יש דבר כזה שמאל דתי??
זה לא נשמע לכם סותר??
זה דבר הגיוני ?
ממש מציק לי....
תודה!
יש דבר כזה שמאל דתי??
זה לא נשמע לכם סותר??
זה דבר הגיוני ?
ממש מציק לי....
תודה!
גם אני לא האמנתי שיכול להיות דבר כזה עד שנתקלתי בו בעיניי.
זה עצוב ומזעזע אבל קיים.
שמעתי את הדעה שלהם שבא הם טוענים שזה לא סותר את היהדות מכיוון שהם לאו דווקא ניתנת א"י לידי הערבים, אל הם נותנים להם את הזכות לדבר, ומכבדים אותם. הם טוענים שהערבים הם בגדר גר תושב (זאת אומרת אדם שקיבל על עצמו שבעת מצוות בני נוח) ולכן אנחנו צריכים לכבד אותם. לטענת הדתיים השמאלנים.
למרות שלא זכור לי שהערבים שומרים על 7 מצוות בני נוח....
משום שהיובל לא נוהג היום. ראה ברמב"ם פרק עשירי מהלכות שמיטה ויובל, הלכות ח-ט.
חוץ מזה ש-7 מצוות בני נח הם צריכים לקבל על עצמם בפועל, בבית דין, ולא מספיקה ההנחה שמסתמא הם בני אדם נורמטיביים או משהו בסגנון. אבל בכל מקרה, זה לא רלוונטי.
אני בהחלט לא מסכים עם אותה השמאלנים. אבל מה לעשות הם דתיים.
מספר 2 בשלום עכשיו הוא לצערנו דתי, בוגר ישיבה תיכונית.
כי אם הם יצטרכו לחלל שבת בשביל איזה שטות שלהם הם יעשו את זה וכן לגבי כל מצוה אחרת כמו זה ששכחתי את השם שלא שעשה את זה באירן.
השמאל הדתי לא רואה בנתינת שטחים דבר טוב\לא עבירה כלשעצמו אלא הוא מותר כיוון שלדעתם (עוד פעם- לדעתם) זה מציל חיים והם אומרים שחיים קודמים לארץ ולכן זה מותר במצב כזה שאין ברירה.
ומי שחושב לתקוף אותי- לא אמרתי שאני חושבת שזה נכון... אמרתי שלפי הבנתי זה ההסבר שלהם.....
הם בעד להחזיר את כל המדינה לערבוצ'ים
עכשיו קראתי חוברת שלהם, פשוט גיבוב של שטויות.
אתה קורה דברים של ילדים בני 7-10 שנורא מאמינים באידאולוגיות שלהם ומתבססים על דברים שנראה להם שהם הגיונים... ובעיקר כותבים שטויות (גם הימניים אגב כותבים בדר"כ טיעונים לא נכונים\לא רלוונטים).
אין סיבה אחרת לזה אלא מה ששמעתי מרה"י ת"ח גדול שליט"א שאמר: הרי הגמ' הקד' או' אל תיקרי ונטמאתם אלא ונטמטם, כיון שהם אוכלים מאכלות אסורות, השכל שלהם פשוט נהיה מטומטם.
ולכן הם פועלים נגד התורה.
ולכן הם פועלים נגד השכל האנושי שהמציאות מראה שכל ההסכמים העלובים שנעשו עם המחבלים לא די שלא הביאו עלינו שלום וברכה, אלא ההיפך הגמור - קסאמים וטילים!!!
אם הם דתיים הם לא אוכלים טריפות..
יש דבר כזה שמאל דתי וזה שהם סתומים זה לא חדש. הלוואי שיכולתי להאשים את הטמטום במאכלים..
הם פשוט דפוקים מלכתחילה..ללא יראת שמיים אמיתית.
אגב, אכילת תולעים חרקים וכו' מצויה מאוד אצל מי שלא מקפיד ומודע.
כמובן שלא כולם אצל הדתיים מקפידים על הכל יש דתי שמקפיד לקום למנין בשחרית ולא כל כך ערבית ומנחה.
יש כזה שכל יום מסתדר לו בעבודה מינחה אבל שחרית דפקא לא. אחד שומר 6 שעות בשר-חלב השני מחפף בזה אבל שומר שיהיה מעושר.
אצל מימד הרוב לא שם על זה ועל זה ועל זה הכל חפיף. לא יגידו את זה בפרוש אבל ככה זה.
חתולות אוכלות טריפות בתחפושת.
גילגולים של נבוכדנצר היטלר ונמרוד הרשע.
מרגלים של אחמדאיניגאד והוגו צאווז.
עוד משהו?
באנה יא יצורים זה כולה אנשים שחושבים אחרת ממכם
{למרבה הפלא יש כאלה, למרות שאני לא מבין איך אפשר שלא להסכים עם הדעות ה-עמוקות הגיוניות בוגרות ומבוססות שנשמעות פה בפורום}
אל תחטאו בלשון הרע
יש במקומות כמו הר עציון ובתנועת מימד אנשים יראי שמים מאד שמקפידים על קלה כבחמורה.
הלוואי שתיהיו אנשים שומרי תורה וגומלי חסדים כמו כל מיני שמאלנים שאני מכיר,
זה היה חצי מצחיק חצי עצוב לראות איך ימנים שונאי שמאלנים מציגים את הדעה השמאלנית בצורה נלעגת ומגוכחת ואז תוקפים אותה, זה מזכיר סיגנון של כל מיני כותבים חרדים רדודים,
ואני לא סובל את זה
הסנגוריה תופסת מקום רב בתורת הרב זצ"ל - עכשיו אני מבין מדוע. כיצד ניתן להתחבר לכלל ישראל כאשר קטרוג על עמ"י עומד בראש מעינייך? אם יש לסנגר על יהודים שראית אותם עושים רע, קל וחומר שעל יהודים שלא ראית מעולם עושים משהו רע! תחזרי בתשובה - ומהר.
חילוני זה אדם שלא מקיים תורה ומצוות. לשון הרע שקול כנגד כל מצוות הלא-תעשה! על אחת כמה וכמה על שם רע! אם כן, אולי אגיד עלייך שאת חילונייה? אז זהו, שאני לפחות מנסה לסנגר על עמ"י...
בכך שהם מרבים שנאת ישראל!
לא קשור
פרוט נרחבי ותר פאשרל מצוא בקו ישר
אבל בתכלס הם ממש לא! הם ממש סותרים את התורה והם קוראים לעצמם דתיים!
אבל בסוף אני חושבת שאין ברירה.
בדקתי המון משהו ששמעתי עזרו לי למצוא בעיתונים ,וזה נכון.
בכי דאום מקרני שומרון, כתבה מיכתב למערכת הצופה (הצופה כט שבט תשמג )
:"גם אני הייתי שם" מדווחת על הרצאה של פר' אוריאל סימון שהיתה בשבת בהעלותך מיד אחרי הריסת ימית שבה הסתמך סימון על הרב עמיטל שקבע דין רודף למפגינים בימית.
כן כן , זה שכולם מנפנפים בו להראות שאפשר להיות שמאלני וגם דתי באמת . אמר שצריך להרוג ימניים שבסך הכל ממשים זכות דמוקרטית. זכות להפגין ! ואז היפגינו נגד נתינת ימית למצרים.
גם הרב גדעון פרל של אלון שבות שמע את זה ממנו , ולכולם היה מובן בהחלט שאמר שבסדר להרוג את הימניים.
אז אלחנן אתה יכול לעשות בדיחה מהכול מעכשיו עד מחרתיים .
מה שכתבתי נשאר מאה אחוז נכון.
אין קשר בין דת לפוליטיקה.
יהדות היא לא רק דת אלא גם לאום ללא דת = למרבה הצער,
לכן כשאתה מתכוון לדתיים אתה משתמש במילה "דת", דתיים, דת.
תפסיקו להיות מטומטמים!! תפסיק להיות מתלהמים, תפתחו את העיניים! לא כולם צריכים להיות פאנטים אהבלים! יש ג אנשים שחושבים אחרת מכם, שהם יותר יראי שמיים מכם.. צר לי לאכזב אותכם, אבל לדוגמא, הרב משה ליכטנשטיין, תמך בהתנתקות, זה אומר שהוא לא דתי? מה נסגר איתכם? איפה השכל? נראלי שהוא נפל לכם בדרך!! רפואה שלימה לכולכ!
שלחישתן לחישת שרף, ועקיצתן עקיצת עקרב!
אומר המדרש (לא זוכר מקור...), שמבזה ת"ח ידונו אותו בשמיים בטבילה בצואה רותחת!
דברים כאלה כבר אמרו על הרב זצ"ל... אנשים כמוך עשו משפט מדומה על הרב זצ"ל, שבו הם גזרו על הרב דין מוות! ומה אתה חושב...? אמו של גוזר הדין מתה לאחר מכן... היזהרו מת"ח! והרב ליכטנשטיין שליט"א (וגם הרב שרלו והרב אבינר שליט"א) הוא ת"ח גדול מאוד! ושמעתי שמועה (לא יודע עד כמה היא נכונה, אבל יתכן מאוד שהיא נכונה, כי באיזו שאלה לרב מלמד האב שליט"א אם אני לא טועה, כתבו את אותו סיפור, והרב מלמד לא אמר שהסיפור לא נכון), שר' אברום זצ"ל אמר שהרב ליכטנשטיין שליט"א גדול מאוד והוא יכול לפסוק בעניין סירוב פקודה לפינוי יישובים (שכידוע, ר' אברום סבר כי אך ורק גדולי הדור רשאים לפסוק בעניני כלל ישראל. מכאן שלפי השמועה הנ"ל ר' אברום רומז בעצם שהרב ליכטשנטיין היה גדול הדור בדורו של ר' אברום! ק"ו בדורנו אנו!).
הרב ליכטנשטיין לא סותר את ההלכה ולו במעט. היכן מצית שהוא סתר את ההלכה?
ב. הרב קוק לא הלך נגד התורה.
ג. אני לא מאמין שר' אברום אמר את זה במיוחד שאיו לך מקור מוסמך לזה.
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7