה אני לא יכול. הם אמרו שהם לא מוכנים לעזור למי שבונה בהתנחלויות של יהודים".

מקור  http://www.news1.co.il/Archive/0024-D-55050-00.html 

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך