אבל עד עכשיו לא נכנסתי בכלל לפורום הזה, לא יודעת למה, פשוט לא עניין אותי להכנס...
אבל עכשיו אמרתי לעצמי: "יאללה, דיי להסתגר בבית, בואי לראות איך להועיל לארץ ישראל!"
אז נכנסתי לפה, וישר הבנתי שזה לא מה שאני מחפשת... רציתי להועיל? חח... בדיחה טובה... יש כאן יותר נזק מתועלת!
כמה שנשקיע ת'נשמה וכמה שנשתדל למען ארץ ישראל, לא יעזור כלום אם מלמעלה יחליטו אחרת! וריבונו של עולם ציווה עלינו לאהוב ולא לפגוע אחד בשני, ככה אנחנו רק מדחיקים את הגאולה!
זה לא עניין שלי, זתומרת ש"פסדר, לא טוב לך פה, אל תיכנסי!", זה עניין של כולנו! כל עם ישראל! אנחנו הרבה פעמים פוגעים בדרך להועיל, וחבל...
אני יודעת שזה די מגעיל ומה אני חשה, אבל בתור מתבוננת מהצד יש לי כמה דברים להגיד לכל מי שפה:
- מנהלים, אם אתם רוצים להעיף מישהו או לא יודעת מה, למה לעשת את זה מול כולם? גם אם זה למען יראו וייראו, זה פוגע!
הכינויים בדרך כלל לא רק בפורום הזה, וכשפוגעים במישהו הוא לא יכול פשוט לברוח, הוא נשאר פגוע...
- אנשים טהורים, לפני שאתם מגיבים תחשבו טוב טוב אם אתם הייתם רוצים שיגיבו לכם ככה.
- אם פגעתם במישהו, פשוט תבקשו סליחה וזהו, לא צריך לחמם את האוויר, זה אולי נראה לכם כאילו בקשת סליחה מורידה
לכם מהכבוד, אבל להיפך! זה רק מעלה הערכה!
- עד שיהיה לנו קשר עם הקב"ה (על ידי נביא, משיח וכו'...) לא נדע מה טוב ומה רע, מה נכון ומה להיפך, לכן גם אם
הדעה של השני לא נראית לי זה לא אומר שאני צודק...
- גם אם בוודאות הדעה של השני שגויה בטירוף, אפשר להסביר ולנסות לשכנע בנעימות, זה הרבה יותר מועיל, כשנכנסים לוויכוח סוער של התנצחויות הרבה יותר קשה להגיד "אהה... נכון... אתה באמת צודק..."!
בקיצור, אהבת עם ישראל בוודאות תורמת לבניין ארץ ישראל, וכמו כן שנאת עם ישראל גורמת בוודאות (שני בתי מקדש כבר נחרבו...) לחורבן ארץ ישראל! חייבים להיזהר!
סליחה ושיהיה לכולנו שבוע טוב מלא בשמחה ובאהבה!
.. [הייתי חייבת]

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל