חבר'ה, בעצם...אורח בעולם
קפץ לי...אורח בעולם
מה המדינה עושה לא בסדר כשהיא מפנה מאחז כשהוא לא חוקי?
במדינה שלנו יש חוק וסדר, לא בונים ללא אישורה של המדינה, כן, זה החוק, וככה ראוי וטוב שיהיה.... לפעמים בניגוד לעמדתינו המדינה מסרבת לתת אישורי בנייה במקומות מסויימים... ובכ"ז בונים-על המדינה להגן על חוקיה 8לכן היא הורסת את המבנה שנבנה בצורה לא חוקי, אז מה עם החוק לא נוח לנו? ואם לא נוח לי לחגור חגורת בטיחות? זה לוחץ לי על הבטן וזה לא נעים לי! אז אולי אני לא אחגור? לא תמיד החוק תואם את השקפתינו לפעמים עלינון להמתין עד שישתנה והיות סבלניים כלפי המדינה שאינה נוהגת כרצוננו
אורח בכולם כנס >>מרדכי
מילא אם זה היה תקף גם לנו וגם לערבים.
אבל הערבים יכולים לעשות מה שבא להם, בזמן שאנחנו צריכים להתחנן, בשביל אישור בנייה מסכן.
מהחלון שלי אני רואה איך נבנה הבית של מוחמד או מוסטפה והשכן שלי תקוע בלי אישור בנייה לבנות את ביתו.
זאת הארץ שלנו, ולנו יש את הזכות המלאה מהקב"ה לשבת בה. גם על אלון מורה נאבקו ו11 פעמים עד שאפשרו להם לעלות.
שאנחנו נאבקים על א"י אנחנו מפעילם לחץ ובעזרתו של היושב על כיסא רחמים, השטח יחזור לידיים עיבריות!!!
יש נקודה העיקרית ששכחומושיקו
מה זאת אומרת??תהילה לאה770
המדינה הולכת נגד חוקי התורה!!
זה מה שלא בסדר!!!
יש גבול לחוק!!!
ואם לא נבין את זה- מצבינו יהיה חמור... עכשיו זה איסור לבנות.. ומחר זה דברים הרבה יותר גרועים!!!!!
לא צריך אישור.. ובמיוחד לא של אובמה לבנות בארץ ישראל.. אנחנו מחוייבים לעשות את זה!!
ודווקא עכשיו- כשהגויים רואים שזאת נקודת המאבק שלנו.. הם מתמקדים בזה.. (ולא רק הגויים..)
ואנחנו חייבית לבנות!! זאת התשובה!!
ואנחנו לא הראשונים מעם ישראל שעוברים נסיונות כאלו, לכל תקופה היתה את הנקודה שלה- ואצלנו זה:
ארץ ישראל!!!
לאורח בעולם שלום,לפרוש כנפיים
ראשית רציתי להגיד שהדברים שאתה אומר הם אינם חדשים וזה מה שליברמן וחבריו עשו בגירוש המדינה החליטה שגוש קטיף יוצא לגירוש אז בא נעזור להם... אנחנו בונים כי זה מה שנכון לעשות למדינה יש חוקים אבל צריך לזכור התורה היא מעל חוקי המדינה שיש שלטון יהודי שהולך לפי חוקי אובמה אז אין את העיניין של "דינא דמלכותא דינא". לעצם העניין המעפילים שעלו לאחר שה' אמר לא לעשות הם חשבו שבזכות המסירות נפש שלהם אז עמ"י יכנס לארץ ואחד המפרשים כתב שאז זה לא היה נכון אבל היום (לפני 200 שנה בערך) מותר וגם נכון לעלות למרות שלא קבלנו ציווי מפורש. אני מקווה שנפנים זאת ביחד.
כל טוב ובשורות טובות!!!!
תראו>אורח בעולם
אני ממש נגד הריסת מבנים שנבנו כחוק-ומצב כזה-המדינה עושה שלא כדין ומפנה אנשים מביתם, אבל כאשר הבנייה נמעשית בניגוד לכללי השלטון-עחליו להגן על החוק אחקת נוצר ריפיון של הממשל בישראל וזה ממוטט את המדינה... אתם לא נלחמים במדינה כשאתם בונים בנייה לא חוקית, אתם נלחמים בעצמכם...
אנחנו כן נלחמים במדינה מה הבעיה עם זה?שמוליק פיין
שהמדינה-זה אנחנואורח בעולם
וניסיון למוטט אותה-פוגע גם בנו!
אז מה היינו צריכים לעשות בגוש..?שמוליק פיין
בס"ד
ותקשיב אין בעיה עם המדינה אנחנו לא מנסים להפיל את המדינה אבל(ואבל גדול!) כשהמדינה מתחילה לזייף ולעבור על חוקי התורה אנחנו נלחם בה! זה אומר שאם המדינה מחליטה לגרש אנחנו נלחם בה כן אולי זה מפחיד אותך אבל זה מה שצריך לעשות!!
יש נושא של "הגנה מן הצדק" בחוק הישראליender13
לא יתכן לאכוף את החוק בצורה לא שויונית.
אם ניתן להוכיח זאת, זהו טיעון קביל בבית משפט.
הבעיה היא שבית המשפט מתעלם מהנקודה הזו.
ישנן עוד בעיות עקרוניות עם החוק מעבר ל"קו הירוק" שגם אם המדינה היתה שומרת את חוקיה הם היו מצדיקים, לכאורה, הקמת מאחזים בלתי חוקיים.
וכאן נחזור לנקודה הראשונה, החוק לא נשמר.
פשיטא...האדמו"ר מצנעא
דברי הרב ודברי התלמיד - לדברי מי שומעין?
אם>>>אורח בעולם
אם הלווית לי שקל ובסוף וויתרת לי ואמרת שאני לא צריל להחזיר, אז אדם אחר שהלווית לו שקל-גם הוא לא חייב להחזיר לך-כי וויתרת לי? זה שהמדינה לא ממצה את הדין עם הערבים זה לא אומר שגם לנו היא צריכה לוות (אגב תראי כמהנ כפרים בדואים הרסים ואיפה שאני גר עוצרים והורסים הרבה בנייה ערבית) וזה מרופף את החוק שבונים בניגוד לו...
למה צריך להקשיב לחוקים?צעיר רענן
מי קבע?
החוק היחיד הוא חוק התורה - ולכן כתוב בתורה:"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" לכן חוגרים חגורת בטיחות.
לא כתוב בתורה : "אל תבנו בתים ביו"ש" ...
דינא דמלכותא דינא מדובר רק במקרה שיש שיוויון במדינה. מה שלא קיים במדינת ישראל יהודים מופלים לרעה...
אין שום ציוויאורח בעולם
שוב קפץ ליאורח בעולם
אין שום ציווי לבנות דווקא ביו"ש, ולא עושים דברים רק כי כתוב בתורה, אנחנו חיים במדינהנ-מדינ ה צריכה חוקים, אי אפשר שכל אחד יבוא ויבנה איפה שבא לו-זה יוצר חוסר סדר ורפיון שלטון החוק!
ומה עם כל היהודיםצעיר רענן
שעלו לארץ בזמן העליות שהיה איסור חוק לעלות לארץ רק אם יש אישורים?
בזה אתה פתאום תומך נכון?! למה עלו לארץ בלי אישור???? מי הסכים להם???
שמה זה היה מצווה... כי לא היה להם פיאות וכיפות חצי ראש מצמר כבשים טבעי... ![]()
אם מדינה נגד האזרחים שלה, אין הבדל בינה לבין משטר גוי.
אף אחד לא אמר דווקא ביו"ש...צעיר רענן
האיסור של המדינה הוא ביוש,
צריך לבנות ימה וקדמה צפונה ונגבה.. ללכת לגרעינים תורניים, לקרב ליהדות... זה לא סותר.
אז זה היה עניין של חיים ומוות>אורח בעולם
היה צריך להקים כאן מדינה,עכשיו אפשר להמתין לשטחי יו"ש, המדינה לא הייתה קמה ללא העפלת יהודיים ארצה-עכשיו שום דבר לא בוער אין כאן עניין שלת תהיה/לא תיהיה מדינה-נבנה בהרבה מקומות שאפשר לבנות בהם-שטחי יו"ש עוד ייבנו...
חחח העלת חיוך קולש בפני...צעיר רענן
תגובה כ"כ גרוע.. מצטער להגיד.
מה זה עוד יבנו?? מי הבטיח לך ???? שמעת על גבולות 67??? אתה לא מודע לזה שרוצים לחזור אליהם???
מי הבטיח לך שהסביב זה ילך, לא כמו בגוש קטיף??
אולי באמת לא איכפת לך מארץ ישראל אם היה איכפת היה מפריע לך שכל סנטימטר בארץ הקודש גזולה בידי זרים.
כן, לא מפריע לי רק שיו"ש גזולה, גם בנגב מפריע לי גם בגליל גם ביפו לוד ערד נצרת עזה דרום תל-אביב אילת סיני עבר הירדן המזרחי[מה שמכונה ירדן]
אני משתדל שלא יעבור עלי יום בלי לחשוב על ארץ ישראל! כי איכפת לי.
"עכשיו שום דבר לא בוער אין כאן עניין שלת תהיה/לא תיהיה מדינה" מה זה לא בוער?!??
למה שיהודי לא יוכל לבנות את ביתו בכל מרחבי ארץ ישראל!
ארץ ישראל שכולה כנגד כל המצוות, אם היו עושים חוק שחובה לאכול חזיר היית אוכל?אם היו עושים חוק שאסור למול היית מקיים את החוק?
אם כל הכבוד לצהל ולמדינה יש דברים לא חוקיים בה.
צעיר רענן-~nhykb~
אני לא חושבת שיש לך את הזכות לשפוט למי אכפת מארץ ישראל..
יכול להיות שאכפת לו מארץ ישראל אבל לא ברמה שלך
יכול להיות שאכפת לו מתחום אחר בארץ ישראל, ולאו דווקא גבולות! כמו- איכות הסביבה, חקלאות, התיישבות בשאר החלקים בארץ.
יכול להיות שמאוד אכפת לו אבל הוא לא מבין לעומק את סוגיית הגבולות (ולכן הוא מתעניין)
יכול להיות שאכפת לו מארץ ישראל, אבל בדרך שונה משלך!
הבנת..? יופי.
כי ככה המדינה>>אורח בעולם
קבעה-זה לא נוח, לא נעים אני מסכים-ואם החלטת לבנו בכ"ז המדינה לא עיושה שום דבר שהוא לא בסדר כשהיא הורסת את הבית... ד"א מי קבע שהארץ קודמת לעם? הבניות הלא חוקיות יוצרות פערים בעם שללא אחדותו הארץ הזאת לא שווה כלום!
אתה יכול להגיד את אותו דבר על השמאלנים-~nhykb~
דעתם השמאלנית גורמת לחוסר אחדות בעם וכו' וכו'..
הקטע הוא, שהימנים וכו' הולכים לפי התורה
וכיהודים אנו מאמינים שהתורה היא תורת חיים
לכן, אם הדעות (ובעקבותיהן המעשים) הן אלה שמפלגות את העם, מן הראוי שמי שדעותיו הן נגד התורה הוא זה שישנה את דעתו ולא מי שפועל לפי התורה.
השמאלנים לא עושים>אורח בעולם
הם רק אומרים... שזה שונה, חוץ מזה ראת אותי מצדיק כאן את השמאלנים?
תתפלא, אבל הם גם עושים..~nhykb~
כל יום שישי הפגנות בבילעין, עזרה למשטים לעזה, לכלוך על עמ"י בתפוצות וכו'
לא, לא הצדקת את השמאלנים.. אבל כן אמרת שהימין הקיצוני הם אלה שגורמים לפילוג בעם
הימין הקיצוני הולכים לרוב על פי חוקי התורה, לכן אם מישהו צריך לשנות את דעתו- זה לא הימין אלא השמאל..
כשכולם ילכו ע"פ התורה --> ימנים --> לא יהיו פילוגים בעם. כפיש?
זה לא קשור..תהילה לאה770
יש מצווה לבנות בכל מקום..
אבל עכשיו, האיסור הוא על יו"ש ולכן דווקא שם צריך להגביר את הבנייה ולעשות מזה רעש!!
אם הם ערבים זה חוקימרדכי
לערבים מותר לעשות כול מה שבראש שלהם:
אם זה לרצוח, לבנות איך שבה להם, לנסוע בפרעות ברחבי יהודה ושומרון, להרעיש בלילה עד חצות בחתונות שלהם.
והמשטרה: כמובן, לא עוקפים את זה.
אבל- אם זה היה יהודים שהיו הולכים לכפר השכן ורוצחים משפחה ערבית - זה אסור. לשים בלילה מוסיקה- פתאום המשטרה יכולה לבוא. ואם יהודים בונים - מהר מאוד הורסים להם את המאחז \ בנייה לא חוקית.
אז יאללה נמאס כבר מההפליה הזאת: מה קרה למה להם מותר ולנו אזור הרי זאת הארץ שלנו!!!!
אם המדינה מוותרת להם זה לא מחייבאורח בעולם
אותה לוותר גם לנו...
זו הפלייה שצריך להילחם עליה!!!מרדכי
אם הם אזרחים כמונו הם צריכים לקבל את אותם הזכויות.
ואם להם מותר לבנות קל וחומר שלנו מותר!
קורה שאמא נותנת לפעמים רק לאורחים עוגה?אורח בעולם
בד"כ היא משאירה גם לילדים.~nhykb~
לא אם האורחים כובשים את הביתבתותי
אם זה קורה אומרים לאורחים "שלום ולא להתראות" ועוד צו הרחקה.............
סליחה!!!אורח בעולם
אני לא רוצה להשימע שמלאני-כי בטח הראש המעוות שלכם יפרש את מה שאני אומר עכשיו לשמאלנות (אם לא לנאציזם)-איפה שהערבים יושבים-הם לא כבשו-לא היה כאן אף אחד שיומר להם לא להתיישב כאן-היינו בגלות והם פשוט הגיעו לכאן-הם לא כבשו כלום!!!
והמדינה הורסת המון מבנים שהם בונים!!!
הערבים יודעים יפה מאוד שאנחנו רוצים לחיות כאן לבדאריאל דוד
אגב לא יודע איפה אתה גר אבל אחוזי ההריסה של הבנייה היהודית הם גדולים בצורה לא פרופוציונאלית מהבנייה הערבית, וצריך לעצום עיניים כדי לא לראות את זה.
חוצמיזה תשמע משהו חשוב: המדינה מתחת לתורה כי ביבי מתחת לאלוקים
יש להפריד בין מדינה לממשלה.האדמו"ר מצנעא
המדינה לא אשמה במה שעושה הממשלה... פשוט יש להכניס ממשלה של אנשי חיל, יראי אלוקים, אהבי אמת ושנאי בצע...
ב"ה שפוי^^.. הממשלה היא כלי.. שאלה של מה מכניסים..אלירז
אם ההתישבות היהודי בארץבתותי
היא מהעליה הראשונה-אתה צודק הבעיה שהיא לא
זה לא קשור>> אני אסכם כאן את עמדתי>אורח בעולם
בכל מדינה צריך שיהיה חוק וסדר, לכן אי אפשר שדכל אחד יבנה היכן שהוא רוצה-ואם נבנה מבנה בניגוד לחוק-הוא ייהרס ע"פ החוק-מה לא בסדר כאן?
זה לא בסדר שהמדינה לא תמיד ממצה את הדין עם הערבים-אבל זה לא אומר שהיא צריכה לפתור גם את היהודים העברייניים מהמחיר.
הבעיה היא שהחוק הוא לא פי התורה.~nhykb~
ברור לכולם שאם יבנו מאחז- הוא כנראה יהרס. זה כמו משחקי חתול ועכבר... בדיוק כמו שברור ליסמניקים שאחרי שהם יהרסו מאחז- יבנו אותו מחדש..
הבעיה היא לא פה.
הבעיה היא שחוקי המדינה אינם לפי חוקי התורה..
הבעיה היא לא עם החוקים>אורח בעולם
היא עם היישום, הוא לא נוח, שרק איתנו ממצים את הדין-אבל זה לא מצדיק את זה שנעבור על החוק...
בוא נחזור להתחלה.יזהר
אתה מאמין באלוקים? יופי. אפשר להמשיך.
אתה מאמין שהוא נתן תורה שמחייבת אותנו? מצוין. הלאה.
התורה היא הבסיס למוסר ולמה שמחייב אותנו. שאר הדברים משניים לה. ובצורה יותר מדוייקת ושורשית: התורה היא הבסיס לעולם. נאמר בזוהר הקדוש: "קודשא בריך הוא אסתכל באורייתא וברא עלמא". הקב"ה הסתכל בתורה וברא את העולם על פיה. כל אותם דברים משניים שהם לכאורה לא תורה, הם בעצם גם חלק מאותו עניין. ולכן, לא האמת המוסרית של העולם היא האמת של התורה.
לאור כל זה יש לבחון את רמת מחיובותנו לחוקי המדינה. חז"ל אומרים לנו "אלמלי מוראה של מלכות - איש את רעהו חיים בלעו". אי אפשר בלי חוקים. ובכמו כן אנו רואים שחז"ל ראו לנכון להכניס את חשיבות החוקים בכלים ההלכתיים. דינא דמלכותא דינא, דיני מלך, תקנות הקהל ומנהג מדינה. כל אחד מהגדרים האלה מתקיים בתנאים מסוימים ויוצר חיוב הלכתי לציית לחוקים. אולם כאשר לא מתקיימים תנאים - אין חיוב לציית. חלק מגדרים והחלתם על המציאות בימינו נתונים במחלוקת הפוסקים.
בכל מקרה, לכל הדעות, חוק שמנוגד לתורה בטל ומבוטל. דבר זה ברור לפי מה שראינו קודם, שכל הקיום של העולם הוא מהתורה.
אנו מצווים מהתורה ליישב את ארץ ישראל, ולדאוג ככל יכולתנו שהיא תהיה בשליטה יהודית, על כל חלקיה. חוק שסותר מצווה זו הינו בטל ומבוטל.
>>>אורח בעולם
אמרתי שלא לבנות??? אמרתי שיש לבנות כרגע-לא ביו"ש, ועוד נבנה ביו"ש כשיהיה אפשרי-איפה סתרתי את אלוהים?
אלוקים! בשבילך וכולם!אלירז
אתה אמרתיזהר
שהחוק אוסר לבנות ביו"ש ולכן אין לבנות שם כעת. מה שאני עניתי לך הוא שהחוק הזה פסול מיסודו, ולכן אין לשמוע לו.
מעבר לזה, עצם עזיבת הקרקע לגויים אפילו באופן זמני, יש בה ביטול מצווה.
אנחנו לא מתעסקים במקור החוק>אורח בעולם
אנחנו חלק מהמדינה? אנחנו מצייתים לחוקיה-גם כשזה לא נוח...
אתה חלק מצהדי"מ
קפץדי"מ
אתה חלק מהמדינה אני לא אני חלק מעם ישראל לא מדינת ישראל
^^^^^^^^^^^^בתותי
כל מילה מיותרת
אורח,העניין של האכיפה אינה הוגנת אינו הרעיוןאבגדה
הילדותי של "אם לך לא עשו כלום, אז שגם לי לא יעשו כלום".
האכיפה מראה את מהות החוק, היא מראה שלו יכלו ליצור את החוק מראש רק בעבור יהודים-היו עושים זאת(, אולי לא כולם, אבל לפחות חלקם),חוק זה משמעותו מלחמה במתנחלים,ממילא זה גם לא עוד דין מלכות שנועד לשמירת העולם,
אלא-1)חוק רע,שעובר על מצוות התורה.
2)חוק שנלחם באנשים טובים סתם(,או לא סתם,אלא כי הם אנשים טובים),
לכן מותר להם להלחם, בו, במחוקקיו ובמבצעיו.
אורחים? מניין באו אלה האורחים?האדמו"ר מצנעא
מי הרשה להם להיכנס בכלל?! אנחנו נותנים לרוצחים כאלה להיכנס?! זו הארץ שלנו, נקודה!
פשיטא שאם אורחים כאלה היו נכנסים לביתה של האם, היתה שולפת האם אקדח ומחוררת לכל האורחים ת'מוח! נכון?! נכון?!
מה הרשה להם להיכנס?!?אורח בעולם
להזכירך, אנחנו הלכנו, 2000 שנה לא היינו פה, אז מה? יחכו לנו? הם באו להתיישב כאן-לא היה אף אחד שיעצור אותם...
אני חושבת ובטוחהבתותי
שאתה טועה
גם לאחר גלות רומי נשארו יהודים בא"י (אמוראים-אפילו הגיעו לארץ מבבל) ולא פסקה ההתישבות היהודית בא"י!!!! לכן התאוריה השטותית שלך על "2000 שנה בלי יהודים בא"י" שגויה מבסיסה
אם אתה רוצה הרחבה-בשמחה
אתם חבורת אני ימין קיצוני>אורח בעולם
שמתעלמים מהעובדות ומהאמת כדי להתנגח בכל מה שקיים! זה מגעיל אותי!
אנחנו דתיים קיצוניים כן..שמוליק פיין
בס"ד
ואתה יכול לקרוא לזה ימנים קיצוניים או פאנטים מה שעושה לך טוב..אנחנו הולכים רק על פי חוקי התורה אולי זה כואב לך שזה ככה אבל זו המציאות תתרגל כן יש אנשים שמאמינים התורה באמונה שלמה ואפילו מעזים לקיים אותה..
תסתכל מה כתבתי-אני לא סותר את התורה!אורח בעולם
נכון גמאני לא..שמוליק פיין
בס"ד
פשוט אתה עושה את כל מה שהמדינה אומרת ואני עושה רק את מה שהתורה אומרת..
(אגב לא לבנות בא"י?לחלק אותה לערבים? זה דיי לסתור את התורה)
לילה טוב.
אני אמרתי לא לבנות?אורח בעולם
עוד פעם קפץ>אורח בעולם
לבנות איפה שנותנים-איפה שלא?-נבנה כשייתנו לבנות, ואני ממש לא בעד לתת מקומות לערבים!!
למה שהמדינה תחליט איפה לבנות בא"י..?!שמוליק פיין
בס"ד
באיזו זכות..?היא פועלת מכוח התורה?מכוח הקב"ה?מדינה ששמה לעצמה מטרה למחוק את שם השם מן העולם(תקרא קצת על הרצל שר"י ותבין איזה רשע הוא היה..)באיזו זכות מדינת ישראל יכולה לתת חלק מא"י למישהו?לחלק אותו?לוותר עליו?לא לתת ליהודים להכנס אליו?מכוח האו"ם?!
מכוח זה שהיא שליחה של רוב הציבורצחקן
ובתנאי שהיא עושה את זה בצורה נאותה. אם היא לא בונה ביו"ש- הבעיה היא שלנו ולא שלה (לא נטשנה ביד האומות).
חוקי התכנון והבניה (עד כמה הם מוסריים? דיון אחר.) תקפים רק איפה שהמדינה ממלאת את תפקידה. איפה שלא- הם לא רלוונטיים.
אחח ההמלכתיות..שמוליק פיין
בס"ד
בסוף אתם תהרגו אותנו..
בגוש קטיף האנטי ממלכתיים הפסידו!אורח בעולם
בגלל שהממלכתים הכשילו אותםבתותי
סליחה? בגוש קטיף הפאנאטים הפסידו??אלירז
בגוש קטיף המאבק היה ממלכתי לחלוטין
ודווקא ניסוי הכלים וחסימות הכבישים - היו הצלחה מסחררת!
נעצרת -ניצחת, קייטנת מעשיהו
היו כלים של פאנאטים
והם אלו שבאמת הפחידו קצת את מתכנני הגירוש..
הממלכתים המתחבקים-
הם אלו שהוכיחו לכולם בגירוש
שהאהבה שלהם לא נצחה..
האהבה תנצח, אבל אהבה מבטאים לא כשמגרשים אותך...האדמו"ר מצנעא
כשמגרשים, יש להתנגד בכל הכוח (כמובן ש"כל הכוח" לא כולל אלימות...)... לא לחבק... לאחר מכן, ניתן לחבק...
אז מאותו כוח היינו צריכים להתפנות מהגוש..שמוליק פיין
בס"ד
ומאותו כוח היינו צריכים לוותר בעמונה..אני לא מבין איך זה לא אבסורדי בשבילך שיהודי לא יכול לבנות איפה שהוא רוצה בא"י..למה שלמדינה שלא הולכת על"פ התורה תיהיה ולו חצי זכות על א"י..אותה ארץ שהקב"ה נתן לעמ"י(ולא למדינת ישראל..)לאברהם אבינו..לכל היהודים בעולם..!
,אורח בעולם" -לבנות רק כשיתנו לבנות, זה אומר:אלירז
שהבניה היחידה תתקיים בתל אביב בסופו של דבר..
ראשי ממשלות ישראל מתקפלים לאיטם.
זו המגמה והכיוון הפוליטי הקיים.
ומה שנשאר לנו לעשות
כדי להציל את המדינה הזו מאבדון מוחלט -
הוא להיאבק במגמה הזו.
גם ע"י בנייה.
ודווקא איפה שרוצים לסגת.
[לכן יהודה ושומרון מקבלים עדיפות ראשונה כעת,
אבל בהמשך, אם זה לא ייעצר ביו"ש..
תוכל להגיד שלום לחוקיות הבנייה גם בערים גדולות בישראל שנחשבו מאז ומתמיד שייכות לגבולותינו
ותמיד תוכל להיות נאיבי ולומר שאנחנו מגזימים בנבואות הזעם.
אני מעדיפה להיות נביאת זעם משוגעת ומשיחית
מלהתעורר יום אחד מאוחר מדי ולגלות שכולנו טבענו בים..]
ומעל לכל-
גם אם לא הייתה סכנה במסירת שטחים לערבים-
זהו דבר שנעשה נגד התורה..
ואנחנו לא יכולים לאפשר התרחשויות שנגד התורה במדינת היהודים!!
(זה כולל גם חילולי שבת, אכילת טריפות וכיו"ב.)
[אם תזכיר את שלמה המלך, שנתן לחירם ערים והיה נחשב למלך ירא שמיים
אפנה אותך לדיון בגמרא על שלושה מלכים שלא זכו לעולם הבא
ואחד מהם, הוא שלמה, לדעת חכמים- רק בגלל שמסר שטחים מא"י למלך גוי..
(וזה עוד כשקיימת מחלוקת אם הוא מסר אותם לשלטונו של חירם ממש או רק לגביית מיסים..)]
מניי, אתה לא יודע כמה את צודקמרדכי
אני מכיר אישית את "אורח בעולם" ואני חייב לציין שאתה ממש צודק בקטע של השפעת התקשורת אליו.
אורח בעולם בזאת הוכחת שאתה יכול להגשים את חלומך וללכת לגל"צ ואז לערוץ 2, אתה מתאים לשם...
את האמת, מנייאורח בעולם
לא... אני לא מושפע מהתקשורת-אני בעיקר מקבל חדשות מערוץ7, רק שיש לי שכל והיגיון פשוט להבין דברים, ובמקום ללכת כמו עיוור אחרי מה שאני שומע/רואה
אוקי, עכשיו בואו ונעלה נקודה שיכול להיות שאתם לא-בת-ישראל-וציון
שמתם לב אליה\ לא הייתם מודעים לה:
זה נכון, יש ציווי בתורה לישב את כל הארץ. אבל, יש עוד דברים בעולם חוץ מהתורה, ככה הקדוש ברוך הוא ברא את העולם הזה. יש משהו שנקרא פו-לי-טי-קה, או בבטוי יותר טוב: קיימים-עוד-אנשים-בעולם-הזה. יש מצווה לבנות ולישב את ארץ ישראל אבל כרגע יש"ע נמצאת במחלוקת (לצערנו הרב) לכן אי-אפשר ליצור בלאגן ולהתחיל לבנות שם לא חוקית, עד כמה שזה מעצבן....כן, צריך להתחשב באומות העולם שגם נמצאים בתמונה, ויש עוד דברים שמה לעשות, צריך להתחשב, אלוקים לא ברא רק יהודים בעולם הזה... אגב, לגבי הקטע עם ההעפלה, תיסלח לי אבל זאת דוגמא גרועה, אז היה שלטון זר...
נ.ב. talk about not accapting diffrenet opinions , עשיתם לאורח בעולם לינץ' וירטואלי! מה נסגר איתכם?! הוא יהודי! זה נשמע כאילו אתם שונאים אותו! |מזועזע| (וכן, אתם בהחלט נשמעתם כמו חברות פאנטים או איזה שם שקוראים לכם ואתם לא אוהבים...) אה, ועוד משהו, אני די בטוחה שאכפת לו מארץ ישראל בדיוק כמוכם!
אתם אומרים אותם דברים כל הזמן>אורח בעולם
אז תראו למעלה מה כתץבתי, אני אשמח לענות על דברים חדשים שתכתבו...
>>שמוליק פיין
בס"ד
א' איפה כתוב שצריך להתחשב באומות העולם..?מי אומר את זה..?לוי ושמעון התחשבו במישהו כשהלכו להרוג בשכם..?בנ"י התחשבו במישהו כשהם כבשו את הארץ..מאיפה הבאת את זה..?
עכשיו ב' אל תדאגי אפאחד לא שונאת את אורח בעולם פשוט הרבה אנשים פה חושבים שונה ממנו אז כולם ענו לו..
וג' מי אמר שאנחנו לא אוהבים שקוראים לנו פנאטים..? (
)
אמרתי אומות העולם?אורח בעולם
אמרתי עלך המדינה שלנו-אם אתה לא מרגיש חלק ממנה-אתה מוזמן לעלות על מטוס ועוף מכאן אל מקום אחר יפה יותר
יש הבדל בין ארץ למדינהמרדכי
הארץ היא שלנו ואנחנו לא מוכני לוותר עליה.
אבל המדינה זה משהוא אחר שאנחנו לא מרגישים חלק ממנה וגם היא הייתה שמחה לוותר אלינו בשמחה, כמו שאנחנו מוותרים אליה בשמחה
ואם לא הייתה מדינה>אורח בעולם
לא היינו יכולים לשבת בארץ-אם אתה בארץ אז בעל כחרך אתה חלק מהמדינה, ואום לא נוח לך להיות חלק מקודש מדינת ישראל-אז תעלה על מטוס ותעוף מכאן!
המדינה לא רוצה אותנו כאן!!מרדכי
אם למדינה היה כ"כ אכפת מאיתנו היא לא הייתה מפריע להקמת בתים ויישובים חדשים. למדינה הזאת אכפת רק איך מסתכלים אליה מבחוץ, היא מתיפייפת לעניי כול העולם, אבל רומסת בידיה את ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון. ולא אני זה שצריך לעוף מכאן, אלא הערבים אלה שצריכים לעוף מכאן, כי זאת הארץ שלנו! ולא משנה מה העולם חושב, זאת ארצנו ויש לנו את הזכות המלאה לבנות בה. כן, גם אם זה סותר את החלטתו של ברק.
אנשים ישבו יפה מאוד גם לפני שהייתה מדינה..שמוליק פיין
בס"ד
ובע"ה אותם אנשים גם ישבו הרבה אחרי שתיהיה מדינה!!!
לשמוליקאורח בעולם
נא לדבר בצורה יפה האחד אל השני!
א. אם לא הייתה מדינה-האנשים שישבו כאן היו מתים, הערבים פשוט היו טובחים בהם אחד אחד.
ב. המדינה תשאר כאן לעד! היא ראשית צמיחת גאולתינו-המדינה שיא גאולתינו שגם תביא, ורק היא תביא, לקץ הגלות ולשלמות גאולתינו ולבניין בית המקדש בע"ה.
לא ברור שאמירתך הראשונה נכונהבתותי
רוב הערבים הגיעו רק בפחות מה100 שנים האחרונות.
ע"ע הסטוריה לכתה י'...............................
תן לי לנחש... אתה קשור איכשהו ל'תורת החיים'?...האדמו"ר מצנעא
המדינה היא חסד גדול!
ויש להפריד בצורה ניכרת בין הממשלה (הארעית) לבין המדינה (הקבועה). ממשלה שרעה ליורשים את הארץ יש להפיל! כן כן, להפיל!
דיברתי למרדכי, אבל האמת שזה קשור גם לשמוליק...האדמו"ר מצנעא
ל האדמו"ר מצנעא >>מרדכי
תתפלא - אבל אני לומד באותה ישיבה כמו אורח בעולם (פותח השרשור).
ולא אני לא חושב שהמדינה היא לא זכות ואני בהחלט מסכים אתך שיש להפריד ביו מדינה לממשלה.
אבל אני לא חושב שיש להתייחס למדינה הנוכחית כדבר הכי טוב שקרה לעם ישראל. אנחנו צריכים לשאוף למדינה מתוכנת, שמה שמעניין אותה זה א"י ולא אומות העולם. צריך לשאוף למדינה שהולכת ע"פ ההלכה ולא כמו שעמי הארץ נוהגים.
ולא בא לי לפתוח את הפה על הממשלה הזאת...
אכן, התפלאתי...האדמו"ר מצנעא
המדינה קיימת, והממשלה 'מפעילה' אותה. ממשלה שמגרשת יהודים היא ממשלה שיש להפיל... ולכן, בעיקרון, הממשלה יכולה לעשות מה שבא לה, והמדינה לא אשמה. לא צריך לשנוא את המדינה על מה שעושה הממשלה. אלא אדרבה, איפכא מסתברא, לפעול ככל הניתן כדי שתקום ממשלה של יראי שמיים... ולכן איננו מתפללים לשלום הממשלה, אלא לשלום המדינה
מרדכי>אורח בעולם
אם אתה לא חושב שהמדינה היא הדבר הכי טוב שקרה לעם היהודי אז את המטומטם, כופר, כפוןי טובה ואדיוט ממדרגה ראשנה!!! אם לא הייתה קמה מדינה לא רק שלא היית יכול לשבת כאן-אלא לא היית יכול לחיות, לא היית נולד בכלל, לא רק שלא היו יושבים יהודים הא"י-לא בטוח שהיו קיימים בכלל יהודים בעולם-תוך שנה/שנתיים הייתה פורצת שואה נוספת ובה כל העולם היה נגדינון-בזכות המדינה יש לך את טלמון המחורבנת שלך, ואת כל היישובים והערים שנבנו-בזכות המדינה אנשים יכולים ללמוד תורה, לעבוד, להתפרנס, לחיות(!!!)
אז בבקשה-תבחן את מילותיך בקפידה!!!
לא ענית לי..שמוליק פיין
רעה?!? בואו נגזים!!!אורח בעולם
הממשלה הזאת גם בונה משרפות לאלה שבונים...
לא! לממשלה יש השקפה מסויימת, נכון, היא נוגדת את השקפתינו (הימנים, הדתיים) זה לא הופך אותה לרעה?!? הממשלה מנסה לקדם תהליך שהבנייה לא נוחה לתהליך הזה, נכון כל זה בא ממקום שאינו תואם לנו, מקום מבולבל הצריך תיקון (לדעתנו, יש לציין), אין פה ניסיון להרע בכוונה אלא יש כאן ניסיון לעשות דבר למענינו, אזרחי המדינה, גם אם זה לא בדרך הנכונההממשלה אינה רעה, אלא מבולבלת (אגב, אם תחשבו על זה-לא הייתה יכולה להיות ממשלה טובה יותר במדינה הקדושה העליונה הזאת)
אז מה כן הופך ממשלה לרעה..?שמוליק פיין
בס"ד
שהיא לא מתכופפת תחת אובמבה..?! תחת אבו מאזן ימ"ש..? מה צריך לקרות בשביל שתבין שזו ממשלה רעה..?!
המשך>>שמוליק פיין
בס"ד
כמה גרושים עוד אתם צריכים לעבור בשביל להבין שדי זהו אין יותר עתיד במצב הקיים..צריך משהו חדש..
הממשלה מתכופפת?!?אורח בעולם
איזה עוד ראש ממשלה בעשור האחרון אמר לנשיא ארה"ב בתצורה חדה וברוה "לא!"?
אורח בעולם >>מרדכי
אני לא רשמתי שזה דבר רע. אני רשמתי שזה הלא הדבר הכי טוב שהיה לעם היהודי. והמצב הנוכחי של המדינה, זה מצב שחייבים לשנות דחוף!
הממשלה הורסת את עצמה: גם אם היא בונה, היא זאת שגם מרחיבה את ההתיישבות (שרון בנה הרבה יישובים ופירק אותם אחר כך כאילו זה משחק בלגו).
אני שמעתי מכמה חברי כנסת על התכנית הבאה של נתניהו, וזה לגרש את כול האזור שלי מהבית! התכניות האלה כבר על שולחנו. ומה זה אומר: לחבר את רמאללה לכול הכפרים המרוחקים ממנה, לחבר בינה לבין רוואבי (העיר הערבית העתידית) או במילים אחרות: לבנות מדינה פלסטינית באמצע ארץ ישראל.
ונכון זה לא מצב של משרפות כמו שעשו הנאצים - אבל במצב כזה כול ישראל תהיה תחת פחד מקטיושות וטילים. כול הארץ תהיה תחת איום. אהה ואל תשכח שיש להם את התמיכה של העולם כך שמהר מאוד הם יוכלו להשמיד אותנו, ולכול זה מי שתהיה אשמה זאת הממשלה!
לפי דבריך אני מבין שכול העולם תומך בנו: אתה טועה - הם היו שמחים שלא היינו פה.
ויודע מה אני כפוי טובה כמו שהמדינה כפוית טובה לנו ומחריבה את עצמה...
האמת שאני דווקא שמח כשקוראים לי 'פנאט'...האדמו"ר מצנעא
"לא תגורו מפני איש!" אמר רבנו!
בת ישראל וציון.. יש הקב"ה ומולו פוליטיקה???אלירז
הקב"ה נתן לנו חוקים מוגדרים-
איך להתנהג עם אנשים נוספים בעולם ועם אומות העולם..
התרפסות מולם כנגד ציווי ה' - הוא ממש לא אחד הכללים האלו!!
ורחוק מזה.... פיייי.....
אומות העולם יתחילו לכבד אותנו-
כשאנחנו נראה להם שיש לנו עמידה איתנה משלנו
ושאנחנו עושים מה שטוב לנו!
לא לאמריקה!!
[התחשבנו בהם יותר מדי גם ככה..]
אני מתנצלת שככה-
אבל נשמע מדברייך שאת לא באמת מבינה הרבה בפוליטיקה..
לגבי הנ.ב. שלך-
לינץ' וירטואלי או לא
נמאס מהצביעות שלכם!!
ראיתי איך הרבה פעמים בנוג"ה רומסים אחד את כבוד השני!
אז עם כל הכבוד המתבקש - שבו בשקט!!
זה לא ה"פאנאטים" שפה, שלא מכבדים דעות של אחרים
זה באופן כללי דרך העולם אצל כל בני האדם
שמתקשים לשמוע, לקבל ולהכיל דעה אחרת..
וזו תרבות הדיון בכל הפורומים כאן!!
|רותחת|
אבל למרות הכל הלינץ' פה הוא גרוע יותר ,אבגדה
כי הוא מאשים אנשים שמחשיבים עצמם לדתיים,בחסר גדול בדתיות שלהם, וזה מאוד לא נעים, במיוחד כשיש מולך טענות כ"כ טובות.
ולמרות זאת אני חושב שהלינץ' מוצדק,אפשר לתקוף-אבל רק כדי להפיל את היריב מעמדתו,ולא ממעמדו.
הקב"ה אמר לבנות דווקא ביו"ש?!?אורח בעולם
בניית בית בתל אביב, ירושלים, כפר סבא, נתניה, הרצליה, חיפה, פתח-תקווה, ראשון לציון וכו' וכו' זאת מצווה גדולה מאוד כמו לבנות בית ביו"ש-כל מקום שבו בונים זאת מצווה, חואם יש מקומות שאי אפשר לבנות בהם כרגע-אז אפשר לקיים את מצוות יישוב הארץ גם איפה שאין חולי נפש, חולירות עם פאות עד לברכיים, כיפות ענקיות וסריטה עמוקה מאוד בשכל!!
תחשבו לפני שאתם מוציאים את ה*** שלכם מהפה!
ביו"ש יש מצווה גדולה יותר. כמו"כ בירושלים.האדמו"ר מצנעא
עיין ב'בשבע' של פרשת שלח, ה'תשע"א (למרבה האירוניה, זה של השבת הזו...), עמ' 52.
הרב אליעזר מלמד שליט"א כותב שם שיישוב ירושלים ויו"ש נמצאות במדרגה גבוהה יותר.
"אמוניים עמי הארצות..." - 'גוש אמונים' האלה!האדמו"ר מצנעא
תלמידי הרב צבי יהודה מחריבים את הציונות הדתית! סליחה, את הציונות הדתית הריאלית!
הוא כותב את זה בספריומרדכי
"ישנם שלוש מדרגות: המדרגה התחתונה היא לגור בארץ (מעלה חשובה אבל לא הכי)
המדרגה האמצעית היא לגור בנגב ובגליל
והמדרגה הגבוהה היא לגור ביהודה ושומרון.
שכוייח.האדמו"ר מצנעא
בטור השבועי שלו הוא כתב שירושלים נמצאת בדרגה הכי גבוהה שלו ביחד עם יו"ש.
אם בשבילך..שמוליק פיין
בס"ד
אם בשביל אנשים עם פיאות הם חולרות("גם איפה שאין חולי נפש, חולירות עם פאות עד לברכיים, כיפות ענקיות וסריטה עמוקה מאוד בשכל!!") אז אתה הבעייתי פה ואני לא רוצה להשמע זבל אבל מקומך לא איתנו..
לי אין בכלל פאות אם זה עוזרבתותי
אני בת ![]()
השאלה היא..אנונימי (פותח)
מה המטרה הסופית שלך?
אם המטרה הייתה מדינה דמוקרטית נוטה ליהודית שמשמשת מקלט בטחוני לעם היהודי עם צבא חזק וכלכלה חזקה וכל מה שיש עכשיו הייתי מסכים איתך לגמרי. במצב כזה לא צריך לשבור את החוק כי הרי למה ללכת נגד המדינה האידיאלית? עוד שטח פחות שטח עוד בית פחות בית, ברור שהייתי מעדיף כמה שיותר אבל...בלי לחץ... בעיתו ובזמנו.
אבל זה לא המטרה שלי. וזה לא צריכה להיות המטרה של אף יהודי שמאמין בה' ובתורתו.
המטרה שלנו זה להקים ממלכת כהנים וגוי קדוש בכל מרחבי ארץ ישראל השלמה שפועלת על פי התורה הקדושה עם בית המקדש רם ונישא על הר הבית. זה האידיאל.
כדי להגיע לזה צריך לפעול.הרבה. ובחלק מהמישורים צריך ללכת נגד מה שקיים ולשבור את החוקים.
האם להפיל את המדינה או לא? מבחינתי זה רק שאלה פרקטית שאנחנו עדיין לא צריכים להתעסק בה.
ושמוליק. אני קורא אותך הרבה ומעריך את הלהט, אבל אתה חייב לזכור שחלק מהמאבק הוא גם שכנוע. ואסור(!!!) ליצור מצב שאין דו שיח. כי שלא יהיה דו שיח נשאר מיעוט ובזמן הנכון לא יהיה לך עם מי לדבר.
אם זה מה שאתה חושב>>אורח בעולם
אז בהצחלה בהתאבדות-ועדיין לא הסברתם-מה המדינה עושה לא בסדר כשהיא מפנה מבנים שנבנו בניגוד לחוק?
מה אתם שמאלנים?!הלל (:
ארץ ישראל היא שלנו ולא ניתן אותה לאפחד~!
מה המוסלמים עושים בנגב????? מה ? מה??
זה פשוט מעצבן אותי!!!! הם יכולים להתיישב איפה שבא להם
והממשלה מרחמת עליהם ונותנת להם לגור איפה שבא להם!!!
ולנו המתנחלים שזה השטח שלנו לא נותנים לנו לעשות כלוםםם! צביעות של הממשלה!!!!
למשל המאחז "חוות גלעד" את השטח הזה קנה בעצמו משה זר מערבי אחד
הוא הקים את היישוב הזה על הבן שלו (גלעד זר שנרצח בפיגוע לפני כמה שנים)
והמשטרה מתנכלת למאחז הזה בכל פעם ופעם.........
הורסת מבנים יורה על אנשי המאחז בכדורי צבע (שיכו
ל לגרום למוות!!!) אין לי מילה אחרת להגיד על הממשלה! הם פשוט צבועים!!! ממשלה מפגרת!!
אכן, גם אני מתעצבן כשאני רואה את זה...האדמו"ר מצנעא
יש ללכת לנגב, ולהתחיל לבנות שם, עכשיו! צריכים לארגן איזו קבוצת מתיישבים...
לאורח בעולם -האדמו"ר מצנעא
עניתי לך כבר.
דברי הרב ודברי התלמיד - לדברי מי שומעין?
אוקיי, הממשלה הכושלת שלנו אוסרת עלינו לבנות בשטחים ששייכים לנו. אבל תורתנו הק' אומרת משהו אחר... שוב, אני אומר שהממשלה אוסרת, כי כשתקום בעזהי"ת ממשלה של יראי שמיים - הכל ישתנה.
אשמתה שהיא מחוקקת חוק כזה.
ככה אתה חושב>אורח בעולם
היא לא עושה שום דבר רע כשהיא מפנה, נלחמת בחוק? למה שהוא ישתוק?
עצם הגירוש איננו רע.. החוק שגורם לו לעשות כך רע...האדמו"ר מצנעא
?אורח בעולם
סליחה... לא קיבלתי תשובה, אני עוד מחכה...
עניתי לך!האדמו"ר מצנעא
דעתי..>>נושי104
קודם כל, אני כותבת את זה בתור אחת שאומרים עלי שיש לי דיעות שמאלנית\ממלכתיות [לא, אינלי, רק אומרים..
]
וגם אני שאלתי את אותה שאלה עד לא ממזמן, ומישו צדיק מפה ענה לי..
קיצור, תמיד אמרתי - מה, המדינה מפנה כי זה לא חוקי, מה אתם מתעצבנים? אל תבנו לא חוקי, ואז לא יפנו לכם.
אבל ל-א, זאת הארץ שלי, ואני יבנה בה. ושכל העולם יקפוץ לי!
קודם כל אנחנו יהודים-דתים, ואח"כ אזרחים.
קודם כל יש את חוקי התורה, ואז את חוקי המדינה.
ועם כל הכבוד והערכה לביבי, שבאמת אין עליו, יש ה' שם למעלה, שהוא יותר גדול ממנו, ואם הוא אמר משו-אז עושים..
כתוב בתורה שצריך ליישב את הארץ? אז מיישבים. חוקי תורה קודמים להכל.
אנחנו לא נחכה עד שהמדינה תחליט ברוב טובה שהיא מרשה לנו לבנות בשטחים. כי למה שהמדינה תחליט איפה נבנה ואיפה לא? זאת הארץ שלי, ואני יבנה בכל חלקת אדמה שיש בה!
חוצמזה, מילא היו נותנים לנו לגור בה נורמאלי. אבל ל-א, מפנים ישובים, מקפיאים בניה. מזה??
כן, צריך להמשיך ולבנות בארץ.
גם המעפילים יכלו להגיד- פ'סדר, נחכה שיתנו לנו אישור לעלות, ואז נעלה. אבל הם לא אמרו את זה! ובזכותם יש לנו כאן מדינה ואת הארץ הזאת!
אם אנחנו לא נקום ונבנה, למרות הכל, לא תהיה כאן מדינה בעוד כמה שנים.
לא יודעת אם זה היה ממש קשור לנושא, אבל זו היתה יותר פריקה..
כל הכבוד לכל אלה שבאמת בונים ומיישבים את הארץ הזאת! הלוואי על כולנו!
ערב טוב!
תשובה.אנונימי (פותח)
חוק זה דבר חשוב. בסיס לכל קבוצה שרוצה לחיות חיים נורמליים.מסכים.
אבל מכיוון שהמציאות פה היא קצת יותר מורכבת מהמציאות בשוויץ,שבדיה,איטליה,אוסטרליה וכו' ולכן תצטרך קצת לפתוח את הראש ולהקשיב.
במדינת ישראל הקדושה והצעירה מתרחשת מלחמה גדולה על צביון המדינה. צד אחד מושך לכיוון מדינת כל אזרחיה(דוגמת שוויץ) וצד אחד מושך לכיוון כינון ממלכת כהנים וגוי קדוש על פי התורה. ויש גם אמצע, עיוור למתרחש, שכל מה שאכפת לו זה שיהיה שקט. או במילים אחרות "חוק וסדר".
עכשיו כדי למשוך את המדינה לצד אחד צריך לעבור על החוקים שטובים לצד השני(הבנת?). ולכן אנשים טובים עוברים על החוק הקדוש. כדי שהמדינה שלך תזכה לתואר מדינה קדושה.
למה כועסים על המדינה שהיא מפנה יישובים בלתי חוקיים? כי אנחנו רוצים בטובתה. אנחנו רוצים שהיא תהיה יותר קדושה יותר קרובה לתורה יותר ממלכת כהנים וגוי קדוש. ולכן שהיא הולכת לצד השני, אנחנו כועסים. מאוד.
אשמח אם תענה תשובה חכמה.
אני מקווה שזה יספק אותך..אחת מהשומרון
בס"ד
* מתנצלת שלא קראתי את כל התגובות, אני מקווה שאני לא חוזרת על דברים שחפרו עליהם..
מבחינת האידיאל- אתה צודק. אסור לעשות דברים כנגד חוקים של המדינה כי אחרת "איש את רעהו חיים בלעו". ואם כל אחד יבנה איפה ואיך ומתי שבא לו- אנחנו עלולים חלילה לכער ולבלגן את הארץ הנהדרת שקיבלנו.
אבל,
במצב הנתון יש בעיה של-א נותנים לנו לקיים מצווה בסיסית ומאוד חשובה: מצוות יישוב ארץ ישראל. (מדיניות הממשלה היא נגד שני חלקי המצווה ע"פ הרמב"ן "שלא נניחנה ביד מן האומות, או לשממה")
ולכן אין לנו כ"כ ברירה אלא לבנות ללא היתרים חוקיים, אך עם ההיתר הכי גדול מד' יתברך.
ואז- אנחנו גם לא מוכנים שיהרסו. מבין? זה כאילו תתאמץ לשמור שבת במסירות נפש ואז יכפו עלייך לחלל ח"ו שבת. או שיגנבו לך את המצות בפסח.. (זרמו עם הדימויים..
)
לענ"ד, אנחנו לא יכולים ללכת ולהקים מאחז "בלתי חוקי" בנגב, כי שם הממשלה כן עוזרת להקים יישובים ואז אין סיבה ללכת נגדה.
אבל ביו"ש זה לא משרד השיכון שמאשר את הבנייה אלא משרד הביטחון, ולצערנו הוא לא כ"כ מבין מה החשיבות של המצווה האדירה הזאת ששקולה כנגד כל המצוות.. 
ושכוייח על הברור..
אני חושבת שהוא שמאלניבתותי
יש לי בת שמאלנית בכתה שמדברת בדיוק כמוהו
ועכשיו גיליתי שהיא מפחדת פחד מוות שמתנחלים יחטפו אותה..............
אני עושה לה סדנת הרגעה
לא כל אחד-נושי104
שלא בדיוק בדעה שלך של-להרוג את כל הערבים עכשיו, להלחם עם השוטרים וכ'ו, אז זה לא אומר שהוא שמאלני.
[חוצמזה, סתם בכללי, שמאלני זה לא מילה גסה..]
שמאלני זו לא מילה גסה??? |הלם|אלירז
טוב שאמרתי, אחרת לא היית יודעת..(=נושי104
זו לא מילה גסה.. זו קללה כואבת..אלירז
אלירזאורח בעולם
אם ככה אתה חושב אתה בן אדם חולה נפש, מסכן מטומטם וזה סוג כזה של נאציזם, סתימת פיות לכל מי שלא חושב כמוך
א.אני בת למקרה שלא קלטת עד עכשיו..אלירז
ב. יש בזה מעט מן הציניות והרבה מן האמת.
ג. להגיד ש'שמאלני' זו קללה- אין בזה משום סתימת פיות.. לא אמרתי להם לא לדבר..
ד. את ההודעה הזו שלך אני לא אערוך, אפילו שבד"כ מילים כאלו אני עורכת לאחרים..
אבל הפעם כדאי להשאיר! שיראו, שהנה-
ממלכתים יודעים יופי להשתמש בנאציזם כשהם רוצים
ויודעים לקלל ולאבד שפיות- רק כשזה מול פאנאטים.. מול השאר הם נופת צופים..
אוהבים קלגסים ויסמניקים ששוברים גולגלות לאחים [שבכל דבר קרובים אליהם יותר]
והחוק במדינה - הוא מעל הכל. רק להיות בני אדם אתם לא יודעים!
"יפת אלוקים מיפת וישכון באוהלי שם"
בא לי להקיא ממך!
אלירז>אורח בעולם
קודם>
לפני את מכפישה ממלכתיים-עד עכשיו הם צודקים... בכל דבר שה"פנאטים" נגעו בו הם נכשלו, כל הרבנים החשובים, כן, הם ממלכתים...
ודבר שני-אולי אני לא ממלכתי, אני גם לא מגדיר את עצמי ימני, הדעות שלי לא שייכות לשום זרם, אני הולך עם דעות של עצמי, את יכולה לקרוא לזה שמאלני, ימני, ממלכתי, מרכז-מה שאני יודע זה שאני ריאלי, אין לי דיעות תלושות מהמציאות, לא! המתנלים לא מחזיקים את העולם! הם עושים דברים חשובים-הם לא עיקר הכל, המדינה לא תלוייה בשני קרוואנים שייבנו או לא, תחשבו קצת מיחוץ למה שאומרים בהתנחלויות...
אתה יודע הכל.. אתה מושלם.. וכו'..אלירז
ומחרטט במוח!!!
כל הרבנים החשובים ממלכתים??
כי ר' אברום והרב מרדכי אליהו זצוק"ל היו מאוווודדד ממלכתים <אמאמא של הציניות!!>
שמעת אותם>אורח בעולם
שמעת אותם פעם מקללים ראשי ממשלות? מקללים את המדינה? מקללים שמאלנים?
מה זה קשור? זה לא ההגדרה של פאנאטים..אלירז
וזו גם לא ההגדרה של אי-ממלכתיים...האדמו"ר מצנעא
>>אורח בעולם
זה שלדעתך הם טועים-זה לא אומר שלהות שמאלני זאת קללה
להיות שמאלני בעיני זו קללה.. זה בדיוק כמו "בוגד"אלירז
לא>אורח בעולם
השמאלנים לא רצים ברעת המדינה, הם רוצים בטובתה, והם חושבים שמה שהם עושים זה טוב, ומי יודע... לא בטוח שהם טועים...
אלה לא שמאלנים.. אלו סתם מבולבלים..אלירז
שמאלנים אמיתיים זה אלו שדואגים לרווחת הערבים..
שני דברים:אורח בעולם
א. הם חושבים שזה מש שצודק ונכון לעשות
ב. אם זה ככה אז אני לא שמאללני כי אני ש-ו-נ-א ערבים
א. שיחשבו. ב. מעולם לא אמרתי שאתה שמאלניאלירז
ומה שהם עושים עקב המחשבה הזו...האדמו"ר מצנעא
מגמתו הברורה היא חורבן עמ"י וא"י. לא פחות, ומי יודע - אולי יותר, ל"ע.
וכאלה שמאלנים, ש"דואגים לרווחת הערבים", כמו שאלירז ציינה, חושבים שזה מה שצודק ונכון לעשות, כמו שאורח ציין. אלה שמאלנים שמגמתם היא חורבן עמ"י וא"י.
הוספה:האדמו"ר מצנעא
ואותם שמאלנים, הם הם הקרויים 'שמאלנים' ע"י אלירז, ונאמר עליהם ע"י אורח בעולם שהם רוצים בטובתה של המדינה...
אורח נכבד - ללא הכללות.האדמו"ר מצנעא
אורח יקר - "השמאלנים לא רוצים ברעת המדינה, הם רוצים בטובתה, והם חושבים שמה שהם עושים זה טוב..."
האורח מכליל בכך הוא אומר שכל השמאלנים רוצים בטובתה של המדינה...
ובכן, אלירז סייגה את דבריה מההבנה הראשונית שלנו ("סתם מבולבלים"), אז היא לא מכלילה, היא בעצם קוראת לשמאלנים שחותרים תחת מדינתנו, ואך ורק להם, שמאלנים. אני לא מסכים עם הגישה הזו בכלל. כמו שיש ימין שלא רוצה בטובת המדינה (ראו ערך 'חב"דניקים הזויים'), כך יש שמאל שלא רוצה בטובת המדינה. וכן ההפך.
מניי>אורח בעולם
לא אמרתי שהשמאל צודק-אמרתי הם חושבים שמה שהם עושים זה טוב למדינה!
אני חושב שאם היינואורח בעולם
מצביעים לביבי במקום לברוח ולזרוק את הקולות לזבל (=האיחוד הלאומי) אז היה טוב מאוד!
אה נכון.. הוא גם בלי הקולות שלנו עושה תרגיל שרון 2אלירז
אם היו לא את הקולות שלנואורח בעולם
זה היה אחרת לגמרי! הייתה היום בנייה בכל יו"ש, אבל אנשים טפשים זרקו את קולותיהם לבית היהודי והאיחוד הלאומי... הצבעתם לזבל-קיבלתם זבל!
פחחח.. הנאיביות הורגת חבר! תיזהר...אלירז
אתה צריך לבחור במי שמקדם את העקרונות שלך.האדמו"ר מצנעא
אצלי זה האיחוד הלאומי.
למי אתה קורא ז*ל?! לכצ'לה מחמד לבי?! לבן ארי הקדוש המעונה?! |לוחם למען א"י|
עם כל הכבוד, אני לא רואה את הרב ליאור בוחר בביבי הטוב ליהודים (...?)... למה?! כי יש לו עקרונות שונים! למה הוא צריך לבחור במישהו שלא יקדם את עקרונותיו?!
כן?!? מה הוא עשה בשביל א"י ה2/3 האחרונות?אורח בעולם
רק הערה: לשבת בכנסת בחוסר מעש ולקבל משכורת מהמדינה-זה לא נחשב לעשות...
אם אתה לא מזיק זה כבר חשובדי"מ
כי הטיפול של כצל'ה בבעיית המסתננים בת"אאלירז
זה לשבת רגל על רגל?
[ולפני שאתה מדבר על הקפה שהוא שותה בכנסת- יש לו עבר קצת יותר עשיר משלך- תכבד!!]
יעקב כץ (כצ'לה)
הצעות חוק:
> חוק הסיקריקים privatelaw/data/18/2689.rtf
> הצבעה ע"י אזרחים בחו"ל לבחירות בכנסת
> התווית ויטמינים, מינרלים וברזל (בעקבות כיתובים שגויים על מוצרים)
> מאבק בארגוני פשיעה הפועלים ממניעים או כנגד מניעים דתיים
> יישום מסקנות ועדת החקירה הממלכתית בנושא טיפולן של הרשויות המוסמכות במפוני גוש קטיף וצפון השומרון
> חוק הצתות טרור - עונש מינימום של 5 שנות מאסר למצית נכס ציבורי בזדון.
> אישור על מסמכים לפטור מטעמי הכרה דתית (תיקון בחוק שירות הבטחון)
| > החלת ריבונות ישראלית מוגדרת על שטחי יו"ש |
> הצעת חוק לתיקון פקודת החברות - תפורק חברה שנכנעה לחרם על אזרחי מדינת ישראל באשר הם.
על התקדמות החקיקות בהצעותיו של כצל'ה אתה יכול להתעדכן כאן:
http://www.ketzaleh.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=135621
מיכאל בן ארי
הצעות החוק שלו:
> להגדיל את מספר שופטי בג"ץ ל-18 כדי להשיב את אמון הציבור בביהמ"ש ע"י גיוון ההרכב.
> "חוק ההגנה על העם היהודי" (שחרור חטופים רק באמצעות פעולה צבאית)
> רפורמת הוראת תנ"ך בבתי ספר הממלכתיים
> יזם את שלילת זכויות היתר של חנין זועבי בגלל שהשתתפה במרמרה.
עוד מפעילותו:
> ביקורי ח"כים בקבר יוסף
> תהלוכות באום אל פאחם ויפו
> בריכת גורדון
> פעילות נגד עלילות הדם על חיילי צה"ל
> הח"כ ה11 הכי מוערך בכנסת [בסקר בין סטודנטים]
> 144 נאומים בקדנציה הראשונה שלו..[שזה מלא!!!!]
אמירות מדיניות גאות סוף סוף בכנסת ישראל הם גם משהו..
המילים שם משפיעות בסופו של דבר בגלים על העולם כולו.. [אפקט הפרפר]
והכי חשוב באיחוד הלאומי:
השמעת דעותיהם וקולותיהם של נבחריהם בגאון
בכל תוכנית אירוח ובכל נאום בכנסת!!
בזה נמדד טיבו של חבר כנסת - ייצוג פלח הציבור שבחר בו.
[ולא הדאגה לכסא החם והנעים, כפי שעושים הרבה בליכוד.. ובעיקר ביבי המתקפל..]
אם זה נקרא לשבת רגל על רגל..תשפטו בעצמכם..
ויש עוד שני ח"כים שלא כתבתי עליהם.. וגם להם לא חסרה פעילות!!
כלומר, במהלך למעלה משנתיים בכנסת, כצל'ה ובן אריהרבי מיאוטו
לא הצליחו להעביר אפילו לא חוק אחד
גם במישור המדיני הם לא עשו כלום
הם גם לא נבחרו ע"י הציבור אלא ע"י שניים וחצי רבנים בלבד
אז למה לכל הרוחות הם בכנסת ?
לא בזבוז ???
איפה ראית שהם לא?!?!? לא כתבתי אם החוקים עברו!!אלירז
והם נבחרו על ידי.. על ידי ההורים שלי.. ועל ידי עוד הרבה הרבה אנשים
שלא צרי עין וכפויי טובה כמוך!
^^^^^^^^^אביה7
|חוזר לראש הדיון| |מרגיע את הרוחות| |מאחד|תהילול
אני חושבת שכולם צודקים!!
בכל דבר שנאמר פה יש משו נכון!!
מצד אחד.. באמת צריך שיהיה חוק וסדר במדינה הזאת...
ולא כל אחד יכול לעשות מה בא לו...
ומצד שני - אז אם ככה- שיהיה שיויון!!! שלא יתנו על זה בראש ליהודים ועם הערבים יזרמו!!
(וזה בדיוק מה שעושים... לערבים לא עושים כלום!!)
וחוצמזה... ההקפאה נמשכת יותר מידי זמן...
ואני חושבת שזה ממש יעזור לאם ח"ו יגרשו את כל האזור של יו"ש!! כי זה ממש מקטין את מספר התושבים!! וגם זה גורם לערבים להשתלט יותר על יו"ש
אבל תכל'ס צריך לזכור שזה עדיין לא חוקי כל המאחזים האלה!
למרות שהדרך שבא מפנים ת'מאחזים ממש זוועתית!!
ובקשר לשמלאנים - אני חושבת שהם לא אנשים רעים!!!!
הם חושבים שזה נכון בדיוק כמו שאנחנו חושבים שאנחנו צודקים!!!
פשוט לפי מה שאני חושבת הם ממש ממש לא צודקים!!
ובקשר למפלגות - אני חושבת שאנחנו בתור הציבור צכים ואפילו חייבים לתת חיזוק ל"דתיים לאומים" בכנסת!!! (איחוד לאומי) כי אם לא אנחנו - מי יתמוך בהם?!?!
ו-ח-י-י-ב שיהיה ייצוג שלנו בכנסת!!!
אסור שיהיה ייצוג רק של חילונים וש"סניקים!!!
וגם בלי קשר לנושא של א"י!!
והכי חשוב....
אנשים!! - דרך ארץ קדמה ל-ה-כ-ל!!!!
בואו נתייחס נורמלי ובצורה מכבדת אחד לשני!!!!
פסדר... אז יש לנו דיעות שונות.... בואו נלמד לכבד את זה!!!
כי זה מה שהכי חשוב!!! והכי חשוב שאנחנו (דת"ל) ניהיה מאוחדים!
כי אם אנחנו לא ניהיה מאחודים ונריב בתוך עצמינ-ו.....
מצבינו יהיה ג-ר-ו-ע!!....
המאחזים לא חוקיים..?!שמוליק פיין
בס"ד
לפעמים אני שואל את עצמי מה אנשים מחפשים פה..(לא נעים לי לכתוב "אנשים כמוכם" אבל זו הכוונה..)
^^ מה ששמוליק אמר..אלירז
ואני לא בטוחה שאני מגדירה את עצמי בתוך ציבור הדת"ל שאת מגדירה - תהילול.
בדיוק אלירז..שמוליק פיין
בס"ד
וואלה מישהו אמר לי שהרצי"ה הוא ראש הציבור הדתי לאומי ואיך אני אומר את מה שאני אומר(סתם באיזה דיון..) אז אמרתי שאני לא בטוח בכלל שאני מהציבור הדת"ל..
הכי חשוב - שכלל ישראל יהיה מאוחד...האדמו"ר מצנעא
מה שנכון נכון...אורח בעולם
איפה נעלמת מר אורח? בלעת את הלשון?אלירז
כי גילית שבעצם כל הטענות שלך כלפי האיחוד הלאומי והשפעתם - ריקות מאמת!
עבדתי קשה לכתוב לך.
אני מצפה לתגובה / התנצלות כלפיהם.
לא! אילו דברים קטנים ועלוביםאורח בעולם
סגנון של "תראו אנחנו עושים משהו", אם לליכוד היו 40 מנדטים הייתה בנייה בכל יו"ש, לא הייתה בכלל הקפאה, לא הייתה מחשבה ע מדינה ערבית בא"י, אבל חשבתם שאתם חכמים, עזבתם את ביבי, הוא נשאר לבד אז הוא מצא חברים חדשים בשמאל.
ועל זה נאמר: "פחחח..."האדמו"ר מצנעא
ביבי הפר את האמון של כל מי שבחר בו, כולל שליש הבוחרים שאתה כה מייחל לו... אגב, נגיד והמנדטים של 'האיחוד הלאומי' + 'הבית היהודי' יעברו ל'ליכוד', מה יקרה? אז במקום 27 מנדטים, הוא יקבל 34. בכ"מ יש לו גוש ימין (כולל 'הבית היהודי'), יש לו קואליציה 'ימנית' (את ש"ס לא מעניינים נושאים כמו א"י, 'ישראל ביתנו' רק רוצה לספק חזיר לכל דורש ומצעד גאווה לכל גאה, אני חושב שאני לא צריך להסיבר למה 'ליכוד' בראשותו של ביבי לא ימנית וצבועה, 'הבית היהודי' לא באמת ימניים וכן הלאה), אז מה יעזרו לו עוד 4 מנדטים של 'האיחוד הלאומי', הרי 'הבית היהודי' כבר הצטרף אליו?
ישראל ביתינו היא המפלגה>אורח בעולם
ה-כ-י נ-ג-ד מ-צ-ע-ד ה-ג-א-ו-ה!
וכבר אמרתי! ביבי הפר את האמון כי לא הרבה בחרו בו!
זו המנטרה הכי מטופשת ששמעתי!אלירז
[ואתה חוזר עליה שוב ושוב כמו טמבל]
מי שבחר בביבי גם עכשיו, בחר בו על סמך אותו מצע שהוא מפר!!
לביבי אין עמוד שדרה מול אף אחד..
מפעילים קצת לחצים, נותנים לו מחמאה - ושלום על ישראל.
האמון בביבי לא נשבר עכשיו
הוא נשבר עוד בקדנציות הקודמות שלו
כשהסתבך עם מסירת חברון וכדו'..
סורי אבל הוא ממש לא ראש הממשלה הנכסף
הוא במקרה הממש טוב - הרע במיעוטו!
יש לך משהו יותר טוב להציע?אורח בעולם
אולי שמיכאל בן ארי,
אלוהי נער הגבעות, שליושב בכנסת בחוסר מעס-אוטלי הוא יהיה ראש הממשלה?!? |בזלזול אין קץ|
רעיון מעולה!! |רצינית לחלוטין|אלירז
ולא הוא לא אלוקים..
יש לנו אחד כזה. ואין עוד מלבדו!!
^^^^^^^בתותי
פחחחחחחחחחחחחח ומי יצביע לו?אורח בעולםאחרונה
החצי מנדט שיש לו בלי תקומה והתקווה??
על מיכאל בן ארי הגבתי לך בשרשור השני..אביה7
חבל סתם להמציא בלי באמת לבדוק!!!
והגבתי שם חזרה...אורח בעולם
בן ארי הוא אחד מהיותר שפיצים שבדורנו...האדמו"ר מצנעא
כשזה מגיע ל"גברת זועבי" כלשונו, הוא אחד מהאנשים היותר סרקסטים...
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7