אם הרוצח:"לא יכול להיות שילד קטן ירצח תינוק"מרדכי

אמו של חכים עוואד, כמעט בן 18, לא מאמינה שבנה הוא זה שביצע יחד עם חברו אמג'ד את הטבח באיתמר. "ראיתי אותו ישן במו עיני ביום שישי", היא טוענת. לפני מספר ימים ביקרו אותה פעילי שמאל וכתבו: "הזוועה בבית עוואד – פוגרום לשמו"

http://www.mako.co.il/news-military/security/Article-b79ddff28746f21004.htm&sCh=31750a2610f26110&pId=2082585621

----

לא רק שהיא מתכחשת לרצח - ע"פ חקירת השב"כ היא וכול משפחת היו שותפים מלאים בטווח הנורא.

שתמות הכלבה הזאת חתיכת נבלה שקרנית מטונפתאוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
יאלה נמאס מהם שימותו כבר הערבים האלה

יימח שמםם!! כל הערבים שקרנים!! כולם!! שימותו היום!גלוק17

לק"י.

שכל הכפר שלהם יעלה באש!!!

בשריפת חמץ כולם להתכוון על שריפת הכפר שלהם על יושביו... ועל כל השמאלנים שתומכים בו..

אמן ואמן.חוץ מהשמאלנים.הייתי מעדיפה שהם יחזרוקחו עמכם דברים

בתשובה.

גם השמאלנים האלה צריכים למות-משה ר-

אנשים שמצדדים באויבים שלנו הם בוגדים ואסור לרכם עליהם הם מסוג האנשים שהרמב"ם כותב עליהם שאין להם חלק לעולם הבא בגלל שהם מוציאים את עצמם מכלל ישראל ולא משתתפים בצרתם לכן: ימח שמם וזכרם......

*לרחם-משה ר-
אמן!!גלוק17
תראה לי רב אחד שמסכים עם מה שאמרתאביה7
שדרותי,אשרייך שלמדת רמב"ם.מצד שני,למה אתה לאקחו עמכם דברים

נותן לשמלאנים אפשרות לחזור בתשובה וכבר הורג אותם??

תביא לי גיבוי של רב להרג הזה.

אביה וקחו עמכם דברים אתן-משה ר-

לא מצפות שרב יגיד קבל עם ועולם דבר כזה נכון???? תראו רק מה עשו לרב דוב ליאור על ספר תורת מלך שזה על ערבים אז תעשו קל וחומר..

למה לא לתת להם הזדמנות לחזור בתשובה?קחו עמכם דברים
אלו אנשים שהצדיקו את הרצח-משה ר-

ואמרו שזה בגלל שהם חיו בשטחים "כבושים" והם מבינים את הפלסטינים תקראי קצת באתרים שלהם ותראי על מה אני מדבר

אז?? זה אומר שתשובה לא קיימת בשבילם??קחו עמכם דברים
"מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו" ...אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
הם עברו לגמרי לצד השני - ימח שמם

תפנימו אנשי יש אנשים רשעים בעם ישראל-משה ר-

שאין מה לסנגר עליהם אלו אנשים שרוצים ברעתנו מוסרים אותנו לאומות העולם לא צריך להיות יותר מדי צדיק..

האם גם על קורח ועדתו הייתם מסנגרים ככה ועל ירובעם בן נבט שחטא והחטיא?? יש רשעים שאי אפשר ללמד עליהם זכות והם הוציאו את עצמם מהכלל הם לא שייכים אלינו... צריך להבדיל בין השמאל ה"רגיל" אלו שמשרתים בצבא (יש איתי כאלה הרבה במילואים) וכן אוהבים את המדינה רק ההשקפה שלהם שונה והדרך שבה הם רואים את ההתיישבות היא מוטעית מבחינתינו איתם אין לי בעייה כי זה זכותם להביע את דעתם וזה לגטימי הבעייה שלי היא עם האנרכיסטים וארגוני הטרור כדוגמת חסרי הצלם ודומיהם שבמלחמת לבנון השנייה הלשינו על חיילי צה"ל והורסים את ההתיישבות וגורמים לנו נזק עצום בעולם אנשים כאלה הם לא אחים שלי ומבחינתי הם כמו המחבלים שמפגינים איתם...

שוב,אתה צודק בכמעט כל מה שאמרת...השאלה שאניקחו עמכם דברים

שואלת היא האם בגלל זה כבר אין להם עוד זכות לחזור בתשובה.

תגידי, האם מחלל שבת שבי"ד גזר עליו סקילהיזהר

יכול לחזור בתשובה? התשובה היא שכן. הוא יכול לחזור. אבל מסקילה הוא לא יפתר. כי דיני שמיים לחוד ודיני אדם לחוד. כך רצונו של מקום.

זכות התשובה שמורה לכל יהודי באשר הוא. זה בינו לבין ה'. אבל זה לא משפיע על היחס שלנו אליו. אנחנו צריכים לדון אנשים לפי גדריהם ההלכתיים, כפי שהורו לנו חז"ל, ע"פ התורה.

אמר פעם איזה גוי אמריקאי: "התפקיד של א-לוהים הוא לסלוח למחבלים. התקפיד שלנו הוא להפגיש ביניהם.." אותו גוי הבין את האמת הפשוטה של התורה, שרבים בעמ"י לא מבינים.

קודם כל,דיברתי על שמאלנים ולא על מחבלים.דברקחו עמכם דברים

שני,אמרת יפה-בי"ד.

אתה לבדך (לאו דווקא אתה...כל אדם) לא יודע לשפוט לפי התורה גם אם הוא קרא את כל הכתבות שפורסמו אי פעם על השמאלנים ומעשיהם.

אני לא אומרת לא להוקיע,לא לצאת נגד וכו'.אבל לא לשפוט מיתה (ועוד על פי התורה) מהסיבה הפשוטה שאין בי"ד.

מורידים ולא מעלין - לא צריך בי"דיזהר

כדברי הרמב"ם:

"כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול"

עייני בציטוטים המלאים בהודעתי ליעל, למטה.

היה כבר דיון כזה-עם ציטוטים לכאן ולכאן.קחו עמכם דברים
לא מכיר ציטוטים לצד השנייזהר
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך כ"ב ניסן תשע"א 15:55

ואני לא מדבר על הרב אבינר ושות'. מקורות הלכתיים מובהקים.

ממש לא הרב אבינר.אני לא מקבלת ממנו. אריאל יוסףקחו עמכם דברים
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך כ"ב ניסן תשע"א 15:54

הביא את החזון איש.

החזון איש הוא הפוסק הכי מיקליזהר

בעניין זה, אבל גם הוא לא אומר שכולם תינוקות שנשבו.

לשדרותיאני17

דווקא במדינה הזאת לא יעשו לא כמעט כלום על קריאה כזאת לעומת קריאה על ערבים

(בחשבה שנייה שמאלנים נכללים באפלייה הזאת עם הערביםעצוב)

אז מצטערת- אתה לא פוסק הלכה,אביה7

וכל עוד אין רב שמסכים עם מה שאמרת(לא חייב קבל עם ועולם)-- אין לזה שום ביסוס הלכתי (חוץ מפירוש מאוד יצירתי של הרמב"ם..), חוץ מזה שזה נוגד הלכות אחרות ולא מוסרי בעליל..

לא ילמדו אותך את זה באולפנאיזהר

אבל זו האמת. זה לא פירוש יצירתי ברמב"ם, אלא פשט דבריו. את יכולה לעיין בציטוטים שהבאתי בהמשך השרשור, תגובה ליעל. זה מוסרי, כמו שזה מוסרי לרצוח ילדה עמלקית שלא חטאה. זה מוסרי כי זה המוסר האלוקי. אולם בניגוד לילדה העמלקית - כאן ההסבר הרבה יותר פשוט והגיוני.

כיון שזו ההלכה הפשוטה - אין רב אמיתי יר"ש שחולק עליה.  אלא שרבנים רבים מאמינים שזה לא רלוונטי לימינו כי כולם תינוקות שנשבו. מעבר לדיון ההלכתי, שלכאורה דחוק מאוד לומר שכולם תינוקות שנשבו, אפילו לדעת החזון איש - המקל ביותר. בכל מקרה, רבנים שסוברים אחרת לא חסרים. הרב דב ליאור, הרב יעקב יוסף, כל הרבנים החרדים, מו"ר הרב טל ועוד רבים. זה הלכה פשוטה, שמחנכי הציבור הדתי לאומי טורחים להעלים אותה מעינינו.

לא שמעתי אף פעם את הרב טל אומר את זה.קחו עמכם דברים
יש לו כמה שיעורים על זה.יזהר

חלקם רעיוניים וחלקם הלכתיים עיוניים.

שמה?שצריך להרוג שמאלני ולא לחכות לו שיעשהקחו עמכם דברים

תשובה??

אז קדימה תורת החיים...צאו לקטל.

כמה טוב להיות ציני אהמרכזניק
אף אחד לא סובר שיש לקיים את הדין הזה בפועל.יזהר

אבל אם יש אדם שבעיקרון אני אמור להרוג אותו, אז למרות שאני לא הורג אותו, זה משפיע מאוד על היחס שלי אליו.

ושוב, לא שייך דין תינוק שנשבה במחטיאי הרבים. מי שפוגע בעמ"י הוא כמו תפוח רקוב שמרקיב את כולם. צריך להעיף אותו וכמה שיותר מהר.

לא נראה לי שיש רב שאומר את זהדי"מ

הרב יצחק שפירא והרב יצחק גינזבורג לא מתבישיים לומר את מה שהם חושבים והם לא אמרו דבר כזה מעולם

* מפחדים לא מתבישיםדי"מ
אולי במקרה הזה הם יפחדו להגיד??מרכזניק

אולי.. ואלוי פשוט זאת הלכה מומצאתאביה7

ע"י אנשים שמאוד רוצים שהיא תהיה נכונה

אביה אם זה כמו שדרותי אמר שכתוב ברמב"םמרכזניק

אז איך את מעיזה לקרוא לזה המצאה??  

נ.ב אחרי הפיגוע בישיבה (מרכז הרב)מרכזניק

היו שמאלנים ששמחו על זה..כיף???? אז אל תהיי פה צדיקת הדור ותשחקי אותה ר' לוי יצחק כי כל העם יודע כמה הטמאים האלו מזיקים לנו לפעמים עד כדי סכנת נפשות.... 

הרמב"ם לא חי בתקופתינו,אביה7

והוא מן הסתם דיבר על אנשים מהדור שלו.

[אני לא יודעת בבירור, לא ראיתי את מה שהוא כתב, אבל אני בטוחה שהוא לא כתב "שמאלנים שבעד הערבים" או משהו כזה]

בשביל ללמוד מזה לתקופה שלנו, יש רבנים, ועובדה שאף רב לא אומר את זה!

ואני יודעת עד כמה השמאלנים מטומטמים ומזיקים לנו, אבל זה עדיין לא אומר שצריך לרצוח אותם!

אף אחד לא אמר לרצוח אותם-משה ר-

אבל זה יחול חוץ מזה שזה ממש לא קשור אם הרמב"ם חי בתקופתינו או לא מה שהוא כותב זה מאד כללי ולא נודע לפרט כזה או אחר שמשתנה עם הזמן.. הלכות תשובה פרק ג' "אלו הן שאין להן חלק לעולם הבא אלא נכרתים ואובדין ונידונין על גודל רשעם וחטאתם לעולם ולעולמי עולמים. המינים והאפיקורוסין והכופרים בתורה והכופרים בתחיית המתים ובביאת הגואל המורדים ומחטיאי הרבים והפורשין מדרכי צבור והעושה עבירות ביד רמה בפרהסיא כיהויקים והמוסרים ומטילי אימה על הצבור שלא לשם שמים ושופכי דמים ובעלי לשון הרע והמושך ערלתו:

הפורש מדרכי צבור אף על פי שלא עבר עבירות אלא נבדל מעדת ישראל ואינו עושה מצות בכללן ולא נכנס בצרתן ולא מתענה בתעניתן אלא הולך בדרכו כאחד מגויי הארץ וכאילו אינו מהן אין לו חלק לעולם הבא. העושה עבירות ביד רמה כיהויקים בין שעשה קלות בין שעשה חמורות אין לו חלק לעולם הבא. וזהו הנקרא מגלה פנים בתורה מפני שהעיז מצחו וגילה פניו ולא בוש מדברי תורה:

בסדר, ומי קובעאביה7

שהשמאלנים נחשבים לפורשים מדרכי ציבור כמו שהרמב"ם התכוון? [כמו שאומרים שא"א לומר בוודאות שכל החילונים הם כופרים כי חלק גדול מהם הוא תינוקות שנשבו, אז לא חל לגביהם ההתר של לגרום למיתתם] הרי הוא לא חי כיום כדי לשאול אותו אם הם נחשבים למה שהוא התכוון ומה הדין שלהם.. אז שוב-- בשביל זה יש רבנים של היום!!! הם אלה שצריכים לפרש את הרמב"ם לפי המצב של היום [כמו למשל שאחת מאבות המלאכה האסורות בשבתהיא הבערת אש, אז היום כשיש מכוניות וזה לא כתוב במפורש במשנה שמכוניות אסורות בשבת, הרבנים מפרשים את זה לפי המצב של היום ופוסקים לגבי מכוניות], ואם אף רב לא אמר על זה כלום (וגם לא בשקט ובאנונימיות) אז אין שום סיבה לדון בזה!

חוץ מזה שגם אם נגיד שהרמב"ם מתכוון לשמאלנים, הרמב"ם בכלל לא כותב שצריך להרוג אותם!!!

וזה מראה שבכלל מההתחלה המצאתם(אתה וכל מי שחושב כמוך) הלכות!! והשלכתם אותן על הרמב"ם..

אז בבקשה לא להמציא ולדבר שטויות!

^^^^^^^^^!!!!!!!שרון כהן

מסכימה עם אביה אין שום הלכה להרוג אותם ותפסיקו להמציא הלכות תודה!

שרון נראה שלא הבנת את השרשורמרכזניק

אף אחד פה לא קרא להרוג שמאלנים זה יותר משאלת לב של אנשים אז את לא צריכה להתלהם...

לפי מה שאת אומרת גם מרן הבית יוסף לא חי אזמרכזניק

אולי ההלכות שלו לא רלוונטיות...

מה הקשר?אביה7

לא דיברתי בכללי על זה שהרמב"ם לא חי בימינו לכן ההלכות שלו לא רלוונטיות, דיברתי על זה שהוא כתב על פורשים מן הציבור-- שאי אפשר לדעת בבירור שהשמאלנים נכללים בזה, כי הוא לא חי בימינו, לכן גם כשכתב את זה הוא לא התכוון אליהם בין השאר, לכן אנחנו לא יכולים לדעת אם זה חל גם עליהם! (--ולכן לענ"ד מה שהוא כתב לא רלוונטי לשמאלנים של היום כמו שניסו פה להציג) בכלל לא דיברתי על ההלכות של הרמב"ם, ולא אמרתי שהן לא רלוונטיות!

השמאלנים גרועים יותר מכל מי שהרמב"ם דיבר עליו.לעולם לא עוד

הם יודו-נאצים המתחברים לרוצחי יהודים, משתפים עימם פעולה, ממנים אותם, ומסייעים להם בהשמדת ישראל מבפנים.

הם אינם יצורי אנוש, הם יצורים שטניים שרחוקים מאוד ממדרגת החיות,  ושום עונש שבעולם לא יספיק באמת למעלליהם הנתעבים.

יש לקוות כי הערבים כבר 'יטפלו בהם' כפי שרק ערבים יודעים לעשות, כפי שטיפלו בג'וליאנו מר ובאחרים, וכך ניפטר מהם בדרך יפה ואלגנטית.

אפילו אפרם הטמא ראוי שיעלם מארץ הקודש, ולא יזהם אותה בנוכחותו המחליאה.

ימח שמם ויאבד זכרם, לעולמי עולמים ולנצח נצחים, עד סוף כל הדורות, בכל מקום ובכל זמן, אמן כן יהי רצון.

ארורים הם וארורים התומכים בהם, אלו ואלו מקרומם ב'גהני גהנם', יחד עם כל צוררי ישראל, היטלר, אייכמן, ערפאת, אבו מאזן, אחמדינג'ד, אהרן ברק, בן לאדן, נסראללה, שולי אלוני, יוסי שריד, זהבה גלאון, מני מזוז, דורית בייניש, ישעיהו ליבוביץ', אריק שרון, פרס, רבין ושאר הרשעים.

אתה יודע מה זה נאצים?אנונימי (פותח)

לפני שאתה אומר יודונאצים?

נראה לי שבחייים לא פגשת..כי פשוט לא הית כאן לספר את זה

לא כי אתה יודעמרכזניק
היי,אני דימ מסכים עם ,קחו וכו"אנונימי (פותח)

על  איזה בסיס אתה אומר את זה? באיזו ישיבה למדת להחליט מי מחוץ לכלל ישראל ומי לא?

הוא אמר את זה ע"פ הרמב"ם אז מה אתה סתם מתלהם אםמרכזניק
אין לך משהו חכם להגיד אז אל תגיד לא העיקר לכתובמרכזניק
אני מסכיםמרכזניק
שתמות ותיחנק היא והבן שלה ביחד !!!!!!!!!!!!!!!נועוש=]]!!
ליט ביזא דכן איינק!מישהו10

ובשפת העם היהודי...?אלירז
סליחה? זאת ארמית (גלילית), מאמע לאשען!!מישהו10

(עייני ירושלמי כלאיים פרק א הלכה ז)

ועדיין זה לא ברור.. [חוצמיזה שארמית היא לא עברית!]אלירז
היא עוד מעיזה להגיד דבר כזה????????חרותה

אין להם טיפת בושה וחרטה....

והשמאלנים? כואב לי הלב עליהם פשוט רואים את החיים  מעוות..

וואי וואי.... תקשיבו:כפרעלייך!!=)

אל תגידו שימותו כל הערבים! כי באמת יש ערבים טובים!!!

כמו שאם היה יהודי גונב מנוצרי הוא לא היה אומר "גם כן היהודים האלה! שימותו כולם!" -כי זה לא נכון!

יש בכל עם את הטובים, ואת אלו שלא.... יכול להיות שאצל הערבים זה הרוב, אבל עדיין זה לא 100%...

א. 2000 השנים האחרונות הוכיחו-אריאל יוסף

שהנוצרי לא רק שהיה אומר כך -אלא גם היה פועל בהתאם-ולא רק הנוצרי... (ע"ע עלילות דם וכו'-כל דבר שנעשה ע"י יהודי כלשהו- היווה תרוץ לפוגרום בכל היהודים).

ב. מסכים שלא ראוי שנתבטא כך-בלי קשר למה שגוי היה עושה במקרה כזה-לא מפיהם אנו חיים.

ג. מסכים שבכל אומה ישנם גם טובים-כולל בגויים אשר בקירבנו.כמה בדיוק? לא יודע.

???????????אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
את חיה בסרט!!!! את באמת מאמינה שיש איזה ישמעלי אחד שלא שונא את המדינה היהודית??? שטויותת!!! הם שונאים אותנו ואנחנו אותם!!! וכל גוי שנמצא כאן בארץ ישראל הוא גזלן!!!
וחוצמיזה עם שפתח איתנו מלחמה בא"י דינו מוות כולל לתינוקות ולנשים ...!!!!! 

כמו שטבוע בך להיות יהודיה, טבוע בהם הרוע הזה.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

ברור שיש אחד, או שנים שהם יחסית בסדר לכל השאר.

אבל כשטבוע באדם תכונה מסוימת, זה קיים.

יתכן שהערבי שאת מכנה טוב או בסדר פשוט לא פיתח את התכונה שקיימת בו.

הם רוצחים, כולם.

ערבי טוב זה ערבי מת.

ולא. אני לא פאנטית או מה שתקראי לזה, ממש לא.

ריאלית, למציאות. 

כי 'בזכות' אנשים שחושבים שיש ערבים טובים והם בסדר הגענו אך ורק לפיגועים..

אוהבת את אבא לערבים יש תפקיד..שרון כהן

לערבים יש תפקיד והוא כשאנחנו עושים משהו לא בסדר להראות לנו את זה בשיקוף.. (בפיגועים וכו וכו...) ואז אנחנו אמורים לחזור בתשובה..

כשאנחנו מתנהגים כראוי הם צריכים להיות עבדים שלנו ולעסוק במלכות בזויות(בתקופת התנ"ך זה היה לנקות שרותים.. היום נראה לי פועלי בניין...)

אם לא שמת לב, לא סתרתי את העובדה שהצגת.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

את מדברת בסקאלה אחרת לחלוטין, במישור אחר.

ברור שלכל אדם יש תפקיד, אחרת הוא לא היה כאן.

ולכן, שיקוף או לא, ערבים הם אויבים.

יכול להיות שערבי נראה מבחוץ טובמרדכיאחרונה

אבל בפנים הוא שונא אותנו בנפשו.

ע"פ אחת הגרסאות המחבל הראשון שנעצר מהפיגוע באיתמר הוא משת"פ עם ישראל, לכאורה הוא בן אדם טוב אז מה קרה פתאום? הוא לא באמת אהב את ישראל ובשנייה שהוא קלט שכבר יודעים שהוא משת"פ הוא הלך לעשות פיגוע בכדי להראות שהוא נאמן לעם הערבי.

חח ערביה.. לא מספיק גרוע?אלירז
זאת עובדה, לא קללה..גלוק17
חביבתי!! זו חתיכת קללה!!אלירז
ימח שמם הערבים!!!מעפר אני באה

כמה חוצפנים הם יכולים להיות????

יואוו!!!!!!!!!!!עצבני

והשמאלנים המפגרים האלו!!! מה אין להם שכל????? המח שלהם חלול!!!!!!!!!!!! אני לא יכולה לסבול אתזה!!מבולבלעצבני

לכל אלו שאומרים שהאופי הזה טבוע בהם וכולם ככה...כפרעלייך!!=)

קראתי בספר "על הניסים" (על גוש קטיף) סיפור שבו הערבי הציל את היהודי מאבא שלו שעמד לרצוח אותו... [משהו כזה].

זאת רק דוגמה אחת לכך שלא כולם "רעים" ו"רוצחים"...

ואוהבת את אבא אמרת שיש רק אחד או שניים שלא פיתחו את האופי הזה... לדעתי את טועה כיוון שבולטים לך מתוך כולם רק אלו שבאמת רעים, ואלו שלא עושים לך כלם- את מניחה שהם בדיוק כמו חבריהם, מבלי להכיר אותם.

קצת מזכיר את הסטיגמות על החרדים, בגלל שהיו חלק שעשו בלאגן במדינה, יש הרבה אנשים ששונאים אותם... כי הם אלו שבלטו מהמגזר שלהם.

וכל אלו שקראו לי שמאלנית וערבייה- אתם יכולים "לקלל" אותי חופשי, אם זה עושה לכם טוב- לא מפריע לי.

את סומכת על "על הניסים"? הוא ממש לא מדוייקאני17

(בלשון המעטה)

חוץ מזה שהערבים הטובים הם המיעוט

את סומכת על הספר "על הניסים" - סוג של לאכול מידע.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

אחותי, בואי נעזוב שניה דווקא את הספר הזה. כל אדם שקורא ספר - ולא חוקר עליו, פשוט "אוכל" אותו.

ז"א, סוג של פתי, סוג של "מאמין לכל דבר". אז מה אם הם אמרו?

ומה יקרה אם תקראי את הספר של הרב כהנא, ושם יהיה סיפור שכל הערבים רעים, תאמיני גם לו?

אחותי, צריך לקחת הכל בפרופורציה. 

וח"ו, אל תשוו את זה לסטיגמות על חרדים, יש ויש. כמו שיש אותם בדתי- לאומי ובחילוני גם.

ואדם שהוא חכם ומעמיק יודע שלא צריך להביט דווקא על הבולטים ולהכליל.

אך כשהתורה אומרת ש"עשיו שונא ליעקב", אין לך יותר מדי ברירה.

טבוע בהם הרוע כמו שבך טבוע מידת הרחמים.

שלצערי, מתבטאת כאן באופן לא חיובי כ"כ..

מאיפה את יודעת שהרב כהנא אמר -גלוק17

לק"י.

שכל הערבים רעים?

וחוצמיזה כמו שהרב דב ליאור שליט"א אומר- יש אויבים בפועל ויש אויבים בלב...

אז כמה שזה אופי / לא אופי..

כשמחבלים ירצו לרצוח יהודים הם יקבלו תמיכה מערבים שסביבם, זה בטוח..

אמר או לא, אל תתפסי לקטנות. הבאתי רעיון.אוהבת את אבא

בס"ד לק"י

תשתמשי בו. 

ואם לא שמת לב, כתבתי "מה אם..", ז"א, אילולי.

לשדרותי: השמאלנים הם בכל זאת יהודים-~מירב~

ואחים שלנו!!! אי אפשר לאמר עליהם שימותו!!!!!!!!!!!!!!

-אפילו שלפעמים אנחנו לא מסכימים איתם!!!~מירב~

אני חושבת שאסור לאחל להם מוות ,אלא לתת להם לחזור בתשובה.

ותמיד כל צד חושב שהוא הצודק, ז"א שגם הם חושבים שאנחנו טועים בדרכנו ובגישתינו!!!!

קצת סדר ועצה עפ"י דוד המלך, הרב קוק והרבי מלובביץ'סוג'וק

אני לא חבדניק וגם לא בדרך

דוד המלך גילה לנו סוד שאותו פיתחה ברוריה אשת ר' מאיר: לפני שרואה במפלתם של רשעים ואומר "הללויה" לראשונה, לאחר ק"ד מזמורים, אומר דוד: "יתמו חטאים מן הארץ ורשעים עוד אינם". חטאים ולא חוטאים!

מה זה אומר?

הטיפול ברשע אינו באישיות זו או אחרת. הדגש הוא על החטאים ולא על החוטאים, על הרוחות המנשבות ולא על האנשים.

עלינו להבין את את הרוחות המנשבות,  את הדעות, את התנועות האנושיות,..הן בתוכנו והן אצל אויבנו או סתם בעולם הגדול. ודרך זה להשפיע.

ומה עושים איתן?

הרבי מלובביץ' זצל אמר כבר בשנותיו (לפחות כ20 שנה) שתמה תקופת הבירורים והחלה תקופת הייחודים והעליות.  ז"א שבתקופתנו כבר לא פותרים בעיות ע"י  כל מיני שיטות המעמידות אותנו מול הצד השני ומבררות אחד מול השני. הדרך היותר טובה היא מציאת הנקודה היחודית (או איחודית) והעלתה. אין "זרם" בעולם ובוודאי לא בעם ישראל שאין בתוכו איזו אמת פנימית שמחיה אותו ואותה צריך לדלות ולהעלות לטובה. אח"כ, השאר הלא נצרך כבר יפול מאליו.

הלכה למעשה לענייננו:

הכללים הנ"ל תקפים גם למליארדים הסובבים אותנו, אבל אפשר לפני כן פשוט לנסות זאת על אחינו השמאלנים - מה טמון בשמאלנות? איזו אמת, ואפילו הכי קטנה, מחיה את הרוח השמאלנית? אולי במילים אחרות: מה הם באים ללמד אותנו, את עם ישראל , כך שברגע שנבין זאת ואולי נאמץ זאת יפלו הסיגים הרעים?!

למעוניינים בקצת כיוון לתשובה על זה - עיינו באורות ישראל פרק ו פסקה ו - פסקה די 'שמאלנית' שכתב הרב קוק על השנים המהפכניות שלנו.

אל תגיד 'אחינו'. הם אחים שלך אולי, לא שלי.לעולם לא עוד

מי שמתחבק ומסתחבק עם רוצחי יהודים ואף מסייע להם בהשמדת ישראל, היהדות והיהודים  אינו אח שלי.

הם ערב רב הגרועים מעמלק, וכל יהודי פשוט מבין את זה.

נגעת בנק' הרגישה ביותר,יעלי_א

והיא שעם כל הכאב והכעס, הם אחים שלך.

והם הבנים של רבש"ע בדיוק כמוך.

עכשיו, איך מתמודדים עם זה, זו כבר שאלה אחרת.

ממש ממש לא. הם מזמן יצאו מכלל 'אחים'.לעולם לא עוד

הם אויבים מרים לכל דבר, גרועים מהערבים.

ערב רב עמלקי גם אם האם יהודייה.

וכזכור לכולם: גם י'מח שמו וזכרו' היה יהודי. 

הלוואי והיית צודק.יעלי_א

או שלא, בעצם.

א. הייתי ממליצה לך ללמוד את פסקה מ"ה ב'אורות' (עמוד פ"ה) (או שזה הפוך, פסקה פ"ה בעמ' מ"ה. לא זוכרת.. אני לא בייניש. ).

אומר הרב שאותם חלוצים חילוניים שהקימו את המדינה, אותם אנשים שזרקו את היהדות לחלוטין, הם השמרים הנחוצים ליין. בלעדיהם היין המשובח לא יכול להווצר. זהו תהליך הכרחי בגאולה.

ובסופו של דבר ה"שמרים" שוקעים בתחתית היין. אל תדאג.

ב. זו באמת נק' כואבת וקשה (לנו, האנשים הקטנים!). שגם אותם יהודים שמכסים בהרבה שכבות את הנק' האלוקית שבהם, גם הם בניו של הקב"ה.

אך מבחינת הקב"ה, גם כשעמ"י חוטאים הם נקראים בנים.

אז אם מבחינת הקב"ה גם מי שמחלל את שמו נקרא "בן", אז ק"ו מבחינתנו.

כדאי שהרבנים יבחנו 'קריאה מחדש' של כתבי הרב.השם הוא המלך!

ששופכת אור חדש על כתביו.

ברור לי לחלוטין שעל אותם בוגדים עמלקים הוא לא היה מלמד טיפת זכות, אלא היה מחשיבם ללא ספק כשונאי ישראל מהסוג הנחות ביותר.

מקימי המדינה, עוד היתה להם הזכות של ישוב הארץ, והיא לבדה היתה בכל זאת משהו.

אותם חלאות אנטישמיות כיום עושים ה-כ-ל  כדי להעיף יהודים מחלקי מולדת,  להחריב את ארץ ישראל וכמובן מסייעים סיוע של ממש לטרור הפלסטינאצי.

הרב קוק מעולם לא היה מעלה בדעתו לקרבם.

הוא מזכיר בכתביו 'ערב רב', ואותם אלו היו צדיקים טהורים לעומת חיות האדם של היום.

רוב העם הוא נאמן, בבסיס, לה'.

יש מיעוט ארסי אנטישמי ששייך ל'ערב רב' - ואותו יש לרחק.

את כל היתר, בודאי שיש לקרב בעבותות אהבה, אך שוב: חייבים לעשות את האבחנה הכ"כ בסיסית בין אלו לאלו.

אין לי כל ספק שהרב היה מקרה אפילו גרועים מהםאנונימי (פותח)

בס"ד

והוא כבר קירב כופרים -לא מלידה.. מרצון! להכעיס!הם קצצופאות של ילדים! הם יותר דומים להגדרה המזעזעת שהזכרת קודם..

אה באמת?? קרא שוב את איגרת תקנ"ה.קחו עמכם דברים
הם גם אחים שלי.כבר דיברנו על מוציא עצמו מן הכלל?אנונימי (פותח)

בס"ד

על בסיס איזה מקור תורני אתה אומרלא יהודים וגרועים מערב רב ועמלק?

ואפילו אם הם יותר גרועים..זה בגל שהם עושים את מה שהם עושים בתור יהודים..

אם יש לך מקור מי יהודי ומי לא אני אשמח לשמוע וללמוד אותו!

הרב כתב במאמר הדור שרק מי שפועל נגד עמ"י מתוך שנאת ישראל משהו אצלו פגום..ואל תחרטטו לי לי שהם עושים את זזה משנאת ישראל..הם אוהבים את הערבים ואת עצמם.. 

אל תעמיס על דוד המלך דברים שלא שייכים לויזהר

"יִתַּמּוּ חַטָּאִים מִן הָאָרֶץ" חטאים עם ט' דגושה - כלומר: אנשים חוטאים. דברי ברוריה הם לא פשט.

מעבר לכך, עד שגייסת את דוד לשורותיך, מה תעשה עם פרקים שלמים שבהם דוד מאחל צרות, יסורים ומוות לאויביו היהודים? כשדוד מאחל לאחיתופל "אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם"? כשדוד אומר על יהודים רשעים "הֲלוֹא מְשַׂנְאֶיךָ יְהוָה אֶשְׂנָא וּבִתְקוֹמְמֶיךָ אֶתְקוֹטָט. תַּכְלִית שִׂנְאָה שְׂנֵאתִים לְאוֹיְבִים הָיוּ לִי". דוד מתפלל רבות לה' שיכלה את אויביו, ישפיל אותם, ויגרום להם סבל ויסורים.  איזה רוחות מנשבות בראשך? (תרתי משמע)

ויש לציין שכן פירש רש"י על המקוםאנונימי (פותח)

חטאים = חוטאים

תגידי את זה לאלה שניסו להכריז על מדינה פלסטינית-משה ר-

אם זאת לא בגידה אז מה זה בגידה???? רק בעם שלנו מרחמים על בוגדים פשוט בושה וחרפה.... האנשים הארורים האלה לא ראויים להיקרא יהודים אז תפסיקו עם האהבת  ישראל המזוייפת הזאת זה לא אהבת ישראל זה אהבת ישמעאל כי זה מה שהם.

*תגובה למירב-משה ר-
שמאלנים הם ממש לא "בוגדים"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!כפרעלייך!!=)

הם בסה"כ אנשים שלא מסכימים בדעה שלך!

וכל מי שחילוני נחשב "בוגד" כי הוא לא מסכים עם הדת שלך!??!?!?!???????

למה אנשים פה לא יכולים לכבד אנשים עם דעות שונות מהם מבלי "לקלל" אותם?!??

מי שמתחבק עם רוצחי תינוקות הוא 'בדעה שונה'?לעולם לא עוד

מי שתומך במחבלים ושונא שנאת מוות את ישראל והיהודים, הוא רק ב'דעה שונה' או שהוא אנטישמי לכל דבר ועניין?

עצוב שצריך בככלל לומר זאת, אבל אם זה הכרחי אזי  יש לומר גם את האמיתות הבסיסיות והפשוטות ביותר.

לעולם לא עוד-כפרעלייך!!=)

שמאלנים אלו אנשים שהם לא ימניים, ז"א- שהם לא תומכים בהתיישבות בהתנחלויות כי הם (רובם) חושבים שיותר טוב 2 מדינות לישראל ופלסטין- ואז יהיה "שלום"....

אבל זה שאדם שמאלני ולא תומך בהתיישבות ביש"ע, לא אומר שהוא שונא את היהודים שנאת מוות!

מה נראה לכם??? שכל הדתיים שונאים את השמאלניים ושכל השמאלניים שונאים בחזרה!?!?? -ממש ממש לא! אולי יש כאלו, (ועצוב שדוגמה לכך היא הפורום הזה... זה אפילו מזעזע מאוד למען האמת),

אבל הם ואתם זה לא הרוב!

רוב הדתיים-ימניים הם לא כמוכם ומאמינים שיש לקרב את כל עמ"י באשר הוא.

כך גם יש שמאלניים (אני לא יכולה לומר שהרוב, כי אני לא כ"כ מכירה את החברה הזו... אבל יכול להיות),

שמאמינים בדת בדיוק כמוכם, (יש שמאלניים דתיים), ובכל אופן- גם להם יש "שונאי ישראל" בדיוק כמו שיש פה בפורום [סליחה על ההשוואה, אבל אתם עיוורים למציאות...], אבל יש ביניהם גם את אלו שלא... ויכול להיות שזה הרוב, ויכול להיות גם שלא!

יש לי "דבר תורה" שקיבלתי לאימייל שמתקשר ממש לפה... אני אשתדל לפרסם אותו כאן בקרוב... (קיבלתי אישור להפיץ).

קפץ-משה ר-

סה"כ אנשים תמימים ומסכנים כמו שטרנהל שר"י שקרא לעלות עם טנקים על ישובים וירון לונדון שקרא לירות במתיישבים חוץ מזה מדובר באנשי צדקה וחסד שאהבת ישראל זורמת בעורקיהם.. יופי תמשיכי לחיות בללה לנד..

והם נחשבים לטווי דרכם של השמאל הקיצוני-משה ר-

מה הקשר לחילוני???-משה ר-

זה לא שהם הדליקו סיגריה בשבת כי הם לא ידעו.. הם מסכנים אותנו  והם בוגדים תבינו כבר בוגדים   מה נסגר עם האנשים פה?? 

אני לא מבינה משהו-יעלי_א

נגיד שהם בוגדים. טוב.

מה אתה עושה עם זה חוץ מלהשמיץ?

מה זה עוזר לך?

זה מקדם אותך איכשהוא?

אנשים לא קולטים- לטוב (בנו את הארץ..) ולרע (מחריבים אותה..) הם אחים שלנו. הם יהודים. לא יעזור כלום.

אפשר להאבק נקודתית. לומר שהם טועים. אבל להגיד שהם לא אחים? מה הקטע? זה לא נכון. עובדתית הם אחים.

את רצינית?? קראת מה שכתבת??-משה ר-

נגיד שהם בוגדים..... את רוצה לתת להם גם פרס ישראל??? את יודעת מה המשמעות של בוגד בכלל?? במדינות אחרות מוציאים להורג אנששים כאלה וגם אצלנו יש אפשרות כזאת רק חבל שלא ממשים את זה... 

וזה לא אמור לעזור לי אישית זה צריך לעזור לכולם כי אם כולנו נוקיע את הערב רב הזה מתוכינו ולא ניתם להם לגיטימציה בטענה שהם יהודים מצבינו במדינה היה טוב יותר..

חוששתני שהוצאתי מהקשרי.יעלי_א

אני מסכימה איתך ב100%

ואני מסכימה איתך ב100%

ושוב, אני מסכימה איתך ב100% שמי שמסוגל להתחבק עם משפחת הרוצח הוא לא שפוי,

ואני בתור ראש ממשלה הייתי מגנה זאת ומרחיקה אדם כזה מהציבור.

אבל זה לא סותר את העובדה (הכואבת לעיתים..) שהוא אחיך.

אח קשה ורחוק, אך אחיך.

בלי להתייחס לתוכן ממש-יעלי_א

גם אני נחשבת בגדר אויב שלך, שאתה יכול להשמיץ?

אולי אני גם לא נחשבת יהודיה?

קצת רוגע לא יזיק.

ולתוכן,  בכנות אני לא מבינה למה אתה מתלהם עלי. באמת.

לא אמרתי שפשוט לראות מעבר למצב הלא פשוט הקיים.

לא אמרתי שמה שהם עושים זה בסדר.

בסה"כ אמרתי שעם כל הכאב, הם אחים שלנו.

מה לא נכון בדבריי?

ואני לא משמיצה את דבריך, ולא את דברי אף אחד.

אני מסכימה איתם.

אני חושבת, כמוך, שאהבת ישראל האמיתית היא לא כמו שנוהגים לתאר.

אני מסכימה עם זה שצריך להלחם ברשעה, שצריך לתקן את המדינה,

שהמצב קשה.

מסכימה.

אך אני לא מסכימה עם הקיצוניות האכזרית, שמטרתה היא רק להשמיץ, לקלל, לקטלג בשמות, להרוס.

צריך לבנות מתוך טוב, לא מתוך אנטי.

לא יעזור לנו אם נקלל ונקרא בשמות גנאי.

זה לא מה שיעזור לנו לפעול בחכמה.

וכן, יש גם יהודים שמרוב שהנשמה שלהם מכוסה, הם צריכים לקבל עונש חמור מאד.

אך הם, עדיין, יהודים.

זו הנק' שרציתי לדייק בה.

היו יהודים (קסטנר) שעזרו לנאצים בשואה-משה ר-

אולי גם הם אחים שלך???? 

יש גדרים הלכתייםיזהר

אדם שהגדרתו ההלכתית היא "מין" או "אפיקורס" (=הגדרתו הקבלית היא ערב רב) יצא מכלל ישראל.הוא לא נראה אח. ר' מאיר  ור' יהודה, שחלקו אם קרויים בנים או לא - לא דיברו בכלל עליהם, אלא על ה"רשעים הרגילים", החוטאים. יתרה מכך: מותר ואף מצווה להרוג אותם, כפי שכתב הרמב"ם:

"מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם.  [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה--מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים:  כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול." (הלכות ממרים תחילת פרק ג')

וכן:

"המוסרין, והאפיקורוסין, והמינים, והמשומדים--לא הוצרכו חכמים למנות אותן בכלל פסולי העדות, שלא מנו אלא רשעי ישראל.  אבל אלו המורדין הכופרין, פחותין הן מן הגויים:  שהגויים--לא מעלין ולא מורידין, ויש לחסידיהן חלק לעולם הבא; ואלו--מורידין ולא מעלין, ואין להן חלק לעולם הבא." (הלכות עדות, סוף פרק יא)

וכן:

"המינים, והם עובדי עבודה זרה מישראל, או העושה עבירות להכעיס, אפילו אכל נבילה או לבש שעטנז להכעיס, הרי זה מין, והאפיקורוסין, והן שכופרין בתורה ובנבואה מישראל--מצוה להורגן:  אם יש בידו כוח להורגן בסיף בפרהסיה, הורג; ואם לאו, יבוא עליהן בעלילות עד שיסבב הריגתן.

כיצד:  ראה אחד מהן שנפל לבאר, והסולם בבאר--קודם ומסלק הסולם, ואומר לו הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך.  וכיוצא בדברים אלו." (הלכות רוצח ושמירת הנפש, פרק ד)

צריך להבין: מאיפה צץ הדין הזה, מורידין ואין מעלין? מצווה להרוג יהודים, בלי דין ובלי דיין? איפה זה כתוב בתורה? האם חז"ל יכולים לחדש מעצמם דבר כ"כ מרחיק לכת??

תשובה: דין מורידין ואין מעלין נלמד מדיני מלחמה. חז"ל הבינו שאותם רשעים פוגעים בעמ"י. הם אוייבים. ולכן כל אחד יכול להרוג אותם, וזה אפילו מצווה.

אמנם אין חולק על כך שלא שייך בימינו לבצע את הדין הזה, בין אם בגלל שהוא בא לתקן והיום הוא רק יקלקל (החזון איש) בין אם בגלל שהוא לא שייך פרקטית במציאות של ימינו, שאין ידינו תקיפה. בכל מקרה, אנחנו לומדים ממנו עיקרון מוסרי חשוב. אמנם אני לא בא להרוד אף אחד, אבל אני מבין שהוא אוייב שלי. אני לא "אסבב לו מיתה" אבל אני אגיד עליו "ימח שמו" ו"שר"י" ואקלל אותו בליבי ואשנא אותו. זה מוסר התורה. זה רצון ה'. זה המוסר שלימדנו דוד המלך עליו השלום, "הֲלוֹא מְשַׂנְאֶיךָ יְהוָה אֶשְׂנָא וּבִתְקוֹמְמֶיךָ אֶתְקוֹטָט. תַּכְלִית שִׂנְאָה שְׂנֵאתִים לְאוֹיְבִים הָיוּ לִי." זה גם היגיון בריא: אהבת הטוב כוללת בהכרח את שנאת הרע. תגידי לי את: אדם שאוהב את ה' אבל גם עבודה זרה, מה שווה אהבת ה' שלו? אוהב ה' אמיתי שונא עבודה זרה "אשר שנא ה' אלוקיך", והוא שונא גם את אויבי ה' - הערב רב.

נלך עם הראש שלך-יעלי_א

מאיפה אנחנו יכולים לדעת מי נחשב כיהודי ומי לא?

לפי מעשיו?

לפי הפשט נראה שכל מי שלא מאמין בתורה שבע"פ צריך למות.

לכן, במקרים כאלו יפה הפרשנות.

אשמח לפרשנויות שונות, אם אתה כבר מביא מקורות.

אדם שאוהב את ה' ומתוך כך אוהב גם את הרשעים שבעם- זו אהבת ה' האמיתית.

אם נדע מי נחשב כ"ערב רב" (או כל הגדרה דומה אחרת..), אולי לא "נצטרך" לאהוב אותו.

אבל כל עוד.. אז..

איך אתה מגדיר "רשעים שבעם" לעומת "ערב רב"? או שזה אותו דבר מבחינתך?

איך חז"ל ידעו?יזהר

ברוח הקודש? אולי. אבל אם כך, למה הם הורו לנו לדורות? הרי לנו אין רוח הקודש? התשובה היא שחז"ל קבעו גדרים ברורים. אדם שדעותיו כאלו וכאלו - הגדרתו  כך וכך. אדם שמעשיו כאלו וכאלו - הגדרתו כך וכך.

"לפי הפשט נראה שכל מי שלא מאמין בתורה שבע"פ צריך למות." נכון. זה קשה להבין. קשה לעכל - אבל זאת ההלכה. כמו מלאכת תופר בשבת  וכמו מצות תפילין. אין מקום לפרשנויות שמעוותות את הדין הפשוט.

מכל הנ"ל יש הסתייגות אחת - דין תינוק שנשבה. במקור בגמרא - דין זה שייך באדם שגדל בין גויים ולא יודע הלכות כלל, ולכן הוא מוגדר שוגג ולא מזיד. הרמב"ם, דעת יחיד בראשונים, חידש חידוש עצום ואמר שדין תינוק שנשבה שייך גם באדם שנתוודע ליהודים ויודע את ההלכות. בגלל שהוא חונך כגוי - הוא תינוק שנשבה. דברי הרמב"ם:

"אבל בני אותן הטועים ובני בניהם, שהדיחו אותם אבותם ונולדו במינות, וגידלו אותן עליו--הרי הן כתינוק שנשבה לבין הגויים וגידלוהו הגויים על דתם, שהוא אנוס; ואף על פי ששמע אחר כך שהיה יהודי, וראה היהודיים ודתם--הרי הוא כאנוס, שהרי גידלוהו על טעותם.  כך אלו האוחזים בדרכי אבותיהם שתעו.  לפיכך ראוי להחזירן בתשובה, ולמשוך אותם בדרכי שלום, עד שיחזרו לאיתן התורה; ולא ימהר אדם להורגן." (הלכות ממרים, המשך הציטוט מההודעה הקודמת)

זה המקור לכך שאנו בעצם "לא ממהרים להרוג". רוב החילונים הם תינוקות שנשבו, אנחנו אוהבים אותם ומנסים לקרב אותם. (אמנם יש לציין שדין ריחוק מרשעים קיים גם בהם, שהרי הריחוק נועד להגן עלינו מטעותם, ובזה אין הבדל בין תינוק שנשבה למי שאינו כזה.)

אמנם, בשום פנים אי אפשר לומר שכולם כאלה. אלא המזיקים בפועל לעם ישראל, אלה שמעדיפים ערבים על יהודים - אותם אנו שונאים. הם הערב רב.

זה ההגדרה הפשוטה. יש לציין שערב רב זה לא מושג הלכתי, אלא הסבר רוחני אמוני למושגים ההלכתיים. יש הרבה מה להאריך בזה, ואכמ"ל. את מוזמנת לקרוא את הספר "יתבררו ויתלבנו ויצרפו רבים" של ר' בנימין יוחנן נקר.

ואולי הפרשנות שלנו מוטעת?יעלי_א

ואולי מיעוט השמאל הקיצוני נחשבים בגדר "תינוק שנשבה"?

מאיפה אנחנו מסיקים שלא?

בלנ"ד אקרא את הספר. (:

אלו שמזיקים בפועל לעם ישראליזהר

לא שייך בהם תינוק שנשבה. זה פשוט הסרת מכשול. אם יש תפוח רקוב בסלסלה, והוא לא מזיק לאף אחד - אני בוחן אותו אם הוא תינוק שנשבה או לא, ומה היחס הנכון אליו. אבל אם הוא פוגע בשאר התפוחים - אני מעיף אותו, ולא משנה איך הוא נרקב ולמה.

"כִּי יְסִיתְךָ אָחִיךָיזהר

בֶן אִמֶּךָ אוֹ בִנְךָ אוֹ בִתְּךָ אוֹ אֵשֶׁת חֵיקֶךָ אוֹ רֵעֲךָ אֲשֶׁר כְּנַפְשְׁךָ בַּסֵּתֶר לֵאמֹר נֵלְכָה וְנַעַבְדָה אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹא יָדַעְתָּ אַתָּה וַאֲבֹתֶיךָ...וְלֹא תָחוֹס עֵינְךָ עָלָיו וְלֹא תַחְמֹל וְלֹא תְכַסֶּה עָלָיו. כִּי הָרֹג תַּהַרְגֶנּוּ יָדְךָ תִּהְיֶה בּוֹ בָרִאשׁוֹנָה לַהֲמִיתוֹ וְיַד כָּל הָעָם בָּאַחֲרֹנָה."

אני רק מצטט. את העיקרון המוסרי שהתורה מנסה להעביר - תביני לבד.

תודה על הציטוט. יעלי_א

מה היא הכותרת, תזכיר? "כי יסיתך אחיך".

יכול להיות שהעונש צריך להיות מוות, אך זה לא סותר את העובדה שמדובר באחיך.

וזו תשובה גם ל"שדרותי".

עדיין לא הובנתי? ארר..

אחי הביולוגי,יזהר

ומה בכך?

אין שום נפקא מינא לכך שהוא מוגדר אחי. להיפך - דווקא בגלל שהוא אחי - אני צריך להרוג אותו קודם. התורה אומרת לי: בגלל שהוא אחיך לך יש את הקונפליקט הכי גדול, אתה עלול לחוס עליו ולחמול עליו - תדע לך שהמוסר האמיתי והאלוקי הוא שאתה צריך להרוג אותו, לשנוא אותו. אם אתה בקונפליקט של קשר דם מול רצון ה' - אתה מחוייב לרצון ה'. זה הניסיון שלך.

תענה לי בכנות בבקשה-יעלי_א

השנאה שלנו את השמאל הקיצוני (וחלקים מאיתנו שונאים לא רק את הקיצוני..),

האם היא באמת מתוך רצון טהור לעשות את רצון ה', לקדש את שמו?

או שלא כ"כ..?

אולי היא נובעת ממקום אחר, של שנאה לשם השנאה. כי אותו שמאלני סותר את דעתי, עושה מעשים שאני חושב שהם לא נכונים (גם כשאני צודק..).

אין פה אף נגיעה אישית?

בכנות.

אז לפני שאנחנו מכריזים שאנחנו עושים את רצון ה' לשמה, נבדוק טוב..

ואם כן, אז מה?יזהר

אם כן - אז השינוי הנצרך הוא להפוך את השנאה ל"לשמה" ולא לבטל אותה. כדברי חז"ל "לעולם יעשה אדם שלא לשמה, שמתוך שלא לשמה בא לשמה".

אבל באמת, אי אפשר לומר לזה לא לשמה לגמרי. אולי מעורב בזה גם יראה נפולה, אבל ודאי שיש בזה גם משהו טהור. השנאה הזאת קשורה לנשמה האלוקית ששונאת את הרע בתכלית השנאה.

כדי לבחון את עצמי אני צריך לבדוק: האם אני שונא גם אנשים שאני לא צריך לשנוא? האם אני שונא גם את פלוני שדעתו שונה מדעתי, אבל הוא יר"ש, ודעתו היא בתוך "70 פנים"?

או מבחן נוסף, האם אני שונא גם את חבר הילדות שלי שמאוד אהבתי, כי הוא הצטרף, רח"ל, לאלו שצריך לשנוא?

בעזרת מדדים כאלו אפשר לבחון עד כמה השנאה טהורה לכבוד ה', בבחינת "אוהבי ה' שנאו רע".

שכוייח! אהבתי.יעלי_א

אני רק רוצה לדייק ולומר שיש הבדל תהומי בין שנאה לשמה ושנאה שאינה לשמה.

יש הבדל אם אני הורגת חוטא כי אני שונאת אותו או כי אני שונאת את מעשיו, ואני יודעת שזה העונש שהוא צריך לקבל.

.

צריך לשנוא את האנשים עצמם.יזהר

רק יחידי סגולה, בודדים בדור, נמצאים בדרגה רוחנית מספקת כדי להפריד בין הרשעים לרשעה. זה לא הדרכה לרבים.

גם אם קשה- זו ההדרכה.יעלי_א

וכל אחד יעשה את ההשתדלות שלו כמירב יכולתו.

שנאה לשם טהרת השנאה לא מקדמת- רק מזיקה. היום תשנא את ה"ערב רב" ומחר תשנא את אחיך שחושב שונה ממך.

שנאה לשם קידוש ה' (שמבחינתי לא נחשבת כשנאה. בטוח יש לה הגדרה אחרת..), היא מה שתניע אותנו לעשות פעולות מתוך אמת ולא מתוך דחף בלתי נשלט/ רגש.

שנזכה להבדיל. אמן.

שנאת ערב רב-זו שנאה לשם שמיים!קחו עמכם דברים
באידיאל, צודקת.יעלי_א

במעשה-

אני שואלת בכנות, האם אנחנו שונאים את ה"ערב רב" כי זו מצוות ה',

או כי הרגש שלנו משתולל?

זה משנה את היחס.

ולא נתייחס לעובדה שכיום אין אנו יכולים לדעת מי נחשב כ"ערב רב"- מה שאומר שהשנאה שלנו לא מגיעה מקדושה.

דיברתי כבר בשרשורים כאן על זה שאי אפשרקחו עמכם דברים

להצביע היום מי ערב רב ומי לא. אבל בהחלט יש סימנים למעשיהם,ואת זה אנחנו שונאים ונגד זה אנחנו נאבקים.

אנחנו גם שונאים את הערב רב,אך איננו יודעים בבירור מי אלה. לכשנדע-נשנא.

זה פשוט לא נכון.יזהר

זה לא שזה קשה. זה לא ההדרכה. נקודה.

זה מוביל לעיוות, ולחיבור עם הרע.

חונכת מגיל 0 ששנאה זה תמיד רע, אבל זה פשוט לא נכון. פתחי תהילים, תראי כמה דוד המלך שנא.

בקיצור,יעלי_א

כל עוד אנחנו לא יודעים בודאות מי נחשב כ"ערב רב" (אנחנו באמת מבינים את ההגדרות ברמב"ם?),

השנאה הזו לא מובילה תוביל למקום חיובי, ולא לקידוש ה'.

אין טעם לחפש גושפנקא לשנאה, כשהיא לא מגיעה ממקום טהור.

דוד שנא את הרע, את מה שהיה בודאות רע.

אם תתייחס למדינת ישראל כראשית צמיחת גאולתנו, היחס לשמאל הקיצוני יכול קצת להשתנות.

וכמובן שזה לא פשוט.

אני לא במקום הזה בכלל.

אבל זה לא פותר אותי מלנסות להגיע למקום כמה שיותר קרוב.

בשורות טובות.

דואג האדומי ואחיתופל היו גרועים מפרס ואהרון ברק?יזהר

פשוט שלא.

ה' ברא אותנו עם בריאות נפשית. עם רגש בריא לשנאת רשעים. יש לנו חובה לזקק אותו, להפוך אותו ליותר טהור, לכוון אותו רק לכיוונים הנכונים, אבל אסור לנו לדכא אותו. זה פשוט היפך רצון ה'.

אני בשוק שצריך להגיד את זהאנונימי (פותח)

אבל מתי כבר תבינו ותצאו מהסרט שלכם?? השמאלנים האלה, אם כל הכבוד שהם אחים הם בוגדים!! ומסכנים את עמ"י !! צריך להעניש אותם ולטפל בהם כמו בבוגדים וכמו אנשים שמסוכנים לציבור (להעניש לא להרוג) ולא כל הזמן לדבר דיבורים יפים על אהבת ישראל וקירוב הבריות...ואין פה בכלל תקטע של דעה שונה! זה לא ענינים בהלכה וביהדות זה פשוט בגידה בעם וסכנה לציבור!!אם זה היה דעה שונה אבל שלא מזיקה אז עוד בסדר, אבל זה נגד המדינה!!

זה אבסורדי לגמרי שבתוך א"י קמים אנשים ומכריזים על הקמת מדינה אויבת בתוך א"י ואף אחד לא עושה להם כלום..מזעזע!!!

בתקווה שכל עמ"י יתעורר..ובעז"ה נזכה לגאולה שלמה בקרוב אמן!

ואם זה היה נגד ההלכה ולא נגד המדינה..?שמוליק פיין

בס"ד

זה מדהים איך אנשים מקדשים את המדינה ושוכחים שיש משהו קצת רק קצת יותר קדוש וזו התורה שלנו..

משהו כזה קצת ישן שקיבלנו לפני כמה אלפי שנים אבל יודעת מה? אולי זה ישן מידי אולי נחדש אותה? יודעת מה..?נביא כמה אנשים גדולים כמו בנימין נתניהו אהוד ברק ועוד מי שאת רוצה שישכתבו אותה שיתאים להם למדינה..ככה שהם לא יחגגו את הפסח ברב עם והדרת מלך וישכחו שאחרי שיצאנו מפסח הקב"ה נתן לנו את התורה ולא כדי שאחרי שהם חגגו הם יעברו על כל התורה כולה אלא הם ישכתבו אותה וככה יהיה להם נוח יותר..מה את אומרת..?

ואם כבר אבסורד..אבסורד שאנשים מקדשים את המדינה..וצר מושג חדש פתאום כך..למות על קידוש המדינה..מה עם קידוש השם שהוא קצת יותר חשוב מקידוש המדינה..?אם חייל היה נהרג תוך כדי פינוי(ח"ו למשל ערבי היה זורק עליו אבן ופוגע בראשו..)זה היה קידוש ה'?הרי הוא חייל בצבא ההגנה לישראל..

צודק במאת האחוזים. יישר כוח!מיכל נגרין
>>מרב.

תכל'ס, נכון. צודק לגמרי.

ברור שהתורה היא מעל הכל, וצריך לעשות הכל שיתאים לה, וא"א ללכת נגדה בעניינים מסויימים.

אבל יש דברים, כמו כל המקרים עם השמאלנים, שצריך להעניש. 

לא להרוג ח"ו, כי זה מגיע רק לרוצח עצמו, אבל- עונש?

מה רע בזה? 

איפה כתוב שאסור להעניש אדם שבגד??

והם בגדו..!!

אני לא אומרת שכל השמאלנים הם כאלה ח"ו, ויש הרבה שהם באמת, מסכנים, לא עלינו, נולדו למשפחות אחרות משלנו ולמציאות שונה משלנו..

אבל יש שמאלנים שכבר הולכים נגד כל דבר הגיוני בעולם הזה.

בנאדם שהולך לעודד משפחה של רוצח כי עצרו אותו [אפילו לא הרגו אותו!!!] הוא לא אנושי, וכבר עבר מזמן את הגבול, והוא חייב על זה ענישה מבי"ד רבני!!!

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך