למקטיני הרב קוק ודעותיו על שנותינו, קצת קצת העמקה:סוג'וק

בין שאר המקורות - אורות ישראל פרק ו: קיראו על השנים שלנו עם השמאלנות העולה והסיבות לכך והארת הרב על ה"חושך":

ו

במשיח בן יוסף מתגלה התכונה של לאומיות ישראל מצד עצמם. אמנם התכלית האחרונה אינה התגדרות התיחדות הלאומיות בלבדה כ"א השאיפה לאחד כל באי עולם למשפחה אחת לקרא כולם בשם ד', ואע"פ שזה צריך ג"כ מרכז מיוחד מ"מ אין הכונה כולה רק המרכז כ"א פעולתו ג"כ על הכלל הגדול. וכשצריך העולם לעבור ענין הלאומיות אל הכללות צריכה להיות ג"כ כעין הריסה אל הדברים שהושרשו מצד הלאומיות המצומצמת, שיש עמה המגרעות של אהבה פרטית יתרה. על כן עתיד משיח בן יוסף ליהרג, ומלכות אמתית וקימת תהי' משיח בן דוד. וכשמדת הכוסף אל הטוב הכללי מגיעה לביטול ערכה של התיחדות הלאומיות, הנה עוד צעד אחד והרע יהי' מבוער ג"כ מחיי היחידים, נמצא שביטול יצר הרע והריגת משיח בן יוסף קרובים הם בענינם זל"ז. לפיכך נחלקו חז"ל בפ' החליל על הפסוק והביטו את אשר דקרו, אם הוא על משיח בן יוסף שנהרג או על יצר הרע שנהרג.

ז

אין המדינה האושר העליון של האדם. זה ניתן להאמר במדינה רגילה, שאינה עולה לערך יותר גדול מחברת אחריות גדולה, שנשארו המוני האידיאות, שהן עטרת החיים של האנושיות, מרחפים ממעל לה, ואינם נוגעים בה. מה שאין כן מדינה שהיא ביסודה אידיאלית, שחקוק בהויתה תוכן האידיאלי היותר עליון שהוא באמת האושר היותר גדול של היחיד. מדינה זו היא באמת היותר עליונה בסולם האושר, ומדינה זו היא מדינתנו, מדינת ישראל, יסוד כסא ד' בעולם, שכל חפצה הוא שיהיה ד' אחד ושמו אחד, שזהו באמת האושר היותר עליון. אמת, שאושר נשגב זה צריך הוא לביאור ארוך כדי להעלות אורו בימי חושך, אבל לא מפני זה יחדל מלהיות האושר היותר גדול. 

הראי"ה קוק היה נחשב היום לאנטי ציוני מובהקאנונימי (פותח)

בכלל לא בטוח שהוא היה תומך במדינה! אם היו קוראים בעומק ובעיון את כתביו האמיתיים (וכידוע רוב כתביו לא שוחררו לאוויר העולם בגלל צנזורה של בנו, שגם ערך את כתביו באופן מגמתי מאוד והתאים אותם לדעותיו ששונות מאוד מדעות הראי"ה עצמו). למשל שימו לב להבדל העצום בין יחסו של הראי"ה ליחסו של רצי"ה למומר מקס נורדאו. מתוך מהספר של הרה"ג משה שיינפלד זצוק"ל:

אגב, מאיזה עיתון הסריקה הזו? יתד נאמן?משה
זה מספר של הרב שיינפלד זצ"ל שהוא אוסף מאמריםאנונימי (פותח)

שפורסם בעיתונים לפני 40 שנה בערך. בגלל זה זה בצורה של גזיר עיתון

דיי לסלף את דרכו של הרב, הרב היה אוהב ישראל.דאץ
זה בדיוק מה שאמרתי...אנונימי (פותח)

מדינת ישראל - חפצה הוא שיהיה ה' אחד ושמו אחד?מיכל נגרין

רק איש בער לא ידע וכסיל לא יבין - יכול לומר משפט כזה על המדינה ועל כן, ברור כשמש בצהריים שהרב קוק לא התכוון לומר זאת על אותה המדינה, שנתייסדה בכלל 13 שנה אחרי הסתלקותו, וכל מגמתה הוא ההיפך הגמור מהנכתב בדבריו.

בזמן הרב קוק, אמנם היו כופרים גדולים, אך עדיין החזיקו רובם, במחשבה או במעשה, בעניינה של הארץ ויישובה, ואולי מצד זה מצא לנכון הרב קוק לקרבם, ובתקווה שמתוך כך יזכו לקיים גם את יתר המצוות.

גם יהודים שכינו את עצמם 'עברים' ושאפו להתנתק מן הגלות, במובנה המסורתי - היו בעלי רגש לעניין הלאומי.

היום, לא רק שכל זה התפוגג, אלא שאצל הכת השלטת יש שנאה בלתי רציונאלית לכל דבר יהודי-לאומי, ובפרט בנוגע לארץ ישראל ו'כיבושה'.

אותו גורם מאחד שהיה בזמן הרב קוק - לא רק שאינו, אלא שהיום הוא הוא הדבר המחלק בין הנאמנים לה' לאלו שאינם.

בטוחני כי לו הרב קוק היה חי כיום - לא היה מתייחס בחיבה לצוררים ממוצא יהודי, אלא מרחיקם מקהל ישראל.

באשר למדינה, קשה לדעת כיצד היה יחסו אליה - אבל אין בכך כדי להביא משמו דברים אשר לא התכוון אליהם, בדיוק כמו שלא היה נכון להשתמש בקריאתו ללומדי תורה שלא להתגייס לצבא הבריטי - כאילו כוונה לצבא הישראלי.

ובעניין הרב קוק בנושאים הללו - מומלץ ביותר לקרוא את החלקים העוסקים בכך בספריו של הרב משה צוריאל - אוצרות הראי"ה, (חמישה חלקים),  שם מתבארת באריכות דעתו של הרב קוק, כפי שהבינה המחבר, בנוגע לכל אלה.

בן ירגזי - אני מציע לך לסתום את הפה וכמה שיותר מהראנונימי (פותח)

אתה יכול להגיד מה שבא לך. זאת אך ורק בעיה שלך. לא ממש מזיז לי. אבל אם אתה כותב על אנשים גדולים דברים שלא נכונים כשלא ביררת אתזה כמו שצריך - אז זה מעצבן.

מה שאני יודע על זה, זה שיש בספר שיחות של הרצי"ה איזה שיחה על מקס נורדאו - הוא כותב שם שהוא חזר בו בסוף ימיו! הוא מביא גם עדות מפי מישהו בשם הרב מרקוס וגם מביא ציטוט מעיתון יהודי שהתפרסם אז בפרנקפורט, שזה דברים שנורדאו אמר נגד חילולי שבת ושביום הכיפורים האחרון לחייו הוא היה בבית כנסת. הוא גם התחרט על כך שנשא גויה לאישה.

לפי

דעתי קוראים לזה... חזרה בתשובה!

אז אל תבלבל יותר מדי את השכל.

אה, חוץ מזה- הראי"ה עצמו אמר שהרצי"ה הוא ממשיך דרכו, ומי שהכי מבין את דבריו.

אוי אופס.. הרב קוק אולי טעה? הרי בן ירגזי מבין יותר טוב.. טמבל!!

יום העצמאות שמח!!

הרב שיינפלד כבר כתב שזה לעג לרשאנונימי (פותח)

הוא לא גירש את אישתו הגוייה והרמב"ם כותב שכל מי שעושה וידוי בעודו אוחז בחטא נחשב לחוטא עוד יותר גדול. איפה הרצי"ה למד הלכות תשובה? אולי אצל הנוצרים שזורקים מים טהורים? בטוח שלא אצל הרמב"ם וחז"ל!

ביהדות חזרה בתשובה זה רק וידוי, עזיבת החטא וקבלה לעתיד. איפה עזיבת החטא של נורדאו? איפה קבלה לעתיד?

אני אנסה להגיד את זה ל-א-ט. במיוחד בשבילך.אנונימי (פותח)

נורדאו בסוף ימיו חזר בתשובה והתחרט על דעותיו.

אז ככה:

"בסוף ימיו" - לפני שהוא מת, נניח בשנה האחרונה לחייו.

"חזר בתשובה" - התחיל לשמור על מצוות, היה ביום כיפור (האחרון של חייו) בבית הכנסת.

"והתחרט על דעותיו" - לא התבייש , הוא מקס נורדאו יד ימינו של הרצל, להתנגד בגלוי לחילולי שבת שהציונות עשתה, ולא התבייש להודות שהוא חטא בזה שהוא לקח גויה.

עד כאן?

אז מה יש לנו פה?

וידוי יש? יש! אני מניח שכנורדאו היה בבית כנסת ביום כיפור הוא אמר הרבה מאוד ווידויים וסליחותץ

חרטה יש? יש!

עזיבת החטא יש? יש! הוא שמר שבת ומן הסתם שאר מצוות.

קבלה לעתיד גם כן יש.

כתבתי את זה הכי לאט שאני יכול.

אולי אני קצת קשה הבנהאנונימי (פותח)

אבל עדיין לא הבנתי איפה עזיבת החטא והקבלה לעתיד. זה שהוא היה בבי"כ ביו"כ זה מ-ק-ס-י-מ-ו-ם וידוי, כי זה כל מה שעושים ביום הכיפורים. הוא לא התגרש מאישתו הגויה ולכן לא היתה עזיבת החטא. אז מה אני מפספס כאן?

איפה כתוב שהוא לא העיף את אשתו הגויה?אנונימי (פותח)

כל מה שהוא היה צריך זה להיפרד ממנה, כי הרי אין דבר כזה קידושין עם גויה..

תוכיח לי שדבר כזה לא קרה.

פשוט כל שאר הראיות מצביעות שזה כן קרה - כאילו, אני חושב שאם בן אדם מתחרט על כל מעשיו בגלוי ושומר על המצוות, ומתחרט בגלוי גם על הדבר הספציפי הזה.. אז מן הסתם כל זה מראה שהוא חזר בתשובה לגמרי.

אלא אם כן כמובן תוכיח לי מפורשות שלא.

הוא מעולם לא שב, מקסימום הלך לבית הכנסת.מיכל נגרין

בחו"ל יש הרבה נשואים לגויות שהולכים לבית הכנסת, זה עדיין לא מכשיר את היותם מתבוללים חלקית.

אולי הוא ראה בזה בעייתיות מסויימת, מהבחינה הלאומית, אך לא שב בתשובה על כך.

בכל מקרה הוא לא הנושא פה אלא רק פרט המלמד על כללו של העניין.

איפה כתוב שהוא כן?אנונימי (פותח)

גם הרצי"ה לא כתב שהוא נפרד מאישתו הגויה בשלב כלשהו מחייו. אולי הוא גם סיים את הש"ס עם תוספות הרי"ד בעיון, לא כתוב בשום מקום הוא לא עשה את זה...

יואו! אתם ממש מטומטמים אה?אנונימי (פותח)

אתם פשוט מבלבלים את השכל.

אם הבנאדם מתחיל לשמור מצוות בגלוי, מתחרט על כל דעותיו הכופרות בגלוי, והולך ביום כיפור, קצת לפני שהוא מת לבית כנסת - אני חושב ואני בטוח ששאר האנשים השפויים יסכימו איתי - הוא חזר בתשובה.

וכן, כנראה שהוא גם העיף את אשתו הגויה. ואין לכם שום ראיות שסותרות את זה, ולי יש את כל הראיות שמאששות את זה.

שאר האנשים הנורמלים (אני מקווה שיש פה כאלו) יקראו את זה ואני בטוח שיבינו את מה שהם צריכים להבין. 

הרב שיינפלד כותב במפורש שהוא לא עזב את אשתו הגויהאנונימי (פותח)

הראיות שמביא הרצי"ה זה שהוא היה ביום הכיפורים בבית הכנסת וזה שהוא התחרט על שלקח גוייה לאישה. לא שהוא גירש אותה. אם זו הראיה שלך כל הטיעונים שלך בצרות צרורות, ידידי... אם אתה באמת חושב שהראי"ה היה סומך את ידו על דברי הרצי"ה יש לך דיסוננס לא פשוט.

טוב.. אני כבר מיואש לגמרי.אנונימי (פותח)

אתה כתבת את שלך ואני את שלי, שכל אחד יקבל מה שיותר נראה לו.

בעצם עוד כמה דברים -

# הרב שיינפלד כתב, זאת לא ראיה. גם הרצי"ה כתב זה לא ראיה. כשהרצי"ה כתב את זה בעיתון הצופה, הוא כתב גם עדות מפי "הרב מרקוס שליט"א", כלומר היית יכול ללכת ולתחקר אותו. וגם מעיתון יהודי שהיית יכול ללכת למצוא עותקים ישנים ולקרוא.

# זה שהראי"ה חשב אחרת מהרצי"ה על נורדאו זה בגלל שבזמנו נורדאו באמת היה כך, אבל בסוף ימיו חזר בתשובה לאחר שהראי"ה כבר נפטר.

# אין לי שמץ של מושג מה זה דיסוננס לכל הרוחות, אבל זה כתוב במלא מקומות שהראי"ה אמר על הרצי"ה שהוא יורשו.

כמה אתה מתיחס.. הסיט את השרשור מהעיקרסוג'וק
אתה מיואש בצדק רב. אין לך שום הוכחה לטענותיךאנונימי (פותח)

אתה נאחז בלוגיקה מעגלית על מנת להצדיק את נורדאו, ואין לך כל עובדה שתומכת בטענה שהוא גירש את אישתו או חזר בתשובה על דבריו המתועבים נגד היהודים והיהדות.

סבבה.. כמו שמיסטר סוג'וק אמר - תחזרו לנושא העיקרי.אנונימי (פותח)

פעם שלישית ואחרונה - אני את שלי אמרתי בנושא הזה, ששאר הגולשים יחשבו מה שיותר נראה להם.

כרגע אני מתלבט קשות למה בזבזתי את הזמן היקר שלי בבית, אחרי שבוע די קשה של אימון קיץ, בלכתוב לחבורת סתומים (לא בתור קללה! בתור הגדרה. אתם פשוט סתומים. תחשוב על זה טוב ותבין).

שבת שלום ומבורך.

סתומים כי לא מוכנים לקבל הנחה חסרת כל בסיס עובדתי?אנונימי (פותח)

או סתומים כי לא מוכנים לקבל את האמת האוניברסלית של נראטיב הכזב של המזרחי, שכל הרשעים, במידה והיו ציונים נלהבים, תמיד חוזרים בתשובה בסוף ימיהם? שבת שלום

אוף.. עייפתי.אנונימי (פותח)

ועכשיו לתגובתי האחרונה לתגובתך האדיוטית:

אני לא אומר שבן גוריון היה צדיק, למשל. זה לא מעניין אותי אם הוא היה צדיק או לא. אני לא מתעניין בכל הדברים האלו, תאמין לי שלא.

מה שכן מעניין אותי זה שהרצי"ה היה צדיק ולכן כתבתי את כל הדברים הפשוט נכונים האלו.

אני מאחל לך רפואה שלימה ושבת שלום.

אה.. כמובן -

חג עצמאות שמח!

הראי"ה קוק זצוק"ל אמר על הרצל שהוא רשע..שמוליק פיין
לא אמרתי שרצי"ה לא היה צדיקאנונימי (פותח)

בסה"כ הוכחתי שהשקפותיו לא בהכרח זהות להשקפות אביו, ולכן צריך לקחת את הדמות של "הציונית" של הראי"ה שנוצרה ע"י הבאים אחריו בערבון מוגבל ולחקור את דמותו ודעותיו של הראי"ה לפי מה שהוא כתב, ולא לפי מה שכתבו עליו אחריו.

לא הבנתי על מה הי'ה הויכוחאנונימי (פותח)

חח. אני מצטערת אני פשוט צוחקת בקול לנוכח כל ההתבטאויות הנ"ל. שהרי כולם פה מסכימים פּה אחד שהראי"ה והרצי"ה צדיקים, אולי עם השקפות קצת סותרות, אז מה ? גם בימינו אנו יש רבנים אשר בנים לרבנים גדולים, שדעותי'הם קצת שונות. זה בסידר שתהא מחלוקת, כל עוד היא מסתכמת רק בגדרי התורה וההלכה. חבל על כל התרגשות והתבטאות שלילית מיותרת.

הבעיה היא בעריכה והשמטה סלקטיבית של כתבי הראי"האנונימי (פותח)

כדי שיצא יותר מתאים לשיטת מרכז הרב. בסגנון שמזכיר את העריכה החרדית של דברי הציץ אליעזר וגדולים אחרים על מנת להסתיר נטיות לאומיות שמתגלעות בכתביהם. אותה בעיה, השקפה הפוכה, מגזר שונה.

ואתה אומר את זה בתור מישהו ששימש את הרצי"ה???קחו עמכם דברים

אפשר להתווכח ולא להזדהות עם דעת הראי"ה והרצי"ה.

אבל מכאן ועד להגיד שכ=ל הרבנים ששימשו את הרצי"ה והיו תלמידיו המובהקים עוסקים באיזשהי תאוריית קונספירציה (שכמובן מה שמנסים להסתיר זה בהרצי"ה היה בעצם בדעה שלנו...) זה כבר מגוחך.

לימוד עמוק של תורת הרצי"ה יגלה לך שיש להם בסיס לדעותיהם הממלכתיות,הרצי"ה מדבר על זה מאות (אם לא אלפי) פעמים,וכמוהו גם הראי"ה.

אפשר להתווכח על השיטה או לא להסכים (וגם אני לא מסכימה איתה...) אבל מכאן ועד להחליט שרבנים גדולים (וקטנים...) מנסים להסתיר ממך משהו בעוד הכל נגיש ופתוח לקריאה-זו קביעה פתאטית בעיניי.

לפי ההבנה שלי*צופית*

ביהדות רק הקב"ה שופט- או הסנהדרין. איפה ההכשרה שנותנת לך את הכוח והחוצפה להכריז שהתשובה שעשה נורדאו לא קבילה?

במקום להתעסק בעבודת ה' של אנשים שלא הכרת ולא ראית בחיים שלך, (אל תדון אדם עד שתגיע למקומו?) תתעסק במה שקשור אליך... זה עדיף. לא חושבת שהרמב"ם חשב שכל אדם פשוט מוזמן לשפוט לפי הכללים שכתב את מי שבא לו.

קצת יראת כבוד לאנשים שהתאמצו כדי שתהיה גם לך מדינה.

ביהדות כל אחד שופט ומגדיריזהר

כל אחד ברמתו, והכל ע"פ הגדרים שקבעו לנו חז"ל. כשם שכדי להגדיר חפץ כזו או אחר שברשותי, אני פותח את ספרי ההלכה ובודק מה מתאים לחפץ הזה, כך אני מגדיר חזרה בתשובה, ת"ח, רשעים, וכו'.

יש תחומים ששייכים לכולם, יש תחומים ששייכים רק למורי הוראה, יש תחומים ששיכים רק לדיינים, ויש תחומים ששייכים רק לסנהדרין. אבל כולם מחוייבים להגדיר ולשפוט.

את עצמך- לא אנשים אחרים.*צופית*אחרונה
צודקת. סליחה. צריך לדעת ללמוד את הרב קוקסוג'וק

ובדר"כ דברי תורה לא רק קוראים אלא לומדים ומתעלים איתם.

הרב קוק ידע טוב מאוד את המציאות והמון קדימה מאשר אנחנו יכולים לשער עפ"י הסוד וכו' ורואים זאת אחד על אחד בכתביו. כמו במה שהבאתי מאורות ישראל על שנותינו שהשמאלנות מתגברת והסיבה הפנימית לכך. [כן כן, יש שורש חיובי  עמוק ונסתר לשמאלנות וכאן הרב מגלה מהו]

הרב קוק בכלל ובסגנונו ההשראתי בפרט בא להעלות את הדעת ממה שאנו רואים ולהביא אותנו לדעת עליונה יותר, כך שאם הוא כותב על המדינה, והוא כותב בסוף הפסקה שיש חושך, אז כוונתו להעלות ולהפנים את המבט ולהביא אותנו למקום שנכיר את הערך הפנימי שלא תמיד נראה בחוץ, בדיוק כפי שבן ישראל נראה אותו דבר כמו גוי אבל יש לו פנימיות אחרת וסגולת ישראל ושום מעשה שיעשה לא ימחק את נשמתו הישראלית.

מתוך העלאת הדעת גם מגיעים לגילוי אותה מגמה כלפי חוץ כשמבינים את שורשי המציאות ומביאים את המדינה לגלות את מגמתה הקדושה , לא רק בקודש הנסתר, אלא גם בקודש הגלוי (שגם הוא צריך ברור מהו או שמא אנחנו רק חושבים שיודעים מהו). אתגר!

ומה עם אותם אנשיםיזהר

שהרב זצ"ל כותב במפורש שהם איבדו את סגולת ישראל?

צריך לדעת ללמוד את הרב קוק, כלומר: למחוק, להעלים, להדחיק את הקטעים שלא מתאימים לנו, ואף להתנגד נחרצות להוצאת לאור של שאר כתביו.

יזהר,כתבת באחד השרשורים שאתה לא שואב את עיקרקחו עמכם דברים

תורתך מהרב קוק. כדי להגיע לקביעה כזו צריך להכיר את תורת הרב המורכבת לעומק.

רבנו הוא ממשיכו של הרב!אנונימי (פותח)

ואני מצטט מאתר 'ישיבה' של ישיבת בית-אל:

שאלה:
דיברתי עם חרדי לאחרונה וגיליתי שיש תופעה די נרחבת של חרדים שלומדים את כתבי הרב זצ"ל, אבל רק כתבים שלא נערכו בידי הרצי"ה (שמונה קבצים, אורות הקודש) בטענה שהרצי"ה בכלל לא הבין את אביו ולקח את תורתו לכיוון לא נכון, ולכן הוא עיוות את הכתבים. ובכלל, הרב קוק לא היה ציוני כמו שהרצי"ה מנסה לצייר אותו. לטענה שהרב זצ"ל נתן לרצי"ה לערוך את כתביו ענו לי - זה שאדם נתן למישהו להגיה לו את הכתבים זה לא אומר שהוא סמך עליו שהוא מבין אותו. וכו’ וכו’ כל מיני טענות מופרכות ותאוריה שהיא טלאי על גבי טלאי.

אם הרב מכיר איזה שהם ציטוטים של הרב זצ"ל על הרצי"ה, שהרב אומר שהרצי"ה דווקא הבין אותו והוא הממשיך שלו וכו’, אשמח לקבל אותם. הרב הבין במי מדובר, אז ציטוט כמו "הרצי"ה תלמיד חכם גדול" לא מעניין אותם.

תשובה:
קודם כל, ברוך ה' שיש כאלה מהם שלומדים כתבי מרן הראי-ה, זה לא היה פעם. מרן הרב קוק היה מוחרם אצלם לגמרי.

לגבי מורנו ורבנו הרצי"ה זצוק"ל, בגיל שבע עשרה סיים בבלי וירושלמי ואז מרן הרב זצ"ל כותב אודותיו (אגרות ראי"ה א, אג' ק"ב): "וב"ה שאני יכול לצאת ידי חובתי כמעט במכתבו של בני שיחי' אשר הוא ת"ל הוא כמעט האחד עמי המתרגל לעמוד על דעתי ולהקשיב את שיח נשמתי. נפשו ב"ה טהורה היא ועדינה, והוא מבוסם בהמון רעיונות טובים ומאירים, שיהיו בע"ה לברכה לו ולעולם". בגיל שבע עשרה, מרן הרב קוק סומך על הרצי"ה שיענה תשובות לשואלים במקומו (!!!) ומעיד עליו, שלא רק שהוא מבין את דרכו אלא מסוגל להקשיב לשיח נשמתו (!!!). צריך לדייק בביטויים של מרן הרב.

מי שהכיר את הרצי"ה מקרוב, יודע שהוא היה מבורך בכשרונות גאוניים, הן בתפיסה מהירה וחדה והן בזכרון פלאי. ומעל הכל, כשרון הקדושה והדבקות האלוקית.

בשנת התרע"ט, בהיות הרצי"ה כבן עשרים ושמונה, כותב אליו הרב 'הנזיר', רבי דוד כהן זצ"ל, אשר, כידוע, הוא שערך את 'אורות הקודש': בנוגע להגהת גליוני הדפוס (של חלקים מספר 'אורות') אשמח לשרת בזה לפי כחי, אך 'להכנה ומסירה לדפוס' לא אדע כוונת מר, כי ודאי אין לסמוך על שום איש לסדר ולהכין כתבי מרן שליט"א, אלא כבודו, ברא כרעא דאבוה, היודע לשקול ולספור כל מילה ומילה לפי טיבה ועניינה, לפי כוונת רבנו – וראוי והגון לכך". (חוברת 'דודי לצבי', חילופי אגרות שבין מרן הרצי"ה והרב 'הנזיר'). יש לדייק במילים ולדעת ולזכור מפי מי הן יוצאות!!!.

בשנת תרפ"ו כותב לו מרן הגאון הרי"ם חרל"פ הסכמה (מובאת בליקוטי הראי"ה לרב נריה זצ"ל): "הרב המאור הגדול לממשלת התלמודיים. פרי קודש הילולים, חכם חרשים ונבון לחשים, צדיק מושל ביראת אלקים, גפן אדרת לגאון ולתפארת מורנו הרב צבי יהודא הכהן קוק שליט"א . . . והנני אומר לו יורה יורה ידין ידין, ועליו יש לסמוך כאחד המורים הגדולים בישראל. אשרי תהי העדה אשר תזכה לבחור בו ולשים אותו אלוף לראשה, רב ומורה ודאין בהלכה. ידוע תדע כי זכתה לגבר בגוברין מיחידי הסגולה שבישראל . . . ". איזה הגדרות מופלאות שהגדירו אחד מתלמידי חכמים הענקים גדולי הדור, מרן הרב חרל"פ, והרצי"ה אז כבן שלושים וחמש.

בשנת תרפ"ח כותב מרן הרב קוק כתב מינוי לרצי"ה ('אור לנתיבתי', ע"מ שע"ז): הנני ממנה בזה, את בני הרב צבי יהודה הכהן קוק להיות בא כחי, בכל ענייני הישיבה הגדולה, העולמית, המרכזית שלנו, בין במצב הרוחני שלה, בין במצב החומרי שלה, וידיו כידי ופיו כפי ועשייתו כעשייתי . . . ". הישיבה היא משאת נפשו של מרן הרב זצ"ל, היא אמורה לגדל תלמידי חכמים שימשיכו את דרכו של מרן הרב זצ"ל והוא ממנה את הרצי"ה לאחראי, בא כחו, בכל ענייניה, בין ברוחניות ובין בגשמיות.

מה אפשר לכתוב יותר מזה לסתור טענות בלע שנובעות מבורות וחוסר הכרה, אם לא חלילה מדבר אחר.

ה' יתברך יזכנו להיות דבקים בתלמידי חכמים וצדיקים אמיתיים, גדולי ישראל אמיתיים. כלשון הרמח"ל בפרק י"ט ממסילת ישרים: "הם הרועים האמיתיים המוסרים עצמם על צאנו של הקב"ה".

אני ממליץ מאוד לקרוא את הספר 'בדרך התורה הגואלת'.

בברכה רבה,
הרב חיים אביהוא שורץ

---

העונה הוא ר"מ בישיבת בית-אל.

-----

אני חושב שזה עונה על כל הדברים פורי הראש והלענה שיש לומר על רבנו, נכון?

הרב קוק גדול הדור הזה!ונסי
אנשים פה למדו בכלל תורת הרב זצ"ל ולכן הם לא יודעיםגדי-10

חבל שחבר'ה פה מדברים על מורנו הרצי"ה בכזאת צורה, חלק מהחבר'ה פה שכחו או שרוצים לשכוח שמו"ר הרצי"ה הוא זה שבזכותו ומכוחו עומדת ההתיישבות ביהודה ושומרון! ולא מכוח ברסלב וחב"ד! בלי הרצי"ה לא היתה קיימת היום שום גבעה בא"י

הרצי"ה הוא ממשיך דרכו של מרן הרב זצ"ל ותורתו המורכבת לדורנו היא מאירה לנו את הדרך!

הטיעונים האלה פשוט- מגוכחיםאנונימי (פותח)

הראי"ה בעצמו וכתב על הרצי"ה שהוא מבין אותו הכי טוב

ולכן מבקש ממנו לערוך את הספרים שלו. הראי"ה גם ראה

את הספרים שיצאו (אורות, אורות התשובה ועוד) וע"כ

אין מקום לטעון שהדברים מסולפים.

הראי"ה אפילו אמר לרצי"ה שיכתוב דברים מעצמו בתוך

הפנקסים של הראי"ה.

כשהראי"ה מוציא את ריש מילין בלי עריכת הרצי"ה הוא כותב

לרצי"ה שזה בגלל שהוא לא רצה שהוצאת הספר תתעכב

והוא מקווה שלמרות שחסרה עריכת הרצי"ה לא יהיו יותר

מידי טעויות.

הטיעון שמחביאים רבים מכתבי הראי"ה נכון, אבל א"א

להתכחש לדמות שעולה מתוך כ2500 אגרות שהתפרסמו,

(לא כולם באגרות הראי"ה אבל אפשר להשיגם) ודעתו

של הראי"ה ביחס לציונות החילונית וכו' מופיעה בעיקר באגרות.

שמונה קבצים יצאו ללא עריכה וכן הפנקסים שיוצאים כל

כמה שנים. אפשר להשוות ביניהם לבין אורות, אורות

הקודש (שבכלל נערכו ע"י הנזיר) וכו' ולהווכח שהעריכה

היא לא סילוף של הדברים אלא הגשתם בצורה יותר

מובנת לקורא (כמובן שכל עריכה כוללת גם פירוש).

הראי"ה ביקש מהרצי"ה לערוך את כתביו והרצי"ה ביקש

מהרב טאו להמשיך (את עין אי"ה הרצי"ה נתן לרב פילבר

לערוך) ולכן זכותו של הרב טאו כתלמיד הרצי"ה להמשיך

בעבודה כפי שהוא מבין את דעת רבו גם אם למישהו

נראה אחרת. וסביר להניח שהוא אכן הבין את רבו יותר טוב

מאיתנו. (למרות שאני הקטן לא מבין איך הוא הגיע לאן שהגיע

בדעת רבו והרבה יותר נראית לי דעתם של הרב מלמד והרב 

ליאור וכו' כדעת הרצי"ה.)

לגבי החזרה בתשובה של נורדאו- הרצי"ה כותב שהוא התחרט

על מעשיו והתבייש בהם וכולם פה מודים בכך. אפילו אם הוא 

המשיך לחיות איתה (אולי הגויה כבר מתה? וגם כולם מודים שייתכן

שהוא זרק אותה) הוא הצטער על החטא והתבייש בו. פה ראה

הרצי"ה התחלה של חזרה בתשובה ולכן התיחס אליו בצורה שונה

מאביו. מלבד זאת הרצי"ה לא פחד לכנות לדומא את קיסינג'ר "בעל

הגויה" למרות שניסו להניאו מכך.

ועם כל זה - הרצי"ה לא היה הראי"היזהר

היו ביניהם הבדלים השקפתיים. הראי"ה היה הרבה יותר קשור לחסידות ולקבלה מהרצי"ה. אי אפשר לבוא ולומר כראיה חותכת, שכיון שכך דעת הרצי"ה, ממילא כך גם דעת הראי"ה. זה פשוט לא נכון.

ההנתגדות להוצאת שאר כתבי הרב היא תמוהה מאוד ואומרת דרשני, למרות התמונה העולה משאר כתביו. ואה"נ, שמסלפים ומתעלמים גם מהכתבים הערוכים. מתעלמים לחלוטין מהדיבורים על הערב רב. מתעלמים מהתמונה העולה, הרב אחז מעצמו כיחיד סגולה, ולא הורה לרבים את כל הנהגותיו, לרבות קירוב הרשעים. וכפי שכתב:

"שנאת הרישעה כשהיא עמוקה וגדולה צריכה לבוא בתחילת ברייתה יחד עם שנאת הרשעים. רק אח"כ היא מתמתקת ע"י כח הדעת ומתבררת, עד שהיא עומדת על נקיונה האצילי שאין כי אם שנאת הרישעה לבדה, והנושאים שלה שהם רשעים עצמם מתמלאים עליהם רחמים 'ויתמו חטאים' ולא חוטאים. אבל אם מתחילת ברייתה תבוא בצורתה האידיאלית לכוין לשנוא רק את הרישעה המופשטת, לעולם לא תצא אל הפועל אפילו בתור שנאת הרישעה. כי חסרון השנאה אל הרשעים יטשטש את השנאה של הרישעה עצמה. ואז כל אוצר הטוב מונח הוא בסכנה גדולה. וזה היה מקום המכשול של נפילים רבים, שנפלו מפני שהשתמשו בתחילת הוייתה של שנאת הרישעה במדה האצילית, והעדר שנאת הרשעים נתהפכה אח"כ לאהבתם. ומתוך אהבת הרשעים נפלו הם עצמם באהבת הרישעה עצמה!" (קבצים, ח' פסקא רכ"ח).

זה מאוד לא מובן לי. מה שאני יכול להעריך, זה שאת המקורות הקיימים הם למדו לעוות ולהסתיר כרצונם. הוצאת כתבים חדשים תצריך עבודה מחודשת, להסביר באותות ובמופתים איך שיטתם מסתדרת עם הראי"ה. זה אולי נשמע קצת הכפשה, ומי שמך, וכו', אבל באמת שאני לא רואה אפשרות אחרת להסביר זאת, ומעבר לזה - יש לי על מי לסמוך בדברי אלו.

קודם כל שאני קורא את כתבי הראי"המעשיה נאה

אני מרגיש קדושה, ואילו את כתבי הרצי"ה אני מרגיש אוסף רעיונות מבולבלים שמנסים לחקות בצורה כושלת את כתבי אביו (כמובן שכל זה רק בשכלי הדל).

אינני יכול לצאת עם שום רעיון, רק עם מילים שקשה לתת להם הקשר, וזאת בניגוד חריף לכתבי הרב קוק זצ"ל, שמאיר את האגדה בתלמוד באור עצום, וזאת חוץ מספריו בהלכה שחולשים על כל תחומי התורה.

ודרך אגב יש לי שאלה קטנה, למה הרצי" ה לא התחתן, הרי זו מצות עשה מן התורה.????????

בקשר לצינזור בכתבי הרב קוק.מעשיה נאה

כפי מה שהבנתי, בצנזור זה דוקא יותר בכיוון לראות אור בביקורת המקרא למשל, וכיון שדברים אלו כמובן יכולים להתפרש בצורה לא נכונה, וכל סטייה דקה ממנה תביא לתוצאות הרסניות, לכן העדיפו לצנזר, וייתכן שחשבו שכך היה גם דעת הרב קוק.

אשמח אם מישהו יחכימני בנושא זה לחיוב או לשלילה.

בלעדי זאת הצינזור זה דבר נורא ואיום, אפילו בציבור החרדי אין צינזור שדומה לזה. _ו(לי הגר"ג נדל, שגם הוא הוצא במהדורות מצומצמות).

מאיפה המצאת את זה שהרצי"ה לא התחתן?בן ציצית הכסת

זה שלא היו לו בנים, לא אומר שלא התחתן.

אשתו היתה אחותו של הרב יהושע הוטנר, מהיוזמים של 'האנציקלופדיה התלמודית' ועורכה רבות בשנים.

הוא נפטר לפני כשנתיים בגיל קרוב למאה.

אבל אשתו מתה כשהוא היה בגיל צעיר.מעשיה נאה

ולמרות שלא היה לו ילדים, לא הוסיף לקחת עוד אשה, למרות מצות התורה.

אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו...אלירז

ומי שמזלזל שיזכור שהוא לא מגיע לחצי הקרסוליים של הרב!

לא מגיע לחצי כף רגלו של הרבמעשיה נאה

אבל בכל זאת זה נורא מוזר, אינני מכיר עוד אדם גדול שהתנהג כך.???

פשוט שואל כדי לדעת.

היו רבנים שכלל לא נשאו אישה, למיטב ידיעתי.בן ציצית הכסת

הרב יחיאל יעקב ויינברג, הצדיק הנסתר הרב יוסף דיין, ועוד מעטים.

כעיקרון, קשה לנו לומר אצל מי זה היה בסדר ואצל מי לא, והאמת היא שזה גם לא מתפקידנו כ"כ,

ורק בשמים יודעים.

הצדיק הנסתרמעשיה נאה

כיון שהוא נסתר אין לי ענין להפקיע את נסתרותו.

אבל אדם גדול ומנהיג, בצורה טבעית מסביר את הנהגתו לציבור, תחשוב על אדם גדול שיחלל שבת ואף אחד לא יבין למה.

בקשר לרב יחיאל וינברג, הוא היה אנוס מחמת כל מיני סיבות,. אמנם זה לא המקרה ברב צבי יהודה שכן ניהל חיים עם אשה תקופה מסויימת.

בכל אופן, לא נראה לי שזה הפורום להעלאת הסוגייה הזובן ציצית הכסת
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך