אתם מרשים לי להגיד משהו שקצת הפריע לי?ענבל

או שאני גם נחשבת ממלכתית?

חברי פורום אר"מ היקרים!

כמה דברים לי אליכם.

בתור התחלה אני רוצה לומר (שלא תחשבו שאני פרובוקטורית) שאני מסכימה עם רוב דעותיכם (עוד מעט תיבנו למה אני אומרת רוב דעותיכם ובכך אומרת שאין פה מגוון דעות).

ועכשיו לגוף העניין (וואו אני מרגישה רשמית מדי),

אמנם אני לא מגיבה פה אלא רק קוראת וגם זה מדי פעם אבל היו כמה דברים שהפריעו לי ואני מקווה שתתיחסו למרות שאני לא שותפה פעילה ברוב הדברים שלכם.

רציתי לומר לכם שראיתי פה כמה התבטאויות שלא יודעת כאילו אם מישהו בא עם דעה שונה אז בדרך כלל כולם מתקיפים אותו.

כשמישהו בא ואומר משהו בעד המדינה ישר אומרים עליו מזרוחניק, ציוני, דפוק, אין לו שכל, אין לו טיפת רגש יהודי וכדומה.

אם יש לו דעות שונות אין זה אומר שהוא כבר חילוני, אפיקורס, מסורתי או כל דבר אחר.

מותר להיות עם דעה שונה.

זה דבר אחד שרציתי להאיר את עינכם אתם יכולים לקבלו ואתם יכולים להגיד לי "לכי לכי תחזרי לנוג"ה שלך" ברגע שתעשו את זה אני מבטיחה שאחזור לנוג"ה "שלי" אבל אני ממש מקווה שתתיחסו ותנסו להבין.

דבר שני-

כשאתם באים להגיב בפורום אחר ומתחיל להתפתח דיון אתם לא חושבים שהודעות כגון: "אתם כאלה ציונים דפוקים!!! לא נשאר בכם טיפת שכל יהודי" הן קצת לא לעניין?

אם אתם מתוכחים לפחות תתוכחו ואל תפזרו השמצות שלא מועילות לאף אחד.

וגם לא ממש נכונות. (ואם אתם ממש רוצים להתווכח על זה בבקשה מכם עשו זאת בשרשור חדש וכן אני יודעת שיש מה להתוכח).

דבר שלישי-

אמנם לא ראיתי את זה בזמן האחרון אבל בעיקרון.

זלזול ברבנים.

תראו, גם בשבילי וגם בשביל עוד הרבה הרב אבינר הוא לא הרב שלנו (זאת דוגמה שיהיה ברור) אבל הוא תלמיד חכם, יש לו תלמידים, יש לו הסמכה לרבנות...

נכון שכיום המושג רב קצת לקח משמעות יותר רדודה אבל כל עוד הרבנות הראשית לא הכריזה עליו כעל לא רב צריך לכבדו אם לא בגלל פסיקותיו אז בגלל חוכמתו.

אני לא צריכה להגיד לכם שלא מזלזלים בכבודם של תלמידי חכמים...

אוף יצאתי פה קצת מטיפה.

אז באמת באמת אני מסכימה עם רוב דבריכם, אני מברכת אתכם על פועלכם רק קצת  מסתיגת מזה אז חשבתי שאולי אוכל להאיר את עינכם.

אתם יכולים לצאת עלי, ואתם יכולים לבחור לבדוק ולראות אולי אני צודקת.

אם תצאו עלי- אני מבטיחה שלא אומר על זה עוד מילה ואבליג

אם תבדקו ותגלו שאני צודקת- אני מקווה שתעשו משהו לשנות

אם תבדקו ותגלו שאני לא צודקת- אז אשמח שתגידו וגם תגידו למה.

מצטערת אם הכעסתי זאת לא הייתה הכוונה (אני בכוונה מתנצלת מראש כי אני יודעת שיכולים להיות פה כינויים שיכעסו)

ולמי שתהה מי אמר "ציונים דפוקים" ו..שמוליק פיין

בס"ד

"לא נשאר בכם טיפשת שכל יהודי" זה הייתי אני..בדיון שאנשים קראו לאסירי מחתרת בת עין ושאר הקדושים פושעים,רוצחים טרוריסטים ועוד כיוניים שלא היו מביישים את 1027 המחבלים ששוחררו..

משום מה - שמוליק, הסכמתי איתך שם! אלירז
מה הקשר יש לו הסמכה?יהודי מרמ"ג
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך כ"ה תשרי תשע"ב 04:12

אין היום שום תוקף הלכתי להסמכה.
ורב סוטה הוא לא רב.
ובטח, שזה שמי שמכהן כרב הראשי לא פסק שהוא לא רב, לא עושה אותו כזה.
אין לי שום עניין בעולם לכבד מישהו כזה גם אם הוא "חכם".
סליחה?מחפש את האור..

אני מצטט:

"ובטח, שזה שסוטה אחר שמכהן כרב הראשי לא פסק שהוא לא רב, לא עושה אותו כזה."

סוטה אחר שמכהן כרב ראשי? תקן אותי אם אני טועה - יכול להיות שדיברת במקרה על אחד מהרבנים הראשיים בהווה (הווה אומר הרב מצגר+הרב עמאר) או בעבר?(הרב בקשי דורון, הרב לאו, הרב אליהו, הרב עובדיה).

כי אם כן - לא נראה לי שאני מקנא בך על העונש שתחטוף על זה בשמיים ויכול להיות כבר עכשיו בארץ.

בזיון תלמידי חכמים...אייי....

מי אתה? מי שמך? חצוף!!! 

אתה, צריך ליפול לעפר רגליהם של אותם רבנים עצומים, רק בשל החשש שאולי אליהם התכוונת, ולבקש מחילה בדמעות שליש. ולא מספיק מחילה - לתשובה יש מספר שלבים ואני בטוח שאתה יודע את זה.

השאלה היא אם את הקבלה לעתיד תצליח לקיים.

נבזה שכמוך.

אין לך איך להתחמק - אמרת "סוטה שמכהן כרב ראשי" - איך תסביר את זה אחרת? איך תסביר את זה ש"לא, מה פתאום, לא התכוונתי שהרב מצגר הוא סוטה, לא התכוונתי שהרב עמאר הוא סוטה". איך?

ואם לא תסביר, אלא תדבוק בעמדתך שאחד מהנ"ל (בעבר או בהווה) הוא באמת "רב סוטה" רחמנא ליצלן, לפי חוקי הפורום הזה אתה אמור להיות חסום מלהגיב כאן יותר, ואני גם אשתדל לגרום לזה ולעמוד על כך שכף רגלך הפושעת המזלזלת ברבנים, לא תדרוך כאן יותר. 

ואתם, שאר חברי הפורום שקראתם את הכתוב כאן - איך לא ניצלו אוזניכם? איך לא מיהרתם למחות ולבכות על עלבונה של תורה ושל חכמיה? איך לא מיהרתם להוקיע את הפושע הזה מקבכם?

אוי לעיניים שראו ולא מחו. או ליד שכתבה ללא בושה. אוי.

ענבל, את צודקת [לא בהכל...]יעל נ

את צודקת בזה שיש כאלו שמתקיפים ישר כל אחד עם דעה שונה...

אותי אישית התקיפו כי אני ממלכתית...

אבל, יש כאן לא מעט אנשים מדהימים כאלו שכן מבינים.

נכון שהם ממש לא מסכימים עם זה שאני ממלכתית,

אבל הם מסבירים בצורה נורמאלית, ולא תוקפים

כמו אלירז, האדמו"ר מצנאע...

ויש עוד, אני בטוחה!!!

[אבל אצל הרוב, זאת נקודה שבאמת צריכה שיפור...]

וגם, לא נראה לי שהם מזלזלים ברבנים! אחרי הכל, הם יהודים!!!

למה שהם יזלזלו ברבנים בדיוק???

ושמוליק פיין- אלו שקראו ליהודים פושעים- יש להם דפקט רציני, הם לא מתנהגים בצורה נורמאלית!

אבל אני בטוחה שהם יוצאי דופן! ציוני אמיתי לא היה מדבר כך על יהודי ולא משנה עם הדעה שלו שונה -כמו מחתרת בת עין,שדעותיהם של האנשים שם שונה משל הממלכתיים, אבל הם יהודים!!! לכנות אותם ככה זה באמת מזעזע!!!

אז בבקשה, אל תעשה הכללות!...

אבל יש סיבה שבגללה זה נובע..שמוליק פיין

בס"ד

והסיבה היא ציונות מעל הראש..יש אנשים שהם ציונים וזה יעבור להם מתישהו בע"ה(אהמ אלירז אהמ..) כאלה שעוד יש להם תקנה..אבל הציונים עד הסוף זה דפקט רציני..אבי הציונות אמר שהוא מעדיף שבתו תתחתן עם גוי דובר עברית מאשר עם יהודי דובר אידיש(ותחשבי לבד מי זה היה..)ואמרתי שאין לי שכל יהודי כי מחתרת בת עין פעלה לפי שכל יהודי ולא לפי שכל "ישראלי" וכשאנשים התקיפו אותם הם טענו שאותם יהודים פועלים נגד המדינה וזה נכון כי המדינה חילונית וכופרת ואין לנו שום עניין לפעול בעדה..ולכן כשהם טענו שהם לא יהודים(מה הקשר בין לפעול נגד המדינה לבין לא להיות יהודי..אם כבר ההפך)אמרתי להם שלא נשארה בהם טיפשת שכל יהודי..

אוקי, תראהיעל נ

לגבי מחתרת בת עין- אני לא מתווכחת, אולי אני לא מסכימה איתם עד הסוף...

אבל כמו שאמרתי, הם יהודים!!!!! אסור לדבר עליהם בצורה מזוויעה כזאת ולא משנה עד כמה מישהו לא מסכים איתם!

זאת דעתי בענין, ואין לי כח להתווכח על זה!...

ותראה, כל דבר- לא משנה מהו- צריך לבוא עד מידה מסוימת.

שום דבר לא טוב כשהוא בקיצוניות- אותו דבר גם עם הציונות...

ללכת "ראש בקיר" עם הציונות ובקיצוניות, אני לא בטוחה שזאת הייתה כוונת הציונות...

בכל דבר, קיצוניות זה דפקט!...

לא..להיות קיצוני בתורה זה לא דפקט..שמוליק פיין

בס"ד

ר' מנחם מענדל מקוצק אמר שאין אמצע יש או זה או זה..את יכולה לחלוק על זה אבל לפחות בדבר אחד את מסכימה איתי(אני מאוד מקווה..)שללכת עם התורה עד הסוף במה שאת קוראת לו קיצוניות זו האמת..וזה ממש לא דפקט..והנה את מודה שיש דפקט בציונות..

ידעתי שתגיד את זה...יעל נ
עבר עריכה על ידי יעל נ בתאריך כ"ב תשרי תשע"ב 23:51
עבר עריכה על ידי יעל נ בתאריך כ"ב תשרי תשע"ב 23:50

חשבתי על זה אחרי שכתבתי, ולא היה לי כח לערוך מחדש את ההודעה...

ללכת עם התורה עד הסוף זה מה שצריך לעשות!

בכלל, התורה ניתנה משמים, זה משהו אחר לגמרה!!!

הייתי צריכה להגיד את זה קודם- כל מה שניתן משמים,

וגם אמונה- עם זה צריך ללכת עד הסוף!!!

אבל אני לא חושבת שיש מקום להשוות בכלל בין התורה לציונות...

תראה, הציונות התחילה מאדם חילוני, זאת הבעיה הגדולה שלה...

ובגלל זה אני חושבת- שללכת עד הסוף עם הציונות עד הסוף ובקיצוניות זה דפקט!

אבל לא עד הסוף, ולא להיות עיוורים- אני חושבת שזה דווקא טוב [הציונות] !

אני מתכוונת, שלקחת את הרעיונות של הציוניים הדתיים זה טוב וזה מה שצריך! [לפי דעתי כמובן...]

ללכת עיוורים אחרי הציונות של הרצל זאת הבעיה הרצינית וזה הדפקט!!!

אני מסכימה איתך חלקית...

זה הבסיס שלה ולכן היא חילונית מהשורש..שמוליק פיין

בס"ד

זה כמו טיפול שיניים(אחח רופאי שיניים יימח שמם!!(של הערבים) ) שיסימו לו כל הזמן סתימות ועוד סתימה ועוד סתימה ועוד סתימה מה שיקרה בסוף שהשן תתרקב ויעקרו אותה..וכשיעקרו אותה זה כבר יהיה אחרי הרבה סבל כאבים ובזבוז כסף(זה לא קשור לדוג')אז במקום לנסות לסתום את החור משם ומשם פשוט צריך לעקור אותה ולשתול חדשה..כי אין מה לעשות זה פשוט רקוב מהשורש..(ומי שלא הבין את המשל והנמשל שיגיד..)

שמוליק- ^^^^^טאטע!!

לא לגמרי

יעל... כבר שכחת את הסטוריה של שנה שעברה בתותי

יש חלק בציונות שלא נראה לי קיים היום-אבל הם התנגדו להרצל-מטעמים דתיים...

היום הרצל=קודש קודשים רח"ל אצל הציונים.....

אני לא מסכימה עם הרצל-שלא ישמע כהגנה ונראה לי שמותר לאמר עליו ימ"ש-הטביל יהודים לנצרות, בניו וכו' הפכו לנוצרים, זלזל ביהדות וברבנים-וקצרה היריעה מלהכיל הכל.......

בתותי, לא שכחתי,יעל נ

מעצבן שלא לקרוא לך בשם האמיתי שלך!!!

תראי, אני לא שחכתי את ההסטוריה של שנה שעברה- להפך! היא עוזרת לי כאן ממש הרבה!!!...

רואים שאת לא היית כאן הרבה זמן- נראה לי שכדאי שתקראי קודם את כל השרשור הזה!...

נכון שאצל הציונים בכללי - הרצל הוא ה-אדם...

אבל לא אצל הדתיים! הדתיים עדיין ממשיכים להתנגד לציונות של הרצל מאותם טעמים שגם היו אז!!!

אולי אפילו נוספו כמה בדרך...

כדאי שתקראי את כל השרשור הזה...

המדינה היום בכלל לא דומה למה שהרצל דמיין היא גם לאalex
דמתה לזה אף פעם תקראו מה הוא כתב
מי, הרצל? זו סטיגמה מטופשת, באמת.האדמו"ר מצנעא

הרצל ממש לא היה מי שאתם חושבים שהוא היה. ראו "הרצל - קריאה חדשה", משהו כזה...

האדמו"ר מצנעא- אתה שוב צודק!!!יעל נ

לא הבנתי למי הכוונה - הציוני הראשון...

רק עכשיו אחרי שאמרת- אני הבנתי...

ושמוליק פיין-  הרצל לא היה דתי!!!

ציונות חילונית היא לא ציונות דתית!!!

הציונות הגיע מהרצל..שמוליק פיין

בס"ד

זה שהגיעו דתיים וניסו לשאוב ממנה את הטוב זה משהו אחר(בלי קשר לדיון שזה לא הצליח להם)כי הציונות היא רעה משורשה..תקראי את הספר של הרב יצחק גינזבורג שיט"א קומי אורי

למה היא רעה משורשה?האדמו"ר מצנעא

ננסה למצוא את הספר של הרבי שלכם...

יעל נירוקי

"לא נראה לי שהם מזלזלים ברבנים! אחרי הכל, הם יהודים!!!

למה שהם יזלזלו ברבנים בדיוק???"

ובהודעה שמעליך:

"ובטח, שזה שסוטה אחר שמכהן כרב הראשי לא פסק שהוא לא רב, לא עושה אותו כזה.

אין לי שום עניין בעולם לכבד מישהו כזה גם אם הוא "חכם"."

אתה צודק...יעל נ

חזרתי בי אחרי שראיתי שמזלזלים ברב קוק!!!!

אתה צודק, בהמשך השרשור הזה אני אמרתי שאולי ענבל צדקה כשאמרה שמזלזלים כאן ברבנים!

מה לעשות, נערי הגבעות- יש בכם הרבה מאוד טוב!!! אבל בבקשה תלמדו לקבל ולהבין גם את מי שלא בדיוק חושב כמותכם!! וזה כולל- רבנים, שאינכם מסכימים עם דרכם - אסור לכם לזלזל בהם! רב הוא רב ולא משנה מה תגידו!!!

בבקשה תפסיקו להתנפל על כל אחד שחושב אחרת...

כן, בנקודה של לא לתקוף כל אחד שחושב אחרת גם הממלכתיים צריכים שיפור...

אבל בקטע של זלזול ברבנים-

אני עדיין לא מצליחה להבין מה עובר לכם בראש כשאתם מדברים על רבנים כאילו הם פושעים!!!

א. אין שום בעיה בלתקוף מה צריך תמיד להתגונןalex
ב. יש יהודים פושעים אם יהודי פשע אז הוא פושע אם תרצו ואם לא
יש סיכוי שתוכלו להעביר את הדיון לשרשור חדש?ענבל
אוקי ענבל, מה שתגידי...יעל נ

ושמוליק פיין- זה שהדתיים ניסו לקחת את הטוב גם הצליח!!!

זאת הגישה של הממלכתיים [לראות הטוב...] וכידוע יש הרבה ממלכתיים...

אוקי, נראה לי שבאמת כדאי שנפתח בשביל זה שרשור חדש...

אין סיבה..שמוליק פיין

בס"ד

הם לא הצליחו הוכחה שנשאר להם הדפקט של הציונות..ויש גם הרבה מוסלמים הכי הרבה בעולם..אז אולי הם צודקים..?מה זה קשור לזה שיש הרבה כאלה?

איזה דפקט?!האדמו"ר מצנעא
שמוליק, קצת ראש בקיר לא?!קוקי...!

הציונות היא לא דבר דפוק, בכלל לא!

אולי יהיו כאן כמה שלא יסכימו וזה לגיטימי.. אבל שתדעו שרב הערכים של הציונות אנחנו משתמשים בהם פשוט בכותרת אחרת

ואני יסביר- ליישב את ארץ ישראל (שאני בטוחה שזה ערך חשוב גם בשבילך..) זה אחד מהבסיסים של הציונות, אותי לימדו שהציונים שעלו לא"י לפני קום המדינה ואחרי, באו ליישב את הארץ ולפתח אותה, וזה הצליח להם, ובגדול!

הקטע פה בפורומים (וכאן מגיעה תגובה לעינבל שלא תגיד שזה לא קשור ;) )שהרבה פה משמיצים את הציונות ולפעמים זה בלי לדעת אפילו מזה כולל זה לא בסדר, וזה בדיוק כמו שתתעצבן על מישהו שמשמיץ את "נוער הגבעות" ומכליל בינהם בלי לדעת בכלל על מה הוא מדבר.

אני בטוחה שאתה יודע כמה הציונות הוסיפה ופיתחה את עמ"י.

ואם לא היה ציונות לא יודעת אם ההורים/ הסבים סבתות שלנו היו עולים לארץ וכו'..

מקווה שהובנתי.

הערכים הטובים שיש בציונות זה הם לקחו מהתורה...יהודי מרמ"ג

ולא להפך...

בדיוק^^שמוליק פיין

בס"ד

כל מה שטוב בציונות הדתית זה דברים מהתורה..הבעיה שלא הצליח להם הרעיון של להוסיף אור על החושך ומה שיצא שהוסיפו חושך על האור..אגב לציונות אין עניין בא"י דייקא יש לה עניין בבית לאומי לעם היהודי..מצידם שיהיה באוגנדה או בארגניטינה זה לא משנה..

סליחה אבל הציונות זה לא מה שחשבת...קוקי...!

נראלי אתה לא ככ יודע מזה ציונות.. חבל.

שקר גמור!האדמו"ר מצנעא

אולי זה היה כך לאנשים מסויימים בתוך הציונות, לא לכולם! והם לא משפיעים על הכלל!

"ר' מאיר רימון מצא - תוכו אכל, קליפתו זרק"... אנשים שהולכים בדרכו של ר' מאיר יכולים לעשות דברים כאלה, מי שהולך ראש בקיר וצועק "היוצא מן הטמא - טמא!" לא יכול...

טעות-עיין בחתימתי.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ה תשרי תשע"ב 00:26

"הופצו ביד רחבה הידיעות הפרועות ביותר שייחסו לי את הרצון להטות את תנועתנו הצידה מארץ הקודש ולכוון אותה אל מזרח אפריקה (=אוגנדה). שום דבר אינו יכול להיות רחוק יותר מן האמת".

[בנימין זאב הרצל ז"ל].

למה?אבגדה

זה מקפיץ לך את השרשור!

ענבל

טוב אם זה מקפיץ אז בסדר אבל זה סתם מסרבל אותו.

לפחות תעשו שהדיון יהיה בתגובה למישהו ולא מפוזר ברחבי השרשור.

מסכים איתך כמעט לגמרי!!כל הזמן שמח

נכון באמת אני מסכים אם כל הדברים שלך,רק שיש לי כמה סינגורים עלינו.

1.אנחנו לפעמים חמים על העניין,ומתי שאנחנו רואים שחברים שלנו כותבים משהו שהפוך ממה שאנחנו נלחמים אנחנו יוצאים מהדעת.(לי למשל זה קרא בשחרור המחבלים עכשיו)

2.ב"ה יש כאן שיפור גדול בכל הנושאים שאמרת,(ואפילו את הסכמת בקטע של הרבנים)

באמת אבל אני משתדל ממש להתנהג בדרך כלל כמו שביקשת

אני יודעת שאתם יוצאים מהדעתענבל

רק ביקשתי שתשימו לב וכשאתם כועסים תשתדלו לחכות קצת שהכעס ירד ואז תגיבו.

אני רואה בזה הרבה אכפתיות.. מאוד יפה בעיני.אלירז
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך כ"ג תשרי תשע"ב 04:12

בעצבים של החבר'ה כמובן..

זה מאוד יפהענבל

אבל רק ביקשתי שיעדנו קצת את הדברים כדי שלא יפגעו באנשים אחרים.

יש 3 סוגי ציונות.sss2

יש סוג ראשון (שזה הציונות שמיתקבנים אליה בד"כ כשאומרים ציונות): הציונות של הרצל שאמרה שצריך להקים לאומי לעם ישראל וזה לא משנה אם זה בא"י או במקום אחר ,ואם צריך כדי להקים מדינה לעם היהודי להטביל את כולם לנצרות ,אז צריך להטביל את כל העם היטהודי לנצרות!

סוג שני: הציונות שאומרת שצריך להקים ישובים בא"י וזה לא משנה אם יהיה תורה בא"י או לא.

סוג שלישי: זה ציונות שאמרה שצריך להקים מוסדות תורה בא"י וזה לא משנה אם יהיהו פה ישובים יהודים או לא העיקר שילמדו פה תורה!

אני אישית עם הסוג הראשון לא מסכים!! עם הסוג השני והשלישי אני מסכים חלקית!

יש הרבה יותר מ-3...יעל נ

אז כמו שאמרתי, עם הציונות של הרצל אני ממש אבל ממש לא מסכימה!!!

ויש כ"כ הרבה סוגים של ציונות, למדתי הכל בהסטוריה שנה שעברה, עכשיו אני לא ממש זוכרת...

אבל מה שכן- אני אישית מסכימה עם הציונות הדתית, ויש עוד כמה שאני מסכימה איתם בנקודה אחת...

[אני לא ממש זוכרת כרגע, אני אבדוק את זה...]

אז אם יש כ"כ הרבה סוגים של ציונות- איך אפשר להיות נגד כל הציונות???...

אני בטוחה שאף אחד לא הלך ובדק את כל הסוגים לפני שהוא הכריז שהוא נגד!...

אף ציוני דתי לא מסכים עם הרצל!!דוברו של ה'

לעומת זאת אני בהחלט מסכים עם הרב קוק זצ"ל, הרב צבי יהודה, רב אברום, הרב טאו, הרב ליכטנשטייןX2 , ועוד גדולי רבנים שהיו ציונים וראו בחילוניות הכשרה של הקרקע לדתיות.

ודרך אגב, ברור לכולם שנוער גבעות לא מסוגל לתחזק מדינה משל עצמם. מדינה צריכה ציבור עובד ולא ציבור טפילי וזה לצערנו הגדול רוב החרדים ונוער גבעות שלא עובדים ותורמים לחברה אלא רק מדברים יומם וליל.

למעשה, ה"מדינה הציונית" היא זו שבכלל מאפשרת לאנשים ללמוד תורה ולקבל על זה כסף, בעשרות אלפי אנשים. לא זכור לי אגב שכך היה באירופה, שם אנשים עבדו ויחידי סגולה למדו תורה.

אם כך- הידד למדינה הציונית שמעודדת לימוד תורה.

דרך אגב, גם למי שלא מסכים איתה, אני ממליץ ללמוד את הרמב"ם. למדינה הציונית גם יש דין של דינא דמלכותא דינא ולכן כולם כפופים פה לחוק (לידיעת חובבי תג מחיר- אתם עוברים על דיני תורה ולא רק על חוקי מדינה).

אוקי, אז-דוברו של ה'יעל נ

עם שני המשפטים הראשונים שלך אני מסכימה.

עם השאר- לא כ"כ...

אולי תפסיק להתעצבן על נוער הגבעות כל הזמן???

וגם, איך אתה יכול להשוות אותם לחרדים???

שניהם נגד המדינה, זה נכון, אבל כל אחד- מסיבות כ"כ שונות!!!

וחוץ מזה- נוער הגבעות כן עובד!!! הם עוזרים בהקמת ישובים,

וזה הוכיח את עצמו בכל העליות!!!

[לכל נערי הגבעות- לא השתנתי פתאום והפכתי לנערת גבעות... יש לי בעיה אם זה שזה לא חוקי-

כי הורסים לכם את היישובים כל הזמן. יישוב לא חוקי לא יצליח,אין מה לעשות...אבל נעזוב את זה כרגע...]

תראה, במה שאמרת שקשור לציונות- אני מסכימה בכל מילה!

חוץ מהעובדה שאמרת שהחרדים לא עובדים, וזאת בעיה רצינית, ואז אמרת שהם רק לומדים [משמעו-          לא עובדים...] והמדינה משלמת להם ואמרת את זה בצורה ממש חיובית!

יש לך פיצול מעניין... בכלל, אני חושבת שצריך גם ללמוד וגם לעבוד...

תראה, אני מבינה את דעותיך, אבל בבקשה תפסיק להתעצבן על נערי הגבעות כל הזמן!!!

אם אתה מסכים עם הרבה קוק- אז אתה צריך להסכים איתו גם על אהבת עמ"י!!!

שזה כולל את נוער הגבעות!!!

זאת נקודה שצריכה שיפור דחוף אצלך!!!

מישהו מוכן להגיד כמה ישובים חוקייםalex
נבנו מאז היוסדה של מדינת ישראל
הדין של דינא דמלכותא דינא מדבר רק על ממון..שמוליק פיין

בס"ד

ועל זה שלמלך(למלכות/מלכותא) מותר לקחת מיסים כמה שהיא מחליטה..וגם זה רק אם היא לא מפלה חלק אחד בעם אבל אם היא מפלה חלק אחד בעם אזי היא מאבדת את תוקפה..חוץ מזה שברור לך שאם המלכות אומרת לעבור על איסורי תורה אין לזה תוקף נכון? ואגב מה עם הבריטים ששלטו פה..? גם להם היה דינא דמלכותא דינא?

כולי האי ואולייזהר

למאן דאמר ששייך דינא דמלכותא בארץ ישראל.

שמוליק תפתח רמב"ם..אנונימי (פותח)

אחרי שתלמד אותו תחזור אלי נדבר.. אתם רק יודעים לדבר על כמה אתם אוהבים את ה' ורוצים את מלכותו וכו' אבל לא לומדים תורה באופן רציני.

דרך אגב, כן, גם לבריטים היה דינא דמלכותא דינא.

ליעל, הקמת יישובים זה לא עבודה, זו לא עבודה שתורמת למשק, לתל"ג ולהון האנושי של המדינה.

אני אומר שבאופן עקרוני אני לא מסכים עם החרדים ולא עם נוער הגבעות. אבל אם כבר מדברים על המדינה שהיא שונאת יהדות וכו', צריך להסתכל על זה בצורה אובייקטיבית ולראות שהיא מאפשרת לעשרות אלפי אנשים ללמוד תורה ואפילו יותר, היא משלמת להם על זה.

אני לא חושב שזה חיובי, כמו שאמר הרמב"ם על מי שמשים עצמו שילמד כל הזמן ויתפרנס מן הצדקה.

עם החרדים יש לי עוד בעיה וזה שהם מנצלים את המדינה ולא תורמים כלום לחברה, הם שואבים כספים ותקציבים ולא מועילים לאף אחד, ושהם משתמטים. וזה מחליא אותי שחיילים שומרים עליהם והם יושבים ולא רק שלא מתגייסים אלא אפילו שונאים אותם.

עם נוער הגבעות הבעיה שלי היא אחרת, הם מאמינים בשקר שהם טיפחו להם, שהמדינה שונאת אותם ולכן הם אנטי המדינה. הם חושבים שבגלל שהמדינה מפנה את המבנים הבלתי חוקיים שלהם זה אומר שהמדינה לא בסדר ולא הם שבונים נגד החוק. ויותר מזה הם מתנהגים כאחרון המחבלים (תג מחיר), והם מחבלים בצה"ל שמגן עליהם והורסים לו ציוד שנועד להגן עליהם בעת צרה.

למה שנלמד תורה באופן רצינייזהר

אם לימוד תורה "לא מועיל לאף אחד"?

אתה מסלף דבריםאנונימי (פותח)
אני מסלף?יזהר

קודם אמרת שצריך ללמוד תורה, ואחרי זה אמרת שהחרדים רק לוקחים תקציבים ולא מועילים לאף אחד.

אני רק הצבעתי על הסתירה בדבריך.

יש הבדל בין תועלת לתועלת לחברה..אנונימי (פותח)
לאיודע מה כתוב ברמב"ם...אחיהוא

בגמרא כתוב בפרוש (אני חושב בבבא בתרא) שדינא דמלכותא דינא זה רק בעניני ממונות כמו שכתב שמוליק.

תראה, יש צדק בדבריך, חבר של דוברו...יעל נ
עבר עריכה על ידי יעל נ בתאריך כ"ג תשרי תשע"ב 14:25

בתור ממלכתית, אני ממש מבינה את מה שאתה אומר,

רק שצריך להגיד את זה יותר בעדינות...

לגבי החרדים, אתה צודק- הם באמת מנצלים את המדינה, זה נכון...

[במקרה הזה אין לי איך לסנגר עליהם- במיוחד שגדלתי בחברה חרדית, ואני מבינה ומכירה את כל מה שהולך שם... במקרה הזה, אתה צודק! ]

ולגבי נוער הגבעות, נוער הגבעות לא סתם בטוחים שהמדינה שונאת אותם ובגלל זה הם אנטי.

לנוער גבעות יש בעיה עם הרוחניות הירודה של המדינה [בלשון עדינה...]

וגם השמאל שממש השתלט הוא בעיה נוספת.

אז הם החליטו לעשות דברים נגד זה,[לבנות, תג מחיר...]  וזה מה שגרם למדינה לא לאהוב אותם כ"כ [שוב, לשון עדינה...]

תראה, אני גם נגד בניה בלתי חוקית- כמו שאמרתי, יישוב בלתי חוקי סתם מתגרה ולא מחזיק מעמד...

אבל, השיקולים של נוער הגבעות הם אחרים...

אני בטוחה שאם תשאל בצורה מכובדת- יהיו כאן הרבה שיענו לך...

לא רק על ממון, גם על קרקעות וכו'.האדמו"ר מצנעא

וודאי שלא על מצוות. 

אילו שילובים הולכים פה!האדמו"ר מצנעא

ר' אברום זצ"ל, הרב טאו הי"ו, הרבנים ליכטנשטיין הי"ו... ועם כולם אתה מסכים! אשריך!

אדם מיוחד אתה...

אם אתה מעמיד את נועה"ג ואת החרדים בשורה אחת...האדמו"ר מצנעא

אתה כבר מראה כמה כולך סטיגמה אחת גדולה.

דינא דמלכותא דינא מדובר על מדינה זרה שעם ישראל חיalex
בה כשאתם אומרים את זה אתם בעצם מסכימים שמדינת ישראל היא לא מדינה של עם ישראל ובעצם אומרים שזה שלטון זר בארץ ישראל ובשלטון זר בארץ ישראל יש להילחם
אין יותר מ-3!!sss2

כל השאר הגיעו אחרי זה! הרב קוק החליט אחרי זה שהחלוצים זה טוב אבל צריך שהם יהיהו דתים ,אז הוא פחות או יותר ניסה לאחד את הסוג השני והשלישי ביחד ומזה יצא כל הציונות הדתית (שסתם דרך אגב היום הציונות הדתי סותרת חלק מהדרכים של הרב קוק)!

מי סותר חלק מדרכיו של הרב?האדמו"ר מצנעא
הציונות הדתית!sss2

לדוגמא הרב קוק היה נגד הרצל (ושלא יאכילו אותך סרטים שהוא היה בעד) והיום הציונות הדתית בעד!

"ניצוץ משיח בן יוסף"...האדמו"ר מצנעא

במש' לעיל אני לא רואה ולו תמיכה אחת בהרצל. אתה צודק, מרן הרב לא תמך בהרצל.

<צ>

כן, וגם הרב קרא לבנו "שוטה" (ל"ע) וכו', שמענו את עלילות הדם הללו מאות פעמים, לא צריך לחזור עליהם.

הנה דוגמא למאמר הזוי שמייצג את הציונות הדתיתאנונימי (פותח)

אני מביא את זה בלי פרשנות ותסיקו אתם מה שתסיקו.

הרב אורי שרקי

הרצל והציונות

כ' בתמוז תשס"ב

סיכום השיעור - עוד לא עבר את עריכת הרב

היום כ' בתמוז הוא יום פטירתו של הדוקטור בנימין זאב הרצל זצ"ל, אשר אישיותו ודמותו מצריכות הבהרה ובאור. ישנם דברים שבשנים הרחוקות היו ברורים ופשוטים ואילו כיום הפכו למטושטשים והרבה פחות ברורים. דורנו הוא דור של שבירת מיתוסים ולכן לעיתים יש לחזור על הראשונות על מנת לשוב ולברר את האמת.

שיעור זה יעסוק בשני נושאים: הרצל והציונות. על מנת להבין במה מדובר נתרכז תחילה באישיותו של הרצל ואחר כך נעבור לציונות בכללה.

שורשיו של הרצל

לפני שנעסוק בהרצל עצמו, תחילה יש לברר מהם שורשיו, שכן ממקורו של אדם ניתן ללמוד רבות על אופי רעיונותיו וההתפתחות שהם עברו.

פרט ראשון על מוצאו של הרצל: בניגוד לדעה הרווחת, הרצל לא היה ממוצא אשכנזי, אלא דווקא ממוצא ספרדי. הרב צבי יהודה היה מדגיש את העובדה שמוצאו של הרצל היה ספרדי, וכי יש לכך ערך מיוחד. כיון שהרב צבי יהודה הבין שבחלקים הספרדיים של העם היהודי נשארו רגשות לאומיים חזקים, ולכן ברור היה שמיסד הציונות יבוא מחלקים אלו של העם היהודי.

הרצל הינו צאצא ישיר של רבנו יוסף טייטיצ'אן, שהיה גדול חכמי סלוניקי לפני כחמש מאות שנה. הוא היה בן דורו של רבי יוסף קארו, והיחיד שרבי יוסף קארו היה רועד מפניו. מסופר שהמגיד שהיה נגלה לרבי יוסף קארו ומגלה לו סתרי תורה, היה נגלה קודם לכן לרבי יוסף טייטיצ'אן, וכן שהוא היה אחד מהשלושה שהיו ראויים לכתוב את השולחן ערוך. לא נשארו בידינו ספרים שהוא כתב, אך תלמידו הנאמן המהרשד"מ – רבי משה דמדינה, שהיה פוסק גדול מספר שרבי יוסף קארו העריך מאד את רבי יוסף טייטיצ'אן.

סבו של הרצל היה החזן של קהילת סרייבו ביוגוסלביה. מנהיג הקהילה שם היה הגאון רבי יהודה חי אלקלעי. הרב אלקלעי כתב כבר שישים שנה לפני הציונות תוכנית שלמה לשיבת ציון. התוכנית הייתה מבוססת על מספר שלבים:

1. לאסוף יהודים מכל העולם
  2. להקים קונגרס יהודי מרכזי
  3. להקים בנק יהודי

עיקר התוכנית התבסס על בניית זרוע פוליטית יהודית שתפנה למעצמות על מנת שיעניקו את ארץ ישראל לעם ישראל כמדינה. זו הייתה האווירה בה חי סביו של הרצל, וככל הנראה הוא הושפע ממנה, למרות ההתרחקות הרבה שחלה במשפחתו של הרצל.

הוריו של הרצל היו מתבוללים (למרות ששניהם היו יהודים). הם, כחלק גדול מהעם היהודי באותה תקופה, האמינו שהדרך הנכונה לחיות את חייהם היא על פי התרבות הכללית של אותם הימים. הרצל גדל בסביבה חילונית קיצונית. למרות שהוא עשה בר מצוה בבודפשט בהיותו בן שלוש עשרה, לא היתה הרבה יהדות במשפחה. היתה מעט גאווה לאומית אך היא הסתתרה עמוק בפנים מטעמים חברתיים.

מראשית דרכו כעיתונאי צעיר בוינה הרצל דאג לגורלו של העם היהודי. הרעיון הראשון שעלה במוחו כפי שמופיע ביומנו הוא התנצרות גורפת והמונית של כל העם היהודי. זהו רעיון נורמלי לחלוטין על פי חינוכו ודרך חייו של הרצל. הרצל ראה בהתנצרות אקט פורמלי בלבד המהווה שער כניסה לחברה הנוצרית חילונית, דבר שבאותה תקופה היה פותר את בעיית האנטישמיות על פי השקפתו. בכל אופן ניתן לראות שכבר בתחילת דרכו, ניסה הרצל לחשוב על פתרונות. שאלת גורלו של עם ישראל הטרידה אותו, והוא ניסה למצוא דרכים לגאול את עם ישראל.

הרצל עבר התפתחות מחשבתית במהלך חייו. להרצל היה בן שכאשר הוא נולד הוא החליט שלא למול אותו, כיון שלא רצה לכפות עליו את הדת היהודית ורצה לתת לו את האפשרות להחליט בעצמו. כאשר בנו היה בן חמש עשרה, התחרט הרצל והחליט למול את בנו. ממעשה זה ניתן ללמוד שהרצל עבר שינוי כלשהו בדרך חשיבתו, עבר תהליך של התפתחות.

השיא בתהליך זה התרחש בתקופה בה היה הרצל עיתונאי בפריס. הרצל נחשב לעיתונאי וינאי מוכשר, כותב מחזות מצליחים, והיה נציג מושלם של התרבות המערבית המודרנית של אותם ימים. וביום אחד הרצל מגלה שכל מה שחשב על החברה בה הוא חי אינו נכון, וכל תוכניותיו לגבי עתיד העם היהודי התנפצו. הדבר קרה כאשר הרצל ראה איש נוצרי מכה איש יהודי, דרייפוס. בעקבות מקרה זה הרצל יצא מבית פרעה ועבר לצד בני ישראל. לאחר משפט דרייפוס הרצל כותב את ספרו מדינת היהודים.

הרצל הגיע למסקנה כי תוכניתו המדברת על התבוללות של העם היהודי לא תצא לפועל, כיון שלמרות שהיהודים רוצים ומוכנים להתבולל, הגויים לא רוצים שהיהודים יתבוללו בתוכם. ולכן הגיע הרצל למסקנה שעל מנת לפתור את בעיית האנטישמיות, על היהודים לעזוב את אירופה ולשוב לארץ ישראל.

הרצל החליט להקים הסתדרות ציונית עולמית, על מנת להקים כוח פוליטי שיפעל להגשמת רעיונותיו. זו היתה מעין חזרה בתשובה לציונות. על ידי מאורע בודד הבחין הרצל מהו הפתרון האמיתי והתחיל לפעול למימושו.

חשוב לזכור כי הרצל שאף להקמת מדינה בעלת אופי מערבי חילוני. לא היה זה תפקידו של הרצל להקים מדינה דתית, תפקיד זה נועד למישהו אחר.

הרצל ומשה רבנו

יש דמיון גדול בין דמותו של הרצל לדמותו של מנהיג יהודי אחר – משה רבנו. גם משה רבנו גדל באווירה שונה לחלוטין משאר אחיו המדוכאים, אך למרות זאת הוא דאג להם. וגם משה רבנו בעקבות מאורע בודד, כאשר רואה איש מצרי מכה איש עברי, מבין שאין תקווה לעם היהודי במצרים ושיש צורך לצאת משם. ומאוחר יותר במעמד הסנה משה מבין שהפתרון הוא להביא את עם ישראל לארץ ישראל. גם אצל משה רבנו וגם אצל הרצל ישנה התעוררות מוסרית בעקבות אירוע בודד.

דמות נוספת שיש לה מן המשותף עם הרצל היא יוסף הצדיק. יוסף הוא המתבולל הראשון בהיסטוריה היהודית. הוא משתלב היטב בתרבות המצרית ועולה לגדולה. ניתן לראות זאת משהמות שיוסף נותן לבניו (בראשית מא, נא – נב):

"ויקרא יוסף את שם הבכור מנשה כי נשני אלוקים את כל עמלי ואת כל בית אבי. ואת שם השני קרא אפרים כי הפרני אלוקים בארץ עוניי"

יוסף נראה כמתבולל המושלם, הוא שוכח את בית אביו (נשני – מלשון נשיה ושכיחה). ואף הוא מצליח ופורה בין הגויים (כמובן בעזרת ה', יוסף לא מתבולל מבחינה דתית). נראה שיוסף כלל לא חשב שאחיו יבואו אליו. הוא עסוק בתיקון העולם במצרים. יוסף מכלכל את כל העולם בשנות הרעב על ידי הקמת משטר קומוניסטי במצרים. זוהי תופעה החוזרת על עצמה פעמים רבות בהיסטוריה, שיהודים ממציאים אידיאולוגיות כלכליות על מנת לגאול את העולם.

כמובן שבסוף יוסף חוזר לחיק משפחתו, ומשביע את אחיו (בראשית נ, כה):

"וישבע יוסף את בני ישראל לאמור פקוד יפקוד אלקים אתכם והעליתם את עצמותי מזה"

רש"י במקום מסביר שיוסף ראה שמתחיל השעבוד במצרים. יוסף הבין שההתמזגות של בני ישראל במצרים נועדה לכישלון, ועתידה שואה לבוא על עם ישראל, ולכן הוא משביע את אחיו: "פקוד יפקוד אלוקים אתכם  והעליתם את עצמותיי מזה להר הרצל". יוסף ומשה הם האבטיפוס של תינוק שנשבה בין הגויים, ושניהם מחליטים שצריך לעזוב את הגויים.

יש הבדל חשוב בין משה רבנו להרצל. למשה רבנו היה תפקיד נוסף על הוצאת עם ישראל מהגויים. על משה רבנו הוטלה השליחות לתת את התורה לעם ישראל. תפקיד זה לא הוטל על הרצל. בתהליך הגאולה הנוכחי התפקידים חולקו בין שני אנשים. את החלק המדיני של הוצאת עם ישראל מהגויים והחזרה לארץ ישראל קיבל הרצל, ואילו את הנחלת תורת הגאולה לעם ישראל קיבל הרב קוק.

בית גידולו של הגואל

נשאלת השאלה מדוע יש צורך שהגואל יבוא דווקא מתוך הגבול שבין שתי התרבויות. מדוע הצורך שהגואל יגדל דווקא אצל המשעבד ויתחנך בתרבות הגויים?

יש להבין שיש באופן זה כוונה עמוקה. תהליך גאולת ישראל הוא למעשה תהליך של גאולת האנושות כולה, ולכן יש צורך שהאנושות תשתתף בתהליך זה. ולכן מבית פרעה, התרבות המובילה והמעצמה העולמית באותה תקופה, צומח משה רבנו. ולכן גם מאירופה שהיתה בעלת מעמד דומה בסוף המאה התשע עשרה צומחת הציונות והרצל בראשה. זוהי זכות לאומות העולם שמהם נולדת גאולת ישראל. אחד הסופרים הידועים אמר פעם: הציונות היא מתת אירופה לעם ישראל.

הכשרון הפוליטי הדרוש להקמת מדינה, צבא וממשלה מקורו לא בבית ישראל כי אם בתרבות אדום, כפי שלמדנו שדווקא עשו הוא איש השדה, איש המעשה. כאשר רוצים להיגאל יש צורך ללמוד מאומות העולם את אומנות הפוליטיקה. לכן יש צורך שהגואל יגדל בתוך התרבות הפוליטית המפותחת של תקופתו, ובאופן זה הוא יוכל להטביע  את החותם הפוליטי בתוך האומה הישראלית. (גם בכניסה לארץ בפעם הראשונה, המנהיג היה יהושע בן נון משבט אפרים מבני יוסף, וכן בני מנשה כובשים את הגלעד).

הרצל כותב ביומניו שבזמן שכתב את ספרו מדינת היהודים הוא הרגיש מעל ראשו משק כנפיים ומנורה בת שבעה קנים דלוקה. כלומר יש כאן מהלך המלווה בהשגחה אלוקית, הרצל יסד בעזרת הקב"ה את תקומת עם ישראל (גם פירוש השם תיאודור הוא מתת האלוקים). גם על המשפט המפורסם שלו "בבאזל יסדתי ת מדינת היהודים", הוא כותב שהיום לא מאמינים לו, ואולי גם לא בעוד חמש שנים, אך בעוד חמישים שנה כולם יראו שהוא צדק.

שאלה: הרי הרצל הלך נגד הדת, אז כיצד ניתן לשבח אותו?

תשובה: יש להבין שהרצל לא הלך נגד עמו. הדרך הכללית באותה התקופה היתה של התבוללות בגויים, והדת נתפסה כדבר מיושן המעכב את השתלבות היהודים וכמי שגורמת לאנטישמיות. גם אצל משה רבנו לא ידוע איך הוא גדל וכיצד חשב להציל את עמו בתחילת דרכו. גם אצל משה רבנו היה תהליך של השתנות והתפתחות מחשבתית, שנאמר (שמות ב, יא):

"ויהי בימים ההם ויגדל משה וייצא אל אחיו וירא בסבלותם"

כלומר ראשית משה רבנו גדל בבית פרעה, ורק אחר כך הוא השתנה מבחינה מחשבתית ויצא אל אחיו.

ניתן לציין עוד מספר עובדות מופלאות הקשורות להרצל. לאחר שהחל להקים את ההסתדרות הציונית, הרצל כותב את המשפטים הבאים:

- השיבה אל היהדות קודמת אל השיבה לארץ היהודים.

- אין אומתנו אומה אלא באמונתה.

- אנו מכירים עצמותינו ההיסטורית אך ורק באמונת אבותינו.

זוהי התפתחות מעניינת שהרצל עבר. ברור שהאמונה והיהדות שהרצל מדבר עליהן אינן זהות בדיוק למה שכתוב במשנה ברורה, ואולי כך היה צריך להיות. שכן אם הרצל היה "נתקע" עם ההלכה הוא לא היה יכול להשקיע את כל מרצו בתהליך הגאולה.

בגמרא נאמר (סנהדרין צח:

אמר רב יהודה אמר רב עתיד הקב"ה להעמיד להם דוד אחר.

כלומר שמי שיעמוד בראש האומה בזמן הגאולה שמו יהיה דוד, אבל אחר מדוד המלך. המלה אחר היא מלה רגישה. אצל חז"ל המלה אחר משמעותה היא בדרך כלל אפיקורס. זוהי תוכניתו של הקב"ה. גם בית המקדש השני נבנה על פי החלטתו של מלך גוי שביקש רק את טובתו האישית, ולמרות זאת נאמר עליו בישעיהו (מה, א):

"כה אמר ה' למשיחו לכורש"

הצהרתו של כורש היתה פוליטית, וכלל לא בטוח שהוא האמין במה שאמר. אך כאשר הקב"ה רוצה לגאול את עמו, הוא נותן את השליחות בידי מי שהוא רוצה, ואז גם גוי נקרא משיח ה', כיון שהוא מגשים את השאיפות הגאוליות של עם ישראל.

אין לנו על מי לסמוך

בספרו מדינת היהודים (ספר מעניין מאוד, כדאי לקרוא!) הרצל דן בשאלה כיצד יעלו היהודים לארץ ישראל ומי יגרום להם לרצות לעלות. הרצל עונה כי על הרבנים מוטלת האחריות לבצע תעמולה ציונית ולהעלות את קהילותיהם לארץ ישראל. אמנם הרצל לא היה מעוניין בהקמת מדינה דתית, אך הוא נתן אמון גדול בהנהגה הרבנית שהרי הוא מגשים הלכה למעשה את נבואות נביאי ישראל. רק בהמשך כאשר גילה הרצל את התנגדות הרבנים לדרכו הוא הבין את סיפור חטא המרגלים, שהוא למעשה רעיון הפרדת הדת מהמדינה.

כיום רבים מסתמכים על הרצל ותוכניותיו כאשר מדברים על מדינת ישראל כמדינה חילונית. יש בזה משהו מאופיה של הגאולה. חז"ל מספרים על בר כוכבא (שגדול הדור, רבי עקיבא סבר שהוא המשיח), שכאשר היה יוצא למלחמה היה עומד לפני חייליו ואומר: "לא תסעוד ולא תכסוף", כלומר היה פונה לקב"ה ואומר לו: אל תעזור ואל תפריע. מה היתה כוונתו במשפט זה?

הרב קוק מסביר שכוונתו של בר כוכבא היתה לחזק את הרוח הלאומית של עם ישראל. אסור להסתמך כל הזמן על הקב"ה שיעשה לנו נסים, דרך חשיבה זו מעודדת בטלנות וחוסר עשייה. לכן למרות שבר כוכבא אמר משפטים מחוצפים כלפי הקב"ה, רבי עקיבא תמך בו. שכן רבי עקיבא ידע שבימות המשיח החוצפה תגבר. אמנם בר כוכבא לא היה כליל השלמות, אך רק מנהיגים מסוג זה, בעלי רוח לאומית חזקה יכולים לגאול את עם ישראל. המוטו של בר כוכבא היה: אין לנו על מי לסמוך, אפילו לא על אבינו שבשמים. וכאשר אין על מי לסמוך, אז נלחמים בעצמנו. השיר "אנחנו מאמינים בני מאמינים, ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים", הוא למעשה קללה.

הגמרא במסכת סוטה (סט אומרת:

רבי פנחס בן יאיר אומר: משחרב בית המקדש בושו חברים ובני חורין, וחפו ראשם, ונדלדלו אנשי מעשה, וגברו בעלי זרוע ובעלי לשון, ואין דורש ואין מבקש ואין שואל, על מי לנו להישען על אבינו שבשמים... בעקבות משיחא: חוצפה סגיא, ויקר יאמיר, הגפן תיתן פריה והיין ביוקר, והמלכות תיהפך למינות,  ואין תוכחה. בית ועד יהיה לזנות, והגליל יחרב, והגבלן ישום, ואנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו, וחכמת סופרים תסרח, ויראי חטא ימאסו, והאמת תהא נעדרת. נערים פני זקנים ילבינו, זקנים יעמדו מפני קטנים, בן מנבל אב, בת קמה באמה, כלה בחמותה, אויבי איש אנשי ביתו, פני הדור כפני הכלב, הבן אינו מתבייש מאביו. ועל מי יש לנו להישען על אבינו שבשמים.

הרב גורן זצ"ל הסביר מדוע הצרות באות עלינו. הסיבה לכך היא שבכל פעם שיש צרה במקום לקום ולעשות מעשה, לא עושים דבר אלא אומרים "אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמים". לכן יש בזמנים מסוימים חשיבות לגישה קצת שונה, אותה מייצגים בר כוכבא והרצל.

יחס הרבנים להרצל

חשוב גם לזכור את יחסם של חלק מחשובי הרבנים להרצל, ולהלן כמה דוגמאות:

הרב משה שמואל גלזנר מגדולי ישראל בהונגריה, נכדו של החת"ם סופר, שהיה רבה של קהילת קלויזנבורג, דרש פעם בשבת בבוקר בבית הכנסת. בדרשתו הוא אמר שהוא מתפלל שבגן עדן הוא יזכה לשבת למרגלותיו של הרצל. בתפילת מנחה של אותה שבת הוא כבר לא היה רבה של הקהילה. תחתיו מינו את בנו ר' עקיבא גלזנר (שהיה "בסדר"). לאחר השואה, הגיע ר' עקיבא גלזנר לארץ ישראל לאחר שניצל על ידי הציונים ברכבת של קסטנר. כאשר הגיע לארץ פרסם מכתב ובו וידוי גדול על כך שכל גדולי רבני הונגריה טעו בגישתם להרצל ולציונות.

כאשר הרצל ביקר בוילנא מרכז התורה באירופה, יצא לקראתו רבה הראשי של העיר, ר' משה הכהן עם ספר תורה בידו ורקד לפניו. כלומר גדולי ישראל זיהו בהרצל את דמות מנהיג האומה הישראלית. כאשר הקב"ה רוצה לשלוח את משה רבנו למצרים, משה רבנו  מתנגד בתוקף ואומר (שמות ד, א):

"והן לא יאמינו לי ולא ישמעו בקולי"

משה רבנו אומר שבני ישראל לא יאמינו שדווקא הוא, שנראה כמו מצרי שגדל בבית פרעה, נשלח על ידי הקב"ה לגאול אותם. ולכן משה רבנו אומר (שמות ד, יג):

"שלח נא ביד תשלח"

כלומר משה מבקש מהקב"ה שישלח בידי מי שהוא רגיל לשלוח בידו – אהרון. שכן אהרון היה תלמיד חכם ונביא ויושב בתוך עמו. בעיני משה אהרון הוא השליח המתאים. הקב"ה כועס על משה ואומר לו (שמות ד, יד):

"וייחר אף ה' במשה ויאמר הלא אהרון אחיך הלוי ידעתי כי דבר ידבר הוא וגם הנה הוא יוצא לקראתך וראך ושמח בליבו"

אהרון הוא דמות הרב היהודי שגדל בתוך הגטו. הוא אכן יודע לדבר, אך זה כל מה שהוא יודע וזה לא מספיק. משה הוא היחיד שיש לו את הכשרון הפוליטי שרכש בבית פרעה, ולכן הוא זה שצריך להיות השליח. לאחר שמשה מבין זאת הוא חושש שהרבנים לא יקבלו אותו, ולכן הקב"ה אומר לו: "... וגם הנה הוא יוצא לקראתך וראך ושמח בליבו".

ישנו מימד קבוע בציונות מראשיתה ועד ימינו. לא היה גוף ציוני או ממשלתי שלא שילמו כסף רב לדתיים. הרצל לקח את הרב ריינס, בן גוריון את הרב מימון. הגוף הציוני תמיד מחפש את הלגיטימציה הדתית.

שאלה: הרי הרב קוק התרחק מהציונות, ואף הקים את הסתדרות ירושלים שהיה מעין גוף מתחרה?

תשובה: אכן בתחילת הציונות הרב קוק היסס, אך לבסוף הוא התקרב אל הציונות. הקמת הסתדרות ירושלים לא נועדה להתחרות בהסתדרות הציונית אלא מטרתה היתה לתת מימד רוחני דתי לציונות.

שאלה: מה לגבי תוכנית אוגנדה?

תשובה: חשוב לזכור כי מי שתמך בתוכנית אוגנדה היו דווקא הדתיים. הרב ריינס חיזק את ידיו של הרצל בנושא זה. המתנגדים הגדולים לתוכנית אוגנדה היו החילונים מרוסיה ובראשם ויצמן ואוסישקין. וברוך ה' שהם הצליחו לנצח את הדתיים ולסכל את התוכנית. מצב זה נוצר כיון שמה שהחזיק את היהדות הדתית היתה התורה. בבוא הזמן תקום מדינה יהודית בארץ ישראל, ובינתיים נקים ישיבות באוגנדה. אך אצל היהדות החילוניתללא ציון אין ציונות, יש רק התבוללות. אצל החילונים הציונות היא החזרה בתשובה, ואילו אצל הדתיים בדיוק להיפך. כמו כן ראוי לזכור שבאותה תקופה היה מצב קשה מאוד ליהודים באירופה, ושערי ארך ישראל היו חסומים, לכן תוכנית אוגנדה היה פתרון זמני שנראה הטוב ביותר.

הרב קוק בהספדו להרצל אומר (מאמרי הראי"ה, עמוד 94): והנה בתור עיקבא דמשיח בן יוסף נתגלה חזיון הציונות המדינית בדורנו, מצד השפעתו על החפץ הגדול של תחיית האומה במובן הכללי. (ניתן לומר שתפקידו של משיח בן יוסף הוא להוציא את ישראל מהגלות, ואילו תפקידו של משיח בן דוד הוא להוציא את הגלות מישראל).

הרב צבי יהודה ב"נתיבות ישראל" כותב:

"הרצל, זה התינוק הגדול (לא סתם תינוק שנשבה, אלא גדול) ששב אלינו מבין הגויים, מלא הוד חלומות ועוז געגועים האדירים. זו האישיות של הטבעת הצורה הלאומית הכללית, צורת עם על שאיפותיו..."

בתקופה מאוחרת יותר בחייו של הרצל, כאשר מאמציו להקים מדינה יהודית עלו בתוהו, הוא כותב רומן בשם "אלטנוילנד", או בתרגום לעברית: ארץ ישנה חדשה, או תל אביב. בספר זה מתאר הרצל את מדינת היהודים העתידית. ארץ מודרנית ומפותחת, ארץ יפה ונקיה שיש בה מעט ערבים (אירופאים) שאוהבים את הציונות. זוהי מחשבה קולוניאליסטית המתאימה לאותה תקופה. בסוף הספר מתאר הרצל אסיפה של כל ראשי המדינה, כאשר כל אחד מהם נשאל בזכות מי קמה המדינה. ישנן תשובות שונות: בזכות ההסתדרות, הסוכנות, התורמים, העולים, המעצמות וכו'. האחרון שנשאל מה דעתו הוא הרב. ותשובתו של הרב היא: "מאת ה' היתה זאת". וכך מסתיים ספרו של הרצל.

שאלה: מה בדבר עונש הכרת של הרצל, שלא נשאר ממשפחתו אף אחד?

תשובה: גם בנו של משה רבנו עבד עבודה זרה, ובניו לא הלכו בדרכו (ולהרצל נותר נין אחד). גם הרצל כמו משה רבנו רצה שבנו ימשיך אחריו, ואצל שניהם נבחרו ממשיכים אחרים. יש כאן הקרבה אישית גדולה מאוד לטובת האומה. וככלל אין ללמוד מהעובדה שלא נשאר שריד מהמשפחה על האדם ופועלו. הרי הרמח"ל וכל משפחתו מתו במגיפה כשהיה בן ארבעים ולא נשאר מהם נצר. על דברים מסוג זה נאמר: "כי לא מחשבותיי מחשבותיכם"

התנועה הציונית

ישנו שקר גדול הקשור לתנועה הציונית והוא: התנועה הציונית היא תנועה חילונית. זהו שקר וכזב. הציונות אינה חילונית ואינה דתית, הציונות היא תנועה פוליטית שמנהיגיה היו חילונים. אין זה קשור כלל לשאלה הדתית. הדבר בא לידי ביטוי ב"שאלת הקולטורה". שאלת הקולטורה היתה למעשה ויכוח שהתנהל בקונגרס הציוני. היתה תביעה של חלק מהצירים לעסוק גם בענייני תרבות ולא רק בפוליטיקה. הגופים הדתיים התנגדו להצעה זו בכל תוקף (כיון שהם חששו שיאמרו שהדתיים נותנים את הסכמתם לפעולות חילוניות בעיקרן). לאחר שההצעה נדחתה והתקבלה ההחלטה שהציונות דבר אין לה עם הדת, ראה בכך הרב ריינס, ראש המזרחי באותם ימים ניצחון גדול לציונות הדתית. הרב קוק תקף נמרצות את המזרחי על תמיכתם בהחלטה זו, וטען בתוקף שיש קשר הדוק בין הדת לציונות. הרב צבי יהודה היה אומר שלא ניתן להעלות על הדעת תחייה לאומית ללא תחייה תרבותית. להיפך, כאשר יש תחייה לאומית ברור שיהיה ויכוח על התרבות.

הציונות אינה חילונית. על פי הז'רגון הרבני הציונות היא למעשה מצוות עשה מהתורה. הרמב"ן בהוספותיו לספר המצוות מצווה ד' אומר שהחזקת ארץ ישראל בידי יהודים זו מצוות עשה. הקמת המדינה והחלת ריבונות יהודית על ארץ ישראל זו מצוות עשה, שהרי לא ניתן להקים מדינה בדרך אחרת. אלא שבעיני חלקים בעם היהודי, מעשה מסוים הוא מצווה רק עם עשו אותו יהודים דתיים, וכיון שמנהיגי הציונות היו חילוניים, ברור שהציונות אינה מצווה, אלא אפילו עבירה. הציונות הינה תנועה פוליטית כיון שמטרתה היא פוליטית – הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל. את המצווה הזאת יקיים מי שירצה בכך. היהודים הדתיים ל רצו לקיים מצווה זו, אך המצווה נשארת גם אם לא רוצים לקיימה (חטא המרגלים אינו חדש לעם היהודי).

במרוצת הדורות היהדות הגדירה את עצמה מחדש, התרגלנו לראות ביהדות דת. זוהי ירידת מדרגה מבחינת תפישת היהדות. הקב"ה לא בחר בנו להיות קבוצה של אנשים דתיים, אלא הקב"ה בחר בנו כעם מכל העמים. למעשה הראשון שהגדיר את בני ישראל כעם היה פרעה מלך מצרים (שמות א, ט):

"ויאמר אל עמו הנה עם בני ישראל רב ועצום ממנו"

רק לאחר מכן, במעמד הר סיני הקב"ה מכנה את בני ישראל בשם עם (שמות יט, ט – י):

"ויאמר ה' אל משה הנה אנוכי בא אליך בעב הענן בעבור ישמע העם בדברי עמך וגם בך יאמינו לעולם ויגד משה את דברי העם אל ה'. ויאמר ה' אל משה לך אל העם וקידשתם היום ומחר וכיבסו שמלותם"

חשוב להבין שהתורה ניתנה לאומה בכללותה, כישות מדינית פוליטית. אלא שבמהלך הזמן שכחנו את הגדרתנו כאומה והצטמצמנו לגדר של דת בלבד. באחת ההרצאות נשאלה השאלה: מה המשמעות הדתית של יום העצמאות? התשובה לכך היא שהמשמעות הדתית של יום העצמאות היא זהה למשמעות הדתית של פסח, שבועות ושאר המצוות. לכולן אין משמעות דתית. כל המצוות הן מצוות בעלות משמעות לאומית שניתנו לכלל האומה כאומה ולא כאוסף של פרטים דתיים. כאשר הקב"ה החליט שהוא משיב את שכינתו לציון, לא ניתן להגדיר זאת במונחים דתיים בלבד, שכן מעורבת כאן גם תחייתה של כל האומה הישראלית.

עם תחילת ההתעוררות הציונית הביאו החילוניים רעיון "חדש", והוא להגדיר את היהדות כאומה ולא כדת ועל ידי כך להקים את המדינה היהודית. למעשה זוהי הכוונה האלוקית המקורית כפי שהסברנו. אלא שבפועל דווקא הדתיים התנגדו למהלך זה. כל צד הבין רק חצי מהזהות הישראלית והתנגד לחצי השני. אילו היו מנהיגי היהדות הדתית מעמיקים בתורה היה ניתן למנוע תופעה זו, אלא שלא היו אז הכוחות הרוחניים הדרושים לכך, כפי שכותב הרב קוק.

למרות זאת, ישנם מספר רבנים דתיים שהצילו את הכבוד האבוד של היהדות הדתית. יש ציונות דתית – גם ציוני וגם דתי. גוף כזה קרוע בין שני אידיאלים שונים ולכן בהכרח אינו מצליח להתרומם. לעומת זאת קיימת תנועת הגאולה של הרב קוק הגורסת כי: אין ציונות דתית אלא הציונות היא הדת, וכך מתבטלת מאליה הסתירה הפנימית הקיימת בציונות הדתית. ואכן ניתן לראות שכיום תנועת הגאולה היא זו שמובילה את התחייה הלאומית, ואנשיה תופסים את עמדות המנהיגות הפוליטית הצבאית והמדינית.

למרות ניסיונותיה של הציונות להתנתק מהדת הדבר לא עלה בידה, ולמעשה הציונות נושאת בתוכה את המעצורים להתרחקותה מהדת. דוגמא טובה היא דגל ישראל, אשר קיבל את השראתו מהטלית. וכמובן תחיית השפה העברית – לשון הקודש. בניגוד לתהליך שעבר על מדינות אירופה, שם עברו מהשפה הלטינית לשפות בנות זמננו בכדי להתרחק מהדת. אצל העם היהודי התרחש תהליך הפוך, חזרה אל לשון הקודש. אמנם זה היה תחת מעטה של הציונות החילונית, אך בפועל זה חיזק את הקשר של הציונות אל הדת.

[הערה: חשוב לציין שגם ליהודים הספרדים יש חלק גדול בציונות. מקובל לחשוב שהציונות הינה תנועה אשכנזית בלבד, אך אין זה נכון. גדולי רבני צפון אפריקה תמכו בציונות: הרב יוסף משאש, הרב יוסף חלפון. גם השר משה מונטיפיורי היה ספרדי מליוורנו, אשר חשב על יסודות מדיניים לאומה עוד לפני הרצל והקונגרס הציוני, ואף פעל לקידום הישוב היהודי בארץ ישראל.]

סיום

הגמרא (סנהדרין צח.) מתארת ויכוח שנערך בין החכמים האם כדי לחיות בתקופת המשיח. עולא ורבה אומרים שאינם רוצים לחיות בתקופה זו ("ייתי ולא איחמיניה"). ואילו רב יוסף אמר: ייתי ואזכה דאיתיב בטולא דכופיתא דחמריה. כלומר הלוואי ואזכה לחיות בתקופתו של המשיח ואפילו אם רק לשבת בצל של גללי החמור שלו. והרי גללי החמור אינם גדולים כל כך עד שאפשר לשבת בצל שלהם? אלא כאשר תהליך הגאולה נתקע ולא מתקדם, אזי למעשה החמור עומד במקום ואז גלליו מצטברים עד שהם נעשים הר. ולכך התכוון רב יוסף, שהוא מוכן להיות בצל ההר הזה, שכן גם זה הוא חלק מתהליך הגאולה.

מסכים עם כל מילה!האדמו"ר מצנעא

הרב שרקי הי"ו ת"ח חשוב, מפיץ את תורתנו לכלל-ישראל. ד' יאריך ימים ושנים בטוב ובנעימים, ושימשיך להפיץ את התורה הגואלת.

עכשיו גיליתי שהמורה אתי לא חפרה לשוא....בתותי
ככה למדתalex
לא מספיק שאת לא זוכרת את מה שכאילו למדת גם לא לימדו אותך את כל החומר באמת מדלגים על הרבה דברים שם
ומי המציא את ה3 סוגים האלה..?שמוליק פיין

בס"ד

מאיפה הבאת את 3 סטגים הציונות..? מה זה השטויות האלו..? מחילה אבל יש ציונות אחת וזה שיש דתיים שהצטרפו אליה לא משנה את הציונות..זה כמו אצל הנצרות שיש כמה כנסיות אבל זה לא משנה את זה שהבסיס הנוצרי הוא ע"ז..

תכלס יכול להיות שאני טועה.sss2

אני למדתי את ממזמן בבית ספר ,ויש הרבה דברים שלימדו אותי שם והיום אני יודע שבילבלו לי במוח וזה הכל שטויות!

תכלס זה לא משנה באמת!sss2

כי באמת השורש של הציונות (וגם הציונות הדתית) הגיע מאנשים רשעים ,ובשביל הציונות הדתית הרצל היה בן אדם טוב שהכים את הצינות והכים את מדינת ישראל! בקיצור כל הציונות באה מרשעים ומי שרוצה להיות ציוני שיהיה ,רק שיזכור מאיפה הציונות הגיע!

זה נכון שהציונות הגיעה מהרצל,יעל נ

שלא היה אדם דתי, הציונות שלו מוטעת. זה נכון,

אבל הרב קוק היה ציוני, שלא הסכים עם הרצל!

הציונות של הרב קוק היא ציונות אחרת!!!

אתה לא יכול להגיד שהציונות של הרב קוק מוטעת!!!

לא נכון. הציונות שלו היתה כפופה לזו של הרצלאנונימי (פותח)

כל עניינה היתה הכשר יעני-דתי לציונות חילונית והכפפת היהדות לאידיאולוגיה אירופאית זרה. 

הראי"ה טען שהתגלה לו משמים הקב"ה רוצה להביא את הגאולה ע"י כופרים ומומרים להכעיס שכל רצונם הוא בהשמדת היהדות ולכן צריך שנכוף את הראש ונשתף עמם פעולה (זה היה לפני קום המדינה אבל הוא שיתף פעולה עם הקונגרס הציוני והנהגת היישוב - חבורה של מוסרים ושונאי ישראל מובהקים, מבזי תורה ואלוקים יותר גרועים מהנוצרים ומהמוסלמים, אולי גם מהנאצים).

ועל זה אמר רבי אלחנן ווסרמן שמי שחושב שהקב"ה רוצה להביא את הזכות הגדולה ביותר שניתן לתאר ע"י האנשים החייבים ביותר שניתן לדמיין כופר הוא בדברי חז"ל שאמרו שמביאין זכות ע"י זכאי.

!!!יעל נ

סליחה שאני אומרת, אבל זה כבר ממש ביזוי ת"ח!!!

איך אתה יכול לדבר ככה על הרב קוק???

הרב קוק לא אמר שהגאולה תבוא ע"י הכופרים!!!!

הרב קוק עסק בקירוב אנשים - אלו שהוא ראה שיש אצלם ניצוץ יהודי,

ושלא השמידו הכל- כמו הכופרים שהוא טען שאצלם אסור לנסות!

אני אחפש את מה שהרב קוק אומר, ואני אגיד לך יותר פרטים...

אולי ענבל צדקה בכך שאמרה שאתם יוצאים נגד רבנים...

הגאולה יכולה לבוא ע"י מי שהיא רוצה.האדמו"ר מצנעא

יד. סדר הגאולה ביחז': קיבוץ גלויות ואח"כ תשובה שלימה.

בפל"ו ביחז' ניתנת תכנית הגאו': "וקידשתי את שמי" מתוך "ולקחתי אתכם מן הגויים וקבצתי אתכם מכל הארצות והבאתי אתכם אל אדמתכם".  רק אח"כ "וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם מכל טומאותיכם... ועשיתי את אשר בחוקי תלכו" - תשובה שלימה של העם תבוא רק אחקי קיבוה"ג. הסבר זה ביחז' פל"ו כתב גם ר' שלמה אלישיב זצ"ל ב"הקדמות ושערים" שלו.

(מזמור י"ט למדינת ישראל)

זה בדיוק אחד הסילופים שאתם מתמחים בהםאנונימי (פותח)

בחומש ובנביא יש גרסאות שונות לשלבי הגאולה, וחז"ל נחלקו בזה. הרמב"ם פסק שההתעסקות בזה לא מביאה ליראת שמים. לכן זה לא רלוונטי לעניינינו אם התשובה הכללית בעם תהה לפני או אחרי הגאולה, או לא תהיה בכלל.

אבל אף אחד לא חולק על כך שהגאולה לא תבוא ע"י רשעים ומומרים להכעיס, זה מפורש במקרא ובחז"ל ואין על כך שום מחלוקת.

ועל זה אמר המדריך שלי בדימוס: "נניח"...האדמו"ר מצנעא
עי' ס' 'אם הבנים שמחה', בהתחלה.אריאל יוסף
אשרינו מה טוב חלקינואלעד
שבדורנו היתום המלא רבנים קטנים ובורים זכינו לאוהב ישראל הרב אייזן שליט"א שמנחה ומכוון אותנו אל מול אותם "רבנים" ומבין טוב מהם את דעת הרב קוק.

אחח איזה נחת אתה עושה לקב"ה..
אף רב מממשיכי דרכו של הראי"ה לא טוען אחרתאנונימי (פותח)

הם פשוט מצדיקים את זה. הציניות המאולצת שלך כרגיל מפספסת את המטרה בקילומטרים.

הוא לא מתיימר להבין את הרב, הוא לא רוצה...האדמו"ר מצנעא
אוי, כויפרים!האדמו"ר מצנעא

"חוסר אמונה יש כאן, כפירה המתלבשת בלבוש של חרדיות וצדקות, כופרים הקוראים לאחרים בשם זה, וכל הפוסל - במומו פוסל! זוהי כפירה בתורה שבכתב, בדברי נביאינו ובתורה שבע"פ..." (רבנו הק' זיע"א...)

מעניין מי כופר כאן בתורה ובנביאאנונימי (פותח)

מי שחושב שהרצל הוא משיח בן יוסף והמדינה הכפרנית היא אתחלתא דגאולה לא שונה במאומה מחסידי שבתאי צבי ומהפרנקיסטים.

הגאולה לא תבוא ע"י רשעים, ולא תבוא ע"י כפירה ומינות. מי שדוחף את הרעיון ההפוך צריך להיות מוקע ככת פורשת מהיהדות.

בקשר לשונאי ישראל שיותר גרועים מהגויים...האדמו"ר מצנעא

"אפילו האפיקורסות הישראלית מלאה אמונה, הרבה יותר מאמונות הגויים כולם" (אורות האמונה, עמ' 30) 

אם האפיקורסות הישראלית גדולה יורת באמונה מאמונות הגויים כולן, לא כ"ש שמהרשעות והכפירה של הגויים תהיה האפיקורסות הישראלית יותר גדולה באמונה?!

תודה על הציטוט הזהאנונימי (פותח)

זה באמת מדגיש עד כמה דרכו ואמונתו היתה מנוגדת לתורת ישראל ולמציאות הידועה והברורה לכל.

למשל חז"ל אמרו "שנה ופירש קשה מכולם" (גם מגויים) וכהנה ידוע שלכל אורך ההיסטוריה של הגלות ישראלים מומרים עשו יותר צרות, פרעות, פוגרומים ואינקוויזיציות ליהודים מאשר סתם גויים.

אז איך אפשר לומר את המשפט "אפיקורסות הישראלית מלאה אמונה, הרבה יותר מאמונות הגויים כולם"? התורה אומרת בדיוק להיפך - אפיקורסות ישראלית גרועה יותר מכל מה שיעשו הגויים, כי כפי שליהודי יש פוטנציאל להועיל יותר מכל גוי כך יש לו פוטנציאל להזיק יותר מכל גוי. כשהם עולים הם עולים אל הכוכבים וכשהם יורדים הם יורדים עד עפר, מה שאין כן הגויים שנשארים לעולם באותה דרגה.

הייתי רוצה לענות על שאר התגובה...האדמו"ר מצנעא

ברם המש' הראשון הראה כמה אתה מתווכח לשם הפשקוויל, ולא לשם שמיים.

שבת שלום.

לא שאני רוצה ליפגוע ברבנים.sss2

ובטוח שלא ברב קוק ,אבל הרב קוק ניסה לעשות משהו שהוא נכון אבל הוא לא הצליח לו בידיוק. הוא ניסה לתקן את הציונות אבל זה לא בדיוק עבד ,עובדה שעד היום הציונות הדתית תעונת שהרצל הוא אדם טוב שממנו יצא "ראשית צמיחת גאולתנו"!!! http://video.yehudim.net/play.php?vid=127

לא כל הדתיים חושבים ככה! אולי חלק קטן...יעל נ
הוא אמר שהרצל הוא ניצוץ משיח בן יוסף...האדמו"ר מצנעא

אכן, במידה מסויימת הרב ניסה לתקן את הציונות, אבל זה לא דבר של מה בכך. זהו תהליך ארוך. ביחז' מובא שראשית יתקבצו הגלויות וכו', ורק אז יחזרו בתשובה שלמה. הרב הבין זאת, וניסה, כחלק מתחילת הגאולה שפרחה כבר בשעתו, להתחיל את התיישרות הציונות עם התורה. ע"כ הוא זעם כאשר ראשי הציונות אמרו ש"לציונות אין שום דבר במשותף עם הדת", והמזרחי לא גערו בהם ולא ניסו ליישר אותם. אמנם הרב ידע כאמור לעיל שקודם יחזרו לארץ, ורק אח"כ בתשובה שלמה. 

אבל זהו תהליך ארוך, וכמו שהגאולה התחילה בקיבוץ גלויות ובניית הארץ, אולם עוד לא הסתיימה (היא עוד לא שלמה), אזי התחיל הרב את תהליך התשובה השלמה.

הרב ידע מלכתחילה שזה דבר שלאורך כל הגאולה נצטרך לעבוד עליו, ע"כ השאיר לנו את מורשתו ואת כתביו הק' שעל פיהם נעבוד ובעזהשי"ת נזכה לגאולה שלמה במהרה בימינו.

בקשר לסוג הראשון... שקר גמור!האדמו"ר מצנעא

ד"ר הרצל ז"ל היה מאוד מחובר ליהדות ולא"י.. עייני "להבדיל בין קודש לבין חול", ו"הרצל - קריאה חדשה".

אוי לנו מהאי דעתא.השם הוא המלך!
הטמא הזה היה מתבולל שסירב למול את בנו. תמך בנישואי תערובת וכהמשך לכך התנצר בנו. הספר ההוא שאגב נקרא על ידי, ושוחחתי גם עם המחבר, לא מצליח להפריך את האמת הכואבת לגבי הרצל. אפילו הרב אברהם יוסף- רבה של חולון, שלא נחשד באנטי ציונות יתירה (רב צבאי בעברו ותומך נלהב של היתר המכירה), קבע כי השם הרצל הוא שמו של רשע, כמו נמרעד, ואסור לקרותו.
אכן, גם רבנים לא מודעים לכך שזו סטיגמה גדולה...האדמו"ר מצנעא

הוא לא רצה להתנצר, הוא גם לא סירב למול את בנו, הכל סטיגמה!

^^^והוא עצמו לא התייחס לכך ברצינות>>>אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ"ה תשרי תשע"ב 15:53
"האנטישמיות גָדְלָה וּגְדֵלָה והולכת - ועמה גם אני. .... בראשונה פגעה בי שאלת היהודים עד מאד.
אולי היה זמן, שהייתי מתחמק ממנה ברצון, אולי אל הנצרות, לכל מקום שהוא.
מכל מקום, היו אלה נטיות עמומות שבחולשת-נעורים.

כי אני אומר לעצמי במלוא כנות דבריי אלה - והרי הם יהיו חסרי-ערך לחלוטין, אם אוסיף להם כחל ושרק -
אני אומר לעצמי, כי מעודי לא אמרתי ממש להתנצר או לשנות את שמי".
(כתבי הרצל, כרך ב', יומן א')
(ותודה לויקיפדיה)

כדי כך לא התייחס ברצינות עד ש...אנונימי (פותח)

"...גם כשנעשה אבי מנהיגו של העם היהודי סירב בעצת מקורביו להביא אותי בברית האמונה ולמול אותי. הלא נעלם מכם שאבי הדליק בכל שנה ושנה את אילן המולד הנוצרי ולא חדל מזה אף בשנתו האחרונה. אבי ציוה על המחנכות שלנו, שיתפללו עמנו בוקר וערב את התפילות הנוצריות". (האנס הרצל, נגוהות מן העבר,י.נדבה, ת"א, תשכ"א, עמ' 69)

טוב, עכשיו אפשר לבחור למי להאמין>אריאל יוסף

לו עצמו, או לבנו.

ואחר שבנו סותר כמה דברים שכתב בפרוש...

ברור שלבןדי"מ

מתי אדם יכול להעיד על עצמו?

הוא כותב מה דעותיו ומחשבותיו. לא עדות.אריאל יוסף
אז מהדי"מ

אין הנחתום מעיד על עיסתו

אם אינך מאמין למה שהוא אומר וכותב-אריאל יוסף

איך אתה יודע מי הוא ומה דעותיו?!

ולמה לכתביו ואמירותיו של הבן אתה מאמין?!

הרי הוא קרוב ופסול לעדות!

נכון זה לא בית דיןדי"מ

אני רק אומר זה שהוא אמר כך או כך זה לא הוכחה

אה, והבן-הוא סמל לאמינות ויושר... <צ>אריאל יוסף
לאדי"מ

אבל אין שום סיבה להאמין לאבא מאשר לבן

ויש סיבה להאמין לבן יותר מאשר לאבא?!אריאל יוסף

ובנ"ד-שהאבא מביע את עצמו...

הבן טוען טענה עובדתית שאפשר לבדוק בקלותאנונימי (פותח)

למשל שהרצל לא מל אותו - אפשר לבדוק די בנקל, לא?

ולעומת זאת את הערפאתיזמים (דברים שאחרים רוצים לשמוע) של הרצל לרבנים הפתאים אי אפשר לא לאשר ולא להכחיש, כי הם דברים שבלב.

אז מה אנחנו יודעים? הרצל פעל מיומו הראשון ועד יומו האחרון להשמדת העם היהודי, או ע"י ניצור המוני והתבוללות או ע"י הקמת מדינה שתהפוך את כל היהודים ללאום ישראלי אירופאי. הוא לא מל את בנו והגם שהיתה לו זיקה אגנוסטית-פולקלוריסטית הן לנצרות והן ליהדות, גחלת הנצרות היא שהועברה על ידו לילדיו.

כמובן שכל זה לא אמור למנוע ממך ומיתר הקוקניקים לעבוד את עבודת הרצל ולהחשיבו למשיח בן יוסף, כפי שהתאסלמותו של שבתאי צבי לא מנעה מחסידיו להאמין במשיחותו. אי אפשר להתווכח עניינית ועובדתית עם חברי כת. 

ובכלל, עצם הרצון ׳להשען׳ על רשעים הוא חולני.השם הוא המלך!
מי שרואים עצמם ממשיכי דרכה של תנועת העבודה ההיסטורית ושל ה׳חלוצים׳ שסיסמתם היתה: ׳עולם ישן עדי יסוד נחריבה׳ - שלא יתפלאו כאשר ממשיכי דרכם של אותם מתייונים רוצים למסור את הארץ לערבים. מרשעים יצא רשע. מי שמתעקש ללמד זכות על אותם. שונאי ישראל גם כשכבר הוכח מה יצא מהם - והדבר מעיד למפרע על אבותיהם - הוא לא רק טיפש, אלא גם רשע.  
^^^שמוליק פיין

בס"ד

מילה במילה..!

הוכחה למה?!אריאל יוסף
הרי הדיון הוא מה הוא היה ומה היו דעותיו.
יש לך 'הוכחה' יותר טובה לכך וממה שאמר וכתב?!

צריך לבחון היטביזהר

מה עמד בראשו כשכתב זאת. האם תכנן שמאן דהו יקרא את זה? האם היו לו אינטרסים תדמיתיים?

גם את אלו של הבן יש לבדוק, אך יותר קל לשקר ביחס לצפונות הלב, מאשר ביחס לעובדות מציאותיות.

הטירוף הדתי-ציוני לא נתפס.השם הוא המלך!
יש לנו את האור החיים הקדוש, הבעל שם טוב והגר״א, ושאר הגדולים שרצו וניסו לחונן את עפרה של ארץ הקודש. כנגדם יש שקצים רשעים שארץ ישראל היתה בשבילם ביזנס במקרה הטוב, ויעד להעביר יהודים על הדת במקרה הרע. ארץ ישראל מעולם לא עניינה אותם באמת. ההתעקשות להתלות באיתם פוקרים וכופרים היא פשוט חולנית, ואין לה אף הסבר הגיוני, במיוחד כיום כאשר רואים שממשיכיהם הפ הבוגדים הכי גדולים בארץ הקודש. אכן, גם אם תכתוש את האויל הציוני-דתי במכתש, לא תסור ממנו אוולתו. 
תשובות לתמיהותיך-אריאל יוסף

אם בכלל אתה חפץ בכאלה, ולא סתם מנסה לקנטר-תוכל למצוא בספר 'אם הבנים שמחה'.

הרב טייכטל היה יהודי ׳ירא וכשר ורחוק מציונות׳.השם הוא המלך!
כך כותב בנו בפקודת הרבי מחב״ד זצ"ל בהקדמה לספר (זה נאמר ביידיש, ׳ערליכער איד׳ פון איז ציונות׳...משהו כזה). אגב, בנין ונכדיו רובם ככולם הם אנשי ׳העדה החרדית׳, שהמפורסם שבהם הוא נכדו רבי מאיר ברנדסדורפר זצ״ל, מדייני העדה החרדית ו׳תולדות אברהם יצחק'. ברור שהמחבר לא קישר בין עלייה לארץ - דבר שהוא תמך בו בכל מאודו, ובין כל מה שמנסים לומר בשמו. גם השפת אמת אמר שהגאולה תבוא ע״י עופות טמאים, אך לא בגלל זה הוא החשיבם כטהורים.
מצחיק שאתם מצטטים פה רבנים כאלו כאסמכתא לשיטתכםאנונימי (פותח)

בוא לא נשכח שכל מי שכתבת פה- כמו הגאון הרב ברנדסדורפר זצ"ל וחסידות תולדות אברהם יצחק

לא תומכים בכלל ואפילו מתנגדים להתיישבות והתגרות כלשהי בערבים ויותר מזה גם הרבי מחב"ד זצ"ל כתב לחסידיו אחרי מלחמת יו"כ לא לגור ביהודה ושומרון ואמר שהתיישבות של חב"ד צריכה להיות בכפר חב"ד

מגוחך לצטט פה רבנים כאלו בתור אסמכתא לשיטתכם אבל זה לא מפליא אותי אם כבר יש כאלו פה שכותבים נגד הרב קוק זצ"ל אכן יש פה כאלו שהלכו רחוק מאוד וחבל

כאילו שהרבנים שלך כ״כ ימניים ואוהבי הארץ.השם הוא המלך!
ראה כמה מהם תמכו בשתיקה או בדיבור בשחרור הרוצחים, כמה מהם מתחנפים לשמאל בעקביות, כמה מהם הובילו בשיתוף פעולה לחורבן גוש קטיף, והרשימה עוד ארוכה. לא באתי לנכס לעצמי את הרב ברנסדורפר, שנכון, דעתו שונה בכל מיני דברים, אך באותה מידה יהיה מטופש להסתמך על הרב טייכטל כמקור לתמיכה בציונות. הרבי מחב״ד נלחם על שלימות הארץ יותר מכל רב אחר בדור האחרון. רק עיוור מסוגל עדיין לבטוח במדינה, ולראות בה את ׳ראשית...׳. הקיבעון המחשבתי לא מאפשר לך להשתחרר מדעות קדומות ולבחון את המצב לאשורו, וחבל. 
זה באמת כואב שישנם רבנים כאלואנונימי (פותח)

נכון זה באמת כואב שחלק מהרבנים מתחנפים לשמאל ותומכים בשאר הרעות אבל עדיין הפתרון לזה- זה לא לצטט רבנים שמתנגדים להתיישבות- ואגב חלק מהם גם תומכים בפינוי ישובים ומאחזים

הרבי מחב"ד נלחם על שלימות הארץ רק בגלל פיקוח נפש וגם זה חשוב ועצום-  אבל הרב צבי יהודה בנה את הישובים ביהודה ושמורון- ותלמידיו גרים שם ונאבקים עליה גם כיום

זה לא עניין של קיבעון מחשבתי-מי שמבין- יודע שכל הדרך הזאת של ישוב א"י כיום ביהודה ושומרון- היא קשורה לרבנים שיותר קשורים למרכז-הרב- ולא לרבנים שאת הבאת פה בתור אסמכתא- הרב שפירא זצ"ל רה"י מרכז הרב לא התחנף לשמאל- ויש עוד הרבה רבנים שלא התחנפו לשמאל- מי שמצוטט בפורום הזה ציטוטים מר' אלחנן וסרמן הי"ד-שהתנגד באותה מידה לציונות- גם להתגרות באומות ולעסק עם ערבים ולהקים בכלל מדינה אפילו יהודית לפני ביאת משיח- זה מגוחך- מי שרוצה ללכת עם הקו הזה של ר' אלחנן וסרמן ותולדות אברהם יצחק- יכול ללכת עם זה עד הסוף ולהיות חרדי לכל דבר

אני ממש לא אביא ציטוטים מהרב וסרמן.השם הוא המלך!
שאני מודה שמאוד מאוד היה קשה לי לקרוא את דבריו. ובקשר לטענתך, אני חושב שכבר עניתי עליה בשרשור הקודם. יש רבנים שגם חשוב להם הנושא של ארץ ישראל, ואני לעולם לא אבחן זאת ע״פ מעשיהם ומעשי תלמידיהם - אלא ע״פ דעותיהם - ומצד שני הם לא ׳מחזיקים מהמדינה׳. כזה הוא למשל הרב יעקב יוסף שליט״א, וכמוהו עוד רבים אחרים.  
ובתקופה בה היתה השואה בהונגריהבתותי

שם היה גר-חזר בו ואמר שצריך לעלות לארץ-למרות שהתנגד קודם לכך, ואז כתב את הספר "אם הבנים שמחה"

לא מבזה..חושף את באמת אבל זה כבר דיון אחר..שמוליק פיין
שבתאי צבי גם היה תלמיד חכםalex
ח'ברה, אתם רק מוכיחים שמה שענבל אמרה היה צודק!אדם אחד

באמת ששמתי לב לשרשור הזה שנייה לפני שפתחתי שרשור על אותו נושא בדיוק!

תסתכלו על התגובות רק בשרשור הזה....

זלזול ברבנים, השמצות, וכו'....

דעתי בעניין הנושא שהועלה כאן היא לא משנה כרגע, אולי אני יכתוב אותה בפעם אחרת....

אבל באמת, צריך לעבוד על כל הנושאים שענבל דיברה עליהם... תבינו, יש הרבה דעות בעולם, ובמיוחד סביב הנושא הזה שהוא ממש בוער, אבל אתם צריכים לדעת להתיחס בכבוד לדעה השנייה, בד"כ גם לו יש על מה לסמוך.

זה נורא בולט שעוברים סתם ככה על השרשורים פה בפורום, לא פלא שכבר פתחו את השרושור הזה לפניי.....

מקווה שתיקחו לתשומת ליבכם!

יש דעה שאומרת שצריך לזרוק אותנו ליםalex
בואו ננהג בה בסובלנות ובהבנה שמותר לאחרים להחזיק דעות המנוגדות לשלנו
חחחחחחחחחאביה7אחרונה
בעקבות הדיון על הציונותבועית מחשבה

בס"ד

לצערי, אינני יכולה להגיב לטענות הכותבת, משום שאני לא פעילה פה. עם זאת, קראתי פה את הדיון שהתפתח על אודות מקורות הציונות, והייתי רוצה להגיב עליו:

לא כ"כ הבנתי על מה הויכוח. הרי, המדינה כבר קיימת, כפי שהיא קיימת. נניח שאיננו מסכימים עם הציונות. מה זה נקרא לעשות "טיפול שורש" ו"לעקור את השן הרקובה ולשתול אחת חדשה"? מה זה אומר באופן מעשי? האם משהו פה מתכוון לפרק את המדינה ולהקים אחת חדשה תחתיה? או שמא פשוט להחליף את ההנהגה הקיימת ולעשות קצת שיפוצים בחוקים?

על כל פנים, אינני מסכימה עם המחשבה שמדינת ישראל היא לא אתחלתא דגאולה. הרי עינינו הרואות שיש פה תהליך של שיבת עם ישראל לארצו, והפיכתו לעם ריבוני. אנו רואים שבאו יהודים והפריחו את השממות, וזה לכל הפחות תחילת הגאולה. אבל זהו תהליך, שאנו לא בסופו. וגם אם תחילתו עם אנשים שלא שמרו תורה ומצוות, אז מה? הרי אנחנו רואים שהמפעל הזה עדין עומד על תילו, ואפילו זוכה להישגים. אילו הקב"ה לא היה רוצה בקיומה של מדינת ישראל, היא לא הייתה קיימת. כמו-כן, ברצוני להוסיף, שאנשים דתיים רבים הרימו תרומה נכבדה מאוד להקמת מדינת ישראל וביסוסה, והיה להם חלק חשוב מאוד במפעל הזה, ואי-אפשר להתעלם מכך. כלומר, אני לא רואה את הורתה של מדינת ישראל בחטא.

לבסוף, ראיתי פה כמה תגובות שמדברות על החרדים ותרומתם/חוסר תרומתם למדינה: אני חושבת שצריך מאוד להזהר בנושא הזה, משום שכיום קיימות מגמות בחברה החרדית של השתלבות הכל מרחבי החיים: הם מתחילים (בדגש על מתחילים, כי זה עדיין לא המיינסטרים) לשרת בצבא וכן לרכוש השכלה כללית ולצאת לעבודה. כלומר, החברה החרדית משתנה, ואני בטוחה שבעוד כמה שנים זה רק ילך ויגבר.

בנוגע למה מתכוונים לעשות..שמוליק פיין

בס"ד

כן להקים מלכות יהודית..לפני 70 שנה מישהו היה מדבר על מדינת ישראל היו מסתכלים עליו כאילו הוא חייזר..אז היום הדיבור זה על מלכות יהודית..!! נתראה עוד 70 שנה ונראה מי היה ההזוי אז..

בועית מחשבה, את צודקת, ותודה ענקית!!!יעל נ

האמת, את החלק הראשון שאמרת אני כבר הרבה זמן אומרת! [או לפחות מנסה להגיד...]

לגבי החלק השני- תודה ענקית!

תמיד ניסיתי להגיד משהו כזה, אבל מעולם לא הצלחתי. תודה שניסחת את זה כ"כ טוב!

ולגבי החלק השלישי- לגבי החרדים- אין לך מושג איך שאת צודקת!

נכון שהם מתחילים עכשיו, אבל בכל זאת- גם התחלה זה משהו! ולא סתם משהו- זה המון!

איך אני- שבמקום הראשון אצלי נמצא עם ישראל- איך יכלתי להגיד שאין לי דברים טובים להגיד על החרדים???

תודה שאמרת את זה!!! אין לי מושג מה עבר עלי כשאמרתי את מה שאמרתי.

זה בדיוק מה שהדגל הזה גורם..שמוליק פיין

בס"ד

כוונתי היא שזה בדיוק מה שהציונות גורמת לחשוב..הוא לא תורם למדינה והוא לא מפסיק ללמוד תורה אז הוא לא טוב הוא לא שווה..ולכן הציונות סופה להכשל מכיוון שהיא אינה מבוססת על תורה..

דווקא בימים אלו, של ה"אביב הערבי"יזהר

אנחנו רואים בפועל סביבנו עד כמה מהפכה פונדמנטאליסטית היא דבר ריאלי. לא שינוי חוקים או ממשלה. מהפכה של ממש.

ועוד כמה נקודות:

א. אני (אולי בניגוד לכמה אחרים כאן) באמת לא מבין איך אפשר לומר שאנחנו לא נמצאים בתקופה של אתחלתא דגאולה. אנחנו רואים במוחש את שיבת ציון, את הניצחון המלחמות, את פריחת א"י, וכו'. ובאמת צריך להודות על כך לה' בפה מלא. העניין הוא שהיחס למדינה לא קשור לכך. אנו מודים לה' על הטוב שהוא מביא לנו, ובוחנים את המדינה כמו שהיא.

ב. זה שהקב"ה רוצה בקיומה זה לא ראיה. הקב"ה רוצה גם בקיומם של הערבים, של הנאצים, של רציחות וגניבות וכו'. "יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע אֲנִי ה' עֹשֶׂה כָל אֵלֶּה".

ג. קיומם של דתיים בתנועה הציונית לא מצביעה על כלום. יש לבחון את אופי שותפותם של אלו. האם הם הובילו והחדירו את ערכי היהדות בצורה משמעותית? האם ניתן לומר, בסופו של יום, שערכים אלו עמדו ביסוד פעולותיה של התנועה הציונית?

גם אני אגב חושב שאנלנו מאוד קרובים לגאולה.השם הוא המלך!
אבל, כמו שאכן אמרת, זה לא בגלל המדינה, ואולי למרות היותה, אלא בגלל קיבוץ הגלויות וכו׳. הרבי מחב״ד אגב היה הלוחם הגדול ביותר נגד המושג ׳אתחלתא דגאולה׳, למרות שהוא היה ראש וראשון למעוררים בנושא הגאולה, ואם זכיתי להבין את כוונתו, הרי שאני מניח שזה קשור באמת לאבחנה בין המצב שלנו כיום לבין הגדרת המדינה כראשית הגאולה וכו׳.
האמת היא שמעולם לא ירדתי לשורשיזהר

ההבדל בין "עקבתא דמשיחא" לבין "אתחלתא דגאולה" לשיטת חב"ד. אולי יום אחד אכנס לסוגיא. אנחנו, בכל אופן, אומרים ב"תפילה לשלום עם ישראל", בכל שבת: אָבִינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם, צוּר יִשְׂרָאֵל וְגוֹאֲלוֹ, אַתָּה הַחִלּוֹתָ לְהַרְאוֹתֵנוּ אֶת רֵאשִׁית צְמִיחַת גְּאֻלָּתֵנוּ. אָנָּא, מַהֵר לְגָאֳלֵנוּ גְּאֻלָּה שְׁלֵמָה לְמַעַן שְׁמֶךָ. וכו'. מצ"ב הנוסח המלא.

וכן חוגגים "יום לציון אתחלתא דגאולה" יום בשנה.

בעזרתו יתברך

תפילה לשלום עם ישראל

אָבִינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם, צוּר יִשְׂרָאֵל וְגוֹאֲלוֹ, אַתָּה הַחִלּוֹתָ לְהַרְאוֹתֵנוּ אֶת רֵאשִׁית צְמִיחַת גְּאֻלָּתֵנוּ. אָנָּא, מַהֵר לְגָאֳלֵנוּ גְּאֻלָּה שְׁלֵמָה לְמַעַן שְׁמֶךָ. בָּרֵךְ אֶת עַם יִשְׂרָאֵל הַיוֹשְׁבִים בְּאֶרֶץ הַקוֹדֵש, הָגֵן עָלֶיהֵם בְּאֶבְרַת חַסְדֶּך וּפְרֹשׂ עָלֶיהֵם סֻכַּת שְׁלוֹמֶךָ. הַעֲמֵד בְּרֹאשָׁם אַנְשֵׁי חַיִל, יִרְאֵי אֱלֹהִים, אַנְשֵׁי אֱמֶת וְשֹׂנְאֵי בֶצַע, וּשְׁלַח אוֹרְךָ וַאֲמִתְּךָ עֲלֵיהֶם.

חַזֵּק אֶת יְדֵי מְגִנֵּי אֶרֶץ קָדְשֵׁנוּ, וְהַנְחִילֵם אֱלֹהֵינוּ יְשוּעָה וַעֲטֶרֶת נִצָּחוֹן תְּעַטְּרֵם, וְנָתַתָּ שָׁלוֹם בְּאֶרֶץ וְשִׂמְחַת עוֹלָם לְיוֹשְׁבֶיהָ.

וְאֶת אַחֵינוּ כָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל, פְּקָד נָא בְּכָל אַרְצוֹת פְּזוּרֵיהֶם, וְתוֹלִיכֵם מְהֵרָה קוֹמְמִיּוּת לְצִיּוֹן עִירֶךָ וְלִירוּשָׁלַיִם מִשְׁכַּן שְׁמֶךָ, כַּכָּתוּב בְּתוֹרַת מֹשֶׁה עַבְדֶּךָ: אִם יִהְיֶה נִדַּחֲךָ בִּקְצֵה הַשָּׁמַיִם, מִשָּׁם יְקַבֶּצְךָ יְיָ אֱלֹהֶיךָ וּמִשָּׁם יִקָּחֶךָ: וֶהֱבִיאֲךָ יְיָ אֱלֹהֶיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר יָרְשׁוּ אֲבֹתֶיךָ וִירִשְׁתָּהּ, וְהֵיטִבְךָ וְהִרְבְּךָ מֵאֲבֹתֶיךָ: וּמָל יְיָ אֱלֹהֶיךָ אֶת לְבָבְךָ וְאֶת לְבַב זַרְעֶךָ לְאַהֲבָה אֶת יְיָ אֱלֹהֶיךָ, בְּכָל לְבָבְךָ וּבְכָל נַפְשְׁךָ לְמַעַן חַיֶּיךָ.

יַחֵד לְבָבֵנוּ לְאַהֲבָה וּלְיִרְאָה אֶת שְׁמֶךָ וְלִשְׁמֹר אֶת כָּל דִּבְרֵי תוֹרָתֶךָ, וְהָשֵׁב אֶת תּוֹעֵי כָּל עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל לְאֵיתָן הַתּוֹרָה, הוֹפַע עָלֵינוּ רוּחַ נְבוּאָה וְהָשִׁיבָה שׁוֹפְטֵינוּ כְּבָרִאשׁוֹנָה. בְּנֵה אֶת יְרוּשָׁלַיִם בְּקָרוֹב כַּאֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ, פַּנֵּה וְטַהֵר אֶת הַר קָדְשְׁךָ בִּמְהֵרָה, וְכוֹנֵן מִקְדָּשְׁךָ עַל מְכוֹנוֹ, וְהַרְאֵנוּ בְּבִנְיָנוֹ וְשַׂמְּחֵנוּ בְּתִקּוּנוֹ, וּשְׁלַח לָנוּ מְהֵרָה בֶּן דָּוִד מְשִׁיחַ צִדְקֶךָ, לִפְדּוֹת מְחַכֵּי קֵץ יְשׁוּעָתֶךָ. הוֹפַע בַּהֲדַר גְּאוֹן עֻזֶּךָ עַל כָּל יוֹשְׁבֵי תֵבֵל אַרְצֶךָ, וְיֹאמַר כָּל אֲשֶׁר נְשָׁמָה בְאַפּוֹ: יְיָ אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל מֶלֶךְ וּמַלְכוּתוֹ בַּכֹּל מָשָׁלָה, אָמֵן סֶלָה.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך