סקר/דיוןיזהר

הסקר מיועד לאלו החוגגים את יום העצמאות:

האם יש משהו שעשוי לגרום לכם להפסיק להאמין במדינה ולחדול מלחגוג את יום העצמאות?

למשל: הפיכת המדינה למדינת כל אזרחיה, ראש ממשלה רוסי-גוי, ראש ממשלה ערבי, מסירת כל שטחי יו"ש, גולן, גליל, נגב, וכו´.

תשאל את אריאל יוסףדדי
למה דווקא אותי?!אריאל יוסף

מ"מ, בגדול-בכיוון של אלירז-עם כמה הסתייגויות:

א. למה מדינה במרכאות?!
ב. לענ"ד, המדינה אינה רק כלי אלא יש ערך בעצם קיומה ללא קשר למעשיה הבחיריים (-ה'תוכן').
אדרבא, מגודל ערכה ויעודה, נגזרות גם, תביעות גדולות לתיקונה ולהשלמתה. המעשים נתבעים ע"פ גודל הערך, ולא להיפך.

ג. למה הכוונה 'להאמין במדינה'? להאמין שהיא שלב חשוב ביותר בגאולת ישראל?

אריאל יוסף.. =)אלירז

א. לא רשמתי מדינה במרכאות [ אם כיוונת את הסעיף הזה אלי..]

ב. המדינה היא ודאי וודאי לא רק כלי.. העיקר הוא בתוכן, אבל לא בגלל שהתוכן דפוק- שוברים את הכלי..

זו הייתה כוונתי.

ג. להאמין במדינה- בעיוורון אחרי 'שריה ויועציה'..'המדינה מעל הכל', וכל זה.- זה פסול.

להאמין במדינה שהיא חלק מדהים מתהליך הגאולה שלנו -זה נהדר.

קראי שוב את אשר כתבת...אריאל יוסף

א. "זה לא אומר ששכחנו את כל הטובות, החסדים והנפלאות שה' עשה עימנו-

בעצם קיומה של ה'מדינה' הזו."
מועתק מדברייך! (המרככאות מודגשות עבור מי שלא ראה אותן...)

ב."מדינה זו כלי

השאלה במה אנחנו ממלאים אותו.."
גם מועתק מדברייך!
לדידי-לגבי היחס הבסיסי למדינה-אין זה משנה כלל מהו התוכן (-שכמובן-אנו מייחלים שיהיה חיובי).

לא בגלל שהדברים לא מסתדרים כפי שהיינו רוצים-משתנה יחסנו הבסיסי למדינת ישראל כיסוד כסא ד'.

ג. 'בעיוורון'-ודאי שאין להמינע מביקורת.בעת הצורך ובאופן הראוי.

ד. 'המדינה מעל הכל'-זו גישה פשיסטית שודאי אין לנו חלק עימה ואיננה שייכת לנידון.

פשש בחור רציני!אלירז

א. פידחתי.. אפילו לא שמתי לב.. המרכאות סתם בשביל הגדרת מושא ההודיה.

ב. היחס למדינה משתנה בהתאם לתוכן אבל בניואנסים קטנים, לא בגדול.

אין מה לעשות- כשהשלטון לא שומר תו"מ ומתנכל ליהודים באשר הם יהודים, זה לא אותו יחס כמו למדינת הלכה.

ג. מהו האופן הראוי?... אני מקווה שלא תגיד לי 'ע"פ החוק'...

ד. הסכמנו!

[האמת שבגדול- על הרוב הסכמנו.. ]

.

תודה!אריאל יוסף

א. ע"פ מה שקיבלנו  מרבותינו-היחס החיובי למדינה אינו משתנה כלל!

היחס המשתנה הוא כלפי מעשים מסוימים (או אולי אנשים מסוימים) הנוגדים את תורת ישראל-וממילא את ייעודה של מדינת ישראל.

[מדברי מו"ר הגר"ד ליאור: "...קובעים חד משמעית שיש להבחין בין היחס למדינה לבין היחס למנהלים אותה...העובדה שהדברים אינם מתקדמים כפי שהיינו רוצים אינה משנה את היות המדינה ראשית צמיחת גאולתנו... ההסתייגות הגדולה שיש לנו היא נגד ההנהגה, שמנסה לטשטש את דמותה כמדינה יהודית..."]

ב. 'האופן הראוי' משתנה ע"פ פרמטרים רבים-וכן, גם החוק הוא פרמטר שאיננו מתעלמים ממנו. (-ואין כוונתי שהוא תמיד מכריע, אלא שיש להתחשב בו).

יום העצמאות של מה?!אנונימי (פותח)

של ארה"ב? של מקסיקו? של דרום סודן? של פפואה-גינאה החדשה?

לא ראיתי שמישהו באיזור המיידי שלנו עצמאי יותר מדי...במיוחד אנחנו

שנאנקים תחת עול הציונאצים ועוזריהם.

אני חושב שאני אגיד כל עוד היא מדינה יהודיתאני17

וזה לא משנה איך מתהגים חלק מהמנהיגים תפילה לשלום המדינה למשל זה למדינה ולא לממשלה וכך זה עם כל הדברים שבהקשר הזה

נסה לדייק בהגדרהיזהר

מה זה "מדינה" ומה החילוק בינה לבין השלטון? מה מגדיר אותה כיהודית כיום?

ריכוז אולוסייתי של יהודים בשלטון של רוב יהודי...גלוק17

לק"י.

לא כל היהודים כשרים... והרבה דברים לא מתוקנים.

אבל עצם זה שעם ישראל [גן יהודי בדורי דורות (בלי להכנס לגיורים בתקופות מסויימות..) ] נמצא בארץ ישראל [ככה אומרים.. ] , בריבונות ישראלית מסויימת, עם גופים בשליטת [רוב] יהודים... 

זה זה. לא?!

נראה גרוע.

לגלוק17די"מ

ומה עם כל הגוים?

מה איתם? זרים!גלוק17

לק"י

למה כיוונת בשאלה?

אני חושב שכדי שתסביר מה אתה מגדיר מדינה יהודיתדי"מ

בדגש על ה"יהודית"

עברנו את פרעה נעבור גם את זה..ישמעאל

אם אתה מחפש משהו ממשי שישכנע לא תמצא,

צריך לשאול על ההשקפה העקרונית של מהי מלכות ישראל, משהו מיתי או ממשות חיה?

מדינת ישראל לפי ההגדרה הרשמית בכלל לא יהודית!אנונימי (פותח)

כל ההבלים הנשגבים כביכול של תיאולוגיית המזרחי מבוססות על שקר. למדינת ישראל אין דת רשמית (בניגוד לכל המדינות המוסלמיות בעולם ולחלק גדול מהנוצריות). יש בתי דין ומנהיגי דת לכל עדה מוכרת (בתי דין שרעיים למוסלמים למשל שווים בתכלית השוויון לבתי הדין הרבניים).

מדינת ישראל לפי ההגדרה של מדינת ישראל עצמה אינה מדינה יהודית. נקודה. היא בסה"כ מדינה שכרגע יש בה רוב יהודי וחלק מסויים ממנהיגיה הם בנים לאם יהודיה (וגם הם לא נחשבים ליהודים כי כידוע יהודי שמחלל שבת נחשב לגוי לכל דבריהם).

גחנון תימני יקר.The yehudi
בדבריך (האווילים) למעלה פסלת לא רק את רוב היהודים מעם ישראל אלא גם את עצמך מכמה דברים שהרי למשל המקבל כסף מן הגוי פסול לעדות ומכיוון שכך פסלת את כל עם ישראל ממצוות שונות (כדוגמת עדות).כדאי שתפסיק להוציא לעז על עם ישראל בחופשיות כזאת כי הפוסל במומו פוסל...
אתה טוען שהרמב"ם אווילי? מקווה שאתה לא רפורמיאנונימי (פותח)

זה שלא למדת תורה לא אומר שאתה צריך להפגין את בורותך קבל עם ועדה:

"מחלל שבת בפרהסיא הרי הוא כעובד עבודה זרה, ושניהם כגויים לכל דבריהם" (הלכות שבת ל, טו)

כל הפוסקים של ימינו סוברים שמחללי שבת דינם כגויים, אחרת לא היה דין יין נסך בחילוני, לא היה אסור לצרף מחלל שבת למניין או לשבעה עולים וכו' וכו'

כל הפוסקים של ימינו?! תמהני.המבקש

הנה למשל תשובת מורינו ורבינו הרב אליהו רחמים זייני שליט"א רב הטכניון וראש ישיבת אור-וישועה בחיפה:

שאלה:
האם כשמי שאומר את הקדיש הוא מחלל שבת בפרהסיה, על הש"ץ להצטרף לאמירת הקדיש כדי להוציא את הציבור ידי חובתם?

תשובה:
לכ' ב' היקר הי"ו
שלום וברכה,
אין בשום פנים ואופן צורך כזה בימינו. אדרבא הקדיש הוא זה שקירב כל יהידי לה' בכל הדורות ובכל הזמנים, ואם הוא בא לומר קדיש אין לך זכות גדולה מזו עבורו ועבור הנפטר.
בברכה רבה.  http://www.orvishua.org.il/heb/torah__ask_list.php?id=1703

וכידוע גם רוב הפוסקים מתירים לשתות  יין שנגע בו חילוני (חלקם מחמירים רק  קצת בפתיחת הבקבוק) ובניהם עטרות ראשינו  הגר"ע יוסף שליט"א והגר"ד ליאור שליט"א והגר"ש ישראלי זצ"ל והגר"מ אליהו זצ"ל ועוד רבים מגדולי הפוסקים.

ואני שואל:  איך הגעת למסקנה של 'כל הפוסקים' כאשר רובם מקלים לגבי החילונים שבימינו ואוסרים  לגמרי כדין, רק כשהחילוני הוא מומר להכעיס (דתל"ש אפיקורס וכדו'...) ???

אתה רואה בעיניים שיש דין מומר כגוי בחילוניאנונימי (פותח)

בעניין היין (ומה שפסקו הגר"ע ביבי"א והאגרת משה להקל זה במי שמחלל שבת מפאת דוחק פרנסה אבל שומר את המצוות האחרות). לגבי נגיעה - אתה טועה, נגיעה לא מנסכת גם בגוי, כי נגיעה אינה משכשכת ולצורך ניסוך י"צ בשכשוך. וכן בדין עדות, גם פוסקי זמנינו מקיימים הלכה למעשה שדין חילוני כגוי לעניין עדות. לגבי מניין אין לי מושג על מה מסתמך הרב זייני, בכ"מ הוא לא פוסק וצריך מקור יותר חזק ממנו. דבר שלישי, השו"ע ביו"ד במפורש מפריד בין עניין להכעיס לבין חילול שבת! להכעיס - בכל עברה, גם הקלה ביותר. חילול שבת זה קריטריון נפרד ואינו קשור לפי לשון הזהב של מרן ללהכעיס או לא להכעיס! למומר להכעיס, היינו מין, יש דינים אחרים לגמרי ממחלל שבת ששווה לגוי והוא גריע מגוי - כי מחלל שבת וגוי לא מורידין ולא מעלין ומין מורידין ולא מעלין.

הרב זייני שליט"א הוא כן פוסק.The yehudi

ואי אפשר לבטל את דברין במחי יד מזלזלת.

וראיתי (נראה לי באתר ישיבה) תשובה של הגר"ד ליאור שמתיר בדיעבד אפילו מזיגה של יין ע"י חילוני .

אתה חוזר על 'פוסקי זמננו',מי אלה? החרדים? נכון שהלכה למעשה מחמירים במקום שאפשר (ובפרט בנישואין) אבל במקום שאי אפשר מכשירין אפילו כזה שרק אינו מחלל שבת בפרהסיא.

אגב, הרב מוצפי נשאל  (בתוכניתו ברשת מורשת) לגבי עשיית קידוש ע"י חילוני שאינו מחלל שבת בפרהסיא  עבור אשה שומרת מצוות והתיר, כיוון שנחשב רק כ'מומר לעבירה אחת'.

ובעניין חילול שבת יש חילוק בין מחלל שבת בפרהסיא לשאינו כזה.בנוסף נושא 'הלהכעיס' לא קשור כאן, ואין צורך להתאמץ ולחפש קטגוריא כל הזמן על עם ישראל.זה לא מועיל.

ובהקשר לנושא  אחר שנטחן בשרשור הזה, נראה שדעתו של הרב משאש זצ"ל (בהקדמה לסידור בית מלוכה) מסכמת את שיטת רבותינו הספרדים בעניין יום העצמאות:

"...שאלת על יום העצמאות, שיש אומרים בו תחנון וסליחות.

תשובה: אין לך לסכסך דעתך בעניינים אלו, אתה ספרדי חרד, עשה מה שאנחנו עושים, עושים אותו יום טוב בהלל גמור והודאה למלך הכבוד ברוך הוא ואוכלים ושותים ושמחים ואין לנו עסק עם אחרים".

יהודי יקר: יש הבדל בין יהודי הפסול לעדות לבין...יהודיזההכי אחי

מי שיצא מכלל ישראל. אפילו יהודי רשע לא חייב לצאת מכלל ישראל.

אנא, אל תסלף את ההלכה. יש דבר כזה יהודי שיצא מכלל ישראל. אין הרבה מאד כאלו, אבל זה קיים בהחלט, גם בדורנו. אפילו אחרי לימוד הזכות של תינוק שנשבה, שהוא עצמו חידוש גדול ודעת יחיד בראשונים.

מחלל שבת הוא גוי לכל דבריו לפי פסק הרמב"םאנונימי (פותח)

ומי שכופר בתורה מותר להרוג אותו בידיים או לסבב לו מיתה (מורידין ולא מעלין), זאת בניגוד לגוי עובד עבודה זרה שאסור להרוג בידיים ואף לסובב מיתה אסור אלא רק אסור להצילו (לא מורידין ולא מעלין). הרמב"ם כתב לגבי הקראים "לא ימהר להרגם" כי הם כופרים רק בתורה שבע"פ ולא בתורה שבכתב ולכן יש סיכוי לקרב אותם בעבותות של אהבה. ופשיטא שמי שמותר להרוג לפי ההלכה גם יצא מכלל רעך ומכלל ערבות.

את הקראים מצוה להרוגיזהר

רק את בניהם לא ימהר אדם להרגן, כיון שהם כתינוקות שנשבו.

ברור שהכוונה לקראים בני קראיםאנונימי (פותח)

שגדלו על טעותם, לא לקראים מומרים שגדלו על יהדותם. לא הבנתי על סמך מה אתה חושב שאני לא עושה את האבחנה הזאת.

לא נראה לי..אלירז

כי אני לא מאמינה במדינה..

כי אני מאמינה בקב"ה ובעמ"י- שאנחנו משתפרים ונהיים טובים יותר!

וכי בכלל את יום העצמאות אני חוגגת

רק כי נתנו לי מקום וזמן להודות לה' יתברך

על זה שאני לא בגלות עכשיו!

שאני לא תחת שלטון הפריץ!

[וכל מי שיגיד לי- אובמה וכזה.. כן כן אני יודעת, גם אני אומרת את זה

אבל אנחנו לא גרים תחת הפריץ כמו שיהודים בגולה באמת היו!]

זה שהמצב הוא לא עצמאות באמת

וזה שיש טונות מגרעות!

זה לא אומר ששכחנו את כל הטובות, החסדים והנפלאות שה' עשה עימנו-

בעצם קיומה של ה'מדינה' הזו.

להזכירכם חברים- מדינה זו כלי

השאלה במה אנחנו ממלאים אותו..

אם אתה מאמין שאפשר לקלקל- תאמין שאפשר לתקן!!

תיקון ארוך וכבד! אבל אפשר.

התשובה לעניין "אובמה וכזה..">>סוג'וק

א. את העבד לא שואלים או מנסים לשכנע וכד' אלא פשוט מכתיבים לו ולא מצפים ממנו לתגובה. אם מדינות גויים מנסות להוליך אותנו זה מורה שאנחנו בעלי דעה עצמאית, אחרת פשוט היו מכתיבים.

ב. חלק מיחסי מדינות וממלכות זה שיש שיתוף פעולה וכך היה גם במלכות שלמה שאין ספק שהיתה מלכות ישראל

ג. כבר אמר ר' מרדכי מגור זצל שיהיו 2 גאולות - אחת היא יציאת ישראל מהגלות, השניה היא יציאת הגלות מישראל. והוסיף שהשניה קשה מן הראשונה... (והיא בעצם מהות האשכול הזה..)

מה זה בדיוק אם לא מכתיבים?יזהר

ארה"ב אומרת לישראל לא לבנות שם, ולעשות כך וכך. בד"כ ישראל עושה הכל, לפעמים יש "מרידות" ואז פורץ "משבר ביחסים".

אבל האמת, ששלטון הערב רב מספיק גרוע לבד, גם בלי ארה"ב שמשתפת אותו פעולה.

דעה שפויה.זו גם הדעה של הרב כהנא?קחו עמכם דברים
כן, הרב כהנא היה ממלכתי...אוריין
לפי מה שהבנתי הוא עשה חילוק בין השלטוןקחו עמכם דברים

למהות המדינה (אור הרעיון פרק כח),ולכן כן חגג יום העצמאות. אני טועה?

אם המדינה הציונית תתמוטטנה מחר מה תחגגו?אנונימי (פותח)

על מה תגידו הלל? בפסח אומרים הלל למרות שזה היה לפני 3000 שנה...אתם באמת חושבים שבעוד 3000 שנה יגידו הלל על מדינת ישראל, על בן גוריון וחיים וייצמן?

מצטער, כל הקטע של חגיגות העצמאות הוא חג חילוני מקומי עם מנהלים וספריי. לא רציני להגדיר את זה בתור חג דתי.

יום העצמאות מבחינתי הוא-קוקו

יום שבו הציונים נהנים לצאת לטיול עם המשפחה ולעשות מנגל כי יש חופש לכולם.
עם ישראל אוהב חגים ומועדים, אז כל יום שמח שמוסיפים ללוח שנה- מתקבל באהדה בלי פיקפוקים.

אחגוג את יום העצמאות כשתקום מדינה יהודית עצמאית. (ואולי אפילו אומר מזמורי הודיה מספר תהלים, כד' לחודש)

יום העצמאות מבחינתי הוא-אנונימי (פותח)

יום אסון לעמ"י כולו.

מתהליך מדהים של שיבת עמ"י לארצו,

הורשת הגויים מארץ ישראל ,

וכינון מלכות יהודית אמיתית וקדושה,

צנחה לה הגאולה מאיגרה רמה לבירא עמיקתא

קמה המדינה וקיפלה את כל תהליך הגאולה העצום הזה

ברור שמדינת ישראל עדיפה מכל מלכות של גויים שתשלוט בנו

אבל הנזק העצום שהיא גרמה בקומה עצום לאין ערוך.

.

לא ברור שעדיף את המדינהקשקשן

תראה כמה בלאגן יש היום ולאף אחד אין פתרון נראה באופק, אם זה היה גויים לא היה בעיה להרוג אותם ולהחליף את העסק.

אבל בגלל שזה יהודים הם הרבה יותר מתוחקמים ואנחנו יותר עדינים - ואז אנחנו מסובכים לאללה, אם לפני שבעים שנה לא היה לציונים יצה"ר לשלוט היה הכל טוב!.

אני לא סגור על זה אבל יש שתי צדדים צריך לקחת הכל בחשבון.

המדינה משולה לבניין-ילדה רגילה

בנו בניין ללא יסודות חזקים, אבל בנו... השאלה עכשיו האם בשביל שיהיה בניין טוב צריך להרוס את הבניין או לחלופין - צריך לחזק את הבסיס.....

למרות שהשאלה היא מה הכוונה שיש מדינה- משום שהמדינה קמה עפ"י העמים האחרים ש'הסכימו' לנו להקים אותה......

המדינה זה בניין שיסודות רקובים ואי אפשר לתקןדי"מ

או יותר נכון בניין בלי יסודות

לכל אלה שכתבו "הציונים"אני17

אפשר לשאול מה הכוונה? אתם לא ציונים? אתם מכחישים קשר לא"י?

גם אני מסתייג מהשימוש במושג "ציונים" לאותם מיניםיהודיזההכי אחי

ומשומדים שהשתלטו עלינו. אבל אני חושב שהם משתמשים במושג שהושאל מכמה קבוצות ידועות בעם ישראל...

כן גם אני אף פעם לא מתנגד לבשרדי"מ
וואי, חיממת אותי!!!תחייך=]

בס"ד

זה שאנשים עושים מיום-העצמאות חג של מנגלים וספריי, זה אומר שזה 'מהות-החג'???

זה בערך כמו שתגיד שמהות יום-כיפור זה נסיעה באופניים!

מי שחוגג את יום-העצמאות במנגל וספריי- מביעה כך את השמחה שלו, כי לצערנו עוד לא זכה לחזור בתשובה, אבל זה לא אומר שזה מהות-החג! ואם רוב האנשים מתייחסים ככה ליום-העצמאות אז מתפקידנו לשנות!!

יום העצמאות זהו יום חג ללא ספק, על כן אנו גם אומרים הלל. ובעז"ה גם עוד 3000 שנה יגידו הלל, כי מדינת-ישראל זהו מאורע חשוב בהיסטורית עמ"י. עמ"י חזר לעצמאות שלא הייתה לא מתקופת החשמונאים! זה לא נראה לך מאורע היסטורי?! ועכשיו אתה תגיד לי "מדינת ישראל מדינה חילונית, מה את משווה אותה לשלטון החשמונאים?", ומה אתה חושב? שאז לא היו מתיוונים, שאז לא היו מחלוקות? השאלה היא עד כמה אנחנו נותנים לזה דגש..

ההיסטוריה נכתבת ע"י המנצחים (או משו כזה).. הכל תלוי באיך אנחנו נכתוב את ההיסטוריה.

יש משהו עצוב בעובדה שאנחנו כותבים את ההיסטוריה.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

מכיוון שבטוח אם את תספרי את ההיסטוריה ואני אספר אותה היא תשמע ותראה בצורה שונה.

ולא מעט צוחקים על המושג; "היסטוריה", ובצדק.

חלק טוענים שההיסטוריה לא באמת מה שקרה אלא מה שחושבים שקרה,

ואחרים גם מוסיפים שההיסטוריה היא אוסף של זכרונות ושמועות, 

ויותר מכך, יש אומרים שהיסטוריה בכלל היא אגדה שכולם הסכימו עליה.

ולמה משנים את התאריך כל שנהדי"מ

איפה ביהדות יש חג כזה בכלל

שכל שנה זה יוצא בתאריך אחר

הטיעון הכי אווילי בעולם.אחת מהשומרון

בס"ד

משנים את התאריך בדיוק כמו את התאריך של תענית אסתר.

אני מקווה שאתה צם ביום הזה.

כרגע גרמת לי לזלזל בכל דבריך.

לא אמרתי שזה הסיבהדי"מ
אז עכשיו זה חג גם..?!אולי גם אסור לעשות מלאכה..?!שמוליק פיין
סקר/דיוןThe yehudi
הסקר מיועד לכאלו שמודים לאלוקים על החסד שעושה לנו בעולמו: האם יש משהו שעשוי לגרום לכם להפסיק להאמין באלוקים ולהודות לו על חסדיו עימנו? למשל:דחיית הקץ במקום דחיקת הקץ, רגעי שפל בתהליך הגאולה, משיח שאינו אוכל בד"ץ, ניסים שאינם כניסי יציאת מצריים, מלך ישראל המתנהג כאחאב, הפסדת חלק מא"י במלחמות משיח ה', וכו'?
^^^^^כל הכבוד! D:אחת מהשומרון
תמיד אפשר לנסח את זה יפהדי"מ
הו, כל הפלספנים הגיעו.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

אפילו לא טרחתי לקרוא את כולם.

בכ"מ, חוגגים את יום העצמאות כי יש לנו מדינה ב"ה. 

לא בגלל הממשל או אנערף. 

ולכן, בחיים לא הייתי מספיקה להאמין במדינה, גם אם הכלי; הממשלה דפוקה בעליל.

יאאלהה טוסו מהמדינה שלנו מי צריך אותכם!!!!אנונימי (פותח)
מטרת הציונות כמו שכתב הרצל ביומניו ובספריואנונימי (פותח)

היא להשמיד את העם היהודי רח"ל ולהחליפו בעם "ישראלי" שיהיה עם ככל העמים במדינה ככל המדינות

מחאה על ביזוי כבודו וסילוף משנתו של הרצל ז"ל!אריאל יוסף

אמת שבתחילה זה היה כיוון מחשבתו של הרצל, אך גם אצלו יש 'משנה אחרונה'.

מתי כתב הרצל ביומניו וספריו שמטרתו היא השמדת העם היהודי?

כשכתב: "השיבה אל היהדות קודמת לשיבה אל היהודים"?

או שמא כשכתב:"אנו מכירים את עצמותנו ההיסטורית אך ורק באמונת אבותינו"

או אולי כשכתב: "אין אומתינו אומה אלא באמונתה"?

(אגב, כל הציטוטים הללו מופיעים דרך קבע בחתימה שלי)

הדברים שנוהגים הן מהמכונים 'חרדים' והן מהמכונים 'חילונים' לצטט מדברי הרצל ז"ל כנגד הדת היהודית,

הם דברים שאמר בצעירותו ובשלב מאוחר יותר הוא שינה את דעתו לחלוטין!

(כפי שניתן לקרוא באריכות בספר 'הרצל בקריאה חדשה')

הן לחילונים והן לחרדים יש עניין להציג את הרצל כ'עוכר ישראל' כדי להציג כאילו אין שייכות בין התנועה הציוניות שיסד-וממילא גם המדינה-לבין הדת היהודית.  החרדים-כדי לנגח את המדינה ואת ה'מזרוחניקים'(-כמי שמשתפים פעולה עם 'מהרסי הדת'), והחילונים-כדי להציב גבולות לזהותה היהודית של המדינה... ואכמ"ל..

------------אוריין

בס"ד!  הרב כהנא צדק!
אריאל יוסף- אתה רציני????????
הרצל היה כופר!!!!!!!!
וניצר ת'ילדים שלו וכמו שאתה מביא כמה ציטוטים אני יכולה להביא לך אלף ציטוטים נגד היהדות....
אם כל הכבוד אין להצדיק את הרצל... "מרשיע צדיק ומצדיק רשע....
אבל זה לא אומר כלום על המדינה המדינה קמה בשביל שם ה' שהיה מחולל בגויים.... הקב"ה הקים לנו אותה!!! ותפרידו בין מדינה לממשלה! מדינה זה רבונות יהודית!
איזה נס שיש לנו מדינה!!!!!
ושוםם דבר שהממשלה תעשה לא יגרום לי לשנוא את המדינה כי זאת המדינה שליי והיא אתחלתא דגאולה!!!

האמנם?אנונימי (פותח)

גם בנו של הרצל האנס העיד כי הוא [הרצל) לא הפסיק לראות בעצמו נוצרי ולהדליק את אש האשוח הנוצרי עד יומו האחרון. כל הציטוטים שאתה מביא הם לא מדעותיו של הרצל אלא ממה שהוא אמר לרבנים תמימים שנשבו בדבריו כאשר נשבו שייחים ואזירים ובנקאים. מה שהוא כתב ביומניו הוא האמת ומה שהוא כתב בספריו כמו אלטנוילנד הוא האמת ולא התבטאויות שכוונו לאוזני השוטים הדתיים אשר נגררו אחרי החופשיים כמו עבדים אחר בעליהם

באשר להשמדת העם היהודי הוא גם רמז שהעם היהודי:

אינני יודע מאיפה הצילום הזה, על מה הוא מתבססאריאל יוסף

ומי כתב אותו-אולי אותם חוגים חרדיים שהזכרתי קודם

(שאולי לא בוחלים אף בשקרים)

לי יש אילן גדול להיתלות בו:

ושוב-עיין בספר 'הרצל בקריאה חדשה'

מי שהתמונה לא עולה אצלו-שינסה מכאן:אריאל יוסף
לכל הציטוטים שלי יש מקורות מובהקים שאפשר לאמתאנונימי (פותח)

כולל מספרי עמודים. מה המקור ביומני הרצל שאין אומתנו אומה אלא באמונתה? ודעת הרצי"ה ידועה; לשם מה להביא את דעתו? יש לאל ידי להביא במחי יד 60 רבנים מגדולי הדורות שקיללו את הרצל בכלל הקללות שבתורה והצהירו שהוא כופר גמור ונפשו ירדה לתהומות השאול. אני מאמין שכמו מרבית הציונים החופשיים הרצל ידע והבין את החשיבות של אמונת ישראל שבלעדיה העם היה מתבולל...אבל זה לא אומר שהוא לא תמך בהתנצרות המונית (היומנים) ולאחר מכן בהקמת מדינה ככל המדינה והפיכת העם היהודי לעם ככל העמים (אלטנוילנד)

מקור:אריאל יוסף

"ספר הימים" א (כל כתבי הרצל, ת"א התרצ"ד, כרך א) עמ' 57 ועמ' 149.

ושוב-איני אומר שתחילת דרכו לא סבר אחרת-ייתכן שציטוטים אלה או אחרים מדבריו בכיוון הזה הינם נכונים, אולם בשלב מאוחר יותר-גישתו ליהדות השתנתה מן הקצה אל הקצה.

הרב אברהם יצחק הכהן קוק לא הסכים עם זהדי"מ

יש מכתב שבו הוא כותב למישהו שמעתי שיש לך תמונה של הרשע הרצל

אתה רוצה לנסות ללמד את הרצי"ה מה אמר אבא שלו?אריאל יוסף

הרצי"ה חלק על אביו בכמה וכמה דבריםיזהר

להגיד שהוא העביר את מורשתו ותורתו ללא כל הבדל זה שטות הנובעת מבורות.

2 דוגמאות קטנות:

הרב קוק שאב הרבה מהחסידות. בנו היה מתנגד.

הרב קוק דיבר על ערב רב, גם ביחס לאנשים. בנו דחה כל עיסוק בסוגיא.

א.^הצגה מאוד מסולפת של הדברים...אריאל יוסף

ב. מ"מ, גם לשיטתך צריך להביא ראיה שבזה ג"כ חלק על אביו...

א"א לדחות דבריו בקש

אדרבהיזהר

אם תראה שהרצי"ה סבר כמו אביו בעניין הערב רב - זה רק ישרת את דעתי בדיון, ולא את דעתך.

לגבי עצם דברי הראי"ה, הלא הם כתובים וגלויים לפנינו. אי אפשר להעניק לרצי"ה זכות בלעדית לפרשם, ובמיוחד כאשר הפירוש רחוק מהפשט.

א.העניין הרבה יותר מסובך ממה שאפשר להציג בפורום...אריאל יוסף

ודורש לימוד ועיון מעמיק במשנת הרב.

אני בהחלט מזמין אותך לעיין בדברים ולראות את משנת הרב לא מתוך ציטוט פה וציטוט שם, אלא מתוך התבוננות והעמדת שיטה קוהרנטית בדבריו.

ב. שוב-צריך לראות את הדברים השלמים שכתב הרב בעניין 'סגולת ישראל', 'ערב רב' והמסתעף מזה.

זהו חטא לאמת לנסות לבנות בניינים על סמך ציטוט מסוים וודאי שא"א להסביר פשט ולהציג את שיטתו של הרב-בכל נושא שהוא-על סמך זה.

כשתכיר/י את משנת הרב כפי שהכירה הרצי"ה(-כלומר, בין השאר-ע"י שימוש ת"ח וראיית יישום הדברים במציאות, הקפת משנתו של הרב וכו') יהיה אפשר לדבר על בעלי סמכות נוספים לפרש את דבריו.

לא כך לומדים תורה.

מדינהזה לא מלשון מדון???הג'ינג'י

כי תכלס יש כאן מדון רציני.

מצד הכל- ממשלה, עם משטר וכד''

כן. זה התירוץ הידוע.יזהר

הדברים מורכבים ומסובכים, ובעצם, אם לא מילאך כרסך כתבי הרב לפחות כמו בנו - אין לך בכלל השגה בדבריו. מחילה, לא מקבל. ככה לא פותרים קושיות. אי אפשר להוציא דברים מידי פשוטם. במיוחד לא במאמרים ואגרות.

תראה, אני לא מקבל את עיקר תורתי מהרב קוק זצ"ל. האמת היא שרק חלק קטן ממנה. לכן אני לא רואה לנכון ללמוד לעומק את כל כתביו. אתה, שכן רואה את הרב קוק כעיקר תורתך, צריך להתמודד עם המקורות הלכאורה סותרים.

בכל מקרה, אני נסמך בהבנת דברי הרב על הרב משה צוריאל שליט"א, מחבר סדרת "אוצרות הראי"ה", "פניני הראי"ה" ועוד.

מתוך המעט שראיתי בכתבי הרב, התשובה לסתירות פשוטה וברורה, וכדברי הרב צוריאל. הרב מדבר על ערב רב. אי אפשר להכחיש. הרב מדבר גם המון על אהבת ישראל. ברגע שמבינים שהערב רב יצאו מכלל ישראל - נגמרה הסתירה. מאוד פשוט. וכדבריו המפורשים ש"לא את כולם אני מקרב". ואגב, היא הנותנת. רק מתוך אהבת ישראל גדולה אפשר לדבר על הגרועים שבאיביהם - הערב רב.

קשה לך לקבל את דברי חז"ל-אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך י"א שבט תשע"ב 19:31

ש'דברי תורה... עשירים במקום אחר'?!

או אולי שמציאות מורכת דורשת התייחסות מורכבת?

או שאולי צריך להזכיר כאן את דברי הרב ב'עולת ראיה' על "הגמדים, בעלי עיניים טרוטות, הזוחלים סביב לשדרת-האבנים התחתונה של מגדל עופל, ורושמים את קומתו, אשר לעב תגיע, רק כדי פשיטת ידם הקטנה ומעוף עינם, שדוק ותבלול שמו עליה מצור, ואם מראש מגדל עופל יוגד להם, שרואים את הכוכב, מלא הוד ויפעה, מיד יחליטו כמה נמוך הוא הכוכב הנהדר"
קשה כ"כ להבין שיש דברים גבוהים ועמוקים שא"א לצמצם אותם?!

ב. אדרבא! דוווקא ממאמרים ואגרות-אשר עליהם חלה חובת הצמצום עקב מקום הפרסום/קוצר הזמן/סיבות אחרות-לא ניתן כלל וכלל להביא ראיה לשיטה שלמה. אם כבר-זה יכול להיות נכון לגבי ספרים מסודרים הדנים בנושא מסוים-בהם יש להניח שהוקף הנושא כל צרכו ומכל צדדיו.

ג. אני מתמודד איתם, ב"ה, יופי.  זה לא גורע דבר מהעובדה שדברים ארוכים ומורכבים שנמסרים עליהם שיעורים שלמים-לא ניתן לסכם בהודעה קצרה בפורום.

ד. אם אתה מודה שלא ביררת את הנושא ושאינך בקיא בכתבי הרב-אל תתערב ואל תנסה להראות כאיחלו הוא מסכים איתך כשאינך יודע כלל מה אמר. דומני שזה קרוב לגילוי פנים בתורה ואכמ"ל.

ה. גם יחסו של הרב צוריאל למדינת ישראל-אחרי כל הבירור בעניין ה'ערב רב'-למיטב ידיעתי, קרוב יותר לעמדות שאני מציג כאן... אין קשר מוכרח בין היחס ל'ערב רב' ליחס למדינת ישראל. (אגב, גם מו"ר הגר"ד ליאור משתמש לעיתים במונח 'ערב רב'-זה לא ממש קשור לדיון שמתנהל כאן)

ו. איני מזלזל חלילה בכבודו של הרב צוריאל, אך לא ניתן להתעלם מן העובדה שלא ידוע על אף רב אחר מהמעמיקים בכתבי הראי"ה וממשיכי דרכו שמסכים עם דעת הרב צוריאל בעניין. זה אומר משהו...

גם את ה"ערב רב" - הרב קוק לא מחשיב ליוצאים מכלל...אדם כל שהוא

ישראל -

"ומפני-כך היתה מדתו של משרע"ה לקרב רחוקים, עד שקרב אפילו את הערב רב, ואע"פ שזה גרם אריכות-הגלות, מכל מקום סוף-כל-סוף יתעלו גם הם, כי בודאי יתקיים ביה "יתן לך כלבבך וכל עצתך ימלא", והשי"ת "מקים דבר עבדו ועצת מלאכיו ישלים". ואמרו בזוהר, שחסדיו של משה היו גדולים משל אברהם, ובאברהם אבינו, אע"פ שמדת- חסדו היתה גדולה מאד, ולא היה כנח שלא בקש רחמים על רשעים בני-דורו, מכל מקום לא בקש רק בתנאי: "אולי ימצאון שם עשרה", אבל משרע"ה בקש בלא שום תנאים: "אם תשא חטאתם, ואם אין - מחני נא, מספרך אשר כתבת", שהיא מסירת-נפש אפילו מעולם- הבא, כי הספר של הקב"ה. הוא עולם הבא עצמו. " - מתוך אגרות הראי"ה אגרת תקנ"ה

אינני בא להסביר שיטתו של הרב קוק או להסיק הדרכה מעשית מהציטוט אלא להראות שגם לגבי הערב רב יש לחזור לתשובה ש"הדברים מורכבים" (ועדיף גם לנסות להבין את המורכבות)

איזה מכתב???shindov

קשקוש בחבוש!!! אם יש לך מקור מהימן תביא אותו. אל תקשקש סתם.

ובכל זאת הוא הספיד אותו?? הרב זצ"ל הספיד 'רשע'?אחת מהשומרון
הרב זצ"ל לא הספיד אותודי"מ

הוא כן אמר משהו בשלושים שלו והוא עשה את במקום צנוע כדי שלא יגידו שהוא הספיד אותו והוא כותב את זה במכתה לאדר"ת

ויתרה מזאת, הרצל גם היה פרנואיד-אנטישמי אדוקאנונימי (פותח)

והציטוט הזה למשל אפשר היה לייחס בקלות למיין קאמפף או לפרוטוקולים של זקני ציון אילולא ידענו שמי שכתב את זה הוא חוזה המדינה "היהודית" בכתב העת דוייצ'ה צייטום:

"היהודים העשירים שולטים על העולם. בידם גורל ממשלות ומדינות. הם מגרים ממשלות זו בזו ועל פקודתם ממשלות עושות שלום. כשהיהודים העשירים מנגנים העמים והמושלים מרקדים ובין כך ובכין כך הם מתעשרים"

טוב שלא כתבת זצ"ל על בו אדם כזה צריך לכתוב שר"ידי"מ
*בןדי"מ
סגנון השאלה פסול מעיקרו!סוג'וק

כיוון שהוא נשמע ממבט פאסיבי - "משהו שעשוי לגרום..."

האמת היא שהמדינה זה אנחנו וכל מי שיראה עצמו ויתחזק במבט האקטיבי מתוך תודעה שהמדינה היא אנחנו, כולל הציבו"ר כולו - צדיקים בינוניים ורשעים, אז ממילא גם יראה את האחריות לקדם את המדינה, יחד, לגאולה השלמה

המדינה אולי זו אתה, אל תדבר בשם כולם.אנונימי (פותח)

המדינה יכלה להיות זרז עצום לגאולה - לו היתה נשלטת בידי יהודים יראי ה' וחושבי שמו.

כרגע המצב הוא שהשלטון האמיתי במדינה נמצאע בידי החונטה של בית המשפח התחתון והתשקורת - אליטה שמאל קיצונית של אנשי ה'ערב רב'  - ששמה לה למטרה להפוך את המדינה למדינת 'כל אזרחיה' ולעקור את היהדות מליבות העם.

אותה קבוצה מסייעת לטרור הפלסטינאי בגלוי ובלי שמץ היסוס או מחשבה שנייה, במשך שנים רבות, ושולטת פה שלטון ללא מצרים, כמו מאיפה, וכל מי שרק ינסה לשנות משהו - יועף (ע"ע הרב כהנא, פייגלין וכו'), בכל דרך שתימצא לנכון בעיניהם.

טעות לחשוב שהמגמות האנטי יהודיות החלו היום.

ראשיתן בערש לידתה של המדינה, ועוד קודם לכן, בראשית ימיה של הציונות.

כמובן שמאז ישנה התדרדרות מתמדת כל הזמן, ובפרט בעשרים השנים האחרונות: אוסלו, הגירוש, והתחזקות השמאל הרדיקאלי שתומך באופן מוצהר בחמאס ובארגוני הטרור, במלחמתם בעם היהודי.

מן הראוי להביא פה דבריהם של שני גדולי הדורות, שבעיניהם הצופיות למרחוק חזו את אשר עתיד להתחולל.

הראשון הוא הרבי הריי"ץ מלובביץ', רבי יוסף יצחק שניאורסון זצ"ל, חמיו של הרבי האחרון, וכה היו דבריו לפני כ-80 שנה:

"בערי הכיבוש הנאצי הקים היטלר תנורים לייסר ולשרוף את הגוף היהודי, ובארץ ישראל הקימה קבוצה זו בתי שמד שמטרתם לייסר ולשרוף את הנשמות היהודיות. פנת השמד...מחנכת את הילדים ע"י מחנכים ההולכים בשיטת המן הרשע, ובאותה דרך חינוך של פורעי ה"יבסקציה" הגרועים ביותר.

... היתומים המתחנכים בפינת השמד ע"י תלמידי המן, עוד יקרעו ספרי תורה, ישרפו בתי כנסיות, ויחללו בתי קברות יהודיים. הם יעשו פוגרומים, ידקרו, ישרפו, ירו ביהודים, וישדדו רכוש יהודי.

והשני הוא הראי"ה קוק זצ"ל, שאמר דברים ברוח דומה לפני קרוב למאה שנה:

..."והיד הרמה המחומשת בהפקרות ודרכי הגויים באין זכר לקדושת ישראל באמת, המחפה את חרסיה בסיגים של לאומיות מזויפת, בגרגירים של היסתוריה ושל חיבת השפה, המלבישה את החיים צורה ישראלית מבחוץ במקום שהפנים כולו הוא אינו יהודי, העומד להיות נהפך למשחית ולמפלצת, ולסוף גם לשנאת ישראל וארץ ישראל כאשר כבר נוכחנו עפ"י הנסיון...היד הרמה הזו תתגבר, אז אין די באר גודל האסון..."

אך בה' בטחתי..."(איגרת קמ"ד, הראי"ה קוק)

אכן, היו מי שהשכילו לראות למרחוק, וחזו כבר אז את העתיד להיות בימינו.

כולנו תקווה לראות בקרוב בכינונה של מלכות בית דוד בכל ארץ ישראל, עם ביאת גואל, אמן.

מאפיה*אנונימי (פותח)
המדינה זה לא רק אנחנו אנחנו זה עם ישראלדי"מ
ב"ה זה לא יקרהג'ו

מדינת ישראל היא התחלת הגאולה, לא יקרה כזה דבר. זוהי שאלה היפוטתית

אולי תסביר לי מה כ"כ רע פה?משה

כן, לא צריך לספר לי מה אתה הולך לכתוב פה על השלטון והתקשורת ובית המשפט ושאר החולרות ששולטות עלינו.

תחזור רק 40 שנה אחורה. היה יותר טוב?

תחזור רק 60 שנה אחורה? גם אז היה יותר טוב?

אני בכלל לא מסכים עם הטענה שהרשע בשלטון גובר עם השנים. זה נכון במבט צר על ענייני ארץ ישראל (שם בהחלט דברים טעונים תיקון ועבודה קשה) אבל קצת רחוק מהמציאות אם מסתכלים במובן הרחב. ב"ה מתקדמים הרבה מאוד (!) תהליכים חיוביים איטיים, שנראים כהחלטות כלכליות/מדיניות תמימות אבל בתורן יתרמו גם הן לקידום העם היהודי במולדתו ההסטורית.

יש לנו עבודה לעשות, אבל אין לנו רשות לזלזל במה שקיבלנו.

הבעיה רק עם מי שחוגג את יום העצמאות כחג דתיאנונימי (פותח)

אין שום בעיה עם מי שחוגג יום עצמאות בתור חג חילוני אזרחי...!

היום יש הרבה יהודים שחוגגים את יום העצמאות של ארה"ב

ברביעי ביולי שמה...הסבים שלנו חגגו את יום העצמאות של גרמניה

ושל רוסיה. הבעיה מתחילה כשמתחילים לעשות מזה חג יהודי-דתי

וזה כבר חילול ה' וזלזול ביהדות לדעתי י אין בתאריך הזה שום דבר קדוש

אשכרה 'קשקשת ברשת'!! זה מה שהולך פה!אלירז
למה קשקשת דיון פורהדי"מ
אם מישהו לא שמח בזה לא חייב לחגוגאנונימי (פותח)

זו ברכה לבטלה

רע או טוב זה עניין סובייקטיבי!אנונימי (פותח)

יכול להיות ש"טוב" זה מוסדות תורה פורחים, הרבה יהודים מרוכזים במקום אחד ופרנסה בכבוד.
 את כל זה יש בקראון הייטס ובויליאמסבורג. אך האם יש לזה קשר לאופי יהודי ולהגדרה יהודית של יישות מדינית? לא ולא!

מדינת ישראל לפי הגדרתה שלה, בספר החוקים שלה, אינה "יהודית" יותר ממדינת ניו יורק. העובדה שמרוכזת בה כמות כזו וכזו של יהודים, אינה מעלה ואינה מורידה. ועל כן ליהודי שותו"מ אין אף סיבה רציונלית לחגוג את יום הקמתה.

לי דוקא נראה שבעוד כמה שנים יהיה פה רוה"מ חרדי...דוסית גאה!
ולי נראה שבעוד כמה שנים תצמח לבני האדם יד שלישית.יזהר
שכוייח עצום (לג'חנון בלדי)די"מ
למשהאני17

לפני 40 שנה ירו על יהודים או הפלו אותם לרעה בכניסה להר הבית(ע"י יהודים)?

אולי באמת עדיף את המדינה מהבריטיםדי"מ

אבל זה כמו שהבריטים היו יותר טובים ההתורכים

אני לא חוגגת!!אנונימי (פותח)
מי שלא חוגגלמען שמו!

הוא פשוט כפוי טובה לקב"ה!!

ברור שיש מה לתקן במדינה (כן, יש הרבה..) אבל סבא וסבתא שלנו נילחמו על הקמת המדינה,

ואנחנו הקטנים יכולים להחליט לנו בוקר אחד שאנחנו לא חוגגים?? כי אנחנו לא מסכימים עם הדרך שהיא עכשיו??

אולי במקום למחות בצורה כזאתי נגיד קודם כל תודה לבורא עולם שיש לנו בכלל מדינה, ואח"כ נבקש שהמדינה תתנהל עפ"י חוקי התורה, שהמנהיגים יהיו יראי ה' (!!!) ..

אבל לא לחגוג בכלל.. זה נראלי ההתמודדות הכי ילדותית שיש..

הבנתי: צריך להגיד תודה לבורא עולם על שהקים מדינה שיהודיזההכי אחי

שנלחמת בו ובנאמנים לו. אמירה מאד-מאד חכמה.

תגיד לי, על מה אתה מודה לקב"ה, אתה יודע? אתה מודה לו על זה שאותו האיש, זה עם הקרחת בין השערות, הכריז על הקמת מוסדות בראשותו?  על זה שקוצץ הפיאות משדה בוקר, זה שלזכותו נזקפת חלק ניכר מעבודת ה"חילון" של עדות המזרח (מה שלא עשו אליאנס - השלים הוא), הודיע הודעה? שום דבר אחר לא קרה באותו יום. המלחמות היו לפני כן, והמשיכו לאחר מכן. רק הכרזתו של הכופר משדה בוקר, שהתרברב בכך שהוא יודע תנ"ך יותר מהדתיים, ושהוא כופר למהדרין, מתוך הכרת היהדות, וחלילה לא איזה "תינוק שנשבה" - היא זו שמייחדת את היום.

אז זו סיבה למסיבה?

אם אתה חוגג על קיבוץ הגלויות, על תשובה משונאינו - תבחר לך יום אחר. ביום הזה לא קרה דבר חוץ ממה שכתבתי.

*תשועה (במשפט האחרון)יהודיזההכי אחי
ובאמת צריך לבחור יום.יזהר

אנחנו חוגגים את יום כ"ח באייר כ"יום לציון אתחלתא דגאולה", לובשים לבן, עולים לירושלים, אומרים הלל, ומודים לה' יתברך על כל ניסי התקופה.

חשוב מאוד, לצד בירור הערב רב ווהיחס למדינה, לא להיות כפויי טובה ולהכיר טובה לקב"ה. אמנם לא על המלכות שאינה טובה מהשלטון הבריטי, אבל כן על קיבוץ הגלויות, כל הניצחון במלחמות ועל לימוד התורה וכו'.

לא צריך להגזיםדי"מ

אצלנו בישיבה בכ"ח אייר לא אומרים תחנון וגם לא הלל

(אני לומד בדורשי יחודך ביצהר)

העניין הואיזהר

שצריך להודות לה'. אסור להיות כפויי טובה על כל ניסי התקופה.

יום העצמאות מסמל את כל הכפירה הציונית. יום ירושלים הוא גם ככה חג רק של דתיים, ואין בו את הבעייתיות של יום העצמאות. בעצם "תפסנו עליו טרמפ" להודות על הכל. משתי סיבות: 1- מספיק יום אחד, ואם כבר יש אחד - למה שלא משתמש בו? 2- כדי להתבדל כמה שפחות מהציבור.

בעניין יום העצמאות:

משל לחתונה בין כהן וגרושה ל"ע. באמצע הריקודים מופיע אדם בלבוש חרדי, עם זקן ופאות ומצטרף לריקודים בשמחה וחדווה. אנשים מסביב תמהים עליו ושואלים אותו: תגיד לי, איך אתה, יהודי יר"ש, חוגג על חתונה של איסור? עונה היהודי: אני? אני בכלל חוגג כי סיימתי מסכת בבא קמא.

וד"ל ואכמ"ל.

מלא סיבות למה לא לחגוג עצמאות! דע מה שתשיב לאחיך!סוג'וק

המון סיבות למה לא לומר הלל ב'יום העצמאות' ! דע מה שתשיב לאחיך !

(עוד לפני הלכה- עם ברכה או בלי ברכה, רק ביום או גם בלילה, בתפילה או אחריה עם תחנון או בלי...)

* למה לי בכלל להתעסק בסוגיה המסובכת הזו עם כל הספקות ?!

וכי יתכן שעל השניצל בצלחת יש הכרעה למהדרין ועל מה שציפינו לו אלפיים שנה (רק לא בדיוק כך...), נאחוז ב"דת הספקות" ולא נלמד ונכיר במשמעות תקופתנו ?! "הוודאי שמו – כן תהילתו"  ואם יש מחלוקות – יש גם הכרעות לאמיתה של תורה שלמה ואין שמחה כהתרת הספקות! זה לא במקרה שיש כאלו סיבוכים - אלא בשביל שנבין את המשמעויות האמיתיות.

* הרי לא שאלו את כל גדולי ישראל על הקמת המדינה וחלקם התנגד! ומי בכלל הקים את המדינה?!

את המדינה לא הקים הרצל או בן גוריון או הפלמ"ח או האומות, אלא רבש"ע שהשגחתו על הארץ תמיד ומחשבותיו גבהו ממחשבותינו והוא קיים הבטחתו להשבינו לארצנו! "בכל הקב"ה עושה שליחותו" (ב"ר י ח) "ויבוא הנס מכל מקום" (מעילה יז(

דרכה של תורה שיש מחלוקות וספקות ויש גם הכרעות! אם יש לך רב קבוע לכל – עשה מה שיאמר לך אבל את הדברים צריך ללמוד ולהבין. העיד הרב משולם ראטה זצ"ל מגדולי אותו הדור, בשו"ת שלו 'קול מבשר' (יובא להלן) שרוב גדולי הרבנים הסכימו לקביעת היום בשמחה ויום טוב והלל.

"ועל כולם עלינו להודות על הנסים הגדולים, שעשה אתנו בראשית התיסדות המדינה, שראינו נפלאות ממש, כימי צאתנו מארץ מצרים, שהשמיע השי"ת קולות וברקים לשונאנו ונפל עליהם פחד פתאום, בשעה האחרונה, בעת שכלה כוחנו ונשקנו" (הגאן ר' אהרון כהן זצ"ל, ראש ישיבת 'חברון' בירושלים)

"אין בעל הנס מכיר בנסו – הנסים והנפלאות, התשועות והמלחמות שהתרחשו בארץ הקודש ובעיר הקודש והמקדש, גם אלה שראו זאת בעיניהם, גם אלה שחזו זאת בבשרם ממש, אינם מצליחים להביע את מעמקי רגשותיהם. ומי כמוני אשר נדד בימים אלו על פני קיבוצי היהודים בגלויות מסוגל יותר לחוש את תעצומות הנסים..." (הגר"י כהנמן זצ"ל, ראש ישיבת פוניבז')

"המאמרים שכתבתי קודם הקמת המדינה וגם אח"כ יעידו שאיני מחסידי הממשלה, ושהתנגדתי בכל עוז להקמת המדינה. אבל עתה אחר שהוקמה מדינת ישראל בהסכם כל האומות, צריכים אנו להאזר בכל כוח בנפש ובממון לעזור למדינת ישראל" (הגרי"א הנקין זצ"ל, מגדולי הפוסקים החרדיים בדור הקודם). 

"כבר ערכתי מכתב ארוך להרה"ג בדבר המאורע הגדול שאירע לעם ישראל בפעם הראשונה אחרי גלות ארוכה של אלפיים שנה. ואני רואה בזה מעשי ניסים של ההשגחה העליונה שעמדה לנו בעת צרתנו שלא הי' כמותה מיום היות ישראל לעם. אחרי השמדת רוב בנינו של עמנו. מאת ה' הי' זאת היא נפלאת בעינינו; אחוד אומות מתנגדות זו לזו ונלחמות זו בזו בקצף ובשנאה כמו עם הרוסים ועם האמריקנים, לשם פעולה משותפת: יסוד המדינה העברית; וכבר דרשתי ברבים באספת עם גדולה על הנסים והנפלאות האלה" (הרב וינברג זצ"ל, שו"ת שרידי אש חלק ב סימן ע , חנוכה תש"ח).

"ולו היה לנו לב לדעת ולהבין את הנס הגדול שנעשה לנו בשנת תש"ח שה' הצילנו מידי מרעים שכל מלכי ערב חשבו לבולענו חיים... ונהפוך הוא אשר ישלטו היהודים המה בשונאיהם "וגרשתמו מן הארץ" היינו מקבלים את היסורים באהבה ובשמחה, ואז המתחיל במצוה אומרים לו גמור, פירוש, שה' היה גומר את הגאולה בשלימות, וכל הערבים אשר סביבותינו היה מתקיים בהם הפסוק "ויהי חיתת אלוקים על ההרים אשר סביבותיהם"... אם כן לו עשינו כולנו כזאת ששמחנו בנס שעשה לנו ה' בשנת תש"ח שהצילנו מיד מרעים, והיינו מזמרים ומשבחים ומשוררים לה' על זאת, כי אז בוודאי הייתה הגאולה נגמרת, ואפילו שאין בידינו מעשים טובים שבזכותם ננצל ונגאל, היה ה' עושה לנו הגאולה בהלוואה, על סמך המעשים שנעשה אחר כך" [הגאון המקובל רבי מרדכי עטיה זצ"ל, 'מחסה עוז' עמ' מ"ג].

וכך כותב הרב צבי יהודה מלצר, בנו של הגאון רבי איסר זלמן מלצר, (בעמח"ס 'אבן האזל', ור"י 'עץ חיים'): "אבא זצ"ל ראה בתקומת מדינת ישראל יד ה' והארה עליונה של הקב"ה לבני ישראל... כשהעיר פלוני שהנה באה המדינה בידיהם של יהודים שאינם קרובים למצוות, השיב לו אבא: אי אפשר להביע דעות ולתת עצות לקב"ה. לא הכל מבינים אנו..." ['אתחלתא היא' (בעריכת ר' יצחק דדון שליט"א), ח"א עמ' רמג, ועיי"ש שמביא עוד רבנים ואדמו"רים שחגגו את יום העצמאות].

"מה רבה וגדולה הייתה שמחתו של זקן גאון הדור שזכה לראות בעיניו את יסודה וכינונה של מדינת ישראל" [רבי ראובן כ"ץ, על רבו הגרא"ז מלצר, שם עמ' רמד].

"בשוב ה' את שביתנו כאפיקים בנגב, וזכותו אותנו ברינת הקוצר אחרי הזריעה בדמעה, באתחלתא דגאולה, בתקומת מדינתנו על חלק מאדמת קודשנו, עם ממשל עצמי משלנו, אשר למראה הפלאות גם בגויים יצביעו עלינו ויאמרו: הגדיל ה' לעשות עם אלה"... [פתיחה לספר הלכות מדינה, הרב אליעזר וולדינברג, בעל ה'ציץ אליעזר' זצ"ל].

* אבל אנו עדיין בחורבן! בגלות! (אדום, ישמעאל, 'עמא-ריקא', ערב רב ושות'...)

גלות היא אך ורק בחו"ל! - "כיוון שגלו ישראל ממקומם אין לך ביטול תורה גדול מזה"! "וְנָחֲתוּ לְגָלוּתָא דְּאִיהוּ חוּצָה, לְבַר מֵאַרְעָא קַדִּישָׁא, לְבַר מִתְּחוּמָא דִּילְּהוֹן" (זוהר חדש יתרו). ובהלכה נפסק שהגדרת חורבן ערי יהודה היא רק כשהשלטון אינו יהודי (שו"ע או"ח תקס"א במ"ב בשם הבית יוסף ובשו"ת אגרות משה ח"ד ע' י"א).

זה שיש 'גלות' עם חולשות מגוונות בתוכנו זה כבר עניין אחר (מה שמכונה "פדות נפשנו" כנאמר בהגדה של פסח בברכת גאל ישראל, בסמוך ל"גאולתנו") וכבר אמר בזמנו ר' מרדכי מגור שלעתיד לבוא יהיו 2 שלבים בגאולה: היציאה מהגלות והוצאת הגלות מתוכנו, והוסיף שהשניה קשה מן הראשונה. עלינו להוציאה מתוכנו, אבל מעצם הגלות יצאנו וכל יהודי היום יכול וצריך לעשות זאת אם הוא עדיין בחו"ל.

* אבל אנו לא באמת עצמאיים! ומשיח לא בא עדיין ואין בית מקדש!

מלכות מוגדרת לפי ריבונות על צבא ומס\מטבע (רמב"ם) וכן נפסק להלכה ע"י הרב עובדיה יוסף שליט"א בתשובותיו (בשם הרב קוק זצ"ל) שלמדינת ישראל יש דין מלכות ולכן אסור לרמות במס.

גאולה מתחילה בקץ המגולה שהארץ נותנת פירותיה, בישוב הארץ וקיבוץ גלויות. מלכות מלך המשיח ובית המקדש הם רק בשלב מאוחר יותר כנאמר במסכת מגילה בביאור סדר הברכות בתפילת העמידה של כל יהודי 3 פעמים ביום, שברכת בונה ירושלים וצמח דוד הם בסוף הבקשות, כמה ברכות אחרי ברכת הארץ והקיבוץ, וכנפסק להלכה, גם ברמב"ם, שסדר הברכות מעכב, ז"א שיש משמעות לסדר זה דווקא.

למדינת ישראל יש עצמאות מדינית ובהקמתה יצאנו משעבוד מלכויות. "הננו רואים שיהודים רבים מתכנסים בארץ ישראל, בטל כאן שעבוד העמים, והארץ נותנת את פירותיה" - הרב דסלר בשנת תשי"א מתוך הספר "מכתב מאליהו" חלק ג' עמ' 207. "ומי יתן והיה כי לכל הפחות כל אלו המתימרים באמונה טהורה יודו ויאמרו כי פקד ה' את עמו ואל יזלזלו בנפלאות האלה ובזה ימשיכו את שפע אורות הגאולה" – הרב חרל"פ.

"גאולה" בכל מקום בתנ"ך היא יציאה משעבוד משפטי מבעלות זר (כמוזכר בפרשת "בהר", ב-4 לשונות גאולה ועוד). ירושת הארץ היא פדיון הארץ וישראל יושביה משעבוד זרים. "יירשו ארץ – היינו גאולה" (רש"י סנהדרין צח).

ביטול שעבוד מלכויות מכונה בחז"ל "ימות המשיח" וב'מקרה' בדיוק היו בארץ בשנת תש"ח 60 ריבוא יהודים ואמרו חז"ל במדרש: "מה יציאתם ממצרים בס' רבוא וכניסתן לארץ בס' רבוא - כן לימות המשיח בששים רבוא" (בילקוט שמעוני הושע פרק ב' וכידוע בשם הגר"א, הרב קוק ועוד גדולים שראו ברוח קודשם את הבאות וזרזו לעלות לארץ). "ימות המשיח" מתחילים את התקופה המכינה את "ימות המלך המשיח" , כפי שמדויק גם ברמב"ם בכתיבתו את 2 הביטויים בהלכות מלכים. הגאולה אכן מחייבת את ביאת משיח בן דוד, בית מקדש ותיקון עולם, אבל אין מחויבות או תלות שהגאולה תתחיל דווקא עם מלך המשיח. שני שלבים אלו הם המכונים בפשט הכתוב בנביא "בעתה" ו"אחישנה" (רד"ק בישעיה ס' ומהגר"א).

בחנוכה חזרה לישראל מלכות שאיננה מלכות בית דוד ועל כך אומר הרמב"ם שחזרה מלכות לישראל ועל זה חוגגים.

* אבל עדיין מלכות אדום קיימת בעולם?!

גם בחנוכה נשארה עדיין מלכות יוון בעולם ואפילו המשיכה להשפיע ביהודים להתיוונות ואפילו בהצלחה.

גם אצל חזקיה שנדרש לומר הלל, כמובן שלא היתה גאולה שלמה ועולם מתוקן ועדיין נשארו מלכויות הגויים.חז"ל מכנים את "ימות המשיח" כביטול שעבוד מלכויות ולא ביטול המלכויות לגמרי.

* אבל אנו עדיין תלויים באומות העולם!

לא מצוי בהלכה שמלכות ישראל צריכה להיות בלתי תלויה ומנותקת מהאומות וכפי ששלמה המלך היה זקוק למלכים ולארצות לסוסיו ולזהבו וכו' ואפילו נתן ערים למלך צור! "בגויים לא יתחשב" הכוונה שעם ישראל לא עולה בחשבון עם הגויים ולא כמקובל בסלנג ש'לא אמורים לא יתחשב בגויים' (וזה לא אומר שחייבים...). גם חוסר היכולת הזמנית לבער עבודה זרה מארצנו אינו מעיד על חסרון בשליטתנו על הארץ, שכן כך נהוג בעולם כולו ומשום דרכי שלום.

* אבל השלטון והממסד חילוני\כופר\רשע\ערב רב...!

גם בהנחה שזה נכון ובהנחה שתפקידנו נגמר בניתוח המציאות ללא הבנה עמוקה שלה וללא השפעה עליה ונסיון לשנותה - הרי אנו חוגגים כל שנה בהלל והודאה 7 ימים את יציאתנו ממצרים בשחרור פרעה, כש"אלו עובדי ע"ז ואלו עובדי ע"ז", עם ישראל רוצים לחזור למצרים ועושים בעיות קשות במדבר 40 שנה ואח"כ נכנסים לא"י ומאות שנים עובדים ע"ז ללא מלכות מסודרת... ובכל זאת חוגגים את פסח אלפי שנים. אח"כ אנו חוגגים כל שנה 8 ימי חנוכה על ש"חזרה מלכות לישראל יתר על מאתיים שנה" (רמב"ם) וכי מה היה שם מלבד כמה שנים טובות של מלכות החשמונאים? שנאת חינם ומלחמות אחים, התיוונות, רציחות ת"ח ע"י המלך ינאי, עשרות שנים שכבר פשטה מלכות הרשעה של רומי בארץ ועוד המון צרות ובכל זאת היתה זו מלכות ישראל שאנו מהללים על כך גם 2000 שנה אחרי שבטלה כבר.

"מדינת ישראל היא יסוד כסא ה' בעולם" (הרב קוק). "מדינת ישראל אינה ממשלת ישראל. מדינת ישראל היא דבר שמימי. זה דבר ה'. פה היעוד הנצחי שלנו" (הרב מאיר ברלין). אפשר לראות את ההכרה במדינה במבט של "שב ואל תעשה" וכביכול הערצת\גינוי ה'דמויות' הפועלות כלפי חוץ ואפשר לראות זאת בהבנת התהליכים הפנימיים בהכרה אלוהית על הנעשה, תוך השתדלות מעשית לא פוסקת ומעל ומעבר למה שכרגע מצוי במציאות החיצונית ולא מתוך התעלמות ממנה, בשאיפה לתיקונה מכל כיוון אפשרי, במיוחד באמצעות הציבור אשר קרוב ויודע את יעדי הגאולה.

* גם אם היה נס והצלה אחרי השואה וחזרנו לארצנו, המצב הרוחני רק ירד!

אפילו אם באמת המצב הרוחני ירד בארץ, מה שהחל עוד הרבה קודם עם תנועת ההשכלה ולא עם הציונות (שורשי הדברים מוסברים ע"י הרב קוק, למשל אורות התחיה מ"ד, והרבה בספרי הרמח"ל), כמובן שמאז הקמת המדינה כבר השתפר המצב פלאים. הרי אחרי כניסת ישראל לארץ בימי יהושע והשופטים היתה ירידה נוראית במצב העם לכיוון ע"ז וכו' ועדיין המשכנו לחגוג את יציאת מצרים!

כך הוא סדר הגאולה מפורש בתנ"ך- קודם שיבה לארץ ואח"כ הבראה והתעלות נפשית ורוחנית (יחזקאל לו למשל). בא"י התורה הולכת ומתחזקת ויש תנועת תשובה ענקית ובחו"ל יש התבוללות ומאזן שלילי רע מאוד.

* אבל מגרשים יהודים מבתיהם!! ויש מלחמות והרוגים ר"ל! ועדיין לא כל הארץ בידינו!

באמת קשה וכואב! אבל מבחן האמונה הוא דווקא בקשיים והרי נאמר באיכה "תַּם עֲוֹנֵךְ בַּת צִיּוֹן לֹא יוֹסִיף לְהַגְלוֹתֵךְ פָּקַד עֲוֹנֵךְ בַּת אֱדוֹם גִּלָּה עַל חַטֹּאתָיִךְ" ופרש"י שם: "לא יוסיף להגלותך .מגלות אדום ולהלן עוד" ואמרו חז"ל בירושלמי ועוד מקומות שאין גלות נוספת אחרי הגאולה מגלות אדום, ועל ירושלים מובטח: "לעתיד לבוא אני בונה אותה ואיני הורס אותה לעולם" (תנחומא נח י"א). אכן יש עליות וירידות בתהליך הגאולה בהדרגה ולפעמים נסיגות ודברים נסתרים בבחינת "סתר המדרגה".

גם ישראל שעברו בתוך הים אמרו הלל עוד לפני שירת הים על ההצלה הגמורה ואם נשים לב זהו גם תוכנו של ההלל – בקשת הישועה מתוך הצרה דווקא. לעומת זאת, לחזקיה, שיועד להיות משיח היה קשה לומר הלל על הנס הגדול והשחרור מעול מלך אשור, בזמנו הוגלו מיליוני יהודים מא"י והיו שלבי חורבן קשים ובכל זאת נדרש ממנו לומר הלל ובגלל שלא אמר כראוי נמנע מלהיות משיח והכל נדחה מעל 2000 שנה.

כמו כן, בנס חנוכה היו הרוגים אפילו מבית חשמונאי וממשפחת המלכות עצמה.

עוד יותר מזה כתב הגר"א שתחילת הגאולה היא הצרות (בתיקונים מזוהר חדש יז) וכידוע מחז"ל "ארץ ישראל נקנית ביסורין". הרי אלפיים שנה חלמו יהודים להיות במצב הזה ואפילו שידעו שיהיו חבלי משיח לא קלים ("ייתיה ואחמיניה")

* הרי דווקא ביום ה' אייר התחזקה המלחמה ! איזה נס היה כאן בכלל?! מלחמה?!

ריעב"ץ כותב בהקדמה לסידורו שחזרת ישראל לארצם זה כמו נס שירד גשם במקום מסוים לאחר 2000 שנה ללא גשם.

"וזה שאמרו חכמינו, זכרונם לברכה (סנהדרין צז א): 'אין משיח בן-דוד בא, אלא עד שתכלה פרוטה מן הכיס'; הינו, שיכלו האפיקורסים שאין להם אמונה בנסים, ומכסים כל הנסים בדרך הטבע. כי עקר הנסים בארץ-ישראל...וזה פרוש: 'עד שתכלה פרוטה מן הכיס'; כי יש בני-אדם המכסים כלליות הנסים, מכסים בדרך הטבע. וכשתכלה זאת ותתרבה אמונה בעולם, אז יבוא משיח, כי עקר הגאולה תלוי בזה, כמו שכתוב: "תבואי, תשורי מראש אמנה" (ליקוטי מוהר"ן ז).

בתש"ח-תש"ט זכינו ליציאה ממוות לחיים במלחמת העצמאות אחרי כבשני השואה, יציאה משעבוד מלכויות ותחילת ימות המשיח לפי חז"ל, התחזקות קיבוץ הגלויות והצלת כל יהודי העולם ע"י בית יהודי בא"י. הנס של היום הזה ספציפית הוא האומץ להכריז על עצמאות מול מיליוני אויבים מסביב ולצאת למערכה ולניצחון, 3 שנים אחרי הכבשנים, במתי מעט מול רבים וכו'. חז"ל (בבבא קמא) מכנים את האומץ של דוד המלך להלחם באריה כנס!

* אבל לא רוב ישראל על אדמתם וגם אם היה נס והצלה - הוא לא היה לרוב ישראל!

גם בנס חנוכה בבית שני, רוב העם היה בחו"ל בגלות, שהרי רק רבבות בודדים עלו מבבל, ובכל זאת הנס היה נס וחזרה מלכות לישראל ותקנו לומר הלל וממשיכים לומר אפילו שכבר עברה אותה תקופה טובה! ובמסכת הוריות נכתב לעניין 'פר העלם דבר' המובא רק כשרוב ישראל חטאו – שהמדד לרוב ה"קהל" אלו ישראל בארצם. מה גם שהדבר נוגע לכל בן ישראל באשר הוא, וכל יהודי רשאי לעלות לא"י. הנס בא"י הוא טובת והצלת כל יהודי בעולם כמקום מפלט ובית ואפשרות חזרה לארץ אחרי 2000 שנה שחכינו לכך!

* וכי יש כח בידינו לתקן הלל 'חדש' ויום הודאה לדורות?!

ההלל נתקן ע"י הנביאים שיהיו אומרים אותו "על כל פרק ופרק ועל כל צרה וצרה שלא תבא עליהם לישראל ולכשנגאלין אומרים אותו על גאולתן" (פסחים קיז) ובפסיקתא רבתי כתוב שאין אומרים הלל אלא על מפלתה של מלכות. לכן בפורים לא אומרים כי נשארנו עבדי אחשורוש ולא יצאנו לחירות.

מצווה לקבוע יום טוב לשמחה והודאה לה' ביום שנעשית לישראל תשועה, ועל סמך זה נקבעו פורים וחנוכה כימים טובים לדורות. ואף שיש איסור להוסיף מצוות על מה שכתוב בתורה, מכל מקום מצווה זו נלמדת בקל וחומר - ומה ביציאת מצרים שניצלנו מעבדות לחירות נצטוונו לחוג את הפסח ולומר שירה בכל שנה ושנה, קל וחומר בפורים שניצלנו ממיתה לחיים (עפ"י מגילה יד, א). ועל סמך זה קבעו את חנוכה (ריטב"א שם). ובאר החתם סופר (יו"ד סו"ס רלג, ואו"ח רח), שכיוון שמצווה זו נלמדת בקל וחומר, היא נחשבת כמצווה מהתורה. אלא שמהתורה אין הדרכה מפורטת כיצד לעשות יום טוב, וכל שעושה בהם איזה זכר לתשועה יוצא ידי המצווה מהתורה, וחכמים הם שקבעו לקרוא את המגילה ולעשות משתה ומשלוח מנות ומתנות לאביונים בפורים, ולהדליק נרות בחנוכה.

בתש"ח התקיים בנו גם יציאה ממוות לחיים אחרי השואה ומלחמת העצמאות וכמובן יציאה מעבדות לחרות בעצמאות המדינית בו ביום גם כן בנס של תקומה וגבורה יחד עם נס קיבוץ הגלויות והניצחונות אח"כ, וכתב הגאון רבי משולם ראטה זצ"ל: "הנה אין ספק שהיום ההוא [ה' אייר], שנקבע על ידי הממשלה וחברי הכנסת [שהם נבחרי רוב הציבור] ורוב גדולי הרבנים, לחוג אותו בכל הארץ זכר לנס של תשועתנו וחירותנו, מצווה לעשותו שמחה ויום טוב ולומר הלל" (שו"ת קול מבשר ח"א כא) ומבאר שהנס שייך לכלל ישראל ולכן אין חששות "בל תוסיף" וברכה בהלל. ומה שההצלה אינה שלמה, יש ללמוד מחנוכה שאין זה מעכב, כי בחנוכה נהגו יו"ט אחר הניצחון הראשון, ועוד נצרכו להלחם במשך עשרות שנים מלחמות רבות וקשות, וכשגמרו את המלחמות, כבר פשטה ההתייוונות במלכות חשמונאי. ואין לומר שחנוכה נתקן רק על נס פך השמן, כי לפחות היום הראשון הוא על ניצחון המלחמה. ויותר מזה, הקל וחומר שממנו למדנו את יסוד הכל, הוא על ההצלה ולא על הנס. ומה שנהרגו חיילים קדושים, הרי במלחמות חשמונאי נהרגו ואעפ"כ קבעו יו"ט, ועצמאותנו המדינית העכשווית איננה פחותה מעצמאות החשמונאים.

בסוף הלכות פורים כתבו הפוסקים שבמקום שנעשה נס עושים ימי הודאה וסעודת מצווה לדורות וכך נהגו בקהילות רבות ואפילו בימי הספירה. על סמך זה ועוד, פסק הרב הדאיה זצ"ל בשו"ת 'ישכיל עבדי' שיכולים לקבוע יום טוב ביום העצמאות.

כתוב בישעיה ל' בנבואת הניצחון של חזקיה: "הַשִּׁיר יִהְיֶה לָכֶם כְּלֵיל הִתְקַדֶּשׁ חָג" (חזקיה נדרש לומר שירה באותו לילה - ליל פסח, שבו קרה הנס, זה בעצם עוד לפני הנס שהתגלה רק בבוקר). כידוע, חזקיה לא אמר הלל כראוי על הנס ולכן לא זכה להיות משיח ואותו "שיר" נדחה לגאולה האחרונה כדברי רש"י במס' פסחים צ"ה: "השיר יהיה לכם. ביום שתגאלו מן הגלות". לא זאת בלבד, אלא שהגמרא לומדת את חיוב ההלל בפסח מהלל זה של היציאה מהגלות עפ"י דברי הנביא.

כתב ה'שפת אמת' בזמנו (חנוכה תרמ"א) שכשם שיש את חנוכה ופורים מדברי חכמים כנגד סוכות ושבועות שהם מהתורה (ומקבילים גם במהותם) - כך יהיה חג כנגד פסח. כידוע, יום העצמאות חל בדיוק שבועיים לאחר שביעי של פסח ומלבד זה שהוא השלים את היום שהיה חסר כנגד ז' של פסח (שו"ע או"ח תכ"ח ג' לפי א"ת ב"ש - ז"ע: עצמאות כנגד ז' של פסח), הוא גם בתוכנו המהותי בדיוק כמו יום זה שקפצנו למים ונושענו ממצרים, בדרך לא"י.

רמז מעניין נוסף הוא ש50 יום אחרי חנוכה חל ט"ו בשבט – ר"ה ויום ההולדת לאילן הפרטי בא"י ו"האדם עץ השדה"... ובדיוק 50 יום אחרי פורים חל ה' באייר – יום ההולדת הכללי בא"י!

* סתם כי אין הכרעה גורפת !

כבר דייק הנביא ירמיה בפסוק דומה שנכתב פעמיים בשינויים קלים:

בירמיה טז יד: "לָכֵן הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם יְהוָה וְלֹא יֵאָמֵר עוֹד חַי יְהוָה אֲשֶׁר הֶעֱלָה אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם : כִּי אִם חַי יְהוָה אֲשֶׁר הֶעֱלָה אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ צָפוֹן וּמִכֹּל הָאֲרָצוֹת אֲשֶׁר הִדִּיחָם שָׁמָּה וַהֲשִׁבֹתִים עַל אַדְמָתָם אֲשֶׁר נָתַתִּי לַאֲבוֹתָם".

ובירמיה כג ז: "לָכֵן הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם יְהוָה וְלֹא יֹאמְרו עוֹד חַי יְהוָה אֲשֶׁר הֶעֱלָה אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם : כִּי אִם חַי יְהוָה אֲשֶׁר הֶעֱלָה וַאֲשֶׁר הֵבִיא אֶת זֶרַע בֵּית יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ צָפוֹנָה וּמִכֹּל הָאֲרָצוֹת אֲשֶׁר הִדַּחְתִּים שָׁם וְיָשְׁבוּ עַל אַדְמָתָם".

ירמיה מנבא על תקופה המתבטאת ב2 אנפין: פרק ט"ז לא עוסק בביאת המשיח אלא בגאולה משעבוד מלכויות ובקיבוץ גלויות ובפרק כ"ג עוסק הנביא בגואל צדק ככתוב לפני כן: "והקימותי לדוד צמח צדק ומלך...". מבשר לנו הנביא שיהיו 2 שלבים בגאולה האחרונה: בזמן תחילת הגאולה כתוב "לא יאמר" - לשון יחיד, באופן כללי. לעומת זאת, אח"כ בהשלמת הגאולה כתוב "לא יאמרו"– כולם, בלשון רבים. בזמן תחילת הגאולה לא כולם מכירים בה ולא כולם מהללים ומודים עליה לה', אבל ה' הוא 'המשיבם על אדמתם'. בהשלמת מהלך הגאולה במלכות מלך המשיח יהיה קיבוץ גלויות נוסף של הנידחים ביותר וכולם ישבו על אדמתם שכבר החלו לשבת בה קודם. "וישבו על אדמתם" – אז יכירו הבאים ויראו שכבר יושבים ישראל על אדמתם, "כולם נקבצו באו לך" וה' הוא שהביא את זרע בית ישראל לארץ ישראל ממצרים והוא זה שהעלם עתה מכל הארצות, וכמה גדול הקיבוץ עתה של מיליוני יהודים מכל הארצות אחרי אלפי שנים לעומת גלות מצרים שבני ישראל היו בה בלבד, בארץ אחת 210 שנים. בניגוד לנסים הגלויים של גאולת מצרים המהירה, בגאולה האחרונה הנס נסתר בדרכי הטבע ב"שובה ונחת" ו"נפלא בעינינו" כך שאין בעל הנס מכיר בנסו, "כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות". ("נפלא" = נסתר)

"א''ר יוחנן גדול קבוץ גליות כיום שנבראו בו שמים וארץ" (פסחים פ"ח). "שגדול יום קבוץ גליות ובקשי, כאלו הוא עצמו צריך להיות אוחז בידיו ממש איש איש ממקומו" (רש"י, דברים ל'). ומה הוא אותו "יום" מיוחד? וכי ביום אחד מתקבצים הגלויות?

סימנך: "קיבוץ גלויות" בגימ' = "יום עצמאות" !

בכל זאת: יש שפסקו לא לומר הלל...

הרה"ג א"י נריה ז"ל (בנו של הרמ"צ) שאל את פי הגאון מרן הרב יוסף שלום אלישיב שליט"א בדבר אמירת הלל ביום העצמאות, והשיב לו הרב: אם אתה שמח באמת, אתה יכול לומר הלל ['אתחלתא היא' עמ' שכ"ב].

סיבות למה לא – אפשר למצוא רבות, החכמה היא לראות את הטוב ואיך לקדם את הטוב ואולי דווקא מתוך מה שלא נראה טוב על פניו. אולי יתכן ומציאות זו היא בהשגחה ואפילו לכתחילה?

סיכום:

פסח – יציאה משעבוד לחירות בנס גלוי וחזרה ארצה

פורים – יציאה ממוות לחיים בנס נסתר הגדול מנס גלוי והמשך בניית בית שני

חנוכה – יציאה משעבוד לחירות, חזרת מלכות ישראל שאיננה מבית דוד , ניצחונות בנס נסתר וטיהור המקדש.

עצמאות – יציאה ממוות לחיים ומשעבוד לחרות, חזרה לא"י בקיבוץ גלויות והקץ המגולה, גאולה מהגלות האחרונה והתחלת ימות המשיח לפי חז"ל (המכינים את בוא מלך המשיח), נס הגבורה והאומץ ונסי המלחמות בנסים נסתרים וגלויים! 

מלא סיבות לחגוג את "חג" העצמאות!!!אנונימי (פותח)

יחס גדולי התורה הספרדים לציונות ולמדינה

אחת השאלות אליה נתבקשנו מספר פעמים להתייחס היא השאלה הבאה: בספר "דת הציונות" הובאה התנגדות של גדולי הדור לתנועה הציונית כבר מראשיתה, ועוד יותר אח"כ. אך, כל הרבנים שמשמם הובאו הדברים הם רבנים אשכנזים. האם דעת גדולי התורה הספרדים נטתה לתמיכה בציונות או שהם היו בדעה אחת עם גדולי התורה האשכנזים, ותהא התשובה אשר תהא, אילו מקורות מעידים על כך?

להלן התשובה לשאלה חשובה זו: בספר "דת הציונות" אכן הובאו דברים של גדולי התורה האשכנזים וזאת משתי סבות עיקריות: א. השתדלנו להתייחס להתנגדות לציונות בשרשה וכבר בתחילתה, ובשרשה היא באה במגע רק עם יהדות אירופה (ורק אח"כ פשה הנגע גם בקרב קהילות ספרדיות) כך שמובן מדוע ההתיחסות אליה והאזהרות מפניה באו מקרב רבותינו האשכנזים.

ב. השתדלנו להשתמש במקורות כתובים הניתנים לבדיקה, ולצערי הרב מקרב גדולי התורה הספרדים מועטים מקורות כאלו בנושאי השקפה בכלל ובנושא היחס לציונות בפרט. עם כל זה כדי שלא יחשוב מאן דהו כאילו יש הבדל ביחס לתנועה הציונית ואביזרייהו בין גדולי תורה ספרדים לבין גדולי תורה אשכנזים נביא כמה מקורות המראים בבירור כי מה שכתב בזמנו מרן החזו"א באגרותיו(אגרות ה"חזון אי"ש" חלק ב' אגרת ע"ה, וז"ל:  "ובזמננו כולם הושוו בהשקפתם על הציונות והמזרחי וכן בכל המתרחש על ידם וכמעט שאיני יודע חילוקי דעות בין היראים בענינים אלה") תקף בהחלט גם לגבי גדולי התורה הספרדים וזאת מהסבה הפשוטה שהתנועה הציונית הגדירה את עצמה מראשיתה תנועה "שאין לה שום דבר עם הדת" וככזו, כל אדם המרגיש שייך ולו במקצת לתורה ולנותנה חייב לעמוד מנגד אליה ולהתנגד לה מבחינה מעשית וכשלא ניתן, לכל הפחות, להביע את סלידתו ומחאתו לבל ילכדו ברשתה שומרי תורה שאינם יודעים לזהות היטב את מהותה.

כאמור לעיל, בראשיתה פעלה התנועה הציונית באירופה, והמגע הראשוני שלה עם יהדות ספרד היה לאחר מלחה"ע הראשונה, כשהפעילות הציונית בא"י החלה לקבל תנופה עם כיבוש הארץ ע"י הבריטים ובעטיה של הצהרת בלפור המעודדת שנלוותה לכיבוש זה.

בכל המאבקים של היהדות החרדית (שקברניטיהם היו זקני העדה מרן הגרי"י דיסקין ומרן הגרי"ח זוננפלד) על עצמאותה וכנגד הנסיון התמידי של השתלטות הציונים עליה אנו מוצאים שותפות לדעה ולמעש מצד גדולי הרבנים הספרדים שהיו אז בארץ.

כשנסתה ההנהגה הציונית להשתלט על מוסד הרבנות ע"י מינויו של הראי"ה קוק התיצבו גדולי הרבנים הספרדים בארץ לימינם של זקני וגדולי הדור מרן הגרי"ח זוננפלד. מרן רבי יעקב סופר בעל "כף החיים", הגרש"א אלפאנדרי, הג"ר יוסף ידיד הלוי ראב"ד העדה החלבית. מאוחר יותר כשעלתה לדיון חוקת הקהילות וגדולי התורה האשכנזים פסקו חד משמעית כי על כל יהודי לפרוש מחברות בעדה הציונית המרימה יד כנגד תורת משה הצטרפו אליהם גדולי התורה הספרדים מכל העדות (ראה  צילום ה"אזהרה גלויה" שלא להשתתף בבחירות לאסיפת הנבחרים בספר "עבד נאמן" –חייו ופועלו של הגאון החסיד רבי שלום לופס זצוק"ל (בעריכת הר' אריה דרילמן-גפן, פלדהיים,ירושלים אלול התשס"ג) עמ' 87 וכן בעמ' 105- צילום ה"קול קורא" באשר לחובת היציאה מעדת ה"ועד הלאומי" שפורסם בערבית ובלדינו ע"י כל גדולי התורה הספרדים.) בחיוב לפרוש מעדה זו (שנקראה אז ה"ועד הלאומי"-גוף שהפך להיות לימים "מדינת ישראל") וביניהם מרן ה"כף החיים", מרן רבי עזרא עטיה, רבי שאול דוויך הכהן, ראש רבני התימנים בירושלים רבי שלום יוסף אלשייך ועוד...

גם עם הקמת המדינה לא שקטו זקני הדור הספרדים מלחוות דעתם דעת תורה אודות המתרחש לבל יכנס בלבו של מאן דהו כאילו תומכים הם בהקמת מדינה על בסיס של מרידה במלכות שמים ותוך הכנסת כלל ישראל בסכנות רוחניות וגשמיות.

כך למשל מפרסם מרן הגאון רבי יעקב מוצפי ראב"ד העדה החרדית הספרדית (ראה אודותיו בספר "ארי עלה מבבל" שכתב תלמידו רבי אהרן שלום נעימי זצ"ל. ראוי לציין כי בהסכמת הר' מרדכי אליהו לספר הוא כותב ש"מעשיו הם יהיו מורה דרך לצעירי הצאן"!!) לפני חגיגות ה' באייר  יחד עם הגאון רבי צדקה חוציין (מתלמידי מרן ה"בן איש חי"), הגאון רבי נסים כדורי והגאון רבי אליהו מ. מערבי:

"לאחינו בני ישראל החרדים לדבר ד' ותורתו בארצנו הקדושה. כפי ששמענו מתכוננים הכופרים והפריצים למיניהם להכריז את יום שני פרשת אח"ק [אחרי מות-קדושים] ליום של הוללות וסכלות, ריקודים טמאים ופריצות, תערובת אנשים ונשים, כעצת בלעם הרשע.

לכן הננו הח"מ [החתומים מטה] גוזרים בכח תורתנו הקדושה שאסור לאף איש ואשה, תינוק ותינוקת, גדול וקטן להשתתף ולקחת חבל בהלולא וחינגא שלהם, אפילו רק בהסתכלות ארעית, ולא לשנות בנוסח התפילה, ולא להוסיף ח"ו פסוקי שמחה.

ואדרבה חוב מוטל על כל אחד ואחד להרבות בתחנונים להקב"ה שיוציאנו מהגלות המר והנמהר הזה "גלות הערב רב" אשר קשה מכל הגליות, כמובא בזוהר הק' בהרבה מקומות ובהראשונים ובהאחרונים זיע"א וישלח לנו גואלינו האמיתי משיח צדקנו ויגאלנו גאולה שלמה בבי"א.

בכרוז דומה נוסף לפני ה' באייר בחתימת מרן הגר"י מוצפי והגאון רבי יוסף במוהר"ר שאול הכהן הוספת הפסקה הבאה: "ועלינו להתבונן רגע ולזכור את חורבן הדת הנורא, והנהגת הכפירה הנוראה אשר מעבירים את בני ובנות ישראל מדרך התורה, ומחנכים אותם ברוח כפירה, דורסים על קדושת השבת בפרהסיא, וכופרים בהשארת הנפש, ומנתחים את המתים לגזרים, ומטמאים את קדושת ישראל ברוח פריצות ושחיתות באופן מזעזע,-אשר כל עין תדמע למראה החורבן הנורא הזה וכו'" (משכנות הרועים, חלק ג' עמ' א'תיז'-א'תיח', להרה"ח אהרון רוזנברג, ניו יורק, התשד"מ)

ועיין בספר "שדי תפוחים" (להר' יוסף שבתאי (שני) חלק ב' עמ' שמט' הוצ' המכון לתודעה יהודית "שער יוסף" ע"ש החיד"א זיע"א,ירושלים, התשנ"ז) במעשה שהביא ממורו ורבו שהיה אחד מענקי התורה הספרדים בדורות האחרונים ומורם ורבם של רוב מנין ובנין של גדולי התורה הספרדים כיום רבי יהודה צדקה ראש ישיבת פורת יוסף בירושלים וז"ל: "ומעיד אני עלי שמים וארץ, שבהיותי יושב ולומד לפני מורי ורבי עטרת ראשי, רבי יהודה צדקה זצ"ל, שנכנס בקר אחד ואמר: עכשיו הלכתי לבית החולים לבקר את ר.פ. [שהיה ידוע כאדם ירא שמים מרבים, ונדיב גדול מאד] שחתכו לו הרופאים את לשונו בגלל גידול ממאיר, ואמרתי לו בזה הלשון: "אשריך ר.פ., שהלשון שאמרה הלל ביום העצמאות (פעם אחת בחייה, בשנה ראשונה שעלה ארצה) שנחתכה בעולם הזה ולא תענש בעולם הבא ביסורים קשים ומרים על חטא זה". אלה היו דבריו. ע"כ.

ובספר "עבד נאמן" (תולדות הגה"צ רבי שלום לופס זצוק"ל, רבה של העיר עכו) מובא מה שהיה דורש בעניני "יום העצמאות" כבר בדרשת "שבת הגדול" והיה אומר ש"עצם הקמתה של המדינה לא הביאה לנו אפילו את ה"אתחלתא דגאולה" כפי שיש חלק שסוברים".."על מה הם שמחים? והלא אנו נותרנו בגלות. הגויים סובבים אותנו ומבקשים להשמידנו, והעזובה הרוחנית מעידה, שאנו גם בגלות הרוח". כשניסו לטעון בפניו: "בכל זאת ה' עזר וניצחנו במלחמות. על כך אנו שמחים" נזעק ואמר: "איך אפשר לשמוח בעוד שיהודים רבים כל כך נהרגו במלחמות, ומשפחות מרובות שכלו והתייתמו מהקרובים ביותר להם, והם נושאים את הצער חקוק על לוח לבם כל חייהם"

התיחסות נוספת של גדולי התורה הספרדים למדינה ניתן לראות מהכרוז הבא שפורסם באשר ליחס לבחירות ל"כנסת" לאחר שנתייסדה המדינה וז"ל:

על דבר הבחירות לשלטונות בארץ ישראל, החלטנו כדת של תורה להכריז ברבים ולפרסם דעת תורה כי לפי הדין אסור לכל בר ישראל אשר רגלי אבותיו עמדו על הר סיני שישתתף חלילה בבחירות לכנסת המינים ואין שום כח בעולם אשר יתיר באיזה אופן שהוא תוקף האיסור הנורא הזה. כל הנוטל חלק בבחירות אלה פורץ גדר הוא והרי זה כמודה בחוקי המדינה שהם כנגד חוקי התורה ונותן כח להסטרא אחרא ומנאצים שם הוי'ה ית"ש.

אין לנו אלא התבדלות מהמינים והכופרים, ולא להתערב עם זרם המורדים בתוה"ק. הירא את דבר ה', יזהר שלא יתפתה ע"י מישהו, ויזהיר את נפשות ביתו שלא ילכדו באיסור נורא זה. וכבר אמרנו ואמרנו כל ממשלה שיש בה אפילו חופשי אחד אסור להשתתף בבחירות שלה כמו שאמר הפסוק את תשת ידך עם רשע, והיא אחת מתרי"ג מצוות. ה' ישמרנו מלכד ונראה בהקמת שכינתא מעפרא בביאת רוח אפינו משיח ה' אמן.

רבי צדקה חוציין            רבי יעקב מוצפי                          רבי יוסף כהן

עוד ניתן לראות דעת תורה ברורה לגבי הציונות מאת גדול מנהיגי יהדות ספרד מאז קום המדינה  מרן ה"בבא סאלי" (רבי ישראל אבו חצירה) כשהתקיימה עצרת נגד מסע השמד שנערך לילדי מרוקו ע"י הסוכנות היהודית ו"עלית הנוער" היה מרן הבבא סאלי הראשון לשגר מכתב לחיזוק העצרת שבו כתב בין השאר: "אוי לנו שכך עלתה בימינו בדור אחרית הימים. לב מי לא יתפלץ בראות כל אלה שוחטי ילדים-ילדינו היקרים והחביבים האמונים עלי תולע ומושרשים בתורת חיים מדור דורים. ואקרא בקול גדול לאחב"י בכל מושבותם בארץ מארוקו ובצרפת, הורים ומורים נאמנים, שישמרו מכל משמר ונצורים כעל בבת עיניהם אשר יביטו לנוכח ומישרים, על האוצר והפיקדון שהופקד בידם לנצחים, עמלנו אלה הבנים, לבל יהיו להפקר ולבז לעשות בהם כשאיפת מהרסים ומחריבים. ולהחזיק אותם בבית הורים כבשנים קדומים, ולשים עליהם עין פקוחה לזכות אותם לחיי נצח עולמים. ועל כל פנים יהיו נזהרים בכל הדרכים שחס וחלילה לא יהיו ניצודים ברשתות אשר פרשו להם ציידים נפשות תמימים וזכים, סוכנים אלה ושליחים משליחים שונים בשם הסוכנות ועלית הנוער האורבים לנפשות הילדים, להמיתם מיתת עולם ולהכרית אותם מעץ החיים. סורו מעל אהלי האנשים הרעים האלה, הבריחו מהם את ילדיכם בניכם ובנותיכם, כי בזאת אתם נלכדים ח"ו".

וכך מספר חתנו של מרן הבבא סאלי רבי יהודיוף באשר ליחס מרן הבבא סאלי לספרו של מרן הגה"ק מסאטמאר "ויואל משה" שהוא הספר המקיף ביותר באשר להתנגדות לציונות ולאביזרייהו וז"ל:

"כאשר רבינו ה"בבא סאלי" זצ"ל עלה ארצה בפעם האחרונה, ביקש מחתנו, שיקנה לו את ספרו של האדמו"ר מסאטמאר "ויואל משה", וכאשר קבלו, פנה מכל לימודיו, הסתגר בחדרו וקרא בו בעיון נמרץ מרישא לסיפא. וכאשר סיים את קריאתו, יצא מחדרו ואמר לחתנו: "אין לנו גדול בדור בזָכּוּת העיון ובסברא ומשיב תשובה ניצחת, כר' יואל יצ"ו, הוא ענה בספרו בראיות ברורות לכל אותם שגיבבו דברים על גבי דברים, ולא השאיר זוית ופינה, שלא ענה עליה תשובה ניצחת, ולכן בואו ונעשה סעודת מצוה, סעודת סיום הספר "ויואל משה", כדרך שעושים סעודת סיום מסכת, כי ספר זה הוא מסכת גדולה וחשובה בדורנו, בדור המעורפל הזה, דור אובד עצות, ומחשבותיו מבולבלות, ור' יואל הוא "עמודא דנהורא" ולאורו נלך עד ביאת משיחנו". בכל הסעודה היה רבינו חוזר ומשנן בעל פה על דברי הספר, מתפעל מחריפותו של ר' יואל, ומבקיאותו הרבה בכל דברי רבותינו ובמדרשיהם, ומודה לקב"ה ששתל בדורנו צדיק, גאון וקדוש, המדריך עדת יראים בדרכי ה' יתברך האמיתיים ללא כל פשרות".

ואם נמצאו אי אילו רבנים ספרדים שהביעו דעה חיובית באשר למדינת ישראל הרי הסבה לכך היא אחת מן השתיים:

או שאמרו זאת בשל היותם חלק ממערכת הרבנות הראשית שהיא מערכת חילונית הכפופה למוסדות השלטון של המדינה ואנוסה בשל כך לתת הצדקה לקיומה ולהכיר בחיוביותה.

או שדברו זאת לאנשים הרחוקים מדעת תורה כדי שעכ"פ תשאר להם ולו במשהו השפעה עליהם. אך גם אם יטען הטוען כי דברים בעד המדינה נאמרו ע"י גדולי תורה ספרדים בלב שלם ולא מתוך אילוץ הרי שצריכים להיות הדברים מגובים במקורות המצדיקים יחס חיובי. (וראה בספר "אתחלתא היא" שהוציא לאחרונה הר' יצחק דדון, אברך מ"ישיבת" מרכז הרב, ובו ניסה להביא מובאות מרבנים ספרדים שיש בהם להעיד על יחסם החיובי למדינה ובאף אחת מן המובאות לא מופיע ולו מקור הלכתי אחד המראה כי יש להתייחס בחיוב לשלטון שבסיסו הוא מרידה גלויה בבורא עולם ובתורתו ושבאופן מעשי אחראי לשמד של רוב ככל יהדות ספרד שעלתה לא"י מארצות המזרח. ובעז"ה עוד נתייחס לספר זה במאמר בפני עצמו.

ולסיום- הרב בהא הידיעה של בני ספרד הלא הוא מרן ה"בית יוסף" רבי יוסף קארו אשר עליו נשענים כל בני ספרד ובפרט בארץ ישראל. והנה בספר "חרדים"  לרבנו רבי אלעזר אזכרי שהיה מגדולי חכמי צפת בתקופת ה"בית יוסף" ורבנו האריז"ל מביא מעשה שהיה וז"ל: "ומעשה היה פה צפת שנת הש"ח ליצירה, שבמעמד הרבנים הגדולים מוהר"ר יוסף קארו ומהר"ר יצחק מסעוד ומהר"ר אברהם שלום ומורי הרב החסיד רבי יוסף שאגיס וכמה רבנים אחרים, באה אשה ואמרה שבעלה בא עליה שלא כדרכה, ונידוהו וחרפוהו ואמרו לשורפו באש, וסוף גרשוהו מארץ ישראל" ע"כ.  (ועיין בספר "ארץ חיים" לרבי חיים סתהון (צפת התרס"ח) אבן העזר סי' כה' כתב כי כן היה נהוג בצפת לגרש בעל עבירה מן המדינה כדי שלא יטמא את הארץ כדמצינו בשו"ת המבי"ט ח"א סי' כב' באחד שנזרקה בו מינות ונתנו רשות למנהיגי הקהילות בצפת לייסר אותו ע"י נוכרים ונחבש בידם, עד שהתחנן שישתדלו להוציא אותו מן התפיסה (היינו מן המאסר). אמרו לו הממונים רצוננו שתלך מן המדינה שלא תטמא את הארץ במעשיך" עיי"ש.

ואם כך הוא בבעל עבירה יחידה, קל וחומר בן בנו של קל וחומר בשלטון שכל מהותו כפירה (והטוב שבמנהיגיהם הוא לא בעל עבירה אלא עובר על כל התורה כולה אם לא שגם כופר בה  ובנותנה) וכל תוצאותיו (בפרט באשר ליהודי ספרד שבאו בצל קורתו) הוא שמד לרבבות אלפי ישראל, הרי שגם אלף רבנים "מטעם.." על דרשותיהם ושיחותיהם, חנופתם באונס וחנופתם מרצון תום לבם או התעלמותם מהמציאות לא ישנו אות אחת מתורתנו הקדושה כפי שהונחלה לנו ע"י רועי ישראל רבותינו הספרדים בכל דור ודור ומרן ה"בית יוסף" בראשם. והחי יתן אל ליבו

איך אפשר לסתור את דברי הקב"ה?סוג'וק

"ולוואי יהיו בניי איתי בא"י, אפילו מטמאין אותה"!

על^^^-מתוך אתר 'הלכה יומית' של הגר"ע יוסף שליט"אאריאל יוסף

המכונה 'יאמץ' ציטט מדברי מחבר ספר 'דת הציונות'(-אשר רובו ככולו שקרים, סילופים וביזוי ת"ח) שר"י עליו נכתב באתר של הרב עובדיה ע"י נכדו של הרב דברים אלו מהם מתברר היחס הראוי לדברים ולמחברם:

שאלה: "האם הרב הגאון שמע על הספר 'דת הציונות', ואם כן מה הוא חושב עליו?"

תשובה: "ספר 'דת הציונות' נתחבר על ידי אדם אשר אין בו דעת. כי כל הטענות שכתב נגד הראי"ה קוק אינן נכונות כלל, והוא משער השערות לפי קוצר דעתו ודעת רבותיו בכדי לבזות את הרב קוק. וטוב היה לו לאותו מחבר אילו נתהפכה שלייתו על פניו, ונוח לו שלא היה חוזר בתשובה כלל, והיה נשאר בקלקולו שלא ייערך עדי עד לעומת הקלקול שהביא עתה לעולם על ידי ספרו. וכל המבזה את החכמים אין רפואה למכתו. וכבר הודיעונו רבותינו (סנהדרין צ.) כי אין לו חלק לעולם הבא. ואין ספק בדבר שהקדוש ברוך הוא, שחס על כבודו של צורבא מרבנן, לא יחריש על כבודו של הרב קוק, שהיה סולם מוצב ארצה וראשו מגיע השמימה, וכל גדולי התורה העריכוהו עד מאוד. ואף הגרי"ש אלישיב מכבדו עד מאוד. והגרש"ז אוירבך היה תלמידו. וגם מרן רבינו עובדיה יוסף שליט"א מגדלו ומעריכו עד אין קץ, כי כל אלה הכירוהו וידעו גדולתו, גם אם באיזה ענייני הנהגה לא הכול הסכימו עמו. וידוע לשון הגאון 'חזון איש' במכתבו אליו, אשר כתב לו "הוד כבוד מרן שליט"א".

ומחבר 'דת הציונות' היטה דבריו לדרך זרה, חורש רעה בכל עת מדנים ישלח. והאמת כי זה המחבר קשה עלינו כספחת, אפרוח אשר לא נפקחו עיניו, אשר למד תורה והשקפה מפי מבזה תלמידי חכמים המתלוצץ מן החכמים בדרשותיו, וממנו למד וכן עשה, עד שנתגדל יותר ונעשה תלמיד המחכים את רבותיו בדברי ליצנות כנגד רבן של ישראל הראי"ה קוק, אשר הוא מרבה דברים כנגדו בדברי שקר שאין להם שחר. עדי יאנף ה' במשנאיו ושב יעקב ושקט ושאנן ישראל.

ועוד הרבה יש להאריך בדברים אלה, אך תקצר היריעה והזמן גם הוא. קנצי למילין (סוף הדברים), שאסור לקרות בספר הנזכר כי דינו כשאר ספרי מינות". (הדגשה שלי-א.י.)

אכן שקרים מתחילה ועד סוףיזהר

אך דבר אחד נכון יש בספר הזה, וזה שמו: "דת הציונות". הציבור הדת"ל הפך את הציונות לדת בפני עצמה. העיקר הי"ד.

דעתי על אבי חזן ודת הציונותאנונימי (פותח)

הוא יותר סלפן מאשר שקרן, ואת כל מה שהוא עושה היום הוא למד אצל רבותיו כשהיה דת"ל. הוא פשוט משתמש באותן השיטות בדיוק לסילוף גדולי הדור. כפי שהדת"ל בספרי התעמולה שלהם הופכים את כל גדולי הדור לציונים נלהבים וחובבי הרצל (באופן מגוחך, תוך סילוף משמעויות, הוצאת משפטים מהקשרם ולפעמים גם זיוף ממש) כך הוא עשה לדעת הרבנים על הראי"ה זי"ע. עתה ידעתי כי גדול ה' - כי בדבר אשר זדו עליהם.

צודק בהחלטדי"מ
מי שיקרא ישים לב לעיקר>>>סוג'וק

שמה שהיה הוא הרבה פחות משמעותי ממה שעוד יהיה. במקום להיות בעמדת הבוחן עלינו להיות בעמדת המוביל.

אחרת הדיון כשלעצמו יכול גם הוא להיות סתם עצת היצר. אתם תחליטו אם לטב או למוטב..

אמקד את הדיון:יזהר

לכל אלו המפרידים בין הממשלה למדינה:

1- מה זה "מדינה" בדיוק? ישות שמיימית מופשטת? השלטים הירוקים שבכבישים? תסבירו בבקשה מהי מדינת ישראל, אם לא השלטון.

ואם תאמרו - זה השלטון, אבל לא אדם זה או אחר, אלא המהות השלטונית, עצם זה שיהודים שולטים. אני אשאל: אם הפרטים המרכיבים את השלטון אינם דורשי טובת ישראל, ואינם מתנהגים כלל כיהודים, איזו משמעות יש להגדרת השלטון הזה כיהודי?

2- הממשלה דפוקה. כולנו מסכימים. ומה עם מערכת המשפט? כוחות הביטחון? התקשורת?

המשמעות של כל מה אתה שואלסוג'וק

זה שאם מחר אתה תהיה ב"שלטון" אז ה"מדינה" תהיה כפי שאתה תנהל אותה.

כך שמי שהיום שם לא הוא הקובע מהי המדינה, אלא אתה , אני, כולנו!

אם בזה אתה לא מאמין, זה כבר דיון אחר

אם אני אהיה בשלטון..יזהר

מה הכוונה? שאני אהיה ראש ממשלה? אם אני אהיה ראש ממשלה - אז תוך שבועיים יתפרו לי תיק רציני ויעיפו אותי, תוך התגייסות כוללת של הפרקליטות, המשטרה, השב"כ, בג"ץ והתקשורת.

אם כשאתה אומר "שלטון" אתה מתכוון גם שכל אלו יהיו בשליטתנו - אז אתה צודק, אבל זו כבר תהיה מדינה אחרת, וזה ודאי לא יקרה דרך כללי המשחק הקיימים.

באמת במקרה גזה לא אכפת לי שתקרא לזה מדינת ישראלדי"מ

אבל מה לעשות שזה לא זה

כי אחד מהחוקי יסוד שאין הבדל דת גזע ומין וזה נוגד את התורה

ובמיוחד נוגד את את הגדרה הנכונה ל"מדינה יהודית"

ציטוט מאוצרות רמח"ל , לפני החילונות והציונות:סוג'וק

"עיקר היסורין הוא חסרון הכח, כי באותו האדם נמצאים כל המדרגות אך בהעלם גדול וחסר ממנו כל הכח. ועל זה העניין נאמרו כמה דברים בספר הזוהר על משיח העומד בין ערב רב ושאין בו כח לפעול ושחסרה לו התורה. הכל נאמר על זאת הבחינה של יחידה שבמשיח בן יוסף העומדת בסיתום גדול... והנה משיח בן יוסף היה צריך לקבל אור התורה בריבוי גדול אך כשהוא בסיתום לא בא לו אלא מעט אור ......"

יש תאור יותר מתאים מזה לראשי הציונות החילונית?!

יש הגדרה הרבה יותר טובה לציונות. של הגאון מוילנאאנונימי (פותח)

(מתוך הגר"א על זהר חדש): הערב רב שהם רישא דעמא קדישא בגלות בתראה שנאמר היו צריה לראש וכמו שכתב ברעיה מהימנא בכח גאוותם ושלטונם הם מנסים להשפיע בהשקפות טמאות אפיקורסיות של כחי ועוצם ידי ועומדים בחציפות ובעזות כנגד האמונה התורה ועבודת ה'

ועוד מספר קול התור:

התפקיד הכללי של שני המשיחין, משיח בן יוסף ומשיח בן דוד יחד בכל הדורות, הוא הגנה ומלחמה נגד שלושת ראשי הקליפות: עשו, ישמעאל וערב רב. תפקידו המיוחד של משיח בן יוסף נגד עשו קליפת השמאל, ותפקידו המיוחד של משיח בן דוד נגד ישמעאל קליפת הימין, ושניהם יחדיו נגד עשו וישמעאל שהם שור וחמור דטומאה. ההזדווגות של עשו וישמעאל הוא ע"י ארמילוס שר הערב רב ויכולה להחריב את ישראל ואת כל העולם ר"ל. עיקר השאיפה של הערב רב הוא לזווג את עשו וישמעאל ולהפריד בין שני המשיחין וכאן ובזה עיקר עבודתנו ומלחמתנו אנו לשבר ולמגר את כוח הערב רב , קליפת ארמילוס הרשע, מישראל. הערב רב הוא שונאינו הכי גדול, הוא המפריד בין שני המשיחין, קליפת הערב רב פועלת רק בדרך של אחיזת עיניים ובעקיפין לכן המלחמה בערב רב היא המלחמה הכי קשה ומרה ועלינו להתגבר בכל שארית כוחינו במלחמה זו. וכל מי שאינו עוסק בפועל במלחמה נגד הערב רב נעשה ממילא שותף לקליפת הערב רב ויהיה מי שיהיה מוטב לו שלא נברא

הגר"א כתב שיש כמה סוגים של ערב רב >סוג'וק

והחמור מהם זה המדבר לשון הרע, לכן מי שאומר על מישהו ערב רב זה היותר חמור... 

פששש...עכשיו לצטט את הגר"א זה לשה"ר ע"פ הגר"אאנונימי (פותח)

באמת עיניין אותי מתי כל התנגדות, אפילו המנומסת ביותר, לאידיאולוגיה הציונית תהפוך ל"לשון הרע".

בדרך כלל הבכיינות הלזו מתחילה כאשר אתם מבינים שכך סיכוי לנצח בויכוח הוא אבוד. כל כך ילדותי, כל כך מתאים למי שחי בבועה המוגנת של הצה"ד.

אדם לא צריך להיות ערב רב כדי שיהיה אפשר לדבר עליויזהר

לשון הרע. מספיק שהוא לא "עושה מעשה עמך".

כמה מקורות חשובים - מי הם באמת הערב רב:סוג'וק
ה"ערב רב"  אשר עלו עם ישראל ממצרים, התבערו מישראל כבר במדבר:

"כֵּיוָן דְּמָחַל קוּדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא חוֹבֵיהוֹן, כְּדֵין וַיַּקְהֵל מֹשֶׁה אֶת כָּל עֲדַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם אֵלֶּה הַדְּבָרִים וְגוֹ', דְּהָא הַהוּא עֵרֶב רַב אִתְעַבָּר מִנַּיְיהוּ" (זוהר שמות קצ"ה)

מה אפיין את אותם ערב רב במדבר? שהם רצו את הרוחניות של משה (כמו בעגל) , ללא השתייכות לאומה הישראלית!

אז בכל זאת מי הם הערב רב  מאז? משאר האומות:

"שָׂמוּנִי נוֹטֵרָה אֶת הַכְּרָמִים, דְּאִינוּן שְׁאָר אוּמִין עֶרֶב רָב" (זוהר בראשית לא)

"ְּעֵרֶב רַב אִינּוּן שְׂאוֹר שֶׁבָּעִיסָה, וְאִינּוּן אוּמִין דְּעָלְמָא דַּמְיָין לְמוֹץ, יַתִּיר מְעַכְּבִין בְּגָלוּתָא עֵרֶב רַב לְיִשְׂרָאֵל" (זוהר פנחס רלב)

"וְנַעֲרֹתֶיהָ הֹלְכֹת עַל יַד הַיְאֹר. אִלֵּין הָאוּמוֹת, דְּאִינוּן עֵרֶב רַב. וְכֵן כָּל אוּמִין דְּעָלְמָא, אִתְיָיעֲטִין עֲלַיְיהוּ דְיִשְׂרָאֵל, לְאַעֲקָרָא לוֹן מִן עָלְמָא" (זוהר חדש יתרו)

ישראל, אפילו חייבים, רעים ועובדים ע"ז - הם מצד הקדושה ויקבלו חירות מהמזיקים העולמיים שהם הערב רב :

"וִיהֵא לָהּ חֵירוּ וְלִבְנָהָא מִכָּל מַרְעִין בִּישִׁין דְּעָלְמָא דְּאִינוּן עִרֶב רַב, וְיִשְׂרָאֵל דְּאִינוּן מִסִּטְרָא דְהַהוּא נַעַר אוֹ מִכָּרְסַיָּא קַדִּישָׁא, אַף עַל גַּב דַּהֲווֹ מְחוּיָיבִין בְּכַמָּה חוֹבִין, כְּמָה דְאָמְרִין אֵין בֶּן דָּוִד בָּא עַד שֶׁיִּהְיֶה דוֹר שֶׁכֻּלּוֹ זַכַּאי אוֹ כֻּלּוֹ חַיָּיב, אִתְּמַר בְּהוֹן (שם כא ח) אִם רָעָה בְּעִינֵי אֲדוֹנֶיהָ אֲשֶׁר לֹא יְעָדָהּ, עִם כָּל דָּא וְהֶפְדָּהּ בְּגָלוּתָא, וְלֹא יִמְשׁוֹל לְמוֹכְרָהּ בְּגָלוּתָא, בְּבִגְדוֹ בָהּ, בְּגִין דְּבָגְדוּ בַעֲבוֹדָה זָרָה" (תיקוני זוהר קמו)

בעלי המחלוקת והמקטרגים על ישראל גרועים מכולם:סוג'וק
בספר 'נתיבות שלום' להגה"צ האדמו"ר מדראהביטש זצוק"ל כותב כך:
"אאמו"ר זצ"ל היה אומר (האדמו"ר הגה"צ חיים מאיר יחיאל זצ"ל), כי שתי מצוות הללו, אהבת ישראל וישוב ארץ ישראל שהם שקולים כנגד כל התורה כולה כמאמר חז"ל, קם עליהם הס"מ בתחבולותיו והפכן במוחם של אי אלה אנשים – וביניהם יראים וגם שלמים – לאיסור, למען הצר את צעדי הגאולה. ולדאבון נפשנו זקוקים אנו לחפש מאמרים ועובדות להתירן" ['נתיבות שלום', עמ' ג']

הגר"א עצמו כותב בכמה מקומות דברים חריפים ומזעזעים ביחס לעוון המחלוקת, ולאלו הנופלים בו: "בעלי מחלוקת גרועים מכולם (מכל מיני ערב רב) ונקראים עמלקים, ואין בן דוד בא עד שימחו מן העולם" ['אבן שלמה' יא ח עיי"ש].
כלפי המקטרגים על עם ישראל, לא נמנע הגר"א מלהשתמש בביטויים חריפים ביותר, וכך הוא כותב: "ד' יתברך שונא מקטרג על בניו, אף הקדושים" [פירוש הגר"א על תיקוני זוהר תיקון כא דף נז:]. גם אנשים קדושים, מתוך קנאותם הבוסרית, יכולים ליפול בחטא נורא זה, וקדושתם אינה מועילה להם – בכל זאת הם שנואים אצל המקום. מעניין לשים לב לפסוק שעליו מסמיך הגר"א את דבריו אלו: "ואת עשו שנאתי" [מלאכי א ג]. השנאה למקטרגים נפגשת עם השנאה לעשיו!  
זה מאוד משעשע, הדמגוגיות שלך.יזהר

האוקימתות שלך בגדר הערב רב ובבעלי המחלוקות הן עלבון לאינטיליגנציה.

יש שיטות יותר מוצלחות מאשר להביא מקורות בפינצטה, להתעלם מכל השאר, ולעשות מהם מטעמים.

שים לב, שהוא הודה בכך שהוא מתעב את התרבות היהודיתאנונימי (פותח)

ורוצה להחליפה בתרבות "ישראלית" אירופאית נאורה או ב"עבריות המקורית". מוזר שאחד כזה מצטט אדמו"רים ורבנים.

פשוט מדהים אילו פירות באושים, אילו שיחי כלאיים מעוותים ומתוסבכים מייצרת הצה"ד. סיוט לכל פסיכולוג קליני.

נחמד מצדך שאתה מנסה לגרור לעוד מחלוקתסוג'וק

גם את מי שמנסה לדון באמת

וסתם כך: אם באמת היית שואל, לא הייתי מגדיר את עצמי ציוני דתי. אין צורך להגדיר כל דבר

אז איך היית מגדיר את עצמך?אנונימי (פותח)

שמתי לב שאתה מתפתל כמה שאפשר ע"מ להתחמק מהגדרות. זאת התנהגות שמתאימה מאוד לכופרים בתושב"ע.

אני מבקש שתענה על השאלות שהצגתי למטה אחת לאחת כדי שנוכל לברר מי אתה ואיזו אידיאולוגיה את מייצג.

יאללה מלחמת מקורותאדם טוב

פירוט 5 הסוגים של הערב רב על פי פירוש הסולם

כותב האדמו"ר רבי יהודה לייב אשלג זצוק"ל בפירושו לזוהר בראשית כה:

"כי זה לעומת זה עשה אלהים, וכמו שיש 5 בחינות: כתר, חכמה, בינה, תפארת ומלכות בקדושה

כן  יש  כנגדן  בקליפות  והם  5  מינים  הנ"ל  שבערב-רב שהם  נגע רע  (נפילים, גיבורים, ענקים,

רפאים, עמלקים)...  ואילו  5  מינים  ערב-רב,  מעורבים  בישראל  ומחטיאים  אותם...

עמלקים– (המין הראשון מהערב-רב, בחינת כתר דקליפות)

בלעם+בלק = בבל+עמלק (אותם אותיות).

נמצא  אשר  ב'  הקליפות עמלק ובבל  מרומזות  בשמות בלעם ובלק. ומשמיענו בזה, אשר עמלק

היא  בבחינת  רישא  דקליפות  וכתר  כמו  קליפת  בבל...  ואלו  שנשארו  מקלי' עמלק בגלות הד'

דהיינו  גלות  אדום,  המה  ראשים  בעולם  בכוח  רב...

נפילים  –  הנפילים  דערב-רב,  עליהם נאמר:  "ויראו  בני  האלוהים את בנות האדם  כי טובות

הנה"  (בראשיתו' ב'). ואלו הם מין השני מהערב-רב, דהיינו בחינת חכמה דקליפות...  והם מאלו

הנפילים של מעלה... שהיו מלאכי מעלה והפילם הקב"ה מהשמים... על כן נקראים נפילים,  ואלו

נפילים דערב-רב נמשכים מהם... ואלו בני האלהים (מלאכים)...שהנשמות של הערב-רב ממין הב'

נמשכים מהם שהם נפילים,  משום  שהפילו  עצמם  מקדושתם,  לזנות  אחרי נשים שהן

טובות,  גם  הקב"ה  הפיל  אותם  הערב-רב  מהעולם  הבא, שלא יהיה להם חלק שם, ונתן  להם

שכרם בעולם הזה, כמ"ש "ומשלם לשונאיו על פניו להאבידו...". והנה נתבאר מין השני דערב-רב

הנק' נפילים, שהם בבחינת חכמה דקליפות.

אם  נוסיף  לכך  את  מה  שאומר  רבי צדוק הכהן מלובלין זצ"ל (כנראה בשם האריז"ל) שבדורנו

מתגלגלים נפשות  מדור  המבול  (צדקת הצדיק חלק שלישי סעיף צה'), נתחיל  להבין  את הסיבה

להדרדרות הקשה מבחינת הצניעות שאנו רואים בדור שלנו.

גיבורים - , שהם  מין  הג'  של  הערב-רב,  שנתערב בישראל, עליהם נאמר: "המה הגבורים אשר

מעולם  אנשי  שם" (בראשית ו' ד'),  והם  נמשכים מצד  אלו  שנאמר עליהם,  "הבה נבנה לנו עיר

ונעשה לנו שם" (בראשית,) דהיינו מצד דור הפלגה.

והם (דהיינו מין הזה דערב-רב)  בונים  בתי כנסת  ומדרשות,  ונותנים  בהם ספר תורה ועטרה על

ראשו...  ואינם  מתכוונים  לשם  ה',   אלא  לעשות  לעצמם  שם  כמ"ש  ונעשה  לנו  שם.

ובני  הסטרא  אחרא  מתגברים על ישראל שנתברכו להיות כעפר הארץ, וגוזלים אותם,  והעבודה

נשברת  ונחרבת,  דהיינו  הבהכ"נ  ומדרשות שעשו,  ועליהם נאמר:  "והמים  גברו  מאד  מאד על

הארץ", דהיינו הקליפות והס"א הנקראות מים, חרבו על הארץ בהתגברותם. ונתבאר מין הג' של

הערב-רב, שהם הגבורים, והם כנגד בינה דקליפה.

ובכן כאן אנו מגיעים לניסיון קשה במיוחד, שהזוהר כותב לנו  שהערב-רב הוא גם בתוכנו, בתוך

הציבור  הדתי.  וכאן הזהירות צריכה להיות כפולה ומכופלת שלא נחשוד בכשרים,  ומכל מקום

אי אפשר להתעלם מדברי הזוהר ואם יש תופעות קשות במיוחד בתוכנו יש לחשוש שכוח הערב

-רב התערב כאן.

רפאים  –  המין  הרביעי של  הערב-רב  שנתערב  בישראל,  אם יראו שעת צרה לישראל מניחים

אותם  ומתפרשים  מהם.    ואפילו  יש  להם  כוח  להצילם  אינם  רוצים  להצילם.   והם  נרפים

מהתורה,  ומתרחקים  ממנה  ומכל  אלו  העוסקים  בתורה. לעשות טובה לעובדי ע"ז...  ועליהם

נאמר  שלא  יקומו  לתחיית  המתים,  בעת שיבוא פקידה לישראל ויושעו מצרתם, נאמר על ידם:

"ותאבד  כל  זכר  למו".  כי  להיותם  תולדות  החושך,  נאבדים בהכרח עם ביאת האור לישראל.

ונתבאר  מין  הרביעי  דערב-רב ,  שהם  הרפאים,  והם  כנגד  ז"א  דקליפה  (תפארת  דקליפה).

ענקים – הם מין חמישי של הערב-רב, שהם מזלזלים באלו שנאמר בהם: "וענקים לגרגרותיך",

דהיינו בישראל מקימי התורה. ועליהם נאמר , רפאים יחשבו אף הם כענקים, כי הם שקולים זה

כזה.  אלו  הם שמחזירים את העולם לתהו ובהו, וסוד הדבר הוא, חרב בית המקדש, נאמר עליו:

"והארץ היתה תהו ובהו", כי בית המקדש הוא עיקר העולם וישוב העולם, ולכן נחשב כאילו כל

הארץ  היתה  תהו  ובהו.  וב'  מיני  ערב-רב  הללו  שנתערבו בישראל  גורמין חורבן בית המקדש.

תכף כשיבא האור לישראל , שהוא הקב"ה ימחו מן העולם ויאבדו, אבל גאולת ישראל אינו תלוי

במחייתם, אלא רק במחיית עמלק, שבו היא השבועה דהיינו הכתוב: "כי יד על כס י-ה מלחמה

לה' עם עמלק מדר דר" (שמות יז' טו').

כמה דברים להוסיף לדיון:צריינדל מיינדל

1. הרבה כתבו פה שאין משמעות להגדרת השלטון כיהודי אם ההתנהלות היא לא על פי התורה וכו'.

הנה רק דוגמא אחת למשמעות הלכתית לשלטון יהודי (בלי קשר למה הוא עושה):

בשולחן ערוך (או"ח סי' תקס"א) כתוב: "הרואה ערי יהודה אומר 'ערי קדשך היו מדבר' וקורע".

והמשנה ברורה מוסיף: "בחורבנן- אפילו יושבין בהן ישראל, כיוון שהישמעאלים מושלים עליהן מקרי בחורבנן".

זאת אומרת שעצם זה שיש פה שלטון יהודי כבר קובע שערי יהודה לא נקראות בחורבנן ולא צריך לקרוע כשרואים אותם.

2. כל הזמן הדיבורים כאן מניחים כאילו הגאולה צריכה להתחיל עם שלטון על פי ההלכה, אבל הרבה לפני קום המדינה רבנים גדולים כתבו על מהלך הגאולה, וזה ממש לא מה שמשתמע מדבריהם.

דוגמא ראשונה (שגם סוג'וק הזכיר אבל אני די בטוחה שלא כולם ראו את זה) היא מה שמתואר ביחזקאל ל"ו, שם ברור שיש חלוקה לשני שלבים בתהליך: קודם החלק החומרי (העצמות והבשר) ואח"כ החלק הרוחני (הנשמה).

3. בספר מיכה ד'.ח' כתוב "...ובאה הממלכה הראשונה ממלכת לבת ירושלים"

והמלבי"ם מפרש: "ובאה הממשלה הראשונה- תבוא ממשלה קטנה שיהיה להם קצת ממשלה והנהגה... ואחר כך יהיה להם מלכות קבוע שהוא מלכות בית דוד".

[כדאי לקרוא במקור, הוא כותב ממש ברור ויפה, וכתבתי כאן רק חלק קטן מדבריו]

4. והכי חזק מה שאומר המהר"ל בספר גבורות ה', פרק י"ח:

"ולעתיד מלכות המשיח שתתחדש מלכות חדשה והיא יוצאת מן המלכות הראשונה שלנפי זה, וזה כי מלכות ישראל הקדושה שיש לך מדרגה אלקית פנימית היא צומחת מתוך מלכות בלתי קדושה..."

אבל שוב, אין כאן "שלטון יהודי"אנונימי (פותח)

השלטון כאן הוא שלטון דמוקרטי, שלטון של ערב רב פשוטו כמשמעו. המדינה עצמה מסרבת בתוקף להגדיר את עצמה כמדינה יהודית, ולישמעאלי דכאן יש זכות הצבעה, חופש דת וחופש לאומי באופן זהה לחלוטין ליהודי.

אתם יוצאים מנקודת הנחה שגויה בעליל, כאילו יש כאן שלטון יהודי אלא שהוא שלטון מושחת. ולא כן הם פני הדברים. השלטון וצדקת ראשיו בכלל לא עניין בסיפור, ההגדרה העצמית של המדינה היא הקובעת. והלכה למעשה אין שום הבדל בין מדינת ישראל הדמוקרטית למדינת אוסטרליה או מדינת לוקסמורג הדמוקרטיות בהן כל הדתות שוות (למרות שיש לציין שבהמדינה היחידה ב-62 השנים האחרונות שביצעה פשעים נגד העם היהודי על בסיס דתי-אתני זו דווקא מדינת ישראל, אבל זה כבר סיפור אחר).

קושיתך נהדרת!סוג'וק

ב"ה שאין כאן שלטון "יהודי" - כיוון ש"יהודי" הוא גלותי ואנו שואפים לישראליות, לעבריות המקורית ולא הגלותית.

אז אם משהו לא נראה לנו מסתדר עם מה שאנו מכירים , אולי נברר באמת מהי יהדות ומה תכלית הגאולה והמדינה

תגדיר בבקשה את "העבריות המקורית"אנונימי (פותח)

מי המציא את המונח המרנין הזה, ומה הוא חשב על התלמוד הבבלי הגלותי, על התורה הגלותית (שניתנה, בגלות, בהר סיני) ועל הרעיונות הלא נאורים בעליל שמובעים בספרים כמו יהושוע וכד'. נסה לחשוב טוב לפני שאתה עונה, למרות שאולי תהה זו הפעם הראשונה.

תעשה טוב יש מקש אנטר תשתמש בודי"מ
זה היה לג'חנון בלדידי"מ
"מלכות בלתי קדושה" - אנחנו מסכימים.יזהר

המלכות הקדושה תצמח מתוך המלכות הבלתי קדושה. כשתהיה מלכות קדושה - נשמח עליה ונהלל אותה. וכי מתוך שהמלכות הטמאה היא חלק מהתהליך האלוקי אנחנו צריכים לייקר אותה??

הרמב"ם כותב שדרך הנצרות קרה תהליך חיובי בעולם, של הפצת האמונה באל אחד. האם זה אומר שאנחנו בעד הנצרות? ודאי שלא! זה רק אומר שה' עשה טוב כלשהו דרך הנצרות, אבל הם ודאי כל כוונתם לרעה.

גם דרך החמאס ה' עושה דברים טובים. בזכות הפנאטיות הבלתי מוסברת של החמאס, אין שום הסכמים ושום ויתורים. הם לא מתפשרים על פחות מהכל, והופכים את אבו מאזן ללא רלוונטי. אז מה זה אומר על החמאס? אותו דבר בדיוק מדינת ישראל. ה' מעביר דרכם משהו חיובי. קיבוץ גלויות, הגדלת לימוד התורה, הגנה ועוד. וגם מתוכה תצמח מלכות ישראל בעז"ה במהרה בימינו. אבל הם מכוונים רק לרעה. כל פועלם והשתדלותם הם להזיק לעמ"י, לא"י, לתורת ישראל ולהתליך הגאולה. הרשעים מרשיעים, ובסוף יצא מזה טוב. אבל הרשעים לא יוצאים מידי רשעותם.

קודם כל תודה למי שפתח את השרשור הזה ונתן לאנשיםעוד מישהו

להרוס לי את החג   אני לא יודע אם יש משהו אחד שאומר שצריך להעריץ  את המדינה אבל אני לא יסתכן לקרוא לאף אחד בממשלה רשע שים לב שהם חבורת גנרלים ויש להם זכויות פה ושם ויש פה אולי אחד שניים שהום בלי אף כוונה דתית או ציונית(או לפחות לקהל ) ולקרוא למדינת ישראל "מלכות טומאה" זה סוג של כפיות טובה , קודם כל זה לא מלכות זה דמוקרטיה ובתור דמוקרטיה מי שמחליט זה העם אם העם (רוב העם בחר ככה אז יש לך בעיה ואל תתן לי תרוצים של עובדים על העם כי העם לא טיפש וביבי לא טיפש הוא יודע שהחמאס לא יסכים לשום עסק ככה הוא יכול בוא בדרישות לאמריקאים כי הוא רציני וחמאס לא ודבר שני אם זה היה "מלכות טמאה" הארץ היתה מקיאה אותנו

אם יש הערות תכתבו

אוי מסכן שלי הרסו לך את החג אני כל כך מצטערדי"מ

(סליחה על הציניות אבל הייתי חייב)

אני לא בראש של להעיר. אבל אתה מבדח משהו.גלוק17
האמת שזה לא כל כך היה אמור להצחיקדי"מ

אלא רק רציתי להגיד שזה שהרסנו לו את החג זה לא קשור ואם הרסנו לו את "חג"העצמאות אני אפילו שמח

לא כתבתי אלייך.גלוק17

לק"י.

הוא כתב דברים כלכך טיפשיים שזה בידר אותי..

רשע=אין לא זכויות פה ושם?יזהר

תראה, קודם כל, הדיון על היחס למדינה מתחלק שני דברים: 1- הבנת המציאות. 2- קריאת המפה של המציאות. כמו בניווטים. אי אפשר בלי להבין את המפה, ואי אפשר בלי להבין איך המפה קשורה לשטח.

מה זה המפה בהקשר שלנו? המקורות. דברי רבותנו הקדושים, חז"ל, ראשונים ואחרונים. הם בענייני הלכה, הן בענייני אמונה ומוסר, ובעיקר: בהסבר על תהליך הגאולה.

בלי המפה, אין מה להתחיל לקרוא את המציאות. למה אני אומר לך את זה? כי להגדיר אדם זה או אחר בממשלה או בכל מוסד אחר של המדינה כרשע - זו שאלה הלכתית, ולא סברות עצמיות. לאדם יכולים להיות זכויות רבות, ובכל זאת הוא יחשב לרשע גמור. יכול להיות בהחלט שהזכויות שלו יפעלו לטובתו בבין דין של מעלה, אבל אותנו זה לא מעניין. לנו יש הגדרות הלכתיות, כפי שהורו לנו חז"ל. מיהו מין ומיהו אפיקורוס, מיהו מחטיא הרבים, ומיהו משומד לעבירה אחת, מיהו משומד לתיאבון ומיהו משומד להכעיס, מיהו תינוק שנשבה ומי עובד ע"ז. אחרי כל זה יש גם את הסוגיא האמונית ואת ההסברים על תהליך הגאולה.

ובעניין הדמוקרטיה: הגע עצמך, האם תוכנית ההתנתקות הייתה תהליך דמוקרטי? האם לעם יש השפעה על החלטות בג"ץ? האם לעם יש השפעה על הטיית התקשורת לשמאלנות אנטישמית? האם להטיית התקשורת לשמאלנות אנטישמית יש השפעה על העם?

למה שהארץ תקיא אותנו אם המלכות רשעה? מה לנו ולהם?

יזהר, יהודי יקר, יש לך קושיות לא פשוטות על המציאותסוג'וק

אני מניח שאתה מסכים שיש לה משגיח גבוה מעל גבוה ובמיוחד בארץ אשר עיניו בה ממש כל השנה.

תאמין לי שהמחלוקות על העבר והגדרות למיניהם הרבה פחות חשובות, אם בכלל חשובות, מהמבט קדימה. ובזה היצר והויכוח וכו' מפיל ומונע מלקדם את הטובה הגלויה וממילא המציאות ממשיכה כפי שהיא ושוב הגדרות ושוב על הנעשה. הדבר כבר היה עוד לפני הציונות החילונית בזמן ר' עקיבא יוסף שלזינגר שרצה לעשות בפועל תוכניות דומות לשל הרצל ומאחר ונתקל בסירובי הרבנים אמר משהו בסגנון "שהקלי' כבר תעשה זאת"..

אני לא תוקף אותך ולא מתווכח כיוון שמבחינתי העבר אין. אני רק רוצה להאיר עיניך על דבריך שלך שאתה מזכיר "הבנת המציאות" ו"קריאת המפה..." ו"הגדרות" למיניהם. אבל אינך מזכיר כלום מההווה קדימה ובעצם השקפתך אתה נותן לשליליות הגדרות והפתרון הוא... ? דגל יהודה?

כשהוצע למשה למחות את ישראל ולעשות ממנו עם חדש, הוא מסר נפשו עליהם ואיתם "מחני נא מספרך..."

אז במקום הקושיות הנהדרות על העבר וההווה. קח קושיות חדשות: מה עושים הלאה כדי להביא את העם שלנו למקום הנכון עם המציאות ועם המפה? איך בכל זאת מנסים להבין מה קורה כאן בארץ אשר מושגחת 24 שעות? האם דרך ההשקפה נגמרת רק בניתוח המציאות ובפאסיביות ואח"כ מתפלאים למה קורה כך וכך? האם הפעולות הנעשות  הם עם כל ישראל ה הם בעד כל קהל עדת ישראל באמת ואליבא דהאמת הפנימית של כל יהודי הרוצה לקיים רצון ה' ? ועוד (ולתשובות המלצה שלי היא להעמיק בספרי רמחל הפחות ידועים מהי הנהגת היחוד, על הגאולה וכו).. ואולי הכי חשוב: מאיזה מקום מגיעות כל השאלות? האם באמת מדאגה לכל עמך ישראל וממקום טהור וחיובי ..

ואוסיף את שאלתו של הרב קוק ותשובתו: "שואלים במה זכה דורנו לגאולה. התשובה פשוטה היא, הוא זכה מפני שעסק במצוה היותר גדולה שבכל המצוות, במצווה השקולה ככל התורה כולה, מפני שעסק בגאולת ישראל, ולא רק עסק, אלא עוסק ויעסוק בלא הרף בגאולתו, וכח א-לוהי זה מרוממהו ומשגבהו בישועה. גם כל אלה שעומדים מרחוק, או שמתנגדים לכל הפעולות המביאות את הגאולה הגלויה, גם הם בכלל הזוכים הם. מפני שע"י תביעותיהם, התוכן של התעסקות הגאולה מתבהר יותר ונעשה יותר זך, יותר מאיר, ויותר ישראלי אמיתי, יותר שואב ממקור החיים הטהורים המפכים ממקור ישראל, ממעין היוצא מבית ה' "ירויון מדשן ביתך ונחל עדניך תשקם". (מובא  בספר "ארץ צבי")

ואם יש רצון טוב וטהור - אין בעיה ל"מלחמת" מקורות אמיתית.

מעניין מאוד שאתה מתחמק משאלה פשוטה לגבי השקפותיךאנונימי (פותח)

כתבת "ב"ה שאין כאן שלטון "יהודי" - כיוון ש"יהודי" הוא גלותי ואנו שואפים לישראליות, לעבריות המקורית ולא הגלותית".

אתה מסרב להגדיר מהי "ישראליות" שאינה יהודית אליה אתה שואף.

אתה מסרב להגדיר מהי "עבריות מקורית", ומהו מעמד התורה והיהדות ב"עבריות המקורית" הלז.

אתה מסרב להגדיר מהי "גלותיות" - האם התלמוד הבבלי הוא גלותי? האם תורת משה שניתנה בסיני היא גלותית?

האם התרבות העברית המקורית היא תרבותם של אחד העם, ביאליק וטשרניכובסקי, שניסו להחליף הלכה למעשה את העם היהודי ואת תרבותו התורנית ולהקים במקומה תרבות ישראלית נאורה על פי המודל הלאומני האירופאי?

האם אתה רומז, למעשה, שמאוויך ורצונך הם בהשמדת העם היהודי ואת התרבות היהודית - על ידי מירמה וכחש?

ואם כן, למה אתה חושב שדבריך יחשבו לסנגוריה כלפי התנועה הציונית בפורום שרוב קוראים תומכים ביהדות ההלכתית והתורנית?

ח"ו ואני חושב שאתה יודע שלא מדובר בכיוונים כאלוסוג'וק

ולעצם העניין:

לא עניתי כיוון שזהו נושא ענק שצריך לימוד ובירור. תוכל להרחיב על כך בספריו של הרב יהודה אשכנזי זצל (מניטו)

באופן כללי: אין כאן טוב או רע. גם "גלותי" זה מצב. בלי קשר כעת לטוב או רע. התלמוד הבבלי ג"כ נכתב בגלות ועל זה אין חולק, אלא שבגאולה ובאוירא דא"י הוא מתעלה והדברים ידועים למכביר מהתלמוד הבבלי עצמו כמו הסיפור הידוע על האמורא שהתענה 100 תעניות כדי לשכוח תלמודה של בבל ועוד דברים רבים בגנות חו"ל וכו'

ועל מעין זה נכתב במדרש רבה בראשית צ"ח על הפסוק "ולשורקה בני אתונו" - 'לכשיבוא אותו שכתוב בו עני ורוכב על חמור "כבס ביין לבושו" שהוא מחוור להם דברי תורה "ובדם ענבים סותה" - שהוא מחוור להם טעיותיהן"

כתב האו"ח הקדוש על "ישן מפני חדש תוציאו" - שכאשר מגיעה מציאות חדשה - נצרך להוציא את האוצרות הישנים ולתרגמם לאותה מציאות חדשה (כמובן רק בצד החיובי וחלילה לא זריקת הישן) וכך עשה הרב קוק שהכין את הקרקע המון שנים קדימה ואף כבר שזר בכתביו פירושים עתידניים לפסוקים בתורה איך שהסנהדרין תוכל לדרוש אחרת ממה שהיה מקובל בעבר (למשל בעניין קורבנות ואכמ"ל)

המאמין בהשגחת הבורא (שכמובן ברא גם את העולם ולא רק את התורה) - מאמין שאין דבר "במקרה" ובטח לא בעם ישראל ובארץ הקודש המושגחת ישירות 24 שעות. כבר האברבנאל עסק בזמנו בראשית החילוניות העולמית שהחלה והסביר וכך הלאה דרך הרמחל המון וכמובן הרב קוק. אז איננו מקרה מדוע החזרה לא"י קרתה דווקא במהלכים חילוניים. אם יש קושיות על המציאות המושגחת - צריך להבין מה זה בא ללמד ומה לעשות עם זה. לא (רק) להילחם בזה.

"יהודי" זהו ביטוי גלותי שהופיע בגלות - במגילת אסתר. עיין בדברי הנצי"ב בסוף המגילה שבאחרית הימים יחזור (חזר..) השם ישראל. וגם זהו לא במקרה שדווקא שם זה נבחר למרות שהרצל קרא לספרו מדינת היהודים..

"עברי" זהו אברהם העברי , ממשיך שושלת שם ועבר, שעומד מעברו השני של כל העולם למען יעודו האוניברסלי של עם ישראל "ונברכו בך כל משפחות האדמה ובזרעך"

ולרמז: אם תרצה יתכן ו"עברי" מקביל ל"ישורון". יעקב=יהודי, ישראל וישורון. "יהודה ישראל" = בגימ' "ישורון" (עם הכולל) - הזהות הגלותית + הזהות הגאולתית שמביאות יחד לזהות השלמה...

שבעה דברים בגולם ושבעה בחכםאנונימי (פותח)

חכם שואל כעניין ומשיב כהלכה. והיפוכו בגולם.

בתכל'ס: האם אקבל ממך תגובה עניינית, עובדתית ורציונלית לגבי מה אתה חושב על ההלכה ועל התורה? התפלספויות אינפנטיליות עם שימוש הזוי ובלתי רלוונטי בעליל בוורטים שמצאת באינטרנט (ואת חלקם סתם המצאת ממוחך הקודח) - אינן שלא שוות את המקום התפוס בשרת של ערוץ 7.

אתה טענת טענה חמורה מאוד, תמכת בשיטה הדמוקרטית, הבעת סלידה מהמושג "מדינה יהודית".

ועם זאת, אתה מסרב לתת הגדרות מדוייקות. אז אשאל שוב:

- למה מדינה יהודית (קרי, מדינה לפי תורה ולפי הלכה) היא בהכרח "גלותית"?

- מה גלותי ביהדות (לא במושג יהדות אלא במהות היהדות, היינו התורה וההלכה)

- למה מדינת ישראל הדמוקרטית-ציונית-אירופאית-גויית פחות גלותית ממדינה יהודית, קרי מדינת תורה והלכה?

- האם אתה תומך בביטול התורה ובביטול ההלכה במדינה "עברית אוניברסלית"?

- האם אתה מאמין שכל אות שכתובה בתורה (כולל התורה שבעל פה, כולל התלמוד הבבלי) היא אמת?

- או בקיצור, האם אתה כופר, מין או אפיקורס לפי הגדרת הרמב"ם?

או שתענה על השאלות אחת לאחת, לגופו של עניין, או שתפסיק לבזבז את הזמן שלי ושל חברי הפורום.

אני אסתפק באהבת ישראל המיוחדת שלך העולה בין השורותסוג'וק

ובאמת אינני מבין מדוע אתה מבזבז את זמנך במיוחד לאור העובדה שנכנסת לפורום או לכינוי זה רק בימים אלו ובעיקר לדיון זה, וכבר אתה מנכס לעצמך את חברי הפורום.  זה מזכיר לי דמויות מפרשת קורח. הי"ו

אלע ישיעייס!

בקיצור, אתה מפחד לדבר על דעותיך בדוגרי ולענייןאנונימי (פותח)

אתה מבין ששגית כשחשפת בפורום שאינו מורכב אך ורק מבורים מזוגגי עיניים את דעותיך הכפרניות (התנגדות להלכה היהודית ולמדינה יהודית - ותמיכה באוניברסליזם, ב"תרבות עברית" ובלאומנות אירופאית).

אין דבר יותר פאתטי מאשר אדם שמפחד להרחיב את היריעה על דעותיו הוא. אתה שפן, סו-ג'וק. אתה פחדן. דבר איתי כשתאזור אומץ ותפסיק לפחד - כל השאלות שהצגתי, בעינן עומדות.

בכל מקרה, קיבלנו כאן הדגמה מהי ציונות אמיתית ועד כמה היא מסוכנת לעם ישראל, לתורת ישראל ולארץ ישראל.

מקווה שאריאל יוסף ותמימים שכמותו ילמדו לקח.

אשמח לענות על כל שאלה בדרך ארץ שקדמה לתורהסוג'וק

וכמובן בכבוד הראוי לישראל, כולל לך.

אם לא שמת לב, שאלתי בסבלנות 3(!) פעמים ולא עניתאנונימי (פותח)

בפעם הראשונה התעלמת כליל, ושם הייתי הכי מנומס שבעולם.

אז זהו, דרך ארץ מיצתה את עצמה. הגיע הזמן להוקיע אותך אל קיר הבושה. אתה פשוט מוג לב, כל התירוצים והפילסופים אשר ביקום הנודע לא יעזרו לך.

אבל מתוקף "דרך ארץ" אני כן רוצה להודות לך - עזרת לחשוף את פרצופה האמיתי של הציונות קבל עם ועדה. פרצוף של ערמת שקרים יודופוביים העטופים במעטפה של וורטים ממתקים. פרצוף של מרמה וגניבת דעת. פרצוף של רוע מוחלט וטהור.

ג'חנון בלדי אשריך לגמרי אני ממש נהנה לקרואדי"מ

את תגובתיך

שנזכה שכל עם ישראל יקבלו שכל

(חוץ מקטע שאתה ליוטוואק אתה ממש סבבה)

חחחחחח...תודהאנונימי (פותח)

אני לא ליטוואק, אני מיסנגד. יש הבדל.

סיני הוא בגבולות א"י!סוג'וק

למרות שלא בגבולות ארץ כנען שהיא עבר הירדן המערבי בלבד

אז מה אתה אומר בעצם? העבר לא רלוונטי?יזהר

ניתוח העבר וההווה זה השלבים הבסיסיים והמקדימים לחשיבה על העתיד.

אני חושב על העתיד כל הזמן.  לכן אני מקדיש מזמני כדי לנסות לשכנע אנשים להתנתק מהמדינה ולהסיר את הקטרוג הגדול הזה מעם ישראל, שעובדים את ה' ובמקביל את הגרועים שבאויביו.

מתוך הבנת ההווה אני מנין שאין מה לפעול ב"השפעה מבפנים" כי הרשעים שהשעה משקחת להם - שולטים היטב בכללי ההמשחק שלהם. ואני מנסה להשפיע מבחוץ, ע"י בניית אלטרנטיבות. ע"י החזרת יהודים לאביהם שבשמיים, ועוד.

כבר אמרו לנו רבותינו שעיקר המלחמה היא בדעת. ברגע שעם ישראל יקבל דעת נכונה, יבין עם מי יש לו עסק ויתנתק מהערב רב - ממילא הערב רב יאבד לחלוטין את כוחו, יעלם מן העולם, והדרך תהיה סלולה למשיח בן דוד.

טוב אבל את דעותיך אלו אנו מכירים מכל מיני אתריםישמעאל

כבר הרבה זמן, העבר הזה רלוונטי?

תן להתכונן לפסח קודם במקום לפתוח שירשורים ארוכים מנשוא שכבר חזרו עליהם אלף פעם ולא מועילים למאבק העיקרי -א"י!

זה מאד מועיל למאבק שכולם יבלו שכל לקלוט שמדינהדי"מ

היא לא אתחלתא דגאולה וככה ילמחו בה כמו שצריך

יזהר אתה חי בסרט!!אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק! 
הקב"ה הקים את מדינת ישראל למען שמו !! כי שם ה' היה מחולל בגויים! ולא בזכותנו או בגלל צדקתינו- ובגלל זה מקימי המדינה היו כופריםם...
היא מתנה מהקב"ה לעמ"י ואתה כפוי טובה!! הקב"ה נותן לך מתנה ואתה בועט בה!
אתה לא יודע להבדיל בין מדינה לבין ממשלה!!! ממשלה יכולה להיות ממשלת צדיקים או ממשלת רשעים אבל המדינה זה הרבונות היהודית פה שהיא קידוש ה'!!!!!!!!!!!!
איןןןן על מדינת ישראללל זאת המדינה שלנו!!
וכמו שאמר הרב כהנא על ויצמן אפשר להגיד פה על הממשלה-
"ויצמן הוא לא מדינת ישראל הוא מייצג את כל מה שזר ולא יהודי במדינה, הוא יעלם אבל החלום יישאר, יישאר- ויתגשם! "
[חחח זה לא בדיוק במילים כי זה מהזיכרון... אבל זה בערך ככה] והוא אמר אתזה אחרי שעזר ויצמן חתם על מעצר מנהלי נגדו אאל"ט או משו בסגנון.....
בקיצור הממשלה וכל הרשעים האלה ייעלמו... והחלוםם- יתגשם!!! תיהיה כאן מדינה יהודיתת לחלוטיןן מדינת הלכה ונבנה את בית המקדש ויהיה טוב!!!!!!!!!! אמןןן\!!!!!!!!!! 
קיצר חפרתי כאן את חיי......... אז מקווה שהבנתהה!

אני מכיר את דעת הרב כהנאיזהר

אני כהניסט בדימוס.

מדינת ישראל היום אינה קיודש השם, כי אם חילול השם. בעבר הגויים ידעו שיהודים = שומרי תורה ומצוות, מאמינים. והיום? הגוף שמייצג את עם ישראל בעולם, מדינת ישראל, מכריז בפה מלא: אין לנו חלק ונחלה באלוקי ישראל. הוא גם פועל הרבה כדי להוכיח זאת. נלחם באלו שכן פועלים עם א-ל, מוסר שטחים מא"י, מעדיף ערבים על יהודים ועוד. היש חילול שם שמיים גדול מזה?

את מחלקת בין מדינה-ריבונות לממשלה. אם כן, תגדירי? מהי אותה ריבונות בדיוק? מה זה ריבונות אם לא שלטון, המורכב מממשלה, מערכת משפט, כוחות ביטחון ותקשורת? הגופים הללו נשלטים כיום (שלא כמו בתקופת הרב כהנא, אגב) באופן מוחלט בידי אויבי עם ישראל. אם אז היו "יוסי שריד ימח שמו. שולמית אלוני ימח שמה" (מתוך נאום של הרב כהנא) אז היום זה כולם. כל עמדות המפתח, כל מקבלי ההחלטות. ומה לנו כתוכנית ההתנתקות כדי לראות את זה בגלוי. גיוס כל המערכות כולם. ממשלה ותקשורת, בג"ץ ומשטרה, מג"ב וצבא. כולם נגד ה'. כולם נגד עם ישראל.

אני מצטרף לתפילתך, שבמהרה יעלמו כל הרשעים, ונזכה להקים את מדינת ישראל האמיתית - יסוד כסא ה' בעולם.

ואם תשימי לביזהר

רבים מהכהניסטים כיום כבר לא חוגגים את יום העצמאות. ובכלל לא בטוח שהרב כהנא בעצמו היה חוגג היום. לא אומר שודאי, אבל בכלל לא בטוח.

תגובההאוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
מדינת ישראל היא קידוש ה'- או ש איך אתה מגדיר קיבוץ גלויות של מליוני יהודים?? של לכבוש הרבה משטחי ארץ ישראל?? שניצחנו את כל צבאות ערב בשישה ימים?? וכו'....
המדינה היא קידוש ה' וגם אם הממשלה מחללת שם שמיים זה עדיין לא חילול ה' כמו שהיה כשלא היה לנו מדינה!!! 
עם כל הדברים הרעים אתה מתעלם גם מהדברים הטובים שהמדינה עושה... והיא עושה הרבה!  
 מה השתנה בין היום לבין התקופה של הרב כהנא במדינה? גם פעם היא עשתה דברים רעים... [חטיפת ילדי תימן, רצח היהדות של עדות המזרח וכו'.. ]
מי זה רבים מהכהניסטים??
כי עד כמה שלי ידוע הם[הרב קרויזר,איתמר,ברוך,בנצי וכו'] אומרים.. חוץ מנועם פדרמן...  
ואם הרב כהנא אמר פעם הלל גם היום הוא היה אומר הלל.. המדינה לא נהייתה גרועה יותר...
ואם אתה כהניסט.... אז.....

נסי לחשוביזהר

איך עם ישראל נראה בעיניים של הגוי המצוי, אז והיום.

נעשו לעם ישראל ניסים גדולים, צריך להודות עליהם בפה מלא, כפי כציינתי כאן בשרשור. אבל המדינה עצמה היא כיום לא אתחלתא דגאולה, אלא גורם מעכב לגאולה.

---------------אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
מז"א איך עמ"י נראה בעיני הגוי המצוי??...
יש לנו את הצבא החזק ביותר במזרח התיכון!! ויש לנו מדינה מפותחת..
ואנחנו גם מטומטמים אבל זה לא שפעם לא היינו...  גם פעם היו פינויים, נתנו נשק לערבים וכו'.....
אני ממש לא רואה הבדל בין היום לבין פעם...

נו ומה הניסים הגדולים שנעשו לנו?? שקמה לנו מדינה והתקבצו גלויות וכבשנו את ארץ ישראל!!! 
תסתכל מהחלון ותראה את התחלת הגאולה..... 

בקיצור אנחנו צריכים להפוך את המדינה למדינת התורה- ע"י כל הדרכים שיש לנו: בדרך הכנסת, דרך מאבקים, בדרך לוידעת מה...
אבל להתנתק מהמדינה זה מטומטם.... ככה לא תשנה כלום...

זה המדינה שלנו.....

יש לנו את הצבא החזק ביותריזהר

שיודע לפנות הכי טוב ישובים ומאחזים. צבא שמפסיד בלבנון כי המפקדים שלו מונחי פוליטיקה, גם במחיר דם יהודי. צבא שתמיד יעדיף להכנס לשטח ולסכן חיילים, ולא להפציץ מהאויר כדי לא לפגוע בחפים מפשע, כולי האי ואולי. צבא שבו חייל יודע שמותר לו לירות על מחבל, רק אחרי שכבר יש לו כדור בחזה, אחרת - הוא ישפט וישלח לכלא.

ההבדל המרכזי בין פעם לעכשיו - פעם הערב רב היה והשפיע, אבל היה עוד אפשר לשנות בתוך כללי המשחק. פעם הייתה כאן דמוקרטיה, והיה אפשר לנצל אותה. היום הערב רב השתלט לגמרי על כל המערכות. כבר אין כאן דמוקרטיה. עובדים במקביל בשתי דרכים: 1- לצפצץ על העם, ככל הניתן, במינון שלא יגרום לאנשים להתפקח ולמרוד. 2- "לעצב את דעת הקהל" ע"י אמצעי התקשורת.

השאלה היא בראש ובראשונה פרקטית. האם ניתן להשפיע מבפנים או לא? השאלה השורשית יותר היא: האם האנשים שמנהלים כאן את העניינים הם טועים שבעיקרון צועדים איתנו לגאולה, ורק צריך קצת ליישר אותם, או שיש כאן כנופיית רשעים שפועלת נגד הגאולה ונגד ה'. ואם כך, אין עניין לנסות להשפיע מבפנים, כי הם מודעים היטב לניסיונות האלה ומטרפדים אותם בקלות. קצינים דתיים? אין בעיה, כל עוד הם לא איום על שלטון הערב רב. כלומר: בדרגות נמוכות. אם אתה רוצה להתקדם אתה צריך ליישר קו, להיות אלעזר שטרן ויאיר נוה. את אתה מנסה להשפיע ולדחוף יהדות ואידיאולוגיה (הרב רונצקי) נעיף אותך ונשים מישהו יותר מתאים לנו (הרב רפי פרץ). הרמטכ"ל מתנגד להתנתקות? (יעלון.) אין בעיה. נעיף אותו ונשים אחד אחר במקומו. (חלוץ.) אפשר להביא עוד מליון דוגמאות. בכנסת, בתקשורת, בהכל. אם ראית ראש שב"כ דתי - חזקה עליו שהוא מאויבינו הגרועים. כי אם הוא היה אוהב יהודים - הוא בחיים לא היה מגיע להיות ראש השב"כ. המערכת בוחרת בקפידה את האנשים שלה ומסננת את מי שלא מוצא חן בעיניה. הכל במסווה של דמוקרטיה.

הניסים נעשו וצריך להודות עליהם, אבל מה הקשר למדינה? גם בזכות החמאס קורים דברים טובים. בזכותם אין הסכמים על הערבים, כי הם לא מתפשרים על פחות מהכל. אז צריך להודות לה' על הניסים שהוא עושה לנו דרך החמאס, דרך המדינה, ובכל הדרכים. אבל היחס אליהם עצמם צריך להיות לפי מעשיהם וכוונותיהם. הלנו הם או לצרנו.

החלוקה בין השלטון למדינה היא לא רלוונטית. הגדרה של מדינה זה שלטון על אנשים בחבל ארץ. אין דבר כזה אידאה מופשטת שנקראת "מדינת ישראל". מדינה זה דבר ממשי. עם חומר וצורה. בלי שלטון אין משמעות להגדרה "מדינה". והשלטון הוא רע לגמרי.

אממ...אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
נכון גם... אבל בעקרון הצבא יכול לנתב את זה לדברים טובים והוא עושה גם דברים טובים אל תתכחש!! כל לילה מחסלים מחבלים ועוצרים מבוקשים וכו'....
ואם כבר מדברים על דמוקרטיה: מתי היה דמוקרטיה?? ... never !
ואם כבר את הרב כהנא פסלו... והיום בן ארי בכנסת!!! זה התקדמות! ובן ארי לא מיישר שום קו ולא שם עליהם!
האנשים שמנהלים פה את המדינה הם רשעים כי הם מעיזים לחלל שם שמיים ולפגוע בארץ ישראל.  אבל הם מעניינים את סבתא שלי.
מזה להשפיע מבפנים? ... גם מבפנים וגם מאבק זה ההשתדלות שלנו...
[במידה והמדינה ח"ו תפנה את יהודה ושומרון - ברור לי שאני חלק ממדינת יהודה שתקום]

איך אתה משווה את המדינה לחמאס???????
סליחה אבל זה כפיות טובה. המדינה הזאת היא מהקב"ה וכנראה רק אם הייתה חי פעם הייתה מבין כמה אנחנו צריכים את המדינה!! וצריכים להודות לקב"ה שנתן לנו אותה!! גם אם אחים שלנו משתמשים בה לדברים רעים!! 

מדינה זה רבונות יהודית זה שאנחנו שולטים פה בארץ וממשלה זה ה'מנהיגים' , האלה ששולטים אלה שאנחנוצריכים להחליף אותם. 
ואם אתה שונא את מדינת ישראל כל פעילות שתעשה היא רעה. זה לא שווה כלום  

אוריין אחלה תגובה!!-משה ר-
ככה:יזהר

הצבא יכול לעשות דברים טובים והוא גם עושה. אבל בסופו של דבר, יש לו דברים יותר חשובים מלהרוג מחבלים. יש משימות יותר חשובות, כמו הגירוש, חוות גלעד וכו'. שימי לב, אני לא אומר שכל החיילים הם ערב רב. חס ושלום. אני אומר שהפיקוד העליון, קובעי סדר היום, הם לא משלנו.

בן ארי לא מיישר קו, אבל גם לא כ"כ מזיק להם. שימי לב, גם את הרב כהנא הערב רב (שהיה אז, אבל עוד לא שלט לחלוטין כמו היום) דאגו להפיל רק כשהוא נהיה מסוכן להם. כל עוד הוא ח"כ בודד באופוזיציה, את מי הוא מעניין? שיצעק, שיצווח. יותר מזה הוא לא יכול לעשות. אבל 13 מנדטים? זה כבר מסוכן, ולכן הפילו אותו.

צריך להשתדל, אבל בכוונים הנכונים. אין טעם להשתדל בכיוונין שמראש מועדים לכישלון. משל (מהרב יהושע שפירא, בהקשר אחר) לאדם לרצה למסור את הנפש על לימוד תורה. בא לבית המדרש וראה מולו קיר. טוב, צריך למסור את הנפש, אז הוא התחיל לנסות לשבור את הקיר. החכם עיניו בראשו, מחפש את הדלת...

גם החמאס הוא מהקב"ה. "יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע אֲנִי יְהוָה עֹשֶׂה כָל אֵלֶּה".

ה' הביא טוב לעולם וגם רע שנועד להוביל בסופו של דבר לטוב, והוא מצפה מאיתנו שנזהה מה טוב ומה רע, ונפעל לפי זה.

לא רק שזה לא כפיות טובה, להיכך. זה רצון ה' מאיתנו. ומי שממשיך לאחוז מהמדינה, הוא לא בסדר. הוא מביא קטרוג על עם ישראל, שמצד אחד פועל עם ה', ומנסה לקרב את הגאולה, אבל מצד שני, משתף פעולה עם אויבי ה', אלו הפועלים נגד הגאולה.

ה' מביט עלינו ומצפה: מתי כבר תסירו מעליכם עול המלכות הרשעה, ותמליכוני עליהם בלב שלם?

כתבת "מדינה זה רבונות יהודית זה שאנחנו שולטים פה בארץ וממשלה זה ה'מנהיגים', האלה ששולטים" תראי מה אצבעותיך מדלידים. אנחנו שולטים אבל הם שולטים. אז מי שולט? אצל מי השלטון? האם את שולטת? הרבנים שולטים? ברגע שהשלטון הוא לא מאיתנו, שהמנהיגים השולטים הם כאלה שצריך להחליף אותם, אי אפשר לומר שאנחנו שולטים כאן בארץ. הרשעים שולטים ולא אנחנו.

כ"ך:אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
אני לא יודעת לפי מה אתה קובע יותר חשוב לצבא- למרות הפינויים כמות המעצרים והחיסולים של מחבלים גדולה פי כמה... כ"ך שאשמח לדעת לפי מה אתה קובע מה יותר חשוב לצבא...
ותבדיל בין צבא למשטרה בכל הפינויים גם אם יש חיילים מי שבעיקר מרביץ והורס זה שוטרים... והמשטרע לדוג' זה גוף חסר תקנה שלא עושה כלום כמעט...

נכון, אבל היום הממשלה היא ימנית... ובן ארי משפיעע ממש..! ושוב לא אמרתי שהם לא יעיפו אבל בינתיים בן ארי עושה את ההשתדלות... וה' מלמעלה יחליט מה יהיה... ובין אם הם יפסלו אותו ובין אם לא- אנחנו ננצח בסופו של דבר כי אנחנו עם האמת.. והם יסבלו כי הם נלחמים בתורה!! 

מי אמר שזה מראש מועד לכישלון? כמו שהרב כהנא אמר שאולי אפילו ה' יראה שבן אדם אחד יעמוד ויגיד את האמת ולא יוותר וילך עם האמת עד הסוף - זה יקרב את הגאולה... !
ושוב לא מארתי שצריך לפעול רק בכיוון של הכנסת- אלא גם במשפטי וגם בתקשורת וגם במאבקים פינויים הפגנות וכו'....

נכון בוא נזהה מה טוב ומה רע- המדינה זה מתנה מהקב"ה שאחרי אלפיים שנות גלות יש לנו מדינה משלנו!! הוא הקים אותה למען קידוש שמו! וקיבץ לתוכה מליונים ועזר לנו שלמרות שהיה מנהיג רשע כמו בן גוריון הוא הכריז על המדינה והיה קידוש ה'!!
ומי שממשיך לאחוז מהמדינה זה גם היה הרב כהנא... שהיה ממלכתי!! הוא הביא קטרוג על עמ"י? אני לא חושבת.
להסיר את המלכות הרשעה אני מסכימה - את הממשלה

אנחנו[היהודים] שולטים בארץ ישראל. והם[הממשלה] שולטים עלינו[בבחירתנו! אנחנו יכולים להחליף אותם..].. 
אני ממש לא מסכימה. אני בתור יהודיה בתור חלק מעמ"י ובתוןר חלק ממדינת ישראל שולטת כאן בארץ.

ממשלה ימנית?יזהר

אדרבה, זה שהממשלה היום נחשבת ימנית זה רק מוכיח כמה כל ה"ימין ושמאל" זה שקר. ממשלה שמקפיאה את הבניה, שדורסת באכזריות את חוות גלעד ואת גבעת רונן. היא נחשבת ימנית..

שוב, בן אדם אחד שצועק את האמת - מועיל. אבל מעט מאוד. באותו הכוח, אם הוא היה בדעת נכונה הוא היה יכול להשפיע הרבה יותר. למשל, במקום לצעוק בכנסת, הוא היה מוציא סרטים עם הרעיון שלו ומפיץ אותם ביוטיוב.

גם אותו אחד שמנסה להכנס דרך הקיר אולי יצליח בסוף. יביא פטיש 5 קילו, קונגו ויוריד את הקיר. אבל בכל הזמן הזה הוא כבר  היה יכול היות בבית המדרש לומד, אם רק היה נכנס דרך הדלת.

אנחנו בבחירתו יכולים להחליף את בג"ץ, את הפרקליטות? את מפקדי צה"ל הבכירים? את ראשי המשטרה? השב"כ?

וגם הכנסת והממשלה, שלכאורה אנחנו בחרנו - עושים מה שבראש שלהם. כבר לא מדברים על זה כי זה נורמה - אבל כמטע ואין מפלגה אחת שנאמנה באמת למצע שהציגה בפני בוחריה.

ועצם הבחירות נעשות לאחר שכלי התקשורת כבר הסבירו היטב לכל צרכניהם למי צריך להצביע. (רמז? לא לאיחוד הלאומי. אפילו לא לבית היהודי.)

--------------------אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
לא אמרתי שימין זה אמת... רק התורה זה אמת לא ימין ולא שמאל!
רק אמרתי שכרגע הממשלה ימנית אז יש פחות סיכוי שיפסלו את בן ארי...
[ושוב גם אם הם יפסלו זה לא סוף העולם... ]

מעט מאוד?? אתה יודע, ברוך מרזל אמר לנו פעם : מה שלא משפיע למטה משפיע למעלה.. כל מעשה שלנו אנחנו לא יודעים מה הוא עושה למעלה וגם אם פה למטה לא נראה שזה עוזר אין לנו מושג מזה עושה למעלה!!!! לדוג' פינויים- וואלה- לא עוזר לבוא לפינוי..זה לא ימנע- אבל אני יבוא בכל זאת ואני יעשה הכל ביגלל שזאת ההשתדלות שלי וזה מה שאני יכולה לעשות.. ואני יודעת שגם אם אני לא ימנע אותו  -בשמיים זה עוזר! ..
כל אחד שצועק את האמת משפיע!!! ולא מעט מאוד. וגם לא מעט. הוא משפיע הרבה!

אתה רוצה לספר לנו אם הכנסת זה הקיר איפה הדלת? מה הפיתרון שלך?

ואגב עובדה שהתקשורת שמאלנית ובכל זאת בבחירות העם בחר ימין[ שוב גם אם ימין זה שקר וגם אם הם לא נאמנים למצע- העם הוא ימני..]

אני לא יודע למה את אומרת שהממשלה הנוכחית ימנית...יהודיזההכי אחי

(בתשובתך הקודמת), ואני גם לא מבין למה את חושבת שהיהודים שולטים בארץ ישראל... אם הם היו שולטים הכל היה נראה אחרת.

מה שאני כן יודע הוא, שמהעובדה שציינת במשפט האחרון שבתשובתך האחרונה, אפשר להסיק שלא משנה מה נעשה, הממשלה תשאר "שמאלנית", משומדת, שתעשה הכל כדי לעקור כל סממן יהודי. הם עשו את זה מאז קום המדינה, ועד ימינו אלה. ההבדל הגדול לעניות דעתי, מאז להיום, הוא שהיום הם יותר מתוחכמים. יש מצג שווא שמציגה התקשורת כאילו באמת יש דמוקרטיה, ושיש חופש הביטוי, ושראש הממשלה הוא לא כל יכול כמו שהיה הקרח ההוא. אבל בסופו של דבר, הקליקה השמאלנית שולטת במדינה שלטון בלתי-מעורער. אם בעבר היה רגיל הרצי"ה זצ"ל לומר שיש שני משרדי ממשלה שתקנתם היא שבירתם (הכוונה למשרד החינוך ומשרד המשפטים), היום אפשר לומר את זה על כל משרד או גוף שלטוני.

אין מחלוקת שיש למדינה צבא חזק (לא יודע אם הכי חזק, אבל בהחלט חזק). השאלה היא - של מי הוא? אם הוא היה צבא יהודי, הוא היה מזמן שולט ברצועת עזה. שלא לדבר על לא לטרנספר משם את כל היהודים באפרטהייד אכזרי (סליחה על השאלת מושגים של משומדים, זה בשביל החוכא...). הצבא כולו, לאורך כל שדרת הפיקוד, מהקצין הזוטר ועד לרמטכ"ל והממונים עליו, פועל מתוך השקפות של מינות וחנופה לגוים, המסרסות את כוחו אל מול אויבינו, ואף מכוונות אותו נגדנו!

האם יש לך יסוד הגיוני להניח שהמציאות הזו תשתנה בדרך הטבע???

ניסים בוודאי שייקרו. מלך המשיח יתגלה ויושיענו במהרה בימינו. אבל למה להתייחס למדינה הנוכחית כמלכות ה', לא פחות ולא יותר, כאשר צריך לשנות סדרי עולם כדי שהיא תהיה כזו. מילא אם היא בכיוון, ובדרך הטבע היא עוד מעט תגיע לכך. אבל כשהכיוון בכלל לא לשם - היחס הזה ממש לא נכון, לדעתי, ויוצר בלבולים מיותרים!

מה שגורם לכל מיני רבנים לפסוק שמותר לגרש יהודים מביתם שבישובי הספר, ושצריך להתחבק ולרקוד עם חיילים בעת שהם באים למסור ממונם של ישראל לגויים, ושאסור לדון בהלכות הקשורות לדיני נפשות בין ישראל לגוים, ואף לקבל את התכתיבים של המשומדים, המחייבים אותנו לסכן את נפשותינו בפקודות פתיחה באש מגוחכות...

זה מה שקורה כש"מאמינים" במדינה, דבר שלא שיערו אבותינו.

רוצה להיות "ציונית פנאטית" - המדינה הזו כבר מזמן אינה הכתובת!

חח אתה מצחיק... אז מי שולט?אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
ברור שאנחנו שולטיםם!
ויכול להיות שאתה לא מגדיר ככה ימין אבל הממשלה מוגדרת כימנית...
אממ לא זה לא מה שאמרתי... אמרתי שהימין לא נשאר נאמן למצע... אבל לדוג' בן ארי כן! כ"ך שיש תקווה... ושוב אני לא אומרת שאם יוציאו אותנו מהכנסת זה סוף העולם, ואני לא אומרת שהכנסת היא המטרה, הכנסת היא כלי, כלי גדול וחשוב אבל בכל זאת רק כלי...

אוי נו באמת.. הצבא פועל גם נגד מחבלים... נכון שגם נגדנו בגלל זה צריך להגביר את סירוב הפקודה וכו'.. אבל עדיין רוב מי שמגרש זה המשטרע בקושי יש חיילים בפינויים...
והמפקדים של הצבא באמת פסיכופאטים... אבל עדיין.... 
זה הצבא שלנו~!

בדרך הטבע? אני לא יודעת.. מה שאני יודעת זה שצריך השתדלות! ונעשה מה שנוכל וה' מלמעלה יחליט בסופו של דבר מה יהיה..

היחס למדינה היא כמדינת קידוש ה'!! מה שצריך לתקן/להחליף זה הממשלה!
וה"רבנים" שאומרים שמותר לגרש יהודים ולרקוד עם חילים מגרשים וכו' הם מזייפים את התורה ושילכו לחפש את החברים שלהם!!!
אבל אין לזה קשר ליחס למדינה או שיש קשר אבל זה לא אמור לשנות את היחס למדינה.... 

כל הכבוד אוריין. העם איתך..סוג'וק
מי ששולט זה הסטרא-אחרא. תקראי להם איך שתקראי...יהודיזההכי אחי

אם עם ישראל היה שולט, היינו בונים בית-מקדש ומסירים מהר בית ה' את כל השיקוצים. היינו דנים על-פי חוקי התורה הקדושה, ולא לפי המשפט הבריטי. היינו מיישבים את כל ארץ ישראל ביהודים, לא פחות מאשר את גוש גדרה-חדרה. היינו עושים נקמות בגוים, על כל מעשה רצח או התנכלות שלהם.

אם צה"ל היה הצבא שלנו - הוא היה נלחם בשם השם, ולא בשם איזו "זכות להגנה עצמית", או "קריאה לבאי עולם בדבר זכויות האדם"... הוא לא היה מכתיב פקודות פתיחה באש בלתי אפשריות. הוא גם לא היה מפקיר חיי חייליו, בשם איזו "הומניות". ההיה כדבר הזה בתולדותנו?

אם עם ישראל היה שולט, הוא לא היה מאפשר לשונאי ישראל לשבת בפרלמנט שלו, המכונה בטעות "כנסת ישראל" (כן, עוד מושג שהם גנבו מאתנו).

אם עם ישראל היה שולט, אפילו אם היה חוטא, הוא היה נוהג כמו עם ישראל - נלחם באויביו ונאמן לאלוקיו, ולא כמו אוסף של גוים ורשעים, שעושים טובה שלא מוציאים את הרב בן ארי מהחוק כמו שעשו לרב כהנא זצ"ל הי"ד, ומאפשרים לו לשבת במושב לצים במפוקפק שלהם.

בפועל, מדינת ישראל מתנהגת כמדינת כל אזרחיה, ו"מחנכת" לכך השכם והערב באמצעי התקשורת שלה ובשעורי האזרחות. גם הבריטים נהגו "להלחם במחבלים". הם שמרו על הסדר. את זה עושה, או אמורה לעשות, כל מלכות. הייחודיות של מדינה יהודית, חייבת להיות במשהו יהודי, שאין לגוים. ומה יותר יהודי מאשר לפעול בשם ה', ועל-פי תורת ה'?.

כל עוד היתה הוא-אמינא לחשוב שהמדינה "או-טו-טו תהיה מדינה יהודית אמיתית", "רק עוד כמה מערכות בחירות" והמצב יהיה אוטופי... כשהמדינה עדיין פעלה מתוך רצון להיות מדינה יהודית, היתה הצדקה להתייחס למדינה כמדינה יהודית. היום כל ראשי המדינה מתנערים מיהדותה של המדינה בכל הזדמנות. מי שמתכחש לכך, טומן ראשו בחול. לדבר על מדינה יהודית, זה בימינו "משיחיות", דהיינו התנהגות הזויה. תראי איך מתייחסים לפייגלין. והוא עוד מדבר בשיא ה"פוליטיקלי-קורקט" האפשרי לאדם בעל השקפות יהודיות.

אין סיכוי נראה לעין שהמדינה הזו תהפוך למדינה יהודית. בשביל דבר כזה - צריך הפיכה, שאין בכוחנו לעשות היום. זה מה שאני מנסה לומר.

אז זהו שלדעתי זה לא קשוראוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
כי זה שעם ישראל שולט לא אומר שהכל מתנהל כאן ע"פ התורה...
א. כי העם לא ממש רוצה מדינת הלכה [-אפילו רוב הדתיים לדעתי לא רוצים..]
ב. כי הממשלה פחדנית...
אבל עדיין עמ"י שולט פה בארץ, עובדה. 
תבדיל בין יהודים ליהדות... צה"ל זה הצבא שלנו.. אבל הוא לא הולך לפי חוקי התורה...
שליטה בארץ ושליטה ממשלה זה לא אותו דבר-
בארץ- עמ"י שולט לגמריי , או בכולופן יש לו את האפשרות לשלוט לגמריי..
שליטה בממשלה- יש לו שליטה בנבחרים שהוא בוחר ולא במעשיהם... אבל הוא יכול להחליף אותם...

אני מסכימה שהמדינה צריכה לפעול לפי התורה ושהיא אינה צריכה להיות דמוקרטית...
אבל זה מה שיש בניתיים... עד שהעם יתעורר..

להבדיל בין יהודים ליהדות?אנונימי (פותח)

חלילה: אין דבר כזה. בלי יהדות אין יהודים. זה שיש רוב ליהודים בקונגרס המקומי של ברוקלין\קווינס\ויליאמסבורג אומר שזאת מדינה יהודית? זה שבצ'כיה יש ראש ממשלה יהודי אומר שצ'כיה היא מדינה יהודית? בוודאי שלא. מדינה יהודית אינה שטח בו רוב האנשים במקרה נולדו לאם יהודיה או מדינה בה שליט זה או אחר נולדו לאם יהודיה. מדינה מערבית דמוקרטית לעולם לא יכולה להיות יהודית. לעולם.

עם ישראל שולט בארץ ישראל.יזהר

אז יש לנו שני מושגים חיוביים: עמ"י, א"י.

איפה המדינה נכנסת כאן?

עמ"י יכול להחליף פרה בחמור, ואחרי זה שוב חמור בפרה, כאוות נפשו. אגב, זה אפקט חינוכי ידוע בחינוך ילדים: מצד אחד לתת לילד בחירה, כדי שירגיש שהוא שותף, אבל מצד שני להגביל את הבחירה שלו, כדי שנחנך אותו בדרך שאנחנו רוצים. כלומר: אני נותן לילד לבחור אם ללכת עם הכיפה הירוקה או הכחולה, אבל אין לו אפשרות לללכת בלי כיפה.

מה שנכון וטוב בחינוך ילדים - עושים לנו כאן לשלילה: יש כאן דמוקרטיה ואתם יכולםי לבחור במי שאתם רוצים: ברשעים במכונים "שמאלנים"או ברשעים המכונים "ימנים". אופציה שלישית היא לבחור בעלי התאנה שלא שולטים ולא ישלטו אף פעם: הבית היהודי, האיחוד הלאומי ושות'.

איך בדיוק עמ"י שולט בא"י?אריאל יוסף

מתי הוא התחיל לשלוט?

כתוצאה ממה?

מהו שלטון?

מהי שליטה?

במה הם באים לידי ביטוי?

הגדרת שלטון בהלכה:סוג'וק

עפ"י הרמבם הפוסק בדברים כאלו:

מלכות נקראת מלכות עפ"י מטבע\ מיסים וכח צבאי - כלכלה וצבא.

את שניהם יש לישראל והם מהטובים בעולם.

עפ"י זה ופסקו של הרב קוק בין השאר, גם הרב עובדיה פוסק שלמדינה יש דין מלכות ואסור לרמות במס.

מתי זה החל בפעם האחרונה? בתש"ח-תש"ט

זהו שלטון מדיני עצמאי ויציאה משעבוד גלויות

תשובותת-אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
חנטריש- מדינת הלכה כשמה כן היא זאת מדינה שהולכת לפי היהדות, לפי ההלכה.. מדינת קידוש ה'.. לא יותר מידי מסובך..
ג'חנון- מזה חלילה?? עובדה שיש יהודים לא דתיים[רוב העם..] .... יהודים לא תמיד עושים את מה שהתורה דורשת מהם... [לא שזה בסדר... אבל עובדה..]
המדינה היא יהודית כי הוקמה לשם היהודים כבית לאומי, ויש לה סממנים יהודיים[חוק השבות] ורוב יהודי!  גם אם היא לא מדינה יהודית מושלמת - יהודית היא כן!
יזהר- המדינה היא העם והארץ.... 
אנחנו יכולים לבחור בבן ארי שהוא לא רשע... ואם יבחרו בו מספיק אנשים הוא ישלוט....
ומה הפתרון שלך למצב? ....

קיצר בואו נסכים שאוריין לראשות הממשלה!! חחחlior3

אינעליייךךך תותחיתתת!!!!!

זה פשוט נאיביותיזהר

אני אגיד לך מה יקרה אם מספיק אנשים יבחרו בבן ארי: הפרקליטות תמהר לתפור לו תיק, התקשורת תשפוך את דמו, ובג"ץ יחתום עליו את הגולל. וגם מפלגתו תצא מחוץ לחוק. אם אצל הרב כהנא הם "פתרו את הבעיה" במהירות - עכשיו, כשכוחם רק גדל, על אחת כמה וכמה.

זה מעשים שבכל יום.  אנחנו חיים באותה מדינה? על הרב עוזי משולם שמעת?

זה נראה לך מקרה שליברמן מקבל כתב אישום (לא שהוא צדיק גדול, אבל גם הוא "מפריע" להם)?

אכן כן ולכן לא רצו את מרזל אלא את בן ארידי"מ
--------אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
אז יתפרו לו תיק.... אז מה?? אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו!! מה שיקרה אחרי זהה זה לא תלוי בנו!!
חוצמיזה שאם אנשים יתמכו בבן ארי- זה טוב!! כי גם אם הוא לא יהיה בכנסת אז אנשים יתמכו בו ויגעו להפגנות וכו'...
מה הקשר לרב עוזי משולם? ... [מה גם שאולי זה שמועות מה שעשו לא.. אני לא יודעת. ]
ומה ליברמן קשור? ?

אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו לקדש שם שמיים ולקרב ת'גאולה..

ואתה לא עונה.... מה הפתרון שלך??? ??? ?

מה הוא איים עליהםם?? ...אוריין

לגלות לכולם את סודם הנוראיזהר

חטיפת ילדי תימן.

אז שוב - זה לנסות להכנס דרך הקיר.יזהר

אנחנו מצווים להשתדל, אבל בדרך הנכונה.

מהי הדרך הנכונה? אחרי שהבנו שאין אפשרות להשפיע דרך המערכות שלהם, ואחרי שהבנו שעיקר המלחמה זה על הדעת של עמ"י, אנחנו פועלים בכיוון הזה: "השפעה מבחוץ", באופן עצמאי. בעיקר בניסיון להשפיע על עמ"י. בין אם בדוכנים, בין אם בשיעורים, בין אם בהקמת אתרי אינטרנט, ובין אם בפורומים. וכמובן, ביצירת מדיה: בי"ס לקולנוע יהודי.

ולא רק עם ישראל. גם בהקמת מוסדות אלטרנטיביים לאלו הקיימים. מוסדות השכלה גבוהה במקום אוניברסיטאות הכפירה. חיזוק מערכת בתי הדין, במקום בתי המשפח, וכו'. אמנם הקמת מליציה במקום צה"ל אין ביכולתנו לעשות, אבל אנחנו פועלים בתחומים שאפשר לעבוד בהם.

גם א"י זה נושא מאוד חשוב, וגם בו אנחנו מנסים לפעול בדרכים היותר מועילות. במקום לשחק חתול ועכבר עם הצבא במאחזים - אנחנו מנסים לבלום את ההשתלטות הערבית על הגליל, ע"י גרעין נצרת עילית, למשל. וכן על זו הדרך. להשפיע במקומות שבהם יש סייעתא דשמייא, במקומות שבהם יש השפעה משמעותית, וכל אחד בתחומים שהוא מתחבר אליהם.

וכמובן, ההשתדלות החשובה מכולםיזהר

היא תפילה. צריך לדעת על מה להתפלל. האם "שלך אורך לראשך שריך ויועציה" או "הצל את עם ישראל מקליפת הערב רב".

גם וגם.שישלח להם אור וחזרה בתשובה,ושירחיקקחו עמכם דברים

מעלינו את הערב רב.

וכבר בואר שאי אפשר לדעת מיהו ערב רב ומי לא,מכיוון שיש לערב רב כח מאוד שואב. חובה להתנגד למעשיהם.

יש הרבה שאי אפשר לדעת בודאותיזהר

אבל יש כאלה שאין עליהם ספק כלל. אהרון ברק, יריב אופנהיימר, פרס. ועוד. אנשים שבמובהק מעדיפים ערבים על יהודים הם ערב רב.

שוב-הם יכולים להשאב בכח הערב רבקחו עמכם דברים

אבל לא להיות חלק ממנו.

לא כל שמאלן הוא ערב רב,הזהר בלשונך.

מעבר לזה שאיך תסביר את זה שהרב קוק בעצמוקחו עמכם דברים

כותב שהערב רב יתעלה ויתוקן??

"ומפני-כך היתה מדתו של משרע"ה לקרב רחוקים, עד שקרב אפילו את הערב רב, ואע"פ שזה גרם אריכות-הגלות, מכל מקום סוף-כל-סוף יתעלו גם הם, כי בודאי יתקיים ביה "יתן לך כלבבך וכל עצתך ימלא", והשי"ת "מקים דבר עבדו ועצת מלאכיו ישלים". ואמרו בזוהר, שחסדיו של משה היו גדולים משל אברהם, ובאברהם אבינו, אע"פ שמדת- חסדו היתה גדולה מאד, ולא היה כנח שלא בקש רחמים על רשעים בני-דורו, מכל מקום לא בקש רק בתנאי: "אולי ימצאון שם עשרה", אבל משרע"ה בקש בלא שום תנאים: "אם תשא חטאתם, ואם אין - מחני נא, מספרך אשר כתבת", שהיא מסירת-נפש אפילו מעולם- הבא, כי הספר של הקב"ה. הוא עולם הבא עצמו. " - מתוך אגרת תקנ"ה

בואי נעשה פשרהיזהר

אתם תקרבו את הערב רב ותאריכו את הגלות, ואנחנו נקחיק אותם ונקצר אותה. בסדר?

יש מקורות נגדיים רבים ברב קוק ויישובים לסתירות לכאורה, אבל אין לי זמן עכשיו. בהזדמנות.

זה לא עניין של אנחנו ואתם,אני באמת רוצה לדעת.קחו עמכם דברים

כי גם לי זה לא מסתדר.

התשובה היא כזאת:יזהר

לא בשמיים היא. אנחנו חיים כאן על הארץ, וצריכים ללהייחס לדברים בהתאם. ההדגרות של רשעים וצדיקים הם בראש ובראשונה כדי שיהיה סדר. שהעולם יוכל להתקיים. אדם לא יכול לחיות בתודעה ש"בעצם כל הרע הוא גם טוב". זה נכון שהרע הוא לטובה, ונכון שזאת סיבת קיומו בעולם, אבל אם אנחנו לא נתייחס אליו כאל רע - פספסנו את כל העניין. זה נכון לרע הפרטי - היצר הרע, החטאים והאיסורים. וזה נכון לרע הכללי - כוחות הסטרא אחרא, הערב רב והרשעים.

בגלל חשיבותו של הסדר הזה - אין אפשרות לאדם שנגזר עליו מיתת בין דין לחזור בתשובה ולהפטר מהדין, זה בניגוד לעונש כרת (!) שהחוזר בתשובה נפטר ממנו. כי צריך שלא יהיה בלבול. אחרי זה, בדיני שמיים - התמונה יכולה אולי להשתנות, אבל אותנו זה לא אמור לעניין. יש מקובלים שמעידים שהם ניסו ואף הצליחו לתקן את נשמת שבתאי צבי שר"י. ועדיין: שר"י ולא זצ"ל. כי אנחנו מתייחסים לדברים כפי שהם בארץ.

נכון.אבל מדברי הרב קוק מובן שהערב רב יגיעוקחו עמכם דברים

לתיקונם כאן,בעולם הזה.וששורשם איננו רע.

אז איך זה מסתדר?

מי אמר שמדובר על העולם הזה?יזהר

שורשם ודאי רע. הרב קוק הרי מתבסס על הזוהר. הוא לא יכול לסתור אותו.

תראי, אני לא מכיר לעומק את הדיבור הזה, ואני לא יודע מה כוונתו. מה שברור לי שלא יכול להיות שהוא סותר דברים אחרים שאמר הרב קוק.

עייני כאן:

סוגיית הערב רב

עיינתי במסמך.לא מצאתי תשבה לשאלתי.קחו עמכם דברים
אמרתי,יזהראחרונה

אני לא מכיר את הדיבור הזה, אבל הוא לא יכול לסתור דברים מפורשים אחרים. מה שהבאתי לך זה דברים מפורשים אחרים.

וואי אוריין יפה ממש!! נהנתי לקרוא! lior3

אין עלייךךך!!

לכולם!!!!!מר one

אנחנו לא חוגגים את יום העצמאות כדי להודות לבן גוריון/הרצל וכד' אנחנו חוגגים את יום העצמאות כדי להודות ולהלל לקב"ה!!!

אתם חושבים שאם זה היה יום הודאה לבן גוריות מישהו באמת היה חוגג את זה?????

תשובה:יזהר

כתבתי משל יפה איפשהו בשרשור, אני מעתיק אותו לכאן שוב:

משל לחתונה בין כהן וגרושה לא עלינו. באמצע הריקודים מופיע אדם בלבוש חרדי, עם זקן ופאות ומצטרף לריקודים בשמחה וחדווה. אנשים מסביב תמהים עליו ושואלים אותו: תגיד לי, איך אתה, יהודי יר"ש, חוגג על חתונה של איסור? עונה היהודי: אני? אני בכלל חוגג כי סיימתי מסכת בבא קמא..

אתם חוגגים כדי להודות לה' (ובאמת צריך להודות), אך עושים זאת ביום שמסמל יותר מכל את הכפירה בה'.

אין שום מקום להקיש בכלל מהחתונה הזוקחו עמכם דברים

לאלפיים שנות גלות,רדיפות,אנטישמיות ומסעות צלב עד לתחילת הגאולה.

את הסרט "שעת האפס" ראית??

מה הקשריזהר

לא אמרתי שהיהודי לא צריך לחגוג, אלא רק שהוא חוגג במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון.

מסכימה עם אני 17.תחשבו שפעם לא היה בכלל כזה דבר..נועוש=]]!!
לכולם3352

לא הצלחתי כל כך להבין את מכלול הדעות הרחב ואני עצמי עוד מתלבט בקשר לאמירת הלל ביום העצמאות אשמח עם תוכלו לעזור לי ולהביא מקורות.

דב מורל אשמח  אם תוכל למסור לי מה דעות  הרב איציק והרב גינזבורג בעניין.

ה' תביא בבקשה כבר את הגאולה

בשלטון הכופרים אין לנו מאמינים

ובחוקותיהם אין לנו מתחשבים

בדרך התורה נלך באש ובמים

ונקדש שם שמים

הגינזבורגיסטים לא חוגגים את יום העצמאותיזהר

ככל החב"דניקים.

לא מדויקגדי-10

הרב ישראל אריאל מיצהר והרב גדי בן זמרה אומרים הלל

אתה בטוח? נשמע מוזר..יזהר
אולי, אבל כעת אני אוחז מאמר של הרב דודקביץ'-אריאל יוסף

בשם 'לקראת ה' באייר' בהוצאת הלב היהודי, בו הוא מבאר דעתו לומר ביום העצמאות הלל בדילוג וללא ברכה-כבר"ח ובחוה"מ פסח.

ממתי הרבנים דודקביץ', בן זמרה ושות' גינזבורגיסטים?אנונימי (פותח)

הם מרכזניקים. זה שהם שותפים אידיאולוגיים ואירגוניים לא אומר שהם חולקים את אות ההשקפה.

אני גם די בטוח שהם ישנים בסוכה ואוכלים סעודה שלישית.

הרב גדי בן זמרה כן רואה עצמו תלמיד של הרב יצחקיזהר

כמדומני.

והרב ישראל אריאל מיצהר ודאי גינזבורגיסט.

נראה לי הרב ישראל אומר גם על הניסים..ישמעאל

יש כאלה שנהגו לא להניח תפילין (הקיבו"ד) יש מוסיפים קריאת התורה, יש מקדימים ויש מאחרים 

הלכות יום העצמאות הם הררים התלוים בשערה או בהשערה..

הרב דודקביץ' לגינזבורגרדי"מ
דב אנא באר דבריך3352

לכולם - כל אחד גם אם הוא מגדיר את עצמו כתלמיד של הרב גינזבורג זה לא אומר שהוא פוסק לפיו

ה' תביא בבקשה כבר את הגאולה

בשלטון הכופרים אין לנו מאמינים

ובחוקותיהם אין לנו מתחשבים

בדרך התורה נלך באש ובמים

ונקדש שם שמים 

הרב דודקביץ' ממש לא מגדיר את עצמו גיזברגר ואתדי"מ

מוזמנת לשאול אותו 

והרב יצחק גינזברג הוא נגד המדינה אם את רוצה לדעת את שיטותו את מוזמנת לקרוא את הספרים: קומי אורי , וממנה יוושע, תיקון המדינה

הרב איציק אמר שנה שעברה כשתווכחו על הללדי"מ

"אתה רוצה תגיד" הוא לא חושב שזה סוף העולם אבל האם זה פוגע במאבק שיש לנו איתם ואפילו בקצת זה בעייתי

מה שר' איציק אומר שקרה בה' איירדי"מ

זה שבן גוריון השלתט על המדינה ולכן זה יום עצוב ולא שמח כי לא חוגגים את זה שה' הציל אותנו מארצות ערב כי אז  היו חוגגים בסוף המלחמה ולא ביום שהיא פרצה

ובקיצור אני יכול להגיד לך שאצלנו בישבה (דורשי יחודך ביצהר) לא אומרים הלל ואומרים תחנון 

(ואפשר לומר שזה היום היחיד בשנה שאני אומר תחנון)

ה' בחר להביא גאולה מסויימת לעולם דרך בן גוריון.קחו עמכם דברים

נא לא לשכוח באיזה מצב היה עולם התורה דאז.

את לא רק ממציאה רבנים, עכשיו את גם דוברת הקב"ה?אנונימי (פותח)

איך הקב"ה התגלה אלייך כשהוא מסר לך שהוא "בחר" להביא "גאולה" דרך הכופר בן גוריון? על מנת להגדיר את כורש בתור משיח היה צריך שישעיהו יכתוב את זה 240 שנים לפני כן, וחז"ל אמרו שזה משום שאחרת עמ"י לא היו מאמינים (ובצדק). אז למה בן גוריון? אולי היטלר הוא מביא הגאולה, שהרי בלי השואה לא היתה היום מדינה (כי האו"ם לא היה מצביע בעד תכנית החלוקה בלעדי השואה, כידוע)? אז בואו נתלה תמונה של היטלר ונודה לקב"ה על היטלר. שפיות במיטבה!

התגובה לא הייתה לך.וכבר הודעתי שאין לי שום שיחקחו עמכם דברים

עם אנשים מבזי תורה שכמותך.

חמור קופץ בראש.

שבת שלום.

אין מה לעשות, תצטרכי להתמודד עם האמתאנונימי (פותח)

זאת כל עוד תכתבי כאן הבלים כפרניים ועיוותים גמורים של תורת ישראל. משה אמת ותורתו אמת. יש לך רק שתי ברירות: או להתמודד עם המציאות והעובדות, או לשוב ולהתחבא בקונכיה מוגנת ומרופדת בה אף אחד לא יעז לקרוא תגר על שקרים ועיוותים.

מוזמן לשמוע את שיעורי הרב אורי שרקי בנושא.קחו עמכם דברים

ושוב-אין לי בעיה עם ויכוחים,תלוי איך.אתה אוליקחו עמכם דברים

יודע לצטט,אבל מלא במידות רעות וחוסר דרך ארץ.איתך אין לי שום דיון.

השלכה קלאסית בתנאי מעבדהאנונימי (פותח)

מישהו אומר אתה האמת בפרצוף אז אתם מפחדיםדי"מ

אילולא אותם כופרים, לא היתה לנו מדינה.יעלי_א

קצת הכרת תודה, אח.

עניין פסקה מ"ה/ פ"ה, לא זוכרת, ב'אורות'. (על השמרים..)

נכון, קשה לראות את הטוב במצב הלא בריא שקיים פה במדינה.

אך ב"ה, ב"ה שיש לנו מדינה. שיש לנו מקום מוגן (כל ההרוגים מקום המדינה לא משתווים מספרית ליום אחד באוושויץ! ).

שיש לנו את היכולת להתנגד לשלטון שלנו. שיש לנו עמוד שדרה.

שיש לנו על מה להאבק.

ב"ה.

תודה רבה לכל אותם "כופרים" שבזכותם יש לנו לאן להתקדם,

יש לנו מדינה שאפשר לתקן אותה.

ואני לא עוורת לכלום.

למה להשוות לאושוויץ? למה לא לארה"ב?אנונימי (פותח)

למה לא למשטר המנדט הבריטי בא"י? עובדה, בארה"ב הרבה (הרבה, הרבה, הרבה) פחות מסוכן להיות יהודי מאשר במדינת ישראל. אז מה? להכיר תודה לג'ורג' וושינגטון? ובכלל, להשוות כל דבר לאושוויץ זה מגוחך, בעיקר כאשר היהודים עמדו כאן על סף השמדה לא פעם ועדיין יש סיכוי להשמדה. זה שיש לנו יכולת להתנגד לשלטון זה לא אומר כלום, גם במשטר הבריטי היתה אפשרות להתנגד לשלטון, ואפשרות רחבת אפיקים הרבה יותר ממדינת המשטרה האנטישמית דהיום. וחוץ מזה צריך להזכיר את מליוני היהודים שהושמדו רוחנית על ידי המדינה ובן גוריון, שזה גרוע יותר מאושוויץ (לפי מה שאמרו ז"ל: גדול המחטיאו יותר מן ההורגו)!

חזק ביותר!!!די"מ
להודות על מה? למה מה קרה ביום הזה?די"מ
שלא נתנסה בדברים כאלו.יעלי_א

אני לא יודעת מה היה קורה אילו, כי לא יקרה דבר כזה.

גם אם נדמה שהתקשורת משקפת את דעת הכלל, ושעמ"י ברובו שמאלני-

אז זהו שלא.

מדובר בקומץ אנשים בעלי מעמד שמאיימים.

פרופורציות.

אני מאמינה בקב"ה, שהוריש לעמ"י את א"י.

ואני מאמינה בעמ"י, שהוא עמו של הקב"ה ובעל נשמה אלוקית.

זה קרוב יותר מתמידיזהר

האמת שכבר היום המדינה היא מדינת כל אזרחיה, אבל זה מוסתר. יש כל מיני אמצעי הסוואה לזה: חוק החמץ, חוק השבת, וכו'. אף אחד לא שם עליהם, ובמוצהר לא אוכפים אותם, אבל את תפקידם הם עושים: להציג מצג שוא של מדינה יהודית.

אף אחד כאן בשרשור הזה לא חולק על כך שעמ"י אינו ברובו שמאלני. אף אחד לא חולק על כך שמדובר בקומץ. כולנו מאמינים בעמ"י.

אז מה העניין? העניין הוא שאותו קומץ שולט במדינה בצורה הרמטית. הם פחות מ-3% אבל הם שולטים לחלוטין בפרקליטות, בבתי המשפט, במשרדי הממשלה, בשב"כ, במשטרה, בצבא, בכלי התקשורת הכלליים, וכו'. ידם בכל. הם המדינה. מדינה זה שלטון והשלטון זה הם. החיילים בגירוש עם דגל המדינה המודפס על אפודיהם - לא גנבו לנו את הסמל. זה פשוט הסמל שלהם.

ועמ"י? עם ישראל צאן קדושים, מבולבל ורחוק בגלל אותם רשעים, שמשקיעים ימים כלילות, מליארדי דולרים, ומשאבים רבים כדי לערבב את דעתם. כדי לטמא אותם בפריצות, כדי לשכתב להם את ההסטוריה, כדי לזרות חול בעיניהם, להשניא עליהם את עצמם, ולהאהיב את אויביהם. אותם רשעים ששימדו לחילונות עשרות אלפי עולים מעדות המזרח, ע"י כפיית חינוך חילוני, עבודה בשבת, מניעת מקוואות וגזיזת פיאות - ממשיכים במלאכתם עד ימינו אלה, רק שעכשיו עומדים לרשותם אמצעים הרבה יותר משוכללים ומוסווים.

אני מסכימה איתך. ברצינות.יעלי_א

עם כל מילה.

אולי לא היה חכם מצידי להגיב כך, והייתי צריכה להגיב ישירות. יכול להיות..

בקיצור, יש למדינת ישראל, לשלטון, קדושה. על אף שנכון לכרגע היא אינה פועלת לפי תו"מ.

לכן..

יש חילוק שחשוב לעשות-בין מדינה לשלטון.קחו עמכם דברים
מקבלת. מהו החילוק?יעלי_א

מדינה-הינה כלי.כלי שבעיניי הוא מבורך ונצרך.שלטון-קחו עמכם דברים

האנשים ששולטים במדינה.רקובים,כופרים,עושים מעשי ערב רב,שמאלנים.

באופן אישי כשאני מציינת את יום העצמאות אני מציינת את זה שנתנו לנו כלי,רק שהוא כרגע מעוות.

הבנתי. תודה על ההסבר.יעלי_א

אני מקבלת את דברייך,

ומסכימה מאד שיש הרבה לתקן במדינה.

אני לא מבין את החלוקה הזאתיזהר

אם ימכרו לך בסופר ליטר מים בבקבוק של שמן זית - תהיי מוכנה לשלם עליו 40 ש"ח?

יש הרבה כלים חשובים. גם בג"ץ הוא כלי חשוב - מדינה לא יכולה בלי ערכאה עליונה. גם בלי שב"כ אי אפשר. משטרה חשאית זה צורך בסיסי בעולם כמו שלנו. אז מה? זה אומר שבכל טהור וקדוש? זה אומר שהכלי נצרך וחשוב - אבל אם הוא מלא בריקבון - הוא בטל. הפוטנציאל שלו אבד. כלי חרס טהור יכול לשמש לאכילת קרבן פסח בטהרה - אבל אם הוא נטמא - זהו. תקנתו היא שבירתו. זה המאפיין המרכזי של כלי. אין לו קדושה עצמית. הכל שאלה של מה אני מכניס בו. מילא אם ניתן להחליף את תוכנו - אני לא מייחס לו קדשה אבל גם לא שובר אותו. אבל כשאי אפשר להחליף את תוכנו - קל וחומר שאין מה לייחס לו קדושה.

מאמינים שאפשר לשנות את תוכנו.קחו עמכם דברים
חיים בסרטיזהר

עיוורון נאיבי ומסוכן.

פקחו עיניכם ותראו כמה אפשר להחליף את התוכן. לא ארחיב כי כבר חרשתי על זה כאן בשרשור. אבל רק תראי את הקצינים הדתיים בצה"ל. הם מנעו חילולי שבת? הם מנעו גירושים? שינו את המוסר המעוות? נאדה.

הנושא בהחלט נחרש,והדעות חלוקות.קחו עמכם דברים

המושג "מדינה" הוא כלי. את התוכן צריך להחליף,ולשם אנחנו חותרים.

אתם חותרים בתוך אקווריוםיזהר

והערב רב מסתכל עליכם וצוחק ופה מלא.

הדעות לא חלוקות לגבי הערב רב,אני מסכימהקחו עמכם דברים

איתך בנושא הזה.בין זה ובין לשבור את המדינה יש מרחק רב.

מישהו אמר לשבור את המדינה?יזהר

בכלל לא אמרנו דבר כזה. רק אמרנו לא לשתף פעולה, ולא לאהוב אותה.

אני אמרתי לשבור את המדינהאנונימי (פותח)

בלי לשבור את המדינה לא תיתכן כל התקדמות בתהליך הגאולה. כפי ששבירת המנדט הבריטי היתה נחוצה, השמדת מדינת ישראל נחוצה פי כמה וכמה.

טוב.. אנחנו לא סבורים כך..יזהר

אנחנו מאמינים שמדינת ישראל האמיתית תקום על חורבותיה של זו, אבל היא תיפול בדרך ממילא. אין עניין לנסות להפיל אותה בידיים.

אבל זה כלי שיש לו צורה כמו שבקבוק חצי ליטרדי"מ

לא תוכל בחיים לכניס ליטר

----------אחת מהשומרון

בס"ד

שום דבר מלבד פסק הלכה של המשיח/ הסנהדרין לא יגרום לי להפסיק לחגוג את יום העצמאות.

אבל 'להאמין במדינה'?

מזתומרת?

אני מאמינה בד' יתברך לבדו

אם ח"ו ישלוט במדינה רה"מ גוי, או שהיא תהפך למדינת כל אזרחיה אני מתארת לעצמי שאני לא אצביע למוסדות השלטון ולא אשלם מיסים.. (לא שכרגע אני כן.. בכל זאת..)

כי אז אין ייחודיות למדינה זו ומבחינתי זהו שלטון זר בארץ הקודש. (וחילול ד' שהמדינה תקרא "ישראל").

אבל חס וחלילה!! למה שזה יקרה???

אל תשכחו שמי שמנהל פה ת'ענינים זה הקב"ה. ולא אף אחד אחר (למרות שגם אנחנו נופלים בפח התעתועים הזה..)

סקר/ דיון>>>>אחת מהשומרון

בס"ד

הסקר מיועד לאלו שלא חוגגים את יום העצמאות:

האם יש משהו שעשוי לגרום לכם לקבל את המדינה ולהתחיל לחגוג את יום העצמאות?

למשל: הפיכת המדינה למדינת יהודית בלבד, ראש ממשלה יהודי יר"ש ותלמיד חכם, מלחמת מצווה רצינית באוייבי ישראל, יישוב כל שטחי יו"ש, גולן, גליל, נגב, וכו´.

שאלה נהדרת!! איפה הם!?! תענו!!!אלירז
בקשר לאריאל ובני עקיבאדי"מ

הבנים בנות זה הקש ששבר את גב הגמל בסיבה המהותית יותר זה שאריאל זה "תורת חיים בעוז" ובני עקיבא זה "תורה ועבודה" אצל אריאל התורה מעל הכל ואין משהו שהוא ביחד עם התורה

הנה קישור למצגת על העניין של אריאל

לא לא לא ,לא הבנת כלום..אנונימי (פותח)

בס"ד

אריאל זה לא בני עקיבא נפרד,בשביל זה לא מקימים תנועה..

ההבדל הוא שבבני עקיבא אם משהו ירצה להקים סניף נפרד הוא צריך להתנצל ולתרץ את עצמו! ובאריאל יכול להיות שיקימו יום אחד סניף מעורב אבל מי שירצה להקים אותו יצטרך לתרץ את עצמו..

וזה עוד לא הכל,ואפשר לדבר על זה בשיחה אישית אם תרצה.

לא זה שבאריאל אי אפשר להקים סניף מעורבדי"מ
אממ...אחת מהשומרון

בס"ד

y.s. - האם איפשהו ביהדות מעוגנת ההלכה שחייבים להודות בתפילת ההלל להשם ביום בו חזר השלטון על א"י לידי היהודים (בתקופת בית חשמונאי..)? תמהני!  

[בכל מקרה, ההלל הזה הוא גם פסק הלכה של הרבנות הראשית. הנה לך הלכה!]

זה לא נראה לכם טיפ טיפונת כפיות טובה כלפי הקב"ה?

הסיכויים שיהיה פה שלטון של אדם מישראל, לאחר אלפי שנים ששלטו כאן רק גויים, היה אפסי.

ובכל זאת ד' יתברך עשה עמנו ניסים ונפלאות ונתן לנו לשלוט על הארץ הזאת.

יזהר- בעז"ה יום יבוא והשלטון כולו יהיה יהודי יר"ש (וגם זה לא האידיאל. אני מקווה שהמשיח יגיע כ"כ מהר ולא נצטרך לעבור את השלב הזה..)

המצב הזה יקרה רק כי השלטון היהודי שהחל בה' באייר ה'תש"ח הכין את הקרקע.

[אגב, פעם שמעתי שהגר"א אמר לתלמידיו לא לנהוג מנהגי אבלות ביום זה לעומר (בה' אייר) כי יש בו בקבלה סגולה טובה לישראל. אני לא סגורה על המקור, אז בלנ"ד אני אביא את זה יותר נורמלי..]

נכון, ה' מכין לנו את הקרקעיזהר

בין השאר, דרך המדינה הנוכחית. אבל זה לא סיבה לאהוד אותה.

עייני בהודעתי כאן בשרשור בשם ""מלכות בלתי קדושה" - אנחנו מסכימים."

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t355144#4326582

לגבי עניין חנוכהיזהר

אנחנו לא חוגגים על העצמאות אלא על ניסי ההצלה ונס פך השמן. העצמאות היא רק תנאי לכך שההצלה בת קיימא.

עייני כאן:

ממלך אביון למלך עליון - הרב טל

כן אבל דבר כזה זה לא מדינת ישראלדי"מ

את יכולה לקרוא לזה ככה אבל חוק יסוד שאין הבדל בין דת גזע ומין אם ישנו את החוק הזה והמדינה תיהיה כמו שאת מתארת אז סבבה ולא אכפת לי שתקראי לזה "מדינת ישראל" אבל זה לא

גם לי זה כואב. מאוד, אפילו.אחת מהשומרון

בס"ד

אבל ככה ד' יתברך ברא את העולם. עם מצבים לא כ"כ מושלמים..

ואם הייתי בממלכת ישראל תחת מלכות ירבעם- היית משלם מיסים?

אינלי מושג מה הייתי עושה.

מה שבטוח שבסופו של דבר זה גם גילגולים של הי"ת ובעולם יש ירידות ועליות.

בעז"ה נתפלל ונשתדל לתקן את הכל מבפנים וד' יאיר את עיני העיוורים ויתקנו את כל העיוותים.

אבל לברוח, ולהתנתק ולטמון ת'ראש באדמה- לא נראלי כ"כ יעזור.

אסור להתייאש! בטח שלא מעמ"י.

אנחנו לא מתייאשים מעם ישראליזהר

להיפך. אנחנו מלמדים עליו זכות גדולה. אנחנו אומרים שיש כאן קומץ רשעים שיצאו מכלל ישראל (ובעצם - נשמותיהם מעולם לא היו בכלל ישראל) והם מחטיאים ומבלבלים את עם ישראל, ומרחיקים אותו מאביו שבשמים. בגלל זה, ורק בגלל זה העם כ"כ רחוק. בגלל אותם רשעים שעובדים קשה בשביל זה. אבל העם מצד עצמו הוא קדוש וטהור.

והתפקיד שלנו הוא לזהות את אותם קומץ רשעים, להתנגד להם, לשנוא אותם ולהתפלל למפלתם. ולהציל את עמ"י צאן קדושים מצפורניהם.

ולצערנו - אותו קומץ רשעים שולט כרגע במדינה, בצורה מלאה ובלתי הפיכה ע"י "השפעה מבפנים".

כשהשלטון כולו יהיה יהודי יר"שיזהר

(ולא רק ראש ממשלה) - אז נחגוג את אותו יום כיום עצמאות והודיה לה', ולא את ה' באייר.

הדבר היחיד..אנונימי (פותח)

אם הרבקוק יקום לתחיה ויאמר לי לעשות את זה

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך