אם הם יגידו שאסור לבצע "תג מחיר" - מה, הם כבר לא רבנים? תגידו שהם לא גדולים בתורה פי אלף ממכם ושאתם מגיעים רק לעפר רגליהם מבחינה הלכתית?
ולא - אני לא מדבר על זה שהם מהציבור החרדי (הספרדי, או האשכנזי, זה לא באמת משנה) ולכן הדעות שלהם שונות ואולי אפילו אני לא מסכים איתם - אני מדבר על זה שלא משנה מה תהיה דעתם והשקפתם בנושא כזה או אחר, כמו א"י וכו' - את היותם רבנים גדולים, עצומים, ומגדולי הדור ממש, את זה אתם לא יכולים פשוט למחוק "רק כי הוא אמר שאסור תג מחיר ואפילו שאסור לסרב פקודה" (אני לא אומר שהם אומרים את זה, אני רק מציג מצב שבו לדוגמא הם אומרים את זה...).
מי שמכם לשר ולשופט להחליט שרב הוא כבר לא רב?
אתם יכולים לא להסכים איתו - ברור. אתם יכולים לא לשמוע לא וללכת לפי הרב שלכם - עוד יותר ברור. אתם יכולים אפילו להשתדל להתחמק מלשמוע איזכורים שלו או אפילו ציטטות ממה שהוא אומר - לגיטימי לחלוטין.
אבל מכאן ועד פשוט לבזות תלמיד חכם גדול?
וכן - כשאני אומר תלמיד חכם אני מתכוון אפילו? לרבנים שיש כאלה שמכנים אותם כאן "אבינרר" ו"שרלו" אוי לאותה בושה וחרפה. אני רוצה לראות בעיניים שלי רב שאומר לתלמיד שלו לקרוא להם "אבינר" ו"שרלו".לרב הזה?, אני בטוח לא אקשיב, ויותר מזה - אני אף אדע שהוא עצמו זה שפוגע בכבוד תורה.
ועכשיו יקומו כל מתנגדי הרב אבינר ויגידו את דעתם ויחזרו על אותם נימוקים וטיעונים שאפילו למאן דאמר ואפילו לפסק הדין שקיבלו עליו - אין חולק שזה פסק דין ספציפי ביותר, שאוסר אך ורק ייעוץ בתחום נידה (ואני ממש לא נכנס למה שקרה שם וממש לא מעורב לחלוטין בכל פרטי החלקירה, לשמחתי. זה כל כך ביזיון תלמידי חכמים כל מי שמשמיצים אותו - שלא לדבר על אתר תועבה שלם ששמו אך ורק כדי להכפיש אותו). ובכל מקרה אפילו אותם רבנים שפסקו, גם הם עדיין יודעים שהוא רב ושהוא גדול בתורה - ואני בטוח שהם לא מזלזלים בו וקוראים לו "אבינר" כמו שחלק מציבור הכותבים כאן מרשה לעצמו...
ונקודה אחרונה - שימו לב שאת החירות הזאת אתם נוטלים לעצמכם רק בעניינים הבוערים לכם ממש, כלומר, א"י וכו' - אני מתכוון - רב שלא יסכים איתכם בעניינים האלו, מבחינתכם מחוק, אבל רב משלכם, אפילו אם הוא יצהיר שמותר לבן לחבק בת בפרהסיה - הוא יהיה שה תמים מבחינתכם וכל מילה שלו קדושה. משמע - יש פה אינטרסנטיות מכוונת למען ה"אידיאלים נשגבים" לא שחלילה אני מזלזל בהתיישבות, ובעצמי אני בא ממשפחה של מתנחלים - אבל מכאן ועד לאותה קבוצה קטנה (ואני מקווה קטנה מאוד) שנוטלת לעצמה חירות בביזוי תלמידי חכמים - יש שמיים וארץ.
אידיאל א"י לא אמור להתנגש עם כבוד תורה!
ואסיים עם האמרה הידועה, שבית הילל ובית שמאי, על אף כל המחלוקות ביניהם (ותאמינו לי, במחלוקות הלכתיות זה נגד זה הם היו אפילו יותר חריפים מכםן, וכמעט תמיד דעותיהם היו מנוגדות זו לזו הלכתית, בנושאים רבים מספור) לא נמנעו מלהתחתן זה בזה. מחלוקת לשם שמיים.
זהו, שאני לא רואה מישהו כאן מ"בית הגבעות", הולך להתחתן עכשיו עם ביתו של הרב אבינר. ועל זה דווה ליבי.
אוי לנו על פילוג שכזה.
ולמי שאמר שדאץ משתיק אנשים שלא חושבים כמוהו - אנא, אל תסלפו - שימו לב שמה שאמר,, אמר רק לאדם אחד, וזאת בשל סיבה ספציפית והיא חוסר רלוונטיות ותקיפה ללא שום יסוד ובסיס - אם אותו יהודי מרמ"ג, היה מנמק את הדעות שלו, כותב אותם בטוב טעם ומציג באמת למה הוא חושב מה שהוא חושב, עם בסיס - אפילו אם בסופו של דבר הוא שגוי, אבל בסיס - בטוחני שדאץ לא היה כועס עליו כל כך. זהו, שהיהודי מרמ"ג העדיף רק לבוא בהצהרות מפוצצות בלי באמת רצון לנמק, להסביר או לבסס. וזה מה שמכעיס.
שנה טובה, ושנזכה שתהיה שנת עבודת ביהמ"ק!!! וכמובן, שנה עם מחלוקות אך ורק לשם שמיים!!!