ב.כשגוי משתלט על שטח של יהודי, זה או "סתם" גזל (הוא רוצה אדמה, בשביל לגדל אוכל, ואין לו אינטרס מיוחד), או מלחמה.
אם זה גזל-פשוט וברור שזה איסור וחוצפה, במיוחד כשמדובר באדמה ששייכת לעם היהודי!
אם זה מלחמה-אז די ברור מה הבעיה שלי איתו...
כשיהודי לוקח אדמה לערבי, אם זה גזל זה באמת לא בסדר (ואולי יש צד היתר, כי הרי זה שייך לעם היהודי, אבל המעשה עצמו, אינו בסדר, מצד השחיתות שבו.)
אבל, אם הוא לוקח ממנו את האדמה בתור כיבוש/מלחמה, הרי שהוא מקיים מצווה של כיבוש הארץ, ומלחמה באויב מסוכן, ואין בכך שום פסול, אני משער שאם כל זה שאינך מסכים שמותר לפגוע באנשים, גם אם הם ערבים, במלחמה וכיבוש הארץ, וודאי אתה מסכים...
ג. השאלה היא למה נלחמים.
אם נלחמים בשביל הקב"ה, ומישהו מבחוץ רואה, אז הוא אומר (ואפילו אם לא במודע, זה חודר לו קצת לתת מודע, והגישה שלו מתחילה להשתנות ככה), "יש פה בן אדם שכ"כ אכפת לו מה', עד שהוא מסכים להאבק עם אחיו בשביל זה!!", ייתכן גם שהאדם האומר זאת לא חושב על זה כדבר טוב, ואולי אף כדבר פסול, אבל למה הוא חושב על זה כדבר פסול? כי בעיניו זה דבר פסול להלחם על כבוד הקב"ה!!
לכן להתחשב בדעתו של אדם כזה-זה חילול ה', ולא קידוש ה'...
כשאברהם הלך לעקוד את בנו, הוא קידש את ה', אע"פ שהגויים החשיבו אותו לטיפש בגלל זה, שחושב שצריך לעשות את דבר האלוקים בכל מחיר.
בסופו של דבר, רק כך אנשים יבינו מהי הדת, ושמהות הדת, היא לעשות את רצון ה' בכל מחיר!!
(בניגוד למצב כיום, שאנשים חושבים שדת היא קיום מצוות, וכמו שפלוני אוהב מוזיקה, כך אלמוני, אוהב את ה', ודברים אלו אינם דומים כלל!! כי מי שאוהב מוזיקה, בעצם אוהב את עצמו, ואבוי לנו, אם גם אוהבי ה', אוהבים רק את עצמם.
ומי שאוהב באמת, מוכן גם להלחם ולעקוד את בנו, למען מי שהוא אוהב, וזה מה שאנחנו מלמדים את הגויים)
אני אוהב את עם ישראל, אבל אני אוהב את ה', במקרה ואני רואה את האהבות כסותרות, אני מעדיף את ה'.
לגבי העצה לא להתייחס אליהם, זה לא יעזור, כי הם מציקים לנו, לא כי משעמם והם רוצים אקשן, אלא כי הדת מפריעה להם, ועל הדת, כמובן שלא נסכים לוותר...
ד. צריך לעשות השתדלות, דהיינו, לא להיסמך על הנס, ולומר שה' יעזור, אבל כאן, ההשתדלות, היא להיסמך על אותם שאינם עובדים את ה', ולאפשר להם גם לעשות מעשים שנוגדים לחלוטין את רצון ה', וכאן, וודאי שמותר לומר שה' יעזור, ולא ללכת עמם (וכבר הבאתי דוגמא מהחשמונאים, שכשראו את הנגע של חילול ה', סמכו על הנס...).
בנוסף לכך, כאן הם גם מזיקים לנו, כך שההשתדלות בלהצטרף אליהם, היא עצמה מוטלת בספק...
לגבי הטענה ש"הם עושים לנו אז אנחנו נעשה להם", זה ילדותי, זה נכון רק כאשר הסיבה לנקמה, נעוצה אך ורק בעבר (וגם אז לפעמים, יש מקרים שצריך לשפוט ולהעניש, למען הצדק הטוב), אבל אם זה לתועלת עתידית, וודאי שזה טוב ומותר.